KIRKEBLAD. Marvede Hyllinge Vallensved

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KIRKEBLAD. Marvede Hyllinge Vallensved"

Transkript

1 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved Marvede Vallensved Hyllinge J u n i j u l i A u g u s t

2 2 Præstens side At skrive en prædiken! Nu er sommeren heldigvis over os, som det ser ud i skrivende stund i hvert fald og præstens arbejdsbyrde går ind i en roligere fase. En del af arbejdet består jo i at holde gudstjenester og dermed levere en prædiken i den forbindelse. Det ser måske let ud, som om man bare lige hiver en prædiken op af lommen dér søndag morgen i kirken, men det har ofte taget en del timer og tanker at lave sådan en prædiken. I dag er vi heldige at have computer, tv, radio, aviser, bøger og andre ting til hjælp og inspiration men i gamle dage havde man ingenting og skulle selv opfinde den dybe sammenhæng hver eneste gang. Det har ikke altid været de nemmeste arbejdsforhold, man levede under, for ofte havde præsten ikke ro til at tænke over, hvad han skulle sige i kirken om søndagen folk, dengang som nu, var jo ikke ligeglade med, hvad der blev sagt, så der skulle bestemt ikke bare fyres noget af. For mennesker, der kom i kirken, kunne det se ud som om, at prædiken var de eneste 20 minutters arbejde, præsten havde at gøre om ugen for hvad lavede han egentlig? Præsten, digteren og den senere biskop i Ribe, Laurids Thura ( ) har i 1705 gjort sig lignende tanker og har skrevet dette lille digt om besværet med at skrive prædikenen: Så menes, det er let een Prediken at giøre For Predikantens røst er let for os at høre; Hvor tung dog dette Verk og suurt Ham ofte kom Det vidner allerbest studere-stuen om. Lad Spotte-Muulen da sin gamle Viise siunge At brød er snart og let fortjent ved Præstens Tunge Gud kiender dog, at den, der giør sin Gjerning ræt Af Ærmed ryster ej en Præken ud saa let. God sommer! Venlig hilsen Anne Gitte Forslund

3 Aktivitetskalender 3 6. juni Sogneudflugt for Marvede Turen går fra Marvede præstegård kl til Roskilde Domkirke, hvor vi bliver vist rundt og får en masse at vide om kirken og de mange spændende ting den indeholder. Blandt andet sarkofagerne med de gamle konger, kongeporten og udsmykninger. Der bliver mulighed for at se museet, som ligger i et af side fløjene. Her kan man se Dronning Margrethe d. 1. s kjole. Når vi er færdige i kirken går vi lige omkring hjørnet og drikker kaffe i Munkekælderen. Efter en smuk køretur, spiser vi aftensmad på Fuglebjerg kro. 10. juni Kirkekoncert med: Klezmerduo Marvede kirke kl. 12 Denne søndag er der en anderledes festlig kirkekoncert i Marvede kirke. Vi får besøg af KLEZMERDUO som spiller festlig og livsbekræftende jødisk musik. Efter gudstjenesten får vi lidt at spise i præstegårdshaven og måske fortsætter de med at spille lidt mere så vi får mulighed for at danse til 3 Gå ikke glip af denne dejlige dag! 5. august Aftengudstjeneste Marvede kirke kl. 19 Denne dag holder vi en aftengudstjeneste, som ofte er mere stemningsfyldt.

4 4 Aktivitetskalender 13. juni Sogneudflugt for Vallensved I år skal vi besøge Frilandsmuseet ved Sorgenfri. Mange af os har allerede besøgt stedet men Frilandsmuseet med relation til dagligdagen i vor barndom fortjener et genbesøg. Glæd jer! Efter et par timer i forhåbentlig godt vejr venter der os en dejlig buffet tæt ved Furesøen. På vejen hjem finder vi et sted til eftermiddagskaffen, før vi når Vallensved ved 18 tiden. Bussen kører fra Sognegården kl Pris 100 kr. pr. person. Tilmelding senest 4. juni til Anne-Lise Bentsen på tlf Årets gang på kirkegården! Endelig kom foråret og sommeren og dermed meget mere arbejde for graverne. Grannet på gravstederne fjernes, når sneen og frosten er væk, og stedmoderplanter skal pryde de enkelte gravsteder. På Hyllinge kirkegård blev der bestilt ca. ni hundrede stedmoderplanter til udplantning. Og det skal gerne gøres inden påske, så kirkegården ser pæn ud, når folk kommer i kirke påskedag. Gangene skal også vedligeholdes, og måske trænger nogle af dem til nye småsten, som så bliver kørt ud i trillebør og lagt manuelt på med en skovl og bagefter skal der rives og

5 Årets gang i kirken 5 hele tiden sørges for, at ukrudtet ikke får lov at stå for længe, og helst slet ikke. Efter påske og sommeren igennem skal de enkelte gravsteder renses grundigt og pænt, så de hele tiden ser velplejede ud. Og selv om også ringmuren rundt om kirkegården også skal kalkes, tager graveren sig alligevel tid til at tale med folk, der kommer der. Under graverens ferie kan standarden på de tre kirkegårde dog ikke forventes at være lige så høj, som den plejer! og det håber vi, at I kan bære over med.

6 6 Siden sidst Familien Stenbøg fortalte i marts måned om deres spændende rejse til søs i ord og fantastiske billeder. Den lille familie hev et år ud af kalenderen og forfulgte deres drøm om at tage på langfart med sejlbåd, sammen. Det intense samvær i familien, samspillet med naturen og oplevelserne i fremmede havne blev en oplevelse for livet. Den anden maj havde vi i Marvede Kirke besøg af politiet, som ønskede at bruge kirketårnet til at uddanne og træne deres personale i krisesamtaler. En mand skulle i desperation foregive at ville springe ud, og betjentene skulle ved at tale til ham forsøge at få ham fra det. Tårnet dannede en god kulisse og gjorde øvelsen mere realistisk. Inden konfirmationsdagen skal konfirmanderne og præsten øve sig på at gå og stå og sidde rigtigt.

7 Siden sidst 7 At bygge kirke! I dag hvor man taler om at rive kirker ned, kunne det være sjovt at se tilbage på, hvordan man i sin tid i 1100 tallet byggede de fleste af vores elskede gamle landsbykirker, over hele landet. På foranledning af Poul Andersen, Pilegården i Lund, kommer her et lille referat af Bygmesteren kommer for at rejse en kirke i landsbyen, af Martin A. Hansen. Før 1100-tallet byggede man kirker af træ, men pga. vores kolde og våde klima kunne de højest holde i 100 år og derfor tog man så lidt oppe i 1100-tallet for alvor tog fat på at bygge kirker af sten. Der blev bygget kirker af mange forskellige slags sten, men de allerfleste er bygget af kvadersten. Og det er granit- eller kampesten, der er hugget til først i nogenlunde ens store sten, kvadre og hver sten, der sidder i ydermurene på sådan en kvaderkirke, er hugget til på de fem ud af seks sider og der skal ca sten til; et enormt stykke arbejde! Kvaderstenene har ofte været så lange og store, at datidens vogne ikke kunne køre dem. Store og tunge som de var, har man slædet dem frem på meder, trukket af rokkende oksepar, på afstande af flere hundrede kilometer. Man trak en ad gangen og det tog flere år at samle sten nok til en hel kirke. Et par tusinde gange har den store slæde med okserne for nok taget pr. kirke. Langt om længe, lå der så en passende mængde sten på det sted, hvor kirken skulle stå og så ventede man på, at bygmesteren, der skulle bygge kirken, kom med sit slæng af håndværkere og svende og valgte de sten, de ville bruge. De var meget kræsne og ville kun bruge de bedste måske skulle der så hentes yderligere sten? Når de endelig gik i gang, tog det flere år, før arbejdet var færdigt og måske skulle noget laves om. Det tog den tid, det tog og dette store entreprenørarbejde, vort lands største nogensinde, strakte sig over hele landet og hele århundredet og langt ind i det næste. En imponerende proces!

8 8 Mother Teresa Klubben Mother Teresa strikker i Hyllinge på 32. år! Siden 1981 har flittige kvinder i Hyllinge mødtes en gang om måneden for at strikke små lapper, der så syes sammen til tæpper og sendes ned til Mother Teresas organisation i Indien. Mother Teresa ( ), var jo den albanske nonne, der valgte at bruge sit liv og sine evner i Calcuttas slum for at hjælpe de fattige. Der laves Mother Teresa-strik over hele landet, ja faktisk over hele verden! og hvert år sendes i tusindevis af tæpper og strikkede bluser til Indien, til Calcutta, hvorfra de fordeles til fattige i storbyerne verden over. Mother Theresa, (født Agnes Gonxha Bojaxhiu), stiftede nonneordenen: Barm hjertighedens søstre, der kæmpede imod det indiske kastesystem, hvor fattige holdes uden for samfundets velfærdsgoder. Livets uretfærdigheder, fattigdom og kvindeundertrykkelse var en provokation for hende, og hun gjorde det til sit liv - både praktisk på gadeplan og politisk på højt plan, at hjælpe mennesker i nød hun blev efterhånden nærmest en institution i sig selv og blev saligkåret, det første skridt på vej til en helgenkåring, af pave Johannes Paul II i Når damerne i Hyllinge mødes, er det med tanke på de fattige, men i høj grad jo også for at strikke, hygge og grine sammen. At arbejdet så fører til noget nyttigt, er jo bare en god sideeffekt 3 På de 31 år, de er gået, er der strikket talløse tæpper og bluser! Stort set udelukkende af garnrester. Der har i årenes løb været mange kvinder med i gruppen, og af de tretten, der strikker i øjeblikket, har de fire været med helt fra begyndelsen af.

9 Jørgen Møller 9 Hvordan er det at være med i menighedsrådet? - spændende og givende. Jeg har været i menighedsrådet i Hyllinge i snart 12 år; de første 8 som formand, de sidste 4 som kasserer. Det har i alle årene været ganske interessant at deltage i rådets arbejde og præge de tiltag og beslutninger, der har været nødvendige for kirkens liv og drift. I min tid har vi restaureret kalkmalerier og opdaget 5 kister i kirkens krypt under alteret, da vi skulle lægge nyt gulv i kirken. Automatisk ringning med klokkerne er blevet indført. Engang lavede et lynnedslag et hul i kirkens tag, så det skulle repareres. Kirken er snart 900 år gammel, og jeg synes, det er en ære at have fået lov til at have ansvaret for at vedligeholde den, så den fremstår i rigtig god stand og vil være den samme i fremtiden et ansvar, der forpligter; på den måde er jeg, ligesom mennesker i generationer før mig, indfældet i denne kirkes historie. Præsteboligen i Marvede skulle totalrenoveres, da vi skulle have ny præst. Det var virkelig spændende at være med i præstegårdsudvalget/ byggeudvalget til alt det, der skulle tages stilling til og besluttes - under hensyntagen til, at det er et over 100 år gammelt hus. Det er sjovt at være med til at planlægge noget og se det gennemført. Det hyggelige ved menighedsrådsarbejdet er de møder, vi holder. Jeg glæder mig altid til møderne, hvor vi har en god stemning, og hvor vi i fælleskab arbejder hen imod noget, der er konstruktivt og fører til noget. Det er på alle måder et interessant stykke arbejde. Venlig hilsen Jørgen Møller Konfirmandindskrivning til konfirmation i 2013 Indskrivningen for næste års konfirmander foregår torsdag d. 16. august kl i præstegården, Præstelundsvej 3, Marvede. Husk at medbringe dåbsattest. Undervisningen kommer til at ligge om tirsdagen kl. 8 i Præstegården. Konfirmationsdatoer for de næste fire år: Marvede: 5. maj 4. maj 3. maj 1. maj Hyllinge: 12. maj 11. maj 10. maj 8. maj Vallensved: 19. maj 18. maj 17. maj 15. maj

10 10 legat L E G A T SPAREKASSEDIREKTØR, GÅRDEJER FREDERIK LARSEN s OG HUSTRU, MARIE LARSEN s, SAMT EJNER LARSEN s LEGAT TIL UNGE LANDMÆNDS UDDANNELSE PÅ HØJSKOLE, LANDBRUGSSKOLE OG LANDBOHØJSKOLE, SAMT UNGE PIGERS UDDANNELSE I HUSHOLDNING OG SYNING. Legatet anvendes til unge pigers og mænds uddannelse på højskole, landbrugsskole og landbohøjskole, samt til uddannelse i husholdning og syning. Endvidere kan der ydes støtte og bistand til unge pigers og mænds uddannelse indenfor landbrug, husgerning og dermed beslægtede erhverv. Legatportioner uddeles hvert år pr og og kan søges af unge piger og mænd, som har deres hjem i Marvede sogn: a) Såfremt de er født og opvokset i Marvede sogn og har haft deres bopæl i sognet eller nær tilknytning til deres forældre i sognet i mindst 10 år før deres fyldte 18. år. b) Eller såfremt de - uden at være født i sognet har haft fast bopæl i Marvede sogn i mindst 5 år før deres fyldte 18. år. Skriftlig ansøgning med personlige oplysninger, skolepapirer med bekræftelse, samt pris for skoleophold kan senest 15. februar og 15. september sendes til: Marvede Menighedsråd v/ Vera E. Hansen, Spjellerup Bygade 21, 4700 Næstved Sogneindsamling søndag den 4. marts Denne søndag mødtes en lille gruppe friske mennesker i præstegården kl. 10, hvor de fik deres indsamlingsruter og indsamlingsbøsser. Et par timer efter var de tilbage og det indsamlede beløb blev talt sammen, mens der blev spist kage og drukket kaffe. Vi takker for deres indsats og håber, at de og flere andre har lyst til at stille op igen næste år. I alt kr ,50.

11 Kirkelig vejviser 11 Sognepræst Anne Gitte Forslund Præstelundsvej 3, Marvede, 4700 Næstved. Træffes bedst på kontoret tirsdag mellem kl. 10 og 11. Eller ring på eller for at aftale tid til at mødes! kan også med fordel benyttes. Mandag er præstens fridag. Kirkelige handlinger Ved dåb, vielser og begravelser henvender man sig til sognepræsten for nærmere aftale. Marvede sogn Menighedsrådsformand Graver Ole Larsen, Menstrup Bygade 22, Menstrup. Gregers Hansen Tlf , træffes bedst tirs.-fre Hyllinge sogn Menighedsrådsformand Pernille W. Volder, Møllegårdsparken 5, Arløse, 4262 Sandved. Graver Karsten Køhler-Nielsen, Tlf Vallensved sogn Menighedsrådsformand Graver Lene Jørgensen, Hautvej 5, Saltøby Lone Nielsen Tlf , træffes bedst tirs.-fre. kl Fælles for alle tre sogne Organist Elena Grishina Iversen Tlf Sanger Claus Højslev Tlf Menighedsrådsmøder Alle møder er kl. 19. Marvede: Se opslag ved Kirken Hyllinge: Den 22. august Vallensved: Den 7. august Glemte genstande i kirkerne kan afhentes hos de respektive gravere efter aftale!

12 12 Gudstjenesteliste Juni Marvede kirke Hyllinge kirke Vallensved kirke 3. juni Trinitatis søndag * juni 1. s.e. trinitatis Kirkekoncert 17. juni 2. s.e. trinitatis juni 3. s.e. trinitatis _Stiftsbogtrykkeriet i Næstved Juli 1. juli 4. s.e. trinitatis - 10,30* 9,00 8. juli 5. s.e. trinitatis , juli 6. s.e. trinitatis 9, Jakob Grandjean 22. juli 7. s.e. trinitatis - 9,00 - Jakob Grandjean 29. juli 8. s.e. trinitatis - - 9,00 Jakob Grandjean August 5. august 9. s.e. trinitatis 19,00** august 10. s.e. trinitatis - 10,30* august 11. s.e. trinitatis , august 12. s.e. trinitatis 10,30 9,00 - * Kirkekaffe i Hyllinge kirke, ** Altergang ved aftengudstjeneste. Der vil være altergang ved alle gudstjenester kl Læs mere om aktiviteterne i de tre kirker på KIRKEBILEN Kirkebilen kører til alle gudstjenester og arrangementer. Ring til tlf så vidt muligt inden lørdag kl. 12 for kørsel til gudstjeneste. For kørsel til sogneaftner/koncerter senest dagen før. Deadline for næste kirkeblad: 8. august. Koordinerende redaktør er sognepræst Anne Gitte Forslund. Udebliver kirkebladet skal I henvende jer til Marianne Egelund Jensen tlf

KIRKEBLAD M A R v E D E H y L L I n g E v A L L E n s v E D M A R t s A p R I L M A j 2 0 1 2

KIRKEBLAD M A R v E D E H y L L I n g E v A L L E n s v E D M A R t s A p R I L M A j 2 0 1 2 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved M a r t s A p r i l M a j 2012 2 2 Præstens side Forår er fest i kirken Foråret er endelig på vej, og som altid fyldt med aktiviteter både ude og inde, også i kirken

Læs mere

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 2 Præstens side Op al den ting...! Der er vel få ting, som man kan sige er til glæde og fascination for alle mennesker, sådan generelt

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved J u n i J u l i A u g u s t 2011 3 2 Præstens side Pinsen guds nærværende kraft! Pinsen hvordan er det nu lige, det er? Pinsen er svær at huske, fordi den ligger der

Læs mere

Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne.

Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne. KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne. M a r t s A p r i l M a j 2013 2 2 Præstens side Påskeblomst, hvad vil du her?

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved s e p t e m b e r - n o v e m b e r 2011 4 2 Præstens side Nu falmer skoven trindt om land efterårets mest elskede salme! En af de bedste og mest elskede salmer i

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED DECEMBER 2013 JANUAR FEBRUAR 2014 1 2 PRÆSTENS SIDE Der er masser af lys derude! Vi er godt inde i den mørke tid og kan se frem til, at det bliver endnu mørkere i

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved december Januar Februar 2011-12 1 2 Præstens side Ingen jul uden Ingemann! Salmedigteren B.S. Ingemann (1789-1862) har skrevet nogle af vores mest elskede salmer,

Læs mere

Danmarks Have 2 PRÆSTENS SIDE

Danmarks Have 2 PRÆSTENS SIDE KIRK EBL A D MARVEDE J U N I HYLLINGE J U L I A U G U S T VALLENSVED 2014 3 2 PRÆSTENS SIDE Danmarks Have Sommeren i Danmark er et bombardement af sanseindtryk; der er masser af lyde, lugte og synsindtryk,

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 51. årg. 2014 Når Pinsesolen danser! Præst og præstevikar Pinse Ferietid og gudstjenster Midsommersang Friluftsgudstjeneste Juni Juli August

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

D D E C E M B E R J A

D D E C E M B E R J A KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved DECember JANUAr FEBRUAr 2012-13 1 2 Præstens side Bare en lod af din jord Aktivitetskalender 3 Til alle arrangementer er alle velkomne og man må gerne benytte kirkebilen!

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Maj til september 2013. Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Maj til september 2013 Inde i bladet: Se sommerens program for børn og voksne Så nåede vi Maj En fantastisk dejlig måned ja måske årets skønneste! 12 maj indsættes den nye

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 4

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 4 KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 4 2 PRÆSTENS SIDE AKTIVITETSKALENDER 3 Menneskers ideer og hænders værk I en kirkebøn hørte jeg engang præsten takke Gud for menneskers

Læs mere

Nr 4. juli/august årg.

Nr 4. juli/august årg. Nr 4. juli/august 2017 26. årg. Tegning: Amalie Schmidt Krøger 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nr. af Orø Kirkeblad september / oktober 2017 er torsdag d. 3.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 60 jan. / feb. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED DECEMBER 2014 JANUAR FEBRUAR 2015 1 2 PRÆSTENS SIDE Julegæst og julevært! Det er en sjov verden vi lever i, fuld af kontraster, fuld af farver og muligheder og en

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Støt op om vores arbejde meld dig ind i Foreningen Nyhedsbrevet 4534

Støt op om vores arbejde meld dig ind i Foreningen Nyhedsbrevet 4534 4 5 3 Sommersæsonen i Bøgelunden startede med børneloppemarked og cirkusunderholdning d. 27. maj. I juli er der sommersjov i Bøgelunden hver søndag fra kl. 14 16 4 Juni / Juli 2018 Nyhedsbrevet 4534 Udgives

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen

Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. Amen 1 749 - I østen stiger solen op 419 - O Gud hør min bøn 70 - Du kom til vor runde jord 478 - vi kommer til din kirke, Gud 721 - Frydeligt med jubelkor Tekstlæsning: Jesus sagde: Og se, jeg er med jer alle

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

PRÆDIKEN FYRAFTENSGUDSTJENESTE VESTER AABY TIRSDAG DEN 12.NOVEMBER KL. 17.00 Tekster: Dan. 7,9-10.13-14; Matth.9,18-26 Salmer: 773,653,367,786

PRÆDIKEN FYRAFTENSGUDSTJENESTE VESTER AABY TIRSDAG DEN 12.NOVEMBER KL. 17.00 Tekster: Dan. 7,9-10.13-14; Matth.9,18-26 Salmer: 773,653,367,786 PRÆDIKEN FYRAFTENSGUDSTJENESTE VESTER AABY TIRSDAG DEN 12.NOVEMBER KL. 17.00 Tekster: Dan. 7,9-10.13-14; Matth.9,18-26 Salmer: 773,653,367,786 Barndommens land Nu er jeg en mand. Tit har jeg lyst til at

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14

Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 1 Gudstjeneste for Dybdalsparken 12.06.14 290 I al sin glans nu stråler solen 291 Du som går ud 294 Talsmand 42 I underværkes land jeg bor En mand kommer gående hen ad vejen, han er på vej til Nidaros,

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE

KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE KIRKEBLADET ØSTER VELLING - HELSTRUP - GRENSTEN SOGNE Nr. 2 50. årg. 2013 Juni Juli August Kom til sensommermøde i præstegårdshaven den 25. august Til lykke til årets konfirmander Til lykke med konfirmationen

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Kirke & Sogn aunslev BovEnSE 44. årgang nr. 3 JUnI - SEPTEMBEr 2014

Kirke & Sogn aunslev BovEnSE 44. årgang nr. 3 JUnI - SEPTEMBEr 2014 Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 3 JUNI - SEPTEMBER 2014 Kære konfirmander Kære faddere, familie Kære konfirmationsgæster Flaget er hejst. Her ved kirken og rundt omkring i sognet. Her er fest.

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg.

Orø Kirkeblad. Nr. 3 maj/juni årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 maj/juni 2013 22. årg. 1 Redaktionelt: Ansvarshavende redaktør: Kirsten Schmidt. Deadline for næste nummer af Orø Kirkeblad juli/august 2013 er tirsdag d. 4. juni. Guds suverænitet:

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Asserballe sogns kirkeblad

Asserballe sogns kirkeblad Asserballe sogns kirkeblad JUNI JULI AUGUST 2013 Indhold i Kirkeblad Billeder af Konfirmander Konfirmand indskrivning Altergang uden gluten Æblefest Gudstjenester i Asserballe og Ketting Nyt fra Kirkegården

Læs mere

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 3-25. årg. Juni Juli August 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

Skole for folket i 200 år. Skole i Danmark i 1000 år

Skole for folket i 200 år. Skole i Danmark i 1000 år Skole for folket i 200 år Skole i Danmark i 1000 år For 1000 år siden oprettede munke klostre rundt om i Danmark. Her lærte nogle få drenge at skrive med pen og blæk. Fra 1100-tallet til 1300-tallet blev

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4

Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Gerne tror jeg her er gemt glimt af Edens have, og hvad jeg nu ved bestemt: Det er alt Guds gave! DDS 724 v.4 Der er i disse sommerdage et gyldent lys over aftnerne. Det lægger sig hen over landskabet

Læs mere

Nyhedsbrev uge 14 2015

Nyhedsbrev uge 14 2015 Nyhedsbrev uge 14 2015 Så er tiden sat til sommertid og de andre sikre forårstegn som bl.a. vibens komme og anemoner i skovbunden. Enkelte beboere har nydt de første dejlige solskins timer på terrassen

Læs mere

KvongPosten Marts 2019

KvongPosten Marts 2019 KvongPosten Marts 2019 Kirkesuppe. Gudstjeneste i Kvong Kirke, søndag, den 3. marts kl. 10.30 Efter gudstjenesten serveres suppe og kaffe i Kirkehuset. Pris 30 kr. Tilmelding senest 28/02 til Anni Vad

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. Januar 2018

--- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter. Januar 2018 --- Storagergaard Fritidshjem --- En Portion Fritter Januar 2018 Vores fantastiske Lucia-piger og drenge Gl. Landevej 15 2620 Albertslund www.storagergaard.dk erik.romer@albertslund.dk Tlf Stue 2 28786021

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint.

- Håndarbejde, Taskeflet, Madlavning for mænd, Sløjd, holdene kører fint. ( BERETNING 19 MARTS 2014.) Eget hus?? Ja, hvad skal jeg sige! Kommunen har skrevet de skal spare 180 mill. Kr. - Vi prøvede om vi kunne få et ben indenfor Centrumhuset, men det er for de unge og deres

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Padesø Kirke. 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Sommeren 2009 Nr. 3 Padesø Kirke PRÆSTEN Sommerens gudstjenester Som det fremgår af gudstjenestelisten, så er der gudstjeneste hver søndag i sommermånederne, og

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 11. Årgang nr. 61 marts / april. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Festudvalget Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb

Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb Prædiken til Påskedag kl. 10.00 i Engesvang 1 dåb 240 - Dig være ære 448 Fyldt af glæde 236 - Påskeblomst 224 Stat op min sjæl Nadververs: 245 v, 5 Opstandne herre du vil gå 218 Krist stod op af døde Jeg

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere