Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder"

Transkript

1 Bilag 1 Indsatsmodel i Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder Projektets indsatsmodel bygger på viden om, hvilke indsatser der virker i forhold til at hjælpe de borgere, der befinder sig længst væk fra arbejdsmarkedet og uddannelse ind på arbejdsmarkedet. En række elementer i indsatsmodellen ligger i forlængelse af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings landsdækkende beskæftigelsespulje Flere skal med. Alle kommuner og boligorganisationer, der deltager i projektet er forpligtiget til at gennemføre en indsats i overensstemmelse med projektets indsatsmodel og kerneelementer. Indsatsen illustreres i figur 1 og beskrives i de følgende afsnit. Som kontanthjælpsmodtager har man pligt til at stå til rådighed for arbejde og beskæftigelsesfremmende tilbud som fx løntilskud, virksomhedspraktik m.v. Udgangspunktet er, at også personer, der modtager kontanthjælp som aktivitetsparate, skal udnytte deres arbejdsmuligheder aktivt og tage imod en indsats rettet mod ordinær uddannelse eller et rimeligt tilbud om arbejde, fx et job på nedsat tid og/eller hvor der tages hensyn til eventuelt skånebehov. Hvis man ikke lever op til de krav, som kommunen stiller, mens man modtager kontanthjælp, skal kommunen give borgeren en sanktion. Figur 1: Indsatsmodellens faser og kerneelementer Etablering Trin 1: Afklaring Trin 2: På vej mod job Trin 3: Virksomhedsforløb Partnerskab mellem kommune og boligorganisation Etablering af fremskudt beskæftigelsesindsats i boligområdet De fremskudte jobkonsulenter tildeles målgruppen til deres sagsstamme Udarbejde en jobplan med udgangspunkt i borgerens jobønsker og motivation Tildeling af personlig jobformidler Individuelt jobmatch med mulighed for ordinære timer fra start Aftale med virksomhed om timer, opgaver, opfølgning og ordinære timer Opfølgning og fastholdelse gennem en ressourcefokuseret tilgang Løbende opfølgning med fokus på fastholdelse og progression mod flere ordinære timer Etablering Formålet er 1) at fremme vidensdeling mellem jobcenteret og lokale aktører om de borgere, der er målgruppe for indsatsen og 2) at gøre indsatsen mere lettilgængelig for borgerne. Side 1 (8)

2 Etableringsfasen består af 3 kerneelementer: Kerneelement 1: Partnerskab mellem kommune og boligorganisation Det er en forudsætning at projektet forankres i et partnerskab mellem kommune og boligorganisation. Partnerskabet skal bestå af en gensidigt forpligtende samarbejdsaftale om mål og rammer for projektet, fordeling af ansvar og opgaver samt etablering af en projektorganisering. Projektorganiseringen skal bestå af en styregruppe, en projektleder og etablering af et job- og uddannelsesgarantiprojekt i boligområdet (se kernelement 2). Kommunens jobcenter skal være repræsenteret i styregruppen på ledelsesniveau, ligesom boligorganisationen skal være repræsenteret i styregruppen. Hvis der er en helhedsplan med boligsocialt indhold i boligområdet, kan boligorganisationen vælge at lade lederen af helhedsplanen repræsentere boligorganisationen i styregruppen. Der udpeges en projektleder for projektet med ansvar for at sikre den daglige drift og ledelse af job- og uddannelsesgarantiprojektet. Projektlederen skal have direkte reference til jobcenterchefen og kan være forankret i jobcenteret eller i en evt. helhedsplan. Derudover etableres et job- og uddannelsesgarantiprojekt i området, som beskrevet nedenfor. Projektet skal råde over en eller flere fremskudte jobkonsulenter, som varetager myndighedsopgaven overfor borgerne i målgruppen, samt en eller flere jobformidlere (se kerneelement 5). Organiseringsmodellen er illustreret i nedenstående figur: Kerneelement 2: Fremskudt beskæftigelsesindsats i boligområdet med åben rådgivning Som led i etableringen af job- og uddannelsesgarantiprojektet placeres en eller flere fremskudte jobkonsulenter i boligområdet. Dermed etableres en fremskudt beskæftigelsesindsats for de borgere, der indgår i projektets målgruppe (se kerneelement 3). Evaluering af fremskudt beskæftigelsesindsats i København viser, at den lokale placering har en positiv betydning for borgernes udeblivelser og afbud og fjerner væsentlige barrierer for, at borgerne kommer til samtalerne med jobkonsulenterne. Årsagen hertil er, at jobkonsulenterne er mere tilgængelige og at samtalen gennemføres et andet og især for mange udsatte borgere et mere trygt sted end på det centrale jobcenter. Kontorlokalerne for job- og uddannelsesgarantiprojektet skal placeres sammen med eller tæt på lokale samarbejdspartnere, herunder en evt. boligsocial indsats i boligområdet. Åbningstiderne i den fremskudte beskæftigelsesindsats skal så vidt muligt lægges samtidig Side 2 (8)

3 eller i forlængelse af øvrige lokale tilbud og aktiviteter, der henvender sig til borgere i målgruppen. Herved fremmes vidensdelingen og den tværfaglige sparring blandt professionelle lokale aktører. For borgerne betyder det en mere helhedsorienteret og tværfagligt koordineret indsats. Det er af væsentlig betydning, at de fremskudte jobkonsulenter tilbyder åben rådgivning ud over aftalte lovpligtige samtaler. Særligt de mest udsatte borgere har gavn af muligheden af at kunne henvende sig i en åben rådgivning f.eks. når borgeren har akut behov for hjælp, når sprogvanskeligheder gør det vanskeligt at kommunikere via telefon eller når borgere i aktiveringstilbud har behov for at få tilpasset deres aktiveringsforløb. Det at borgerens problemer kan tages i opløbet, betyder at de i højere grad fokuserer på deres jobplaner. Kerneelement 3: De fremskudte jobkonsulenter tildeles målgruppen til deres sagsstamme Målgruppen for projektet er aktivitetsparate ledige med bopæl i de udsatte boligområder, der modtager: kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse (og ikke er omfattet af integrationsprogrammet). Sagsstammen for den eller de fremskudte jobkonsulenter skal omfatte alle borgere, der visiteres til job- og uddannelsesgarantiprojektet. De fremskudte jobkonsulenter varetager myndighedsopgaven for disse borgere. En fælles målgruppe for alle medarbejdere tilknyttet job- og uddannelsesgarantiprojektet gør det nemmere at opbygge et professionelt netværk og koordinere, at der arbejdes mod samme mål om at ændre fokus fra tilbud til generering af ordinære timer. Trin 1: Afklaring Formålet med det første trin er 1) at afklare hvilke borgere, der skal visiteres til projektet og 2) at de borgere, der visiteres til projektet, får indkredset deres ønsker til job eller jobområde, der kan sætte retning for borgerens videre forløb. Trinnet starter, når jobkonsulenten afholder den første samtale med borgeren i forbindelse med visitation til projektet. Det kan ske som et led i det almindelige kontaktforløb. I løbet af det første trin skal jobkonsulent og borger afklare om borgeren: 1. Skal visiteres til projektindsatsen. 2. Er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob, førtidspension. Hvis borgeren tilhører gruppe 1, fortsætter vedkommende i projektet. Hvis borgeren vurderes at tilhøre gruppe 2, skal borgeren have sin sag forelagt kommunens tværfaglige rehabiliteringsteam og ikke visiteres til projektindsatsen. Kerneelement 4: Borgerens eget ønske om job skal sætte retning I det første trin skal borgeren have lagt en plan for det videre forløb. Planen skal både tage afsæt i borgerens egne ressourcer og ønsker til job (stilling, funktioner eller beskæftigelsesområde) samt eventuelle barrierer for job, som borgeren selv definerer. Side 3 (8)

4 Jobkonsulenten skal sikre, at der gennemgående er et stærkt fokus på borgerens ressourcer og kompetencer. Min Plan kan anvendes som redskab. For aktivitetsparate uddannelseshjælpsmodtagere skal målet med planen på længere sigt være uddannelse. I projektet anvendes en virksomhedsrettet indsats som et skridt på vejen til uddannelse for denne gruppe (se kerneelement 6-9). Målet for de øvrige grupper kan være uddannelse eller beskæftigelse. Som et led i processen med at indkredse borgerens egne ønsker til job, skal borgeren udarbejde et CV. CV et handler ikke kun om erhvervserfaring men bør i høj grad fokusere på, hvilke arbejdsfunktioner, borgeren kan og har lyst til at varetage. CV et kan således bidrage til at synliggøre de kompetencer og ressourcer, som borgeren har. Hvis borgeren ikke på forhånd har klare ønsker til job, skal jobkonsulenten hjælpe borgeren med at indkredse dette. Det kan ske ved at tage afsæt i borgerens arbejdserfaringer og uddannelse, fritidsinteresser eller opgaver i hjemmet (madlavning, indkøb, rengøring, praktiske gøremål, aktiviteter med børnene mv.). Der vil være en gruppe af borgere, som ikke kan identificere ønsker eller drømme i forhold arbejdsmarkedet. Her skal jobkonsulenten motivere og hjælpe borgeren til at opstille et relevant jobområde, som han/hun kan prøve kræfter med og derved få erfaringer og succesoplevelser på arbejdsmarkedet. Det kan gradvist være med til at styrke borgerens motivation for job. Jobkonsulent og borger skal samtidig drøfte, hvorvidt borgeren selv oplever barrierer for at komme i job. Er borgeren bekymret for særlige forhold, skal jobformidleren hjælpe borgeren på vej. I nogle tilfælde kan der samtidig være behov for at iværksætte indsatser parallelt med den virksomhedsrettede indsats (f.eks. familietilbud, gældsrådgivning, helbredsafklaring mv.). Det kan både være indsatser efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, men også indsatser efter Serviceloven eller Sundhedsloven, der iværksættes i samarbejde med social- eller sundhedsforvaltningen. Til at støtte jobkonsulentens dialog med borgeren i trin 1 om jobønsker og barrierer for job, henvises til STARs samtaleguide udarbejdet i forbindelse med projektet Flere skal med. Umiddelbart efter planen er lagt, skal jobkonsulenten sikre, at den planlagte indsats sættes i værk, og borgeren påbegynder indsatsen. Alle projektdeltagere skal i trin 1 tilbydes en personlig jobformidler, der er den daglige tovholder i indsatsen sammen med borgeren (se kernelement 5 nedenfor). Kerneelement 5: Borger får en jobformidler med kendskab til arbejdsmarkedet Jobformidleren skal opbygge en tillidsbaseret relation til borgeren som led i en systematisk indsats med at sikre borgeren fodfæste på arbejdsmarkedet. Jobformidleren skal desuden være opsøgende i tilfælde af inaktivitet fra borgerens side, så borgeren så vidt muligt kan fastholdes i indsatsen. En række undersøgelser viser, at der er flere forhold, der er betydningsfulde for at skabe en tillidsbaseret relation til borgeren: 1) at der er kontinuitet i forløbet, dvs. at borgeren har den samme jobformidler over tid, 2) at borgeren oplever, at jobformidleren er tilgængelig, 3) passende responstid på henvendelser, dvs. at jobformidleren reagerer på borgerens information inden for en passende tid og 4) koordinering og inddragelse, dvs. at jobformidleren handler koordinerende og inddragende i forhold til andre aktører omkring borgeren f.eks. Side 4 (8)

5 virksomhed, behandlere mv. Hjælp til bolig, gældsrådgivning, sundhed og familierelaterede problemer kan være af stor betydning for at udsatte borgere kan fastholdes i et virksomhedsforløb. Jobcentret skal i forbindelse med de tre faser af borgerforløbet håndhæve de eksisterende sanktionsmuligheder. Fx kan kommunen trække tre dage af kontanthjælpen i form af en såkaldt punktsanktion, hvis man fx uden rimelig grund afviser tilbud om arbejde, undlader efter krav fra jobcentret at søge konkrete job eller undlader at give meddelelse om sygdom til jobcentret eller arbejdsgiver. Hvis man er aktivitetsparat, og kommunen vurderer, man er i en udsat situation, skal kommunen anvende sanktionerne på en måde, der tager højde for, at man måske ikke har mulighed for at leve op til de krav, der stilles. Kommunen skal altid foretage en konkret vurdering af, om kommunen skal give en sanktion over for en aktivitetsparat person, eller om der er andre rimelige grunde end dem, som udtrykkeligt er nævnt i loven, der kan begrunde, at en sanktion ikke skal gives. Rimelige grunde kan fx være svær psykisk sygdom, hjemløshed eller misbrugsproblemer. Hvis man er aktivitetsparat, skal kommunen kun give en sanktion, hvis sanktionen skønnes at fremme den enkelte borgers rådighed. Inden kommunen må give borgeren en sanktion, skal kommunen altid have udnyttet alle rimelige muligheder for at komme i personlig kontakt med borgeren om, hvorfor borgeren som aktivitetsparat ikke lever op til de krav, kommunen har stillet til borgeren fx om at deltage i aktive tilbud. Det betyder i praksis, at kommunen fx skal være i personlig kontakt med borgeren, hvis denne ikke reagerer på en skriftlig partshøring forud for en sanktion. Den personlige kontakt kan fx være telefonisk eller personlig kontakt, hvor borgeren bor eller opholder sig. Projektets styregruppe skal sikre, at rollen som jobformidler varetages af en medarbejder, der har viden om jobmulighederne på det lokale arbejdsmarked, har adgang til et veludbygget netværk af virksomheder og viden om målgruppen for projektet. Styregruppen skal ligeledes sikre, at jobformidleren har et rekrutteringsmæssigt fokus, hvor de hjælper virksomhederne med at identificere arbejdsopgaver på få ordinære timer og sikre et godt match mellem borger og virksomhed. Det er op til det enkelte projekt at afgøre, hvem der lokalt skal varetage rollen som jobformidler. Det kan f.eks. være en mentor, virksomhedskonsulent eller en boligsocial medarbejder idet det forudsættes, at den samlede arbejdsmængde for den enkelte medarbejder tilpasses hertil. Forankring af den jobformidleren i en evt. helhedsplan med boligsocialt indhold vil give gode rammebetingelser for at yde en individuelt tilpasset indsats til den enkelte borger. Det skyldes, at helhedsplanens medarbejdere er tilstede i området til daglig, har muligheder for at varetage funktionen som jobformidler på en fleksibel og tilgængelig måde og samtidig i nogle tilfælde allerede har opbygget kendskab og relationer til beboere i målgruppen. Det første trin afsluttes, når visitationen er foretaget, borgeren har udarbejdet et CV, sat retning på sit ønske om job eller jobområde og fået tilknyttet en jobformidler. Trinnet vil typisk være afsluttet i løbet af 1-2 samtaler mellem jobkonsulent og borgeren, men det kan også tage længere tid, da det er vigtigt at få skabt et godt match mellem borger og virksomhed. Side 5 (8)

6 Trin 2: På vej mod job Formålet med det andet trin er, at borgeren kommer ud på en virksomhed. Enten i ordinære timer evt. kombineret med praktik eller i et virksomhedsforløb, der peger frem mod ordinære timer. Trin 2 består af tre kerneelementer. Kerneelement 6: Borger finder et individuelt jobmatch med kolleger og arbejdsopgaver der kan vokse Det er afgørende for et succesfuldt virksomhedsforløb, at forløbet tager afsæt i borgerens ønsker til job eller jobområde og borgerens ressourcer. Arbejdet med at finde det rette jobmatch starter derfor her. Med støtte fra jobformidleren skal borgeren arbejde med at konkretisere sine jobønsker, herunder konkrete arbejdspladser, arbejdsopgaver og funktioner og synliggøre ønsker, kompetencer og ressourcer. For den del af målgruppen, som ikke har identificeret egne jobønsker, arbejdes der videre med den jobretning, som borgeren har valgt sammen med jobkonsulenten. Jobformidleren skal hjælpe borgeren til at opsøge og tage kontakt til relevante arbejdspladser med henblik på at finde et jobmatch. Konkret kan det rette match findes ved virksomhedsbesøg og snuseaktiviteter, hvor borgeren får mulighed for at afprøve forskellige arbejdsfunktioner og arbejdspladser. Boligorganisationen kan desuden tage et medansvar ved at muliggøre beskæftigelse i driften og bidrage til formidling af jobs i private og offentlige virksomheder. Kerneelement 7: Borger og virksomhed indgår klar aftale om timer, opgaver, opfølgning og ordinære timer Når jobmatchet er fundet, skal jobformidleren hjælpe borger og virksomhed med at indgå en konkret aftale om ansættelsen. I aftalen fastlægges borgerens arbejdsopgaver, arbejdstid, delmål for progression under forløbet samt eventuelle hensyn til borgerens helbred. Der sigtes som udgangspunkt mod ordinære timer fra start eventuelt i kombination med virksomhedspraktik. Hvis ordinære timer ikke er muligt fra start, skal der etableres en virksomhedspraktik, og det skal drøftes hvorvidt og hvornår, der er mulighed for at få ordinære timer. Erfaringerne viser, at selv få ordinære løntimer kan øge motivationen og troen på arbejde for udsatte borgere. Jobformidler, borger og virksomhed skal dernæst udarbejde en klar plan for opfølgning under ansættelsen. Opfølgningen varetages af jobformidleren og tilrettelægges med udgangspunkt i den enkelte borgers behov, men der skal minimum være kontakt mellem jobformidleren og borger en gang i måneden i det første år. Der vil typisk være et intensivt støttebehov i starten af forløbet hvorefter støtten kan aftrappes over tid. Efter det første år kan opfølgningen ske som led i det ordinære kontaktforløb. Endelig skal borgeren tildeles en fast kontaktperson på virksomheden, der kan understøtte progression i opgavevaretagelsen og hjælpe med at opbygge relationer til kolleger. Som udgangspunkt for aftaler om ansættelse og opfølgning henvises til STAR s materiale udarbejdet i forbindelse med projektet Flere skal med. Side 6 (8)

7 Kerneelement 8: Borger støttes gennem en ressourcefokuseret tilgang Jobformidleren skal først og fremmest have fokus på borgerens ressourcer, men borgeren skal samtidig støttes i at mestre de eventuelle barrierer borgeren vurderer, at der står i vejen for et job. Borgeren har ofte selv en klar idé om hvilke barrierer, der står i vejen for job og som han har behov for hjælp til at overvinde. Det er ikke altid borgerens primære udfordringer, f.eks. fysisk eller psykisk sygdom, som borgeren har brug for hjælp til at håndtere, men i stedet barrierer, der er afledt af de primære udfordringer. Støtten varetages som udgangspunkt af jobformidleren. Der kan f.eks. være tale om hjælp til transport, økonomisk rådgivning eller støtte til at deltage i parallelle social-/sundhedstilbud. I de tilfælde hvor borgeren peger på helbredsmæssige hindringer for job, kan der også være behov for at inddrage sundhedsfaglig bistand (f.eks. sundhedskoordinator eller lægekonsulent) med det formål at rådgive borgeren om, hvorledes helbredsudfordringer kan mestres på arbejdsmarkedet. Trin 2 afsluttes og trin 3 påbegyndes, når der er indgået en ansættelses- og/eller praktikaftale mellem borger og virksomhed, udarbejdet en opfølgningsplan samt udpeget en fast kontaktperson for borger i virksomheden. Varigheden af trin 2 vil variere fra borger til borger, men der skal altid arbejdes på, at borgeren hurtigst muligt matches med en virksomhed. For at sikre et hurtigt og godt match kan det derfor kræve flere på hinanden opfølgende møder med borger og dybdegående samtaler. Trin 3: Virksomhedsforløb med fokus på ordinære timer Formålet med det tredje trin er at fastholde borgeren i virksomheden og understøtte borgerens progression mod (flere) ordinære timer. Trin 3 består af et kerneelement. Kerneelement 9: Borger får løbende opfølgning med fokus på fastholdelse og progression mod ordinære timer En ny tid på en virksomhed kan være svær, nye kolleger, nye opgaver og nye rutiner giver risiko for frafald, hvorfor tæt opfølgning under virksomhedsforløbet er derfor afgørende for et succesfuldt forløb. Dette forudsætter et tæt samarbejde mellem borger, jobformidler og borgerens kontaktperson i virksomheden. Jobformidleren skal derfor følge borgeren tæt efter opstart i virksomheden. Opfølgningen skal ske med udgangspunkt i den aftalte opfølgningsplan for løbende at kunne foretage nødvendige justeringer i opgaver og timetal samt understøtte borgerens progression i ordinære timer. Derudover skal jobformidleren stå til rådighed for såvel borger som virksomhed og træde til i tilfælde af akut opståede behov. Jobformidleren skal samtidig være virksomhedens faste samarbejdspartner og indgang til jobcentret under hele forløbet. Borgeren skal så vidt muligt blive på samme virksomhed gennem længere tid for at sikre stabilitet og kontinuitet i indsatsen samt for at bevare borgerens motivation. Dette kan ske gennem flere forløb ved samme virksomhed. Mellem hvert forløb genforhandles aftalen med Side 7 (8)

8 henblik på at opnå flere ordinære timer. Hvis der ikke er udsigt til ordinære timer på sigt, kan det være mere formålstjenstligt at finde en anden virksomhed. Det tredje trin afsluttes, når borgeren har opnået ordinære timer på et omfang af mindst 30 timer månedligt svarende til ca. 5-6 timer ugentligt eller selvforsørgelse i form af job eller uddannelse. Kommunerne opfordres endvidere til at indarbejde efterværn i deres indsats over for de borgere, der opnår selvforsørgelse. I de tilfælde hvor borgeren afbryder virksomhedsforløbet undervejs, skal borgeren påbegynde trin 2 igen med henblik på hurtigst muligt at finde et nyt match med en virksomhed. Med mindre jobkonsulenten vurderer, at borgeren er i målgruppen for ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension. I det tilfælde afbrydes forløbet, og borgerens sag skal forberedes til rehabiliteringsteamet. Side 8 (8)

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Indsatsmodel for Flere skal med 2

Indsatsmodel for Flere skal med 2 Indsatsmodel for Flere skal med 2 Intro Indsatsmodellen i Flere skal med 2 (FSM2) bygger på viden om, hvad der virker i forhold til at hjælpe målgruppen af udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Modellen

Læs mere

Udvikling i Fleksjob II

Udvikling i Fleksjob II Indsatsmodel Udvikling i Fleksjob II November 2018 1 Indgang i projektet 2 Indgang i projektet for borgere allerede på LY 3 Målgruppe Borgere indstillet til møde med rehabiliteringsteamet, som vurderes

Læs mere

Indsatsmodel: Flere skal med II

Indsatsmodel: Flere skal med II Intro Indsatsmodel: Flere skal med II Intro Indsatsmodellen bygger på viden om, hvad der virker i forhold til at hjælpe målgruppen af udsatte borgere ind på arbejdsmarkedet. Modellen tager udgangspunkt

Læs mere

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning.

I 2016 gennemgik Odense kommune deres ikke-jobparate kontanthjælpsmodtagere og resultatet var bemærkelsesværdigt. Se hjemmeside for uddybning. Kære Arbejdsmarkedsudvalg Kasper Pauli Pedersen har spurgt om hvordan situationen er i Ikast-Brande Kommune i relation til en lidt ældre sag fra Odense kommune som igen er blevet aktuel. I 2016 gennemgik

Læs mere

JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet Bilag 1 JobFirst Særligt tilrettelagte virksomhedsforløb for borgere i udkanten af arbejdsmarkedet 18. september 2015 J.nr. 15/04549 1. Baggrund Reformerne af førtidspension og fleksjob, kontanthjælp og

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

FLERE SKAL MED - indsatsmodel og rammer

FLERE SKAL MED - indsatsmodel og rammer FLERE SKAL MED - indsatsmodel og rammer 1 INDSATSMODEL 2 Indsatsmodel 3 Kort om Flere skal med Formål og mål Formål Hjælpe flest mulige i målgruppen med at opnå fodfæste på arbejdsmarkedet i form af ordinære

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Orientering om status på Flere Skal Med

Orientering om status på Flere Skal Med Punkt 5. Orientering om status på Flere Skal Med 2018-011471 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering status på Flere Skal Med Beslutning: Til orientering.

Læs mere

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse):

Aktivitetsnavn: Trappen. Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Aktivitetsnavn: Trappen Indhold (aktivitetsbeskrivelse): Trappen er en fremskudt beskæftigelsesindsats, der løber i perioden 2016-2020. Aktiviteten er et samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommunes Jobcenter

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Orientering om JobFirst

Orientering om JobFirst Punkt 4. Orientering om JobFirst 2018-010106 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering status på JobFirst efter endt projektperiode Beslutning: Til orientering. Møde den 20.03.2018

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

NOTAT: Resultater af fremskudt beskæftigelsesindsats i Æblehaven/ Rønnebærparken

NOTAT: Resultater af fremskudt beskæftigelsesindsats i Æblehaven/ Rønnebærparken Social, Job og Sundhed Sagsnr. 299689 Brevid. 3277646 Ref. ANNEK Dir. tlf. annek@roskilde.dk NOTAT: Resultater af fremskudt beskæftigelsesindsats i Æblehaven/ Rønnebærparken 26. september 2019 Indledning

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

I følgende FAQ oplistes de centrale spørgsmål til Frontrunner projekt - Flere skal med 2 (FSM II), som STAR har modtaget. Listen opdateres løbende.

I følgende FAQ oplistes de centrale spørgsmål til Frontrunner projekt - Flere skal med 2 (FSM II), som STAR har modtaget. Listen opdateres løbende. FAQ 2. november 2018 og svar vedr. Frontrunner projekt - 'Flere skal med II Opdateret d. 2. november 2018 I følgende FAQ oplistes de centrale spørgsmål til Frontrunner projekt - Flere skal med 2 (FSM II),

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen Uddannelses- og jobgaranti. i ghettoer og udsatte boligområder. Ansøgningsfrist den 24.

Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen Uddannelses- og jobgaranti. i ghettoer og udsatte boligområder. Ansøgningsfrist den 24. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat Vejledning til ansøgning om støtte fra puljen Uddannelses- og jobgaranti i ghettoer og udsatte boligområder

Læs mere

Bilag 2. Indsatsmodel Social støtte i overgang til og fastholdelse af job

Bilag 2. Indsatsmodel Social støtte i overgang til og fastholdelse af job Enhed CHPS Sagsnr. 2017-5631 Dato 06-06-2017 Bilag 2. Indsatsmodel Social støtte i overgang til og fastholdelse af job I det følgende beskrives den indsats, som skal afprøves til målgruppen af aktivitetsparate

Læs mere

PIXI Evaluering af JobFirst ERROR! NO TEXT OF SPECIFIED STYLE IN DOCUMENT. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Maj Til.

PIXI Evaluering af JobFirst ERROR! NO TEXT OF SPECIFIED STYLE IN DOCUMENT. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Maj Til. ERROR! NO TEXT OF SPECIFIED STYLE IN DOCUMENT. Til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Dato Maj 2018 PIXI Evaluering af JobFirst Ramboll Hannemanns Allé 53 DK-2300 Copenhagen S Denmark T +45 5161

Læs mere

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg

Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg. Jobcenter Skanderborg Virksomhedsrettet indsats - inspirationsoplæg Jobcenter Skanderborg Vores udgangspunkt Med udgangspunkt i JobFirst projektet løbende i perioden 01.03.2016-31.12.2017. Har vi arbejdet målrettet med etablering

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune

Partnerskabsaftale. Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune Systematisk samarbejde mellem [virksomhedens navn] og Ringkøbing-Skjern Kommune PARTNERSKABSAFTALE MELLEM [Indsæt virksomhedens navn] Jobcenter Ringkøbing-Skjern Gade: Gade: Finderupsvej 9 Postnr. og by:

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet

Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Økonomi, tal og styring på beskæftigelsesområdet Præsentation for Karsten Fey Kristiansen d. 24. januar 2019 www.ballerup.dk Baggrund På Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde i oktober 2018 blev der

Læs mere

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Housing First som grundpræmis i arbejdet med Hjemløsestrategien og metoden Udredning og Plan Metoden Udredning og Plan afprøves i en række kommuner,

Læs mere

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG

STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG STÅSTEDER VIDENSBASEREDE OPLÆG 1 Hvor kommer læringen fra? Empowermentprojektet Projekt for 30 kommuner, der har udviklet og afprøvet forskellige empowermentorienterede metoder og tilgange Ca. 3700 deltagere

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager:

Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Min Plan vejledningstekst til dagpengemodtager og arbejdsmarkedsydelsesmodtager: Jobplan - dine rettigheder og pligter Din jobplan beskriver den aktivering de tilbud - du skal deltage i, mens du er ledig.

Læs mere

RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse

RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse I denne guide kan du læse om, hvad et ressourceforløb er. Og du kan læse, hvad du selv kan gøre for at få det bedst mulige ud af et ressourceforløb. Formålet

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til puljen Job-bro til uddannelse

Godkendelse af ansøgning til puljen Job-bro til uddannelse Punkt 8. Godkendelse af ansøgning til puljen Job-bro til uddannelse 2017-033577 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget godkender ansøgningen til puljen Job-bro til

Læs mere

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen?

Spørgsmål 1 Har BIF i forbindelse med borgerens sag anvendt en såkaldt beskæftigelsestrappe som værktøj i sagsbehandlingen? KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Direktionen Til Ulrik Kohl, MB E-mail: Ulrik_Kohl@br.kk.dk 02-11-2016 Sagsnr. 2016-0360781 Dokumentnr. 2016-0360781-2 Kære Ulrik Kohl Tak

Læs mere

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job

Social støtte i overgang til og fastholdelse i job Social støtte i overgang til og fastholdelse i job En integreret og koordineret socialfaglig og beskæftigelsesrettet indsats for udsatte ledige Anders Søberg, Susanne K. Ellegaard, STAR Dagsorden Målgruppen

Læs mere

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service

Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service Beskrivelse af samarbejdsmodel for småjobs i Drift & Service 1 Baggrund Herning Kommune ønsker ved skabelse af småjobs at opprioritere indsatsen over for de borgere, der har svært ved at fastholde eller

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt

Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Strategi for Jobcenter Svendborgs virksomhedskontakt Formål Virksomhederne er en vigtig medspiller i beskæftigelsesindsatsen. Formålet med strategien er at sikre et professionelt service- og samarbejdsniveau,

Læs mere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Møde d. 19. marts 2018 RAR Sydjylland Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere 22. marts 2018 Kilde: jobindsats.dk Andel aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Sydjylland, jan 2018 Antal aktivitetsparate

Læs mere

ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE

ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE FLERE SKAL MED ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE FORMÅL Borger, virksomhed og jobcenter skal indgå en klar aftale om timer og opgaver, opfølgning og ordinære løntimer i virksomhedsforløbet 1. Formålet med

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer

Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer Indsatsgrupper for langtidsledige i Struer 1 Indsatsgrupper med risiko for eller med langtidsledighed Indsatsgruppe Mål og delmål for indsatsgruppen Indsatser og tilbud Forventede effekter 1) Ved ikke

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet

Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet 07-11-2016 Aftale om udmøntning af satspuljen for 2017 på beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesministeren har indgået en aftale ved de decentrale forhandlinger med beskæftigelsesordførerne fra Venstre,

Læs mere

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan Til samtlige kommuner, jobcentre m.fl. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S T: 72 14 20 00 E: star@star.dk www.star.dk Dato: 10-09-2015 Skrivelse om rehabiliteringsteam

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Ja. Borgere der i projektperioden kommer i fleksjob på op til 10 timer er en del af målgruppen og skal ligeledes have projektindsatsen.

Ja. Borgere der i projektperioden kommer i fleksjob på op til 10 timer er en del af målgruppen og skal ligeledes have projektindsatsen. Notat 4. december 2018 Spørgsmål og svar - Udvikling i Fleksjob II J. Nr. 18/16309 AFA / CHKN Målgruppe Af puljeopslaget fremgår det, at et formål med projektet bl.a. er at skabe progression for borgere

Læs mere

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018

Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Silkeborg Kommunes beskæftigelsesmål/beskæftigelsesplan 2018 Byrådet har i forbindelse med budget 2018 godkendt følgende mål på beskæftigelsesområdet. Målene med tilhørende handlinger og succeskriterier

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING

JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING JOBFIRST MIDTVEJSEVALUERING INDSATSEN INDTIL NU SKABER RESULTATER! Kommunerne arbejder godt med gennemførelsen af indsatsmodellen og implementeringsgraden er stigende Mange borgere får ordinære timer!

Læs mere

Beskæftigelsespolitik

Beskæftigelsespolitik Beskæftigelsespolitik 2014-2017 September 2014 1 Forord I Greve Kommune skal borgerne være helt eller delvist selvforsørgende. Det skal være undtagelsen, at borgere er på fuld offentlig forsørgelse. Derfor

Læs mere

Handleplan for udmøntning af politisk aftale om udsatte borgere

Handleplan for udmøntning af politisk aftale om udsatte borgere KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Handleplan for udmøntning af politisk aftale

Læs mere

Fakta-ark. Fagligheder i afdelingen/teamet/institutionen. Målgruppe(r) og hovedopgave(r) Strategier og politikker

Fakta-ark. Fagligheder i afdelingen/teamet/institutionen. Målgruppe(r) og hovedopgave(r) Strategier og politikker Center Jobcenter Evt. hovedinstitution Afdeling/team/ institution Sekretariat Adresse Rådhusparken 2 2600 Glostrup Nærmeste leder Nicolaj Drøschler Leder af afdeling/ team/institution Antal medarbejdere

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen

Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen a1 Agenda Målgruppen Udfordringer og muligheder Elementerne i Brug for alle Inspirationsoplæg fra jobcenter Hvad skal der ske lige

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige).

Socialafdelingen oplever, at der ofte er udfordringer i at sikre sammenhænge i overgange i forhold til unges uddannelse (15-25 årige). Bilag 2 initiativer på Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalgets område Initiativ Sikre sammenhæng i overgange Forankring Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Udfordring Hvad ønsker man at forandre og

Læs mere

Pulje til Udvikling i fleksjob II

Pulje til Udvikling i fleksjob II Ansøgningsskema for Pulje til Udvikling i fleksjob II Finanslovskonto 17.46.65.20 Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Stevns Kommune David Kirkegaard Jespersen

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse Kontanthjælpsmodtagere Jobcentret Ungeteamet Februar 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige med kompetencegivende uddannelse, der ansøger

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Pulje til Udvikling i fleksjob II

Pulje til Udvikling i fleksjob II Ansøgningsskema for Pulje til Udvikling i fleksjob II Finanslovskonto 17.46.65.20 Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Albertslund Kommune Afdelingschef Jan Eriksen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE Forord Store forandringer. Store udfordringer. Men også nye og store muligheder for at hjælpe vores mest udsatte

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen

Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder for fritagelse fra beskæftigelsesindsatsen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 7. marts 2018 Svar til spørgsmål 10 Til Socialudvalget. Notat ang. muligheder

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede i København

Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede i København KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT Områdebaserede beskæftigelsesindsatser for kontanthjælpsmodtagere og selvforsørgede

Læs mere

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED

STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED STRATEGI FOR DET RUMMELIGE ARBEJDSMARKED PLADS TIL ALLE BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses og Socialudvalg vil vi skabe et arbejdsmarked i Odense præget af socialt ansvar og med

Læs mere

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer:

De officielle ministermål for 2015 er endnu ikke kendt. Men det forventes, at der udmeldes 4 ministermål omhandlende følgende temaer: Oplæg til indledende drøftelse om Beskæftigelsesplan 2015 Kommunen skal årligt udarbejde en beskæftigelsesplan, der skal danne rammerne for det følgende års beskæftigelsesindsats. Planen skal bl.a. indeholde

Læs mere

For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og

For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og For at kunne bruge denne forside, skal du åbne masteren og ændre billedet der: Gå ind i fanen Vis og klik Diasmaster. Her kan du skifte billedet og fjerne denne tekst. BORGERE PÅ KANTEN AF ARBEJDSMARKEDET

Læs mere

Socialøkonomiske virksomheder. går en stor fremtid i møde

Socialøkonomiske virksomheder. går en stor fremtid i møde Socialøkonomiske virksomheder går en stor fremtid i møde Hvad taler jeg om? 1. Cabi og socialøkonomi 2. Potentialer og målgrupper 3. Ramme og vilkår 4. Samarbejde med ordinære virksomheder 5. Er der udfordringer

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS

UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS UANSET MÅLGRUPPEN HAR MPROVE ALTID SAMME FOKUS Gennem mange års erfaring indenfor beskæftigelsesrettede forløb, har vi udviklet en række forskellige forløb for borgere visiteret til fleksjob, aktivitets-

Læs mere

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16

Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF /16 Oversigt over ændringer i den beskæftigelsesrettede indsats som følge af LF 189 15/16 Med ikrafttrædelse 1.7.2016 Ændring i reglerne vedr. helbredsmæssig vurdering Ændringen indebærer, at kommunalbestyrelsen

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

KVIK. v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST

KVIK. v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST KVIK v/ Anne Louise Hertz, AMK ØST Kort om KVIK KVIK: Koordineret Virksomhedsrettet Indsats for Kontanthjælpsmodtagere Målgruppe: Kontanthjælpsmodtagere matchgruppe 2 (med max 1 ½ år på ydelsen) og matchgruppe

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Empowerment og motivation pejlemærker for videre implementering i Halsnæs Kommune

Empowerment og motivation pejlemærker for videre implementering i Halsnæs Kommune Empowerment og motivation pejlemærker for videre implementering i Halsnæs Kommune I jobcentret i Halsnæs Kommune har vi siden 2014 arbejdet fokuseret med empowerment og en ressourceorienteret tilgang til

Læs mere

Status på udviklingen og indsatsstrategi for aktivitetsparate borgere. Beskæftigelsesudvalgsmødet 19. April 2017

Status på udviklingen og indsatsstrategi for aktivitetsparate borgere. Beskæftigelsesudvalgsmødet 19. April 2017 Status på udviklingen og indsatsstrategi for aktivitetsparate borgere Beskæftigelsesudvalgsmødet 19. April 2017 1 Kontanthjælpsloft og 225 timers reglen 2 KONTANTHJÆLPSMODTAGERE Vejen tilbage til arbejdsmarkedet

Læs mere

Udmelding af puljen "Flere skal med" (FL )

Udmelding af puljen Flere skal med (FL ) Side 1 af 6 (/da.aspx) Udmelding af puljen "Flere skal med" (FL 17.46.64.10) Formålet med puljen er at understøtte, at flest mulige borgere i puljens målgruppe opnår hel eller delvis fodfæste på arbejdsmarkedet

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for beskæftigelsesområdet

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

BÆREDYGTIG PROGRESSION - VIA EN SÆRLIGT RUMMELIG VIRKSOMHEDSRETTET INDSATS

BÆREDYGTIG PROGRESSION - VIA EN SÆRLIGT RUMMELIG VIRKSOMHEDSRETTET INDSATS Information til sagsbehandleren i jobcentret BÆREDYGTIG PROGRESSION - VIA EN SÆRLIGT RUMMELIG VIRKSOMHEDSRETTET INDSATS - individuelle udviklingsforløb KERNEYDELSEN FUNDAMENTET - DET GODE MATCH MATCHgruppen

Læs mere

Bilag 1. Beskrivelse af indsatsmodel: Job-bro til uddannelse

Bilag 1. Beskrivelse af indsatsmodel: Job-bro til uddannelse Bilag 1 Beskrivelse af indsatsmodel: Job-bro til uddannelse 16-06-2017 AFA/AKR VOA/TGH Intro Dette notat indeholder en foreløbig skitse af indsatsen og organiseringen i Job-bro Til Uddannelse samt en beskrivelse

Læs mere

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng

Virksomhedsinklusion. Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Virksomhedsinklusion Af borgere, der er udsatte i uddannelses- og beskæftigelsessammenhæng Refusionsomlægningen fordrer styring af virksomehdsindsatsen Med refusionsomlægningen får vi startskuddet på en

Læs mere

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER

VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER VIRKSOMHEDSCENTRE FOR ANDRE FOR- SØRGELSESGRUPPER - sygedagpenge, ledighedsydelse o.a. Indledning Arbejdsmarkedsstyrelsen har igangsat et stort forsøg med virksomhedscentre for kontanthjælpsmodtagere i

Læs mere

S 60 om at kommunerne skal overholde retssikkerhedsloven 7 a

S 60 om at kommunerne skal overholde retssikkerhedsloven 7 a Beskæftigelsesminister s svar til folketingsmedlem Finn Sørensen (EL) på spørgsmål, der dækker samme områder, som Ulf Harbo har stillet spørgsmål til. S 60 om at kommunerne skal overholde retssikkerhedsloven

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ressourceforløb med jobperspektiv Ansøger

Læs mere

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate

Unge under 30 år uden uddannelse, der er åbenlyst uddannelsesparate Unge under 30 år uden, der er åbenlyst sparate Ved ikke unge der har behov for afklaring, motivation og forberedelse før svalg og start (åbenlyst sparate). 1) Unge, som har viden om skolelivet, men som

Læs mere