Affaldsreguleringen. Fokus på ansvarsfordeling samt kortlægning og anmeldelse. Specialistadvokat (L) Jacob Brandt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Affaldsreguleringen. Fokus på ansvarsfordeling samt kortlægning og anmeldelse. Specialistadvokat (L) Jacob Brandt"

Transkript

1 Affaldsreguleringen Fokus på ansvarsfordeling samt kortlægning og anmeldelse Specialistadvokat (L) Jacob Brandt

2 2 Disposition 1. Hvem har ansvaret for affaldshåndteringen 1. Hvad har kommunerne ansvaret for? 2. Hvad skal markedet håndtere? 3. Husholdningsaffald eller erhvervsaffald? En afgørende diskussion 4. Hvordan er mulighederne for at samarbejde om opgaveløsningen Større centrale sorteringsanlæg som case 2. Affaldsbekendtgørelsens kap. 13 kortlægning af PCB og anmeldelse af affald 1. Bygherrens forpligtelser?

3 3 Ansvarsfordelingen - udgangspunktet Miljøbeskyttelseslovens 45, stk. 1, fastslår udgangspunktet: Kommunalbestyrelsen forestår håndteringen af affald, medmindre andet er fastsat i loven eller i regler udstedt i medfør af loven Bestemmelsen indebærer, at håndtering af affald er en kommunal opgave, medmindre andet udtrykkeligt er fastsat i lovgivningen. Dette sikres ved, at den oprindelige affaldsproducent er forpligtet til at benytte den kommunale ordning, som er regulativfastsat, og som omfatter det affald, som er frembragt, jf. miljøbeskyttelseslovens 45, stk. 3, og affaldsbekendtgørelsens 39, stk. 1, og 47, stk. 1. Virksomheder er dog berettigede til at eksportere forbrændingsegnet affald til nyttiggørelse, jf. affaldsbekendtgørelsens 47, stk. 2.

4 4 Ansvarsfordelingen - undtagelsen Miljøbeskyttelseslovens 45, stk. 6, 1. pkt., fastslår den vigtigste undtagelse: Stk. 3 finder ikke anvendelse på indsamlingsordninger for genanvendeligt erhvervsaffald. I affaldsbekendtgørelsen er betydningen og indholdet af dette præciseret i 24, stk. 3: Kommunalbestyrelsen må ikke etablere ordninger for eller tilbyde indsamling af kildesorteret erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse fra virksomheder, jf. dog 40, stk. 1, 41 og 42 Kommunalbestyrelsen kan dog fortsat lade kildesorteret erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse fra kommunens egne institutioner og virksomheder være omfattet af ordninger for affald egnet til materialenyttiggørelse Med bestemmelsen overlades det som udgangspunkt til markedet at håndtere erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Dette betyder samtidig, at kommunerne som udgangspunkt ikke må håndtere erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Der er dog undtagelser

5 5 Ansvarsfordelingen undtagelsen til undtagelsen Affaldsbekendtgørelsens 40, stk. 1, fastslår, at virksomhederne skal have adgang til de kommunale genbrugspladser: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde både virksomheder, som er hjemhørende i kommunen, og de virksomheder, som ikke er hjemhørende i kommunen, herunder udenlandske virksomheder, adgang til mindst én genbrugsplads, jf. dog stk. 3 Ordningen giver virksomhederne adgang til genbrugspladsen med affald, der i karakter svarer til det, husholdninger har adgang med Der er som udgangspunkt ingen mængdebegrænsning på. Det er tanken, at affaldsbekendtgørelsens 40, stk. 2, indebærer, at mængderne begrænses: Kommunalbestyrelsen skal for virksomheder begrænse adgangen efter stk. 1 til affald bragt til pladsen i indregistrerede køretøjer, der vejer op til kg. Kommunalbestyrelsen skal endvidere give virksomhederne adgang til genbrugspladsen med affald, som transporteres i en på køretøjet monteret trailer Det er Miljøministeriets opfattelse, at dette udgør en naturlig begrænsning, som indebærer, at affald frembragt i store mængder ikke vil blive bragt til genbrugspladsen. For farligt affald gælder en mængdebegrænsning på 200 kg pr. virksomhed om året. Det bemærkes, at kommunalbestyrelsen ikke er forpligtet til at sikre ubegrænset kapacitet, men at de dog i tilfælde ved opbrugt kapacitet skal anvise et alternativ.

6 6 Ansvarsfordelingen undtagelsen til undtagelsen Affaldsbekendtgørelsens 42 indebærer, at virksomheder kan benytte ordninger for organisk affald udsorteret fra dagrenovationslignende affald, hvor der er fastsat en sådan ordning i kommunen. Affaldsbekendtgørelsens 42 indebærer, at virksomheder, som er beliggende i beboelsesejendomme o.lign., kan benytte den kommunale henteordning for genanvendeligt affald. Det er tanken, at eksempelvis butikker beliggende i etageejendomme med beboelse på de øvrige etager kan tilbydes at benytte bl.a. papirordningen, hvis der er tale om en henteordning. Undtagelsen er bl.a. begrundet i et ønske om, at antallet af beholdere på ofte begrænsede gårdarealer kan minimeres.

7 7 Opsummerende Kommunen har ansvaret for håndteringen af: Deponeringsegnet affald Forbrændingsegnet affald Affald til materialenyttiggørelse fra husholdninger Affald egnet til materialenyttiggørelse fra kommunale institutioner og virksomheder Markedet har ansvaret for håndteringen af: Affald egnet til materialenyttigørelse fra erhverv Kommunen kan dog modtage: Affald egnet til materialenyttiggørelse fra erhverv, som i karakter svarer til affald fra husholdninger, på genbrugspladserne

8 8 Husholdningsaffald eller erhvervsaffald en afgørende diskussion! Det er i lyset af ansvarsfordelingen centralt at afgøre, hvornår affald skal anses som husholdningshenholdsvis erhvervsaffald. Dermed afgøres også, om der som udgangspunkt er tale om en kommunal opgave eller en opgave for markedet Benyttelsespligten, jf. bl.a. affaldsbekendtgørelsens 39, stk. 1, indebærer, at den oprindelige affaldsproducent er forpligtet til at benytte den kommunale ordning, og dermed fastlåses ansvaret for håndteringen af affaldet, indtil det indgår i den kommunale ordning, hos den husholdning eller virksomhed, som er indehaver af en genstand eller et materiale på det tidspunkt, hvor det bliver til affald. Affaldsbekendtgørelsens 2, stk. 1: Ved affald forstås i denne bekendtgørelse ethvert stof eller enhver genstand, jf. bilag 2, som indehaveren skiller sig af med eller agter eller er forpligtet til at skille sig af med Der foreligger dog en undtagelse på erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse, hvor den oprindelige affaldsproducent kan overdrage ansvaret til en af de aktører, som har opnået godkendelse hertil, jf. affaldsbekendtgørelsens 68, stk. 1.

9 9 Husholdningsaffald eller erhvervsaffald en afgørende diskussion! Miljøstyrelsen har tidligere udtalt, at affaldsproducenten efter deres opfattelse er den, som har dispositionsretten over affaldet, og at dette kan være aftalebaseret, Miljøstyrelsens notat af 12. april 2011, jf. nr. MST Dette synspunkt synes at forudsætte, at en husholdning kan aftale sig ud af affaldsdefinitionen sammenholdt med benyttelsespligten. Synspunktet synes at forudsætte, at husholdningen ikke skiller sig af med et køkken, når husholdningen eksempelvis aftaler med en håndværker, at denne skal nedrive dette og køre det på genbrugspladsen. Dette må imidlertid være i strid med benyttelsespligten i affaldsbekendtgørelsens 39, stk. 1, hvis en husholdning ikke anses som ansvarlig for, at køkkenet bringes til den kommunale ordning, når husholdningen skiller sig af med det. Det kan ikke være relevant, om husholdningen selv svinger hammeren eller har bedt en håndværker om at gøre det på dennes vegne Det kan heller ikke være relevant, at håndværkeren som en del af opgaven transporterer affaldet for håndværkeren Håndværkeren skal dog i et sådan tilfælde være registreret som affaldstransportør, jf. affaldsregisterbekendtgørelsens 6, stk. 1.

10 10 Større centrale sorteringsanlæg Regeringens ressourceplan lægger op til, at der skal ske mere materialenyttiggørelse af husholdningsaffald og erhvervsaffald fra servicesektoren. En vej til dette kunne være etablering af større centrale sorteringsanlæg. Undersøgelser indikerer, at der er behov for store mængder, før der er et fornuftigt økonomisk grundlag for etablering af store og effektive anlæg, som leverer den fornødne kvalitet De store mængder kan nemmest opnås, hvis et anlæg kan håndtere både husholdnings- og erhvervsaffald. Ansvarsfordelingen vanskeliggør dette. Bech-Bruun har udarbejdet Miljøprojekt nr. 1558/2014 om de juridiske rammer for større centrale sorteringsanlæg.

11 11 Større centrale sorteringsanlæg Der er forskellige muligheder for organisering, som kan opnå den fornødne volumen: Kommunale fællesskaber Det kræver et tilstrækkeligt opland, og anlægget må kun håndtere husholdningsaffald Det vil ikke føre til øget sortering af erhvervsaffald Et offentligt privat aktieselskab Et sådant selskab kunne håndtere både de kommunale medejeres husholdningsaffald og erhvervsaffald Det er imidlertid særdeles uklart, om kommunerne må deltage i sådanne selskaber og i givet fald i hvilket omfang. Et offentligt privat partnerskab En privat virksomhed vil skulle etablere, finansiere og drive anlægget. Det vil kunne etableres på baggrund af et stort udbud af husholdningsaffald til sortering, men den private ejer vil lovligt kunne bruge anlægget til at sortere på erhvervsaffald også. Udfordringen bliver at lave et partnerskabskoncept, som kommunerne finder det attraktivt at deltage i, herunder særligt i forhold til at sikre dem indflydelse på driften.

12 Affaldsbekendtgørelsens kap. 13 Affaldsbekendtgørelsens 78 Screening af bygning eller anlæg med henblik på at PCB-holdigt materiale: Inden påbegyndelse af byggearbejder 1. Renovering eller nedrivning Hvis bygningen er opført eller renoveret i perioden Hvis byggearbejdet vedrører mere end 10 m2 af en bygning eller et anlæg, jf. bygningsreglementet Hvis byggearbejdet frembringer mere end 1 ton affald 2. Udskiftning af termoruder, der kan være fremstillet i perioden Et byggearbejde, der vedrører flere bygninger, vurderes samlet

13 Affaldsbekendtgørelsens kap. 13 Affaldsbekendtgørelsens 78/bilag 11 Screening foretages ved at udfylde skemaet i affaldsbekendtgørelsens bilag 11: Skemaet indeholder 7 spørgsmål vedrørende bygninger og 3 spørgsmål vedrørende anlæg Spørgsmålene fokuserer på de materialer og elementer, som normalt er PCB-holdige Affaldsbekendtgørelsens 79 kræver et nej til samtlige spørgsmål i bilag 11, før der ikke skal foretages en kortlægning af bygningen eller anlægget

14 Affaldsbekendtgørelsens kap. 13 Affaldsbekendtgørelsens 80: Byggearbejder omfattet af screeningspligten skal anmeldes til kommunalbestyrelsen Anmeldelse indsendes samtidig med ansøgning om byggetilladelse eller anmeldelse efter byggelovgivningen DOG senest 2 uger før byggeriets påbegyndelse Affaldsbekendtgørelsens 81 indeholder en række krav til indholdet af anmeldelsen af screeningspligtige byggearbejder: Bygherrens navn og adresse Dato Bygherrens underskrift Ejendommens adresse og matrikelbetegnelse Byggeår og eventuelle renoveringsår Screeningsskemaet for PCB, jf. bilag 11 De forventede affaldsmængder og typer Den forventede behandling eller anvendelse af affaldet eller den forventede modtager af affaldet

15 Affaldsbekendtgørelsens kap. 13 Affaldsbekendtgørelsens 82 indeholder en række krav til indholdet af anmeldelsen af kortlægningspligtige byggearbejder: Det samme som en screeningsanmeldelse suppleret med: Navn og adresse på den, der har udført kortlægningen Dato for kortlægningen Resultat af analyser af repræsentative materialeprøver og en beskrivelse af den visuelle vurdering, der ligger til grund for materialeprøver Forekomsten og mængden af PCB-holdigt materiale Placering af PCB-holdigt materiale angivet med billede eller tegning, hvor der kan opstå tvivl Hvordan PCB-holdigt materiale gennem mærkning, skiltning eller andre tiltag er identificeret Hvordan PCB-holdigt materiale er planlagt fjernet eller håndteret

16 Affaldsbekendtgørelsens kap. 13 Affaldsbekendtgørelsens 83 Krav om anmeldepligt af andre byggearbejder end screeningspligtige byggearbejder, jf. affaldsbekendtgørelsens 78, stk. 1. Ved byggearbejder, der ikke er omfattet af 78, stk. 1, skal bygherren indgive en skriftlig anmeldelse til kommunalbestyrelsen senest 2 uger før byggearbejdet påbegyndes, hvis renoveringen eller nedrivningen vedrører mere end 10 m2 af en bygning eller et anlæg, eller hvis arbejdet frembringer mere end 1 ton affald: Bestemmelsen omfatter alle byggearbejder, herunder nybyggeri, hvor der er tale om renovering eller nedrivning af mere end 10 m2 af en bygning eller et anlæg der frembringes mere end 1 ton affald

17 Screening og kortlægning - Administrationen Saglige og relevante hensyn Det er afgørende, at evt. supplerende krav til anmeldelsen varetager de saglige og relevante hensyn, som reglerne tilsigter at håndtere Kravene til anmeldelsen efter affaldsbekendtgørelsens 81 og 82 skal følgelig navnlig have fokus på at sikre korrekt håndtering af PCB-holdigt bygge- og anlægsaffald Tilsvarende gælder for fortolkningen og anvendelsen af reglerne, herunder affaldsbekendtgørelsens 83 Fortolkningen og anvendelsen af reglerne skal altså tage sigte på, at lovgivningen overholdes, herunder kravet om kildesortering, jf. affaldsbekendtgørelsens 64 og 65 Lighedsprincippet Ensartede sager skal behandles ensartet

18 Screening og kortlægning - Administrationen Proportionalitetsprincippet: Der må ikke stilles større krav til bygherren end opfyldelsen af de ved reglerne fastlagte miljømålsætninger tilsiger Der skal foretages en afvejning af adressatens økonomiske interesser over for de hensyn, der ønskes varetaget Der må ikke stilles krav, som ikke er nødvendige for, at formålet med reglerne opfyldes Hvis der er flere mulige fremgangsmåder, skal den mindst bebyrdende fremgangsmåde vælges Forsigtighedsprincippet kan tillægges betydning ved videnskabelig uklarhed mv., hvor der er betydelige risici for miljøet eller menneskers sundhed ved ikke at vælge den sikre vej.

19 Screening og kortlægning - Administrationen Det er som udgangspunkt kommunerne, som den kompetente tilsynsmyndighed fastlægger niveauet Som nævnt skal det imidlertid være i respekt for de saglige hensyn, som reglerne forfølger: Korrekt håndtering af PCB-holdigt affald Mest mulig miljø- og sundhedsmæssigt forsvarlig genanvendelse Overholdelse af gældende regler i øvrigt, herunder særligt tilstrækkeligt sortering: Krav om kildesortering Krav om, at farligt affald ikke fortyndes eller blandes med ikke-farligt affald

20 20 Kontakt Jacob Brandt Specialistadvokat (L) Offentlig Virksomhed T M E jab@bechbruun.com København Langelinie Allé København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads Aarhus C Danmark Shanghai, rep.kontor 83 Loushanguan Road, Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina T F E info@bechbruun.com

21 21 København Langelinie Allé København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads Aarhus C Danmark Shanghai, rep.kontor 83 Loushanguan Road, Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina T F E info@bechbruun.com

- kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse

- kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse. Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Forbud og hjemler - kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Specialistadvokat (L) Jacob Brandt DAKOFA, den 3. september 2015 2 Kildesorteret erhvervsaffald til materialenyttiggørelse Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Affaldsplanlægningens retlige hierarki

Affaldsplanlægningens retlige hierarki Affaldsplanlægningens retlige hierarki Specialistadvokat (L) Jacob Brandt 2 Disposition Hvoraf udspringer det retlige grundlag for lægningen, herunder navnlig i lyset af - affaldsdirektivet - miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Virksomheders adgang til genbrugspladsen. Temadag om gebyrer Dansk Affaldsforening Partner, advokat (L) Jacob Brandt

Virksomheders adgang til genbrugspladsen. Temadag om gebyrer Dansk Affaldsforening Partner, advokat (L) Jacob Brandt Virksomheders adgang til genbrugspladsen Temadag om gebyrer Dansk Affaldsforening Partner, advokat (L) Jacob Brandt 2 Virksomhedernes adgang til genbrugspladsen Hvornår skal virksomhederne betale for at

Læs mere

Større centrale affaldssorteringanlæg

Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale sorteringsanlæg - De juridiske udfordringer Juridiske Specialistadvokat udfordringer (L) Jacob Brandt Projektets metode og indhold Videnprojektet beskriver

Læs mere

Diskussionsoplæg fysisk retlig lovliggørelse uforurenet bygge- og anlægsaffald. Specialistadvokat Jacob Brandt

Diskussionsoplæg fysisk retlig lovliggørelse uforurenet bygge- og anlægsaffald. Specialistadvokat Jacob Brandt Diskussionsoplæg fysisk retlig lovliggørelse uforurenet bygge- og anlægsaffald Specialistadvokat Jacob Brandt 2 Ansvarsfordeling Miljøstyrelsen udarbejder regler om håndtering af bygge- og anlægsaffald

Læs mere

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen

Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Screeningsskema for PCB, jf. 78, stk. 3 - Bilag 11 i bekendtgørelsen Bilag 1 Screeningskema for PCB Er bygningen, anlægget eller dele heraf opført eller renoveret i perioden fra 1950 til1977, er der risiko

Læs mere

Større centrale affaldssorteringanlæg

Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale affaldssorteringanlæg Større centrale sorteringsanlæg - De juridiske udfordringer Juridiske Specialistadvokat udfordringer (L) cob Brandt Projektets metode og indhold Videnprojektet beskriver

Læs mere

Den retlige ramme B&A fra husholdninger. DAKOFA, den 30. april 2018 Partner, advokat (L) Jacob Brandt

Den retlige ramme B&A fra husholdninger. DAKOFA, den 30. april 2018 Partner, advokat (L) Jacob Brandt Den retlige ramme B&A fra husholdninger DAKOFA, den 30. april 2018 Partner, advokat (L) Jacob Brandt 2 Disposition Definitionen på husholdningsaffald Klassificering Hjemmelsgrundlaget for regulativer,

Læs mere

Skema til anmeldelse af byggeaffald

Skema til anmeldelse af byggeaffald Skema til anmeldelse af byggeaffald ANMELDELSE Affaldsbekendtgørelsens 64-65 og 78-83, se uddrag på siden efter skemaet. Bygherrens navn Bygherrens adresse Ejendommens adresse Matrikelnr. Byggeår Evt.

Læs mere

Om relevant regulering ved håndtering af bygge- og anlægsaffald

Om relevant regulering ved håndtering af bygge- og anlægsaffald Om relevant regulering ved håndtering af bygge- og anlægsaffald Fælles netværksmøde Dakofas netværk for affalds jura og bygge- og anlægsaffald 7. Marts 2013 Kontorchef Dorte Balle Hermansen, Jord & Affald,

Læs mere

Juridiske problemstillinger ved genanvendelse af jord. Specialistadvokat (L) Jacob Brandt

Juridiske problemstillinger ved genanvendelse af jord. Specialistadvokat (L) Jacob Brandt Juridiske problemstillinger ved genanvendelse af jord Specialistadvokat (L) Jacob Brandt DISPOSITION Udvalgte problemstillinger 1.Hvornår er jord affald? Hvilken konsekvens har det? 2.Forholdet mellem

Læs mere

Definition af affaldsproducent vurderet i forhold til affald frembragt ved håndværkeres og anlægsgartneres aktiviteter hos private

Definition af affaldsproducent vurderet i forhold til affald frembragt ved håndværkeres og anlægsgartneres aktiviteter hos private Notat Jord & Affald J.nr. MST-7779-00105 Ref. bpc Den 12. april 2011 Definition af affaldsproducent vurderet i forhold til affald frembragt ved håndværkeres og anlægsgartneres aktiviteter hos private I

Læs mere

DAKOFA - KURSUS OM HÅNDTERING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD

DAKOFA - KURSUS OM HÅNDTERING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD side 1 DAKOFA - KURSUS OM HÅNDTERING AF BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD HVAD KAN KOMMUNEN EGENTLIG BEDE OM AT FÅ KORTLAGT OG OPLYST? Henriette Soja, advokat (H) 4. september 2017 side 2 HVAD KAN KOMMUNEN EGENTLIG

Læs mere

Byggeaffald-Regelgrundlaget. Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen

Byggeaffald-Regelgrundlaget. Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen Byggeaffald-Regelgrundlaget Session D1 Ulla Højsholt, Jord & Affald, Miljøstyrelsen Disposition Ved (forventet) frembringelse MBL om pligten til affaldsforebyggelse og pligt til at undgå forurening ABK

Læs mere

Udfyld nedenstående Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald, og indsend det til Aabenraa Kommune..

Udfyld nedenstående Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald, og indsend det til Aabenraa Kommune.. Anmeldelse af byggeaffald Bygge- og anlægsaffald skal anmeldes, hvis byggearbejdet vil medføre mere end 1 tons affald, eller hvis renoveringen eller nedrivningen berører en bygning eller et anlæg på et

Læs mere

RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER DAKOFA - SEMINAR - BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD I DE KOMMUNALE REGULATIVER

RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER DAKOFA - SEMINAR - BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD I DE KOMMUNALE REGULATIVER RAMBØLL, DORTE HVID-JACOBSEN ET KIG I DE GÆLDENDE REGULATIVER BAGGRUND FOR TJEK AF GÆLDENDE REGULATIVER Netværket for Bygge- og Anlægsaffald på Sjælland har igangsat et projekt vedr. fastsættelse af fælles

Læs mere

Vedr. en kommende ændring af affaldsbekendtgørelsens kapitel 11

Vedr. en kommende ændring af affaldsbekendtgørelsens kapitel 11 Til Miljøministeriet Aruwa Bendsen 25. september 2019 J-nr.: 220847 / 2684600 Vedr. en kommende ændring af affaldsbekendtgørelsens kapitel 11 Efter nærmere aftale med Aruwa Bendsen i Miljøministeriet,

Læs mere

Skema til anmeldelse af byggeaffald

Skema til anmeldelse af byggeaffald Skema til anmeldelse af byggeaffald ANMELDELSE Affaldsbekendtgørelsens 64-65 og 78-83, se uddrag på siden efter skemaet. Bygherrens navn Bygherrens adresse Ejendommens adresse Matrikelnr. Byggeår Evt.

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma

BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER. v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma BARRIERER FOR GENANVENDELSE AF BYGGEMATERIALER OG RESTPRODUKTER v/specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech Bruun Advokatfirma Barrierer for genanvendelse af byggematerialer og restprodukter Emnet

Læs mere

ANMELDESKEMA 3. Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer

ANMELDESKEMA 3. Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer Anvendelse af sorteret, uforurenet bygge- og anlægsaffald som erstatning for primære råstoffer Det skal anmeldes til Frederikssund Kommune, hvis der genanvendes bygge- og anlægsaffald som erstatning for

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Ringkøbing-Skjern Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Gældende fra d. 20-06-2012 1 Formål m.v. 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Registrering af udenlandske virksomheder 2 5 Gebyrer 2 6 Klage m.v.

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

Hvornår er jord affald? april 2019

Hvornår er jord affald? april 2019 Hvornår er jord affald? april 2019 Affaldsdefinitionen 2 Affaldsbekendtgørelsens 2, stk. 1: Ved affald forstås i denne bekendtgørelse ethvert stof eller enhver genstand, som indehaveren skiller sig af

Læs mere

Kortlægning af miljøfremmede stoffer og materialer? Kirill Kongstad og Niels Trap

Kortlægning af miljøfremmede stoffer og materialer? Kirill Kongstad og Niels Trap Kortlægning af miljøfremmede stoffer og materialer? Kirill Kongstad og Niels Trap 5. februar 2018 I det følgende ü Hvad er formålet med arbejdet? ühvad forskellen på kortlægning og screening? ühvilke stoffer

Læs mere

DE JURIDISKE RAMMER FOR KLASSIFICERING AF AFFALD OG AFFALDSTILSYNET

DE JURIDISKE RAMMER FOR KLASSIFICERING AF AFFALD OG AFFALDSTILSYNET DE JURIDISKE RAMMER FOR KLASSIFICERING AF AFFALD OG AFFALDSTILSYNET DAKOFA 11. december 2018 Advokat Henriette Soja 1 DE JURIDISKE RAMMER FOR KLASSIFICERING AF AFFALD Advokat Henriette Soja 2 AFFALDSBEBEGREBET

Læs mere

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald

Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald i Dragør Kommune 1 Anvisningsordning for Bygge- og anlægsaffald Tillæg 3 til Regulativ for Erhvervsaffald Dragør Kommune Regulativ-tillæg for bygge- og anlægsaffald

Læs mere

Konference for skuemestre, LUU-medlemmer og skolerepræsentanter ejendomsserviceteknikeruddannelsen. Onsdag d. 29. august 2012 i Middelfart Lovgivningen på miljøområdet (samt et bud på udviklingen de kommende

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Netværk for byggeog anlægsaffald

Netværk for byggeog anlægsaffald Netværk for byggeog anlægsaffald 19. marts 2014 Ressourcekredsløbet Byggeri/anlæg Byggematerialer Screening/kortl ægning Afsætning og transport Miljøsanering Behandling og forarbejdning Transport Sortering

Læs mere

Vejledning om håndtering af bygge- og anlægsaffald

Vejledning om håndtering af bygge- og anlægsaffald VEJ nr 9139 af 25/02/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 19. april 2019 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-754-00067 Senere ændringer

Læs mere

Reglerne om bygge- og anlægsaffald i det kommunale system

Reglerne om bygge- og anlægsaffald i det kommunale system Reglerne om bygge- og anlægsaffald i det kommunale system Temadag om bygge- og anlægsaffald på genbrugspladser Funktionsleder Niels Bukholt Oversigt Baggrunden for reglerne Reglerne om sortering af byggeaffald

Læs mere

Miljøscreening: En indledende vurdering af hvorvidt der er et muligt problem ikke altid med prøvetagning (kvalitativ)

Miljøscreening: En indledende vurdering af hvorvidt der er et muligt problem ikke altid med prøvetagning (kvalitativ) Opsummering nr. 1 krav til kortlægning Definitioner Miljøscreening: En indledende vurdering af hvorvidt der er et muligt problem ikke altid med prøvetagning (kvalitativ) Miljøkortlægning: En detaljeret

Læs mere

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune

Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Regulativ for jord Vesthimmerlands Kommune Postadresse: Himmerlandsgade 27 9600 Aars Tlf.: 99 66 70 00 www.vesthimmerland.dk Indholdsfortegnelse I Generel del...3 1 Formål m.v....3 1.1 Affaldshåndtering...3

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet

Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Notat Fra: Lars Høier 05. februar 2010 Dokumentnr.: 51042 Sammenfatning af de nye regler på affaldsområdet Der er i januar 2010 kommet to nye bekendtgørelser på affaldsområdet: Affaldsbekendtgørelsen,

Læs mere

Den nye affaldsbekendtgørelse - hvad betyder den for din virksomhed?

Den nye affaldsbekendtgørelse - hvad betyder den for din virksomhed? Den nye affaldsbekendtgørelse - hvad betyder den for din virksomhed? Morten Therkildsen Peter L. Madsen Reno Djurs I/S Disposition Baggrund for de nye regler Ny ansvarsfordeling i forhold til genanvendeligt

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015

Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015 Miljøstyrelsens sagsbehandling af kommunale behandlingsanlægs anmeldelse om fortsat behandling af kildesorteret erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015

Læs mere

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6

REGULATIV FOR JORD. Side 1 af 6 REGULATIV FOR JORD Side 1 af 6 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i Frederikshavn

Læs mere

Hvordan bliver et produkt til affald?

Hvordan bliver et produkt til affald? Hvordan bliver et produkt til affald? DAKOFA konference: Affald eller produkt? - Affaldslovgivningen i lyset af cirkulær økonomi Henriette Soja, Advokat (H) 30. april 2019 1 HVAD OMHANDLER DETTE EMNE?

Læs mere

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer

Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer SKEMAET SKAL ANVENDES VED: Roskilde Kommune Anmeldeskema for bygge- og anlægsaffald fra nedrivning og renovering af bygninger og anlæg Anvendes af professionelle og private bygherrer Nedrivning og renovering

Læs mere

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1)

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Alle kommuner Jord & Affald J.nr. 7759-00014 Ref. bpc, awd, cfm Den 10. juli 2009 Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Den 28. maj 2009 vedtog Folketinget en ændring

Læs mere

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Bilag 1: Kortlægning MST projekt J.nr. MST-770-00308 14. december (seneste version af dokumentet kan findes på www.sorterbedre.dk) Dataindsamling

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

Miljøstyrelsens redegørelse for lovgrundlaget

Miljøstyrelsens redegørelse for lovgrundlaget Miljøstyrelsens redegørelse for lovgrundlaget tilblivelsen heraf og planer herfor Et historisk rids.. Før fase 1 af Ny Organisering Fase 1 affaldsbekendtgørelse 1473 2009 En tilføjelse til Fase 1 politisk

Læs mere

BilagØU_111121_pkt.16_03. REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST

BilagØU_111121_pkt.16_03. REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune (Dato) OKTOBER 2011 UDKAST 1 Indhold Generel del... 4 1. Formål... 4 Jord som affald... 4 Områdeklassificering, jordflytning og anmeldelse... 4 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde...

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT NEDRIVNING

GODKENDELSE AF ANMELDT NEDRIVNING Susanne Holm - sendt til: S.Holm@hillebrandgroup.com Dato: 19-06-2013 Ref: PAL J.nr.: 20130530019 GODKENDELSE AF ANMELDT NEDRIVNING Ejendom: Malmmosevej 113 Idet Lyngby-Taarbæk Kommune har modtaget ansøgning

Læs mere

Skema til anmeldelse af byggeaffald

Skema til anmeldelse af byggeaffald Skema til anmeldelse af byggeaffald ANMELDELSE Affaldsbekendtgørelsens 64-65 og 78-83, se uddrag på siden efter skemaet. Bygherrens navn Bygherrens adresse Ejendommens adresse Matrikelnr. Byggeår Evt.

Læs mere

Skema til anmeldelse af byggeaffald

Skema til anmeldelse af byggeaffald Skema til anmeldelse af byggeaffald ANMELDELSE Bygherrens navn Bygherrens adresse Ejendommens adresse Matrikelnr. Byggeår Evt. renoveringsår Bygget eller renoveret i perioden 1950-1977 PCB-screening foretaget

Læs mere

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER

FREDENSBORG- HUMLEBÆK KARLEBO ERHVERVSAFFALD HØRSHOLM NORDFORBRÆNDING ALLERØD SØLLERØD VEJLEDNING OG REGLER ERHVERVSAFFALD VEJLEDNING OG REGLER NORDFORBRÆNDING KARLEBO ALLERØD FREDENSBORG- HUMLEBÆK HØRSHOLM SØLLERØD Denne folder om håndtering af erhvervsaffald involverer virksomheder, transportører og affaldsmodtagere

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer

Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Ny Affaldsbekendtgørelse Gebyrer Gebyrer Gebyrer Ikrafttræden Opkrævning af gebyrer via CVRregistret fra 1.1.2010 Opkrævning af gebyr for virksomheders adgang til genbrugspladser fra 1.1.2010. Undtagelser

Læs mere

, -' ' *. # 0 % 0.&2,

, -' ' *. # 0 % 0.&2, Regulativ for jord Roskilde Kommune Gældende fra 1. januar 2012 ! "!##$ %!$&'& (!&& ) *&+&, -' ' *. # /# 01$,...5 0 % 0.&2, 1 Regulativet har til formål at: - Inddrage og undtage områder fra områdeklassificeringen

Læs mere

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast

Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Regulativ for jord Roskilde Kommune Udkast Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Områdeklassificering... 2 5. Analysefrie delområder...

Læs mere

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD

Varde Kommune REGULATIV FOR JORD REGULATIV FOR JORD Gældende fra d. 1. juni 2012 1 Formål m.v... 3 1.1 Affaldshåndtering... 3 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Registrering af udenlandske

Læs mere

Håndteringafasbest - Den retlige ramme. Specialistadvokat (L) Jacob Brandt

Håndteringafasbest - Den retlige ramme. Specialistadvokat (L) Jacob Brandt Håndteringafasbest - Den retlige ramme Specialistadvokat (L) Jacob Brandt 2 Håndtering af asbest Miljøstyrelsens vejledende udtalelse af 26. august 2005 Resultatet af grundige drøftelser og forhandlinger

Læs mere

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde:

Nedknusningen skal anmeldes til kommunen mindst 14 dage i forvejen og anmeldelsen skal indeholde: SCREENING, KORTLÆGNING OG ANMELDELSE AF PCB, FARLIGT AFFALD, SAMT ALM. BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD 1. Oplysninger om ejendom, bygherre og entreprenør 1A. Byggeriets/anlægsarbejdets adresse: Adresse: Postnr:

Læs mere

Modul 2 Dag 1 Kommunerne og Statsforvaltningen. Birgitta Bundgaard, Miljøstyrelsen

Modul 2 Dag 1 Kommunerne og Statsforvaltningen. Birgitta Bundgaard, Miljøstyrelsen Modul 2 Dag 1 Kommunerne og Statsforvaltningen Birgitta Bundgaard, Miljøstyrelsen Overblik Kort om Folketing, regering og miljøministeren Miljøstyrelsen regeludarbejdende og regelfortolkende myndighed

Læs mere

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 16. april 2015

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 16. april 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 BYGNINGSFORURENING Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning Den 16. april 2015 Rune Østergaard Haven, Markedschef Mail: RUH@Grontmij.dk, Tlf: 2723

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST

KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST KORTLÆGNING & PROGNOSE UDKAST 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2013-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens (BEK

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Miljøscreening og - kortlægning

Miljøscreening og - kortlægning Miljø og - kortlægning Netværk for Bygge- og anlægsaffald 27. august 2013 13.00-13.05 Velkomst v/jette Bjerre Hansen, DAKOFA 13.05-13.20 Kommentarer til opsummering nr. 1- krav til kortlægning v/jette

Læs mere

Jordregulativ for Brønderslev Kommune

Jordregulativ for Brønderslev Kommune Jordregulativ for Brønderslev Kommune Gældende fra den 16. oktober 2018 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 99 45 45 45 raadhus@99454545.dk www.bronderslev.dk 0 Indholdsfortegnelse Baggrund... 2

Læs mere

Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018

Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018 Håndtering af PCB i byggeaffald i relation til Restproduktbekendtgørelsen AALBORG UNIVERSITET KØBENHAVN 18. APRIL 2018 Meget kort: PCB-holdigt affald skal ikke anvendes i bygge- og anlægsarbejder. PCB

Læs mere

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S. 1. januar 2007

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S. 1. januar 2007 Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. januar 2007 Side 1 af 8 02-05-2012 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Generelle definitioner....

Læs mere

Gebyrdifferentiering - affaldsret. Temadag om affaldsgebyrer, den 21. august 2018, Aarhus

Gebyrdifferentiering - affaldsret. Temadag om affaldsgebyrer, den 21. august 2018, Aarhus Gebyrdifferentiering - affaldsret Temadag om affaldsgebyrer, den 21. august 2018, Aarhus 2 Gebyrdifferentiering den juridiske ramme Miljøbeskyttelseslovens 48 Affaldsbekendtgørelsens kapitel 8 Lighedsprincippet

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. Juni 2009

Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. Juni 2009 Fællesregulativ for farligt affald for kommunerne i Modtagestation Syddanmark I/S 1. Juni 2009 Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Generelle definitioner.... 4 4. Affaldsproducenternes

Læs mere

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD

Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD 2 REGULATIV FOR ERHVERVSAFFALD Sorø Kommune Indhold: 1 Formål m.v. 3 2 Lovgrundlag 3 3 Definitioner 3 4 Registrering af udenlandske virksomheder 3 5 Gebyrer 4

Læs mere

Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD

Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD Struer Kommune AFFALDSREGULATIV FOR JORD Gældende fra 1. maj 2012 1. Formål Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder

Læs mere

Regulativ for Jord. 1 af 9

Regulativ for Jord. 1 af 9 1 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Definitioner... 4 Undtagelse/ind-dragelse af områder af områdeklassificeringen... 4 Analysefrie områder inden for det områdeklassificerede område...

Læs mere

Vejledende udtalelse om affaldsbekendtgørelsens gebyrbestemmelser

Vejledende udtalelse om affaldsbekendtgørelsens gebyrbestemmelser Til alle landets kommuner Jord & Affald J.nr. Mst-7759-00016 Ref. JABRA 17. februar 2010 Vejledende udtalelse om affaldsbekendtgørelsens gebyrbestemmelser Bekendtgørelse nr. 48 af 13. januar 2010 om affald,

Læs mere

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Ressourcestrategi med fokus på organisk affald v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Køreplan for et ressourceeffektivt EU fra 2011 - Vision frem til 2050 I 2020 bliver affald forvaltet som en ressource. Affaldet

Læs mere

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 7. maj 2015

BYGNINGSFORURENING. Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning. Den 7. maj 2015 Copyright 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 BYGNINGSFORURENING Undersøgelse og håndtering ved renovering og nedrivning Den 7. maj 2015 Rasmus Krag, Projektleder Mail: RKR@Grontmij.dk, Tlf: 4348 4427 Indledning

Læs mere

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV

BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV BILAG 1: FORSLAG TIL REVIDERET JORDREGULATIV, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord,

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Generelle regler for husholdninger Generelle regler for virksomheder Særlig del Områdeklassificering... 13

Generelle regler for husholdninger Generelle regler for virksomheder Særlig del Områdeklassificering... 13 REGULATIV OM JORD Hvidovre Kommune December 2011 1 Indhold Generel del... 4 1. Formål... 4 Jord som affald... 4 Områdeklassificering, jordflytning og anmeldelse... 4 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde...

Læs mere

Forslag til: Regulativ for jord

Forslag til: Regulativ for jord Forslag til: Regulativ for jord Forslag til ændringer til gældende regulativ er vist med rød skrift Læs om: Regler for jord som er affald herunder områdeklassificering og flytning af jord Marts 2016 20

Læs mere

Byggeaffald som ressource Byggelovsdage November 2018, København, VHGB projektleder Maria Ekblad 20. November 2018, Kolding, VHGB

Byggeaffald som ressource Byggelovsdage November 2018, København, VHGB projektleder Maria Ekblad 20. November 2018, Kolding, VHGB Byggeaffald som ressource Byggelovsdage 2018 8. November 2018, København, VHGB projektleder Maria Ekblad 20. November 2018, Kolding, VHGB centerleder, Anke Oberender > 4.000.000 tons byggeaffald per år

Læs mere

DANSK AFFALDSFORENING MIDDELFART 21. OKTOBER 2014

DANSK AFFALDSFORENING MIDDELFART 21. OKTOBER 2014 DANSK AFFALDSFORENING MIDDELFART 21. OKTOBER 2014 TEMADAG OM BYGGE- OG ANLÆGSAFFALD ANSVAR OG JURA Advokat (H) Henriette Soja DE JURIDISKE PROBLEMSTILLINGER OG ANSVAR side 2 Reglerne Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune

Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNISK OG MILJØ Regulativ for jordhåndtering i Solrød Kommune Januar 2012 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Gyldighed og anvendelsesområde... 3 3 Lovgrundlag og definitioner... 3 4 Områdeklassificering...

Læs mere

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013

Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Jordregulativ 2013 PLAN OG MILJØ Ikrafttrædelse 13. august 2013 Indholdsfortegnelse Generel del... 2 1 Formål... 2 1.1 Affaldshåndtering... 2 1.2 Jordflytning og områdeklassificering... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Notat. KARA/Noveren I/S Bestyrelsen. Modernisering af affaldsforbrændingssektoren. 1. Baggrund

Notat. KARA/Noveren I/S Bestyrelsen. Modernisering af affaldsforbrændingssektoren. 1. Baggrund KARA/Noveren I/S Bestyrelsen København 15. november 2013 Johan Weihe Partner T +45 72 27 34 53 jhw@bechbruun.com Sagsnr. 005168-0075 jhw/jhw/sap Notat Modernisering af affaldsforbrændingssektoren 1. Baggrund

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

NOTAT OM KOMMUNALE SELSKABERS MULIGHED FOR AT DRIVE AFFALDSVIRKSOMHED I ODENSE KOMMUNE

NOTAT OM KOMMUNALE SELSKABERS MULIGHED FOR AT DRIVE AFFALDSVIRKSOMHED I ODENSE KOMMUNE Horten Advokat Henriette Soja Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 158247 8. februar 2013 NOTAT OM KOMMUNALE SELSKABERS MULIGHED FOR AT DRIVE AFFALDSVIRKSOMHED

Læs mere

Asbestaffald skal anmeldes særskilt. Skemaet for anmeldelse af asbestaffald kan ses på www.taarnby.dk/affald.

Asbestaffald skal anmeldes særskilt. Skemaet for anmeldelse af asbestaffald kan ses på www.taarnby.dk/affald. TÅRNBY KOMMUNE Anmeldelsen sendes til: Tårnby Kommune Teknisk Forvaltning Amager Landevej 76 2770 Kastrup tf@taarnby.dk Du har pligt til at anmelde byggeaffald og byggeaffald med PCB til kommunen, mindst

Læs mere

Aftale om opgaveoverførsel

Aftale om opgaveoverførsel Aarhus August 2018 Sagsnr. 036007-0015 phe/krl/jhp Aftale om opgaveoverførsel Håndtering af have- og parkaffald (Biomasseaffald) København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Værkmestergade

Læs mere

Regulativ om jord, som er affald

Regulativ om jord, som er affald Regulativ om jord, som er affald 1 Formål 1.1 Affaldshåndtering Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra alle borgere, grundejere og virksomheder i

Læs mere

Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund. www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes

Læs mere

Jordregulativ Juli 2012

Jordregulativ Juli 2012 Jordregulativ Juli 2012 Udgiver: Ikrafttræden: Titel: Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne 1. juli 2012 www.skidt.dk Jordregulativ Side 2 af 15 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 4 2 Lovgrundlag... 5

Læs mere

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren

Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren MILJØstyrelsen 14. december 2004 Jord & Affald CFM; MHY Resume af En effektiv affaldssektor anbefalinger fra arbejdsgruppen om organisering af affaldssektoren Baggrunden for arbejdsgruppen gennemgås kort

Læs mere

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015

JORDREGULATIV Horsens Kommune. Gældende fra 26. marts 2015 JORDREGULATIV Horsens Kommune Gældende fra 26. marts 2015 Indholdsfortegnelse regulativ 1. Formål 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde 3. Definitioner 4. Affaldsproducentens pligter 5. Affaldstransportørens

Læs mere

Regulativ for jord. Ishøj Kommune

Regulativ for jord. Ishøj Kommune Regulativ for jord Ishøj Kommune 1 Indholdsfortegnelse Generel del... 3 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gebyrer... 3 4 Klage m.v.... 3 5 Overtrædelse og straf... 4 AFFALDSORDNING FOR JORD... 4 6 Ordning

Læs mere

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål

JORDREGULATIV. Miljøudvalget Sag nr. 83, bilag 1 FORSLAG TIL JORDREGULATIV UDKAST. 1. Formål FORSLAG TIL JORDREGULATIV Miljøudvalget 27.10.2011 Sag nr. 83, bilag 1 UDKAST JORDREGULATIV 1. Formål 1.1 Formålet med dette regulativ er at fastsætte regler for håndtering af jord, som er affald, fra

Læs mere

Rammerne for offentlig-privat samarbejde på affaldsområdet (illustreret med et OP A/S, der aldrig blev til noget)

Rammerne for offentlig-privat samarbejde på affaldsområdet (illustreret med et OP A/S, der aldrig blev til noget) 28. maj 2019 Rammerne for offentlig-privat samarbejde på affaldsområdet (illustreret med et OP A/S, der aldrig blev til noget) Natur & Miljø 2019 Lars Bracht Andersen AffaldGenbrug, Vejle Kommune Hvorfor

Læs mere

Miljøministeriet Miljøstyrelsen Jord & Affald 10. juli 2012

Miljøministeriet Miljøstyrelsen Jord & Affald 10. juli 2012 Miljøministeriet Miljøstyrelsen Jord & Affald mst@mst.dk 10. juli 2012 Høring af udkast til ændring af miljøbeskyttelsesloven. GenvindingsIndustrien (GI) har modtaget ovennævnte udkast i høring. Udkastet

Læs mere

Ny Affaldsbekendtgørelse

Ny Affaldsbekendtgørelse Ny Affaldsbekendtgørelse Introduktion Ny affaldsbekendtgørelse udstedt 18. december 2009. Justeret bekendtgørelse udstedt 13. januar 2010. Fodnoten til bilag 6 B om forbrænding slettet Undtagelse for restprodukter

Læs mere