BESVARELSE AF SPØRGSMÅL DATERET DEN 4. JULI FRA BESTYRELSEN VEDR. HELHEDSPLANEN.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BESVARELSE AF SPØRGSMÅL DATERET DEN 4. JULI FRA BESTYRELSEN VEDR. HELHEDSPLANEN."

Transkript

1 BESVARELSE AF SPØRGSMÅL DATERET DEN 4. JULI FRA BESTYRELSEN VEDR. HELHEDSPLANEN. OBS!! med hensyn til økonomi mv. tages udgangspunkt i det arbejdsbudget skema som ligger i sagen hos LBF og som endnu ikke er komplet og dermed ikke godkendt!! 1. Der har været forskellige eksterne rådgivere på de sager, der har været anmeldt indtil nu. BMT (Bygge og Miljøteknik) har på foranledning af Ingeniørfirmaet Therkel Pedersen udarbejdet rapporter i december 2004 (Isefjordsvej 15) og igen i maj 2005 (Svinget 6, 8, 10 og 12) alle 5 boliger med tegn på svær skimmel forurening med beboergener til følge. Ud over de nævnte boliger blev der i august 2012 ved boligservice/sundhedstjek konstateret skimmel i kælder på Isefjordsvej 12 samt indtrængende fugt i kælder på Isefjordsvej 14. For de nævnte boliger, har der været foretaget diverse tests og målinger og udarbejdet rapporter til belysning af problemerne, samt forslag til udbedring. Med 4 registrerede sager på Svinget og 3 registrerede sager på Isefjordsvej, 7 ud af 12 boliger, er der vel en tydelig indikation at der er et problem. Ydermere er der anført i oplysningsskemaet for Almenstyringsdialog 2013 på side 2 følgende kommentar fra afdelingsbestyrelsen : Afd bs.: Store problemer med råd/svamp/skimmel i flere huse i afdelingen. Dårlig/mangelfuld/manglende ventilering i flere huse Dårlige døre/vinduer. Og på side 7 under punktet Evt. kommentarer i samme dokument. Afd.bs.: Set i forhold til vores huse så er der flere aspekter som er noget utidssvarende. Husenes stand. Standen af badefaciliteter. 2. En egentlig tidsplan for hvordan beslutningsprocesserne kunne foregå, er svær at opstille for nuværende. Først skal administrationen og afdelingsbestyrelsen aftale et projekt, der ligger inde for de rammer der er opstillet og godkendt af LBF. Derefter skal den endelige helhedsplan fremsendes til LBF til kommentar og godkendelse. I den forbindelse udarbejder LBF en finansieringsskitse, der nøje redegør for selskabets/kommunens/realkreditinstituttets/lbf s andel af finansieringen, og dermed muligheden for at beregne den forventede husleje. Når dette arbejde er på plads, vil der blive afholdt et beboermøde, hvor der vil blive orienteret om den endelige helhedsplan, finansiering, huslejen samt den forventede tidsplan for de arbejder, der skal udføres. Og så skal beboerne naturligvis stemme om planen. Hvis der stemmes ja, vil de arbejder der er indeholdt i helhedsplanen blive udbudt til entreprenører mv. Når vi har priserne/resultatet fra licitationen vil afdelingsbestyrelsen blive orienteret, og der vil igen blive

2 indkaldt til beboermøde, hvor resultatet bliver forelagt, den/de vindende entreprenører præsenteret sammen med en tidsplan for arbejdet. Samtidig vil varslinger og andre praktiske forhold blive gennemgået. Forbedring af energiforhold betyder i dette sammenhæng, efterisolering af loft ifm udskiftning af tagsten facadeisolering nye udv døre og vinduer (lav u-værdi) samt ventilation med varmegenindvinding. Alle tiltag der giver en varmebesparelse, samt en bedre komfort i boligerne. Som helhedsplanen ser ud lige nu, indeholder den følgende bygningsarbejder/tiltag : Svinget : Eksisterende tagsten nedtages, loft efterisoleres og nye tagsten oplægges Foretages udvendig facadeisolering Udgraves langs kældervægge, overflader oprettes og der opsættes isolering og lægges dræn Døre og vinduer udskiftes til energi besparende elementer Udskiftning af gamle gaskedler til nye Opsætte energibesparende ventilationsanlæg med varme genvinding Ombygge kammer i stueplan til nyt bad/toilet samt ny indrette to kamre på 1. sal incl. trappe/ovenlys. I alt en udvidelse af bruttoetage arealet med 30 m² Isefjordsvej : Tegl sten understryges og der opsættes nye udhæng og loft efterisoleres Foretages udvendig facadeisolering Udgraves langs kældervægge, overflader oprettes og der opsættes isolering og lægges dræn Døre og vinduer udskiftes til energi besparende elementer Udskiftning af gamle gaskedler til nye Opsætte energibesparende ventilationsanlæg med varme genvinding Udføre ny tilbygning med bad/toilet, trappe mv. samlet forøgelse af brutto etage arealet med 12,5 m² 3. Beboere og/eller afdelingsbestyrelsen har naturligvis mulighed for at foreslå ændringer det nuværende projekt er godkendt af LBF, hvorfor der, hvis væsentlige ændringer ønskes, i givet fald skal en ny godkendelsesproces til. 4.

3 Der er for det nuværende projekt som ligger i LBF en samlet byggeudgift på kr ,- dette beløb udgør både de støttede samt de ustøttede arbejder. Hvis man tager den samle byggeudgift og dividerer med antallet af boliger, vil det give en udgift pr. bolig på kr. 1,5 mill. Man kan godt bygge et nyt hus for kr. 1,5 mill hvis man ikke skal indfri gamle lån, samt betale for nedrivning mv. LBF og det regulerende ministerium, giver dog ikke mulighed for at nedrive almene boliger i drift. Isefjordsvej får en tilbygning på 12,5 m² indeholdende nyt bad/toilet, ny hoved- og kældertrappe til en samlet pris på kr ,-/m² (samlet sum kr ,- /antal boliger 6 stk/12,5 m²) Svinget får nedlagt et kammer der indrettes til nyt bad/toilet samt to nye kamre på 1. sal, i alt 30 m² areal udvidelse (1. salen) til en samlet pris på kr ,66/m² (samlet sum bad/toilet samt kammer / antal boliger/antal m²) Herudover får alle huse : Efterisolering af loftsrum Isolering udvendigt af facader Genopretning af kældervægge, isolering samt dræn Nye døre og vinduer Nye gasfyr Nyt ventilationsanlæg 5. Priser som er oplistet er dels erfa priser fra sidst afholdte licitationer, nogle priser ligger som underhåndsbud mens andre er skønnet ud fra priskataloger mv. Ved f.eks vinduer/døre er det vigtigt at huske på, at det ikke kun handler om prisen for et nyt element, men handler om at udtage et eksisterende vindue, reparation af sålbænk, murværk mv., levering af et nyt vindue med lavenergi glas, isætning, fugning eventuelt nye lysninger og vinduesplade samt bortskaffelse af eksisterende vindue. Udskiftning af gasfyr virker urealistisk høj, vil jeg gerne give jer ret i. En mere realistisk pris vil ligge på mellem kr. Da der på Isefjordsvej regnes med en tilbygning, er prisen for omfangsdræn lavere, da forholdet er indeholdt i prisen for tilbygningen. Det er kun et spørgsmål om fordeling, herunder også hvad der er støttet og ustøttet Som I selv har bemærket, er de samlede udgifter opdelt i tre kategorier : støttede arbejder, ustøttede arbejder samt fordelte arbejder. Støttede arbejder : arbejder under støttede arbejder finansieres med meget billige lån svarende til en ydelsesprocent på 3,4% Ustøttede arbejder : lån der skal finansieres gennem almindelige realkreditlån.

4 Fordelte arbejder : fordelte arbejder er afledte arbejder hvor der tilkendegives støtte, men ikke fuld støtte, f.eks ved nye badeværelser, er der arbejder der støttes og andre der betragtes som forbedringer og derfor ustøttede men samtidig afledte, der således opnår støtte. Så i realiteten opnår i samlet støtte for et beløb stort kr ,- mill (støttede arbejder + fordelte arbejder) Når der skal kigges på den kommende husleje, er det rigtigt at LBF kigger på markedslejen i lokalområdet. Udgangspunktet er ikke kun den almene leje, men også se på det kvalitetsniveau boligerne kommer op på. Hvis finansieringen af de støttede lån giver en efter LBF s mening for høj husleje, er der mulighed for at give driftsstøtte. Her tænkes i første omgang på kapitaltilførsel, som dækkes af kommunen, selskabet, realkredit instituttet samt LBF. Det kan også handle om sparet drift i og med boligerne kommer i en bedre stand. De ustøttede arbejder der finansieres med almindelige realkreditlån, vil have en direkte påvirkning af huslejen. Alle boliger vil normalt skulle deles om udgifterne til de støttede arbejder, mens de ustøttede arbejder fordeles efter hvem der får forbedringerne. En afdeling som jeres, vil derfor som udgangspunkt, have en differentieret husleje. Huslejens størrelse kan vi ikke sige noget om endnu, det kræver, at vi indsender et samlet projekt hvor der er opnået enighed mellem afdeling og administration om de arbejder der skal udføres, så vil LBF fremsende en finansieringsskitse, hvor LBF redegør for hvordan finansieringen skal fordeles og dermed og hvordan den fremtidige husleje kommer til at se ud Stort set alle afdelinger der har fået lavet helhedsplaner indeholdende nødvendige arbejder samt forbedringsarbejder, har fået en huslejestigning. De afdelinger der kun er berørt af renoveringsarbejder (alene støttede arbejder), har fået meget lave stigninger. Men generelt er det sådan, at hvis der sker forbedringer i en afdeling, herunder også renovering af bygningsdele der er mangelfuldt vedligeholdt, vil det have en afsmittende virkning på huslejen. 10. Med udgangspunkt i de stillede spørgsmål, tolker jeg, at der ikke er helt enighed om hvad der skal lægges i Helhedsplanen hvorfor en tidsplan for arbejderne ikke giver mening. Den ønskede tidsplan vil blive udarbejdet i samarbejde med den vindende entreprenør. 11. Der er afsat midler til opstilling og vedligehold af sanitetsvogne ved de enkelte boliger i budgettet i feltet Omkostninger. De arbejder der skal foretages i boligerne vurderes ikke at udløse genhusning. Men opmagasinering af personlige ejendele kan komme på tale. Disse udgifter tages over sagen.

5 12. De skitser der er udarbejdet er foreløbige skitser. For udarbejdelsen er der taget udgangspunkt i de for området gældende matrikelkort, hvor afstanden til skel er mere end 2,5 m. Matrikelkortet er udgangspunkt for den udstykning og den endelige placering af husene på grundene. For så vidt I mener, at afstand til skel nogle steder er under de 2,5 m., vil mit forslag være, at sætte en landinspektør på sagen for at få udredt dette spørgsmål. 13. Af de udarbejdede skitser fremgår det for samtlige boliger, at de indvendige kældertrapper nedlægges og at orienteringen på køkkenet vendes således, at det åbner sig ind mod opholds zonen således, at der opstår et samlet køkken/alrum dette har været vist i samtlige de skitser jeg har set. De køkkener der er i boligerne for nuværende kan ikke forventes at kunne genbruges. Det er rigtigt at denne post ikke fremgår separat af det foreliggende budget. Ved en hurtig efterkalkulation må jeg erkende, at vi skal have set på økonomien vedr. dette spørgsmål. Der er afsat omkring ,- kr. til nye køkkener hvilket jeg mener er i underkanten som de er tegnet med høj- og overskabe mv. Jeg er ikke bekendt med, at afdelingen ikke har været vidende om de punkter som den foreløbige helhedsplan har indeholdt. Spørgsmålet om køkkener har hele vejen igennem været vist på de skitser der har været udleveret Lokalplan 3.07 samt lokalplanstillæg Retningslinier for bevaring er gældende for bla. matrikel 19a ud fra hvilket afdelingen er udstykket. Således gælder lokalplanen for både Isefjordsvej og for Svinget. Af 3 Bestemmelser er der intet til hinder for de forhold, der er optegnet i de forelagte skitser. Forhold omkring vinduer, tilbygning samt pudsede facader (ved efterisolering) er muligt. I tillægget Retningslinier for bevaring er ønsket om at bevare den blanke mur beskrevet på side 5, hvor der øverst er præciseret : Huset kan stå i blank mur (teglstensmur uden overfladebehandling) eller pudset mur, og med osv. Der er således intet i lokalplanen der umiddelbart forhindre de forhold, der er beskrevet under helhedsplanen. Vi har ikke specielt taget Holbæk Kommune i ed, det var en del af processen da den blev stoppet midlertidigt. 17. Holbæk kommune forholder sig til boligydelse mv. i forbindelse med kommunens endelige godkendelse af helhedsplanen, herunder eventuelt kapitaltilførsel samt eventuelle garantier mv. Det har ikke været et problem med de øvrige sager vi behandler i Holbæk for nuværende.

6 18. En faglig arkitektonisk vurdering ligger til grund for de to løsningsforslag. På Svinget muliggør tagformen at der kan etableres to kamre i tagrummet hvilket øger boligens rum med +1. En tilbygning på Svinget vil ødelægge helhedsbilledet jf. bestemmelserne i 3 i lokalplan 3.07 samt tillæg mv. For Isefjordsvej vedkommende, ligger det naturligt at sætte en knast på huset og flytte bad/toilet samt vindfang ud fra det oprindelige hus. Derved ændres der ikke på antallet af rum i huset. Ligeledes er skitserne tilpasset de ønsker og krav som LBF har gjort gældende. 19. Jeg har berørt emnet i mit svar nr. 5 ovenfor. De gældende regler er opstillet således, at de arbejder der er støttede, betales ligeligt af alle, mens de ustøttede arbejder betales forholdsmæssigt af dem, der gør brug af dem. For jeres afdelings vedkommende er de støttede samt de ustøttede arbejder stort set fordelt jævnt mellem Svinget og Isefjordsvej, der hvor der er forskel, er ved de to ombygninger. Det vil med andre ord sige, at afdelingen må forvente en differentieret husleje mellem boligerne på Svinget og boligerne på Isefjordsvej. 20. En helhedsplan bliver fastlagt ud fra nogle faktuelle behov og ønsker, og der bliver lagt et budget efter bedste evne, hvor der tages udgangspunkt i tidligere licitationspriser samt erfapriser og underhåndsbud. I en byggesag kan der ske meget, man kan finde noget man ikke på forhånd havde en chance for at registrere eller erfare at der i tilfælde med skimmel, er sket så stor skade så bygningsdele er nedbrudte og skal reetableres. Hvis det drejer sig om forhold der ikke kunne være opdaget/registreret hører udgiften under uforudsete udgifter, og økonomien bæres af sagen da ingen kan drages til ansvar for de nævnte forhold. 21. Hvis afdelingen opdeles i to, vil helhedsplanen som den foreligger nu falde til jorden, og de udgifter der har været brugt skal betales af afdelingen (alle 12 huse). LBF vil kræve, at arbejdet starter forfra for hver af de to nye afdelinger, da boligerne på både Svinget og på Isefjordsvej har behov for genopretning mv. 22.juli 2014 spn

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Alle 2620 Albertslund 30. juni 2018 KRO/JRA Vedrørende Vridsløselille Andelsboligforenings afd. 10, Hyldespjældet, Skema A ansøgning for helhedsplan LBF

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN

VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN VELKOMMEN TIL BEBOERMØDE OM HELHEDSPLANEN FOR RINGPARKEN Ringparkens helhedsplan procesplan Der udarbejdes et første udkast til en helhedsplan med et foreløbigt omfang. (2010-2012) Materialet indsendes

Læs mere

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B

Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej skema B Punkt 12. Godkendelse af renovering af 138 almene familieboliger, Alabu bolig afd. 10, Peter Freuchens Vej 1-39 - skema B 2017-020847 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender renoveringsprojektet

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan, og at Punkt 8. Godkendelse af ansøgning om helhedsplan og renovering af 138 almene familieboliger skema A. Boligforeningen Fjordblink, afdeling 10, Peter Freuchens Vej 1-39 2015-053889 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej

Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Velkommen til ekstraordinært afdelingsmøde vedrørende Helhedsplan for afdeling 2 Rødegårdsvej Dagsorden: 1 A Valg af dirigent 1 B Valg af referent 2 Behandling af forslag 1 Stemmeudvalg: Forslag 1. Det

Læs mere

Margrethegården i dag. Beboermøde Margrethegården 21. maj 2015

Margrethegården i dag. Beboermøde Margrethegården 21. maj 2015 Margrethegården i dag Beboermøde Margrethegården 21. maj 2015 A B D C F E Margrethegården med helhedsplan og lokalplan 278 Lokalplanen Indsigelser er indarbejdet i lokalplanen efter høringsperioden Det

Læs mere

Afd 32 - Stævnen. Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015

Afd 32 - Stævnen. Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015 Afd 32 - Stævnen Ekstra ordinært beboermøde 21. maj 2015 Dagsorden Velkomst ved Anita Kjeldsen 1. Valg af dirigent, referent 2. Orientering vedr. helhedsplan 3. Godkendelse af helhedsplan Valg af dirigent

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 13. oktober 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 13. oktober 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Godkendelse

Læs mere

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff

ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Boligselskabet Nordkysten ddffftddftdffftfaaddatfdaaddddaadttddafffatatfataaftaftfafdtafffff Helsingør Kommune Center for Kultur, Plan og Erhverv Stengade 359 3000 Helsingør Att. Per Korup-Lauridsen Afd.

Læs mere

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018

FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 FÆLLEDGÅRDENE HELHEDSPLAN PRÆSENTATION APRIL 2018 DAGSORDEN 1. Velkomst v/ afdelingsformand 2. Valg af dirigent 3. Valg af referent 4. Afdelingens tilstand 5. Helhedsplan generelt 6. Helhedsplan Fælledgårdene

Læs mere

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²).

Ydelse, støttede realkreditlån, 1. fulde år udgør ca. 3,6 % af t.kr. svarende til 79 t.kr. eller ca. 11 kr. pr. m² boligareal (7.333 m²). Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening u.k (v/dab), afdeling 89, Assentoft 6 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig

Læs mere

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent.

Vibehaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af referent. Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af referent. 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på helhedsplanen for. Kort opridsning

Læs mere

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018

Vejlby Hus. Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering. den 23. oktober 2018 Vejlby Hus Beboerinformationsmøde nr. 1 Landsbyggefondstøttet renovering den 23. oktober 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation v. afdelingsbestyrelsen 2. Projektets historik og aktuelt v. Birgitte

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Magistraten Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

Magistraten Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 3. Hasseris Boligselskab - afdeling 5 - Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51. 447 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøtte med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (skema

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN

FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN FREDERIKSBERG HUSE JUNI 2018 EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE OM FORELØBIG HELHEDSPLAN DAGSORDEN Historik v/asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet Sjælland Frederiksberg Huses udfordringer v/ Asger Nøhr Ahmed, Boligselskabet

Læs mere

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE

9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE 9313 MORELHAVEN, SLANGERUP Helhedsplan til godkendelse AFDELINGSMØDE Historik 2009 Arbejdet med helhedsplanen begynder Fremtidssikringsanalyse og diverse forundersøgelser 2011 Foreløbig helhedsplan godkendes

Læs mere

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne

Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne fsb afd. 1-63 Kronprinsessegade Forslag om udskiftning af vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde d.23. september Forslagsstiller Bestyrelsen Dato d. 6. august 2015 Hvorfor stilles

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om: Status på Helhedsplanen for Åhaven. Hvad er der sket siden sidst. Skønnet tidsplan. 3. Eventuelt. Status på

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S

Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering. Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S Hyldespjældet - Helhedsplan Renovering Beboerinformationsmøde Onsdag den 25. oktober 2017 Christian Lind BO-Vest Merete Hjorth Rasmussen COWI A/S 1 Hyldespjældet - Helhedsplan INFORMATIONSMØDE vedrørende:

Læs mere

AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ.

AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ. AFSTEMNINGSRUNDLAG - FORSLAG TIL HELHEDSPLAN PLUS BOLIG, AFD. 47 - C. P. HOLBØLLS PLADS / PETER BRUUNS VEJ / CARL ROTHES VEJ. 07.06.2018 Efter at der blev stemt nej til projektet i november 2017 samt input

Læs mere

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning!

Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! December 2015 Fysisk helhedsplan Nu er der afstemning! Igennem næsten to år har vi arbejdet på at udvikle en fysisk helhedsplan for Lundevænget. Nu er planen klar til afstemning ved ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Bygherre: Vivabolig, afdeling 4 (tidligere Boligselskabet Østparken, afdeling 6)

Bygherre: Vivabolig, afdeling 4 (tidligere Boligselskabet Østparken, afdeling 6) Punkt 7. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2013-9584. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3

Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej Randers SØ. Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 Randersegnens Boligforening u.k. (v/dab) v/ Randersbolig Marsvej 1 8960 Randers SØ Randersegnens Boligforening (v/dab), afdeling 51, Purhus 3 I henhold til aftale har fonden foretaget en foreløbig vurdering

Læs mere

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n

HELHEDSPLAN. M ø l l e p a r k e n HELHEDSPLAN M ø l l e p a r k e n Dagsorden AFDELINGSMØDE 23.10.2018 1. Velkomst ved formanden 2. Nedsættelse af stemmeudvalg 3. Gennemgang af projekt v. Jess Sørensen 4. Gennemgang af Økonomi v. projektleder

Læs mere

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt Til beboerne Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard Horsens, den 18. august 2015 Helhedsplan Beringsvænget Notat om projektet og forudsætninger for ny huslejeberegning 1: Projektet Projektet

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde torsdag d. 20. august 2915 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde torsdag d. 20. august 2915 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 30. juli 2015 Lejerbo Tlf: 70 12 13 10 www.lejerbo.dk nan@lejerbo.dk Åbningstid: man-fre kl. 10-15 Telefontid: man-tors kl. 8.30-14 fre kl. 9-12 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om status for helhedsplanen i Åhaven: - Hvad er der sket siden sidst. - Hvad skal der ske. - Skønnet tidsplan.

Læs mere

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det?

Høring om byfornyelse. Byfornyelsen omfatter følgende vedligeholdelsesarbejder: Hvad skal istandsættes i Bjarkeshus? Hvad koster det? HØRING OM BYFORNYELSE BJARKESHUS DECEMBER 2011 / JANUAR 2012 Bjarkesvej 6, Aksel Møllers Have 32 2000 Frederiksberg Høring om byfornyelse Bjarkeshus blev opført i 1918 og trænger til at blive renoveret

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1

Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015. Informationsmøde den 27. april 2015 1 Skoleparken helhedsplan Informationsmøde 27. april 2015 Informationsmøde den 27. april 2015 1 Dagsorden 1. Velkomst 2. Helhedsplan - baggrund - omfang - tidsplan - økonomi 3. Genhusningsplaner 4. Organisation

Læs mere

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 6 til afdelingsbestyrelserne Aftaler med 3. part - om afdelingens aftaler med håndværkere og leverandører Denne retningslinje beskriver, hvordan det foregår, når afdelingen indgår en

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken

Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken Ansøgning om godkendelse af skema A, godkendelse af garanti og kapitaltilførsel til BoligNæstved, afd. 501 Kornbakken 1. Skema A Den samlede anskaffelsessum på de støttede arbejder i skema A er opgjort

Læs mere

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER

INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER INFORMATION OM HELHEDSPLANENS TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER Rev. Dato: 16.05.2018 1 KÆRE BEBOER Denne folder handler om Helhedsplanen for Moldeparken. Den fortæller om det renoveringsprojekt, som blev vedtaget

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. april 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Claus Michael

Læs mere

Udskiftning af vinduer og kælderdøre

Udskiftning af vinduer og kælderdøre Udskiftning af altaner Istandsættelse af murværk Udskiftning af vinduer og kælderdøre Maleristandsættelse af vinduer og indgangspartier Baggrund På baggrund af forslaget om udskiftning af altaner på det

Læs mere

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018

Helhedsplan i Stougården. Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2018 Hvad er en helhedsplan? Landsbyggefonden & helhedsplan Landsbyggefonden o Fond o Indtægter fra boligafdelingerne o Støtter helhedsplaner Helhedsplanen o Forny

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 1. b. Valg af referent 2.a Kort opfølgning på mødet fra d.23 maj 2.b Gennemgang af projektet for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det

Læs mere

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering.

Eksempel VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944. Energirenovering etageboliger. Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering. Eksempel Energirenovering etageboliger VIVABOLIG AALBORG - OPFØRT 1944 UDGIVET DECEMBER 2014 Beboerønske om nyt bad førte til energirenovering Beboerne i 189 lejligheder i boligforeningen Vivabolig i Aalborg

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 9. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (Skema B) 2014-189705 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015

Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015 Henning Smithsvej/Poul Buås Vej Beboermøde 5. Oktober 2015 Dagsorden 1. Velkomst og indledning 2. Valg af dirigent 3. Fremlæggelse af beslutningsforslag 4. Spørgsmål og diskussion 5. Beslutning om urafstemning.

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel 1 Indledning Forslag om helhedsplan i Saltværkshuse, som blev vedtaget igangsat i 2007, var første gang til afstemning 13. december 2013, hvor forslaget

Læs mere

Beboermøde 10. marts 2014

Beboermøde 10. marts 2014 Beboermøde 10. marts 2014 Dagsorden 1. Velkomst og indledning 2. Valg af dirigent 3. Orientering fra administrationen om lokalplan, boligtyper og tidsplan for den kommende renovering 4. Valg af medlem

Læs mere

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Skoleparken 1, skema A, renovering. Beslutning. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Skoleparken 1, skema A, renovering Beslutning Gennemgang af sagen Byrådet principgodkendte 04.10.2016, punkt 223, et projekt vedrørende renovering af eksisterende boliger samt et projekt

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Allé Rådhuset 2620 Albertslund. 13 november 2017 REV. 1. oktober 2018 YMA

Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Allé Rådhuset 2620 Albertslund. 13 november 2017 REV. 1. oktober 2018 YMA Kommunalbestyrelsen Albertslund Kommune Nordmarks Allé Rådhuset 2620 Albertslund 13 november 2017 REV. 1. oktober 2018 YMA Vedrørende Albertslund Boligselskab afd. 3710, Kirsebærgården, afd. 3711, Blommegården

Læs mere

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden

Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden EF MARSTALSGADE 28-32 Projekt Udskiftning af tag og istandsættelse af gadefacaden Dette informationsmateriale fremsendes til alle ejere i EF Marstalsgade 28-32 til almen orientering omkring det eventuelt

Læs mere

Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter.

Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter. Til: Boligtagerne. 23. juni 2010 JR Afdeling 7 Elkærparken. Ekstraordinært afdelingsmøde den 17. juni 2010, kl. 19.00 i Tune Menighedscenter. Referat. 1. Valg af dirigent, stemmetællere og referent. Kim

Læs mere

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970

KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 Eksempel Energirenovering etageboliger KORSKÆRPARKEN, FREDERICIA - OPFØRT 1970 UDGIVET DECEMBER 2014 UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering skal tiltrække nye beboere Ghettoblokken Korskærparken under Boligkontoret

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013

Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013 Orienteringsmøde Filstedvej Himmerland afd. 6 Tirsdag den 6. maj 2013 Dagsorden 1. Velkomst præsentation. 2. Status hvad er sket siden sidst 3. Præsentation af projekt 4. Tidsplan - rækkefølge arbejdet

Læs mere

Korsgårdens Helhedsplan

Korsgårdens Helhedsplan Korsgårdens Helhedsplan Hvad er afdelingens udfordringer? Udvendige døre og vinduer Udtjente plastikvinduer, dårligt isolerende og utætheder. Plastikvinduer er svære at vedligeholde og reparere - kuldebroer

Læs mere

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2

Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Renovering af Vognmandsparken 1 & 2 Vognmandsparken 1 og Vognmandsparken 2 står over for en såkaldt helhedsplan. Helhedsplanen er en større renovering af boligafdelingerne, hvor afdelingerne får økonomisk

Læs mere

GALGEBAKKEN INFORMATIONSMØDE

GALGEBAKKEN INFORMATIONSMØDE GALGEBAKKEN INFORMATIONSMØDE 07.05.2019 HISTORIK 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Ventilationsudvalg Foreløbig Helhedsplan Skema A Prøvehuse/færdiggørelse Helhedsplan RÅDGIVERE TILDELES OPGAVEN (SEPT.) TLF

Læs mere

Godkendelse af skema A for helhedsplanen for Himmerland Boligforening afd. 10,12 og 13 i Søheltekvarteret, Vestbyen

Godkendelse af skema A for helhedsplanen for Himmerland Boligforening afd. 10,12 og 13 i Søheltekvarteret, Vestbyen Punkt 17. Godkendelse af skema A for helhedsplanen for Himmerland Boligforening afd. 10,12 og 13 i Søheltekvarteret, Vestbyen 2012-14676 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender, renoveringsprojektet

Læs mere

By- og Landskabsudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt

By- og Landskabsudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den Punkt Punkt 5. Sundby-Hvorup Boligselskab - Hanebjælken - Vestbjerg - 117 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (skema B). 2014-10015. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

10 års vedligeholdelsesplan

10 års vedligeholdelsesplan 10 års vedligeholdelsesplan Side 1/8 AB Strand 10. april 2015 Bygningsdel 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 01. Tagværk - 4.180 - - - - - - - - 02. Kælder/fundering - - - - - - - - - -

Læs mere

Per Carlo Nilsson Bo42. Hans Mikkelsen Michael Jensen Lars Pommerencke

Per Carlo Nilsson Bo42. Hans Mikkelsen Michael Jensen Lars Pommerencke LBF- drøftelse af afdeling Svaneke, Dato: 20.12. 2018 Sagsnummer: 103 426 Referat Emne: LBF-drøftelse af afdeling Svaneke, Mødedato: D. 13. november 2018 Mødested: Gartnervangen 20, 3700 Rønne Deltagere:

Læs mere

Råderetskatalog afd. 01

Råderetskatalog afd. 01 1 Råderetskatalog afd. 01 Vedtaget på afdelingsmødet den 26. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

LBF-besigtigelse af Bo42, afd. Svaneke. Referat. Dagsorden: Deltagere: Grete Alvagård Landsbyggefonden. Hans Mikkelsen. Mødedato: D. 12.

LBF-besigtigelse af Bo42, afd. Svaneke. Referat. Dagsorden: Deltagere: Grete Alvagård Landsbyggefonden. Hans Mikkelsen. Mødedato: D. 12. LBF-besigtigelse af Bo42, afd. Svaneke Dato: 20.12. 2016 Sagsnummer: 103 426 Referat Emne: LBF-besigtigelse af Bo42, afd. Svaneke Mødedato: D. 12. december 2016 Mødested: Biblioteket, Borgergade 4, 3740

Læs mere

Frederiksberg Kommune Att.: Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Att.: Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Att.: Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

80 m 2 solceller (11,52 kwp) giver 11.000 kwh/år (beregnet) 200 m 2 solpaneler bidrager til produktion af varmt brugsvand

80 m 2 solceller (11,52 kwp) giver 11.000 kwh/år (beregnet) 200 m 2 solpaneler bidrager til produktion af varmt brugsvand Eksempel Energirenovering etageboliger RINGGÅRDEN ÅRHUS - OPFØRT 1939-1941 UDGIVET DECEMBER 2014 Lyst, lunt og populært Ombygningen af seks boligblokke i den almennyttige boligforening Ringgården i Århus,

Læs mere

STEMMEGRUNDLAG AFSTEMNING OM HELHEDSPLAN ÅBYHØJGÅRD AFDELING 310. Ekstraordinært afdelingsmøde

STEMMEGRUNDLAG AFSTEMNING OM HELHEDSPLAN ÅBYHØJGÅRD AFDELING 310. Ekstraordinært afdelingsmøde STEMMEGRUNDLAG AFSTEMNING OM HELHEDSPLAN ÅBYHØJGÅRD AFDELING 310 Ekstraordinært afdelingsmøde Onsdag den 30. oktober 2013 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40 JA eller NEJ? Skal Åbyhøjgård,

Læs mere

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken

Skema A-ansøgning for renoveringsprojekt (helhedsplan) for Egelyparken Kuben Management A/S Carl Jacobsens Vej 31, 3. 2500 Valby Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Att.: Synne Felter Tel 8833 2500 CVR. nr. 28693036 info@kubenman.dk www.kubenman.dk JF Email:

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN

RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN RENOVERING AF AFDELING 3 - RYHAVEN 1 INDLEDNING Som bekendt skal I snart igennem en større renovering af jeres afdeling. Denne lille folder er lavet til jer, Ryhavens beboere, i forbindelse med informationsmødet,

Læs mere

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret

Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV. Lejerbo, afd 169-0, Revideret Orienteringsmøde folder LEJERBO ATTRUPGÅRDSVEJ VODSKOV C D A B Lejerbo, afd 169-0, 10.11.2016 Revideret 18.05.2018 Renoveringmuligheder Renovering: A Facaderenovering, omfattende Efterisolering af gavle

Læs mere

Ringparkens Helhedsplan

Ringparkens Helhedsplan Ringparkens Helhedsplan Siden 2011 er der blevet arbejdet på en helhedsplan i Ringparken. En helhedsplan tager normalt mange år at få gennemført og ændrer sig normalt gennem tiden. Da I sidst så projektet

Læs mere

NYT OM HELHEDSPLANEN

NYT OM HELHEDSPLANEN Vi inviterer til Ekstraordinært beboermøde og afstemning om helhedsplanen for Hyldespjældet onsdag den 14. marts 2018 kl. 19:00-21:00 i Hyldespjældets beboerhus. Der er digital afstemning om helhedsplanen

Læs mere

Helhedsplan. Bellahøj

Helhedsplan. Bellahøj Helhedsplan Bellahøj Byggesagens parter - Indledning Roller og ansvar: Hvem er Landsbyggefonden? Hvad støtter fonden Københavns Kommunen? SAB, selskabet? SAB, afdeling Bellahøj? KAB? Byggesagens parter

Læs mere

Stemmegrundlag. Ekstraordinært afdelingsmøde. JA eller NEJ? Onsdag den 29. Januar 2014 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40

Stemmegrundlag. Ekstraordinært afdelingsmøde. JA eller NEJ? Onsdag den 29. Januar 2014 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40 Stemmegrundlag afstemning om Helhedsplan Åbyhøjgård afdeling 110 Ekstraordinært afdelingsmøde Onsdag den 29. Januar 2014 kl. 19.00 i Petersmindes Fælleshus, Åbyhøjgård 40 JA eller NEJ? Skal Åbyhøjgård,

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri

Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Forslag om nye vinduer og døre til det fri fsb afd. 1-19 Klokkergården Forslag om nye vinduer og altandøre i lejlighederne Møde Ordinært afdelingsmøde

Læs mere

Varde Bolig Administration

Varde Bolig Administration Varde Bolig Administration Afdeling: Møllegården, Outrup Helhedsplan - til drøftelse med LBF Dato:17.1.211, init. mj/rev 3.11.211 hhn, rev 16.8.212 hhn, rev. 4.11.213 hhn, rev. 1.7.214 mth Kalkulationsindeks:

Læs mere

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 T13 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhuset Tranumparken 1. Som I

Læs mere

Fra idé til virkelighed. - helhedsplan eller renovering?

Fra idé til virkelighed. - helhedsplan eller renovering? - helhedsplan eller renovering? Konklusion Kastanielunden, afd. 01-041 Dato: 28.02.2012 Kastanielunden er en bebyggelse beliggende i Viby Sj., der består af 16 familieboliger, der er bygget som dobbelthuse

Læs mere

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1.

Velkommen til Informationsmøde for beboerne. Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1. Velkommen til Informationsmøde for beboerne Torsdag den 21.08.2014, kl. 16.00 Blok 1. Dagsorden: 1. Præsentation af byggeledelsen 2. Generel orientering 3. Hvad skal udføres 4. Adgangsveje, parkering og

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde. Århus

COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde. Århus COK Renovering i støttet byggeri og finansiering Temamøde Århus Den 30. april 2019 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

til blokmøde Fjældevænget

til blokmøde Fjældevænget Velkommen til blokmøde Fjældevænget Tirsdag den 31. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN

INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE SKOLEPARKEN HILLERØD SKOLEPARKEN Hillerødholmsalle 17-137 3400 Hillerød Bakkegade 25 Postbox 113 3400 Hillerød AFTENENS PROGRAM : Velkommen Siden sidst Overblik - helhedsplan

Læs mere

Orienteringsmøde. Velkommen til Ejerforeningen Nordre Munkegårds orienteringsmøde 9. april 2014

Orienteringsmøde. Velkommen til Ejerforeningen Nordre Munkegårds orienteringsmøde 9. april 2014 Orienteringsmøde Velkommen til Ejerforeningen Nordre Munkegårds orienteringsmøde 9. april 2014 Orienteringsmøde Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Orientering om klimasikring, Lokal Afledning af Regnvand

Læs mere

Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A

Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A Kommunalbestyrelsen 12-12-2013 1 Vordingborg Boligselskab - Renovering af Egelyparken i Præstø - Godkendelse af skema A Sagsnr.: 13/5828 - Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Område: Fællessekretariatet

Læs mere

INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 16. NOVEMBER D. 2. november 2017

INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 16. NOVEMBER D. 2. november 2017 INDKALDELSE TIL EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 16. NOVEMBER 2017 D. 2. november 2017 - Kære beboer i Moserne Dette hæfte beskriver to byggeprojekter, som bestyrelsen anbefaler gennemføres i Moserne i de

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB

Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Referat af bestyrelsesmøde afholdt mandag den 10.11.2014/WEB Afdeling 1. Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2. Beholdnings- og afkastopgørelse på værdipapirer 3. Kort orientering om status på

Læs mere

RENOVERING AF AFD. 1 HELHEDSPLAN

RENOVERING AF AFD. 1 HELHEDSPLAN RENOVERING AF AFD. 1 HELHEDSPLAN 11.02.2019 33 31 OVERSIGT, BOLIGTYPER Bakkebo afd. 1 består af rækkehuse beliggende langs Bejsebakkevej & Vestre Alle. Bebyggelsen består overordnet af 5 typer boliger.

Læs mere

VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE.

VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. VELKOMMEN TIL 3. ORIENTERENDE AFDELINGSMØDE VEDRØRENDE HELHEDSPLAN FOR AFD. 7 HØJSTRUPHAVE. Dagsorden: Præsentation - hvem er vi. Kort gennemgang af projektet herunder hvad er der sket siden sidste møde?

Læs mere

til blokmøde Rydevænget

til blokmøde Rydevænget Velkommen til blokmøde Rydevænget Mandag den 30. oktober 2017 Dagsorden Landsbyggefonden Renoveringsprojektet Din situation under renoveringen Hvad med huslejen Hvornår Spørgsmål Landsbyggefonden? Fordele

Læs mere

Sjællandsgade 22. Sjællandsgade 22. Det skal du vide om renoveringen i din bolig. November 2013

Sjællandsgade 22. Sjællandsgade 22. Det skal du vide om renoveringen i din bolig. November 2013 Sjællandsgade 22 Husk informationsmøde d. 7. november kl. 19-20 i fælleslokale på 1. sal. Sjællandsgade 22 Det skal du vide om renoveringen i din bolig November 2013 Københavns Kommune og Landsbyggefonden

Læs mere

Afdeling 4 Midtbyen 4

Afdeling 4 Midtbyen 4 Opdateret pr. 6. oktober Afdeling 4 Midtbyen 4 Notat omkring helhedsplanen: 1. et 2. lejemål 3. ny husleje for alle beboere ANDELSBOLIGFORENINGEN BERINGSGAARD HORSENS ANDELSBOLIGFORENING AF 1954 GL. JERNBANEGADE

Læs mere

Afbud: REFERAT. Referat Punkt 1: Godkendelse af dagsorden. Punkt 2: Status for helhedsplanen REFERAT TIL BYGGEUDVALGSMØDE 08.

Afbud: REFERAT. Referat Punkt 1: Godkendelse af dagsorden. Punkt 2: Status for helhedsplanen REFERAT TIL BYGGEUDVALGSMØDE 08. REFERAT TIL BYGGEUDVALGSMØDE VA afd. 10 Hyldespjældet byggeudvalgsmøde. Afholdt den: 07.02.2019 kl.19:00 til kl. 20.30, Hyldespjældets ejendomskontor. 08. FEBRUAR 2019 /KRO Fase: Rådgiverudbud Fase 4 Sags

Læs mere