Kandidatpræsentation til kommunalvalget 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kandidatpræsentation til kommunalvalget 2017"

Transkript

1 Bente Helms, 65 år, gift og bor på Nordbornholm. Jeg vil gerne forsætte mit politiske arbejde med social-, sundheds- og ældreområdet. Der er god gang i at udvikle og omlægge måder at arbejde på i samarbejde og dialog med brugere og medarbejdere. Økonomi og andre måder at tænke borgere og samfund på har indflydelse på dagligdagen. Jeg vil gerne være med til at skabe et endnu sundere Bornholm, hvor trivsel og livsglæde kan fylde mere. Fælleskab og samarbejde på tværs af øen med plads til os alle. Lokalsamfund, frivillige og borgere i alle aldre og med forskelligheder, som deltager og bidrager. Bjarne Westerdahl 62 år, Idræts og Forenings menneske, økolog og biavler Socialdemokrat til venstre for midten, med fokus på at: - løse problemer og skabe udvikling i dialog med de berørte - mest mulig uddelegering af beslutningerne - udsatte borgere støttes og hjælpes bedst muligt - klimavenlig energiudvikling og økologien styrkes - normeringerne i vuggestuer og børnehaver øges - fastholde samt udvikle nye arbejdspladser på hele Bornholm - foreningslivet får bedst mulige vilkår og selvbestemmelse Erik Lund Hansen Jeg har i den seneste periode været gruppeformand og formand for Fritid- og Kultur. Arbejdet i spidsen for vores store gruppe har været spændende og givtigt. Det er afgørende for vores parti med ro på bagsmækken. Vi har haft gode interne debatter, blevet enige og har derefter kunnet gå til forhandlinger med vores forskellige samarbejdspartnere. Det vil også blive en stor opgave i fremtiden. I FKU er det lykkedes med en række udfordrende tiltag, der peger fremad og sikrer at området kan følge med samfundsudviklingen. Alt dette vil jeg meget gerne bruge min tid på igen de næste fire år. Henning A. Jensen Økonom, cand.merc Kasserer for Socialdemokraterne. 65 år og bor i Rønne. Født og opvokset i Hasle. Gift med Anne-Marie Kronberg Christensen siden Stiller op for at give vælgerne et alternativ til "de gamle" byrådsmedlemmer. Mine mærkesager er plads til kunst, kultur, sport og idræt. God ældrepleje, kvalitet i folkeskolen og ansvar fremfor kontrol. Sund fornuft, økonomisk ansvarlighed og respekt.

2 Jacob Lund Tømrer, Socialrådgiver og formand på Nordbornholm. 52 år og bor i Østerlars. Gift med Anne Mari, og vi har 4 børn sammen Hvorfor stiller jeg op? Fordi jeg har ambitioner for at Bornholm Skal blive det bedste sted at bo. Mine mærkesager er at føre en aktiv erhvervspolitik. Der skal Være med til at skabe en øget beskæftigelse, med særlig fokus På de erhverv, der har et vækstpotentiale i et fremtidigt opljevelses-, informations- og vidensamfund. Jens Oskar Pedersen For mig som socialdemokrat, er der ikke tid til skåltaler. Det er kun resultaterne der tæller, når det drejer sig om et Bornholm i udvikling. Jeg ser erhvervsudvikling, herunder en grøn ø, som fundamentet til et bedre velfærd. Jeg vil arbejde hårdt for at ældreplejen forbedres betydeligt med flere varme hænder, bedre pårørende-kommunikation og arbejdsmiljø for de ansatte. Bedre forhold for vore vuggestue- og børnehavebørn ved ansættelse af flere pædagoger. Støtte til unge med særligt behov, ikke mindst for handicappede og deres livskvalitet. Samt styrkelse af sundhed og forebyggelse. Jeg vil arbejde for et godt skolesystem, samt et blomstrende kulturliv. Jesper Lindstrøm Larsen Jeg er 53 år og bor i Nyker sammen med Anne Mette. Jeg har 3 børn. Jeg sidder i min første periode i Teknik og Miljø udvalget. Jeg genopstiller, fordi jeg trives med kommunalbestyrelsesarbejdet, og fordi jeg tror at Bornholm står til at blive et hotspot område. Det v vil jeg gerne være med til at udvikle. Jeg er særlig interesseret i grønne Energiløsninger, men har en række andre interesseområder som soicalområdet, undervisning og folkeoplysning. Jeg er særlig involveret i hvordan den grønne tanke kan løfte sig fra visioner til at blive til noget vi kan se og mærke Jesper Schalburg Hansen Pædagogisk medarbejder på Bostedet Kærbygård. Jeg er 41 år, bor i Bodilsker med kæreste og 2 sønner. Jeg har altid arbejdet indenfor socialområdet siden jeg som 18-årig drog til København. Jeg returnerede til Bornholm for 8 år siden. Jeg har valgt at stille op fordi jeg siden 2015 har siddet i daginst. Bestyrelsen, som gav mig en retningsgiven i forhold til politisk arbejde. Jeg mener, at det er sundt, og især vigtigt, at der kommer en blandet samling ind i kommunalbestyrelsen. Dette væren de aldersmæssigt, men også i hvilken tilgang man ser og handler på. De områder, jeg har mest engagement omkring er selvsagt, social området, men også skole og uddannelse, samt videnssamfund og virksomhed.

3 Jonna Nielsen Faglig Sekretær 3F Bornholm, 56 år KB medlem. Partiformand Rønne-Hasle, bor i Rønne. Mærkesager: Jeg brænder for at gøre en fortsat indsats i politik med fokus på beskæftigelsesindsatsen. Menighedsfulde tilbud om uddannelse og efteruddannelse til alle. Målrettet indsats for ledige. Fair og anstændig behandling til syge, samt bekæmpe social dumping. Høj beskæftigelse giver flere ressourcer til fortsat god trivsel og velfærd til vores kerneværdier ældre, børn og kulturlivet. Kirsten Juni Selvstændig, fhv. turistchef i Nexø Kommune, 66 år. Jeg stiller op, fordi et byråd på Bornholm har brug for en, der ved noget om turisme og iværksætteri. Mine mærkesager er turisme som et værdiskabende erhverv baseret på kultur, regionale fødevarer og natur, et stærkt uddannelses- og iværksættermiljø bl.a. på Campus Bornholm og Bright Park Bornholm, internationalt samarbejde om turismeudvikling og miljø og endelig et Bornholm i balance med udviklingsmuligheder og aktiviteter på hele øen. Kirsten Wendell Fuldtidsarbejdende. Jeg tror stadig, jeg har noget at tilbyde de socialdemokratiske medlemmer på Bornholm Jeg vil arbejde for at valgprogrammet bliver til handling. Et trygt og værdigt liv med plads til dig og mig. Kommunen som medspiller, sagsbehandlere som borgernes konsulenter. Dagtilbud, udsatte og sårbare børn, skoler, uddannelse, beskæftigelse, integration, ældrepleje. Plads til alle uanset, vores evner og handicap. Jeg er opsat på at forebygge. Målrettet tidlig indsatte til alle med behov Jeg tror på fælleskab og samarbejde, og her mener jeg at kunne bidrage positiv Lars Goldschmidt Jeg hedder Lars Goldschmidt, er 61 år og har beskæftiget mig med Politik i 35 år i mit arbejde og som politisk aktiv. Jeg stiller op til kommunalbestyrelsen for at fortsætte og udvikle det flotte arbejde, de socialdemokratiske politikere har leveret de sidste 8 år for at gøre Bornholm til et endnu bedre sted at leve for alle Bornholmere. Jeg er bredt politisk engageret. Jeg er aktiv og har mest at bidrage med på Områder som: Energi og miljø, Arbejdsmarked og uddannelse. Jeg er Super ambitiøs på Bornholms vegne. Bornholm skal have Danmarks bedste skoler, laveste CO2 udslip og bedste arbejdspladser.

4 Lykke Jensen Bor i Nexø med min mand. Socialrådgiver. 50 år. Sidder i denne periode i fritid- og kultur, samt Børne og skoleudvalget. Jeg genopstiller, efter to perioder, hvor vi som parti, har haft stor fokus forebyggelse, både inden for ældreplejen og børneområdet. Jeg brænder for det sociale område og ser beskæftigelsesindsatsen, som et område, hvor vi skal have mere fokus på kvalificeret arbejdskraft i de kommende år. Margrethe Kjellberg Jeg er 54 år, gift med Frits og sammen har vi Rasmus på 25 år. Jeg blev aktiv i politik for 4 år siden og vil gerne fortsætte det arbejde jeg er påbegyndt i Børne og Skole Udvalget. Jeg tager gerne ansvar, trives med lokalpolitik og har mit fokus på børne- og ungeområdet. Jeg vil arbejde hårdt for at skabe trivsel og gode forhold for børn og unge. Mit fokus er at forbedrer normeringer på dagpasningsområdet, fortsat styrke folkeskolen samt sikrer, at alle børn er med fra deres første dag i daginstitution til de er flyveklare og trygt kan forlade folkeskolen. Maria F. Kjærgaard Jeg er Maria. Jeg er lærerstuderende og arbejder med asylbørn på Svartingedal. Jeg har i de sidste fire år siddet i Erhvervs og beskæftigelsesudvalget. Arbejdet med at få unge i uddannelse har været vigtig for mig. Vi skal allerede i folkeskolen - og endnu tidligere skabe et miljø, hvor børnene udvikler deres potentiale bedst muligt så vi senere gennem god vejledning kan hjælpe de unge med at træffe valg for fremtiden. Som bornholmer har man noget ganske specielt med i hjertet nemlig fællesskab. Jeg har et brændende ønske om at være med til at sikre lige muligheder for alle gennem det stærke fællesskab. Ole Rødvig Elektriker, Pædagog medhjælper, 54 år, gift med Karin og 3 voksne børn. Jeg er frivillig i Red barnet Bornholm, hvor jeg deltager i ture for familier og børn, der ikke har de muligheder som andre har. Jeg hjælper flygtninge med at falde til i det Bornholmske samfund, og prøver at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet. Jeg ønsker et Bornholm, som understøtter frivillige foreninger og mennesker der gør en forskel. Jeg vil arbejde for levende og aktive byer på Bornholm. At vi har en ældre politik, hvor vi giver ældre mulighed for en værdig, tryg og aktiv alderdom.

5 Per Ole Petersen 60 år, gift med Laila, folkeskolelærer, konsulent. Mange forskellige poster igennem de sidste tyve år også krævende formandsposter indenfor Havne, Børn & Ungeudvalget og Bornholms Forsyning, viceborgmester. Styrkeområder: Internationalt samarbejde, kultur, turisme, idræt og teknik/miljø- og ældreområdet. Ønsker at være en ansvarlig del af den gode fremtid for vor Ø, hvor folketallet igen stiger. Formand Nexø Partiforening klar til at arbejde for hele Bornholm og alle bornholmerne i den nye kommunalbestyrelse. Steen Frandsen 56 år, og gift med Nicole. Vi har 5 børn i alderen år. Ambulanceredder og redningsdykker. Sundhedssektoren: Er min arbejdsplads igennem 29. år. Beredskabet: Er ligeså min arbejdsplads igennem 29. år. Teknik og miljø og byggeri: Er min daglige hobbyarbejdsplads, via istandsættelse af huse. Økologi og bæredygtighed: Det er vigtigt vi giver en bæredygtig og ren verden til vores børn. Visioner: Bornholm som bæredygtig Ø via Trafikal ligestilling, Krydstogtturismen og fødevare som varemærke. Thomas Thors Jeg er 67 år og har været læge i mere end 40 år. Jeg var borgmester i Rønne og regionsborgmester for Bornholm frem til De socialdemokratiske grundværdier udtrykt i sloganet Frihed, Lighed og Broderskab er vigtige for mig. Jeg tror på, at alle mennesker kan bidrage til fællesskabet. Jeg er optaget af, at ulighederne i samfundet ikke blive større, men tværtimod bliver mindre. Jeg er som formand for bestyrelsen for Rønne Havn A/S blevet optaget af at sætte yderligere skub i den bornholmske økonomi for at skabe basis for den sociale, uddannelsesmæssige og kulturelle udvikling, vi ønsker. Tommi Falk Petersen 32 år. Jeg stiller op, fordi jeg mener, at jeg har meget at byde ind med. Jeg mener f.eks., at vi bliver nødt til at fokusere på unges vej ind i voksenlivet. Her bliver vi nødt til at opdatere kommunens ungepolitik, og inkludere de unge i processen, så de bliver hørt i den politik, der berører dem. De unge skal blive på øen eller vende tilbage efter endt uddannelse, hvis vores ø skal blive ved med at udvikle sig. Mærkesager: Jeg føler stærkt for velfærdssamfundet, ungdoms- og uddannelsespolitik, værdighed i kommunens kontakt med medborgerne, tillid før kontrol og et bredt kulturudbud på hele øen.

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Forord Med denne Børne- og Ungepolitik 2013-2017 ønsker vi at beskrive rammerne for det gode børne- og ungeliv i Frederikssund Kommune de kommende

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik

Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 Frederikssund Kommunes Børne- og ungepolitik 2017-2021 er vedtaget af Byrådet 21. juni 2017.

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE

DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE DET GÅR GODT I HVIDOVRE HER ER VORES VEJ VIDERE Vi vil videre med Hvidovre Den 21. november skal vi til kommunalvalg. Her skal du være med til at vælge de 21 kvinder og mænd, som skal lægge den politiske

Læs mere

Ringsted Kommunes Børne og ungepolitik

Ringsted Kommunes Børne og ungepolitik Ringsted Kommunes Børne og ungepolitik Indhold: Indledning 3 Det står vi for 5 Dannelse og uddannelse rykker! 6-7 Inkluderende fællesskaber giver bedre muligheder for alle 8-9 Vi gør mere af det, der virker

Læs mere

Forklaringer til opsætning og layout

Forklaringer til opsætning og layout 0 Forklaringer til opsætning og layout For at gøre politikken indbydende at læse og for at visualisere centrale pointer, begreber mm. vil dette foreløbige udkast bliver sat korrekt op og illustreret af

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018

INDHOLD. Nyttige links. Vedtaget i Horsens Byråd den. 23. april 2018 Handicappolitik 2018 INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken i Horsens Kommune Målgrupper Handicapbegrebet Handicapkonventionen fra De Forenede Nationer Vision, værdier og menneskesyn Fokus o Børn,

Læs mere

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik

Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik Sammen om trivsel Børne- og ungepolitik 2019-2023 Indledning Formålet med Nyborg Kommunes børne- og ungepolitik er at give alle børn og unge mulighed for at udvikle og udfolde sig og blive livsduelige

Læs mere

Forslag til Bornholms Udviklingsplan Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012

Forslag til Bornholms Udviklingsplan Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012 Forslag til Bornholms Udviklingsplan 2012 Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012 Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttede den 7. december 2011 at sende forslaget til Bornholms Udviklingsplan

Læs mere

Velkommen til Gl. Brabrand Dagtilbud

Velkommen til Gl. Brabrand Dagtilbud Velkommen til Gl. Brabrand Dagtilbud I samarbejde med forældrene skaber vi en hverdag, hvor børn trives og udvikler sig til sociale, robuste og glade mennesker. Hermed lægger vi fundamentet for, at børnene

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 Høringsmateriale Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 FORORD Fællesskabets børn morgendagens samfund Jeg er meget stolt af, at kunne præsentere Struer Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik,

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød Tlf: 48 10 01 00 E-mail: kommunen@alleroed.dk Telefax: 48 14 02 08 Sagsbeh. mies Lok.nr. 178 Dato: 10. november 2009 NOTAT Allerød Integrationspolitik

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN

VI KAN LANGT MERE - SAMMEN VALGKATALOG 2018 2021 SOCIALDEMOKRATIET I KOLDING KOMMUNE Socialdemokratiet i Kolding Kommune tror på dig som medborger og på os alle som fællesskab. Vi er overbevist om, at vi kan langt mere sammen, end

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier...

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... handicap politik Indhold Forord... 3 Vision for handicappolitikken... 4 Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... 5 Målsætninger... 7 Forord Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Hverdagens fællesskab

Hverdagens fællesskab Socialdemokratiet i Høje Taastrup Hverdagens fællesskab 2018 2021 Indholdsfortegnelse 1. Hverdagens fællesskab... 2 2. Børn, skolen og institutioner... 3 3. Ældre... 4 4. Sundhed for alle... 5 5. Social...

Læs mere

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen Handicappolitik 2018 Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Oplæg til temadrøftelse BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE Revideret forår 2016 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber... 5 Børn og unge med særlige

Læs mere

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune Den sammenhængende børne- og ungepolitik Horsens Kommune 2017-19 1 Forord Vi har en fælles vision I Horsens har vi en fælles vision om, at alle børn og unge skal have en uddannelse. Det gælder for alle

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Politik for Inklusion og Medborgerskab [Høring august 2013]

Politik for Inklusion og Medborgerskab [Høring august 2013] 2013-2017 [Høring august 2013] 1 Indhold Vision: Vi vil styrke og fordre medborgerskabet Forord... 3 Vision... 4 Strategi... 4 Fokus Medborgerskab... 5 Fokus Mangfoldighed... 6 Fokus Inklusion... 7 Fokus:

Læs mere

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012

LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 LOKALE DIALOGMØDER AUGUST 2012 Kære Bornholmer Du er inviteret til lokale dialogmøder, der afholdes fire gange i august måned. Her kan du møde politikere og medborgere til dialog om, hvordan vi gør Bornholm

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK 06.01.2017 HØRINGSFORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK 2017 2020 1 FORORD Det er med stor glæde, at jeg på vegne af Børne- og Skoleudvalget kan præsentere en ny sammenhængende børne- og ungepolitik, der skal

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Vision og pejlemærker

Vision og pejlemærker Vision og pejlemærker 2018-2021 Det bedste sted at leve og bo Solrød Byråd har en vision om, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo. Det er en ambitiøs vision. Ikke desto mindre tror

Læs mere

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til.

Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Indledningsvis vil Socialdemokraterne gerne bekræfte den indgåede aftale, dog med en lille anmærkning som jeg vil vende tilbage til. Vi vil også gerne gentage vores tilfredshed med en fælles aftale med

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13

VENSTRE NORDFYN. Venstres valgprogram KV13 VENSTRE NORDFYN Venstres valgprogram KV13 FAMILIELIVET Venstre arbejder for mere målrettede indsatser i børn- og ungeinstitutionerne i Nordfyns Kommune. Samarbejdet mellem børn, forældre og institutioner

Læs mere

Socialdemokraterne i Syddjurs

Socialdemokraterne i Syddjurs Tryghed. Handlekraft. Visioner. Socialdemokraterne i Syddjurs Er du klar til valget? Livskraftige børn og unge Vi vil sammen med forældrene skabe helhed, tryghed og sammenhæng i børns og unges opvækst.

Læs mere

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab

Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Udkast 7. januar 2015 Dok.nr.: 2014/0026876 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Ledelsessekretariatet Politik for tilgængelighed, inklusion og aktivt medborgerskab Borger, netværk og civilsamfund

Læs mere

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år

Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune. Det er for børn. Trivsel og læring i de vigtigste år Delpolitik for Dagtilbud i Vejle Kommune Det er for børn Trivsel og læring i de vigtigste år Forord Det er for børn trivsel og læring i de vigtigste år er Vejle Kommunes delpolitik for dagtilbudsområdet

Læs mere

Politik for de mindste Radikalt småbørnsudspil

Politik for de mindste Radikalt småbørnsudspil Politik for de mindste Radikalt småbørnsudspil 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Visionen... 1 Mål... 1 Tal... 1 Organisering... 2 Graviditeten... 2 Spædbarnet... 2 Det lille barn... 3 Børnehavebarnet...

Læs mere

Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn

Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Med vilje og hjerte Vejdæmningen forbinder Helnæs med Fyn Forord Med vilje og hjerte beskriver vores fælles fremtid, og hvordan vi sammen borgere, virksomheder og kommune skaber udvikling og det gode liv.

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE NÅR DU SIGER VALGPROGRAM 2018-2021 SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE VALGPROGRAM FOR BYRÅDSPERIODEN 2018-2021 Socialdemokratiet i går til valg med løftet om at fortsætte det brede samarbejde. Vi

Læs mere

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE

VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE VISER VEJEN ISHØJ... EN BY I BEVÆGELSE VENSTRE ISHØJ KOMMUNAL- OG REGIONSVALGET 2013 Ishøj kommune skal være en kommune, som vi kan være bekendt og stolte af. Venstre vil gå forrest for at gøre

Læs mere

Det er sejt at være dygtig en sammenhængende børne- og ungepolitik

Det er sejt at være dygtig en sammenhængende børne- og ungepolitik UDKAST Det er sejt at være dygtig en sammenhængende børne- og ungepolitik For perioden 2019-2022 Godkendt af Byrådet den xx Forord I Fredensborg Kommune mener vi, at alle børn skal have mulighed for at

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

SF Gladsaxe Valggrundlag

SF Gladsaxe Valggrundlag Kommunalvalg 2017 Side 1 af 6 SF-Gladsaxes valggrundlag til kommunalvalget 2017. Valggrundlaget er bevidst udformet som bredfunderet visioner og vil derfor have fokus på det lange sigte for hvor SF gerne

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

Værdighedspolitik 2016

Værdighedspolitik 2016 Værdighedspolitik 2016 Værdighedspolitikken 2016 er en politik, der samler Ishøj Kommunes overordnede visioner og prioriteringer for en værdig ældrepleje. Politikken har fokus på, at du oplever at have

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

En sammenhængende BØRNE- OG UNGEPOLITIK

En sammenhængende BØRNE- OG UNGEPOLITIK En sammenhængende BØRNE- OG UNGEPOLITIK 2017 2020 2 Fællesskaber IND- HOLD 3 Forord 4 Børnene er fremtiden 5 9 Læring og dannelse Det mangfoldige, forpligtende forældresamarbejde 10 Børnenes og de unges

Læs mere

Alle børn og unge har ret til et godt liv

Alle børn og unge har ret til et godt liv NOTAT Dato: 28. maj 2013 Sags nr.: 330-2012-6687 Vedr.: Høringsoplæg til ny børne- og ungepolitik Alle børn og unge har ret til et godt liv Indledning Vi ønsker, at alle vores børn og unge i Slagelse Kommune

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST ODDER KOMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK FÆLLES ANSVAR SAMMEN OG PÅ TVÆRS INDLEDNING I Odder Kommune har vi høje ambitioner for alle børn og unge. Alle børn og unge skal gives de bedst mulige betingelser

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål

Børne- og Skoleudvalget Langsigtede mål Børne- og Skoleudvalget 1. BSU vil i samarbejde med forældre og civilsamfundet hjælpe alle børn til at realisere deres potentiale. Det skal ske i et innovativt læringsmiljø, der understøtter børnenes åbenhed,

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik

Næstved Kommunes. Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommunes Sammenhængende børne- og ungepolitik Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved Telefon: 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Forord.... 4 Introduktion til politikken... 5

Læs mere

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune

Holbæk i Fællesskab. Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Byrådets vision for Holbæk Kommune Holbæk i Fællesskab Politik handler om at ville noget, og som byråd er det vores ansvar at formulere, hvad vi vil. Med denne vision giver vi borgere,

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge der tør

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge der tør BØRNE- OG UNGEPOLITIK 2019-22 Børn og unge der tør 1 DET HAR JEG ALDRIG PRØVET FØR, SÅ DET KLARER JEG HELT SIKKERT! PIPPI LANGSTRØMPE Indledning I Børne- og Ungepolitikken for 2019-22 ønsker vi som byråd

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

Udkast Forebyggelses- og Sundhedsfremmepolitik for Furesø Kommune

Udkast Forebyggelses- og Sundhedsfremmepolitik for Furesø Kommune Udkast Forebyggelses- og Sundhedsfremmepolitik for Furesø Kommune 2019-2022 Politisk forord Alle borgere i Furesø kommune skal have adgang til at leve et sundt og aktivt liv, hele livet. Langt de fleste

Læs mere

Velkommen til borgertopmøde

Velkommen til borgertopmøde Velkommen til borgertopmøde Velkomst v. Thomas Kastrup-Larsen Borgmester i Aalborg Kommune Introduktion v. Tine Gøtzsche Borgertopmødets konferencier DNA Aalborg handler om Hvem vi er, og hvor vi gerne

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker

Principprogram Kommunalvalget 2013. Ikast - Brande. Politik handler om mennesker Alle mennesker Principprogram Kommunalvalget 2013 Ikast - Brande Politik handler om mennesker Alle mennesker Ikast - Brande Politik handler om mennesker De socialdemokratiske kandidater er hver for sig forskellige, men

Læs mere

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund.

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund. Forord Mennesker med handicap skal betragtes som ligeværdige borgere med samme ret som alle andre til at deltage aktivt i alle dele af samfundslivet. Sådan lyder det i FN konventionen om rettigheder for

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune

Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger for Helsingør Kommune Nye ideer og bedre løsninger Du skal snart til at sætte dit kryds og dermed bestemme, hvem der skal i byrådet. Jeg stolt af at stå i spidsen for en stærk

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune

Leder- og medarbejderroller i Aarhus Kommune Leder- og medarbejderroller i Udviklingen og byrådets vision Fortællingen om Aarhus kræver noget nyt af os. Med afsæt i Fortællingen om Aarhus har i beskrevet en fælles, overordnet ramme for leder og medarbejderroller

Læs mere

Læs mere om samarbejdet og følg med i samarbejdets initiativer på

Læs mere om samarbejdet og følg med i samarbejdets initiativer på Erklæring Erklæring om Nationalt om nationalt Samarbejde samarbejde for Social Trivsel f o r og t r imod v s e l bmobning l a n d t b ø r n i Grundskolen i d a g t i l b u d Parterne i samarbejdet for

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 214 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning Besvarelse af SOU samrådsspørgsmål T Dato /

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Respekt, frihed, tryghed og medborgerskab. Ældre- og Værdighedspolitik

Respekt, frihed, tryghed og medborgerskab. Ældre- og Værdighedspolitik Respekt, frihed, tryghed og medborgerskab Ældre- og Værdighedspolitik 2020-23 Ældre og Værdighedspolitik 2020-2023 Alle borgerne i Roskilde Kommune er en del af vores levende kommune. Mange kan se frem

Læs mere

Liste over Bornholmske Tilflytterambassadører. Opdateret oktober 2014

Liste over Bornholmske Tilflytterambassadører. Opdateret oktober 2014 Liste over Bornholmske Tilflytterambassadører Opdateret oktober 2014 Jeg hedder Lena Pedersen Kontakt mig på 30 26 41 57 eller lenapeder@gmail.com Jeg bor Lindebergvej 1, 3730 Nexø. Jeg er født i 1967.

Læs mere

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget

Økonomiudvalget. Politisk organisation. Administrationen. HJØRRING KOMMUNE BUDGET Generelle bemærkninger - Økonomiudvalget Økonomiudvalget Med et budget på 468,5 mio. kr. udgør Økonomiudvalgets område 12 % af Hjørring Kommunes samlede driftsbudget. Udvalget skal sikre, at den administrative driftsvirksomhed er i overensstemmelse

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

VÆKST AKTIVT LIV UDDANNELSE. Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune. Invitation til

VÆKST AKTIVT LIV UDDANNELSE. Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune. Invitation til VÆKST UDDANNELSE AKTIVT LIV Invitation til Debatmøde om fremtiden i Høje-Taastrup Kommune Udarbejdet af Høje-Taastrup Kommune, december 2011 Foto: Høje-Taastrup Kommune, Kenn Thomsen Foto: Høje-Taastrup

Læs mere

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik Fælles om folkeskolen sammen skaber vi fremtiden I vores folkeskoler former vi vores elevers fremtid og dermed

Læs mere

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet.

Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. Handicappolitik Glostrup Kommune 2017 Første udkastversion 9. maj 2017 / ændringer fra DH rep. I rådet. 1 Forord I Glostrup kommune har vi en vision om, at alle borgere skal have mulighed for at være en

Læs mere