SKIVE KOMMUNE MØDESTED: MØDEDATO: Sallingsund og Omegns Museum i Glyngøre DAGSORDEN MØDETIDSPUNKT: MØDET HÆVET: Landsbyudvalget 17.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKIVE KOMMUNE MØDESTED: MØDEDATO: Sallingsund og Omegns Museum i Glyngøre 10-12-2007 DAGSORDEN MØDETIDSPUNKT: MØDET HÆVET: Landsbyudvalget 17."

Transkript

1 MØDESTED: MØDEDATO: Sallingsund og Omegns Museum i Glyngøre DAGSORDEN MØDETIDSPUNKT: MØDET HÆVET: Deltagere: Arne Bisgård, Bente Østergaard, Gert R. Jepsen, Jens Peder Hedevang, Søren Christensen, Leif Christensen, Else Marie Larsen, Kaj Sørensen, Keld Mørk Kristensen, Jens Jensen, Alex Lind Fraværende: Sag nr.: Emne: 1. Aktiviteter i lokalområderne -orienteringspunkt Proces for udarbejdelse af Landsby- og landdistriktspolitik Informationsstrategi for landsbyudvalget Projekt - Principgodkendelse vedr. Fjordsti Projekt - udviklingsplan LAG Skive Projekt - Sallinggaarden Projekt: udviklingsmidler til "Huset" i Selde Projekt- ungdommens lokale i Lem Kulturhus Projekt: Det er sejt at bo på landet Projekt - principgodkendelse vedr. minigolfbane i Roslev Projekt - Principgodkendelse vedr. Nautrup som aktivt leve og bosted Projekt - Principgodkendelse vedr. Rødding - æblets by i Salling Projekt - Principgodkendelse vedr. Grønning Sports- og aktivitetsplads Projekt - Principgodkendelse vedr. handicapfaciliteter til Sundsøre Hallen Mødekalender Orienteringssag Bilagsliste... 1

2 LANDSBYUDVALGET, DEN Aktiviteter i lokalområderne -orienteringspunkt J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Til orientering Formanden for landsbyudvalget har ønsket at igangsætte en proces, hvorigennem udvalgsmedlemmernes viden om henholdsvis de enkelte lokalområder samt de problemstillinger og løsningsmuligheder der gør sig gældende i landdistrikterne øges. besluttede på mødet at de 6 valgte medlemmer af udvalget samler oplysninger om ideer, projekter, aktiviteter o.lign. i deres respektive områder. På mødet i september fremlagde Kaj Sørensen fra område 4, og Leif Christensen fra område 1. Alex Lind fra område 3 har meddelte at oplægget for område 3 endnu ikke var færdigt og har bad om udsættelse til næste møde. På mødet i december fremlægger Else Marie Larsen fra område 6, Jens Jensen fra område 5 og Keld Mørk Kristensen fra område 2. Desuden Alex Lind for område 3. Forvaltningen har nu, efter aftale med de relevante medlemmer af landsbyudvalget, fordelt oplæggene på to møder, således at Else Marie Larsen fra område 6 og Alex Lind fra område 3 fremlægger den 10/12, og Keld Mørk Kristensen fra område 2 samt Jens Jensen fra område 5 fremlægger på første møde i det nye år.

3 LANDSBYUDVALGET, DEN Proces for udarbejdelse af Landsby- og landdistriktspolitik J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, at tidsplanen for landsby- og landdistriktspolitikken tiltrædes skal ifølge kommissoriet, være tovholder på, at der i løbet af valgperioden og med inspiration i de mange projekter udarbejdes en landdistriktspolitik for udvalgets fremadrettede arbejde. Der er flere trin i processen: 1. Temamøde i landsbyudvalget om landsby- og landdistriktspolitik (februar 2008) På dette møde skal nogle grundlæggende ting på plads: Hvad er forhistorien: hvordan har der været arbejdet med landsby- og landdistriktspolitik indtil nu i de gamle kommuner? Hvad er en politik? Hvad er forskellen på strategi, politik og plan? Hvad er formålet? Hvad er produktet? Hvad kunne en landsby- og landdistriktspolitik indeholde? På dette møde vil forvaltningen give oplæg, vi vil trække en person ind udefra, som kan inspirere til nye tanker og ideer, og der vil blive afholdt brainstorm. 2. Udkast til landsby- og landdistriktspolitik (Maj 2008) Baseret på input fra første møde vil forvaltningen udarbejde et udkast til en landsby- og landdistriktspolitik, som drøftes i landsbyudvalget. Landsbyudvalgsmedlemmerne vender dette udkast med deres bagland, og overskriften i denne fase er DIALOG. Baseret på tilbagemeldingerne, vi får, udarbejder forvaltningen et revideret forslag, som behandles på næste møde: 3. Bearbejdning af udkast (September 2008) Dialogen mellem forvaltning, udvalgsmedlemmer og deres baglande, samt andre politiske udvalg baserer sig på dette reviderede udkast. 4 Endeligt produkt: landsby- og landdistriktspolitik (November 2008) landsby- og landdistriktspolitikken vedtages i landsbyudvalget og sendes videre til godkendelse i byrådet

4 LANDSBYUDVALGET, DEN Informationsstrategi for landsbyudvalget J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, At der afsættes ,- kr. til to kursusaftener for borgerne: Kommunikation i praksis, til afholdelse i 2008 At der udarbejdes en pressestrategi for landsbyudvalget At der udarbejdes et oplæg vedr. den fremadrettede brug af hjemmeside Det er vigtigt at skabe synlighed omkring landsbyudvalgets arbejde og indsatsområder. Denne synlighed har flere formål: At borgerne kender til de muligheder for tilskud og projektudvikling, der findes At der generelt skabes bevågenhed omkring landsbyerne og deres udvikling For at skabe synlighed kan der spilles på flere strenge 1. landsbyerne kan styrkes i selv at kommunikere om deres projekter og aktiviteter 2. landsbyudvalget kan kommunikere om sit virke ad 1): Forvaltningen foreslår at afsætte kr til afholdelse af to kursusaftener i lokalområdet om kommunikation i praksis fx i samarbejde med NovaMedia, TV Midt- Vest s kursuscenter. Kurserne kan afholdes i løbet af Forvaltningen foreslår at udvalget begynder at drøfte følgende: hvordan er mulighederne for at bruge internettet? Hvor mange landsbyer har allerede hjemmesider? Hvordan kan hjemmesiderne på sigt koordineres og formidles via kommunens hjemmeside? Er der andre muligheder? Ad 2): Afholdelse af informationsmøder fortsættes. Næste møde er fastsat til 25. januar 2008 i Hem. Forvaltningen foreslår, at der udvikles en pressestrategi, som bevidst sætter ind på at synliggøre landsbyudvalgets aktiviteter.

5 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - Principgodkendelse vedr. Fjordsti J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Landsbyudvalg Afdelingen for by- og landsbyudvikling indstiller: at at at at at at at at der meddeles en principgodkendelse, således at der kan arbejdes videre med projektet projektet gennemføres i etaper arbejdet med at fremskaffe de nødvendige lodsejeraftaler igangsættes der udarbejdes et delprojekt for etapen fra Skive Fjordcamping til Sundsøre med henblik på at etablere en multifunktionel sti på strækningen der udarbejdes delprojekt for etapen i Selde-området med henblik på at etablere en trampesti på strækningen der optages dialog med Feldborg Statsskovdistrikt med henblik på at få etableret en trampesti i forbindelse med naturgenopretningsprojektet ved Grynderup Sø der generelt arbejdes med at skaffe ekstern finansiering til projektet der optages dialog med Teknisk Forvaltning med henblik på at kortlægge mulighederne for en medfinansiering fra Teknisk Udvalg Den socialdemokratiske gruppe i Skive Byrådet har fremsendt et forslag om at etablere en natur-/cykelsti langs fjorden i Skive Kommune. Afhængig af ønskerne til stiens beskaffenhed og funktionalitet kan der opstilles forskellige økonomiske overslag vedr. projektet. Såfremt der kun er tale om spor i landskabet, hvor lodsejerne uden kompensation giver tilladelse til offentlig adgang på deres jorde, kan udgifterne holdes på et minimum. Der vil dog under alle omstændigheder være et stort arbejde med at sikre de mange lodsejeraftaler. Det vil være ideelt, hvis disse kan sikres i en dialog med forskellige lokale borgergrupper. Hvis stien skal etableres som en trampesti (muldjorden reguleret, jævnet og tilsået med græs - enkelte steder er der foretaget udskiftning af blød bund, og der er også gravet ud visse steder for at komme i den rigtige højde), opereres der med en økonomisk ramme baseret på erfaringer fra lignende projekter på ca ,- kr. pr. km. Hvis stien skal etableres som en multifunktionel sti, hvor der tillige kan cykles og rides, opereres der med en økonomisk ramme baseret på erfaringer fra bl.a. stien på Vestsallingbanen på ca ,- kr. pr. km.

6 LANDSBYUDVALGET, DEN Afdelingen for by- og landsbyudvikling har opgjort, at der i Skive Kommune er en kyststrækning (excl. Fur) på ca. 175 km. Med denne længde er det klart, at stien ikke umiddelbart kan etableres som en multifunktionel sti på alle strækninger. Der vil være behov for at arbejde med stien i etaper. Afdelingen for by- og landsbyudvikling har arbejdet med projektet gennem længere tid. Bl.a. arbejdes der med projektet gennem visionsprojekt Skive-egnen som hestecentrum, hvor der arbejdes med at finde en del af finansiering (eksternt) til en etape af den multifunktionelle sti. Der arbejdes her med strækningen mellem Skive Fjordcamping og Sundsøre, således at stien fortsættes i den samme kvalitet som den eksisterende sti fra havnen til campingpladsen. Strækningen er ca km. Afdelingen for by- og landsbyudvikling har endvidere arbejdet med at understøtte enkeltstrækninger efterhånden som lokale ildsjæle bringer dem på banen. Dette betyder, at der pt. arbejdes med stien i forbindelse med en borgergruppe i Selde-området samt i forbindelse med naturgenopretningsprojektet ved Grynderup Sø. Pt. er det målet at stierne på disse strækninger etableres som trampestier. Bilag: Projektbeskrivelse - Fjordsti (957785)

7 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - udviklingsplan LAG Skive J.nr.: P15 Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller: At der meddeles en kommunal medfinansiering på ,- kr., finansieret af landsbyudvalgets midler Den Lokale Aktionsgruppe Skive (LAG Skive) blev dannet den 13. juni 2007 og har bemyndigelse til at administrere dele af det danske landdistriktsprogram for perioden LAG Skive skal udvikle, beskrive og handle på grundlag af en lokal udviklingsstrategi, hvor der skal sikres sammenhæng til regionale og kommunale strategier. For at sikre en god proces og sørge for en høj grad af borger- og interessent inddragelse i udviklingen af denne udviklingsstrategi, har LAG Skives bestyrelse besluttet at indgå et samarbejde med metopos a/s by og landskabsdesign. Processen indeholder bl.a. fortællinger fra Skiveegnen - en række interviews med systematisk og tilfældigt udvalgte borgere på egnen. Disse fortællinger skal bl.a. bruges som indspark på et Udviklingsmøde den 6. december. Alle aktiviteterne og undersøgelserne munder ud i en udviklingsplan, som bestyrelsen kan godkende. På det foreliggende grundlag er der opstillet et budget på kr excl. moms. Dette inkluderer honorar til metopos samt div. udlæg (udsending af invitationer, annoncer, etc). Projektet foreslås finansieret som følger: LAG Skive Region Midtjylland, Skive kommune i alt ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr. Det er en forudsætning for regionens tilskud, at Skive Kommune medfinansierer et tilsvarende beløb. Bilag: ansøgning om støtte til LAG Skive Udviklingsstrategi (966064)

8 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - Sallinggaarden J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller: at der meddeles en kommunal medfinansiering på kr ekskl. moms, finansieret af landsbyudvalgets midler. Sallinggaarden er et samarbejde mellem Salling Landboforening, Åbent Landbrug og Skiveegnens Erhvervs- og turistcenter. Formålet med Sallinggaarden er at skabe et produkt, hvor historien om det moderne industrilandbrug er i centrum. Hvor det fortælles at disse landbrug er moderne, og netop derfor har dyrene det godt, at der er fokus på miljø, dyrevelfærd og kvalitetsprodukter. Det er således et ønske at vise landbruget på Skive-Sallingegnen, som det er i dag - og at skabe et turistprodukt omkring dette, hvor fortælling, information og oplevelse er i centrum. Der tale om et tilbud til alle turister såvel som lokale om at besøge en lokal gård. I første fase er der tale om tre konkrete gårde med mælkeproduktion. Der etableres en hjemmeside på web-adressen og udarbejdes informationsmateriale omkring industrilandbrugene i form af foldere og informationstavler ved selve gårdene, hvor besøgene får mulighed for at læse om konkrete forhold på landbrugene. Konceptet udvides i en anden fase til at inkludere flere dele af fødekæden fra produktion, forarbejdning og til muligheden for at smage på de endelige produkter ved lokale spisesteder. Der skal være mulighed for at besøge forskellige typer af landbrug, dels de mindre landbrug, hvor besøgene kan røre ved dyrene, dels de store industrilandbrug, hvor fortællingen om det moderne landbrug, dets rolle og bidrag til fødevarekulturen er i centrum. Projektet har et budget på ,- kr. Projektet foreslås finansieret som følger (De øvrige tilskud er bekræftet): Salling Landboforening Åbent Landbrug Skive kommune Friland A/S Thise Mejeri

9 LANDSBYUDVALGET, DEN I alt Bilag: Sallinggaarden - Projektbeskrivelse og ansøgning (966399)

10 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt: udviklingsmidler til "Huset" i Selde J.nr.: P20 Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, At projektet støttes med kr af landsbyudvalgets midler Projekt Huset i Selde fik på forrige møde i landsbyudvalget (10. september 2007) en principgodkendelse med krav om at der udarbejdes en helhedsløsning for Selde. Arbejdsgruppen bag projektet har nu i samarbejde med forvaltningen afholdt møde i lokalområdet med Fursund Idrætsforening og Fursund Hallens bestyrelse med henblik på at belyse mulighederne for et evt. samarbejde med Fursund Hallen omkring den fremtidige drift af Huset eller en evt. placering af huset i forbindelse med Hallen. På mødet blev der udtrykt interesse for at indgå i et samarbejde omkring projekt Huset. Derfor ansøger Arbejdsgruppen bag Huset nu landsbyudvalget om kr til at undersøge mulighederne for at udvikle projektet som et nybyggeri i forbindelse med Fursund Hallen. Der skal laves tegninger og et økonomisk overslag. Disse vil blive præsenteret på foreningens generalforsamling. Bilag: ansøgning om udviklingsmidler - Huset i Selde (964126)

11 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt- ungdommens lokale i Lem Kulturhus J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, At der meddeles en kommunal medfinansiering på ,- kr., finansieret af landsbyudvalgets midler. Ungdomsklubben i Lem har brug for at indrette et lokale til et tidssvarende trivselssted. Aktiviteterne koordineres med de øvrige tilbud i Vestsalling, idet der allerede foregår et samarbejde omkring en fremtidig fusion af de fire skoler i Lem, Ramsing, Lihme og Rødding. Det vurderes i den sammenhæng, at der er behov for nytænkning i forhold til alkoholfrie ungdomstilbud til de årige lokalt og i distriktet. Der er i det nye Lem kulturhus et lokale, som kan omdannes til ungdomsklub. Det vurderes at de samlede omkostninger til lokalets omforandring vil blive ca kr. Den primære udgift er til materialer, da frivillige ledere har lovet at give en hjælpende hånd med det konkrete arbejde. Der er opnået tilsagn om tilskud på kr fra Lem Ungdomsklub og fra Lem Skole. Skive Kommune søges om et tilskud på kr. Bilag: projektbeskrivelse - Ungdommens lokale i Lem Kulturhus (964147)

12 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt: Det er sejt at bo på landet J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, at projektet meddeles en kommunal medfinansiering på kr, finansieret af landsbyudvalgets midler Center for Animationspædagogik ved The Animation Workshop søger Skive Kommune om støtte til projekt Det er sejt at bo på landet børn og unge laver animationsbranding om livet som ung i Skive Kommune. Projektet skal foregå i vinterferien 2008, hvor børn og unge samles på Spøttrup Borg for at slippe kreativiteten og fantasien løs og lave en kort animationsfilm om fordelene ved at bo i et landdistrikt som Skive Kommune. Filmene kommer til at fungere som en minibranding kampagne om livet i Skive Kommune set med børn og unges øjne. Projektet har et budget på kr. Ansøger har modtaget fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, direktoratet for fødevareerhverv, og fra private fonde. De søger Skive kommune om kr. Bilag: projektbeskrivelse: Det er sejt at bo på landet (943468)

13 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - principgodkendelse vedr. minigolfbane i Roslev J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, At projektet principgodkendes, således at ansøger kan arbejde videre med at fremskaffe den manglende finansiering At ansøger meddeles, at udvalget er sindet at medfinansiere projektet med kr. i forhold til det opstillede anlægs- og finansieringsbudget Roslev Minigolfklub er en underafdeling af Roslev Idrætsklub, afdelingen har i dag 127 medlemmer, fordelt på 44 ungdomsspillere og 83 seniorer, hvilket gør den til landets største minigolfklub. Klubben har for nylig været vært ved DM, og kunne i den forbindelse kåre klubbens første Danmarksmester. Klubben ønsker at anlægge Danmarks bedste og sværeste eternitbane, hvilket sammen med det eksisterende filtanlæg, virkelig vil markere Roslev på minigolfkortet. Anlægget vil åbne mulighed for, at klubben i samarbejde med Dansk Minigolf Union vil kunne søge om at få tildelt endnu større arrangementer så som EM og VM. Et sådant arrangement vil betyde, at der vil komme flere hundrede deltagere og officials til byen, som skal have indkvartering og forplejning i en uge eller længere. Dette vil naturligvis have en positiv afsmitning på Vandrehjemmet, kroen og byens øvrige handlende. Etablering af en eternitbane vil give klubbens spillere mulighed for at træne på eternit. Dette vil betyde meget for spillernes forberedelse til turneringer, da ca. 90 % af alle turneringer i Danmark spilles på eternit. Projektudgifter: * 18 hullers eternit minigolfbane, iflg. Tilbud fra Fun-Sports GmbH, kr. Bamberg EURO a' 7,46 kr. Plus moms kr. * Stolpesten, beton og fliser kr. * Diverse og uforudsete udgifter kr. I alt kr. Projektet foreslås finansieret som følger: * Roslev Sparekasse Fonden af 2006 (ansøgt) kr. * Skive kommunes Landsbyudvalg kr. * Øvrige fonde kr. I alt kr.

14 LANDSBYUDVALGET, DEN Bilag: Minigolfbane i eternit - ansøgning (966755)

15 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - Principgodkendelse vedr. Nautrup som aktivt leve og bosted J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, At projektet principgodkendes, således at ansøger kan arbejde videre med at fremskaffe den manglende finansiering At ansøger meddeles at udvalget er sindet at medfinansiere projektet med ,- kr. i forhold til det opstillede medfinansieringsbudget En arbejdsgruppe i Nautrup har fremsendt en ansøgning om støtte til en række aktiviteter i Nautrup under overskriften: Nautrup et aktivt leve- og bosted. Visionen er : Nautrup nær ved og næsten også på hesten! Missionen er: At styrke bosætning og erhvervsudvikling i og omkring lokalsamfundet Nautrup Formålet er at: støtte op om udviklingen af Nautrup som et aktivt, attraktivt, nærværende og godt leveog bo miljø som også kan rumme flere små virksomheder med aktive beboere og foreninger igangsættelse nye aktiviteter styrke og supplere de igangværende aktiviteter være et tiltrækkende sted ved bl.a. at give gode betingelser for tilflyttere skabe en god velkomst med en forankring og integration af nye borgere for øje gøre Nautrup til et attraktivt og spændende sted at besøge af f.eks. turister markedsføre stedet og området Der er planlagt en lang række aktiviteter: Et opstartsarrangement for Nautrups beboere, med foredrag, tryllekunstner og underholdning En folder om Nautrups muligheder og kvaliteter især for tilflyttere, men også som generel information Tilflytter velkomsthilsen og arrangement bl.a. invitation til førstkommende fællesspisning Landsbykomité koordinering af alle aktiviteter på tværs af eksisterende foreninger Fællesarrangementer til styrkelse af fællesskabet gennem samvær og aktiviteter. Sports og ungdomsaktiviteter Opdagelsesture i landskabet Ridearrangement Lokalhistorie foredrag

16 LANDSBYUDVALGET, DEN Sportspladsen udvikling og udbygning Videreudvikling af hesteklubben Fælles udflugter Fællesspisning med indhold fællessang, koncerter, oplægsholdere, etc

17 LANDSBYUDVALGET, DEN Der er opstillet følgende budget: Opstartsarrangement Folder ,kr ,-kr Tilflyttervelkomst Lokal komité ,-kr ,-kr Fællesarrangementer Dynamisk motionstræning Rend og hop arrangement Hesteaktiviteter Revisor ,-kr ,-kr ,-kr ,-kr ,-kr I alt ,-kr Projektgruppen foreslår projektet finansieret som følger: Tilskud Landdistriktspuljen (søgt) Tilskud Durup fonden(hesteaktiviteter) (søgt) Samlet ansøgning til landsbyudvalget I alt ,-kr ,-kr ,-kr ,-kr Forvaltningen foreslår at projektet medfinansieres af landsbyudvalgets midler som følger: Folder ,-kr Fællesarrangementer Hesteaktiviteter Revisor ,-kr ,-kr ,-kr I alt fra landsbyudvalget ,-kr

18 LANDSBYUDVALGET, DEN Bilag: Projektbeskrivelse - Nautrup som aktivt leve- og bosted (964151) uddybet budget - Nautrup som aktivt leve- og bosted (968318)

19 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - Principgodkendelse vedr. Rødding - æblets by i Salling J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller, At projektet principgodkendes, således at ansøger kan arbejde videre på at fremskaffe den manglende finansiering At ansøger meddeles at udvalget er sindet at støtte projektet med et tilskud på kr. jf. det opstillede budget. Vestsalling Podeklub søger landsbyudvalget om støtte til deres projekt Rødding æblets by, og skriver bl.a.: Vision: Byen i rydningen Rødding i Vestsalling skal indenfor 10 år kendes på sine frugttræer som er udviklet og udnyttes af et netværk af alle grupperinger i byen i en moderne kontekst, der prioriterer miljø og den gode smag. Formål: Vi ønsker med dette projekt i tidsånden af 2008 at tage udgangspunkt i den tradition, der tidligere lå i selvforsyningstanken og den tidligere konventionelle drift af frugtplantager uden sprøjtning med pesticider ud fra devisen om Hver egn sit æble at Øge sammenhængskraften blandt borgerne i Rødding også med den gruppe af nytilflyttere som byen har modtaget indenfor de seneste år Få tilplantet mulige frie områder i og i tilknytning til det bymæssige i et ikkekommercielt perspektiv Øge den landskabelige kvalitet i en bymæssig sammenhæng i et landdistrikt i et udbyttemæssigt perspektiv At skabe aktiviteter for alle aldersgrupper i Rødding By af blivende og årligt tilbagevendende karakter At få skabt forskellige laug, der i en Rødding sammenhæng udvikler, vedligeholder og fornyer frugtavlen samt udnyttelsen af frugten i en ikke-kommerciel retning, men i et nærhedsperspektiv At få udviklet et smukt og smagfuldt Rødding Æble Byen i Rydningen Kompetenceløft til brede grupper i byen i forhold til naturpleje og naturforståelse Et mentalhygiejnisk projekt der går på to ben et vidensniveau og et håndværksniveau krydret med tilgange i forhold til biologi og sundhed Oplevelser for smagssansen, som muligvis kan huskes fra barndommen, men som ikke længere kan erhverves på det kommercielle marked (frugten forhandles ikke længere i detailleddet, sorterne kan ikke længere købes i de almindelige planteskoler)

20 LANDSBYUDVALGET, DEN Udgifter: Projektledelse, herunder fokusgruppeinterviews, kortlægning af beplantningsområder udarbejdelse af det fysiske materiale kr ,- Køleskab med fast 2 grader Cel. til podekviste kr ,- Materiale til podning af 2000 frugttræer kr ,- Prøveudstyr til mostproduktion kr ,- Afholdelse af events kr ,- Undervisning og ekskursioner kr ,- Udvikling af prototyper til espaliers & opbevaringskasser kr ,- Produktion af frugtkasser til opbevaring kr ,- Materiale til opbinding og renholdelse: kr ,- Navneskilte til det enkelte træ: kr ,- Uforudsete udgifter kr ,- Evaluering/opsamling kr ,- I alt: kr ,- Indenrigsministeriets landdistriktspulje er ansøgt om støtte, og Skive Kommune søges om tilskud på kr.

21 LANDSBYUDVALGET, DEN Bilag: Projekt - Rødding - æblets by i Salling. (958548)

22 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - Principgodkendelse vedr. Grønning Sports- og aktivitetsplads J.nr.: P20 Sagsid.: Initialer: HEWI Åben sag Forvaltningen indstiller At projektet principgodkendes, således at ansøger kan arbejde videre med at fremskaffe den manglende finansiering At ansøger meddeles at udvalget er sindet at medfinansiere projektet med ,- kr. i forhold til det opstillede budget, finansieret af landsbyudvalgets midler. En projektgruppen i Grønning har gennem længere tid (og med afsæt i de 3 Salling Kommuner uddannelsesforløb i 2005) arbejdet med en forskønnelse af byens sports- og aktivitetsplads. Pladsen fungerer som landsbyens udendørs samlingssted. Formålet med projektet er at gøre sports- og aktivitetspladsen mere attraktiv som samlingssted på tværs af alle aldre og mellem landsbyen og oplandet. Der er allerede etableret enkelte tiltag bl.a. beplantning til en værdi af ,- kr. finansieret af det tidligere landsbyudvalg i Sundsøre Kommune, samt parkeringsplads til en værdi af ,- kr. finansieret af den lokale mørtelfabrik. Begge arbejder er tillige gennemført ved frivillig arbejdskraft. Der ansøges om tilskud til følgende elementer: Bål- og multihytte Legetårn Gyngestativ Rutchebane Svævebane Vippedyr Petanguebane Underlag/sand Opslagstavle Etablering/diverse/revision I alt ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr ,- kr. Finansiering pt. Grønning Beboerforening ,- kr. Grønning Vandværk ,- kr. Ø. Grønning Vandværk 5.000,- kr. Friluftsrådet ,- kr.

23 LANDSBYUDVALGET, DEN Lokale sponcorer Lokale- & Anlægsfonden samt øvrige fonde I alt 4.000,- kr ,- kr ,- kr ,- kr.

24 LANDSBYUDVALGET, DEN Projekt - Principgodkendelse vedr. handicapfaciliteter til Sundsøre Hallen J.nr.: P20 Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller: At projektet drøftes med henblik på en afklaring af, om denne type projekter kan støttes af landsbyudvalget Sundsøre Hallen ønsker at bedre forholdene i hallen for handicappede og ældre. Der findes i dag ingen faciliteter af denne art, men derimod mange trapper. Der ønskes støtte til 2 lifte samt etablering af handicaptoilet. Der er opstillet følgende budget: 2 stk lifte inkl. montering Kr ,- Etablering af handicap toilet Kr ,- Moms Kr ,- I alt Kr ,- Der er søgt tilskud fra Sparekassen Midtvest Fonden, Spar Nord Fonden, Sahva fonden samt lokale og anlægsfonden. Ingen svar foreligger på nuværende tidspunkt. Skive kommune er ikke søgt om et bestemt beløb. Bilag: Sundsøre Hallen, Breum. Støtte til etablering af 2 handicaplifte og handicaptoilet (956040)

25 LANDSBYUDVALGET, DEN Mødekalender 2008 J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Forvaltningen indstiller at mødekalenderen for 2008 tiltrædes På mødet den 10/ besluttede landsbyudvalget, at udvalget skal holde 6 møder årligt, heraf kan et bruges på en inspirationstur. Forvaltningen foreslår følgende mødekalender: Tirsdag den 5/2 kl 17 Tirsdag den 8/4 kl 17 Tirsdag den 10/6 kl. 17 Tirsdag den 9/9 kl. 17 Tirsdag den 9/12 kl. 17 Desuden en inspirationstur i løbet af sommeren, dato fastsættes senere.

26 LANDSBYUDVALGET, DEN Orienteringssag J.nr.: Sagsid.: Initialer: KOLD Åben sag Til Orientering Projekt: Flexhus i Hvidbjerg, forprojektering Projekt: ophalerplads ved Branden Projekt: Forsamlingshusets dag Byfornyelse, Durup Projektliste Økonomiliste Bilag: PROJEKTLISTE - By- og Landsbyudvikling (913926) Oversigt - økonomi (964856)

27 LANDSBYUDVALGET, DEN Bilagsliste 4. Projekt - Principgodkendelse vedr. Fjordsti 1. Projektbeskrivelse fra socialdemokraterne - Fjordsti 5. Projekt - udviklingsplan LAG Skive 1. ansøgning om støtte til LAG Skive Udviklingsstrategi 6. Projekt - Sallinggaarden 1. Sallinggaarden - Projektbeskrivelse og ansøgning 7. Projekt: udviklingsmidler til "Huset" i Selde 1. ansøgning om udviklingsmidler - Huset i Selde 8. Projekt- ungdommens lokale i Lem Kulturhus 1. projektbeskrivelse - Ungdommens lokale i Lem Kulturhus 9. Projekt: Det er sejt at bo på landet 1. projektbeskrivelse: Det er sejt at bo på landet 10. Projekt - principgodkendelse vedr. minigolfbane i Roslev 1. Minigolfbane i eternit - ansøgning 11. Projekt - Principgodkendelse vedr. Nautrup som aktivt leve og bosted 1. Projektbeskrivelse - Nautrup som aktivt leve- og bosted 2. uddybet budget - Nautrup som aktivt leve- og bosted 12. Projekt - Principgodkendelse vedr. Rødding - æblets by i Salling 1. Projekt - Rødding - æblets by i Salling. 14. Projekt - Principgodkendelse vedr. handicapfaciliteter til Sundsøre Hallen 1. Sundsøre Hallen, Breum. Støtte til etablering af 2 handicaplifte og handicaptoilet 16. Orienteringssag 1. PROJEKTLISTE - By- og Landsbyudvikling 2. Oversigt - økonomi

Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret)

Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret) Anlægsforslag på økonomiudvalgets område, budget 2010, 1000 kr. (forslagene er ikke prioriteret) 2010 2011 2012 2013 Administration: Udvidelse af Rådhus -30.000-30.000-10.000 By og Landsby: Oplevelsesriget

Læs mere

Æ kassehus, Kassehusvej 3, Glyngøre, 7870 Roslev

Æ kassehus, Kassehusvej 3, Glyngøre, 7870 Roslev DAGSORDEN LANDSBYUDVALGET Mødedato: 1. september 2010 Mødested: Æ kassehus, Kassehusvej 3, Glyngøre, 7870 Roslev Mødetidspunkt: 17:00 Mødet hævet: Deltagere: Alex Lind, Arne Bisgård, Bente Østergaard,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modelprojekt: Landsbyfornyelse i Glyngøre, Durup og Nautrup

Resultatkontrakt. Vedrørende. Modelprojekt: Landsbyfornyelse i Glyngøre, Durup og Nautrup Resultatkontrakt Vedrørende Modelprojekt: Landsbyfornyelse i Glyngøre, Durup og Nautrup Kontraktens start: 5. august 2009 Kontraktens slut: 1. september 2012 Journalnummer: 1-30-76-20-07 Kontraktens parter

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

! "# $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version

! # $ Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt. Initiativets titel. J.nr Resume. Baggrund og indhold. Version Version 27-04-2007 Initiativets titel J.nr. 1-30-76-20-07 Projekt: Landsbyfornyelse det samlede projekt Samlet projektbeskrivelse detaljerede projektbeskrivelser for de enkelte delprojekter er vedlagt

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fremtidens landsby Projekt: Selde som fremtidens landsby

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fremtidens landsby Projekt: Selde som fremtidens landsby Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Selde som fremtidens landsby Kontraktens start: 15. marts 2010 Kontraktens slut: 1. juli 2013 Journalnummer: 1-33-76-23-16-10 Kontraktens parter

Læs mere

Landsby- og landdistriktspolitik. Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009. www.skive.dk

Landsby- og landdistriktspolitik. Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009. www.skive.dk Landsby- og landdistriktspolitik Vedtaget af Skive byråd den 31. marts 2009 og af Landsbyudvalget den 2. juni 2009 www.skive.dk Baggrund I forbindelse med strukturreformen blev de fire gamle kommuner Sallingsund,

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fremtidens landsby Projekt: Selde som fremtidens landsby

Resultatkontrakt. Vedrørende. Fremtidens landsby Projekt: Selde som fremtidens landsby Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Selde som fremtidens landsby Kontraktens start: 15. marts 2010 Kontraktens slut: 1. juli 2013 Journalnummer: 1337623509 Kontraktens parter Region:

Læs mere

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Cafeen på Hessel

åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Cafeen på Hessel åbent møde for Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 10. oktober 2012 kl. 14:00 i Cafeen på Hessel Indholdsfortegnelse 103. Aars Tennisklub - Ansøgning om tilskud til afholdelse af DM for veteraner i 2013

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid

Åbent Referat. til. Udvalget for Kultur og Fritid Åbent Referat til Mødedato: Onsdag den 17. april 2013 Mødetidspunkt: 14:00-15:00 Mødested: Mødelokale 1, Bytoften Deltagere: Lisbet Rosendahl, Ingvard Ladefoged, Peter Nielsen, Bøje Meiner Jensen, Hans

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv

Åbent Referat. til. Udvalget for Økonomi og Erhverv Åbent Referat til Udvalget for Økonomi og Erhverv Mødedato: Onsdag den 11. november 2015 Mødetidspunkt: 17:00-17:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Hotel Arnbjerg, Varde. Erik Buhl Nielsen,

Læs mere

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe.

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe. Referat fra offentligt informationsmøde om lokale aktionsgrupper Onsdag d. 30. maj kl. 19 21.30 Bernstorffminde efterskole, Bernstorffminde 4, 5600 Faaborg Ca. 75 deltagere Landdistriktskoordinator Jens

Læs mere

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2

Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Vestjyske Fødevarer og Oplevelser Fase 2 Oplysninger om ansøger Vestjyske Fødevarer og Oplevelser er et projekt under Region Midtjyllands indsats vedrørende profilering af små fødevareproducenter og netværk

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen

Vejledning om støtte fra LAG Vejen. Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra LAG Vejen Vejledning om støtte fra Gode råd i forbindelse med ansøgning om støtte fra Vi støtter projekter, som Understøtter udviklingen af unikke lokalsamfund med fokus på levevilkår, sundhed og bæredygtighed Herefter

Læs mere

Ansøgning om indstilling af landsbyfornyelsesprojekt (Region Midtjylland)

Ansøgning om indstilling af landsbyfornyelsesprojekt (Region Midtjylland) Ansøgning om indstilling af landsbyfornyelsesprojekt (Region Midtjylland) Projekttitel Modelprojekt kulturmiljø i klynge af landsbyerne Glyngøre, Durup og Nautrup Oplysninger om ansøger Ansøgende LAG:

Læs mere

Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro

Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro 31-05-2016 Lars Haagensen Direkte: 7257 7454 Mail: lah@jammerbugt.dk Sagsnr.: 04.21.00-G01-17-16 Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro 1. Opsamling på evalueringer og tilbagemelding

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 6. maj 2014. Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 6. maj 2014. Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 6. maj 2014 Mødested: Gl. Rådhus, Byrådssalen Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Peder Chr. Kirkegaard, Anna-Lise Vestergaard, Bolette Dahl Pedersen, Preben

Læs mere

Økologiske informationsprojekter

Økologiske informationsprojekter Innovationsloven Økologiske informationsprojekter Direktoratet for FødevareErhverv Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Idégrundlag Har I et ønske om at medvirke til at udbrede kendskabet til

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø

Referat Ø-udvalget's møde Mandag den Kl. 12:45 Drejø Referat Ø-udvalget's møde Mandag den 20-06-2011 Kl. 12:45 Drejø Deltagere: Arne Ebsen, Mette Kristensen, Lars Milling, Preben Sørensen Afbud: Birgitte Svendsen Indholdsfortegnelse Sag Tekst Sidenr. 1.

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Udarbejdet af den af bysamfundene nedsatte arbejdsgruppe den 19. september 2006 Revideret 28.august 2008 Forslag til Revideret udgave september

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 17.30 Til kl.: 18.15 Mødested: Birgittelyst Kro Mødenr.: 12 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 83 Meddelelser og gensidig orientering 135 84 Ansøgning til Initiivpuljen

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 11. februar 2010 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Landsbyudvalget udpegning af formand og valg af næstformand 3 002. Mødekalender for 2010 5 003.

Læs mere

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214

Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214 Dagsorden for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10. februar 2009 kl. 17:00 i administrationsbygningen i Løgstør mødelokale 214 Indholdsfortegnelse 001. Farsø Petanque Klub - ansøgning om tilskud til udvidelse

Læs mere

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017

Udviklingsstrategi. for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden November 2017 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 November 2017 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring og et selvlavet dokument med

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget den 11-06-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Udviklings- og Strategiudvalget Dagsorden Under punkt 1 deltager vidensbydirektør Caroline Arends Tirsdag den 11. juni 2013 kl.

Læs mere

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Denne vejledning er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med hjemsøgning af midler til nyt klubhus

Læs mere

Referat for: Salling Provstiudvalg PU møde 12. november 2008. Kl. 14.00 Mødested: Rødding Sognehus

Referat for: Salling Provstiudvalg PU møde 12. november 2008. Kl. 14.00 Mødested: Rødding Sognehus Referat for: Salling Provstiudvalg PU møde 12. november 2008. Kl. 14.00 Mødested: Rødding ehus Næste PU-møde afholdes 17. december 2008 kl. 19.00 Til stede, Else Jensen, Jørgen Nielsen, Peder Frederiksen,

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen.

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Ansøgningsskema Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Projektnummer Modtaget den Godkendt den Behandlet den Afslag den Afsluttet

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Notat med resumé og vurdering af modelprojekter. Modelprojekter landsbyfornyelse. Projekt: Faster Andelsmejeri. Resume:

Notat med resumé og vurdering af modelprojekter. Modelprojekter landsbyfornyelse. Projekt: Faster Andelsmejeri. Resume: Notat med resumé og vurdering af modelprojekter Regionshuset Viborg Oplevelsesøkonomi og Landdistrikter Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Modelprojekter

Læs mere

Referat Distriktsudvalget

Referat Distriktsudvalget Referat Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 21-06-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Ravnshøj Ravnshøj Skole Ravnshøjvej 155 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

Dagsorden Distriktsudvalget

Dagsorden Distriktsudvalget Dagsorden Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 23-08-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Elling Bannerslundhallen Grundtvigsvej 73 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro

Præsentation af Innovation Fur. Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Præsentation af Innovation Fur Borgermøde den 27. oktober 2010 Fur Færgekro Dagsorden Ideen bag Innovation Fur Initiativtagere Igangsætning - projektsekretariat Betydning for borgere og virksomheder på

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6

Ordinært møde. Dato 30. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 30. oktober 2008 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 6 NB. Fraværende Fraværende: Hanne Welander, istedet mødte Peter Nielsen Henrik Ekelund, istedet

Læs mere

Den samlede kommunale finansiering til de 3 projekter bliver efter en statsrefusion kr.

Den samlede kommunale finansiering til de 3 projekter bliver efter en statsrefusion kr. Mødedo: 12. august 2009 Ansøgning om støtte til byfornyelses og forskønnelse Baggrund Teknisk Udvalg behandlede på mødet den 04. marts, (sag nr. 56) sag om udmøntning af puljebeløb på 2. mio. kr. i 2009,

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje.

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Kultur og Fritid Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade 1 9500 Hobro Hobro, den 16. april 2011 Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Med henvisning til sidste års ansøgning af den 08.10.2009 om tilskud

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

Arne Bisgård, Else Theill Sørensen, Gert R. Jepsen, Jan D. Andersen, Jens Jørn Justesen, Kirsten Jørgensen, Leo B. Rasmussen

Arne Bisgård, Else Theill Sørensen, Gert R. Jepsen, Jan D. Andersen, Jens Jørn Justesen, Kirsten Jørgensen, Leo B. Rasmussen MØDESTED: MØDEDATO: Kulturcenter Limfjord 19-06-2007 REFERAT MØDETIDSPUNKT: MØDET HÆVET: Udvalget for Kultur, Erhverv, Fritid og Turisme 07.45 13.00 Deltagere: Arne Bisgård, Else Theill Sørensen, Gert

Læs mere

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET

Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET Eva Søndergaard AgroTech SMAG PÅ LANDSKABET BAGGRUND - TO PRODUKTER FORMÅLET MED PROJEKTET At udvikle et koncept for naturpleje og afsætning af kød produceret på naturarealer Hovedbudskaber: Landmanden

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 24. september 2013. Det gl. rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 15:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 24. september 2013. Det gl. rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 15:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 24. september 2013 Mødested: Det gl. rådhus, Byrådssalen Mødetidspunkt: 15:00 Mødet hævet: Deltagere: Anders Bøge, Bente Østergaard, Christian Sonne Schmidt, Ditte

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet. Den 30. maj kl. 17:00. Meld afbud, hvis du ikke deltager. en afløser fra dit område.

Referat. Landdistriktsrådet. Den 30. maj kl. 17:00. Meld afbud, hvis du ikke deltager. en afløser fra dit område. Referat Landdistriktsrådet Den 30. maj kl. 17:00 Meld afbud, hvis du ikke deltager eller find en afløser fra dit område. Indhold 1 ORIENTERING OM BOSÆTNINGSKAMPAGNE 2017... 2 2 INDLEDENDE MØDER OM UDVIKLINGEN

Læs mere

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr.

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr. s indstilling Oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2013 Ansøger Keld Jakobsen Lokalrådet for Horne Land Formål Lokalportalen.dk - én indgang til

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen

Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen Referat for Landsbyudvalgets møde den 29. september 2008 kl. 19:00 i Løgstør, Gæstekantinen Indholdsfortegnelse 001. Landdistriktspolitik 3 002. Erhvervsstrategi 4 003. Spørgeskemaundersøgelse 5 004. Landsbyernes

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter. fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje for 2010 Indhold 1. Formålet med Indenrigs- og Socialministeriets Landdistriktspulje...3

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 10. januar 2007 Kl. 16.30 Kultur- og Fritidsforvaltningens mødelokale Med presse Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012

Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012 Vejledning om tilskud til forsøgsprojekter i landdistrikterne fra Landdistriktspuljen for 2012 Indhold Indledning... 3 1. Formålet med Landdistriktspuljen... 3 2. Hvad kan der ydes tilskud til under Landdistriktspuljen?...

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 26. august 2009 kl. 17:00 i Løgstør, lokale 214

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 26. august 2009 kl. 17:00 i Løgstør, lokale 214 åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 26. august 2009 kl. 17:00 i Løgstør, lokale 214 Indholdsfortegnelse 001. Strategi for håndtering af dårlige ejendomme i Vesthimmerlands Kommune 3 002. Budget 2010

Læs mere

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN

Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Betydning for flere? ildsjæle drevet udvikling PROJEKT- OG HANDLEPLAN Visionen og målsætning Når dette projekt er afsluttet har unge og ældre ildsjæles allerede eksisterende aktiviteter og interessesfære

Læs mere

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl

Dagsorden. til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl Region Midtjylland Regional Udvikling Dagsorden til mødet i Udvalget vedrørende landdistrikter 15. marts 2007 kl. 13-17 på Dansk Skaldyrcenter Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors tlf. 96 69 02 83 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

LANDSBYKLYNGEN STRATEGIPLAN FOR FRISKVIND

LANDSBYKLYNGEN STRATEGIPLAN FOR FRISKVIND LANDSBYKLYNGEN STRATEGIPLAN FOR FRISKVIND Strategiplanen for Landsbyklyngen Friskvind er udarbejdet af Klyngerådet. Friskvind er del af Kampagnen Landsbyklynger en kampagne, som i 2017-2019 søsætter 24

Læs mere

KULTURELLE AKTIVITETER

KULTURELLE AKTIVITETER Gem en kopi Udskriv ansøgning ASSENS KOMMUNE Ansøgningen sendes til: Assens Kommune Rådhus Allé 5 5610 Assens E-mail: kulturogfritid@assens.dk Dato: 5 april 2016 ANSØGNING OM TILSKUD TIL KULTURELLE AKTIVITETER

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Organisering erfaringer fra Viborg Kommune

Organisering erfaringer fra Viborg Kommune Organisering erfaringer fra Formand for Landdistriktsudvalget Mette Nielsen Det jeg gerne vil fortælle om Den politiske ramme - Baggrunden - Den ramme Landdistriktsudvalget arbejder indenfor Et grundlag

Læs mere

LAG Struer beretning 2011

LAG Struer beretning 2011 LAG Struer beretning 2011 a. Overordnet redegørelse for aktionsgruppens og bestyrelsens virke i det foregående år med hensyn til udviklingsstrategien, inddragelse af det lokale liv/offentlige myndigheder

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 17-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 16-01-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Møderum 5 Medlemmer Erik Schaumann

Læs mere

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag

Ny drift Nummer Projektnavn Fagudvalg Funktion Aftaleenhed Indsatsområde Område Beskrivelse af forslag Nummer 130 Udvidelse af landdistriktspujen Indsatsområde Nye initiativer i øvrigt Område Hele kommunen Landdistriktspuljen er idag på 309.000 kr om året. Puljens formål er at støtte lokale udviklingsprojekter

Læs mere

TILTRÆKNING AF VIRKSOMHEDER OG ARBEJDSPLADSER PROJEKT

TILTRÆKNING AF VIRKSOMHEDER OG ARBEJDSPLADSER PROJEKT TILTRÆKNING AF VIRKSOMHEDER OG ARBEJDSPLADSER PROJEKT 1. OPGAVEN Opgaven omfatter, at Faxe Erhvervsråd igangsætter og driver et projekt, som tiltrækker virksomheder og dermed skaber nye arbejdspladser.

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Kultur og Fritidsudvalget. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 17:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 18:45 Fraværende: Søren Konnerup Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 131 2. Kulturpolitik for Rebild

Læs mere

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30. Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa

Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30. Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Bestyrelsesmøde i LAG Aabenraa torsdag d. 10. april 2008, kl. 16.30 Udviklingspark Aabenraa, Bjerggade 4K, 1. sal, 6200 Aabenraa Dagsorden: 1. Orientering ved formanden 2. Behandling af ansøgninger 3.

Læs mere

SKIVE KOMMUNE. Adgang tilladt for heste

SKIVE KOMMUNE. Adgang tilladt for heste SKIVE KOMMUNE Adgang tilladt for heste 1 2 Hvem er jeg? Ejer af Isak, Litla-Fina, Silfur-Diva, Teitur-Laufi, Stigandi og Gjöf Indehaver af Staun Consult Medindehaver af Provins APS Formand for Kultur-

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra

Lyndelse friskole givet tilsagn om tilskud på 7.500 kr. til den skoleklasse der skal deltage i projektet. Der er endvidere udtryk stor velvilje fra Begrundelser for tilsagn og afslag fra henholdsvis Fynsland og Fagchef for Plan og Kultur til 1 ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes Landdistriktspulje 2014. Projekt / Projektbeskrivelse økonomi

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Erhvervsudvikling. Karby. »En god partner når det. gælder erhverv og igangsættelse af nye aktiviteter i landdistrikterne. Erhvervsudvikling Karby

Erhvervsudvikling. Karby. »En god partner når det. gælder erhverv og igangsættelse af nye aktiviteter i landdistrikterne. Erhvervsudvikling Karby Erhvervsudvikling Karby»En god partner når det gælder erhverv og igangsættelse af nye aktiviteter i landdistrikterne på Mors« Eksempler på Erhvervsudvikling Karbys aktiviteter: Medarrangør af messe i Hvidbjerg

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat

Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Bestyrelsesmøde LAG Billund Referat Den 10. februar 2010 kl. 19.00-21.00 Stenderup-Krogager Afbud fra: Hans Hostrup, Erling Christensen og Torben Holt Vejen, den 11. februar 2010 Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal

Stråmosen naturgenopretning Ølstykke i Egedal Stråmosen naturgenopretning i Ølstykke i Egedal 18. april 2016 extern Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Oversigt, placering, og ejerskab... 4 3. Tidligere initiativer og status...

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere