Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 4. maj Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 4. maj Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus."

Transkript

1 Referat 4. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Erik Kvist deltog ikke i behandling af punkt 52. Mødet sluttede kl

2 2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åben dagsorden 41 Politiske mål for budget Ledelsesinformation for april til møde i 4. maj Nøgletal og status på reformer, materiale til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd 5 45 Statistik for beskæftigelsestilbud i Socialpsykiatrien 8 46 Orientering fra Ungeenheden 9 47 Nyhedsbrev fra Egehøjskolen Projektansøgning vedrørende gældsrådgivning KL's konference om lokal uddannelsespolitik den 19. maj i Odense Orientering fra Formanden Eventuelt 17 Orientering 42 Månedsopfølgning marts måned- hvordan forventes regnskab 2015 at holde i forhold til budgettet 18 Tillægspunkter 52 Forslag til handleplan for integrationsarbejdet i Hedensted Kommune 19

3 A Politiske mål for budget 2016 stema Drøftelse af politiske mål for budget 2016 Sagsfremstilling De politiske mål for budget 2016 drøftes. Forud for mødet fremsendes dokument med forslag til de overordnede strategiske mål. Lovgrundlag Lov om ansvar for og styring af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at de politiske mål for budget 2016 drøftes. Den overordnede strategi godkendes, og Administrationen udarbejder konkrete mål til Udvalgets møde i juni.

4 A Ledelsesinformation for april til møde i Udvalget for Beskæftigelse 4. maj 2015 stema Orientering om udviklingen inden for forsørgelsesområdet. Økonomi Historik Månedsvise opgørelser. Sagsfremstilling Ledelsesinformation, opgjort pr. 30. april Kommunikation Lovgrundlag Lov om aktiv socialpolitik, lov aktiv beskæftigelsesindsats, lov om dagpenge ved sygdom mv. Bilaget uddeles på mødet. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen godkendt. Bilag 1504Ledelsesinformation til løbende opdatering (og forside til UFB) 3

5 A Nøgletal og status på reformer, materiale til Det Regionale Arbejdsmarkedsråd stema Der orienteres om nøgletal og status for reformimplementering ud fra materiale, som tilgår Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR). Økonomi Sagsfremstilling RAR Østjylland har 5 årlige møder, hvor bl.a. udviklingen på arbejdsmarkedet og de beskæftigelsespolitiske reformer drøftes. På hvert af disse møder fremlægger Arbejsmarkedskontor Midt- og Nordjylland 2 notater, som kortfattet giver status for udviklingen i Østjylland. Statusnotaterne er vedhæftet, men kan også hentes på følgende link: Notaterne gennemgås på mødet i. Den generelle udvikling i ledigheden er kendetegnet ved et fald siden ultimo 2012 på 19,5 % og et fald det seneste år på 11,6 %. Mænd har pt. en gennemsnitlig ledighed på 4,5 % og kvinder gennemsnitligt 4,9 %. Beskæftigelsen er generelt øget siden ultimo 2012 og frem til 3. kvartal 2014 med 1,2 %. Det forventes, at beskæftigelsen stiger yderligere de kommende år, særligt indenfor privat service, dernæst offentlig service og byggeri og anlæg. Nogle væsentlige statusresultater i forhold til reformerne er listet i nedenstående tabel: Hedensted Østjylland Landet Langtidsledighed -28 % - 22 % - 18 % Dagpengemodtagere, som får 1. samtale indenfor 1. måned Kontanthjælpsreform Unge under 30 på kontant- eller uddannelseshjælp Andel langtidsledige uden beskæftigelsesrettet tilbud seneste år 50 % 34 % 34 % -8 % -5 % -8 % 15 % 24 % 23 %

6 6 Reform af førtidspension og fleksjob Andel af befolkning i ressourceforløb Andel af befolkning i fleksjob efter nye regler Andel af borgere i ressourceforløb i virksomhedsrettet aktivering Sygedagpengereform Udvikl. I antal fuldtidspersoner sygedagpenge eller jobafklaringsforløb fra dec. 13 til dec. 14 Udvikling i antal jobafklaringsforløb 0,4 % 0,1 % 0,2 % 0,8 % 0,6 % 0,5 % 28 % 12 % 9 % 5 % 3 % 0 % 6 % 8 % 5 % Rapporten Status og perspektiver i reformerne på beskæftigelsesområdet gengiver og uddyber væsentlige perspektiver på beskæftigelsesreformerne. Link til rapporten: Side 26 i notatet findes en oversigtstabel, som giver et talmæssigt overblik over udviklingen i Hedensted og de øvrige Jobcentre i det østjyske. Kommunikation Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, Lov om Sygedagpenge m.fl. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen godkendt.

7 7 Bilag Midtjylland-Rapport-Reformer-paa-beskaeftigelsesomraadet-Status-og-perspektiver pdf.pdf Noegletal-RAR-Oestjyllands-omraade-marts15 pdf.pdf Status-paa-reformer-RAR-Oestjyllands_omraade-marts15 pdf.pdf Aarshjul RAR østjylland 2015

8 A Statistik for beskæftigelsestilbud i Socialpsykiatrien stema Statistik for beskæftigelsestilbud i Socialpsykiatrien. Økonomi Sagsfremstilling Orientering om Statistik for beskæftigelsestilbud i Socialpsykiatrien: Til- og afgang. Kommunikation Lovgrundlag Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen godkendt. Bilag Statistik tilgang afgang Socialpsykiatrien ( )

9 A Orientering fra Ungeenheden stema Orientering fra Ungeenheden Økonomi Sagsfremstilling 1. Orientering om Ungegruppens sager vedrørende unge, der modtager uddannelseshjælp I 2015 har der indtil udgangen af april måned været 125 nye uddannelseshjælps- og kontanthjælpsansøgninger for borgere mellem 18 og 30 år. I samme periode har der været en afgang af sager på 123. Antallet af unge uddannelseshjælpsmodtagere fordeler sig pr. 15. april 2015 som følger: Uddannelsesparate: 117 (46,8 %) Herunder åbenlyst uddannelsesparate: 34 (13,6 %) Aktivitetsparate: 133 (53,2 %) 2. Underretninger til Ungegruppen vedrørende unge 15 til 18-årige. Underretninger vedrørende unge mellem 15 og 18 år er siden den 1. januar 2012 gået til Ungegruppen. Der er i 2015 indtil udgangen af april måned modtaget 30 underretninger fordelt på 25 personnumre for unge mellem 15 og 18 år samt 38 henvendelser. Endelig er der i 2015 indtil nu overdraget 11 sager for unge mellem 15 og 18 år fra Familieafdelingen til Ungegruppen. 3. Kort orientering om Ungekoordinationsteamet. Der er på baggrund af Marselisborgs undersøgelse af Unge med Risiko for Langtidsledighed etableret et Ungekoordinationsteam, der skulle have haft sit første møde den 18. november 2013 og herefter møde hvert halve år. Alle møder er dog indtil nu aflyst, da der ikke har været nogen sager til møderne. Der har derfor været nedsat en arbejdsgruppe vedrørende teamet, og der er herefter lavet et mere enkelt koncept. Ungekoordinationsteamet har nu besøgt alle overbygningsskoler i kommunen, og de unge i ottende klasse, der ikke er vurderede til at kunne blive uddannelsesparate inden udgangen af niende/tiende klasse, er gennemgåede,og der er etableret samarbejde om disse unge. Ungeenheden og Ungekoordinatsteamet understøtter kerneopgaven Beskæftigelse og dermed også den unges bevægelse mod job eller uddannelse sådan, at man kan klare sig selv økonomisk.

10 10 Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen godkendt.

11 A Nyhedsbrev fra Egehøjskolen stema Nyhedsbrev fra Egehøjskolen. Økonomi Sagsfremstilling Om Egehøjskolen Egehøjskolen indeholder tre elementer, som alle er centreret omkring det nedlagte plejecenter i Daugård. De tre elementer er: Uddannelse for Unge med Særlige Behov, STU. Projektet På vej til uddannelse og job. Kollegium for 17 unge med intellektuelle og kognitive begrænsninger herunder unge, der deltager i Uddannelse for Unge med Særlige Behov og På vej til uddannelse og job. Egehøjskolen fungerer for alle tre elementers vedkommende godt, og status er stadig, at skolen fungerer som planlagt. Det skal dog bemærkes, at antallet af beboere i kollegiet er stærkt faldende. Om Egehøjskolen lige nu De første elever startede på skolen den 16. august 2010, og der er siden løbende optaget elever skolen er på nuværende tidspunkt oppe på sin fulde bemanding. Eleverne, der er visiterede til skolen, har vist sig at have betydeligt flere begrænsninger end oprindeligt antaget. Skolens elever har i dag således meget store kognitive, psykiske og intellektuelle begrænsninger og der er en meget stor spredning i målgruppens ressourcer og begrænsninger. Eleverne profiterer godt af undervisningen, og der har over de sidste år været elever, som er kommet videre til ordinære uddannelsesforløb, ordinært arbejde, fleksjob, EGU, ressourceforløb og virksomhedsrevalideringsforløb. Flere unge fra På Vej til Uddannelse og Job er ligeledes kommet i uddannelse og ordinært arbejde mv. Der foregår til stadighed daglig undervisning på skolen, og der er bo-undervisning for de unge, der har ophold i kollegiet, eftermiddagsaktiviteter osv. Den enkelte studerende har sit eget skema og følger undervisningen, der sikrer kreativitet, fleksibilitet og socialisering.

12 12 Der er hver uge motionsdag og mulighed for at komme på biblioteket, og de unge, som er i tilbuddet På Vej til Uddannelse og Job, bliver undervist i at lave cv er, ansøgninger og i jobsøgning generelt. Unge fra både STU og På Vej til Uddannelse og Job deltager i FVU. Om eftermiddagen er der en fast medarbejder, der, når skoletiden er slut, skaber ro og hygge om de unge og f.eks. hjælper dem med forskellige gøremål. Herudover er der lektiecafé på skolen. Se mere i bilaget. Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen godkendt. Bilag - NYHEDSBREV i maj 2015 om Egehøjskolen (Kopi)

13 P Projektansøgning vedrørende gældsrådgivning stema Der orienteres om fremsendt ansøgning til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) vedrørende etablering af frivillig gældsrådgivning for udsatte borgere. Økonomi Der er ansøgt om samlet kr. over årene 2015 til og med Sagsfremstilling Jobcentret har gennem de seneste år opnået erfaringer med at yde økonomisk rådgivning til udsatte borgere. Uden at der er gennemført egentlig analyse, har jobcentrets medarbejdere tilkendegivet, at der er et værsentligt behov hos udsatte borgere for støtte og hjælp til håndtering af privatøkonomi og gæld. Det manglende overblik over privatøkonomien virker begrænsende for målgruppens mulighed for at fastholde fokus på beskæftigelse. Aktuelt udøves der i projekt Familier på vej gældsrådgivning fra kommunalt ansat medarbejder. Tidligere har Jobcentret som et forsøg haft en gældsrådgiver ansat. Samlet er erfaringen, at gældsrådgivningen foregår bedst i et samspil mellem den indsats Jobcentret yder for målgruppen og en mere frivillig/ekstern rådgiver. Det er ovenstående rammer, som danner grundlaget for den ansøgning, som er fremsendt til STAR. Nedenfor er givet et kort resumé af projektbeskrivelsen. Jobcentret har som mål at udvikle en lokal samskabende model for frivillig økonomisk rådgivning af borgere på offentlig forsørgelse. Modellen skal rumme en forebyggende privatøkonomisk vejledning såvel som en afhjælpende gældsrådgivning. Modellen skal være kvalitetssikret på den måde, at der stilles krav til de frivilliges kompetencer via et rekrutteringskoncept, ligesom der etableres et uddannelses- og netværksforløb for frivillige økonomiske rådgivere. Modellen skal endvidere sikre borgerne let adgang til kompetent ansigt til ansigt rådgivning i trygge omgivelser. De frivillige økonomiske rådgivere forventes primært rekrutteret via samarbejde med lokale banker, revisorer, realkreditinstitutioner og lignende. Sekundært via opsøgende arbejde i forhold til rekruttering af tidligere bankansatte, revisorer o.lign., som ønsker at arbejde frivilligt. Jobcentret gennemfører aktuelt gruppeforløb med fokus på virksomhedsrettede forløb samt job og uddannelse for borgere med langvarig ledighed og komplekse problemer. Forløbene har en empowerment-orienteret tilgang og er på vej til at blive en fast indsatsmodel for langtidsledige borgere. Økonomisk gældsrådgivning er allerede i dag efterspurgt af borgerne, hvorfor forventningen er, at det relativt let vil kunne implementeres at borgere på offentlig forsørgelse selv vil opsøge og indgå i såvel forebyggende som afhjælpende økonomisk rådgivning.

14 14 Visionen er - via det samskabende samarbejde med lokale banker, realkreditinstitutioner og lignende - på sigt at kunne forbedre disses mulighed - samt indsigt i perspektiverne for privatøkonomisk rådgivning/gældsrådgivning til borgere på offentlige ydelser. Visionen er også, at projektet kan forankre en blivende model for lokal frivillig økonomisk rådgivning. Jobcentret har samarbejdserklæring fra Forbrugerrådet Tænks gældsrådgivning om faglig bistand til projektets udvikling og forankring. Væsentlige mål for projektet: Jobcentret har som mål at udvikle en lokal samskabende model for frivillig økonomisk rådgivning af borgere på offentlig forsørgelse. Modellen skal rumme en forebyggende privatøkonomisk vejledning såvel som en afhjælpende gældsrådgivning. Modellen skal være kvalitetssikret på den måde, at der stilles krav til de frivilliges kompetencer via et rekrutteringskoncept, ligesom der etableres et uddannelses- og netværksforløb for frivillige økonomiske rådgivere. Modellen skal endvidere sikre borgerne let adgang til kompetent ansigt til ansigt rådgivning i trygge omgivelser. At 90 % af borgerne oplever den økonomiske gældsrådgivning fra frivillige som værende relevant og forandringsskabende i eget liv samt i god sammenhæng med egen helhedsplan for selvforvaltning og selvforsørgelse. At borgere, som har modtaget økonomisk gældsrådgivning, har en beskæftigelses- /uddannelsesgrad på 60 %, 6 måneder fra forløbets påbegyndelse. Kommunikation Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Indstillingen godkendt.

15 A KL's konference om lokal uddannelsespolitik den 19. maj i Odense stema KL's konference om lokal uddannelsespolitik den 19. maj i Odense Økonomi Sagsfremstilling Drøftelse af deltagelse i KL's konference om lokal uddannelsespolitik den 19. maj i Odense. Se mere om konferencen via dette link: Kommunikation Lovgrundlag Administrationen indstiller, at det besluttes, hvem der deltager. Tilmelding til HC.

16 P Orientering fra Formanden Orienteret omkring arrangement med "Code of Care"

17 P Eventuelt

18 A Månedsopfølgning marts måned- hvordan forventes regnskab 2015 at holde i forhold til budgettet stema Månedsopfølgning marts måned Hvordan forventes regnskab 2015 at holde i forhold til budgettet. Indstillingen godkendt. Bilag Månedsopfølgning marts måned 2015

19 G Forslag til handleplan for integrationsarbejdet i Hedensted Kommune stema Udvalget skal tage stilling til forslaget til handleplan for integrationsindsatsen i Hendensted Kommune. Historik På udvalgets møde den 13. april og efterfølgende på Byrådsmøde den 29. april, blev det besluttet, at der skal udarbejdes en handlingsplan der sikrer at de flygtninge der kommer til Hedensted Kommune, inden for en meget kort tidsfrist på timer, skal være indplaceret på beskæftigelsesstigen. Endvidere blev det besluttet at udvalgene for Fritid og Fællesskab, Beskæftigelse og Læring, fremover har et fælles punkt på udvalgsmøderne om integrationsindsatsen i Hedensted Kommune. Sagsfremstilling Administrationen har på baggrund af disse udmeldinger udarbejdet et forslag til en samlet handlingsplan for integrationsindsatsen i Hedensted Kommune. Temagruppen har på møde den 29. april drøftet forslaget til handlingsplan, og besluttet at videresende forslaget til udvalgene for hhv. Fritid og Fællesskab, Beskæftigelse og Læring. Handleplanens primære mål er at få borgere i integrationsperioden ud i ordinær beskæftigelse så hurtigt som muligt, således at de kan blive selvforsørgende. Flygtninge vil, på baggrund af screening og individuel vurdering, indenfor timer efter ankomst til kommunen, blive indplaceret på den beskæfigelsesrettede prioriteringstrappe. Medarbejderne i Beskæftigelse og Fritid og Fællesskab skal, for at sikre en tidlig afklaring af de flygtninge, der kommer til kommunen, tage kontakt til de pågældende på asylcentrene, for at få afklaret, hvor de kan få beskæftigelse, og hvor de vil kunne boligplaceres. Administrationen indstiller, 4. maj 2015, pkt. 43: at forslag til handleplan for integrationsindsatsen i Hedensted Kommune godkendes, 4. maj 2015, pkt. 43: Det indstilles godkendt i Byrådet. Bilag

20 20 Forslag til handleplan integration 30 april 2015 Geografi fordeling april 2015 korrigeret Fremskrivning januar - maj 2015 Fordeling af tilbud - april Notat - Danskprøve - Baggrundskarakteristik og ydelser Hvor er borgerne efter endt integrationsperiode Modtagne kvoteflygtninge maj 2015

21 21 Bilag Månedsopfølgning marts måned Ledelsesinformation til løbende opdatering (og forside til UFB) 3 Midtjylland-Rapport-Reformer-paa-beskaeftigelsesomraadet-Status-og-perspektiver pdf.pdf Noegletal-RAR-Oestjyllands-omraade-marts15 pdf.pdf Status-paa-reformer-RAR-Oestjyllands_omraade-marts15 pdf.pdf Aarshjul RAR østjylland 2015 Statistik tilgang afgang Socialpsykiatrien ( ) - NYHEDSBREV i maj 2015 om Egehøjskolen (Kopi) Forslag til handleplan integration 30 april 2015 Geografi fordeling april 2015 korrigeret Fremskrivning januar - maj 2015 Fordeling af tilbud - april Notat - Danskprøve - Baggrundskarakteristik og ydelser Hvor er borgerne efter endt integrationsperiode Modtagne kvoteflygtninge maj 2015

22 22 Underskrifter Per Heller Erik Kvist Erling Juul Steen Christensen

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 5. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 5. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: og Erik Kvist Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.00.

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Referat med åbne punkter. Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Referat med åbne punkter Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 4 Hedensted Rådhus Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 3. november 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 3. november 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale - Psykiatrien, Dalbyvej 17 E, 8722 Hedensted Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Afbud fra Erik Kvist Bemærkninger:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00. Sidetal:

Læs mere

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 3. november 2014 NYHEDSBREV om Egehøjskolen

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 3. november 2014 NYHEDSBREV om Egehøjskolen Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-4-10 Sagsbehandler Pia Hermanstad UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 3. november 2014 NYHEDSBREV om Egehøjskolen Om Egehøjskolen Egehøjskolen indeholder fire elementer, som alle

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Erling Juul, Mette Juhl, Gitte Andersen, Ove Kjærskov NIelsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 19.00. Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Erling Juul, Mette Juhl, Gitte Andersen, Ove Kjærskov NIelsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 19.00 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 5. maj 2014 NYHEDSBREV om Egehøjskolen

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 5. maj 2014 NYHEDSBREV om Egehøjskolen Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-4-10 Sagsbehandler Pia Hermanstad UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 5. maj 2014 NYHEDSBREV om Egehøjskolen Om Egehøjskolen Egehøjskolen indeholder fire elementer, som alle er

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Afbud fra Steen Christensen. Bemærkninger: Mødet

Læs mere

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 3. februar 2014 NYHEDSBREV OM EGEHØJSKOLEN

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 3. februar 2014 NYHEDSBREV OM EGEHØJSKOLEN Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-4-10 Sagsbehandler Pia Hermanstad UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 3. februar 2014 NYHEDSBREV OM EGEHØJSKOLEN Om Egehøjskolen Egehøjskolen indeholder fire elementer, som alle

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. marts 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. marts 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen Fraværende: Steen Christensen Bemærkninger: Mødet sluttede kl.

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 4. maj 2015 NYHEDSBREV om Egehøjskolen

UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 4. maj 2015 NYHEDSBREV om Egehøjskolen Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-4-10 Sagsbehandler Pia Hermanstad UDVALGET FOR BESKÆFTIGELSE Den 4. maj 2015 NYHEDSBREV om Egehøjskolen Om Egehøjskolen Egehøjskolen indeholder tre elementer, som alle er

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Resultatmål 2014 Resultat 2014 Resultatmål Resultatmål 2014 Resultat 2014 Resultatmål 2015

Resultatmål 2014 Resultat 2014 Resultatmål Resultatmål 2014 Resultat 2014 Resultatmål 2015 1.1 Skal have et merfald på 150 borgere på offentlig forsørgelse (eksklusiv efterløn, førtidspension og fleksjob) end landsudviklingen I 2014 var der et merfald på 141 borgere på offentlig forsørgelse

Læs mere

Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 2017

Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 2017 Vedrørende Erhvervs- og beskæftigelsesudvalgsmøde Dato: 23.11.217 Redegørelse for udviklingen i jobcentrets målgrupper i 3. kvartal 217 et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper fordelt på følgende

Læs mere

Redegørelse for udvikling i jobcentrets målgrupper 1. kvartal 2017

Redegørelse for udvikling i jobcentrets målgrupper 1. kvartal 2017 Vedrørende Erhvervs- og beskæftigelsesudvalgsmøde Dato: 1.6. Redegørelse for udvikling i jobcentrets målgrupper 1. kvartal et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper fordelt på følgende områder: Sygedagpenge/jobafklaringsforløb

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Februar 2019 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. november Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4

Indholdsfortegnelse. 47 Revidering af Beskæftigelsesplan Udviklingen i ydelsesgrupper i Herlev (maj maj 2018) 4 Herlev Kommune Referat Arbej dsmarkedsudvalget Dato: Fra: 19:00 Sted: Mødelokale 325 Indkaldelse Henrik Hilleberg (C) Connie Mankov (A) Bo Zabel (A) Hanne B. Holst (A) Maria Mankov (A) Rene Brohammer (A)

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg November 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Introduktion til nyt Udvalg for Beskæftigelse

Introduktion til nyt Udvalg for Beskæftigelse Introduktion til nyt Udvalg for Beskæftigelse Januar 2018 Grundlæggende forståelse af beskæftigelsesområdet: Beskæftigelsesministeriet Styrelsen for Arbejdskraft og Rekruttering (STAR) Arbejdsmarked MidtNord

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg

Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg Status for indsatsen ved Jobcenter Aalborg September 2018 I dette notat gives et overblik over udviklingen på beskæftigelsesområdet og en status for målopfyldelsen for målene i Jobcenter Aalborgs beskæftigelsesplan

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Februar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 4 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 4 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 20 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Notat. Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal Sygedagpenge og jobafklaringsforløb. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Vedrørende: Udviklingen i Jobcentrets målgrupper i 3. Kvartal 215 Udvikling i jobcentrets målgrupper 3. kvartal 215. et viser udviklingen i Jobcentrets målgrupper

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 27. august Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Ali Qais,

Læs mere

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune

Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet. Lemvig Kommune Ledelsesinformation Beskæftigelsesområdet Lemvig Kommune Januar 2019 Indhold Refusionsprocenter... 5 Fig. 1 Gennemsnitlige refusionsprocenter på ydelser... 5 Offentligt forsørgede og ledige i Lemvig Kommune...

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale, Sct.

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 13. april Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 13. april Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.15. 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 11. august 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 11. august 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. januar 2017 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016

Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 Status på Beskæftigelsesindsatsen 3. kvartal 2016 1 Status på beskæftigelsesindsatsen er en opfølgning på mål og resultatkrav i den årlige beskæftigelsesplan. De fastsatte resultatkrav følges op i forhold

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Hovedkonklusioner - Udfordringer

Hovedkonklusioner - Udfordringer NØGLETAL FOR RESULTATER OG INDSATS Aalborg Alle ydelser Alle ydelser Dagpenge Kontanthjælp Sygedagpenge Placering i Benchmark 73 76 81 17 Hovedkonklusioner - Udfordringer Notatet identificerer, at Aalborg

Læs mere

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats

(Synopsis for) Beskæftigelsesplan. Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats (Synopsis for) Beskæftigelsesplan 2019 Om Hørsholm Kommunes beskæftigelsesindsats Udarbejdet af: Center for Arbejdsmarked Udgivelsesdato: 15.12.2018 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Det formelle grundlag...3

Læs mere

Glostrup (fuldtidsledige i pct. af arbejdsstyrken)

Glostrup (fuldtidsledige i pct. af arbejdsstyrken) Kvartalsstatistik Den 12. august 2015 Kvartalsstatistik for Nedenstående notat er udfærdiget for at skabe overblik over resultaterne i Jobcentrets indsats inden for de væsentligste målgrupper. Beskrivelserne

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalgets andel af det samlede budget Visioner og Politikker Beskæftigelsesudvalget formulerer i slutningen af 2017 en vision for beskæftigelsesområdet for 2018 og

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2018 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland November 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland August 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Østjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 06. september 2016 Kl. 13:30 Kaløvig Kursuscenter Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger)

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Referat fra ordinært møde 23-09-2014 Tirsdag 23.09.2014 kl. 7:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Beskæftigelsesplan 2015. 3 Mål for

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i I denne kvartalsrapport beskrives den aktuelle

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Februar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

B) Understøttende resultatmål målrettet kompetencegrupper og medarbejdere, som understøtter benchmarking resultatmålene.

B) Understøttende resultatmål målrettet kompetencegrupper og medarbejdere, som understøtter benchmarking resultatmålene. Hedensted Notatark Sagsnr. 15.00.00-A00-11- 15 Sagsbehandler Kirsten Pedersen 26.10.2015 Benchmarking mål for beskæftigelsesområdet 2016 - Opdatering til Udvalg for Beskæftigelse november 2015. - Opdaterede

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Udkast juni 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 17-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 28. marts 2017 Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 209, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Borgere på offentlig forsørgelse

Borgere på offentlig forsørgelse Borgere på offentlig forsørgelse Fig. 1: Andel af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse (eksklusiv folkepension og SU), juni Fig. 2. Udvikling i antal personer i befolkningen (16-66 år) på offentlig

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015 Referat mandag den 10. august 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - august...2 3. JA - Dialogtema: Sygedagpengereformens

Læs mere

AMK-Midt-Nord september Status på unge RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord september Status på unge RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord september 2016 Status på unge RAR Nordjylland September 2016 Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser Tabel. 1. Udvikling i unge på offentlige forsørgelsesydelser, jun. 15 - jun.

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 17-05-2017

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 2. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 21-06-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 3. november 2015 November 2015 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk

Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk Nr. 20, 12. september 2014 Målinger om uddannelseshjælp på Jobindsats.dk, side 1 Ny måling vedr. arbejdsmarkedsydelser, side 3 Nyt på Jobindsats.dk, side 5 Nøgletal, side 7 Målinger om uddannelseshjælp

Læs mere