Adfærdsregler (Code of Conduct)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Adfærdsregler (Code of Conduct)"

Transkript

1 Adfærdsregler (Code of Conduct)

2 Fra koncerndirektøren Caverions historie som en selvstændig koncern er forholdsvis kort. Rødderne kommer fra forskellige selskaber, der blev bragt sammen under ét Caverion i Lige siden har vi drevet forretning baseret på vores fælles værdier og på vores fælles måde at gøre forretninger på. I denne kontekst er vores adfærdskodeks specielt vigtigt. Jeg er sikker på at os alle i Caverion ønsker at arbejde i et ærligt, transparent, ansvarligt og etisk miljø. Dette kodeks skitserer standarder for den adfærd alle, der arbejder i Caverion, skal udvise på alle tidspunkter uden undtagelser. I vores daglige arbejde kan dette f.eks. være en observation om sikkerhed, at undgå overdrevet kundepleje eller vi sørger for at vi ikke deler prisinformationer med konkurrenter. Hvis du på noget som helst tidspunkt er usikker på den rette adfærd, så spørg altid før du gør noget! Hvor kunder og forretningspartnere værdsætter Caverion som en betroet partner. De må kunne stole på, at Caverion følger de højeste etiske standarder. Dette gælder også for vores investorer og i det samfund, hvor vi udfører vores arbejde. Kodekset forsikrer alle vores interessenter at vi lever op til disse forventninger. Caverion har nul-tolerance overfor korruption, bestikkelse, konkurrencebegrænsende adfærd, diskrimination, chikane eller enhver form for ulovlige handlinger. Hvis du er bekymret i forhold til overholdelsen af kodekset, beder jeg dig om at drøftet det åbent med din leder. Jeg forventer, at alle der tror der er et brud på kodeks eller en risiko for brud, rapporterer dette med det samme ved at bruge Caverions rapporteringskanaler. At vende det bliver øje til er ikke en mulighed. Jeg forsikrer dig om, at vi ikke tillader nogen former for repressalier overfor nogen, der fortæller noget. Vi i Caverion ønsker at lave langsigtede forretninger. Vores succes afhænger af vores evne til at føre os ind i fremtiden som en respekteret og tillidsfuld virksomhed. Ved at følge vores fælles regler bidrager du til virksomhedens succes og kontinuitet. Ari Lehtoranta Præsident & koncerndirektør Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

3 Værdier, ledelse og kultur Caverion er en ny og uafhængig koncern, men vi har en lang historie og masser af værdifulde kompetencer i alle de lande vi arbejder i. I løbet af vores historie er vi vokset, både organisk og via opkøb, og vores forretning er blevet udvidet til nye geografiske områder. Opkøbte virksomheder, forskellige forretningsområder og nationale forskelle har bidraget med hver deres aspekter til Caverions virksomhedskultur. Vores mål er at opbygge en stærk, fælles kultur, og vi anser det for utroligt vigtigt, at vores værdier, mission og vision bliver kommunikeret med ensartet indhold, uanset land og forretningsområde. Caverions mission "Vi designer, installerer, driver og servicerer brugervenlige og energieffektive tekniske løsninger til bygninger, infrastruktur og industrianlæg." Vision "Vi er Europas førende leverandør af avancerede og bæredygtige løsninger for hele livscyklussen i bygninger og industri" Værdier Alle vores forretninger følger vores fælles værdier, som er fundamentet for vores virksomhedskultur: Gå foran Vi sikrer et højt kompetenceniveau gennem løbende efteruddannelse Vi udvikler bæredygtige løsninger til en bedre fremtid Vi har en innovativ tilgang til vores arbejde Samarbejde Vi har kundefokus som et nøgleprincip Vi arbejder som et team med respekt for hinanden Vi samarbejder og deler viden Tage ansvar Vi følger en høj etisk standard Vi gør, hvad vi lover Vi er proaktive Skabe resultater Vi skaber værdi for vores kunder Vi præsterer mere, end kunden forventer Vi vil være branchens bedste Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

4 Disse værdier er retningsgivende for hvordan vi gør forretning og tager beslutninger. Implementering af dem kræver en kontinuerlig indsats fra alle medarbejdere. Ledere og personaleansvarlige spiller en særligt vigtig rolle, da de forventes at vise vej ved at sætte det rette eksempel. Ledelsesprincipper Alle medarbejdere har ret til god ledelse i Caverion. Ledelse er baseret på åbenhed og tillid. Åben kommunikation med personalet er en væsentlig forudsætning for god ledelse. Alle medarbejdere har ret til at kende deres egen afdelings forretningsmæssige mål og forventninger. Overfor vores medarbejdere overholder vi de ledelsesprincipper, vi er blevet enige om: Vi udviser mod og leder gennem det gode eksempel Vi sætter ambitiøse mål Vi kommer med ærlig og konstruktiv feedback Vi opmuntrer til personlig og faglig udvikling Vi er åbne overfor nye ideer Vi viser omsorg for vores medarbejdere Vi er åbne og tilgængelige, uanset vores stilling Vi delegerer ansvar og beslutningskraft Ledelse ud fra nøgleresultater (Management By Key Results - MBKR) danner grundlaget for vores ledelses vurdering af den enkeltes præstation. Løbende vurdering og diskussion af ens præstationer er alle Caverion-medarbejderes ret. Relationer Kunder Hovedformålet med vores forretning er at opfylde vores kunders behov på en måde der skaber værdi for dem og os. Vi ønsker at være en troværdig partner og vores kunders førstevalg. Følgende principper styrer vores forhold til kunderne: Kommunikation og markedsføringen af vores produkter og serviceydelser er altid sandfærdig og nøjagtig. I vores produkter og serviceydelser tager vi altid hensyn til vores kunders sikkerhed. Man kan stole på kvaliteten af vores produkter og serviceydelser. Vi har et solidt og omfattende indblik i tekniske løsninger. Vi kan se det store billede og kan omsætte det til serviceydelser, der giver kunderne værdi. Vi tager ansvar for hele bygningens livscyklus. Vores mål er, at vores forretning er karakteriseret ved høj kvalitet fra den første kundekontakt til den endelige leverance. Vi holder, hvad vi lover. Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

5 Vi udvikler løbende nye og bedre løsninger for at skabe mere værdi for vores kunder. Vores mission er at levere de mest brugervenlige og energieffektive løsninger. Vi er en teknologisk forløber med egne innovative løsninger. Vi har særlig ekspertise i at levere tekniske løsninger til krævende bygninger. Energioptimering er en del af alle vores serviceydelser og løsninger. Vi indsamler regelmæssigt feedback fra vores kunder og udvikler vores produkter og serviceydelser baseret på denne feedback. Vi udvikler også hele tiden vores måde at kommunikere til - og samarbejde med vores kunder. I sidste ende er fremragende service et resultat af alle Caverion-medarbejderes holdning, professionelle færdigheder og vilje til at løse kundens problemer hurtigt og effektivt. Medarbejdere Caverion driver en personaleintensiv forretning, som er baseret på vores medarbejderes ekspertise og kompetence. Vores medarbejdere er en nøglefaktor i vores virksomheds succes, og de bør behandles derefter. Vi stræber efter at være den mest attraktive arbejdsgiver inden for vores branche, og vores mål er at tiltrække de mest kvalificerede medarbejdere. Følgende principper udgør grundlaget for vores forhold til vores medarbejdere: Vi overholder alle lokale love og bestemmelser i de lande, hvor vi driver forretning. Alle medarbejdere har ret til et sikkert arbejdsmiljø. Caverions mål er at have en arbejdsplads uden ulykker: Vi udvikler rutiner der giver god arbejdssikkerhed og følger proaktivt op på dem. Gennem egne handlinger har alle Caverions medarbejdere samme ansvar for sikkerheden. Vi pålægger endvidere vores underentreprenører og partnere at indføre vores sikkerhedsprincipper. Vi respekterer internationalt vedtagne menneskerettigheder. Det betyder for eksempel: o o o o Vi tolererer ingen former for diskrimination, inklusive diskrimination i forbindelse med alder, køn, national og social oprindelse, religion, fysiske eller psykiske handicap, politiske eller andre opfattelser eller seksuel orientering. Vi tolererer heller ikke nogen former for chikane eller mobning på arbejdspladsen. Vores medarbejdere har foreningsfrihed, inklusive retten til at oprette eller melde sig ind i fagforeninger til beskyttelse af interesser og retten til at afholde overenskomstforhandlinger. Den løn, som betales til vores medarbejdere, er som minimum altid den lovfæstede mindsteløn. Kompensationsprincipperne er lige for lige arbejde. Nye medarbejdere udvælges udelukkende på baggrund af deres kompetencer og potentiale. Vi tilbyder vores medarbejdere mulighed for uddannelse og undervisningsaktiviteter i overensstemmelse med kravene til deres nuværende og fremtidige arbejdsopgaver. Vi er engagerede i medarbejdernes trivsel og udvikling på lang sigt samt i at bevare og øge deres værdi på arbejdsmarkedet. Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

6 Ejere Vores mål er at fastholde og motivere vores medarbejdere til langvarig ansættelse hos Caverion gennem kompetenceudvikling og karrieremuligheder. Ved at udvikle vores medarbejderes kompetencer sikrer vi, at de har mulighed for at få succes i deres job. Vi forventer også, at vores medarbejdere selv er aktive med hensyn til at udvikle deres viden og færdigheder. Vi tilbyder et udvalg af stillinger til, lærlinge, praktikanter og lignende midlertidige medarbejdere. Vi deltager også i udviklingen af undervisningsprogrammer, som har relation til vores arbejdsområder. Vi støtter samarbejde med skoler og universiteter for at skabe fremtidige Caverion-medarbejdere og udvikle vores image som arbejdsgiver. Belønningsprincipper hos Caverion er gennemskuelige. Caverion tilbyder en motiverende og rimelig kompensationspakke for at være konkurrencedygtig på lokale markeder. Lønninger efterlever gældende lovgivning og aftaler. Caverion forpligter sig til at maksimere aktionærernes langsigtede gevinster. Vi stræber efter gode økonomiske resultater på en lovlig og ærlig måde, og vi giver aktionærerne relevante og sandfærdige oplysninger om vores forretningsaktiviteter. God selskabsledelse anses som altafgørende, og det samme gælder god risikostyring. Desuden udgør følgende principper grundlaget for vores forhold til vores ejere: Vi sikrer, at vi forsyner markedet med alle de relevante oplysninger til tiden, og vi handler på en gennemskuelig måde. Nøgleprincipperne for Caverions kommunikation er: konsekvent, rettidig, sandfærdig og forståelig. De oplysninger, vi offentliggør, er korrekt ud fra den viden vi har tilgængelig, og de rapporteres i henhold til aktuel lovgivning og forskrifter for god virksomhedsledelse. På koncernniveau indberetter vi vores regnskaber i overensstemmelse med International Financial Reporting Standards (IFRS). Vi bruger og offentliggør ikke intern viden på en ulovlig måde. Caverions retningslinjer for insiderhandel følger de retningslinjer for insidere, der er godkendt af NASDAQ OMX Helsinki for børsnoterede virksomheder, og de bliver regelmæssigt gennemgået og opdateret. Caverion overholder den finske forskrift for virksomhedledelse, der er udstedt af den finske Securities Markets Association (brancheforening for handel med værdipapirer). Alle forretningstransaktioner inden for Caverion registreres og dokumenteres fuldstændigt og i overensstemmelse med Caverions regnskabsprincipper, og hvad der ellers anses som værende god regnskabspraksis. Alle transaktioner og dokumenter, der er tilknyttet virksomheden, opfattes som forretningsrelaterede. Leverandører, underleverandører og andre forretningspartnere Gode og pålidelige leverandører og underleverandører er altafgørende for Caverions forretning. Vi stræber efter langsigtede relationer med dem, som gavner begge parter. Vi ønsker at sikre en god forretningspraksis gennem hele forsyningskæden og dermed støtte hele markedet i at udvikle sig i en Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

7 mere ansvarlig og etisk retning. Desuden styrer følgende principper vores forhold til vores leverandører, underentreprenører og andre forretningspartnere: Leverandører, underentreprenører og andre forretningspartnere bliver behandlet på lige vilkår, ærligt og uden diskrimination i henhold til gældende love og bestemmelser. Vi tolererer ikke nogen former for bestikkelse eller andre ulovlige virkemidler i forholdet til vores leverandører, underentreprenører og andre forretningspartnere. Vi gør alt, hvad vi kan for at afvise bestikkelse, korruption og økonomisk kriminalitet inden for vores indflydelsesområde. Vi tolererer ikke børnearbejde eller andre former for tvangsarbejde. Vi forventer, at vores leverandører, underleverandører og andre forretningspartnere overholder internationale menneskerettigheder og regler for arbejdsforhold, socialt ansvar og etiske forretningsmetoder. Vi fremmer fælles forretningsudvikling med leverandører og underentreprenører for bedre at reagere på vores kunders udviklingsbehov. Konkurrenter Caverion støtter åben og retfærdig konkurrence på alle markeder. Vi overholder den gældende konkurrencelov i alt, hvad vi foretager os, og undgår situationer, hvor der er risiko for, at konkurrencebestemmelserne kan overtrædes. Vi taler ikke med vores konkurrenter om priser eller principper for prisfastsættelse, deltagelse i licitationsprocesser, vores priser og omkostningsstrukturer, vores strategiske beslutninger og andre oplysninger, der ikke er offentliggjorte, og som konkurrenter ikke bør kende til. Det omgivende samfund Caverions forretning er karakteriseret ved lokalitet. Vi er til stede i forskellige lande, og her arbejder vi i små kommuner og store byer og alt indimellem. Vi ansætter lokale folk og samarbejder med lokale leverandører og entreprenører. Derfor er gode relationer med samfundet omkring os altafgørende for vores forretning. Følgende principper lægges til grund for disse relationer: Caverion følger gældende lovgivning og bestemmelser i alle de lande, hvor vi driver forretning. Vi hverken udøver eller tolererer nogen form for korruption, pengeafpresning eller bestikkelse, og vi forpligter os til at modarbejde disse metoder. Vi giver ikke økonomiske bidrag til politiske partier eller grupper eller individuelle politikere. Vi deltager aktivt i at udvikle hele vores branche ved for eksempel at oprette partnerskaber med uddannelsesinstitutioner i lokalområdet. Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

8 Den offentlige sektor er et vigtigt kundesegment for Caverion. Ved at levere tekniske løsninger og servicere og vedligeholde offentlige bygninger kan vi hjælpe vores kunder fra den offentlige sektor med at bruge deres økonomiske ressourcer mere effektivt. Vi sikrer endvidere god livskvalitet og fysisk arbejdsmiljø på blandt andet skoler, hospitaler og dagplejecentre. Miljøet Som en international virksomhed med tekniske løsninger og industriserviceydelser kan Caverion yde et væsentligt bidrag til en bæredygtig udvikling af miljøet. Virksomhedens egne aktiviteter har miljøpåvirkninger, som vi ønsker at påtage os ansvaret for. Vores mest betydningsfulde mulighed for at påvirke den globale CO2 belastning er imidlertid resultatet af samarbejdet med kunderne. Caverion udvikler løbende produkter og serviceydelser, der gør det muligt at reducere miljøpåvirkningen af kundernes virksomhedsdrift. Følgende principper gælder for vores tilgang til miljøet: Miljøvenlig forretning er af strategisk betydning for vores virksomhed. Caverion tilbyder kunderne energieffektive serviceydelser og teknologier, og energioptimering er integreret i alle vores serviceydelser og løsninger. Vi forpligter os til at minimere vores eget energi- og vandforbrug, affaldsproduktion samt vores drivhusgasemissioner. Emissionerne fra vores egne aktiviteter skyldes primært vores servicebilers brændstofforbrug. Virksomheden anvender i videst muligt omfang logistikløsninger, der hjælper til at reducere drivhusgasemissioner i forbindelse med transport af både varer og personale. Vi bestræber os på at levere et varigt, bæredygtigt indeklima og arbejdsmiljø for vores kunder. Vi investerer i udviklingen af nyskabelser inden for dette område. Overholdelse af adfærdsreglerne og rapportering af ureglementeret adfærd Hver enkelt medarbejder er ansvarlig for at overholde disse regler. Principperne, der er fremsat i adfærdsreglerne, skal overholdes hver dag, overalt i Caverion. Overordnede medarbejdere forpligter sig til at bakke op om overholdelse af reglerne blandt deres underordnede. Medarbejderne opfordres til at tale om reglerne og relaterede spørgsmål med deres overordnede. Ud over disse adfærdsregler har Caverion fastlagt mere specifikke retningslinjer og politikker for nogle af de emner, der er behandlet ovenfor. Disse retningslinjer er i overensstemmelse med adfærdsreglerne, og der henvises hertil for nærmere oplysninger. Brud på adfærdsreglerne vil medføre en reaktion, og i yderste konsekvens kan en overtrædelse føre til afskedigelse. I tilfælde af ulovlige handlinger kan overtrædelser af reglerne blive rapporteret til de relevante myndigheder for yderligere efterforskning og handling. I disse tilfælde hjælper vi myndighederne så meget som muligt med deres arbejde og i den udstrækning, der er nødvendig. Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

9 Vi forventer, at alle medarbejdere hos Caverion rapporterer til deres umiddelbare overordnede eller et andet medlem af virksomhedens ledelse, hvis de har mistanke om en overtrædelse af virksomhedens adfærdsregler. Caverion har også en webbaseret rapporteringskanal, der opretholdes af en ekstern serviceudbyder, hvorigennem medarbejdere kan rapportere deres iagttagelser af overtrædelser eller tvivlsomme handlinger fortroligt og anonymt. Du kan også sende en til Denne bliver læst regelmæssigt af Caverions øverste juridiske chef. Information Hvis du har spørgsmål vedrørende disse adfærdsregler, er du velkomment til at henvende dig til din overordnede eller HR. Godkendt af bestyrelsen hos Caverion Corporation - opdateret (8)

Adfærdsregler (Code of Conduct)

Adfærdsregler (Code of Conduct) Adfærdsregler (Code of Conduct) Brev fra ledelsen For Caverion er det vigtigt at udvikle forretningen på lang sigt. Vi skal ikke tjene penge for enhver pris. I stedet tror vi på, at vores succes afhænger

Læs mere

Adfærdskodeks. Have a safe journey

Adfærdskodeks. Have a safe journey Adfærdskodeks Have a safe journey Nøgleprincipper Saferoad skal drive forretning på grundlag af en sund, etisk forretningspraksis, sætte høje standarder for os selv og for vores indvirkning på miljøet

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til medarbejderne...5

Læs mere

Etiske retningslinjer for Lemminkäinen

Etiske retningslinjer for Lemminkäinen Etiske retningslinjer for Lemminkäinen Det er vigtigt for os i Lemminkäinen at opbygge og udvikle selskabets forretningsmæssige bæredygtighed på lang sigt. Dette arbejder vi ansvarsbevidst med under hensyntagen

Læs mere

CODE OF CONDUCT

CODE OF CONDUCT CODE OF CONDUCT Indledning Draware A/S code of conduct angiver de grundlæggende principper for Draware A/S professionelle, sociale og etiske ansvar, og er dermed en rettesnor for vores daglige arbejde

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til kunder og andre aktører...5

Læs mere

SCA Forretningsetiske principper

SCA Forretningsetiske principper SCA Forretningsetiske principper SCA Forretningsetiske principper SCAs målsætning er at skabe værdi for alle, der har en interesse i virksomheden, og at opbygge forhold, der er baseret på respekt, ansvarlighed

Læs mere

Code of Conduct Vores Ansvar

Code of Conduct Vores Ansvar Code of Conduct Vores Ansvar Forord Hos IAT arbejder vi målrettet på at udvikle vores forretning på en ansvarlig måde. Vi ved, at vi kun opnår succes på langt sigt, hvis vi tilfører værdi til kunder, partnere

Læs mere

Compass Groups etiske regelsæt

Compass Groups etiske regelsæt Compass Groups etiske regelsæt Udgave 1.2 Compass Groups etiske regelsæt & FN's Global Compact Som en verdensleder på vores felt har vi sat de allerhøjeste standarder for kvaliteten af de tjenesteydelser,

Læs mere

Adfærdskodeks.

Adfærdskodeks. Adfærdskodeks Altid Ved Din Side. www.polygongroup.dk Our Responsibility Introduktion til Polygons adfærdskodeks Polygons adfærdskodeks beskriver hovedprincipperne for Polygons sociale ansvar, samt de

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Forretningsetik... 2 3.

Læs mere

Etiske regler for H+H Koncernen

Etiske regler for H+H Koncernen Etiske regler for H+H Koncernen Indhold Introduktion... 1 Arbejdstager... 2 Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen... 2 Grundlæggende arbejdstagerrettigheder... 2 Arbejdstager, fortsat... 3 Lighed, ikke-diskrimination

Læs mere

It s all about values

It s all about values Code Vores of etiske Conduct regelsæt It s all about values FORORD Nordzuckers værdier danner grundlaget for vores etiske regelsæt og udgør hjørnestenen i vores kultur. Mens værdierne kan guide os, når

Læs mere

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT INDHOLD MILJØ LOGISTIK A/S CODE OF CONDUCT 3 OVERHOLDELSE AF LOVGIVNINGEN 4 MENNESKERETTIGHEDER 4 MEDARBEJDERE 5 FORRETNINGSETIK 6 INTERESSEKONFLIKT 7 FORTROLIGHED 7 RELATIONER

Læs mere

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER Ragn-Sellskoncernens 2 (5) Ragn-Sells koncernens Code of Conduct for leverandører Ragn-Sells koncernen forpligter sig til at udføre sine forretninger og varetage sine interesser

Læs mere

Adfærdsregler (Code of conduct)

Adfærdsregler (Code of conduct) Adfærdsregler (Code of conduct) Indledning Danske Bank-koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde lovene og andre regler i de lande, hvor koncernen driver virksomhed, beskytter

Læs mere

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet... Intego CSR Intego CSR Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...7 Hos Intego overholder vi til enhver tid

Læs mere

Always By Your Side. GROUP POLICIES. Adfærdskodeks.

Always By Your Side. GROUP POLICIES. Adfærdskodeks. GROUP POLICIES Adfærdskodeks Always By Your Side. www.polygon.dk Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Polygons adfærdskodeks forretningsetik 4 Antikorruption og monopolforebyggelse Medarbejdere 5 Professionel

Læs mere

DACHSER Adfærdskodeks

DACHSER Adfærdskodeks DACHSER Adfærdskodeks 1. Indledning Grundlaget for alle aktiviteter hos Dachser er vores overholdelse af juridisk bindende forskrifter på nationalt og internationalt niveau samt alle forpligtelser, vi

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Vores fokus. Code of Conduct. PolyTechs 10 leveregler. PolyTech respekterer og støtter overholdelsen af internationale menneskerettigheder

Vores fokus. Code of Conduct. PolyTechs 10 leveregler. PolyTech respekterer og støtter overholdelsen af internationale menneskerettigheder Code of Conduct Code of Conduct PolyTechs 10 leveregler PolyTech A/S er en global udviklingsvirksomhed med hovedsæde i Bramming. Vi arbejder i vind- og olie/gas-industrien, flyindustrien og bilindustrien,

Læs mere

Ifs Etikpolitik - hovedprincipper

Ifs Etikpolitik - hovedprincipper Ifs Etikpolitik - hovedprincipper Etikpolitiken er besluttet af styrene i If-koncernet og gælder fra 1. januar 2013. Den revideres årligt. 1 FORORD... 1 2 IFS GRUNDLÆGGENDE ETISKE PRINCIPPER... 1 3 LOVE

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct)

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Ringkjøbing Landbobank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke er række regler og retningslinjer til bankens medarbejdere

Læs mere

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen)

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) 24.11.2016 Bestyrelses møde Side 1 Indledning Sparekassen Sjælland - Fyn koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited. Politik for god selskabsledelse (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29.

Indorama Ventures Public Company Limited. Politik for god selskabsledelse (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. Indorama Ventures Public Company Limited (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. september 2009) Meddelelse fra formanden Indorama Ventures Public Company Limited ("selskabet") har den holdning, at

Læs mere

Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4. Vigtige oplysninger om vores regler 6. Vores principper 8.

Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4. Vigtige oplysninger om vores regler 6. Vores principper 8. ETISK REGELSÆT ÍNDEX 03 Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4 Vigtige oplysninger om vores regler 6 Vores principper 8 Vores værdier 9 Integritet 10 - Respekt for vores kunder og forretningspartnere

Læs mere

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Indledning -koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde landets love og regler beskytter vi vores integritet og omdømme.

Læs mere

Knowit Group Code of Conduct

Knowit Group Code of Conduct Forfattere: Joakim Pilborg Side 1 Knowit Group Code of Conduct Godkendt af Dato 2018-04-03.. Per Wallentin, CEO Knowit Group 1 Indledning Forfattere: Joakim Pilborg Side 2 Vores virksomhedskultur bygger

Læs mere

Ypsomed gruppens adfærdskodeks

Ypsomed gruppens adfærdskodeks Ypsomed gruppens adfærdskodeks Kære kollega Ypsomed gruppens succes og omdømme (efterfølgende benævnt Ypsomed) afhænger direkte af, hvordan vi agerer over for vores kunder, forretningspartnere og aktionærer

Læs mere

Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger.

Vores vision er at forny vores branche og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. NCC er en af de førende nordiske virksomheder inden for byggeri og ejendomsudvikling. Med Norden som hjemmemarked arbejder NCC i hele værdikæden udvikler og opfører boliger, kommercielle ejendomme, industriejendomme

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS. Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance

ADFÆRDSKODEKS. Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance ADFÆRDSKODEKS Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance INDLEDNING Braas Monier ( Braas Monier eller Group ) tror på en verden, hvor det er muligt at realisere

Læs mere

IRS KODEKS. Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber

IRS KODEKS. Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber IRS KODEKS Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber Kære IRS-team Hvordan vi tænker indvendigt, genspejles også i vore handlinger udadtil. Det gælder både for

Læs mere

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

Code of Conduct for leverandører

Code of Conduct for leverandører April 2011 Code of Conduct for leverandører Group_Su ppliercodeofconduct_april2011_dk.doc INDLEDNING Etiske overvejelser har altid været en integreret del af vores forretningspraksis. Derfor har vi formuleret

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Politik vedrørende menneskerettigheder (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 den 22. februar 2013) Revision 1 (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2015 den 20. februar

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas.

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas. Kódex správania Kó Kódex správania E ode of Conduct Eet ttiset ohjeet Etikos kodeks deksas Kode eks postępowania Kodeks postępowania Verhaltenskodex enskod iska regler Etisk regelsæ Kodeks p Eettiset ohjeet

Læs mere

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct)

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct) Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Hvidbjerg Bank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke regler og retningslinjer til bankens medarbejdere, bestyrelse og

Læs mere

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect

Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect Code of Conduct for leverandører til GlobalConnect 2018 Code of Conduct for GlobalConnects leverandører GlobalConnect er en virksomhed, som kontinuerligt bestræber sig på at opretholde høje etiske standarder

Læs mere

Etiske regler. Region implementering. Akelius Residential Group etiske regler. Godkendt af forretningsudvalget Global

Etiske regler. Region implementering. Akelius Residential Group etiske regler. Godkendt af forretningsudvalget Global Etiske regler Akelius Residential Group etiske regler Godkendt af forretningsudvalget 14-04-2016 Region implementering Global 1 Indledning og ambitioner De etiske regler er et afgørende grundlag for vores

Læs mere

DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER's adfærdskodeks for forretningspartnere 1. Præambel Med sit motto Integrity in Logistics beskriver

Læs mere

Adfærdskodeks for 2Lift ApS

Adfærdskodeks for 2Lift ApS Adfærdskodeks for 2Lift ApS Virksomheden 2Lift ApS er dedikere til at efterleve de højeste principper for integritet, ærlighed og retfærdighed i alle dets forretninger og aktiviteter. Alle medarbejdere

Læs mere

Etiske retningslinjer. Gode rum

Etiske retningslinjer. Gode rum Etiske retningslinjer Gode rum Indhold 1. Forståelse og anvendelse af Moelvens etiske retningslinjer... 3 Formål... 3 Hvem er omfattet af retningslinjerne?... 3 Gældende lovgivning... 3 Personligt ansvar...

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør DK Da HCS A/S er involveret med forskellige leverandører, er det vigtigt for os at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder

Læs mere

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct)

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct) Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Hvidbjerg Bank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke regler og retningslinjer til bankens medarbejdere, bestyrelse og

Læs mere

Valmets adfærdskodeks

Valmets adfærdskodeks Valmets adfærdskodeks Valmets adfærdskodeks Til Valmet-kolleger og partnere Valmets adfærdskodeks er et regelsæt, der definerer moral og etik, ansvar og korrekt praksis for os alle som enkeltpersoner,

Læs mere

Supplier Code of Conduct

Supplier Code of Conduct Supplier Code of Conduct Supplier Code of Conduct ansvarlig leverandøradfærd For Intego er det vigtigt, at vi overfor vores kunder kan garantere, at vores leverancer lever op til de CSR krav, vi stiller

Læs mere

Etisk kodeks. Etisk kodeks 2013

Etisk kodeks. Etisk kodeks 2013 Etisk kodeks Etisk kodeks 2013 Indholdsfortegnelse 1. Forord 2. Vision og værdier Bevidsthed om sikkerhed og miljø Kundeorientering Faglig ekspertise Teamwork 3. Principper for social ansvarlighed (CSR)

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks

Code of Conduct / Adfærdskodeks Code of Conduct / Adfærdskodeks DK For HCS A/S er det vigtigt at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder for alle medarbejdere hos HCS, og dækker arbejdstagernes rettigheder,

Læs mere

Adfærdskodeks. ansvar at sikre, at alle i Bonava respekterer disse grundsætninger. Det er også vigtigt for mig, at alle vores forretningspartnere

Adfærdskodeks. ansvar at sikre, at alle i Bonava respekterer disse grundsætninger. Det er også vigtigt for mig, at alle vores forretningspartnere INDHOLD Adfærdskodeks Introduktion ved Joachim Hallengren 2 Bonava s vision, værdier og mission 3 Vores principper 5 Hyggelige nabolag til flere 7 Beskyttelse af vores planet 8 Passioneret arbejdsplads

Læs mere

Introduktion. Indhold. Introduktion 3. Medarbejdere 6. Kunder 9. Samarbejdspartnere 11. Offentligheden 14. Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19

Introduktion. Indhold. Introduktion 3. Medarbejdere 6. Kunder 9. Samarbejdspartnere 11. Offentligheden 14. Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19 Forretningskodeks Introduktion Indhold Introduktion 3 Medarbejdere 6 Kunder 9 Samarbejdspartnere 11 Offentligheden 14 Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19 Et godt ry er et af de største aktiver i

Læs mere

for Multinational Enterprises, principperne i FNs Global Compact, FNs Guiding Principles on Business and

for Multinational Enterprises, principperne i FNs Global Compact, FNs Guiding Principles on Business and Samarbejdskodeks for leverandører af ydelser (entreprenører) Naturligt ansvar HedeDanmark a/s er en international service- og handelsvirksomhed inden for det grønne område. Vi er ledende inden for serviceydelser

Læs mere

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører Introduktion NSG Group Adfærdskodeks for leverandører NSG Group og derved Pilkington tilstræber at have det bedste omdømme i verden i kraft af vores professionelle, lovlige og etiske tilgang til forretningsdrift,

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Novozymes anvendelse af GRI-indikatorer

Novozymes anvendelse af GRI-indikatorer Novozymes anvendelse af GRI-indikatorer Novozymes GRI-indikatorer Novozymes anvendelse af GRI-indikatorer Rapporteringsprincipperne i Sustainability Reporting Guidelines, Global Reporting Initiative, 2002

Læs mere

CODE OF CONDUCT Introduktion Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdsmiljøstyring Generel sikkerhed og sundhed

CODE OF CONDUCT Introduktion Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdsmiljøstyring Generel sikkerhed og sundhed CODE OF CONDUCT Introduktion Formålet med denne code of conduct er at sikre, at A/S Oilpower Hydraulics samt vore samarbejdspartnere, leverandører og interessenter opererer i overensstemmelse med internationalt

Læs mere

Gerteric Lindquist. Kjell Ekermo Forretningsområdechef for NIBE Energy Systems

Gerteric Lindquist. Kjell Ekermo Forretningsområdechef for NIBE Energy Systems Vores værdier Vores vision om at skabe bæredygtige energiløsninger i verdensklasse indebærer et samspil mellem økonomi, sociale faktorer og miljø. For at give dig vejledning i disse spørgsmål har vi Vores

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører

Adfærdskodeks for leverandører Adfærdskodeks for leverandører Dette adfærdskodeks for leverandører er vedtaget af bestyrelsen for Castellum AB (publ) den 16. april 2018. LEGAL#14499746v5 Indholdsfortegnelse 1. Om adfærdskodekset for

Læs mere

Addtech AB. Adfærdskodeks

Addtech AB. Adfærdskodeks Addtech AB Adfærdskodeks Indledning Addtech er en teknologikoncern, som tilfører både teknologisk og økonomisk merværdi i kæden mellem producenter og kunder. Koncernen driver forretning inden for udvalgte

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS. Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen i Addtech AB (publ), og ændringer eller dispensationer kan kun besluttes af bestyrelsen.

ADFÆRDSKODEKS. Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen i Addtech AB (publ), og ændringer eller dispensationer kan kun besluttes af bestyrelsen. ADFÆRDSKODEKS Vores vision er at være førende indenfor værdiskabende teknologi handel. For at leve op til vores vision skal vi hele tiden udvikle os, men aldrig ved at gå på kompromis med princippet om

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS. Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen i Addtech AB (publ), og ændringer eller dispensationer kan kun besluttes af bestyrelsen.

ADFÆRDSKODEKS. Dette adfærdskodeks er vedtaget af bestyrelsen i Addtech AB (publ), og ændringer eller dispensationer kan kun besluttes af bestyrelsen. ADFÆRDSKODEKS Vores vision er at være førende indenfor værdiskabende teknologi handel. For at leve op til vores vision skal vi hele tiden udvikle os, men aldrig ved at gå på kompromis med princippet om

Læs mere

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter:

Følgende generelle principper udgør kernen i dialogen med vores interessenter: Interessentpolitik 1. Formål Danske Bank har en lang række interessenter, som er vigtige for vores succes. Vi betragter en tæt dialog med vores interessenter som værende en integreret og naturlig del af

Læs mere

Adfærdskodeks Handicare Group

Adfærdskodeks Handicare Group Adfærdskodeks Handicare Group 1 Indledning Vores adfærdskodeks er en vigtig bestanddel af Handicare, og den definerer standarderne for hvordan vi driver vores forretning ansvarligt, og hvordan vi opfører

Læs mere

II. De 10 forpligtelser

II. De 10 forpligtelser I. MÅL ECCO designer, producerer og markedsfører fodtøj og tilbehør til kunder over hele verden. I de sidste mere end 40 år har ECCO udviklet sig fra en lokal dansk virksomhed til en international virksomhed

Læs mere

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18 CSR-POLITIK Domino Systems A/S, 2017/18 Forord Domino Systems A/S ønsker at være den førende spiller på markedet for kodning og mærkning forstået således at: Vi er den mest pålidelige og troværdige samarbejdspartner.

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

KALAALLIT AIRPORTS ADFÆRDSKODEKS. (Code of Conduct)

KALAALLIT AIRPORTS ADFÆRDSKODEKS. (Code of Conduct) ADFÆRDSKODEKS (Code of Conduct) MARTS 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING... 3 2.0 GENERELT... 3 3.0 AT TAGE ANSVAR OG OVERHOLDE LOVENE... 3 4.0 INTERESSEKONFLIKTER... 3 5.0 GENNEMSIGTIGHED... 3

Læs mere

Kære kolleger. Adfærdskodekset er vores middel til at sikre, at vi driver god forretning på en ansvarlig måde

Kære kolleger. Adfærdskodekset er vores middel til at sikre, at vi driver god forretning på en ansvarlig måde Kære kolleger Som enkeltpersoner står vi ind imellem over for vanskelige situationer i vores arbejde, og vi har det med at fortolke detaljerne forskelligt. Det er ikke altid let at afgøre, hvad der er

Læs mere

Securitas værdier og etik

Securitas værdier og etik Securitas værdier og etik 1 2 Meddelelse fra adm. dir. Hver dag, overalt hvor vi arbejder, kan alle hos Securitas hjælpe med at opbygge vores omdømme og varemærke og understøtte langsigtet bæredygtighed

Læs mere

Code of Conduct. Niels G. Langerhuus Administrerende direktør

Code of Conduct. Niels G. Langerhuus Administrerende direktør HYTORs Code of Conduct oplister de standarder, som gælder for vores forretningsadfærd. HYTORs aktiviteter sker i overensstemmelse med gældende nationale love og regler i alle lande, hvor vi opererer. Vi

Læs mere

Godkendt af bestyrelsen den 26. april Adfærdskodeks for Indutrade-koncernen

Godkendt af bestyrelsen den 26. april Adfærdskodeks for Indutrade-koncernen Godkendt af bestyrelsen den 26. april 2017 Adfærdskodeks for Indutrade-koncernen I Adfærdskodeksen vejleder os, men det er det personlige ansvar, der spiller den afgørende rolle. II Til alle medarbejdere

Læs mere

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Januar 2015 Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Indhold Forord... 3 Introduktion... 4 Hvad er Code of Conduct?... 4 Hvorfor har Danske Fodbolddommere brug for et Code of Conduct?... 4 Hvem gælder Code

Læs mere

SKANDIA DANMARKS POLITIK OM VIRKSOMHEDERS SAMFUNDSANSVAR (CORPORATE RESPONSIBILITY CR)

SKANDIA DANMARKS POLITIK OM VIRKSOMHEDERS SAMFUNDSANSVAR (CORPORATE RESPONSIBILITY CR) 1 (11) SKANDIA DANMARKS POLITIK OM VIRKSOMHEDERS SAMFUNDSANSVAR (CORPORATE RESPONSIBILITY CR) Besluttet af Bestyrelsen i Skandia Livsforsikring A/S, Skandia Livsforsikring A A/S, Skandia Link Livsforsikring,

Læs mere

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion

DFDS politik for mangfoldighed & inklusion Group HR Februar 2013 V.1.0. DFDS politik for mangfoldighed & inklusion DFDS politik for mangfoldighed & inklusion 1 Mangfoldighed som værdibidrag... Error! Bookmark not defined. Mangfoldighedsvision... Error! Bookmark not defined. Politikker... 4 Hvordan arbejder vi med mangfoldighed?...

Læs mere

POLICY Adfærdskodeks

POLICY Adfærdskodeks POLICY Adfærdskodeks DUSTIN GROUP Side 1 af 5 Dustins adfærdskodeks Introduktion Vores vision er at være kundens førstevalg og sætte standarden for effektiv IT. Succes inden for vores forretningsområde

Læs mere

Ifs ETISKE POLITIK 2018

Ifs ETISKE POLITIK 2018 Ifs ETISKE POLITIK 2018 1. MÅL OG PRINCIPPER At handle etisk korrekt er helt essentielt for If Høje etiske standarder er afgørende for at sikre vores kunders tillid og dermed succesen for vores virksomhed.

Læs mere

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører Introduktion NSG Group Adfærdskodeks for leverandører NSG Group og derved Pilkington tilstræber at have det bedste omdømme i verden i kraft af vores professionelle, lovlige og etiske tilgang til forretningsdrift,

Læs mere

AH Industries Code of Conduct

AH Industries Code of Conduct AH Industries Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling. Vi ønsker også at bevare og styrke vores høje integritet

Læs mere

ADFÆRDS- KODEKS FOR LEVERANDØRER

ADFÆRDS- KODEKS FOR LEVERANDØRER ADFÆRDS- KODEKS FOR LEVERANDØRER KMD S ANSVAR Som et ansvarligt IT-selskab forpligter vi os i KMD-koncernen til at opretholde en høj etisk standard i alt, hvad vi gør. Vi er tilsluttet FN's Global Compact,

Læs mere

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ~ 1 ~ 1 ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)... 3 2 FORMÅL... 3 3 OVERTRÆDELSE... 3 4 FORHOLDET TIL MEDLEMMERNE... 3 5 VÆRDIGHED OG RESPEKT... 4 6 INTERESSEKONFLIKTER... 4 7

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018

SOSU Nord. Fælles ledelsesgrundlag. Januar 2018 SOSU Nord Fælles ledelsesgrundlag Januar 2018 1 God ledelse på SOSU Nord Introduktion / forord Ledelsesgrundlaget beskriver ledergruppens fælles forståelse af, hvad der er god ledelse på SOSU Nord. Ledelsesgrundlaget

Læs mere

Securitas værdier og etik. Securitas AB Koncernledelsen Revideret den 3. november 2014

Securitas værdier og etik. Securitas AB Koncernledelsen Revideret den 3. november 2014 Securitas værdier og etik Securitas AB Koncernledelsen Revideret den 3. november 2014 Gyldig fra den 3. november 2014 Indholdsfortegnelse Page 2 of 10 1 GENERELLE PRINCIPPER... 3 2 VORES VÆRDIER... 4 3

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

Etisk regelsæt for leverandører

Etisk regelsæt for leverandører Etisk regelsæt for leverandører Indledning Det er Koncernens overbevisning, at forretningsstrategier baseret på viden om, hvordan man begrænser udledninger til miljøet og beskytter vores forretningsgrundlag

Læs mere

Kære LINAK medarbejder

Kære LINAK medarbejder Værdihåndbog Kære LINAK medarbejder Hvad er en værdihåndbog? For LINAK er det et forsøg på at samle de holdninger, vi har til tingene og de værdier, vi bygger på. De resultater, vi har præsteret sammen

Læs mere

AHLSELLS ADFÆRDSKODEKS

AHLSELLS ADFÆRDSKODEKS AHLSELLS ADFÆRDSKODEKS 1 Ahlsell s adfærdskodeks er grundlaget for vores arbejde. Vi er overbevist om at integrationen af bæredygtige løsninger i Ahlsell s funktioner give langtidsholdbare fordele for

Læs mere

DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING

DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING 1 / 5 Kære leverandør: Sapa er en mangfoldig koncern af industrivirksomheder med globale aktiviteter. Sapas værdier og kultur for bæredygtig udvikling

Læs mere

Code of Conduct. Etiske retningslinjer

Code of Conduct. Etiske retningslinjer Code of Conduct Etiske retningslinjer 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 BUDSKAB FRA DEN ADMINISTRERENDE DIREKTØR... 3 2 VORES VEJLEDENDE ETISKE RETNINGSLINJER...6 3 RETNINGSLINJER FOR MEDARBEJDERE... 10 4 RETNINGSLINJER

Læs mere

Revideret personalepolitik

Revideret personalepolitik Revideret personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning Normer for det daglige arbejdsliv Delpolitik for rekruttering og ansættelse Delpolitik for løn Delpolitik for kompetence- og karriereudvikling

Læs mere

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis.

DRs Personalepolitik. På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DRs Personalepolitik På Inline, DRs intranet, kan du læse mere om DRs Personalepolitik, og hvordan den kommer til udtryk i praksis. DR HR Oktober 2008 Værdi for DRs personalepolitik Ansvar Social og professionel

Læs mere

Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies

Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies Dokumentnavn: Code of Conduct Wulff Supplies Ansvarlig: Ledelsesgruppen Dato: 110321 Regler for etisk forretningsførelse Wulff Supplies Miljø, kvalitet, sikkerhed og sundhed en del af vores hverdag Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vores forretningsprincipper

Vores forretningsprincipper Vores forretningsprincipper 1 Bæredygtig værdiskabelse Vores forretningsprincipper Vores forretningsprincipper Forretningskoncept Fremgangsfaktorer Strategi Vores værdier Adfærdskodeks Politikker "Vores

Læs mere

Global Standards of Business Conduct

Global Standards of Business Conduct Global Standards of Business Conduct En meddelelse fra vores direktør Som global markedsleder inden for dialyse og behandling af livstruende sygdomme er vi forpligtet til at opretholde en høj anseelse

Læs mere

Experian plc. Globalt adfærdskodeks. Version 1.0. At drive forretning med integritet

Experian plc. Globalt adfærdskodeks. Version 1.0. At drive forretning med integritet Experian plc Globalt adfærdskodeks Version 1.0 At drive forretning med integritet Indført den 13. maj 2010 Ændret til den 15. marts 2011 Experian plc Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan vi driver forretning

Læs mere

God ledelse og styring i Region Midtjylland

God ledelse og styring i Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Koncernledelsen Region Midtjylland God ledelse og styring i Region Midtjylland Til alle ledere og medarbejdere Region Midtjylland er en politisk ledet organisation,

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

AH Industries leverandører skal respektere privatlivets fred for sine medarbejdere og kunder.

AH Industries leverandører skal respektere privatlivets fred for sine medarbejdere og kunder. AH Industries Supplier Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling. For at sikre at vi lever op til vores ambition

Læs mere