f r a F a l k e n l ø w e

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "f r a F a l k e n l ø w e"

Transkript

1 T e g l p r o d u k t e r f r a F a l k e n l ø w e

2 P r o d u k t i o n e n På Sindal Teglværk, der ejes af Falkenløwe, er der fremstillet ægte håndlavede teglprodukter gennem mange generationer. Sindal Teglværk er det eneste teglværk i Danmark, hvor der stadig produceres munke- og mursten, formsten, gulvtegl og tegltagsten nøjagtig som munkene gjorde tilbage i det 11. århundrede. På vores eget snedkeri fremstilles og ændres de træforme, der bruges i den daglige produktion. Ringovnen håndsættes og brænder herefter i 6-7 dage. Når brændingen er fuldført håndtømmes ringovnen igen. Teglsten bliver i dag brugt i forskellige formater afhængig af opgavens karakter. Det våde ler håndstryges i træforme og lufttørres. Det skaber helt unikke teglsten, som holder gennem mange hundrede år.

3 I området omkring Sindal er der stadig lerforekomster. Leret afmagres alene med tilsætning af sand og viderebearbejdes uden nogen former for kemikalier. Leret bliver kun behandlet meget lidt før den rå masse presses i træforme med ren håndkraft. På den måde opnår vi de middelværdier af lav trykstyrke og stor vandoptagelse, der kendetegner tegl fra middelalderen. Erfarne teglbrændere varetager og overvåger brændingen 24 timer i døgnet. Det giver garanti for fuld frostsikkerhed det er et ubetinget krav, når man leverer sten til renovering af historiske bygningsværker. De brændte teglsten sorteres efter kvalitet og farvesammensætning. På den måde opnås en ensartet kvalitet.

4 K u l b r æ n d t e M u n k e s t e n Ved brænding af munkesten følger vi de originale, klassiske brændingsmetoder. De lufttørrede teglsten bliver alt efter farveønske håndstablet liggende eller på højkant i den gamle ringovn. Derefter bliver døråbningen muret til og der kulfyres ovenfra i 6-7 dage. Ilden flyttes time for time gennem ovnen, så kulbrændingen bliver optimal. Samtidig tømmes og nysættes den anden side af ringovnen, så den er klar til næste brænding. S t. G e o r g e n K i r k e n St. Georgen Kirken er Nordeuropas største teglstenskirke og er synonym for den enorme rigdom, de Nordtyske hansestæder besad. Typisk for de store kirker er, at der ofte er bygget en større kirke uden om en mindre. Den samme skæbne har St. Georgen Kirken i Wismar oplevet. I 1260 var den opbygget som tre-skibet halkirke, omkring 1300 ombygget til basilika og i 1404 udvidet med en stor tilbygning. I 1945 blev St. Georgen Kirken ramt af to luftbombardementer, der forårsagede store skader. Grundmuren holdt dog stand og mindre sikringsarbejde blev iværksat for ca. 50 år siden. Den totale genopbygning startede dog først i Hele opbygningen vil være afsluttet omkring år 2010, hvor kirken vil være rammen om en kultur- og koncertsal. Falkenløwe har leveret specielle teglsten, formsten, mørtel og glaserede teglsten til genopførelsen af de pompøse hvælvinger. Sakristiet blev sprængt væk i 1961 og blev i genopbygget fuldstændig som det oprindelige sakristi med Falkenløwes munkesten og vådmørtel. Nr.: 314 / Munkesten,Wismar (rød)

5 St. Nicolai Kirke, Wismar Tyskland. Opført 1380 efter St. Marie Kirkens princip. S t. M a r i e K i r k e n I 1270 påbegyndte man opførelsen af St. Marie Kirken som halkirke, der i 1339 blev ændret til basilika. I 1960 blev St. Marie Kirkens skib sprængt og fjernet for at vige for en stor parkeringsplads. Det vakte stor fortrydelse hos byens borgere. I 1993 begyndte renoveringen af kirketårnet, som monumentalt og ensomt knejser mod himlen. Til stor glæde for mange er genopbygningen af skibet nu påbegyndt. Skibet bliver genopført på de gamle sokler og de gigantiske søjler, som senere skal bære og optage kræfter fra tag og hvælvinger, bliver rigt udsmykket med glaserede formsten. Der er fundet gamle, originale formsten, og de nye formsten bliver naturligvis udformet på samme måde. Nr.: 328 / Munkesten, Valdemar (mørk rød) Skibets mure bliver fuldmuret med vores munkesten og kalkmørtel.

6 H i s t o r i e n B e v a r e s Renoveringen af rådhuset i Krempe var et spændende projekt, der bragte mange udfordringer med hensyn til formstenstyper, bl.a. snoede tov-formsten. De udførte renoveringer er naturligt integreret i det oprindelige materialevalg. Valdemar-muren ved Danevirke var før 900- tallet bygget som en vold. Valdemar den Store forbedrede og udbyggede volden til den enorme Valdemar-mur af teglsten i Dengang var muren fem meter høj og Danmarks største teglbyggeri. Muren ligger i dag som en ruin, og Falkenløwe leverer munkestenene til reparation og vedligeholdelse af denne. Nr.: 356 / Ægte håndlavede munkesten (mørk rosé) Nr.: 351 / Håndstrøgne mursten (rød) Valdemar-muren ved Danevirke

7 Koldinghus Jyllands sidste kongeborg har gennem sin mere end 700-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarks historie. Teglstenene til renoveringen er leveret fra Sindal Teglværk. Gennem to årtier blev Koldinghus restaureret (genindviet 1989), og slottet er i dag en unik blanding af historisk monument og enestående ny arkitektur, en smuk ramme om kulturhistorisk museumsvirksomhed og internationale udstillinger. Koldinghus slotsruin er bevaret som en vigtig kilde til viden om slottets bygningshistorie. Restaureringen blev tildelt EUROPA NOSTRA-prisen i Nr.: 319 / Ægte håndlavede Flensborgsten (rød med sort) Prinse Huset i Plön ved slottet er renoveret med blådæmpede tagsten og håndlavede mursten. Nr.: 369 / Ægte håndlavede munkesten, Helgenes (gul-flammede)

8 F o r m s t e n Formsten kan produceres på mange forskellige måder, bl. a. ved at presse ler i træforme med håndkraft eller ved skæring efter en skabelon. Alt efter ønske opnår man på den måde en helt glat overflade eller en strukturoverflade med vandmærker. I nogle tilfælde anvendes gipsforme og andre gange fremstilles de i fri hånd på drejeskive. Formsten fås både med glasur og i de originale røde og gule teglfarver. Fælles for alle formsten fra Falkenløwe er, at de er 100% håndlavede! Opmuring af vindue ribbesten. Til hvælvinger leverer vi både form- og munkesten samt en helt speciel kalkmørtel.

9 På vores teglværk har vi i dag stadig muligheden for at genskabe de op til flere hundrede år gamle form- og figursten. Ved produktion af formsten anvendes enten en stor træform, en gipsform eller en mere enkel skabelon. Formsten produceres enten enkeltvis eller i serier. Formsten fremstilles efter ønske i alle former og farver med eller uden glasur.

10 A u t e n t i s k G e n o p b y g n i n g Nr.: 369 / Ægte håndlavede munkesten (rød-gul) HOF Apoteket i Eutin bygget i 1704 blev renoveret i Bryggerhuset fra 1630 i den tyske by Bad Bodenteich syd for Hamborg blev i 1982 revet helt ned til grundmuren. Da man i 2002 besluttede at genopføre bygningen, blev der samtidig fundet billeder af det originale bryggerhus. Bygherren valgte derfor at rekonstruere bygningen efter billederne. Eneste problem var, at de rigtige historiske mursten og langtidslagret egetræ til bindingsværket manglede for at bygningen kunne fremstå så realistisk og original som muligt. Falkenløwe løste problemet med de håndlavede kulbrændte mursten i de helt rigtige størrelser og med den nøjagtige struktur. Der blev også genopført en sjælden type hvælving i kælderen. Nr.: 350 / Håndstrøgne munkesten (rød) Eulenkrug-Passage i Hamborg. Stort indkøbscenter opført i kulbrændte munkesten. Brauhaus Bad Bodenteich. Nr.: 380 / Ægte håndlavede munkesten (gul)

11 N y b y g g e r i i M u n k e s t e n Ny arkitektur vil stå som smuk eksponent for vor tid, når man vælger byggematerialer med omhu. Her ses menighedshuset i Berlin opført i kulbrændte munkesten. Nr.: 316 / Ægte håndlavede mursten (Gentofte rød) Nr.: 332 / Ægte håndlavede munkesten (Sindal rød) Det er netop kulbrændingen, der giver teglstenene det naturlige varme, nuancerende farvespil, som kan ses i den nymoderne kirke i Hamborg Bergdorf. Opført i kulbrændte munkesten. Nr.: 317 / Ægte håndlavede munkesten (Gentofte rød)

12 H å n d - o g M a s k i n s t r ø g n e S t e n Teglens særlige æstetik fascinerer både arkitekter og bygherrer i vore dage. I de kommende år vil vi derfor kunne glæde os over flere arkitektoniske bygningsværker opført i ægte håndlavede teglsten. Egentlig bør vi takke vore forfædre fra syden for inspirationen til de solide teglhuse- og tage. Sydens traditioner rykkede nordpå, og tidens udvikling har skabt de mange forskellige former og farver, vi ser i dag. Hos os foregår produktionen af stenene nøjagtig som for flere hundrede år siden den eneste forskel er den massive kvalitetskontrol og sortering, der giver vore kunder ekstra sikkerhed. Nr.: 315 / Ægte håndlavede mursten (rød) Nr.: 308 / Håndstrøgne mursten (rød-rosé) Nr.: 302 / Glat maskinpresset RF-sten (rød) Ikast Kirke stod overfor en større udbygning med flere nye tilbygninger, der skulle harmonere med grundlinierne på den oprindelige bygning. Falkenløwes opgave var at fremstille røde, glatte kulbrændte mursten og formsten, der ikke kun så oprindelige ud, men også svarede til farvespillet og trykstyrken.

13 Hånd- og maskinstrøgne sten kulbrændingen i ringovnen giver stenene et flot og eftertragtet farvespil, hvor tidens patina skaber endnu smukkere sten. Teglprodukterne anvendes til renoveringsopgaver og i stigende grad også til nyt eksklusivt byggeri. Nr.: 307 / Håndstrøgne mursten, Fanø (efterår) Nr.: 310 / Håndstrøgne mursten, Thurø (rød-flammede) Nr.: 318 / Ane-Tegl, Ebeltoft (rød med spil) Falkenløwes ægte håndlavede mursten bliver produceret i træforme og lufttørres og brændes derefter i den gamle ringovn. Stenenes struktur, styrke og det smukke farvespil er et særligt kendetegn for denne type mursten. Ved ny eksklusiv arkitektur, hvor der er lagt vægt på stoflighed, vælges ofte Falkenløwes originale, ægte håndlavede mursten. Hvis man ønsker at udtrykke ægte historisk charme, er det også oplagt at vælge de håndlavede mursten til huse med stråtag.

14 T e g l e n s Æ s t e t i k Ved reparationer håndblandes de glatte, kulbrændte mursten til det helt rigtige farvespil, så overgangen fra gammelt til nyt ikke bliver synlig. Stenene passer typisk til bygninger helt op til 1960 erne. Falkenløwes glatte, lufttørrede kulbrændte mursten bliver presset på en gammel stangpresse fra 1906, der presser uden vakuum og med specielt vandindlæg med mundstykke af træ. Vi har både de rigtige forudsætninger, materialerne og erfaringen til at rådgive og hjælpe i forbindelse med store og små renoveringsprojekter. For at få det helt rigtige resultat anbefaler vi vores specielle vådmørtel. Nr.: 312 / Maskinglat, Lyø Nr.: 304 / Maskinglat, Hjortø Nr.: 303 / Maskinglat, Drejø Nr.: 301 / Maskinglat, Helnæs Nr.: 300 / Maskinglat RF, Amrum

15 Trøjborg Slotsruin i Bredebro er smukt omgivet af den gamle voldgrav. Trøjborg blev bygget i 1300-tallet og i bestræbelserne på at indlemme Sønderjylland i Danmark, købte Dronning Margrethe 1. slottet i 1407 af slægten Limbek. Efterfølgende har slottet, der blev revet ned i 1954, haft adskillige ejere. Dele af sydmuren og kælderen er bevaret og for at sikre den historiske ruin for eftertiden, er Falkenløwe leverandør af munkesten til vedligeholdelse og reparation. Helt op til 1800-tallet tændte man bål på landets bavnehøje, når fjenden var på vej også på den 170 meter høje Ejer Bavnehøj, der er et af de højeste naturlige terrænpunkter i området. Da Sønderjylland i 1920 blev genforenet med Danmark blev en kæmpe genforeningssten rejst. Fire år efter blev det 12,5 meter høje tårn med dobbelt triumfbue en bue vendt mod hvert verdenshjørne opført. Falkenløwe har leveret stenene til renovering af tårnet i forbindelse med et omfattende anlægsprojekt i Nr.: 370 / Ægte håndlavede munkesten (efterår) Nr.: 313 / Ægte håndlavede Flensborgsten (gul)

16 KVA L I T E T OG TR A D I T I O N På Sindal Teglværk har man fremstillet ægte håndlavede teglprodukter i mere end 150 år. I dag er det Danmarks eneste og sidste teglværk, hvor der stadig arbejdes efter de gamle metoder det våde ler håndpresses i træforme, lufttørres og brændes i kulfyret ringovn. Nr.: 349 / Håndstrøgne mursten, (Gentofte rød) Nr.: 312 / Ægte håndlavede mursten Lyø (lys rød-gul) Nr.: 320 / Ægte håndlavede Flensborgsten (rød) BALMER Nr.: 355 / Ægte håndlavede munkesten (rosé)

K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE

K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE T RADITIONEN TRO De ægte håndlavede tagsten fra Falkenløwe viderefører århundreders erfaring og traditioner. Tagstenene bliver lufttørret og kulbrændt i en gammel kulfyret

Læs mere

K ALK OG M ØRTEL FRA F ALKENLØWE

K ALK OG M ØRTEL FRA F ALKENLØWE K ALK OG M ØRTEL FRA F ALKENLØWE K ALK OG MØRTEL GENNEM TIDERNE Mørtel er ikke bare mørtel - det vidste både grækerne og romerne allerede ca. 1500 f. Kr., da de imponerende paladser, arenaer, fæstninger,

Læs mere

Netværkstur til Petersen Tegl. 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen

Netværkstur til Petersen Tegl. 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen Netværkstur til Petersen Tegl 15. maj 2013 Tekst: Mathilde V. Schjerning Foto: Teddy Olsen Byens Netværk drog den 15. maj 2013 på netværkstur og virksomhedsbesøg hos Petersen Tegl i Sønderjylland. Teglværket

Læs mere

ET STYKKE DANSK BYGNINGSHISTORIE

ET STYKKE DANSK BYGNINGSHISTORIE monier præsenterer ET STYKKE DANSK BYGNINGSHISTORIE DANTEGL FRA VOLSTRUP TEGLVÆRK ANNO 1882 Sni Sni O Uden nakke Uden nakke Uden nakke Uden nakke et naturligt produkt, der blot bliver smukkere med årene

Læs mere

- de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl

- de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl - de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl Gule håndbankede med flammer Håndbankede GulvTegl fra Vindø Teglværk ved Mariager Fjord er en direkte fortsættelse af flere århundreders tradition for

Læs mere

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Kolding Miniby I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Christian 4 Vej 23 6000 Kolding Tlf.: 75 54 08 21 6 5 7 4 2 3 1 1: Sct. Jørgens Hospital 2: Crome & Goldschmidt 3: Sct. Nicolaj Kirke

Læs mere

B ELÆGNINGSTEGL FRA FALKENLØWE

B ELÆGNINGSTEGL FRA FALKENLØWE B ELÆGNINGSTEGL FRA FALKENLØWE T ERRASSER OG GÅRDHAVER Belægningstegl skaber miljø. I samråd med erfarne arkitekter danner den slidstærke og frostsikre tegl grundlag for uanede muligheder, når der etableres

Læs mere

Unity Beklædningstegl

Unity Beklædningstegl Unity Beklædningstegl Unity 1, Unity 2 og Unity 3 Skab et markant og moderne arkitektonisk udtryk med danskproduceret beklædningstegl Unity serien er teglsten specialfremstillet som beklædningstegl til

Læs mere

T A G M E D O M T A N K E

T A G M E D O M T A N K E TAG MED OMTANKE VÆLG ÆGTE TEGL TIL TAGET Ægte tegl - det bæredygtige valg. Tegl er et rent naturmateriale. Ren ler og naturlige mineraler, der er forarbejdet og brændt ved høj temperatur for at opnå uovertruffen

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ

VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ VI ARBEJDER FOR DET GODE TRÆ Plankegulve fra Wiking Gulve er din garanti for kvalitet skabt i hele værdikæden fra den omhyggelige udvælgelse af de enkelte træer til forarbejdning og produktion, hvor vi

Læs mere

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf

Sorø Kunstmuseum. Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf Sorø Kunstmuseum Byens Netværk 15.06.12 Tekst: Mathilde Schjerning Foto: Nanna Jardorf På en flot sommerdag i juni drager Byens Netværk af sted til Sorø for at besøge Sorø Kunstmuseum, der for nylig har

Læs mere

SYDVESTJYSK KLASSICISME

SYDVESTJYSK KLASSICISME SYDVESTJYSK KLASSICISME Sydvestjysk klassicisme 13. august 2018 VARDE INDIVIDUEL BYGNINGSKULTUR Man ved ikke præcis, hvornår Varde opstod som by, men den har ligget der siden tidlig middelalder. Dette

Læs mere

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood

Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood Lev naturligt med Massive trægulve fra Södra Wood 2 www.sodra.dk Ægte trægulve vokser på træerne SÖDRA HAR RØDDER I DE SVENSKE SKOVE. BOGSTAVELIG TALT. TRÆ ER ET NATURLIGT BYGGEMATERIALE, BRUGT GENNEM

Læs mere

IDENTIFIKATION Kommunenavn Ny Assens. Adresse Lilleskovvej 69

IDENTIFIKATION Kommunenavn Ny Assens. Adresse Lilleskovvej 69 IDENTIFIKATION Kommunenavn Ny Assens Beliggenhed Tommerup Landsejerlav Planoplysninger Kommunenr. Hovedplantype Udskrivningsdato 30. 11. 07 Adresse Lilleskovvej 69 Matrikelnr. 2 HE Tallerupgaard, Tommerup

Læs mere

Grundfortælling. Danske tegl sundt, smukt og holdbart.

Grundfortælling. Danske tegl sundt, smukt og holdbart. Grundfortælling Det murede byggeri hører til blandt de smukkeste, mest holdbare og totaløkonomisk mest fordelagtige byggeformer, der findes. Derfor er det murede byggeri også et bæredygtigt Danske Tegl

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER

RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER LINDSKOV.COM Det, der gjorde Moestrup særligt egnet til opgaven, var den passionerede måde, som de går til håndværket på, hvor

Læs mere

Autentisk byggekeramik med moderne kvalitet

Autentisk byggekeramik med moderne kvalitet verdensomspændende netværk, 10 års erfaring, personlig opmærksomhed, kontrol, projektvejledning, kalkulation Grovkeramiske produkter efter mål Mursten Tagsten Klinker Arkitektoniske objekter Autentisk

Læs mere

Moderne og funktionelt byggeri. med Tonality facadetegl

Moderne og funktionelt byggeri. med Tonality facadetegl Moderne og funktionelt byggeri med Tonality facadetegl Et komplet udtryk med Tonality facadetegl Hirtshals Transportcenter i mørkegrå Tonality. Da det gamle toldcenter i Hirtshals var blevet for småt,

Læs mere

Dispensation ønskes i forbindelse med opførelse af enfamiliehus beliggende på Ørskovbakken 64, Matr. Nr.: 7in

Dispensation ønskes i forbindelse med opførelse af enfamiliehus beliggende på Ørskovbakken 64, Matr. Nr.: 7in Dispensation ønskes i forbindelse med opførelse af enfamiliehus beliggende på Ørskovbakken 64, Matr. Nr.: 7in Ansøgningen om dispensation skal henledes til lokalplanen for området med nr. 51.B10.1 Bygningen

Læs mere

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt

oplev Koldinghus Mødet MelleM nyt og gammelt oplev Koldinghus Mødet mellem nyt og gammelt Kæmpetårnet Kirkesalen Riddersalen Bibliotekssalen Christian 3.s Kapel Ruinsalen Facade med moderne træbeklædning Det nye trappetårn INDGANG Kæmpetårnet De

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink Nyt fra din blikkenslager Tænk i zink Hvorfor tænke i zink? Fordi... zink er et enestående materiale, som både tilfredsstiller krav om holdbarhed og intet vedligehold, men også samtidig er et usædvanligt

Læs mere

Huset fortæller. Odense adelige Jomfrukloster

Huset fortæller. Odense adelige Jomfrukloster Huset fortæller Odense adelige Jomfrukloster På afstand et homogent anlæg, men tæt på er der spor fra forskellige byggeperioder. Med udgangspunkt i bygningen kan man fortælle arkitekturhistorie fra middelalder

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret? Jernbanegade 35 Esbjerg Banegård som er vist på billedet blev taget i brug i 1904. Hvad er bygget til senere? Hvor mange tårne er der? Hvad forestiller de tre våbenskjolde der kan ses lige under uret?

Læs mere

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes EN VERDEN AF BETON Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Forside: IBF SoftLine fliser 2 Verdens bedste

Læs mere

Godaften og velkommen

Godaften og velkommen 1 Godaften og velkommen 2 Udfaldet af debatten bliver taget med i overvejelserne, når den nye samlede lokalplan skal udarbejdes. 3 4 Baggrund for ny lokalplan Den ældste plan er fra 1977 og den nyeste

Læs mere

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK 2 3 Slappe af, læse, dagdrømme, skrive lange breve,

Læs mere

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma

BANG BEENFELDT A/S. Bygningsrenovering. Rådgivende ingeniørfirma BANG BEENFELDT A/S Rådgivende ingeniørfirma Bygningsrenovering En af Bang og Beenfeldt A/S spidskompetencer er renoveringssager. Vi løser typisk opgaver for andels- og ejerforeninger - alt fra de helt

Læs mere

S t o r e K r o Ombygning og nybygning

S t o r e K r o Ombygning og nybygning Dato: 2011-06-10 1 Store Kro Kroens historie Kong Frederik d. 4 opførte Store Kro i 1719-1722 som overnatingssted for slottets gæster. Kroen blev indviet ca. et halvt år efter Fredensborg Slot og hofbygmester

Læs mere

Så starter turen. Vi var 78, det fylder pænt på gårdspladsen. Men det betød også at vi var nødt til at dele os i to hold.

Så starter turen. Vi var 78, det fylder pænt på gårdspladsen. Men det betød også at vi var nødt til at dele os i to hold. Et andet Kronborg Den 7. juni 2008 var en rigtig sommermorgen. Det var den morgen vi skulle op og se det Kronborg man normalt ikke ser. Vi var der i god tid, så vi slentrede over voldgraven ind gennem

Læs mere

Gamle Mursten. med sjæl og historie

Gamle Mursten. med sjæl og historie Gamle Mursten med sjæl og historie Gamle Mursten har som de eneste løst udfordringen med rensning af gamle mursten på forsvarlig vis. Med en patenteret teknologi kan Gamle Mursten rense 5-6000 mursten

Læs mere

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx Rekvirent: xxxx. Bygningssynet bliv fortaget d. 15.8.2013 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen, tlf. 30501992, mail ABNI@bygningsbevaring.dk Det blev oplyst at ejendommen

Læs mere

Briiso facadesystem. Udviklet i samarbejde med Egernsund Tegl

Briiso facadesystem. Udviklet i samarbejde med Egernsund Tegl Visualisering: Kærsgaard & Andersen A/S Briiso facadesystem Bæredygtigt og rationelt facadesystem i tegl til energirenovering og nybyggeri. Udviklet i samarbejde med Egernsund Tegl Briiso ApS Stejlhøj

Læs mere

Skou Gruppen A/S. 120 års resultater tæller

Skou Gruppen A/S. 120 års resultater tæller Skou Gruppen A/S 120 års resultater tæller Vi udfører solidt tømrer- og snedkerarbejde, der bygger på mange års stolte traditioner, klar nytænkning samt kompetente og kreative løsninger. Skou Gruppen arbejder

Læs mere

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger

Træhuse den sunde og smukke bolig. Seniorboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Seniorboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træhuse. For et træhus giver

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. J. 549/2009 Stednr. 12.02.08 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 25. november

Læs mere

Villa OpNed, CEBRA arkitekter. Højkantparket Ask

Villa OpNed, CEBRA arkitekter. Højkantparket Ask Højkantparket Ask Villa OpNed, CEBRA arkitekter Woodfl Højkantparket Merbau. MT Højgaard - Kbh. En stærk partner for arkitekter og bygherrer Luksusboliger på havnefronter, eksklusive firmadomiciler og

Læs mere

Uldgaarden, år 1920 set fra nordøst. Uldgaarden, år 2009 vestfacaden med vognport

Uldgaarden, år 1920 set fra nordøst. Uldgaarden, år 2009 vestfacaden med vognport Uldgaarden, år 1920 set fra nordøst Uldgaarden, år 2009 vestfacaden med vognport År 2015 - sydfacaden Sommeren 2016 - Uldgaardens tangtag renoveres Vores smukke, 300 år gamle tangtag er udtjent - ligesom

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes.

Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes. 3 Det naturlige valg... Granit har fra naturens hånd et farvespil, der ikke kan efterlignes. Hvor nogen ville anvende almindelige betonfliser og asfaltbelægning, skaber vi sammen med vores samarbejdspartnere,

Læs mere

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE

TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R TORVET 5 HADERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.10.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2011-7.82.07/510-0001 Kommune: Haderslev Kommune Adresse: Torvet

Læs mere

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby

Lokalplan med fokus på bevaring af. Egil Fischers Ferieby Lokalplan med fokus på bevaring af Egil Fischers Ferieby Proces Lokalplanens formål At opdatere SAVE registreringer som blev fastlagt i forbindelse med udarbejdelse af Kommuneatlas Ebeltoft fra 1999, og

Læs mere

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore

Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore Tænd for magien Det elektriske lys har i høj grad frigjort os fra at leve efter døgnets rytme. Når solen forsvinder bag horisonten, er vi ikke begrænsede i vore gøremål, som man var for omkring et århundrede

Læs mere

JYSKE UDESTUER VINTERHAVER & KARNAPPER. Vi forlænger sommeren - og gør vinteren lunere. jyskeudestuer.dk

JYSKE UDESTUER VINTERHAVER & KARNAPPER. Vi forlænger sommeren - og gør vinteren lunere. jyskeudestuer.dk KVALITET - Når det er bedst JYSKE UDESTUER VINTERHAVER & KARNAPPER Vi forlænger sommeren - og gør vinteren lunere jyskeudestuer.dk Inspiration Få naturen ind i dine egne stuer og forlæng sommeren! med

Læs mere

Jakriborg: Byens Netværk i Sverige Byens Netværk arrangement 2006.10.25 Tekst og foto: Teddy Olsen

Jakriborg: Byens Netværk i Sverige Byens Netværk arrangement 2006.10.25 Tekst og foto: Teddy Olsen Jakriborg: Byens Netværk i Sverige Byens Netværk arrangement 2006.10.25 Tekst og foto: Teddy Olsen 1/9 Sveriges-turen startede med et ganske kort kig i Annestad, der ligger lige, når man kommer over med

Læs mere

Nyt liv til gamle huse med sjæl

Nyt liv til gamle huse med sjæl Nyt liv til gamle huse med sjæl 1 Kan man restaurere et hus så det opfylder fremtidens krav til en bolig - uden at gå på kompromis med arkitektur, håndværkstraditioner og kulturarv? Ja, det kan man faktisk.

Læs mere

Belægningssten. www.rc-beton.dk

Belægningssten. www.rc-beton.dk Belægningssten www.rc-beton.dk RC Beton er blandt landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til

Læs mere

Natursten Inspiration og priser

Natursten Inspiration og priser Natursten Inspiration og priser Natursten i spændende farver og mange størrelser Skab fantastisk flotte haveanlæg, terrasser og indgangspartier med natursten. Gennem professionelle forhandlere leverer

Læs mere

NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt.

NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt. Byens Netværk Budapest tur 2004 notat fra møde med kommunen. Side 1 af 6 NOTAT fra mødet hos bygningsmyndighederne IX distrikt. Den 2. september 2004 Besøget blev opdelt i et besøg på det lokale rådhus

Læs mere

KUN DE BEDSTE NÅR TOPPEN

KUN DE BEDSTE NÅR TOPPEN KUN DE BEDSTE NÅR TOPPEN 2 LANG LEVETID HØJ KVALITET ÆSTETISK SMUK Når du skal vælge tagsten, er der særligt tre ting, du skal fokusere på: Lang levetid, høj kvalitet og et æstetisk smukt udseende. Når

Læs mere

Uldgaarden, år 1920 set fra nordøst. Uldgaarden, år 2009 vestfacaden med vognport

Uldgaarden, år 1920 set fra nordøst. Uldgaarden, år 2009 vestfacaden med vognport Uldgaarden, år 1920 set fra nordøst Uldgaarden, år 2009 vestfacaden med vognport År 2015 - sydfacaden Sommeren 2016 - Uldgaardens tangtag renoveres Vores smukke, 300 år gamle tangtag er udtjent - ligesom

Læs mere

KULTURMILJØER I ÅRHUS AMT

KULTURMILJØER I ÅRHUS AMT KULTURMILJØER I ÅRHUS AMT Kommune-nummer: 701 Kommune-navn: Ebeltoft Lokalitet: Femmøller Strand Emne: Egil Fishers Haveby Registreringsdato: April 2004 Registrant: Sven Allan Jensen as Eigil Fischers

Læs mere

2015/16. Begyndelsen på noget stort

2015/16. Begyndelsen på noget stort 2015/16 Begyndelsen på noget stort Grå - side 08 Sort - side 16 Brun - side 26 Velkommen Mix - side 36 Rød - side 42 Kompromisløs høj kvalitet er en æressag for Strøjer Tegl. Ikke bare når det gælder produktion

Læs mere

BORNHOLMSK CEMENT NIELS-HOLGER LARSEN www.kulturarvbornholm.dk

BORNHOLMSK CEMENT NIELS-HOLGER LARSEN www.kulturarvbornholm.dk BORNHOLMSK CEMENT NIELS-HOLGER LARSEN www.kulturarvbornholm.dk http://bornholmskcement.weebly.com/ STOCKHOLM - OKTOBER 2013 NORDISK FORUM FOR BYGNINGSKALK BORNHOLMSK CEMENT NORDISK KALKFORUM - 2013 NIELS-HOLGER

Læs mere

ærlighed gennem enkelhed

ærlighed gennem enkelhed Paustian Arkitekt ærlighed gennem enkelhed 2 Paustian Arkitekt arbejder ud fra et ønske om, at funktion, arkitektur og byggeøkonomi skal gå op i en højere enhed. Paustian Arkitekt, ærlighed gennem enkelhed

Læs mere

Massivt teaktræ udlagt diagonalt, monteret på undergulv og afsluttet med sorte gummifuger som et ægte skibsdæk.

Massivt teaktræ udlagt diagonalt, monteret på undergulv og afsluttet med sorte gummifuger som et ægte skibsdæk. specialopgaver i træ Massivt teaktræ udlagt diagonalt, monteret på undergulv og afsluttet med sorte gummifuger som et ægte skibsdæk. Stave af massivt egetræ udlagt i sildebensmønster. Smal messingskinne

Læs mere

R E F E R E N C E R

R E F E R E N C E R REFERENCER Midt i Jammerbugten ligger det smukke Svinkløv Badehotel. En bygning der om nogen, må stå sin prøve ved Vesterhavet. Takket være en stor indsats fra nuværende ejer, er alle udvendige overflader

Læs mere

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe

Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Genstandsanalyse - Flowerpot lampe Hvem har designet produktet? - Flowerpot er designet af Verner Panton i 1968 Hvordan fungerer produktet? - Flowerpot er en lampe. Der findes både spisebordslamper, gulvlamper

Læs mere

nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12

nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12 nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12 DANSK DESIGN I SNEDKER KVALITET NYT NORDISK LANDKØKKEN FORM 12 NYT NORDISK LANDKØKKEN DANSK DESIGN I SNEDKER KVALITET Vi har klædt vores snedkerkøkkener i klassisk

Læs mere

A U T E N C I T E T, S J Æ L O G O M TA N K E D E T S K A L G Ø R E E N F O R S K E L

A U T E N C I T E T, S J Æ L O G O M TA N K E D E T S K A L G Ø R E E N F O R S K E L FORÅR/SOMMER 2018 I mere end to årtier har vi samarbejdet med og udviklet produkter hos vore faste leverandører. Vi er med helt fra begyndelsen når produkter findes og udvikles. Sammen med vore leverandører

Læs mere

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk

BELÆGNINGSSTEN. www.rc-beton.dk BELÆGNINGSSTEN www.rc-beton.dk RC Beton er en af landets største leverandører af betonbelægninger. Vi værdsætter et stærkt samarbejde, og det er vores mål at levere den bedste service og kvalitet til vores

Læs mere

ET GULV FOR LIVET WOODWILL.DK TLF. 28 29 77 77

ET GULV FOR LIVET WOODWILL.DK TLF. 28 29 77 77 ET GULV FOR LIVET Et massivt plankegulv er ikke alene en god investering i et smukt hjem. Det er også en investering i sundhed, velvære og bæredygtige værdier. Woodwills massive plankegulve er - produceret

Læs mere

AAGAARD KALUNDBORG KOMMUNE

AAGAARD KALUNDBORG KOMMUNE AAGAARD KALUNDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 24.08.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010-7.82.07/326-0001 Kommune: Kalundborg Kommune Adresse: Aagaardsvej 11B, Gørlev Betegnelse:

Læs mere

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse i Dreslette Kirke d. 11. juni 2012

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse i Dreslette Kirke d. 11. juni 2012 Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse i Dreslette Kirke d. 11. juni 2012 Dreslette Kirke, Båg hrd., Odense amt. Stednr. 8.02.04 Rapport ved museumsinspektør Stine A. Højbjerg november 2012 J.nr.

Læs mere

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder

Perfekt beliggenhed i Jylland tæt ved mange spændende seværdigheder. Zleep Hotel Kolding. Introduktion. Hotellet tilbyder Zleep Hotel Kolding Introduktion Tag på ferie på Zleep Hotel Kolding og bo centralt i Danmark. Hotellet er lyst og hyggeligt indrettet, og ligger centralt i Kolding. Oplev designbyen Kolding eller tag

Læs mere

Vålse Kommunalhus, opført 1842 Vålse Vesterskovvej 2, 4840 Nørre Alslev

Vålse Kommunalhus, opført 1842 Vålse Vesterskovvej 2, 4840 Nørre Alslev Vålse Kommunalhus, opført 1842 Vålse Vesterskovvej 2, 4840 Nørre Alslev Fredningsforslaget omfatter: Kommunalhus i Vålse, nu Lokalhistorisk Arkiv, samt den brostensbelagte forplads med mindestenen over

Læs mere

ET GULV FOR LIVET WOODWILL.DK TLF

ET GULV FOR LIVET WOODWILL.DK TLF ET GULV FOR LIVET Et massivt plankegulv er ikke alene en god investering i et smukt hjem. Det er også en investering i sundhed, velvære og bæredygtige værdier. Vores massive plankegulve er - produceret

Læs mere

Møbelklassikere by Bernstorffsminde

Møbelklassikere by Bernstorffsminde Møbelklassikere by Bernstorffsminde Børge Mogensen Børge Mogensen (1914 1974) Møbeldesigner Langt de fleste kender Børge Mogensen af navn, møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige

Læs mere

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger

Træhuse. den sunde og smukke bolig. Familieboliger Træhuse den sunde og smukke bolig Familieboliger & Sven-Erik Nielsen Arkitekt og ejer af A&W Perspektiva Erfaring og god rådgivning Hos A&W Perspektiva har vi specialiseret os i træ huse. For et træhus

Læs mere

NIVÅGAARD TEGLVÆRK FREDENSBORG KOMMUNE

NIVÅGAARD TEGLVÆRK FREDENSBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R NIVÅGAARD TEGLVÆRK FREDENSBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.03.2015 Besigtiget af: Laura Boelskifte Journalnummer: 2011-7.82.07/210-0001 Kommune: Fredensborg Adresse:

Læs mere

BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE. www.prowood.dk

BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE. www.prowood.dk www.prowood.dk BORDPLADER KØKKENER DØRE INVENTAR MESSESTANDE Specialprodukter i træ Pro-Wood producerer alle former for specialprodukter i træ efter kundens idé og behov. Vi fremstiller for eksempel nye

Læs mere

VMZ Klink facadesystem. - rustik kvalitet i zink

VMZ Klink facadesystem. - rustik kvalitet i zink VMZ Klink facadesystem - rustik kvalitet i zink Et smukt løft til den traditionelle stil... Til traditionelle gavltrekanter og facader, hvor der fx tidligere har været brugt træ er VMZ Klink det indlysende

Læs mere

Bjælkehuse. Byg-selv i naturens eget materiale. Har du grunden, så har vi huset...

Bjælkehuse. Byg-selv i naturens eget materiale. Har du grunden, så har vi huset... Bjælkehuse Byg-selv i naturens eget materiale Har du grunden, så har vi huset... Velkommen Stemningen i et Nynorm bjælkehus er noget helt specielt. Kombinationen af de naturlige materialer og et godt indeklima,

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse Raklev Kirke, Ars Herred, Holbæk Amt, d. 29. september og 7. oktober 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse Raklev Kirke, Ars Herred, Holbæk Amt, d. 29. september og 7. oktober 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse Raklev Kirke, Ars Herred, Holbæk Amt, d. 29. september og 7. oktober 2009. J. 685/2009 Stednr. 03.01.03 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 4. marts 2010.

Læs mere

Lindab Topline tagstensprofiler. Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01

Lindab Topline tagstensprofiler. Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01 Lindab Topline Tagstensprofil Lindab Topline tagstensprofiler Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01 2 Lindab Topline Drømme under tag Hvis du overvejer et nyt tag til drømmehuset,

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning til klassisk eller moderne byggeri Cembrit B7 Sortblå Unik styrke og flot finish Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er et stærkt valg.

Læs mere

Til læreren. Side 1. Hirschholm Slot

Til læreren. Side 1. Hirschholm Slot Undervisningsmateriale til brug forud for besøg i Ringovnen i Nivå. Materialet er beregnet til indskolingen. På alle Fredensborg Kommunes skoler findes bogen Folk omkring Ringovnen - år 1900 som klassesæt.

Læs mere

Cembrit Facadesystem

Cembrit Facadesystem Cembrit Facadesystem 1 Coloured by the way you think 2 Udvid din designpalette Farve, nuance og overflade er tre stærke visuelle virkemidler på en arkitekt og designers palette. Med Cembrits facadeplader

Læs mere

Mursten. Mursten er defineret i DS/INF 167 som byggesten, hvis basishøjde er mindre end 185 mm. (Eurocode 6 skelner ikke mellem mursten og blokke).

Mursten. Mursten er defineret i DS/INF 167 som byggesten, hvis basishøjde er mindre end 185 mm. (Eurocode 6 skelner ikke mellem mursten og blokke). Mursten Mursten er defineret i DS/INF 167 som byggesten, hvis basishøjde er mindre end 185 mm. (Eurocode 6 skelner ikke mellem mursten og blokke). Stentype Der skelnes mellem følgende typer byggesten:

Læs mere

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Vægelementet. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Vægelementet Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Vægelementet Vægelementet solide fordele Vægelementet fra H+H Danmark A/S er den professionelle løsning til bagmure og skillevægge. Et effektivt system,

Læs mere

Studietur til Berlin

Studietur til Berlin Studietur til Berlin 13-14.oktober 2010 Onsdag den 13. oktober 2010 mødtes en delegation på 20 mennesker meget tidligt i Billund Lufthavn. Målet var Berlin for at hente inspiration til det boligpolitiske

Læs mere

Årsmøde Mørtelstandarder. Præsenteret af Teknologisk Institut v/ Linda Jill Peitersen

Årsmøde Mørtelstandarder. Præsenteret af Teknologisk Institut v/ Linda Jill Peitersen Årsmøde 2018 Mørtelstandarder Præsenteret af Teknologisk Institut v/ Linda Jill Peitersen LOVGIVNING Konstruktionsnormer Den første norm for bygningskonstruktioner udkom i 1893 Byggematerialer E. Suenson,

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige, miljøvenlige

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d. 17.-18. september 2009. J. 1065/2009 Stednr. 21.02.04 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 24. februar 2010.

Læs mere

EMU Kultur og læring

EMU Kultur og læring EMU Kultur og læring Forsvar, slotte og herregårde Mennesket har altid forsøgt at beskytte sig mod ydre fare. Gruppens sikkerhed har været højt prioriteret. Ansvaret har traditionelt været lagt i hænderne

Læs mere

EUC-Nord. Kontakt: Søren Beikes EUC Nord i Hjørring

EUC-Nord. Kontakt: Søren Beikes EUC Nord i Hjørring EUC-Nord Kontakt: Søren Beikes EUC Nord i Hjørring Invitation Region Syd støttet udviklingen af projekt Art-Built med 50.000 kr Pr år i to år Vejle Kommune Støtter projekt ART-Built med 50.000 kr pr år

Læs mere

Cembrit Bølgeplader i fibercement

Cembrit Bølgeplader i fibercement Cembrit Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

Tagsten i tegl - en smuk hilsen til fremtiden

Tagsten i tegl - en smuk hilsen til fremtiden Tagsten i tegl - en smuk hilsen til fremtiden Falstagsten - den sikre løsning 4 TEUTO Den klassiske løsning. OPTIMAX Den økonomiske løsning. MODENA ROMERFALS Den variable løsning. HP10 FLADTAGSTEN Den

Læs mere

Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke.

Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke. Ejendommen Tempelvej 7, 4390 Vipperød, Arnakke. Ejendommen blev købt og restaureret i 1996 og frem til 2000. Arkitekter fra Frilands- og Nationalmuseet udarbejdede restaureringstegningerne af ejendommen,

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Vi viser gerne vores moderne produktion og støberi frem, så færdiggørelsen af netop jeres nye varer kan følges, hvis I skulle have interesse heri.

Vi viser gerne vores moderne produktion og støberi frem, så færdiggørelsen af netop jeres nye varer kan følges, hvis I skulle have interesse heri. Vejen Lamper, er den eneste 100% dansk-ejede og dansk-producerende leverandør af klassiske lamper, bænke og støbejernsvinduer tilbage i Danmark. Da støberiet blev grundlagt i Vejen i 1944 var der 3 støberier

Læs mere

Hvis der ikke er stabilt grundlag må du lave fundament.

Hvis der ikke er stabilt grundlag må du lave fundament. Læg an sørg for at målene er helt nøjagtige også med diagonalmål ellers kommer du i problemer senere. Her bygges ovnen på en solidt anlagt terrasse. Sørg for at bygge ovnen på et stabilt underlag! Efter

Læs mere

TAG- OG FACADESYSTEMER. tag- og facadesystem. - klassisk nytænkning i zink

TAG- OG FACADESYSTEMER. tag- og facadesystem. - klassisk nytænkning i zink TAG- OG FACADESYSTEMER tag- og facadesystem - klassisk nytænkning i zink - en smagfuld løsning VMZ Adeka er en ny stilfuld mulighed for tag og facade til både ny og bestående arkitektur. På grund af dens

Læs mere

Jydsk Tagteknik er kåret til Årets Håndværker i 2011 og 2012.

Jydsk Tagteknik er kåret til Årets Håndværker i 2011 og 2012. TEGLTAG INDHOLD Jydsk Tagteknik - din totalentreprenør...2 Danmarks bedste garantiordninger...3 MEYER-HOLSEN Brandenburger HF14 tegl...4 MEYER-HOLSEN Ravensberger Light tegl...5 MEYER-HOLSEN Vingetegl...6

Læs mere

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018

OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 OPLÆG til RESTAURERING af Falkoner Alle 114B, 2000 Frederiksberg 28. februar 2018 Rekvirent: Jens Henrik Johansen Falkonergårdsvej 15, st. 1959 Frederiksberg C Tlf. 53 77 70 04 E-mail jenshenrikjohansen@gmail.com

Læs mere

DeN originale stonepanel

DeN originale stonepanel DeN originale stonepanel 2 stonepanel Ægte håndkløvet NatursteN fra kongebro hvorfor stonepanel hidtil har stenbeklædning af væg og mur med natursten været dyrt og vanskeligt. Med stonepanel fra kongebro

Læs mere

Den sikre facadedør Ydre skønhed Indre styrke

Den sikre facadedør Ydre skønhed Indre styrke Den sikre facadedør Ydre skønhed Indre styrke November 2011 www.jetrae.dk Teak 950x2050, 950x2120, 890x2090, 990x2090 kr. 19.650 KVADRAT Malet 950x2050, 950x2120, 890x2090, 990x2090 kr. 17.050 MULTILINE

Læs mere

Kirker i Horsens og omegn

Kirker i Horsens og omegn Kirker i Horsens og omegn Vor Frelsers Kirke Vor Frelsers Kirke fra ca. 1225 er byens ældste. Den var oprindeligt et kongeligt ejet kapel, kaldet Skt. Jacobs kapel. Dette kapel blev besøgt af mange rejsende,

Læs mere