Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved GUIDE 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved GUIDE 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING"

Transkript

1 Vær chef i dit eget liv - og skab en fremtid efter dit eget hoved GUIDE 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

2 indhold: Trin 1: Hvad ønsker du dig? Trin 2: Sæt dig et mål Trin 3: Personlig identitet Trin 4: Din personlige stil Trin 5: Din målgruppe Trin 6: Din forretningsplan Trin 7: Dit netværk Trin 8: Dine prioriteringer Trin 9: Dine stopklodser Trin 10: Din PR- og marketingplan Powerkvinderne Grusgraven Bagsværd Telefon: kontakt@powerkvinderne.dk Web: Kvinder er kommet langt, men der er stadig masser af power, der ikke bliver brugt. Hos Powerkvinderne tror vi på, at kvinder vil mere! Vi styrker kvinders indre power og gennemslagskraft via kurser, foredrag, inspiration og personlig rådgivning.

3 vær chef i dit eget liv og skab din egen fremtid Jeg mener, at selve formålet med vores liv er at søge lykke. Ordene er Dalai Lamas. Ifølge den verdensberømte tibetanske munk er dét at søge lykken hverken narcissistisk eller selvcentreret. Argumentet er, at hvis vi som men nesker søger lykken, så gavner det ikke blot os selv, men også vores familie, venner og samfundet som helhed. Personlig ledelse og branding handler i høj grad om at søge lykken. Det handler om, at du skal skabe et liv efter dit eget hoved, træde i karakter og arbejde med det, du tror på og brænder for. Det kan være som direktør for en virksomhed, som forsker, kunstner, jordemoder, politiker, magister, landmand eller leder af en humanitær organisation. Mulighederne er utallige. Hos Powerkvinderne tror vi på, at dét at søge lykken er meget tæt forbundet med at: følge sit hjerte være tro mod sig selv udnytte sine talenter gøre det, man virkelig brænder for - og frem for alt turde være sig selv i ord og gerning I denne korte guide til personlig ledelse og branding får du præsenteret 10 grundtrin til din egen personlige ledelses- og brandingplan. Vi håber, at du vil lade dig inspirere til at skabe et liv efter dit eget hoved privat og på jobbet. Go fornøjelse. Anne-Mette Michaelsen Cand.polit og journalist, Adm.dir. Powerkvinderne

4 hvad drømmer du om? Ved du, hvad du drømmer om? Hvis der var frit valg på alle hylder: Hvilket liv ville du så vælge privat og på jobbet? Mange af os ved det ikke. Måske fordi der i dag er så mange muligheder at vælge imellem, at vi egentlig helst vil lidt af det hele og derfor ikke fuldt ud har taget stilling til, hvad vi egentlig brænder allermest for. Når du arbejder med personlig ledelse og branding, er det nødvendigt, at du sætter det lange lys på, tænker nogle år frem og skaber et klart fokus. Hvis du blæser rundt som et blad i vinden og ikke ved, hvad du ønsker dig, når du ikke ret langt. Så er det omstændighederne og ikke dig selv, der har den gule førertrøje på. Brug fantasien: Hvor dan ser dit liv ud, hvis du skaber det helt efter dit eget hoved? Start derfor din personlige ledelses- og brandingplan med at skrive din ønskeseddel. Brug fantasien: Hvordan ser dit liv ud, hvis du skaber det helt efter dit eget hoved? Forestil dig, at du har penge nok, så alle muligheder er åbne, og find på mindst 100 ønsker store som små så du kommer rigtig godt omkring i din brainstorm. Det kan være svært at nå 100, men prøv alligevel! Når du har skrevet alle dine ønsker ned, så sorter ønskerne i kategorier som eksem pelvis: Familie, parforhold, karriere, venner, bolig, fritidsinteresser, ferie m.v. og skriv en kort hensigtserklæring inden for hvert område: Hvilket liv vil du skabe? Hvad er vigtigst for dig?

5 sæt dig et mål! I 1953 stillede man afgangsårgangen på Yale-universitetet i USA følgende spørgs mål: Har du sat dig et klart mål for fremtiden og lagt en samlet plan for, hvordan du skal nå dit mål, når du forlader universitetet? Kun 3 procent svarede ja. I 1973 tyve år senere tog man igen kontakt til eleverne fra årgang 1953 og interviewede dem. Det viste sig, at de 3 procent, der havde sat sig mål, ikke alene var mere lykkelige og tilfredse mennesker end restgruppen på 97 procent. De 3 procent var også økonomisk set mere værd end de andre 97 procent til sammen. Og det helt uafhængigt af, hvilken uddannelse og branche de havde valgt. Det at have et klart mål giver dig energi, drive og mening i hverdagen. Og det er dét, der skaber succes, vækst og udvikling uanset branche. Enhver virksomhed med respekt for sig selv har klare mål, der motiverer til at yde en indsats. Det skal du også have, når du arbejder med personlig ledelse og bran ding. Med et inspirerende mål ved du, hvad du vil, men også og mindst lige så vigtigt hvad du ikke vil: Og så kan du skære det overflødige fra. Det er vigtigt, at du er meget specifik, når du definerer dit mål. Sæt så præcise ord, tal og billeder på som muligt: Hvordan ser det ud og føles, når du er nået i mål? Hvad er tidshorisonten? Og husk: Mål findes både i størrelse S, M, L og XL. Det at have et klart mål giver dig energi, drive og mening i hverdagen. Og det er dét, der skaber succes uanset branche.

6 personlig identitet Hvem er du? Dette spørgsmål kan hurtigt få mange af os ud i en mindre eksistentiel krise, hvor vi i yderste konsekvens må hente hjælp i filosofiens, psykologiens eller religionens verden. Det handler om selve din identitet: Din personlighed, dine kompetencer, dine talenter, værdier, passioner, meningen med dit liv, din mission eller måske ligefrem livsopgave. Set i dette eksistentielle lys kan det virke ganske voldsomt at foreslå, at du skal nedfælde, hvad det er, der gør dig unik. På den anden side, så er det jo netop dét, du gør, hvis du eksempelvis søger et nyt job: Du forsøger at give din nye arbejdsgiver et billede af, hvem du er, hvorfor du brænder for jobbet, og hvorfor du er specielt velegnet som kandidat. Når du arbejder med personlig ledelse og branding, skal du gøre det samme blot i en lidt udvidet model. Du skal blandt andet kunne besvare følgende spørgsmål så kortfattet og præcist som muligt: Hvad er det, der gør dig UNIK og adskiller dig fra alle os andre? Hvad er din vision, din mission og dit mål? Hvad er dine kerneværdier? Hvad er din passion? Hvad er dine største talenter og kompetencer? Hvad vil du udvikle til dit helt personlige specialområde? Hvad er det, der gør dig unik hvilke interesser, kompetencer, passioner, drømme.

7 din personlige stil Du skal ikke ligne en supermodel, medmindre du søger job som model i modebran chen. Du skal ligne den bedste udgave af dig selv! Den gammelkendte vending klæder skaber folk gælder stadig. Derfor betaler det sig for dig at være bevidst om din personlige stil. De associationer, som dit tøj skaber, er med til at kommunikere dit personlige brand og dine kerneværdier: Tra ditionel, innovativ, klassisk, rebelsk, landlig, husmoderlig, rå, økologisk, intellektuel, kreativ, minimalistisk, buddhistisk, raffineret, mystisk, romantisk, casual etc. Det er ikke tilfældigt, at fotografer kører i jeep, mens traditionelle topchefer vælger Mercedes eller andre slipse -mærker. Også valget af bilmærke er med til at sende signaler. Klæd dig på til succes ved at skabe din egen stil og sørg først og fremmest for at klæde dig som den person, du gerne selv vil være. Hvis du vil til tops i AP Møller, er et nydeligt jakkesæt nok ikke at foragte. Moden er typisk masseproduktion, men du er unik. Smid alt det forkerte tøj ud, giv det væk, kassér det! Hvis du gerne vil gøre karriere i bankverdenen, så drop den hæklede tophue, du fik af moster Oda til din fødselsdag, og find en mere diskret. Hvis du starter eller allerede har din egen virksomhed, er det som bekendt ikke kun din garderobe, der sender signaler til din omverden. Så får du også brug for at tage stilling til logo, farver, titel, skrifttyper, foto, website, kontorindretning, adresse, tilbehør, firmabil m.v. Klæd dig på til succes ved at skabe din egen stil, og sørg først og fremmest for at klæde dig som den person, du gerne selv vil være. Moden er typisk mas seproduktion, men du er unik.

8 din målgruppe Et brand tjener altid mindst to herrer: Dig og din målgruppe. Det er ganske enkelt ikke muligt for dig at få succes, hvis ikke du har kunder i butikken. Du må gøre noget af værdi for nogen, hvis du skal have succes med at udvikle dit personlige brand og realisere dine drømme. På den måde er din personlige succes ikke et egoistisk mål, for du kan ikke få succes uden at gøre noget for andre. Når du arbejder med personlig branding skal du sætte fokus på, hvilke mennesker du vil gøre noget for... Din målgruppe kan bestå af én person, få eller mange mennesker. Det afgørende er, at du ud fra din målsætning gør, hvad du kan for at definere din målgruppe og opbygge et godt kendskab til den: Hvilke behov og ønsker har din målgruppe? Hvad er det specielt, DU kan levere? Hvordan kan du markedsføre dig selv, dine ideer og dine ydelser, så du engagerer din målgruppe? Det er via et indgående kendskab og dialog med din målgruppe, at du får indblik i, hvad det er, der gør dig unik i målgruppens øjne. Når du ved dét, har du kimen til at definere, styrke og opbygge dit personlige brand, så du i målgruppens bevidsthed udvikler dig til et stærkt personligt brand, som målgruppen foretrækker frem for andre.

9 din forretningsplan Når du arbejder professionelt med personlig ledelse og branding, får du brug for en personlig forretnings- eller masterplan. Forretningsplanen er selve drejebogen for dit virke det er den, der giver dig overblik, skaber fremdrift og giver dig mulighed for løbende at evaluere dine fremskridt. Når du har fokuseret på dine drømme, sat dig et konkret mål og samlet de øvrige ingredienser, der skal til i din personlige ledelses- og brandingplan, skal du udarbejde din egen forretningsplan: Den detaljerede tids- og handlingsplan for, hvordan du i praksis når dit mål og realiserer dine drømme. Din forretningsplan er drejebogen for, hvordan du i praksis når dit mål og realiserer dine drømme. Du kan som en start benytte følgende helt simple grund opskrift: Sæt navn på målet, så det er meget konkret og helst målbart. Sæt en præcis dato for, hvornår du skal have nået dit mål. Split vejen til målet op i konkrete og målbare delmål, som du ville gøre, hvis du planlagde en rejse med skift på forskellige stationer og i forskellige lufthavne. Mellem delmålene skal du skrive, hvad du skal gøre for at nå næste delmål. Sæt det hele ind i din kalender, så du får tingene gjort, og vær realistisk, så du ikke slår et for stort brød op. Når du lægger din forretningsplan, så vælg de BEDSTE metoder til at nå dit mål. Vurdér, hvad der virker og gå i gang. Og brug så din intuition og idérigdom til hele tiden at forbedre dine metoder, så du lidt efter lidt får trykket speederen i bund. Hvis nogle af dine metoder viser sig ikke at virke, så vælg hurtigst muligt nogle andre. Brug fantasien, udvis handlekraft og fortsæt kursen mod dit mål!

10 dit netværk Når du arbejder med din personlige ledelse og branding, er det naturligvis vigtigt, at du får inspiration, ideer, input og opbakning fra din omverden. Det sætter turbo på udviklingen. I disse år er det nærmest et must at have et netværk, og der findes mange af slagsen både på Internettet, i erhvervslivet og privat. For dig gælder det naturligvis om først og fremmest at lægge energien i de netværk, hvor der er grobund for gensidig idéudvikling, inspiration og opbakning. Det handler om, at du skal vinde sammen med andre, fordi én plus én er mere end to. Du har brug for andre menneskers bedste ideer og tanker som vitaminer til dine egne og samtidig kan du bidrage med dine kompetencer. Brug først og fremmest de netværk, du allerede har. Men benyt også muligheden for at melde dig ind i nye og gerne fagrelevante netværk, start dit eget eller tag kontakt til mennesker, som du gerne vil netværke med. Men vigtigst af alt: Når du arbejder med personlig ledelse og branding, må du bevare og styrke troen på, at du har noget at tilbyde. Brug derfor først og fremmest din tid og dine kræfter på de mennesker, der er inspirerende. Lyt kun til brugbar kritik og vend så vidt muligt det døve øre til de det-kan-da-ikke-lade-sig-gøre - eller du-skal-da-ikke-tro-at-du-er-noget -lyseslukkere, som vi alle uvægerligt støder på i ny og næ. Et godt netværk handler om, at du skal vinde sammen med andre, fordi én plus én er mere end to.

11 dine prioriteringer Som chef for dit eget liv er din evne til at vælge og prioritere mellem alle de mulig heder og opgaver, der byder sig, afgørende for, hvor gode resultater du opnår. Når du har defineret et klart mål, skal de opgaver, der har størst betydning for, hvornår du når dit mål, så vidt muligt have topprioritet. Hver dag! Det lyder let og indlysende, men alligevel er det svært for rigtig mange af os. Statistikkerne taler deres eget tydelige sprog. Mange af os føler os stressede. Vi har ganske enkelt for mange jern i ilden, og vi føler ofte, at buen er spændt til det yderste. De krav vores omverden og vi selv stiller til os, overstiger ganske en kelt vores ressourcer. Så du kan lige så godt erkende problemet her og nu: Uanset hvor effektiv du er, og hvor hurtigt du løber, så når du ALDRIG det hele. Når du skal udvikle din personlige ledelses- og brandingplan, er det vigtigt, at du har defineret dit mål så præcist, at du alene ud fra dit mål kan sortere i hverdagens mange gøremål og vaner både privat og på jobbet. Hvis du bruger det meste af din tid og din energi på sure pligter og på at holde næsen oven vande, så får du ikke tid til alt det sjove: Det du virkelig brænder for, er god til og kan tjene gode penge på. Sæt dig ned og skriv en liste over, hvad der er vigtigt at bruge tid og penge på, og hvad der er mindre vigtigt. Annuller, uddeleger og giv slip på de ting og ejendele, der tærer på dine kræfter, og giv dig i kast med de ting, der for alvor interesserer dig. Hvis du bruger det meste af din tid og din energi på sure pligter og på at holde næsen oven vande, så får du ikke tid til alt det sjove...

12 dine stopklodser Når vi ønsker at skabe forandringer i vores liv og sætte os mål, er det let i første omgang at blive grebet af den gode stemning. Men som et lyn fra en klar himmel kan bekymringer, tvivl og god gammeldags dovenskab slå ned. Samtidig kan der naturligvis være reelle forhindringer mellem dig og dit mål. Vi støder alle sammen på stopklodser og forhindringer, når vi har sat os et mål. Sæt dig for at overvinde dem, og lad være med at falde tilbage i lænestolen. Forestil dig alle de ting, der kan forhindre dig i at nå dit mål, realisere dine drømme og opbygge dit personlige brand. Skriv dem ned på et stykke papir og tænk nøje over dem: Er dine forhindringer og stopklodser reelle? Er der noget, du kan gøre for at overvinde dem? Prøv at tænke kreativt: Find mindst 25 løsninger på problemet: Alt, hvad der falder dig ind og vælg så den løsning, du tror mest på. Bekymringer, tvivl og mang lende tro på dig selv og dine projekter kan udgøre stopklod ser på din vej mod målet. Vi oplever alle modgang, og den bedste kur er at finde nye veje og blive ved... Brug et øjeblik på at overveje muligheden for, at nogle af forhindringerne og stopklodserne er det pure opspind. Nogle af barriererne er ganske givet reelle nok, nogle af dem er dårlige undskyldninger, og nogle af dem er ren fantasi.

13 PR- og marketingplan PR- og marketingplanen er en central del af din personlige ledelses- og branding plan. Det er umuligt at opbygge et personligt brand uden kontakt til omverdenen. Du skal have dit budskab ud i verden og skabe dig et navn og et godt netværk! Det tager tid og kræver en målrettet og systematisk indsats at opbygge et brand. Derfor skal du skyde med skarpt og have alle elementer på plads i din personlige ledelses- og brandingplan, før du kaster dig ud i PR- og markedsføring. Med afsæt i beskrivelsen af din personlige identitet, dit mål og din forretningsplan skal du formulere din personlige punchline og dine vigtigste budskaber, så du både i skrift og tale er i stand til at tegne et lysende klart billede af, hvem du er, hvad du har at byde på og hvad, der gør dig til et unikt personligt brand. I praksis kan du markedsføre dig selv, dine produkter, dine kompetencer, dine syns punkter, den gode sag, dine budskaber m.v. via breve, taler, fotos, annoncer, en blog, debatindlæg, præsentationer, plakater på lygtepæle, møder, messer, brochu rer, hjemmeside m.v. Mulighederne er talrige, men nøglen til succes med PR- og marketing er god kommunikation. Dygtiggør dig derfor i kunsten at formulere dig kortfattet. Klare, korte notater, ind læg, præsentationer og rapporter bliver respekteret og værdsat. Det samme gør en mundret og inspirerende elevatortale hvor du på cirka 30 sekunder kan fortælle, hvem du er, hvad du laver, og hvad du har at tilbyde. Dygtiggør dig i kunsten at formu lere dig kortfattet og præcist: Klare, korte notater, indlæg, præsentationer og rapporter bliver respekteret og værdsat.

14 hvis jeg kunne leve mit liv om... Jeg ville turde lave flere fejltagelser. Jeg ville slappe af, tage tingene som de er. Jeg ville opføre mig mere fjollet, og grine mere. Jeg ville tage flere chancer. Jeg ville rejse mere. Jeg ville bestige flere bjerge og svømme over flere floder. Jeg ville spise mere is og færre bønner. Jeg ville måske have flere faktiske problemer, men færre indbildte. Ser du, jeg er et af de mennesker, der lever med fornuft og omtanke time efter time, dag efter dag. Åh, jeg har haft mine øjeblikke, og hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg have flere af dem. Rent faktisk ville jeg prøve at have intet andet. Kun øjeblikke. Det ene efter det andet, i stedet for at leve så mange år med tanke på morgendagen. Jeg har været en af de personer der ikke tager nogen steder uden et termometer, en varmedunk, en regnfrakke og en faldskærm. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg rejse med mindre bagage. Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg begynde at gå barfodet tidligere om foråret og fortsætte længere hen på efteråret. Jeg ville danse mere. Tage flere karusselture. Plukke flere tusindfryd. Hvis jeg kunne leve mit liv om. Men ser du, det kan jeg ikke... Digt af Nadine Starr, 86 år

15 egne notater:

16 personlig branding er for... direktører forskere ledere akademikere bestyrelser kunstnere politikere iværksættere græsrødder idémagere socialrådgivere folkeskolelærere kassedamer og alle, der tror på, at den bedste måde at forudsige fremtiden på er at skabe den selv...

GUIDE INDHOLD 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING

GUIDE INDHOLD 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING GUIDE INDHOLD Vær Vær chef chef i dit dit eget eget liv liv - og og skab skab en en fremtid fremtid efter efter dit dit eget eget hoved. hoved 10 TRIN TIL PERSONLIG LEDELSE & BRANDING Kvinder er kommet

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed

Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed 2013 Stop Dreaming - styrk din personlige handlekraft - og gør dine drømme til virkelighed Anne-Mette Michaelsen, Berrit Kvorning og Anita Mac vil med godt humør og stor seriøsitet støtte dig i at udvikle

Læs mere

Personlige mål. Vil du gerne have mere gennemslagskraft? Vil du gerne gennemføre bedre møder? Vil du gerne have tydeligere succeskriterier på jobbet?

Personlige mål. Vil du gerne have mere gennemslagskraft? Vil du gerne gennemføre bedre møder? Vil du gerne have tydeligere succeskriterier på jobbet? Personlige mål Vil du tabe dig 8 kg? Vil du løbe en maraton? Vil du gerne have mere gennemslagskraft? Vil du gerne være projektleder? Vil du gerne gennemføre bedre møder? Vil du gerne have tydeligere succeskriterier

Læs mere

RYGESTOP - 5 ting du kan gøre selv

RYGESTOP - 5 ting du kan gøre selv RYGESTOP - 5 ting du kan gøre selv www.karinnilsson.dk Trin 1 Kod din indre GPS Start med at gøre dig klart, hvad du gerne vil opnå. De fleste der kommer til mig ved alt om, hvad de gerne vil være FRI

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

DEN 2008. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1

DEN 2008. KNU September. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312. Sct. Georgs Gildet Ølstykke. Side 1 KNU September DEN 2008 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 31. Årgang Nr. 312 Side 1 Per Holdrup Tove Nielsen Per Pedersen Lene Jørgensen 1. September 3. September 8. September 13.

Læs mere

Karriereudvikling EK netværksgruppe København 2004-2005

Karriereudvikling EK netværksgruppe København 2004-2005 Karriereudvikling EK netværksgruppe København 2004-2005 Af Leise Passer Jensen, Anne Mari Dideriksen, Gitte Zøller, Anne-Grethe Svanlundh, Pia Granholt, Charlotte Ræbild Karriereudviklingsprocessen 1.

Læs mere

Elevatortalen kort og godt

Elevatortalen kort og godt Kapitel 13 Elevatortalen kort og godt Tænk, hvis du møder direktøren for den virksomhed, som du drømmer om at være ansat i. Hvis I for eksempel mødes i en elevator, og du har fra stuen til 3. sal til at

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Kreativ Forvandling. En lille e-bog hvor du kan lære at Sætte dig mål du når.

Kreativ Forvandling. En lille e-bog hvor du kan lære at Sætte dig mål du når. af Christina Christiansen En lille e-bog hvor du kan lære at Sætte dig mål du når. af Christina Christiansen 5 Trins guiden til at sætte dig mål du når Er du typen der år for år sætter nytårsfortsætter

Læs mere

Øvelsesmateriale til brug ved kompetenceafklaring

Øvelsesmateriale til brug ved kompetenceafklaring Selvevaluering og kompetenceafklaring - Øvelsesmateriale til brug ved kompetenceafklaring Lisbeth Højdal Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse. DEL Danmarks Erhvervspædagogiske Læreruddannelse.

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne April 2014. Vædderen: På hovedet. Retvendt. på hovedet. Omgiv dig med et smaragdgrønt lys, og lad universet heale dig. Du er mere følsom end man umiddelbar tror ved første

Læs mere

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN?

IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? IVÆRKSÆTTER GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? GÅR DU MED EN IVÆRKSÆTTER I MAVEN? Har du en god idé? Og har du lyst til at tage springet og starte selvstændig virksomhed? Eller er du allerede i gang og

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

Guide til succes med målinger i kommuner

Guide til succes med målinger i kommuner Guide til succes med målinger i kommuner Af Kresten Bjerg, kommunikationsrådgiver, Bjerg K Kommunikation måles af forskellige grunde. Derfor skal kommunikation også måles på forskellige måder. Dit første

Læs mere

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE?

HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? HVAD & HVOR HOLDER DU DIG TILBAGE? En øvelse i at blive bevidst omkring de områder af dit liv hvor du holder dig selv tilbage Basisbehov Jeg udsætter ofte at spise selvom jeg er sulten eller skipper/glemmer

Læs mere

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk!

UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015. FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! UDSTILLERINVITATION KØBENHAVN TERMINALERNE 29/9 2015 FYR OP UNDER DIN FORRETNING - og udvid dit netværk! 1 Hvem kommer på værk&vækst? Vær med til at styrke og inspirere fremtidens Vækst Danmark og skab

Læs mere

Det er en evig proces

Det er en evig proces Det er en evig proces 8 at skabe sine mål! Otte skridt i skabelsen af dine mål 1. SKAB KLARHED... 3 1A - Hvad har du elsket i 2012?... 3 1B - Hvad har du udrettet i 2012?... 4 1C - Hvad ønsker du at gentage

Læs mere

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30

PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 PERSONLIG SALGSTRÆNING En anderledes uddannelse til ledige, der tager udgangspunkt i den enkelte. Dag 5 af 6; 08:30 15:30 DAGENS PROGRAM 08:30 09:30 Opsamling 09:30 09:45 Pause 09:45 10:45 Brik Å Teori:

Læs mere

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg

samfundsengageret Jeg stemmer, når der er valg Jeg ved, hvordan demokrati fungerer i praksis Jeg er samfundsengageret og følger med i det politiske liv Jeg diskuterer samfundets indretning med andre Jeg stemmer, når der er valg Jeg udvikler ideer til

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle

Workshop. Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshop Talent på mange niveauer med særlig plads til dem alle Workshoppen talent på HG 1. Hvem er jeg? 2. Hvorfor er jeg her? 3. Hvad vil jeg underholde om? 4. Hvem er I? Positiv Clearence Vælg ½ postkort.

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Guide. Kom over din angst for at blive såret. Kærlighedsguide: sider. Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus.

Guide. Kom over din angst for at blive såret. Kærlighedsguide: sider. Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Iris Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 14 sider Kærlighedsguide: Kom over din angst for at blive såret Angsten for at blive såret INDHOLD I DETTE HÆFTE: Kærlighedsguide:

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014.

Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Tarotkortenes bud på stjernerne juli 2014. Vædderen: På hovedet. På hovedet. På hovedet. Ærkeenglen Jeremiel er englen der hjælper dig med at evaluere dit liv, brug ham. Du skal tillade dig selv at sprede

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

DARUMA management & consulting

DARUMA management & consulting DARUMA management & consulting Tanker til eftertanke Tanker til eftertanke er en samling budskaber, vi selv har forfattet eller ladet os inspirere af fra anden kilde. Det er bevidst, der ikke er angivet

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering på Margrethe Reedtz Skolen 2014 Afviklet på Margrethe Reedtz Skolen i marts 2014 Spørgsmål af Anette Næsted Nielsen og Morten Mosgaard Tekst og grafik af Morten Mosgaard Ryde

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling

Se teater hør historier mal og tal. Lav jeres egen forestilling Børnehavkl. Se teater hør historier mal og tal Mine monstre - interaktiv teaterfortælling. Jeg guider jer gennem historien og børnene tager aktivt del i hele forestillingen og spiller alle rollerne, samtidig

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

10. gode råd til forandringer i virksomheder

10. gode råd til forandringer i virksomheder Sådan får du SUCCESFULDE FORANDRINGSPROJEKTER 10. gode råd til forandringer i virksomheder 10 gode råd til forandringsledelse Medarbejdere og ledere kan næsten få sved på panden, når ordet forandring bliver

Læs mere

Eksekvering få planerne ført ud i livet

Eksekvering få planerne ført ud i livet Eksekvering få planerne ført ud i livet Plastindustriens netværksdag 10. November 2009 Gitte Mandrup Ledelse & HR rykker sammen Ledelse Ledelseskraft Organisationsudvikling Eksekvering Fremdrift Ledelseslyst

Læs mere

Kender du dit livs retning?

Kender du dit livs retning? Kender du dit livs retning? Vision til evolution Mål, værdier og passioner giver dig retningen og starten Hvor starter din rejse? Er det først retningen eller er det startstedet? Det er hverken retning

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD

Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Bønnens grundvold JESUS ACADEMY TEMA: BØN ER FÆLLESSKAB MED GUD Alle mennesker beder på et eller andet tidspunkt, selv om man måske ikke bekender sig som troende. Når man oplever livskriser, så er det

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

Topchefernes 10 bedste værktøjer

Topchefernes 10 bedste værktøjer Tema: Strategiimplementering Topchefernes 10 bedste værktøjer Sker der forandringer i topchefernes prioritering af værktøjer? Klaus Lund & Partnere ApS Bernstorff Slot Jægersborg Alle 93 DK-2820 Gentofte

Læs mere

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd.

4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. 4 trin der styrker dit Personlige & Faglige Selvværd. Hjælp til Selvhjælp til Professionel Selvudvikling Mette Alleslev 2011 Alle rettigheder er forbeholdt SamtaleAkademiet 1 Forord Om Professionelt Selvværd

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

- din ultimative guide med 9 trin til brugbare løsninger på dagligdags udfordringer

- din ultimative guide med 9 trin til brugbare løsninger på dagligdags udfordringer IDEUDVIKLING - din ultimative guide med 9 trin til brugbare løsninger på dagligdags udfordringer Hvor mange af de idéer I fik på sidste møde med ideudvikling på agendaen, har I med succes ført ud i livet?

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100%

Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Første kald: Sådan virker processen og hvorfor det er så vigtigt at følge den 100% Velkommen til miniforløbet Sådan skaber du dit gennembrud nu! Det er så dejligt at se så mange fantastiske kvinder tage

Læs mere

Ledere og Chefer 31.08.07

Ledere og Chefer 31.08.07 Ledere og Chefer 31.08.07 Information Jeg har adgang til den information, som jeg har brug for i mit arbejde. Mine lederkolleger er gode til at give information. Min chef er god til at informere. Mine

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Sådan skabes resultater gennem engagement

Sådan skabes resultater gennem engagement Sådan skabes resultater gennem engagement Engagement er nøglen til frugtbart samarbejde i fremtidens virksomhedskonstellationer. Jens Schultzer Østre Pennehavevej 1D DK-2960 Rungsted Kyst +45 23 99 70

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skriv selv: 1. Mit liv med alkohol... 238 2. Dagbog om at lære at drikke med måde... 241

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skriv selv: 1. Mit liv med alkohol... 238 2. Dagbog om at lære at drikke med måde... 241 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning............................................ 6 2. Læsevejledning......................................... 14 3. Min egen historie.......................................

Læs mere

Forord til dansk udgave:

Forord til dansk udgave: RUSK op I DIN KREATIVITET 5 Forord til dansk udgave: Du behøver ikke at læse bogen fra ende til anden. Du kan anvende den som opslagsbog og udvælge afsnit og kaste dig over den beskrevne kreative teknik.

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide

Få succes som hjertearbejder. Markedsføring- & Omsætningsguide Få succes som hjertearbejder Markedsføring- & Omsætningsguide Indledning Få en god og enkel struktur Guiden er til dig, der ønsker at kunne forudsige nogenlunde hvordan din måned kommer til at se ud og

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt

Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt 5 Ledelsesdimension 2: Personligt lederskab Min ledervision Forestil dig fremtiden: Tænk proaktivt Vi er mange, der kan tale i timevis om vores historie og vore tidligere erfaringer. Når det derimod forventes,

Læs mere

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren.

Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Dag 5: Identificerer din mur Når vi bevæger os ud på rejsen mod vores mål, støder vi på frygt barrieren. Frygt barrieren opstår, når du begynder at lukke hullet mellem der, hvor du er nu og dine mål. Den

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk

Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Suzettes Verden Test: Er du klar til date-med-succes? www.suzettesdatingguide.dk Om du er klar til date-med-succes afhænger af om du har gjort dit hjemmearbejde! Nu ønsker Suzette ikke at optræde som din

Læs mere

Få den jagtkammerat du fortjener

Få den jagtkammerat du fortjener Få den jagtkammerat du fortjener ROLF ANDERSEN 1 forlaget INDBLIK FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER FÅ DEN JAGTKAMMERAT DU FORTJENER Copyright 2012 Rolf Andersen All rights reserved Udgivet 2012 af forlaget

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH stecherinsti.com Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

Tager du dine behov seriøst? Kapitel 9

Tager du dine behov seriøst? Kapitel 9 78 Tager du dine behov seriøst? Kapitel 9 Det kan ofte være meget svært for os mennesker at erkende, hvad vi har brug for - og at sige det til andre. Jeg ved det fra mig selv. Tidligere i mit liv havde

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

MÅL. Guide. Drøm om fremtiden og kom i. 1sid0er. Styrk dit liv med Chris MacDonald. November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Drøm om fremtiden og kom i 1sid0er MÅL Styrk dit liv med Chris MacDonald Drøm om fremtiden og kom i mål Vi er de eneste levende

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

marketing center split tests Leads

marketing center split tests Leads Viden er magt OG PENGE PÅ BUNDLINJEN online marketing center split tests Leads Profiles Reports Vi er trådt ind i en ny fase af web-alderen! Det med at sjusse os frem til, hvad vi tror, der virker, holder

Læs mere

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold

Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Sådan bevarer du kraften i dit parforhold Hvad enten du er eller har været i parforhold i kortere eller længere tid, kan du her søge gode råd om, hvordan du får et bedre eller bevarer dit parforhold. Vores

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers e-kursus FIND

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN!

7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! 7 RÅD, DER GØR DIG BEDRE TIL MESSEN! Messesæsonen er lige op over! Og du skal sikkert også af sted som du plejer! Men hvad nu, hvis du kunne gøre det bare lidt bedre og lidt lettere for dig selv denne

Læs mere

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så!

Skriv endnu bedre. Det får du ud af at deltage: Deltag på et intensivt seminar om. Som deltager får du den nye inspirerende bog Skriv så! Deltag på et intensivt seminar om Skriv endnu bedre Det får du ud af at deltage: n Få ny inspiration til dine tekster n Bruger du tiden rigtigt? De fleste kan skrive hurtigere og bedre n Fang dine læsere

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 18. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 18. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 18. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst v. Haderslev Erhvervsråd Præsentation af kursusforløb v. Gitte Mikkelsen Udgangspunkt og vision v. Haderslev Erhvervsråd

Læs mere

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Introduktion På baggrund af projekt ny service, er der udviklet nogle værktøjer til inddragelse

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Opgavehæfte. Marie Louise Lund Henriksen

Opgavehæfte. Marie Louise Lund Henriksen Opgavehæfte Marie Louise Lund Henriksen Indholdsfortegnelse Opgave 1: Grønlandsquizzen... 2 Opgave 2: Brev til Grønland... 5 Opgave 3: Tro kan flytte bjerge... 7 a) Mine egenskaber... 7 b) Den varme stol...

Læs mere

Thomas Wibling Lad ikke et handicap styre dit liv! Thomas Wibling 2010

Thomas Wibling Lad ikke et handicap styre dit liv! Thomas Wibling 2010 Thomas Wibling Lad ikke et handicap styre dit liv! Thomas Wibling 2010 Forlaget Ha det godt www.forlagethadetgodt.dk Layout: Jan Jakobsen Fotos for- og bagside: Jan Jakobsen 1. udgave - 2. oplag 2012 ISBN

Læs mere

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje 2005 Will-management er et halvårligt selvudviklingsforløb med fokus på anvendelse af den stærke, den gode og den intelligente vilje. I løbet af fire moduler

Læs mere

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.:

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.: Lederstøtte til MUS Her får du hjælp og guidelines til som leder at forberede dig til MUS og derved agere hensigtsmæssigt og værdiskabende i MUS. Vi tager udgangspunkt i spørgerammen fra musskema.dk, hvor

Læs mere

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune

Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Bliv opfinder! Et spændende og anderledes tilbud til kommende 6. og 7. klasses elever i Vejen kommune Lay out: Vejen Kommune Tekst: Dagtilbud & skole, Vejen Kommune Fotos: Vejen Kommune Udgivet: Marts

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig

INDHOLD. INDSIGT 1 Danskerne åbner læser og reagerer på dine breve. INDSIGT 2 Unge elsker at få breve fra dig 2014 BREVETS STYRKE FIND VEJ TIL DANSKERNES HJERTER Brevets styrke 2014 er en analyse af danskernes forhold til kommunikation fra virksomheder via fysisk brev og brev lagt i e-boks sammenlignet med, web,

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

DIN STRATEGI 6 TRIN TIL AT NÅ DIT MÅL

DIN STRATEGI 6 TRIN TIL AT NÅ DIT MÅL MÅL! DIN STRATEGI 6 TRIN TIL AT NÅ DIT MÅL Indhold En strategi, du rent faktisk kan bruge til noget s. 3 Kend dit mål s. 3 6 trin til at nå dit mål s. 3 Målgruppe s. 4 Kendskab s. 7 Budskab s. 8 Relation

Læs mere