INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Venlafaxin Sandoz 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler Venlafaxin

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Venlafaxin Sandoz 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler Venlafaxin"

Transkript

1 INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Venlafaxin Sandoz 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler Venlafaxin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen. Spørg lægen eller på apoteket, hvis der er mere, du vil vide. Lægen har ordineret Venlafaxin Sandoz til dig personligt. Lad derfor være med at give det til andre. Det kan være skadeligt for andre, selvom de har de samme symptomer, som du har. Tal med lægen eller apoteket, hvis en bivirkning bliver værre, eller du får bivirkninger, som ikke er nævnt her. Oversigt over indlægssedlen: 1. Virkning og anvendelse 2. Det skal du vide, før du begynder at tage Venlafaxin Sandoz 3. Sådan skal du tage Venlafaxin Sandoz 4. Bivirkninger 5. Opbevaring 6. Yderligere oplysninger 1. Virkning og anvendelse Venlafaxin Sandoz er et antidepressivum, som tilhører en gruppe medicin, der kaldes serotonin- og noradrenalin-reuptake-hæmmere (SNRI er). Det er en gruppe medicin, der anvendes til at behandle depression Det menes, at personer, som er deprimerede, har et lavere niveau af serotonin og noradrenalin i hjernen. Man forstår endnu ikke til bunds, hvordan antidepressiva virker, men de kan hjælpe ved at øge niveauet af serotonin og noradrenalin i hjernen. Venlafaxin Sandoz er en behandling til voksne med depression. Det er vigtigt at behandle depression, for at du kan få det bedre. Hvis lidelsen ikke behandles, kan det ske, at din lidelse ikke forsvinder, og at den bliver mere alvorlig og vanskeligere at behandle Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse eller dosering end angivet i denne information. Følg altid lægens anvisning og oplysningerne på doseringsetiketten. 2. Det skal du vide, før du begynder at tage Venlafaxin Sandoz Tag ikke Venlafaxin Sandoz: Hvis du er overfølsom (allergisk) over for venlafaxin eller et af de øvrige indholdsstoffer. Hvis du også tager eller inden for de sidste 14 dage har taget nogen form for medicin, der kaldes irreversible monoaminoxidasehæmmere (MAO-hæmmere), som bruges til

2 behandling af depression eller Parkinsons sygdom. Hvis du tager en irreversibel MAO-hæmmer sammen med anden medicin, herunder også Venlafaxin Sandoz, kan det give alvorlige eller endda livstruende bivirkninger. Du skal desuden vente i mindst 7 dage, efter at du er holdt med at tage Venlafaxin Sandoz, før du tager en MAOhæmmer (se også afsnittene Serotoninsyndrom og Brug af anden medicin ). Vær ekstra forsigtig med at tage Venlafaxin Sandoz Hvis du tager anden medicin, som sammen med Venlafaxin Sandoz kan øge risikoen for at udvikle serotoninsyndrom (se afsnittet Brug af anden medicin ). Hvis du har problemer med øjnene, såsom visse typer grøn stær (forhøjet tryk i øjet). Hvis du har eller har haft højt blodtryk. Hvis du har eller har haft hjerteproblemer. Hvis du har eller har haft kramper. Hvis du har eller har haft et lavt natriumindhold i blodet (hyponatriæmi). Hvis du har tendens til at få blå mærker eller til nemt at bløde (tidligere blødningslidelser), eller hvis du tager anden medicin, der kan øge blødningsrisikoen. Hvis dit kolesteroltal stiger. Hvis du eller nogen i din familie tidligere har eller har haft mani eller bipolær affektiv sindslidelse (følelse af at være eksalteret eller euforisk). Hvis du har eller har haft en aggressiv adfærd. Venlafaxin Sandoz kan medføre en følelse af rastløshed eller manglende evne til at sidde eller stå stille. Fortæl det til lægen, hvis det sker for dig. Hvis nogen af disse forhold passer på dig, skal du tale med din læge, før du tager Venlafaxin Sandoz. Tanker om selvmord eller forværring af din depression eller angst. Hvis du har en depression og/eller lider af angst, kan du nogle gange have tanker om at skade dig selv eller slå dig selv ihjel. Disse tanker kan blive værre, når du begynder at tage antidepressiva, da det tager tid, før medicinen virker, sædvanligvis omkring 2 uger men nogle gange længere. Du vil være mere tilbøjelig til at tænke sådan: hvis du tidligere har haft tanker om at slå dig selv ihjel eller gøre skade på dig selv hvis du er et ungt menneske. Oplysninger fra kliniske undersøgelser har vist en øget risiko for selvmordsadfærd hos unge mennesker (under 25 år) med psykiatriske lidelser i behandling med et antidepressivum. Hvis du har tanker om af skade dig selv eller slå dig selv ihjel, skal du straks kontakte din læge eller tage på hospitalet. Det kan være, du synes, det er en hjælp at fortælle en i familien eller en nær ven, at du har en depression eller en angstlidelse, og bede dem læse denne indlægsseddel. Du kan eventuelt bede dem om at sige det til dig, hvis de synes, din depression eller angst bliver værre, eller hvis de er bekymrede over ændringer i din opførsel.

3 Mundtørhed Der er set rapporteret om mundtørhed hos 10% af de patienter, som får venlafaxin. Dette kan forøge risikoen for karies. Du skal derfor være specielt omhyggelig med din tandhygiejne. Brug til børn og unge under 18 år Venlafaxin Sandoz må normalt ikke anvendes til børn og unge under 18 år. Du skal også vide, at patienter under 18 år har en øget risiko for at få bivirkninger, såsom selvmordsforsøg, selvmordstanker og fjendtlighed (fortrinsvis aggression, oppositionel adfærd og vrede), når de tager denne type lægemidler. Trods dette kan din læge vælge at ordinere Venlafaxin Sandoz til patienter under 18 år, fordi han/hun beslutter, at det er i deres interesse. Hvis din læge har ordineret Venlafaxin Sandoz til en patient under 18 år, og du gerne vil tale om dette, skal du henvende dig til din læge. I de tilfælde hvor patienten er under 18 år, skal du fortælle det til lægen, hvis nogen af de oven for nævnte symptomer udvikler sig eller bliver værre. Desuden er der hvad angår vækst, modning samt hjernens og den adfærdsmæssige udvikling ingen viden om Venlafaxin Sandoz sikkerhed hos patienter under 18 år, der tager medicinen over længere tid. Brug af anden medicin Fortæl det altid til lægen eller apoteket, hvis du bruger anden medicin eller har brugt det for nylig. Dette gælder også medicin, som ikke er købt på recept. Din læge afgør, om du kan tage Venlafaxin Sandoz sammen med anden medicin. Du må ikke begynde eller holde op med at tage medicin, ej heller medicin, som ikke er købt på recept, samt naturlægemidler, før du har spurgt din læge eller apoteket. Monoaminooxidasehæmmere (MAO-hæmmere): Se afsnittet Det skal du vide, før du begynder at tage Venlafaxin Sandoz Serotoninsyndrom: Serotoninsyndrom, en potentielt livstruende tilstand (se afsnittet Bivirkninger ), kan forekomme ved behandling med Venlafaxin Sandoz, navnlig når det tages sammen med anden medicin. Eksempler på sådan medicin er bl.a.: o triptaner (anvendes mod migræne) o medicin til behandling af depression, f.eks. SNRI, SSRI er, tricyklisk medicin eller medicin med lithium o medicin med linezolid, et antibiotikum til behandling af infektioner o medicin med moclobemid, en reversibel MAO-hæmmer til behandling af depression o medicin med sibutramin (anvendes til vægttab) o medicin med tramadol (et smertestillende middel) o produkter med perikon (også kaldet hypericum perforatum, et naturlægemiddel eller urtemedicin, som bruges til at behandle mild depression) o produkter med tryptofan (anvendes mod søvnproblemer og depression) Tegn og symptomer på serotoninsyndrom kan omfatte en kombination af følgende: Rastløshed, hallucinationer, manglende koordination, hurtig puls, forhøjet kropstemperatur, hurtige ændringer i blodtrykket, overaktive reflekser, diarré, koma, kvalme, opkastning. Søg straks læge, hvis du tror, du er ved at få serotoninsyndrom.

4 Følgende medicin kan også indvirke på Venlafaxin Sandoz og skal bruges med forsigtighed. Det er især vigtigt at nævne det over for din læge eller apoteket, hvis du tager medicin, der indeholder: ketoconazol (et svampedræbende lægemiddel) haloperidol eller risperidon (til behandling af psykiatriske lidelser) metoprolol (en betablokker til behandling af højt blodtryk og hjerteproblemer) Brug af Venlafaxin Sandoz sammen med mad og drikke Venlafaxin Sandoz skal tages sammen med mad (se afsnit 3 Sådan skal du tage Venlafaxin Sandoz ). Undgå at drikke alkohol, mens du tager Venlafaxin Sandoz.. Graviditet og amning Du skal straks fortælle det til din læge, hvis du bliver gravid eller har planer om at blive gravid. Du må kun bruge Venlafaxin Sandoz, efter at du har drøftet de mulige fordele og risici for dit ufødte barn med din læge. Hvis du tager Venlafaxin Sandoz, når du er gravid, skal du fortælle det til din jordemoder og/eller læge, da dit barn kan have symptomer, når det fødes. Disse symptomer starter normalt i de første 24 timer, efter at barnet er født. Det kan f.eks. være, at barnet ikke spiser rigtigt og har åndedrætsproblemer. Hvis dit barn har disse symptomer, når det fødes, og du er bekymret, skal du kontakte din læge og/eller jordemoder, som vil kunne rådgive dig. Lignende lægemidler (såkaldte SSRI'er serotoningenoptagelseshæmmere) kan øge risikoen for en alvorlig tilstand hos nyfødte, hvis de tages under graviditeten. Denne tilstand kaldes persisterende pulmonal hypertension hos nyfødte (PPHN vedvarende forhøjet blodtryk hos nyfødte), og den får barnet til at trække vejret hurtigere og dets hud til at se blålig ud. Disse symptomer opstår som regel inden for de første 24 timer efter fødslen. Hvis de opstår hos dit barn, skal du omgående kontakte jordemoderen og/eller lægen. Venlafaxin Sandoz kan gå over i modermælken. Der er en risiko for påvirkning af barnet. Du skal derfor diskutere det med din læge, og han/hun vil beslutte, om du bør holde op med at amme eller stoppe behandlingen med Venlafaxin Sandoz. Trafik- og arbejdssikkerhed Du må ikke køre bil eller arbejde med værktøj eller maskiner, før du ved, hvordan Venlafaxin Sandoz påvirker dig. 3. SÅDAN SKAL DU TAGE VENLAFAXIN SANDOZ Tag altid Venlafaxin Sandoz nøjagtigt efter lægens anvisning. Er du i tvivl, så spørg lægen eller apoteket. Den normalt anbefalede startdosis til behandling af depression er 75 mg dagligt. Denne dosis kan gradvist øges af lægen til 150 mg dagligt, og hvis det er nødvendigt, op til en maksimal dosis på 375 mg dagligt ved depression.

5 Tag Venlafaxin Sandoz på omtrent samme tidspunkt hver dag, enten om morgenen eller om aftenen. Kapslerne skal synkes hele sammen med væske og må ikke åbnes, knuses, tygges eller opløses. Venlafaxin Sandoz skal tages sammen med mad. Hvis du har lever- eller nyreproblemer, skal du tale med din læge, fordi din Venlafaxin Sandoz dosis eventuelt skal ændres. Du må ikke holde op med at tage Venlafaxin Sandoz uden først at tale med din læge (se afsnittet Hvis du holder op med at tage Venlafaxin Sandoz ). Hvis du har taget for meget Venlafaxin Sandoz Kontakt lægen eller apoteket straks, hvis du tager mere Venlafaxin Sandoz, end du har fået ordineret af lægen. Symptomerne på mulig overdosering kan være hurtigt hjerteslag, ændringer i bevidsthedsniveau (varierende fra søvnighed til koma), sløret syn, kramper eller anfald og opkastning. Hvis du har glemt at tage Venlafaxin Sandoz Hvis du glemmer at tage en dosis, skal du tage den hurtigst muligt. Hvis det næsten er tid til næste dosis, skal du dog springe den glemte dosis over og kun tage en enkelt dosis som normalt. Du må ikke tage mere end den daglige mængde Venlafaxin Sandoz, som du har fået ordineret, på én dag. Hvis du holder op med at tage Venlafaxin Sandoz Du må ikke holde op med at tage din behandling eller reducere dosis uden lægens anvisning, heller ikke hvis du har det bedre. Hvis din læge mener, at du ikke længere har brug for Venlafaxin Sandoz, kan han/hun bede dig reducere din dosis langsomt, før du helt holder op med behandlingen. Det er kendt, at der er opstået bivirkninger, når personer er holdt op med at bruge Venlafaxin Sandoz, navnlig når de pludseligt er holdt op med Venlafaxin Sandoz, eller når dosis reduceres for hurtigt. Nogle patienter kan opleve symptomer såsom træthed, svimmelhed, uklarhed, hovedpine, søvnløshed, mareridt, mundtørhed, appetitløshed, kvalme, diarré, nervøsitet, agitation, konfusion, ringen for ørerne, prikken i huden eller sjældent følelse af elektrisk stød, svækkelse, sveden, kramper eller influenza-lignende symptomer. Din læge fortæller dig, hvordan du gradvist skal holde op med Venlafaxin Sandoz - behandlingen. Hvis du oplever et af disse eller andre symptomer, der er generende, skal du bede din læge om råd. Spørg lægen eller apoteket, hvis der er noget, du er i tvivl om eller føler dig usikker på. 4. BIVIRKNINGER

6 Venlafaxin Sandoz kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger. Du skal ikke være bekymret, hvis du ser nogle små, hvide granulater eller kugler i afføringen efter at have taget Venlafaxin Sandoz. Inden i Venlafaxin Sandoz kapslerne er der små, hvide kugler, som indeholder det aktive indholdsstof venlafaxin. Disse kugler frigives fra kapslen i mave-tarm-kanalen. Mens de bevæger sig ned igennem mave-tarm-kanalen, frigives indholdsstoffet langsomt. Kugle skallen forbliver uopløst og udskilles i afføringen. Din dosis er derfor optaget i kroppen, selv om du kan se små kugler i afføringen. Allergiske reaktioner Tag ikke mere Venlafaxin Sandoz, hvis der opstår noget af det følgende. Fortæl det straks til lægen, eller tag til nærmeste skadestue. Trykken for brystet, hvæsende åndedræt, problemer med at synke eller åndedrætsproblemer. Hævelse af ansigt, hals, hænder eller fødder. Følelse af nervøsitet eller angst, svimmelhed, dunkende fornemmelse, pludselig rødme af huden og/eller en varm fornemmelse. Kraftigt udslæt, kløe eller nældefeber (hævede pletter i rød eller bleg hud, der ofte klør). Alvorlige bivirkninger Hvis du bemærker nogen af de følgende tegn, kan du have brug for omgående lægehjælp: Hjerteproblemer, såsom hurtig eller uregelmæssig puls, forhøjet blodtryk. Øjenproblemer, såsom sløret syn, udvidede pupiller. Nerveproblemer, såsom svimmelhed, sovende fornemmelse, bevægelsesforstyrrelse, kramper eller anfald. Psykiatriske problemer, såsom hyperaktivitet og opstemthed. Abstinenser (se afsnittet Sådan skal du tage Venlafaxin Sandoz, Hvis du holder op med at tage Venlafaxin Sandoz ). Fuldstændig liste over bivirkninger Hyppigheden af bivirkningerne (sandsynligheden for at de opstår) inddeles som følger: Meget almindelig: Påvirker flere end 1 ud af 10 patienter Almindelig: Påvirker 1 til 10 patienter ud af 100 Ikke almindelig: Påvirker 1 til 10 patienter ud af Sjælden: Påvirker 1 til 10 patienter ud af Ikke kendt: Hyppigheden kan ikke fastsættes ud fra forhåndenværende data Blodsygdomme Ikke almindelig: Blå mærker, sort, tjæreagtig afføring (faeces) eller blod i afføringen, hvilket kan være et tegn på indre blødning Ikke kendt: Nedsat antal trombocytter i blodet, hvilket fører til øget risiko for blå mærker eller blødning, blodforstyrrelser, som kan medføre øget risiko for infektion

7 Stofskifte/ernæring Almindelig: Vægttab, forhøjet kolesterol Ikke almindelig: Vægtøgning Ikke kendt: Lette ændringer i blodets indhold af leverenzymer, nedsat natriumniveau i blodet, kløen, gul hud eller øjne, mørk urin, forkølelseslignende symptomer, som kan være symptom på betændelse i leveren (hepatitis), forvirring, overdreven indtagelse af vand (kendt som SIADH), unormal produktion af modermælk Nervesystemet Meget almindelig: Mundtørhed, hovedpine Almindelig: Unormale drømme, nedsat libido, svimmelhed, øget muskeltonus, søvnløshed, nervøsitet, sovende fornemmelse, mathed, rystelser, forvirring, følelse af at være adskilt fra (uden for) sig selv og virkeligheden Ikke almindelig: Manglende følelse eller emotion, hallucinationer, ufrivillige muskelbevægelser, ophidselse, svækket koordination og balance Sjælden: En følelse af rastløshed eller manglende evne til at sidde eller stå stille, kramper eller anfald, følelse af at være eksalteret eller euforisk Ikke kendt: Høj temperatur med stive muskler, forvirring eller ophidselse, svedtendens, eller hvis du oplever rykvise muskelbevægelser, som du ikke kan kontrollere. Det kan være symptomer på en alvorlig tilstand kendt som malignt neuroleptisk syndrom. Euforiske fornemmelser, døsighed, vedholdende hurtige øjenbevægelser, klodsethed, rastløshed, en følelse af at være fuld, svedtendens eller stive muskler, hvilket er symptomer på serotoninsyndrom: desorientering og forvirring ofte ledsaget af hallucinationer (delirum).stivhed, spasmer og ufrivillige muskelbevægelser, tanker om at gøre skade på sig selv eller slå sig selv ihjel Sanseforstyrrelser Almindelig: Sløret syn Ikke almindelig: Ændret smagsfornemmelse, ringen for ørerne Ikke kendt: Alvorlige smerter i øjnene og nedsat eller sløret syn Hjerte- eller kredsløbslidelser Almindelig: Forhøjet blodtryk, rødme, hjertebanken Ikke almindelig: Svimmelhed (især, når man rejser sig for hurtigt), besvimelse, hurtigt hjerteslag Ikke kendt: Fald i blodtrykket, unormalt, hurtigt eller uregelmæssigt hjerteslag, som kan føre til besvimelse Luftvejssygdomme Almindelig: Gaben Ikke kendt: Hoste, hvæsen, stakåndethed og høj temperatur, hvilket er symptomer på en betændelseslignende tilstand (inflammation) i lungerne i forbindelse med en stigning i antallet af hvide blodlegemer (pulmonær eosinophili) Fordøjelsesforstyrrelser Meget almindelig: Kvalme Almindelig: Nedsat appetit, forstoppelse, opkastning

8 Ikke almindelig: Skæren tænder, diarré Hudlidelser Meget almindelig: Svedtendenser (også nattesved) Ikke almindelig: Udslæt, unormalt hårtab Ikke kendt: Hududslæt, som kan føre til alvorlig blæredannelse og afskalning af huden, kløe, let udslæt Knogler, led og muskler Ikke kendt: Uforklarlige muskelsmerter, ømhed eller slaphed (rhabdomyolyse) Urinvejslidelser Almindelig: Problemer med at lade vandet, hyppigere vandladning Ikke almindelig: Ude af stand til at lade vandet Reproduktive og seksuelle forstyrrelser Almindelig: Abnorm sædafgang/orgasme (mænd), manglende orgasme, erektil dysfunktion (impotens), uregelmæssigheder omkring menstruationen som f.eks. forøget blødning eller forøget, uregelmæssig blødning Ikke almindelig: Abnorm orgasme (kvinder) Kroppen som helhed Almindelig: Svækkelse (asteni), kuldegysninger Ikke almindelig: Overfølsomhed over for sollys Ikke kendt: Opsvulmet ansigt eller tunge, stakåndethed eller vejrtrækningsbesvær, ofte med udslæt på huden (dette kan være en alvorlig allergisk reaktion) Venlafaxin Sandoz kan give bivirkninger, som du måske ikke bemærker, såsom blodtryksstigniner eller unormal puls, lette ændringer i blodets indhold af leverenzymer, natrium eller kolesterol. I mere sjældne tilfælde kan Venlafaxin Sandoz reducere funktionen af trombocytter i blodet, hvilket forhøjer risikoen for blå mærker eller blødning. Det kan derfor ske, at din læge vil tage blodprøver fra tid til anden, især hvis du har taget Venlafaxin Sandoz i lang tid. Tal med lægen eller apoteket, hvis en bivirkning bliver værre, eller du får bivirkninger, som ikke er nævnt her. Bivirkninger, som ikke er nævnt her, bør indberettes til Lægemiddelstyrelsen, så viden om bivirkninger kan blive bedre. Du eller dine pårørende kan selv indberette bivirkninger direkte til Lægemiddelstyrelsen. Du finder skema og vejledning på Lægemiddelstyrelsens netsted 5. Sådan opbevarer du Venlafaxin Sandoz Opbevares utilgængeligt for børn. Brug ikke Venlafaxin Sandoz efter den udløbsdato, der står på pakningen. Udløbsdatoen er den sidste dag i den nævnte måned. Efter åbning af beholderen skal kapslerne anvendes inden for 2 måneder.

9 Må ikke opbevares over 30 C. Af hensyn til miljøet må du ikke smide medicinrester i afløbet, toilettet eller skraldespanden. Spørg på apoteket, hvordan du skal aflevere medicinrester. 6. Yderligere oplysninger Venlafaxin Sandoz 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler indeholder: Aktivt stof: Venlafaxin 37,5 mg, 75 mg eller 150 mg, som venlafaxinhydrochlorid. Øvrige indholdsstoffer: Kapselindhold: Mikrokrystallinsk cellulose, hypromellose, cetostearylalkohol, ethylacrylat methylacrylatcopolymer, nonoxinol, macrogol, talcum. Kapselskal: Venlafaxin Sandoz, 37,5 mg, hårde depotkapsler: Gelatine, sort jernoxid (E172), titandioxid (E171). Venlafaxin Sandoz, 75 mg, hårde depotkapsler: Gelatine, rød jernoxid (E172), gul jernoxid (E172), titandioxid (E171). Venlafaxin Sandoz, 150 mg, hårde depotkapsler: Gelatine, rød jernoxid (E172), gul jernoxid (E172), titandioxid (E171). Venlafaxin Sandoz udseende og pakningsstørrelse Udseende Venlafaxin Sandoz 37,5 mg hårde depotkapsler er lysegrå, hårde gelatinekapsler, der indeholder hvide eller næsten hvide pellets. Venlafaxin Sandoz 75 mg hårde depotkapsler er lyserøde, hårde gelatinekapsler, der indeholder hvide eller næsten hvide pellets. Venlafaxin Sandoz 150 mg hårde depotkapsler er rød-brune, hårde gelatinekapsler, der indeholder hvide eller næsten hvide pellets. Pakningsstørrelser Venlafaxin Sandoz 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler fås i følgende pakningsstørrelser: Blisterpakning indeholdende: 7, 10, 12, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98, 100 og 100x1 kapsler. Plastbeholder med låg indeholdende: 60, 100, 250 og 500 kapsler. Ikke alle pakningsstørrelser eller pakningstyper er nødvendigvis markedsført. Indehaveren af markedsføringstilladelsen og fremstiller Indehaver af markedsføringstilladelsen: Sandoz A/S, C. F. Tietgens Boulevard 40, 5220 Odense SØ. Fremstiller:

10 Lek Pharmaceuticals d.d., Verovškova 57, 1526 Ljubljana, Slovenien eller Salutas Pharma GmbH, Otto-von-Guericke-Allee 1, Barleben, Tyskland eller Salutas Pharma GmbH, Dieselstrasse 5, Gerlingen, Tyskland eller Lek Pharmaceuticals d.d., Trimlini 2D, 9220 Lendava, Slovenien eller Sandoz GmbH, Biochemiestrasse 10, A-6250 Kundl, Østrig eller S.C. Sandoz S.R.L., Str. Livezeni 7A, Targu-Mures, Rumænien. Denne indlægsseddel blev senest revideret 24. maj 2011

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Venlafaxin Hexal 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler Venlafaxin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Venlafaxin Hexal 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler Venlafaxin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Venlafaxin Hexal 37,5 mg, 75 mg og 150 mg, hårde depotkapsler Venlafaxin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Venlafaxin Krka 75 mg depotkapsler, hårde. Venlafaxin Krka 150 mg depotkapsler, hårde.

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Venlafaxin Krka 75 mg depotkapsler, hårde. Venlafaxin Krka 150 mg depotkapsler, hårde. INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Venlafaxin Krka 37,5 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Krka 75 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Krka 150 mg depotkapsler, hårde venlafaxin Læs denne indlægsseddel

Læs mere

Den nyeste indlægsseddel kan findes på www.indlaegsseddel.dk

Den nyeste indlægsseddel kan findes på www.indlaegsseddel.dk INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mianserin Mylan, 10 mg, 30 mg og 60 mg, filmovertrukne tabletter Mianserinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen. - Gem

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Venlafaxin Arrow 37,5 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Arrow 75 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Arrow 150 mg depotkapsler, hårde (Venlafaxin) Læs denne indlægsseddel

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Unixan 200 mg depottabletter Unixan 300 mg depottabletter Unixan 400 mg depottabletter theophyllin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Unixan 200 mg depottabletter Unixan 300 mg depottabletter Unixan 400 mg depottabletter theophyllin Indlægsseddel: Information til brugeren Unixan 200 mg depottabletter Unixan 300 mg depottabletter Unixan 400 mg depottabletter theophyllin Læs hele denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage

Læs mere

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir

Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Hexal, 200 mg 400 mg og 800 mg, tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Tolmin 10 mg, 30 mg og 60 mg, filmovertrukne tabletter Mianserinhydrochlorid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Tolmin 10 mg, 30 mg og 60 mg, filmovertrukne tabletter Mianserinhydrochlorid Indlægsseddel: Information til brugeren Tolmin 10 mg, 30 mg og 60 mg, filmovertrukne tabletter Mianserinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Metronidazol DAK 500 mg filmovertrukne tabletter Metronidazol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Metronidazol DAK 500 mg filmovertrukne tabletter Metronidazol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Metronidazol DAK 500 mg filmovertrukne tabletter Metronidazol Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen. Du kan få brug

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten. Venlafaxin Krka 150 mg hårde depotkapsler. venlafaxin

Indlægsseddel: Information til patienten. Venlafaxin Krka 150 mg hårde depotkapsler. venlafaxin Indlægsseddel: Information til patienten Venlafaxin Krka 37,5 mg hårde depotkapsler Venlafaxin Krka 75 mg hårde depotkapsler Venlafaxin Krka 150 mg hårde depotkapsler venlafaxin Læs denne indlægsseddel

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Efexor Depot 37,5 mg, hårde depotkapsler Efexor Depot 75 mg, hårde depotkapsler Efexor Depot 150 mg, hårde depotkapsler venlafaxin Læs denne indlægsseddel grundigt,

Læs mere

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til

1. Panodil Retards virkning og hvad du skal bruge det til Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Retard 500 mg depottabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Venlafaxin Stada 37,5 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Stada 75 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Stada 150 mg depotkapsler, hårde venlafaxin Læs denne indlægsseddel

Læs mere

Oxabenz hører til gruppen af benzodiazepiner. Det har en angstdæmpende virkning. Du kan bruge Oxabenz mod angst og uro.

Oxabenz hører til gruppen af benzodiazepiner. Det har en angstdæmpende virkning. Du kan bruge Oxabenz mod angst og uro. Indlægsseddel: Information til brugeren Oxabenz 15 mg tabletter Oxazepam Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen. Spørg

Læs mere

Du kan tage Pinex mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskel- og ledsmerter samt for at nedsætte feber.

Du kan tage Pinex mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskel- og ledsmerter samt for at nedsætte feber. Indlægsseddel: Information til brugeren Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Pinex uden recept. For at opnå

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ventoline 4 mg tabletter Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Thycapzol 5 mg tabletter thiamazol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Thycapzol 5 mg tabletter thiamazol Indlægsseddel: Information til brugeren Thycapzol 5 mg tabletter thiamazol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem indlægssedlen,

Læs mere

Digoxin DAK 62,5 mikrogram og 250 mikrogram tabletter Digoxin

Digoxin DAK 62,5 mikrogram og 250 mikrogram tabletter Digoxin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Digoxin DAK 62,5 mikrogram og 250 mikrogram tabletter Digoxin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen. Du kan få

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Trimetazidindihydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Trimetazidindihydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Vastarel 20 mg, filmovertrukne tabletter, Trimetazidindihydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Abalgin Retard 150 mg, hårde depotkapsler Dextropropoxyphenhydrochlorid. Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Megace 160 mg tabletter. Megestrolacetat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Megace 160 mg tabletter. Megestrolacetat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Megace 160 mg tabletter Megestrolacetat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon

Indlægsseddel: Information til brugeren. Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg. chlorzoxazon Indlægsseddel: Information til brugeren Klorzoxazon DAK tabletter 250 mg chlorzoxazon Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger

Læs mere

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskelog ledsmerter samt for at nedsætte feber.

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine, muskelog ledsmerter samt for at nedsætte feber. Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Panodil uden recept. For at

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Lacrofarm Junior, pulver til oral opløsning, enkeltdosisbeholder Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

2. Det skal du vide, før du begynder at tage Venlafaxin Orifarm

2. Det skal du vide, før du begynder at tage Venlafaxin Orifarm Indlægsseddel: Information til brugeren VENLAFAXIN ORIFARM 37,5 mg, 75 mg og 150 mg depotkapsler, hårde Venlafaxin Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter. aciclovir

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter. aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Dolol Retard. 2. Virkning

Dolol Retard. 2. Virkning Dolol Retard Læs denne information omhyggeligt før De begynder at bruge Dolol Retard Gem informationen. De får måske brug for at læse den igen. Kontakt lægen eller apoteket hvis De ønsker flere oplysninger

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin Orifarm, 25 mg tabletter. prometazin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin Orifarm, 25 mg tabletter. prometazin Indlægsseddel: Information til brugeren Prometazin Orifarm, 25 mg tabletter prometazin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. theophyllin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Theo-Dur 200 mg, depottabletter Theo-Dur 300 mg, depottabletter theophyllin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den

Læs mere

Indlægsseddel. Information til brugeren

Indlægsseddel. Information til brugeren Indlægsseddel Information til brugeren Imigran Sprint 50 mg og 100 mg dispergible tabletter Sumatriptan Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

Lægen kan have givet dig Panodil Zapp til anden anvendelse. Følg altid lægens anvisning.

Lægen kan have givet dig Panodil Zapp til anden anvendelse. Følg altid lægens anvisning. Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil Zapp 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Panodil Zapp uden recept.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Primperan suppositorier 20 mg Metoclopramid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Primperan suppositorier 20 mg Metoclopramid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Primperan suppositorier 20 mg Metoclopramid Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at bruge medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin "ERA", 25 mg tabletter Prometazin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Prometazin ERA, 25 mg tabletter Prometazin Indlægsseddel: Information til brugeren Prometazin "ERA", 25 mg tabletter Prometazin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at INDLÆGSSEDDEL INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir Alternova 200 mg tabletter. aciclovir

Indlægsseddel: Information til brugeren. Aciclovir Alternova 200 mg tabletter. aciclovir Indlægsseddel: Information til brugeren Aciclovir Alternova 200 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Nitroglycerin DAK 0,25 mg og 0,5 mg sublinguale resoribletter Glyceryltrinitrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Nitroglycerin DAK 0,25 mg og 0,5 mg sublinguale resoribletter Glyceryltrinitrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Nitroglycerin DAK 0,25 mg og 0,5 mg sublinguale resoribletter Glyceryltrinitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da

Læs mere

Indlægssseddel: Information til brugeren. Ketogan 5 mg/25 mg tabletter Ketobemidonhydrochlorid / 3-dimethylamino-1,1-diphenylbuten-(1)-hydrochlorid

Indlægssseddel: Information til brugeren. Ketogan 5 mg/25 mg tabletter Ketobemidonhydrochlorid / 3-dimethylamino-1,1-diphenylbuten-(1)-hydrochlorid Indlægssseddel: Information til brugeren Ketogan 5 mg/25 mg tabletter Ketobemidonhydrochlorid / 3-dimethylamino-1,1-diphenylbuten-(1)-hydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Nitrazepam DAK tabletter 5 mg Nitrazepam

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Nitrazepam DAK tabletter 5 mg Nitrazepam INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Nitrazepam DAK tabletter 5 mg Nitrazepam Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Efexor Depot 37,5 mg, hårde depotkapsler Efexor Depot 75 mg, hårde depotkapsler Efexor Depot 150 mg, hårde depotkapsler venlafaxin Læs denne indlægsseddel grundigt,

Læs mere

DIN GUIDE TIL ARIPIPRAZOL

DIN GUIDE TIL ARIPIPRAZOL DIN GUIDE TIL ARIPIPRAZOL Informationsbrochure til patient/plejepersonale Introduktion Din læge har stillet diagnosen bipolar lidelse type I og ordineret Aripiprazol. Denne brochure vil hjælpe dig og din

Læs mere

1. Virkning og anvendelse Alopam hører til gruppen af benzodiazepiner. Det har en angstdæmpende virkning. Du kan bruge Alopam mod angst og uro.

1. Virkning og anvendelse Alopam hører til gruppen af benzodiazepiner. Det har en angstdæmpende virkning. Du kan bruge Alopam mod angst og uro. Indlægsseddel: Information til brugeren Alopam 10 mg og 15 mg tabletter Oxazepam Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Gem

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN. Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: TIL BRUGEREN Loperamid BMM Pharma 2 mg tabletter Loperamidhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter. flucloxacillinnatrium

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter. flucloxacillinnatrium INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Heracillin 500 mg, filmovertrukne tabletter Heracillin 1 g, filmovertrukne tabletter flucloxacillinnatrium Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Dalacin 150 mg og 300 mg hårde kapsler clindamycin

Indlægsseddel: Information til brugeren. Dalacin 150 mg og 300 mg hårde kapsler clindamycin Indlægsseddel: Information til brugeren Dalacin 150 mg og 300 mg hårde kapsler clindamycin Læs indlægssedlen grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir

Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Aciclovir 1A Farma, 200 mg 400 mg og 800 mg tabletter aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. november 2016 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol

Indlægsseddel: Information til brugeren. CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN, vaginalcreme 1 % Aktivt stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Canesten uden recept. For at

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Mucomyst brusetabletter 200 mg. Acetylcystein INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Mucomyst brusetabletter 200 mg Acetylcystein Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml. glyceryltrinitrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Glycerylnitrat SAD, koncentrat til infusionsvæske, opløsning 5 mg/ml glyceryltrinitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 0,4 mg/ml oral opløsning Salbutamol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ventoline 0,4 mg/ml oral opløsning Salbutamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ventoline 0,4 mg/ml oral opløsning Salbutamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Alnok 10 mg filmovertrukne tabletter cetirizindihydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Alnok 10 mg filmovertrukne tabletter cetirizindihydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Alnok 10 mg filmovertrukne tabletter cetirizindihydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Alnok uden recept.

Læs mere

Zantac 150 mg filmovertrukne tabletter Ranitidin som ranitidinhydrochlorid

Zantac 150 mg filmovertrukne tabletter Ranitidin som ranitidinhydrochlorid Indlægsseddel: Information til brugeren Zantac 150 mg filmovertrukne tabletter Ranitidin som ranitidinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Zantac

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Kodein Alternova 25 mg filmovertrukne tabletter. codeinphosphathemihydrat

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Kodein Alternova 25 mg filmovertrukne tabletter. codeinphosphathemihydrat INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Kodein Alternova 25 mg filmovertrukne tabletter codeinphosphathemihydrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Zantac 150 mg filmovertrukne tabletter Ranitidin som ranitidinhydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Zantac 150 mg filmovertrukne tabletter Ranitidin som ranitidinhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Zantac 150 mg filmovertrukne tabletter Ranitidin som ranitidinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Tetracyklin DAK 250 mg og 333 mg filmovertrukne tabletter Tetracyclinhydrochlorid

Tetracyklin DAK 250 mg og 333 mg filmovertrukne tabletter Tetracyclinhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Tetracyklin DAK 250 mg og 333 mg filmovertrukne tabletter Tetracyclinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten. Akineton 2 mg tabletter. biperidenhydrochlorid

Indlægsseddel: Information til patienten. Akineton 2 mg tabletter. biperidenhydrochlorid Indlægsseddel: Information til patienten Akineton 2 mg tabletter biperidenhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Donepezil Pfizer Filmovertrukne tabletter 5 mg eller 10 mg Donepezilhydrochlorid

Donepezil Pfizer Filmovertrukne tabletter 5 mg eller 10 mg Donepezilhydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Donepezil Pfizer Filmovertrukne tabletter 5 mg eller 10 mg Donepezilhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Du kan bruge Flunipam til kortvarig behandling af søvnløshed, når søvnløsheden er alvorlig eller invaliderende og giver dig udtalte problemer.

Du kan bruge Flunipam til kortvarig behandling af søvnløshed, når søvnløsheden er alvorlig eller invaliderende og giver dig udtalte problemer. Indlægsseddel: Information til brugeren Flunipam 0,5 mg, 1 mg og 2 mg tabletter Flunitrazepam Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL. Pakningsstørrelser op til 20 stk. (Håndkøb) are registered trademarks of Novartis 1

INDLÆGSSEDDEL. Pakningsstørrelser op til 20 stk. (Håndkøb) are registered trademarks of Novartis 1 INDLÆGSSEDDEL Pakningsstørrelser op til 20 stk. (Håndkøb) 1 Indlægsseddel: Information til brugeren Paracetamol Sandoz 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden

Læs mere

Imadrax Novum, 500 mg, 750 mg og 1000 mg, dispergible tabletter amoxicillin

Imadrax Novum, 500 mg, 750 mg og 1000 mg, dispergible tabletter amoxicillin INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Imadrax Novum, 500 mg, 750 mg og 1000 mg, dispergible tabletter amoxicillin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Frisium 10 mg tabletter Clobazam

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Frisium 10 mg tabletter Clobazam INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Frisium 10 mg tabletter Clobazam Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. Du kan få brug for at læse den igen.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten. Brintellix 10 mg filmovertrukne tabletter Vortioxetin (vortioxetine)

Indlægsseddel: Information til patienten. Brintellix 10 mg filmovertrukne tabletter Vortioxetin (vortioxetine) Indlægsseddel: Information til patienten Brintellix 10 mg filmovertrukne tabletter Vortioxetin (vortioxetine) Dette lægemiddel er underlagt supplerende overvågning. Dermed kan der hurtigt tilvejebringes

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Omnic 0,4 mg depotkapsler, hårde Tamsulosinhydrochlorid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Omnic 0,4 mg depotkapsler, hårde Tamsulosinhydrochlorid Indlægsseddel: Information til brugeren Omnic 0,4 mg depotkapsler, hårde Tamsulosinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Information til brugeren. Bemærk, at der findes to indlægssedler til Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter.

Information til brugeren. Bemærk, at der findes to indlægssedler til Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter. Information til brugeren. Bemærk, at der findes to indlægssedler til Pinex 500 mg filmovertrukne tabletter. Hvis du har en håndkøbspakning med maks. 20 tabletter, skal du læse indlægssedlen på side 2.

Læs mere

1. Virkning og anvendelse

1. Virkning og anvendelse Indlægsseddel: Information til brugeren Sirdalud Retard 6 mg og 12 mg, hårde depotkapsler tizanidin. Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Dulcolax 10 mg, suppositorier Bisacodyl

Indlægsseddel: Information til brugeren Dulcolax 10 mg, suppositorier Bisacodyl Indlægsseddel: Information til brugeren Dulcolax 10 mg, suppositorier Bisacodyl Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Brug

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Discotrine, 5 mg/24 timer, 10 mg/24 timer, 15 mg/24 timer, depotplaster Glyceryltrinitrat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge medicinen.

Læs mere

Rocilin filmovertrukne tabletter IE, 1 mill. IE, 1,2 mill. IE og 1,5 mill. IE

Rocilin filmovertrukne tabletter IE, 1 mill. IE, 1,2 mill. IE og 1,5 mill. IE Rocilin filmovertrukne tabletter 500.000 IE, 1 mill. IE, 1,2 mill. IE og 1,5 mill. IE Læs denne information godt igennem, før De begynder at tage medicinen Gem denne information, De får måske brug for

Læs mere

Indlægsseddel: Information til patienten. Selincro 18 mg filmovertrukne tabletter nalmefen

Indlægsseddel: Information til patienten. Selincro 18 mg filmovertrukne tabletter nalmefen Indlægsseddel: Information til patienten Selincro 18 mg filmovertrukne tabletter nalmefen Dette lægemiddel er underlagt supplerende overvågning. Dermed kan der hurtigt tilvejebringes oplysninger om sikkerheden.

Læs mere

Information for Kodimagnyl Ikke-stoppende DAK filmovertrukne tabletter

Information for Kodimagnyl Ikke-stoppende DAK filmovertrukne tabletter Information for Kodimagnyl Ikke-stoppende DAK filmovertrukne tabletter Denne information findes i 2 udgaver. Hvis du har købt en pakning med op til 20 tabletter, skal du læse den information, der starter

Læs mere

Indlægsseddel: information til brugeren. Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir

Indlægsseddel: information til brugeren. Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Indlægsseddel: information til brugeren Zovir 200 mg, 400 mg og 800 mg tabletter Aciclovir Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Metronidazol DAK 500 mg filmovertrukne tabletter metronidazol

Metronidazol DAK 500 mg filmovertrukne tabletter metronidazol Indlægsseddel: Information til brugeren Metronidazol DAK 500 mg filmovertrukne tabletter metronidazol Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Finasterid Orion 5 mg filmovertrukne tabletter. Finasterid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Finasterid Orion 5 mg filmovertrukne tabletter. Finasterid Indlægsseddel: Information til brugeren Finasterid Orion 5 mg filmovertrukne tabletter Finasterid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Primidon "ERA", 50 og 250 mg tabletter Primidon

Indlægsseddel: Information til brugeren. Primidon ERA, 50 og 250 mg tabletter Primidon Indlægsseddel: Information til brugeren Primidon "ERA", 50 og 250 mg tabletter Primidon Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen. De kan få brug for at læse

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Zymelin menthol ukonserveret 1 mg/ml næsespray, opløsning Xylometazolinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel,

Læs mere

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine samt muskel- og ledsmerter.

Du kan tage Panodil mod svage smerter, f.eks. hovedpine, menstruationssmerter, tandpine samt muskel- og ledsmerter. Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 665 mg tabletter med modificeret udløsning paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Gem indlægssedlen. Du kan

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Dipyridamol Alternova 200 mg depotkapsler, hårde. dipyridamol

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Dipyridamol Alternova 200 mg depotkapsler, hårde. dipyridamol INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Dipyridamol Alternova 200 mg depotkapsler, hårde dipyridamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Mydriacyl 5 mg/ml og 10 mg/ml øjendråber, opløsning. tropicamid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Mydriacyl 5 mg/ml og 10 mg/ml øjendråber, opløsning. tropicamid Indlægsseddel: Information til brugeren Mydriacyl 5 mg/ml og 10 mg/ml øjendråber, opløsning tropicamid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at bruge dette lægemiddel, da den indeholder vigtige

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Duact 8 mg/60 mg hårde kapsler Acrivastin/pseudoephedrinhydrochlorid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Duact 8 mg/60 mg hårde kapsler Acrivastin/pseudoephedrinhydrochlorid Indlægsseddel: Information til brugeren Duact 8 mg/60 mg hårde kapsler Acrivastin/pseudoephedrinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Kodein DAK filmovertrukne tabletter 25 mg. codein

Indlægsseddel: Information til brugeren. Kodein DAK filmovertrukne tabletter 25 mg. codein Indlægsseddel: Information til brugeren Kodein DAK filmovertrukne tabletter 25 mg codein Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. selegilinhydrochlorid

Indlægsseddel: Information til brugeren. selegilinhydrochlorid Indlægsseddel: Information til brugeren Eldepryl 5 mg og 10 mg tabletter selegilinhydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Xyzal 5 mg filmovertrukne tabletter Levocetirizindihydrochlorid

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Xyzal 5 mg filmovertrukne tabletter Levocetirizindihydrochlorid INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Xyzal 5 mg filmovertrukne tabletter Levocetirizindihydrochlorid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen. De kan

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Zofran 4 mg og 8 mg frysetørrede tabletter ondansetron Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren. Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol INDLÆGSSEDDEL 1 Indlægsseddel: Information til brugeren Arax Junior 250 mg tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette læge middel, da den indeholder vigtige

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ibutop creme 50 mg/g

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Ibutop creme 50 mg/g INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Ibutop creme 50 mg/g Ibuprofen Læs denne indlægsseddel grundigt. Inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Du kan få Ibutop

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren CANESTEN vaginaltabletter 100 mg, vaginaltabletter 500 mg, vaginaltabletter 500 mg + 1 % creme Aktive stof: Clotrimazol Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder

Læs mere

Information om Sinalfa tabletter 1 mg, 2 mg og 5 mg Terazosinhydrochlorid

Information om Sinalfa tabletter 1 mg, 2 mg og 5 mg Terazosinhydrochlorid Information om Sinalfa tabletter 1 mg, 2 mg og 5 mg Terazosinhydrochlorid Læs denne information godt igennem, før du begynder at tage medicinen Gem denne information, du får måske brug for at læse den

Læs mere

Zovir 5 % creme Aciclovir

Zovir 5 % creme Aciclovir 11. januar 2018 Zovir 5 % creme Aciclovir Der findes to pakningsstørrelser af Zovir 5 % creme. Den fås med henholdsvis 10 g og 2 g med hver sin indlægsseddel. Se de følgende sider. Første indlægsseddel

Læs mere

Den nyeste indlægsseddel kan findes på

Den nyeste indlægsseddel kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Duofaxin 75 mg depottabletter Duofaxin 150 mg depottabletter Duofaxin 225 mg depottabletter venlafaxin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Spirix 25 mg, 50 mg og 100 mg tabletter Spironolacton

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Spirix 25 mg, 50 mg og 100 mg tabletter Spironolacton INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Spirix 25 mg, 50 mg og 100 mg tabletter Spironolacton Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. Gem indlægssedlen. Du kan få brug for

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Hydromed 12,5 mg og 25 mg tabletter Hydrochlorthiazid

Indlægsseddel: Information til brugeren. Hydromed 12,5 mg og 25 mg tabletter Hydrochlorthiazid Indlægsseddel: Information til brugeren Hydromed 12,5 mg og 25 mg tabletter Hydrochlorthiazid Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol

Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol OTC Indlægsseddel: Information til brugeren Panodil 500 mg filmovertrukne tabletter paracetamol Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel. Information til brugeren

Indlægsseddel. Information til brugeren Indlægsseddel Information til brugeren Adartrel 0,25 mg filmovertrukne tabletter Ropinirol (som hydrochlorid) Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage medicinen. - Gem indlægssedlen.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Montelukast Accord Healthcare 10 mg filmovertrukne tabletter Til voksne og unge i alderen 15 år og ældre Montelukast Læs denne indlægsseddel grundigt, inden De begynder

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren Dicillin 250 mg og 500 mg, hårde kapsler. dicloxacillin

Indlægsseddel: Information til brugeren Dicillin 250 mg og 500 mg, hårde kapsler. dicloxacillin Indlægsseddel: Information til brugeren Dicillin 250 mg og 500 mg, hårde kapsler dicloxacillin Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter. Trimethoprim

Indlægsseddel: Information til brugeren. Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter. Trimethoprim Indlægsseddel: Information til brugeren Trimopan, 100 mg filmovertrukne tabletter Trimethoprim Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger.

Læs mere

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Novaluzid, tyggetabletter

INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN. Novaluzid, tyggetabletter INDLÆGSSEDDEL: INFORMATION TIL BRUGEREN Novaluzid, tyggetabletter Læs denne indlægsseddel grundigt. Den indeholder vigtige informationer. Du kan få Novaluzid uden recept. For at opnå den bedste behandling

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på

Indlægsseddel: Information til brugeren. Antepsin 1g tabletter Sucralfat. Den senest reviderede indlægsseddel kan findes på Indlægsseddel: Information til brugeren Antepsin 1g tabletter Sucralfat Læs denne indlægsseddel grundigt, inden du begynder at tage dette lægemiddel, da den indeholder vigtige oplysninger. Tag altid dette

Læs mere

Indlægsseddel: Information til brugeren

Indlægsseddel: Information til brugeren Indlægsseddel: Information til brugeren Venlafaxin Actavis 37,5 mg depotkapsel, hård Venlafaxin Actavis 75 mg depotkapsel, hård Venlafaxin Actavis 150 mg depotkapsel, hård venlafaxin Læs denne indlægsseddel

Læs mere