Der har været en fejl ved flytning af fælleslodsandele i SPXML en. Dette er nu rettet Forandringer med både ID og løbenummer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der har været en fejl ved flytning af fælleslodsandele i SPXML en. Dette er nu rettet Forandringer med både ID og løbenummer"

Transkript

1 MIA version Releasenote KMS, 9. marts 2012 XML til KMS 906 LIMAks manglende ændringsid ved UDSE (helt matr.nr.) Fejl vedrørende manglende tildeling af ÆndringsID i SPXML er nu blevet rettet LIMAks Ingen arealanvendelse i XML, når arealanvendelse tildeles nyt matrikelnummer Arealanvendelsen kommer nu korrekt med i XML en. 838 Fejl ved udstykning fra flere ejendomme, hvor jordstykke udgår I SPXML har der været en fejl, idet arealer har været angivet under forandring i SPXML. Denne fejl er nu rettet. 942 Fejl i kontrolligningen Sletforandringerne er mangelfulde for ejendomme der udgår II Manglende forandringer ved slettelse af elementer i SPXML er nu blevet løst. 928 Fælleslod forandringer mangler for ændring af fælleslod (kontrolligningen) Der har været en fejl ved flytning af fælleslodsandele i SPXML en. Dette er nu rettet Forandringer med både ID og løbenummer I SPXML kommer der nu ikke længere både et løbenummer og en skelidentifikator ved matrikelopdateringer i forandringsdelen. 950 Manglende opdater for temaarealer I SPXML har det ikke været tilfældet at temaarealer er blevet opdateret korrekt. Dette er nu rettet. 289 Sagsoperation INDM uden MatrikelskelOpdat Der har manglet en sletoperation i SPXML ved inddragelse af matrikelnummer. 525 Forandringsspec mangler på ændring af punktklasse mv. Der er foretaget ændring i SPXML, således at der nu oprettes en DIV, hvis et skelpunkt ændrer klasse. Samtidig er indlægningsmetode og produktionsmetoden indlagt i samme gruppe. 543 Manglende forandringsspec for flyt centroide Der dannes nu en DIV og derunder status ret, når centroidepunkter flyttes. 946 Forandring mangler for angivelse af arealtype for nye jordstykker Arealtype angives nu under SUP i SPXML. 941 Opdater mangler på skel ved automatisk udretning af skel Fejl vedrørende manglende opdatering af skel i SPXML er blevet rettet. 985 Forladt vejregistrering Ved slet af udlagte vejlinjer, forblev der tidligere en information om det slettede vejelement tilbage på det matrikelnummer, hvorpå elementet lå. Denne fejl er nu rettet Dobbelt JSR i før- og efterdata ved suppende udtræk I SPXML har der i en række tilfælde været dobbelt registrering af stormfaldsnoteringer på matrikelnumre. Dette er nu rettet Manglende opdat af AOF i sager med faseopdeling. I SPXML er der oplevet fejl i slutstatus for sager med arealoverførsel i fase 2. Denne fejl er nu rettet.

2 737 Manglende opdat for skel der skifter til- og fra-punkt I SPXML manglede der i nogle tilfælde korrekt opdatering af ændrede skel. Denne fejl er nu udbedret. 925 Opdater på skel som ændrer jordstykke Ved opdatering af skel, blev ikke alle skel opdateret korrekt på begge omkringliggende matrikelnumre. 960 Forkert arealanvendelse under forandring i SPXML For nogle ændringstyper bliver den korrekte arealanvendelse ikke skrevet korrekt i forandringen i SPXML, hvorfor LIMAks-dokumenter ikke blev korrekte ved udskrift. Dette er nu rettet, så alle ændringstyper skulle få den korrekte arealanvendelse i både SPXML og LIMAks. 426 Div på uændret matrikelskel I enkelte tilfælde er skel, som ikke er blevet ændret, nævnt under en DIV-kommando i forandringsdelen af SPXML. Et skel skal kun medtages her, hvis det er ændret i sagen, hvilket nu er blevet rettet til Manglende opdat på skel, der skifter jordstykke. CQ925 fortsat MIA har i nogle tilfælde ikke opdateret ændrede skel, hvor kun det ene jordstykke er medtaget i sagen. Dette er nu rettet, så MIA korrekt opdaterer alle skel som ændres i sagen. Sagsudarbejdelse 797 Fejl ved matrikulering Ved matrikulering er der udbedret fejl vedr. manglende arealboks. Samtidig er det blevet muligt at annullere en matrikulering, når der skal vælges ejerlav og sogn til det nye areal. 831 Fejl ved arealoverførsel til vej Ved arealoverførsel af flere arealer til ét matrikelnummer eller vejlitra, har der ofte været fejl ala Fejl under fremsøgning af linie m.fl. Fejl af denne type skulle nu være udbedret. 927 Fejlagtig tildeling af nyt nr. I en konkret sag, var der fejlagtigt blevet tildelt et nyt matrikelnummer til en flade, tilhørende et andet matrikelnummer. Sådanne fejl skulle herefter ikke kunne opstå. 945 Automatisk ændring af ejerlavsgrænse Når ejerlavsgrænser, sognegrænser mv. omlægges, har MIA haft problemer med at tildele den omlagte ejerlavsgrænse korrekte skelkoder. Denne fejl er nu rettet. 829 Fejl ved indtast nyt matrikelnummer Under funktioner og indtast nye matrikelnumre kommer der nu en meddelelse op, hvis det indtastede matrikelnummer allerede er benyttet i ejerlavet. 868 ÆØ 5 Kald af skematisk redegørelse fra kortvindue Når kortvinduet er åbent, er det nu muligt at få vist skematisk redegørelse direkte fra kortvinduet. Efter at skematisk redegørelse er kigget igennem, kan den lukkes og der returneres til kortvinduet. 442 Overførsel af fælleslod Fejl ang. overførsel af fælleslod er rettet i version Fejlen gik på, at når et matrikelnummer overførte sin andel i fælleslodden, blev den ikke flyttet korrekt i hverken SPXML eller i slutstatus. Denne fejl er nu rettet.

3 939 Zoom-niveau for skematisk redegørelse skal gemmes fra gang til gang I skematisk redegørelse har man mulighed for at vælge imellem tre zoom-muligheder. En ny indstilling gør, at det valgte zoomniveau gemmes, så dette zoomniveau anvendes, når andre skematiske redegørelser åbnes. Ligeledes huskes valget til næste gang MIA startes op. 796 Ændringslisten Når der foretages ændringer af arealanvendelse for en ejendom samt tilføjes købere under slutstatus, trækker sådanne ændringer ikke længere en linje i ændringslisten. 872 Ændring af delnumre enkeltvis Det er nu muligt at ændre enkelte delnumre i en sag. Tidligere skulle man samtlige flader igennem, hvis man ønskede at omnummerere bare ét delnummer. Hvis man indtaster et delnummer som allerede er benyttet, fås en fejl, og man får mulighed for at indtaste et andet nummer Find ejendom virker ikke i fase1 Det er nu muligt at søge ejendomme og matrikelnumre frem i kortet for fase 1. Her har der tidligere været fejl. 902 Fejl ved supplering, når der indgår yderligere forurening I et par tilfælde har det været situationen, at sager kunne fejle, hvis der i sagen blev suppleret med matrikelnumre som indeholdt jordforurening, hvis der i forvejen findes jordforurening på ét eller flere matrikelnumre i sagen. Fejlen er rettet, så der kan suppleres. 841 Beregningsmåde ved automatisk nyberegning Når der foretages automatisk nyberegning af arealer, fx i situationer hvor arealet af hele matr.nre ændres ved inddragelse, bliver beregningsmåden nu sat korrekt i linjen med nyberegningen, således at beregningsmåden matcher beregningsmåden ved inddragelsen. Her har der tidligere været fejl. 369 Delnummer v. udstykning af helt matr.nr. fra flere ejendomme I nogle situationer, fx ved udstykning af hele matrikelnumre, tildeler MIA automatisk delnumre til hele matrikelnumre. Dette er en fejl, som nu er rettet. 918 Fælleslodder: Tekst på skematisk redegørelse ved ændring af fælleslodder På skematisk redegørelse har teksten vedrørende overførsel af fælleslodsandele været forkert. Denne fejl er nu rettet, så teksterne bliver korrekte Vejareal forsvinder fra skematisk redegørelse (MSSQL) Der har særligt i de seneste par versioner været oplevet fejl hvor vejarealet for enkelte matrikelnumre er blevet blankt i eftersituationen. Dette skyldtes sandsynligvis at det var muligt at slette vejkoden i arealoverførselsvinduer. Denne fejl er nu rettet. 422 Udretning af nye og eksisterende skel Når nye skel sættes i forlængelse af et andet eksisterende skel, har der tidligere været en fejl i MIA, hvor der ikke blev spurgt til om skellet ønskes rettet ud. Dette bliver man spurgt om nu. 908 Åbning af nyberegning af slutstatus (suppl. oplysninger) fra ændringslisten Når der er udført en ændring af et matrikelnummer i slutstatus, er der nu en mere sigende korrekt tekst i ændringslisten. Når ændringen åbnes fra ændringslisten, bliver man ledt ind i nyberegningen af start/slutstatus-billedet.

4 738 Fejl i kortkontrol Når der i MIA køres kortkontrol, har det i nogle sager været tilfældet, at MIA selv sletmarkerer matrikelnumre og skel, hvis en kortkontrol køres to gange. Denne fejl er nu blevet udbedret. 999 Fejlbesked ved for lange stier Der har været oplevet problemer med for lange stier til eksempelvis CAD-filer i MIA. Problemet burde nu være udbedret Opdeling af cirkelbuer i færre linjestykker Tidligere har MIA opdelt cirkelbueskel i en polylinje bestående af 100 linjestykker. MIA opdeler nu cirkelbueskel i færre linjestykker, men stadig som polylinje Temalinjer mangler i førdata men er i efterdata. I version er der opstået problemer med at temalinjer som støder op til bufferzonekanten, giver problemer ved import af kort fra CAD. Kan ikke fremprovokeres igen! Skal nok fjernes herfra Ændringer vedrørende faseopdeling : Faseopdeling Når der opstår fejl ved faseopdeling, har det tidligere været oplevet at fejlen, ikke har været korrekt og at MIA har ødelagt sagen. Dette er nu rettet, og der er samtidig fremsat en ny mere sigende fejlmeddelelse, hvis ét eller flere matrikelnumre er placeret i samme flade. 333 Sammenlægning efter inddragelse v. faseopdeling Der har tidligere været fejl ved forsøg på sammenlægning i fase 2, hvis der i fase 1 forud har været inddragelse af ét eller flere matrikelnumre. 368 Jordstykke skifter ejerlav i mellemstatus. Et jordstykke havde i en konkret sag skiftet ejerlavskode. Denne fejl er nu udbedret Slettet skel fjernes ikke ved faseopdeling Når nye tekniske skel, slettes i fase 1, er de efterfølgende også fjernet i fase 2, således at kortet er korrekt i fase 2. Dette har tidligere ikke været tilfældet. 403 to enslydende delnumre - ved faseopdeling Der har tidligere været fejl i MIA, idet MIA har foreslået et delnummer, som MIA selv efterfølgende afviste da det var i brug i sagen. Denne fejl er nu rettet. 877 Ændringerne for fase 1 vises ikke i minimaks I en enkelt sag blev ændringerne i fase 1 ikke vist korrekt i minimaks. Dette er nu rettet og alle ændringer kommer nu med uanset om der foretages faseopdeling eller ej. Ændringer vedrørende kortkontrol 613 Kortkontrol - eksternt skel markeret til slet Ved sagsindsendelse fås nu en mere sigende fejlmeddelelse hvis et mastermatrikelnummer er placeret i en forkert flade. 813 Kortkontrol skal kunne slettes Når der udføres kortkontrol i MIA, samles alle udførte ændringer i kortkontrollen i en linje i ændringslisten, benævnt kortkontrol. Hvis der udføres flere kortkontroller kommer der fortløbende nummerering på i ændringslisten. Ændringen har den fordel at når en kortkontrol slettes, så slettes alle ændringer som er udført under denne. Dog vil eksempelvis TML (tildeling af matrikelnumre til lodder) stadig have sin egen linje i ændringslisten.

5 830 Kortkontrol sletter nyt skel Tidligere har der været oplevelser med at der ved kortkontrol slettes nye skel. Denne fejl er nu rettet Fejl 100, enkelte skel slettes ikke. I en sag var 5 skel fejlagtigt ikke blevet slettet af MIA ved kortkontrol/sagsindsendelse. Fejlen skyldtes en kontrol, som nu er blevet tilrettet. MIA-kontroller og sagsindsendelse 919 Matr.nr. udgår ved flere arealoverførsler, men det fremgår ikke af registreringsmeddelelsen Der har hidtil været fejl på registreringsmeddelelsen, idet det ikke blev skrevet på meddelelsen, hvis et matrikelnummer udgik. Denne fejl er nu løst, ligesom fejlen også er rettet i SPXML en. 205 Access violation v. indsendelse Der har i et par tilfælde været en oplevelse med Eurekalog-fejl ved indsendelse af sager til KMS. Denne fejl er udbedret. 952 "fred" is not a valid integer value. Denne fejlmeddelelse har været oplevet ved indsendelse af sagen til KMS. Fejlen er nu rettet og burde ikke kunne opstå i denne version. 970 Fejl ved indsend sag - centroide for delnummer kan ikke findes Der har i de seneste par versioner, kunnet opleves en fejl ved indsendelse, om at en centroide for et delnummer ikke findes. Denne fejl er nu rettet Fejl i registreringsmeddelelse ved indsat tema på nyt jordstykke Der har været registreret fejl i registreringsmeddelelsen, som følge af at problem i SPXML vedrørende forkert temanotering. Denne fejl er nu rettet i SPXML, så fejlen heller ikke længere optræder på registreringsmeddelelsen Sag der fejler - flade forsvinder Ved indsendelse blev det i en sag oplevet, at en flade i kortet forsvandt, hvorfor sagen ikke kunne sendes ind. Fejlen er blevet rettet i MIA, så sagen kunne sendes ind. Måleblade 283 GPS-reference på måleblad Der er indarbejdet en funktion, så det nu er muligt at indtaste MIA-måleblades referencesystem direkte i dsfl-filen. Dette kan ske ved brug af dsfl-koden %H54. Når MIA-målebladet er importeret, vil teksten stå øverst til højre i boksen med den formelle tekst på målebladet. Når MIA-målebladet åbnes er der desuden indsat et tekstfelt i højre del af skærmbilledet, hvor referencesystemet kan indtastes Ændring af feltnavnet tekst1 på måleblade Det nye tekstfelt til angivelse af GPS-referencesystem på MIA-måleblade hedder nu referencesystem 932 Flyt tekst i dsfl-måleblade er besværligt Der er sket forbedringer i både kortvindue og måleblad, så det er nu er lettere at flytte tekster. 551 MIA husker ikke 'Fravælg koordinatliste' for måleblad Det er nu rettet, således at MIA husker at koordinatlisten er fravalgt, når målebladet åbnes igen efter fravalget.

6 MIA generelt herunder database og printfunktion backup efter MIA crash Efter at en MIA-sag har lukket ned uventet, pga. fejl, fås nu en mere sigende besked, når kortvinduet genåbnes. Man har ikke længere mulighed for at vælge ja eller nej til genopretnng, men kun ok. Samtidig er kortopretningen blevet forbedret, så der ikke længere skulle opleves fejl senere i sagen, efter genopretning. 920 Opdatering af postnummertabel (MPostnr) Der er foretaget en ændring i MIAs tabeller for postnumre og administrative oplysninger. Disse tabeller kan nu opdateres fra hovedmenuen via import/eksport. Fejl ved opdatering af disse tabeller er nu blevet rettet. 929 Retskreds står forkert i MKommune i MIA-databasen Retskredsen har ikke været opdateret korrekt i alle databaser, ved opdatering. Denne fejl er nu rettet. Det er muligt at opdatere MIAs database vedr. retskredse ved brug af funktionen Opdater administrative tabeller under Import/eksport i MIAs hovedvindue MIA må ikke ændre Windows default printer Der har tidligere været den fejl, at MIA ændrer pc ens defaultprinter ved udskrivning. Denne fejl er nu rettet. Samtidig er det blevet muligt at udskrive flere kopier og udskrive side xx til yy af den skematiske redegørelse. 922 Read-only funktionen fungerer ikke hensigtsmæssigt Der er foretaget forbedringer for read-only funktionen. Det er nu muligt at åbne en sag i på klient 2 mens sagen er åben på klient 1. Man har dog ikke længere mulighed for at foretage ændringer i sagen på klient 2. Andet 827 Udgåede litra må ikke fremgå af indlægningskort Udgåede litra kan ikke længere ses når der dannes indlægningskort. 885 Bue-strokning i MIA (reducering af punkter i cirkelbuer) Ved genereringen af cirkelbuer, benytter MIA nu markant færre punkter til udtegning af cirkelbuen, hvilket burde hjælpe på problematikken med at cirkelbuer ikke bliver udtegnet korrekt i MIA. 951 Udvidelse af information på ændringslisten, jf CQ 908 Ændringslisten er i blevet væsentligt udvidet. Der er tilføjet flere kolonner med bl.a. uddybende tekst. Den uddybende tekst indeholder beskrivelse af, hvilke matrikelnumre og/eller delnumre som berøres af den enkelte ændring. Samtidigt er noteringsændringer, flyttet ned under den ændring, som medførte noteringsændringen i rækkefølgen Nye rettelser til ændringslisten Et par tekster for hhv. ændringstypen SUP og når der indgik umatrikulerede arealer i en uddybende tekst, er blevet rettet til Sager fra vers. 37 kan ikke importeres i vers. 36 Sager eksporteret i version kan ikke importeres i version Der kan arbejdes videre på igangværende sager, der er startet i version 36.

Når et mastermatrikelnummer flyttes i MIA, skal der i SPXML tilføjes en 'ret' for denne flytning. Denne ændring er tilføjet til SPXML

Når et mastermatrikelnummer flyttes i MIA, skal der i SPXML tilføjes en 'ret' for denne flytning. Denne ændring er tilføjet til SPXML MIA version 3.0.37-2 - Releasenote Matrikel og Jura J.nr. KMS-212-00016 Ref. lahni@kms.dk Den 18. september 2012 1. XML til KMS...1 2. Sagsudarbejdelse i MIA...2 3. Kontroller og sagsindsendelse...4 4.

Læs mere

Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser

Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser KMS 02-02-2010 Releasenote MIA 3.0.31 alle ændringer og fejlrettelser Opdateringen medfører databaseopgradering! Læs nærmere i udsendt mail. Skematisk redegørelse CQ034 Ved ændring af skovnotering, kommer

Læs mere

Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen.

Ved sammenlægning tildeles der JordstykkeOpdat for de jordstykker, der indgår i sammenlægningen. KMS d. 2. november 2011 Releasenote til MIA 3.0.36 Oversigt over indholdet i releasenoten XML til KMS... 1 Sagsudarbejdelse... 3 Skematisk redegørelse... 4 Temaer... 5 Forurening og boligerklæring... 6

Læs mere

Geodatastyrelsen, september MIA version Releasenote

Geodatastyrelsen, september MIA version Releasenote MIA version 3.01.00 Releasenote Geodatastyrelsen, september 2013 1. XML til Geodatastyrelsen... 2 2. Sagsudarbejdelse... 2 2.1 Skematisk redegørelse... 6 2.2 CAD til MIA... 6 2.3 Fælleslodder... 6 2.4

Læs mere

Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA

Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA Vejledning: Korrekte fakturadata i matrikulære sager - rigtig placering af flueben i MIA Matrikel og Jura J.nr. Ref. jl/lahni Den 12. oktober 2012 Både landinspektørfirmaer og KMS bruger tid på fejlagtige

Læs mere

23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber

23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber 23. februar 2017 Vejledning i årsskifte og årsrulning af Personlige regnskaber Indhold 1.1 Årsrulning af personligt regnskab i Skat Nova og Årsafslutning... 2 Årsrulning i Skat Nova... 2 Årsrulning/Årsskifte

Læs mere

Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks

Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks NOTE 2-2008 WWW.GeoCAD.dk Ændringer i opsætning af GeoCAD-tabeller ved indførelsen af MIA3 og minimaks Indførelsen af minimaks ved Kort- & Matrikelstyrelsen den 10. september 2008 vil medføre en række

Læs mere

Karens lille vejledning til Access

Karens lille vejledning til Access Karens lille vejledning til Access Indhold Hvad er Access? 1 Lave en database 2 Design af tabellen 2 Felttyper 2 Indtastning af data 3 Udtræk fra tabellen 3 Forespørgsel 3 Muligheder med forespørgsel 3

Læs mere

Mini vejledning til. LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem

Mini vejledning til. LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem Mini vejledning til LIMAks LandInspektørens Matrikulære Administrations og KvalitetsStyringssystem Indledning LIMAks er efterfølgeren til LIMA som er tilpasset den ændrede datastruktur i MIA3 og minimaks.

Læs mere

Introduktion til matrikulære data

Introduktion til matrikulære data Introduktion til matrikulære data Matrikulære data kan deles op i tre grupper: - elementer i basismatriklen - temaer - øvrige elementer Elementer i basismatriklen omfatter elementer, der indgår i den matrikulære

Læs mere

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5

Datatransport... 2. Import & Eksport af data... 2. Generelt... 2. Import/eksport... 4. Felter i Import og Eksport... 5 Indhold Datatransport... 2 Import & Eksport af data... 2 Generelt... 2 Import/eksport.... 4 Felter i Import og Eksport... 5 Trykknapper til Import og Eksport... 7 1 Alle... 7 2 Slet... 7 3 Editor... 7

Læs mere

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation

Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Vejledning til opgraderet version af Danmarks Arealinformation Følgende funktioner virker anderledes i HTML5-versionen end i Silverlight-versionen: 1) Vælg/tænd kortlag... 2 2) Tilføj kortlag fra Lagkatalog...

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

MIA-måleblade i GeoCAD

MIA-måleblade i GeoCAD NOTE 1-2004 WWW.GeoCAD.dk MIA-måleblade i GeoCAD Udarbejdelse af måleblade til import fra MIA drejer sig primært om at få sat en tabel op til DSFLoversættelse, der benytter de af KMS definerede DSFL-koder.

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17

Brugervejledning til CRBook. CRBook. Aftalekalender. CRSoft Version Afsnit 0: Side 1 af 17 CRBook Aftalekalender CRSoft 2018 Afsnit 0: Side 1 af 17 Forord CRBook er et styringsinstrument for indgåelse af aftaler. Programmet er opbygget omkring en Outlook lignende kalender og man kan anvende

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Programopdatering version DSM 01.66

Programopdatering version DSM 01.66 Følgende er en oversigt over de ændringer, som programopdateringen omfatter. Oversigten er opdelt efter menuerne i DSM-systemets hovedmenu. Den kode, som står i kolonnen mellem menupunkt og beskrivelse,

Læs mere

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen

Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Karakterer og fritagelse 02-04-2008/version 1.0/Steen Eske Christensen Indhold Ændringer Centrale begreber Generelt Arbejdsgange Vejledningen består af 3 dele, som kan læses hver for sig. Du kan derfor

Læs mere

Brugervejledning til Dyreregistrering

Brugervejledning til Dyreregistrering Brugervejledning til Dyreregistrering Dansk Kvæg 25. februar 2005 Brugervejledning til Dyreregistrering 1/13 Indledning Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne

Finanstilsynets indberetningssystem. Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynets indberetningssystem Vejledning til Regnearksskabelonerne Finanstilsynet - 2. udgave oktober 2009 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 2 2 FORUDSÆTNINGER... 3 3 TRIN FOR TRIN... 4 3.1 Hent

Læs mere

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op.

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Bankafstemning Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Aktivering af bankafstemning For at aktivere

Læs mere

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.:

Vejledning. Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS. Indhold. Studie-IT Tlf.: Studie-IT Tlf.: 9940 9720 Vejledning Indlæsning af studerende til gruppedannelse i STADS Indhold Indledning.... 2 Udvælgelse af data. i istads... 2 Generering af data... 5 Generering af data fra et excel-ark...

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Brugervejledning. til. CRKvit

Brugervejledning. til. CRKvit Brugervejledning til CRKvit Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side CRKvit 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CRKvit 4 Afsnit 2 (Ansøgere) Side Ansøgers stamkort 1 Søg ansøger 2 Personlige data 3 Notat

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

KOM GODT I GANG MED ENAO

KOM GODT I GANG MED ENAO VEJLEDNING KOM GODT I GANG MED ENAO Senest revideret 11. februar 2015 ENERGITILSYNET KOM GODT I GANG MED ENAO Side 1/1 INDHOLD HVAD ER ENAO?... 1 INDBERETNINGER I ENAO... 1 HVORDAN FÅR MAN ADGANG TIL

Læs mere

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database

Kursusbeskrivelse. Forarbejde. Oprettelse af en Access-database Kursusbeskrivelse Oprettelse af en Access-database Som eksempel på en Access-database oprettes en simpelt system til administration af kurser. Access-databasen skal indeholde: et instruktørkartotek et

Læs mere

Manual til opsætning af Jit-klient version 1.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark Aps 2006. Find mere information på www.jitbesked.

Manual til opsætning af Jit-klient version 1.0. Opsætning. Copyright Jit-Danmark Aps 2006. Find mere information på www.jitbesked. Opsætning Indholdsfortegnelse Sådan finder du indstillingerne...3 Muligheder og begrænsninger...6 Hvilke søgeord skal jeg bruge?...6 Ting man skal passe på...6 Tilføjning/nedlægning af søgeord...6 Ændring

Læs mere

Undervisning i Dansk Palliativ Database

Undervisning i Dansk Palliativ Database Undervisning i Dansk Palliativ Database - AnalysePortalen og mulighederne for at anvende egne data Undervisning i Dansk Palliativ Database - AnalysePortalen og mulighederne for at anvende egne data Dagens

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case

10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case Fællesoffentlig Digitaliseringsstrategi 2012 2015 10.2a Samordnet genbrug af ejendoms- og bygningsdata - Kvalificering af business case EBST-REF: 602-18098 SPOR: 1 Arbejdspakke 3 - Processer ift. BBRregistrering

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Releasenote for BBR 2.0.5

Releasenote for BBR 2.0.5 Version 1.0 Status Endeligt Forfatter Netcompany KOMBIT BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET Releasenote for BBR 2.0.5 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 BBR RELEASE 2.0.5 (IDRIFTSAT DEN 13.09.19)...3 2.1 Opsummering

Læs mere

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen...

Indhold Start Log på MUS... 3 Lederen Invitér til MUS Forberedelse og afholdelse af MUS Medarbejderen... Brugerguide Brugerguidens formål er at give et overblik og en hurtig instruktion i opgaverne for ledere og medarbejdere i forbindelse med MUS, Lektorkvalificering og Rekruttering Indhold Start... 2 Log

Læs mere

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual

LinkGRC. Dokumenter. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra   klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Arkivering Brugervejledning. AdvoForum A/S

Arkivering Brugervejledning. AdvoForum A/S Arkivering Brugervejledning AdvoForum A/S Arkivering...3 Generelt...3 Arkivering og Sagskort...5 Arkivnummervalg...6 Arkivgrupper...6 Manuel arkivering...8 Massearkivering...9 Genoptagelse sager...11 Delarkivering...11

Læs mere

Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA

Praktiserende Landinspektørers Forening. Fremtidens matrikulære sagsgang. minimaks og MIA Praktiserende Landinspektørers Forening Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA 02 Fremtidens matrikulære sagsgang minimaks og MIA Om minimaks og MIA minimaks er Kort & Matrikelstyrelsens nye matrikulære

Læs mere

Kom godt i gang med DLBR Webdyr

Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Kom godt i gang med DLBR Webdyr Udgivet Februar 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, KvægIT, 8740 5000

Læs mere

Kort til Husdyrgodkendelse / Excel data og Næsgaard Markkort

Kort til Husdyrgodkendelse / Excel data og Næsgaard Markkort Kort til og Næsgaard Markkort Kun i ADVICER Dette afsnit er kun relevant hvis du arbejder med AD- VICER udgaven af Næsgaard Markkort (rådgiverudgaven). Funktionen findes IKKE i PLUS og OPTI udgaven af

Læs mere

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB.

Samspillet mellem databaser og kort styres af GeoCAD programmet GeoDB. GeoCad modul GeoDB I GeoCAD er det muligt at koble relationsdatabase til GeoEDIT. Her igennem er det muligt at lagre forskellige oplysninger i databasen og koble disse oplysninger til objekter i kortet.

Læs mere

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte:

Hvis du ikke kan huske adgangskoden, har andre problemer med at logge på eller ikke er oprettet, skal du kontakte: Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt er der se-adgang til arbejdspladsbrugsanvisningerne. Hvis der skal tilføjes eller fjernes produkter, og hvis

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere

MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere INDHOLDSFORTEGNELSE: MIU datakonverteringsprogram til brug for radioaflæsning af vandmålere... 1 1 Indledning... 3 2 Understøttede

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N. ScanPas. Omsorgsdage. Decentral vejledning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T P E R S O N A L E S E K T I O N E N ScanPas ScanPas Brugervejledning Version 1.1 23. september 2010 Indhold Symboler i denne vejledning... 2 Oversigt over funktionstaster...

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

Matr.nr.: NORD. Sagen omhandler følgende: Ejerlavskode: Udstykning

Matr.nr.: NORD. Sagen omhandler følgende: Ejerlavskode: Udstykning NORD Kortet er ajour indtil: 04-09-2015 Geodatastyrelsen Copyright Signaturforklaring: Eksisterende skel Nyt skel Skel der slettes Fikspunkt Ny privat fællesvej optages Skelpunkt indmålt til fikspunkt

Læs mere

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT

Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT Brugervejledning til KasseRapporten LIGHT INSTALLATIONSVEJLEDNING... 2 FØRSTE GANG DU TAGER KASSERAPPORTEN I BRUG... 3 KOM GODT I GANG MED KASSERAPPORTEN LIGHT... 4 KASSERAPPORTEN - BRUG AF EGEN KONTOPLAN...

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Kom godt i gang med Dyreregistrering

Kom godt i gang med Dyreregistrering Kom godt i gang med Dyreregistrering Denne vejledning er tænkt som en hjælp til, at landmandsbrugere hurtigt kan komme i gang med Dyreregistrering. Derfor er kun de mest nødvendige funktioner beskrevet.

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Alle jordlodder i Danmark får nu eget matrikelnummer

Alle jordlodder i Danmark får nu eget matrikelnummer Alle jordlodder i Danmark får nu eget matrikelnummer Januar 2000 1 q 5 a 5 b 4 l 2 ag 4 k 2 c 24 b For at opnå en entydig betegnelse af alle jordlodder i Danmark har Kort & Matrikelstyrelsen besluttet,

Læs mere

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk Forudsætninger for at kunne overføre affaldsdata For at kunne overføre AffaldsData til miljøstyrelsen via Virk.dk skal følgende foretages i forvejen: A: Din virksomhed skal have en digital signatur. Denne

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 4. september 2019 Sagsnr.:19/12606 Vejledning

Læs mere

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 DEN 28. JUNI 2012 INDHOLD Brugernavn og adgangskode til Eksamensdatabasen Opsætning af kørsel Hvornår indberettes der til EXDB Offentliggørelse af karakterer Beskeder

Læs mere

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet

Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet Vejledning til anmodning om driftslignende tilskud fra Undervisningsministeriet 1 1. INDLEDNING 3 2. HVEM KAN ANMODE OM DRIFTSLIGNENDE TILSKUD 3 3. KRAV TIL ANMODNINGENS FORM OG INDHOLD 3 4. DET ELEKTRONISKE

Læs mere

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra klik på linket

Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra  klik på linket Mini-guide til Retox Databasen er tilgængelig fra www.retox.dk, klik på linket Som udgangspunkt kan alle se arbejdspladsbrugsanvisningerne, hvis man er på regionens netværk. Hvis der skal tilføjes eller

Læs mere

Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014. Vejledning

Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014. Vejledning Indlæsning og anvendelse af kontoskema Res_14 til resultatopgørelse 2014 Vejledning December 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 Formål med denne vejledning... 3 2 Hent filer med kontoskema og kolonneformat...

Læs mere

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012

Web MTC manual. Version 1.1 08-11-2012 Web MTC manual Version 1.1 08-11-2012 1 Revisioner: Version 1.0, 11-10-2012: Oprettelse af dokument Version 1.1, 08-11-2012: Afsnit om udskrivning af rapport tilføjet. 2 Indhold Sideopbygning... 5 Startside...

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

Matrikulære data. Matrikulære data - Kort & Matrikelstyrelsen version 2007-08-16 side 1 af 42

Matrikulære data. Matrikulære data - Kort & Matrikelstyrelsen version 2007-08-16 side 1 af 42 Matrikulære data Matrikulære data - Kort & Matrikelstyrelsen version 2007-08-16 side 1 af 42 Matrikulære data - Kort & Matrikelstyrelsen version 2007-08-16 side 2 af 42 Matrikulære data med geografisk

Læs mere

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører

Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T. Eksempler på håndtering af strandbeskyttelseslinien i matrikulære sager. Til praktiserende landinspektører Notat M I L J Ø M I N I S T E R I E T Til praktiserende landinspektører KORT & MATRIKELSTYRELSEN Juridisk Område Journalnr : 130-001/2002 Ref : trh Tlf : 35 87 55 44 Fax : 35 87 50 64 E-post : trh@kms.dk

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007.

Kort & Matrikelstyrelsen skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udkastet er meddelt styrelsen senest den 16. november 2007. Matrikel- og Juraområdet J.nr. KMS-200-00010 Ref. jes Den 26. oktober 2007 Høring om udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder Hermed fremsendes udkast til ny bekendtgørelse om matrikulære arbejder,

Læs mere

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på

Brug af Discoverer. 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på Oprette projektark med simpel tabel Brug af Discoverer 1. Start Discoverer ved at klikke på knappen Discoverer på www.kirkeportal.dk 2. Angiv kontonummer, brugernavn og password. Det er det samme som anvendes

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Ferieregnskab (Rapport-ID: 74)

Ferieregnskab (Rapport-ID: 74) Ferieregnskab (Rapport-ID: 74) Indhold 1. Hvad er formålet med rapporten?... 1 2. Overblik over rapporten... 1 3. Den færdige rapport... 2 4. Faste, indbyggede filtre / betingelser i rapporten... 2 5.

Læs mere

Axapta 3.0 Konverteringsvejledning

Axapta 3.0 Konverteringsvejledning Axapta 3.0 Konverteringsvejledning ectrl Dokumentversion 3.0 Juli 2008 - Datakonvertering 2008 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse DATAKONVERTERINGSVÆRKTØJET:...3 KARTOTEK INFORMATIONSOVERSIGT - FANEBLAD...5

Læs mere

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual

Indholdsfortegnelse. EasyIQ IDM 5.4 Brugermanual Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Forsiden... 2 Dine genveje... 3 Nyheder... 3 EasyIQ og EasyIQ Quick Funktioner... 3 Administration... 8 Licens... 8 Nyheder... 9 Eksterne links... 11 Log... 12 Password...

Læs mere

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS

Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan. Indhold: Log på MUS. Forberedelse til MUS Medarbejderguide til INNOMATE HR Medarbejderplan Indhold: 1. Log på 2. MUS 3. Øvrigt om Medarbejderplan 4. Rekruttering behandling af ansøgere Log på Log på www.medarbejderplan.dk med: Bruger ID: initialer

Læs mere

Kom godt igang. med webanalyser.dk. Hvis du udskriver og følger denne guide, vil du få et godt overblik over systemet på ca. 20 minutter.

Kom godt igang. med webanalyser.dk. Hvis du udskriver og følger denne guide, vil du få et godt overblik over systemet på ca. 20 minutter. Kom godt igang med webanalyser.dk Hvis du udskriver og følger denne guide, vil du få et godt overblik over systemet på ca. 20 minutter. Når du har fulgt beskrivelsen, har du oprettet dit første skema,

Læs mere

Brugervejledning. til. CR Udvalg

Brugervejledning. til. CR Udvalg Brugervejledning til CR Udvalg Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side Forord 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CR Udvalg 4 Aktiv periode 7 Afsnit 2 (Systemtilpasning) Side Databasestier 1 Postnumre

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 17. februar J.nr V

Versionsbrev. LUDUS Web version Den 17. februar J.nr V Versionsbrev LUDUS Web version 2.46.0 Den 17. februar 2016 J.nr. 4004-V0134-16 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Brugervejledning til Doc2Mail

Brugervejledning til Doc2Mail ** Brugervejledning til Doc2Mail Version 3.5 KMD Doc2Mail Indholdsfortegnelse Forord... 1-3 1 Introduktion... 1-4 2 Sådan bruger du Doc2Mail... 2-5 2.1 Doc2Mail-dialogvinduet... 2-6 2.2 Udskrivning med

Læs mere

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual

LinkGRC. Kontrol. Brugermanual Brugermanual 1 INDHOLD 1. Navigation 2. Dashboard 3. 4. Support 2 NAVIGATION 1 På forsiden finder du dine installerede moduler i LinkGRC løsningen og du kan her vælge hvilket modul du ønsker at arbejde

Læs mere

MIA. Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem. 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området

MIA. Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem. 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området MIA Matrikulært Informations- og Ajourføringssystem 2010 Kort & Matrikelstyrelsen, Matrikel og Jura området Dette dokument er dannet 28. maj 2010 Indhold Indholdsfortegnelse 1. Om Mia 7 1.1 MIA's...7

Læs mere

GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009

GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009 GeoCAD brugermøde ARoS,, fredag den 27. Februar 2009 ARoS Tegnet af Schmidt, Hammer & Lassen Opført i 2003/2004 Alle opmålings- og afsætningsdata beregnet og kontrolleret i GeoCAD Facts Over 17.000 m 2

Læs mere

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9

Identifikation af planer der ikke findes i PlansystemDK vha. datasættet... 9 Vejledning i brug af Tingbogsudtrækket Version 1.0 af 1. juli 2009 Indhold Indledning... 1 Planer i Tingbogen... 2 Planer i PlansystemDK... 3 Sammenhæng mellem Tingbogen og PlansystemDK... 3 Datastruktur...

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning

Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Undervisningsministeriet Controllerkontoret Brugervejledning til elektronisk regnskabsindberetning Version 3.0 af 11. marts 2010 side 1 af 8 1. Brugernavn, kodeord og login Institutionen modtager via e-mail

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning

Nyheder og vejledninger Årsafslutning Nyheder og vejledninger 30. august 2016 Indhold Nyheder og vejledning til... 2 Generelt... 3 Tilføjet nyt installationsscript... 3 Virksomheds regnskaber... 3 Opdatering af XBRL... 3 Tilføjet tjekboks

Læs mere

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Betjeningsvejledning. for. Vagtcentral MAC2000. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Betjeningsvejledning for Vagtcentral MAC2000 Vagtcentral systemet Vagtcentral programmet bruges til at oprette klienter med nødkaldeanlæg og fastlægge hvilke radioer / telefoner der skal ringes op, når

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0 Integrationen - og Mamut ServiceSuite Vejledning version 2.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Generel Systemopsætning... 3 Vare eksport... 3 Ordreimport og Import af priser... 4 Opret aftale... 4

Læs mere

ERPO. Ejendomsregistreringsportalen. Brugervejledning for kommunale sagsbehandlere Version 1.0. IBM DANMARK ApS

ERPO. Ejendomsregistreringsportalen. Brugervejledning for kommunale sagsbehandlere Version 1.0. IBM DANMARK ApS ERPO Ejendomsregistreringsportalen Brugervejledning for kommunale sagsbehandlere Version 1.0 10-12-2018 IBM DANMARK ApS Indhold 1.0 Log på... 3 2.0 Skærmbilledeopbygning... 3 2.1 Forside... 3 2.2 Sagsvisning...

Læs mere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning for Skat Nova professionel brugere

Nyheder og vejledninger Årsafslutning for Skat Nova professionel brugere Nyheder og vejledninger -for Skat Nova professionel brugere 10. februar 2017 Indhold Nyheder og vejledning til... 3 Generelt... 4 Ny forside... 4 Personligt Regnskab... 6 Nye funktioner til visning af

Læs mere

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014

Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014 Vejledning i indberetning til registreringsnettet i alm. rajgræs, engrapgræs og strandsvingel 2014 Du finder siderne til registreringsnettet på LandbrugsInfo Planteavl Planteværn Varsling/registreringsnet

Læs mere

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af:

GeoGIS2020. Installation. Udkast. Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: GeoGIS2020 Installation Udkast Revision: 1 Udarbejdet af: BrS Dato: 2015.08.31 Kontrolleret af: Status: Løbende Reference: Godkendt af: 1. GENERELT Side 2 af 16 Side 3 af 16 2. DOWNLOAD OG INSTALLATION

Læs mere

Vejledning til Klubadministratorer

Vejledning til Klubadministratorer Vejledning til Klubadministratorer til vedligeholdelse af klub- og medlemsinformationer Følgende vejledning er udarbejdet til med henblik på at informere klubadministratorer om de selvbetjeningsmuligheder

Læs mere

DE DANSKE BREVDUEFORENINGER. De danske Brevdueforeninger. DdB Compakt Manual. TauRIS software Opdatering af Terminal

DE DANSKE BREVDUEFORENINGER. De danske Brevdueforeninger. DdB Compakt Manual. TauRIS software Opdatering af Terminal 2012 DE DANSKE BREVDUEFORENINGER De danske Brevdueforeninger DdB Compakt Manual TauRIS software Opdatering af Terminal 2 TauRIS Compact XL i DdB version Betjeningsvejledning til klubben. Ver. 2.2 april

Læs mere