Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr. 1434"

Transkript

1 Til: Indenrigsministeriet og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade København K J.nr.: februar 2004 UDKAST Vedr.: Høringssvar til Strukturkommissionens betænkning nr Med henvisning til Indenrigs- og Sundhedministeriets anmodning af 12. januar 2004 om at modtage eventuelle bemærkninger til Strukturkommissionens betænkning nr skal KTO hermed fremsende sine bemærkninger. Betænkningen indeholder en række anbefalinger og forslag til den fremtidige kommunale inddeling. Endvidere er der en række anbefalinger og forskellige forslag til ændringer i opgavefordeling mellem forvaltningsenhederne i den offentlige sektor. KTO skal ikke fremkomme med bemærkninger til Strukturkommissionens anbefalinger og forslag til de konkrete modeller, der fremlægges for fremtidens struktur for den offentlige sektor i betænkningen, bl.a. om kommunestørrelse, antallet af regioner, direkte valg, opgaveplacering og skatteudskrivningsret m.v. KTO skal i den forbindelse henvise til medlemsorganisationernes samt hovedorganisationernes bemærkninger til disse anbefalinger og forslag. KTO skal derimod fremkomme med en række bemærkninger til de ansættelsesretlige og personalepolitiske spørgsmål ved en omstilling af den fremtidige offentlige struktur, herunder hvorledes det sikres, at det bliver en så positiv omstillingsproces som overhovedet muligt - også for de ansatte. KTO finder det stærkt bekymrende, at betænkningen stort ses ikke omtaler personalets vilkår og indflydelse og dets betydning for en positiv omstillingsproces, men næsten alene omtaler personalet som et effektiviseringspotentiale for kommunerne.

2 - 2 - Sådanne udmeldinger skaber stor utryghed. Erfaringerne fra Bornholms regionskommune viser, at personalet i høj grad ønsker at medvirke konstruktivt i processen, og at inddragelse af repræsentanter for medarbejderne på alle niveauer er med til at skabe en god proces. Personalets tryghed er helt afgørende for processen. Efter KTO s vurdering er det helt centralt, at der snarest muligt kommer en politisk tilkendegivelse om, at ændringerne sker som led i en mere hensigtsmæssig opgavefordeling og ikke med det formål at reducere antallet af ansatte. De ansatte besidder en viden om hvilke opgaver, der skal løses, og hvordan de kan løses. De kan levere et konstruktivt medspil til, hvordan opgaverne kan omstruktureres i fremtidens kommuner og regioner. Men de har også en berettiget forventning om at blive behandlet fair. Derfor finder KTO, at det i en fremtidig omstillingsproces skal sikres, at personalet inddrages så tidligt som muligt i omstillingsprocessen - også udover de formelle regler, der er aftalt for samarbejdsudvalg m.v. Herudover finder KTO, at det er væsentligt, at der hurtigt kommer en politisk tilkendegivelse om de personalemæssige konsekvenser af de ændringer, omstillingsprocessen uundgåelig vil føre med sig. KTO anbefaler, at det i forhold til lovgivning i forbindelse med strukturændringer præciseres, at der ikke sker en udvidelse af tjenestemændenes nuværende forpligtigelser samt at virksomhedsoverdragelsesloven finder tilsvarende anvendelse for overenskomstansatte, som ikke omfattes direkte af virksomhedoverdragelsesloven. Endvidere finder KTO, at det i forbindelse med en lovgivning om en strukturreform skal præciseres, at kollektive overenskomster og aftaler videreføres hos den nye offentlige arbejdsgiver, indtil de afløses af nye, eller parterne på anden måde frigøres. Der er ikke valgfrihed for arbejdsgiverne. Det skal i den forbindelse understreges, at det ikke er tilstrækkeligt, at virksomhedsoverdragelsesloven finder anvendelse, således som det var tilfældet med Bornholms Regionskommune. Der opstod efterfølgende en situation, hvor KTO, KL og Amtsrådsforeningen ikke kunne opnå enighed om det retlige udgangspunkt for overenskomstdækningen ved Bornholms Regionskommune. Parterne var dog enige om at finde en forhandlingsmæssig løsning på en række overenskomstmæssige problemer via tilpasningsforhandlinger. KTO og KTO s medlemsorganisationer vil medvirke til, at eventuelle spørgsmål og tvister om aftale- og overenskomstforhold så vidt muligt søges løst ved tilpasningsforhandlinger.. /. KTO har i samarbejde med CFU udarbejdet vedlagte anbefalinger af ansættelsesretlige og personalepolitisk karakter i forbindelse af væsentlige ændringer i den offentlige struktur. De udbygger og præciserer KTO s bemærkninger ovenfor.. /. Endvidere vedlægges et større notat som KTO - ligeledes i samarbejde med CFU har udarbejdet. Det præsenterer baggrunden for ovennævnte synspunkter.

3 - 3 - Ikke mindst i overgangsfasen, dvs. fra det tidspunkt hvor ændringerne i den kommunale og regionale struktur er politisk besluttet men endnu ikke iværksat, er det væsentligt, at personalet gives den fornødne mulighed for og sikres ret til indflydelse, fx en medarbejderrepræsentation i forhold til de sammenlægningsudvalg eller lignende, der i lovgivningen i givet fald kommer til at stå for dannelse af kommende kommuner og regioner. Med venlig hilsen Dennis Kristensen

4 (Bilag til udkast til høringssvar) Ansættelsesretlige og personalepolitiske problemstillinger og anbefalinger i forbindelse med væsentlige ændringer i den offentlige struktur og opgavevaretagelse (uddrag fra rapport KTO har udarbejdet i samarbejde med CFU, jf. KTO s hjemmeside, Anbefalinger ansættelsesretligt og personalepolitisk Generelt: Personalets tryghed er afgørende for en vellykket sammenlægning eller omstrukturering. På baggrund af erfaringer fra Bornholms Regionskommune anbefales det, at personalet inddrages i videst muligt omfang, og tidligst muligt - også udover den formelle ordlyd af de gældende bestemmelser om medindflydelse, medbestemmelse og samarbejdsudvalg (MED/SU). Over for de ansatte skal der meldes ud på et tidligt tidspunkt om de gældende regler og om hvilke ændringer, der forventes, både vedrørende samordning af lokalaftaler og i forbindelse med sammenskrivning af personalepolitikker. Det anbefales, at der afsættes den nødvendige tid i samarbejdsorganer mellem ledelse og tillidsrepræsentanter (TR) med henblik på en hurtig gennemførelse af den proces, så nye lokale aftaler bringes på plads indenfor kortest mulig tid. Erfaringer fra gennemførte omstillingsprocesser viser, at der opnås størst succes såfremt dialog mellem ledelse og medarbejdere bidrager til at skabe en fælles forståelse for omstillingsprocessen. Dialog, åbenhed og gennemsigtighed vil medvirke til at såvel ledelse som medarbejdere bidrager positivt til gennemførelsen af processen. Medarbejderne besidder en viden om den konkrete opgaveløsning i de enkelte arbejdsopgaver, hvilket er en væsentlig viden at inddrage i en omstillingsproces. Det forventes derfor, at information, dialog og medindflydelse sker så tidligt som muligt, og fortsætter under og efter omstillingsprocessen, så et reelt samspil mellem ledelse og medarbejdere sikrer en positiv proces. Lovgivning: Det anbefales, at vilkårene for tjenestemænd præciseres i særlovgivning. Det kan ikke accepteres, at der via særlovgivning sker en udvidelse af tjenestemændenes forpligtelser til at tåle ændringer i ansættelsesforholdet heller ikke for så vidt angår fremtidige strukturændringer. KTO/CFU finder, at den sondring, der var tilfældet for tjenestemænd i H:S/Bornholms Regionskommune kan være relevant i en fremtidig strukturændring. I H:S fortsatte institutioner og ansættelsesområdet med at eksistere og tjenestemænd kunne ikke overflyttes til sygehuse udenfor deres hidtidige ansættelsesområde. I Bornholms Regionskommune ophørte de hidtidige ansættelsesområder med at eksistere og tjenestemændene fik ved lov pålagt en udvidelse af det hidtidige ansættelsesområde til at omfatte den nye konstruktion. Loven fastslog, at forpligtelsen til at overtage en anden stilling indenfor det nye ansættelsesområde ikke er gældende, hvis dette er af særlig indgribende karakter.

5 - 2 - Det anbefales, at det præciseres i grundlaget for en sammenlægning m.v., at virksomhedsoverdragelsesloven finder tilsvarende anvendelse for overenskomstansatte, som ikke omfattes direkte af loven. Det findes væsentligt, at de ansatte også efter sammenlægning m.v. er sikret kollektive rettigheder i henhold til overenskomsten. Det anbefales derfor, at det - samtidig med at det bestemmes, at virksomhedsoverdragelsesloven også finder anvendelse på ansatte, som ikke umiddelbart er omfattet, - tillige bestemmes, at aftaler og overenskomster videreføres hos den nye (offentlige) arbejdsgiver, indtil de afløses af nye, eller parterne på anden måde frigøres. Der er ikke valgfrihed for arbejdsgiverne. Der skal være tilpasningsforhandlinger. Tilsvarende gør sig gældende i situationer, hvor fx en opgave/et område ved sammenlægning overføres mellem det (amts)kommunale forhandlingsområde og det statslige forhandlingsområde, og at et udvidet ansættelsesområde også indebærer rettigheder for medarbejderne til at kræve omplacering til andre stillinger indenfor ansættelsesområdet, således at rettighederne ikke udhules ved en henvisning til selvstændigt budget og ansættelseskompetence på mindre enheder (virksomheder) indenfor ansættelsesområdet. Individuelle og kollektive rettigheder: Det forventes, at ændringerne sker med fuld respekt for personalets individuelle rettigheder og de kollektive aftaler/overenskomster, der er indgået. Det forventes endvidere, at nye arbejdsretlige problemstillinger løses ved tilpasningsforhandlinger med de forhandlingsberettigede organisationer centralt og lokalt. Det anbefales, at der ved flytning af arbejdsstedet er opmærksomhed på, at dette ikke medfører unødigt forøget transporttid for de ansatte, selv om det ligger indenfor, hvad disse må tåle. I givet fald bør der aftales kompensationsordninger. Ændringer i arbejdsfunktioner, som medfører lønnedgang, skal så vidt muligt undgås. Det anbefales, at den ansatte bevarer samme lønniveau som en personlig ordning. Endelig: Endelig anbefales det, at der på lønmodtagersiden hurtigst muligt dannes netværk, der er repræsentative i relation til drøftelser med arbejdsgiversiden i den nye struktur om de mange spørgsmål af personalepolitisk mv. karakter, der vil dukke op i forbindelse med en omstilling. Endvidere bør der hurtigst muligt i en ny struktur nedsættes forhandlingsudvalg, der kan indgå i lokale forhandlinger af en ny lokal MED-aftale. Endelig anbefales det endvidere, at afskedigelser som følge af sammenlægninger/ændret opgavevaretagelse undgås, og at det klart meldes ud, at ændringerne sker som led i en mere hensigtsmæssig opgavefordeling, og ikke med det formål at reducere antallet af offentligt ansatte. Er det ikke muligt at undgå afskedigelser, anbefales det, at der indgås aftale om, at evt. afskedigede medarbejdere sikres bedst mulige vilkår i forbindelse hermed. Sådanne aftaler kan fx omfatte ret til et tilbud om individuelt, uafhængigt rådgivningsforløb, mulighed for kompetenceudvikling i opsigelsesperioden med henblik på at søge anden beskæftigelse, forhøjet fratrædelsesbeløb for at lette overgangen og fremme af genplaceringsmuligheder. Det er vigtigt, at sådanne initiativer synliggøres over for personalet på et tidligt tidspunkt.

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. J.nr.: 9.02.02.1 9. november 2004 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lovgivning om udmøntning af strukturreformen på skatteområdet Indledning

Læs mere

Ansættelsesretlige og personalepolitiske. problemstillinger og anbefalinger. i forbindelse med væsentlige ændringer i

Ansættelsesretlige og personalepolitiske. problemstillinger og anbefalinger. i forbindelse med væsentlige ændringer i Ansættelsesretlige og personalepolitiske problemstillinger og anbefalinger i forbindelse med væsentlige ændringer i den offentlige struktur og opgavevaretagelse KTO/CFU - 2 - Del 1 Anbefalinger... 3 Indledning

Læs mere

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner

KTO s medlemsorganisationer. Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO Sekretariatet 15. april 2002 HKB J.nr.: 4.10.03-03 Til: Vedr.: KTO s medlemsorganisationer Lov om sammenlægning af de bornholmske kommuner KTO afgav den 25. oktober 2001 et høringssvar på udkast til

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder?

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform. hvad gælder? Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Løn- og ansættelsesvilkår ved en kommunalreform hvad gælder? Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) Løngangstræde

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2

Skatteministeriet J.nr Den Bilag 2 Skatteudvalget L 130 - Bilag 4 Offentlig Skatteministeriet J.nr 2004-711-0030 Den Bilag 2 Til Folketingets Skatteudvalg L 130/131 Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven og Lov om ændring af en række

Læs mere

Kort om kommunalreformen

Kort om kommunalreformen Kort om kommunalreformen To typer af ændringer Kommunalreformen betyder, at flertallet af de (amts) kommunalt ansatte vil få en ny arbejdsgiver og måske også få ændret arbejdssted og/eller arbejdsopgaver.

Læs mere

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotholmsgade 10-12 1216 København K J.nr.: 9.02.02-2 7. januar 2005 Vedr.: KTO's høringssvar på udkast til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen

Læs mere

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform

Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende strukturreform KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune H:S Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) FHS 17. december 2004 Ansættelsesområder og ansættelsesbreve i relation til den kommende

Læs mere

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om

Notat vedrørende Indenrigs- og Sundhedsministeriets forslag til lov om Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Offentlig Akademikernes Centralorganisation Sekretariatet Den 7. januar 2005 JEH/LST/kj/bef Sagsnr. 200401081-9 200401082 200401083 Notat vedrørende Indenrigs- og

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd:

Virksomhedsoverdragelseslovens 1, stk. 1 og 2 har følgende ordlyd: N O TAT Virksomhedsoverdragelse ved tilbagetagelse af opgaver Dette notat redegør for virksomhedsoverdragelseslovens anvendelse ved den offentlige ordregivers hjemtagelse/tilbagetagelse af opgaver, der

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING Side 45 BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING 1. Rammer Parterne er enige om særligt at henlede opmærksomheden på, at medindflydelses-

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr KTO Løngangsstræde 25, 1. 1468 København K Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler m.v. Den 18. november 2010 inden for KTO's forhandlingsområde Jnr 08.08.00 P26 Vedlagt fremsendes krav

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 og 10 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 21. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den tredje forhandling

Læs mere

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede,

usikkerhed om personaleforholdene fremover. Man må frygte at reformen vil følges af afskedigelser og afvandring af de bedst kvalificerede, 3HUVRQDOHIRUKROGYHGGHQIRUHVWnHQGHNRPPXQDOUHIRUP LO har modtaget udkast til en række af regeringens lovforslag i forbindelse med den forestående kommunalreform med henblik på vores bemærkninger. LO vil

Læs mere

1. Informationspligten Informationspligten fremgår af virksomhedsoverdragelseslovens 5 og har følgende ordlyd:

1. Informationspligten Informationspligten fremgår af virksomhedsoverdragelseslovens 5 og har følgende ordlyd: N O TAT Information og forhandling Dette notat omhandler informations- og forhandlingspligten i virksomhedsoverdragelseslovens 5 og 6. Notatet er udarbejdet af KL s Juridiske Kontor, og lanceres af Udbudsportalen.dk.

Læs mere

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet

KL :54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet KL 13-03-06 21:54 Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Sundhedskartellet Tid Den 13. marts 2006 Sted Emne Deltagere KL Tilpasningsforhandlinger amter til kommuner Repræsentanter for Kommunale

Læs mere

Hovedbestemmelserne i Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse findes i 7, stk. 4 og 5 og 8, stk. 3:

Hovedbestemmelserne i Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse findes i 7, stk. 4 og 5 og 8, stk. 3: N O TAT Information og inddragelse af medarbejdere efter SU/MED-reglerne April 2011 Side 1/9 Dette notat behandler reglerne for information og inddragelse af medarbejderne ved omstilling, udbud, udliciteringer

Læs mere

2) Frivillig overførsel på overenskomstmæssige vilkår. Enkelte steder har tjenestemænd givet afkald på deres tjenestemandsstatus og er gået over til ansættelse i den private virksomhed, hvorefter aflønning

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Medarbejderinddragelse og TR-rettigheder ved en kommunalreform. hvad gælder?

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Medarbejderinddragelse og TR-rettigheder ved en kommunalreform. hvad gælder? Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Medarbejderinddragelse og TR-rettigheder ved en kommunalreform hvad gælder? Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4

Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4 Region Midtjylland Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 8. juni 2006 Punkt nr. 4 Dokumentnr. 5432/06 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG DANSKE FYSIOTERAPEUTER AFTALE MELLEM SYGESIKRINGENS

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 15 Bilag 5 Ansættelsesretlige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen. med KTO's kommentarer KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af opgave- og strukturreformen med KTO's kommentarer - 2 - - 3 - INDHOLDSFORTEGNELSE Forord...5 1. Personafgrænsning...7

Læs mere

Beredskabsområdet i omstilling

Beredskabsområdet i omstilling Beredskabsområdet i omstilling Det skal på MED-dagsorden Kommunerne skal inden 1. januar 2016 finde sammen i højst 20 beredskabsenheder. De konkrete sammenlægninger skal drøftes i de kommunale MED-Hovedudvalg

Læs mere

Principper for jobtryghed Rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af MTHSU

Principper for jobtryghed Rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af MTHSU VIBORG STORKOMMUNE MTHSU - Arbejdsgruppen om jobtryghed LBB-KSJ 24. november 2005 journal nr. 2005/13511 Principper for jobtryghed Rapport fra en arbejdsgruppe nedsat af MTHSU Indhold: 1. Indledning 2.

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH Direkte tlf.nr.: 3347 0621 7. januar 2005 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den anden forhandling fredag

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

N O T A T om overenskomsters status i følgende situationer:

N O T A T om overenskomsters status i følgende situationer: Page 1 of 5 DANSK METAL Tele Afdeling 12 tele12.dk LIND & CADOVIUS Afdeling 12 kommentar: Notat af advokat Nicolai Westergaard af 27. maj 1999. Notatet er anerkendt af Dansk Industri i forbindelse med

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant Stillingsbetegnelse Fællestillidsrepræsentant Ansættelsessted Organisatorisk placering Løn- og ansættelsesvilkår Region Midtjylland, Hospitalsenheden

Læs mere

Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse Virksomhedsoverdragelse Når kommuner bliver sammenlagt, og når selvejende bliver kommunale og omvendt, så bevarer de ansatte deres rettigheder. For en børne- og ungdomsinstitution betyder det, at ændringerne

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 3/ marts 18. april Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.13 AKTUELLE SAGER nr. 3/2006 14. marts 18. april 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 4 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet...10 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2018 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1.

Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. Redegørelse om personale juridiske spørgsmål og forslag til handlingsplan for etablering af fælleskommunal tandregulering den 1. januar 2012 Indledning I forbindelse med overvejelser om oprettelse af en

Læs mere

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal

Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal Afrapportering HK/Stat og HK/Kommunal 2 Indholdsfortegnelse Opgaveflytning fra det statslige område til det kommunale område og omvendt... 5 I hvilken udstrækning flyttes der opgaver fra det offentlige

Læs mere

Vejledning om håndtering af lokale forhåndsaftaler om løn i forbindelse med kommunalreformen

Vejledning om håndtering af lokale forhåndsaftaler om løn i forbindelse med kommunalreformen Vejledning om håndtering af lokale forhåndsaftaler om løn i forbindelse med kommunalreformen December 2005 - 2 - INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Forord... 3 1.1 Vejledningens indhold... 4 2. Lokale forhåndsaftaler...

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OVERBRINGES FOA Staunings Plads 1-3 1790 København V 10-10-2007 Sag.nr.: 07/3002

Læs mere

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv.

Vedr.: Udkast til svar på høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik mv. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Arbejdsmarkedsstyrelsen Att.: Birgitte S. Staffeldt Njalsgade 72A 2300

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN KTO sagsnr.: 505.1 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALEN OG TR/SU-AFTALEN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er, at beskrive proceduren for behandling

Læs mere

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen)

eijilli Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) eijilli PERSONALESTYRELSEN FINANSMINISTERIET Cirkulære om Hovedaftale mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og C010 - Centralorganisationen af 2010 (LC/C010-hovedaftalen) 2011 Cirkulære

Læs mere

5.1. Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION

5.1. Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION 1994 Cirkulære om HOVEDAFTALE MELLEM FINANSMINISTERIET OG LÆRERNES CENTRALORGANISATION/ OVERENSKOMSTANSATTES CENTRALORGANISATION INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger...1 Bemærkninger til hovedaftalens

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 9947 1112

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN ANBEFALET FOA Fag Og Arbejde Staunings Plads 1-3 1790 København V. 10-10-2007

Læs mere

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel

Vejledning til TR på privat apotek. Apotekerskift. - muligheder og udfordringer. Undertitel Vejledning til TR på privat apotek Apotekerskift - muligheder og udfordringer Undertitel Maj 2014 Apotekerskift Privat Apotek 2 Apotekerskift Indhold Forord...4 Ny apoteker...6 En apoteksbevilling slås

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse...

AKTUELLE SAGER. nr. 2/ april maj Løn- og pensionsvilkår Øvrige ansættelsesvilkår Medbestemmelse... AKTUELLE SAGER nr. 2/2005 9. april 2005 6. maj 2005 Løn- og pensionsvilkår... 3 Øvrige ansættelsesvilkår... 3 Medbestemmelse... 6 Personalepolitik... 7 Andet... 7 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

Bilag 1. Tilsvarende indføjes i 17 i Københavns Kommunes TR/SU-aftale.

Bilag 1. Tilsvarende indføjes i 17 i Københavns Kommunes TR/SU-aftale. Bilag 1 Præcisering af forskellen mellem regler og retningslinier Til præcisering af forskellen mellem regler og retningslinier indføjes nedenstående i MEDrammeaftalens 8 med tilhørende vejlednings/bemærkningstekst

Læs mere

AFTALE OM DECENTRAL LØN

AFTALE OM DECENTRAL LØN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM DECENTRAL LØN **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende aftale **NYT** med virkning fra dato = Hvis en bestemmelse træder

Læs mere

Omplaceringer og afskedigelse i Region Sjælland 2018

Omplaceringer og afskedigelse i Region Sjælland 2018 Omplaceringer og afskedigelse i Region Sjælland 2018 Værd at vide om min ansættelsessituation i forbindelse med omplacering og afskedigelser i Region Sjælland Dato: 29. oktober 2018 *Nedenstående fire

Læs mere

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og sammensætning af MTSU Information og drøftelse Retningslinier

Læs mere

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav

Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 236.49 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 3. maj 2007 Vedr.: OK-08 køreplansaftale med KL samt frist for indsendelse af KTO-krav I dette brev omtales tre forhold i

Læs mere

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område

KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område KTO Sekretariatet 1. november 2010 HKB/jb Sagsnr.: 2157.61 KL KTO s generelle overenskomstkrav pr. 1. april 2011 med bemærkninger - KL s område Idet KTO s formål for forhandlingerne ved OK-11 er at skabe

Læs mere

AFTALE OM. Kompetenceudvikling

AFTALE OM. Kompetenceudvikling AFTALE OM Kompetenceudvikling 2005 Amtsrådsforeningen KL Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Sundhedskartellet AFTALE om Kompetenceudvikling 2005 med Sundhedskartellets kommentarer Indholdsfortegnelse

Læs mere

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen.

OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. KTO Sekretariatet 18. marts 2005 HKB J.nr.: 7.04-4 Vedr.: OK-05 - KTO's kommentarer til løngarantien og fælleserklæring om naturlig afgang i forbindelse med strukturreformen. Dette notat indeholder KTO

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2008 af aftaler m.v. inden for KTO s forhandlingsområde KL finder, at en vigtig udfordring på det kommunale arbejdsmarked er, at de kommunale arbejdspladser er attraktive

Læs mere

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005

Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Til KTO's medlemsorganisationer J.nr.: 7.01.03-02 JH/jb Direkte tlf.nr.: 3347 0621 17. november 2011 Vedr.: De generelle overenskomst- og aftaleforhandlinger pr. 1. april 2005 Ved den første forhandling

Læs mere

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN

VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN KTO sagsnr.: 2604.35 VEJLEDNING OM BEHANDLING AF SAGER VEDR. PÅSTÅET BRUD PÅ MED-RAMMEAFTALERNE MED KL OG RLTN Formål med vejledningen Formålet med vejledningen er at: beskrive proceduren for behandling

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteministeriet J.nr. 2004-711-0030 Den Til Folketingets Skatteudvalg L130 - Forslag til Lov om Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 27, 30 og 56 af 7. december

Læs mere

Retningslinjer ved omplacering og afskedigelse af ansatte i forbindelse med strukturændringer og besparelser i Region Midtjylland

Retningslinjer ved omplacering og afskedigelse af ansatte i forbindelse med strukturændringer og besparelser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg HR Skottenborg 26 Retningslinjer ved omplacering og afskedigelse af ansatte i forbindelse med strukturændringer og besparelser i Region Midtjylland DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5500

Læs mere

N O TAT. Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven?

N O TAT. Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven? N O TAT Kan en kommune stille krav om ansættelsesvilkår udover virksomhedsoverdragelsesl o- ven? Juni 2015 Side 1/7 Dette notat handler om, hvorvidt og i givet fald på hvilken måde en kommune i et udbud

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Landsforeningen af Ungdomsskoleledere

Landsforeningen af Ungdomsskoleledere KL Landsforeningen af Ungdomsskoleledere SAG-2014-00642 Tid: Den 10. juni 2015 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af aftaler og overenskomster inden for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere

Læs mere

N O TAT. Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse

N O TAT. Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse N O TAT Overblik over reglerne for virksomhedsoverdragelse af medarbejdere Dette notat redegør i overbliksform for de aftale- og lovgivningsmæssige regler, der er ved overdragelse af medarbejdere i forbindelse

Læs mere

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget.

En pressemeddelelse hvor KTO s formand kommenterer delforliget. En plancheserie der kort beskriver hovedelementerne i delforliget. KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE LØNGANGSTRÆDE 25, 1 1468 KØBENHAVN K TLF. 33 11 97 00 - FAX 33 11 97 07 www.kto.dk - E-mail: kto@kto.dk Til KTO s medlemsorganisationer Sagsnr.: 1217.4 JH/jb

Læs mere

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder - orientering om de gældende regler i lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet Medlemsudsendelse 21. august 2007 Organisationsudsendelse Til KTO's medlemsorganisationer Sagsnr.: 732.12 HKB Direkte tlf.nr.: 3347 0621 20. august 2007 Vedr.: Forbud mod diskrimination på grund af alder

Læs mere

APOTEKERSKIFT. Apotekerskift på privat apotek

APOTEKERSKIFT. Apotekerskift på privat apotek APOTEKERSKIFT Apotekerskift på privat apotek September 2018 Indhold Forord Ny apoteker Sådan foregår det, når en apoteksbevilling bliver slået op Ny apoteker - vilkår for de ansatte Sådan forløber en struktursag

Læs mere

Flytning af statslige arbejdspladser

Flytning af statslige arbejdspladser Flytning af statslige arbejdspladser Gå hjemmøde 20. oktober 2015 ved advokat Arvid Andersen Grundlæggende ansættelsesretlig sondring: 1. Uvæsentlige (bagatelagtige) ændringer sådanne kan arbejdsgiveren

Læs mere

Justitsministeriet Lovafdelingen

Justitsministeriet Lovafdelingen Kommunaludvalget L 67 - O Justitsministeriet Lovafdelingen Indenrigs- og Sundhedsministeriet Slotsholmsgade 10-12 1216 København K Dato: Kontor: Statsretskontoret Sagsbeh.: Johannes Martin Fenger Sagsnr.:

Læs mere

Information og drøftelse

Information og drøftelse Inspirationsnotat nr. 1 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 16. maj 2007 Information og drøftelse Information og drøftelse (forhandling) i henhold til MED-rammeaftalen Nedenfor er en gennemgang af MED-aftalens

Læs mere

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Aftale om arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd

Læs mere

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område

Hovedelementerne i. KTO-forliget 2013 på KL s område KTO Sekretariatet 16. februar 2013 3211.2 Hovedelementerne i KTO-forliget 2013 på KL s område Den 16. februar 2013 er der opnået enighed mellem KL og KTO om et 2-årigt forlig. Desuden er der opnået enighed

Læs mere

Denne drejebog er udarbejdet i april 2015 og erstatter en tidligere udarbejdet drejebog til ledere.

Denne drejebog er udarbejdet i april 2015 og erstatter en tidligere udarbejdet drejebog til ledere. Koncern HR, Stab April 2015 Generel drejebog Denne drejebog er udarbejdet i april 2015 og erstatter en tidligere udarbejdet drejebog til ledere. Drejebogen er tilrettet i lyset af de besparelser og omlægninger,

Læs mere

KTO-VEJLEDNING OM LOKALE TR-AFTALER

KTO-VEJLEDNING OM LOKALE TR-AFTALER KTO-VEJLEDNING OM LOKALE TR-AFTALER Denne publikation er tilrettelagt af: Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) Løngangstræde 25, I 1468 København K Tlf. 3311 9700 Fax 3311 9707 E-mail: kto@kto.dk

Læs mere

UDKAST Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger

UDKAST Vilkår for organisationsændringer, der medfører reduktion af stillinger Område: Human Resources Afdeling: HR Jura Journal nr.: 11/6130 Dato: 31. januar 2013 Udarbejdet af: Susanne Wind E mail: Susanne.Wind@regionsyddanmark.dk Telefon: 76632040 UDKAST Vilkår for organisationsændringer,

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2015 af aftaler og overenskomster inden for Forhandlingsfællesskabets forhandlingsområde REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsfællesskabet post@forhandlingsfaellesskabet.dk Krav til fornyelse/ændring

Læs mere

OVERORDNET MÅLSÆTNING... 2 DELMÅL... 2 FOREBYGGELSE AF AFSKED... 2 INDIVIDUELLE PROBLEMER... 2 KOLLEKTIV AFSKED... 3 HVIS AFSKED ER UUNDGÅELIGT...

OVERORDNET MÅLSÆTNING... 2 DELMÅL... 2 FOREBYGGELSE AF AFSKED... 2 INDIVIDUELLE PROBLEMER... 2 KOLLEKTIV AFSKED... 3 HVIS AFSKED ER UUNDGÅELIGT... Politik for afsked og forebyggelse af afsked 22. februar 2005 INDHOLDSFORTEGNELSE OVERORDNET MÅLSÆTNING... 2 DELMÅL... 2 FOREBYGGELSE AF AFSKED... 2 INDIVIDUELLE PROBLEMER... 2 KOLLEKTIV AFSKED... 3 HVIS

Læs mere

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen...

AKTUELLE SAGER. nr. 4/ april juni Løn- og pensionsvilkår Medbestemmelse Personalepolitik Kommunalreformen... 110.14 AKTUELLE SAGER nr. 4/2006 19. april 2006 9. juni 2006 Løn- og pensionsvilkår... 3 Medbestemmelse... 3 Personalepolitik... 4 Kommunalreformen... 7 Andet... 9 KTO Adresse: Løngangstræde 25, 1., 1468

Læs mere

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE

SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE SAMARBEJDE PÅ ARBEJDSPLADSER MED UNDER 25 ANSATTE Udgivet: Samarbejdssekretariatet 2014 Layout: Operate A/S Tryk: FOA Publikationen kan hentes digitalt,

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF)

Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) Vedtægter for Stats og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) 1 Formål m.v. Stk. 1 LC og CO10 samarbejder i Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab (SKAF) med det formål i fællesskab

Læs mere

Afrapportering HR gruppen 8. maj 2015

Afrapportering HR gruppen 8. maj 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Personalejura og Forhandling NOTAT Til den administrative følgegruppe for sammenlægning af beredskabet i hovedstaden Afrapportering HR gruppen 8. maj 2015 Indhold: 1.

Læs mere

KERNEN i MED-systemet

KERNEN i MED-systemet KERNEN i MED-systemet Torben Lenike Petersen Konsulent FTF Sanne Kjærgaard Nikolajsen Konsulent OAO MED-aftalen har 3 niveauer Septemberforliget 1899 Forhandlingsretten Løn Arbejdstid Ferie MED-aftalen

Læs mere

1. Regelgrundlaget Hovedbestemmelsen om tjenestemænds rettigheder og pligter findes i tjenestemandsregulativets

1. Regelgrundlaget Hovedbestemmelsen om tjenestemænds rettigheder og pligter findes i tjenestemandsregulativets N O TAT Udlån af tjenestemænd Dette notat omhandler udlån af tjenestemænd i forbindelse med udliciteringer. Notatet beskæftiger sig primært med frivillige udlånsaftaler, men i notatet berøres også situationer,

Læs mere

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger

Vejledning om ansættelsesretlige. ressortomlægninger Vejledning om ansættelsesretlige spørgsmål ved ressortomlægninger Juni 2015 Vejledningen er udelukkende udsendt elektronisk. ISBN 87-7956-451-8 Foto: Rune Steen Johnsson Side 3 af 12 Indhold Vejledning

Læs mere

Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet

Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet Cirkulære om aftale om Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet 2005 Cirkulære af 14. februar 2006 Perst. nr. 009-06 PKAT nr. J.nr. 05-7243-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

SUNDHEDSKARTELLETS GUIDELINES FOR. FLEKSJOBBERES LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR Juni 2013

SUNDHEDSKARTELLETS GUIDELINES FOR. FLEKSJOBBERES LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR Juni 2013 SUNDHEDSKARTELLETS GUIDELINES FOR FLEKSJOBBERES LØN- OG ANSÆTTELSESVILKÅR Juni 2013 Nye regler for fleksjobbere pr. 1. januar 2013 Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, som gennemfører fleksjobreformen,

Læs mere

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING

Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FORHANDLINGSFÆLLESSKABET AFTALE OM MIDLERTIDIG TJENESTE I HØJERE STILLING 2015 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS OMRÅDE... 3 2. BETALINGEN... 3 3. MIDLERTIDIG

Læs mere

FOA Fag og Arbejde SAG Tid: Den 11. maj 2018 kl

FOA Fag og Arbejde SAG Tid: Den 11. maj 2018 kl KL FOA Fag og Arbejde SAG-2017-06303 Tid: Den 11. maj 2018 kl. 17.15 Sted: Emne: Deltagere: KL Forlig om fornyelse af Overenskomst for ledere/mellemledere inden for den kommunale ældreomsorg med tilhørende

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om varsling m.v. i forbindelse med afskedigelser af større omfang 1)

Bekendtgørelse af lov om varsling m.v. i forbindelse med afskedigelser af større omfang 1) LBK nr 291 af 22/03/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 27. december 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Arbejdsmarkedsstyrelsen, j.nr. 2010-0001617 Senere ændringer

Læs mere

Vejledning om håndtering af stillingsændringer

Vejledning om håndtering af stillingsændringer Vejledning om håndtering af stillingsændringer Koncern HR november 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Ledelse og samarbejde 3. Rammerne for ændringer i den enkelte medarbejders ansættelsesvilkår

Læs mere

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler og overenskomster inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde.

Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler og overenskomster inden for Lærernes Centralorganisations forhandlingsområde. KL 411 Overbragt Lærernes Centralorganisation Niels Hemmingsens Gade 10, 4 1153 København V Krav til fornyelse/ændring pr. 1. april 2011 af aftaler og overenskomster inden for Lærernes Centralorganisations

Læs mere

Der er ikke tale om et generelt forbud mod afskedigelser i virksomhedsoverdragelsessituationer,

Der er ikke tale om et generelt forbud mod afskedigelser i virksomhedsoverdragelsessituationer, N O TAT Afskedigelse ved virksomhedsoverdragelse Dette notat behandler reglerne for opsigelse af medarbejdere i forbindelse med, at der sker en virksomhedsoverdragelse. Notatet er udarbejdet af KL s Juridiske

Læs mere

CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg

CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg 1 November 2005 Notat om SU-aftalens bestemmelser om ledelsens pligt til information og drøftelse i samarbejdsudvalget Baggrund EU-direktiv af 11. marts 2002 om

Læs mere

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår.

Udkast til. 1. I 2 udgår, lov om åremålsansættelse af tjenestemænd og ansatte på tjenestemandslignende vilkår. Udkast til 8. september 2005 BLj J.nr. 05-204-93 Forslag til Lov om ændring af lov om tjenestemænd i folkeskolen m.v. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen og ændringer af tjenestemandslovgivningen)

Læs mere

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM PARK OG VEJ

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM PARK OG VEJ OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM PARK OG VEJ Bilag 7 Vilkår for virksomhedsoverdragelse September 2013 Dokument nr. 2013-7 Revision nr. 00 Udgivelsesdato 04.09.2013 Udarbejdet: MLA Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

N O TAT. Frasigelse af kollektive overenskomster

N O TAT. Frasigelse af kollektive overenskomster N O TAT Frasigelse af kollektive overenskomster Dette notat handler om frasigelse af de kollektive rettigheder og pligter i forhold til overdragerens kollektive overenskomster i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse.

Læs mere

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet

Aftalen er en sammenskrivning af de enslydende aftaler der er indgået med Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte og Sundhedskartellet REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN 11.20.22 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE SUNDHEDSKARTELLET Aftale om løngaranti for ansatte omfattet af strukturreformen 2005 Aftalen er en sammenskrivning

Læs mere

Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve)

Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) Side 1 Aftale om Arbejdsgiverens pligt til at underrette arbejdstageren om vilkårene for ansættelsesforholdet (ansættelsesbreve) KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale

Læs mere

32.17.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

32.17.2 Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN FARMAKONOMFORENINGEN ERGOTERAPEUTFORENINGEN DANSKE FYSIOTERAPEUTER JORDEMODERFORENINGEN DANSKE BIOANALYTIKERE DANSK SYGEPLEJERÅD KOST & ERNÆRINGSFORBUNDET DANSK

Læs mere