Vigtige oplysninger 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vigtige oplysninger 2015"

Transkript

1 2015 Vigtige oplysninger

2 Sony websted til forbrugere På finder du et supportafsnit, hvor du kan få hjælp og tip med bare et par klik. Her finder du de seneste softwareopdateringer til pc samt tips om, hvordan du kan bruge dit produkt mere effektivt. Service og support Du har adgang til en række servicefordele f.eks: Globale og lokale websteder med support. Et globalt netværk af Kontaktcentre. Et omfattende netværk af Sony-servicepartnere. En garantiperiode. Få mere at vide om garantibetingelserne i afsnittet Begrænset ansvar. På eller kan du altid finde de nyeste supportværktøjer og oplysninger. Hvis det drejer sig om operatørspecifikke tjenester og funktioner, skal du kontakte netoperatøren. Du kan også kontakte vores kontaktcentre eller kontakt din lokale forhandler. (Opkald sker til indenlandstakst, inkl. lokale skatter og afgifter, med mindre det er et nummer, hvor modtageren betaler). Kontakt forhandleren, hvor du købte produktet, eller en af vores servicepartnere, hvis dit produkt skal til service. For at gøre et krav gældende under det begrænsede ansvar, er købsbevis påkrævet. Vejledning i sikker og effektiv brug Følg disse retningslinjer. I modsat fald risikerer du, at det kan være til fare for dit helbred, eller at produktet ikke fungerer korrekt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det fungerer korrekt, skal du sørge for at få produktet kontrolleret af en godkendt servicepartner, inden det oplades eller anvendes. Anbefalinger til vedligeholdelse og sikker anvendelse af vores produkter Skal behandles forsigtigt og opbevares på rent og støvfrit sted. Advarsel! Produktet kan eksplodere, hvis det udsættes for åben ild. Produktet må ikke anvendes i omgivelser, hvor de relevante grænser for IPklassifikationerne overskrides (herunder ved overskridelse af dybde for nedsænkning i væske og/eller væsketryk og/eller støv), eller hvis produktet udsættes for for høj fugtighed. 2 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

3 Anvend ikke produktet ved temperaturer under -10 C eller over +45 C for at opnå optimal ydelse. Udsæt ikke batteriet for temperaturer over +60 C. Udsæt ikke produktet for åben ild eller tændte tobaksprodukter. Tab og kast ikke produktet, og forsøg ikke at bøje det. Mal ikke, og forsøg ikke at skille produktet ad eller ændre det. Service bør kun udføres af personale, der er autoriseret af Sony. Rådfør dig med en læge, og læs vejledningen fra producenten af det medicinske udstyr, før du tager produktet i brug i nærheden af pacemakere eller andet medicinsk udstyr. Brug ikke elektroniske enheder, eller deaktiver enhedens radiosenderfunktion, hvor det er påkrævet, eller hvis der anmodes om det. Anvend ikke produktet i et område med eksplosionsfare. Du må hverken anbringe produktet eller installere trådløst udstyr i området over en bils airbag. Forsigtig! Et knækket eller beskadiget display kan have skarpe kanter eller splinter, som kan medføre skade ved kontakt. Brug ikke et Bluetooth-headset i en position, hvor det føles ubehageligt, eller hvor det udsættes for tryk. Undgå kontakt med huden i længere perioder. Den varme, der genereres, når enheden udsender, kan irritere din hud. Det anbefales, at du anvender et headset til længerevarende telefonopkald. Børn Advarsel! Opbevares uden for børns rækkevidde. Lad ikke børn lege med mobile enheder eller tilbehør. De kan skade sig selv eller andre. Produkterne kan indeholde små dele, der kan gå løs og medføre risiko for kvælning. Strømforsyning (oplader) Tilslut kun opladeren til de strømforsyningskilder, der er angivet på produktet. Må ikke bruges udendørs eller i fugtige områder. Ledningen må ikke udskiftes eller udsættes for skade eller belastning. Træk enheden ud af stikket, inden den 3 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

4 rengøres. Lav aldrig om på stikket. Hvis stikket ikke passer til kontakten, skal du få en elektriker til at installere en korrekt kontakt. Når strømforsyningen er tilsluttet, sker der et lille strømtab. For at undgå dette lille energitab skal du frakoble strømforsyningen, når produktet er fuldt opladet. Brug af opladningsenheder, der ikke er af mærket Sony, kan medføre en øget sikkerhedsrisiko. Batteri Nye eller ubenyttede batterier kan have en reduceret kapacitet på kort sigt. Oplad batteriet helt, inden det tages i brug. Det må kun bruges til det formål, som det er beregnet til. Oplad batteriet ved en temperatur på mellem +5 C(+41 F) og +45 C(+113 F)). Tag ikke batteriet i munden. Batteriets kontakter må ikke komme i kontakt med andre metalgenstande. Sluk produktet, før batteriet tages ud. Ydelsen afhænger af temperatur, signalstyrke, forbrugsmønstre, valg af funktioner samt af, om der anvendes tale eller datatransmission. De indbyggede batterier må kun fjernes eller udskiftes af Sony servicepartnere. Brug af batterier, der ikke er fra Sony, kan øge sikkerhedsrisiciene. Erstat kun batteriet med et andet Sony-batteri, der er beregnet til brug sammen med produktet jf. IEEE-1725-standarden. Brug af et batteri, der ikke er beregnet hertil, kan medføre risiko for brand, eksplosion, lækage eller andre farer. Personligt medikoteknisk udstyr Mobile enheder / enhed med radiosendere kan påvirke funktionen af indopereret medicinsk udstyr. Reducer risikoen for interferens ved at holde en afstand på mindst 15 cm(6 tommer) mellem Sony-produktet og den medicinske enhed. Anvend Sony-enheden ved dit højre øre, når det er relevant Hav ikke enheden liggende i brystlommen. Sluk enheden, hvis du har mistanke om interferens. Rådfør dig, for anvendelse i nærheden af personlige medicinske enheder, med en læge og enhedens producent. Kører I nogle tilfælde forbyder køretøjsproducenter brugen af mobile enheder i deres køretøjer, medmindre der er installeret et håndfrit sæt med ekstern antenne, som understøtter installationen. Spørg en repræsentant for køretøjets producent for at være sikker på, at en mobil enhed eller det håndfrie Bluetooth-udstyr ikke påvirker de elektroniske systemer i køretøjet. Føreren skal til enhver tid være fuldt opmærksom på kørslen, og lokal lovgivning og bestemmelser, der begrænser brug af trådløse enheder under kørslen, skal overholdes. 4 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

5 GPS/positionsbaserede funktioner Nogle produkter indeholder GPS/positionsbaserede funktioner: Funktioner til bestemmelse af position leveres "som de er og forefindes" og "med alle fejl". Sony garanterer ikke for positionsoplysningernes nøjagtighed. Brugen af positionsbaserede oplysninger i forbindelse med enheden foregår muligvis ikke uden afbrydelser eller fejl, og kan endvidere afhænge af nettjenesten. Bemærk, at funktionaliteten kan være reduceret eller blokeret i visse miljøer, f.eks. i bygninger eller i områder ved siden af bygninger. Forsigtig: Brug ikke GPS-funktionaliteten på en måde, der distraherer under bilkørsel. Nødopkald Det kan ikke garanteres, at der kan foretages opkald under alle forhold. Du bør aldrig udelukkende være afhængig af Sony Mobile-enheder, når det kommer til vigtig kommunikation. Det er ikke altid muligt at foretage opkald i alle områder, på alle mobilnet, eller når bestemte netværkstjenester og/eller funktioner på mobilenheder anvendes. Bemærk at nogle Sony-enheder ikke understøtter taleopkald, herunder nødopkald. Antenne Brug af antenneudstyr, som Sony ikke markedsfører til denne model, kan beskadige den mobile enhed, reducere ydeevnen og frembringe niveauer for specifik absorptionshastighed (Specific Absorption Rate SAR) over de fastsatte grænseværdier. Undlad at tildække antennen med din hånd, da dette kan forringe kvaliteten, reducere strømniveauet og forkorte samtale- og standbytiden. Eksponering med radiofrekvensenergi (RF) og Specific Absorption Rate (SAR) Når den mobile enhed eller det håndfrie Bluetooth-udstyr er funktionelt tændt, udsendes lave niveauer af radiofrekvensenergi. Internationale retningslinjer for sikkerhed er blevet udviklet gennem regelmæssige og grundige evalueringer af videnskabelige undersøgelser. Disse retningslinjer definerer tilladte niveauer for eksponering med radiobølger. For at sikre alle personer og tage højde for eventuelle variationer i målingerne indeholder retningslinjerne en sikkerhedsmargen. SAR (Specific Absorption Rate) bruges til måling af den mængde radiofrekvensenergi, kroppen optager, når der benyttes en mobil enhed. SARværdien er fastsat i laboratoriemiljøer ved det højeste godkendte effektniveau, men fordi den mobile enhed er designet til at bruge mindst mulig strøm til at få adgang til det valgte netværk, kan dens faktiske SAR-niveau ligge langt under denne værdi. Der foreligger intet bevis for, at forskelle i SAR-værdi medfører nogen forskelle mht. sikkerheden. 5 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

6 Produkter med radiosendere, der sælges i USA, skal være certificeret af FCC (Federal Communications Commission). Hvis det kræves, udføres testene, mens enheden er placeret ved øret og når den bæres på kroppen. I forbindelse med situationer, hvor enhedens bæres på kroppen, er enheden testet, når den er anbragt mindst 15 mm fra kroppen uden metaldele i nærheden af enheden, eller når den anvendes korrekt med relevant Sony-tilbehør båret på kroppen. Når Hotspot -funktionalitet er aktiveret, anvendes en separationsafstand på 10 mm. Der er flere oplysninger om SAR og radiofrekvensenergi på: blogs.sonymobile.com/about-us/sustainability/health-and-safety/sar/. Flytilstand Bluetooth- og WLAN (Wireless Local Area Network)-funktionerne, kan, hvis de er tilgængelige i denne enhed, være aktive i flytilstand, men kan være forbudt om bord på fly eller andre steder, hvor radiokommunikation er forbudt. Indhent på sådanne steder tilladelse, før du aktiverer Bluetooth- eller WLAN-funktioner selv i flytilstand. Malware Malware (skadelig software) er software, der kan skade enheden. Malware eller skadelige programmer kan omfatter virus, orme, spyware og andre uønskede programmer. Selvom enheden indbefatter sikkerhedstiltag mod sådan malware, giver Sony ikke nogen garanti for og erklærer heller ikke, at enheden ikke vil kunne angribes af malware. Du kan dog reducere risikoen for malware-angreb, hvis du udviser forsigtighed, når du henter indhold eller accepterer programmer, undlader at åbne eller svare på meddelelser fra ukendte kilder, bruger pålidelige tjenester til at få adgang til internettet og kun henter indhold til den mobilte enhed fra kendte, pålidelige kilder. Tilbehør Brug kun Sony originale tilbehør og certificerede servicepartnere. Sony tester ikke tilbehør fra andre producenter. Tilbehør kan påvirke eksponering med radiofrekvensenergi, radioydelsen, lydstyrken, elsikkerheden og andet. Tilbehør og dele fra andre producenter kan udgøre en helbreds- eller sikkerhedsrisiko eller forringe ydeevnen. Løsninger for handicappede/personer med særlige behov Du kan anvende din TTY-terminal sammen med din Sony Mobile-enhed. Hvis du vil have oplysninger om funktioner og løsninger til handicappede og personer med særlige behov, kan du gå til blogs.sonymobile.com/about-us/sustainability/ accessibility eller kontakte Sony Mobile på Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

7 Bortskaffelse af ældre elektrisk og elektronisk udstyr (gælder i EU's medlemslande og andre europæiske lande med separate indsamlingssystemer) Dette symbol på enheden eller emballagen angiver, at enheden ikke må håndteres som husholdningsaffald. Det skal i stedet indleveres til det relevante indsamlingssted for genbrug af elektrisk og elektronisk udstyr. Når du sørger for, at enheden bortskaffes korrekt, er du med til at forhindre potentielle negative konsekvenser for miljøet og menneskers helbred, der ellers kunne forårsages af forkert affaldshåndtering af denne enhed. Genbrug af materialer vil medvirke til at bevare naturens ressourcer. Hvis du vil have flere detaljerede oplysninger om genbrug af denne enhed, skal du kontakte din kommune, dit renovationsfirma eller den butik, hvor du købte enheden. Hukommelseskort Hvis produktet leveres komplet med et udtageligt hukommelseskort, er det normalt kompatibelt med det håndsæt, du har købt, men er muligvis ikke kompatibelt med andre enheder og kan ikke det samme som deres hukommelseskort. Kontroller inden køb eller brug, om de andre enheder er kompatible. Hvis produktet er udstyret med en hukommelseskortlæser, skal du kontrollere, at hukommelseskortet er kompatibelt inden køb eller brug. Hukommelseskort er generelt formateret ved leveringen. Brug en kompatibel enhed til at omformatere hukommelseskortet. Brug ikke operativsystemets standardformat ved formatering af hukommelseskortet på en pc. Der henvises til betjeningsvejledning eller Sony contact center for at få oplysninger. SIM-kort Hvis enheden er udstyret med en SIM-kortstik i standardstørrelse, kan du ved at indsætte en ikke kompatibel SIM-kort (f.eks. et micro SIM-kort, et micro SIMkort med en ikke-sony-adapter, eller et standard SIM-kort skåret til micro SIMkortstørrelse) i SIM-kortstikket, beskadige SIM-kortet eller enheden permanent. Sony garanterer ikke og vil ikke være ansvarlig for eventuelle skader forårsaget af brug af ikke-kompatible eller modificeret SIM-kort. Advarsel! Hvis enheden kræver en adapter for at kunne sættes i håndsættet eller en anden enhed, må kortet ikke isættes direkte uden den nødvendige adapter. Forholdsregler ved brug af hukommelseskort Udsæt ikke hukommelseskortet for fugt. Berør ikke terminalforbindelserne med hånden eller en metalgenstand. Undgå at slå på, bøje eller tabe hukommelseskortet. 7 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

8 Forsøg ikke at skille hukommelseskortet ad eller at ændre det. Brug eller opbevar ikke hukommelseskortet et fugtigt eller korroderende sted eller i kraftig varme, f.eks. i en lukket bil om sommeren, i direkte sollys eller i nærheden af et varmeapparat m.v. Du må ikke trykke eller bukke enden af hukommelseskortadapteren med for stor kraft. Lad ikke snavs, støv eller fremmedlegemer trænge ind i hukommelseskortadapteren. Kontroller, at hukommelseskortet er korrekt isat. Sæt hukommelseskortet så langt som muligt ind i den hukommelseskortadapter, der er nødvendig. Hukommelseskortet fungerer kun korrekt, hvis det er sat helt ind. Vi anbefaler, at du tager en backupkopi af vigtige data. Vi er ikke ansvarlig for tab eller beskadigelse af indhold, du gemmer på hukommelseskortet. De registrerede data kan blive beskadiget eller gå tabt, hvis du fjerner hukommelseskortet eller hukommelseskortadapteren, slukker for strømmen under formatering, læser eller skriver data eller bruger hukommelseskortet på steder med kraftig statisk elektricitet eller elektriske felter med kraftig stråling. Beskyttelse af personlige oplysninger Slet personlige oplysninger, inden du bortskaffer produktet. For at slette data skal du nulstille alt. Sletning af data fra enhedens hukommelse er ikke nogen garanti for, at de ikke kan gendannes. Sony garanterer ikke, at oplysninger ikke kan gendannes og påtager sig intet ansvar i forbindelse med afsløring af oplysninger, selv ikke efter udførelse af funktionen til nulstilling af alt. For enheder der understøtter funktioner til 3D-visning Ved visning af 3D-billeder taget med denne enhed, hvis relevant, på en 3Dkompatibel skærm, kan du opleve ubehag i form belastede øjne, udmattelse eller kvalme. For at forhindre disse symptomer, anbefaler vi at du tager regelmæssige pauser. Men du skal selv afgøre hvor lange og hyppige pauser du har brug for, da det er forskelligt fra person til person. Hvis du oplever nogen form for ubehag, skal du stoppe med at se 3D-billeder indtil du har det bedre og rådføre dig med en læge, hvis det er nødvendigt. Se også betjeningsvejledningen, der fulgte med enheden eller softwaren du har oprettet 8 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

9 forbindelse med eller anvender med enheden. Bemærk at et barns syn statigt er under udvikling (især yngre end 6 år). Rådfør dig med en børnelæge eller en øjenlæge inden du lader dit barn se 3D-billeder og sørg for at barnet overholder ovenstående forholdsregler, når det ser sådanne billeder. Advarsel mod høj lydstyrke! Undgå lydstyrker, der kan være skadelige for hørelsen. Slutbrugerlicensaftale Software, der leveres med denne enhed og medfølgende medier, ejes af Sony Mobile Communications Inc., og/eller datterselskaber heraf samt leverandører og licensgivere. Sony giver dig en ikke-eksklusiv begrænset licens til at anvende softwaren udelukkende i forbindelse med den enhed, den er installeret på eller leveret med. Ejendomsretten til softwaren sælges, videregives eller overdrages på ingen måde. Du må under ingen omstændigheder forsøge at finde frem til kildekoden eller andre komponenter bag softwaren, genskabe og distribuere softwaren eller ændre softwaren. Du har kun ret til at overføre rettigheder og forpligtelser forbundet med softwaren til tredjepart, hvis det sker sammen med den enhed, softwaren blev leveret med, og på betingelse af, at tredjeparten skriftligt accepterer betingelserne for denne licens. Denne licens er gyldig i hele enhedens levetid. Den kan ophæves, hvis du skriftligt videregiver dine rettigheder til enheden til tredjepart. Hvis nogen af disse vilkår og betingelser ikke overholdes, ophæves licensen øjeblikkeligt. Sony og Sonys tredjepartsleverandører og licensgivere fastholder alle rettigheder til, adkomst til og interesser i softwaren. I det omfang, at softwaren indeholder materiale eller kode fra tredjepart, er sådanne tredjeparter omfattet af disse betingelser. Denne licens reguleres af gældende lovgivning i Japan. Ovenstående gælder forbrugerens lovbestemte rettigheder, når det finder anvendelse. I tilfælde af, at software, der leveres med eller stilles til rådighed i forbindelse med enheden, er omfattet af yderligere vilkår og betingelser, gælder disse også for din besiddelse og anvendelse af softwaren. Eksportregulativer Eksportregulativer: Enheden eller softwaren kan være underlagt EUs, USAs og andre landes import- og eksportregulativer. Du skal overholde alle gældende love og regulativer, og skal opnå og vedligeholde de fornødne eksport og import licenser for at leverancerne i henhold til denne aftale kan leveres til dig. Uden at begrænse det ovennævnte, og som et eksempel, vil du ikke velvidende herom må eksportere eller geneksportere produkter til de destinationer, der er 9 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

10 identificeret ifølge artiklerne i kapitel II i Europarådets Direktiv (EF) 428/2009 og specifikt og uden begrænsinger overholde USAs regerings eksportadministrationsregulativer ( EAR, 15 C.F.R , administreret af handelsministeriet, kontoret for industri og sikkerhed (30 C.F.R. 500 et. seq., ofac/) administreret af USAs skatteministeriums OFAC (Office of Foreign Assets Control). Begrænset ansvar Sony Mobile Communications AB, SE Lund, Sverige eller eller et af dets datterselskaber, giver Begrænset ansvar til din mobile enhed, originalt tilbehør leveret sammen med din mobile enhed og/eller dit mobile computer produkt (herefter omtalt som Produktet ). Har produktet brug for garantiservice, skal du levere det tilbage til forhandleren, fra hvem det blev købt, eller kontakt dit lokale Sony Contact Center (der kan blive opkrævet indlandstakst) eller besøg for at få flere oplysninger. Vores garanti Under forudsætning at dette Begrænsede ansvar, Garanterer Sony at dette Produkt er fri for defekter i design, materiale og fremstilling på tidspunktet for forbrugerens oprindelige køb af det. Dette begrænsede ansvar gælder i en periode på to (2) år fra Produktets originale købsdato og i en periode på et (1) år fra Produktets originale købsdato for alt originalt tilbehør (f.eks. batteriet, oplader eller håndfrit sæt), der kan være leveret sammen med enheden. Hvad vi vil gøre Hvis dette Produkt i garantiperioden ikke fungerer under normal anvendelse og service, pga. defekter i design, materialer og fremstilling, distributører og servicepartnere autoriseret af Sony, i landet/regionen* hvor du købte Produktet, vil efter deres valg enten reparere, erstatte eller refunderer Produktets købspris i henhold til vilkår og betingelser anført heri. Sony og dets servicepartnere forbeholder sig retten til at opkræve et ekspeditionsgebyr, hvis et returneret Produkt viser sig ikke at være omfattet af garantien i henhold til betingelserne nedenfor. Bemærk at nogle af dine personlige indstillinger, overførsler og andre oplysninger kan gå tabt når Sony-produktet repareres eller udskiftes. På nuværende tidspunkt kan Sony være forhindret af gældende lovgivning eller andre lovgivningsmæssige eller tekniske begrænsninger i at tage en backup af visse overførsler. Sony påtager sig intet ansvar for mistede oplysninger af enhver slags og tilbage betaler dig ikke for sådanne tab. Du bør altid tage en backup af alle oplysninger gemt på Sony-produktet, f.eks overførsler, kalender og kontakter, inden du afleverer Sony-produktet til reparation eller erstatning. 10 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

11 Betingelser 1. Denne begrænsede garanti er kun gyldig, hvis produktets oprindelige købsbevis, der er udstedt af en autoriseret Sony-forhandler, og hvor købsdato og serienummer** er angivet, fremvises sammen med det produkt, der skal repareres eller ombyttes. Sony forbeholder sig ret til at afvise service under garantien, såfremt disse oplysninger er blevet fjernet eller ændret efter det oprindelige køb af produktet hos forhandleren. 2. Såfremt Sony reparerer eller udskifter produktet, er reparationen af den pågældende defekt eller det udskiftede produkt omfattet af garantien i den resterende oprindelige garantiperiode eller i halvfems (90) dage fra datoen for reparation, afhængigt af hvilken periode der er længst. Reparation eller udskiftning kan omfatte anvendelse af funktionelt ækvivalente, istandsatte enheder. Udskiftede dele eller komponenter bliver Sonys ejendom. 3. Garantien omfatter ikke produktfejl, der skyldes: Almindelig slitage. Anvendelse i omgivelser, hvor de relevante grænser for IP-klassifikationerne overskrides (herunder væskeskade eller registrering af væske i enheden som følge af en sådan anvendelse). Forkert anvendelse eller manglende anvendelse i henhold til Sonys anvisninger for anvendelse og vedligeholdelse af produktet. Ligeledes omfatter garantien ikke produktfejl, der skyldes uheld, ændringer eller tilpasninger af software eller hardware. Et genopladeligt batteri kan oplades og aflades mere end hundrede gange. Til sidst vil det dog blive slidt. Dette er ikke en fejl og svarer til almindelig slitage. Det er på tide at udskifte batteriet, når tale- eller standbytiden bliver mærkbart kortere. Sony anbefaler, at du kun anvender batterier og opladere, der er godkendt af Sony. Mindre variationer i displayets lysstyrke og farve kan forekomme mellem forskellige enheder. Der kan være bittesmå lyse eller mørke prikker på displayet. Det sker, når individuelle prikker har funktionsfejl og ikke kan justeres. To defekte pixels anses som acceptabelt. Der kan forekomme mindre forskelle på kamerabilledets udseende fra enhed til enhed. Det er ikke ualmindeligt og betragtes ikke som et defekt kameramodul. 11 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

12 4. Da det mobilsystem, som produktet benytter, leveres af et teleselskab, der er uafhængigt af Sony, er Sony ikke ansvarlig for dette systems drift, tilgængelighed, dækning, tjenester eller rækkevidde. 5. Denne garanti omfatter ikke produktfejl, der skyldes installationer, ændringer, reparation eller åbning af produktet af en person, som ikke er autoriseret af Sony. 6. Garantien omfatter ikke produktfejl, der skyldes anvendelse af tilbehør eller andre perifere enheder, som ikke er originalt tilbehør fra Sony, der er beregnet til anvendelse med produktet. Sony fraskriver sig alle former for garantier, udtrykkelige eller underforståede, for fejl på produktet eller perifere enheder, der skyldes virus, trojanske heste, spyware eller anden skadelig software. Sony anbefaler kraftigt, at du installerer relevant antivirussoftware på produktet og enhver perifer enhed, der sluttes til det, hvor det er relevant, og opdaterer det regelmæssigt for at beskytte enheden bedre. Det er imidlertid underforstået, at sådan software aldrig vil beskytte produktet eller perifere enheder fuldstændigt, og Sony fraskriver sig enhver garanti, udtrykkelig eller underforstået, i tilfælde af manglende opfyldelse af det tilsigtede formål af en sådan antivirussoftware. 7. Garantien bortfalder, hvis nogen af produktets forseglinger er brudt. 8. UD OVER DENNE BEGRÆNSEDE GARANTI GIVES DER INGEN UDTRYKKELIGE GARANTIER, HVERKEN SKRIFTLIGE ELLER MUNDTLIGE. ALLE UNDERFORSTÅEDE GARANTIER, HERUNDER, MEN IKKE BEGRÆNSET TIL, GARANTIER FOR SALGBARHED ELLER EGNETHED TIL ET BESTEMT FORMÅL, ER BEGRÆNSET TIL VARIGHEDEN AF DENNE BEGRÆNSEDE GARANTI. I DET FULDE OMFANG GÆLDENDE LOVGIVNING GØR DET MULIGT AT FRASKRIVE SIG FØLGENDE SKADER, KAN SONY ELLER SONYS LICENSGIVERE I INTET TILFÆLDE HOLDES ANSVARLIGE FOR HÆNDELIGE SKADER ELLER FØLGESKADER AF NOGEN ART, HERUNDER, MEN IKKE BEGRÆNSET TIL, TABT FORTJENESTE ELLER KOMMERCIELT TAB. I visse lande/stater er det ikke tilladt at udelukke eller begrænse ansvaret for hændelige skader eller følgeskader eller begrænse varigheden af underforståede garantier, og derfor gælder ovenstående begrænsninger eller udelukkelser muligvis ikke for dig. 12 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

13 Garantien påvirker hverken forbrugerens lovbestemte rettigheder under gældende lov eller forbrugerens rettigheder over for forhandleren i forhold til deres købs-/salgskontrakt. Landespecifikke betingelser Hvis du har købt dit produkt i et land, der er medlem af Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS), eller i Schweiz eller Republikken Tyrkiet, og hvis produktet var beregnet til salg i EØS, Schweiz eller Tyrkiet, kan du få udført service på dit produkt i et hvilket som helst EØS-land, i Schweiz eller Tyrkiet. Servicen udføres i henhold til de betingelser i garantien, der er gældende i det land, hvor der skal udføres service, såfremt et identisk produkt sælges i landet af en autoriseret Sony-forhandler. Ring til det lokale Sony Contact Center for at finde ud af, om dit produkt sælges i det land, hvor du befinder dig. Vær opmærksom på, at visse typer service muligvis ikke er tilgængelige uden for det oprindelige købsland, for eksempel hvis produktets interiør eller eksteriør er anderledes end tilsvarende modeller, der sælges i andre lande. Bemærk desuden, at det nogle gange ikke er muligt at reparere produkter, hvor SIMkortet er låst. ** I nogle lande/områder kræves der muligvis yderligere oplysninger (for eksempel et gyldigt garantikort). Varemærker, anerkendelser og ophavsret 2015 Sony Mobile Communications Inc. og dets associerede selskaber. Alle rettigheder forbeholdes. Xperia er et varemærke eller registreret varemærke tilhørende Sony Mobile Communications Inc. Sony er et varemærke eller registreret varemærke tilhørende Sony Corporation. Bluetooth er et varemærke eller registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG Inc., og Sonys anvendelse af mærket sker under licens. Alle produkt- og virksomhedsnavne, der er nævnt heri, er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende deres respektive ejere. Der tages forbehold for alle rettigheder, der ikke udtrykkeligt er angivet heri. Du kan finde flere oplysninger på 13 Dette er en internetudgave af denne publikation. Udskriv kun til privat brug.

14 Sony Mobile Communications Inc Konan, Minato-ku, Tokyo , Japan

15 2015 Important information

16 Sony Consumer Web site At there is a support section where help and tips are only a few clicks away. Here you will find the latest computer software updates and tips on how to use your product more efficiently. Service and support You have access to a portfolio of exclusive service advantages such as: Global and local Web sites providing support. A global network of Contact Centers. An extensive network of Sony service partners. A warranty period. Learn more about the warranty conditions in the Limited Warranty section. At or you can find the latest support tools and information. For operator-specific services and features, please contact your network operator. You can also contact our Contact Centers or contact your local dealer. (Calls are charged according to national rates, including local taxes, unless it is a toll-free number.) If your product needs service, please contact the dealer from whom it was purchased, or one of our service partners. To make a claim under the limited warranty, proof of purchase is required. Guidelines for Safe and Efficient Use Please follow these guidelines. Failure to do so might entail a potential health risk or product malfunction. If in doubt as to its proper function, have the product checked by a certified service partner before charging or using it. Recommendations for care and safe use of our products Handle with care and keep in a clean and dust-free place. Warning! May explode if disposed of in fire. Do not use in environments where relevant IP rating limitations, if applicable, are exceeded (including excess depths and/or pressures of liquid and/or dust) or expose to excess humidity. For optimum performance, the product should not be operated in temperatures below -10 C(+14 F) or above +45 C(+113 F). Do not expose the battery to temperatures above +60 C(+140 F). Do not expose to flames or lit tobacco products. Do not drop, throw or try to bend the product. 2 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

17 Do not paint or attempt to disassemble or modify the product. Only Sony authorised personnel should perform service. Consult with authorised medical staff and the instructions of the medical device manufacturer before using the product near pacemakers or other medical devices or equipment. Discontinue use of electronic devices, or disable the radio transmitting functionality of the device, where required or requested to do so. Do not use where a potentially explosive atmosphere exists. Do not place the product, or install wireless equipment, in the area above an air bag in a car. Caution: Cracked or broken displays may create sharp edges or splinters that could be harmful upon contact. Do not use a Bluetooth Headset in positions where it is uncomfortable or will be subject to pressure. Avoid contact against your skin for longer periods. The heat generated when your device is transmitting can irritate your skin. It is recommended to use a headset for long phone calls. Children Warning! Keep out of the reach of children. Do not allow children to play with mobile devices or accessories. They could hurt themselves or others. Products may contain small parts that could become detached and create a choking hazard. Power supply (Charger) Connect the charger to power sources as marked on the product. Do not use outdoors or in damp areas. Do not alter or subject the cord to damage or stress. Unplug the unit before cleaning it. Never alter the plug. If it does not fit into the outlet, have a proper outlet installed by an electrician. When a power supply is connected there is a small drain of power. To avoid this small energy waste, disconnect the power supply when the product is fully charged. Use of charging devices that are not Sony branded may pose increased safety risks. Battery New or idle batteries can have short-term reduced capacity. Fully charge the battery before initial use. Use for the intended purpose only. Charge the battery in temperatures between +5 C(+41 F) and +45 C(+113 F). Do not put the battery into your mouth. Do not let the battery contacts touch another metal object. Turn off the product before removing the battery. Performance depends on temperatures, signal strength, usage patterns, features selected and voice or data transmissions. Only Sony service partners should remove or replace built-in batteries. Use of batteries that are not Sony branded may pose increased 3 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

18 safety risks. Replace the battery only with another Sony battery that has been qualified with the product per the standard IEEE Use of an unqualified battery may present a risk of fire, explosion, leakage or other hazard. Personal medical devices Mobile devices / devices with radio transmitters may affect implanted medical equipment. Reduce risk of interference by keeping a minimum distance of 15 cm(6 inches) between the Sony product and the medical device. Use the Sony device at your right ear, when applicable. Do not carry the device in your breast pocket. Turn off the device if you suspect interference. For use in proximity to personal medical devices, please consult a physician and the device manufacturer. Driving In some cases, vehicle manufacturers may forbid the use of mobile devices in their vehicles unless a handsfree kit with an external antenna supports the installation. Check with the vehicle manufacturer's representative to be sure that a mobile device or Bluetooth handsfree will not affect the electronic systems in the vehicle. Full attention should be given to driving at all times and local laws and regulations restricting the use of wireless devices while driving must be observed. GPS/Location based functions Some products provide GPS/Location based functions. Location determining functionality is provided As is and With all faults. Sony does not make any representation or warranty as to the accuracy of such location information. Use of location-based information by the device may not be uninterrupted or error free and may additionally be dependent on network service availability. Please note that functionality may be reduced or prevented in certain environments such as building interiors or areas adjacent to buildings. Caution: Do not use GPS functionality in a manner which causes distraction from driving. Emergency calls Calls cannot be guaranteed under all conditions. Never rely solely upon Sony Mobile devices for essential communication. Calls may not be possible in all areas, on all networks, or when certain network services and/or mobile device features are used. Please note that some Sony devices are not capable of supporting voice calls, including emergency calls. Antenna Use of antenna devices not marketed by Sony could damage the mobile device, reduce performance, and produce Specific Absorption Rate (SAR) levels above the established limits. Do not cover the antenna with your hand as this affects call quality, power levels and can shorten talk and standby times. Radio Frequency (RF) exposure and Specific Absorption Rate (SAR) When the mobile device or Bluetooth handsfree functionality is turned on, it emits low levels of radio frequency energy. International safety guidelines have been developed through periodic and thorough evaluation of scientific studies. These guidelines establish permitted levels of radio wave exposure. The guidelines include a safety margin designed to assure the safety of all persons and to account for any variations in measurements. Specific Absorption Rate (SAR) is used to measure radio frequency energy absorbed by the body when using a mobile device. The SAR value is determined at the highest certified 4 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

19 power level in laboratory conditions, but because the device is designed to use the minimum power necessary to access the chosen network, the actual SAR level can be well below this value. There is no proof of difference in safety based on difference in SAR value. Products with radio transmitters sold in the US must be certified by the Federal Communications Commission (FCC). When required, tests are performed when the device is placed at the ear and when worn on the body. For body-worn operation, the device has been tested when positioned a minimum of 15 mm from the body without any metal parts in the vicinity of the device or when properly used with an appropriate Sony accessory and worn on the body. When operating with Hotspot functionality engaged, a separation distance of 10 mm was used. For more information about SAR and radio frequency exposure, go to: blogs.sonymobile.com/about-us/sustainability/health-and-safety/sar/. Flight mode Bluetooth and Wireless Local Area Network (WLAN) functionality, if available in the device, can be enabled in Flight mode but may be prohibited onboard aircraft or in other areas where radio transmissions are prohibited. In such environments, please seek proper authorisation before enabling Bluetooth or WLAN functionality even in Flight mode. Malware Malware (short for malicious software) is software that can harm device. Malware or harmful applications can include viruses, worms, spyware, and other unwanted programs. While the device does employ security measures to resist such efforts, Sony does not warrant or represent that the device will be impervious to the introduction of malware. You can however reduce the risk of malware attacks by using care when downloading content or accepting applications, refraining from opening or responding to messages from unknown sources, using trustworthy services to access the Internet, and only downloading content to the mobile device from known, reliable sources. Accessories Use only Sony branded original accessories and certified service partners. Sony does not test third-party accessories. Accessories may influence RF exposure, radio performance, loudness, electric safety and other areas. Third-party accessories and parts may pose a risk to your health or safety or decrease performance. Accessible Solutions/Special Needs You can use your TTY terminal with your Sony Mobile device. For information on accessibility features and solutions for persons with special needs, please visit blogs.sonymobile.com/about-us/sustainability/accessibility or contact Sony Mobile at Disposal of Old Electrical and Electronic Equipment (Applicable in the European Union and other European countries with separate collection systems) This symbol on the device or on its packaging indicates that this device shall not be treated as household waste. Instead it shall be handed over to the appropriate collection point for the recycling of electrical and electronic equipment. By ensuring this device is disposed of correctly, you will help prevent potential negative consequences for the environment and human health, which could otherwise be caused by inappropriate waste handling of this device. The recycling of materials will help to conserve 5 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

20 natural resources. For more detailed information about recycling of this device, please contact your local Civic office, your household waste disposal service, or the shop where you purchased the device. Memory card If the product comes complete with a removable memory card, it is generally compatible with the handset purchased but may not be compatible with other devices or the capabilities of their memory cards. Check other devices for compatibility before purchase or use. If the product is equipped with a memory card reader, check memory card compatibility before purchase or use. Memory cards are generally formatted prior to shipping. To reformat the memory card, use a compatible device. Do not use the standard operating system format when formatting the memory card on a PC. For details, refer to the operating instructions of the device or Sony contact center. SIM card If your device is equipped with a standard-sized SIM card slot, inserting an incompatible SIM card (for example, a micro SIM card, a micro SIM card with a non-sony adapter, or a standard SIM card cut into a micro SIM card size) in the SIM card slot may damage your SIM card or your device permanently. Sony does not warrant and will not be responsible for any damage caused by use of incompatible or modified SIM cards. Warning! If the device requires an adapter for insertion into the handset or another device, do not insert the card directly without the required adapter. Precautions on memory card use Do not expose the memory card to moisture. Do not touch terminal connections with your hand or any metal object. Do not strike, bend, or drop the memory card. Do not attempt to disassemble or modify the memory card. Do not use or store the memory card in humid or corrosive locations or in excessive heat such as a closed car in summer, in direct sunlight or near a heater, etc. Do not press or bend the end of the memory card adapter with excessive force. Do not let dirt, dust, or foreign objects get into the insert port of any memory card adapter. Check you have inserted the memory card correctly. Insert the memory card as far as it will go into any memory card adapter needed. The memory card may not operate properly unless fully inserted. We recommend that you make a backup copy of important data. We are not responsible for any loss or damage to content you store on the memory card. 6 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

21 Recorded data may be damaged or lost when you remove the memory card or memory card adapter, turn off the power while formatting, reading or writing data, or use the memory card in locations subject to static electricity or high electrical field emissions. Protection of personal information Erase personal data before disposing of the product. To delete data, perform a master reset. Deleting data from the memory of the device does not ensure that it cannot be recovered. Sony does not warrant against recovery of information and does not assume responsibility for disclosure of any information even after a master reset. For Devices Supporting 3D Viewing capabilities In viewing 3D images shot with this device, if applicable, on a 3D-compatible monitor, you may experience discomfort in the form of eye strain, fatigue, or nausea. To prevent these symptoms, we recommend that you take regular breaks. However, you need to determine for yourself the length and frequency of breaks you require, as they vary according to the individual. If you experience any type of discomfort, stop viewing the 3D images until you feel better, and consult a physician as necessary. Also refer to the operating instructions supplied with the device or software you have connected or are using with this device. Note that a child s eyesight is still at the development stage (particularly children below the age of 6). Consult a pediatrician or ophthalmologist before letting your child view 3D images, and make sure he/she observes the above precautions when viewing such images. Loudness warning! Avoid volume levels that may be harmful to your hearing. End user licence agreement Software delivered with this device and its media is owned by Sony Mobile Communications Inc., and/or its affiliated companies and its suppliers and licensors. Sony grants you a non-exclusive limited licence to use the software solely in conjunction with the device on which it is installed or delivered. Ownership of the software is not sold, transferred or otherwise conveyed. Do not use any means to discover the source code or any component of the software, reproduce and distribute the software, or modify the software. You are entitled to transfer rights and obligations to the software to a third party, solely together with the device with which you received the software, provided the third party agrees in writing to be bound by the terms of this Licence. This licence exists throughout the useful life of this device. It can be terminated by transferring your rights to the device to a third party in writing. Failure to comply with any of these terms and conditions will terminate the licence immediately. Sony and its third party suppliers and licensors retain all rights, title and interest in and to the software. To the extent that the software contains material or code of a third party, such third parties shall be beneficiaries of these terms. This licence is governed by the laws of Japan. When applicable, the foregoing applies to statutory consumer rights. In the event software accompanying or provided in conjunction with your device is provided with additional terms and conditions, such provisions shall also govern your possession and usage of the software. 7 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

22 Export regulations Export regulations: The device or software may be subject to import and export regulations of the European Union, the United States and other countries. You will comply with these applicable laws and regulations and will obtain and maintain any export and import license required for the delivery of goods to you under this Agreement. Without limiting the foregoing, and as an example, you will not knowingly export or re-export goods to destinations identified pursuant to Articles in Chapter II of European Council Regulation (EC) 428/2009 and specifically, and without limitation, you will also comply with U.S. government Export Administration Regulations ( EAR, 15 C.F.R , administered by Department of Commerce, Bureau of Industry and Security and economic sanctions regulations (30 C.F.R. 500 et. seq., ofac/) administered by the U.S. Department of Treasury, Office of Foreign Assets Control. Limited Warranty Sony Mobile Communications AB, SE Lund, Sweden, or its local affiliated company, provides this Limited Warranty for your mobile device, original accessory delivered with your mobile device, and/or your mobile computing product (hereinafter referred to as Product ). Should your Product need warranty service, please return it to the dealer from whom it was purchased, or contact your local Sony Contact Center (national rates may apply) or visit to get further information. Our warranty Subject to the conditions of this Limited Warranty, Sony warrants this Product to be free from defects in design, material and workmanship at the time of its original purchase by a consumer. This Limited Warranty will last for a period of two (2) years as from the original date of purchase of the Product for your mobile device, and for a period of one (1) year following the original purchase date of the Product for all original accessories (such as the battery, charger or handsfree kit) which may be delivered with your device. What we will do If, during the warranty period, this Product fails to operate under normal use and service, due to defects in design, materials or workmanship, Sony authorised distributors or service partners, in the country/region* where you purchased the Product, will, at their option, either repair, replace or refund the purchase price of the Product in accordance with the terms and conditions stipulated herein. Sony and its service partners reserve the right to charge a handling fee if a returned Product is found not to be under warranty according to the conditions below. Please note that some of your personal settings, downloads and other information may be lost when your Sony Product is repaired or replaced. At present, Sony may be prevented by applicable law, other regulation or technical restrictions from making a backup copy of certain downloads. Sony does not take any responsibility for any lost information of any kind and will not reimburse you for any such loss. You should always make backup copies of all the information stored on your Sony Product such as downloads, calendar and contacts before handing in your Sony Product for repair or replacement. Conditions 1. This Limited Warranty is valid only if the original proof of purchase for this Product issued by a Sony authorised dealer specifying the date of purchase and serial number**, is 8 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

23 presented with the Product to be repaired or replaced. Sony reserves the right to refuse warranty service if this information has been removed or changed after the original purchase of the Product from the dealer. 2. If Sony repairs or replaces the Product, the repair for the defect concerned, or the replaced Product shall be warranted for the remaining time of the original warranty period or for ninety (90) days from the date of repair, whichever is longer. Repair or replacement may involve the use of functionally equivalent reconditioned units. Replaced parts or components will become the property of Sony. 3. This warranty does not cover any failure of the Product that is due to: Normal wear and tear. Use in environments where relevant IP rating limitations, if applicable, are exceeded (including liquid damage or the detection of liquid inside the device resulting from such use). Misuse or failure to use in accordance with the Sony instructions for use and maintenance of the Product. Nor does this warranty cover any failure of the Product due to accident, software or hardware modification or adjustment, or acts of God. A rechargeable battery can be charged and discharged more than a hundred times. However, it will eventually wear out this is not a defect and corresponds to normal wear and tear. When the talk-time or standby time is noticeably shorter, it is time to replace the battery. Sony recommends that you use only batteries and chargers approved by Sony. Minor variations in display brightness and colour may occur between devices. There may be tiny bright or dark dots on the display. It occurs when individual dots have malfunctioned and can not be adjusted. Two defective pixels are deemed acceptable. Minor variations in camera image appearance may occur between devices. This is nothing uncommon and is not regarded as a defective camera module. 4. Since the cellular system on which the Product is to operate is provided by a carrier independent from Sony, Sony will not be responsible for the operation, availability, coverage, services or range of that system. 5. This warranty does not cover Product failures caused by installations, modifications, or repair or opening of the Product performed by a non-sony authorised person. 6. The warranty does not cover Product failures which have been caused by use of accessories or other peripheral devices which are not Sony branded original accessories intended for use with the Product. Sony disclaims any and all warranties, whether express or implied, for failures caused to the Product or peripheral devices as a result of viruses, trojan horses, spyware, or other malicious software. Sony strongly recommends that you install appropriate virus protection software on your Product and any peripheral devices connected to it, as available, and update it regularly, to better protect your device. It is understood, however, that such software will never fully protect your Product or its peripheral devices and Sony disclaims all warranties, whether express or implied, in case of failure by such antivirus software to fulfil its intended purpose. 9 This is an Internet version of this publication. Print only for private use.

DIVAR VIGTIGT! / IMPORTANT! MÅL / DIMENSIONS. The DIVAR wall lamp comes standard. with 2.4 m braided cord and a plug in power supply (EU or UK).

DIVAR VIGTIGT! / IMPORTANT! MÅL / DIMENSIONS. The DIVAR wall lamp comes standard. with 2.4 m braided cord and a plug in power supply (EU or UK). DIVAR VIGTIGT! / IMPORTANT! VIGTIGT læs vores anvisninger før du bruger produktet. Har du problemer med den elektriske installation, skal du kontakte en elektriker. Sørg for at altid slukke for strømmen

Læs mere

DIVAR VIGTIGT! / IMPORTANT! MÅL / DIMENSIONS

DIVAR VIGTIGT! / IMPORTANT! MÅL / DIMENSIONS DIVAR VIGTIGT! / IMPORTANT! VIGTIGT læs vores anvisninger før du bruger produktet. Har du problemer med den elektriske installation, skal du kontakte en elektriker. Sørg for at altid slukke for strømmen

Læs mere

Brugervejledning. MHL to HDMI Adapter IM750

Brugervejledning. MHL to HDMI Adapter IM750 Brugervejledning MHL to HDMI Adapter IM750 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Oversigt over MHL to HDMI Adapter...3 Kom godt i gang...4 Smart Connect...4 Opgradering af Smart Connect...4 Brug af MHL to

Læs mere

Hi-Res Audio/DNC Headset MDR-NC750

Hi-Res Audio/DNC Headset MDR-NC750 Brugervejledning Hi-Res Audio/DNC Headset MDR-NC750 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Introduktion...3 Oversigt... 3 De grundlæggende funktioner... 4 Sådan bærer du headsettet... 4 Tilslutning af dit

Læs mere

Brugervejledning. Xperia P TV Dock DK21

Brugervejledning. Xperia P TV Dock DK21 Brugervejledning Xperia P TV Dock DK21 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Bagside oversigt over TV Dock...3 Kom godt i gang...4 Håndtering af LiveWare...4 Opgradering af Håndtering af LiveWare...4 Brug

Læs mere

Xperia TX TV Dock DK22 Xperia T TV Dock DK23

Xperia TX TV Dock DK22 Xperia T TV Dock DK23 Brugervejledning Xperia TX TV Dock DK22 Xperia T TV Dock DK23 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Oversigt over TV Dock...3 Kom godt i gang...4 Smart Connect...4 Opgradering af Smart Connect...4 Brug af

Læs mere

SmartDock for Xperia ion Brugervejledning

SmartDock for Xperia ion Brugervejledning SmartDock for Xperia ion Brugervejledning Indholdsfortegnelse Indledning...3 Oversigt over SmartDock...3 Opladning med SmartDock...3 Kom godt i gang...5 LiveWare -administration...5 Opgradering af LiveWare

Læs mere

Brugervejledning. Trådløst display fra Miracast IM10

Brugervejledning. Trådløst display fra Miracast IM10 Brugervejledning Trådløst display fra Miracast IM10 Indholdsfortegnelse Brugervejledning til trådløst display fra Miracast...3 Konfiguration af trådløst display fra Miracast...4 Oversigt over hardware...4

Læs mere

Vigtige oplysninger 2014

Vigtige oplysninger 2014 2014 Vigtige oplysninger 2014 Important information Note! Read this information before using your device. LIMITED WARRANTY Subject to the conditions of this limited warranty, Sony Mobile or its relevant

Læs mere

DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING VLMT500 ADVARSEL!

DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING VLMT500 ADVARSEL! DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING VLMT500 Udpakningsinstruktioner Åben indpakningen forsigtigt og læg indholdet på et stykke pap eller en anden beskyttende overflade for at undgå beskadigelse. Kontroller at

Læs mere

Sikkerhedsvejledning

Sikkerhedsvejledning 11-01-2018 2 Sikkerhedsvejledning VIGTIGT! Venligst læs disse instruktioner inden sengen samles og tages i brug Tjek at alle dele og komponenter er til stede som angivet i vejledningen Fjern alle beslagsdele

Læs mere

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende

Privat-, statslig- eller regional institution m.v. Andet Added Bekaempelsesudfoerende: string No Label: Bekæmpelsesudførende Changes for Rottedatabasen Web Service The coming version of Rottedatabasen Web Service will have several changes some of them breaking for the exposed methods. These changes and the business logic behind

Læs mere

XXL-Rehab Stok XXL-Rehab Walking Cane

XXL-Rehab Stok XXL-Rehab Walking Cane XXL-Rehab Stok XXL-Rehab Walking Cane Anvendelse Use Max 270 kg Brugsanvisning User manual DK Bruges til: - Bariatriske brugere. UK For use by: - Bariatric users. Brugsanvisning for XXL-Rehab Stok ADVARSEL

Læs mere

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B.

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B. Mandara 1,884 sq. ft. Tradition Series Exterior Design A Exterior Design B Exterior Design C Exterior Design D 623.935.6700 robson.com Tradition OPTIONS Series Exterior Design A w/opt. Golf Cart Garage

Læs mere

Constant Terminal Voltage. Industry Workshop 1 st November 2013

Constant Terminal Voltage. Industry Workshop 1 st November 2013 Constant Terminal Voltage Industry Workshop 1 st November 2013 Covering; Reactive Power & Voltage Requirements for Synchronous Generators and how the requirements are delivered Other countries - A different

Læs mere

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B.

Mandara. PebbleCreek. Tradition Series. 1,884 sq. ft robson.com. Exterior Design A. Exterior Design B. Mandara 1,884 sq. ft. Tradition Series Exterior Design A Exterior Design B Exterior Design C Exterior Design D 623.935.6700 robson.com Tradition Series Exterior Design A w/opt. Golf Cart Garage Exterior

Læs mere

XXL-Rehab 4-punkt Stok XXL-Rehab 4-point Cane

XXL-Rehab 4-punkt Stok XXL-Rehab 4-point Cane XXL-Rehab 4-punkt Stok XXL-Rehab 4-point Cane Anvendelse Use Max 270 kg Brugsanvisning User manual DK Bruges til: - Bariatriske brugere. UK For use by: - Bariatric users. Brugsanvisning for XXL-Rehab 4-punkt

Læs mere

XXL-Rehab 4-punkt Stok XXL-Rehab 4-point Cane

XXL-Rehab 4-punkt Stok XXL-Rehab 4-point Cane XXL-Rehab 4-punkt Stok XXL-Rehab 4-point Cane Anvendelse Use Max 270 kg Brugsanvisning User manual DK Kan med fordel anvendes til: - Bariatriske brugere. UK Ideal use for: - Bariatric users. Brugsanvisning

Læs mere

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss

E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss E-PAD Bluetooth hængelås E-PAD Bluetooth padlock E-PAD Bluetooth Vorhängeschloss Brugervejledning (side 2-6) Userguide (page 7-11) Bedienungsanleitung 1 - Hvordan forbinder du din E-PAD hængelås med din

Læs mere

Operation Manual SMS Air Conditioner Remote Controller Model No.: SR-001

Operation Manual SMS Air Conditioner Remote Controller Model No.: SR-001 Operation Manual SMS Air Conditioner Remote Controller Model No.: SR-001 Ls venligst denne instruktions manual igennem inden brug af produktet Thank you for purchasing our product. This smart unit is not

Læs mere

Brugervejledning FJERNBETJENING RC-N

Brugervejledning FJERNBETJENING RC-N Brugervejledning FJERNBETJENING RC-N 2 Tillykke med din nye RC-N fjernbetjening. Fjernbetjeningen giver dig mulighed for at justere lydstyrken og skifte program på dine høreapparater. Før RC-N fjernbetjeningen

Læs mere

Varenr.: 553925 90 højre 553926 90 venstre 554027 90º højre med coating 554028 90º venstre med coating

Varenr.: 553925 90 højre 553926 90 venstre 554027 90º højre med coating 554028 90º venstre med coating DK GH Skiftespor Varenr.: 55395 90 højre 55396 90 venstre 55407 90º højre med coating 55408 90º venstre med coating 553991 60º højre 553995 60º venstre 551058 60º højre med coating 551059 60º venstre med

Læs mere

Portal Registration. Check Junk Mail for activation . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration

Portal Registration. Check Junk Mail for activation  . 1 Click the hyperlink to take you back to the portal to confirm your registration Portal Registration Step 1 Provide the necessary information to create your user. Note: First Name, Last Name and Email have to match exactly to your profile in the Membership system. Step 2 Click on the

Læs mere

Basic statistics for experimental medical researchers

Basic statistics for experimental medical researchers Basic statistics for experimental medical researchers Sample size calculations September 15th 2016 Christian Pipper Department of public health (IFSV) Faculty of Health and Medicinal Science (SUND) E-mail:

Læs mere

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1

Project Step 7. Behavioral modeling of a dual ported register set. 1/8/ L11 Project Step 5 Copyright Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 Project Step 7 Behavioral modeling of a dual ported register set. Copyright 2006 - Joanne DeGroat, ECE, OSU 1 The register set Register set specifications 16 dual ported registers each with 16- bit words

Læs mere

Elektriske apparater til husholdningsbrug o.l. Sikkerhed Del 1: Generelle krav

Elektriske apparater til husholdningsbrug o.l. Sikkerhed Del 1: Generelle krav Dansk standard Tillæg DS/IEC 60335-1/A1:2013 + Corr 1:2014 1. udgave 2014-05-08 Elektriske apparater til husholdningsbrug o.l. Sikkerhed Del 1: Generelle krav Household and similar electrical appliances

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

HR7775, HR7774. 4203.000.5832.4.indd 1 15-09-09 15:28

HR7775, HR7774. 4203.000.5832.4.indd 1 15-09-09 15:28 HR7775, HR7774 4203.000.5832.4.indd 1 15-09-09 15:28 EN DA DE EL ES FI FR IT NL NO PT SV TR English Dansk Deutsch Ελληνικα Español Suomi Français Italiano Nederlands Norsk Português Svenska Türkçe AR FA

Læs mere

UNISONIC TECHNOLOGIES CO.,

UNISONIC TECHNOLOGIES CO., UNISONIC TECHNOLOGIES CO., 3 TERMINAL 1A NEGATIVE VOLTAGE REGULATOR DESCRIPTION 1 TO-263 The UTC series of three-terminal negative regulators are available in TO-263 package and with several fixed output

Læs mere

frame bracket Ford & Dodge

frame bracket Ford & Dodge , Rev 3 02/19 frame bracket 8552005 Ford & Dodge ITEM PART # QTY DESCRIPTION 1 00083 8 NUT,.50NC HEX 2 00084 8 WASHER,.50 LOCK 3 14189-76 2 FRAME BRACKET 4 14194-76 1 411AL FRAME BRACKET PASSENGER SIDE

Læs mere

Special VFR. - ved flyvning til mindre flyveplads uden tårnkontrol som ligger indenfor en kontrolzone

Special VFR. - ved flyvning til mindre flyveplads uden tårnkontrol som ligger indenfor en kontrolzone Special VFR - ved flyvning til mindre flyveplads uden tårnkontrol som ligger indenfor en kontrolzone SERA.5005 Visual flight rules (a) Except when operating as a special VFR flight, VFR flights shall be

Læs mere

United Nations Secretariat Procurement Division

United Nations Secretariat Procurement Division United Nations Secretariat Procurement Division Vendor Registration Overview Higher Standards, Better Solutions The United Nations Global Marketplace (UNGM) Why Register? On-line registration Free of charge

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 1.0. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerplade DT-900 kan du oplade din telefon eller en anden kompatibel enhed uden at skulle

Læs mere

DANSK. INSTALLATIONSVEJLEDNING DS Pro Lærred med motor ADVARSEL!

DANSK. INSTALLATIONSVEJLEDNING DS Pro Lærred med motor ADVARSEL! DANSK INSTALLATIONSVEJLEDNING DS Pro Lærred med motor Udpakningsinstruktioner Åben indpakningen forsigtigt og læg indholdet på et stykke pap eller en anden beskyttende overflade for at undgå beskadigelse.

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

SkillGuide. Brugervejledning. Dansk

SkillGuide. Brugervejledning. Dansk SkillGuide Brugervejledning Dansk SkillGuide SkillGuide er en feedback-enhed, der er designet til at give "real time" og opsummerende feedback på udførelse af HLR. www.laerdal.com Medfølgende dele SkillGuide

Læs mere

Overfør fritvalgskonto til pension

Overfør fritvalgskonto til pension Microsoft Development Center Copenhagen, January 2009 Løn Microsoft Dynamics C52008 SP1 Overfør fritvalgskonto til pension Contents Ønsker man at overføre fritvalgskonto til Pension... 3 Brug af lønart

Læs mere

KALK- OG TEGLVÆRKSFORENINGEN. CPR Sustainable Construction

KALK- OG TEGLVÆRKSFORENINGEN. CPR Sustainable Construction CPR Sustainable Construction 1 Tommy Bisgaard - Direktør i Kalk- og Teglværksforeningen - Formand for DS 417 (CEN TC350 & 351) - Formand for miljøkomiteen i TBE & CU (keramiske industrier i Europa) - Medlem

Læs mere

Integrity R1.2-softwareopgraderingskit til Integrity R1.1. Produkt: Integrity R1.1. Dato: 21. november 2013 FCO:

Integrity R1.2-softwareopgraderingskit til Integrity R1.1. Produkt: Integrity R1.1. Dato: 21. november 2013 FCO: Integrity R1.2-softwareopgraderingskit til Integrity R1.1 Produkt: Integrity R1.1 Dato: 21. november 2013 FCO: 200 01 502 035 Vi leverer oplysningerne i denne meddelelse for at underrette dig om et vigtigt

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Smart Imaging Stand IPT-DS10M

Smart Imaging Stand IPT-DS10M Brugervejledning Smart Imaging Stand IPT-DS10M Indholdsfortegnelse Brugervejledning til Smart Imaging-holder...3 Indledning...4 Oversigt over funktioner...4 Oversigt over hardware...4 Grundlæggende...5

Læs mere

PMDK PC-Side Basic Function Reference (Version 1.0)

PMDK PC-Side Basic Function Reference (Version 1.0) PMDK PC-Side Basic Function Reference (Version 1.0) http://www.icpdas.com PMDK PC-Side Basic Function Reference V 1.0 1 Warranty All products manufactured by ICPDAS Inc. are warranted against defective

Læs mere

Brugervejledning. Bluetooth -musikmodtager BM10

Brugervejledning. Bluetooth -musikmodtager BM10 Brugervejledning Bluetooth -musikmodtager BM10 Indholdsfortegnelse Oversigt over tilbehør...3 Grundlæggende...4 Parring og tilslutning...5 Afbrydelse og genoprettelse af forbindelse...6 Smart Connect...7

Læs mere

RPW This app is optimized for: For a full list of compatible phones please visit radiation. result.

RPW This app is optimized for: For a full list of compatible phones please visit   radiation. result. TM TM RPW-1000 Laser Distance Measurer This app is optimized for: For a full list of compatible phones please visit www.ryobitools.eu/phoneworks IMPORTANT SAFETY S READ AND UNDERSTAND ALL INSTRUCTIONS.

Læs mere

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO

STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO STEVISON BLUETOOTH USB MICRO SD DAB+ FM DIGITAL RADIO Model: HN13549 Vejledning Funktioner 1. INFO/MENU 2. ALARM 3. NULSTIL 4. VÆLG 5. MODE 6. SCAN 7. VENSTRE ( ) 8. HØJRE ( ) 9. BÆREGREB 10. DOT-MATRIX

Læs mere

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index

DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK. Index DET KONGELIGE Index Download driver... 2 Find the Windows 7 version.... 2 Download the Windows Vista driver.... 4 Extract driver... 5 Windows Vista installation of a printer.... 7 Side 1 af 12 DET KONGELIGE

Læs mere

Skærmtilpasning. Version 4.2. Administratorvejledning

Skærmtilpasning. Version 4.2. Administratorvejledning Skærmtilpasning Version 4.2 Administratorvejledning Januar 2016 www.lexmark.com Indhold 2 Indhold Historik over ændringer... 3 Oversigt...4 Konfiguration af programmet...5 Adgang til Embedded Web Server...

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. version 2012 Service Pack 01 Hot fix Fix list - Payroll

Microsoft Dynamics C5. version 2012 Service Pack 01 Hot fix Fix list - Payroll Microsoft Dynamics C5 version 2012 Service Pack 01 Hot fix 001 4.4.01.001 Fix list - Payroll CONTENTS Introduction... 3 Payroll... 3 Corrected elements in version 4.4.01.001... 4 Microsoft Dynamics C5

Læs mere

ATEX direktivet. Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet.

ATEX direktivet. Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet. ATEX direktivet Vedligeholdelse af ATEX certifikater mv. Steen Christensen stec@teknologisk.dk www.atexdirektivet.dk tlf: 7220 2693 Vedligeholdelse af Certifikater / tekniske dossier / overensstemmelseserklæringen.

Læs mere

XXL-Rehab Gulv forhøjer XXL-Rehab Floor raiser

XXL-Rehab Gulv forhøjer XXL-Rehab Floor raiser BRUGSANVISNING USER MANUAL Gulv forhøjer Floor raiser MAX 200 KG Kan med fordel anvendes til: - Bariatriske brugere. Ideal use for: - Bariatric users. BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING BRUGSANVISNING

Læs mere

RentCalC V2.0. 2012 Soft-Solutions

RentCalC V2.0. 2012 Soft-Solutions Udlejnings software Vores udvikling er ikke stoppet!! by Soft-Solutions RentCalC, som er danmarks ubetinget bedste udlejnings software, kan hjælpe dig med på en hurtigt og simple måde, at holde styr på

Læs mere

User Manual for LTC IGNOU

User Manual for LTC IGNOU User Manual for LTC IGNOU 1 LTC (Leave Travel Concession) Navigation: Portal Launch HCM Application Self Service LTC Self Service 1. LTC Advance/Intimation Navigation: Launch HCM Application Self Service

Læs mere

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1

IBM Network Station Manager. esuite 1.5 / NSM Integration. IBM Network Computer Division. tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 IBM Network Station Manager esuite 1.5 / NSM Integration IBM Network Computer Division tdc - 02/08/99 lotusnsm.prz Page 1 New esuite Settings in NSM The Lotus esuite Workplace administration option is

Læs mere

Brugsanvisning. Installation Manual

Brugsanvisning. Installation Manual Manual size: 148 x 210 mm 175g copper paper(铜版纸印刷) UNIVERSAL BIL TAGBAGAGEBÆRER Brugsanvisning UNIVERSAL CAR ROOF RACK Installation Manual Model no. 10889 Tak fordi du valgte dette produkt, som vi håber

Læs mere

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering

Backup Applikation. Microsoft Dynamics C5 Version 2008. Sikkerhedskopiering Backup Applikation Microsoft Dynamics C5 Version 2008 Sikkerhedskopiering Indhold Sikkerhedskopiering... 3 Hvad bliver sikkerhedskopieret... 3 Microsoft Dynamics C5 Native database... 3 Microsoft SQL Server

Læs mere

Subject to terms and conditions. WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR

Subject to terms and conditions. WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR WEEK Type Price EUR ITSO SERVICE OFFICE Weeks for Sale 31/05/2015 m: +34 636 277 307 w: clublasanta-timeshare.com e: roger@clublasanta.com See colour key sheet news: rogercls.blogspot.com Subject to terms and conditions THURSDAY

Læs mere

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8

Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro. Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 Shooting tethered med Canon EOS-D i Capture One Pro Shooting tethered i Capture One Pro 6.4 & 7.0 på MAC OS-X 10.7.5 & 10.8 For Canon EOS-D ejere der fotograferer Shooting tethered med EOS-Utility eller

Læs mere

Advarsel: Læs alle instrukser og færdiggør samlingen før brug. Det kan være en fordel at være to til at samle trampolinen.

Advarsel: Læs alle instrukser og færdiggør samlingen før brug. Det kan være en fordel at være to til at samle trampolinen. InGround trampolin Advarsel: - Indeholder små dele som kan forårsage kvælning. - Trampolinen må ikke bruges af børn under 3 år. - For at undgå at glide, bør trampolinen ikke bruges når den er våd. - Kun

Læs mere

Sikkerhed & Revision 2013

Sikkerhed & Revision 2013 Sikkerhed & Revision 2013 Samarbejde mellem intern revisor og ekstern revisor - og ISA 610 v/ Dorthe Tolborg Regional Chief Auditor, Codan Group og formand for IIA DK RSA REPRESENTATION WORLD WIDE 300

Læs mere

NOTIFICATION. - An expression of care

NOTIFICATION. - An expression of care NOTIFICATION - An expression of care Professionals who work with children and young people have a special responsibility to ensure that children who show signs of failure to thrive get the wright help.

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

GNSS/INS Product Design Cycle. Taking into account MEMS-based IMU sensors

GNSS/INS Product Design Cycle. Taking into account MEMS-based IMU sensors GNSS/INS Product Design Cycle Taking into account MEMS-based IMU sensors L. Vander Kuylen 15 th th December 2005 Content Product Definition Product Development Hardware Firmware Measurement Campaign in

Læs mere

PEMS RDE Workshop. AVL M.O.V.E Integrative Mobile Vehicle Evaluation

PEMS RDE Workshop. AVL M.O.V.E Integrative Mobile Vehicle Evaluation PEMS RDE Workshop AVL M.O.V.E Integrative Mobile Vehicle Evaluation NEW - M.O.V.E Mobile Testing Platform Key Requirements for Measuring Systems Robustness Shock / vibrations Change of environment Compact

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger

Microsoft Dynamics C5. Nyheder Kreditorbetalinger Microsoft Dynamics C5 Nyheder Kreditorbetalinger INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Uddybning af ændringer... 4 Forbedring vedr. betalings-id er... 4 Ændringer i betalingsmåder (kreditorbetalinger)...

Læs mere

EuroForm OCR-B Installation Guide

EuroForm OCR-B Installation Guide EuroForm OCR-B Installation Guide Dansk For HP LaserJet Printers Installation Guide NOTE The information contained in this document is subject to change without notice. EuroForm makes no warranty of any

Læs mere

QUICK START Updated:

QUICK START Updated: QUICK START Updated: 24.08.2018 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get started

Læs mere

SAS Corporate Program Website

SAS Corporate Program Website SAS Corporate Program Website Dear user We have developed SAS Corporate Program Website to make the administration of your company's travel activities easier. You can read about it in this booklet, which

Læs mere

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0

Userguide. NN Markedsdata. for. Microsoft Dynamics CRM 2011. v. 1.0 Userguide NN Markedsdata for Microsoft Dynamics CRM 2011 v. 1.0 NN Markedsdata www. Introduction Navne & Numre Web Services for Microsoft Dynamics CRM hereafter termed NN-DynCRM enable integration to Microsoft

Læs mere

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 1.0. udgave 2 Om musikmodtageren Med den trådløse Nokia-musikmodtager MD-310 kan du høre din yndlingsmusik i høj lydkvalitet uden at skulle skifte cd eller trække lange

Læs mere

Microsoft Development Center Copenhagen, June Løn. Ændring

Microsoft Development Center Copenhagen, June Løn. Ændring Microsoft Development Center Copenhagen, June 2010 Løn Microsoft Dynamics C5 20100 Ændring af satser r på DA-Barsel Contents Nye satser på DA-barsefra DA-Barsel...... 3 Brev 6 2 Nye satser på DA-barsel

Læs mere

Lithium-Ion Jump-Starters / Jumper Cables

Lithium-Ion Jump-Starters / Jumper Cables AUTOMOTIVE Lithium-Ion Jump-Starters / Jumper Cables Lithium-Ion Jump-Starter 1300: Part No. DRLJS130 1300 4 6 8 cylinder (6 liter gas 3 liter diesel) SafeJump technology prevents sparking and protects

Læs mere

Brugermanual. EnVivo Cassette Converter

Brugermanual. EnVivo Cassette Converter Brugermanual EnVivo Cassette Converter INDHOLD Introduktion... 3 Produktegenskaber... 3 Udpakning af Cassette Converter... 3 Isætning / udskiftning af batterier... 4 Installation af software... 4 Beskrivelse

Læs mere

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014

QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 QUICK START Updated: 18. Febr. 2014 For at komme hurtigt og godt igang med dine nye Webstech produkter, anbefales at du downloader den senest opdaterede QuickStart fra vores hjemmeside: In order to get

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Privat hotfix vedr. Timer indberettet i felt 200

Microsoft Dynamics C5. Privat hotfix vedr. Timer indberettet i felt 200 Microsoft Dynamics C5 Privat hotfix vedr. Timer indberettet i felt 200 INDHOLDSFORTEGNELSE En forløbelig afklaring... 3 Tilpasning af lønopsætningen... 3 Rettelser til kommafil... 3 Backup af lønopsætningen...

Læs mere

Magnetic Charging Dock

Magnetic Charging Dock Brugervejledning Magnetic Charging Dock Indholdsfortegnelse Indledning...3 Enkel opladning...3 Brug af den magnetiske opladningsdock...4 Brug af fikseringerne...4 Opladning af din telefon...4 Juridiske

Læs mere

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling 6.5.2009 Jacob Schaumburg-Müller jacobs@microsoft.com Direktør, politik og strategi Microsoft

Læs mere

FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S

FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S FIST-GPS3 I N S T A L L A T I O N S I N S T R U K S GPSTF-patchbakker monteret med prætermineret kabel UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED TDC Indhold 1 General information 2 Kit indhold 3 Montering af skuffer

Læs mere

09/11/2017. personlige data til via virksomhedens ATS-system.

09/11/2017. personlige data til via virksomhedens ATS-system. BRUGERVILKÅR 09/11/2017 Senest revideret Ved at oprette en SimplyJob-konto accepterer du at være begrænset af disse brugsbetingelser og vores privatlivspolitik, som er medtaget i denne aftale. Hvis du

Læs mere

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008

Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 Vina Nguyen HSSP July 13, 2008 1 What does it mean if sets A, B, C are a partition of set D? 2 How do you calculate P(A B) using the formula for conditional probability? 3 What is the difference between

Læs mere

R9H R9H R9H R9H R9H R9H R9H13303

R9H R9H R9H R9H R9H R9H R9H13303 Resi9 en da R9H84 - R9H84 - R9H84 - R9H844 - R9H0 - R9H0 - R9H0 IP0 NVE5695 http://tv.schneider-electric.com This service guide must be kept for future use. PLEASE NOTE bbthis equipment should be installed,

Læs mere

Brugervejledning. Quick Charger UCH10

Brugervejledning. Quick Charger UCH10 Brugervejledning Quick Charger UCH10 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Enkel opladning...3 Anvendelse af Quick Charger...4 Opladning af enheden...4 Juridisk meddelelse...5 Declaration of Conformity for

Læs mere

Tork Aftørringspapir Standard, M1. Fordel. Produktspecifikation. Beskrivelse. Farve: Hvid Type: Mini Centerfeed Rulle

Tork Aftørringspapir Standard, M1. Fordel. Produktspecifikation. Beskrivelse. Farve: Hvid Type: Mini Centerfeed Rulle Fordel Allround aftørringspapir Ideel til rengøring af glas Velegnet til håndaftørring Godkendt til kontakt med fødevarer Tork Easy Handling, emballage som er let at løfte, åbne og folde sammen, når du

Læs mere

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension

DK - Quick Text Translation. HEYYER Net Promoter System Magento extension DK - Quick Text Translation HEYYER Net Promoter System Magento extension Version 1.0 15-11-2013 HEYYER / Email Templates Invitation Email Template Invitation Email English Dansk Title Invitation Email

Læs mere

Ekstraordinær Generalforsamling Vilvorde Kursuscenter 27. maj 2009

Ekstraordinær Generalforsamling Vilvorde Kursuscenter 27. maj 2009 Ekstraordinær Generalforsamling Vilvorde Kursuscenter 27. maj 2009 1 Safe Harbour Statement This presentation may contain forward-looking statements, including statements about our expectations of the

Læs mere

MS-H280-Pro Magnetic Stirrer

MS-H280-Pro Magnetic Stirrer MS-H280-Pro Magnetic Stirrer www..com Copyright: No part of this manual may be reproduced or transmitted without prior written permission of. VERSION201407 CONTENTS Chapter 1: Working Principle... 3 1

Læs mere

INSTALLATION INSTRUCTIONS STILLEN FRONT BRAKE COOLING DUCTS NISSAN 370Z P/N /308960!

INSTALLATION INSTRUCTIONS STILLEN FRONT BRAKE COOLING DUCTS NISSAN 370Z P/N /308960! Materials supplied: 1. (10) Zip Ties 2. (4) Hose Clamps 3. (2) Brake Duct Hose 4. (2) Brake Shields 5. (2) Front Brake Ducts ( Stock Fascia Only ) 6. (2) Washers 1 OD ( Stock Fascia Only ) 7. (8) Shims

Læs mere

Side 1 af 9. SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning

Side 1 af 9. SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning Side 1 af 9 SEPA Direct Debit Betalingsaftaler Vejledning 23.11.2015 1. Indledning Denne guide kan anvendes af kreditorer, som ønsker at gøre brug af SEPA Direct Debit til opkrævninger i euro. Guiden kan

Læs mere

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016

Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI. 28. september 2016 Sustainable investments an investment in the future Søren Larsen, Head of SRI 28. september 2016 Den gode investering Veldrevne selskaber, der tager ansvar for deres omgivelser og udfordringer, er bedre

Læs mere

JABRA mini. Brugsvejledning. jabra.com/mini

JABRA mini. Brugsvejledning. jabra.com/mini JABRA mini Brugsvejledning jabra.com/mini 2013 GN Netcom A/S. All rights reserved. Jabra is a registered trademark of GN Netcom A/S. All other trademarks included herein are the property of their respective

Læs mere

Maskindirektivet og Remote Access. Arbejdstilsynet Dau konference 2015 Arbejdsmiljøfagligt Center Erik Lund Lauridsen

Maskindirektivet og Remote Access. Arbejdstilsynet Dau konference 2015 Arbejdsmiljøfagligt Center Erik Lund Lauridsen Maskindirektivet og Remote Access Arbejdstilsynet Dau konference 2015 Arbejdsmiljøfagligt Center Erik Lund Lauridsen ell@at.dk Marts 2015 1 MD - Personsikkerhed og Remoten Hvad er spillepladen for personsikkerhed

Læs mere

Mini Reader BRUGSANVISNING. LPR - Livestock Pocket Reader. Rev 1.0

Mini Reader BRUGSANVISNING. LPR - Livestock Pocket Reader. Rev 1.0 Mini Reader LPR - Livestock Pocket Reader BRUGSANVISNING Rev 1.0 Beskrivelse Anvendelse Kom godt i gang Før læseren anvendes første gang, er det vigtigt at batteriet bliver fuldt opladet, som beskrevet

Læs mere

BILAG 8.1.F TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.F TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR

BILAG 8.1.F TIL VEDTÆGTER FOR EXHIBIT 8.1.F TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR BILAG 8.1.F TIL VEDTÆGTER FOR ZEALAND PHARMA A/S EXHIBIT 8.1.F TO THE ARTICLES OF ASSOCIATION FOR ZEALAND PHARMA A/S INDHOLDSFORTEGNELSE/TABLE OF CONTENTS 1 FORMÅL... 3 1 PURPOSE... 3 2 TILDELING AF WARRANTS...

Læs mere

An expression of care Notification. Engelsk

An expression of care Notification. Engelsk An expression of care Notification Engelsk Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen, Familierådgivningen Professionals who work with children and young have a special responsibility to ensure that

Læs mere

WATER BATH I Instruction Manual. Water Bath. Digital Control. Cat. No

WATER BATH I Instruction Manual. Water Bath. Digital Control. Cat. No Water Bath Digital Control Cat. No 340120 General Information 1. Unpack with care Please contact our sales office if any items are missing. 2. Read this instruction manual before start up. 3. For any question

Læs mere

Chiroform Massageapparat

Chiroform Massageapparat Chiroform Massageapparat Dobbelt virkende acupresserende massageapparat Med infrarød varme UN-2000M Læs denne brugsanvisning omhyggeligt før brug, og gem den til senere brug. Dette apparat er ikke til

Læs mere

INDSIGELSE DISPUTE. Indsigelsen vedrører. Disputed transactions. Udsteders kontaktperson og tlf.nr. Kortholdernavn. Kortnummer

INDSIGELSE DISPUTE. Indsigelsen vedrører. Disputed transactions. Udsteders kontaktperson og tlf.nr. Kortholdernavn. Kortnummer Udsteders kontaktperson og tlf.nr. Contact and phone number of issuer Kortholdernavn Name of cardholder Kortnummer Card number Indsigelsen vedrører Disputed transactions Købsdato Purchase date Forretningens

Læs mere

Brugervejledning Nokia Bærbar USB-universaloplader DC-18

Brugervejledning Nokia Bærbar USB-universaloplader DC-18 Brugervejledning Nokia Bærbar USB-universaloplader DC-18 1.3. udgave DA Dele Lær din bærbare oplader at kende. 1 Mikro-USB-stik 2 Stikgreb 3 Indikator for batteriniveau 4 Opladerstik 5 USB-kabel Produktets

Læs mere

TEKSTILER. i det nye affaldsdirektiv. - Kravene til, og mulighederne for, de danske aktører

TEKSTILER. i det nye affaldsdirektiv. - Kravene til, og mulighederne for, de danske aktører TEKSTILER i det nye affaldsdirektiv. - Kravene til, og mulighederne for, de danske aktører Artikel 3, stk. 2b definitionen af municipal waste Municipal waste means a) mixed waste and separately collected

Læs mere

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name - Opening English Danish Dear Mr. President, Kære Hr. Direktør, Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name Dear Sir, Formal, male recipient, name unknown Dear Madam,

Læs mere

4000 Generation Vejeceller Single Point Vejecelle SPSXL. Applikationer. Unikke Fordele

4000 Generation Vejeceller Single Point Vejecelle SPSXL. Applikationer. Unikke Fordele 4000 Generation Vejeceller Single Point Vejecelle SPSXL Unikke Fordele Udviklet og produceret i Danmark Fremstillet i rustfrit stål 1.4542 (17-4 PH) Robust kapacitiv teknologi Høj overlast tolerance (op

Læs mere