Referat af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT. 1. Status.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT. 1. Status."

Transkript

1 af møde i arbejdsgruppe vedr. Mobiltelefoni og bredbånd i Jammerbugt Kommune tirsdag den 16. maj. REFERAT 1. Status. Der er nu gået mere end et år siden, vi afholdt konference om Bredbånd og mobil-telefoni i Jammerbugt Kommune. Her besluttede vi at nedsætte to arbejdsgrupper, som nu er samlet til én, og der blev igangsat en række tiltag. Fra starten estimerede vi, at arbejdsgrupperne skulle fungere frem til sommeren Den tid er nu ved at være gået, og det er tid til at gøre status for dels at se på, hvad der er opnået og for dels at vurdere, om arbejdsgruppen skal iværksætte flere tiltag. Arbejdsgrupperne har iværksat følgende tiltag: Spørgeskemaundersøgelse blandt borgerne med hjælp fra grundejerforenin-gerne. Her var der en tilbagemelding fra omkring 600 borgere. Undersøgelsen viste, at oplevelsen af mobildækningen i sommerhusområderne langs dele af vestkysten kunne have været bedre. Det var specielt i områderne omkring: o Møllebosletten og Lynghøjsletten o Tranum strand o Rødhus o Saltum Strand o Kettrup Bjerge o Sommerhusområdet vest for Gjøl Derudover var der enkelte byområder som Gjøl, Gøttrup og Øland, der oplever en for borgerne ikke tilfredsstillende dækning. På bredbåndsområdet er det specielt sommerhusområderne, huse i det åbne land- fx landbrug og enkelte byområder, som oplever dårlige forbindelser. Der er lavet aftale med Nyfors omkring samgravning, så de får mulighed for at lægge fiberrør i, der hvor der graves. Der har været afholdt møder med antenneforeningerne for at koordinere indsat-sen i forhold til deres projekter.

2 Spørgeskemaundersøgelse udsendt til alle kommunens erhvervsvirksomheder 138 tilbagemeldinger. Undersøgelsen her viste stort set de samme billede som den blandt borgerne. Arbejdsgrupperne har sammenholdt spørgeskemaundersøgelsen med BRN-un-dersøgelsen, og fandt frem til, at borgernes oplevelse stemmer godt overens med de dækningskort, som blev udarbejdet som en del af BRN-undersøgelsen, men at der også er forskelle. Der er afholdt møder med udbydere af mobiltelefoni og bredbånd, som dels har givet et overblik over deres udbygningsplaner, og dels har taget ind på nogle af udfordringerne. På mobilområdet rejses der i 2017 en mast i Aabybro og formentlig et par master langs kysten nord i området mellem Blokhus og Løkken. Den ene ved Saltum Strand. Der har været møder mellem forvaltningen og teleselskaber om mulige placerin-ger med henblik på at få så smidig en sagsgang som muligt. På den anden side har teleselskaberne også meldt klart ud om, hvilke områder der ikke vil få bedre dækning og henviser i stedet til WoWiFi (woice over Wifi). På bredbåndssiden har der også været en velvillighed fra flere udbydere til at fremme deres udrulning af fibre i nogle af de sommerhusområder, der ikke er dækkes særlig godt i dag. Der har været afholdt møde med de grundejerforeninger, hvor udfordringerne er størst (tilbud). Her har handlemulighederne været diskuteret. Her skal man specielt holde fokus på, at der er områder, hvor der er en fin 4G-dækning men en mangelfuld 3G-dækning. Det giver naturligvis udfordringer til de brugere, som har 3G-telefoner. Der er udarbejdet et katalog over handlemuligheder, som kan anvendes af grundejerforeningerne i de enkelte områder i forhold til de handlemuligheder, som er i deres område. Kataloget skal anvendes som et indledende redskab for de enkelte lokalområder/grundejerforeninger, hvis der ønskes at iværksætte tiltag i forhold til eventu-elle udfordringer. Der er iværksat et projekt i Gjøl om samfinansiering af en ny mast i området, hvor det er tanken, at selve masten skal finansieres af Jammerbugt Kommune og de lokale foreninger i Gjøl. Lejeindtægten skal så tilfalde foreningerne i området som modydelse for deres frivillige arbejde. Der har været afholdt møde med Erhvervs- og Turistrådet, hvor resultaterne af erhvervsundersøgelsen er fremlagt. Resultatet her var, at der ikke iværksættes specielle tiltag i forhold til erhvervsområdet, da det ikke adskiller sig væsentligt fra det øvrige område. Der var dog fokus på, at der er forskellig dækning fra mobilselskab til mobilsel-skab, og virksomhederne opfordres derfor til at være opmærksomme på det, når de vælger mobilselskab.

3 Fra Hingelbjerg ansøgte man den statslige bredbåndspulje om midler til bred-bånd i området desværre uden held i første omgang. Der arbejdes på ny an-søgning. Der har i Birsted været lavet en lokal undersøgelse af behovet for bredbånd. Der har været tilbud om og gennemført lokale undersøgelser om borgernes til-fredshed med mobil og bredbånd. Punkterne blev gennemgået. 2. Skal der igangsættes nye initiativer. I punkt et er der en oversigt over det, der er gennemført. Der er også områder, hvor idéerne fra udviklingsseminaret ikke er gennemført endnu. 2.a. Forholdene i det åbne land. I bebyggelserne i det åbne land er der en del steder, hvor der ikke er nogen god bredbåndsdækning. Her har der været et håb om, at der har kunne findes en god model for, hvordan forholdene her kan forbedres. Den del er vi ikke kommet i land med. Spørgsmålet er, om der skal iværksættes nogle tiltag på dette område? Punktet blev diskuteret. Ud over de tiltag, der blev besluttet under pkt. 2.b. blev der ikke besluttet yderligere tiltag. 2.b. Informationskampagne. Arbejdsgruppen har tidligere besluttet, at der skal iværksættes en informationskam-pagne bestående af dels informationer i avisen og dels af infoarrangementer. Her har både teleselskaber og bredbåndsudbydere har meldt positivt ind på at lave infoarrangementer. Sekretariatet foreslår her, at der arbejdes videre med denne del. Arbejdsgruppen besluttede her, at der i juni 2017 skal være et informationsarrange-ment som afslutning på projektet. Arrangementet skal være åbent for alle borgere og virksomheder, som skal have mulighed for at se/høre om, hvad der er af muligheder på deres adresse.

4 Til arrangementet inviteres alle de udbydere, som har deltaget i projektet samt BRN, som kan vise testresultatet for dem, som har ønske om det. Datoen for arrangementet meldes ud på mødet for alle grundejerforeningerne den 24. maj 2017, og det markedsføres gennem grundejerforeninger, landdistriktsråd m.v. Parallelt med dette laves der en informationskampagne i de fire lokalaviser, hvor der vises noget om de handlemuligheder, der er. Herunder er det vigtigt af fokusere på 3G/4G problematikken. Arrangementet laves fra kl. 14. til kl. 18 på en hverdag, så både virksomheder og private har mulighed for at deltage. 2.c. Konkrete lokale projekter Der er p.t. gang i lokale projekter i Gjøl og Birsted. Der vil på mødet blive givet en orientering om status på disse projekter. Sekretariatet indstiller, at der fra sekretariatets side fortsat bakkes op om de lokale projekter. Keld Schumann fra Gjøl Borger- og Erhvervsforening orienterede under dette punkt om status på arbejdet med at få en mobilmast op at stå på Gjøl. Projektet skrider planmæssigt frem. Der er fundet en fornuftig placering og foreningerne på Gjøl er med på ideen om, at de skal opføre fundamentet. Det der står for lige nu, er en aftale med teleselskaberne om en masteleje. Den del skal hænge sammen for, at det giver mening for foreningerne. Fra Jammerbugt Kommunes side er man indstillet på at bakke op omkring masten med en medfinansiering. Under punktet deltog desuden Bent Bakke Nøhr, som orienterede om den behovs-undersøgelse, der er udarbejdet i Biersted. Undersøgelsen viser, at mange borgere og virksomheder i Biersted ønsker en opgraderet forbindelse. 2.d. Grundejerforeningsprojekter. Der vil inden mødet være afholdt møde med de grundejerforeninger, som har ønsket at arbejde videre med udfordringerne i deres område. Der vil på mødet blive givet en orientering om mødet og de beslutninger, som blev taget her.. Grundejerforeningerne har haft og har stadig mulighed for at arbejde videre med udfordringerne i deres oråde. 2.d. Besøg af rejseholdet.

5 Arbejdsgruppen har tidligere besluttet at invitere Telestyrelsens Rejsehold til en drøftelse af mobilforholdene i Jammerbugt Kommune. Sekretariatet foreslår, at der arbejdes videre med dette. Sekretariatet inviterer Telestyrelsens Rejsehold til et møde om forholdene i Jammer-bugt Kommune. 2.f. Er der andre tiltag, der skal igangsættes. Der ønskes en drøftelse af, og der skal iværksættes øvrige tiltag. Der var ikke forslag om yderligere tiltag. 3. Næste møde? Hvornår Sekretariatet vil foreslå, at der holdes et nyt møde i efteråret. Næste møde blev fastsat til den 4. september kl i Aabybro, og at dette møde bliver et afslutningsmøde. 4. Evt. Venlig hilsen Noël Mignon Bilag 2.2 Handlemuligheder Der er flere handlemuligheder i de identificerede områder. Den enkelte handlemulighed afgøres af de interessenter, som aktivt vil indgå i en løsning af opgaven i de enkelte områ-der. 1. Mobilmast (i samarbejde med teleoperatørerne) Opsætning af en ny mobilmast er omkostningstungt og skal derfor understøttes af en reel businesscase, forhandling, brugerundersøgelse m.v.

6 2. Mobilmast (som passiv infrastruktur) Her skal masten finansieres af andre end teleoperatøren. Signaludstyret finansieres, opsættes og vedligeholdes af teleoperatøren. Er der behov for at arbejde med en foreningsmodel for at fremme og finansiere? 3. Landdistriktsløsning (TDC) Radiokæde fra TDC, som indebærer tilslutning af matrikler indenfor en bestemt af-stand. Kræver at der er nok tilslutning indenfor et givent område. 4. Tale over indendørs trådløs WiFi (VoWiFi) Ny teknologi som gør det muligt at nyere mobiltelefoner kan benytte indendørs WiFi signaler. NB. Giver kun indendørsdækning. 5. Tale over 4G (VoLTE) Mulighed for at man kan benytte mobiltelefoner kan på 4G til tale. Kræver nyere mobil-telefoner og bestemte teleoperatører. 6. Større sortiment i købt service Leverandøren kunne måske finde det interessant at levere mobildækning til et område, hvis der var andre indtægter med. F.eks. T.V. pakker leveret på samme bredbånd som signalet til mobilmasten. 7. Kombineret Bredbånd og VoWiFi løsning Forretningsmodellerne fra hhv. bredbånds- og Teleoperatørerne åbner nu op for at sælge services til andre. Det betyder at f.eks. bredbånd til en mobilmast kunne leveres af en bredbåndsoperatør, eller at man kunne kombinere en bredbåndsløsning med en indendørsløsning. 8. Målopfyldelse på f.eks. 800 MHz Se afsnittet om 800 MHz 9. Søge bredbåndspuljen Ved at identificere områder med dårlig eller manglende bredbåndsdækning kunne dis-se oplysninger sammenholdes med oplysninger om de adresser som reelt kan søge bredbåndspuljen. Bredbånd er interessant, selvom puljen ikke kan benyttes til mobil-dækning, idet flere af løsningerne kræver at der er bredbåndsforbindelse til området. 10. Målopfyldelse på 1800 Mhz

7 Eksempler på handlemuligheder for de enkelte områder. Mulighederne kan kombineres, men skal læses som forslag til løsninger, da der er adskillige afhængigheder indenfor de enkelte områder, som skal afklares. Mobilmast Mobilmast Passiv Landdistriktsløsning VoWiFi VoLTE Større sortiment i købt service Kombineret Bred-bånd og VoWiFi løsning Målopfyldelse på f.eks. 800 MHz Søge Bredbåndspuljen Målopfyldelse ved 1800 Mhz Rødhus Klit Bredbjerg Tårnfalkevej Kvansletten Tuekær Lynghøjsletten Ejersted Klit Kettrup Bjerge Saltum Møllebosletten

Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status

Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status Udrulning af mobil- og bredbåndsdækning på Fyn status Den 22. april 2014 besluttede Borgmesterforum sig for en køreplan for, hvordan de fynske kommuner får sat skub i udrulningen af en bedre mobil- og

Læs mere

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd

Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd Torben Rune, Michael Jensen og Mette Dalsgaard 19. maj 2015 Ballerup Kommune, strategi- og handlemuligheder ift. bredbånd 1 Baggrund...2 2 Strategiske muligheder...2 2.1 Satsningsgrad 0 ikke lokalt strategisk

Læs mere

Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune

Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune Aktiviteter til udbygning af den digitale infrastruktur i Fredensborg Kommune Digitalisering, april 2019 Planlagte aktiviteter i 2019 For at kunne sikre en løbende udbygning af den digitale infrastruktur

Læs mere

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning

1. Sammenhæng med Regeringens vækstaftale om mobil- og bredbåndsdækning Notat Spørgsmål til projektoplæg vedr. bredbånd i Nordjylland BRN-direktionen behandlede på deres møde d.3.marts et oplæg til projekt vedr. bredbånd i Nordjylland. BRN-direktionen stillede en række spørgsmål

Læs mere

Uddybende notat vedr. status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen

Uddybende notat vedr. status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen Notat Dato: 19.11.2015 Reference: Bettina Andersen Tlf.: 89 59 18 38 E-mail: ba@norddjurs.dk Journalnr.: 15/7760 Uddybende notat vedr. status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen i Norddjurs

Læs mere

Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart

Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart Digital infrastruktur i praksis Hvad kan kommunerne? Vicedirektør Katrine Winding 21. august 2014, Middelfart Indhold Status for bredbånds- og mobildækningen Udfordringerne løses i fællesskab Kommunerne

Læs mere

REFRAT FRA ORDINÆRT ERHVERVS- OG TURISTRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 14. FEBRUAR 2017 KL , BYRÅDSSALEN, AABYBRO

REFRAT FRA ORDINÆRT ERHVERVS- OG TURISTRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 14. FEBRUAR 2017 KL , BYRÅDSSALEN, AABYBRO REFRAT FRA ORDINÆRT ERHVERVS- OG TURISTRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 14. FEBRUAR 2017 KL. 18.00-21.00, BYRÅDSSALEN, AABYBRO AFBUD: Lars Mouritzen Lise Emborg Palle Nielsen Lars E. Larsen Jesper Clausen 1. Velkomst

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Energistyrelsen Att.: Center for Tele Mailto: tele@ens.dk Dato 24. maj 2018 Sagsnr. 13.16.00-P20-1-18 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV Høringssvar Frederikssund Kommune er fortsat positive over for den dialog

Læs mere

Sådan får du bedre mobildækning. gode råd til bedre dækning

Sådan får du bedre mobildækning. gode råd til bedre dækning Sådan får du bedre mobildækning 11 gode råd til bedre dækning Dårlig mobildækning kan have flere årsager, men normalt skyldes det, at mobilsignalet er for svagt, fx fordi du befinder dig langt fra mobilmasten,

Læs mere

Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland

Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland Bilag 2B: Oplæg til beslutning om fælles udbud af bredbånd i Nordjylland Formål, Baggrund og Indhold: Beslutningsoplægget skal give et godt, velunderbygget og solidt grundlag for en beslutning hos de nordjyske

Læs mere

Etablering af mobildækning

Etablering af mobildækning Slagelse Kommune Att.: Louise Frændemark 21. januar 2015 /RIKROS Etablering af mobildækning I har i jeres mails af 15. december 2014 og 7. januar 2015 stillet en række spørgsmål, der vedrører Slagelse

Læs mere

Grundejerforeningen Vestbo Jyllinge

Grundejerforeningen Vestbo Jyllinge Resultat af spørgeskemaundersøgelse Teleselskaber - Dækningskort - Mastepositioner Teknologier -hvad forskelle er der? Mobiltelefoner og antenner - undersøgelser for forskellige modeller - generelle råd

Læs mere

Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur

Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur Strategi- og handlingsplan for digital infrastruktur Indledning Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen er enige om, at det er vigtigt at bringe mobiltelefoni og bredbåndsdækningen op på et tidssvarende

Læs mere

Oplæg: Inspirationskatalog. Mobil- og bredbåndsdækning. Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning 1

Oplæg: Inspirationskatalog. Mobil- og bredbåndsdækning. Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning 1 Oplæg: Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning Inspirationskatalog Mobil- og bredbåndsdækning 1 » Vi er for længst rykket ind i den digitale tidsalder og den digitale infrastruktur er et fuldstændigt

Læs mere

ENS - Center for Telekommunikation Fra: Michael Koch-Larsen Sendt: 28. februar 2018 17:01 Til: ENS - Center for Telekommunikation Emne: Høringssvar - evaluering af bredbåndspuljen Vedhæftede

Læs mere

Bedre Bredbånd oplæg til fælles organisering

Bedre Bredbånd oplæg til fælles organisering Bedre Bredbånd oplæg til fælles organisering Baggrund: Udrulning af digital infrastruktur i Danmark skal være markedsdrevet. Det betyder grundlæggende at udrulningen skal ske via private virksomheder og

Læs mere

Erhvervsudvalget. Tillægsreferat. Dato 10. juni 2014. Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:35. Lokale 1, Vordingborg Rådhus

Erhvervsudvalget. Tillægsreferat. Dato 10. juni 2014. Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:35. Lokale 1, Vordingborg Rådhus Erhvervsudvalget Tillægsreferat Dato 10. juni 2014 Mødetidspunkt 16:00 Sluttidspunkt 17:35 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Asger Diness Andersen, Laura Sø, Thorbjørn Kolbo, Yvette

Læs mere

Status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen i Norddjurs Kommune primo august 2017

Status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen i Norddjurs Kommune primo august 2017 Notat Dato: 07.08.2017 Reference: Maiken Bjerre Sørensen Henrik Friis Tlf.: 29 39 68 27 E-mail: mbs@norddjurs.dk Journalnr.: 17/32 Status på projektet omkring bredbånd og mobildækningen i Norddjurs Kommune

Læs mere

Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur

Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur 2. november 2012 /allvil/pemima Skabelon for en kommunal mastepolitik Sammen om en endnu bedre mobilinfrastruktur Erhvervsstyrelsen ønsker at bidrage til, at rammerne for en forbedret mobildækning er på

Læs mere

Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge.

Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge. Bedre bredbånd i Herslev og Kattinge. Baggrund De eksisterende bredbåndsmuligheder, som enten er eller fastnet via TDC s telefonkabler (PSTN-net) med lave båndbredder (fra under 1 Mbit og op til maks.

Læs mere

Sådan får du bedre mobildækning. gode råd til bedre dækning

Sådan får du bedre mobildækning. gode råd til bedre dækning Sådan får du bedre mobildækning 11 gode råd til bedre dækning Dårlig mobildækning kan have flere årsager, men normalt skyldes det, at mobilsignalet er for svagt, fx fordi du befinder dig langt fra mobilmasten,

Læs mere

Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter

Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter Telebranchen Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter 5. juni 2013 Spørgeskemaundersøgelse gennemført af YouGov, maj 2013. Base: 1009 interviews blandt 15-74 årige. Tabeller viser

Læs mere

Telenor dækningskort

Telenor dækningskort 3 s dækningskort TDC dækningskort Telenor dækningskort Telia dækningskort Faste bredbåndsforbindelser Downloadhastigheder Faste bredbåndsforbindelser Uploadhastigheder Notat vedr. analyse af bredba ndstilgængelighed

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2011 / 2012

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2011 / 2012 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2011 / 2012 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2011 og 2 i foråret 2012. I vore møder har suppleanterne deltaget,

Læs mere

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen.

Svar: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for mobildækningen i landets yderområder, og hvad regeringen gør for at styrke dækningen. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2013-14 ULØ Alm.del Bilag 196 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER KUN DET TALTE ORD GÆLDER Samråd i ULØ den 16. september 2014 Spørgsmål S stillet efter ønske fra Mette Hjermind

Læs mere

Referat. fra mødet med formændene for sommerhusgrundejerforeningerne. 16. maj 2012 kl. 19. Dagsorden

Referat. fra mødet med formændene for sommerhusgrundejerforeningerne. 16. maj 2012 kl. 19. Dagsorden Referat fra mødet med formændene for sommerhusgrundejerforeningerne 16. maj 2012 kl. 19 Dagsorden Velkomst 1. Mange sommerhusejere oplever problemer med mobiltelefondækningen. Hvordan kan dækningen forbedres?

Læs mere

StRategI- og handlingsplan FoR digital InFRaStRuktuR

StRategI- og handlingsplan FoR digital InFRaStRuktuR M I D T J Y L L A N D 2016 StRategI- og handlingsplan FoR digital InFRaStRuktuR REGION MIDTJYLLAND OG DE 19 KOMMUNER I DEN MIDTJYSKE REGION TIDSSVARENDE DIGITAL INFRASTRUKTUR TU ER EN FORUDSÆTNING FOR

Læs mere

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V).

Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V) og Peter Juel Jensen (V). Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 282 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 6. juni 2013 Samråd i ERU den 6. juni 2013 Spørgsmål AI stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt

Læs mere

Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland

Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland Bedre mobil- og bredbåndsdækning i Region Sjælland Gennemgang af regeringens udspil»bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark«marts 2013 Baggrundsrapporten er udarbejdet af en kommunal-regional arbejdsgruppe,

Læs mere

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann

Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland. ved projektleder Thomas Kampmann Bilag 4E Præsentation: Bedre Bredbånd i Nordjylland ved projektleder Thomas Kampmann 1 Fælles udbud - Markedsdialog Vil godt kunne byde ind på udbud - men ikke alle er begejstrede Præmis anerkendes Udbudsform

Læs mere

Generalforsamling i Sammenslutningen den 14 april 2018

Generalforsamling i Sammenslutningen den 14 april 2018 Generalforsamling i Sammenslutningen den 14 april 2018 Hotel Søparken 1, 9440 Aabybro. Deltagere: Saltum Strandpark, Fårup Klitbakker, Sandkassen, Kordals Klit, Grøndhøj Huse, Grønhøj Nord, Rødhus Skolevej,

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 11 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 15. april 2017 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen og bad deltagerne rejse sig for at holde

Læs mere

Mobildækning i Danmark

Mobildækning i Danmark Mobildækning i Danmark 26. april 2012 Jakob Willer Direktør jw@teleindu.dk Mobil +45 2010 2365 Mobilmarkedet 4 operatører med frekvenstilladelser Mere end 35 selskaber der sælger mobiltelefoni Stærk konkurrence

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 1. februar kl. 17:00. Rådhuset Aabybro

Referat. Landdistriktsrådet 1. februar kl. 17:00. Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet 1. februar kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 KURSUS I BRUG AF FACEBOOK... 3 3 KALENDER FOR 2016... 4 4 NY RESSOURCE I VÆKST... 5 5 PRIORITERING

Læs mere

Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter

Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter 2015 Telebranchen Forbrugernes opfattelse af telebranchens service og produkter. juni 2015 Spørgeskemaundersøgelse gennemført af YouGov, april 2015. Base: 09 interviews blandt 15-7 årige. Tabeller viser

Læs mere

Bedre Bredbånd i Nordjylland Status og næste step

Bedre Bredbånd i Nordjylland Status og næste step Bedre Bredbånd i Nordjylland Status og næste step 1 Leveret på lovede resultater Måling af mobil bredbåndsdækning er gennemført Dialogforum med leverandører er aftalt Fælles mastepolitik er udarbejdet

Læs mere

Notat PROGRAMBESKRIVELSE

Notat PROGRAMBESKRIVELSE IT OG DIGITALISERING Dato: 1. december 2015 E-mail: nami@balk.dk Kontakt: Nanna A. Milthers Sagsid: 85.11.08-P05-3-15 Notat PROGRAMBESKRIVELSE Baggrund Ballerup Kommune har konstateret, at kommunens borgere

Læs mere

Notat Mobildækning. Fællesforvaltning Byrådssekretariat. Indledning

Notat Mobildækning. Fællesforvaltning Byrådssekretariat. Indledning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 8. november 2017 Notat Mobildækning Indledning Udviklingen inden for digitalisering, mobildata og telefoni er i en rivende udvikling, og det er næppe muligt at forudsige

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2014 / 2015

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2014 / 2015 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2014 / 2015 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 3 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2014 og 1 i foråret 2015. Til vore møder er suppleanterne inviteret

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen

Deltagere. Bestyrelsen Referat for møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 6. februar 2018, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Beredksab særlig brand m.v. 2. Ren strand

Læs mere

Handleplan for en forbedret teleinfrastruktur Ringkøbing-SkjernKommune,

Handleplan for en forbedret teleinfrastruktur Ringkøbing-SkjernKommune, Handleplan for en forbedret teleinfrastruktur Ringkøbing-SkjernKommune, 04-09-2018 Indholdsfortegnelse Del 1: Handleplan 1. Indledning 2. Vision og motivering 3. Tre oplagte målgrupper 4. Baggrund og kortlægninger

Læs mere

Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland

Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland Udbredelse af digital infrastruktur på Sjælland Thomas Woldiderich Branchechef for telepolitik Dansk Energi Twitter: @Digital_Agenda Tlf. 22 750 412 Mail: two@danskenergi.dk 17 forbrugerejede energiselskaber

Læs mere

Da de indkomne indsigelser er af fælles indhold og karakter, er disse inddelt i kategorier og besvaret samlet.

Da de indkomne indsigelser er af fælles indhold og karakter, er disse inddelt i kategorier og besvaret samlet. Middelfart Kommune Plan og Bygningsafdelingen Østergade 21 5580 Nørre Aaby Att.: Peter Kaalund KM Telecom Danmark A/S Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia Cvr-nr: 33 64 43 37 Kenneth Grønborg Project

Læs mere

Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune.

Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune. Beretning 2009 for Sammenslutningen af sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune. Det er den 3. generalforsamling i Sammenslutningen af sommerhusejere i Jammerbugt kommune. Vi kan se tilbage på et år,

Læs mere

Pia Risgaard, Mads Hurley, Leif Mortensen, Kent Gadgaard,

Pia Risgaard, Mads Hurley, Leif Mortensen, Kent Gadgaard, Karina Dyrby Kristensen 25. januar 2016 REFERAT BRN Møde vedr. Tid og sted Deltagere Afbud Bedre bredbånd i Nordjylland - Statusmøde 16-12-15 Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. juni 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 9.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. juni 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 9. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. juni 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 9. juni 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole

Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole 1. Velkomst Mogens Gade Mogens Gade kvitterede i sin velkomst for de modtagne udviklingsplaner og for det store arbejde som er lagt i arbejdet

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Glenna Nielsen Sendt: 3. oktober 2016 11:47 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK; Bagge Peter. PEBA Cc: Peder Hansen Emne: SV: Sagsgangen og nyt udvalgsmøde

Læs mere

Bredbånd i Region Nordjylland

Bredbånd i Region Nordjylland Bilag x Bredbånd i Region Nordjylland synliggørelse af behov og sænkning af barrierer for udbredelse. 1. Baggrund Regeringen har en målsætning om en digital infrastruktur der sikrer alle borgere og virksomheder

Læs mere

Notat om model for tildeling af tilskud fra bredbåndspuljen

Notat om model for tildeling af tilskud fra bredbåndspuljen Notat om model for tildeling af tilskud fra bredbåndspuljen Dato 14. marts 2016 Kontor i departementet KKT Udgangspunktet er, at bredbåndspuljen skal være efterspørgselsdrevet og teknologineutral. Tildelingen

Læs mere

Regeringens vækstplan for digitalisering i Danmark

Regeringens vækstplan for digitalisering i Danmark Regeringens vækstplan for digitalisering i Danmark Regeringen har udsendt en vækstplan for digitalisering i Danmark, herunder tiltag til forbedring af mobil og bredbåndsdækningen. Hovedudtræk af initiativer

Læs mere

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Nytårsaften: Vi havde en nytårsaften som vi plejer, helt uden afbrydelser og I kan være sikker på at YouSee var i højeste beredskab

Læs mere

Godkendelse af fælles mastepolitik

Godkendelse af fælles mastepolitik Punkt 10. Godkendelse af fælles mastepolitik 2016-016668 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune prisfastsætter lejeaftaler for mobiludstyr efter de fælles principper,

Læs mere

MOBILMASTER OG -ANTENNER

MOBILMASTER OG -ANTENNER MOBILMASTER OG -ANTENNER UDBYGNING AF MOBILNETTET brochure1.0.indd 1 18-06-2013 14:34:45 MOBILMASTER OG -ANTENNER UDBYGNING AF MOBILNETTET TELEINDUSTRIEN 2013 brochure1.0.indd 2 18-06-2013 14:34:45 GOD

Læs mere

Formandsberetning for 2016 Generalforsamling søndag den 5. feb. 2017

Formandsberetning for 2016 Generalforsamling søndag den 5. feb. 2017 Formandsberetning for 2016 Generalforsamling søndag den 5. feb. 2017 Som I kan se, har vi i år prøvet en alternativ generalforsamling på en søndag formiddag, det har vi gjort fordi andre foreninger har

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim).

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Referat Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 VÆKST OG UDVIKLING... 2 3 PLANSTRATEGI FOR

Læs mere

Evaluering af bredbåndspuljen Opsamling

Evaluering af bredbåndspuljen Opsamling Evaluering af bredbåndspuljen 2016-2017 Opsamling 2. marts 2018 1. Baggrund Bredbåndspuljen er en del af den politiske aftale om Vækst og udvikling i hele Danmark, som Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal

Læs mere

Høringsnotat over Energistyrelsens udkast til analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester

Høringsnotat over Energistyrelsens udkast til analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester Høringsnotat over Energistyrelsens udkast til analyse af det fremtidige behov for forsyningspligt på teletjenester Kontor/afdeling Center for Tele Dato 19. maj 2016 J nr. 2015-6679 Energistyrelsen har

Læs mere

REFERAT BREDBÅNDSPROJEKT BRN

REFERAT BREDBÅNDSPROJEKT BRN Thomas Meyer Balle 7. oktober 2015 REFERAT BREDBÅNDSPROJEKT BRN Møde vedr. Tid og sted Deltagere Barrierer for udbredelse af mobil 7. oktober 2015 Regionshuset John Cocks, john.cocks@aalborg.dk Thomas

Læs mere

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark. Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen

Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark. Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen Mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark Morten Kristiansen, Erhvervsstyrelsen Email: motkri@erst.dk Twitter: #LokalBredbånd Indhold Aktuel bredbåndsdækning Udspillet Bedre bredbånd og mobildækning Finansieringskilder

Læs mere

Bredbåndsdækningen i Danmark 2016

Bredbåndsdækningen i Danmark 2016 Bredbåndsdækningen i Danmark 2016 Publikationen kan hentes på Energistyrelsens hjemmeside: www.ens.dk ISSN: 1903-3761 ISBN: 978-87-93180-30-7 Maj 2017 Indholdsfortegnelse SIDE Indledning 3 Resultater 5

Læs mere

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK

Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Fra: Erik Mortensen Sendt: 9. juni 2016 16:45 Til: Lauridsen Dorthe Hjort. DHK Emne: Vedr. sags ID 16/2004 etablering af ny antennemast ved Krebseparken, JS0705B.

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet. Den 30. maj kl. 17:00. Meld afbud, hvis du ikke deltager. en afløser fra dit område.

Referat. Landdistriktsrådet. Den 30. maj kl. 17:00. Meld afbud, hvis du ikke deltager. en afløser fra dit område. Referat Landdistriktsrådet Den 30. maj kl. 17:00 Meld afbud, hvis du ikke deltager eller find en afløser fra dit område. Indhold 1 ORIENTERING OM BOSÆTNINGSKAMPAGNE 2017... 2 2 INDLEDENDE MØDER OM UDVIKLINGEN

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Tap & Bar, Ledreborg Allé 28 i Lejre. Dato: Tirsdag den 10. april 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Grethe Saabye (C) Julie Hermind (F) Martin Stokholm (A) Flemming Damgaard

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling. 14. december 2006

Ekstraordinær generalforsamling. 14. december 2006 Ekstraordinær generalforsamling 14. december 2006 1 Bestyrelsens forventninger Gennemgang af dagsordenens punkter Afklaring af spørgsmål Diskussion Tilkendegivelse/anbefaling fra de fremmødte 2 Dagsorden

Læs mere

Referat Landdistriktsrådet. Den 29. september kl. 19:00 Rådhuset Aabybro

Referat Landdistriktsrådet. Den 29. september kl. 19:00 Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet Den 29. september kl. 19:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 INTERNAT... 2 3 DET FREMTIDIGE ARBEJDE I LANDDISTRIKTSRÅDET... 3 4 OPLÆG FRA BONDERUP OG

Læs mere

Informationsmøde Bredbånd og mobiltelefoni

Informationsmøde Bredbånd og mobiltelefoni Informationsmøde Bredbånd og mobiltelefoni Agenda Velkomst Mobiltelefoni og bredbånd hvad sker der i Lejre Kommune? Hvordan kommer jeg videre? Udbydernes forslag til: Projekter med tilskud (Bredbåndspuljen)

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2018 31.12.2018. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Henrik Hansen fra Stofa. Endvidere en velkomst

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN ØRNBJERG

GRUNDEJERFORENINGEN ØRNBJERG GRUNDEJERFORENINGEN ØRNBJERG VELKOMMEN TIL KETTRUP BJERGE 1 Grundejerforeningen Ørnbjerg v / formand Søren Dam Søndergade 58 9700 Brønderslev Tlf.: 98 80 09 26 Mail: soerendam@mail.dk Kettrup Bjerge. XXXX

Læs mere

Velkommen til 100 nye adresser

Velkommen til 100 nye  adresser Marielyst Grundejerforening Postboks 215-4800 Nykøbing F. Tlf.5413 0031 info@marielyst-grundejerforening.dk formand@marielyst-grundejerforening.dk www.marielyst-grundejerforening.dk NYHEDSBREV 2. årgang

Læs mere

Referat af fællesmødet fredag den 28. marts 2014 kl. 13.00 i mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing.

Referat af fællesmødet fredag den 28. marts 2014 kl. 13.00 i mødelokale 1, Rådhuset, Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing. Mødedeltagerne: Orla Spenner, og.spenner@talnet.dk Peter Steen Jensen, ps@jensen.mail.dk Hans Lund, hilund@privat.dk Lennart Jørgensen, lg@faaborgmidtfyn.dk Flemming Kehman, fpk@dsa-net.dk Egon Gaarde,

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6.

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 16. januar 2013 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner

Læs mere

Referat fra Toftegården ekstraordinært afdelingsmøde - TV forsyning

Referat fra Toftegården ekstraordinært afdelingsmøde - TV forsyning Referat fra Toftegården ekstraordinært afdelingsmøde - TV forsyning Afdeling 1-1011 Toftegård Mødedato: 23. august 2012 Sted: Herlev Bygade 92B, Salen Deltagere: Poul Erik Ottosen, Poul-Erik Rødvang Dato

Læs mere

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD XxxxREBILD KOMMUNES ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD Dagsorden tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Business Park Nord Praktiske oplysninger: Kl. 8.30-10.30 Mødets tema Temamøde vedr. etableringslyst og iværksætteri

Læs mere

Bredbånd Skive Kommune. Den 28. juni 2017

Bredbånd Skive Kommune. Den 28. juni 2017 Bredbånd Skive Kommune Den 28. juni 2017 Vi ved ikke hvad vi bruger nettet til om 5-10 år Dagsorden Bredbåndsdækningen i Skive Kommune 15 min Bredbånd via kabelnettet, mobilnettet og gennem luften! Fordele

Læs mere

Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune

Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune V / formanden Hans Jørgen Jensen Sletten 3 9270 Klarup Tlf. : 9813 7075 Mail: hhjj@it.dk Energistyrelsen Mail ens@ens.dk Klarup den 22.

Læs mere

NOTAT. Sagsbehandler: Anja Valhøj Oprettet: 30-06-2015. Status på mobil- og bredbåndsindsatsen

NOTAT. Sagsbehandler: Anja Valhøj Oprettet: 30-06-2015. Status på mobil- og bredbåndsindsatsen NOTAT Sagsbehandler: Anja Valhøj Oprettet: 30-06-2015 Sagsnr.: 15/14696 Dokumentnr.: 92973/15 Status på mobil- og bredbåndsindsatsen Vordingborg Kommune arbejder løbende for at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen

Læs mere

Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010

Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010 Mastepolitik Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø den 3. november 2010 Indholdsfortegnelse Side Formål... 3 Mobile teknologier og master... 4 GSM og UMTS... 4 Andre teknologier... 4 Operatører... 4

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen og Jammerbugt Kommune 7. Beredskab og brandfare. Punkt fra Jammerbugt Kommune 8. Fremtidens sommerhus 9. Nyt BR10 Evt.

Punkter fra bestyrelsen og Jammerbugt Kommune 7. Beredskab og brandfare. Punkt fra Jammerbugt Kommune 8. Fremtidens sommerhus 9. Nyt BR10 Evt. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 1. december 2011 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Opkrævning

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD XxxxREBILD KOMMUNES ERHVERVSUDVIKLINGSRÅD Referat tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Business Park Nord Praktiske oplysninger: Kl. 8.30-10.30 Mødets tema Temamøde vedr. etableringslyst og iværksætteri

Læs mere

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler UNDERSØGELSE af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler Rådet for Etniske Minoriteter Marts 2004 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN Rådet for Etniske Minoriteter afholdt den 3. maj 2003 en konference

Læs mere

Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling

Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 19. februar 2014 /rikros-erst Høringsnotat om vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af lov om erhvervsfremme og regional udvikling 1. Baggrund Erhvervsstyrelsen sendte den 15. oktober 2013 et udkast

Læs mere

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig

Danmark som gigabit-samfund. 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund 7 anbefalinger til et nyt dansk teleforlig Danmark som gigabit-samfund Danmark er én af frontløberne i Europa, når det gælder mobil- og bredbåndsdækning. Over 90 pct. af alle

Læs mere

Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro

Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro 31-05-2016 Lars Haagensen Direkte: 7257 7454 Mail: lah@jammerbugt.dk Sagsnr.: 04.21.00-G01-17-16 Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro 1. Opsamling på evalueringer og tilbagemelding

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2016 31.12.2016. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Jørn Holst fra Stofa, der er vores daglige kontaktperson.

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Hvordan løser vi sammen den digitale infrastruktur i Danmark?

Hvordan løser vi sammen den digitale infrastruktur i Danmark? Hvordan løser vi sammen den digitale infrastruktur i Danmark? - Samarbejde om opsætning og drift af mobilmaster og antennepositioner mellem branche og offentlige myndigheder - TI Rejsehold Agenda 1. Status

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2009 / 2010

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2009 / 2010 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2009 / 2010 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2009 og 2 i foråret 2010. I vore møder har suppleanterne deltaget,

Læs mere

UDKAST. Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven

UDKAST. Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven UDKAST 15. oktober 2013 Vejledning om udrulning af bredbånd i medfør af erhvervsfremmeloven 1. Indledning Denne vejledning til erhvervsfremmeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1715 af 16. december 2010,

Læs mere

Vi forbedrer. dækningen. - vil du. hjælpe? It s good to be. It s good to be

Vi forbedrer. dækningen. - vil du. hjælpe? It s good to be. It s good to be Vi forbedrer dækningen - vil du hjælpe? It s good to be It s good to be Vi har brug for din hjælp. 3 er på jagt efter nye placeringer til antenner, og vi håber, at du og den forening, du repræsenterer,

Læs mere

Referat fra Grundejerforeningens ekstraordinære generalforsamling, Mandag d.28. august 2006, på Margretheskolen

Referat fra Grundejerforeningens ekstraordinære generalforsamling, Mandag d.28. august 2006, på Margretheskolen Hyldekærparkens Grundeejerforening Hyldekærparken 20, Tlf. 46 73 05 47 2. august 2006 Referat fra Grundejerforeningens ekstraordinære generalforsamling, Mandag d.28. august 2006, på Margretheskolen Grundejerforeningens

Læs mere

Referat af stiftende bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Søgården d. 18. marts 2014

Referat af stiftende bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Søgården d. 18. marts 2014 Referat af stiftende bestyrelsesmøde i grundejerforeningen Søgården d. 18. marts 2014 Deltagere: Henrik (100) Henning (114) Børge (116) Per (138) Flemming (128) Afbud: Ingen Sted: Per (138) Dagsorden 1.

Læs mere

At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men som samtidigt skal tage

At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men som samtidigt skal tage 6.4 Teleanl g.qxd 19-12-2005 19:32 Side 1 Foto: Fyns Amt 6.4 Teleanlæg Amtsrådets mål At der skal sikres en udbygning på telekommunikationsområdet som modsvarer standarden i de øvrige dele af landet, men

Læs mere

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune

Antennevejledning. Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Antennevejledning Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri, Teknik og Miljø Aarhus Kommune 2011 VEJLEDNING Opsætning af master og antenneanlæg i Aarhus Kommune FORMÅL

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen afholdt den 22.10.2004 i forsamlingshuset, Lild

Referat fra generalforsamlingen afholdt den 22.10.2004 i forsamlingshuset, Lild Grundejerforeningen Svenstibakkevej Lild Referat fra generalforsamlingen afholdt den 22.10.2004 i forsamlingshuset, Lild Valg af dirigent: Ib Horsmark - indkaldelse er i henhold til vedtægterne og lovlig

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling På Rønbækskolen, lokale 151 Tirsdag den 27. marts 2008 kl. 19.30 Dagsorden: Antenneforeningen Rønege www.roenege.dk 1. Valg af dirigent A. Optælling af stemmeberettigede medlemmer

Læs mere

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz

Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz Høring over interessen for frekvensbåndene 1,5 GHz, 3,5 GHz og 26 GHz I medfør af det frekvenspolitiske rammemandat af 3. maj 2012 skal Energistyrelsen arbejde for en fleksibel anvendelse af radiofrekvenser

Læs mere

Tele- og dataudbud. 6 kommuner i Midt- og Vestjylland

Tele- og dataudbud. 6 kommuner i Midt- og Vestjylland Tele- og dataudbud 6 kommuner i Midt- og Vestjylland 19-06-2014 1 Oversigt Baggrund Begrænsede handlemuligheder Dilemmaet Pressemeddelelse Muligheder i eget udbud Mulige stramninger af krav Hvad håber

Læs mere

Innovations- og Medborgerskabsudvalget

Innovations- og Medborgerskabsudvalget Referat Innovations- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 3. februar 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/27117 Proces for kortlægning

Læs mere