7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark"

Transkript

1 7.1 Ad dagsordenens punkt 7: INDKOMNE FORSLAG Som det fremgår nedenfor, er der fremsat 2 forslag fra Sektion K, 1 forslag fra Sektion S og 1 forslag fra FTF s forretningsudvalg til behandling på kongressen Forslag 1 (blad ) Delegerede i FTF s kompetente forsamlinger Forslagsstiller: Kriminalforsorgsforeningen Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark Forslagsstiller: Dansk Sygeplejeråd Forslag 3 (blad ) Evaluering af FTF s organisatoriske struktur Forslagsstiller: Danske Bioanalytikere Forslag 4 (blad 7.7) Vedtægtsændring 11. Kongresdelegerede vælges for 3 år Forslagsstiller: FTF s forretningsudvalg

2 7.2 Forslag 1 ændringsforslag om delegerede til FTF s kompetente organer Forslagsstiller: Kriminalforsorgsforeningen Nuværende formulering 11 stk. 2 Kongressen består af forretningsudvalget samt af delegerede valgt af medlemsorganisationerne. Der vælges en delegeret for hver pr. 1. januar påbegyndt antal 1500 aktive medlemmer i organisationen, jf. dog 11, stk. 5. Der kan maksimalt vælges 30 delegerede. Valg af delegerede er gældende fra hvert års 1. juli til næste års 30. juni. 20, stk. 2: Repræsentantskabet består af forretningsudvalget samt 75 medlemmer valgt for en kongresperiode i hver af sektionerne, jfr. 30, i forhold til sektionens antal aktive medlemmer pr. 1. januar i året efter kongressen. Hvis en organisation optages midt i en kalenderår medregnes organisationens medlemstal i sektionens antal aktive medlemmer pr. 1. januar i det efterfølgende kalenderår. FTF s forretningsudvalg fastsætter nærmere regler for valgperioden samt sammensætning af repræsentantskabet, jf. dog 20, stk Kriminalforsorgsforeningen stiller forslag om, at alle fagforeninger uanset størrelse altid har mindst en delegeret i FTF' s kompetente forsamlinger. Forslagsstillers motivering af forslaget Forslag til behandling på FTF s ordinære kongres Kriminalforsorgsforeningen stiller forslag om, at alle fagforeninger uanset størrelse altid har mindst en delegeret i FTF' s kompetente forsamlinger. Det betyder, at alle FTF organisationer til kongres og repræsentantskabsmøde fremover altid har mindst en delegeret. Forslaget er drøftet med en række små og mellemstore organisationer tilknyttet CO lo, hvor alle bakker op! Vi er i Kriminalforsorgsforeningen på det rene med, at man kan deltage som observatør, men mener, at nærværende forslag vil skabe en stærkere demokratisk forankring af FTF- også i de små medlemsorganisationer. Vi har intet ønske om, at andre organisationer skal afgive pladser for, at dette forslag kan realiseres. L stedet kan man udvide det samlede antal af delegerede. Vi håber, at forretningsudvalget vil bakke op om forslaget og bistå med udarbejdelse af de nødvendige ændringer af vedtægt mv.

3 7.3 Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at forslaget forkastes af kongressen.

4 7.4 Forslag 2 FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark Forslagsstiller: Dansk Sygeplejeråd FTF skal i den kommende kongresperiode udarbejde strategier for/forslag til, hvordan lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark kan udlignes. Forslagsstillers motivering af forslaget Dansk Sygeplejeråd stiller følgende forslag til behandling på FTF s kongres: FTF skal i den kommende kongresperiode udarbejde strategier for/forslag til, hvordan lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark udlignes. I Danmark er der stor forskel på, hvad kvinder og mænd tjener, og adskillige undersøgelser har vist at danske mænd i gennemsnit får omkring 18 pct. mere i lønningsposen end danske kvinder. Det på trods af, at danske kvinder er højere uddannet end danske mænd, og at danske kvinder og mænd har omtrent lige stor erhvervserfaring. Uddannelsesniveau og erhvervserfaring kan således ikke forklare det store løngab. Forklaringen skal findes andre steder. Undersøgelser viser, at det kønsopdelte arbejdsmarked, hvor kvinder og mænd arbejder i forskellige fag og brancher, betyder at lønnen er høj i de fag, hvor der er mange mænd ansat, og tilsvarende lav i de fag, hvor der er mange kvinder ansat. SFI (2011) viste det senest i deres undersøgelse Kvindefag er lavtlønsfag?, hvor det konstateres, at: Jo flere kvinder der er i et fag, jo lavere løn. Dette moderne ligelønsproblem har historiske årsager. Historisk set har mænd tjent mere end kvinder også selvom mand og kvinde stod ved samme samlebånd og udførte nøjagtigt det samme arbejde. Det skyldtes dels en forestilling om, at mænds arbejdskraft var mere værd end kvinders, dels en samfundsnorm om, at mænds skulle forsørge en familie og derfor skulle have mere i løn. Vi finder det uholdbart, at der stadig i 2012 eksisterer store lønforskelle mellem mænd og kvinder i Danmark. FTF, der som hovedorganisation repræsenterer store kvindegrupper, er en vigtig aktør, når løsningerne på ligelønsproblemet skal findes. Derfor foreslår vi, at der udarbejdes en egentlig strategi for udligning af løngabet i FTF regi. En sådan strategi kan f.eks. omfatte en vurdering af, om det vil være hensigtsmæssigt at ændre ligelønsloven, så det bliver muligt at vurdere om forskellige typer jobs har samme værdi. Udgangspunktet for strategien skal være FTF-gruppernes ligelønsproblemer, men det foreslås, at der hentes inspiration i den Ligelønsstrategi som LO formulerede i 2011/2012. Indstilling: Forretningsudvalget mener, at forslaget er omfattet af formuleringerne i indsatsområde 3 Et godt og udviklende arbejdsliv.

5 7.5 Forslag 3 Evaluering af FTF s organisatoriske struktur Forslagsstiller: Danske Bioanalytikere Danske Bioanalytikere stiller som forslag, at FTF i næste kongresperiode evaluerer den organisatoriske struktur i FTF, bl.a. ved nedsættelse af en arbejdsgruppe ( struktur-udvalg ), der har til formål, at se på hvorledes FTF arbejder med inddragelse af medlemsorganisationerne, og vurderer FTF-sektionernes mulighed for, at forholde sig mere specifikt til arbejdsmarkedspolitiske emner som f.eks. sundhedspolitik, beskæftigelsespolitik o.l. Forslagsstillers motivering af forslaget: Danske Bioanalytikere stiller som forslag, at FTF i næste kongresperiode evaluerer den organisatoriske struktur i FTF, bl.a. ved nedsættelse af en arbejdsgruppe ( struktur-udvalg ), der har til formål, at se på hvorledes FTF arbejder med inddragelse af medlemsorganisationerne, og vurderer FTF-sektionernes mulighed for, at forholde sig mere specifikt til arbejdsmarkedspolitiske emner som f.eks. sundhedspolitik, beskæftigelsespolitik o.l. FTF s vision er bl.a., at øve markant politisk indflydelse, at inddrage medlemsorganisationerne aktivt og at styrke sammenhold og samarbejde mellem medlemsorganisationerne. Danske Bioanalytikere ønsker, at inddragelse af medlemsorganisationerne drøftes, og der i den forbindelse fokuseres på, at nogle af medlemsorganisationerne er meget orienterede mod f.eks. de sundhedspolitiske og/eller beskæftigelsespolitiske udfordringer, og derfor i højere grad ønsker, at der også i FTF-regi skabes synlighed, debat og medlemsinddragelse vedr. disse problemstillinger. Endelig er der stor forskel på, hvorledes medlemsinddragelsen dagsordenssættes både i de tre sektioner og i regionsbestyrelserne. Medlemsinddragelse er en meget vigtig ingrediens i medlemspleje og fastholdelse - det har stor bevågenhed hos os alle sammen - og på samme måde skal dette også understøttes og udvikles i FTF-regi, hvor der også skal fokuseres på de muligheder, som medlemsskabet af FTF kan give. Endelig kan en evaluering (f.eks. medlemstilfredshedsmåling) også synliggøre indsatser, som kan styrke og forene organisationerne i FTF.

6 7.6 Forslag om evaluering lægger således op til, dels at den organisatoriske struktur også sikrer, at mindre organisationer inddrages i FTF s politiske drøftelser og dels justering af sektionernes arbejdsform og struktur, der gør det muligt for f.eks. sundhedsorganisationerne, at dagsordensætte sundhedspolitik i FTF. Danske Bioanalytikeres forslag kan evt. knyttes sammen med FTF s arbejde med indsatsområdet Organisationer i udvikling , f.eks. ved, at der også sættes fokus på, om den organisatoriske struktur og arbejdsform understøtter ønsket om dialog og åbenhed i forhold til medlemsorganisationerne. Indstilling Forretningsudvalget mener, at forslaget er omfattet af formuleringerne i indsatsområde 4 Organisationer i udvikling.

7 7.7 Forslag 4 Vedtægtsændring om valg af kongresdelegerede Forslagsstiller: Forretningsudvalget Nuværende formulering 11. Stk. 2. Kongressen består af forretningsudvalget samt af delegerede valgt af medlemsorganisationerne. Der vælges en delegeret for hver pr. 1. januar påbegyndt antal 1500 aktive med-lemmer i organisationen, jf. dog 11, stk. 5. Der kan maksimalt vælges 30 delegerede. Valg af delegerede er gældende fra hvert års 1. juli til næste års 30. juni. Valg af delegerede er gældende fra udpegning 1. juli i et ordinært kongresår til 30. juni i det følgende ordinære kongresår. Forslagsstillers motivering af forslaget: Det foreslås, at forlænge den periode de kongresdelegerede er valgt fra 1 år til 3 år i lighed med Repræsentantskabet, der udpeges for en 3 års periode på basis af medlemstal 1. januar året efter kongressen, og FU på basis af medlemstal pr. 1. januar i kongresåret. Ændringen vil give administrative lettelser. Ulempen vil være, at forskydninger i medlemstal tages der ikke højde for ved afvikling af evt. ekstraordinær kongres mellem 2 ordinære kongresser. Det vurderes imidlertid at ulempen er minimal, dels da ekstraordinære kongresser sjældent forekommer og dels da der skal mindst 1500 medlemmer til at flytte en delegeret fra en medlemsorganisation til en anden medlemsorganisation. Det vil fortsat være muligt for en organisation at ændre delegerede ved forfald m.v. Indstilling Forretningsudvalget indstiller, at forslaget vedtages af kongressen.

Strukturen i en ny hovedorganisation

Strukturen i en ny hovedorganisation Strukturen i en ny hovedorganisation 1. Indledning Dette oplæg er resultatet af drøftelser i Politisk Styregruppe om strukturen i en ny hovedorganisation. Bag de oplistede forslag gemmer der sig en lang

Læs mere

MISSION OG VISIONER. FTF s mission er at være faglig politisk hovedorganisation for organisationer med professions- og erhvervsrettet uddannede

MISSION OG VISIONER. FTF s mission er at være faglig politisk hovedorganisation for organisationer med professions- og erhvervsrettet uddannede VEDTÆGTER 2015 MISSION OG VISIONER FTF s mission er at være faglig politisk hovedorganisation for organisationer med professions- og erhvervsrettet uddannede medlemmer. FTF s visioner er: at være dagsordensættende

Læs mere

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf.

7. Valg af supplerende regionsbestyrelsesmedlemmer, jf. 11 8. Valg blandt regionsbestyrelsens medlemmer af suppleant(er) til hovedbestyrelsen, jf. Nuværende vedtægter 9 GENERALFORSAMLINGER Stk. 1. Regionens højeste myndighed er generalforsamlingen. Stk. 2. Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt i perioden 6.-20. marts. Den indvarsles af

Læs mere

9.1. Ifølge FTF s vedtægter 39 stk. 1 fastsætter den ordinære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget.

9.1. Ifølge FTF s vedtægter 39 stk. 1 fastsætter den ordinære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget. 9.1 Ad dagsordenens punkt 9: FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT Ifølge FTF s vedtægter 39 stk. 1 fastsætter den ordinære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget. Under henvisning hertil vedlægges

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus

Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Kommissorium for Arbejdsmarkedspolitisk Forum Aarhus Side 1 af 5 Et velfungerende arbejdsmarked er en forudsætning for udvikling og vækst, samt for at flest mulige borgere kan forsørge sig selv. Et velfungerende

Læs mere

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger

Øvrige Udvikling af den offentlige sektor Lederforum Forhandlingsudvalg nedsættes hoc i forbindelse med overenskomstforhandlinger Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene samt udkast til kommissorierne. Principper

Læs mere

LO Silkeborg - Favrskov. 1.1 Foreningens navn er LO Silkeborg - Favrskov (i det følgende kaldet foreningen).

LO Silkeborg - Favrskov. 1.1 Foreningens navn er LO Silkeborg - Favrskov (i det følgende kaldet foreningen). LO Silkeborg - Favrskov 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er LO Silkeborg - Favrskov (i det følgende kaldet foreningen). 1.2 Foreningen er en lokal sektion under LO Danmark. 1.3 Foreningens hjemsted

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

1 Formål og hjemsted 2 Samarbejde 3 Medlemskab 4 Kontingent

1 Formål og hjemsted 2 Samarbejde 3 Medlemskab 4 Kontingent Vedtægter for Danske A-kasser 1 Formål og hjemsted Stk. 1. Danske A-kasser er brancheorganisationen for de statsanerkendte arbejdsløshedskasser i Danmark. Stk. 2. Danske A-kassers formål er: at styrke

Læs mere

2020-samarbejdet er et ligelønssamarbejde mellem Sundhedskartellet, Børne- og Ungdomspædagogernes

2020-samarbejdet er et ligelønssamarbejde mellem Sundhedskartellet, Børne- og Ungdomspædagogernes Ligestillingsudvalget 2011-12 LIU alm. del Bilag 83 Offentligt 2020-samarbejdet Det danske ligelønsproblem og mulige løsninger Forud for sit foretræde for Folketingets Ligestillings- og Beskæftigelsesudvalg

Læs mere

LIGELØN og LIGESTILLING HVAD GØR VI? DSR, Kreds Midtjylland Torsdag d. 19. maj 2011

LIGELØN og LIGESTILLING HVAD GØR VI? DSR, Kreds Midtjylland Torsdag d. 19. maj 2011 LIGELØN og LIGESTILLING HVAD GØR VI? DSR, Kreds Midtjylland Torsdag d. 19. maj 2011 Nedsat af regeringen i kølvandet på overenskomstforløbet og strejkerne foråret 2008 Kommissorium: Ligeløn en delproblemstilling

Læs mere

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER DANSKE FYSIOTERAPETER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 AD DAGSORDENSPUNKT 4.1 - FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOLLEGIALE VEDTÆGTER Forslag 1: Udvidelse af repræsentantskabet og indførelse af dialogmøde mellem

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD:

UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: UDDRAG AF BUPLS LOVE VEDRØRENDE DE LOKALE FAGFORENINGERS FORHOLD: B. DE LOKALE FAGFORENINGER GEOGRAFISK INDDELING 42. BUPL består af et antal lokale fagforeninger geografisk fordelt som angivet i bilag

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1. Navn: Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt med hjemsted i Nyborg. 2. Formål: 1. Dansk Skoleidræt har som mål at fremme folkesundheden ved:

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til FOA kongressen 2013! Måske er det din første kongres i FOA, måske er du en erfaren kongresdelegeret. Uanset hvad, kan det være nyttigt med denne guide,

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Udvalg i ny hovedorganisation

Udvalg i ny hovedorganisation Sagsnr. 18-1157 Ref. JSK/BBA Den 31. oktober 2018 Udvalg i ny hovedorganisation I det følgende er principper for udvalg i den nye hovedorganisation beskrevet. Desuden er der gengivet en oversigt over udvalgene

Læs mere

Lovændringsforslag til BUPL s kongres 2018

Lovændringsforslag til BUPL s kongres 2018 Lovændringsforslag til BUPL s kongres 018 1. 1 Navn og formål: Ændring af BUPL s navn Forslagsstiller: Lasse Porsgaard Birkelund, BUPL Sydjylland. 0 Ordinær kongres: Indkaldelse til kongressen Forslagsstiller:

Læs mere

BØRNE- & UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND 14. ordinære kongres 2018

BØRNE- & UNGDOMSPÆDAGOGERNES LANDSFORBUND 14. ordinære kongres 2018 BUPL's 1. ordinære kongres 9. 30. november 018 side 05.1.1 1 Lovændringsforslag nr. 5.1: 3 1 Navn og formål: Ændring af BUPL s navn 5 Forslagsstiller: Lasse Porsgaard Birkelund, BUPL Sydjylland 8 1, stk.1

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

. at FTF's kontingent reguleres med Vzaf udviklingen i nettoprisindeket, oj

. at FTF's kontingent reguleres med Vzaf udviklingen i nettoprisindeket, oj 1.1 KONGRESI5 - TII Ad dagsordenens punkt 1: FASTSÆTTELSE AF KONTINGENT Ifølge FTF's vedtægter 5 39 stk. 1 fastsætter den ordínære kongres endeligt kontingent på baggrund af et rammebudget. Under henvisning

Læs mere

Eksisterende bestemmelser Foreslåede ændringer Begrundelse. Dansk Missionsråds formål er at fremme medlemmernes interesser, fungere som

Eksisterende bestemmelser Foreslåede ændringer Begrundelse. Dansk Missionsråds formål er at fremme medlemmernes interesser, fungere som Forslag til ændring af VEDTÆGTER for Dansk Missionsråd Danish Mission Council Eksisterende bestemmelser Foreslåede ændringer Begrundelse 4 Formål formål er at fremme medlemmernes interesser og virke som

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOL- LEGIALE VEDTÆGTER

AD DAGSORDENSPUNKT FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOL- LEGIALE VEDTÆGTER DANSKE FYSIOTERAPETER REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 AD DAGSORDENSPUNKT 4.1 - FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF LOVE OG KOL- LEGIALE VEDTÆGTER Forslag 6: Fuldtidshonoreret næstformand Fremsat af: Tine Nielsen, Katja

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Vedtægter for Svendborg Idræts Samvirke

Vedtægter for Svendborg Idræts Samvirke Vedtægter for Svendborg Idræts Samvirke 1 NAVN OG HJEMSTED Sammenslutningen af idrætsforeninger i Svendborg Kommune hedder Svendborg Idræts- Samvirke (SIS). Svendborg Idræts- Samvirkes hjemsted er Svendborg

Læs mere

Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf. Senest ændret den 2. november 2010

Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf. Senest ændret den 2. november 2010 Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf Senest ændret den 2. november 2010 Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf Vedtægter for Pensionistforeningen i Djøf...... 3 Navn og formål... 3 Forholdet til

Læs mere

LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK

LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK LIGELØNSGUIDE - VEJLEDNING OM KØNSOPDELT LØNSTATISTIK Udgivet af Finansforbundet revideret udgave, februar 2015 HVAD ER LIGELØN Ligeløn vil sige, at enhver arbejdsgiver skal yde kvinder og mænd lige løn,

Læs mere

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab

2 Formål. 3 Betingelser for medlemskab Vedtægter for 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Kulturtjenesten. Kulturtjenesten stiftes i et forpligtende samarbejde mellem Vordingborg, Guldborgsund og Lolland kommuner. Lolland Kommune er den administrerende

Læs mere

Vedtægter. - vedtaget på Faglige Seniorers kongres den oktober 2016

Vedtægter. - vedtaget på Faglige Seniorers kongres den oktober 2016 Vedtægter - vedtaget på Faglige Seniorers kongres den 25. - 26. oktober 2016 Indhold Indhold Navn... 3 Formål... 3 Opgaver... 3 Medlemmer... 4 Sektioner... 4 Forbundsudvalg... 6 Samarbejdsudvalg... 6 Kongressen...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

Mandat til udvikling af det strategiske samarbejde mellem LO og FTF samt afklaring af grundlaget for en eventuel ny hovedorganisation

Mandat til udvikling af det strategiske samarbejde mellem LO og FTF samt afklaring af grundlaget for en eventuel ny hovedorganisation 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 Udkast til kongresvedtagelse LO-FTF 00-projektet: Mandat til udvikling af det strategiske samarbejde mellem LO og FTF samt afklaring af grundlaget for en eventuel ny hovedorganisation

Læs mere

Forslag til ændringer af Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd

Forslag til ændringer af Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Forslag til ændringer af Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Stillet af DFS bestyrelse til repræsentantskabet for DFS, april 2012 Nuværende vedtægt Forslag Begrundelse/bemærkning Navn 1. Navn: Dansk

Læs mere

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark

1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark Vedtægter for Foreningen Plastic Change 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Foreningen Plastic Change 1.2 Foreningen skal have hjemsted i region Hovedstaden, Danmark 1.3 Bestyrelsen kan til

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen

Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen Vi skal styrke samfundet ved at styrke fagbevægelsen FTF repræsentantskabsmøde 29-05-2017 1 Alle skal uddannes til digitale revolution Digitalisering er blevet big hype! FTF var blandt de første og mest

Læs mere

6. A: Forslag til. vedtægtsændringer. til ændringer. Hovedbestyrelsens forslag. til ændringer. 1 Navn Organisationens navn er: Faglige Seniorer.

6. A: Forslag til. vedtægtsændringer. til ændringer. Hovedbestyrelsens forslag. til ændringer. 1 Navn Organisationens navn er: Faglige Seniorer. 6. A: Forslag til vedtægtsændringer Vedtægter vedtaget på kongressen i 2013 1 Navn Organisationens navn er: Faglige Seniorer. 1 Navn 2 Formål Faglige Seniorer, der er en hovedorganisation, har til formål

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014

Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014 Indkomne forslag til vedtægtsændringer 2014 Følgende forslag skal behandles på repræsentantskabsmødet under punktet Indkomne forslag. DE KONKRETE FORSLAG TIL ÆNDRINGER AF VEDTÆGTERNE ER OMTALT I VEDLAGTE

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner greencities.dk Forord Kommunerne i Green Cities har høje miljøambitioner og vilje til at indgå i et forpligtende samarbejde. Resultaterne

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017

Dagsorden. Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 6. juni 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 : 1. Mødets åbning 2. 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2. Sammen om DSR / ekstraordinær

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Fuldstændige forslag til vedtægtsændringer fremsat af bestyrelsen: Jyske Banks ekstraordinære generalforsamling, den 24.

Fuldstændige forslag til vedtægtsændringer fremsat af bestyrelsen: Jyske Banks ekstraordinære generalforsamling, den 24. Fuldstændige forslag til vedtægtsændringer fremsat af bestyrelsen: Jyske Banks ekstraordinære generalforsamling, den 24. februar 2015 Nugældende Med de foreslåede ændringer Vedtægter for Jyske Bank A/S

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Djøf Studerende

Vedtægter for Djøf Studerende DJØF STUDERENDE Djøf Studerendes vedtægter Sagsnr. 2016-8340 Ref. KMA/- Vedtægter for Djøf Studerende 02.05.2017 Vedtægterne er godkendt af Djøf Studerendes bestyrelsen d. 29. august 2010 og efterfølgende

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Café Exit

Vedtægter for Foreningen Café Exit Vedtægter for Foreningen Café Exit Indledning Foreningen Café Exit blev oprettet i 2007 på initiativ af fængselspræster i Vestre Fængsel, repræsentanter fra Fangekoret i Vridsløselille Statsfængsel og

Læs mere

Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd

Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd 17-04-2015 Vedtægter for Dansk Folkeoplysnings Samråd Navn 1. Navn: Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS) stk. 2. DFS hjemsted er København. Formål 2. DFS ser det som folkeoplysningens formål at bidrage til

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

Forslag til vedtægter for en ny hovedorganisation. (LO s love og FTF s vedtægter fremgår af de venstre spalter)

Forslag til vedtægter for en ny hovedorganisation. (LO s love og FTF s vedtægter fremgår af de venstre spalter) Forslag til vedtægter for en ny hovedorganisation 9. februar 2018 (LO s love og FTF s vedtægter fremgår af de venstre spalter) Indhold 1) Navn og hjemsted... 3 2) Formål... 3 3) Medlemmer og optagelse...

Læs mere

Vedtægter for Djøf Studerende

Vedtægter for Djøf Studerende DJØF STUDERENDE Djøf Studerendes vedtægter Vedtægter for Djøf Studerende Vedtægterne er godkendt af Djøf Studerendes bestyrelsen d. 29. august 2010 og efterfølgende godkendt af Hovedbestyrelsen den 1.

Læs mere

Mandat til afklaring af grundlaget for en ny hovedorganisation

Mandat til afklaring af grundlaget for en ny hovedorganisation Udkast til kongresvedtagelse LO-FTF 00-projektet: Godkendt af Politisk Styregruppe Den. august 01 1 1 1 1 1 1 0 1 0 1 Mandat til afklaring af grundlaget for en ny hovedorganisation LO og FTF kan mere sammen

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d

Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d. 14-04-2018 Navn og formål 1 Organisationens navn er: Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole

Læs mere

November Rammevedtægter for Uddannelsesforbundets lærersektioner

November Rammevedtægter for Uddannelsesforbundets lærersektioner November 2014 Rammevedtægter for Uddannelsesforbundets lærersektioner Ifølge punkt 10.4.3 fastsætter hovedbestyrelsen en rammevedtægt for sektionerne, herunder for landsklubber og regionsklubber. Inden

Læs mere

Kongressen punkt for punkt time for time

Kongressen punkt for punkt time for time Kongressen punkt for punkt time for time Velkommen til kongressen! Måske er dette din første kongres og selvom din afdeling helt sikkert har forberedt dig godt på kongressens indhold, så kan du alligevel

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Side 1

VEDTÆGTER. for. Side 1 VEDTÆGTER for Side 1 Navn 1 Organisationens navn er KOOPERATIONEN - den kooperative Arbejdsgiver- og Interesseorganisation i Danmark. Kooperationen har hjemsted i Københavns Kommune. Formål 2 Kooperationen

Læs mere

Ligelønsloven kan ikke skaffe ligeløn

Ligelønsloven kan ikke skaffe ligeløn Ligelønsloven kan ikke skaffe ligeløn Hvis danskerne skal have ligeløn, så skal vi sende den danske Ligelønslov på værksted. Det bør være muligt med loven i hånden at afgøre om to forskellige jobs har

Læs mere

Forslag til vedtægter for en ny hovedorganisation. (LO s love og FTF s vedtægter fremgår af de venstre spalter)

Forslag til vedtægter for en ny hovedorganisation. (LO s love og FTF s vedtægter fremgår af de venstre spalter) 13. december 2017 Forslag til vedtægter for en ny hovedorganisation (LO s love og FTF s vedtægter fremgår af de venstre spalter) Indhold 1) Navn og hjemsted... 3 2) Formål... 3 3) Medlemmer og optagelse...

Læs mere

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år

2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen. 4. Bestyrelsens beretning om Danske Kreds virke i det forløbne år Punkt 0 Dagsorden for Danske Kreds Generalforsamling Torsdag den 21. maj 2015 kl. 10.00 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden for generalforsamlingen 3. Valg af stemmetællerudvalg 4. Bestyrelsens

Læs mere

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland Hjemmel, hjemsted og formål 1 Repræsentantskabet for det regionale TV2 Nord er nedsat og fungerer i henhold til den til enhver tid gældende Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. 2 Repræsentantskabet

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 22. maj 17 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation for danske museer og tilsvarende institutioner.

Læs mere

TNS Gallup - Public Tema: Ligestilling 7. Marts 2008

TNS Gallup - Public Tema: Ligestilling 7. Marts 2008 TNS Gallup - Public Tema: Ligestilling 7. Marts 2008 Public Metode Feltperiode: 4.-7. Marts 2008 Målgruppe: borgere landet over på 18 år og derover Metode: G@llupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse:

Læs mere

Af Martin Laurberg Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening

Af Martin Laurberg Chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening ANALYSE DA: Vi har ikke problemer med ligeløn i Danmark Torsdag den 15. marts 2018 Mænd tjener mere end kvinder. Det er, fordi de arbejder flere timer. Flere kvinder end mænd arbejder på nedsat tid, skriver

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JYSKE BANK KREDS 1: Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR JYSKE BANK KREDS 1: Navn og hjemsted Bilag 5: Forslag til vedtægtsændringer fremsat af kredsbestyrelsen Side 1 NUVÆRENDE TEKST NY ORDLYD BEMÆRKNING VEDTÆGTER FOR JYSKE BANK KREDS 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Jyske Bank Kreds, der

Læs mere

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde.

3. IS skal præge udviklingen i tæt samarbejde med foreningerne og kommunen og bistå kommunen i dennes idrætspolitiske arbejde. Vedtægter for Idrætsrådet i Silkeborg Kommune 1. NAVN OG HJEMSTED: 1. Sammenslutningens navn er IDRÆTSRÅDET I SILKEBORG KOMMUNE (IS) Idrætsrådets hjemsted er Silkeborg Kommune. 2. FORMÅL: 2. IS skal varetage

Læs mere

Vedtægter for BUPL-Bornholm.

Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen 2009. Bemærkninger vedtaget på generalforsamling 2013. Indhold 1 Navn.... 2 2 Tilhørsforhold.... 2 3 Fagforeningens opgaver... 2 4 Fagforeningens

Læs mere

Generalforsamlingen den 20. april 2015 kl. 19 på Maikroen

Generalforsamlingen den 20. april 2015 kl. 19 på Maikroen Dagsorden: Generalforsamlingen den 20. april 2015 kl. 19 på Maikroen Valg af dirigent. 2. Valg af referent, og 2 stk. stemmetællere 3. Præsentation af bestyrelsen. 4. Godkendelse af dagsorden. 5. Forelæggelse

Læs mere

Vedtægt for Kolonihaveforbundets Odense Kreds.

Vedtægt for Kolonihaveforbundets Odense Kreds. ODENSE KREDS Vedtægt for Kolonihaveforbundets Odense Kreds. 1. Kredsens navn og stiftelse. 1.1. Kredsens navn er Kolonihaveforbundet, Odense Kreds. Kredsen består af haveforeninger beliggende i Odense

Læs mere

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt.

Nyt forslag. 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. Forslag til vedtægter for Skoleidræt Nordjylland Nuværende 1. Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Kreds Nordjylland, og den er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. 2 Formål 1. Dansk

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Hovedstadsregionens EU Kontor i Bruxelles Dato: 7. november 2014

Hovedstadsregionens EU Kontor i Bruxelles Dato: 7. november 2014 Præambel Region Hovedstaden og Hovedstaden er gået sammen om at etablere et fælles EU-kontor for hovedstadsregionen i Bruxelles. Kontoret skal understøtte regional udvikling og vækst med særlig vægt på

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Sammenligning af LO s og FTF s lokale organiseringer

Sammenligning af LO s og FTF s lokale organiseringer Politisk styregruppemøde Den 18. juni 2015 Pkt. 3, bilag 1 Sammenligning af LO s og FTF s lokale organiseringer I nedenstående skema er foretaget en oplistning af en række elementer med henblik på at give

Læs mere

2 Formål. 3 Organisation

2 Formål. 3 Organisation Forslag til ændringer til VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer Vedtægter af 22. maj 2017 Slettet og ændret tekst fremhævet med rødt: 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD)

Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Foreningen af Vandværker i Danmark Vedtægter for Foreningen af Vandværker i Danmark (FVD) Solrød Center 20C, 2680 Solrød Strand Tlf.: 56 14 42 42 fvd@fvd.dk - www.fvd.dk CVR: 9513 9655 1 NAVN Foreningen

Læs mere

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen,

Vedtægter for. Indhold 1... 2. hjemsted, Navn og. Hovedbestyrelsen, Vedt ægt erf or Fr i efunk t i onær er Vedtægter for Frie Funktionærer Indhold Navn og hjemsted, 1... 2 Formål, 2... 2 Medlemmer, 3... 2 Medlemsrettigheder og pligter, 4-7... 3 Regionsvedtægt, 8-9... 3

Læs mere

Danish Colorectal Cancer Group

Danish Colorectal Cancer Group Danish Colorectal Cancer Group Vedtægter december 2009 Baggrund DCCG er en multidisciplinær cancergruppe (DMCG) med forankring i Dansk Kirurgisk Selskab, Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Dansk Radiologisk

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd

Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd Vedtægter for Ringkøbing Fjord Erhvervsråd 1 NAVN OG FORMÅL 1. Foreningens navn er Ringkøbing Fjord Erhvervsråd med hjemsted i Ringkøbing Skjern kommune. 2. Formålet med Ringkøbing Fjord Erhvervsråds arbejde

Læs mere

Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere

Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere Vedtægter for Landsbrancheklubben, Fundamentet for Struktører, Jord- & Betonarbejdere 01 Landsbrancheklubbens formål: styrke sammenholdet mellem arbejderne på bygge- og anlægsområdet få alle organiseret

Læs mere

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

25. juni 09 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 25. juni 09 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation og et samarbejdsorgan for danske

Læs mere

BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018.

BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018. BUPL Bornholms bestyrelses ændringsforslag til vedtægter for BUPL Bornholm, til BUPL Bornholms Generalforsamling 27. september 2018. Nuværende: Vedtægter for BUPL-Bornholm. Vedtaget på generalforsamlingen

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision.

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision. Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for Globalt Fokus er: en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker kan

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Falsterske Fodregiments Soldaterforening V E D T Æ G T E R

Falsterske Fodregiments Soldaterforening V E D T Æ G T E R Falsterske Fodregiments Soldaterforening V E D T Æ G T E R 2009 Navn 1 Foreningens navn er Falsterske Fodregiments 5. Regiments Soldaterforening. Hjemsted 2 Foreningens hjemsted er på Repræsentantskabets

Læs mere

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune. 1 Navn og hjemsted Navn: Hjemsted: Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Frivillighedens Hus, Perlegade 50, 6400 Sønderborg 2 Formål Foreningen

Læs mere