BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD"

Transkript

1 FRAVÆRENDE MED AFBUD: BJARNE KALLESØE (HANS SUPPLEANT MICHAEL BAGGE KUEHN DELTOG I STEDET) TEJ F. EGEFJORD OLE MELDGAARD ANKOM TIL MØDET KL UNDER PKT.1 MARTIN HEIN ANKOM TIL MØDET KL UNDER PKT.5 SABEENA SAREEN FORLOD MØDET KL UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENSPUNKT 8. MICHAEL BAGGE KUEHN FORLOD MØDET KL EFTER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENS- PUNKT 12C (HAN DELTOG I AFSTEMNINGEN PÅ DETTE PUNKT). JENS WILLIAM GRAV, RANDI SØRENSEN, OLE PEDERSEN, SVEND AAGE SØRENSEN OG STEEN HØJSTRØM ERKLÆREDE SIG INHABILE UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENPUNKT 10 OG FORLOD SALEN. DESUDEN HAVDE LASSE ROSSEN FORLADS SALEN UNDER BEHANDLINGEN AF DETTE DAGSORDENSPUNKT. IB WENDRUP ERKLÆREDE SIG INHABIL UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENPUNKT 12 OG FORLOD SALEN. LASSE ROSSEN ERKLÆREDE SIG INHABIL UNDER BEHANDLINGEN AF DAGSORDENPUNKT 12B OG FORLOD SALEN.

2 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høringssvar Støjhandlingsplan. 4. Godkendelse af Formidlings- og Inddragelsesstrategi 5. Vedtagelse af AØLU-håndtering af ansøgningsfrister for eksterne puljemiddelansøgninger. 6. Drøftelse af sammenlægning mellem Lokaludvalg og Miljøpunkt. 7. Statusorientering; AØLU-deltagelse i Tværkulturelt arrangement d.30/10-10, v/randi Sørensen 2.udkast til udviklingsplaner for Kastrup fortet. Københavnerinvolvering (Sikker-by) idé til arrangement Tovholder-kredsens videre arbejde med en puljemiddel-kampagne 8. Statusorientering (fra ad hoc arbejdsgrupperne bydelsplanopfølgning); Amagerbrogade som strøggade Sundbyøster Idrætsanlæg Mobilitet & Trafik Vandgruppen Naturcenter Amager Strand 9. Status på puljemidlerne 10. Ekstern puljeansøgning, 75_Rødegården - skur (SOCIAL) 11. Ekstern puljeansøgning, 1_Ung i job (SOCIAL) 12. Ekstern puljeansøgning, 76_Juleudsmykning på Amagerbrogade (Miljø & Plan) 13. Intern puljeansøgning, Jule-release-party, AØLU-bydelsplan 14. Meddelelser fra formanden 15. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder 16. Eventuelt

3 1. Borgerbesøg og -henvendelser 6 personer var mødt op for at overvære Lokaludvalgsmødet den 18. november Formanden for Lokaludvalget spurgte, om der var nogle af de fremmødte borgere, der ville have ordet. Lizzy Lipzak og Preben Hansen fra Rødegården uddybede puljemiddelansøgningen (dagsordenspunkt 10) og svarede derefter på spørgsmål.. Anja Puggaard fra Miljøpunkt Amager, fremkom med supplerende oplysninger vedr. dagsordenspunkt 6 og svarede derefter på spørgsmål. Herudover var der ingen borgere der ønskede ordet.

4 2. Godkendelse af dagsorden Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender dagsordenen. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Der blev omdelt 11 papirer til dette møde; Tillægsdagsorden (dagsordenspunkterne 12a, 12b og 12c). Notat fra Miljøpunkt Amager vedr. sammenlægning af Lokaludvalg og Miljøpunkt. Udtalelse om sammenlægning af Lokaludvalg og Miljøpunkter, bilag til dagsordenspunkt 6 udarbejdet af Lokaludvalgsfomand Ole Pedersen. Mødekalender 2011 (i to forskellige grafiske udtryk). Statusnotat fra arbejdsgruppen vedr. udvikling af Sundbyøster idrætsanlæg, bilag til dagsordenspunkt 8. Status for Den blå sti november 2010, bilag til dagsordenspunkt 8. Naboorientering vedr. ny rækkehusbebyggelse på Amager Strandvej 162, foranlediget af Lokaludvalgsmedlem, Bjarne Kallesøe. Invitation til indvielse af Prags Boulevard 43 (projekt giv rum nu ) den 19/ Invitation til indvielse af Multigalleri (Multigalleri på Sundholm) den 25/ Seneste nummer af Ama røsten. Ændringsforslag til dagsordenspunkt 5 fra Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsen (dette blev grundet en misforståelse først omdelt under behandlingen af dagsordenspunkt 5). Udvalgssekretæren appellerede til, at udvalget godkendte tillægsdagsordenen, da puljemiddelansøgningerne uforskyldt (grundet at de var blevet overset af sekretariatet) ikke var kommet med på den ordinære dagsorden. Der blev desuden orienteret om, at hvis det kom til afstemning om tillægsdagsordenen og der blot var ét Lokaludvalgsmedlem der stemte nej eller undlod at stemme, vil tillægsdagsordenen ikke blive godkendt. Herefter blev tillægsdagsordenen vedtaget uden afstemning. I forbindelse med debatten om procedurer ved godkendelse af dagsorden, blev udvalgssekretæren anmodet om at indhente et juridisk responsum på flg. 2 spørgsmål; (1) De mulige konsekvenser ved ikke at godkende dagens tillægsdagsorden (ombudsmands- og/eller tilsynssag?) (2) Afstemningsregler ved godkendelse af dagsorden (dette skal ses i lyset af dagsordensgodkendelsen på sidste Lokaludvalgsmøde - den 27. oktober og dagsordensgodkendelsen på dette møde). Når responsum er indhentet, foreligges det Lokaludvalget.

5 Dagsordenspunkt 4 udgår fra denne dagsorden og behandles på et senere Lokaludvalgsmøde. Med disse bemærkninger blev dagsordenen godkendt uden afstemning.

6 3. Høringssvar Støjhandlingsplan Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at indstillingen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen om høringssvar vedr. Forslag til støjhandlingsplan 2013 efter støjbekendtgørelsen drøftes og godkendes. SAGSFREMSTILLING Amager Øst Lokaludvalg modtog den 29.september 2010, forslag til Støjhandlingsplan fra TMF. Seks fokusområder i handlingsplanen Støjhandlingsplanen fokuserer på støj fra kommunens veje, som medfører de allerfleste støjbelastede boliger. Støj fra virksomheder, som ikke er omfattet af IPPC-direktivet er ikke omfattet af støjhandlingsplanen. Støjhandlingsplanen er opdelt i 6 fokusområder: Støjreducerende asfalt skoler og daginstitutioner tiltag på eksisterende boliger støjhensyn ved nye boliger trafikplanlægning påvirkning af transportstruktur For hvert fokusområde beskriver støjhandlingsplanen, hvad Københavns Kommune allerede har gjort, hvad der er besluttet at gøre og hvilken effekt det vil få for udviklingen i støjen. Derefter beskrives hvilke mulige initiativer kommunen kan sætte i værk i handlingsplanperioden, hvilken effekt disse initiativer forventes at have og hvad det kommer til at koste. Til sidst beskrives strategien på længere sigt. Støjhandlingsplanen er i offentlig høring fra den 29.september 2010 til den 29. november INDSTILLING Amager Øst Lokaludvalg drøfter Miljø & Plan-arbejdsgruppens udkast til høringssvar og vedtager et endeligt høringssvar. Miljø & Plan-arbejdsgruppens udkast til høringssvar; Amager Øst lokaludvalg mener at støjhandlingsplanen er vanskelig at forholde sig til. Vi efterlyser en handlingsplan på bydelsniveau, med målinger og kortlægninger af støjproblemer i bydelen og konkrete forslag til støjreduktioner.

7 ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Sekretariatet sender endeligt vedtaget høringssvar til Civilingeniør Lone Reiff, TMF, Center for Miljø, by og klima, på mailadressen samt på senest mandag d. 29. november BILAG Se forslag til støjhandlingsplan på Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside under Høringer/støjhandlingsplan eller på web-siden BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Det blev tilkendegivet fra flere Lokaludvalgsmedlemmers side, at man med fordel kunne formulere en tilkendegivelse af, at man så positivt på projektet som helhed. Med disse bemærkninger, blev høringssvaret godkendt uden afstemning.

8 4. Godkendelse af Formidlings- og Inddragelsesstrategi Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at oplægget til Formidlings- og Inddragelsesstrategi fra ad hoc arbejdsgruppen vedr. dialogstrategi, drøftes og godkendes. SAGSFREMSTILLING På Lokaludvalgsmødet den 24. februar 2010, fik planlægningsgruppen af Forårsseminaret en række input til emner der burde behandles på forårsseminaret herunder en strategi for formidling af, og inddragelse i, Lokaludvalgets arbejde. På Amager Øst Lokaludvalgs forårsseminar den april 2010, blev dialog-strategi diskuteret. På Lokaludvalgsmødet den 20. maj 2010 blev det besluttet, at nedsætte en arbejdsgruppe, som fik til opgave at udarbejde et oplæg til dialog-strategi på et efterfølgende Lokaludvalgsmøde. På Lokaludvalgsmødet den 27. oktober 2010 gennemgik og drøftede Lokaludvalget, arbejdsgruppens oplæg til Formidlings- og Inddragelsesstrategi, hvorunder flg. kommentarer fremkom; Nyt forslag 15 afholdelse af månedlige eller hver-anden-månedlige borgermøder á la Christianshavner-møderne. Betænkelighed ved presseansvarlig i hver af de 3 arbejdsgrupper (forslag 5), da dette dels er arbejdskrævende og dels kan vanskeliggøre opnåelse af objektivitet (i forholdet til hele Lokaludvalget). Måske kunne ansættelse af en kommunikationsmedarbejder være en løsning. De 3 arbejdsgrupper kunne bidrage til nyhedsbreve og/eller nyheder på Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside. Amager Øst Lokaludvalgs medlemmer skulle møde personligt op ved flere lejligheder og møde folk i bydelen. Det er ikke kun et spørgsmål om at være til stede alle vegne, men at være til stede i forbindelse med konkrete begivenheder (Krimsvej projektet, Bydelsplanen, etc. er eksempler herpå). Det er ikke vigtigt at vide hvem Amager Øst Lokaludvalg er, men hvad AØLU kan. Det er vigtigt, at der i den endeligt vedtagne dialog-strategi sættes ansvarspersoner (ansvarsfordeling) på de forskellige opgaver, så det sikres at tingene bliver lavet. Det kunne tilbydes generalforsamlinger ved fx grundejerforeninger, etc. at komme ud fra AØLU og fortælle hvad vi kan. På baggrund af drøftelserne, udsendte (mailede) Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsen revideret oplæg som Lokaludvalgsmedlemmerne blev bedt om at pointgive og returnere til Karl Vogt-Nielsen.

9 INDSTILLING På baggrund af drøftelserne på Lokaludvalgsmødet den 27. oktober 2010 og de returnerede point-skemaer, vil en endelig strategi blive indstillet til vedtagelse på dette Lokaludvalgsmøde (den 18. november 2010). ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Vedlagt, oplæg til Formidlings- og Inddragelsesstrategi. Vedlagt, beslutningsprotokol om punktet fra LU-mødet den 27.oktober Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsen, udsendte onsdag den 3. november 2010, kl mail til Lokaludvalgsmedlemmer og -suppleanter med link til spørgeskemaet. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Dagsordenspunktet udgået (se dagsordenspunkt 2).

10 5. Vedtagelse af AØLU-håndtering af ansøgningsfrister for eksterne puljemiddelansøgninger Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget beslutter hvordan ansøgningsfristerne for eksterne puljemiddelansøgninger håndteres i fremtiden - gældende fra den 1. december SAGSFREMSTILLING Amager Øst Lokaludvalg modtager løbende eksterne puljemiddelansøgninger til behandling på Lokaludvalgsmøderne. I den forbindelse er der indført en ansøgningsfrist der ligger 1 måned forud for det pågældende lokaludvalgsmødes afholdelse. I efteråret 2010 har der været nogle sager, hvor Amager Øst Lokaludvalgs arbejdsgrupper dels har afvist eksterne puljemiddelansøgninger der er indkommet efter ansøgningsfristens udløb, dels har imødekommet eksterne puljemiddelansøgninger der er indkommet efter ansøgningsfristens udløb. Forud for september LU-mødet indkom en ansøgning ca.14 dage efter ansøgningsfristens udløb. Denne blev afvist under henvisning til at ansøgningsfristen var udløbet (og arbejdsgruppe-mødet afholdt). Ansøgningen kom på oktober LU-mødet i stedet. Da der på baggrund af ovennævnte sag syntes at være et behov for regelafklaring, kontaktede Lokaludvalgssekretæren, jurist i ØKF, Ingeborg Degn for en telefonisk afklaring. På baggrund af denne udarbejdedes flg. notat af 14. september 2010, som blev rundsendt til arbejdsgrupperne samt lagt på medlemssiden på Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside; En ansøgningsfrist SKAL overholdes. Ansøgningsfristen for eksterne ansøgere til AØLUpuljemidlerne er fastsat, med det formål at sikre en ordentlig sagsbehandling af de indkomne ansøgninger med det videre formål at forvalte offentligt betroede midler rigtigt. Således modtager sekretariatet ansøgningerne indenfor en angiven frist og har tid til at screene ansøgningen (lovmedholdelighed, holdt op mod AØLU's kriterier, etc) og indsamle eventuelle supplerende oplysninger eller få korrigeret/berigtiget oplysninger afgivet af ansøger. Herefter sendes ansøgningen til den pågældende arbejdsgruppe - i god tid forud for mødets afholdelse - således at arbejdsgruppens medlemmer har tid til at sætte sig ordentligt ind i materialet. På selve arbejdsgruppemødet finder så en diskussion sted om den enkelte ansøgning. Ansøgningsfristen er fastsat med henblik på at hele denne procedure kan finde sted og altså til syvende og sidst sikre en ordentlig sagsbehandling. Ansøgningsfristen kan afviges, hvis ansøger FORINDEN fristens udløb har kontaktet sekretariatet og aftalt at ansøgningen - grundet nogle vægtige argumenter - først sendes "lidt" senere. Forud for oktober LU-mødet indkom 2 ansøgninger ca.1 uge efter ansøgningsfristens udløb. Den ene blev afvist under henvisning til at ansøgningsfristen var udløbet. Den anden blev imødekommet af den arbejdsgruppe der behandlede ansøgningen.

11 Jf. jurist i ØKF, Anne Brøndum, var det ikke muligt for Amager Øst Lokaludvalg at behandle de 2 ansøgninger forskelligt. Beskeden var, at enten skulle begge ansøgninger afvises behandlet under henvisning til at de var for sent indkommet i forholdet til ansøgningsfristen, eller også skulle begge ansøgninger behandles, uagtet at de var for sent indkommet. På Lokaludvalgsmødet den 27. oktober 2010, blev det vedtaget at behandle begge ansøgninger på Lokaludvalgsmødet. Juraen vedrørende ansøgningsfrister er lidt mudret. Således forefindes der ingen specifikke henvisninger til at der skal være angivet ansøgningsfrister - ved fx eksterne ansøgninger om puljemidler. Vælger Lokaludvalget, ikke at have ansøgningsfrister, er der imidlertid nogle forvaltningsmæssige principper om ligebehandling der skal overholdes, efter hvilke ansøgere ikke kan stilles forskelligt uden saglige begrundelser. Således kan én ansøger ikke afvises under henvisning til for sen indkommen ansøgning, mens en anden ansøger i mødekommes. Ikke desto mindre er juraen klar hvad angår overholdelse af fastsatte ansøgningsfrister. Her gælder det princip at ansøgningsfrister er fastsat for at blive overholdt, og at undtagelser fra ansøgningsfristen skal være nøje og præcist beskrevet. Dette ud fra hensynet til dén ansøger, der - hvis der er fastsat ansøgningsfrister - afholder sig fra at ansøge hvis ansøgningsfristen er overskredet. Som en konsekvens af diskussionen omkring ansøgningsfrister foreslog, næstformand, Randi Sørensen, på Lokaludvalgsmødet den 27. oktober 2010 (under behandlingen af dagsordenpunkt 2 godkendelse af dagsorden), at udarbejdelse af endeligt regelsæt for puljemiddelansøgningsfrister, tages op som et selvstændigt dagsordenspunkt på Lokaludvalgsmødet den 18. november Dette tilsluttede Lokaludvalget sig. INDSTILLING Amager Øst Lokaludvalg beslutter hvordan ansøgningsfristerne for eksterne puljemiddelansøgninger håndteres i fremtiden gældende fra den 1. december Lokaludvalgets næstformand, Randi Sørensen, har foreslået flg. formulering til godkendelse; Alle eksterne ansøgninger skal fremsendes til sekretariatet inden for den anførte frist, med mindre der forinden ansøgningsfristens udløb er indgået aftale med sekretariatet om en evt. senere frist. Miljø og Plan-arbejdsgruppen, har på deres arbejdsgruppemøde den 2/11-10 foreslået flg.: Vi synes at forsinkede ansøgninger skal sendes til arbejdsgruppen som afgør om man vil behandle den eller udsætte til næste møde. ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. VIDERE PROCES Amager Øst Lokaludvalgs sekretariat vil - såfremt Lokaludvalget beslutter sig for at fastsætte ansøgningsfrister og undtagelser fra disse - senest den 1.december 2010, offentliggøre lokaludvalgets beslutning på Lokaludvalgets hjemmeside, således at puljemiddelansøgere er bekendt med regelsættet.

12 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den To forslag blev stillet op overfor hinanden, Næstformand Randi Sørensens forslag og Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsens forslag; Randi Sørensens forslag En ansøgningsfrist SKAL overholdes. Ansøgningsfristen for eksterne ansøgere til AØLU-puljemidlerne er fastsat, med det formål at sikre en ordentlig sagsbehandling af de indkomne ansøgninger med det videre formål at forvalte offentligt betroede midler rigtigt. Således modtager sekretariatet ansøgningerne indenfor en angiven frist og har tid til at screene ansøgningen (lovmedholdelighed, holdt op mod AØLU's kriterier, etc) og indsamle eventuelle supplerende oplysninger eller få korrigeret/berigtiget oplysninger afgivet af ansøger. Herefter sendes ansøgningen til den pågældende arbejdsgruppe - i god tid forud for mødets afholdelse - således at arbejdsgruppens medlemmer har tid til at sætte sig ordentligt ind i materialet. På selve arbejdsgruppemødet finder så en diskussion sted om den enkelte ansøgning. Ansøgningsfristen er fastsat med henblik på at hele denne procedure kan finde sted og altså til syvende og sidst sikre en ordentlig sagsbehandling. Alle eksterne ansøgninger skal fremsendes til sekretariatet inden for den anførte frist, med mindre der forinden ansøgningsfristens udløb er indgået aftale med sekretariatet om en evt. senere frist. Karl Vogt-Nielsens forslag "Lokaludvalget fastsætter en vejledende ansøgningsfrist, der betyder, at hvis ansøgninger indkommer inden denne frist, er de garanteret en behandling på det kommende lokaludvalgsmøde medmindre der er formelle forhold der gør, at ansøgningen afvises eller udsættes. Kommer ansøgningen efter den vejledende frist, kan den først forventes behandlet på det næstfølgende lokaludvalgsmøde. Hvis ansøgninger indkommer efter fristen er det op til det pågældende udvalg at beslutte, om ansøgningen behandles og indstilles til det førstkommende eller det næstfølgende lokaludvalgsmøde. Sekretariatet foretager løbende en screening af modtagne ansøgninger (lovmedholdelighed, overholdelse af kriterier etc) og meddeler udvalget, såfremt der er problemer af denne karakter. Udvalget kan selv - eller anmode sekretariatet om - at indhente eventuelle supplerende oplysninger fra ansøger." Ved den efterfølgende afstemning, var der 15 stemmer for Næstformand Randi Sørensens forslag og 6 stemmer for Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsens forslag, hvorfor Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt- Nielsens forslag blev forkastet. Herefter blev Næstformand Randi Sørensens forslag, vedtaget med 17 stemmer for, 2 stemmer imod og 2 der undlod at stemme. Lokaludvalgets sekretariat, ser til at de vedtagne regler for ansøgningsfrister, senest den 1. december 2010, er indarbejdet i de materialer (såvel papirform som elektronisk form) som eksterne puljemiddelansøgere har adgang til.

13 6. Drøftelse af sammenlægning mellem Lokaludvalg og Miljøpunkt. Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget drøfter de 3 modeller og giver Task-forcen mandat til den fortsatte dialog med Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager. SAGSFREMSTILLING Den 17. september 2010 blev der indgået budgetforlig om Københavns Kommunes budget Ét af elementerne der blev indgået forlig om, var flg.: Sammenlægning af Lokaludvalg og miljøpunkter Lokaludvalgene og Miljøpunkterne har i dag mange samarbejdsflader. Parterne er enige om, lokaludvalgenes opgaveportefølje udvides, således at lokaludvalgene fremover varetager opgaven med at støtte og udvikle det lokale miljøarbejde. En udvidelse af lokaludvalgenes opgavevaretagelse til også at dække miljøpunkter, vil bidrage til at udvalgenes virke i højere grad er i samklang med de overordnede temaer, som Borgerrepræsentationen beskæftiger sig med. Således sikres en bedre sammenhæng mellem det tværgående og det lokale miljøarbejde i kommunen. Ydermere vil det skabe én samlet indgang for borgerne i lokalområdet og dermed øge synligheden i bydelen. Ved en sammenlægning får den enkelte københavner således større indflydelse og nemmere adgang til at bidrage til beslutninger, som har betydning for miljøet i bydelen og i byen som helhed. Parterne er enige om at indgå i en dialog med lokaludvalgene om, hvordan sammenlægningen tilrettelægges mest hensigtsmæssigt. Parterne noterer sig, at sammenlægningen tilvejebringer en driftseffektivisering på 3,2 mio. kr. i 2011 og 6,4 mio. kr. fra 2012 og frem. På Lokaludvalgsmødet den 27. oktober 2010, besluttede Lokaludvalget at nedsætte en task force vedr. sammenlægning af Lokaludvalg og Miljøpunkt. Amager Øst Lokaludvalg repræsenteres ved én fra Formandskabet, tovholderen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen samt Lokaludvalgssekretæren som sammen med tilsvarende repræsentanter fra Amager Vest Lokaludvalg samt 1-2 repræsentanter fra Miljøpunkt Amagers sekretariat udgør task-forcen. Opgaven for task-forcen bliver - på baggrund af de udmeldinger, der kommer fra hhv. ØKF og TMF vedr. den fremtidige organisationsform og økonomi, at sikre en så hensigtsmæssig sammenlægning af Lokaludvalg og Miljøpunkt som overhovedet mulig. ØKF og TMF har udbedt sig en tilbagemelding på drøftelserne mellem Miljøpunkt og Lokaludvalg, senest den 1. december 2010.

14 Mandag den 8. november 2010 mødtes Lokaludvalgene og Miljøpunkt Amager. Formålet med de indledende lokale møder er en foreløbig afklaring mellem lokaludvalgene og miljøpunkterne om de fælles lokale ønsker til den fremtidige organisering af de lokale miljøarbejde, altså hvilken model man lokalt foretrækker (der blev taget afsæt i de 3 modeller nævnt i nedenstående, vedlagte bilag A). På mødet blev der peget på flg. 3 muligheder: 1) Der ansættes en miljøarbejder på hvert af de to sekretariater Gennem en virksomhedsoverdragelse tilbydes de to fuldtidsansatte i Miljøpunkt Amager ansættelse i henholdsvis Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg. Med denne løsning bliver Miljøarbejderen tættere knyttet til resten af lokaludvalgssekretariatet. Af hensyn til faglig sparring holdes jævnligt møder med miljøarbejderne i det øvrige København og der etableres naturlig kontakt til miljøarbejderen i Amager Vest Lokaludvalg af hensyn til fælles miljøopgaver på Amager. 2) Der ansættes en miljøarbejder som deler fælles kontor med Vest-miljøarbejder Gennem en virksomhedsoverdragelse tilbydes de to fuldtidsansatte i Miljøpunkt Amager ansættelse i henholdsvis Amager Øst Lokaludvalg og Amager Vest Lokaludvalg, men fungerer i et selvstændigt sekretariat på eget kontor. Med denne løsning bibeholdes mulighed for daglig faglig sparring og koordination af arbejdsopgaver på Amager. Det aftales hvorledes miljøarbejderen kan mødes med lokaludvalgs-sekretariat og der vedtages årsplan, som rettesnor for arbejdet. 3) Miljøarbejderne forsætter i Fonden Miljøpunkt Amager Lokaludvalget køber miljøarbejde hos Miljøpunktet. Der aftales, gennem en kontrakt, hvert år i oktober-november en årsplan, som indeholder hovedpunkterne i det kommende års arbejde og der aftales hvilken økonomi lokaludvalgert stiller til rådighed for løsning af opgaven. Uanset hvilken model der vælges, vil Lokaludvalget fremover have den fulde ansvarlighed for det lokale miljøarbejde, i henhold til BR-beslutningen. Næste møde mellem Lokaludvalgene fra Amager Øst og Amager Vest samt Miljøpunkt Amager er berammet til den 22. november Umiddelbart herefter og senest den 1. december 2010 skal der ske en indmelding til ØKF/TMF med hensyn til hvad drøftelserne er mundet ud i (hvor er der enighed mellem de 3 parter og hvor er der uenigheder). Dette skal ske af hensyn til endelig vedtagelse i Borgerrepræsentationen. INDSTILLING Det indstilles, at Lokaludvalget drøfter de 3 modeller og giver Task-forcen mandat til den fortsatte dialog med Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager. ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser.

15 BILAG A spørgsmål og svar i forbindelse med sammenlægningen af Miljøpunkter og Lokaludvalg (herunder opstilling af 3 modeller, side 4-6 i materialet). B Procesplan for sammenlægning af Lokaludvalg og Miljøpunkt C Kommissorium for følgegruppe for sammenlægningen af Lokaludvalg og Miljøpunkter. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsformand, Ole Pedersen, havde stillet flg. ændringsforslag til indstillingen med den korrektion at de sidste 2 linier ( Ud fra de oplysninger.. ) skulle udgå; Det er med bekymring vi har modtaget meddelelsen om at man har politisk besluttet, at Lokaludvalgene i 2011 får udvidet deres opgaveportefølje således at lokaludvalgene fremover skal varetage opgaven med at støtte og udvikle det lokale miljøarbejde under en samlet mindre økonomisk ramme Amager Øst lokaludvalg vægter miljøarbejdet i bydelen meget højt og vi er af den opfattelse, at opgaven og den organisering der gennem årene er blevet opbygget hidtil at blevet varetaget tilfredsstillende af Miljøpunkt Amager Vi har noget svært ved at forstå det hensigtsmæssige i denne ændring og konstaterer at der i forbindelse med ændringerne skal tilvejebringes en samlet driftseffektivisering på 3,2 mio. kr. i 2011 og 6,4 mio kr. i 2012 og fremover. På Amager er den ønskede ændring yderligere kompliceret ved, at Miljøpunkt Amager dækker både Amager Øst og Amager Vest bydel, men i dag bor i samme hus som lokaludvalgamager Øst. Det er for os af afgørende betydning, hvordan økonomien til det fremtidige miljøarbejde ser ud. Vi har pt. ikke modtaget nogen udmelding på den eksakte økonomi, og vi ved derfor ikke, hvilke resurser der bliver tilført lokaludvalgene til det fremtidige miljøarbejde. Der er ikke fra kommunen udmeldt et klart kommissorium for det fremtidige lokale miljøarbejde, men det er urealistisk at forestille sig, at miljøarbejdet kan styrkes med en samlet dårligere økonomi. Vi har også svært ved at se, at miljøarbejdet bliver styrket ved den foreslåede organisatoriske sammenlægning. Tværtimod har det været en styrke, at Miljøpunktet på egen hånd har kunnet rejse eksterne midler til en lang række aktiviteter og ikke er underlagt et til tider bureaukratisk kommunalt administrationsapparat. Amager Øst Lokaludvalg vil arbejde for en model, der i størst muligt omfang sikrer, at rammevilkårene for miljøarbejdet bliver de bedst mulige.

16 Vores arbejde med at udvikle en lokal model baserer sig derfor på følgende grundsynspunkter Under de givne forudsætninger skal det lokale miljøarbejde fungere på det højest tænkelige niveau Borgernes tilgang til miljøarbejdet skal være umiddelbart tilgængeligt og gennemskueligt Lokal viden og ekspertise skal fastholdes i størst muligt omfang De mange lokale kræfter der i dag medvirker til Miljøpunktets arbejde skal fastholdes, såvel professionelle som frivillige Modellen skal i videst muligt omfang kunne tiltrække samarbejdspartnere og ekstern økonomi Modellen må ikke anfægte lokaludvalgets kompetence til at råde over puljemidlerne Modellen skal i videst muligt omfang realiseres i et samarbejde med Amager Vest lokaludvalgene Modellen skal i mindst muligt omfang gribe ind i ansattes arbejds- og lønvilkår. Ud fra de oplysninger der pt. er tilflydt os er model 3 den model der bedst muligt opfylder disse kriterier. Det er også denne model Miljøpunkt Amager anbefaler. Lokaludvalgsmedlem Jens William Grav foreslog Ole Pedersens tekst (undtaget de 2 sidste linier samt undtaget 3.afsnit Vi har noget svært ved ) sat til afstemning. Forslaget blev forkastet med 3 stemmer for, 14 stemmer imod og 4 der undlod at stemme. Lokaludvalgsmedlem Rune Solvang foreslog at de sidste to linier af den af Ole Pedersen foreslåede tekst skal opretholdes. Forslaget blev vedtaget med 9 stemmer for, 8 stemmer imod og 4 der undlod at stemme. Det samlede forslag blev herefter vedtaget med stemmerne 15 for, 2 imod og 4 der undlod at stemme. Det er således hele Lokaludvalgsformand Ole Pedersens foreslåede tekst, Amager Øst Lokaludvalgs Taskforce har fået mandat af Lokaludvalget til at fremføre i den fortsatte dialog med Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager.

17 7. Statusorientering Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at statusorienteringen om de engagementer Amager Øst Lokaludvalg er involveret i, tages til efterretning. SAGSFREMSTILLING Amager Øst Lokaludvalg har iværksat en lang række projekter og er indgået i en række arbejder. I den forbindelse aflægges der en kort statusorientering om hver af aktiviteterne, med det sigte at holde Lokaludvalgets medlemmer ajour med hvad der sker. INDSTILLING Amager Øst Lokaludvalg tager statusorientering om flg. emner, til efterretning; AØLU-deltagelse i Tværkulturelt arrangement d.30/10-10, (v/randi Sørensen) 2.udkast til udviklingsplaner for Kastrup fortet (Anne Duus) Københavnerinvolvering (Sikker-by) idé til arrangement (SOCIAL) Tovholder-kredsens videre arbejde med en puljemiddel-kampagne (TOVHOLDER-kredsen) ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG 2.udkast til udviklingsplaner for Kastrup Fortet kan ses på forsiden (som nyhed) af Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside. Orienteringen af Amager Øst Lokaludvalg den Næstformand Randi Sørensen orienterede kort om arrangementet d.30/ Lokaludvalgsmedlem Anne Duus supplerede kort det på Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside fremlagte materiale om udviklingsplanerne for Kastrup Fortet. Lokaludvalgsmedlem Ole Meldgaard redegjorde kort for projektidéen Kendskab skaber venskab som SOCIAL-arbejdsgruppen snarest indsender til Center for sikker by som Amager Øst Lokaludvalgs forslag til aktivitet i forbindelse med sikker-by arrangementer i København i foråret mødet vedr. Lokaludvalgsformand Ole Pedersen kunne fremvise 1.udkast til pjece i forbindelse med puljemiddelkampagnen der på forrige lokaludvalgsmøde blev besluttet iværksat. Orienteringen blev herefter taget til efterretning af Lokaludvalget.

18 8. Statusorientering fra ad hoc bydelsplan-arbejdsgrupperne Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at statusorienteringen fra ad hoc bydelsplan-arbejdsgrupperne, tages til efterretning. SAGSFREMSTILLING På forårsseminaret d april 2010 blev det diskuteret hvordan lokaludvalget kan arbejde videre med bydelsplanlægningen. Der blev foretaget en kategorisering af de enkelte projekter og medlemmer samt suppleanter tilkendegav hvilke projekter de ville arbejde med fremover. På tovholdermødet d. 3. maj 2010 blev det besluttet at spørge ud om hvilke projektgrupper, der ønsker at fortsætte. De projektgrupper, der fortsætter, skifter navn til ad hoc arbejdsgrupper, og der udpeges en tovholder. Hver ad hoc arbejdsgruppe tilknyttes en relevant arbejdsgruppes tovholder (som det på lokaludvalgsmødet den 23. september 2010 blev besluttet skal være et LU-medlem), og det aftales i hvilket omfang de eksisterende faste arbejdsgrupper kan supplere ad hoc gruppens arbejde. Ad hoc arbejdsgrupperne kan ikke tegne lokaludvalget udadtil, med mindre andet er aftalt. På Lokaludvalgsmødet den 17.juni 2010 blev det besluttet, at ad hoc arbejdsgrupperne udarbejder forslag til kommissorium, som lokaludvalget godkender, og der fastsættes i fællesskab en slutdato for arbejdet. Ved afslutningen udarbejdes en evaluering, og man beslutter i fællesskab om ad hoc gruppen evt. skal fortsætte arbejdet. Ad hoc arbejdsgrupper har ikke selvstændig økonomi, men skal huske at søge lokaludvalget om evt. midler. Efterfølgende vil der være mulighed for at sætte ad hoc arbejdsgrupper på dagsorden i den rækkefølge de ønskes nedsat. Ad hoc arbejdsgrupperne evalueres halvårligt, første gang i november måned 2010, således at LU til stadighed har et overblik over hvilke grupper der er aktive, og hvor langt de er nået med deres projekter. Lokaludvalget har på de forgangne Lokaludvalgsmøder vedtaget nedsættelsen af flg. ad hoc arbejdsgrupper; - Amagerbrogade som handels- og strøggade (LU-mødet, den 17.juni 2010) - Udvikling af Sundbyøster idrætsanlæg (LU-mødet, den 17.juni 2010) - Mobilitet og Trafik (LU-mødet, den 19.august 2010) - Musikøen Amager (LU-mødet, den 23.september 2010) - Vandgruppen (LU-mødet, den 23.september 2010) - Naturcenter Amager Strandpark (LU-mødet, den 23.september 2010)

19 INDSTILLING Amager Øst Lokaludvalg tager statusorientering fra flg. ad hoc arbejdsgrupper, til efterretning; Amagerbrogade som handels- og strøggade Udvikling af Sundbyøster idrætsanlæg Mobilitet og Trafik Vandgruppen Naturcenter Amager Strandpark NB! Der vil blive givet en statusorientering for Musikøen Amager på marts 2011 LU-mødet, jf. beslutning på Lokaludvalgsmødet den 23. september ØKONOMI Ingen økonomiske konsekvenser. BILAG Vedlagt, statusnotat fra Mobilitet og Trafik arbejdsgruppen. Vedlagt, statusnotat vedr. Amagerbrogade som handels- og strøggade. Orienteringen af Amager Øst Lokaludvalg den Næstformand Randi Sørensen orienterede kort om Amagerbrogade som strøggade og kunne berette, at Hvidbogen om Amagerbrogade (udarbejdet i 2008/2009 med deltagelse af Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg) er planlagt behandlet på TMU-mødet den 13/ Lokaludvalgsformand Ole Pedersen redegjorde kort for udviklingen af Sundbyøster Idrætsanlæg. Der er oprettet en facebook-gruppe om emnet, der nu tæller ca.180 brugere. Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsen redegjorde kort for arbejdet i Mobilitet & Trafik. Lokaludvalgssuppleant Erik Hauerberg, redegjorde på vegne af Vandgruppen kort om de aktiviteter gruppen deltager i b. la. et samarbejde med Christianshavns Lokaludvalg om vandruter. Lokaludvalgsmedlem Martin Hein kunne berette, at arbejdet med arkitektplaner for et Naturcenter på Amager Strand (som Lokaludvalget bevilgede penge til på sidste Lokaludvalgsmøde) skrider planmæssigt frem. Orienteringen blev herefter taget til efterretning af Lokaludvalget.

20 9. Status på puljemidlerne Formanden indstiller til Amager Øst Lokaludvalg, at Lokaludvalget tager orienteringen til efterretning. SAGSFREMSTILLING Denne puljestatus giver en opdatering på indkomne ansøgninger og på puljeøkonomien. Til behandling på dette Lokaludvalgsmøde har Amager Øst Lokaludvalg modtaget 4 puljeansøgninger; Ansøgninger novem ber 2010 Ansøgt beløb Arbejdsgruppe Arbejdsgruppern es indstilling Skur i R ødegården SO CIAL Ung i job (2011) SO CIAL 0 Juleudsm ykning på Am agerbrogade Plan & M iljø I alt eksterne Jule-release-party, Bydelsplanen I alt interne Eksterne og interne ØKONOMI Tabellen viser puljemiddeløkonomien, dvs. puljens størrelse og disponibelt beløb til rådighed til at støtte de indkomne ansøgninger i Årets samlede puljebudget (2010 november): Budget Ansøgt indtil nu (dette LUmøde ikke inkl) Disponeret (bevilget) Kendt underforbrug Rest til disposition Indstillet til mødet 18. november Rest hvis indstillinger følges Ansøgninger Løn + Overheadudg Bydelsplanlægning Borgerinddragelsespulje I alt OBS 1! Ansøgninger der trækkes fra dagsordenen indgår ikke i ovenstående skemas 3.kolonne ( ansøgt indtil nu ). OBS 2! Der er i skrivende stund ikke meldt puljemiddelbudget for 2011 ud fra ØKF. Udmelding er lovet forud for december LU-mødet hvorfor godkendelse af puljemiddelbudget 2011 kommer på december LU-dagsordenen.

21 BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Tillægsdagsordenen blev under dagsordenspunkt 2 (godkendelse af dagsorden) vedtaget, hvorfor der grundet den derved ændrede puljemiddeløkonomi henvises til beslutningsprotokolen for tillægsdagsordenen.

22 10. Ekstern puljeansøgning, 75_Skur i Rødegården (SOCIAL 2010) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING Tidligere medlemmer af styregruppen, Områdefornyelsen i Øresundsvejkvarteret søger om støtte af 2010 puljemidlerne på i alt kr til opførelse af Læskur og espalier i Rødegårdsparken. I forbindelse med Områdefornyelsens renovering af Rødegårdsparken blev der arbejdet med problemerne omkring misbrugerne, der opholder sig i parken. Der blev arbejdet med en løsning, der gik ud på at indrette et særligt begrænset område i parken til misbrugerne og således friholde resten af parken for problemer med misbrugerne. En løsning, der har fungeret i f.eks. Nørrebroparken. Tre boligforeninger omkring parken blev i november 2009 enige med Områdefornyelsen om at etablere et læskur med en placering bag toilettet i parken, samt at etablere et espalier, der skal afskærme udsynet til toilettets indgang. I 2006 afsatte Socialforvaltningen til Værested for misbrugere i Rødegårdsparken og Filipsparken ved Lokalcenter Sundby Syd (SUD 44/2006), det har nu vist sig, at det imidlertid ikke er muligt at få midlerne overført fra Socialforvaltningen til Områdefornyelsen. Områdefornyelsen ansøger hermed Lokaludvalget om kr. til hurtig realisering for ikke at ende i en situation, hvor taberne bliver misbrugerne og beboerne i Rødegården, som er blevet stillet et skur i udsigt. Om ansøger Ansøger har ikke tidligere søgt Amager Øst Lokaludvalg om støtte til dette projekt. Det ansøgte beløb er i princippet afsat af Socialforvaltningen, men det har vist sig umuligt at få overført pengene til Områdefornyelsen. INDSTILLING SOCIAL-arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen støttes med det ansøgte beløb. Der er tale om en indsats for en særlig udsat gruppe af misbrugere, som for længe siden blev stillet først et lokale og senere et læskur i udsigt. I forbindelse med renoveringen af Rødegårdsparken blev misbrugerne også lovet et sted at være. Beboerne i Rødegårdsparken og læskurets brugere er blevet inddraget i en demokratisk proces. Tre boligforeninger omkring parken og Områdefornyelsen blev sidste år enige om at etablere læskuret. At skuret ikke allerede er etableret skyldes et kiks i forvaltningen, hvor der var afsagt kr. Socialgruppen mener ikke at misbrugerne skal bøde for dette. Der arbejdes stadig på at få de kr. fra Socialforvaltningen. Bevillingen gives under forudsætning af at Socialforvaltningen ikke finder pengene inden årets udgang. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. december 2010.

23 ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr af 2010-puljemidlerne. BILAG Vedlagt, ansøgning, projektbeskrivelse + budget fra ansøger. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Med stemmerne, 12 for, 0 imod og 2 der undlod at stemme, blev indstillingen vedtaget. Der bevilges således kr. af 2010-puljemidlerne til projektet. Lokaludvalgsmedlem Karl Vogt-Nielsen ønskede ført til protokols, at han mente at vide, at det var Områdefornyelsens sekretariat - ikke Socialforvaltningen - der havde ansvaret for at de ellers afsatte kr. var bortfaldet.

24 11. Ekstern puljeansøgning, 1_Projekt ung i job (SOCIAL 2011) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender indstillingen fra SOCIAL-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING Styregruppen for Ung i job søger om støtte af 2011-puljemidlerne på i alt kr til Projekt Ung i Job. Formålet med Projekt Ung i Job er at skabe et forpligtende samarbejde med virksomheder og arbejdspladser med det formål at kunne tilbyde SSP målgruppeunge jobs på almindelige vilkår. Ung i Jobs målgruppe er primært socialt udsatte unge i alderen 13 og 18 år bosiddende på Amager - kendt i SSP-netværket og kendetegnet ved en uhensigtsmæssig adfærd. På Amager oplevede SSP lokaludvalgene, at en del af de unge havde svært ved at realisere deres ønske om et fritidsjob, hvilket betød, at tiden blev brugt på en uhensigtsmæssig måde. Tyveri, hærværk og chikane blev en almindelig del af de unges hverdag i grupperinger med ingen eller ringe kontakt til et voksennetværk. Denne adfærd kunne især mærkes i og omkring detailhandlen på Amager, hvor virksomhederne var berørt af problemer af denne karakter. Indtil 2010 var projektet baseret på at politiet stillede et årsværk til rådighed, men grundet de økonomiskadminstrative forhold i politiet, kunne det ikke længere lade sig gøre. Den langsigtede plan er at forvandle Ung i Job fra et projekt til en fast, almindelig driftet aktivitet. Men det en lidt længere proces med linielederniveauet, forvaltningsledelserne i 3 forskellige forvaltninger og efterfølgende en politisk fase, så realistisk set er der først en konstruktion på plads 1/ Ansøger skønner, at det ville være utrolig uhensigtsmæssigt at nedlægge projektet 31/ , for at få det reorganiseret og løbet i gang på ny 1/1 2012, da specielt firmakontakten og forberedelsen er en meget tidskrævende og kommunikationstung proces, som hele tiden skal holdes ved lige. Ansøger er opmærksom på, at det ikke ligger indenfor lokaludvalgets ramme at være egentligt driftsmæssigt fundament ift aktiviteter af denne karakter, men søger støtte til i 2011 at udvikle projektet fra projektstatus til en del af den kommunale driftsorganisation. Om ansøger - Ansøger har ikke tidligere søgt støtte til dette arrangement. - Ansøger har ligeledes søgt kr fra Amager Vest lokaludvalg. - Ansøger bidrager med egenfinansiering i form af husleje og kontorhold. INDSTILLING Selvom SOCIAL-arbejdsgruppen har stor sympati for projektets formål indstiller socialgruppen at ansøgningen afslås, som den foreligger. Det ansøgte falder ikke umiddelbart inden for puljemiddelkriterierne. Der er tale om en bevilling til ren drift, og der er ingen garanti for at projektet kan finde finansiering i forvaltningen fra Socialgruppen udbeder sig også en evaluering af det hidtidige forløb. Hvis LU følger indstillingen vil Socialgruppen tage kontakt til ansøgerne inden LU-mødet i december for at uddybe ansøgningsgrundlaget.

25 Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 15. december ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr af 2011-puljemidlerne. Opmærksomheden henledes på, at skulle Amager Øst Lokaludvalg - modsat indstillingen - beslutte at bevilge puljemidler til dette projekt, vil det i afgørelsesbrevet blive anført, at støtten er betinget af, at der er 2011-puljemidler til rådighed (da disse i skrivende stund ikke er blevet meldt ud fra centralt hold jf. punkt 9 i denne dagsorden). VIDERE PROCES SOCIAL-arbejdsgruppen udbeder sig også en evaluering af det hidtidige forløb. Hvis LU følger indstillingen vil SOCIAL-arbejdsgruppen tage kontakt til ansøgerne inden december LU-mødet for at uddybe ansøgningsgrundlaget. BILAG Vedlagt, ansøgning, projektbeskrivelse + budget fra ansøger. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Lokaludvalgsformand Ole Pedersen foreslog, at Amager Øst Lokaludvalg udarbejder en skriftlig henvendelse til Overborgmesteren om sagen. Lokaludvalget tilsluttede sig, at en gruppe bestående af Ole Pedersen, Jan Kyrsting og Steen Højstrøm, udfærdiger en skriftlig henvendelse til Overborgmesteren. Med disse kommentarer blev indstillingen vedtaget med stemmerne 20 for, 0 imod og 0 der undlod at stemme. Der bevilges således ingen støtte til Projekt ung i job.

26 12. Ekstern puljeansøgning, 76_Juleudsmykning på Amagerbrogade (Miljø & Plan) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender indstillingen fra Miljø & Plan-arbejdsgruppen. SAGSFREMSTILLING Sundbyernes Handelsforening Amager Butikkerne, søger om støtte af 2010-puljemidlerne på i alt kr til juleudsmykning af Amagerbrogade. Jf. telefonisk samtale med Tom Fuglevig fra Handelsstandsforeningen, skal det ansøgte beløb gå specifikt til et forsøg med energibesparende pærer i dele af juleudsmykningen på Amagerbrogade, der videre skal klarlægge, om lysstyrken er tilstrækkelig. Om ansøger - Ansøger har tidligere søgt støtte til dette arrangement. Evaluering fra 2009 ligger på hjemmesiden under - Fra Amager Vest Lokaludvalgs sekretariat oplyses det, at man pr. den 9. november 2010 ikke har modtaget nogen puljemiddelansøgning om juleudsmykning fra Handelsforeningen. Redegørelse fra Sekretariatet Ansøgningen fra Sundbyernes Handelsforening er kommet sekretariatet i hænde den 2. november 2010 og er altså for sent indkommet i forholdet til ansøgningsfristen den 18. oktober Denne problemstilling har været vendt med juristen i ØKF. Herfra lyder det, at Amager Øst Lokaludvalg bør sætte ansøgningen på denne dagsorden til behandling. Forklaringen er, at Amager Øst Lokaludvalg, med sin beslutning om at behandle 2 for sent indkomne eksterne puljemiddelansøgninger på LU-mødet den 27. oktober 2010 har åbnet op for en praksis, hvorunder ALLE for sent indkomne eksterne puljemiddelansøgninger skal behandles lige. Denne praksis vil være gældende indtil Amager Øst Lokaludvalg måtte beslutte noget andet (fx fastsættelse af tidsfrister med præcis angivelse af eventuelle dispensationsmuligheder). INDSTILLING Miljø & Plan-arbejdsgruppen indstiller, at ansøgningen imødekommes med kr. af puljemidlerne, men henstiller til at man ansøger rettidigt. Et mindretal i Miljø & Plan-arbejdsgruppen var - af principielle grunde - imod at give støtte. Såfremt Lokaludvalget imødekommer ansøgningen, skal regnskab og evalueringsrapport foreligge senest den 31. december 2010.

27 ØKONOMI Der er søgt om støtte på kr af 2010-puljemidlerne. BILAG Vedlagt, ansøgning + budget fra ansøger. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Indstillingen blev vedtaget med stemmerne 16 for, 1 imod og 2 der undlod at stemme. Der bevilges således kr. af 2010-puljemidlerne til Juleudsmykning på Amagerbrogade.

28 13. Intern puljeansøgning, Jule-release-party, Bydelsplanen (TOVHOLDER-kredsen) Formanden indstiller til Amager Øst lokaludvalg, at Lokaludvalget godkender indstillingen fra TOVHOLDER-kredsen og afsætter et rammebeløb på op til kr af 2010-puljemidlerne til afholdelse af et jule-release-party i forbindelse med udgivelsen af den endeligt vedtagne Bydelsplan. SAGSFREMSTILLING BR vedtog den 4. november 2010, Amager Øst Bydelsplan. Det betyder, at bydelsplanen nu kan produceres (trykkes) og distribueres. I den anledning, foreslår TOVHOLDER-kredsen at der onsdag den 15. december 2010, kl afholdes et jule-release-party for Bydelsplanen i Kvarterhusets mødesal. Amager Øst Lokaludvalg kunne dermed kombinere afholdelsen af det efterhånden traditionelle julearrangement i Lokaludvalgets regi med udgivelsen af den endeligt vedtagne bydelsplan. Målgruppen for invitationen til arrangementet skulle være alle Amager Øst Lokaludvalgs kontakter. Baseret på erfaringerne fra tidligere år, estimeres det at maksimalt 50 personer deltager. BUDGET Leje af Salen Gløgg + æbleskiver til 50 pers. Trykning af stk. Bydelsplaner Diverse uforudsete udgifter Underholdning (fx et kor) I alt kr kr kr kr kr kr. INDSTILLING Det indstilles, at TOVHOLDER-kredsens ansøgning, imødekommes med op til kr ØKONOMI Der er søgt om støtte på op til kr af 2010-puljemidlerne. BESLUTNING Amager Øst Lokaludvalgs beslutning den Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Lokaludvalgssekretæren melder ud til Lokaludvalget, når tidspunktet for færdiggørelse af de trykte bydelsplaner kendes.

29 14. Formandens meddelelser: Møder i perioden: 6. oktober Inspirationstur med lokaludvalget. 8. oktober Møde med Amager Vest Lokaludvalg og Miljøpunkt Amager om sammenlægning. 10. oktober Ungeseminar. 10. oktober Møde med BUF distrikt amager vedr. skolesammenlægninger. 11. oktober Møde med Hanne Biehlefeldt sammen med Randi Sørensen om AØLUpuljemiddelkampagne. Øvrige meddelelser: Som sekretariatet meldte ud pr. mail, mandag den 1. november 2010, så er én af sekretariatets medarbejdere sygemeldt på ubestemt tid (foreløbig frem til den 1. januar 2011). Som vikar er ansat en person 20 timer ugentligt, der udelukkende vil varetage arbejdet med puljemidlerne. Hun har tidligere arbejdet med puljemiddeladministration i et andet Lokaludvalg. Bydelsplanen for Amager Øst er på et BR møde d behandlet med følgende indstilling: Økonomiforvaltningen indstiller over for Økonomiudvalget, 1. at forslag til Bydelsplan for Amager Øst godkendes og tages til efterretning som udtryk for bydelens ønsker for den fremtidige udvikling, 2. at lokaludvalgets og fagudvalgenes tilkendegivelser af hvilke projekter, de vil arbejde videre med jf. høringssvarene, tages til efterretning, samt 3. at det videre arbejde med bydelsplanens temaer/indsatser henvises til fagudvalgene og lokaludvalget med henblik på, at de kan arbejde videre hermed, jf. som angivet i deres høringssvar. Indstillingen blev vedtaget uden afstemning. Det nye nr. af Amar'østen er udkommet SUPPLERENDE MEDDELELSER AFGIVET PÅ MØDET DEN 18. NOVEMBER 2010 I ovenstående oversigt over møder som formanden har deltaget i perioden, står der udfor datoerne, oktober måned. Dette er forkert. Der skulle rettelig have stået november. På foranledning af et Lokaludvalgsmedlem, uddybede Lokaludvalgssekretæren personalesituationen i sekretariatet. Under denne uddybning blev tilhørerne bedt om at forlade salen og dørene blev lukket.

30 15. Punkter til kommende Lokaludvalgsmøder LU-mødet December 2010; 1.behandling af høring, Sammenlægning af 4 skoler på Amager. Godkendelse af Puljemiddelbudget 2011 Afholdelse af LU-forårsseminar 2011 Puljemiddelansøgning, Kor-projekt LU-mødet januar 2011; Høring, Broåbningspolitik. 2. behandling af høring, Sammenlægning af 4 skoler på Amager Godkendelse af debatoplæg om ændringer af koncept for LU LU-mødet febuar 2011; Høring, Broåbningspolitik. 2. behandling af høring, Sammenlægning af 4 skoler på Amager Godkendelse af debatoplæg om ændringer af koncept for LU LU-mødet marts 2011; Statusorientering om Musikøen Amager Emner, der skal tidsfastsættes; Besøg af ny Integrationsborgmester Godkendelse af 2010-puljemiddelregnskab Borgermøde (LFB-præsentation af deres arbejde med projekter i bydelen) Københavner-involvering (Sikker By) SUPPLERENDE KOMMENTARER TIL KOMMENDE MØDER - AFGIVET PÅ MØDET DEN 18. NOVEMBER 2010 De 3 bullits under LU-mødet februar 2011 er en gentagelse af de 3 bullits under LU-mødet januar Dette er en fejl, hvorfor der bedes ses bort fra de anførte punkter under LU-mødet februar 2011.

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Intern Høring Kraftværkshalvøen, Skibakke på Amagerforbrændingen 4. Høring Københavns Klimatilpasningsplan 5. Høring Fodgængerstrategi 6. Godkendelse

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Amager Øst Lokaludvalgs hjemmeside 4. Godkendelse af plan for Formidlings- og inddragelsesstrategi 5. Drøftelse af Kommuneplan

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 12.a Ekstern puljeansøgning, Ghetto Gourmet -Teaterkoncert ændrede projektbetingelser 12 b.ekstern puljeansøgning, Mobil frivillighed 12.c Ekstern puljeansøgning, Projekt Kaffeslabberas 12 a. Ekstern puljeansøgning,

Læs mere

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den

Beslutningsprotokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring vedr. Ældrerådet fra 1. januar 2013 (SOCIAL) 4. Orienteringspunkt Miljøopgave og LU-ansvar 5. Orienteringspunkt puljemiddelansøgningen

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG FRAVÆRENDE MED AFBUD: LASSE ROSSEN (HANS SUPPLEANT LONE MUNK DELTOG I STEDET) ANNE DUUS (HENDES SUPPLEANT CARSTEN SAHL MORTENSEN DELTOG I STEDET) SABEENA SAREEN (HENDES SUPPLEANT HANS JØRGEN MØLLER DELTOG

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: LISSY OVERGAARD SVENSSON OLE MELDGAARD SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: SVEND AAGE SØRENSEN SUPPLEANTEN BIRTE ILLEMANN POULSEN DELTOG BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG MARTIN

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING

BESLUTNINGSPROTOKOL. 1. Godkendelse af dagsorden AMØ 142/2008 BESLUTNING PROBLEMSTILLING SPROTOKOL FRAVÆRENDE AFBUD FRA SUSANNE MØLLER SUPPLEANTEN ANNE DUUS INDKALDT AFBUD FRA LASSE ROSSEN SUPPLEANTEN JENS GREEN INDKALDT AFBUD FRA STEEN ALBERTS INGEN SUPPLEANT AFBUD FRA OLE MELDGAARD INGEN

Læs mere

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene.

Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR NOTAT Budgetnotat vedrørende overførelse af Miljøpunkterne til Lokaludvalgene, sammenlægning af Ældrerådene og sammenlægning af frivillighedscentrene. Baggrund

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering

FORRETNINGSORDEN. for Amager Øst LOKALUDVALG. Udvalgets konstituering FORRETNINGSORDEN for Amager Øst LOKALUDVALG Udvalgets konstituering 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets konstituerende møde. Stk. 2. På det konstituerende møde vælges en formand

Læs mere

Protokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 22.09.2011

Protokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 22.09.2011 Protokol for mødet i Amager Øst Lokaludvalg den 22.09.2011 1. Borgerbesøg og henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Lokalplanforslag, Amagerforbrændingen (Miljø & Plan) 4. Høring Kommuneplanforslag

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE BJØRN BORRE MELDTE AFBUD, SUPPLEANT INGE KOBBELTVEDT DELTOG I HELE MØDET. JENS WILLIAM GRAV MELDTE AFBUD, SUPPLEANT TRINE MADSEN DELTOG I HELE MØDET. SVEND AAGE SØRENSEN

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016

FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 FORRETNINGSORDEN FOR LANDSSTYRELSEN I UNGDOMMENS RØDE KORS 2015/2016 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde

Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde Aftale mellem Amager Øst Lokaludvalg og Fonden Agenda 21 Center Sundbyøster om støtte og udvikling af det lokale miljøarbejde 1 1 Parter, bagrund og formål Nærværende aftale er indgået mellem Amager Øst

Læs mere

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald.

Stk. 3. Udvalgets næstformand forbereder, indkalder og leder udvalgets møder ved overborgmesterens kortvarige forfald. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for Økonomiudvalget (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født formand

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: HIKMAT HUSSEIN STEEN ALBERTS ANDERS HJORT BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: OLE MELDGAARD BJØRN BORRE SUPPLEANTEN INGE KOBBELTVEDT DELTOG PELUMI FADAIRO SUPPLEANTEN ANNA-BELINDA FOSDAL DELTOG PETER KJØLLER LISSY SVENSSON FRAVÆRENDE UDEN

Læs mere

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden

1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af projekt Den blå sti 4. Drøftelse af udviklingspotentialet for Prags Boulevard 43 & 47-49 5. Statusorientering - Krimsvej 6. Høring

Læs mere

8. Status på puljemidlerne

8. Status på puljemidlerne 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Præsentation af Projekt METRO 4. Budgetaftale 2011 5. Orientering om opfølgning på LU-evalueringen 6. Drøftelse af Formidlings- og Inddragelsesstrategi

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes.

Overborgmesterens rolle 2. Overborgmesteren har ansvaret for udførelsen af udvalgets beslutninger og påser, at ingen sag unødigt forsinkes. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat Forretningsorden for gruppeformandskredsen (Valgperioden 2018-2021) Udvalgets formand og næstformand 1. Overborgmesteren er født

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: balkom@balk.dk Dok. nr.: x Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune 1 Udvalgets navn Grønt Råd i Ballerup Kommune. I daglig tale Grønt Råd. 2 Formål Grønt

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Orientering om Fodgængerstrategi 4. Høring Broåbningspolitik 5. Høring Plads til leg 6. Høring Andenbehandling af høring om Strukturtilpasninger

Læs mere

FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON

FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON FRAVÆRENDE MED AFBUD: OVE LØBNER MARTIN HEIN JENS GREEN JENSEN (I HANS STED DELTOG ERIK HAUERBERG) FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: RENÉ BROMMESSON RUNE SOLVANG ANKOM TIL MØDET KL. 18.45 UNDER BEHANDLING AF DAGSORDENENS

Læs mere

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen

Kommissorium. Superkilen. Ligeså mangfoldig som Nørrebro selv www.superkilen.dk. Kilebestyrelsen for Superkilen i Mimersgadekvarteret (1/5) Superkilen Kilebestyrelsen for i Mimersgadekvarteret (1/5) er et kommende offentligt friareal i Mimersgadekvarteret. s fysiske rammer er det offentligt tilgængelige areal mellem Nørrebrogade ved Nørrebrohallen og

Læs mere

Tema 1: Lokaludvalgenes rolle

Tema 1: Lokaludvalgenes rolle KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By BILAG 6 Forslag til ændringer i lokaludvalgskonceptet Som opfølgning på evalueringen af lokaludvalg fra august 2010 har Økonomiforvaltningen

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål

1 Udvalgets navn. Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet. 2 Formål 1 Udvalgets navn Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune. I daglig tale Frivillighedsrådet Begrundelser: 2 Formål Formålet med Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune er at styrke, støtte og udvikle det frivillige

Læs mere

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune

Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-2-18 Kommissorium for Frivillighedsrådet i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

Forretningsorden for URK s landsstyrelse

Forretningsorden for URK s landsstyrelse Forretningsorden for URK s landsstyrelse 2011-2012 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen er på

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018

FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 FORRETNINGSORDEN FOR CHRISTIANSHAVNS LOKALUDVALG Vedtaget den 30. maj 2018 Konstituering og formandskab 1. Det ældste medlem (i alder) indkalder til lokaludvalgets 1. møde, som skal afholdes max. en måned

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret

Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret Bilag 3 Vedtægter for Områdefornyelsen Folehavekvarteret 1 Navn Områdefornyelsen Folehavekvarteret 2 Baggrund Den 29. maj 2017 besluttede Borgerrepræsentationen at igangsætte og medfinansiere Områdefornyelsen

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 1/2011 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 2/2011 2 3. Temadrøftelse om uafhængighed J.nr. BOR 3/2011 Temadrøftelse af Borgerrådgiverens uafhængighed

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Referat Dato 24. februar 2015 Mødetidspunkt 17:30-19:30 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 4, Præstø (Glasburet) Østerbro 2, Præstø Pia Westergaard (formand), Kim Errebo (næstformand),

Læs mere

2.2. Referat 2. Ordinære generalforsamling. Tirsdag den kl i mødesalen under Ølstykke Bibliotek. Grundejerforeningen Langekær

2.2. Referat 2. Ordinære generalforsamling. Tirsdag den kl i mødesalen under Ølstykke Bibliotek. Grundejerforeningen Langekær 2.2 Grundejerforeningen Langekær Skorpionen 73 47 17 56 23 3650 Ølstykke CVR.nr. 42 78 96 15 - Bank konto 3434 289696 www.skorpionen73.dk bestyrelsen@skorpionen73.dk Referat 2. Ordinære generalforsamling

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Regulativ - Lokaludvalgene

Regulativ - Lokaludvalgene Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune Opgaver til selvstændig opgavevaretagelse 1. Af 6. februar 2014 I henhold til 65d, stk. 2, nr. 10, i lov om kommunernes styrelse henlægger Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl i Slagslunde Forsamlingshus.

Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl i Slagslunde Forsamlingshus. Referat fra generalforsamling i Grundejerforeningen Klokkekilden Onsdag d. 17. maj 2017 kl. 18.30 i Slagslunde Forsamlingshus. Ud over bestyrelsen var der mødt 51 deltagere op repræsenterende 46 matrikler.

Læs mere

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne

Vedrørende egen driftundersøgelse om BR 19/07 cykelrute langs søerne Teknik- og Miljøforvaltningens direktion Rådhuset, 1. sal, vær. 34 Postboks 444 1505 København V 04-11-2009 Sagsnr. 2009-60034 Brev er d.d. fremsendt pr. e-mail. Vedrørende egen driftundersøgelse om BR

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år.

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år. 25. februar 2011 J.nr. 2011-4001-01 MD Forretningsorden for Universitetsdirektørudvalget Formandskab 1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på

Læs mere

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3.

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3. FORRETNINGSORDEN, DECEMBER 2018 Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse 1. Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsen består af formanden, de fem regionsformænd, seks repræsentantskabsvalgte medlemmer

Læs mere

Forretningsorden for Fællesskabet FBS

Forretningsorden for Fællesskabet FBS Forretningsorden for Fællesskabet FBS 1. Formål 1.1. Forretningsordenen uddyber de bestemmelser, der er givet i Fællesskabet FBS vedtægter punkt 4, 7, 8 og 9. 2. Valg til Styregruppen 2.1. Valg til styregruppen

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden

UDKAST. til. Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Ledelsessekretariatet FORRETNINGSORDEN UDKAST til Forretningsorden for Sundheds- og Omsorgsudvalget Valgperioden 2018-2021 Formand og næstformand 1.

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG AMAGER ØST LOKALUDVALG BESLUTNINGSPROTOKOL AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg og -henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Københavns Cykelstrategi 2011-2025 4. Statusorientering fra arbejdsgrupper

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede.

Godthåb Samråd. Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl Medlemmer af Godthåb Samråd, samt øvrige interesserede. Referat fra: Emne: Årsmøde / Arbejdsgruppemøde Dato: onsdag den 15. februar 2017 kl. 1630-1830. Sted: Deltagere: Lyngbjerggårdskolen, lærerværelset. Medlemmer af, samt øvrige interesserede. Derudover deltog

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling.................. 3 2 Guide Dirigentens

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 31. januar 2018 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud Karen Lisbeth Rasmussen. For mødet er fastsat følgende

Læs mere

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed

Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed Forretningsorden for Hovedbestyrelsens virksomhed 1 Hovedbestyrelsens opgaver Ansvaret for samtlige driftsmæssige opgaver er jf. lovenes 18 henlagt til Badminton Danmarks direktør, og Hovedbestyrelsens

Læs mere

Evaluering af bydelsplaner

Evaluering af bydelsplaner KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Evaluering af bydelsplaner Denne evaluering er udarbejdet på baggrund af tidligere evalueringsrapport (Als Research) fra 2010 og evaluering

Læs mere

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning

Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Lokaludvalgenes miljøopgave vejledning til økonomistyring og opfølgning Dette notat er tænkt som en vejledning til lokaludvalg og miljøpunkter

Læs mere

12. Status på puljemidlerne

12. Status på puljemidlerne 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Høring Evaluering af Lokaludvalgene i København 4. Høring Sikker By, pakken 5. Høring Sikker By, prioritering 6. Høring Bydelsplan, Amager Øst

Læs mere

Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark

Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark Regionsrådets møder 1. Regionsrådets møder er offentlige. Regionsrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. 12 i lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommuner (i det følgende

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT.

BESLUTNINGSPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT. SPROTOKOL FRAVÆRENDE MED AFBUD: HANS JØRGEN MØLLER INGEN SUPPLEANT. LISSY SVENSSON INGEN SUPPLEANT. BJØRN BORRE INGEN SUPPLEANT. FRAVÆRENDE UDEN AFBUD: ANDERS HJORTH SUPPLEANTEN NIELS HALD DELTOG. STEEN

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Bydelsplan 2012-2013 4. Oversigt over lokaludvalgets puljemidler juni 2012 5. Ekstern puljemiddelansøgning, Amager Børneteaterfestival (BIFUK)

Læs mere

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal

BORGERREPRÆSENTATIONEN. for mødet den , kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal BORGERREPRÆSENTATIONEN DAGSORDEN for mødet den 22.06.2017, kl. 16:00 i Borgerrepræsentationens mødesal 53. Mødeplan 2018 for Borgerrepræsentationens ordinære møder (2017-0218764) 2 Side 2 Side 3 Side 4

Læs mere

Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt UDKAST

Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt UDKAST Aftale mellem Østerbro Lokaludvalg og Fonden Miljøpunkt Østerbro, Agenda 21 for et bæredygtigt København UDKAST 1 1 Parter, baggrund og formål Denne aftale er indgået mellem Østerbro Lokaludvalg Vennemindevej

Læs mere

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen

Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 22. maj 2014, medlemsforslag om arrangementspuljen (Overflytningsbeslutningen) Borgerrepræsentationen besluttede, at udgifterne

Læs mere

Forretningsorden for Økonomiudvalget

Forretningsorden for Økonomiudvalget Forretningsorden for Økonomiudvalget 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation, såfremt der

Læs mere

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

Referat. Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl til Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Referat Møde i Teknik- og Miljøudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 12.30 til 14.30 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Svend Aage Sørensen (formand), Vera Eckhardt (næstforkvinde),

Læs mere

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest

Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 1: Vedtægter for styregruppen i områdefornyelserne på det Centrale Vesterbro Øst og Vest 1 Navn Styregruppen for Områdefornyelse

Læs mere

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg.

Lokaludvalgene er reguleret i Regulativ for Lokaludvalg i Københavns Kommune. Lokaludvalgenes opgaver er beskrevet i Kommissorium for Lokaludvalg. NOTAT: BAGGRUND OG RAMMER; SERVICEEFTERSYN FOR LOKALUDVALG Lokaludvalg Der er i Københavns Kommune oprettet 12 lokaludvalg. Der er ét lokaludvalg i hver af kommunens bydele. To bydele, Vesterbro bydel

Læs mere

AMAGER ØST LOKALUDVALG

AMAGER ØST LOKALUDVALG 1. Borgerbesøg/-henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 3. Orientering om Fodgængerstrategi 4. Høring Broåbningspolitik 5. Høring Plads til leg 6. Høring Andenbehandling af høring om Strukturtilpasninger

Læs mere

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning.

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. august 2004 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 24. marts 2004 af Kontraktpensionen Fyn, og den 18. april 2005 afgav jeg den første opfølgningsrapport.

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT Til forvaltningerne Indledende høring om mødeplan 2018 1. Høring i forvaltningerne BR-Sekr. har udarbejdet et udkast til

Læs mere

Bilag 3: Vedtægter for Områdefornyelsen Sundby

Bilag 3: Vedtægter for Områdefornyelsen Sundby NOTAT Bilag 3: Vedtægter for Områdefornyelsen Sundby 1 Navn Områdefornyelse Sundby Nord og Områdefornyelse Sundby Syd, samlet betegnelse Områdefornyelsen Sundby. 2 Baggrund Den 25. august 2016 besluttede

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget

Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Forretningsorden for Børn- og Ungeudvalget Januar 2006 1 Udvalgets møder Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Dog kan udvalget i særlige tilfælde beslutte, at en sag kan afgøres ved skriftlig cirkulation,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30

REFERAT HB 03. Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 REFERAT HB 03 Lørdag 7. februar 2015 Frederiksberghallerne Kl.10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Jeanette Lund Clausen, Bredde-

Læs mere

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl

Jersie Strands Grundejerforening Ekstraordinær generalforsamling Mandag d. 21. november 2016 Kl Referat Jersie Strands Grundejerforening Deltagere: 13 stemmeberettigede grundejere, heraf 3 personer med fuldmagt fra hver 1 grundejer - i alt 16 stemmeberettigede. 0. Velkommen Formanden, Søren Kunst,

Læs mere

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune

Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-9-18 Kommissorium for Grønt Råd i Ballerup Kommune Efter kommunestyrelseslovens 17, stk. 4, kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Side 2 Baggrund VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN har nedsat et antal arbejdsgrupper, som navnlig skal medvirke

Læs mere

Forretningsorden for Movias bestyrelse

Forretningsorden for Movias bestyrelse Forretningsorden for Movias bestyrelse Gældende tekst Forslag til ny tekst A. Bestyrelsens møder 1 Bestyrelsen udøver sin virksomhed i møder. Der fastsættes inden 1. november en mødeplan for bestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd.

Forretningsorden. for. Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. Forretningsorden for Bestyrelsen for Mandø Fællesråd. 1. Bestyrelsens konstituering 1.1 Valg næstformand, sekretær og kasserer. (Valg af formand sker på Fællesrådets generalforsamling.) Bestyrelsen vælger

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Referat. 1. Valg af dirigent Ingen melder sig. Martin Pedersen påtager sig opgaven, og ingen protesterer.

Referat. 1. Valg af dirigent Ingen melder sig. Martin Pedersen påtager sig opgaven, og ingen protesterer. Referat Emne: Formål med mødet: Generalforsamling Ordinær generalforsamling Referent: Connie Sorth Dato: 11. oktober 2012 Sted: Svogerslev Kro Tilstedeværende: Antal deltagere: 20 husstande var repræsenteret.

Læs mere

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart.

Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Bestyrelsen Fomars Billund den 18.11.2014 Referat fra bestyrelsesmødet i Fomars Den 21. november 2014 kl.10.00-12.00 på Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73, 5500 Middelfart. Afbud: Jan Olsen, VDK Michael Sølvsten,

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest Bilag 2 Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest 1 Navn Områdefornyelse Indre Nordvest og Områdefornyelse Ydre Nordvest, samlet betegnelse Områdefornyelse Nordvest. 2 Baggrund Den 5. oktober 2015 besluttede

Læs mere