Udvikling af lokalområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvikling af lokalområdet"

Transkript

1 Lisbjerg - Skejby Terp - Kasted KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD 11. ÅRG. NR. 3 - SEPTEMBER 2014 Udvikling af lokalområdet Mandag d. 16. juni havde vi et fælles møde blandt foreningerne i LSTK-Fællesråd. Vi var 16 deltagere fra Skejby, Terp og Lisbjerg, og der var repræsentanter fra Menighedsrådet, LST, Lisbjerg Fritidsliv, Skejby Beboerforening, Terp Beboerforening, Kulturcentret, Skolen, Fællesrådet samt andre interesserede. Formålet med mødet var dels at finde ud af om et sådan møde-forum skal op at stå og dels at få brainstormet på følgende områder: Kulturcenter Trafik Udbygning af området Forskønnelse af området Fritidsliv i området Den omgivende natur Andet Det var et rigtig godt møde, hvor vi fik afklaret, at vi vil fortsætte med disse fællesmøder (næste møde er tirsdag d. 26/8 2014), og en masse gode ideer kom frem. Udover en samling af gode ideer, blev der igangsat følgende konkrete tiltag, hvor kun de ansvarlige er nævnt nedenfor: Udbygning af området: Undertegnede er ansvarlig for, at der nedsættes brede udvalg til dialog med kommunen. Lissi er ansvarlig for at der udarbejdes en Velkommen til Det nye Lisbjerg bog. Forskønnelse af området: Her blev der ikke iværksat konkrete aktiviteter. Fritidsliv i området: Lars W. er ansvarlig for, at der indgås partnerskaber mellem skole og foreninger. Dutter er ansvarlig for, at der arbejdes videre med ideen om et Vægmaleri-projekt for LSTK-borgere på skolen. Den omgivende natur: Steffen og Wolfgang arbejder videre med ideen om en cykel og gangsti fra Kasted mose til Egå Engsø (i dalens bund). Andet: Sanne og Wolfgang prøver at få øget åben adgang til lokalarkivet med henblik på at opnå større folkelig engagement i lokalhistorie. Er du interesseret i det lange referat (på 8 sider), så skriv bare til mig (laursen.birte@gmail.com), så mailer jeg det til dig og giv ligeledes lyd, hvis du har interesse i noget af ovenstående Kulturcenter: Anne Raahauge er hovedansvarlig for at der udarbejdes et oplæg på hvordan Kulturcentret kan gribes an fremadrettet. Trafik: Fællesrådet er ansvarlig for (endnu engang) at undersøge mulighederne for Bump på Elevvej og max. 40 km/t fra Randersvej til Rønnebo. Fællesrådet er ligeledes ansvarlig for at prøve at få sat en fotofælde (gerne permanent) op i Lisbjerg lyskryds, så rød-kørsel forhåbentlig kan mindskes Birte Laursen.

2 SIDE 2 LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD KVÆRNEN INDHOLD: Udvikling af lokalområdet 1 INFO - Indhold, Redaktionen og LSTK fællesråd 2 Siden sidst i Fællesrådet 3 Aarhus Europæisk kulturhovedstad Efterår i Lisbjergladen 4 Sandwichgudstjeneste 4 Den sommer... 5 Hvem er Konen i Skoven??? 6 Fernisering ved Mona Dam 7 Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening 7 Luk kufferten op! 8 Der er plads til alle 8 Engle i massevis 8 Suppedage i Sognegården 9 Tre aftener med livskunst 9 Kværnens Telefontavle 9 Lisbjerg Fritidsliv 10 Kulturcenter på Lisbjergskolen 2014/ Høstgudstjenester med svampeudflugt 11 Annonce - BJ Biler 12 Næste nummer af Kværnen: 11. årgang, Nr. 4, 2014 Omdeles senest den 8. marts Deadline er den 11. februar KVÆRNEN udgives af LSTK fællesråd og omdeles til alle husstande i Lisbjerg, Gl. Skejby, Terp, Kasted og Ladefogedvej. Henvendelser til redaktionen vedr. artikler eller eventuelle ændringer skal ske på red@lstk.dk Tryk: Trykkeriet Allé Huset Oplag: 1125 eksemplarer Omdeling: Venlige mennesker i lokalområdet. Medlemmer Birte Laursen laursen.birte@gmail.com Asbjørn Munch Hansen (ansvh.) asbjoernmunch@gmail.com el Lars Wørts law@aarhus.dk Boris Sandvad bsan@aarhus.dk Wolfgang Weisßchädel wolfgang@get2net.dk Waleed Yacob Majeed majeedlyth@privat.dk Redaktion: red@lstk.dk Yderligere oplysninger om nogle af arrangementerne kan findes på: og Hvis du har lokalområdestof eller billeder til Kværnen, kan du henvende dig til redaktionen eller meget gerne selv skrive. Stoffet kan afleveres pr. mail eller på diskette skrevet i Word. Hvis det ikke er muligt, klarer redaktionen det tekniske. LSTK fællesråd LSTK fællesråd er fællesråd for Lisbjerg, Skejby, Terp og Kasted lokalområdet. Som medlem kan optages alle foreninger og institutioner i lokalområdet. Beboerforeninger i Lisbjerg, Skejby, Terp og Kasted er beboergrundlaget for fællesrådets virke. Fællesrådets formål og opgave er, at udvikle og koordinere det lokalt forankrede sociale og kulturelle liv i området. Fællesrådet understøtter derfor lokale sociale og kulturelle initiativer og aktiviteter. Fællesrådet bistår ved henvendelse til de kommunale myndigheder og byrådet. Fællesrådet er det samlede lokalområdes kontaktled til kommunale myndigheder og byråd. Forretningsudvalget har denne sammensætning: Birte Laursen, formand Mail: laursen.birte@gmail.com Asbjørn Munch Hansen, kasserer - tlf (fastnet). Mail: asbjoernmunch@gmail.com Steffen Hjøllund - Mail: sh@lst-beboerforening.dk Jacob Weissschädel - Mail: jacobw@jacobw.dk Susanne S. Hansen - tlf Mail: susanne.s.hansen@sol.dk Lars Wørts, suppleant - tlf Mail: law@aarhus.dk Søren Birkeland, suppleant - Mail: birkeland@pc.dk Henvendelser kan rettes direkte til ethvert medlem af forretningsudvalget eller til skolen, der fungerer som sekretariat for fællesrådet. Referater af repræsentantskabsmøder, forretningsudvalgsmøder m.v. udsendes til medlemmerne og kan læses på fællesrådets hjemmeside:

3 KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD SIDE 3 Siden sidst i Fællesrådet Det nye forretningsudvalg er kommet godt i gang med god energi og gode ideer. Vi har siden sidst arbejdet med følgende: Opfølgning på ulykke i krydset mellem Elevvej og Randersvej. Vi prøver at få kommunen ud at kigge på signalanlægget igen, og prøver ligeledes at få Politiet indover, så vi forhåbentlig kan mindske rød-kørsel i krydset. På foranledning af Landsbyforeningen Terp, har der været afholdt møde med relevante fra kommunen vedrørende skovrejsningsprojet på områder i lokalområdet. Kommer der mere konkret ud af det, hører I helt sikkert nærmere om det i et af de kommende numre af Kværnen. Vi har været repræsenteret ved dialog møder omkring Aarhus nye sundhedspolitik interesserede kan se mere her: 14a91450f90c/files/6a2931af-7b86-428f-a3a4-109 b5dbb0bb6.pdf Vi har været medværter ved et stormøde for alle foreninger i området se resume andet steds her i bladet. Det var i punktform, hvad vi har bekæftiget os med siden sidst. Som altid har I nogle ting, I mener vi bør forholde os til, så mail os endelig på laursen.birte@gmail.com Birte Laursen Aarhus Europæisk kulturhovedstad skal vi gøre noget ved det i LSTK? Temaet for Aarhus 2017 er RETHINK eller på dansk GENTÆNK. På deres hjemmeside skriver de: Projektet vil bl.a. sætte fokus på byudvikling, integration, erhvervsudvikling, turisme, infrastruktur og internationale samarbejder. Kulturhovedstaden handler om at inddrage og deltage gerne på tværs af kendte konstellationer. Kan Gl. Skejby Beboerforenings logo være et kulturprojekt for børnene på Skejby Sygehus? Der er et sekretariat til at koordinere og formidle alt omkring Aarhus 2017, og de vil meget gerne samarbejde med dem, der har ideer til nogle rethinkaktiviteter. Så har vi måske nogle ideer liggende i skuffen herude i LSTK? Hvad med... Kan fårelauget i Kasted kombineres med skolen og børnehaven? Kan der i 2017 laves guidede ture på kirkestien gennem Terp? Kan beboerhuset i Lisbjerg være åben i 2017 med udstillinger fra alle vores lokale kunstnere?

4 SIDE 4 LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD KVÆRNEN Efterår i Lisbjergladen Så er efteråret på vej, - og der er heldigvis masser af solskin og gode sommeroplevelser, som vi kan tage med os. I Lisbjergladen håber vi på mange gode aktiviteter i løbet af de kommende måneder. Gruppen af borgere fra DemokracityLisbjerg projektet mødtes før sommerferien og evaluerede på de aktiviteter, der har været i foråret og snakkede samtidig om, hvilke nye vi kunne have lyst til. Allerførst så vil vi nu sige farvel til Byttebørsen. Der har været mange gode tanker og ideer, der gjorde at den skulle have et forsøg, men vi må erkende, at vi ikke tror på at vi kan få den til at komme videre. Så derfor vil vi rydde op og levere tilbage efter bedste formåen og så i øvrigt takke alle de, som har været forbi med ting og sager, - og ikke mindst den hyggesnak vi har haft med jer på torsdage i foråret. Hvem ved, måske kan ideen genopstå på et senere tidspunkt, men i efteråret vil der ikke være byttebørs på torsdagene i Lisbjergladen. vi bytter bøger vi kigger i reolen og tager de bøger med, som vi har læst eller aldrig får læst og kommer forhåbentlig hjem med en ny bog vi gerne vil læse. vi bytter børnetøj vi kigger i skuffer og skabe og tager det med, som ungerne er vokset fra og kommer forhåbentlig hjem med noget de kan passe. Desuden kan I også en frem til, at vi arrangerer en ny aftale med cykelsmeden. Noget af det, som vi så til gengæld gerne vil, er at lave mindre arrangementer, både på baggrund af de ideer vi selv får, men også sammen med Beboerforeningen. I vil komme til at høre om de forskellige arrangementer enten her i Kværnen, på Beboerforeningens gule seddel eller hjemmesiden, og hvis vi får en ide, som vi gerne vil kommunikere ud lidt hurtigt, så laver vi et lille opslag på DK-Tankens opslagstavle eller hos Lisbjerg Pizza. Nogle af de ting, som vi gerne vil invitere til er fortsat knyttet til tankerne om, hvordan vi bruger hinanden og hinandens ressourcer allerbedst. I vil i løbet af efteråret eksempelvis blive inviteret til: vi bytter stauder vi kommer med hvad vi synes er kønt i vores mange Lisbjerghaver og kommer forhåbentlig hjem med gode rødder til næste års sommerhave. Hilsen og på gensyn til nogle af arrangementerne i efteråret fra gruppen omkring DemokracityLisbjerg. Gruppen Søndag den 6. september kl er der familiegudstjeneste i Skejby Kirke. Hvis stemningen er til det, får vi en af de forrygende fortællinger fra Bibelen med på vejen. Eller også holder vi en interaktiv gør det selv-gudstjeneste, hvor det er dig, der bestemmer, hvad der skal ske. Efter gudstjenesten byder menighedsrådet på en sandwich eller to, og hvis vejret tillader det, spiser vi under åben himmel. Kom og vær med; det er ganske gratis. Sandwichgudstjeneste Torben

5 KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD SIDE 5 - altså sommeren 2014, kommer vi til at tale meget om i den kommende vinter. Og den vil også fremstå som det højeste ønske for Men for paraplyfabrikanten har sommeren ikke været godt for regnskabet. Han har haft omkostninger til lagerplads, tomme ordrebøger og stillestående maskiner i produktionen. Røde tal på bundlinjen i 2. kvartal, men med håbet om et regnfuldt efterår. Om det forholder sig således, kan vi naturligvis ikke vide. Men det er da et kvalificeret gæt. Den sommer... Så vi skal altså lige begynde med parasollen. Man har angiveligt ingen omtrent præcise tidsangivelser for starten af brugen af parasoller. Af litteraturen fremgår, at Ægypten, Persien og Kina antagelig var de første til at anvende parasollen i starten ikke udført i cirkulær form, men derimod som håndholdt baldakin, båret af tjenere. I oldtidens Persien havde kun kongen parasoller af hør. Men parasollen var i de gamle kulturer i Ægypten, Grækenland og Rom forbeholdt de rige. Og magtfulde. Men hvordan er historien om paraplyen? Egentlig er paraplyen ikke født som paraply, men derimod som parasol. Og dog. De første skriftlige beretninger om paraplyen stammer fra ca. år 800. Da forærede en abbed ved navn Alcuin von Tours paraply til biskop Arno von Salsburg med ordene: Jeg sender dig et beskyttelsestag, således at deres ærværdige overhoved kan holde regnen væk. Og så hører man ikke mere til paraplyen før i slutningen af det 17. århundrede. I slutningen af 1600-tallet havde man i Frankrig udviklet parasollen, så den kunne anvendes som ly mod regnen. Først fra ca kunne man i Danmark holde håret tørt ved hjælp af regnskærme altså paraplyen. I 2007 blev der i alt solgt 25 mill. paraplyer i Tyskland, hvoraf kun var fremstillet i landet. I dag ca. 98% af alle paraplyer fremstillet i Kina. Så om det regner meget eller lidt i den danske sommer, spiller næppe nogen rolle for den kinesiske paraplyproduktion. I 1875 malede Claude Monet et billede af hustruen og sønnen, hvor hun bærer på en parasol i strålende solskin. Billedet hænger på National Gallery of Art i Washington hvis nogen skulle komme på de kanter. Når dette læses, har vi forhåbentlig også haft en varm og dejlig august. wolfgang weissschädel

6 SIDE 6 LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD KVÆRNEN Hvem er Konen i Skoven??? Konen i Skoven har gennem adskillige år skrevet til Kværnen om forskellige ting her fra Lisbjerg og omegn. Men hvem er hun? Det har Inger Holm spurgt hende om. Konen er ved at være en halvgammel pige (årgang1941), har levet det meste af sit liv her i huset i skoven, blev født på Fødselsanstalten i Aarhus og nogle få dage gammel kørt hjem af Chr. Munk Lisbjerg, da han som en af de få på dette tidspunkt med krig måtte køre bil, vistnok med tilladelse som taxa. Den 2.april 1949 begyndte Konen sin skolegang på Lisbjerg Skolen, dengang gik vi også i skole om lørdagen. I Lisbjerg var der på dette tidspunkt to købmænd, købmand Danielsen og købmand Peter Jensen, en kro med bager og sal, der var fru Munk, der solgte brød, mælk og is, barberen, hvis forretning med årene udviklede sig til et mindre varehus, her var smed, telefoncentral, to tømrermestre, en murermester, en cykelmekaniker, et sadelmagerværksted, en skrædder, damefrisør, et mindre tricotageudsalg, og mejeriet, Lisbjerg Andelsmejeri, og byen havde også egen politibetjent samt en sognefoged og ikke at forglemme en sygeplejerske frk. Hvejsel, hvis lejlighed fungerede som byens skadestue. Ligeledes kom der her til huset kørende to bagere, en fra Lystrup og så Trigebageren i hestevogn, en fiskemand på cykel, en ostemand, en slagter og nogle gange om året kom uldkræmmeren og pottemanden med lervarer. På kroen blev der nogle gange om året holdt bal vistnok arrangeret af idrætsforeningen og der blev vist film nok mest Morten Kork og spillet dilettant Adskillige familiefester er sikkert også blevet fejret på kroen, samt mindesammenkomst efter begravelse, begravelseskaffe. Kroen blev revet ned i forbindelse med Randersvejens udvidelse i 1954/55. Tæt ved Lisbjerg lå også adskillige gartnerier. Adressen hertil er Elevvej, men i mundtlig overlevering fra gamle dage blev vejen herned kaldt for Jammerdalen, måske på grund af de mange statshusmandsbrug, der var etableret. I det nederste af husene var der 16 børn! I Konens barndom var der også i Lisbjerg Hjemmet Lisbjerg Alderdomshjem, hvor byens ældre borgere kunne flytte ind, når de ikke længere kunne klare sig selv. Værelserne var ikke store, men en hyggelig, stor dagligstue med den flotteste udsigt mod Århus bugten med Mols i baggrunden var det naturlige samlingspunkt. Lige ved siden af lå køkkenet, hvorfra duften af dagens middag bredte sig i hele huset og gav appetit. Ak ja, disse minder, vi børn kom på alderdomshjemmet, dels i søndagsskole og om torsdagen i sykreds hos Claudia, hvor vi netop sad i spisestuen rundt om det store spisebord, med husets beboere siddende langs væggen, det gav os børn en naturlig forståelse for det at blive gammel og skulle plejes og passes i livets efterår. Om vinteren gik skovens folk på besøg hos hinanden. Der blev fyret godt op i husets kakkelovne, petroleumslamperne blev pudset, de fleste huse hernede ved skoven havde dengang ikke el indlagt Man inviterede til kaffe, og der blev bagt kager i brændekomfurets ovn, hvert hus havde sit speciale indenfor kagekunsten. Man kom rundt ca. to gange i løbet af vinteren. Mændene spillede kort, og konerne havde strikketøjet med i tasken. Det var inden fjernsynet fik plads i hjemmene. Posten kom rundt på cykel, sommer som vinter, og havde tid. Hvert hus fik postbesøg, om han så havde noget eller ej, skulle han lige hilse på og nogle steder stod en kop kaffe og ventede, og var der et eller andet han lige kunne hjælpe med, så gjorde han det gerne. Efter nogle år som voksen i Århus kom Konen heldigvis tilbage til Huset i Skoven, hvor hun nu går og nyder tilværelsen, og hvor tankerne af og til går tilbage til barndommens dage i Lisbjerg og skoven. Ja, vi er vist ikke mange indfødte tilbage i Lisbjerg, og Konen er glad for at kunne fortælle om tiden (gamle dage), som hun nu det husker. Og nye indfødte kommer heldigvis til. Pas godt på vores by! Huset her i skoven blev bygget af konens bedstefar Jens Holm i Jens Holm holdt meget af at have sin familie omkring sig, så her har altid været en hulens masse mennesker. Huset er ikke ret stort, men der var altid plads og mad til alle. Nu bor vi kun to her, der har aldrig før boet så få under de røde teglsten. Mange hilsner fra Konen i Skoven og Inger Holm

7 KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD SIDE 7 Fredag den 24. oktober kl i Sognegården ved Lisbjerg Skole. Fernisering ved Mona Dam Om Mona Dam skriver Mag.art Liana Erbs: Mona Dam nærer stor kærlighed til den antikke kultur, den romersk - italienske og den græske kunsthistorie. I disse gamle kulturer imødekommes det anfald af længsel, som ofte dukker op i hendes billeder i form af antikke fragmenter, volutter, nicher, buer, rustica i farver, der vidner om tidens indgriben og tidens evne til at danne uforglemmelige mønstre. Her genfinder hun den arkitektur og geometri, der stimulerer hendes kreativitet i en direkte konfrontation, som før kun blev vakt ved hjælp af de uundværlige bøger om Italiensk og græsk arkitektur. I de tunge bøger søger Mona ofte inspiration næst efter de uundværlige rejser sydpå til kulturens vugge. Templerne, gamle villaer, som hun nævnte, Hadrians store Villa der forblev i hendes erindring og som hun nostalgisk fortalte om. En serie af billeder vidner om denne stærke interesse, hvor linier, geometrier, rytmer blandes sammen med den altid ekspressive farvefølelse. Alle er velkommen til fernisering i Sognegården ved Lisbjerg Skole. Udstillingen kan ses i kirkekontorets åbningstider. Tilst Kasted Geding Lokalhistoriske Forening Foreningen er ved at færdiggøre produktionen af en film, som tager udgangspunkt i tiden efter kommunesammenlægningen og viser udviklingen i området fra 1970 og frem til i dag. Premieren er fastsat til den 6. oktober kl i Tilst-Kasted Sognegård, Havkærvej 9, 8381 Tilst. Vi glæder os til at præsentere det færdige resultat. Der er gratis adgang, og efter filmen serveres der kaffe og kage, som koster kr. 25,00 pr. person. Tilst Bibliotek, Tilst Skolevej 13A, 8381 Tilst - mail: arkivet@tilstarkiv.dk Telefon: Boris Sandvad, Kunstgruppen

8 SIDE 8 LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD KVÆRNEN Luk kufferten op! Onsdag den 24. september klokken inviterer vi til børnegudstjeneste og dåbsjubilæum i Sognegården på Lisbjerg skole. Gudstjenesten er primært rettet mod førskole børn eller børn i de mindste klasser. Der er også 5 års dåbsjubilæum så er du døbt i 2009, i Skejby Kirke, Lisbjerg Kirke eller en helt anden Kirke, så kom til børnegudstjeneste! Vi skal se hvad kufferten gemmer på! Snakke om hemmelige tegn, synge og fejre de børn der er blevet døbt i Efter gudstjenesten er der nogle små aktiviteter inden vi spiser sammen på skolen. Gudstjenesten afholdes i samarbejde med Kulturcenteret Lisbjergskolen, så det er muligt at deltage i fællesspisning på skolen klokken Det koster 25 kr. for voksne og er gratis for børn. Husk at tilmelde jer senest mandag d. 22. på lisbjergkulturcenter@gmail.com Der er plads til alle Søndag den 26. oktober klokken er der BUSK gudstjeneste i Lisbjerg Kirke. Engle i massevis I samarbejde med Kulturcenter Lisbjergskolen inviterer vi til julehygge i sognegården onsdag den 26. november klokken BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke. En dag som mange kirker i Danmark har valgt til at sætte særlig fokus på børn og unge. I år er det FDF Familiekreds, der har hjulpet med at forberede gudstjenesten. Efter gudstjenesten inviteres alle til en let frokost i sognegården. Hvorefter FDF`erne har planlagt nogle aktiviteter for os. Vel mødt I år skal det handle om engle! Vi skal høre lidt om dem, synge lidt om dem også skal vi selv være kreative. Lotte Linnet, kunstner i Skejby har lovet at hjælpe os med gode ideer. Der vil både være noget for små og store, med primær fokus på de små før mad, og de større efter maden. Klokken er der fællesspisning på skolen. Det koster 25 for voksne og er gratis for børn. Husk at tilmelde jer senest mandag d. 22. på lisbjergkulturcenter@gmail.com

9 KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD SIDE 9 Suppedage i Sognegården Her efter sommerferien inviterer menighedsrådet i Skejby-Lisbjerg igen til en række suppedage i Sognegården. Første gang er onsdag den 3. september. Vi mødes kl og nyder en skål suppe. Bagefter er der kaffe og kage, og hver gang vil der også være et indslag af underholdende eller oplysende karakter. Indimellem synger vi sange fra Højskolesangbogen, men der er også altid god tid til bare at snakke sammen. Det koster 30 kr. at være med, og arrangementet slutter omkring kl Der er Suppedage i Sognegården den første onsdag i måneden året ud altså onsdag den 1. oktober onsdag den 5. november onsdag den 3. december Tilmelding kan ske til: Ingrid Nielsen, Præsteager 6, Lisbjerg på tlf eller mail: ingridnielsen@hotmail.com Tre aftener med livskunst Menighedsrådets efterårsprogram byder på tre meget forskellige, men hver for sig interessante aftener med livskunsten som fælles tema. Onsdag den 10. september kan du møde en klovn på slap line: Charlotte, der er præst her i Skejby-Lisbjerg, fortæller om sin fascination af klovnen. Hun giver et historisk rids og deler sin personlige tilgang til klovnens figur med os. Onsdag den 22. oktober får vi besøg af Johan Herold, der vil være vores guide på en musikalsk rejse gennem Højskolesangbogens udvalg af livsbekræftende efterårssange. Og onsdag den 12. november fortæller Margit Pedersen, der til trods for flere forskellige handicap har så stort et overskud af livsglæde, at hun gerne deler det med os andre. Hver gang er det i Sognegården kl , og det koster ikke noget at være med. Vel mødt Telefontavle Erhverv ABR, Arkitekt, Bygge- og Rådgivningsfirma tlf.: Assurance Forum, forsikringsmægler tlf.: Aut. El-installatør Johan E. Poulsen tlf.: BJ Biler, mekaniker, v. Bent Jonassen tlf.: BK Maler v/ Janne Rasmussen tlf.: Franske Autodele tlf.: Galleri Lotte Linnet - lottelinnet.dk tlf.: Galleri Magenta - gallerimagenta.dk tlf.: Gartneriet Jens Nørgaard Poulsen A/S tlf.: Gert Helbo, frilandsgartner og maskinstation..... tlf.: Hair by Lyngsdal, frisør, Randersvej tlf.: Handelsmanden Peter Skærlund tlf.: KRUSE Entreprenør & Konstruktør - krusebyg.dk.. tlf.: Kunstmageren.dk, K. og J. Buhl tlf.: Køre-Center Århus, køreskole v/henrik Østergård.. tlf.: Køreskole Nord tlf.: Leo Brøgger, Lampeforretnigen, Stjernepladsen... tlf.: Lisbjerg Pizza, Randersvej tlf.: OK Plus tank, Randersvej 346, Lisbjerg tlf.: Lisbjerg Auto & Elektro v/jonas Sejersen tlf.: Oliefyr tlf.: Skejby Trykkeri - skejbytrykkeri.dk tlf.: Susanne Butcher, Kunstner - susannebutcher.dk... tlf.: Tandskov Elektronik - tandskov.dk tlf.: Terp Maskinudlejning - v/svend Erik Kristensen... tlf.: Tilstand & Energi tlf.: Tømrermester Søren Birkeland tlf.: Tømrermester Martin Lemming tlf.: Århus Nord Camping tlf.: Institutioner Børnehaven Gimlehøj - kontor: tlf.: Caritas, plejehjem tlf.: Center Lyngå tlf.: Kasted Kirke, graver Claus Nissen tlf.: Kriminalforsorgen Pensionen Skejby tlf.: Lisbjerg - Skejby - Terp Lokalarkiv tlf.: Åbent 1. og 3. torsdag i hver måned (undt. Juli), fra kl. 16 til ebn.jhn@privat.dk Lisbjerg sognegård og kirkekontor tlf.: Kirkekontoret er åbent: Mandag til fredag 9.00 til Torsdag tillige Lisbjerg Beboerhus Udlejning tlf.: Lisbjerg Fritids- og juniorklub tlf.: Mobil tlf.: Lisbjerg kirke, graver Pia Bluhm tlf.: Lisbjergskolen tlf.: Lokalcenter Bjørnshøj, Trige Område Nord..... tlf.: Lokalcenter Skelager, Skelager Område Nord... tlf.: Rønnebo Vuggestue tlf.: SFO på Lisbjergskolen SFO: årg tlf.: SFO: årg tlf.: Gl. Skejby kirke, graver Asbjørn M. Hansen tlf.: Sognepræst Charlotte Frouvne Nayberg tlf.: Sognepræst Karin Rank Gottlieb tlf.: Sognepræst Lars Lindgrav (kbf) tlf.: Sognepræst Torben Brink (kbf) tlf.: Tilst-Kasted Kirkekontor tlf.: Tilst-Kasted Lokalhistoriske Arkiv, Tilst bibliotek.... tlf.: Tilst-Kasted Ungdomsklub tlf.:

10 SIDE 10 LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD KVÆRNEN NYHEDSBREV Lisbjerg Fritidsliv sæson 2014 / 2015 Kom og vær med i sæson 2014/2015. Vi har følgende faste aktiviteter, som du kan læse meget mere om på vores hjemmeside Dag Tidspunkt Aktivitet Instruktør Mandag Badminton, Indskolingen Clara Eirby og Maria Bjerring Badminton, klasse Lasse Pedersen Badminton, klasse Lasse Pedersen Badminton, klasse Ulf Simonsen, Natalie Simonsen Effekttræning med bold, elastik og håndvægte Charlotte Cramer (Anne Raahauge) Volleyball, voksne --- Tirsdag Seniorgymnastik Ingrid Nielsen Motionsboksning Hormoz Filsoof (+ evt. hjælper) Badminton baneleje --- Onsdag Guitar Rasmus Lorentzen Kom i form med pulstræning Charlotte Cramer (Anne Raahauge) Badminton baneleje --- Lør. 13/ Kvinde kend din bil BJ Biler; Rasmus & Bent Jonassen Søndag Badminton klippekort --- Igen i år tilbyder vi flexhold: Køb adgang til Effekttræning og Kom i form og få rabat. Ved alle aktiviteter gælder, at man kan få 2 prøvegange, så man kan se om aktiviteten er som forventet. Familiebadminton søndag kl Igen i år har vi klippekort til hallen. Køb af klippekort og booking foregår via hjemmesiden. Baneleje til badminton Se på hjemmesiden hvilke tider du kan reservere. Motionsboksning Motionsboksning er for alle, både kvinder, mænd, drenge og piger. Der er fokus på motion og kondition. Træningen foregår i højt tempo og giver en alsidig træning. Kom i form med pulstræning En rigtig god time for dig, der kan lige at knokle og få sved på panden. Der er fokus på konditionstræning/kredsløbstræning som kan foregå via Tabata, cirkeltræning, træning uden for mv. Som afslutning på timen vil der være fokus på udstrækning og afspænding af kroppen. Latindance Sara er desværre flyttet fra Aarhus, og derfor ikke længere instruktør hos Lisbjerg Fritidsliv, så vi er på udkig efter en afløser til hendes hold. Effekttræning med bold, elastik og håndvægte Der fokuseres på opstramning af hele kroppen og der arbejdes bl.a. med Rodondo bold, elastikker og håndvægte. Desuden er målet at skabe en bedre kropsbevidsthed, bedre holdning og gøre kroppen stærkere og mere udholdende. En time hvor alle kan være med. Sæsonen i Lisbjerg Fritidsliv løber fra uge 37, 2014 til uge 17, Der er ingen aktiviteter i skolernes ferier. Der må tages forbehold for aflysninger grundet arrangementer på skolen. HUSK at tilmelding til vores aktiviteter foregår via hjemmesiden: GOD SÆSON Mange hilsner Lisbjerg Fritidsliv

11 KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD SIDE 11 Kulturcenter på Lisbjergskolen 2014/2015 Datoerne for det kommende skoleår: 2014 Onsdag den 24. september Torsdag den 30. oktober Onsdag den 26. november 2015 Torsdag den 29. januar Onsdag den 25. februar Torsdag den 26. marts Onsdag den 29. april Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved torsdag d. 30. oktober Brian Ørnbøl, vores lokale forfatter, er ved at planlægge en forfatteraften sammen med kulturcenteret. Han har tilsagn fra Svend Åge Madsen og Helle Helle. Det synes vi selv er lidt af et scoop! Lisbjerg Kulturcenter er et mødested, hvor vi både kan få dyrket vores interesser og samtidig have et hyggeligt socialt samvær, imens vi benytter de mange faciliteter skolen har. Det vores intention, at brugerne (ex. beboer/idrætsforeninger og borgergrupper) selv skal stå for og etablere aktiviteter, der kan bringe nyt kulturelt liv til området. Og hvor skolen og de øvrige institutioner, på matriklen Lisbjergvej 15, danner rammen og støtter initiativet. Der er mulighed for at udfolde sig kreativt i billedkunstog håndarbejdslokalet. Hvis hallen og dansesalen er ledige, kan de også benyttes. Vi forsøger at etablere madhold med efterfølgende hyggelig fællesspisning. Filmklubben for unge og voksne viser aktuelle (gode) film. Og ikke mindst børnebiblioteket har åbent, laver quiz, viser film og læser godnathistorie. Unge lånere kan få et lånerkort i vores 0-8 års bibliotek. Sognegården byder også ind med aktiviteter på Kulturcenterdagene. Madhold Alle er velkomne til at melde sig til madholdet. Vi skal have oprettet flere hold, så man nogle gange selv køber ind, laver mad og rydder op. Og andre gange kan man bare sætte sig til bords. Vi har jo fine køkkenfaciliteter som Lars (inspektøren) gerne instruerer i at benytte. Pris for mad: 25 kr. for voksne (man er voksen når man er konfirmeret), 15 kr. for børn og børn på 4 år og derunder er gratis. Man kan jo allerede nu se hvilke dage man selv kan være på madholdet, så vi i god tid kan få et overblik. Det samme gælder for aktiviteter. Hvis du har ideer eller forslag, er du meget velkommen til at arrangere/og eller komme med forslag. Se udførligt program for de enkelte kulturcenterdage senest 4 dage før arrangementet på og på forældreintra i Dagtilbudet og Lisbjergskolen. Anne Raahauge Kulturkoordinator på Lisbjergskolen Høstgudstjenester med svampeudflugt Som sidste år afholdes der høstgudstjenester med efterfølgende svampetur af menighedsrådene Todbjerg/Mejlby og Skejby/Lisbjerg søndag den 21. september. Dagen starter med høstgudstjenester i Skejby kl og i Lisbjerg og Mejlby kl Derpå mødes vi kl i Sognegården i Todbjerg, hvor der bydes på en sandwich, en hurtig kop kaffe og et kort lysbilledforedrag om de bedste og de farligste svampe ved undertegnede. Undertegnede har hver for sig og i fællesskab dyrket (og overlevet) svampejagt i rigtig mange år og er fortrolige med området. Udstyret med plancher kører vi derefter sammen, men med egen transport, til Rosenholmskovene, som i gode år har givet fornem høst ikke mindst af Karl Johansvamp, hvor vi vil kaste os over svampene, indtil vi samles igen på aftalt sted i skoven, gennemgår, tilbereder og indtager det indhøstede. Menighedsrådene sørger for brød, fløde, salt og peber og paptallerkener, så vi forhåbentlig får en dejlig smagsoplevelse ude i skoven. Vi forventer at være hjemme igen omkring kl 17:00. Det er vigtigt, at du medbringer en eller flere kurve til svampene, en (lovlig!) kniv, evt en børste (gamle, rene tandbørster er fremragende) og evt. regntøj. Belært af det store fremmøde sidste år efterlyser vi primus er, pander og store skærebrædter samt campingborde og stole. Og vi vil gerne senest søndag den oplyses om, hvem der medbringer hvad, så vi kan forsøge at danne os et overblik over situationen og fremskaffe, hvad vi tror mangler. Benyt en af nedenstående adresser til at give os de informationer. Sidste år fungerede transporten vist fint i den (og kun den) forstand, at alle interesserede fik kørelejlighed. Vi håber, at dette vil gentage sig og opfordrer derfor dig kære bilist: undersøg om nogen savner kørelejlighed både fra kirkerne til sognegården og til og fra Rosenholmskovene. Kristian Giver, organist, k.giver@stofanet.dk og Sigurd Sørensen, graver, sigurd.sorensen@hotmail.com

12 SIDE 12 LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD KVÆRNEN

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret

Dagstur til børnenes vel for beboerne på Hovergården. Tirsdag d. 21/5 Kl Ud i det blå Husk tilmelding til dagcentret Hovergården Maj 2019 Dato Tid Arrangement Uge 19 Mandag d. 6/5 Kl. 13.30 Banko Tirsdag d. 7/5 Kl. 13.30 Seniordanserne Onsdag d. 8/5 Kl. 13.30 Gudstjeneste Torsdag d. 9/5 Frisør Sanne er i huset, ring

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Huller i skolevejen KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD 10. ÅRG. NR. 2 - JUNI 2013

Huller i skolevejen KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD 10. ÅRG. NR. 2 - JUNI 2013 Lisbjerg - Skejby Terp - Kasted KVÆRNEN LOKALBLAD FOR LISBJERG, SKEJBY, TERP OG KASTED FÆLLESRÅD 10. ÅRG. NR. 2 - JUNI 2013 Huller i skolevejen Den gamle Lisbjergvej er den midlertidige adgangsvej til

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj September oktober 2018 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Meddelelser Kørsel

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017.

Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Nyhedsbrev Regnbuen Maj 2017. Sure citroner. Hermed det sidste nye fra os i Regnbuen. I går fredag sagde vi farvel til 25 forventningsfulde børn, som bare er så KLAR til, at komme i SFO/skole. Vi vil gerne

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling

HyllingeBy.dk. Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge. Beboerforeningen holder ordinær generalforsamling HyllingeBy.dk Lokalblad for Hyllinge og omegn, udgivet af Beboerforeningen i Hyllinge Kom til fællesspisning i Centergården Onsdag den 18. feb. kl. 18.00 Spisning er først til mølle Vi er glade for succesen

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Juli og august 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Fra Nu lyser løv i lunde af Johannes Jørgensen (sidste vers): Du lyse, friske sommer! Vor friheds unge brud, Fra støv og støj vi

Læs mere

Indbydelse til vi spiser sammen

Indbydelse til vi spiser sammen KvongPosten September 2017 Indbydelse til vi spiser sammen Så er tiden inde til at vi mødes på kryds og tværs af Kvong Sogn og omegn til en hyggelig aften Fredag den 15. september kl. 18.00 i gymnastiksalen

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 8.30 16.00 Faste aktiviteter på Vestergården EFTERÅRET 2015 Mandag: : Madgruppe

Læs mere

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk

Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Skolenyt uge 46 www.ørdingfriskole.dk Ugens højdepunkter Denne uge står den jo i festens tegn og med en spændende emneuge op til. Vi har hver morgen hørt gode historier om konger og desuden på de enkelte

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Krejbjerg - Nyt April 2015

Krejbjerg - Nyt April 2015 Krejbjerg - Nyt April 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn FÆLLESSPISNING Fredag, den 17. april kl. 18.30 er der forårsfællesspisning i Krejbjerg Forsamlingshus. Madholdet er i forårshumør

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Malling Kirke og Sognegård

Malling Kirke og Sognegård Malling Kirke og Sognegård Aktiviteter og særgudstjenester April - Juni 2018 VELKOMMEN I MALLING KIRKE OG SOGNEGÅRD APRIL 2018 Fredag den 6. april kl. 17.00 i Malling Kirke og Sognegård Den glade Kirke

Læs mere

Der er flere mindre ændringer i SFO- bla. morgenåbent- det kan i læse mere om i Skolehåndbogen, der udkommer primo/ medio september.

Der er flere mindre ændringer i SFO- bla. morgenåbent- det kan i læse mere om i Skolehåndbogen, der udkommer primo/ medio september. Onsdag d.24. august 2011 Arbejdsdag 3.9.2011 Lørdag d. 3.9 er sidste arbejdsdag i dette arbejdsår inden krydserne gøres op. Der er en lang række opgaver, der skal løses, og det har Jan allerede meldt ud,

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16.

Forældrekaffe på tirsdag fra 14.30-16. Vi er kommet godt i gang efter ferien - og vi får rigtig tit besøg af de børn, som nu er startet i skole både i vuggestuen og i børnehaven. Som I kan se, er barnevognsskuret næsten klar til at komme i

Læs mere

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

September 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 September 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra chefsygeplejersken September er jo årets første efterårs måned og dermed et farvel til

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland

Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Hjerneskadeforeningen Århus/Østjylland Nyhedsbrev Årgang 7 ~ Nr. 3 Maj 2009 Åbningstider og tlf. nr. Mandag: Viggo Jonasen kl. 9.00-12.00 Tirsdag: Lenette og Nanna kl. 9.00-12.00 Onsdag, torsdag: Socialrådgiver

Læs mere

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Foreningens historie Søllerød Senior Sport er en fremragende forening, når vi selv skal sige det. Vi har eksisteret i 13 år, og kommunen har levet op til sin

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Aktiviteter April 2016

Aktiviteter April 2016 Aktiviteter April 2016 Vestergården Annebergvej 73 9000 Aalborg Tlf: 9931 6900 Åbningstider mandag til fredag fra kl. 9.00 15.45 Kære efterlønsmodtager og pensionist i Aalborg Kommune Velkommen på Centret

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus.

Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Maj 2014 Nyhedsbrev fra Balle Børnehus. Så er det vist kommet til den tid, hvor et nyhedsbrev er på sin plads. Der er flere ting, vi tænker, der vil være rart at få formidlet ud til jer forældre. Fælles

Læs mere

Sognebladet Oddense-Otting

Sognebladet Oddense-Otting Sognebladet Oddense-Otting SEPTEMBER 2013 Det er så nemt - at skifte til os Det er lettere end du tror! Og vi gør det helt uden besvær for dig. Vi skal bare have din underskrift lettere bliver det ikke

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

September 2010 22. ÅRGANG

September 2010 22. ÅRGANG September 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.:

Juni Sydtoften Grindsted Tlf.: Juni 2017 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk http://billund.dk/cafehimmelblaa 1 Café Himmelblå Udgives af Café Himmelblå. Redaktion: Alice Henriksen (ansv.) Knud Erik Hansen

Læs mere

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden.

HERMOD-NYT NYHEDSBREV NR. 4, 2015. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Velkommen til 4. udgave af Hermod-Nyt, som formidler nyheder og info, der ikke er at finde på hjemmesiden. Bestyrelsen håber at Hermods medlemmer vil benytte sig af muligheden for at være med til at fylde

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

November 2010 22. ÅRGANG

November 2010 22. ÅRGANG November 2010 22. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Jesper Pedersen...61 39 88 69 Betina Harpsøe Andersen...28

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven juli, august, september 2015 Redaktionen: Berit Olsson Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d. 15. i måneden Adresse: Plejecenter Toftehaven

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

Oktober Sydtoften Grindsted Tlf.:

Oktober Sydtoften Grindsted Tlf.: Oktober 2018 Sydtoften 8 7200 Grindsted Tlf.: 72 13 10 40 Himmelblaa@billund.dk www.billund.dk/cafehimmelblaa http://billund.dk/borger/handicap/dagtilbud-for-udviklingshaemmede/ 1 Caféen Udgives af Caféen

Læs mere

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD

Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD Februar 2013 BESTYRELSEN PÅSKELEJR 2013 SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30257403 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus

Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus KvongPosten FEBRUAR 2018 Et nyt grønt flag hejses for 6. gang i Kvong børnehus I hele 2017 har vi i Kvong Børnehus arbejdet med årets gang i naturen. Det er blevet til mange spændende aktiviteter, turer

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Valgfag på Feldballe Friskole

Valgfag på Feldballe Friskole Valgfag på Feldballe Friskole For elever i fritidsordningen på Feldballe Friskole bliver der nu flere valgfag at vælge imellem i løbet af året. I dette lille hæfte kan du se hvilke aktiviteter det handler

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014

Tilbud om motion og socialt samvær- Vinter og forår 2014 Kontakt: Lokalcenter Kristiansminde Margrethekær 2 4000 Roskilde. Kontakt for tilmelding. Mitra ergoterapeut i Dagcenter Tlf.: 46 31 66 74 Vi mødes over en kop kaffe og taler om alt mellem himmel og jord.

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015

TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 TOFTEPOSTEN Nyhedsblad om livet i Toftehaven Oktober - November 2015 Redaktionen: Liselotte Ehrhardt og Heidi Lund. Indlæg til Tofteposten skal være redaktionen i hænde senest d.15, i måneden. Hvis nogen

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015

Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Nyhedsbrev Elev Skole juni 2015 Til alle forældre med børn på Elev Skole. Vi kan så småt skimte sommerferien i det fjerne, men inden vi når dertil et længere nyhedsbrev med stort og småt fra Elev Skole.

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Info folder Bikuben 2013. Info folder om Bikuben 2013

Info folder Bikuben 2013. Info folder om Bikuben 2013 Info folder om Bikuben 2013 1 Indholdsfortegnelse: Praktiske oplysninger s. 3 Åbningstider s. 3 P-plads-forhold s. 3 Usynlige grænser s. 4 ForældreIntra s. 4 Fravær s. 5 Ferie s. 5 Mad s. 5 Eftermiddagsmad

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Kære børn og forældre!

Kære børn og forældre! Kære børn og forældre! Torsdagsbrev den 15.september 2005 Nyt fra Dynes Nyt til Årsplanen: Torsdag den 17. november kl. 19.00: Informationsmøde om bh. klasse 06/07. Onsdag den 11. januar 2006 kl. 19.30:

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS

SKULDERBLADET. I lyst og nød. 23. Årgang nr marts - 1. april 2013 IS 23. Årgang nr. 3 1. marts - 1. april 2013 IS 0906-6519 SKULDERBLADET for Nørre Søby og omegn I lyst og nød Når man i denne tid passerer det gamle plejehjem Humlehaven, bliver man let lidt trist til mode

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom

Kære forældre. Med venlig hilsen. Lisbet Huusom Kære forældre Efterårsferien står for døren og børnene har fri fra undervisningen i uge 42. Traditionen tro, arbejder vi sammen med Højboskolen om at holde åbent i ferierne. I efterårsferie, juleferie

Læs mere