DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter. Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter. Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub."

Transkript

1 DGI Midtjylland Svømning AQUA BABY WORKSHOP 2014 Lørdag, den 27. september 2014 i Ikast Svømmecenter Lavet i samarbejde med Ikast Svømmeklub.

2 Aqua Baby workshop Inspirationsevent målrettet trænere/instruktører, der underviser i eller blot er interesseret i emner med alt fra graviditetstræning til baby- og småbørnssvømning. MODULINDDELING Kl Modul 1 - Baby med særlige behov (teori) - Gravidhold - organisering (gymnastiksal - teori) - Dyk (varmt bassin) - Sanglege - fokus på greb - for nye (stort bassin) Kl Modul 2 - Brug af opdriftsmidler - fordele/ulemper (teori) - Gravid - hvad må man? (gymnastiksal - teori) - Dyk (varmt bassin) - Svøm med din baby (stort bassin) Kl Modul 3 - Målrettet undervisning ift. barnets vandudvikling (teori) - Vilde lege (varmt bassin) - Aquafitness for nybagte mødre med børn (stort bassin) børnesvømning - organisatorisk og praktisk (gymnastiksal - teori) - Sansemotoriske øvelser (varmt bassin) - Aquafitness for gravide (stort bassin) Kl Modul 5 - Forældre kontakt/kommunikation (teori) - Sanglege med progressioner (gymnastiksal - teori) - Selvlivredning (varmt bassin) - Kom i form mor / stram op (stort bassin) Kl Frokost Du sammensætter dagen efter de workshop, du har lyst til at deltage i. Bemærk: Begrænset antal pladser ved hver workshop. Ved workshop i vandet er undervisningen målrettet deltagerne i vandet. Er den ønskede workshop ved tilmelding fyldt op, kan man sidde på kanten og observere. Dette vælges ved tilmelding. Kl Modul 4 - Motorisk og social udvikling (teori) - Overgang fra småbørnssvømning til

3 Modulbeskrivelser Teoretiske workshops Baby med særlige behov (Lene Skovgaard) Få et indblik i konkrete øvelser og tilgang til babyer/børn med særlige behov. Det kan være for tidlig fødte eller børn med fysisk og psykisk handicap indtil 3 år. I vil få ideer til hvorfor og hvordan i kan gribe det an i praksis i jeres undervisning. Brug af opdriftsmidler fordele og ulemper (Lene Skovgaard) Hvad er HOT og hvad er NOT. I vil få lidt viden omkring vandets egenskaber og opdriftsmidlernes anvendelse ift. babysvømning. Hvad er udviklende for barnets vandudvikling. I vil få ideer med hjem til jeres undervisning, hvornår, hvorfor og hvordan i bruger opdriftsmidler på den konstruktive og udviklende måde. Målrettet undervisning ift. barnets udvikling (Lene Skovgaard) Uanset barnets alder spiller vandudviklingen en stor rolle for tilrettelæggelse af undervisningen. På denne workshop bliver du præsenteret for hvilke tiltag og tilgang der sikrer barnets vandudvikling. Motorisk og social udvikling (Majbritt Mørk) Motorisk og social udvikling hænger uadskilligt sammen. På workshoppen vil der blive givet en forståelse for hvornår man i sin undervisning kan gøre brug af givende øvelser/lege og en forståelse af barnets reaktioner. Forældrekontakt-/kommunikation (Majbritt Mørk) Få input til en god og anerkendende kommunikation med forældre og det at skabe en god kontakt. Ligeledes berørers former for modstand, samt gode indfaldsvinkler, former for spørgsmål, der åbner op for dialog, og skaber tillid Der vil blive arbejdet med at bevidstgøre deltageren om egen rolle i kommunikationen.

4 Modulbeskrivelser - fortsat Teoretiske workshops gymnastiksal Gravidhold- organisering (Jane Klode) Workshoppen for dig der gerne vil have gravidhold op at stå eller at optimere eksisterende hold. Vi kommer ind på de særlige forhold der er, når man har gravidhold. På praktisk niveau såvel som organisatorisk. Og du får bud på hvorledes du får fat på de gravide til dine hold. Gravid- hvad må man? (Jane Klode) Denne workshop giver dig en gennemgang af de udfordringer de gravide kan have og en gennemgang af de gravides typiske usikkerheder og spørgsmål, så du er godt rustet til at have et gravidhold eller have gravide på dit almindelige hold. Det kan også være interessant for dig, der underviser på babyhold med nybagte mødre. Overgang fra småbørnssvømning til børnesvømning organisatorisk og praktisk (Anne Bomberg) Få råd til organisering af overgangen fra småbørnssvømning med forældre til børnesvømning uden forældre i svømmeforeningen, så der ikke er en kløft mellem overgangen. Derudover får du praktiske redskaber, som du kan anvende konkret til at tilrettelægge undervisningen i småbørnssvømning, hvor der er fokus på at øge barnets selvstændighed. Sanglege med progressioner - for erfarne instruktører (Anne Bomberg) Workshoppen henvender sig til erfarne instruktører, som ønsker inspiration til at udvikle sanglege, så sanglegen stimulerer barnets udvikling. Der er således fokus på progressioner af sanglege, så det ikke altid er de samme sanglege med tilhørende øvelser, som laves i undervisningen.

5 Modulbeskrivelser - fortsat Undervisning i varmtvandsbassin Dyk (Majbritt Mørk) Gennemgang af dyk progressioner og deres nødvendighed i vandudvikling. Du vil blive præsenteret for den nyeste forskning om dyk og reflekser. Der skal med bringes dukker. Både for nye og erfarne instruktør. Vilde lege (Majbritt Mørk) Både babyer og mindre børn profiterer af vildskab. Vi vil have bølgeskvulp og glæde, vi sætter tempo på, med fokus på barnets udvikling. Der vil være inspiration til skønne lege hjemme i klubben. Der skal med bringes en dukke. Sansemotoriske øvelser (Lene Skovgaard) Bliv introduceret for sansemotoriske øvelser/aktiviteter. Sansemotorik er en af de bærende grundsten som babysvømning og alt udvikling bygger på. I vil få øvelser, aktiviteter samt meget kort gennemgang af teori som øvelserne hæfter sig på. Dette kan i anvende i jeres undervisning og til forældrevejledning. Selvlivredning (Lene Skovgaard) Bliv introduceret for selvlivrednings -øvelser/aktiviteter samt teori, der målretter vandudvikling, frigørelsen, selvstændigheden og trygheden i vandet hos babyen og forældre. Vi vil snakke kort om den selvlivredningsform som praktiseres i USA, og hvorfor denne model ikke lige kan overføres til den form for babysvømning, vi udøver i Danmark.

6 Modulbeskrivelser - fortsat Undervisning i 25 m. bassin Sanglege fokus på greb - for nye instruktører (Anne Bomberg) Her henvendes til kommende og nye babyinstruktører, som ønsker at få inspiration til, hvordan sanglege kan laves med tilhørende greb og bevægelser. Der er således fokus på, hvordan sanglege kan bruges til at stimulere barnets udvikling, så sanglege ikke blot synes I undervisningen, fordi det er hyggeligt. Svøm med din baby (Anne Bomberg) Få konkrete øvelser til, hvordan forælderen kan svømme med sit barn. De forskellige måder, som forælderen kan svømme med sit barn på, giver mulighed for en meget tæt kontakt mellem forælder og barn. Derudover giver øvelserne mulighed for at udfordre både forælderen og barnet, hvorfor øvelserne også kan bruges til at skabe mere vildskab i baby- og småbørnssvømning. Aquafitness for nybagte mødre med børn (Jane Klode og Anne Bomberg) For dig der har eller påtænker at oprette et hold, der favner bredere end almindelig AquaFitness/vandgymnastik og babysvømning. Du får træningsrelevante øvelser til mødre, hvor deres barn også får stimuleret sine sanser og vandudvikling. Aquafitness for gravide (Jane Klode) Her får du de konkrete øvelser, som de gravide kan have gavn af, og vi bygger videre med øvelser, som du som instruktør evt. kan være i tvivl om, hvorvidt de gravide må udføre, så du kan føle dig sikker i at have gravide på dit hold. Hvis du er ny instruktør kan det være en fordel at have deltaget på workshoppen Gravid- hvad må man? Kom i form mor / stram op (Jane Klode) Få konkrete bud på effektiv træning for kvinder, der både lige har født og hvor det er længere tid siden. Vi tager fat på de områder, som evt. er blevet udfordret af en graviditet og fødsel.

7 Undervisere Jane Klode - arbejder som jordemoder i Viborg og har eget firma. Hun har arbejdet med graviditets- og efterfødselstræning i 14 år, hvor hun udover at undervise gravide og barslende også har udviklet træningsfilm og koncepter i samarbejde med fysioterapeuter. Jane underviser på DGI s kurser omkring graviditetstræning. Anne Bomberg - læser kandidaten i uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet, og har arbejdet med svømning i alle aldre i foreningsregi de sidste 10 år. Anne har undervist i DGI-regi i fem år og specialiseret sig i baby- og småbørnssvømning. Hun har været forfatter til DGI s uddannelse i babysvømning og underviser endvidere på DGI s uddannelse i svømning i svømmeskolen. Majbritt Mørk - er uddannet afspændingspædagog og motorikvejleder, hvilket medvirker til en stor viden indenfor børns udvikling. Derudover har hun undervist i babysvømning i 13 år, og har i de sidste 6 år afholdt babysvømmekurser privat, og nu i DGI regi. Til dagligt administrerer Majbritt babysvømning på Marselisborgcentret i Aarhus. Lene Skovgaard - er uddannet social/special-pædagog, svømmelærer og motoriklærer. Lene har 20 års underviser erfaring med babysvømning/superbabysvømning, børnesvømning, begynder svømning samt svømning for børn/ unge med specielle behov, vandtilvænning og andre vandaktiviteter. Derudover er hun medforfatter til babysvømmebogen: Babysvømning Hvorfor og Hvordan.

8 PRAKTISKE OPLYSNINGER Tid: Den 27. september 2014 kl Kursussted: Ikast Svømmecenter Vinkelgade 9, 7430 Ikast Kursuspris Pris pr. deltager: Kr. 500,- For ikke-dgi medlemmer: Kr. 950,- Prisen er inkl. workshop, vand, frugt og let frokost. Tilmelding: Tilmelding skal ske via: TIlmelding skal ske senest den 13. september 2014 Notér ved tilmelding hvilke workshop du har valgt, så du på dagen ved hvad du skal deltage i. Efter hver workshop er der 10 min. pause, hvor der er mulighed for at få vand og frugt/grønt. Ankomst og omklædning fra kl , da første workshop starter kl Husk babydukke (hvis haves) samt tøj til at tage udover badetøjet, hvis du skal i gymnastiksal og/eller teorilokale. Alt ligger samlet. Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte: Kia Skov Rosenbrock, Idrætskonsulent DGI Midtjylland, tlf eller kia.rosenbrock@dgi.dk

DGI Midtjylland. Aqua Baby workshop. Lørdag d. 24. oktober 2015 i Ikast.

DGI Midtjylland. Aqua Baby workshop. Lørdag d. 24. oktober 2015 i Ikast. DGI Midtjylland Aqua Baby workshop Lørdag d. 24. oktober 2015 i Ikast www.dgi.dk 2 Program Modul / tid Lille bassin Max. 15 Store bassin Max. 25 Teorilokale i gymnastiksal Max. 50 Kl. 8.50 Velkommen Teori

Læs mere

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal.

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 6. januar 2018 kl i Skals Idræts- og svømmehal. DGI Midtjylland Svømning Aqua Baby Workshop Lørdag, den 6. januar 2018 kl. 9.00-14.00 i Skals Idræts- og svømmehal. www.dgi.dk/svoemning 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration

Læs mere

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 26. januar 2019 kl i Skals Idræts- og svømmehal.

DGI Midtjylland Svømning. Aqua Baby Workshop. Lørdag, den 26. januar 2019 kl i Skals Idræts- og svømmehal. DGI Midtjylland Svømning Aqua Baby Workshop Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9.30-14.30 i Skals Idræts- og svømmehal. www.dgi.dk/svoemning 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration

Læs mere

DGI Svømning. Aqua Baby Workshop. Søndag, den 27. januar 2019, kl i Slagelse.

DGI Svømning. Aqua Baby Workshop. Søndag, den 27. januar 2019, kl i Slagelse. DGI Svømning Aqua Baby Workshop Søndag, den 27. januar 2019, kl. 10.30-15.30 i Slagelse www.dgi.dk/svoemning 2 Aqua Baby Workshop Start året med at få ny viden og inspiration omkring undervisning i baby-

Læs mere

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni

Ekstra tilbud om svømning i maj og juni SILKEBORG SVØMMEKLUB Ekstra tilbud om svømning i maj og juni Mandag den 22. april vil administrationen tage stilling til, hvilke hold der evt. skal aflyses/lægges sammen. Derfor er det en fordel at tilmelde

Læs mere

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub

28. februar Aqua Fitness Workshop Inspiration, ideer og ny viden. Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub 28. februar 2015 Aqua Fitness Workshop 2015 Inspiration, ideer og ny viden Lavet i samarbejde med Them Svømmeklub Kom og få indspark til din undervisning Deltag i Aqua Fitness Workshop 2015 og få inspiration,

Læs mere

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning

Voksen i Vand Workshop 6. januar DGI Midtjylland Svømning DGI Midtjylland Svømning Voksen i Vand Workshop 6. januar 2019 Kom til Herning og bliv inspireret i alt fra Aqua Fitness til crawltræning og svømning for voksne. www.dgi.dk/201906753003 2 Voksen i vand

Læs mere

Baby/Super baby svømning

Baby/Super baby svømning Baby/Super baby svømning Revideret januar 2011 Indholdsfortegnelse Baby svømning... 3 Instruktion... 3 Generelle oplysninger... 3 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 3 Hygiejne... 3 Omklædning...

Læs mere

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016

Holdbeskrivelse og tider / sæson 2016 Gravid svømning Gravidsvømning foregår i Forum Horsens varmtvandsbassin. Bevægelse i vand er den bedste motion for gravide. Fysisk og psykisk velvære under graviditeten. Svømning afhjælper bl.a. graviditetsgener.

Læs mere

Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med.

Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med. Info om babysvømning: Babysvømning er kun for børn ( 0-3 år). Det er ikke tilladt at tage større børn med. Vandet i varmtvandsbassin er 34 g. varmt. Babysvømning kræver ikke tilmelding. Der er ikke instruktør

Læs mere

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år

Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen Forældre / Børn hold 0-6 år Andre foldere udgivet af Triton: Kontaktoplysninger Samværspolitik Svømmeskolen: Forældre / Børn hold 0-6 år Svømmeskolen: Børnesvømmehold K-afdelingen: Generelt

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2014 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 11. august 2014 til 31. december 2014 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin,

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2016

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2016 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2016 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2016 til 24. juni 2016 MANDAG 12 00-14 00... Offentlig svømning (varmtvandsbassin)

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Forår 2015 ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2015 til 30. juni 2015 MANDAG 06 00-08 00... Morgensvømning (sportsbassin, og

Læs mere

Babysvømning i Horsens svømmeklub

Babysvømning i Horsens svømmeklub Babysvømning i Horsens svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Ved at gå til babysvømning, vil man allerede fra første gang opleve en sjælden betagende velvære sammen med sit barn. Det er lige fascinerende

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2013 Åbent Hus tirsdag den 30. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 1. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf

Velkommen til Dorthes motorik dagpleje. Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf Velkommen til Dorthes motorik dagpleje Hørve Møllevej 17 Hørve Tlf 26601854 Velkommen Jeg hedder Dorthe Grathwohl, bor på Hørve Møllevej 17 her i Hørve. Jeg har været dagplejer siden år 2000. Jeg har tre

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser. efterår 2017 SPORT KULTUR EVENT

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser. efterår 2017 SPORT KULTUR EVENT Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser efterår 2017 SPORT KULTUR EVENT ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 14. august 2017 til 31. december 2017 MANDAG 06 00-08 00...Morgensvømning

Læs mere

EFTERÅR 2017 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

EFTERÅR 2017 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON EFTERÅR 2017 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON Babyplask (0-3 år) Superplask (2-4 år) Gravidsvømning Dus med vand Vandaerobic AquaFit AquaPilates AquaSpræl AquaCirkle Varmtvandstræning Svøm og Velvære CENTRUM

Læs mere

Børnesvømning Revideret maj 2010

Børnesvømning Revideret maj 2010 Børnesvømning Revideret maj 2010 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 2 Fodvorter, - hvad gør vi og hvad gør du... 2 Hygiejne... 2 Svømning... 2 Badetøj... 2 Omklædning og ordensregler i svømmehallen...

Læs mere

FORÅR 2018 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

FORÅR 2018 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON FORÅR 2018 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON Varmtvandstræning Svøm og Velvære Babyplask (0-3 år) Superplask (2-4 år) GravidSvøm Dus med vand Vandaerobic AquaFit AquaPilates AquaSpræl AquaCirkle CENTRUM FOR SPORT

Læs mere

Svømning 2010/2011. Program

Svømning 2010/2011. Program Svømning 2010/2011 Program HGF Svømning Indhold Hvem er vi?...3 Hvad vil vi?...3 Sæson...3 Efterårssæson...3 Forårssæsonen...3 Tilmelding...3 Gamle medlemmer...3 Betaling...4 Betaling via Girokort...4

Læs mere

2-5 årige børns svømmepotentiale

2-5 årige børns svømmepotentiale 2-5 årige børns svømmepotentiale Min historie Pædagog Instruktør i babysvømning USA, Sverige, England Motorikvejleder Idræt på Universitet Mødte Jesper Svømmeren Svømme eksamen Lars Bo Svømmeprojekt At

Læs mere

SjovtVand.dk Præsenterer:

SjovtVand.dk Præsenterer: SjovtVand.dk Præsenterer: forord Min Svømmebog er først og fremmest den unge svømmers holdepunkt gennem svømmeskolen. Den bliver et symbol på alt det barnet lærer i vandet. Barnet kan bruge bogen til at

Læs mere

Babysvømning i Horsens Svømmeklub

Babysvømning i Horsens Svømmeklub Babysvømning i Horsens Svømmeklub Hvorfor er babysvømning godt? Babysvømning giver barnet en følelse af velvære og minder barnet om den trygge tid i mors mave under graviditeten. Det er lige fascinerende

Læs mere

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening

Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Konkurrencesvømning i Hørsholm Svømmeforening Vi ønsker med den følgende information at give nye svømmere og deres forældre et indblik i, hvad der kræves af både svømmer og familie, for at dyrke konkurrencesvømning

Læs mere

2. Babysvømning: berigende oplevelser for forældre og barn (Praktisk)

2. Babysvømning: berigende oplevelser for forældre og barn (Praktisk) 2. spor: Børn og unge Bliv klogere på baby- og tumlingesvømning, børn i Svømmeskolen eller tweens og teenagere, som ikke vil dyrke konkurrencesvømning. I Svømmeskolen giver vi børn en vigtig og uundværlig

Læs mere

FORÅR 2017 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

FORÅR 2017 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON FORÅR 2017 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON NYHED EKSTRA HOLD Varmtvandstræning Babyplask (0-3 år) SuperPlask (2-4 år) Gravidsvømning Dus med vand Vandaerobic AquaFit AquaPilates AquaSpræl AquaCirkle Varmtvandstræning

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser. Efterår 2018 SPORT KULTUR EVENT

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser. Efterår 2018 SPORT KULTUR EVENT Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser Efterår 2018 SPORT KULTUR EVENT ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra den 20. august 2018 til 31. december 2018 MANDAG 06 00-08 00...Morgensvømning

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

FORÅR 2019 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

FORÅR 2019 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON FORÅR 2019 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON BabyPlask (0-3 år) GravidSvøm Varmtvandstræning Svøm og Velvære AquaFit AquaPilates AquaCirkle AquaSpræl Vandaerobic Dus med vand CENTRUM FOR SPORT OG EVENT SVØMMECENTRENE

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

EFTERÅR 2016 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

EFTERÅR 2016 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON EFTERÅR 2016 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON NYHED AquaCirkle Babyplask (0-3 år) SuperPlask (2-4 år) Gravidsvømning Dus med vand Vandaerobic AquaFit AquaPilates Aquaspræl Varmtvandstræning Svøm og Velvære CENTRUM

Læs mere

Velkommen. www.aqua-academy.dk

Velkommen. www.aqua-academy.dk Velkommen Rikke Hjorth 15 års erfaring med at undervise aquafitness Raske og syge / varmt og koldt vand 2012 grundlagde AquAcademy Udanner Aquafitness instruktører og afholder inspirationskurser for instruktører

Læs mere

Unge og rusmidler - hvordan griber vi det an?

Unge og rusmidler - hvordan griber vi det an? Unge og rusmidler - hvordan griber vi det an? I er mange i jeres kommune, der er i berøring med unge med rusmiddelproblemer. Men I har vidt forskellige opgaver, fagkompetencer og jeres arbejdspladser er

Læs mere

Tillykke, du er gravid.

Tillykke, du er gravid. Tillykke, du er gravid. Denne informationsfolder kan være relevant for dig og din familie hvis: 1. I overvejer at få lavet en test for at se, om jeres barn har Downs syndrom. 2. Nakkefoldscanningen viser,

Læs mere

Velkommen Hos Gitte Olsen

Velkommen Hos Gitte Olsen Velkommen Hos Gitte Olsen Motorik- og sprogdagplejer i Vig ed h n e p l u Selvhj Tryghe d Sprog Motor Nærv ær ik se l e b y ord f l i t Tid Natur Person lig udvikl in g Lidt om mig selv, og mit arbejde

Læs mere

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser forår & sommer 2017 SPORT KULTUR EVENT

Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser forår & sommer 2017 SPORT KULTUR EVENT Svømmecenteret i Nakskov Idrætscenter Åbningstider og priser forår & sommer 2017 SPORT KULTUR EVENT ÅBNINGSTIDER i svømmecenteret gældende fra 2. januar 2017 til 21. juni 2017 MANDAG 06 00-08 00...Morgensvømning

Læs mere

September Monsi Nyt

September Monsi Nyt September 2017 Monsi Nyt VELKOMMEN Efteråret er over os, og det betyder at det er tid til svømning. Jeg vil med dette lille velkomst skriv, byde både nye og tidligere medlemmer velkommen til sæsonen 2017/2018

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2012 Åbent Hus tirsdag den 1. maj kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra onsdag d. 2. maj kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

UDDANNELSES- KATALOG

UDDANNELSES- KATALOG 2016 Gode arbejds- og løftevaner Leg med sprog Marte-meo Førstehjælp Samspil og relationer Hvordan bidrager jeg til vi følelsen i samarbejdet Sans og motorik UDDANNELSES- KATALOG FOR DAGPLEJENS PERSONALE

Læs mere

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev

Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev Projekt Børn som pårørende Nyhedsbrev I dette nyhedsbrev kan du læse om hvad der sker netop nu i projekt Børn som pårørende i psykiatrien. Projekt Børn som pårørende i psykiatrien er et tre årigt samarbejdsprojekt

Læs mere

DGI Hundesport. Grunduddannelsen er her nu, så er du klar? I samarbejde med DCH tilbyder vi grunduddannelsen.

DGI Hundesport. Grunduddannelsen er her nu, så er du klar? I samarbejde med DCH tilbyder vi grunduddannelsen. DGI Hundesport Grunduddannelsen er her nu, så er du klar? I samarbejde med DCH tilbyder vi grunduddannelsen www.dgi.dk/hundesport 2 Vi har i samarbejde med DCH valgt at udbyde grunduddannelsen på Sjælland.

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm

Undervisning i vand. lubker.com. Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze. Babysvømning - 3 v/lone Ussing Elmstrøm Bevægelse i varmt vand v/merete Stoltze Mandag kl. 9.15-10.00 I det varme vand bliver alle kroppens muskler rørt. Vi starter op med opvarmende øvelser, hvor kredsløbet stimuleres og pulsen kommer op. Undervisningen

Læs mere

Velkommen. Mødegang 5

Velkommen. Mødegang 5 Velkommen Timerne lige efter fødslen, og den første amning Det nyfødte barns sanser og signaler. Samspil med barnet og amning den første tid derhjemme Trivsel hos hele familien Tilbud fra regionen og sundhedspleje

Læs mere

EFTERÅR 2018 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON

EFTERÅR 2018 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON EFTERÅR 2018 VELKOMMEN TIL EN NY SÆSON NYHED AquaStep BabyPlask (0-3 år) AquaFit AquaPilates AquaCirkle Vandaerobic GravidSvøm Dus med vand Varmtvandstræning Svøm og Velvære AquaSpræl CENTRUM FOR SPORT

Læs mere

Velkommen til Idræt for børn med særlige behov - Teorikursus. Fokus på børn med ADHD og autisme

Velkommen til Idræt for børn med særlige behov - Teorikursus. Fokus på børn med ADHD og autisme Velkommen til Idræt for børn med særlige behov - Teorikursus Fokus på børn med ADHD og autisme 1 Kursets underviser Præsentation Christine Scheel-Hincke - Idræt og Sundhed ved Syddansk Universitet - Projektleder

Læs mere

TIDSPLAN FOR DGI SPEEDO AQUA CONVENTION 2013 1

TIDSPLAN FOR DGI SPEEDO AQUA CONVENTION 2013 1 LØRDAG Vandrerhjem Varmtvandsbassibassin Aktivitets- Lagunebassin Bølgebassin Hæve- Konkurrence- Udspris- bassin bassin 07.00-09.00 Morgenmad 9:00-9:40 Fælles velkomst i badmintonhallen, idémager bag DGI

Læs mere

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr

alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Drengelejr 2009 Drengeudvalget i DGI Sydvest indbyder alle drenge fra 6-13 år til drengelejr Hvad er drengelejr? 24 timer, hvor du laver gymnastik og prøver en masse andre forskellige ting. På lejren skal

Læs mere

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE På Platanhaven bygger vi med klodser, hopper, leger med dukker, kigger i bøger, spiller på computer, taler sammen og løber

Læs mere

Velkommen Hos Gitte Olsen

Velkommen Hos Gitte Olsen Velkommen Hos Gitte Olsen Motorik- og sprogdagplejer i Vig Nærvær Tryghed Sprog Natur Sanser Motorik Personlig udvikling Tid til fordybelse Lidt om mig selv, og mit arbejde med børnene. Jeg hedder Gitte,

Læs mere

Efteruddannelse for trænere i kreds 3

Efteruddannelse for trænere i kreds 3 Efteruddannelse for trænere i kreds 3 21. og 22. november 2015 Viborg Vandrerhjem,Vinkelvej 36, 8800 Viborg August 2015 Det populære Viborg-kursus med masser af læring og inspiration. Vi har forsøgt at

Læs mere

Tillykke, du er gravid.

Tillykke, du er gravid. Tillykke, du er gravid. Denne informationsfolder kan være relevant for dig og din familie hvis: 1. I overvejer at få lavet en test for at se, om jeres barn har Downs syndrom 2. Nakkefoldscanningen viser

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Strategi 2015-18 20/01/15 1

Strategi 2015-18 20/01/15 1 Strategi 2015-18 20/01/15 1 SWOT model 2014 Strengths Stærk organisa-on Veluddannet og erfarent trænerteam særligt i K- afdelingen Klar og etableret klubånd baseret på gensidig respekt og anerkendende

Læs mere

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene

Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene Haletudse: Haletudser (3-6 år): Holdene er for børn, som ikke kan svømme, eller som skal i vandet for første gang. Gennem leg og øvelser får børnene fortrolighed med vand, og prøver samtidig de første

Læs mere

Kurser 2014 www.autismecenter.dk

Kurser 2014 www.autismecenter.dk Kurser 2014 www.autismecenter.dk Indhold s. 3 Autismecenter Storstrøm s. 4 Undervisere og priser s. 5 Kurser til din arbejdsplads s. 6 Grundlæggende viden om autisme og ADHD - Modul 1 s. 7 Grundlæggende

Læs mere

Integrationsprojekt i AGF

Integrationsprojekt i AGF Integrationsprojekt i AGF Projektleder Anne Kofoed Nannerup (uden billeder af pigerne og kvinderne) Præsentation Anne Kofoed Nannerup, 23 år Studerer til sygeplejerske i Aarhus Tidl. konkurrencesvømmer

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje eller klub

Drømmer du om at arbejde med mennesker? om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje eller klub Drømmer du om at arbejde med mennesker? 6 ugers jobrettet AMUuddannelse for dig, der drømmer om at arbejde i børnehave, vuggestue, dagpleje eller klub WWW.UCC.DK Uddannelse og opkvalificering skaber vejen

Læs mere

Genfind din figur. Din ultimative guide til at få din krop tilbage. E-guide 2 Uge 13-20 efter fødslen. En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen

Genfind din figur. Din ultimative guide til at få din krop tilbage. E-guide 2 Uge 13-20 efter fødslen. En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen Genfind din figur Din ultimative guide til at få din krop tilbage E-guide 2 Uge 13-20 efter fødslen En e-publikation af Thora Bjørn-Kristensen Sæt tændstikken til lunten Velkommen til Superfit Mor s E-guide

Læs mere

Kursuskatalog. Efterår Vends Motorik og Naturskole Dyrgaard Gl. Assensvej Nørre Aaby Tlf.:

Kursuskatalog. Efterår Vends Motorik og Naturskole Dyrgaard Gl. Assensvej Nørre Aaby Tlf.: Kursuskatalog Efterår 2018 Vends Motorik og Naturskole Dyrgaard Gl. Assensvej 46 5580 Nørre Aaby Tlf.: 28 14 40 03 www.motorikognatur.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Motorikvejleder - 4 ugers kusus... 1 Motorikassistent

Læs mere

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk

Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt. Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016. www.ebeltoftsk.dk www.ebeltoftsk.dk Stedet hvor alle aldre mødes og har det sjovt LOGO SVØMMEKLUB SAMT EIF Så er det igen tid for tilmelding til svømmesæsonen 2015/2016 Sæsonen starter mandag den 07. september 2015 og slutter

Læs mere

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Gruppe Krop og bevægelse I Skanderborg vil vi understøtte at børn gives mulighed for at vælge sunde livsvaner sikre at der er fokus på kost og bevægelse. Den bedste start

Læs mere

Kursus og konferenceoversigt

Kursus og konferenceoversigt 2014 Kursus og konferenceoversigt Vilkår præmatures...født for tidligt Indledning Det er med stor glæde at vi her præsenterer Landsforeningen Præmatures Vilkårs kursus og konferenceprogram for 2014. Vi

Læs mere

DGI Midtjylland Svømning Kursusoversigt

DGI Midtjylland Svømning Kursusoversigt DGI Midtjylland Svømning Kursusoversigt Få et hurtigt overblik Udarbejdet af: Diana Nonbo (Uddannelsesudvalg) Dorthe K. Nielsen (Uddannelsesudvalg) Linette N. Sørensen (Idrætskonsulent) DGI Underviserne

Læs mere

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner 2 3 Idræt, Leg og Bevægelse Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/Daginstitutioner

Læs mere

DGI Speedo Aqua Convention

DGI Speedo Aqua Convention Oplev landets og vandets bedste undervisere DGI Speedo Aqua Convention Tidsplan for 2.- 3. november 2013 i Esbjerg Tidsplan - lørdag (Våd 1) Varmtvandsbassibassin Aktivitets- Lagunebassin Bølgebassin Konkurrence-

Læs mere

Inspirations pixi. Tween Sing

Inspirations pixi. Tween Sing Inspirations pixi Tween Sing Du sidder med en pixibog der indeholder inspiration til Tween Sing aktiviteter målrettet børn, der går i 3.-6. klasse. Tween Sing kan bruges som en del af en eksisterende klub

Læs mere

Forår 2016 DOF Center for krop og bevægelse

Forår 2016 DOF Center for krop og bevægelse Forår 2016 DOF Center for krop og bevægelse Fasanvej 14-3600 Frederikssund Tlf. 42 50 85 50 - www.brugkroppen.dk Velkommen Velkommen til forårssæsonen 2016 med disse kursustilbud til alle, der har brug

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Tina Nagina Juul Madsen

Tina Nagina Juul Madsen Tina Nagina Juul Madsen Fra: Stevns Kommune via Stevns Kommune Sendt: 12. august 2019 14:08 Til: }Kultur-fritid Emne: Fra Stevns.dk: Søg tilskud til din forening Vedhæftede filer: parasportdanmark.pdf

Læs mere

Indhold. Dagplejens kerneopgave. Invitation til sjov, leg og generalforsamling. Dagplejernes udviklingskurser. Ny chef for pasningstilbud 0-6 årige

Indhold. Dagplejens kerneopgave. Invitation til sjov, leg og generalforsamling. Dagplejernes udviklingskurser. Ny chef for pasningstilbud 0-6 årige Indhold Dagplejens kerneopgave Invitation til sjov, leg og generalforsamling Dagplejernes udviklingskurser Ny chef for pasningstilbud 0-6 årige Inspiration til fødselsdagsfrokost Dagplejens egen hjemmeside

Læs mere

Giv tid til forandring. - Længere forløb for par og skilte forældre giver stort udbytte

Giv tid til forandring. - Længere forløb for par og skilte forældre giver stort udbytte Giv tid til forandring - Længere forløb for par og skilte forældre giver stort udbytte Indledning Folkekirkens Familiestøtte støtter forældre, som har velkendte udfordringer i hverdagen, og som ønsker

Læs mere

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL

MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL MINI-SØHULEN LÆRINGSMÅL Mini-Søhulen Børnene har i overgangen fra børnehave til Mini-Søhulen brug for en pædagogik, der kan bygge bro mellem de to verdener. De to verdener er forskellige i forhold til

Læs mere

Aquafitness 29. årgang nr. 3 oktober 2011

Aquafitness 29. årgang nr. 3 oktober 2011 Aquafitness 29. årgang nr. 3 oktober 2011 www.nord-als.dk Formand (Kontakt til off. myndigheder) Lise Mikkelsen Email: formand@nord-als.dk Næstformand (Personaleansvarlig) Anne Dorthe Berendtz 61 683 683

Læs mere

MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT

MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT KURSUSMODULER TIL EN FORENINGS USFH MODUL 1 A FORENINGS USFH KLAR PARAT 9. ARRIL KL. 17.00 19.00 DELTAGERE: MEDARBEJDERE LYNGBJERGHUS OG NAUR SIR SKOLE MODUL 1 B: IDRÆTSFORENINGEN KLAR PARAT 9. APRIL KL.

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Træning Teknik Motion Sjov Samvær

Træning Teknik Motion Sjov Samvær Judo sommerlejr 2015 Træning Teknik Motion Sjov Samvær JEON KI YOUNG KOREANSK JUDO LEGENDE 3 x VM GULD 1 X OL GULD ÅRETS GÆSTETRÆNER Søndag d. 26. juli - Lørdag d. 1. august Har du planlagt din sommerferie

Læs mere

Tillykke, du er gravid.

Tillykke, du er gravid. Tillykke, du er gravid. Denne informationsfolder kan være relevant for dig og din familie hvis: 1. I overvejer at få lavet en test for at se, om jeres barn har Downs syndrom. 2. I i forbindelse med 1.

Læs mere

Tank Viden. Få kompetencer. Tænk videre...

Tank Viden. Få kompetencer. Tænk videre... PAMU-UDDANNELSER - DAGPLEJEN VEST - UDDANNELSER I ÅR 2018 Tank Viden. Få kompetencer. Tænk videre... ucsyd.dk Arbejdet som dagplejer Arbejdet som dagplejer, basis - 42918 Efter uddannelsen kan du med

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

Analyseresultater Graviditetsbesøg

Analyseresultater Graviditetsbesøg Analyseresultater Graviditetsbesøg Hovedkonklusion I analysearbejdet er der fokuseret på graviditetsbesøg som forældreforberedende generel indsats i forhold til primært jordemorens tilbud til vordende

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

HERNING KOMMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK

HERNING KOMMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK HERNING KOMMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK 2018-2022 INDLEDNING Formålet med Herning Kommunes Børne- og Ungepolitik er at sætte ramme og retning for udviklingen af livsduelige børn og unge. Alle skal have

Læs mere

Sådan støtter du dit barns sansemotoriske udvikling

Sådan støtter du dit barns sansemotoriske udvikling Sådan støtter du dit barns sansemotoriske udvikling De fleste børn fødes med de rette motoriske forudsætninger og søger selv de fysiske udfordringer, der skal til for at blive motorisk velfungerende. Men

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING

VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING VELKOMMEN TIL HERLEV SVØMNING SÆSON 2018-2019 Vores Teams af trænere og hjælpetrænere glæder sig rigtig meget til at komme i gang med sæsonen. Vi ser frem til rigtig mange gode timer med sjov, læring og

Læs mere

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland DGI Agility Sæsonhæfte 2013 DGI Midt- og Vestsjælland indhold Formanden har ordet... 3 Kontakt og samarbejde gennem leg med din hund... 4 Hyrdedag... 5 Agilityhandling både teknik og praktik... 6 Kursus

Læs mere

Forenings-SFO Snedsted Skole

Forenings-SFO Snedsted Skole Forenings-SFO Snedsted Skole - Et nyt tiltag i Thisted Kommune Kære forældre Efter jul skal vi i gang med forenings-sfo ens periode 2 i dette skoleår. Flere af aktiviteterne fortsætter som hidtil, men

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Fit moms 2 be. Bootcamp

Fit moms 2 be. Bootcamp Fit moms 2 be Bootcamp 12 ugers bootcamp for gravide Vores fit moms 2 be bootcamps er designet til gravide der ønsker at få det bedste ud af sin graviditet og som ønsker at give sit ufødte barn de bedste

Læs mere

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk

2010/2011 i HINNERUP-BADET. NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk 2010/2011 i HINNERUP-BADET NB! Kontakt til svømmeklubben kun via hjemmesiden: www.hog-hinnerup.dk tilmelding OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS OBS NY TILMELDINGSPROCEDURE: Tilmelding for nuværende

Læs mere

Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017

Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017 Opstart af DGI Trænerspireforløb Nørre Alslev- og Eskilstrup Skole 6. februar 2017 Maja Damgaard 1. Velkommen og opvarmning 2. Status fra foregående møder 3. Hvorfor vælger man valgfaget og hvad lærer

Læs mere