NY MOBILITET EXECUTIVE SUMMARY - EVALUERINGSRAPPORT, AUG. 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NY MOBILITET EXECUTIVE SUMMARY - EVALUERINGSRAPPORT, AUG. 2017"

Transkript

1 01 02 NY MOBILITET EXECUTIVE SUMMARY - EVALUERINGSRAPPORT, AUG Ny Mobilitet er et pilotprojekt udviklet til at teste alternative transportformer på 100 beboere i to områder omkring hhv. Henrik Ibsens Vej på Frederiksberg og Krusågade i København. Til det formål blev der sammensat en mobilitetspakke med tilbud til delebiler, bybiler, lejebiler og bycykler, som alle beboere kunne afprøve fra 1. april til 30. juni Mobilitetspakkens formål var at give beboere et alternativ til privatbilen. Projektets mål var, at 20 beboere skulle opmagasinere deres bil. De bilejere, der opmagasinere deres bil blev tilbudt et Rejsekort med 2520 kr. og 2 x 500 kr. gavekort på biludlejning gennem GoMore. I de to gader blev der etableret en mobilitetshub med delebiler og bycykler, og etableret nye byrumsløsninger i form af miniparker i dialog med beboerne. 162 personer har testet en mobilitetspakke med delebiler, lejebiler og bycykler i 3 måneder og syv bilejere har opmagasineret deres bil. BAG OM PROJEKTET Mange gader i København og Frederiksberg har en belægningsgrad for offentlige parkeringspladser på over 100 %. En droneundersøgelse foretaget af COWI i januar 2017 viser, at hver fjerde bil på Vesterbro og Østerbro er en weekendbil, altså en bil som holder stille fra mandag til fredag. Hver fjerde bil på Vesterbro og Østerbro holder stille i hverdagene. Med inspiration fra et lignende projekt i Berlin har et partnerskab bestående af Region Hovedstaden, Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune og BMW Group derfor udviklet en ny indsats, som giver beboere mulighed for at prøve delebiler og andre alternativer. Hvis weekendbilernes ejere kan klare deres transportbehov med delebiler eller lejebiler, kan det reducere parkeringsproblemerne, fremme grøn transport og frigive parkringspladser til andre formål, hvilket kan gøre byen til et bedre sted at bo. For eksempel ved at etablere flere grønne arealer, opholdssteder for børn og ældre, cykelparkering, cafeterrasser, m.m. Projektet har indsamlet en stor mængde feedback fra deltagerne gennem interviews, spørgeskemaundersøgelser og borgerinddragelse, der viser de barrierer, som beboerne har mødt, og hvilke incitamenter der kunne hjælpe dem med at anvende alternative transportformer. Krusågade før. Krusågade efter. Miniparken er til højre og mobilitetshubben er på den modsatte side.

2 03 04 RESULTATER OG ANBEFALINGER Ny Mobilitets forundersøgelse på Krusågade og Henrik Ibsens Vej viste, at ud af 192 respondenter, var 122 interesseret i at teste mobilitetspakken (heraf 45 bilejere), og 18 bilejere var villige til at opmagasinere deres bil. I alt tilmeldte 162 beboere sig og 7 opmagasinerede deres bil. Deltagerne er yngre, har flere børn og en højere indkomst end gennemsnittet. De fleste bilejere er fritidsbilister, der ikke bruger bilen til pendling. En fjerdedel af deltagerne har i projektperioden prøvet minimum et tilbud i mobilitetspakken. Deltagerne giver projektet en samlet karakter på 6,54 på en skala fra 1 til 10. Heraf er 21,6 % direkte fortalere for projektet med en karakter på 9 eller 10. KOMPLEKSITET Projektet har reduceret interessen for at købe en privatbil hos 51,6 % af ikke-bilejerne. Det var for mange deltagere svært at gennemskue de muligheder, mobilitetspakken indeholdt, hvordan man kunne bruge dem og hvor meget det ville koste. Deltagerne syntes, det var for komplekst at tilmelde sig og bruge de ni transporttjenester. Hvis mobilitetspakken var samlet i én konto med én app, svarer 55,7 % af deltagerne at det kunne erstatte behovet for at eje en privatbil og 67 % at de ville bruge den. UDVIDET KENDSKAB Projektet har vist sig at være et effektivt værktøj til at udbrede kendskabet til alternative transportformer, som er et vigtigt første skridt for at få flere borgere til at bruge dem. Efter forsøget mener 36,8 % af deltagerne at mobilitetspakken kan dække deres transportbehov (20 % af bilejerne) og 55,2 %, at den kan dække det med nogle forbedringer. Projektet har reduceret interessen for at købe en privatbil hos 51,6 % af ikke-bilejerne og 12,5 % erklærer at projektet har reduceret deres interesse meget. Hvis mobilitetspakken var samlet i én konto og en app kunne den så erstatte behovet for at eje en bil? Ja Synes du at du ved mere om transportformerne nu i forhold til før projektet? Nej 0% 15% 30% 45% 60% Ved ikke Bybiler Gomore Meget mere Delebiler Bycyklen Lejebiler Off. transp. Lidt mere Ikke mere Mobilitetspakken skal samles i en konto for at gøre oprettelsen nemmere og tilbyde en samlet app for at hjælpe brugerne med at finde det alternativ, der bedst matcher deres behov i forhold til tid og pris.

3 05 06 VARIGHED OG STØRRELSE At ændre på folks transportvaner tager tid, og tre måneder er ikke nok til at introducere alternativerne i deltagernes hverdag. Det kan dog observeres, at Ny Mobilitet har påvirket deltagernes holdninger og kendskab til alternative transportformer. Holdninger og kendskab er det første skridt på vejen mod vaneændring. Projektets mobilitetshubs og miniparker viste sig at kunne servicere flere beboere end kun beboerne fra de to gader de blev etableret i. Der kan skabes incitament til fjernparkering i udvalgte parkeringshuse med lav belægningsgrad, frem for opmagasinering, for at få flere bilejere med. Incitamenterne til opmagasineringen skal kunne bruges på flere transporttjenester. Forsøgsperioden bør være længere end 3 måneder for at give beboerne tid til at prøve alternativerne og ændre deres vaner. Indsatsen egner sig bedst til et område på størrelse med et kvarter (5-6 gader), da mobilitetshubben og miniparken kan servicere mange beboere. OPMAGASINERING 7 bilejere har opmagasineret deres bil under forsøgsperioden, hvilket viser, at det er svært at få folk til at droppe privatbilen. Når de andre bilejere blev spurgt til det sagde 20 % af dem, at et større økonomisk incitament, som modsvarer deres faktiske udgifter, ville have fået dem til at opmagasinere. 20 % af dem svarede også, at det økonomiske incitament skulle kunne bruges på alle tjenester, så de selv kunne vælge, hvor de ville bruge pengene (2/3 af kompensationen var på et Rejsekort). Derudover svarede flere bilejere, at de ville have nemmere ved at fjernparkere deres bil i et parkeringshus end ved at opmagasinere bilen helt. PRIS Flere deltagere har nævnt, at delebiler og lejebiler var for dyre til at de ville bruge dem. Det afspejles ved, at ti gange så mange deltagere brugte bybiler sammenlignet med delebiler. Derudover tilbød bybilerne gratis minutter til at tiltrække nysgerrige brugere, mens delebilerne tilbød rabatter på abonnementer og ingen gratis minutter/km til at teste bilerne. I den sammenhæng er det dog vigtigt at forstå, at hvor bybilerne primært bruges til kortere byture, så bruges delebilerne til længere fritids-/weekendture. Delebiler kan potentielt erstatte weekendbiler helt, men fordi fritids-/weekendture er forbundet med en større udgift, så kræver valget også flere overvejelser. Hvis projektpartnerne ønsker at fremme delebiler yderligere kan flere nysgerrige tiltrækkes ved at tilbyde gratis abonnement og nogle fri kilometer i perioden. Denne prisbarriere kan fx også afhjælpes med et system som viser on-demand, hvor meget en bestemt tur koster med hhv. privatbil og delebil, så brugerne kan se prisen når de overvejer turen. Mobilitetspakken skal indeholde gratis minutter eller kilometer til alle tjenesterne så flere prøver dem. Henrik Ibsens Vej før. Henrik Ibsens Vej efter. Miniparken i forgrunden, bycykler og delebiler i baggrunden.

4 07 08 BYRUMMET 72,4 % af respondenterne i forundersøgelsen (19,2 % af gadernes beboere) syntes, det er en god eller meget god idé at kommunen arbejder på at omdanne parkeringspladser til andre formål som grønne arealer med bænke, legepladser, cykelparkering, m.m. Den største motivation for at deltage i projektet var udsigt til bedre byrum (24,6 %), efterfulgt af rabatterne (20,3 %). I den forbindelse var grønne arealer den mest efterspurgte type omdannelse med 36,3 %. Efter projektet er 74 % af deltagerne stadig enige i, at kommunen skal fortsætte med at omdanne parkeringspladser til andre formål og de bedømmer miniparken med 5,3 ud af 7 stjerner med hensyn til dens positive effekt på gaden. Miniparkerne blev hovedsageligt brugt som kortvarige opholdssteder for børnefamilier og ældre på vej til og fra deres hjem. I København kom cykelparkering ind som det næst vigtigste efter grønne arealer. På Frederiksberg var det opholdssteder for børn og ældre. Hvad synes du om at kommunen omdanner parkeringspladser til rekreative områder? 0% 10% 20% 30% 40% OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE Ny Mobilitet er et offentlig-privat projekt, som har formået at skabe et succesfuldt samarbejde mellem tre offentlige myndigheder, én bilproducent og ti transportleverandører. Dette kan bane vejen for et frugtbart samarbejde i fremtidige projekter. Det giver også de offentlige myndigheder en bedre forståelse for, hvordan de kan bruge deleøkonomien og nye teknologier til at løse transportproblemerne. Derudover kan det hjælpe transportsektoren med at udvikle nye tjenester indenfor grøn transport og servicere byboerne mere effektivt. KONKLUSION Projektet har vist sig at være et effektivt værktøj til at udbrede kendskabet til alternative transportformer og har fået stor opbakning fra beboerne, hvad angår omdannelse af parkeringspladser til alternative byrumsløsninger. 7,4 % af beboerne fra begge gader har tilmeldt sig projektet, hvilket viser en betydelig interesse fra borgerne og et stort potentiale for indsatsen. På baggrund af beboernes læring, deres feedback og samarbejdet mellem transportleverandører og offentlige myndigheder har pilotprojektet gjort mange vigtige erfaringer, der kan bane vejen for en opskalering i andre kvarterer og byer. Projektet er også et eksempel på et godt samarbejde mellem private virksomheder og offentlige myndigheder, der giver mange muligheder for at skabe vækst, reducere trængsel samt fremme grøn delemobilitet. Meget god idé God idé Hverken / eller Dårlig idé Meget dårlig idé Ved ikke Parkeringspladser kan med fordel omdannes til små rekreative områder, som børnefamilier og ældre kan bruge til korte ophold. Tilpas omdannelsen til de lokale behov ved at spørge beboerne. er Ny Mobilitet har potentiale til at fremme grøn transport og bedre byliv i København og på Frederiksberg. Indsatsen egner sig bedst til et område på størrelse med et kvarter (5-6 gader), da mobilitetshubben og miniparken kan servicere mange beboere. Forsøgsperioden skal være længere end 3 måneder for at give beboerne tid til at prøve alternativerne og ændre deres vaner. Mobilitetspakken skal samles i en konto for at gøre oprettelsen nemmere og tilbyde en enkel app for at hjælpe brugerne med at finde det alternativ der bedst matcher deres behov i forhold til tid og pris. Mobilitetspakken skal indeholde gratis minutter eller kilometer til alle tjenesterne så flere prøver dem og incitamenterne til opmagasineringen skal kunne bruges på flere transporttjenester. Tilbyd incitamenter for fjernparkering i udvalgte parkeringshuse frem for opmagasinering for at få flere bilejere med. Parkeringspladser kan med fordel omdannes til små rekreative områder, som børnefamilier og ældre kan bruge til korte ophold. Tilpas omdannelsen til de lokale behov ved at spørge beboerne.

5 PROJEKTPARTNERNE ER TRANSPORTLEVERANDØRERNE ER PROJEKTET ER OGSÅ UDFØRT I SAMARBEJDE MED

Projekt Ny Mobilitet Fleksibel transport og bedre byrum

Projekt Ny Mobilitet Fleksibel transport og bedre byrum The Capital Region of Denmark Projekt Ny Mobilitet Fleksibel transport og bedre byrum Trafikdage 2017 29/08/2017 Kathrine Fjendbo Jørgensen, Specialkonsulent, Region Hovedstaden Et partnerskab mellem Ny

Læs mere

Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN Tanja Ballhorn, Københavns Kommune

Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN Tanja Ballhorn, Københavns Kommune Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN 2017-2020 Tanja Ballhorn, Københavns Kommune Delebiler i Danmark forskellige muligheder Delebiler med fast stamplads Delebiler uden fast stamplads Nabo-til-nabo biler

Læs mere

Ny Mobilitet. Fleksibel transport og bedre byrum. Evalueringsrapport

Ny Mobilitet. Fleksibel transport og bedre byrum. Evalueringsrapport Ny Mobilitet Fleksibel transport og bedre byrum Evalueringsrapport 1 Ny Mobilitet Fleksibel transport og bedre byrum Udgivelsesdato: 15. september 2017 Udgivet af: Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 DK

Læs mere

Analyser af elbilers driftsøkonomi

Analyser af elbilers driftsøkonomi PROJEKTER OM ELBILER Vi udvikler og igangsætter projekter i tæt samspil med relevante parter i skabelsen af en grøn omstilling i hovedstadsregionen. Vi samler alle relevante partnere med det fælles fokus

Læs mere

Bilag 3, Dialog med interessenter i forbindelse med udarbejdelse af indstilling

Bilag 3, Dialog med interessenter i forbindelse med udarbejdelse af indstilling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Bilag 3, Dialog med interessenter i forbindelse med udarbejdelse af indstilling Anledningen til at igangsætte arbejdet med en politisk

Læs mere

SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE / Anders Rody Hansen, Projektleder Teknik- og Miljøforvaltningen, København Kommune Elbilnetværksmøde for kommuner tirsdag d. 15. maj 2018 Selvkørende Køretøjer

Læs mere

Kendte til Lokaludvalget i forvejen

Kendte til Lokaludvalget i forvejen Samlet data fra bydelsplanundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet gennem Østerbro Borgerpanel i perioden 2.-24. januar 217 (5 dage). Spørgeskemaet er blevet sendt ud på

Læs mere

Notat. Bilag 2: Status for Strategi for delebiler i København

Notat. Bilag 2: Status for Strategi for delebiler i København Byens Udvikling Teknik- og Miljøforvaltningen Notat Bilag 2: Status for Strategi for delebiler i København 2017-2020 Strategi for delebiler i København 2017-2020 blev vedtaget af Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Delebiler i småbyer Brugerinterviews i Fynshav. Hvad synes beboerne i Fynshav om delebilsordningen?

Delebiler i småbyer Brugerinterviews i Fynshav. Hvad synes beboerne i Fynshav om delebilsordningen? Delebiler i småbyer Brugerinterviews i Fynshav Hvad synes beboerne i Fynshav om delebilsordningen? Respondenter Respondent Køn Alder Personer i husstanden Indkomst ca. efter skat pr. måned (ikke for husstanden

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

Til Københavns Kommune

Til Københavns Kommune Til Københavns Kommune Dato Ansøgning om tilladelse til at gennemføre et forsøg med omstilling til grøn mobilitet og omdannelse til grøn gade i Badensgade i perioden 1. april 30. september 2018. Grundejerforeningen

Læs mere

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder

Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 26.02.14 Nordea-fonden: Det gode liv i byen Side 1 af 5 Analyse af danske byboeres brug af og holdning til grønne områder 100.000 danskere er de seneste 10 år flyttet fra land til by, og syv ud af otte

Læs mere

MOBILITET FOR ALLE ANNE FROM REGION MIDT. By- & Mobilitetsplanlægger / Projektleder, COWI Tlf:

MOBILITET FOR ALLE ANNE FROM REGION MIDT. By- & Mobilitetsplanlægger / Projektleder, COWI Tlf: MOBILITET FOR ALLE REGION MIDT ANNE FROM By- & Mobilitetsplanlægger / Projektleder, COWI anfm@cowi.dk Tlf: 41763419 HVERDAGSLIVETS STRENGE Konkurrenceparameter i forhold til at tiltrække borgere og virksomheder

Læs mere

HVORDAN BRUGES PPLADSERNE I KØBENHAVN

HVORDAN BRUGES PPLADSERNE I KØBENHAVN JANUAR 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE HVORDAN BRUGES PPLADSERNE I KØBENHAVN RAPPORT BILAG 3 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2017

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Unges adfærd og holdninger til transport

Unges adfærd og holdninger til transport 2016 Unges adfærd og holdninger til transport Projekt: Fleksibel transportadfærd Det Økologiske Råd: Anne Mette Krøyer, Jeppe Juul, Lisa Bay 01-03-2016 1 Indhold Indledning... 3 Baggrundsdata... 3 Resumé...

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

Pendlere vælger frivilligt bilen fra, med mobility management

Pendlere vælger frivilligt bilen fra, med mobility management Pendlere vælger frivilligt bilen fra, med mobility management Store arbejdspladser kan i høj grad bidrage til at opnå en fossilfri transportsektor og reducere trængslen på vejene i og omkring de større

Læs mere

Delebilisme som alternativ til privatbilismen

Delebilisme som alternativ til privatbilismen Delebilisme som alternativ til privatbilismen Privatbilismens naturlov? Der er mange, der forbinder stigningen i bilejerskabet, som en naturlov, der hænger sammen med et samfund i vækst. Denne tese er

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune.

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Aalborg Kommune har i en årrække fokuseret på at fremme den bæredygtige transport - herunder forholdene for

Læs mere

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI Bosætningsanalyse Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI 1 Formål og datagrundlag Formålet med undersøgelsen er at besvare

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Nye trends inden for persontransportservices. Søren Saugstrup, MOE Tetraplan Søren Brønchenburg, Vejdirektoratet

Nye trends inden for persontransportservices. Søren Saugstrup, MOE Tetraplan Søren Brønchenburg, Vejdirektoratet Nye trends inden for persontransportservices Søren Saugstrup, MOE Tetraplan Søren Brønchenburg, Vejdirektoratet SEPTEMBER 2016 SIDE 1 OVERBLIK Internet of Things (IoT) Deleøkonomi Forskellige persontransporttjenester

Læs mere

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering -

Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret. - Opsummering - Debat- og informationsmøde om Vester Voldgade-kvarteret - Opsummering - Om mødet Mødet blev afholdt tirsdag d. 15. september kl. 16.30-18.30 på Borups Højskole, Frederiksholms Kanal. Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Arbejdet hen imod MaaS. Mette Olesen Projektleder

Arbejdet hen imod MaaS. Mette Olesen Projektleder Arbejdet hen imod MaaS Mette Olesen Projektleder mol@ntmail.dk Pointer! Mobilitet handler først og fremmest om at få folk fra A B Der skal være et mobilitetssikkerhedsnet forsyningssikkerheden Nye transportformer

Læs mere

JANUAR 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE. PARKERINGSOMRÅDET Bruger- og holdningsundersøgelse 2017

JANUAR 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE. PARKERINGSOMRÅDET Bruger- og holdningsundersøgelse 2017 JANUAR 2018 PARKERINGSOMRÅDET Bruger- og holdningsundersøgelse 2017 3 Indhold DEL 1 Indledning og baggrund Rapportens indhold og opbygning 7 9 DEL 2 Sammenfatning af resultater 13 Københavnernes holdninger

Læs mere

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København Fleksible byrum i København Foto: Ursula Bach Indledning For at sikre en bedre udnyttelse af byrummets kapacitet, skal gaderne tilpasses byens døgnrytme. Som beskrevet i ITS-handlingsplan 2015-2016 vil

Læs mere

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015.

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 265444 Brevid. 2098757 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Kultur- og Idrætsudvalgets studietur marts 2015 Sammenfatning 28. april 2015 Kultur-

Læs mere

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen

Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Københavnernes holdning til bylivet Evaluering af MED-aftalen Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Teknik- og Kommune Miljøforvaltningen, Københavns Kommune November Oktober 2017 November 2017 TMF

Læs mere

Hvordan fremmes delebilisme

Hvordan fremmes delebilisme 7. januar 2008 Til politikere og beslutningstagere med indflydelse på trafikplanlægning Hvordan fremmes delebilisme Bilismen stiger markant i disse år, og koster samfundet mange penge. Bilisme betragtes

Læs mere

DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011. Udbetaling/baggrund

DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011. Udbetaling/baggrund DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011 Udbetaling/baggrund Move About ApS modtog tilsagn om tilskud fra Energistyrelsens støtteordning for elbiler d. 8. marts 2010 på i alt 439.556 kroner. Heraf

Læs mere

Transportvaneundersøgelser

Transportvaneundersøgelser Transportvaneundersøgelser Transportvaneundersøgelser gennemført i Beder-Malling 2014-2016 UDARBEJDET AF SMART MOBILITET, AARHUS KOMMUNE 15. marts 2018 Skrevet af: Liv Maria Stender Transportvaneundersøgelser

Læs mere

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af.

Lokal Udviklingsplan for. XXXX XXX-området består af. Lokal Udviklingsplan for XXXX XXX-området består af. Lokalområdets vision. Beskriv forhold, aktiviteter og ting der betyder noget for byen/lokalområdet. Disse punkter er et afsæt for at lokalområdet kan

Læs mere

NABOLIFT præsentation. Moving People, Roundtable II 14. marts Kasper Dam Mikkelsen Partner og CTO

NABOLIFT præsentation. Moving People, Roundtable II 14. marts Kasper Dam Mikkelsen Partner og CTO NABOLIFT præsentation Moving People, Roundtable II 14. marts 2019 Kasper Dam Mikkelsen Partner og CTO +45 30242429 kasper@nabogo.com NaboGO ApS CVR: 39404060 NABOGOs mission Mission Hvordan Vi lykkes med

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen

Teknik- og Miljøforvaltningen Indre By Lokaludvalg Rådhuspladsen 77, 4. 1550 København V indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 33 66 54 41 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Læs mere

Side 1 af 11. Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune

Side 1 af 11. Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune Side 1 af 11 Evaluering af besøgskampagne Sammen om vækst hos opstarts- og industrivirksomheder i Aarhus Kommune 1 Side 2 af 11 Indhold 1. Baggrund og gennemførelse 2. Virksomhedernes vurdering af erhvervsklimaet

Læs mere

Test en elcykel et storskala pendler-elcykel projekt

Test en elcykel et storskala pendler-elcykel projekt Abstract Test en elcykel et storskala pendler-elcykel projekt 1.1 Baggrund 1. august 2013 søsatte Gate 21, 8 kommuner og 8 hospitaler i Region Hovedstaden med støtte fra Cykelpuljen Danmarks største elcykelprojekt.

Læs mere

DANMARKS FØRSTE MAAS-LØSNING MED BILISTERNE I CENTRUM. v/ afdelingschef Torben Lund Kudsk

DANMARKS FØRSTE MAAS-LØSNING MED BILISTERNE I CENTRUM. v/ afdelingschef Torben Lund Kudsk DANMARKS FØRSTE MAAS-LØSNING MED BILISTERNE I CENTRUM v/ afdelingschef Torben Lund Kudsk Hvem er FDM? En foreningen og en forretning Danmarks største forbruger-og interesseorganisation (235.000 familier)

Læs mere

Evaluering af ladcykelordningen 2017

Evaluering af ladcykelordningen 2017 Evaluering af ladcykelordningen 2017 Udlån af ladcykler fra Miljøpunkt Indre By Christianshavn i perioden januar til december 2016. Evaluering af ladcykelordningen Denne evaluering skal undersøge og dokumentere,

Læs mere

Rapporten MOBILITET FOR FREMTIDEN

Rapporten MOBILITET FOR FREMTIDEN Rapporten MOBILITET FOR FREMTIDEN Kommissorium Analyse Mulige fremtidsperspektiver for mobiliteten og transportsystemet som følge af den igangværende teknologiske transformation Ekspertgruppen forventes

Læs mere

SMART MOBILITY IN LOOP CITY

SMART MOBILITY IN LOOP CITY SMART MOBILITY IN LOOP CITY Erhvervsnetværket Øge fremkommeligheden og styrke en effektiv og grøn mobilitet før, under og efter at letbanen etableres langs Ring 3 Fremme alternative og effektive transportformer

Læs mere

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER INDHOLD INTRODUKTION Metode, undersøgelsens spørgsmål og baggrundsvariable RESULTATER PÅ TVÆRS AF SYV BYER Største gaps, borgernes

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

Sammenfatning af resultat af to holdningsundersøgelser

Sammenfatning af resultat af to holdningsundersøgelser Sammenfatning af resultat af to holdningsundersøgelser Dette bilag indeholder en sammenfatning af resultater af to holdningsundersøgelser, som er gennemført i forbindelse med idé-debatten om trafikplan

Læs mere

Til spørgsmålet: Vil du anbefale nogen at flytte til din kommune? er der flest borgere i Allerød, Sorø og Gentofte, som svarer ja.

Til spørgsmålet: Vil du anbefale nogen at flytte til din kommune? er der flest borgere i Allerød, Sorø og Gentofte, som svarer ja. EPSI Rating har i forbindelse med en kundeundersøgelse spurgt borgerne i de danske kommuner omkring deres tilfredshed med den kommunale service i deres kommune og om de kan anbefale andre at flytte til

Læs mere

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV OKTOBER 2015 Analysen af transport, forbrug og adfærd En undersøgelse af danskernes handelsliv er udarbejdet af COWI A/S i samarbejde

Læs mere

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum'

Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' Punkt 13. Godkendelse af debat om Aalborg Midtby 2025, 'Liv i centrum' 2017-012738 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender igangsætning af ovennævnte debat på 9

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Vurdering af AssiStep

Vurdering af AssiStep KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af AssiStep Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Afdelingen for Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse En ny Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte

Læs mere

INNOVATION FDM SAMKØRSEL. Clement Guasco Digital forretningsudvikler Moving People 14/03/19

INNOVATION FDM SAMKØRSEL. Clement Guasco Digital forretningsudvikler Moving People 14/03/19 INNOVATION FDM SAMKØRSEL Clement Guasco Digital forretningsudvikler cgu@fdm.dk 1 Moving People 14/03/19 Udfordring Stigende trængsel og bilejerskab Trængslen er et stigende problem i Region Hovedstaden

Læs mere

RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE

RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE Af Mark Lundgaard Knudsen 14. OKTOBER 2016 VISITSILKEBORG Søndergade 2B Indholdsfortegnelse Resultat af medlemsundersøgelse Indledning... 3 Opsummering på svar... 3 Turistcafe...

Læs mere

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT

KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT KICKSTART FORSTADEN KONFERENCE MED INSPIRATION & DEBAT FILIP ZIBRANDTSEN CHEFKONSULENT I REALDANIA BY 24. NOVEMBER 2014 Indhold Kort om RealdaniaBy Udfordring Parkering kan skabe værdi Aspekterne Case

Læs mere

BORGERPANEL. Vi elsker bilen. Juni 2012

BORGERPANEL. Vi elsker bilen. Juni 2012 BORGERPANEL Juni 2012 Vi elsker bilen Borgerne i Region Syddanmark er til bil. Biler findes i ni ud af ti husstande, og tre ud af fire har bilen som den primære transportform i hverdagen. Halvdelen af

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ?

HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? HVAD VIL MINDRE BILTRAFIK BETYDE FOR BYENS RUM OG NYE MÅDER AT BRUGE BYEN PÅ? - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF BILTRAFIK I GADERUM - - MULIGE EFFEKTER VED REDUKTION AF OFFENTLIG PARKERING I GADERUM -

Læs mere

Præsentation på konference Delebiler fremtidens transportløsning? Christiansborg, 13. januar 2012

Præsentation på konference Delebiler fremtidens transportløsning? Christiansborg, 13. januar 2012 Præsentation på konference Delebiler fremtidens transportløsning? Christiansborg, 13. januar 2012 Kombineret mobilitet erfaringer med partnerskaber mellem delebiler og offentlig transport Tonny Lacomble

Læs mere

Bilag 2. By- og Miljøudvalget: Evaluering af handleplan for Sundhedspolitik samt ny handleplan

Bilag 2. By- og Miljøudvalget: Evaluering af handleplan for Sundhedspolitik samt ny handleplan Bilag 2 : Evaluering af handleplan for Sundhedspolitik 2015- samt ny handleplan - 1 Evaluering af indsatser, der fortsætter i handleplan - Indsats: Frederiksbergs Byrum Hvordan skal Mål: Byens rum skal

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

Initiativet er kun kort beskrevet i handlingsplanen og derfor uddybes muligheder for og potentialer ved at udbrede delebiler i dette notat.

Initiativet er kun kort beskrevet i handlingsplanen og derfor uddybes muligheder for og potentialer ved at udbrede delebiler i dette notat. NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget 01-10-2012 Sagsnr. Delebiler: Muligheder og potentialer I forbindelse med Teknik- og Miljøudvalgets behandling af Handlingsplan for Grøn Mobilitet d. 10. september 2012

Læs mere

Lokalisering af P-Anlæg

Lokalisering af P-Anlæg Agenda 21 Center Indre Nørrebro Blegdamsvej 4B, 2200 København N. 35 30 19 24 Debat@norrebro.nu - www.norrebro.nu Lokalisering af P-Anlæg Indre Nørrebro Lokale parkeringsanlæg i Københavns indre brokvarterer

Læs mere

roundtable ll På forkant med nye mobilitetsservices

roundtable ll På forkant med nye mobilitetsservices roundtable ll På forkant med nye mobilitetsservices Oplæg fra HL på roundtable om trafikale udfordringer april 18 Ny infrastruktur på vej og bane har begrænset effekt på trængslen på vejnettet i hovedstadsområdet

Læs mere

Cityringen binder byen sammen

Cityringen binder byen sammen Allerede få år efter, at den eksisterende metro slog dørene op i 2002, begyndte forarbejdet til Cityringen, som blev vedtaget ved lov i 2007. Hovedstaden vokser med cirka 10.000 indbyggere hvert år, og

Læs mere

Deleøkonomi 2015 - når forbrugerne deler/bytter/udlejer deres ting og tjenester med andre forbrugere. Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom

Deleøkonomi 2015 - når forbrugerne deler/bytter/udlejer deres ting og tjenester med andre forbrugere. Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom Deleøkonomi 2015 - når forbrugerne deler/bytter/udlejer deres ting og tjenester med andre forbrugere Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom Andelen der har deltaget i deleøkonomien er tredoblet på et år

Læs mere

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI

Bosætningsanalyse. Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI Bosætningsanalyse Hvem bor i Høje-Taastrup Kommune og hvem er flyttet til de sidste 10 år og hvorfor? Johannes Bakker og Helle Engelund, COWI 1 Formål og datagrundlag Formålet med undersøgelsen er at besvare

Læs mere

Slutrapport: Kollektiv transport og delebiler - en samlet mobilitetsløsning

Slutrapport: Kollektiv transport og delebiler - en samlet mobilitetsløsning Slutrapport: Kollektiv transport og delebiler - en samlet mobilitetsløsning Projekt gennemført fra 1.1.14-30.6.15 med midler fra Trafikstyrelsen, Region Hovedstaden, Delebilfonden LetsGo og Movia. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Hovedstaden. Trafik- og mobilitetsplan for hovedstadsregionen

Region Hovedstaden. Trafik- og mobilitetsplan for hovedstadsregionen Trafik- og mobilitetsplan for hovedstadsregionen 1 Trafik- og mobilitetsplanen Et fælles fyrtårnprojekt i ReVUS Udarbejdes af Region Hovedstaden i samarbejde med 20 kommuner 2 Mobilitet, Center for Regional

Læs mere

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED...

VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... VEJEN TIL FREMTIDEN ER BROLAGT MED... MALENE BERGENSTOFF JENSEN - PROJEKTLEDER - ARKITEKT CAND.POLYT. VEJFORUM 5.12.2018 UDDANNET CIVILINGENIØR I URBAN DESIGN, AALBORG UNIVERSITET, 2010 ERFARING SOM BYPLANLÆGGER

Læs mere

Grøn transport i NRGi

Grøn transport i NRGi Grøn transport i NRGi Mobilitetsplan for NRGi Dusager Udarbejdet af VEKSØ Mobility og NRGi i februar 2012 I NRGi leverer vi hver dag bæredygtige løsninger til vores kunder, og vi arbejder naturligvis også

Læs mere

Interviewundersøgelse i Faaborg

Interviewundersøgelse i Faaborg Interviewundersøgelse i Faaborg Analyse af borgernes brug af Faaborgs butikker og strøgområde November 2008 COWI A/S Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Interview

Læs mere

Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet

Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet Maj 2014 Region Hovedstaden Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet Klinisk Biokemisk Afdeling Ventet og velkommen i Blodprøvetagningen på Rigshospitalet Udarbejdet af Enhed for Evaluering

Læs mere

Holdningspapir om deleøkonomi

Holdningspapir om deleøkonomi Holdningspapir om deleøkonomi Det handler om mennesker Holdningspapiret er vedtaget af Radikale Venstres hovedbestyrelse 21.05.2016. Holdningspapir om deleøkonomi Perspektivet Deleøkonomien frembyder et

Læs mere

Baggrund. Dansk Byplan Laboratorium

Baggrund. Dansk Byplan Laboratorium Baggrund I England, Tyskland, USA og Canada har man god erfaring med at etablere BID s (Business Improvement Districts) som en vej til at fremme vækst, udvikling og livskvalitet i byområder. I Danmark

Læs mere

STRATEGI FOR DELEBILER I KØBENHAVN

STRATEGI FOR DELEBILER I KØBENHAVN STRATEGI FOR DELEBILER I KØBENHAVN 2017 2020 INDLEDNING OG RESUMÉ Strategi for delebiler bygger på Københavns Kommunes vision om at være en ansvarlig by, hvor ressourcer udnyttes bedst muligt. Hertil er

Læs mere

Høringssvar vedrørende Frederiksberg Kommune: Kommuneplan 2017

Høringssvar vedrørende Frederiksberg Kommune: Kommuneplan 2017 Nørrebrogade 39, 1. tv., 2200 København N www.baeredygtigtrafik.dk Frederiksberg 17. april 2017 Høringssvar vedrørende Frederiksberg Kommune: Kommuneplan 2017 Som repræsentant for en NGO med navnet Rådet

Læs mere

Er maden god, er ferien god

Er maden god, er ferien god Pressemeddelelse 17. februar 2014 Ny analyse af danskernes rejsevaner: Er maden god, er ferien god Danskerne er vilde med mad! Det kan der næppe herske nogen tvivl om særligt er Copenhagen Cooking, som

Læs mere

BLITZ - APRIL 2008. Faldende forventninger til nybilsalget. Ny metode giver større præcision. Fortsat fald i forbrugernes forventninger

BLITZ - APRIL 2008. Faldende forventninger til nybilsalget. Ny metode giver større præcision. Fortsat fald i forbrugernes forventninger April 2008 Indhold - Faldende forventninger til nybilsalget - Fortsat fald i forbrugernes forventninger - Er der et marked for privatleasing? - Københavnerne mest åbne over for privatleasing - 60 pct.

Læs mere

Stor interesse for IDAs fagtekniske selskaber. En undersøgelse blandt ingeniører og naturvidenskabelige kandidater

Stor interesse for IDAs fagtekniske selskaber. En undersøgelse blandt ingeniører og naturvidenskabelige kandidater Stor interesse for IDAs fagtekniske selskaber En undersøgelse blandt ingeniører og naturvidenskabelige kandidater August 2016 Høj andel IDA-medlemmer, der også er medlem af fagtekniske netværk i IDA Undersøgelsen

Læs mere

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør

Udvikling i Furesø Kommune. ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør ved Claus Torp, By- og Kulturdirektør Furesø fra 1850 til 2018 1850 2018 Område 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2018 Værløse 2.546 5.072 9.936 16.339 16.835 18.664 19.163 20.041 Farum 4.074 8.072 15.611

Læs mere

Movias forretningsplan og strategi

Movias forretningsplan og strategi Movias forretningsplan og strategi Trafikbestillerkonference, 3. juni 2015 Camilla Struckmann, sekretariatschef cst@moviatrafik.dk Strategiens samspillende faktorer Selvfinansieringsgrad Åben kollektiv

Læs mere

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport

Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport Region Hovedstaden Mobilitetsplaner Hovedrapport 14. marts 2014 TVO/IH INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 PILOTPROJEKTET... 4 POTENTIALER OG UDFORDRINGER... 5 OVERFLYTNING TIL CYKEL... 6 OVERFLYTNING

Læs mere

NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE

NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE NETVÆRKSMØDE BYUDVIKLING & MOBILITET DEN 3. MAJ 2018 INTROMØDE MN DAGENS PROGRAM Velkommen Hvem er vi? Formålet med netværket Fremtidens udfordringer Mulige temaer til diskussion Hvad får du ud af netværket

Læs mere

Mobilitet for fremtiden. Sammenfatning fra Ekspertgruppens rapport 2018

Mobilitet for fremtiden. Sammenfatning fra Ekspertgruppens rapport 2018 Mobilitet for fremtiden Sammenfatning fra Ekspertgruppens rapport 2018 Opdrag Undersøge den teknologiske transformations betydning for fremtidens mobilitet. Bredt sammensat ekspertgruppe blev nedsat af

Læs mere

LOGBOG. Upgrade NAVN:

LOGBOG. Upgrade NAVN: LOGBOG Upgrade NAVN: De syv karaktertræk Selvkontrol Engagement Vedholdenhed Social intelligens Taknemmelighed Optimisme Nysgerrighed 2 Introduktion til din Logbog HVAD SKAL DU BRUGE DIN LOGBOG TIL? På

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

Godkendelse af status på Sundhedspolitik , ultimo 2016

Godkendelse af status på Sundhedspolitik , ultimo 2016 Punkt 2. Godkendelse af status på Sundhedspolitik 2015-2018, ultimo 2016 2016-040894 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender status på Sundhedspolitik 2015-2018, ultimo 2016. Mads

Læs mere

Velkommen til Klimakvarter En fortælling om samskabende processer

Velkommen til Klimakvarter En fortælling om samskabende processer Velkommen til Klimakvarter En fortælling om samskabende processer 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 En fortælling om samskabende processer med udgangspunkt i omdannelsen af et boligområde i København

Læs mere

Deleøkonomiens betydning for statsvejnettet Claus Galbo-Jørgensen, Incentive Tina Kelberg Olsen, Vejdirektoratet

Deleøkonomiens betydning for statsvejnettet Claus Galbo-Jørgensen, Incentive Tina Kelberg Olsen, Vejdirektoratet Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Trængsel gør det svært at være pendler

Trængsel gør det svært at være pendler Af seniorchefkonsulent Annette Christensen, anch@di.dk Juni 2017 Trængsel gør det svært at være pendler Mere end hver tredje pendler oplever dagligt trængsel og forsinkelser, viser ny undersøgelse. Den

Læs mere

Klimastrategi for Hovedstadsregionen

Klimastrategi for Hovedstadsregionen Klimastrategi for Hovedstadsregionen Møde i den 10. juni 2011 Det indstilles, at Hovedstaden: tager oplægget til efterretning godkender de fremlagte aktiviteter som de centrale elementer i klimastrategien.

Læs mere

Bus når det passer dig. Bil når det passer dig

Bus når det passer dig. Bil når det passer dig Præsentation ved seminar i Ingeniørforeningen 25. oktober 2006 Bus når det passer dig. Bil når det passer dig Tonny Lacomble Nielsen Hovedstadens Udviklingsråd Salgs- og Markedsafdelingen Erhvervsteamet

Læs mere

Opsamling af detailhandelsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel

Opsamling af detailhandelsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Opsamling af detailhandelsundersøgelse i Østerbro Borgerpanel Østerbro Lokaludvalg har i samarbejde med COWI og Østerbro Handelsforening udført en detailhandelsundersøgelse for at se på mulighederne for

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om Nordhavn

Resultater af spørgeskemaundersøgelse om Nordhavn Resultater af spørgeskemaundersøgelse om Nordhavn Spørgeskemabesvarelserne er indsamlet i forbindelse med et Østerbro Lokaludvalgs arrangementer under Kulturhavnfestival den 27. august 2016. I alt har

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Carsharing i Danmark barrierer og potentiale

Carsharing i Danmark barrierer og potentiale Carsharing i Danmark barrierer og potentiale af direktør Morten Rettig, COGITA / Center for Mobilitet og Miljø Center for Mobilitet og Miljø gennemførte i perioden december 1999 oktober 2000 en evaluering

Læs mere

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Resultatdokumentation Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Dagens oplæg roller, tilsyn og produkter Opgaven er klar men der er mange veje til målet Resultatdokumentation en væsentlig del af socialtilsynets

Læs mere

FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY

FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY FORBRUGERTRENDS INDENFOR HOLDNING TIL BIL, MOBILITET OG MODERNE STORBY STATUSMARKØRER: FØR: Bil, hus, taske og tv IDAG: Tid, sundhed, motion, børn, fritid. 1. BILENS ROLLE 4 BILEN ER = MOBILITET OG BILPRODUCENTERNE

Læs mere