Instruktion til brug af prognosemodellen for events

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Instruktion til brug af prognosemodellen for events"

Transkript

1 Instruktion til brug af prognosemodellen for events 1.0 Introduktion Modellen kan bruges både før en begivenhed (pre-event), og efter en begivenhed har fundet sted (post-event). Pre-event kan modellen bruges til at prognosticere omfanget af effekterne af en begivenhed ud fra det skønnede antal gæster ved begivenheden. Post-event kan modellen derimod bruges til at måle de faktiske effekter af begivenhederne ud fra det realiserede antal gæster ved begivenheden. Prognosemodellen kan bruges til at estimere effekterne for events (sport - og kulturbegivenheder). Ved tilpasning af modellen kan den benyttes til at prognostificere omfanget af effekter af kongresser. Denne justering skyldes at der er forskel på henholdsvis event- og kongresgæsters døgnforbrug. For yderligere definition af en hhv. event og kongres se vejledningen "Effektmåling af sports-, kultur- og erhvervsbegivenheder, 2011". Når effekterne skal beregnes, kan der vælges et simpelt selvudfyldningsskema eller et mere avanceret selvudfyldningsskema. Forskellen på det simple og det avancerede skema: Ved det simple selvudfyldningsskema vælges der et døgnforbrug ud fra den orange kasse med gennemsnitlige døgnforbrug baseret på overnatningsform og type begivenhed. Ved det avancerede skema indhentes konkret viden om gæsternes forbrug gennem en gæsteundersøgelse (oftest en spørgeskema- eller interviewundersøgelse) Hvordan udfyldes skemaerne? Overordnet skal kun de kasser med blåt (antal hhv. dags- og overnattende gæster) samt de felter, der er markeret med orange (døgnforbrug) udfyldes. Alt andet udfyldes automatisk. Dog skal der også indtastes billetindtægter hvis relevant. Når skemaerne er udfyldt med disse stamdata, beregnes den direkte effekt i form af turismeomsætning automatisk. Denne størrelse er afgørende for, hvor store de afledte effekter af begivenheden er (moms- og afgifter, beskæftigelse mv.) Bemærk, at hvis der er mange danske udenbys eventgæster, vil de regionale effekter overstige de nationale effekter. Dette skyldes, at kun de udenlandske eventgæsters forbrug (=fremmed valuta) skaber en økonomisk netto-effekt, set fra et nationalt synspunkt

2 2.1 Simpel selvudfyldning Antal aktører: Her skelnes mellem aktører med bopæl i Danmark hhv. i udlandet samt mellem dagsgæster og overnattende gæster. Indtast antal hhv. danske og udenlandske dagsgæster, samt antal danske og udenlandske gæster med overnatning evt. fordelt på overnatningstype, afhængig af, om de har forskellige overnatningsformer og dermed forskelligt døgnforbrug. Hvis eventgæsterne overnatter ikke-kommercielt (typisk privat), eller hvis de overnatter i en anden kommune end værtskommunen, indtastes de som værende dagsgæster, med samme forbrug som éndagsgæster. Bemærk: det er kun eventgæster, der opholder sig i værtsbyen primært som følge af begivenheden der skal indtastes. Lokale event-/kongresgæster skal ikke inkluderes. Lokale gæster er de, der har bopæl i værtskommunen. Se "Effektmåling af sports-, kultur- og erhvervsbegivenheder, 2011" for en deltaljeret beskrivelse af kriterierne. Antal døgn/dagsbesøg pr. aktørgruppe: Indtast antal dage/døgn for hver aktørgruppe dvs. aktører med bopæl i hhv. Danmark og udlandet. Bemærk: Antal dagsbesøg per gæst vil typisk være 1, men kan være højere i de tilfælde, hvor gæsten kører til og fra eventen flere forskellige dage. Antal dagsbesøg/nætter i alt: Beregnes automatisk (antal aktører x antal dage/døgn) Dags-/døgnforbrug (kr.): Dagsforbruget er ens for alle. Døgnforbruget derimod indtastes for hver aktørgruppe afhængig af overnatningsform og nationalitet (dansker / udlænding). Hent døgnforbruget i den orange kasse til højre for skemaet. Billetindtægter (ved events): Medregn arrangørernes indtægter fra billetindtægter/deltagergebyrer (fra ikke-lokale danske og udenlandske deltagere/tilskuere), så længe indtægterne herfra vurderes at skulle dække driftomkostninger forbundet til selve afviklingen af begivenheden. I de tilfælde, hvor billetindtægterne ikke bliver i Danmark, f.eks. i tilfældet U/21 EM i fodbold 2011 (hvor de tilkom UEFA), eller hvor dele af billetindtægterne har et andet sigte end dækning af omkostninger ved begivenheden, f.eks. honorarer til optrædende, velgørenhed og/eller overskudsudlodning skal disse holdes ude og ikke inkluderes i omsætningsberegningen, da denne ellers vil blive overvurderet. 2.2 Avanceret selvudfyldning - kun ved forudgående gæsteundersøgelse

3 Antal aktører: Her skelnes mellem danskere og udlændinge samt dagsgæster og overnattende gæster, fordelt på forskellige aktørgrupper (tilskuere, deltagere, presse mv.). Hver aktørgruppe kan ændres efter behov, f.eks. kan der være flere forskellige tilskuergrupper med forskellig overnatningsform og forbrug. Indtast antal hhv. danske og udenlandske dagsgæster, samt antal danske og udenlandske gæster med overnatning evt. fordelt på aktørgruppe (deltagere, tilskuere, presse mv.). Hvis eventgæsterne overnatter ikke kommercielt (typisk privat), eller hvis de overnatter i en anden kommune end værtskommunen, indtastets de som værende dagsgæster, med samme forbrug som éndagsgæster. Bemærk: det er kun eventgæster, der opholder sig i kommunen primært som følge af begivenheden der skal indtastes. Lokale eventgæster skal ikke inkluderes. Lokale gæster er de, der har bopæl i værtskommunen. Antal døgn/dagsbesøg pr. aktørgruppe: Indtast antal dage/døgn for hver aktørgruppe (aktører med bopæl i hhv. Danmark og udlandet). Bemærk: Antal dagsbesøg per gæst vil typisk være 1, men kan være højere i de tilfælde, hvor gæsten kører til og fra eventen flere forskellige dage. Antal dagsbesøg/nætter i alt: Beregnes automatisk (antal aktører x antal dage /døgn) Dags/døgnforbrug (kr.): Dags/døgnforbruget indtastes for hver aktørgruppe. Dags/døgnforbruget hentes fra gæsteundersøgelse (oftest spørgeskema- eller interviewundersøgelse) foretaget under eventen. Er der ikke foretaget en indhentning af forbrugstal gennem en gæsteundersøgelse bruges simpel selvudfyldningsskema. Billetindtægter (ved events): Hvis relevant, indtast arrangørernes billetindtægter(kr.) fra solgte billetter til hhv. danske og udenlandske gæster. Så vidt muligt holdes billetsalget til lokale gæster ude. I de tilfælde, hvor billetindtægterne ikke bliver i Danmark, f.eks. i tilfældet U/21 EM i fodbold 2011 (hvor de tilkom UEFA), eller hvor dele af billetindtægterne har et andet sigte end dækning af omkostninger ved begivenheden, f.eks. velgørenhed og/eller overskudsudlodning skal disse holdes ude og ikke inkluderes i omsætningsberegningen. 3.0 Samfundsøkonomiske effekter Total turismeomsætning: Den omsætning, som direkte forbruges i værtskommunen fra deltagere, som opholder sig i værtskommunen som følge af begivenheden. Den totale turismeomsætning skaber herefter afledte effekter på tre samfundsøkonomiske dimensioner: beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu. Alle effekterne er total-effekter, dvs. inkluderer direkte, indirekte og inducerede effekter.

4 Beskæftigelse: Den beskæftigelse, som den begivenhedsskabte deltageromsætning skaber direkte i både forbrugs- (værts.) kommunen og via indirekte og inducerede effekter i andre dele af landet. Beskæftigelseseffekten opgives i antal årsværk. I opgørelsen af den nationale netto-effekt er den kommunale effekt indregnet. Værditilvækst: Den bruttoværditilvækst, som den begivenhedsskabte deltagerforbrug skaber direkte i både forbrugs- (værts-) kommunen og via indirekte og inducerede effekter i andre dele af landet. Bruttoværditilvæksten betegner restbeløbet til aflønning af variable omkostninger, herunder arbejdskraft og er omtrent ækvivalent til bruttonationalproduktets begrebet og opgøres i mio. kr. I opgørelsen af den nationale netto-effekt er den kommunale effekt indregnet. Skatteprovenu: Det offentlige provenu, som den begivenhedsskabte deltageromsætning skaber direkte i både forbrugs- (værts) kommunen og via indirekte og inducerede effekter i andre dele af landet. Provenuet opgøres i mio. kr. og består af både statslige, regionale og kommunale provenuer, hvoraf statslige provenuer udgør langt hovedparten. I opgørelsen af den nationale netto-provenu effekt er den kommunale effekt indregnet. 4.0 Yderligere information Beregningerne af det tilførte deltagerforbrugs afledte samfundsøkonomiske effekter bygger på den regionale ligevægtsmodel LINE, som drives i fællesskab af VisitDenmark, Erhvervs- og Byggestyrelsen, Arbejdsmarkedsstyrelsen og de regionale vækstfora. Se "Turismeøkonomisk effektmåling af sports-, kultur- og erhvervsbegivenheder, 2011" for en deltaljeret beskrivelse af nøgletallene og beregningsmetoderne.

5 pel selvudfyldning Samlet turismeomsætning: Aktørgruppe (ikke-lokale danskere og udlændinge) Antal aktører (personer) per eventdag Antal gns. døgn/dagsbesøg pr aktørgruppe Antal dagsbesøg/nætter i alt (B*C) Gns. dags/ døgnforbrug (kr.)* Turismeomsætning (kr.) (D*E) Danskere på dagsbsøg: - - Eventgæst på dagsbesøg (f.eks. tilskuere, deltagere) Danskere med overnatning (hotel, vandrerhjem mv.) Tilskurer , Dansk turismeomsætning (ekskl. billetindtægter) Billetindtægter fra danskere (ikke-lokale) - Dansk turismeomsætning (inkl. billetindtægter) Udlændinge på dagsbesøg: - - Eventgæst på dagsbesøg (f.eks. tilskuere, deltagere) Udlændinge med overnatning (hotel, vandrehjem mv.) Deltagere Officials Medarbejdere (udenlandske)

6 Tilskurer Udenlandsk turismeomsætning (ekskl. billetindtægter) Billetindtægter fra udlændinge Udenlandsk turismeomsætning (inkl. billetindtægter) Samlet turismeomsætning (ekskl. billetsalg) Samlet turismeomsætning (inkl. billetsalg) * Indsæt døgnforbrug fra skema til højre i de orange markerede felter. Bemærk døgnforbrug er excl. forbrug til eventbillet.

7 Samfundsøkonomiske effekter: Antal dagsbesøg - Antal overnatninger Total omsætning (DKK) heraf udenlandsk total omsætning (DKK) heraf udenlandsk total omsætning (%) Beskæftigelse (årsværk) 74,0% Effekter i værtskommunen 28 National netto-effekt (Danmark total)*** 22 Effekt i værtskommunen* Skatteprovenu (DKK) - heraf provenu til værtskommunen fra kommunale indkom National netto-effekt (Danmark total)*** Værditilvækst (DKK) Effekter i værtskommunen National netto-effekt (Danmark total)*** *Svarende til offentligt provenu der skabes i værtskommunen (moms og afgifter, sekskabsskatter, statslige indkomstsskatter og kommunal indkomstsskat til værtskommunen mv **Kommunal indkomstskat til værtskommunen (ekskl. selskabsskat, ejendomsskat og grundskyld) *** Der opnås kun en positiv national netto-effekt ved udenlandsk tilført i omsætning. Dansk omsætning skaber positive effekter i værtskommunen, som udlignes af tilsvarende n

8 *Overnatningsform Vælg hvilket døgnforbrug på baggrund af overnatningsform, der passer på dine eventgæster herunder: Eventgæsttype m/ overnatning på: Danmark (kr.) Udlandet (kr.) 0. Endagsturist (dagsbesøg) Hotel ferie Hotel forretning Camping Vandrerhjem Lejet feriehus Feriecenter Familie/venner * Bemærk: døgnforbrug inkluderer IKKE forbrug til eventbillet. Kilde: VisitDenmark, 2014 I stedet for oventående døgnforbrugstal er benyttet døgnsatser fra VDK opdateret jan. 2016

9

10 v). negative effekter i resten af landet, således netto-effekten er nul.

Instruktion til brug af prognosemodellen for events

Instruktion til brug af prognosemodellen for events Instruktion til brug af prognosemodellen for events 1.0 Introduktion Modellen kan bruges både før en begivenhed (pre-event), og efter en begivenhed har fundet sted (post-event). Pre-event kan modellen

Læs mere

Instruktion til brug af prognosemodellen for events

Instruktion til brug af prognosemodellen for events Instruktion til brug af prognosemodellen for events 1.0 Introduktion Modellen kan bruges både før en begivenhed (pre-event), og efter en begivenhed har fundet sted (post-event). Pre-event kan modellen

Læs mere

Ansøgning om støtte til ICF Canoe Sprint World Championship / ICF Paracanoe Sprint World Championship 2021

Ansøgning om støtte til ICF Canoe Sprint World Championship / ICF Paracanoe Sprint World Championship 2021 Københavns Kommune Idrættens hus, den 17. april 2018 Ansøgning om støtte til ICF Canoe Sprint World Championship / ICF Paracanoe Sprint World Championship 2021 Ansøgt beløb Dansk Kano og Kajak Forbund

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Marielyst... 2 Turismeforbrug... 2

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

Turismeanalyse Udvikling fra Stevns Kommune

Turismeanalyse Udvikling fra Stevns Kommune INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 218 Turismeanalyse Udvikling fra 212-216 Stevns Kommune Analyse af nøgletal for Analyse af udviklingen af Turismen i Stevns Kommune fra år 212 til år 216 Turismen i Stevns

Læs mere

Vejledning i samfundsøkonomisk effektmåling af begivenheder

Vejledning i samfundsøkonomisk effektmåling af begivenheder Forord Denne vejledning er udarbejdet af VisitDenmark, Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark (tidligere Idrætsfonden Danmark), i tæt samarbejde med Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning,

Læs mere

Nøgletal for turismen i Hjørring Kommune

Nøgletal for turismen i Hjørring Kommune Nøgletal for turismen i Hjørring Kommune 1. Overnatninger Tabellen nedenfor indeholder de kommercielle overnatningstal for Hjørring Kommune, hvor man kan se, at man i 2014 var tæt på niveauet fra 2008.

Læs mere

Forsidefotos: DenmarkMediaCenter.com og Sportsagency for Sport Event Denmark (VM i landevejscykling, Challenge Copenhagen)

Forsidefotos: DenmarkMediaCenter.com og Sportsagency for Sport Event Denmark (VM i landevejscykling, Challenge Copenhagen) Titel: Turismeøkonomisk effektmåling af sports-, kultur- og erhvervsbegivenheder Forsidefotos: DenmarkMediaCenter.com og Sportsagency for Sport Event Denmark (VM i landevejscykling, Challenge Copenhagen)

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Hals... 2 Turismeforbrug... 2 Samfundsøkonomiske

Læs mere

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014 Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014 OVERSIGTSTABELLER... 2 Oversigtstabel 1. Roskilde, 2014... 2 Oversigtstabel 2. Samfundsøkonomiske afledte effekter, 2014... 2 SEKTION

Læs mere

Samlet turismeomsætning 164.169.544 kr. 170.456.063 kr.

Samlet turismeomsætning 164.169.544 kr. 170.456.063 kr. Giro d Italia 2012 RESUME I starten af maj begynder Giro d Italia 2012, og de første tre etaper køres i Herning og Horsens. De deltagende hold præsenteres i Herning d. 4. maj, og de følgende tre dage cykles

Læs mere

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015

De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015 De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet på Bornholm - 2015 Jie Zhang og Lene Feldthus Andersen Center for Regional- og Turismeforskning Titel: De samfundsøkonomiske konsekvenser af Folkemødet

Læs mere

Tilskueroplevelse og turistøkonomisk effekt VM i trampolin og tumbling 2015

Tilskueroplevelse og turistøkonomisk effekt VM i trampolin og tumbling 2015 Tilskueroplevelse og turistøkonomisk effekt i trampolin og tumbling 2015 Juni 2016 Indhold 1 Indledning... 3 2 Resumé... 4 3 Tilskuerundersøgelse... 5 3.1 Tilskuerprofil... 5 3.2 Besøgstype... 8 3.3 Tilfredshed

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark

Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning for Region Syddanmark Udgivet af: VisitDenmark for Region Syddanmark August 2013 Adresse:

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Faaborg-Midtfyn kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Faaborg-Midtfyn kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Faaborg-Midtfyn kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region

Læs mere

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Viborg Kommune 2014

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Viborg Kommune 2014 Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Viborg Kommune 2014 INDHOLD OVERSIGTSTABELLER... 3 OVERSIGTSTABEL 1. VIBORG KOMMUNE, 2014... 3 OVERSIGTSTABEL 2. SAMFUNDSØKONOMISKE AFLEDTE EFFEKTER, 2014...

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Middelfart kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Middelfart kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Middelfart kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i region Syddanmark Teglgaardsparken

Læs mere

NOTAT. Synspunkter FULD MOMSAFLØFTNING VED KØB AF HOTELYDELSER. Skatteudvalget 2011-12 B 88 Bilag 3 Offentligt

NOTAT. Synspunkter FULD MOMSAFLØFTNING VED KØB AF HOTELYDELSER. Skatteudvalget 2011-12 B 88 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2011-12 B 88 Bilag 3 Offentligt NOTAT FULD MOMSAFLØFTNING VED KØB AF HOTELYDELSER 4. juni 2012 Synspunkter Til brug for udvalgsbehandlingen af B88 i folketingssamlingen 2010-2011 vil HORESTA

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Tønder kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Tønder kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Tønder kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Turismens

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Vejen kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Vejen kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Vejen kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Teglgaardsparken

Læs mere

Forsidefotos: DenmarkMediaCenter.com og Sportsagency for Sport Event Denmark (VM i landevejscykling, Challenge Copenhagen)

Forsidefotos: DenmarkMediaCenter.com og Sportsagency for Sport Event Denmark (VM i landevejscykling, Challenge Copenhagen) Titel: Turismeøkonomisk effektmåling af sports-, kultur- og erhvervsbegivenheder Forsidefotos: DenmarkMediaCenter.com og Sportsagency for Sport Event Denmark (VM i landevejscykling, Challenge Copenhagen)

Læs mere

LI-NING WORLD BADMINTON CHAMPIONSHIPS

LI-NING WORLD BADMINTON CHAMPIONSHIPS LI-NING WORLD BADMINTON CHAMPIONSHIPS VM i Badminton 2014 Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse VM i Badminton 2014 Forord Den 25.-31. august 2014 blev der

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Nyborg kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Nyborg kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Nyborg kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Teglgaardsparken

Læs mere

Made In Denmark effektnotat

Made In Denmark effektnotat Made In Denmark 2014 - effektnotat Regionsrådet besluttede den 22. oktober 2013 at bevilge op til 7,5 mio. kr. i støtte til golfturneringen Made In Denmark 2014. I forbindelse med behandlingen besluttede

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Sønderjylland

Turismens økonomiske betydning i Sønderjylland Turismens økonomiske betydning i Sønderjylland Tønder, Haderselv, Aabenraa og Sønderborg kommuner VisitDenmark, 2012 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Sønderjylland Udgivet af: VisitDenmark

Læs mere

OVERNATNINGER PÅ FYN OG ØERNE. Januar December 2016/2017

OVERNATNINGER PÅ FYN OG ØERNE. Januar December 2016/2017 OVERNATNINGER PÅ FYN OG ØERNE Januar December 2016/2017 Overnatninger på FYN og ØERNE De samlede overnatningstal for 2017 viser et fald i antallet af overnatninger på Fyn. I løbet af 2017 har der været

Læs mere

Kyst- og naturturisme - Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2012

Kyst- og naturturisme - Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2012 Kyst- og naturturisme - Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Kyst- og naturturisme -Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2012 Udgivet af VisitDenmark

Læs mere

TURISMEN I ROSKILDE. Udarbejdet oktober 2017 af:

TURISMEN I ROSKILDE. Udarbejdet oktober 2017 af: TURISMEN I ROSKILDE Udarbejdet oktober 2017 af: TURISTERNE I ROSKILDE SKABER: VÆKST OMSÆTNING og LOKALE ARBEJDSPLADSER...som ikke kan flyttes ud! 1452 mio. kr. Turismeforbrug i kommunen 847 mio. kr. Turismeskabt

Læs mere

Turismesatellitregnskab For Bornholm, 2011

Turismesatellitregnskab For Bornholm, 2011 Turismesatellitregnskab For Bornholm, 2011 Turisterne på Bornholm havde i 2011 et samlet forbrug på 1,83 milliarder kroner. Dette forbrug gav anledning til en samlet direkte værditilvækst på 572 millioner

Læs mere

9. Scenarier for turistudviklingen og den afledte økonomiske betydning

9. Scenarier for turistudviklingen og den afledte økonomiske betydning 9. Scenarier for turistudviklingen og den afledte økonomiske betydning Turismebarometer for Bornholm Oktober 2010 1 2 9. Scenarier for turistudviklingen og den afledte økonomiske betydning Udarbejdet som

Læs mere

OVERNATNINGER OG TURISMEFORBRUG VED DANMARKS VESTKYST

OVERNATNINGER OG TURISMEFORBRUG VED DANMARKS VESTKYST NOVEMBER 2017 DANSK KYST OG NATURTURISME OVERNATNINGER OG TURISMEFORBRUG VED DANMARKS VESTKYST KORTLÆGNING AF DANMARKS VESTKYST ARBEJDSPAPIR NR. 2 ARBEJDSPAPIR 2. OVERNATNINGER OG TURISMEFORBRUG VED DANMARKS

Læs mere

Turismens økonomiske betydning på LollandFalster 2012

Turismens økonomiske betydning på LollandFalster 2012 Turismens økonomiske betydning på LollandFalster 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning på Lolland-Falster 2012 Udgivet af: VisitDenmark for Business Lolland-Falster September

Læs mere

Kyst- og naturturisme - Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark

Kyst- og naturturisme - Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark Kyst- og naturturisme - Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Kyst- og naturturisme -Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark Udgivet af VisitDenmark Februar

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

Campingturismen 2013 turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning

Campingturismen 2013 turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning 7. juli 2015 Campingturismen 2013 turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning Indledning Denne analyse indeholder et overblik over, hvor stor en andel af det samlede turismeforbrug i Danmark der kan

Læs mere

TURISMESATELLITREGNSKAB

TURISMESATELLITREGNSKAB TURISMESATELLITREGNSKAB BORNHOLM 2015 Turisterne på Bornholm havde i 2015 et samlet forbrug på knapt 1,8 milliarder kroner. Dette forbrug gav anledning til en samlet direkte værditilvækst på Bornholm på

Læs mere

Analyse af de økonomiske og beskæftigelsesmæssige virkninger af udvidelse af Statens Naturhistoriske Museum

Analyse af de økonomiske og beskæftigelsesmæssige virkninger af udvidelse af Statens Naturhistoriske Museum Analyse af de økonomiske og beskæftigelsesmæssige virkninger af udvidelse af Statens Naturhistoriske Museum Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Statens Naturhistoriske Museum April

Læs mere

Turismens økonomiske betydning for destination Fyn

Turismens økonomiske betydning for destination Fyn Turismens økonomiske betydning for destination Fyn Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Langeland, Middelfart, Nordfyns, Nyborg, Odense, Svendborg og Ærø kommuner VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Viborg 2012

Turismens økonomiske betydning i Viborg 2012 Turismens økonomiske betydning i Viborg 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Viborg 2012 Udgivet af: VisitDenmark for Viborg September 2014 Adresse: VisitDenmark Islands

Læs mere

EM i herrehåndbold. Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

EM i herrehåndbold. Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse EM i herrehåndbold 2014 Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse EM i herrehåndbold 2014 Forord Den 12. til 26. januar 2014 blev EM i herrehåndbold spillet på

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Bilag 1. Effekter af internationale events i København

Bilag 1. Effekter af internationale events i København KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT 10-08-2016 Sagsnr. 2016-0215259 Bilag 1. Effekter af internationale events i København 2016-2020 Dokumentnr. 2016-0215259-1 Med afsæt

Læs mere

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2011 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turismen i Hovedstadsområdet (Region Hovedstaden ekskl. Bornholm) Udgivet af: VisitDenmark Juni 2011 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forfattere: Sanne Dissing Analysemedarbejder

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Østdansk Turisme August 2013 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

VisitDenmark 2010 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2010 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turismen i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark Marts 2010 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forfattere: Christian Ørsted Brandt, cand.oecon.agro Chefkonsulent i VisitDenmark

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2012

Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2012 Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2012 Udgivet af: VisitDenmark for Region Syddanmark Oktober

Læs mere

Turisternes døgnforbrug. VisitDenmark, 2018

Turisternes døgnforbrug. VisitDenmark, 2018 Turisternes døgnforbrug VisitDenmark, 2018 1 Indhold 01 Introduktion & formål 02 Hovedkonklusioner fra rapporten Udgivet af VisitDenmark, Viden & Analyse Oktober, 2018 03 04 05 Overordnede nøgletal om

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Udgivet af: VisitDenmark for Ringkøbing Fjord Turisme Juni 2013

Turismens økonomiske betydning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Udgivet af: VisitDenmark for Ringkøbing Fjord Turisme Juni 2013 Turismens økonomiske betydning i Ringkøbing-Skjern Kommune Udgivet af: VisitDenmark for Ringkøbing Fjord Turisme Juni 2013 Adresse: VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg. Tema: Turisme

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg. Tema: Turisme BEDRE Overblik Temperaturmåling på erhvervsudviklingen i Aalborg Tema: Turisme nr. 3 2015 BEDRE Overblik Temperaturen på Aalborg Befolkning 40 nye indbyggere i 2. kvartal 2015 - de største befolkningsbevægelser

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland 2012

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland 2012 Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Region Sjælland August 2014 Adresse:

Læs mere

Campingturismen 2012 turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning

Campingturismen 2012 turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning 17. september 2014 Campingturismen 2012 turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning Indledning Denne analyse indeholder et overblik over, hvor stor en andel af det samlede turismeforbrug i Danmark der

Læs mere

Turismens økonomiske betydning for Fyn, Langeland og Ærø 2008

Turismens økonomiske betydning for Fyn, Langeland og Ærø 2008 Turismens økonomiske betydning for Fyn, Langeland og Ærø Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Teglgaardsparken,

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

Turismens Økonomiske betydning i Region Midtjylland 2013

Turismens Økonomiske betydning i Region Midtjylland 2013 Turismens Økonomiske betydning i Region Midtjylland 2013 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Midtjylland 2013 Udgivet af: VisitDenmark for Region Midtjylland September

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Langeland kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Langeland kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Langeland kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Teglgaardsparken

Læs mere

Turismens økonomiske betydning på Fyn 2012

Turismens økonomiske betydning på Fyn 2012 Turismens økonomiske betydning på Fyn 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning på Fyn 2012 Udgivet af: VisitDenmark for Destination Fyn Oktober 2014 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar september 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder fortsat frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark,

Læs mere

Markedsprofil Norge 2011

Markedsprofil Norge 2011 Markedsprofil Norge 2011 Indhold Resumé Det norske rejsemarked Rejsemønstre Rejsemotiver Nordjyllands andel af norske feriegæster i Danmark Norske overnatninger i Nordjylland Udvikling i norske overnatninger

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark, der år

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Østdansk Turisme August 2013 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Turismerelaterede arbejdspladser

Turismerelaterede arbejdspladser TURISMEN I RANDERS Hovedkonklusioner 1 Der er forholdsvist få turismerelaterede arbejdspladser i Randers Kommune Dog er etableringsraten for iværksætteri højest i denne branche Overnatningsraten er faldet

Læs mere

Turismens økonomiske betydning for Syddanmark 2008

Turismens økonomiske betydning for Syddanmark 2008 Turismens økonomiske betydning for Syddanmark Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Teglgaardsparken, DK-

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland

Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde kommuner VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland Udgivet af: VisitDenmark for Esbjerg,

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland 2012

Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland 2012 Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland 2012 Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde Kommuner VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Sydvestjylland 2012 Udgivet af: VisitDenmark

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

mødeturisme i syddanmark

mødeturisme i syddanmark Oplevelseserhverv mødeturisme i syddanmark Omsætning Mødedeltagere Døgnforbrug Økonomiske effekter mødeturisme i syddanmark viden til vækst mødeturisme i region syddanmark Mødeturismen udgør en stor del

Læs mere

VisitDenmark, 2012 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark, 2012 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turismens økonomiske betydning i Danmark 2010 Udgivet af: VisitDenmark Marts 2012 ISBN: 978-87-87393-80-5 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: DenmarkMediaCenter

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Esbjerg kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Esbjerg kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Esbjerg kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region. Teglgaardsparken

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Fanø kommune 2008

Turismens økonomiske betydning i Fanø kommune 2008 2011 Turismens økonomiske betydning i Fanø kommune 2008 Publikationen er en del af en større serie af publikationer, der har til hensigt at afdække turismens karakter i den syddanske region Teglgaardsparken

Læs mere

MÅLEMETODER BILAG 3 TIL WONDERFUL COPENHAGENS RESULTATKONTRAKT MED REGION HOVEDSTADEN FOR

MÅLEMETODER BILAG 3 TIL WONDERFUL COPENHAGENS RESULTATKONTRAKT MED REGION HOVEDSTADEN FOR MÅLEMETODER BILAG 3 TIL WONDERFUL COPENHAGENS RESULTATKONTRAKT MED REGION HOVEDSTADEN FOR 2015-2017 1 Indhold 1. Introduktion til målemetoder... 3 2. Effektmåling på enkelte områder... 4 2.1 Effektmålinger

Læs mere

VisitDenmark 2010 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2010 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turismen i Skive Kommune Udgivet af: VisitDenmark Oktober 2010 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: Billedet er udlånt af Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter Forfattere:

Læs mere

EM i svømning. Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

EM i svømning. Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse EM i svømning Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse EM i kortbane svømning 2013 Forord Den 12-15. december 2013 løb EM i kortbane svømning af stablen i Jyske

Læs mere

NØGLETAL FOR TURISMEN I DE 11 VESTKYST- KOMMUNER

NØGLETAL FOR TURISMEN I DE 11 VESTKYST- KOMMUNER NOVEMBER 2017 DANSK KYST OG NATURTURISME NØGLETAL FOR TURISMEN I DE 11 VESTKYST- KOMMUNER ARBEJDSPAPIR NR. 3 KORTLÆGNING AF DANMARKS VESTKYST ARBEJDSPAPIR 3. NØGLETAL FOR TURISMEN I DE 11 VESTKYSTKOMMUNER

Læs mere

Væksten i erhvervsturismen er stagneret

Væksten i erhvervsturismen er stagneret Sune Jensen, Fagleder for turisme og oplevelsesøkonomi skj@di.dk, 3377 3923 APRIL 218 Væksten i erhvervsturismen er stagneret Erhvervsturismen har generelt vokset mere i Danmark end i vores nabolande,

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Aarhus Kommune

Turismens økonomiske betydning i Aarhus Kommune Turismens økonomiske betydning i Aarhus Kommune VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Aarhus Kommune Udgivet af: VisitDenmark for Aarhus Kommune Juni 2013 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Destination Fyn i top af danske destinationer tilstrømning af udenlandske turister

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2011

Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2011 Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark 2011 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Kyst- og naturturisme -Turismens økonomiske betydning i Kystdanmark Udgivet af VisitDenmark Februar 2014 ISBN: 978-87-87393-97-3

Læs mere

Camping analysen. Campingrådet Mosedalvej 15 DK-2500 Valby. T: +45 39 27 88 44 F: +45 39 27 80 44 E: info@campingraadet.dk

Camping analysen. Campingrådet Mosedalvej 15 DK-2500 Valby. T: +45 39 27 88 44 F: +45 39 27 80 44 E: info@campingraadet.dk Camping analysen 2012 Campingrådet Mosedalvej 15 DK-2500 Valby T: +45 39 27 88 44 F: +45 39 27 80 44 E: info@campingraadet.dk INDHOLDSFORTEGNELSE 1. HOVEDLINJER FOR 2012... 1 2. OVERNATNINGSTALLENE...

Læs mere

EM i springning, dressur og para-dressur Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter

EM i springning, dressur og para-dressur Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter EM i springning, dressur og para-dressur Tilskueroplevelse og turismeøkonomiske effekter VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse EM i springning, dressur og para-dressur Forord Den 20.-25. august 2013 løb det

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om momsafløftning på 100 pct. for hotelovernatninger

Forslag til folketingsbeslutning om momsafløftning på 100 pct. for hotelovernatninger Beslutningsforslag nr. B 88 Folketinget 2011-12 Fremsat den 15. maj 2012 af Hans Kristian Skibby (DF), Karina Adsbøl (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Mikkel Dencker (DF), Dennis Flydtkjær (DF), Pia Kjærsgaard

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Generelt om turismen i Destination Kerteminde Haven ved Havet Det har været en speciel turist-sæson i Kerteminde (Danmark

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Skive Kommune.

Turismens økonomiske betydning i Skive Kommune. Turismens økonomiske betydning i Skive Kommune. VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Skive Kommune Udgivet af: VisitDenmark for Skive Kommune Maj 2013 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger

Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Hvordan undersøger man sine kunder og måler sæsonforskelle på destinationsniveau? - Eksempler og anbefalinger Seminar for helårsdestinationer 28. august 2007 Claudia R. Andersen og Jacob S. Mikkelsen,

Læs mere

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark

Destination Fyn Overnatningstal 2014. Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark Destination Fyn Overnatningstal 214 Kilde: Danmarks Statistik og VisitDenmark 214 - rekordår for dansk turisme 214 blev et rekord år for dansk turisme. De 23,2 mio. udenlandske overnatninger i Danmark

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Nordjylland 2014

Turismens økonomiske betydning i Region Nordjylland 2014 Turismens økonomiske betydning i Region Nordjylland 2014 VisitDenmark, 2016 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Nordjylland 2014 Udarbejdet af: VisitDenmark for Region Nordjylland December

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2013

Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2013 Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2013 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Syddanmark 2013 Udgivet af: VisitDenmark for Region Syddanmark juni 2015

Læs mere

CAMPINGANALYSEN 2014

CAMPINGANALYSEN 2014 CAMPINGANALYSEN 2014 Publiceret af CAMPINGRÅDET August 2015 www.campingraadet.dk/analyserogstatistik/campingraadetsanalyser/ Adresse Mosedalvej 15 DK-2500 Valby Kontaktoplysninger T: +45 39 27 88 44 F:

Læs mere

Ud over rampen med eventkommunikation

Ud over rampen med eventkommunikation Ud over rampen med eventkommunikation Agenda 1 Om Sport Event Denmark 2 Cases: UCI Bike City & VM ½ maraton 3 Opsamling Regeringen Dansk idræt Nationalt: Arrangører/byer Rådgivning/Viden/Penge Internationalt:

Læs mere

Evaluering af Giro-starten 2012. - Tilskueroplevelse, turismeomsætning og markedsføringseffekter

Evaluering af Giro-starten 2012. - Tilskueroplevelse, turismeomsætning og markedsføringseffekter Evaluering af Giro-starten 2012 - Tilskueroplevelse, turismeomsætning og markedsføringseffekter Giro starten 2012 i Danmark Forord I maj 2012 fik Giro d Italia den nordligste start nogensinde, da cykelløbet

Læs mere

Fomars: Effekt VisitDenmark

Fomars: Effekt VisitDenmark Fomars: Effekt 2018 VisitDenmark Indledning Foreliggende rapport viser de kvantitative markedsføringseffekter af i alt 13 kampagner gennemført med støtte fra Fomars i 2018. Kampagnerne er gennemført på

Læs mere

Gengivelse af rapporten eller dele heraf er tilladt med kildeangivelse.

Gengivelse af rapporten eller dele heraf er tilladt med kildeangivelse. Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Østdansk Turisme Juli 2012 Adresse: VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: Denmark

Læs mere

BESØG NATIONALPARK THY

BESØG NATIONALPARK THY BESØG I NATIONALPARK THY 2013 BESØG Hvor mange er Nationalpark Thy? Målet med rapporten, er at formidle det årlige antal i Nationalpark Thy (NPT). Der tages udgangspunkt i år 2013. Antallet af giver os

Læs mere

Campingturismen Turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning

Campingturismen Turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning Campingturismen 2014 - Turismeforbrug og samfundsøkonomisk betydning 1. Indledning 6. september 2016 Denne analyse indeholder et overblik over, hvor stor en andel af det samlede turismeforbrug i Danmark,

Læs mere

Mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark Endelig rapport

Mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark Endelig rapport Mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark 2017 Endelig rapport Forord Vi er glade for at præsentere resultaterne af denne store undersøgelse af mødemarkedets økonomiske bidrag til dansk økonomi. Det

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

VisitDenmark 2009 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2009 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turismen i Ringkøbing-Skjern Kommune Udgivet af: VisitDenmark December 2009 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forfatter: Thomas Kynde Møller cand.mag i turisme Analysekonsulent

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere