Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm"

Transkript

1 Fladskærms TV LCD eller Plasma Fladskærm Der eksisterer stadig en del myter vedr. LCD og Plasma fladskærms TV, og vi vil her give et par eksempler på nogen af de påstande vi støder på, når vi arbejder med Fladskærms emner i vores hverdag hos Dans TV & HiFi Center: Plasma bruger meget mere strøm end LCD! Dette var korrekt tidligere, men er det ikke længere. På en LCD skærm er der strøm på alle pixels hele tiden, hvorimod de nyere plasmaskærme kun tænder de nødvendige pixels. Umiddelbart bruger en plasma-pixel mere strøm end en tilsvarende LCD, men da der slukkes for ikke brugte pixels på de nyere plasma-skærme betyder det, at de 2 typer skærme bruger ca. lige meget strøm. Pixel fejl forekommer ikke på Plasma! Dette er ikke korrekt. Der forekommer pixel-fejl på Plasma-skærme såvel som på LCD. De er dog ikke så ofte set på Plasma Fladskærme. Om det er fordi der sælges flere LCD ere end Plasma skærme skal være usagt, men der er i hvert fald længere imellem folk, der klager sig over pixel-fejl på Plasma TV. Plasma skærme egner sig ikke til computer da der kommer burn-in! Det var korrekt tidligere, men er det næsten ikke længere. Burn-in tidligere har været et stort problem for Plasma-skærme, med de nyere udgaver af Plasma-panelerne er det slet ikke så udbredt, og der rapporteres flere steder fra, at flere timers brug af f.eks. XBOX-360 eller lignende ikke giver nogen problemer med Burn-in overhovedet. Dog skal det siges, at LCD skærme stadig er mere velegnede til computere i forhold til Plasma skærme. Vi vil her give en kort gennemgang af de mest grundlæggende forskelle mellem LCD og Plasma Skærme.

2 LCD Fladskærme LCD er (Liquid Crystal Display) består af utallige enkelte elementer, kaldet pixels, der tilsammen danner et billede, hvor hver enkelt af disse pixels er opbygget af en kolonne af forskellige flader, som bliver gennemlyst bagfra. Fladerækkefølgen er, fra inderst til yderst: Vertikal polariserende film. Glasflade med transparente ITO- (Idium Tin Oxide) elektroder. Flydende krystaller. Glasflade med transparente ITO- (Idium Tin Oxide) elektroder. Farvefilter. Horisontal polariserende film. De yderste polariserende lag har modsatrettet polaritet - hvorfor man umiddelbart skulle tro, at alt lys blev spærret. Det flydende krystallag vender dog polariseringen, således at lys der går gennem det første filter også kan gå gennem det andet. Det flydende krystallag er elektrisk ladet, og ved at sende en svag spænding igennem det, kan man få de enkelte krystaller til at lukke mere eller mindre lys igennem eller endog helt lukke af for det. Krystallerne vender sig nemlig parallelt til det elektriske felt, den svage spænding skaber, og alt efter vinklen på denne kan man begrænse eller forøge mængden af lys der lukkes igennem. Farvefiltret indeholder grundfarverne rød, grøn og blå, og deler på den måde den enkelte pixel op i 3 subpixels. Ved hjælp af disse 3 farver kan man reelt set lave en hvilket som helst farve, og fordi det menneskelige øje ikke kan skelne mellem subpixels virker RGB-elementerne som én samlet farve. LCD Fladskærms TV et har følgende fordele og ulemper:

3 Fordele: Kan fås i højere opløsninger uden at det koster meget ekstra. Et godt LCD TV med en opløsning på kan i dag erhverves til rimelige penge. Billedet på et LCD TV påvirkes ikke så meget af, at der er meget lys i rummet. Der er ingen (eller i hvert fald forsvindende lille) risiko for, at der bliver lavet Burn-in på skærmen. Bruger du en PC som medie-center vil du blive glad for en LCD. Den større opløsning giver rigtigt gode muligheder ved denne brug og du vil ikke risikere burn-in som du i nogle tilfælde kan opleve ved især de lidt ældre modeller af Plasma-skærme. Derforuden har en del LCD ere 1:1 pixelmapping, hvilket betyder, at du kan styre billedet 100% fra PC en. Det vil sige, at det billede der sendes fra PC en bliver vist på skærmen uden indblanding fra skærmens øvrige hard- og software, som ellers normalt ville tage sig af skalering og deslige. Der er færre refleksioner fra lamper/vinduer i en LCD-skærm kontra en Plasma skærm. Mange Plasma skærme har en glas-plade foran selve panelet, og det er medvirkende til at give genskin. Ulemper: LCD skærme er ikke så skrap til at vise sort, og hvis du ser på et LCD TV med en helt sort skærm, vil du ofte opleve, at skærmen egentlig ser mere mørkeblå/mørkegrå ud end sort. De nyeste LCD ere er blevet bedre til at vise sort, men er stadig ikke på niveau med Plasma skærmen, og som teknologien ser ud har LCD skærmen pt. heller ikke nogen mulighed for at komme til det. De nyeste LCD Skærme kan vise stort set ligeså mange farver som Plasma skærme, men generelt må man sige, at det i øjeblikket primært er skærme over k kr. vi taler om her. Priserne falder dog traditionelt hurtigt, så det bliver sikkert muligt indenfor en overskuelig tid, at få billigere LCD skærme, der også er gode på dette område. Generelt er LCD skærme ikke så lysstærke som Plasma skærme, hvilket kan virke mærkeligt i betragtning af, at LCD skærme generelt er bedre i stærk lys.

4 Men det hænger sammen med teknologien, som det vil være for teknisk at komme ind på her. Opdateringshastighed. De fleste LCD ere på markedet ligger mellem 2 og 8 ms, og det er i mange tilfælde hurtigt nok. Men ved nogen LCD Fladskærme kan man f.eks. ved fodbold-udsendelser risikere at se skygger eller blurring. Det er værd at bemærke, at det ikke kun er opdateringshastigheden der betyder noget i denne sammenhæng. Den underliggende teknologi som bliver anvendt til at danne billedet betyder også en del. Betragtningsvinkel har været et problem på LCD, så hvis du skal købe en LCD skærm, så sørg for at tjekke, hvordan den skærm du har bestemt dig for har det med farverne, når du ser det fra siden (oppe og nede fra). De nyere LCD ere lider ikk e så meget under dette problem. Plasma Fladskærme Plasma-teknikken er noget anderledes end LCD teknikken. I stedet for et lagdelt panel består Plasma skærmen i stedet af millioner af små glasbobler også kaldt celler. Hver celle indeholder en blandingsgas af xenon og neon. For overskuelighedens og nemhedens skyld kan cellerne sammenlignes med og betragtes som pixels. På hver side af cellerne løber lange elektroder, og for at aktivere en given pixel sendes en strøm gennem elektroderne, hvorved gassen ionisere altså omdannes til plasma. Denne proces stimulerer gassen til at udsende ultraviolette lys og fotonerne herfra rammer så et lag fosfor. Når fosfor på denne måde aktiveres, lyser det op på samme måde som vi kender det fra traditionelle CRT-TV.

5 Hver pixel består af 3 separate subpixel-celler, med hver sin forskellige farve fosfor henholdsvis rød grøn og blå. Disse farver blandes, på samme måde som LCD Fladskærmen, sammen til én synlig farve. Plasma Fladskærms TV et har følgende fordele og ulemper: Fordele: Mættede farver og rigtigt mange af dem. Et Plasma TV kan typisk vise omkring 29 milliarder farvenuancer, og det giver selvsagt gode muligheder for detaljerigdom i billedet. Specielt i mørke scener vil et Plasma TV have en fordel overfor et LCD TV i denne disciplin. Kontrastforholdene er typisk noget bedre ved Plasma TV end de er på LCD TV et. Nu skal man altid tage producentens opgivelse af kontrast med et gran salt, da det kan måles på mange måde, men generelt er Plasma TV bare bedre i denne disciplin og det er tydeligt, når man ser de 2 typer skærme ved siden af hinanden. Ser vi på skærmstørrelsen, så vil man typisk på et Fladskærms TV i størrelsen 37 og opefter typisk opleve, at Plasma TV billedkvaliteten er bedre end LCD TV et, samtidig med, at Plasma skærme i de store størrelser, er billigere end LCD skærme i samme størrelse. Teknikken og priserne udvikler sig dog hele tiden, men pt. har Plasma Fladskærme i de større skærmstørrelser en fordel både med pris og kvalitet i forhold til LCD Fladskærms TV er. Ulemper: Et Plasma TV i høj opløsning kan nemt blive en lidt bekostelig affære. Dog skal siges, at priserne pt. er hurtigt faldende, og eksempelvis kan et Plasma TV i pt. fås fra ca og opefter. Et Plasma TV giver som regel det bedste billede i et rum uden alt for stærk belysning. Derfor kan det have problemer i rum med stærk belysning, og vil ved stærk belysning ofte give et knap så tydeligt billede. Dog er dette på nyere Fladskærms TV ikke så stort et problem.

6 Ved lang tids brug, hvor der er område af billedet der ikke bevæger sig (Eksempelvis et logo) vil du kunne risikere Burn-in. Dette betyder, at skifter du væk fra en kanal, vil du stadig kunne ane det tidligere logo på det nye kanalbillede. Det er ligesom blevet brændt ind i skærmen. Sker det, vil det i mange tilfælde forsvinde efter at TV et har været slukket i nogen timer (natten over) eller man kan rense skærmen med en pause-skærm eller lignende. Men i ekstreme tilfælde kan det være permanent, og for nogen vil det betyde at skærmen er ødelagt. Dette problem er dog meget mindre på de nyeste Plasma skærme, og vil normalt ikke være noget man som bruger behøver bekymre sig alt for meget om. Vi håber, at ovennævnte har givet dig en grundlæggende indblik i LCD og Plasma Fladskærmenes terminologier. Hvis du har lyst til stifte nærmere bekendtskab med udvalget af Plasma/LCD Fladskærme hos Dans TV kan du blot følge dette link: LCD/Plasma (Vi kan dog få andre mærker hjem på bestilling).

Dette skal du vide, før du køber nyt TV

Dette skal du vide, før du køber nyt TV Dette skal du vide, før du køber nyt TV Det kan være en hård og svær omgang at købe nyt fjernsyn. Du kan læse, hvor godt TV et er på én side, for derefter at læse, hvor dårligt det er på en anden side.

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Handel på Internettet Pricerunner side 1 af6 www.pricerunner.dk Pricerunner er en side hvor man kan sammenligne produkter og priser. Det er muligt at filtrere sin søgning og at søge i emner, eller på et

Læs mere

- sådan undgår du fejl i din tryksag

- sådan undgår du fejl i din tryksag 1Software Det er ikke alle programmer, der er født til at blive anvendt som et trykgrafisk værktøj. F.eks. Microsoft Office pakken, tekstbehandlingsprogrammer, regneark og præsentations-programmer. Disse

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LYSTEKNIK: Mikkel Stoklund Moltzen Euc-Nord Eventteknik - Visual

GRUNDLÆGGENDE LYSTEKNIK: Mikkel Stoklund Moltzen Euc-Nord Eventteknik - Visual GRUNDLÆGGENDE LYSTEKNIK: Mikkel Stoklund Moltzen Euc-Nord Eventteknik - Visual PROGRAM: 10.00-11.30: Velkomst/præsentation. Introduktion til lampetyper, grundlæggende farvelære og præsentation af mulighederne

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer.

Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer. Billedbehandling / Digital kamera Det efterfølgende skal ses som gode råd og videregivelse af mine erfaringer. Pixelmasse Billedstørrelse 1.000.000 9 x 12 2.000.000 10 x 15 3.000.000 13 x 18 4.000.000

Læs mere

Forskellige kameratyper

Forskellige kameratyper Forskellige kameratyper Inden du investerer i et nyt kamera, er det en god idé at gøre dig nogle få overvejelser om: y Hvilken type billeder vil du tage (naturbilleder, makrobilleder, sportsbilleder, undervandsbilleder,

Læs mere

LG Electronics Servicevilkår

LG Electronics Servicevilkår LG Electronics Servicevilkår Billedskærme, LCD TV, plasmaskærme og projektorer på virksomhedsmarke- For billedskærme og LCD-TV skal serviceanmeldelse ske af kunden selv til vores partner Infocare Danmark

Læs mere

Digitalt TV og Digital modtager

Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV og Digital modtager Digitalt TV er en betegnelse for det TV signal, du modtager. Når man taler Digitalt TV taler man også tit om DVB, henholdsvis DVB T, DVB C eller DVB S. DVB står for Digital

Læs mere

Digital røntgenoptagelse med sensorer. Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel Sektion for Oral Radiologi 2014

Digital røntgenoptagelse med sensorer. Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel Sektion for Oral Radiologi 2014 Digital røntgenoptagelse med sensorer Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel Sektion for Oral Radiologi 2014 Den digitale sensor En sensor er en røntgenreceptor, hvor energien fra røntgenstråling konverteres

Læs mere

Se DR TV på dit fjernsyn

Se DR TV på dit fjernsyn Se DR TV på dit fjernsyn www.dr.dk Du kan se DR TV på dit tv på fem forskellige måder via kabel, trådløst, via app til Apple TV, smart tv eller Playstation 3/4 Du kan se DR TV på dit fjernsyn på fem forskellige

Læs mere

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59)

Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser: Få styr på alle dine billeder helt gratis! af PA (10-10-2006 10:30:59) Zoombrowser er et billedbehandlingsprogram, der er meget let at bruge og alligevel indeholder meget avancerede funktioner.

Læs mere

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2 dukapc 2 Hvad er dukapc dukapc er en ældrevenlig computer, som hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Også selvom brugeren aldrig før har rørt

Læs mere

En samling af eksempler på billeder SB-910

En samling af eksempler på billeder SB-910 En samling af eksempler på billeder SB-910 Denne håndbog viser de forskellige SB-910 flashfunktioner og eksempelfotos. 1 Dk Tag det næste skridt med kreativ belysning Afslør dine motivers teksturer og

Læs mere

December 2010. LG Big winter sale survey DK 0% 20% 40% Total 30,0% 26,6% 11,4% 10,4% 11,4% 22,6% 25,9% Mand 12,3% 34,3% 13,8% 11,5% 22,3% 33,1% 23-35

December 2010. LG Big winter sale survey DK 0% 20% 40% Total 30,0% 26,6% 11,4% 10,4% 11,4% 22,6% 25,9% Mand 12,3% 34,3% 13,8% 11,5% 22,3% 33,1% 23-35 December 010 LG Big winter sale survey DK 1. Inden for elektronik og hårde hvidevarer, hvad er mest sandsynligt du ville købe på et januarudsalg? 0% 0% 40% 30,0% 6,6% 11,0% 10,0% 3,8% 11,6% 14,% 19,1%,6%

Læs mere

Objektivet har seks lameller.

Objektivet har seks lameller. Generelt indtryk Helios 44M-4 er et lækkert gammelt objektiv med M42 fatning. Det kræver derfor en adapterring for at kunne bruges på DSLR ere. Det er fuldt manuelt, men takket være særlige adapterringe,

Læs mere

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+

All Share sørger for, at du er tilsluttet. Anynet+ previous next Med et ultra tyndt 40" LED TV fra Samsung får du en imponerende billedoplevelse med uovertruffen lysstyrke, farvemætning og kontrastforhold. Nye en mere intensiv billedoplevelse i 1080 p

Læs mere

Se Billeder i Picasa.

Se Billeder i Picasa. Se Billeder i Picasa. Selvom det er vigtigt at organisere, redigere og udskrive sine billeder, er det også vigtigt, at man ønsker at lære om de forskellige måder man kan se sine billeder på. Visning af

Læs mere

Lyskontrol, energibesparelser

Lyskontrol, energibesparelser Lyskontrol, energibesparelser Samsungs HDTV er det nemmeste på jorden - og det mest behagelige for dine øjne. Samsungs unikke Eco Sensor måler, hvor intenst rummets belysning er og indstiller automatisk

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket

En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Lån film fra biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. For at kunne benytte tjenesten skal dit

Læs mere

Mohammad Zubair Rana. Grafik og Billede

Mohammad Zubair Rana. Grafik og Billede Mohaad Zubair Rana Grafik og Billede Grafik og Billede En privat kunde har med henblik på nykøbt iphone 5 henspurgt til om det var muligt at lave et cover til mobilen. Kunde: Privat Medie: Tryk Værktøj:

Læs mere

Mark like a Professional. Markeringssystem FlyMarker PRO

Mark like a Professional. Markeringssystem FlyMarker PRO Mark like a Professional Markeringssystem FlyMarker PRO Mark like a Professional FlyMarker PRO Version MOBIL Med den håndholdte CNC markeringssystem Fly- Marker PRO, bliver markering af store, tunge og

Læs mere

Generalforsamling 25. april 2007

Generalforsamling 25. april 2007 Formandens beretning for året 2006 Indledning Indledningsvis vil jeg starte min beretning med en kort orientering om foreningens virke, hvorefter jeg går over til udviklingen i det forgangne år. Foreningens

Læs mere

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse.

CLOUD RECORD FAQ. HVILKE TV-BOKSE VIRKER DET PÅ? Cloud Record kan benyttes af kunder med 7410x, 7310, 7210, 7130 og 7120 TV-bokse. CLOUD RECORD FAQ HVAD ER CLOUD RECORD? Nu tilbyder vi, at du kan gemme programmer i skyen. Det vil sige, at programmer kan gemmes og afspilles på alle platforme. Tjenesten hedder Cloud Record, og gør det

Læs mere

MAG Brugsvejledning. 2 Tilslutning 3 Opsætning af Wi-FI 4 Betjening af systemet 5 Catch-Up 6 Fjernbetjeningen 7 Fejlsøgning

MAG Brugsvejledning. 2 Tilslutning 3 Opsætning af Wi-FI 4 Betjening af systemet 5 Catch-Up 6 Fjernbetjeningen 7 Fejlsøgning MAG Brugsvejledning 2 Tilslutning 3 Opsætning af Wi-FI 4 Betjening af systemet 5 Catch-Up 6 Fjernbetjeningen 7 Fejlsøgning 2 Tilslutning - MAG Tilslut din MAG-modtager Sæt modtageren i nærheden af dit

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen

En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen 1 En guide gennem Filmstriben Se film i undervisningen Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. Vælg indgang Hvis du holder musen hen

Læs mere

Foreningsfordele og muligheder i. Åtoften

Foreningsfordele og muligheder i. Åtoften Foreningsfordele og muligheder i Åtoften Få mere med YouSee Tv Du får ikke bare en klassisk tv-pakke. Faktisk får du noget, som I ikke kan få hos nogle andre tv-udbydere: Mulighed for at se dine yndlingskanaler,

Læs mere

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a

Den ultimative base for underholdning i hjemmet Et væld af tilslutningsmuligheder gør det muligt for dig at nyde alt dit digitale indhold og udnytte a Smart TV kan det dér med film, programmer og applikationer Oplev en helt dimension af fjernsynskigning med Samsung Smart TV og Samsung Apps-platformen. Samsung Apps er en hastigt voksende samling af internetforbundne

Læs mere

Lys og belysning Buffeten

Lys og belysning Buffeten Studieområdet del 2 Design rapport om Lys og belysning Buffeten Udarbejdet af: HTX 3. Y Silkeborg tekniske Gymnasium Udarbejdet i tidsperioden: Uge *-* Udarbejdet med udgangspunkt i faget: Design Side

Læs mere

GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING

GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING GRAFIK OG BILLEDBEHANDLING INFORMATION OM OPGAVEN OPGAVE: Fiktiv: Udsnit af en dokumentarfilm (2.5D billede). KUNDE: History Channel. DATO FOR PROJEKTET: Maj 2014. MIT BIDRAG TIL OPGAVEN: Alt fra fotografering

Læs mere

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 11: Billeder 4 Et eventyr 1 Som I ved er jeg installatør og har min egen forretning. For nylig kunne jeg leje et kælderlokale billigt til lagerrum - men der

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Appendiks til Grafisk design side 122

Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks til Grafisk design side 122 Appendiks 122/2 Et helt almindeligt portrætfotografi Her er et billede af et helt almindeligt menneske. Modellen er ikke professionel, og billedet er et eksempel på

Læs mere

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012

IrfanView. Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj. Version: August 2012 IrfanView Et overblik over et stærkt billedbehandlingsværktøj Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5 Installer plugins...6

Læs mere

Web 2.0. Af Frederik Adamsen. Definitionen af Web 2.0... 2 Problemstilling og løsning... 2 Udvikling af produkt... 3 Tankegang... 4 Konklusion...

Web 2.0. Af Frederik Adamsen. Definitionen af Web 2.0... 2 Problemstilling og løsning... 2 Udvikling af produkt... 3 Tankegang... 4 Konklusion... Web 2.0 Af Frederik Adamsen Indholdsfortegnelse Definitionen af Web 2.0... 2 Problemstilling og løsning... 2 Udvikling af produkt... 3 Tankegang... 4 Konklusion... 6 Frederik Adamsen Kom/IT Web 2.0 Side

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Digital fotografering CCD elementer

Digital fotografering CCD elementer CCD-element Det vil her være formålstjenligt at kigge lidt på hvilke hovedtyper af digitalkameraer, der anvendes idag. Kameraets lysfølsomme chip (ccd-chip) ser ikke farver. Hvert enkelt pixelelement på

Læs mere

ADDA/ADACDT vejledning

ADDA/ADACDT vejledning ADDA/ADACT vejledning 1 ADDA/ADACDT vejledning Formål Fysikundervisningen ved VIA University College Bioanalytikeruddannelsen modul 6 inkluderer måling af ioniserende stråling ved brug af en scintillationsdetektor.

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket

En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. Vælg indgang Hvis du holder musen hen over

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

LED paneler. LED skilte. LED lysavis. Digital Signage.

LED paneler. LED skilte. LED lysavis. Digital Signage. LED paneler. LED skilte. LED lysavis. Digital Signage. LED Video LED Video skærm i fuld farve Formålet med LED Video skærme er at vise billeder og animeret indhold i fuld farve (16.777.216 farver). Vi

Læs mere

Brugervejledning til Carblackbox.dk

Brugervejledning til Carblackbox.dk Brugervejledning til Carblackbox.dk Produktbeskrivelse 1)OP knap 2)MENU 3)NED knap 4)USB interface 5)Kamera 6) Højtaler 7)OK Knap 8)MODE 9)TÆND/SLUK 10)Display/skærm 11)SD kort 12)LED Natlys 13)Hul til

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres.

Når der stilles fokus, drejer objektivets ende ikke med. Dvs. hvis der bruges pol-filter, så fastholdes indstillingen, når der fokuseres. Generelt indtryk Sigma 28mm mini-wide II f/2,8 er et mindre objektiv; vejer ikke alverden, bruger 52mm filtre og rager blot mellem 5,1 og 5,7 cm ud foran dit kamera (med OM->4/3 adapter). Objektivet er

Læs mere

Billedbehandling med XnView.

Billedbehandling med XnView. Billedbehandling med XnView. 2009 Dag 1: På skrivebordet finder du ikonet for Denne computer højreklik på ikonet og vælg Stifinder på pop-op skiltet. Nu viser Stifinderen de drev der findes på denne computer

Læs mere

Grafik og billedebehandling

Grafik og billedebehandling Før Grafik og billedebehandling Efter Andersen Furniture skal have lavet et billede hvor, deres møbler indgår i et moderne køkken, til brug i en kampagne. Eksisterende spisebord og stole skal fjernes,

Læs mere

Vi udvider tv-pakkerne med masser af ekstra underholdning

Vi udvider tv-pakkerne med masser af ekstra underholdning Vi udvider tv-pakkerne med masser af ekstra underholdning 1 Få Bredbånd uden krav om tv-pakke Den hidtidige binding mellem bredbånd og tv er ophævet, og giver dig mulighed for at købe bredbånd uden tv

Læs mere

Bryllupsfoto. Foråret nærmer sig med hastige skridt. Mit bryllups gear: bryllupsfoto

Bryllupsfoto. Foråret nærmer sig med hastige skridt. Mit bryllups gear: bryllupsfoto Detaljebilleder er vigtige. Her er det gommens navn i ringen. Ringen var i dette tilfælde vigtig da brudens mor var guldsmed og havde lavet dem. Bryllupsfoto Tekst og fotos: Nicolai Brix Mit bryllups gear:

Læs mere

Epsons mødeløsninger PROJEKTOR ELLER FLADSKÆRM?

Epsons mødeløsninger PROJEKTOR ELLER FLADSKÆRM? Epsons mødeløsninger PROJEKTOR ELLER FLADSKÆRM? HVAD SKAL DU SE EFTER I EN SKÆRM? Denne vejledning undersøger betydningen af skærmstørrelse, økonomi og billedkvalitet for at hjælpe dig med at finde det

Læs mere

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed Produktkatalog MA4 Industrial Design Design af Thomas Holst Nielsen lyd i alle rum USB Trådløs streaming Mobil enhed Stationær enhed TV Musik er en glæde og fornøjelse - så hvorfor nøjes med at høre favoritsangen

Læs mere

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på.

Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA MC 600CI/CX INDLEDNING Tillykke med din nye Cobra søkort plotter. Her er en kort gennemgang i brugen af din nye kortplotter, og de ting du skal være opmærksom på. COBRA søkortplotteren bruger C-MAP

Læs mere

Bitdybde i digitale billeder

Bitdybde i digitale billeder Bits og bytes hænger uomtvisteligt sammen. Bytes bruges om den størrelse en given fil (software) kan have, mens bit er informationsdybde. Forholdet mellem dem er: bits * 8 = bytes bytes / 8 = bits Dette

Læs mere

INTELLIGENT BOLIGSTYRING

INTELLIGENT BOLIGSTYRING Energihuset INTELLIGENT BOLIGSTYRING Introduktion Om energihuset Opgaver og udfordringer Links og Efterbehandling Introduktion I dag kan man godt få systemer der kan styre el, vand, varme eller ventilation

Læs mere

TROUBLESHOOTING ISMP. Indhold: Opsætning af din ismp 2-3 Not Active Error 4-5 Property Link Error 5-6 Ofte stillende spørgsmål 7.

TROUBLESHOOTING ISMP. Indhold: Opsætning af din ismp 2-3 Not Active Error 4-5 Property Link Error 5-6 Ofte stillende spørgsmål 7. Indhold: Opsætning af din ismp 2-3 Not Active Error 4-5 Property Link Error 5-6 Ofte stillende spørgsmål 7 Shopbox Denmark +45 31 13 15 15 support@shopbox.com Rentemestervej 2B, 2400 København NV, Denmark

Læs mere

Måling af ledningsevne. I rent og ultrarent vand

Måling af ledningsevne. I rent og ultrarent vand Måling af ledningsevne I rent og ultrarent vand Anvendelse af ledningsevne Mest anvendt til kvalitets kontrol Overvågning af renhed på vand til processen Kontrol af vand i processen Kontrol af drikkevand

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo TV-boks AirTies 7410X. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo TV-boks AirTies 7410X. Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE Waoo TV-boks AirTies 7410X Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Medfølgende udstyr...6 AirTies 7410X...7 Installation...8 Start af TV-portal...12 Generelt

Læs mere

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Orientering om AED (Automatisk Ekstern Defibrillator) Beredskabsmester Lars M. Sørensen Hvorfor Hjertestarter Tidlig alarmering Tidlig hjertemassage Tidlig defibrillation Tidlig stabillisering Hvad er

Læs mere

Dansk Skaksalg Vejledning til ur - DGT 2010

Dansk Skaksalg Vejledning til ur - DGT 2010 Indhold Knapper på uret... 2 Oversigt over programmer... 3 Standard indstilling... 3 Korrigere tiden - give ekstra/mindre tid... 4 Manuel opsætning... 4 Generelt ved manuel opsætning:... 4 1: Armageddon

Læs mere

NYT TV. - hvad skal jeg vide, før jeg køber?

NYT TV. - hvad skal jeg vide, før jeg køber? NYT TV - og få et mindre energiforbrug Vil du gerne have en ekstra god grund til at vælge et tv med lavt energiforbrug? Så får du den her: Der er nemlig penge at spare på energiforbruget, bare du holder

Læs mere

Den intelligente bolig er lige om hjørnet

Den intelligente bolig er lige om hjørnet Af Jesper Andersen foto jan djenner Den intelligente bolig er lige om hjørnet Energistyring til private boliger er i rivende udvikling og vil i de kommende år blive hvermandseje. Vi har set nærmere på

Læs mere

Anamorphic Widescreen

Anamorphic Widescreen Anamorphic Widescreen Fuldskærm og widescreen For at kunne forklare hvad anamorphic widescreen egentlig er, vælger jeg at starte helt fra begyndelsen af filmhistorien. Som alle nok ved så er billedformatet

Læs mere

Det følgende er vejledninger i brug af huset og dets facielliteter.

Det følgende er vejledninger i brug af huset og dets facielliteter. home Velkommen i sommerhuset Vi håber I får nogle gode dage i sommerhuset og kommer ud og oplever den skønne og til tider barske natur ved vestkysten. Det følgende er vejledninger i brug af huset og dets

Læs mere

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008

- en manual fra Skolekonsulenterne.dk. Versionsdato: April 2008 - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: April 2008 Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra Skolekonsulenterne.dk...3 Hvad er IrfanView?...4 Få fat i programmet...4 Installer selve programfilen...5

Læs mere

3M tilbyder unikke løsninger til at gøre dine præsentationer perfekte!

3M tilbyder unikke løsninger til at gøre dine præsentationer perfekte! Digital Wall Display Digital White Board og Digital Easel Digital Media System 700 serie Digital Media System 800 serie Digitale projektorer Overhead projektorer 3M tilbyder unikke løsninger til at gøre

Læs mere

Billedbehandling. Breief. Formål. Modtager. Afsender. Krav. Orginalen

Billedbehandling. Breief. Formål. Modtager. Afsender. Krav. Orginalen BILLED OG GRAFIK Billedbehandling. Breief Modehuset Calvin Klein, skulle have lavet en række reklame postkort i A5 for deres nye forårs kollektion. I den forbindelse har de været ude og tage en serie billeder

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING

GRAFIK & BILLEDBEHANDLING GRAFIK & BILLEDBEHANDLING 9 Carlo Antonio Rattà Grafik & Billedbehandling 10 Carlo Antonio Rattà Grafik & Billedbehandling The Division fanart Opgaven Dette er en opgave jeg gik i gang med fordi jeg elsker

Læs mere

Dropbox. Dit online USB-stick

Dropbox. Dit online USB-stick Dropbox Dit online USB-stick Brug af Dropbox Overvejer du at begynde at bruge Dropbox? Så savner du måske en dansk vejledning til Dropbox? Det følgende er ment som en vejledning i at komme i gang med at

Læs mere

Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder med kundefokus, produktudvikling og arbejdsmiljø.

Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder med kundefokus, produktudvikling og arbejdsmiljø. 15. marts 2018 1 Kort præsentation Rasmus Thostrup Møller. Hvad kommer jeg med, min erfaring og tilgang. Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder

Læs mere

Fotoringens guide til undervandsfoto

Fotoringens guide til undervandsfoto Fotoringens guide til undervandsfoto Digitalkameraet stormer frem og er ved også at gøre undervandskamera til hvermandseje. Med et digital undervandskamera i hånden har du pludselig en hel verden af muligheder

Læs mere

Artikel nr. 3. AGI 419 juli 2005

Artikel nr. 3. AGI 419 juli 2005 Artikel nr. 3 AGI 419 juli 2005 Black in business Separation med gcr giver mindre farveforbrug og mindre farvestik tekst Kay Werner Schmidt kw@kaywerner.dk Traditionel reproduktion til arkoffset er kromatisk.

Læs mere

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i dagtilbud Begynder manual Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse IPad'en og dens dele Sådan ser ipad'en ud - Forsiden Sådan ser ipad'en ud - Bagsiden For at komme igang Hjemmeskærm som funktion

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp.

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. Funktioner: 1. 5 cm TFT LCD-skærm med angivelse af optage tilstand, hukommelse på kort og batteri

Læs mere

Overvågning i samfundet Kommunikation/IT & Samfundsfag

Overvågning i samfundet Kommunikation/IT & Samfundsfag Overvågning i samfundet Kommunikation/IT & Samfundsfag Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen 1 Indholdsfortegnelse Introduktion: 3 Projekt- og produktmål: 3 Idé udvikling og brainstorm: 3 Afgrænsning: 3 Farver:

Læs mere

Fladskærmenes fordele og ulemper

Fladskærmenes fordele og ulemper Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Fladskærmenes fordele og ulemper I forhold til hvor meget computerskærmen bruges i det daglige arbejde er det skræmmende hvor lidt penge der afsættes

Læs mere

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys.

Indendørs er det en god idé at udnytte den mængde dagslys, der kommer ind af vinduerne, men pas på ikke at komme i modlys. 1 LYS: Tina Hare Andersen Når du skal optage video eller film, skal du altid bruge lys under optagelserne. Det kan enten være naturligt lys (solen), kunstlys (lamper) eller en blanding af disse. Dagslys

Læs mere

SiKKER gevinst HVER DAg! Nu KAN Du Få SOLCELLEANLæg i SONNENKRAFT KVALiTET

SiKKER gevinst HVER DAg! Nu KAN Du Få SOLCELLEANLæg i SONNENKRAFT KVALiTET Sikker gevinst hver dag! Nu kan du få solcelleanlæg i Sonnenkraft kvalitet www.sonnenkraft.dk SOLENS KRAFT Og energi. Helt gratis! Solen er stået op i mere end 4,57 milliarder år. Og hver dag udsendes

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

MONOLIT 2010 i 46, 52 eller 70

MONOLIT 2010 i 46, 52 eller 70 MONOLIT 2010 i 46, 52 eller 70 Nogen har et budskab, MONOLIT 2010 i 46, 52 eller 70 kan med enkelthed og elegance overbringe dette budskab på en elegant og enkel måde mere bevidst En sagde engang Den er

Læs mere

ELMODEL-bolig. Nyheder i spørgeskemaundersøgelse 2012

ELMODEL-bolig. Nyheder i spørgeskemaundersøgelse 2012 ELMODEL-bolig Nyheder i spørgeskemaundersøgelse 2012 Juni 2013 Indhold Resume vigtigste nyheder 2012...3 Belysning...3 Underholdning...3 Madlavning...6 Køl/frys...6 Varme...8 Vask...9 Resume vigtigste

Læs mere

Photoshopkursus - Billedbehandling

Photoshopkursus - Billedbehandling Photoshopkursus - Billedbehandling Software... 2 Skrivebord... 2 Reset skrivebord... 3 Nyt billede med lag... 4 Indlæs billede... 6 Redigeringsværktøjer... 7 Billedstørrelse... 7 Beskæring... 13 Retouchering...

Læs mere

Digitalvideo. Brugervejledning

Digitalvideo. Brugervejledning Digitalvideo Brugervejledning Dk 2 Indhold Introduktion Oversigt over digitalvideo... 3 Brug af betjeningspanelet... 4 Strømtilslutning... 5 Funktioner... 6 Funktionsskifter... 8 Filmfunktion Optagelse

Læs mere

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Håndbog for undervisere og værter FOLKEUNIVERSITETET I KØBENHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE Tilslutning af pc til projektor..side 2 - Via VGA...side 3 - Via HDMI.side

Læs mere

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT

ForældreIntra. - Sådan kommer du som forælder godt i gang. August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT ForældreIntra - Sådan kommer du som forælder godt i gang August 2016, version 1.1 Skolebestyrelsen/ MVT Indhold Indledning... 3 Hvad er ForældreIntra?... 3 Hvad er forskellen på ForældreIntra og Skoleporten?...

Læs mere

sessions datablad Det perfekte mødelokale Vores brugere præsenterer og deler viden, uden tekniske problemer. Small Medium Large

sessions datablad Det perfekte mødelokale Vores brugere præsenterer og deler viden, uden tekniske problemer. Small Medium Large Det perfekte mødelokale Tænk, hvis du kunne bruge arbejdslivets mange møder på ideer og beslutninger, i stedet for at rode med kabler og teknik. Og tænk, hvis du kunne præsentere på en stor skærm, som

Læs mere

Niko Home Control. Det smarte hjem

Niko Home Control. Det smarte hjem Niko Home Control Det smarte hjem Introduktion Dit hjem bliver smart med Niko Gør livet mere komfortabelt og sikkert, samtidig med at du sparer mest mulig energi. Niko Home Control er en ny intelligent

Læs mere

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt

Tilpasning af farver. Kay Werner Schmidt Tilpasning af farver Kay Werner Schmidt Den skal være rød! Farven skal være rød men hvilken rød tænker du på? Det kan være svært at sætte ord på. Farveskala Som en hjælp til valg af farver har vi designet

Læs mere

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress. KALAS FESTIVAL Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.com Casper Ragn http://www.casperragn.wordpress.com Niels Otto Andersen

Læs mere

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do

Generel information. Brugere. Hjemmesidens lay-out. HIF Hjemmeside How to do Generel information Dette dokument er en brugsanvisning for hjemmesidens back-end brugere, med information om hvordan man logger ind og hvordan man arbejder med hjemmesiden/hjemmesidens funktioner samt

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Til dig som vil have et indblik i computeren CPU RAM Netkort Lydkort Grafikkort Harddisk Optisk drev Bundkort Køling Strømforsyning Skærm Mus Tastatur Indholdsfortegnelse Fra polfoto.dk Indledning I denne

Læs mere

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre.

HDMI er en videreudvikling af DVI, og man kan konvertere HDMI til DVI ved at bruge stikket illustreret til venstre. Billedkabler præsentation HDMI står for High-Definition Multimedia Interface og er den nye standard for overførsel af video og audio-signaler mellem forskellige enheder som TV/Fladskærme/DVD-afspiller/PC/DVBmodtagere

Læs mere

Den grønne kontakt til din bolig. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi

Den grønne kontakt til din bolig. Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Den grønne kontakt til din bolig Kontakt med omtanke for miljø og økonomi Sluk for ekstraudgifterne med et enkelt tryk Standby funktionen er både smart og nyttig. Det ved alle, der bruger den til daglig.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere