Videnskab og lidenskab i ledelse 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Videnskab og lidenskab i ledelse 2017"

Transkript

1 Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Seminarer, hvor vi stopper op og lader os inspirere af anderledes perspektiver med henblik på at skabe bedre trivsel og resultater i vores lederskab

2 Hvad går forløbet ud på? Seminarerne henvender sig til erfarne ledere, der ønsker at videreudvikle deres lederskab og er parate til at lade sig udfordre af ny viden, nye metoder og nye perspektiver. Deltagerne bliver inspireret af kompetente oplægsholdere fra videnskabens verden. Egne refleksioner og dialog med andre erfarne og eftertænksomme mennesker indgår bl.a. i veltilrettelagte gruppeprocesser, hvor der er tid til at gå i dybden. Konkrete udfordringer og muligheder, som deltagerne er optaget af, indgår som mulige samtaleemner. Gennem 5 seminarer lader vi os inspirere af disse forskningsområder og relaterer det til lederskabet: Ledelseskrise i konkurrencestaten og udvikling af en ny offentlige sektor med substans Psykologi og spiritualitet i ledelse med inspiration fra indianere i Colombia og buddhist-munke i Tibet Det gode liv og dydsetik i ledelse med inspiration fra Aristoteles Ledelse af mennesker som biologiske væsener i en naturvidenskabelig kontekst Dannelse og identitetsdannelse med udgangspunkt i Kierkegaards eksistensfilosofi. Det er målet, at der er udfordringer til både hjerne, hjerte og krop.

3 ormålet med forløbet Eksterne oplæg og veltilrettelagte processer skal skabe forstyrrelse, provokation, lidenskab og læring. Målet er, at deltagerne opdager nye perspektiver for sig selv, sin organisation og for samfundet. Det sker ved at skabe rum for dialogiske processer, hvor der er fokus på refleksion og inspiration. Intentionen er at finde nye veje til at arbejde mere substantielt med både opgaver, relationer og retning i egen organisation eller virksomhed. Det handler om at skabe resultater, trivsel og det gode liv. Bogen Ledelseskrise i konkurrencestaten udgør én blandt flere referencerammer for forløbet og bliver sendt til deltagerne forud for forløbet. Bogen stiller skarpt på, hvordan konkurrencestatens logik påvirker både offentlige og private virksomheder i den måde, der tænkes ledelse, styring, måling og resultatopnåelse på. I bogen lanceres begrebet substantiel ledelse. Begrebet omfatter det at praktisere ledelse, drive forandringer og bidrage i udviklingsprocesser med ægte involvering i både opgaver, relationer og helhedsforståelse. Med baggrund i bogens forslag til, hvordan hver enkelt eller ledergrupper sammen kan finde mere reflekterede måder at løse professionelle opgaver på og opleve mere sammenhæng og dybere mening også på det mere personlige plan vil vi give plads til at søge svar og til at fordybe sig.

4 dbyttet af forløbet Når vi gennem hele forløbet har fokus på refleksion og inspiration, og når vi bliver forstyrrede i vores naturlige vanetænkning, opstår der et udvidet perspektiv for de udfordringer, deltagerne har i deres organisationer. Forløbet giver deltagerne: En udvidet forståelse for større sammenhænge i forhold til, hvordan vi normalt forstår os selv, vores relationer, organisationen og samfundet Øget viden om, hvordan man kan påvirke en organisationskultur i en mere foretrukken retning En udvidet evne til at zoome ud og se konkrete udfordringer i et større perspektiv og til at zoome ind og styrke opgavevaretagelse, relationer og arbejdsglæde Styrket mental udholdenhed i forhold til at håndtere komplekse problemstillinger og udfordringer En større forståelse for forskellene mellem det rationelle og de ustyrlige og irrationelle følelser i organisationer Et nyt netværk af samtalepartnere, der er optaget af at finde nye veje frem Et styrket substantielt lederskab med nye kompetencer.

5 orudsætningen for deltagelse Holdet består af deltagere, som alle har en solid ledererfaring med sig og har lyst til at reflektere over lederskabet sammen med andre fra andre organisationer eller fra egen organisation. Deltagerne skal derfor være: åbne over for at blive udfordret intellektuelt og bevidsthedsmæssigt villige til at udveksle erfaringer og refleksioner med de andre deltagere indstillet på at erkende nye måder at være i lederskabet på.

6 eminardagene Hvert seminar indeholder oplæg fra en ekstern gæsteunderviser, som er ekspert inden for sit felt. De er alle udvalgt, fordi de inden for deres respektive felt på ekstraordinær vis har bidraget til at skabe større forståelse og ny viden. Konsulenter fra Cairos, som alle har ledererfaring, fungerer som proceskonsulenter og bidrager også med fagligt input undervejs i forløbet. Deltagerne deles op i mindre grupper, hvor der i en mere tillidsfuld og fortrolig ramme kan deles erfaringer fra og sættes perspektiver på deltagernes ledelsespraksis. Så vidt muligt følger man den samme gruppe og har en gennemgående proceskonsulent henover de 5 seminardage med henblik på at styrke den gensidige tillid og give mulighed for at referere tilbage til eksempler, viden og erkendelser fra de tidligere seminarer.

7 akta Datoer: Forløbet er tilrettelagt over 5 seminardage: Dag 1: 12. oktober 2017 Dag 2: 14. december 2017 Dag 3: 18. januar 2018 Dag 4: 15. marts 2018 Dag 5: 24. maj Kl til kl. 17. Sted: Kursussted i det centrale København. Deltagergebyr: Gebyr for deltagelse i alle 5 seminarer er kr. Det er også muligt at deltage i færre seminarer til en pris af kr. pr. gang. Prisen inkluderer også forplejning. Man kan både tilmelde sig som enkeltperson og som samlet ledergruppe. I prisen er desuden inkluderet bogen Ledelseskrise i konkurrencestaten. Bogen udgør en referenceramme henover seminarerne og bliver fremsendt ved tilmelding. Tilmelding er bindende ved betaling.

8 Seminar 1: Ledelseskrise i konkurrencestaten Seminar 2: Psykologi og spiritualitet med inspiration fra fremmede kulturer Seminar 3: Ledelse af mennesker som etiske væsener Seminar 4: Ledelse af mennesker som biologiske væsener Seminar 5: Dannelse og identitetsdannelse Kierkegaards eksistensfilosofi Gæster: Lars Bo Kaspersen og Jan Nørgaard Gæst: Peter Elsass Gæst: Morten Dige Gæst: Johan G. Olsen Gæst: Joakim Garff Hvilken ledelseskrise er vi i, og hvad betyder det for vores lederskab? Deltagerne får et overblik over den offentlige sektors udvikling og de strukturelle udfordringer, som er opstået de senere år. Idéer og forslag til en reform af den offentlig sektor vil blive fremlagt. Substantiel ledelse er gennemgående i en revitaliseret offentlig sektor, hvor både trivsel og resultatopnåelse er forbedret. Hvad kan vi lære af indianere i Colombia og tibetanske munke i vores lederskab? Deltagerne får indblik i, hvordan kultur og åndelighed påvirker den måde, vi opfatter liv, ledelse og samvær på. Hvad betyder forskellige fortolkninger af ensomhed og fællesskab for eksempel for lederskabet? Hvorfor er etik relevant og nødvendig i dag? Hvad kan vi lære af antikkens dydsforståelse? Deltagerne bliver inspirerede af Aristoteles tanker om dydsetikken og oplever, hvordan den kan styrke os i at være menneske, i at lede de fagprofessionelle og i at skabe gode liv i organisationer. Kan naturvidenskaben give os svaret på, hvad der er virkeligt? Deltagerne får indblik i, hvordan vi mennesker er opbygget af organisk materiale og får svar på, om der objektivt set findes flere virkeligheder. Tror vi for meget eller for lidt på naturvidenskaben? Hvad betyder det i forhold til ledelse af biologiske væsener? Hvad vil det sige at have et eksistentielt ansvar i lederskabet? Temaet former sig som en dannelsesrejse fra Kierkegaards tanker om individets eksistentielle dannelse over Emma Gad forestillinger om takt og tone og ender ved nutidige begreber som kompetenceudvikling, selvdannelse og omstillingsparathed.

9 Præsentation af gæsteunderviserne

10 Gæsteundervisere: Lars Bo Kaspersen, ph.d., professor i statskundskab Jan Nørgaard, Direktør, organisationsstrateg, cand.scient.pol Seminar 1: Ledelseskrise i konkurrencestaten Tema: Vi gennemgår den danske stats udvikling fra enevælde til velfærdsstat og til konkurrencestat og konstaterer, at vi står i en historisk ledelseskrise, som ledelsesmæssigt og strategisk måske svarer til krisen efter nederlaget til Tyskland i I takt med at værdimodsætninger mellem to statsformer er opstået, har konkurrencestaten installeret et styringsfikseret ledelsesparadigme, der indskrænker organisationernes handlerum, som vi netop har så hårdt brug for nu. Vi giver en introduktion til substantiel ledelse og realistisk strategiforståelse, som vi vurderer indeholder kimen til det, der nu skal til for at få rettet op på de strukturelle ubalancer. Den substantielle ledelsesforståelse, der er den røde tråd over de følgende 4 seminarer, er også et væsentligt grundlag for et principforslag til en ny og revitaliseret offentlige sektor. I principforslaget indgår også spørgsmålet om, hvordan samarbejdet mellem politikere, embedsmænd og fagfolk udnyttes bedre i beslutnings- og implementeringsprocesser.

11

12 Gæsteunderviser: Peter Elsass Professor i klinisk psykologi Seminar 2: Psykologi og spiritualitet med inspiration fra fremmede kulturer Tema: Hvad kan ledelsespsykologi lære af fremmede kulturer? Deltagerne får indblik i, hvordan spiritualitet og etiske værdier præger lederskabet blandt indianere i Colombia og buddhister i Tibet. Bl.a. kritiserer de vores brug af mindfullness og retræte til stressbekæmpelse, fordi vi ikke har givet metoderne et spirituelt indhold, der rækker ud over os selv. Peter Elsass sidestiller psykologi, antropologi, filosofi og historievidenskab i sit arbejde. Professoren er optaget af at finde svar på små og store spørgsmål ved at gå på tværs af forskningskonventioner, som f.eks. når han selv bor i en afsondret hule for at finde ud af, hvad ensomhed egentlig er for noget. Ud over tilværelsen som munk i Nordindien har han i 40 år fulgt arhuaco- og motilon-indianerne i Colombia og Venezuela. Den tidligere institutleder på psykologi i København, Axel Larsen, siger, at Elsass kan sidestilles med danske opdagelsesrejsende som f.eks. Knud Rasmussen og Carsten Niebuhr. Peter Elsass har i en årrække superviseret en række topledere inden for både den private og offentlige sektor.

13 Gæsteunderviser: Morten Dige Lektor i filosofi Seminar 3: Ledelse af mennesker som etiske væsener Tema: Aristoteles' ideer om dyder, dannelse og det gode liv er mindst lige så relevante i dag som for år siden. Det har hverken reformationer, revolutioner, sekularisering eller globalisering ændret grundlæggende på. Dydsetikken har i nyere tid fået en renæssance både i den abstrakte filosofiske etik og i konkrete professions- og organisationsetikker. Blandt andet fordi man inden for begge områder i en periode har haft stort fokus på ydre regelefterlevelse frem for indre dannelse, på afledte værdier frem for grundværdier og på formelle procedurer frem for kerneydelser. Morten Dige gør rede for, at dyder i en moderne sammenhæng altid må tænkes i forhold til en konkret aktivitet i en organisation og i en konkret funktion som f.eks. ledelse. Det er her, der kan opstå helt nye og udfordrende perspektiver for både ledere og filosoffer.

14 Gæsteunderviser: Johan G. Olsen Biolog og ph.d. i proteinkrystallografi (og forsanger i Magtens Korridorer) Seminar 4: Ledelse af mennesket som biologisk væsen Tema: Hvad vil det sige, at vi mennesker er gjort af organisk materiale? Hvordan er vi egentlig bygget op, når vi ser ind i menneskets substans? Findes der nogle naturvidenskabelige sandheder om - eller en egentlig formel for - hvordan vi mennesker er indrettet? Eller er vi alle så unikke, at det er vanskeligt at tale om mennesket? Hvordan er forholdet mellem det rationelle og det følelsesmæssige i mennesket? Hvor meget evidens er der at hente i naturvidenskaben om mennesket, nu hvor der tales så meget om evidens og rationelle økonomiske kalkuler? Svar eller forsøg på svar på disse spørgsmål vil Johan G. Olsen komme ind på, hvilket giver afsæt for drøftelser om, hvorvidt vi overhovedet kan tale om ledelse uden forståelse af et hav af forskellige objektive og subjektive virkelighedsforståelser og følelser m.v. Johan siger: Vi bruger maskiner, modeller og matematik til at forklare det, vores sanser ikke kan forstå. Men vi ser meget lidt af, hvad der er derude. Virkeligheden, som vi ser den, er en meget lille flig af virkeligheden, som den er. Det viste Niels Bohr os.

15 Gæsteunderviser: Joakim Garff Teolog og leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret under Københavns Universitet. Seminar 5: Dannelse og identitetsdannelse hos Søren Kierkegaard Tema: Joachim Garff arbejder for tiden navnlig med Søren Kierkegaard og dannelsesbegrebet. Joachim har blandt andet udgivet SAK. Søren Aabye Kierkegaard. En biografi. Søren Kierkegaard har et eksistensfilosofisk, skarpt blik for, hvordan det er vores opgave som mennesker at gribe muligheden for at vælge os selv eller med Kierkegaards egne ord at blive et eget menneske. Hvad vil det egentlig sige, og hvordan gør man? Med andre ord, hvad kan vi med Kierkegaard sige om dannelse og identitet? Hvad betyder det, at vi er udstyret med evnen til at forholde os til os selv som tænkende og handlende væsner? I en tid, hvor vi hele tiden knokler for at blive den nyeste og bedste udgave af os selv, navigere i komplekse sammenhænge og forsøge at leve op til alskens mål og krav, kan Kierkegaard lære os noget om konsistens, ansvar og væren.

16 Cairos egen Kairosfigur lavet af billedhugger Allan Therkelsen. Kairos stammer fra oldgræsk og betyder det rette øjeblik. De gamle grækere havde to udtryk for tid, nemlig kronos og kairos. Hvor kronos refererer til den kronologiske eller sekventielle tid, henviser kairos til tiden imellem det øjeblik, hvor der opstår noget særligt og betydningsbærende. Mens kronos i sig selv er kvantitativ, er kairos snarere kvalitativ. Cairos vores navn forpligter, da sproget ikke er gratis: Kairos er kvalitetstiden tiden ind imellem, hvor vi stopper op og får noget særligt til at ske.

17

Videnskab og lidenskab i ledelse 2018

Videnskab og lidenskab i ledelse 2018 Videnskab og lidenskab i ledelse 2018 - Seminarer, hvor vi stopper op og lader os inspirere af anderledes perspektiver med henblik på at skabe bedre trivsel og resultater i vores lederskab Hvad går forløbet

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017

Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 Videnskab og lidenskab i ledelse 2017 - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse 2019

Videnskab og lidenskab i ledelse 2019 Videnskab og lidenskab i ledelse 2019 - Seminarrækken hvor vi stopper op og lader os inspirere af forskning og af erfarne praktikere samt ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde nye veje.

Læs mere

Videnskab og lidenskab i ledelse

Videnskab og lidenskab i ledelse Videnskab og lidenskab i ledelse - Seminarrækken, hvor vi stopper op og lader os inspirere af naturvidenskab, filosofi, psykologi, kunst og natur og ikke mindst samtalen for at opnå større indsigt og finde

Læs mere

Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet

Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet Ledelseskrise i konkurrencestaten? Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet dagsorden Ledelse og ledelsesrum Fra enevælde til konkurrencestat Velfærdsstatens udvikling Værdikonflikten mellem

Læs mere

Ledelse i praksis. Kursusbeskrivelse hold 2

Ledelse i praksis. Kursusbeskrivelse hold 2 Ledelse i praksis Kursusbeskrivelse hold 2 Deltag i et praksisnært kursusforløb for ledere og kommende ledere på alle ungdomsuddannelser. Forløbet henvender sig til ledere med pædagogisk ansvar både erfarne-

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS

INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS INSPIRATIONSPAPIR OM BRUGEN AF KODEKS I PRAKSIS AF FORUMS BESTYRELSE OKTOBER 2005 1 17. oktober 2005 Hvordan kan der arbejdes med Kodeks Formålet med at udvikle kodeks for god offentlig topledelse har

Læs mere

LEDELSES camino. Fremad på vej! Jeg er fodgænger, intet andet (Rimbaud)

LEDELSES camino. Fremad på vej! Jeg er fodgænger, intet andet (Rimbaud) Fremad på vej! Jeg er fodgænger, intet andet (Rimbaud) Ledelses-Camino er et unikt tilbud til ledere, der ønsker at: Etablere et velfunderet ståsted i forhold til sig selv og deres lederskab Skabe tid

Læs mere

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point)

Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Modul 2 Det personlige lederskab 2: Det professionelle lederskab (5 ECTS point) Studievejledning - studiestart uge 46 2010 Studievejledningen er udarbejdet i henhold til bekendtgørelse om diplomuddannelsen

Læs mere

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

AUTENTISK LEDERSKAB. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske AUTENTISK Et intensivt udviklingsforløb for ledere, der ønsker at fordybe og forstærke deres autentiske lederskab. Om at møde dig selv, bruge dig selv og udfolde dit fulde potentiale som leder og menneske

Læs mere

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense

Konferencen finder sted mandag den 16. september kl. 10-16 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, Odense Invitation til konferencen VUC deler viden 2013 VUC Videnscenters første konference VUC deler viden 2013 viser resultater og deler viden om vigtige udviklingstendenser og projekter i og omkring VUC. Konferencen

Læs mere

Region Nordjyllands kompetenceudviklingsstrategi

Region Nordjyllands kompetenceudviklingsstrategi Leadership Region Nordjyllands kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudvikling skal være strategisk og praksisnær. Den skal skabe sammenhængskraft og merværdi for Region Nordjylland. Styrende elementer

Læs mere

Den dobbelte virkelighed

Den dobbelte virkelighed + 2015 - kurser 14. november Den dobbelte virkelighed Den dobbelte virkelighed 1 2 Dit sind Din bevidsthed Din eksistens +Velkommen til kurset Stifter og underviser Carsten Laursen Den dobbelte virkelighed

Læs mere

I N V I TAT I O N I N S P I R AT I O N. U D V I K L I N G. I N N O V AT I O N

I N V I TAT I O N I N S P I R AT I O N. U D V I K L I N G. I N N O V AT I O N I N V I TAT I O N I N S P I R AT I O N. U D V I K L I N G. I N N O V AT I O N En endags konference, hvor du får serveret inspiration og netværk til, hvordan du bruger U-tilgangen til at skabe fornyelse

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni

4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE. Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 4. ÅRSMØDE FOR MYNDIGHEDSCHEFER OG LEDERE Hotel Fredericia Den 1. - 2. juni 2015 Liv og ledelse i myndigheden Årsmøde for chefer og ledere sætter i år fokus på livet i myndigheden i lyset af de konstante

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN STRATEGISK LEDELSE OG ORGANISATORISK SAMMENHÆNGSKRAFT KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 08.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen

Læs mere

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014 TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN Januar 2014 Oktober 2014 Et tværsektorielt udviklingsprogram målrettet topledere The Alchemist Experience er

Læs mere

Hvilke udfordringer giver dialogbaserede trivselsundersøgelser for ledergrupper? Julie Sigsgaard, cand. psych

Hvilke udfordringer giver dialogbaserede trivselsundersøgelser for ledergrupper? Julie Sigsgaard, cand. psych Hvilke udfordringer giver dialogbaserede trivselsundersøgelser for ledergrupper? Julie Sigsgaard, cand. psych 1000 tanker og mange ord Se dette oplæg som et afsæt for en videre dialog om ledernes rolle

Læs mere

Friluftsrådet Spring ud i naturen. Børn, leg og bevægelse Naturen

Friluftsrådet Spring ud i naturen. Børn, leg og bevægelse Naturen Friluftsrådet Spring ud i naturen Børn, leg og bevægelse Naturen Lektor, Master i læreprocesser VIA University College Pædagoguddannelsen Peter Sabroe Telefon 87553427 Dagens overvejelser!!! Jeg ved, at

Læs mere

Udvikling gennem relationer

Udvikling gennem relationer Finn Thorbjørn Hansen Julie Nørgaard Jonas Norgaard Mortensen Niels Christian Hvidt Per Schultz Jørgensen Udvikling gennem relationer 4. 5. maj 2017 National konference Udvikling gennem relationer Relationer

Læs mere

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET

TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET TOP OG BUND I UNGDOMSLIVET Om en øget polarisering mellem de, som kan begå sig, og de, som ikke kan og hvad det betyder for de unge selv og for alle dem, som er i berøring med de unge i hverdagen NETVÆRKS

Læs mere

Forord. Den protreptiske samtale hjælper den enkelte medarbejder og leder

Forord. Den protreptiske samtale hjælper den enkelte medarbejder og leder FORORD 7 Forord Som leder er det væsentligt at kunne reflektere over værdier på et meget højt plan, fordi det er med til at give overskud af mening og få mennesker til at tage ansvar. Ledelse handler meget

Læs mere

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE

STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE EFFEKTFULDE FORANDRINGER I PRAKSIS UDDANNELSE BYGHOLM PARKHOTEL AUGUST 2015 DECEMBER 2015 LEDELSE WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK STRATEGISK RELATIONEL LEDELSE Strategisk relationel

Læs mere

- en drivkraft i det sociale arbejde? Maja Lundemark Andersen, lektor, Ph.d. i socialt arbejde, AAU.

- en drivkraft i det sociale arbejde? Maja Lundemark Andersen, lektor, Ph.d. i socialt arbejde, AAU. - en drivkraft i det sociale arbejde? Maja Lundemark Andersen, lektor, Ph.d. i socialt arbejde, AAU. Socialrådgiver, Supervisor, Cand.scient.soc, Ph.d. i socialt arbejde. Ansat som lektor i socialt arbejde

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

PG MPG MPG MPG MPG MPG

PG MPG MPG MPG MPG MPG M M P P P M M Master of Public overnance den fleksible offentlige lederuddannelse P Vi har fået ledelse på dagsordnen P P Min stedfortræder, Rasmus Kaag, har afsluttet en -uddannelse med et brugbart udbytte

Læs mere

UNDERVISERE PÅ FORLØBET. Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK.

UNDERVISERE PÅ FORLØBET. Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK. UNDERVISERE PÅ FORLØBET Karina Solsø, ledelses- og organisationskonsulent og Pernille Thorup, afdelingschef, begge ved COK. De to undervisere har sammen skrevet bogen Ledelse i kompleksitet - en introduktion

Læs mere

Diplomuddannelsen i Ledelse - Obligatoriske fag

Diplomuddannelsen i Ledelse - Obligatoriske fag Det personlige lederskab 1: Lederskab og kommunikation et er at skærpe deltagernes opmærksomhed omkring og forståelse af lederskabets forskellige kommunikative kompetencer i relation til deres egne ledelsesmæssige

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Hvad er din ledelsesfilosofi? Gå hjem-møde, WOHA,

Hvad er din ledelsesfilosofi? Gå hjem-møde, WOHA, Hvad er din ledelsesfilosofi? Gå hjem-møde, WOHA, 05.09.18 Thomas Ryan Jensen Filosof, partner i Ryan & Højlund filosofi i organisationer Leder af KIOL underviser i filosofi på Diplomuddannelsen i ledelse

Læs mere

Eksistensanalyse: Fra filosofisk terapi til praktisk etik og etisk praksis

Eksistensanalyse: Fra filosofisk terapi til praktisk etik og etisk praksis Eksistensanalyse: Fra filosofisk terapi til praktisk etik og etisk praksis Anders Dræby, Dansk filosofisk selskabs årsmøde 2010 Eksistensanalysen har iscenesat sig selv som en filosofisk og ikke psykologisk

Læs mere

Etik og ledelsesfilosofi

Etik og ledelsesfilosofi Etik og ledelsesfilosofi - når filosofi bliver til praksis Man bliver mere sikker men mindre skråsikker Et dialogisk foredrag DSR den 3. november 2010 Af Civilingeniør Master fra DPU (Filosofi og ledelse)

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Netværk for Ny Kommunal Ledelse

Netværk for Ny Kommunal Ledelse Netværk for Ny Kommunal Ledelse - et ganske særligt udviklingsforløb Et særligt udviklingsforløb for yngre ledere på vej mod kommunal topledelse. Deltagerne udpeges af nærmeste direktør gennemfører Lundgaard

Læs mere

Folkehøjskolernes Forening

Folkehøjskolernes Forening Folkehøjskolernes Forening Ledelseskrise i konkurrencestaten substantiel ledelse og realistisk strategiforståelse Primær kilde: Ledelseskrise i konkurrencestaten, Hans Reitzels forlag, 2015 Professor,

Læs mere

Integrationsrepræsentant-uddannelsen

Integrationsrepræsentant-uddannelsen Integrationsrepræsentant-uddannelsen Baggrund: Det er formålet med Integrationsrepræsentant-uddannelsen at udvikle mulighederne i den del af funktionen hos tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, der retter

Læs mere

INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan?

INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan? Indhold INDLEDNING Bogens målgruppe 11 Ingen læse-rækkefølge 11 Bogens filosofiske udgangspunkt 11 Filosofi og meditation? 12 Platon hvorfor og hvordan? 14 INDFØRING Filosofi 16 Filosofi spørgsmål og svar

Læs mere

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.

INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06. INKLUSIONSVEJLEDER KURSUS FOR LÆRERE, VEJLEDERE OG RÅDGIVERE, DER ARBEJDER MED AT UNDERSTØTTE INKLUSION KURSUSCENTER BROGAARDEN 02.-03.06.2014 GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK

Læs mere

- viden og inspiration til udvikling af ungdomspædagogisk arbejde på Fanø

- viden og inspiration til udvikling af ungdomspædagogisk arbejde på Fanø Det gode Ungeliv på Fanø - viden og inspiration til udvikling af ungdomspædagogisk arbejde på Fanø Baggrund På Fanø prioriterer vi det gode børneliv, og alle børn og unge skal opleve, at de kan leve et

Læs mere

Meningsfulde spejlinger

Meningsfulde spejlinger Meningsfulde spejlinger filosof og antropolog universitet og erhvervsliv revision og datalogi Etnografi, antropologi og filosofi etnografi: deltagerobservation, interview og observation en metode er altid

Læs mere

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer

Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde. Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013. foredrag & konferencer Digital trivsel Unges onlineliv og redskaber til det pædagogiske arbejde Konference Scandic Hvidovre, 05.03.2013 Scandic Kolding, 06.03.2013 foredrag & konferencer www.foredragogkonferencer.dk DIGITAL

Læs mere

En skole i særklasse

En skole i særklasse En skole i særklasse Konference 22.11.2012 TRE-FOR Park, Odense Generator foredrag, kursus og konferencer www.foredragogkonferencer.dk En skole i særklasse Verden er i forandring. Vi har vinket farvel

Læs mere

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g

KØN I HISTORIEN. Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff. Redigeret af. Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g KØN I HISTORIEN Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir og Jens A. Krasilnikoff Aar h u s Uni v e r sit e t s forl a g Køn i historien Køn i historien Redigeret af Agnes S. Arnórsdóttir & Jens A. Krasilnikoff

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 26. SEPTEMBER 2012 LÆRINGSMILJØER I DAGINSTITUTIONER

AARHUS UNIVERSITET 26. SEPTEMBER 2012 LÆRINGSMILJØER I DAGINSTITUTIONER LÆRINGSMILJØER I DAGINSTITUTIONER 1 UNIVERSITET 26. SEPTEMBER 2012 LÆRINGSMILJØER I DAGINSTITUTIONER UNIVERSITET 26. SEPTEMBER 2012 Program 13.00 Velkomst ved professor mso Charlotte Ringsmose, IUP/DPU,

Læs mere

M e n t o r. Diplomuddannelsen

M e n t o r. Diplomuddannelsen M e n t o r N e t v æ r k - u d d a n n e l s e Diplomuddannelsen Diplom uddannelse tonet til Mentordiplom uddannelse Målgruppen for en mentordiplomuddannelse er: Alle der har interesse i at kvalificere

Læs mere

ALLE HUSKER ORDET SKAM

ALLE HUSKER ORDET SKAM ALLE HUSKER ORDET SKAM Center for Kompetenceudvikling i Region Midtjylland lod sig inspirere af to forskere, der formidlede deres viden om social kapital, stress og skam og den modstand mod forandringer,

Læs mere

Teori U en ramme for innovativ organisationsudvikling

Teori U en ramme for innovativ organisationsudvikling Teori U en ramme for innovativ organisationsudvikling Drop vanetænkning - Og giv plads til nyskabende handlinger Foreningsfællesskabet LIGEVÆRD, 11.nov. 2011 PROGRAM Oplæg om at løse nutidens problemer

Læs mere

Salutogenese & Mindfulness

Salutogenese & Mindfulness Salutogenese & Mindfulness Nyt spændende kursus med Chris Norre & Peter Thybo Mindbusiness.dk Salutogenese & Mindfulness Præsentation af kursusholderne Chris Norre Uddannet filosof i bevidsthedsfilosofi

Læs mere

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Hold 1, Aarhus, marts 2014 Strategisk relationel ledelse - videregående uddannelse for erfarne ledere og konsulenter Strategi er alt for vigtigt til kun at være noget ledere beskæftiger sig med. I takt

Læs mere

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år

Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Nr. Lyndelse Friskole En levende friskole gennem 143 år Værdigrundlag. Fællesskab. På Nr. Lyndelse Friskole står fællesskabet i centrum, og ud fra det forstås alle væsentlige aspekter i skolens arbejde.

Læs mere

Pædagogisk referenceramme for Børnehuset Mælkevejen

Pædagogisk referenceramme for Børnehuset Mælkevejen Pædagogisk referenceramme for Børnehuset Mælkevejen den 28/4-15 Præsentation af Mælkevejen Mælkevejen er en daginstitution i Frederikshavn Kommune for børn mellem 0 6 år. Vi ønsker først og fremmest, at

Læs mere

DIPLOMCLASS DIGITALISERING

DIPLOMCLASS DIGITALISERING Fra strategi til handling DIPLOMCLASS DIGITALISERING - nye begreber at begribe med og værktøjer at handle med Diplomclass i Digitalisering Diplomclass i Digitalisering er en uddannelse på diplomniveau

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Reflection in action. Et forløb med fokus på toplederens egen kompetenceudvikling

Reflection in action. Et forløb med fokus på toplederens egen kompetenceudvikling Reflection in action Et forløb med fokus på toplederens egen kompetenceudvikling Væksthus for ledelse inviterer 28 direktører fra kommuner og regioner til et unikt udviklingsprogram. I forløbet sætter

Læs mere

2016 - kursus Den dobbelte virkelighed Modulopbygget kursus for privatpersoner

2016 - kursus Den dobbelte virkelighed Modulopbygget kursus for privatpersoner 2016 - kursus Den dobbelte virkelighed Modulopbygget kursus for privatpersoner + lorem ipsum dolor sit amet Dit sind Din bevidsthed Din eksistens + Studieleder, Carsten Laursen Velkommen til den dobbelte

Læs mere

Mannaz Lederuddannelse

Mannaz Lederuddannelse Mannaz Lederuddannelse Få et godt overblik, effektive metoder og konkrete ledelsesværktøjer På Mannaz Lederuddannelse sætter du dine erfaringer i spil, får sparring på konkrete ledelsesudfordringer i hverdagen

Læs mere

TÆT PÅ DIGITALE UNGE

TÆT PÅ DIGITALE UNGE TÆT PÅ DIGITALE UNGE CENTER FOR DIGITAL PÆDAGOGIK / GENERATOR KONFERENCE MØDECENTER ODENSE 29.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK TÆT PÅ DIGITALE UNGE Facebook, Instagram og Youtube

Læs mere

Ny skole Nye skoledage

Ny skole Nye skoledage Skoleledelsesforløb 2013 KL og COK har i samarbejde med kommunale chefer og skoleledere tilrettelagt og udviklet et 3-dages udviklingsforløb for landets skoleledelser med henblik på at understøtte implementeringen

Læs mere

Den socialpædagogiske. kernefaglighed

Den socialpædagogiske. kernefaglighed Den socialpædagogiske kernefaglighed 2 Kan noget så dansk som en fagforening gøre noget så udansk som at blære sig? Ja, når det handler om vores medlemmers faglighed Vi organiserer velfærdssamfundets fremmeste

Læs mere

Coaching for behandlere og konsulenter. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere

Coaching for behandlere og konsulenter. Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere Coaching for behandlere og konsulenter Udviklingsgruppe for Systemisk erfarne konsulenter & Familie-behandlere v / Pia Laursen Underviser: Pia Laursen, uddannet Cand. Psych. Efter-følgende uddannet på

Læs mere

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk

Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere. lea@viauc.dk I Playmakeruddannelsen et bud på uddannelse af fremtidens kommunale medarbejdere Dogmeudfordring Styring Medborgerskabelse Viden der virker Ledelse og engagement Mål og resultater Tillid og ansvar Innovation

Læs mere

Indhold. Del 1 Kulturteorier. Indledning... 11

Indhold. Del 1 Kulturteorier. Indledning... 11 Indhold Indledning... 11 Del 1 Kulturteorier 1. Kulturbegreber... 21 Ordet kultur har mange betydninger. Det kan både være en sektion i avisen og en beskrivelse af menneskers måder at leve. Hvordan kultur

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER

NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING KURSUS BROGAARDEN MIDDELFART 05.-06.03.2015 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK NARRATIVE SAMTALER INSPIRATION, UDVIKLING OG KVALIFICERING

Læs mere

EN SKOLE I FORANDRING

EN SKOLE I FORANDRING EN SKOLE I FORANDRING INKLUSION, FORANDRINGSLEDELSE OG VISIONER FOR GRUNDSKOLENS FREMTID KONFERENCE 10.03.2014 ODENSE CONGRESS CENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK EN SKOLE

Læs mere

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs.

-nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. -nedbryder siloer og skaber samarbejde på tværs. Den Professionelle Fællesskaber er en 1-årig uddannelse, der giver dig en helt ny faglighed. Du har måske allerede kendskab til, hvad det vil sige at facilitere.

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis.

Reforma 14 åbner døre til nye løsninger og vidensudvikling på tværs af kommunerne i forhold til fremtidens praksis. - Et professionelt lærings- og udviklingsrum af folkeskolen Paper - Reforma 14 Baggrund: Folkeskolereformen er en blandt mange reformer, der åbner op for, at der arbejdes med nye løsninger og vidensudvikling

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer

Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Børn og Unges Leadership Pipeline de 5 ledelsesniveauer Niveau 1: Direktør - Det vi skal kunne Arbejde proaktivt og konstruktivt i et politisk system og samtidig være direktør for Børn og Unge, og sikre

Læs mere

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT!

LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! LEANNETVÆRK MED FOKUS PÅ EFFEKT! Formålet med Lean Få styr på planlægningen Reducere spild Sikre flow og undgå flaskehalse Reducere overflødige processer Få løbende forbedringer At være på forkant Formål

Læs mere

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017

Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Evaluering af Netværk for offentlige innovationschefer 2017 Formål Formålet med netværket er at skabe et fortroligt og tillidsfuldt rum, hvor ledere kan få sparring på egen praksis, få ny viden og inspiration,

Læs mere

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE

DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 29.09.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DIGITALE UDFORDRINGER I UNDERVISNINGEN AF UNGE Vi elsker det,

Læs mere

Indledning. Pædagogikkens væsen. Af Dorit Ibsen Vedtofte

Indledning. Pædagogikkens væsen. Af Dorit Ibsen Vedtofte Forord Pædagogik for sundhedsprofessionelle er i 2. udgaven gennemskrevet og suppleret med nye undersøgelser og ny viden til at belyse centrale pædagogiske begreber, der kan anvendes i forbindelse med

Læs mere

Praksisfortælling. Et pædagogisk redskab til udvikling af handlekompetence

Praksisfortælling. Et pædagogisk redskab til udvikling af handlekompetence Praksisfortælling Et pædagogisk redskab til udvikling af handlekompetence Udarbejdet af Hanne Bruhn/Marianne Gellert Juni 2009 og redigeret marts 2010 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør

Børn & Unges leadership pipeline. Direktør Forvaltningschef Leder af ledere - skoleleder, DT-leder, FU-leder Børn & Unges leadership pipeline Direktør Leder af ledere - områdechef, FU-chef Leder af medarbejder Medarbejder Niveau 1: Direktør Arbejde

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Note fra forfatteren

Note fra forfatteren Note fra forfatteren Vejen til oplysning Denne bog er baseret på uddrag af forskellige kurser jeg har undervist, samt informationer jeg har modtaget fra Mestrene, for at tilvejebringe instruktion i selv-oplysningsprocessen.

Læs mere

DYNAMISK DIDAKTIK BiC: Opfølgningsdag

DYNAMISK DIDAKTIK BiC: Opfølgningsdag DYNAMISK DIDAKTIK BiC: Opfølgningsdag AU Anders Skriver Jensen, postdoc., ph.d. Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet Hvad ligger der i pipelinen? Dannelse og didaktik i vuggestue

Læs mere

Kodeks for god ledelse

Kodeks for god ledelse Kodeks for god ledelse 1. Jeg påtager mig mit lederskab 2. Jeg er bevidst om mit ledelsesrum og den politiske kontekst, jeg er en del af 3. Jeg har viden om og forståelse for den faglige kontekst, jeg

Læs mere

2. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet

2. semester, kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet , kandidatuddannelsen i Politik og Administration ved Aalborg Universitet Oplysninger om semesteret Skole: Skolen for Statskundskab Studienævn: Studienævnet for Politik & Administration og Samfundsfag

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

3. semester kandidatuddannelsen i Samfundsfag som centralt fag ved Aalborg Universitet

3. semester kandidatuddannelsen i Samfundsfag som centralt fag ved Aalborg Universitet kandidatuddannelsen i Samfundsfag som centralt fag ved Aalborg Universitet Oplysninger om semesteret Skole: Skolen for Statskundskab Studienævn: Studienævnet for Politik & Administration og Samfundsfag

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER

MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER MENTAL ROBUSTHEDSTRÆNER BLIV UDDANNET MRT TRÆNER MRT Træneruddannelse for professionelle, som arbejder inden for HR, undervisning, sundhed og stressforebyggelse på arbejdspladsen. MRT TRÆNERUDDANNELSE

Læs mere

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier

5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse. Underviser: Vibe Strøier 5 dages seminar Eksistentiel Fænomenologisk Efteruddannelse Underviser: Vibe Strøier Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Kurset er skræddersyet til

Læs mere

Fælles børne- og læringssyn i Allerød Kommune

Fælles børne- og læringssyn i Allerød Kommune Fælles børne- og læringssyn i Allerød Kommune Juni 2017 1 I Allerød Kommune arbejder vi ud fra et fælles børne- og læringssyn på hele 0-18 årsområdet. Vi ønsker med vores børne- og læringssyn at sætte

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

Mindfulness i pædagogikken

Mindfulness i pædagogikken Mindfulness i pædagogikken Et praksisrettet og forskningsunderbygget kursus for undervisere og vejledere, der arbejder med unge Kursuscenter Brogaarden 25.11-26.11.2013 Generator kurser og konferencer

Læs mere

DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK. Vi bringer det spirituelle univers ind i erhvervslivet

DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK. Vi bringer det spirituelle univers ind i erhvervslivet DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK Vi bringer det spirituelle univers ind i erhvervslivet DET SPIRITUELLE BUSINESS NETVÆRK Ved Rikke Hertz Det er min vision at bringe det spirituelle ind i erhvervslivet,

Læs mere

Diplomuddannelsen i ledelse

Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler, valgmoduler, specialemodul 2019 og 2020 Diplomuddannelsen i ledelse Grundmoduler Det personlige lederskab og forandring Ledelse af medarbejdere og faglig udvikling

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformations rejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er tre udfordrende, kærlige og transformerende dage, der har

Læs mere

Strategisk udvikling af socialpsykiatrien

Strategisk udvikling af socialpsykiatrien Oktober 2019. Virksomme indsatser på socialområdet Strategisk udvikling af socialpsykiatrien Omlægning til recovery-orienteret rehabilitering via implementering af metoder. Specialkonsulent Finn Blickfeldt

Læs mere

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE -

RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - RIKKE HERTZ - SPIRITUEL UDVIKLINGSREJSE - Intim og eksklusiv udviklings- og transformationsrejse på Kaffeslottet - Bornholm. Udviklingsrejsen er en udfordrende, kærlig og transformerende rejse der har

Læs mere