Vinter Eventyr Ankomst og pakke dag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vinter Eventyr Ankomst og pakke dag"

Transkript

1 Vinter Eventyr 2012 Når jeg tænker tilbage på årets tur, mindes jeg godt kammeratskab, kulde og sne, nordlys der bølger på himlen, flotte natur, sne, grænser der blev brudt og tider hvor kroppen blev presset. Kort og godt en dejlig tur. Årets vinter grundkursus fra Kangerlussuaq til Sisimiut, fandt sted fra 9. til 23. marts 2012 hvor vi gik den klassiske rute Artic Circle Trail om vinter. Jeg var som guide taget der op et stykke tid før og brugte dage før på at gøre klar til folk kom, med div. udrustning, mad, osv. Samt få alle aftaler kontrolleret. Ankomst og pakke dag Den Italiske flyver ankommer i minus 37 grader. De 3 spændt deltager, Janni, Line og Mathias Endelig den fredag den 9. marts var det tid til at årets deltager skulle komme. Flyet var forsinket, så jeg fik pakke lidt mere, men to timer forsinket, kl lande de i et Italiensk fly, de havde lejet ind, for at flyve folk her op, da det normale var i stykker. Meget sjovt at se Italiensk personale ankomme i minus 38 garder, uden jakker. De var ikke meget ude. Jeg mødtes med deltagerne i ankomst halen, Janni, Line og Mathias. Vi fik fat I deres bagage og gik ud til bilen, som stod og kørte for den ikke skulle fryse samme. Alle biler står og køre her, hvis de ikke er koblet på varme ledninger, når de er hjemme. Ellers får man aldrig gang i dem. Når bilen har stået et stykke tid, så bumper det lidt når vi køre, fordi så er dækket frossent fladt, der hvor den har stået mod jorden. Så går der lidt før dækket er rundt igen. Jeg viste Janni, Line og Mathias lidt rundt, mens vi kørte ud til Heste stalden som er det opvarmede sted hvor vi skulle pakke, alt vores udstyr. Her holdt jeg en kort velkomst og forklare hvad vi skulle. Så var det bare i gang, med at pakke og ordne alt. Først var det tid til at prøve skistøvler, så der var tid til at gå lidt rundt i dem og være 100% sikker på de passer. Så var det tid til at pakke mad, silkeposer, morgenmad, aftensmad, osv.

2 Allerede kl kørte vi ind til KTC og fik frokost en dejlig omgang Chilie Con Can. KTC har et lille vandrehjem og lejlighed, samt en masse udstyr som vi bruger. Så de står for det praktisk og jeg er guide. Pakningen er i fuld gang, slikposer, morgenmad, aftensmad, osv. Efter frokost, var der ingen vej uden om, end at pakke igen. Det er altid hyggeligt, vi lære så stille hinanden at kende. Samt alle får et godt indblik i hvad vi har med og hvordan vi synes det skal pakkes. Pakningen gik storartet og snart var vi færdig med at pakke mad, få soveposer, m.v. Så var det tid til at fordele alt udrustningen. Det er altid kaos, snesave, sneskovle, telte, brænder, køkkengrej, tove, reparations ting, osv. Vi fik også tid til at lave en lektion i brænderne, så alle prøvede at tænde en benzin brænder, m.v. lidt sjover her inde i varmen. Til slut kunne vi rydde op og lægge de overskydende ting på lageret. Alt var gået super godt, så kl kunne vi holde fri og køre retur til lejligheden hvor vi skulle sove, denne gang. For kl var det aftensmad tid, med en dejlig middag med Grønlandske specialiteter, bestående af kammuslinger, moskusokse, og blåbær samt noget godt at drikke. En super hyggelig afslutning på den første dag. På grund af de 4 timers tidsforskel, er man altid lidt brugt, så kl var det tid til at se dyner. Tur til indlandsisen og først lejr Lørdag 10. marts 2012 Efter en herlig nat, kom deltagene stille og roligt til liv igen. Kl. 8 var der morgenmad og madpakke smøring. Tll dagens tur til indlandsisen. Men først kørte vi ud I Heste Stalden og pakkede alle vores ting op på en trailer, på nær det vi skulle have med på vores lille tur. Vi havde også tid til en lidt grundigere præsentation af hinanden og lidt kort og kompas lære. Klokken kørte vi mod indlandsisen. Det er en tur på 37 km hver vej, men det tager mellem 3 til 5 timer at køre der ind og ud igen, alt efter dagens forhold. Som altid var det en vanvittige flot tur, at se den storslået natur, vi så en del rener, ravne, osv.

3 Vi gik en tur inde ved Indlandsisen og var en tur oppe på den. Her var bidende koldt og der var en let vind. Så vi så den første hvide næse = første grads forfrysning. Så var linen lagt. Janni har fået en white spot på næsen, en 1.grads forfrysning. Årets hold på tur til indlandsisen. På vej hjem igen, flot udsigt. Mødte flere rener, ravne, osv. Vi holdt frokost pause i bilen, ved Russel Glaciser, vi så de gamle flyvrag af de jægerfly der en gang er styrte ned, eskimo grave, og meget mere. Klokken 14. Var vi tilbage og hente alle vores ting og skiftede sokker, så vi fik tørre sokker på efter mange timer i varmen og støvler. Så kørte vi ud til start, næsten ved havnen i Kangerlussuaq ved Kelly Villi. Vi blev læsset af på en is og snedække sø. Vi skulle slå lejr med det samme. Så først trak vi i varmt tøj, da det forsat var under minus 35 grader. Så holdt jeg telt lektioner hvor vi slog vores to typer telte op, så alle kender principperne, osv. Afbrudt af lidt små løbe ture, for at holde varmen i tæerne. Da teltene stod flot og jeg havde syet en lille skade. Tog vi den først ski lektion, vi løb 20 min ude på søen, så vi kunne mærke fællerne, lære de første principper i at vende, løbe, osv. Dejligt at få varmen igen og vi mødte også to fanger på vej tilbage. Vel tilbage ved teltene, fik vi indrette teltene, med underlag, soveposer, osv. Samt det var tid til at få brænderne ind i teltene og få tændt op. Jeg fulgte optændingen i hver telt.

4 Så kunne varmen brede sig i teltene og vi kunne få skifte tøj, mv. Da alt er nyt tager det tid. Men nu er vi i gang. I det store telt, hvor jeg og Line lage ud, lavede vi aftensmad til os alle, vi mødes om kl. 18. Her snakkede vi om dagen, osv. Samt planen for i morgen, hvor vi skal starte med at gå. Først dag på Ski Søndag 11. marts 2012, 1 dag på tur. Efter en nat hvor kulden faldt ned til tæt på de minus 40 grader, kunne det mærkes. Men vi stod op kl. 7 og fik gang i brænderne så varmen bredte sig. Vi fik varmet vores vand, lavet the / kaffe og morgenmad og gjort klar. Vi skulle være klar kl. 9 så vi kom ud af teltene kl fik pakket teltene sammen, igen med lidt lektion om hvordan det skal gøres. Så var det bare om at komme af sted og få varmen. Klokken kunne vi begynde vores vinter eventyr mod Sisimiut. Vi fik hurtigt varmen, da temperauren steg til en minus 25 grader, da solen fik magt. Vi fik reguleret vores tøj, til vi nu skulle trække vores pulk med alt vores udrustning, med en gennemsnit vægt på 60 kg per deltager, for delt lidt efter størrelse og erfaring. Vi gik stille og roligt og hver 45 min holder vi 10 min pause, så vi kan få lidt at spise og drikke under en tyk jakke. Før vi går igen. Endelig på vej, sneen er god og humøret højt. Pause tid til mad og drikke Alt skulle lige i gang, vi ramte hurtigt den første bakke, hvor vi må sætte den en pulk og hente den senere, samt skiene skulle læres at styre. Men vi kom op, dog med godt sved på panden. Vi mødte tidligt en hundeslæde med en fanger og to turister der var på en dagstur, da de snart kom retur. Først dagen er altid lidt hård, alt er nyt, tingene ligger ikke 100% hvor man vil have dem, osv. Vi gik der ud af, deltager skiftes til at få foran 15 min af gange, og vi kom lige så stille fremad. Efter et par små søer, var det tid til en lille kraftig stigning i et lille sving. Mathias gik forrest og kæmpede sig op. Fik pigerne til at sætte en pulk. Så jeg satte dem ind til siden og gik videre opad. Lige før toppe, så jeg pludselig Mathias hoppe til siden og der kom 14 hunde springende ud over toppen med en hundeslæde efter. Janni og Line sprang også til side. Men det gør pulkene ikke, så hunde var nysgerrig, men slæde støj forbi dem og mig. For at køre direkte ind i pulkene længere ned og slæbe den en pulk foran slæde videre ned. Jeg satte hurtigt mine to pulk af i siden og kørte ned for at redde de andre. Endelig faldt pulk

5 af slæden og de råbte der kommer flere slæder. Ja kikke op og der kom en til, der er meget normalt der kommer en 2 til 3 slæder. Jeg fik de to pulk der var kørt over væk. Men der kom ikke en eller to slæder mere, der kom 4 de blev bare ved med at komme, på det her smalle sted og hundene var meget interesseret i vores pulk hvilket gjorder de kørte meget tæt på. Men da ingen stoppede, var det lidt spændende, den sidste slæde, fik en af hundens skagler fat i mine pulke helt oppe, så de trak den med hele vejen ned i bunden, hvor de endelig fik dem af. Alle slæderne kørte bare videre, uden at sige noget. Jeg var tosset, men heldigvis var der ikke sket noget. Jeg måtte bare slæbe mine ting op igen. Mathias var blevet noget overrasket over at stå ansigt til ansigt med 14 hunde. Typisk at møde andre på det værste sted hele dagen, tog vel 5 min at gå over. Vi havde fået en oplevelse og der var ikke sket noget. Så vi forsatte. Efter 5 timer, stoppe vi og slog lejr og kom i telt. En god første dag, med 10 km på 5 timer. Men rigtigt godt af første dagen. Selv om deltagerne var lidt slidte. Igen var der fælles aftensmad og evaluering. Da de andre var gået over i det andet telt, kom der pludselig en masse Nordlys, så vi var alle ud og tage en masse billeder og se på Nordlyset der hoppede rundt på himlen, før vi alle lage os efter en begivenhedsrig dag. Lidt over 21. Mini- pandekager til aften Mandag 12. marts 2012, 2 dag på tur Blev en god nat, på nær den en gang jeg skulle ud og tisse i godt under minus 30 grader. Eller dem der skulle to gange. De flest sov godt, men kulden kunne mærkes, hvis man ikke udnytter at ligge på sin dunjakke og søger for man ikke rørte telt dugen eller skabte kuldebroer. Vi stod alle op og fik lavet havregrød, the / kaffe, varmet alt vores vand og på toilet, osv. Vi gav os god tid om morgen, så tøjet er helt tørt og der var tid til at komme ordentligt i gang. Så kl. 9 gik vi ud af teltene og tog lejren ned. Det var en flot morgen her nede på søen, med solen på vej op i øst og en klar flot himmel, men forsat koldt. Vi var lige kommet i gang, da vi snakkede med Hans- Erik der kom på snescooter, en fanger der havde deltagernes privat ting med til Sisimiut, han havde hørt vi var blevet kørt ned i går. De troede vores pulk var gået i stykker, så var det endnu mere mærkeligt de var kørt videre. Vi gik kun 20 meter så stod vi ved næste stor bakke, ca. 100 højde meter over en meget kort strækning. Men heldigvis var der sol, så vi tog turen op med en pulk og kom alle fint op af to gange og kunne holde en pause i solen på toppen og få svedt af og luftet ud. Ellers gik dagen super, med pauser hver 45 min hvor der var tid til lidt kiks, chokolade og slik, samt lidt saft. Vi holdt også vores daglige frokost med havregrød. Vi bevægede os fra små sø til små sø i let terræn. Vi så 2 moskusokser lagt ud. Flere rener tæt på, å lidt ravne, samt to ryper bare 10 meter væk. Dagen sluttede med en polarræv der løb over søen foran os. Herlig dag. Vi slog lejr for enden af en sø, kl efter 13,5 km på 6 timer, rigtigt fint, med bakker, osv. Igen var det tid til at smelte vand, lave mad. Til fælles spisningen var det tid til første surprise. Janni havde mini- pandekager og Nutella med, en herlig dessert. Så var det bare at smelt lidt mere sne, læse lidt og lave lidt udstrækning. Før dages sidste opgave, at kravle ned i soveposen og komme rigtigt på plads i inderposen, med sokker trukket

6 godt ud over tæerne så der varm luft. Samt soveposen skulle lukkes. Huen, osv. skal også side godt. Hovedpuden, dunjakke under soveposen, skal også ligge godt. Endelig er man ned, med ønsket om det ikke er i nat man skal op og tisse og hele vejen tilbage i poserne igen. Dejligt at være i telt efter en lang dag, Mathias strækker ud. Tøjet tørre i tørrenettet. Bisol Tirsdag 13 marts 2012, dag 3 på tur Rutinerne kørte allerede, så op som de andre dage kl , ud af teltene kl og afgang kl Dages opgave lå forud, i det vi skulle ned af et vandfald. De første 15 min, blev brugt til at gå hen til vandfaldet. Det er en hurtigere vej ned til Langsøen. Samt det giver lidt nedkørsler, m.v. I år var der meget sne, så det var dejligt blødt, og vi skulle ikke kæmpe med is i elvlejet, da der var sne over alt. Så det gik rigtig godt, men lidt styrt når en pulk trække en om. Men alle klarede det rigtigt godt og en time senere var vi alle ned. Jeg så en snehare og en snespurv i bunden, desværre så ingen af deltager dem. Det var noget overskyet i dag og skyerne lå lavt, så vi kunne ikke se meget mere end en 3 til 5 km. Det gjorder også at det var lidt varmere i dag en minus grader. Det var på en måde godt nok, fordi efter en 45 min i vandfaldet var vi ned, på Langsøen der er 21 km lang, så nu skulle vi prøve at gå lidt mere flyende. Så gik vi bare der ud af, 45 min af gange, hvor deltagerne skiftes til at gå foran hver 15 min. Efter de 45 min er der pause og tid til lidt at spise og drikke. Sådan gik dagen, det var her følelsen af ekspedition rigtig kommer, da der er god tid til at tænke over livet, hvad man skal, osv. når vi går der ud af.

7 På vej ned af det snedækket vandfald, gav lidt udfordring og sjove styrt. Flot bisol og halo ring. Da dagen var ved at være slut kom der 3 hunde slæder bag fra. Den første stoppede ved os da vi holdt pause. Det var Hanne med to turister, det var hende der kørte først den anden dag da vi blev kørt over. Vi fik en snak om det hele og kunne grine lidt af det. De skulle videre til Kano Centret en hytte, de ofte overnatter i med turister. Næste dag skulle de tilbage igen. Vi gik videre, i skyet men med solen bag, det gav næsen bi- sol med haloring omkring solene, virkelig flot. 45 min efter var det tid til at dreje ud af sporet og slå lejer efter 6 timer og 50 min og 17 km bag os. Dagens lejrer Det var nogle trætte deltager det kunne kravle i teltene. Vi byttede teltet, så nu kom Janni over til mig. Aften forløb som de andre med smeltning af sne, fælles aftensmad og hygge og en kort hygge aften, før soveposen kalder.

8 En hård dag Onsdag 14 marts 2012, dag 4 på tur Som alle dage kørte rutinen og vi kunne begive os sted kl Det stod hurtigt klart at folk var trætte i dag, vi var virkelige langsomme her i starten. Desværre har Mathias fået lidt ondt i akillessenerne og Line have haft lidt ondt i det ene knæ, men et støttebind hjalp meget. Overvejede kort at holde vores hviledag i Kano Centret efter 45 min, men vi holdt på. Da vi nåede ende af søen, livede alle op. Vi gik ind i elvlejet, en flot tur, med flot udsigt frem over. Der var også sol hele dagen, der var lidt kolde faldvinde fra øst. Så temperaturen kom ikke over de minus 30 grader. Humøret blev rigtigt godt i løbet af dagen, selv om det var hård. Mathias, Janni, Line og Erik Dagen endte med at gå rigtigt godt, i virkelig flot natur. Vi gik 7 timer og nåede 17,5 km. Så kl kunne vi slå lejr. Aften forsvandt lynhurtigt som altid. Samt Lines overraskelse, hjemmebagte kager, med alverdens goter i. Line havde ikke sparet, så hun havde en hel kagedåse med, så blev til flere omgang, senere på turen. Nødbivuak i sneen Torsdag 15 marts 2012, dag 5 på tur Det blev en kølig nat, men mange ture rundt i sovepose i løbet af natten. Morgen forløb som altid og vi kunne gå kl Folk gik godt i dag, så tempoet var fint. Vi kom ind i Ole s Lakselv, igen et meget flot område, vi

9 fulgte slædesporet til Sisimiut der løb langs elvlejet og lidt oppe i land, det gik lidt op og ned og rundt. Så der var en masse at se på. Vi så 4 flotte rene der løb over foran os. Humøret var højt, der var også en hviledag i sigte. Målet var Hytte i svinget før en voldsom bakke. Kom en fiskeørn ind over, flot syn og flere rener. 4 flotte rener passerede vores vej. Vi nåede hytten allerede efter 6 timer og 30 min, med lidt gode bakker til slut. Efter 16,5 km. Jeg var gået lidt i forvejen, hytte så fin ud, men den skulle vi ikke bruge endnu, jeg gik forbi og ind bage ved. Her skulle deltagerne lære at lave nødbivuak i sneen. Da alle var samlet, holdt jeg lidt teori og vi kunne gå i gang med vores snesave og sneskovle. Jeg kunne fornemme, en stemning af de håbede jeg lave grin med dem og vi gik over i hytten. Havde sagt det var frivilligt, men vi kunne lave dem og se. Efter en 3 timer var vi færdig. Alle tog mod til sig og dykkede ind i hver deres lille snehule, lavet af sneblokke og tag af ski, stave og pulke. Det var ikke ret god sne, så det var ikke gode forhold, men alle fik lavet hver deres lille palads. Alle med en skrig grøn fueldunk på toppe, for at vise andre hvor vi er. Så en evt. snescooter ikke fræser over.

10 Der undervise og graves nødbivuakker i sne, pulke, osv. brugs til tag. Erik i sin nødbivuak, til hygge og positive tanker til deltagerne, med håb om de havde det godt. Jeg uddelte aftensmad, til alle og en brænder og gryder, så vi hver i sær kan klar os. Kl sagde vi alle godnat og gik ind i hver vores hjem. Vi skulle forstille os vi var blevet væk fra de andre, i en snestorm og grave os ned og kom i sikkerhed. Jeg var noget spændt på hvordan folk ville opleve det. Jeg brugt lidt tid på at få underlag og sove pose lagt ordentlig, mens jeg børstede sne væk, så kunne jeg få gang i mit stearinlys og brænder, så der kom lidt varme. Jeg fik skiftet tøj og hygge bredt sig. Fik kogt lidt vand og kogt ris og lavet aftensmad. Det var virkelig hyggeligt, som altid. Jeg håbede at alt forløb godt ved de andre. For ikke at skulle ud tissede jeg i en pose, før det var seng tid. Hviledag i hytte Fredag 16 marts 2012, dag 6 på tur For mit vedkommen blev det til en god nat i snehytten. Håber virkelig også de andre havde haft en god nat. Jeg stod tidligt op, og gik ned i Hytten og tændte op i ovnen. Da vi havde været så forudseende at have brændstof med til den. Samt jeg tændt den brænder jeg havde haft i snehulen. Tager altid langtid at få varme i en kold hytte. Så gik jeg op og vækkede de andre. Alle så ud til at være i live og havde haft en ok nat omstændighederne taget i betragtning og en måtte ud og tisse i nat. Jeg var glad og stolt over alle have taget udfordringen op. Vi pakkede sammen og væltede vores nødbivuaker. Jeg var først ned i hytten og sat nogle flere brænder op, samt bandt vores reb op som ekstra tørresnore.

11 Det var ikke fordi at de andre var så hurtige til at komme ud af deres snehuler, men efterhånden kom de drysende ned til hytte og begyndt at få hængt alle deres ting til tørre. Vi fik morgenmad, the og kaffe, mens varmen stille og roligt bredte sig i hytten. Dagens ens program punkt var gennemgang af dagen i går og lidt mere snehule teori, påklædning, repetition af kort og kompas. Alt det tog en times tid. Resten af dagen gik med at tørre vores ting, spise og hygge. Så kroppen kunne komme sig igen. Op til middag fik vi pludselig besøg, der kom to hundeslæder med 3 turist med, de skulle lige holde en pause. Så snakken gik. Jeg fik snakket lidt slæde og hunde med Marius. Samt turisterne fik lidt historier. Pigerne fik også til sidst taget mod til sig, til at spørge Marius om de måtte rør hans isbjørnebukser. De så også dejlige ud. Jeg havde ikke mine egne med, da de er lidt tunge. Hviledag i hytten i svinget. Men besøg af Marius med hans hunde og to turister. Der hviles og hygges i hytten, mens vores tøj, soveposer, osv. tørre. Det blev let snevejr i løbet af dagen, men vi skulle bare være ind og hygge og få styr på alle ting. Der var en dag et pose toilet, så ikke en gang det skulle man ud for. Fik lidt flere af Lines kager og hygge os resten af dagen, med svinemørbrad til aftensmad. En dejlig hviledag der var godt tiltrængt. Ved 21 tiden lage vi os alle på vores madrasser og kunne forsvinde hen til drømmeland.

12 Videre igen, opad! Lørdag 17 marts 2012, dag 7 på tur Jeg stod tidligt op, allerede kl for at tænde op i oven, så varmen kunne brede sig. Var også ud og se på vejret, jeg havde drømt det blæste, men der var kun en let vind men det var overskyet og skyerne lå lavt. Ind i posen igen. Kl startede jeg også en brænder og satte vand over til morgenmad. Kl. 7 stod vi alle så op, nu var der kommet lidt varme, og vandet var varmt til morgenmad. Efter lidt mad, fik vi pakket sammen, gjort rent og tømt toilettet. Så kl kunne vi begive os af sted, mod en frygt indgydende bakke. Efter ganske kort tid startede bakke, de først bum kunne tages med begge pulk, men det vare ikke længe før det var for hårdt. Så gik det op, ned igen, op igen, osv. vi bevægede os frem og tilbage og prøvede at holde pauser sammen, ca. hver 45 min. Det blæste lidt op og det var koldt på bjerget og nedlukket, men vi havde ingen problem med at holde varmen. Endelig efter 3 timer og 10 min var vi oppe. Det sidste stykke var noget op og ned, så vi fik også øve nedkørsler med pulk, hvor vi kunne sætte os på dem, eller stå på siden. Mathias lærte også at slå salto over en pulk, da han var kommet foran og blev ramt af en pulk, 10 point for stil og heldigt der ikke sket noget. Her fra kom vi op i et bjergpas, med små søer, små bakker, elvlejr, osv. Vi gik sågar under en bro. En bro til dem der går turen om sommeren. Efter en god hviledag gik det stejlt op ad igen, men flot var det. En flot tur i det speciel vejr. Efter yderligere 4 timer slog vi telt. Efter i alt 7 timer og 10 min samt 14,5 km, flot med den bakke. Aften forløb som de andre aftener, med at hygge, smelte vand og spise. Samt surprice fra Mathias Thai the, med mælk, sukker, osv. Samt choklade frøer fra Janni, da hun havde hørt det var noget af mit ynglings slik, fra en bekendt. Vi lage os lidt over 21. Tyvstart og vabler Søndag 18 marts 2012, dag 8 på tur Vi startede lidt tidligere, kl da det andet hold var tyvstartet op var stået op. Ud af teltene kl. 9 og pakke sammen. Jeg kikkede op og bag ud på et tidspunkt, bare 300 meter fra os ind ved brede af den sø vi lå på, havde en hundeslæde passeret. uden nogen havde hørt eller set den. Allerede kl kunne vi begive os afsted, på dages strabadser. Det sneede igen og der lå en

13 del sne her fra de sidste dage sne og blæst. Så vi kunne lige skimte de gamle spor, men det var lidt hårdere at gå end normalt. Efter en time kom en ordentlig flok snescooter os i møde, det var Hans- Erik igen vi mødte anden dag, samt en masse andre der var på tur. Hans- Erik skulle til Kangerlussuaq efter nogle Moskusokser han havde skudt, for et stykke tid siden, spurgt om vi manglede noget, han skulle have med, flink tanke. Selv om snescooterne havde lavet spor, var det forsat lidt blødt. Men efter yderligere en time, så blev sporet meget bedre og livet blev letter. Tempoet blev lidt bedre, men det gik også mest ned af i dag, med et par enkelte kort drabelige stigninger, hvor pulsen kom op og sved på panden. Kunne godt se det var weekend, da vi mødte et par hold snescooter til, der var ude og køre tur. Sidst på dagen, var Line ved at få en vabel, så da vi havde gjort det godt, valgt jeg at stoppe før vablen udviklede sig. Det havde været en meget flot tur, i dag. Vi havde klaret 6 timer og 20 min og tilbage lagt 17,5 km. Vi fik slået lejr og bytte teltmakker igen, nu kom Mathias over til mig og var lige kommet ind, da den en flok snescooter kom kørende, de havde fundet nogle kiks, så de skulle lige høre om det var vores. Det var det ikke, men meget flinkt gjort. En af dem, så undre på os og spurgt i ved godt der er en hytte længere ned, det gjorder vi godt. Men vi ville gerne være i telt, han så undre på os. Tror ikke han ved hvor hyggeligt og let det er at være i telt. Alt har sin plads. Vi kan sidde stille og roligt og ordne alt, endda i en ok temperatur, så længe brænderne køre. Så to tynde lag stof kan hurtigt blive ens trykke rammer. Aften gik med de sandvanlige sysler, fik ordnet Line lille vabel og sat tenso plast på hendes fod. Ellers var det bare tidligt i seng. Aftens lejrer, endnu en flot lejrer. Fik ordet Line vabel og tå med tenso plast Havvand i sigte Mandag 19 marts 2012, dag 9 på tur Vi fuldt rutiner op kl. 7 og gik kl Vi kunne se frem til endnu en dag hvor det skulle gå ned af. Vejret var ok, lidt overskyet, små sneede og en minus 10 grader, men fint. Heldigvis gik det som forventet, faldt stille og roligt, kun få gange skulle vi op af en bakke. Vi fyldt div. elvlejer, sø og kanter, nedad mod havet. Der var en del nedkørsler at øve sig på. Så det gik godt frem i godt tempo. Vi mødt en enkelt hundeslæde, så ud til at være et Dansk par. Samt en masse snescooter med folk på vej ud til Artic Circle Race, samt to kæmpe pist maskiner med hver sin slæde bagefter med en 20 fods container på. De skulle ud og bygge lejren, løberne skal bo i to nætter under Artic Circle Race. Det var lige før vi nåede fjorden og turens laveste punkt. Vi stod på den sidste bakke og nød

14 synet at den lange fjord. Da vi kom ned til den, var der en masse isskruninger, i bunden, små øer hvor isen var presset op, som om en ubåd eller andet var kommet op. Det var rigtigt flot. Vi gik lidt videre, her var en hel motorvej af snescooter spor, osv. Fordi vi nærmere os Sisimiut. På vej på dages etape, gik dejligt nedad. Om aften kom der Nordlys endnu en gang. Lidt uden på fjorden ved et kap, lage vi os. Dags etape blev på 6 timer og 30 min og 17 km. Alle var slidt, men målet var tæt på. Til fælles aftensmad, snakkede vi om dagen og hvad der ventede i morgen, efter ca. 45 min i morgen, kommer vi til tures absolutte stejlest bakke, kaldt Mordor bakke. Det var tid til min surprice, solbær tottie og hindbærsnitter. Så der er noget at se frem til. Vi fik en hyggelig aften, igen med flot nordlys, havde der stort set været alle dagen, men igen i aften var det godt kraftigt. Mordor bakken forude Tirsdag 20 marts 2012, dag 10 på tur Jeg elsker rutiner så vi alle stod igen op kl. 7 og gik kl i strålende solskin og ikke en sky på himmelen, virkelig flot. Det gør også temperaturen falder noget så vi lage ud i en minus 30 grader her ned på fjorden. Vi gik af motorvejen mod Mordor bakken, det tog kun 35 min at nå dages udfordring, så vi holdt pause i solen, før vi gik ind og satte den en pulk, hver især. Så kunne kampen starte. Heldigvis var sneen og sporet rigtigt godt, med der var stejlt. Planen var at vi skulle hold hver vores tempo og på de første på toppen ville komme ned og hjælpe til slut, hvis der kom nogle snescooter og ville hjælpe tog vi gerne imod det. Vi ramte bakke og min puls kom hurtigt op, så skulle der arbejdes, jeg arbejder personligt bedst med ski, så ud i sildeben, andre tog skiene af og gik op. Jeg gik op til første naturlige stop og kunne hygge mig ned af bakken på ski efter den anden. Sådan arbejde vi alle op og ned. Vi ramte alle første pause sammen, ved første stop. Videre det gik, der kom rigtig mange snescooter men alle på vej ud, vi fik en masse tommelfinger op, når de kom forbi os. Her i skyggen var det koldt, så sveden blev til is i øjenbryn, skæg, osv. så vi har nok set noget vilde ud. Anden pause var vi delt. Men vi fik snakket når vi passerede hinanden, i hvert overs tempo. Jeg kom selv op til den sidste voldsomme bakke med min begge min pulke og kunne kæmpe mig over med den først, endelig kunne jeg se vi stort set var oppe. Da jeg kom ned til min sidste pulk, var Alle samlet og der kom en snescooter og stoppede, han spurgt om han skulle hjælpe, JA TAK! Så han kørte de sidste pulke op, samt hentede dem længere ned. Helt

15 underligt at gå op uden pulk fløj op. Alle var godt slidt, Line skulle skifte sokker, så vi tog vores 8 personers nødbivuak og satte os ind i den, mens vi sad på vores pulke, så var det varmere at skifte sokker. Vi skulle lige komme os igen, en hård tur og mental kamp for mange, så det hjalp lidt at komme videre i sol og et godt spor. Endelig var vi helt oppe og kunne starte turen ned mod Sisimiut. Næste pause var i en dal med dejlig sol og havregrød, en dejlig pause og humøret var højt. Så gik det videre, nedad og nedad, til den en nedkørsel efter den anden. Alle havde rimeligt styr på at køre ned. Men træthed meldt sig også. Janni kørte altid ned siddende på pulkene, men vi kaldte hende raketten, fordi hun kørte virkelig stærkt ned, men hun var virkelig god til at styre, flere gang kunne vi ikke se hende i den snesky, der kom når hun nåede bunden. Ofte sket ture ned med lukket øjne, med det gik super hver gang. Vi mødte et par hundeslæde på vej ud. På vej op af Mordor bakken, der er langt op! Nedkørslerne på den anden siden, gav massestyrt Så gav den en ekstra skalle ned til en af de sidste søer før Sisimiut hvor jeg gerne ville have sidste lejr. Da der var aften sol, og højst sandsynligt ville være morgen sol. Vi nåede der ned, godt slidt, men i højt humør over turen var klaret. Det var blevet til 7 timer og 40 min og 12,5 km, tures længst dag og den hårdeste. Der var meget blød sne uden for sporet, så jeg kunne vise hvordan vi stamper en plads til teltet. Lige før jeg gik i teltet, kom den en hundeslæde tilbage oppe i sporet, med 3 gamle mænd, de råbte og pege frem Sisimiut, tror ikke de kunne forstå vi ikke gik ind. Sidste aften gik som alle de andre. Vel fremme i Sisimiut Onsdag 21 marts 2012 Sømandshjem, dag 11 på tur Sidste dag var tid til at bryde rutinerne, vi stod op kl. 6 og gik For at komme ind i god tid. Vi startede dag i sol og næsten ikke en sky, en minus 20 grader. Vi gik over en lille pukkel og kun her se Sisimiut by foran os, åbenvand med åbenvand skyer over, mørke tætte skyer og vandet. Humøret var højt, vi møde en enkelt hundeslæde med 2 turister, på kort tur så det ud til. Kunne se flere skiløber over i skisporet til Artic Circle Race, vi kom ned af slædesporet, da det var mere jævnt. Der kom to af skiløber ned til os, det var en af mine venner og hans kammerat der lige skulle hilse på. Efter 2 timer holdt vi sidste pause lige før vi gik ind i byen. Så gik vi ind i byen, her var velkomst af Line s veninde Christina som tog billeder og fuldt med os ned til Sømandshjemmet, efter 3 timer og 6 km. Her meldt vi vores ankomst og gik i gang

16 med at pakke ud og vedligeholde. Det gik let, tog et par timer, så hang alt til tørre eller var pakket sammen. Vi holdt en kort tilbagemelding, samt jeg snakkede med hver enkelt efterfølgende. Så var turen officielt forbi, nu var der to dags afslap og fri i Sisimiut. Vi gik hver til sit, for at ordne vores ting og få et tiltrængt bad. Nåede også en god rundtur i byen Kl. 18 mødes vi alle dog igen, sammen med Christina og gik en tur forbi Christinas hunde, for at ende på Hotellet til en afslutnings middag. En super hyggelig aften. Ture de Sisimiut Torsdag 22 marts 2012 Sømandshjem Her var det intet på programmet, vi var alle rundt og se byen, hver for sig og sammen, besøg, museum, se butikker, opleve Sisimiut. Se hund, osv. Jeg personligt kender en del, så var rundt og hils på. Samt nyde dagen. Andre fik shoppet igennem. Mulighed for at prøve snescooter, hundeslæde, osv. var der også hvis nogle lystede.

17 Tid til tur rundt i Sisimiut. Et dejligt og flot sted. Farvel og tak Fredag 23 marts 2012 Hjemrejse Dagen stod i hjemrejse, Line skulle blive. Så vi andre fulgtes hjem over. På flyveturen fra Sisimiut til Kangerlussuaq fløj vi lige over vores rute, sjovt og side og kikke og sige der gik vi og der sov vi, osv. I København var det farvel og tak for godt selvskab, gå på mod, et fantastisk eventyr. Det blev til endnu en fed tur. Vi fik alt slags vejr på nær storm, sol, skyer, sne, blæst, nordlys, Grønlands fantastiske natur og dyrlive. Turen bød på ekspeditions livet kor lange og hård arbejdsdage, hvor dagen blive lang, kroppen bliver presset og sovepose om aften er en befrielse. Den bød også på dage hvor tiden fløj af sted og tankerne kunne vandre rundt. Alt i alt, alt det en ekspedition / vinter grundkursus skal byde på. Tak for turen Erik B. Jørgensen

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine.

Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. Et besøg i Kalbarri nationalpark den 18. december 2006 / af Stine. I dag blev Marius og jeg vækket tidligt, klokken 7 kom Arne ind i teltet til Marius og jeg og sagde at vi skulle skynde os lidt for vi

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Moskusoksejagt på Grønland

Moskusoksejagt på Grønland Moskusoksejagt på Grønland Få steder i verden oplever man så uberørt natur, så enorme mennesketomme vidder og så kold og klar luft som på en vinterjagt helt inde ved indlandsisen. Og så kan det opleves

Læs mere

Dag 6 Island d. 7/8-2016

Dag 6 Island d. 7/8-2016 Dag 6 Island d. 7/8-2016 Vi vågnede op til en tør og flot morgen, dvs. nogle gange sover børnene længe, men de kommer også sent i seng. I stedet for at tage Ringvejen rundt, ville vi krydse via F-vejene,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Norges turen fra den 24. til den 31. maj.

Norges turen fra den 24. til den 31. maj. Norges turen fra den 24. til den 31. maj. 7 mand stærk havde meldt sig til turen til det norske land. Vi skulle med færgen fra Hirtshals den 24. maj og mødestedet var ved sidste rundkørsel inden færgen.

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016

FREDAGSNYT. FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 FREDAGSNYT FJALTRING FRI - OG UDESKOLE FREDAG DEN 17. juni 2016 Sidste skoledag Fredag den 24. juni fra kl. 8.05-11.15. Storegruppen møder allerede kl. 7.30 til morgenkaffe med lærerne. Efter morgensang

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999

Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Dovrefjell og Snøhetta i Norge 1999 Hovedmålet med vores tur i Dovrefjell var at komme op på toppen af Snøhetta. Snøhetta er et af Norges højeste bjerge 2286 m.o.h. kun ca. 200 meter lavere end det højeste

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

De 5 GTC er på togt i Norge.

De 5 GTC er på togt i Norge. De 5 GTC er på togt i Norge. Sidste år var vi på tur i Sverige/ Norge, og her blev jeg bedt om og køre den samme tur i år, bare modsat vej rundt. Det var jeg med på, men havde et par ændringer. Vi skulle

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte

Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte Naturlinjen - Limfjordsskolen Aleksander, Morten, Jonas, Lonni, Nicoline, Mads, Janni, Christian, Pia, Mette O, Renè & Birgitte 1 Fredag. 9.5.2014 Endelig blev det fredag hvor vi skulle på studietur til

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls

Tirsdag Afgang mod Niagara Falls Tirsdag Afgang mod Niagara Falls De gamle kom og hentede mig på kollegiet kl. 09:30 hvorefter vi begav os på den lange køretur mod Niagara Falls. Selve turen føltes dog ikke særlig lang, da jeg sov lidt

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

Familieeventyr i Grønland

Familieeventyr i Grønland Familieeventyr i Grønland Tag 4 dage ud af kalenderen og saml din familie til en unik og uforglemmelig oplevelse i Grønland ved kanten af Indlandsisen. Kun 4,5 timers flyvning fra København kan I begynde

Læs mere

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. DECEMBER Jeg finder Rasmus Mælkekusk, der står og snakker med far. De står i døren ind til fyrrummet, for der er der lidt varme. Jeg vinker til Rasmus og han

Læs mere

Dagbog Vinter grundkursus 2011 Se billeder under Galleri

Dagbog Vinter grundkursus 2011 Se billeder under Galleri Dagbog Vinter grundkursus 2011 Se billeder under Galleri Dag 1: Ankomst til Kangerlussuaq, pakning og klargøring. Minus 8, overskyet og let til frisk vind. Efter måneders mailen og telefoneren frem og

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Familieeventyr i Grønland

Familieeventyr i Grønland Tag 4 dage ud af kalenderen og saml din familie til en unik og uforglemmelig oplevelse i Grønland ved kanten af Indlandsisen. Kun 4,5 timers flyvning fra København kan I begynde oplevelserne med det samme,

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth

Lejrskole til Svendborg. - Slotte og natur på Sydfyn. Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette. Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Lejrskole til Svendborg - Slotte og natur på Sydfyn Karina, Simon, Janni, Lea, Kasper, Louise og Mette Sus, Karina, Lisa Ann og Lisbeth Limfjordsskolen 2007 I dag kom dagen, hvor vi tog til Svendborg.

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016

Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor Canada 2016 Fredag d. 14. okt. 2016. Rejsedag Konservatoriets Pigekor og Treenighedskirkens Drengekor mødtes ved bussen ved Treenighedskirken kl.

Læs mere

Udlandtur 2008 - Østrig

Udlandtur 2008 - Østrig Udlandtur 2008 - Østrig Lørdag den 28/6-2008: Vi har nu endelig fået gang i hjemmesiden. Vi vil forsøge at skrive en dagbog om vores oplevelser hver dag. Vi glæder os til at se jer alle sammen på mandag

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Dag 7 Island d. 8/8-2016

Dag 7 Island d. 8/8-2016 Dag 7 Island d. 8/8-2016 Efter en dejlig nattesøvn, to og to ved siden af hinanden, Jesper fik en seng for sig selv, så alle var friske. Indgangen til vandrehjemmet, bad, toiletter, restaurant. For os

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008

MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 MED HØJSKOLEN I TYRKIET JANUAR 2008 Dagbog fra Tyrkiet Søndag d. 13. jan. mandag d. 14. jan. 2008 Vi mødtes oppe på Limfjordsskolen kl. 18 og gjorde os klar til at tage med svømmebussen, som kørte os til

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Man skal kravle, før man kan gå

Man skal kravle, før man kan gå ~ 12. december ~ Man skal kravle, før man kan gå af Sven P. Lise så på sin Far med store beundrende øjne. De havde været inde i en specialbutik som kun handlede med julepynt, og faren havde fyldt indkøbsvognen

Læs mere

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo.

Da gymnasterne sammen med hjælpetrænerne havde leget nogle lege, kom Johnny og underviste i taekwondo. I Vorbasse KFUM Idrætsforenings Gymnastikafdeling er Børneweekend blevet en dejlig tradition. En flok af glade gymnaster overnatter en nat inde i hallen, hvor der er gang i mange aktiviteter bl.a lege,

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt

tætte kampe fortsatte, men ud på eftermiddagen trak englænderne fra og i sidste ende endte det med at England vandt Kinsman Cup 2014 Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) og Carshalton Junior Badminton Club, fra Sutton, England mødtes for 31. gang til den årlige Påsketurnering Kinsman Cup. I år gik turen til Sutton, hvor

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Denne dag blev det heller ikke til en kudu.

Denne dag blev det heller ikke til en kudu. DRØMMEN OM AFRIKA Den 28. januar sidst på eftermiddagen ankom vi til Matswani, forventningerne var store, spændingen og humøret var helt i top. Vi fik en dejlig velkomst og et glas champagne.. Det hele

Læs mere

Dagbog - Kinaturen. Indledning

Dagbog - Kinaturen. Indledning Dagbog - Kinaturen Indledning En dag i juni, fik far en mail fra Badminton Danmark. Der stod, at jeg havde vundet en tur til China Open, sammen med 9 andre spillere fra Danmark. Jeg vandt ved lodtrækning,

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Turen til Schwerin november -1. december

Turen til Schwerin november -1. december Turen til Schwerin 2016 29. november -1. december 1 2 Rejsen foregik i dagene fra tirsdag den 29. november til og med torsdag den 1. december. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested,

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd.

Lejrskole tur. Derefter kørte vi til Gottrop slot som ligger i Tyskalnd. Lejrskole tur. D 10-5-10 skulle vi til Tyskland med skolen i 3 dage. Vi kørte fra Rindum kjærgaard ca. kl. 8:15. Vi kørte ned mod Tyskland, men før vi kørte ind i Tyskland, skulle vi lige ind i Møgeltønder

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

5. december Det sner og vi bliver fotograferet

5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. DECEMBER I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Vinter 2017/ December - Januar - Februar

Vinter 2017/ December - Januar - Februar Vinter 2017/2018 - December - Januar - Februar Nissejagt i Stensbæk Plantage - Grønne Spirer - Spring ud i naturen Så er det blevet den 1. december, en måned som børnene glæder sig til. Fordi der plejer

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien! Grand Prix! DAG 5 + 6!

! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien! Grand Prix! DAG 5 + 6! REJSEBREV FRA SOFIA, Bulgarien Grand Prix DAG 5 + 6 Dag 5 Torsdag var dagen, hvor alle skulle skyde individuelle finaler. Der blev skudt nogle rigtig gode pile, og alle gjorde deres bedste for at komme

Læs mere

Sommerferie 2014 Den August

Sommerferie 2014 Den August Sommerferie 2014 Den 19-21 August Rollatorbanden på Skagen En lille fortælling, om vores ferie Af Ester og Hanne Tirsdag den 19. august skulle vi, Ragnhild, Ketty, Elly og Krista, endelig på sommerferie

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag!

Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Danmarks største FAI trekant - på VSK s 75 års jubilæumsdag! Hvordan kan det blive mere perfekt? Her kommer historien - for dem der har lidt tid. Jeg har i mange år forsøgt at slå rekorden for den største

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Dag 5 Island d. 6/8-2016

Dag 5 Island d. 6/8-2016 Dag 5 Island d. 6/8-2016 Vi vågnede op til en smuk morgen i Myvatn med udsigt over søen. Kaffe og havregrød, så var vi klar. Man kan se køkkenteltet med den blå presenning. På venstre side af vulkankrateret

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole.

GRIBBEN VI TRODSEDE REGNEN! Mandag d. 19. August, blev der holdt Stor ipad dag på Gribskov efterskole. GRIBBEN August 2013 NR. 1 VI TRODSEDE REGNEN! VI CYKLEDE CA. 40 KM PÅ 3 DAGE. hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl hdjfksadbfksbfwvcbnsvmhjsgfkjwedl Selvom det regnede på

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere