Danske virksomheders kreditværdighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske virksomheders kreditværdighed"

Transkript

1 Juli 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet

2 1 Resume Ultimo juni 2012 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (kredit frarådes) 17,2 % af den samlede virksomhedsmasse 1. Det svarer til niveauet, som vi observerede ultimo i maj Henover 2012 har vi observeret et løbende fald i andelen af C-ratede virksomheder, hvilket er positivt for kreditværdigheden i dansk erhvervsliv. Niveauet har dog stabiliseret sig henover månederne maj og juni Andelen af A-ratede virksomheder (kreditværdig) udgjorde ultimo juni 2012 godt 40,6 % af den samlede virksomhedsmasse. Siden årsskiftet er andelen af A-ratede vokset fra godt 39,6 % til 40,6 % - en ændring på godt 1 procent point, som dog ikke kan tillægges en betydelig forklaringsgrad. Ultimo juni 2012 udgjorde andelen af AA- og AAA-ratede virksomheder (høj og højeste kreditværdighed) godt 31 % af den samlede virksomhedsmasse. Målt i forhold til maj 2012, hvor gruppen tegnede sig for 31,6 %, er der tale om et mindre fald. Udviklingen i andelen af A-ratede virksomheder kontra udviklingen i de AA- og AAA-ratede viser, at der tilsyneladende fortsat sker en løbende, men dog lille, tilpasning i kreditværdigheden i kølvandet af den økonomiske krise. Der er dog tegn på en stabilisering qua de efterhånden små udsving, som ikke kan tillægges nogen betydelig værdi. Konkursantallet 2 opgjort pr. ultimo juni 2012 lød på 463. Sammenlignet med konkurserne i maj 2012, som lød på 437, svarer det til en stigning på næsten 6 %. I absolutte tal svarer det til 26 flere konkurser i juni 2012, end hvad vi observerede i maj Der er tale om en signifikant ændring, men dog ikke en ændring på samme niveau som tidligere observeret, hvor vi bl.a. fra april til maj 2012 oplevede en stigning i antallet af konkurser på hele 30 %. I forhold til juni 2011, hvor antallet af konkurser lød på 475, ligger antallet af konkurser i juni 2012 godt 2,5 % under sidste års niveau. Konkursantallet opgjort ud fra et løbende 12 måneders gennemsnit fortæller os, at det gennemsnitlige antal konkurser fortsat er på et lavt niveau i forhold til tidligere observationer. Der er således tegn på, at den værste konkursbølge er overstået, og at vi er over en tid præget af store udsving i antallet af konkurser. 1 Soliditets analyse er baseret på selskaber med en rating AAA, AA, A, B eller C. Af hensyn til historiske data inddrages enkeltmandsejede virksomheder ikke i Soliditets analyse. Soliditet har siden 2011 kreditvurderet enkeltmandsejede virksomheder. 2 Antal rene konkurser ekskl. antal ophævede konkurser, betalingsstandsninger og tvangsopløsninger.

3 2 Der er dog fortsat tegn på, at det er svært drive virksomhed i Danmark. Konkursantallet er stigende fra maj til juni 2012, men gennemsnitstallet målt løbende over 12 måneder er fortsat lavt i forhold til tidligere observationer - den værste konkursbølge synes således at være reddet af. Der tegner sig et billede af, at der fortsat sker små justeringer i danske virksomheders kreditværdighed. Dog er der tale om udsving, der er langt mindre iøjnefaldende, end hvad der tidligere er observeret. Dette peger i retning af en stabilisering i kreditværdigheden. Hotel- og restauration, Detailhandel samt Serviceerhverv og rejsebureauer er fortsat de brancher, som er hårdest ramt af krisen.

4 3 Indledning Soliditet Soliditet er Nordens største udbyder af kredit- og forretningsinformation på erhverv og privatpersoner. Informationen benyttes til kreditvurdering, risikostyring samt til salgs- og marketingtiltag. Soliditet blev etableret i 1908 og har afdelinger i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Selskabet er en del af Bisnode-koncernen, som er Europas førende udgiver af digitale kredit-, markeds- og produktinformationer. Bisnode er repræsenteret i 19 europæiske lande med omkring 3000 ansatte. Bisnode er ejet 70 % af kapitalfonden Ratos AB og 30 % af Bonnier AB. Foruden Soliditet ejer Bisnode Dun & Bradstreet Danmark, Greens Erhvervsinformation, Bisnode Informatics og InfoDirekt. Soliditets kreditrating. Soliditets kreditvurderingssystem AAA er en pålidelig og statistisk ekspertmodel, som hjælper din virksomhed med at undgå kredittab. Modellen bygger på specialiseret erfaring med kreditgivning. Modellen fanger en stor del af alle konkurser og hjælper med at forhindre unødige kredittab. Ratingen er et udtryk for sandsynligheden for, at en given virksomhed påfører dens leverandører betalingsproblemer. Soliditets kreditvurdering er udtrykt ved en bogstavkode, som er enkel at anvende og forstå. Soliditets rating-skala løber fra AAA, som udtrykker den højeste kreditværdighed til C, som udtrykker at en virksomheds evne til at imødekomme betalingsforpligtelser bedømmes til at være svag. Her følger en oversigt over Soliditets rating, og hvad den enkelte rating indebærer. AAA - Højeste kreditværdighed. En virksomhed med særdeles god evne til at i mødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. AA - Høj kreditværdighed. En virksomhed med god evne til at i mødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. A - Kreditværdig. En virksomhed med tilstrækkelig evne til at i mødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. NY - Nystartet virksomhed. Der findes ingen negativ information om virksomhedens betalingsevne. Udviklingen bør følges nøje. IR - Kan ikke bedømmes. Væsentlig information om virksomheden savnes eller er uaktuel. Banker, forsikringsselskaber, investeringsselskaber o.l. får også denne rating.

5 4 B - Kredit mod sikkerhed. Kreditrisiko. Virksomhedens evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser bedømmes som værende svag. C - Kredit frarådes. Høj kreditrisiko. Virksomhedens evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser bedømmes som ringe. Sådan beregnes kreditratingen Soliditets kreditvurdering bliver foretaget ud fra mere end beslutningsregler. Bedømmelsen foretages ud fra løbende officielle opdateringer fra blandt andre Erhvervsstyrelsen samt CVR-registret. Informationerne kombineres og sammenvægtes i kreditvurderingen, og der ses på sammenhængen mellem blødere data, såsom alder og ejere og de økonomiske tal fra årsregnskabet, nøgletal for branchen samt på betalingserfaringer. Rating-modellen anvender som udgangspunkt alle variabler, der er fundet forklarende for måling af kreditværdighed. Variablernes niveauinddeling samt hvert enkelt udfald er fastsat på baggrund af erfaringer og er dokumenteret ved statistiske analyser. Modellen opererer med følgende hovedområder: - Grunddata (Grundlagt år, juridiske forhold mm.) - Ejerforhold (Virksomhedsform, moderselskab mm.) - Økonomi (Seneste regnskab, nøgletal, mm.) - Betalingserfaring (fakturaoplysninger, betalingshistorik mm.) Sker der ændringer i ovennævnte områder foretages der pr. automatik en ny kreditvurdering der er således tale om en dynamisk model, hvilket tilsikrer at kreditværdigheden af en virksomhed løbende adresseres.

6 5 Rating Hos Soliditet arbejder vi løbende med vores AAA-rating, der anvendes til at bedømme virksomheders kreditværdighed. Kreditvurderingen gives på baggrund af en lang række variable, der grupperes i delområderne: grunddata, ejerforhold, økonomi og betalingserfaringer og som tilsammen er forklarende indikatorer for helbredstilstanden i en virksomheds økonomi. I diagrammet (graf 1) nedenfor ses den seneste opgørelse over sandsynlighederne for at opleve konkurser, tvangsopløsninger eller betalingsstandsninger inden for hver af ratingklasserne. Sandsynlighederne er beregnet ved backtest, ved at se 12 måneder tilbage i tiden. Sandsynligheden for, at en virksomhed påfører dens leverandører betalingsproblemer inden for hver af rating-klasserne AAA til C er opgjort pr. ultimo april 2012 og viser, at der er en 8,4 % risiko i kategorien af virksomheder, der bedømmes som de svageste (C-ratede virksomheder). Risikoen for at opleve betalingsproblemer for virksomheder med den højeste kreditværdighed (AAA) er 0,2 %. Der er således en god grund til at være opmærksom på de risikobetonede emner i din portefølje og med Soliditets kreditvurdering har du let ved at styre dine kreditbetingelser og fastlægge en sund kreditpolitik. Graf 1: Rating og Failure Rate Sandsynligheden for konkurs, tvangsopløsning eller betalingsstandsning i løbet af 12 måneder 9,0% 8,4% 8,0% 7,0% 6,0% 5,0% 4,0% 3,0% 2,0% 1,7% 4,5% Sandsynligheden for konkurs, tvangsopløsning eller betalingsstandsning i løbet af 12 måneder 1,0% 0,0% 0,2% 0,4% AAA AA A B C

7 I procent af total 6 Kreditværdigheden i dansk erhvervsliv Graf 2: Udviklingen i kreditværdigheden i dansk erhvervsliv 50,0% Udviklingen i kreditværdigheden i dansk erhvervsliv 45,0% 40,0% 35,0% 30,0% 25,0% 20,0% 15,0% AAA og AA B og C A 10,0% I graf 2 ses udviklingen i kreditværdigheden i dansk erhvervsliv siden Ultimo juni 2012 tegnede andelen af B- og C-ratede virksomheder (kredit mod sikkerhed og kredit frarådes) sig for godt 28,4 %. Det svarer til en lille stigning på 0,2 procent point i forhold til maj 2012, hvor gruppen udgjorde 28,2 %. Sammenlignet med juni 2011, hvor de B- og C-ratede virksomheder udgjorde 27,7 %, ligger andelen i juni 2012 godt 0,5 procent point over sidste års niveau. Siden årsskiftet er andelen af B- og C-ratede virksomheder gradvist stabiliseret, og i 2012 har denne gruppe gennemsnitlig tegnet sig for godt 28,5% af den samlede virksomhedsmasse. De C-ratede virksomheder (kredit frarådes) udgjorde ultimo juni 2012 godt 17,2 % af den samlede virksomhedsmasse. Dette svarer til, hvad vi observerede ultimo i maj 2012, hvor andelen af C-ratede virksomheder ligeledes tegnede sig for godt 17,2 % af den samlede virksomhedsmasse. I juni 2011 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder godt 17,4 % af totalen, og juni 2012 ligger således under sidste års niveau. Målt dels i forhold til august 2011, hvor de C-ratede virksomheder udgjorde hele 18,0 % og dels i forhold til årsskiftet, hvor andelen lød på godt 17,7 %, kan vi observere en positiv udvikling i kreditværdigheden. Det skyldes, at andelen af C-ratede virksomheder er mindsket henover perioden. I 2012 har maj og juni indtil videre budt på den laveste andel af C-ratede 3 Soliditets analyse er baseret på selskaber med en rating (AAA, AA, A, B eller C). Af hensyn til historiske data inddrages enkeltmandsejet virksomheder ikke i Soliditets analyse. Soliditet har siden 2011 kreditvurderet enkeltmandsejet virksomheder.

8 7 virksomheder. Der er også tegn på stabilisering, idet de C-ratede virksomheder henover maj 2012 og juni 2012 udgør samme procentvise andel af den samlede virksomhedsmasse. Antallet af B-ratede virksomheder (kredit mod sikkerhed) har været svagt stigende siden juni I juni 2012 udgør de B-ratede virksomheder godt 11,1 % af totalen. Sammenlignes juni 2012 med marts, april og maj 2012 er der tale om en lille ændring på 0,1 procent point - en ændring som ikke kan tillægges en reel forklaringsværdi. Siden årsskiftet har andelen af B-ratede virksomheder ligget stabilt på godt 11 %, og målt i forhold til juni 2011, ligger niveauet for juni 2012 således godt 0,8 procent point over sidste års niveau. Der er dog tegn på stabilisering, givet de minimale udsving henover I juni 2012 udgjorde andelen af A-ratede virksomheder (kreditværdig) godt 40,6 % af den samlede virksomhedsmasse. Målt i forhold til maj 2012, hvor tallet lød på 40,2 %, er der tale om en lille stigning. I forhold til juni 2011, hvor andelen af A-ratede udgjorde 41,7 %, ligger juni 2012 ca. 1,1 procent point under sidste års niveau. Henover 2012 har vi set en svag stigning i andelen af A-ratede virksomheder dog ikke en stigning, der kan tillægges en signifikant værdi. Det er vanskeligt at tolke på udviklingen i de A-ratede virksomheder. Det er dog værd at holde sig for øje, at den svagt stigende tendens i de A-ratede virksomheder kan være et udtryk for, at der fortsat er behov for mindre tilpasninger i dansk erhvervslivs kreditværdighed. Sammenholdes udviklingen med stabiliseringen i andelen af B- og C- ratede virksomheder kontra ændringen i andelen af selskaber med ratingerne AA og AAA (se nedenfor) kan den større andel af A-ratede virksomheder være et resultat af denne ændring der er således tegn på, at krisen fortsat ikke helt har sluppet taget i dansk erhvervsliv. De danske virksomheder, der er kendetegnet ved at have en høj- og den højeste kreditværdighed (AA- og AAA-ratede), udgjorde pr. ultimo juni ,0 % af totalen. Målt i forhold til maj 2012, hvor gruppen udgjorde 31,6 %, er der tale om en lille negativ ændring på godt 0,6 procent point. Målt i forhold til juni 2011, hvor gruppen udgjorde 30,7 %, ligger juni 2012 over sidste års niveau. Siden årsskiftet har vi observeret en stabilisering i forhold til andelen af de AA- og AAAratede virksomheder. Juni 2012 skiller sig ud ved et mindre fald på 0,6 procent point målt i forhold til maj Dette fald kan forklare stigningen i andelen af de A-ratede virksomheder. Trods tendensen til stabilisering er der fortsat tegn på en tilpasning i forhold til krisen. Den generelle udvikling henover 2012 er gået i retning af en stabilisering af kreditværdigheden i dansk erhvervsliv. I juni 2012 oplever vi nogle mindre udsving i kreditværdigheden, men udsving som ikke kan tilskrives en høj forklaringsværdi. Dog viser juni 2012, at der fortsat er et behov for en tilpasning i kreditværdigheden forhold til finanskrisen.

9 8 Graf 3: Andel af C-ratede virksomheder pr. sektor Andel af C-ratede virksomheder pr. sektor 35,0% 30,0% 25,0% 20,0% C-ratede 15,0% 10,0% 5,0% 0,0% I graf 3 ovenfor vises Soliditets opgørelse over C-ratede virksomheder på brancheniveau. Der er således tale om en grafisk illustration på brancheniveau, som viser hvor stor en andel inden for hver branche, der tegnes af virksomheder, hvis evne til at imødekomme betalingsforpligtelser bedømmes til at være ringest. Lig med tidligere observationer er det er navnlig brancherne Fremstilling, Administration og sundhed, Rådgivende erhverv samt services inden for Finans og forsikring, der tegner sig for færrest C-ratede virksomheder. Brancherne Hotel- og restauration, Detailhandel, Bygge og anlæg samt Serviceerhverv og rejsebureauer ligger i den anden ende af skalaen og er fortsat hårdest ramt af den økonomiske krise. Sammenholdes juni 2012 med de foregående måneder er billedet identisk med, hvad vi tidligere har erfaret. Ændringer på brancheniveau i forhold til andelen af C-ratede virksomheder har henover 2012 ikke været af betydelig karakter, hvilket er endnu et tegn på en stabilisering i kreditværdigheden.

10 I procent af total 9 Graf 4: Andelen af C-ratede virksomheder i forhold til dansk erhvervsliv 19,0% 18,0% 17,0% 16,0% 15,0% Virksomheder hvor kredit frarådes (C-ratede) i forhold til de samlede kreditvurderede virksomheder 14,0% 13,0% 12,0% 11,0% 10,0% C-ratede Ultimo juni 2012 udgjorde andelen af virksomheder, hvor kredit frarådes (C-ratede) 17,2 %, hvilket svarer til niveauet, vi observerede i maj Siden årsskiftet har andelen af de C-ratede virksomheder været svagt faldende dog med en stabilisering i maj og juni Juni 2012 har budt på nogle mindre ændringer i kreditværdigheden i dansk erhvervsliv. Navnlig i forhold til de A-, AA- og AAA-ratede virksomheder har vi observeret udsving, men som dog ikke kan karakteriseres som betydelige. Sammenholdes juni 2012 med de foregående måneder, er der henover 2012 tegn på en gradvis stabilisering i kreditværdigheden i dansk erhvervsliv. Vi oplever dog små ændringer/udsving i kreditværdigheden, hvilket kan tolkes som, at der fortsat er behov for stabilisering som resultatet af den økonomiske krise.

11 10 Konkurser Graf 5: Antal historiske konkurser opgjort pr. måned 800 Antal historiske konkurser opgjort pr. måned M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M01 I juni 2012 lød antallet af konkurser på Sættes konkursantallet for juni 2012 i forhold til maj 2012, hvor konkurstallet lød på 437, er der tale om en stigning i antal konkurser på godt 6 % og denne er umiddelbart iøjenfaldende. Sammenholdes konkursantallet med tidligere konkursobservationer og navnlig november 2010, hvor antallet af konkurser toppede med hele 685, ligger antallet af konkurser i juni 2012 dog godt 32,4 % under dette høje konkursantal. Henover 2012 har antallet af konkurser været svingende. Det nuværende konkursantal er fortsat højt målt i forhold til førkriseårene. Men målt i forhold til årene 2009, 2010 og 2011, ligger antallet af konkurser i juni 2012 godt 5 % under det gennemsnitlige antal konkurser målt over disse år. Målt i forhold til det gennemsnitlige antal konkurser i 2010, som var præget af mange konkurser og store udsving, ligger konkursantallet for juni 2012 godt 14 % under. 4 Antal rene konkurser ekskl. antal ophævede konkurser, betalingsstandsninger og tvangsopløsninger.

12 11 Graf 6: Løbende 12 måneders gennemsnit Antal konkurser - Løbende 12 måneders gennemsnit M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M01 Trods en stigning i antal konkurser i juni 2012 oplever vi fortsat et lavt konkursantal, når dette opgøres som et gennemsnitstal målt over en en løbende 12 måneders periode. Alt i alt er der således tegn på bedring i forhold til de tidligere gennemsntlige konkursobservationer, og det kan det tyde på, at den værste konkursbølge og periode med store udsving i antal konkurser nu er overstået.

13 12 Tabel 1: Historiske konkurstal på månedsbasis Måned Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December I tabel 1 ovenfor vises antallet af konkurser fra 2007 og frem til juni I tabellen ser vi tydeligt finanskrisen indvirkning på dansk erhvervsliv, idet antallet af konkurser øges henover efteråret 2008 og gennemsyrer udviklingen frem til og med dags dato. Navnlig 2010 har været præget at et højt antal konkurser, hvor gennemsnittet målt over kalenderåret lød på hele 541 konkurser pr. måned. I juni 2012 er de absolutte konkurser steget med 26 målt i forhold til maj Dette svarer til procentuel stigning på ca. 6 %. Igennem 2012 har konkursantallet svinget dog viser det løbende 12 måneders gennemsnit et fortsat lavt antal konkurser, som ligger under de niveauer, der tidligere er observeret.

14 13 Brancheoversigt Tabel 2: C-ratede fordelt på brancher målt i forhold til antal ratede i brancher Branche Jun Jul Aug Sep Okt Nov Hotel og restauration 35,1% 36,1% 35,8% 35,7% 35,7% 35,8% 35,3% 35,7% 35,4% 34,9% 34,8% 34,7% 34,5% Detailhandel 23,7% 24,5% 24,5% 24,2% 24,3% 24,3% 24,0% 24,3% 24,0% 24,1% 24,2% 23,9% 24,4% Services (HR, Rejsebureauer, etc.) 19,8% 20,9% 21,4% 21,4% 21,2% 21,2% 21,7% 21,6% 21,4% 21,3% 20,8% 20,5% 20,5% Bygge & Anlæg 19,8% 20,8% 20,9% 20,9% 20,9% 20,9% 20,5% 20,7% 20,3% 20,3% 20,0% 19,5% 19,1% Landbrug 18,0% 18,4% 18,5% 18,5% 18,7% 18,7% 19,0% 19,1% 18,7% 18,6% 18,4% 18,3% 18,4% Ejendomshandel og udlejning af ejendom 18,0% 18,5% 18,5% 18,5% 18,4% 18,4% 18,0% 17,9% 17,8% 17,6% 17,5% 17,4% 17,5% Transport 17,6% 18,4% 18,5% 18,3% 18,1% 18,1% 17,8% 17,8% 17,7% 17,5% 17,4% 17,2% 17,4% Agenturhandel Grossister 17,4% 18,2% 18,3% 18,3% 18,3% 18,3% 18,3% 18,6% 18,4% 18,4% 18,3% 18,0% 18,1% Andre servicevirksomheder 16,9% 17,3% 17,2% 17,2% 18,5% 18,5% 18,3% 18,1% 18,0% 18,0% 17,9% 17,6% 17,4% Information og kommunikation 17,0% 18,1% 18,3% 18,3% 18,2% 18,2% 18,3% 18,1% 18,1% 17,9% 17,8% 17,4% 17,4% Videnservice, Revision, Advokater 16,1% 16,6% 16,4% 16,3% 16,3% 16,3% 16,4% 16,5% 16,3% 16,5% 16,3% 16,2% 16,2% Industri 16,1% 16,7% 16,9% 16,8% 16,8% 16,8% 16,6% 16,5% 16,3% 16,0% 15,7% 15,4% 15,8% Administration, undervisning, mv. 15,6% 15,7% 15,6% 15,6% 15,5% 15,5% 15,3% 15,7% 15,6% 15,8% 15,8% 15,6% 15,8% Dansk erhvervsliv 17,4% 18,0% 18,0% 17,9% 17,9% 17,9% 17,7% 17,8% 17,8% 17,6% 17,4% 17,2% 17,2% Dec Jan Feb Mar Apr Maj Jun I tabel 2 ser vi, i lighed med de foregående måneder, at brancherne Hotel- og restauration, Detailhandlen, Service og rejsebureauer samt Bygge og anlæg fortsat er karakteriseret ved at have en høj andel af C-ratede virksomheder, og det er således fortsat er i disse brancher, at det er svært at drive virksomhed.

15 Andelen af virksomheder med overskud 14 Andelen af virksomheder med overskud pr. branche Graf 7: Andel af virksomheder med overskud pr. branche 80,0% 75,0% 70,0% 65,0% 60,0% 55,0% 50,0% Hotels, restaurants Retail sale Information, communication Construction Accounting, Consultancy, R&D Manufacturing 45,0% 40,0% År Ovenstående søjlediagram viser andelen af virksomheder med overskud pr. regnskabsår, hvor seneste opgørelse er opgjort på baggrund af regnskabsåret Af søjlediagrammet ses, at det er hjemmemarkedserhverv, der har sværest ved at komme ud af krisen (Detailhandel- samt Hotel- og restaurationsbranchen) hvorimod Videnserhverv og Information- og kommunikationssektoren har trodset krisen og har leveret bedre resultater i regnskabsåret Bygge- og anlægsbranchen ( construction ) har på lige fod med fremstillingsindustrien og detailmarkedet været igennem en større omvæltning under krisen og målt i forhold til førkriseårene 2006/2007, hvor mere end 70 % af virksomhederne var i stand til at skabe et overskud, er der nu langt færre virksomheder, som formår at skabe et overskud. Fremstillingsindustrien ( Manufacturing ) har fra regnskabsåret 2009 til regnskabsåret 2010 oplevet signifikant fremgang i andelen af overskudsgivende virksomheder, men der er fortsat et stykke vej op til niveauet fra førkriseårene 2006/2007, hvor op i mod 75 % af virksomhederne genererede overskud. I løbet af de kommende måneder vil Soliditet kunne offentliggøre udviklingen opgjort på baggrund af regnskabsåret 2011.

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed September 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo August 2012 1 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,8 % af den samlede virksomhedsmasse

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed August 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo juli 2012 1 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,9 % af den samlede virksomhedsmasse 2,

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Januar 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume I sammenligning med ultimo 2010 har der, over sommeren, været en tydelig bedring i dansk erhvervslivs kreditværdighed. Den

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Marts 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume I februar 2012 er andelen af C-ratede virksomheder 17,6 %, hvilket er tilnærmelsesvis samme niveau som i februar 2011, hvor

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed April 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume I marts 2012 er andelen af C-ratede virksomheder 17,6 %, hvilket er tilnærmelsesvis samme niveau som i marts 2011, hvor denne

Læs mere

September 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet

September 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet September 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Resumé: Efter en periode med bedring i dansk erhvervslivs kreditværdighed, i forhold til ultimo 2010, er den positive

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed August 2011

Danske virksomheders kreditværdighed August 2011 August 2011 Danske virksomheders kreditværdighed August 2011 Analyse fra Soliditet 1 Resume Resumé: For første gang siden ultimo 2010 ser vi at dansk erhvervslivs kreditværdighed er blevet ringere. Fra

Læs mere

Søborg, 3. juni 2011. Danske virksomheders kreditværdighed

Søborg, 3. juni 2011. Danske virksomheders kreditværdighed Søborg, 3. juni 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Juni 2011 Resumé: Danske virksomheders kreditværdighed er for 5. måned i træk i fremgang fra lavpunktet i 2010. Maj måneds tal er på linje med

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Oktober 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo september 2012 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,6 % af den samlede virksomhedsmasse

Læs mere

Oktober 2011 Analyse af danske virksomheders likviditet. Analyse fra Soliditet

Oktober 2011 Analyse af danske virksomheders likviditet. Analyse fra Soliditet Oktober 2011 Analyse af danske virksomheders likviditet Analyse fra Soliditet 1 Resume Mange af landets små og mellemstore virkosmheder er pressede fra flere sider. Kunderne kræver længere betalingsfrister

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Virksomheder med bedste kreditratings kan hjælpe Danmark ud af krisen

Virksomheder med bedste kreditratings kan hjælpe Danmark ud af krisen Side 1 (6) Søborg 2012-02-03 Virksomheder med bedste kreditratings kan hjælpe Danmark ud af krisen Kreditvurderingsbureauet Soliditet fremhæver eksporterende virksomheder som muligt økonomisk lokomotiv

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Oktober 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed December 2012 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo november 2012 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,4 % af den samlede virksomhedsmasse

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Februar 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Ultimo januar 2013 udgjorde andelen af C-ratede virksomheder (Kredit frarådes) 17,4 % af den samlede virksomhedsmasse 1.

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit April 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, website: www.soliditet.dk

Læs mere

Juli 2014 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Bisnode BISNODE DANMARK A/S

Juli 2014 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Bisnode BISNODE DANMARK A/S 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode BISNODE DANMARK A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

BISNODES RATING. Ratingmodel og Ratingprincipper BISNODE

BISNODES RATING. Ratingmodel og Ratingprincipper BISNODE BISNODES RATING Ratingmodel og Ratingprincipper BISNODE Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 8. sal, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com Generelt om

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed December 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Konkursanalyse i modebranchen

Konkursanalyse i modebranchen August 2012 Konkursanalyse i modebranchen Analyse fra Soliditet 1 Introduktion I forbindelse med modeugen i august 2012 har Soliditet udarbejdet en analyse med henblik på at undersøge udviklingen i den

Læs mere

Oktober 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet

Oktober 2011 Danske virksomheders kreditværdighed. Analyse fra Soliditet Oktober 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Soliditet 1 Resume Resumé: Efter en periode med bedring i dansk erhvervslivs kreditværdighed, i forhold til ultimo 2010, er den positive trend

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed November 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode BISNODE A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg Telefon: 7022 0410, E-mail: customercare@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Maj 2013 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.soliditet.dk

Læs mere

Søborg, 4. Juli 2011. Danske virksomheders kreditværdighed

Søborg, 4. Juli 2011. Danske virksomheders kreditværdighed Søborg, 4. Juli 2011 Danske virksomheders kreditværdighed Juli 2011 Resumé: Danske virksomheders kreditværdighed er løbende blevet forbedret i løbet af det første halvår af 2011. Der er flere AAA og AA

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Januar 2015 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode BISNODE A/S Adresse: Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg Telefon: 7022 0410, E-mail: customercare@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet JUNI 2011 Dansk detailhandel Analyse fra Soliditet 1 Indledning Soliditets seneste analyse viser, at den danske detailhandel er så hårdt ramt, at 25 % af butikkerne er på vej mod konkurs. Det er især de

Læs mere

Danske virksomheders kreditværdighed

Danske virksomheders kreditværdighed Januar 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Februar 2014 Danske virksomheders kreditværdighed Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse af Bog- og forlagsbranchen i Danmark

Analyse af Bog- og forlagsbranchen i Danmark November 2013 Analyse af Bog- og forlagsbranchen i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website:

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit September 2013 Analyse af bygge- og anlægsbranchen i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk,

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit Oktober 2013 Analyse af hoteller og overnatningsfaciliteter i Danmark Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk,

Læs mere

Marts 2014 Analyse af Fremstillingsbranchen

Marts 2014 Analyse af Fremstillingsbranchen Marts 2014 Analyse af Fremstillingsbranchen Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Analyse fra Bisnode Credit

Analyse fra Bisnode Credit December 2013 Analyse af restaurationsbranchen Analyse fra Bisnode Credit BISNODE CREDIT A/S Adresse: Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Telefon: 3673 8184, E-mail: business.support@bisnode.dk, Website: www.bisnode.com

Læs mere

Maj 2012. Konkurser i sektorer. Analyse fra Soliditet

Maj 2012. Konkurser i sektorer. Analyse fra Soliditet Maj 2012 Konkurser i sektorer Analyse fra Soliditet 1 Konkurser i sektorer Der måles på antal selskaber som er opløst efter konkurs, og selskaber som er under konkurs. Sektorer inddeles i forhold til:

Læs mere

UDVIKLINGEN I LØNMODTAGER- BESKÆFTIGELSEN AALBORG KOMMUNE

UDVIKLINGEN I LØNMODTAGER- BESKÆFTIGELSEN AALBORG KOMMUNE UDVIKLINGEN I LØNMODTAGER- BESKÆFTIGELSEN AALBORG KOMMUNE Indledning og datagrundlag Hvordan har beskæftigelsen udviklet sig i Aalborg Kommune i perioden januar 28 august 21?, er der i Aalborg Kommune

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Februar 2016 www.fsr.dk Side 1 af 9 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer

Læs mere

Experian: Flere selskaber vendte underskud til overskud i 2011

Experian: Flere selskaber vendte underskud til overskud i 2011 Experian: Flere selskaber vendte underskud til overskud i 2011 December 2011 Experian har taget temperaturen på den finansielle styrke i dansk erhvervsliv ved at sammenholde selskabernes årsresultater

Læs mere

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018

Konkursanalyse Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 Antallet af konkurser fortsætter op i andet kvartal 2018 1.921 virksomheder gik konkurs i andet kvartal af 2018. Det er en stigning på 49 procent sammenlignet med andet kvartal 2017. Det samlede antal

Læs mere

Konkursanalyse Figur 1: Udvikling i antal konkurser og sæsonkorrigeret antal konkurser, 2007K1-2016K4*

Konkursanalyse Figur 1: Udvikling i antal konkurser og sæsonkorrigeret antal konkurser, 2007K1-2016K4* 2007K1 2007K2 2007K3 2007K4 2008K1 2008K2 2008K3 2008K4 2009K1 2009K2 2009K3 2009K4 2010K1 2010K2 2010K3 2010K4 2011K1 2011K2 2011K3 2011K4 2012K1 2012K2 2012K3 2012K4 2013K1 2013K2 2013K3 2013K4 2014K1

Læs mere

Konkursanalyse Flere ældre virksomheder går konkurs

Konkursanalyse Flere ældre virksomheder går konkurs Flere ældre virksomheder går konkurs Samlet gik 4.029 virksomheder konkurs i 2015. Dermed er konkurstallet stort set identisk med 2014, hvor 4.049 virksomheder gik konkurs. Det viser udtræk fra Danmarks

Læs mere

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 2012 ligner 2011, når man ser på antallet af konkurser. I modsætning til 2011 er der tabt 12 procent færre job i de konkursramte virksomheder og dermed

Læs mere

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017 33 pct. færre konkurser i 1. kvartal 217 Det seneste år er antallet af konkurser herhjemme faldet med næsten 7 svarende til et fald på 33 pct. Samtidig udgør aktive virksomheder, hvor der er høj omsætning

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 1. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S April 2015 Side 1 af 9 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser

Læs mere

Indhold. Erhvervsstruktur 2006-2013 18.03.2014

Indhold. Erhvervsstruktur 2006-2013 18.03.2014 Indhold Indledning... 2 Beskæftigelse den generelle udvikling... 2 Jobudvikling i Holbæk Kommune... 2 Jobudvikling i hele landet... 4 Jobudvikling fordelt på sektor... 5 Erhvervsstruktur i Holbæk Kommune...

Læs mere

FSR ANALYSE I SAMARBEJDE MED ESTATISTIK

FSR ANALYSE I SAMARBEJDE MED ESTATISTIK Udviklingen af konkurser blandt danske virksomheder, januar 2013 FSR ANALYSE I SAMARBEJDE MED ESTATISTIK www.fsr.dk 1 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark.

Læs mere

Vækstoptimismen spirer i Region Midtjylland

Vækstoptimismen spirer i Region Midtjylland 7. september 2012 Vækstoptimismen spirer i Region Midtjylland Erhvervskonjunkturer. Vækstoptimismen spirer fortsat blandt små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland. Virksomheder med positive

Læs mere

Konkursanalyse 2015. Flere tabte jobs ved konkurser i 2015

Konkursanalyse 2015. Flere tabte jobs ved konkurser i 2015 Flere tabte jobs ved konkurser i 2015 Resumé: Samlet gik 4.029 virksomheder konkurs i 2015. Dermed er konkurstallet stort set identisk med 2014, hvor 4.049 virksomheder gik konkurs. Det viser udtræk fra

Læs mere

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal

Konkursanalyse Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Færre konkurser i 2017 Iværksætterselskaber booster konkurstal Konkurstallet for december 2017 slog alle rekorder, hvilket bidrog væsentligt til, at antallet af konkurser i andet halvår 2017 ligger 21,5

Læs mere

ANALYSE KONKURSER 2017

ANALYSE KONKURSER 2017 ANALYSE KONKURSER 2017 Det samlede antal konkurser i 2016 Antallet af konkurser i 2016 er baseret på virksomheder, som er opløst efter konkurs. Det totale antal af konkurser for 2016 er: 5.133. Konkurser

Læs mere

Konkursanalyse 2014. Jobtabet i konkurser styrtdykker i finanssektoren og industrien

Konkursanalyse 2014. Jobtabet i konkurser styrtdykker i finanssektoren og industrien Jobtabet i konkurser styrtdykker i finanssektoren og industrien Antallet af konkurser var 4.049 i 2014. Dermed faldt konkurstallet for fjerde år i træk og ligger 2.412 under konkurstallet i 2010. De traditionelle

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 4. kvartal 2014 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Januar 2015 www.fsr.dk Side 1 af 8 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Konkursanalyse februar 2015

Konkursanalyse februar 2015 Februar 2015 Kommentarer til regionale konkurser Der har i februar 2015 været 300 konkurser, hvilket er en stigning på 20,5% sammenlignet med februar 2014, hvor der var 249 konkurser. Det er første gang

Læs mere

Konkursanalyse procent færre konkurser i andet kvartal 2017

Konkursanalyse procent færre konkurser i andet kvartal 2017 20 procent færre konkurser i andet kvartal 2017 Efter et rekordhøjt antal konkurser i 2016 er konkurstallet faldet med 20 procent fra andet kvartal 2016 til andet kvartal 2017. Antallet af konkurser er

Læs mere

AUGUST MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 8

AUGUST MÅNED. LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 8 AUGUST MÅNED Indhold: Ledighedstal Udviklingen i langtidsledigheden Beskæftigelsen (ikke opdateret) Efterspørgselen på arbejdskraft (ikke opdateret) Arbejdsfordelinger Opfølgning på ministermål (ikke opdateret)

Læs mere

Sæsonkorrigeret lønmodtagerbeskæftigelse og ledighed (omregnet til fuldtidspersoner) Tusinde 2.640. Tusinde 170

Sæsonkorrigeret lønmodtagerbeskæftigelse og ledighed (omregnet til fuldtidspersoner) Tusinde 2.640. Tusinde 170 Status på udvalgte nøgletal maj 216 Fra: 211 Status på den økonomiske udvikling Fremgangen på arbejdsmarkedet fortsatte med endnu en stigning i beskæftigelsen og et fald i ledigheden i marts. Forbrugertilliden

Læs mere

ANALYSE

ANALYSE Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2014 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Oktober 2014 www.fsr.dk Side 1 af 8 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for

Læs mere

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Oktober 2015.

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Oktober 2015. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Oktober 2015 Side 1 af 11 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal maj 2014

Status på udvalgte nøgletal maj 2014 Status på udvalgte nøgletal maj 214 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk Afdeling Status på den økonomiske udvikling Der har været stor fokus på produktivitetsudviklingen i dansk erhvervsliv de seneste

Læs mere

Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal maj 2015

Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal maj 2015 Konjunkturbarometer for erhvervslivet: 4. kvartal 2014 11. maj 2015 Efter et fald i BNP på 1,9% i 2013 1 indikerer Copenhagen Economics kvartalvise konjunkturbarometer en positiv vækst i 2014. en for 2014

Læs mere

Konkursanalyse december 2017

Konkursanalyse december 2017 December 2017 Kommentarer til regionale konkurser Der har i december 2017 været 1.380 konkurser, hvilket er en stigning på hele 93,8 % sammenlignet med december 2016, hvor der var 712 konkurser. Hovedstaden

Læs mere

Vækst Barometer. Konjunktur for 3. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme med pil opad. August 2015

Vækst Barometer. Konjunktur for 3. kvartal 2015: Stabil vækstoptimisme med pil opad. August 2015 Vækst Barometer August Konjunktur for 3. kvartal : Stabil vækstoptimisme med pil opad Optimismen blandt de små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark fortsætter opturen. Virksomhederne forventer

Læs mere

Konkursanalyse november 2016

Konkursanalyse november 2016 Kommentarer til regionale konkurser November 2016 Der har i november 2016 været 959 konkurser, hvilket er en stigning på 123,5 % sammenlignet med november 2015, hvor der var 429 konkurser. Den voldsomme

Læs mere

Konkursanalyse, oktober 2012 inklusiv månedens nyetableringer Oktober 2012 Kommentarer til regionale konkurser

Konkursanalyse, oktober 2012 inklusiv månedens nyetableringer Oktober 2012 Kommentarer til regionale konkurser Konkursanalyse, ober 20 Oktober 20 Kommentarer til regionale konkurser Der har i ober måned 20 været 516 konkurser. Sammenlignet med ober 20, hvor der var 443 konkurser, svarer det til en stigning på 16,5%.

Læs mere

Konkursstatistik december 2014

Konkursstatistik december 2014 December 20 Kommentarer til regionale konkurser Der har i ember måned 20 været 360 konkurser, hvilket er et fald på 1,4% sammenlignet med ember 20, hvor der var 365 konkurser. Det er kun Nordjylland, Færøerne

Læs mere

Konkursanalyse marts 2015

Konkursanalyse marts 2015 Konkursanalyse ts 20 Marts 20 Kommentarer til regionale konkurser Der har i ts 20 været 408 konkurser, hvilket er en stigning på 20,4 % sammenlignet med ts 20, hvor der var 339 konkurser. For anden måned

Læs mere

Optimismen fortsætter tilbagetoget

Optimismen fortsætter tilbagetoget Jysk Analyse Optimismen fortsætter tilbagetoget 15. december 2011 Erhvervskonjunkturer. Vækstoptimismen fortsætter tilbagetoget blandt små- og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland. Undersøgelsen

Læs mere

ANALYSE. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2014 I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli Side 1 af 9.

ANALYSE. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2014 I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli Side 1 af 9. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2014 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S 2014 www.fsr.dk Side 1 af 9 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Konkursanalyse, november 2012 inklusiv månedens nyetableringer November 2012 Kommentarer til regionale konkurser

Konkursanalyse, november 2012 inklusiv månedens nyetableringer November 2012 Kommentarer til regionale konkurser Konkursanalyse, november Kommentarer til regionale konkurser Der har i november måned været 8 konkurser. Sammenlignet med november, hvor der var 6 konkurser, svarer det til et fald på 9,. Det er Færøerne,

Læs mere

estatistik April 2017 Bygge og anlæg hamrer frem men iværksætteraktiviteten halter

estatistik April 2017 Bygge og anlæg hamrer frem men iværksætteraktiviteten halter Bygge og anlæg hamrer frem men iværksætteraktiviteten halter I finanskrisens første år tabte bygge- og anlægsbranchen hver femte fuldtidsstilling, mens den private sektor kun mistede hver tiende. I bygge-

Læs mere

Den økonomiske krise ramte skævt i dansk erhvervsliv

Den økonomiske krise ramte skævt i dansk erhvervsliv Den økonomiske krise ramte skævt i dansk erhvervsliv Nye reviderede nationalregnskabstal viser, at BNP sidste år faldt med 4,9 pct. Det dækker imidlertid over enorme forskelle på tværs af det danske erhvervsliv.

Læs mere

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S JUNI Side 1 af 9.

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S JUNI Side 1 af 9. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S JUNI 2014 www.fsr.dk Side 1 af 9 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer

Læs mere

Konkurstallet falder for tredje kvartal i træk jobtab på vej under

Konkurstallet falder for tredje kvartal i træk jobtab på vej under Konkurstallet falder for tredje kvartal i træk jobtab på vej under 1. Antallet af konkurser i tredje kvartal 214 faldt til det laveste niveau i seks år. Det seneste kvartals fald trækkes af bygge- og anlægssektoren

Læs mere

Konkurser og jobtab 2013

Konkurser og jobtab 2013 14.814 tabte arbejdsplader ved konkurser i 2013 Efter et konstant konkursniveau i 2011 og 2012 faldt antallet af konkurser igen i 2013. Der kan samtidig konstateres et beskedent fald i antal tabte fuldtidsstillinger,

Læs mere

Konkursanalyse oktober 2017

Konkursanalyse oktober 2017 Oktober 2017 Kommentarer til regionale konkurser Der har i oktober 2017 været 528 konkurser, hvilket er et fald på 33,0 % sammenlignet med oktober 2016, hvor der var 430 konkurser. Lolland-Falster er det

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Vækstforventninger bider sig fast. 30. september 2010

VÆKST BAROMETER. Vækstforventninger bider sig fast. 30. september 2010 VÆKST BAROMETER 30. september 2010 Vækstforventninger bider sig fast Over sommeren har der været spekulationer om, hvorvidt virksomhedernes vækstoptimisme fra foråret 2010 ville holde. Den skepsis bliver

Læs mere

Analyse af tekstilbranchen. De mellemstore tekstil virksomheder klarer sig bedst Juli 2014, Peter Kvistgaard Toft

Analyse af tekstilbranchen. De mellemstore tekstil virksomheder klarer sig bedst Juli 2014, Peter Kvistgaard Toft Analyse af tekstilbranchen De mellemstore tekstil virksomheder klarer sig bedst Juli 2014, Peter Kvistgaard Toft Indledning En gennemgang af de nyeste regnskabstal for tekstilbranchen viser flere tøjforretninger

Læs mere

Andel af virksomheder der er gået konkurs, i forhold til antal aktive virksomheder i de respektive områder - i promille.

Andel af virksomheder der er gået konkurs, i forhold til antal aktive virksomheder i de respektive områder - i promille. December 20 Kommentarer til regionale konkurser Der har i ember måned 20 været 365 konkurser. Sammenlignet med ember 20, hvor der var 630 konkurser, svarer det til et markant fald på 42,1%. Det er kun

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal maj 2013

Status på udvalgte nøgletal maj 2013 Status på udvalgte nøgletal maj 213 Fra: Dansk Erhverv, Makro & Analyse Status på Dansk økonomi Så kom foråret i meteorologisk forstand, men det længe ventede økonomiske forår har vi stadig ikke set meget

Læs mere

Konkursanalyse april 2015

Konkursanalyse april 2015 April 20 Kommentarer til regionale konkurser Der har i il 20 været 394 konkurser, hvilket er en stigning på hele 34,9 % sammenlignet med il 20, hvor der var 292 konkurser. For 3. måned i træk viser antallet

Læs mere

Antal konkurser

Antal konkurser 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Antal konkurser 1857 1851 1790 1695 1818 2265 2453 2452 2531 2423 1990 2386 3856 5879 6662 5644

Læs mere

Konkursanalyse juni 2014

Konkursanalyse juni 2014 Konkursanalyse i 20 Juni 20 Kommentarer til regionale konkurser Der har i i måned 20 været 239 konkurser. Sammenlignet med i 20, hvor der var 432 konkurser, svarer det til et fald på hele 44,7%. Det er

Læs mere

2018: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år

2018: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år NØGLETAL UGE 6 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt 218: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år Af: Katrine Ellersgaard Nielsen, seniorøkonom og Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge bød i tråd med de foregående

Læs mere

Erhvervsnyt fra estatistik Oktober 2014

Erhvervsnyt fra estatistik Oktober 2014 Laveste konkurstal i seks år jobtab halveret siden 21 Antallet af konkurser i tredje kvartal 214 faldt til det laveste niveau i seks år. Det seneste års fald er især sket øst for Storebælt og trækkes af

Læs mere

Analyse af tøjbranchen. Andelen af tøjbutikker med underskud er stigende Juli 2012, Peter Kvistgaard Toft

Analyse af tøjbranchen. Andelen af tøjbutikker med underskud er stigende Juli 2012, Peter Kvistgaard Toft Analyse af tøjbranchen Andelen af tøjbutikker med underskud er stigende Juli 2012, Peter Kvistgaard Toft Indledning En gennemgang af de nyeste regnskabstal for beklædningsbranchen viser, at de større selskaber

Læs mere

Tøjbranchen i Danmark. Januar 2019

Tøjbranchen i Danmark. Januar 2019 1 Tøjbranchen i Danmark Januar 2019 2 Tøjbranchen Indledning Tøjbranchen 3 Deloitte præsenterer hermed endnu en midtvejsanalyse af den økonomiske situation, trends og udviklingen i den danske tøjbranche.

Læs mere

LEDIGHED OG INDSATS 2011 NR. 3 januar 2011

LEDIGHED OG INDSATS 2011 NR. 3 januar 2011 LEDIGHED OG INDSATS 211 NR. 3 januar 211 Ledighed og indsats indeholder information om: Udviklingen i ledigheden i Randers frem til januar 211 Antallet af arbejdsfordelinger i 2 Efterspørgselen på arbejdskraft

Læs mere

Risiko for konkurs rammer øst for Storebælt

Risiko for konkurs rammer øst for Storebælt 25. maj 2009 FAKTAARK Risiko for konkurs rammer øst for Storebælt 1. Resumé fra pressemeddelelse Mens jyske virksomheder i det seneste års tid har været spændt hårdest for konkursvognen, er det nu særligt

Læs mere

ledighed maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012

ledighed maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012 Ledighedsstatistik maj 2012 ledighed maj 2012 Arkitekternes ledighed stiger forsat. Det viser den seneste ledighedsstatistik fra Akademikernes Centralorganisation, som blev offentliggjort den 14. juni

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige udviklingstendenser

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Svag vækst- og joboptimisme. juni 2013

VÆKST BAROMETER. Svag vækst- og joboptimisme. juni 2013 VÆKST BAROMETER juni 20 Svag vækst- og joboptimisme Efter en periode med negativ tendens er der i 2. kvartal atter optimisme at spore til forventningerne til omsætning og job blandt Region Syddanmarks

Læs mere

Status på udvalgte nøgletal april 2012

Status på udvalgte nøgletal april 2012 Status på udvalgte nøgletal april 212 Fra: Dansk Erhverv, Politisk Økonomisk afdeling Status på Dansk økonomi ikke entydig gunstig udvikling I løbet af den seneste måned har flere vigtige nøgletal udviklet

Læs mere

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli 2015.

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli 2015. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Juli 2015 Side 1 af 9 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser og

Læs mere

Konkursanalyse Konkurstal på ret kurs 33 procent færre konkurser i første kvartal 2017

Konkursanalyse Konkurstal på ret kurs 33 procent færre konkurser i første kvartal 2017 Konkursanalyse 217 Konkurstal på ret kurs 33 procent færre konkurser i første kvartal 217 Efter et rekordhøjt antal konkurser i 216, faldt konkurstallet med 33 procent fra første kvartal 216 til 217. Konkurstallet

Læs mere

Øjebliksbillede. 1. kvartal 2014

Øjebliksbillede. 1. kvartal 2014 Øjebliksbillede 1. kvartal 1 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 1 Der er mange tegn på, at dansk økonomi er kommet godt ind i 1, men der er fortsat et stykke vej til, at man kan omtale fremgangen som selvbærende

Læs mere

LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 6

LEDIGHED OG INDSATS 2012 Nr. 6 Indhold: Ledighedstal Udviklingen i langtidsledigheden Beskæftigelsen Efterspørgselen på arbejdskraft Arbejdsfordelinger Opfølgning på ministermål Opfølgning jobcentrets mål Opfølgning på jobcentrets indsats

Læs mere

Konjunktur og Arbejdsmarked

Konjunktur og Arbejdsmarked Konjunktur og Arbejdsmarked Uge 3 Indhold: Tema Ugens tendenser Internationalt Tal om konjunktur og arbejdsmarked Tema: Ledigheden udgør 9, pct. af arbejdsstyrken i EU7 Danmark har den 5. laveste ledighed

Læs mere

Konkursanalyse Juli 2019

Konkursanalyse Juli 2019 Konkursanalyse Juli 2019 Experian Konkursanalyse juli 2019 1 Kommentarer til regionale konkurser Der har i juli 2019 været 642 konkurser, hvilket er en stigning på 14,4 % sammenlignet med juli 2018, hvor

Læs mere