Referat Beredskabskommissionen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Beredskabskommissionen"

Transkript

1 Referat : Mandag den 10. oktober 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: U1 - Klostermosevej 106 C Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Gitte Kondrup (A) Per Tærsbøl (C) Ib Kirkegaard (O) Jens-Christian Bülow (Nordsjællands Politi) Per E. Thomsen (Fællestillidsmand for deltidsansatte brandfolk HKB) Jesper Hærskjold (Vicekredsleder DFB) Søren Lundhild (Beredskabschef) Deltagere: Stine Johansen (Kommunaldirektør) Fraværende: Sagsoversigt 01. Godkendelse af dagsorden Ændringer i Beredskabsloven Risikobasserede brandsyn Gebyr ved automatisk brandalamering Samarbejdsaftale mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundet Orientering fra Beredskabschefen Orientering fra medarbejderrepræsentanten Orientering fra de frivilliges repræsentant Eventuelt...12 Bilagsliste...13

2 2 01. Godkendelse af dagsorden Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21138 Beslutninger den Dagsordenen godkendt.

3 3 02. Ændringer i Beredskabsloven Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21137 Notat om ændringer i Beredskabsloven Indledning/Baggrund Den 25. maj 2016 vedtog Folketinget en ny Beredskabslov. Ændringerne giver anledning til at informere beredskabskommissionen des angående. Retsgrundlag Beredskabsloven Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Med baggrund i Folketingets ændringer i Beredskabsloven vil beredskabschefen orientere omkring ændringerne på følgende områder: Udenlands assistance Nuklear plan hvert 4 år Politidirektørens rolle i bevillingsspørgsmål Direkte hjemmel til medarbejderrepræsentanters deltagelse i Fri disponering udenfor kommunen Ministeren kan fastsætte regler for alarmering Beredskabsstyrelsen skal udtale sig til Ministeren kan dirigere beredskabets styrker Gebyropkrævning af ABA Højlagre overgår til bygningsreglementet Konsekvenser ved udenlandsk hjælp, fx ved vold og erstatningsansvar Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Beredskabschefen indstiller, at orientering foretages Beslutninger den Orientering foretaget.

4 4 03. Risikobasserede brandsyn Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21139 Indledning/Baggrund Den 1. juli 2016 trådte de nye regelændringer på brandsynsområdet i kraft. Ændringerne er en del af regeringens harmonisering og forenkling af reglerne mellem beredskabsloven og byggeloven. Retsgrundlag Beredskabsloven Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Den nye bekendtgørelse om brandsyn giver kommunalbestyrelserne mulighed for at opdele brandsyn i tre kategorier: 1. Brandsynsterminer der ikke kan fraviges. Skal følge Beredskabsstyrelsens regler. 2. Brandsynsterminer som Kommunalbestyrelsen kan fastsætte en individuel termin for, indenfor det max antal år der er angivet og med baggrund i en konkret risikovurdering af objektet. 3. Brandsynsterminer med en individuel termin på baggrund af en konkret risikovurdering af objektet. Disse terminer kan evt. fastsættes til 0 (nedlægges som brandsyn). Helsingør Kommune har d.d. 481 brandsynspligtige objekter i alt. Ud af disse objekter er der 153 som skal risikovurderes nærmere, før en fravælgelse efter kategori 2 og 3 kan foretages. Helsingør Kommunes Beredskab ser to mulige modeller for fremtidige brandsyn i kommunen: 1. Der foretages brandsyn som hidtil, hvilket betyder, at vi fastholder serviceniveauet som det er i dag. Denne model betyder, at vi fortsætter med at bruge personaleressourcer på objekter, som ikke giver anledning til at foretage brandsyn på efter lovgivningen. Objektejeren kan med rette stille spørgsmål til, hvorfor vi fortsætter med at foretage brandsyn på et objekt, som ikke er pligtigt mere. 2. Helsingør Kommunes Beredskab foretager i 2017 en risikovurdering af de 153 objekter og fastsætter nye terminer for de objekter som der er mulighed for. Serviceniveauet reguleres efter de nye muligheder. I forbindelse med en risikovurdering af de 153 objekter, følges muligheden i

5 5 lovgivningen og samtidig tilpasses objekterne terminer efter de nye regler. Visse anlægsejere vil vi kunne rose og forklare, at vi ikke ulejliger dem så tit mere, på baggrund af deres gode brandhygiejne (orden i deres brandmæssige forhold). Andre anlægsejere vil vi informere om, at vi vil kunne nedlægge objektet og dermed ikke ulejliger dem fremadrettet. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Beredskabschefen indstiller model 2. Beslutninger den Indstillingen godkendt.

6 6 04. Gebyr ved automatisk brandalamering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21145 Indledning/Baggrund På baggrund af ændringer af Beredskabsloven pr. 1. juli 2016, skal kommunalbestyrelserne fremover fastsætte gebyret ved udrykning til blinde alarmer fra automatiske brandalarmeringsanlæg. Dette gebyr har tidligere været reguleret årligt af Beredskabsstyrelsen på baggrund af bekendtgørelse om gebyr for redningsberedskabets udrykning til blinde alarmer, der med lovændringen er ophævet pr. 1. juli Retsgrundlag Beredskabsloven Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling ABA gebyrets størrelse skal fastsættes på baggrund af de faktiske omkostninger ved en udrykning. Hvis dette princip skal efterleves bogstaveligt vil det betyde uens gebyrer afhængig af hvilken brandstation der alarmeres, da der på grund af alarmeringsprocedurerne for de enkelte brandstationer møder et forskelligt antal brandfolk. Samtidig er der visse virksomheder der har fået godkendt en tidsforsinkelse på op til 180 sekunder inden alarmen går til Redningsberedskabet. Dette giver virksomhedsejeren mulighed for, selvstændigt, at kontrollere om der er brand eller ej. Hvis en virksomhedsejer har denne mulighed og alarmen efter de 180 sekunder overføres til Redningsberedskabet, skal Redningsberedskabet køre med mand fordelt på 3 køretøjer efter Beredskabsstyrelsen bestemmelser. Ved anlæg som ikke har tidsforsinkelse, kører Redningsbered-skabet med mand fordelt på 2 køretøjer. Gebyret for 2016 er af Beredskabsstyrelsen fastsat til kr. Foreningen Danske Beredskaber, arbejder for tiden på at udarbejde et ensartet ABA gebyr, for alle beredskaber i Danmark. Tidsperspektivet kendes ikke d.d. Med baggrund i ovenstående kan Helsingør Kommunes Beredskab foreslå to modeller: 1. Helsingør Kommunes Beredskab fastholder gebyret på kr indtil Danske Beredskaber giver deres bud på et fremtidigt gebyr. Denne løsning er administrativ daglig rutine. 2. Helsingør Kommunes Beredskab fastholder gebyret på kr indtil 31. december 2016 og herefter faktureres anlægsejerne for de faktiske udgifter ved blinde alarmer. Denne løsning er administrativ tung, fordi alle alarmerne skal undersøges igennem udrykningsregistret ODIN og efterfølgende specifikt udregnes på baggrund af mandskabslister mv.

7 7 Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling Beredskabschefen indstiller model 1. Beslutninger den Indstillingen godkendt.

8 8 05. Samarbejdsaftale mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundet Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21149 Samarbejdsaftale med Beredskabsforbundet Indledning/Baggrund I forbindelse med den godkendte Risikobasserede Dimensionering for Helsingør Kommune, har beredskabet forpligtiget sig til, at arbejde målrettet for at øge integrationen af frivillige i beredskabet i Helsingør Kommune. Retsgrundlag Beredskabsloven Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Med hjemmel i Beredskabsloven 13 stk. 2 Kommunalbestyrelsen kan indgå aftale med foreninger, organisationer og private personer om, at disse bistår ved opgaver indenfor kommunens Redningsberedskab og under henvisning til aftale mellem Forsvarsministeriet og Beredskabsforbundet om løsning af opgaver inden for Redningsberedskabet, kan der mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundets Kreds Nordsjælland indgås en samarbejdsaftale omkring løsning af en række forebyggende og operative opgaver. Formålet med aftalen er, at begge parter kender samarbejdsfladerne og kan arbejde målrettet på at løse opgaverne. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Aftalen har været til høring hos Det Frivillige beredskab i Helsingør kommune. Indstilling Beredskabschefen indstiller, at aftalen godkendes og sendes videre til underskrift hos Beredskabsforbundets Kreds Nordsjælland. Beslutninger den Indstillingen godkendt.

9 9 06. Orientering fra Beredskabschefen Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/12786 Indledning/Baggrund orienteres om status for beredskabets aktiviteter. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling Beredskabschefen orienterer omkring status på alle områder ved Helsingør Kommunes Beredskab. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling at orientering foretages. Beslutninger den Orientering foretaget.

10 Orientering fra medarbejderrepræsentanten Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21152 Indledning/Baggrund Medarbejderrepræsentanten informerer omkring status og nyheder fra de deltidsansatte brandmænd. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling at orientering omkring nyheder foretages. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling at orientering foretages. Beslutninger den Orientering foretaget.

11 Orientering fra de frivilliges repræsentant Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21153 Indledning/Baggrund Repræsentanten fra de frivillige i Helsingør Kommunes Beredskab informerer omkring status og nyheder. Retsgrundlag Ingen bemærkninger. Relation til vision og tværgående politikker Sagen har ingen særskilt relation til vision og tværgående politikker. Sagsfremstilling at orientering omkring nyheder foretages. Økonomi/Personaleforhold Sagen har ikke afledte konsekvenser for økonomi og personaleforhold. Kommunikation/Høring Sagen giver ikke anledning til særskilt kommunikation/høring. Indstilling at orientering foretages. Beslutninger den Orientering foretaget.

12 Eventuelt Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 16/21154 Beslutninger den Dato for Nytårsparole 2016 undersøges. Kommissionsmedlemmerne bliver indbudt til rundtur på alle lokale brandstationer og brandskolen i 2017.

13 13 Bilagsliste 2. Ændringer i Beredskabsloven 1. Notat om ændringer i Beredskabsloven (369072/16) 5. Samarbejdsaftale mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundet 1. Samarbejdsaftale med Beredskabsforbundet (370612/16)

14 Bilag: 2.1. Notat om ændringer i Beredskabsloven Udvalg: : 10. oktober Kl. 14:00 Adgang: Åben Bilagsnr: /16

15 Notat om ændringer af Beredskabsloven Den 25. maj 2016 vedtog Folketinget en ny beredskabslov. Her følger en gennemgang af de for os væsentligste ændringer: Udenlandsk assistance 3 affattes således:» 3. Forsvarsministeren kan bestemme, at Beredskabsstyrelsen efter anmodning kan indsættes på Færøerne, i Grønland eller i udlandet i tilfælde af katastrofer, der medfører alvorlig skade på eller udgør en overhængende fare for personer, ejendom eller miljøet. Stk. 2. Forsvarsministeren kan endvidere bestemme, at udenlandske redningstjenester kan indsættes i Danmark i tilfælde af katastrofer, der medfører alvorlig skade på eller udgør en overhængende fare for personer, ejendom eller miljøet. Stk. 3. Beredskabsstyrelsen kan indgå aftale med statslige og regionale udenlandske redningstjenester i de grænsenære områder om ydelse af gensidig assistance i tilfælde af ulykker m.v.«efter 10 indsættes før overskriften før 12:» 11. Kommunalbestyrelsen kan indgå aftale med lokale udenlandske redningstjenester i de grænsenære områder om ydelse af gensidig assistance i tilfælde af ulykker m.v. Stk. 2. Forsvarsministeren kan fastsætte nærmere regler om, at kommunalbestyrelsen kan indgå aftale med lokale udenlandske redningstjenester i de grænsenære områder om ydelse af gensidig assistance i tilfælde af ulykker m.v.«nuklear plan hvert fjerde år Fremover skal nukleare planer ikke være over fire år. 5, stk. 2, ophæves, og i stedet indsættes:»stk. 2. Beredskabsstyrelsen skal udarbejde en plan for koordination og samarbejde mellem de myndigheder, der har ansvar for opretholdelse og videreførelse af samfundets funktioner i tilfælde af en nuklear ulykke. Stk. 3. Planen, jf. stk. 2, skal revideres, i det omfang udviklingen gør det nødvendigt, dog mindst én gang hvert fjerde år.«politidirektørens rolle klargøres Politidirektørens involvering i særligt bevillingsspørgsmål afklares nu i loven. I 9, stk. 2, indsættes efter 4. pkt.:»politidirektøren har ikke stemmeret i kommunale bevillingsspørgsmål.«i 10, stk. 2, indsættes efter 3. pkt.:»politidirektøren har ikke stemmeret i kommunale bevillingsspørgsmål.«direkte hjemmel til medarbejderrepræsentanter I 9, stk. 2, indsættes som 7. pkt.:»kommunalbestyrelsen kan udpege en eller flere medarbejderrepræsentanter som medlem af beredskabskommissionen.«

16 I 10, stk. 2, indsættes som 6. pkt.:»kommunalbestyrelserne kan samlet udpege en eller flere medarbejderrepræsentanter som medlem af den fælles beredskabskommission.«fri disponering I 12 indsættes som stk. 5:»Stk. 5. Forsvarsministeren kan fastsætte regler om kommunalbestyrelsens sikring af, at redningsberedskabet indsættes med nærmeste relevante udrykningsenhed med de rette kompetencer og materiel uafhængigt af kommunegrænser.«ministeren kan fastsætte regler for alarmering Som noget nyt vil ministeren kunne definere regler omkring alarmering. I 14 indsættes efter»virksomhed,«:»alarmering,«. Hvorvidt bemyndigelsen vil blive brugt, ved vi ikke, men KL har i sit høringssvar taget forbehold for dette, og har skrevet: KL finder, det er unødvendig statslig regulering, hvis forsvarsministeren bemyndiges til at fastsætte regler for alarmering af det kommunale beredskab, som det er beskrevet i bemærkningerne afsnit 2.6. Kommunernes behov for alarmering udfordres af andet end brand, ulykker, oversvømmelser og katastrofer. Alarmering er derfor en central del af kommunernes beredskabsplan. KL skal derfor påpege, at dimensioneringen vedrører det kommunale redningsberedskabs serviceniveau, mens den kommunale beredskabsplan favner langt bredere i hele den kommunale organisation. Det kan være alt fra en alarmering af kommunens kriseledelse og krisestabe i forhold til at sikre den fortsatte drift, intern alarmering af miljøvagt, vejvagt, nødkald, bygningsalarmer og sundhedsberedskab til procedurer for alarmering af politi, fødevaremyndigheder etc. BRS skal udtale sig til I 14 indsættes som stk. 2:»Stk. 2. Forsvarsministeren kan fastsætte regler om udarbejdelse af planer for den risikobaserede dimensionering af det kommunale redningsberedskab, herunder at Beredskabsstyrelsen skal udtale sig om forslaget til plan, og at Beredskabsstyrelsens udtalelse skal forelægges kommunalbestyrelsen eller i et samordnet redningsberedskab beredskabskommissionen, såfremt de deltagende kommunalbestyrelser har henlagt kompetencen til at godkende planen til beredskabskommissionen.«ministeren kan dirigere tropperne I 18 indsættes efter stk. 1 som nyt stykke:»stk. 2. Forsvarsministeren kan i tilfælde af større ulykker og katastrofer, herunder terror- og krigshandlinger, pålægge kommunalbestyrelsen at indsætte det kommunale redningsberedskab uden for eget udrykningsområde.«hjemmel på plads for gebyropkrævning, ABA 23 a affattes således:» 23 a. Kommunalbestyrelsen kan bestemme, at der skal opkræves et gebyr fra anlægsejeren til dækning af udgifterne ved tilslutning til og overvågning af brandtekniske installationer, der i henhold til lovgivningen er etableret med automatisk alarmoverførsel til redningsberedskabet. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen kan bestemme, at der skal opkræves et gebyr fra anlægsejeren til dækning af udgifterne for redningsberedskabets udrykning til blinde alarmer i forbindelse med de i stk. 1 nævnte anlæg.

17 Stk. 3. Kommunalbestyrelsen fastsætter gebyrernes størrelse svarende til de faktiske omkostninger, som redningsberedskabet har i forbindelse med tilslutning til og overvågning af brandtekniske installationer samt ved udrykning til blinde alarmer.«højlagre overgår til bygningsreglementet Den konkrete ændring betyder, at højlagre nu overgår til at være omfattet af bygningsreglementet. Hvad den videre revision af bygningsreglementet kommer til at betyde med certificeringsordning mv., vides ikke konkret endnu, da dette arbejde pågår. I 36, stk. 1, indsættes efter»oplag«:», af særlige lagerbygninger«. Konsekvenser ved udenlandsk hjælp, fx ved vold og erstatningsansvar Efter 69 indsættes:» 69 a. Bestemmelserne i straffelovens kapitel 14 og kapitel 16 finder tilsvarende anvendelse, når forholdet er begået mod eller af personel fra et andet lands redningstjeneste under udførelse af beredskabsopgaver i Danmark i henhold til multilaterale eller bilaterale aftaler efter 3, stk. 3, eller aftaler mellem lokale myndigheder i de grænsenære områder efter 11, stk. 1. Stk. 2. Erstatning for skade, der forvoldes af personel fra et andet lands redningstjeneste under udførelse af beredskabsopgaver i Danmark, betales af den myndighed, der har rekvireret den udenlandske assistance.«en række hjemler på plads Med overgangen til 60-selskaber har der manglet hjemler på nogle konkrete områder. Disse kommer nu på plads. I lov om beskyttelsesrum, jf. lovbekendtgørelse nr. 732 af 20. august 2003, foretages følgende ændring: Efter 15 indsættes:» 15 a. Kommunalbestyrelsen kan henlægge sine beføjelser efter denne lov til beredskabskommissionen, jf. beredskabslovens 9, stk. 2, eller den fælles beredskabskommission, jf. beredskabslovens 10, stk. 2.«I lov om beskyttelse af havmiljøet, jf. lovbekendtgørelse nr af 10. december 2015, som ændret ved 2 i lov nr af 23. december 2014 og 2 i lov nr. 427 af 18. maj 2016, foretages følgende ændringer: I 36, stk. 2, indsættes efter»bekæmpelses- og saneringsforanstaltninger mellem havnebestyrelsen,«:»den fælles beredskabskommission,«. Efter 37 indsættes i kapitel 11:» 37 a. Kommunalbestyrelsen kan henlægge sine beføjelser og pligter efter dette kapitel til beredskabskommissionen, jf. beredskabslovens 9, stk. 2, eller den fælles beredskabskommission, jf. beredskabslovens 10, stk. 2.«I lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler, jf. lovbekendtgørelse nr. 363 af 9. april 2013, som ændret ved lov nr. 267 af 25. marts 2014 og 40 i lov nr. 525 af 29. april 2015, foretages følgende ændring: Efter 6 b indsættes:» 6 c. Kommunalbestyrelsen kan henlægge sine beføjelser efter denne lov til beredskabskommissionen, jf. beredskabslovens 9, stk. 2, eller den fælles beredskabskommission, jf. beredskabslovens 10, stk. 2.«Ikrafttrædelse: Loven trådte i kraft den 1. juli 2016.

18 Bilag: 5.1. Samarbejdsaftale med Beredskabsforbundet Udvalg: : 10. oktober Kl. 14:00 Adgang: Åben Bilagsnr: /16

19 SAMARBEJDSAFTALE Samarbejdsaftale Samarbejdsform Mellem Helsingør kommunes beredskab (HKB) og Beredskabsforbundet indgås der nedenstående aftale om samarbejde. Det overordnede samarbejde etableres ved at Beredskabsforbundet har en repræsentant med i og i beredskabets MED-udvalg. Begge parter forpligtiger sig til at arbejde konstruktivt for at udvikle det frivillige beredskab. Beredskabsforbundet Beredskabsforbundet påtager sig at være foreningsmæssigt ståsted for de frivillige i Helsingør kommune, der ønsker at være medlem. Beredskabsforbundets lokale Kreds Nordsjælland gennemfører som en del af samarbejdsaftalen sociale og faglige arrangementer med det formål at samle Helsingør kommunes frivillige, fremme sammenhold og korpsånd. Dette er for at fastholde de frivillige i HKB. Arrangementer planlægges og afvikles efter aftale med Beredskabschefen eller dennes stedfortræder og der samarbejdes om arrangementerne. Beredskabsforbundet deltager desuden efter den kommunale myndigheds ønske i informations- og hvervekampagner i kommunen. Som udgangspunkt forudsættes, at den kommunale myndighed betaler for en del af udgifterne. Beredskabsforbundet bidrager økonomisk til den lokale kreds med et grundbeløb til kredsens organisatoriske drift, tilskud til aktiviteter efter ansøgning, og tilskud til informations- og hvervekampagner. Helsingør Kommunes Beredskab Administration Stiller lokaler, køretøjer, materiel og uniform til rådighed for de frivillige ved kommunens beredskab, således de kan udføre de opgaver som aftales. Frivillige i beredskabet er forsikret gennem beredskabsforbundet. Derudover er der afsat de nødvendige administrative ressourcer til støtte og drift af det frivillige beredskab, herunder: - uddannelsesplaner - kartotek med adresser - uddannelse - kontrakter - kontaktoplysninger over de frivillige - modtager bestilling af køretøjer og lokaler - står for alle indberetninger om frivilliges uddannelse via ODIN. Samarbejdsaftale mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundet 1

20 Uddannelse Planlægning Instruktører Enhedstime Betaling. Økonomi til de frivillige. Frivilligt personel Lokaler Opgaver for frivillige Køretøjer Materiel Den uddannelsesansvarlige (daglig leder) er ansvarlig for, at den nødvendige uddannelse bliver gennemført og vedligeholdt. Uddannelsesplan for de frivillige bliver fastsat af den ansvarlige (daglig leder) ved HKB. Inden den endelige plan udsendes til de frivillige, skal den være godkendt af de instruktører, som er ansvarlige for deres fagområder. Dette sker ved møder mellem HKB og holdledere/instruktører ved kredsens frivillige og brandskolen. HKB kan frit vælge mellem hvilke instruktør der skal bruges til uddannelse af frivillige. Hvis instruktører kommer fra frivilliges egne rækker skal denne aflønnes på samme vilkår som andre instruktører HKB måtte benytte. HKB indstiller og hæver enhedstime betaling for kursus/uddannelser efter BRS regler for dette. I forbindelse med visse arrangementer vil der lejlighedsvis kunne overføres penge til frivilligkontoen. Overskuddet fra denne konto kan frivilligenheden indkøbe diverse materiel for i slutningen af regnskabsår Beredskabsforbundet Kreds Nordsjælland påtager sig, at medvirke til hvervning af nyt frivilligt personel til HKB. Hvervning sker i det tempo og omfang som der fremsættes ønske om fra HKB. HKB stiller lokaler til undervisning og møder frit til rådighed. Reservationen af lokaler sker gennem daglig leder. Frivillige med kontrakt med HKB kan bruges og indsættes ved både planlagte og akutte opgaver indenfor: - Forebyggelsesprojekter - Indsatsområder ved brand og efterslukning, - lænseopgaver ved oversvømmelser - Ved storm at rydde veje for væltede træer og andre redningsopgaver. - Logistikopgaver som transport af materiel, luft, let forplejning, indkvartering samt stille folk til rådighed ved stabs og vagtcentral behov. - Planlagte opgaver som FH ved diverse stævner, - Brandvagter (med uddannelse) eller anden type vagtopgaver. HKB stiller de nødvendige køretøjer til rådighed for de opgaver som frivillige bliver sat til. - HKB stille køretøj til rådighed for frivillige ved deltage i møder og uddannelser eller andre tjenestelige aktiviteter hvis det kan lade sig gøre. HKB stiller materiel til rådighed for frivillige når de skal løse opgaver under indsats. Samarbejdsaftale mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundet 2

21 Kommando forhold Ved operative opgaver, er de frivillige underlagt den ansvarlige indsatsleder som har ansvaret for opgaven, også udenfor HKB grænse. Den enkelte gruppe skal - hvis det er muligt- have en uddannet holdleder med, eller som minimum en udpeget leder af den frivillige gruppe som er afsendt. Ved planlage opgaver udpeges der en teamleder som er ansvarlig for opgavens udførelse og den efterfølgende indberetning til daglig leder. Alarmering I krise vil vicekredslederen indgå i den operative ledelse af de frivillige. Alarmering af frivillige ved akutte opgaver sker dette enten ved udkald til frivilliges vagttelefon eller pager hos den enkelte frivillige. Mundering Det er indsatslederen som står for alarmering af frivillige Der er ikke mødepligt ved udkald. HKB stiller mundering til rådighed for den enkelte frivillige: - alle frivillige skal have let arbejdsuniform udleveret og er selv ansvarlig for vedligeholdelse og vask af denne. Godkendelse og opsigelse. - Frivillige som kaldes ud til akutte opgaver skal have adgang til indsatsdragt samt sikkerhedsstøvler og hjelm til rådighed med placering i garagen. Denne udrustning skal være samme type og kvalitet som deltidsmandskab. Aftalen kan genforhandles med et varsel på 3 måneder. Aftalen kan af hver af parterne opsiges med 6 måneders varsel til ophør med udgangen af et kalenderår. Mindre ændringer i bilag til denne aftale kan gennemføres uden genforhandling af nærværende aftale. Godkendt i Helsingør Kommunes Beredskabskommission den Beredskabschef. Kredsleder. Regionsleder. Samarbejdsaftale mellem Helsingør Kommunes Beredskab og Beredskabsforbundet 3

Fremsat den 31. marts 2016 af forsvarsministeren (Peter Christensen) Forslag. til. 6. I 10, stk. 2, indsættes efter 3. pkt.:

Fremsat den 31. marts 2016 af forsvarsministeren (Peter Christensen) Forslag. til. 6. I 10, stk. 2, indsættes efter 3. pkt.: Lovforslag nr. L 167 Folketinget 2015-16 Fremsat den 31. marts 2016 af forsvarsministeren (Peter Christensen) Forslag til Lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum, lov om beskyttelse af

Læs mere

SAMARBEJDSFTALE MELLEM VIBORG KOMMUNE OG BEREDSKABSFORBUNDET KREDS VIBORG

SAMARBEJDSFTALE MELLEM VIBORG KOMMUNE OG BEREDSKABSFORBUNDET KREDS VIBORG SAMARBEJDSFTALE MELLEM VIBORG KOMMUNE OG BEREDSKABSFORBUNDET KREDS VIBORG April 2012. UDKAST TIL SAMARBEJDSAFTALE MELLEM VIBORG KOMMUNE OG BEREDSKABSFORBUNDET, KREDS VIBRG 1. Grundlag for aftalen og aftalens

Læs mere

Det indstilles: At beredskabskommissionen godkender dagsorden for mødet.

Det indstilles: At beredskabskommissionen godkender dagsorden for mødet. Beslutningsprotokol Mødedato: 27042016 Mødetidspunkt: 16.3018.30 Mødested: Brandstationen Silkeborg, Kejlstrupvej 99 C Lokale U2 6. maj 2016 Midtjysk Brand & Redning Kejlstrupvej 99C 8600 Silkeborg Mail:

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 20-09-2016 10:00 Viborg Brandstation, Industrivej 3, 8800 Viborg Afbud fra: Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning

Læs mere

NOTAT. Forslag til ændring af beredskabsloven m.v.

NOTAT. Forslag til ændring af beredskabsloven m.v. BM02 bilag 1 pkt. 4 Notat vedr. forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.v. NOTAT Forslag til ændring af beredskabsloven m.v. Pkt. 1: Forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune. Beredskabsforbundet Djurslands kreds

Samarbejdsaftale mellem. Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune. Beredskabsforbundet Djurslands kreds Samarbejdsaftale mellem Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune og Beredskabsforbundet Djurslands kreds Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for aftalen og aftalens parter....2 2. Generelle opgaver....2 Information

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen

Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere:

Læs mere

Lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum, lov om beskyttelse af havmiljøet og lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler

Lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum, lov om beskyttelse af havmiljøet og lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler Forslag til Lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum, lov om beskyttelse af havmiljøet og lov om fyrværkeri og andre pyrotekniske artikler (Ændring i sammensætningen af beredskabskommissioner,

Læs mere

11. december Kl. 10:00

11. december Kl. 10:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:00 Beredskabsgården, Vesterkær 6, 6950 Ringkøbing. Mødet afsluttes med en let frokost Fraværende: Lars Krarup Jens Kaasgaard Dennis Flydtkjær

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse Den nugældende bekendtgørelse nr. nr. 765 af 03. august 2005 om risikobaseret kommunalt redningsberedskab som ændret ved bekendtgørelse nr. nr. 872 af 6. juli 2007 Beredskabsstyrelsens udkast til en ny

Læs mere

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner 1. To eller flere kommunalbestyrelser kan i medfør af beredskabslovens 10 samordne deres redningsberedskab. Som led i

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt 21. december 2016, kl. 10:00 Mødeafholdelse: Udvalgsværelse D, Gentofte Rådhus Mødet hævet kl. 10:30 Tilstede: Hans Toft, Jesper Würtzen, Karin Søjbjerg

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl. 15.30 Dagsorden 1. Forretningsorden for Beredskabskommissionen 2. Orientering om LFBV struktur 3. Strategi for LFBV efter 1. januar

Læs mere

I 1, stk. 1, 7 og 12, stk. 1, 1. pkt. og stk. 2, 1. pkt., ændres»krigshandlinger«til:»terror- og krigshandlinger«.

I 1, stk. 1, 7 og 12, stk. 1, 1. pkt. og stk. 2, 1. pkt., ændres»krigshandlinger«til:»terror- og krigshandlinger«. Gældende lovgivning LBK nr 660 af 10/06/2009 1. Redningsberedskabets opgave er at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder krigshandlinger,

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen

Referat Beredskabskommissionen Referat : Tirsdag den 14. juni 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: 2 Fraværende (med afbud): Benedikte Kiær

Læs mere

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel: Side: 1. Aftalens område 3 2. Sammensætning af - og virksomhed i den fælles beredskabskommission

Læs mere

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 8.00-11.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Jan Lysgaard Thomsen Inger Marie Vynne Rie Perry Karsten Thystrup og Jesper Gradert,

Læs mere

HOVEDSTADENS BEREDSKAB

HOVEDSTADENS BEREDSKAB BM02 bilag 2 pkt. 04 HBR Høringssvar ændring af beredskabsloven HOVEDSTADENS Forsvarsministeriet [fmn@fmn.dk] Høring over udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune Samarbejdsaftale om udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune April 2013. Kapitel 1 Aftalens parter, formål og varighed 1 Aftalen udstikker

Læs mere

Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen

Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Referat Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Mødedato: 28. april 2017 Mødetid: 14:20 Mødested: Gammelgårdsvej 6, Klakring, 7130 Juelsminde Peter Sørensen Kirsten Terkilsen Jørgen Korshøj

Læs mere

Referat. fra Beredskabskommission

Referat. fra Beredskabskommission Referat fra Beredskabskommission Mødedato: Tirsdag den 13. januar 2015 Mødetidspunkt: 09:00 Mødested: Vibevej 18 Deltagere: Afbud: Johnny Søtrup, Erik Buhl, Erik Nørreby, Jørgen Ahlquist, Kjeld Anker Espersen,

Læs mere

2. Henvendelse fra Tårnby Kommune om behovet for fremtidig assistance

2. Henvendelse fra Tårnby Kommune om behovet for fremtidig assistance 2. Henvendelse fra Tårnby Kommune om behovet for fremtidig assistance Bestyrelsen orienteres om, at Tårnby Kommune har meddelt Hovestadens Beredskab, at kommunen ikke ønsker at indgå en aftale om assistance

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens konstituerende møde torsdag d. 30. januar 2014 kl. 16.30 Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2, 4930 Maribo Mødedeltagere: John Brædder, Holger Schou Rasmussen,

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA)

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA) INDSTILLING 17. Godkendelse af Service Level Agreements (SLA) Bestyrelsen skal med afsæt i principaftalen for Hovedstadens Beredskab godkende forslag til Service Level Agreements (SLA) for myndigheds-

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Fredag d. 14. oktober 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Fredag d. 14. oktober 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Fredag d. 14. oktober 2016 kl. 09.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Indholdsfortegnelse: Arbejdsgrundlag for ny RBD og fremtidigt operativt beredskab.... 3 Kompetenceoverførelse

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Tirsdag d. 29. november 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Tirsdag d. 29. november 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 29. november 2016 kl. 16.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Niels Henriksen og Peter Bring-Larsen Indholdsfortegnelse: 1. Samordningsaftale...

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde : Mandag den 04. januar 2016 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Betina Svinggaard (A) Duygu A. Ngotho

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 13. oktober 2016 kl Gribskov Rådhus Lokale 505 Rådhusvej Helsinge

REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 13. oktober 2016 kl Gribskov Rådhus Lokale 505 Rådhusvej Helsinge REFERAT Torsdag den 13. oktober 2016 kl. 08.00 Gribskov Rådhus Lokale 505 Rådhusvej 3 3200 Helsinge Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Fraværende: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde tirsdag d. 28. november 2014 kl. 16.00 til 18.00 Afbud: Niels Henriksen Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2 DK-4930 Maribo 1 Indholdsfortegnelse: Side:

Læs mere

FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN

FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN FORSVARSMINISTERIET Udkast af 30. november 2004 FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF BEREDSKABSLOVEN (Konsekvensændringer i forbindelse med kommunalreformen) 1 I beredskabsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 137

Læs mere

Dagsorden Beredskabskommissionen torsdag den 7. april 2011. Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge

Dagsorden Beredskabskommissionen torsdag den 7. april 2011. Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge Dagsorden torsdag den 7. april 2011 Kl. 13:30 i Brandstationen, Vintapperbuen, Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Til orientering...2 3. Kvartalrapport 4 kv 2010...4

Læs mere

Sydvestjysk Brandvæsen

Sydvestjysk Brandvæsen Sydvestjysk Brandvæsen Fælles kommunalt beredskab for Esbjerg, Varde og Fanø Kommuner Forslag til reviderede vedtægter for fælles kommunalt 60 selskab for Esbjerg, Varde og Fanø Kommune Forslag af 1. december

Læs mere

Bjarne Nielsen (V) ønsker ligeledes, at harmoniseringen af taksterne sker på samme tidspunkt som godkendelse af planen.

Bjarne Nielsen (V) ønsker ligeledes, at harmoniseringen af taksterne sker på samme tidspunkt som godkendelse af planen. Østsjællands Beredskab Sagsnr. 300736 Brevid. 2758311 Ref. MLW Dir. tlf. 29127830 mariewaar@oesb.dk NOTAT: Spørgsmål fra Stevns Kommune 28.2.2018 1. marts 2018 Spørgsmål Østsjællands Beredskab Att. Beredskabsdirektør

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2013 et samlet nettodriftsbudget på 17,3 mio. kr. Budgettet udgør 0,34 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

Vedtægter. For Brand & Redning MidtVest. CVR-nr

Vedtægter. For Brand & Redning MidtVest. CVR-nr Vedtægter For Brand & Redning MidtVest CVR-nr. 37207969 Indholdsfortegnelse 1. Navn og hjemsted... 3 2. Interessentkommuner... 3 3. Formål og opgaver... 3 4. Økonomi... 3 5. Hæftelse... 4 6. Beredskabskommission...

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund REFERAT Onsdag den 17. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund Mødedeltagere: Fraværende: Ole Find Jensen, Finn Borch Andersen, Kenneth Jensen, Erik Sejersten, Morten

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol 09-03-2017 10:00 Silkeborg Brandstation, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg Afbud fra:. Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig)

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Møde 24/9 2014 Dato 24. september 2014 Tid 16:00 Sted Beredskabet NB. Fraværende Per Nilsson, Allan Juul Jensen, Torben Christensen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen

Læs mere

Åben Dagsorden for Beredskabskommissionen

Åben Dagsorden for Beredskabskommissionen Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åben Dagsorden for Beredskabskommissionen Mødedato 24. juni 2016 Tid 07:30 Sted Brandstationen, Manøvej 25, 4700 Næstved Medlemmer Borgmester Knud

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Mødet mandag den 30. januar 2012 kl. 09:30 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Afbud fra Hanne Agersnap Endvidere var til stede:

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget 2014-2017 : Torsdag den 07. august 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2013 November 2013 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Planens opbygning 0.4 Beredskabssamarbejde 0.5

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Kommissionsmøde den 7/1 2011 Dato 7. januar 2011 Tid 16:00 Sted Brandstationen NB. 07/01 2011 Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Lars Møller (venstre) - Formand Erik

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Tillægsreferat Dato 07. december 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende 17:00 Sluttidspunkt 19:15 Lokale 1, Vordingborg Rådhus Thomas Christfort, Nina Møhler, Per Stig Sørensen,

Læs mere

Vedtægter for Beredskabsforbundet Juni 2008

Vedtægter for Beredskabsforbundet Juni 2008 Side: 1/13 Vedtægter for Beredskabsforbundet Juni 2008 1. Beredskabsforbundet. 1. Beredskabsforbundet er en landsdækkende organisation, der optager frivillige i redningsberedskabet og frivillige, der har

Læs mere

Vedtægter for Juni 2014

Vedtægter for Juni 2014 Vedtægter for Juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Beredskabsforbundet (BF)... 3 2. Formål... 3 3. Opgaver... 4 4. Beredskabsforbundets organisation:... 4 5. Lederfunktioner og uniformering... 4 6. Mobiliseringspligt...

Læs mere

A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner

A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner A f t a le om et fælles redning s- b e r e d s k a b m e l lem Holbæk, K a l undborg, Lejre, Odsherred, S l a gelse og Sorø Kommuner K o m m u n a l b e s t y r e l s e r n e i d e n æ v n t e k o m m

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. 10. juni Afbud: Poul Erik Ibsen, Niels Henriksen og Peter Bring-Larsen

Referat af Beredskabskommissionens møde. 10. juni Afbud: Poul Erik Ibsen, Niels Henriksen og Peter Bring-Larsen Referat af Beredskabskommissionens møde 10. juni 2016 Afbud: Poul Erik Ibsen, Niels Henriksen og Peter Bring-Larsen Indholdsfortegnelse: 1. Samordningsaftalen for Lolland-Falster Brandvæsen... 3 2. Ændringer

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Møde 22/5 Dato 22. maj 2014 Tid 16:00 Sted Beredskabet NB. Fraværende Pia Karlsen, John Lamp Henriksen Stedfortræder Medlemmer Birgit Hansen (Socialdemokratiet) - Formand

Læs mere

BEREDSKABSKOMMISSION FOR NORDFYNS KOMMUNE

BEREDSKABSKOMMISSION FOR NORDFYNS KOMMUNE BEREDSKABSKOMMISSION FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 1 TORSDAG DEN 24. MAJ 2007, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Beredskabskommission 24. maj 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Politiinspektør

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 06-12-2017 10:00 Brandstationen Viborg, Industrivej 3 Afbud fra:. Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning per 30.09.2017...4

Læs mere

Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:00-17:30 Lene Hansen, Formand (A) Gert Henriksen (A) Knud L. Pedersen (V) Erik Sørensen

Læs mere

UDKAST 13. april 2015. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041

UDKAST 13. april 2015. Shanghai Suite 1818, 18/F No. 699 Nanjing West Road Jing an District, Shanghai, 200041 København april 2015 Slettet: marts Sagsnr. 039186-0017 jhw/krl/liz Vedtægter for Brand & Redning MidtVest (Fællesskabet) [5. udkast til vedtægter er udarbejdet på grundlag af bemærkninger modtaget under

Læs mere

[UDARBEJDET PÅ BAGGRUND AF BEMÆRKNINGER MODTAGET MED E-MAIL AF 4. JUNI 2015]

[UDARBEJDET PÅ BAGGRUND AF BEMÆRKNINGER MODTAGET MED E-MAIL AF 4. JUNI 2015] København juni 2015 Sagsnr. 039186-0017 jhw/krl/liz Vedtægter for Brand & Redning MidtVest (Fællesskabet) [UDARBEJDET PÅ BAGGRUND AF BEMÆRKNINGER MODTAGET MED E-MAIL AF 4. JUNI 2015] CVR-nr. [**] København

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab

Læs mere

[FREMSENDT TIL BRUG FOR STATSFORVALTNINGENS FORHÅNDSGODKENDELSE UDKA- STET ER ENDNU IKKE POLITISK GODKENDT]

[FREMSENDT TIL BRUG FOR STATSFORVALTNINGENS FORHÅNDSGODKENDELSE UDKA- STET ER ENDNU IKKE POLITISK GODKENDT] København april 2015 Sagsnr. 039186-0017 jhw/krl/liz Vedtægter for Brand & Redning MidtVest (Fællesskabet) [FREMSENDT TIL BRUG FOR STATSFORVALTNINGENS FORHÅNDSGODKENDELSE UDKA- STET ER ENDNU IKKE POLITISK

Læs mere

Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland

Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland TIL: FRA: Kasper Sønderdahl DATO: 1. januar 2016 VEDR.: Byrådsgodkendte vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Vedtægter for Beredskab & Sikkerhed Randers Favrskov, Djursland 1. Navn og hjemsted 1.1. Fællesskabets

Læs mere

Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet.

Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Indledning Formålet med dette notat er at skabe grundlag for en indledende politisk drøftelse af hvilke de nuværende beredskabers opgaver, der ønskes

Læs mere

Beredskabskommissionen, Side 1

Beredskabskommissionen, Side 1 Beredskabskommissionen, 02-06-2015 Side 1 2. Åbent punkt - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland - Sag nr. 13/61010 Indstilling Beredskabschef Kristian Nabe-Nielsen indstiller, at 1. Beredskabskommissionen

Læs mere

Åbent Referat for Beredskabskommissionen

Åbent Referat for Beredskabskommissionen Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åbent Referat for Beredskabskommissionen Mødedato 24. juni 2016 Tid 07:30 Sted Brandstationen, Manøvej 25, 4700 Næstved Medlemmer Borgmester Knud

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2008 Lokale: Falck-stationen i Dronninglund Tidspunkt: 15.30 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/15 Besøg

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 18. februar 2014 kl. 11:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Vordingborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 6. august 2013 Vordingborg Kommune

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge.

Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge. Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge. Samarbejdet vedrørende det kommunale redningsberedskabs operative opgaver,

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Referat åben dagsorden

Referat åben dagsorden Referat åben dagsorden Møde Bestyrelsesmøde Nordjyllands Beredskab I/S Dato 09-02-2016, kl. 10:00 12:00 Sted Politidirektørens mødelokale, Nordjyllands Politi. Jyllandsgade 27, 9000 Aalborg Deltagere Arne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 5. august 2008 Lokale: 219 Tidspunkt: kl. 15.30 18.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Orientering... 26 02/23 Brandsynsstatistik...

Læs mere

Bilag 7. Aftale om vagtcentralordningen. mellem. Sydøstjyllands Brandvæsen I/S & Horsens Kommune/Service og Beredskab/Vagtcentralen

Bilag 7. Aftale om vagtcentralordningen. mellem. Sydøstjyllands Brandvæsen I/S & Horsens Kommune/Service og Beredskab/Vagtcentralen Bilag 7 Aftale om vagtcentralordningen mellem Sydøstjyllands Brandvæsen I/S & Horsens Kommune/Service og Beredskab/Vagtcentralen Denne aftale er gældende for perioden: 1. januar 2016 31. december 2017

Læs mere

Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner

Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Kommunalbestyrelserne i de nævnte kommuner indgår med virkning fra 1. januar 2016 aftale om et

Læs mere

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne.

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne. MED-udvalgsmøde 4. juni 2015 Deltagere: Jette Vejgaard, Lene Mikkelsen, Maj-Britt Køppen Andersen, Kristian Nabe-Nielsen, Rasmus Damkjær- Ohlsen, Kirsten Dandanell, Jannek Lundgren Olsen, Kristine Klæbel

Læs mere

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London Branden i Grenfell Tower i London natten til den 14. juni formodes foreløbig at have kostet 80 personer livet og ifølge det engelske

Læs mere

Samarbejdsmodel. 3. Lovgivningen på området Beredskabslovens krav p.t.

Samarbejdsmodel. 3. Lovgivningen på området Beredskabslovens krav p.t. 1. Baggrund Dette notat er udarbejdet af beredskabscheferne i Kolding, Fredericia og Vejle som en umiddelbar konsekvens af Fredericia Kommunes ønske om drøftelser af mulige samarbejder på beredskabsområdet.

Læs mere

(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017)

(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Meddelelse nr. 21 (Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Orientering om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold pr. 1. januar 2019. Beredskabsstyrelsen kan oplyse,

Læs mere

9. maj Kl. 09:30

9. maj Kl. 09:30 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, Herning Fraværende: Jens Kaasgaard Ib B. Lauritsen Jens Carl Jensen 2 Der foreligger følgende

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009 Referat fra møde i mandag den 27. april 2009 Mødet startede kl. 08:00 på Beredskabsstationen, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Orientering...

Læs mere

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Søren Kærsgaard Martin Damm Mette Touborg Thomas Adelskov Gert Jørgensen Stén Knuth

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde onsdag d. 18. februar 2015 kl. 16.00 til 18.00. Fraværende: Jens Erik Kistrup 1 Indholdsfortegnelse: Side: 1. Information om de igangværende sammenlægninger 3 af

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Sidenr. 92 Protokol Mødedato: 13. april 2011 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 16:30 Mødelokale: Fraværende: Bemærkninger: Rådhuset Dagsordnen godkendt. Indholdsfortegnelse Sidenr. 93 Sagsnr. Side 1.

Læs mere

Samordningsaftale for Beredskab Øst 25/3-2015. Udkast. Præambel

Samordningsaftale for Beredskab Øst 25/3-2015. Udkast. Præambel Samordningsaftale for Beredskab Øst 25/3-2015 Udkast Præambel Det fremgår af økonomiaftalen mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for 2015, at de nuværende 87 kommunale

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

Åben Dagsorden for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg

Åben Dagsorden for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åben Dagsorden for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Mødedato 27. juni 2018 Tid 08.00-12.00 Sted Faxe Ladeplads Sejlklub,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Faxe Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. september 2012 Faxe Kommune har den 2. august

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt: 26. oktober 2018, kl. 14:00 Mødeafholdelse: Gladsaxe Rådhus, Europaværelset Mødet hævet kl. 14:35 Tilstede: Trine Græse, Hans Toft, Jesper Würtzen,

Læs mere

TR-forum. 28. maj 2015

TR-forum. 28. maj 2015 TR-forum 28. maj 2015 Dagsorden 1. Formål med mødet 2. Sag vedr. etablering af samordnet beredskab på Vestsjælland a) vedtægt b) ejerstrategi c) økonomi 2016 principper d) hovedadresse e) administrationskommune

Læs mere

Aftale. et fælles kommunalt redningsberedskab. mellem. Helsingør og Fredensborg Kommuner

Aftale. et fælles kommunalt redningsberedskab. mellem. Helsingør og Fredensborg Kommuner Aftale om et fælles kommunalt redningsberedskab mellem Helsingør og Fredensborg Kommuner 1. januar 2011 60 aftale Byrådene i Fredensborg Kommune og Helsingør Kommune indgår med virkning fra 1. januar 2011

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt: 08-05-2018, kl. 11:00 Mødeafholdelse: Europaværelset, Gladsaxe Rådhus Mødet hævet kl. 11:30 Tilstede: Trine Græse, Hans Toft, Jesper Würtzen, Sofia

Læs mere

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport Ishøj Kommune Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune December 2011 Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport December 2011 Side 2 af 13 Behandling

Læs mere

Nordsjællands Brandvæsen

Nordsjællands Brandvæsen Nordsjællands Brandvæsen Beredskabskommissionen (Beredskabskommissionen) 15-06-2017 17:00 Mødelokale 1, Kokkedal Industripark 14 Mødeindhold Punkt Side Punkt 0: Underskriftsblad 1 Beslutning for punkt

Læs mere

Åben referat. Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen

Åben referat. Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Åben referat Beredskabskommissionen for Sydøstjyllands Brandvæsen Mødedato: 1. juli 2019 Mødetid: 15:30 Mødested: Endelavevej 5, 8700 Peter Sørensen Kasper Glyngø Martin Ravn Jeppe Mouritsen Niels Peter

Læs mere

Å rsberetning 2016 HELSINGØR KOMMUNES BEREDSKAB

Å rsberetning 2016 HELSINGØR KOMMUNES BEREDSKAB Å rsberetning 2016 HELSINGØR KOMMUNES BEREDSKAB Indhold Forord... 2 Beredskabskommissionen... 2 Beredskabets ledelse, organisation og økonomi... 2 Operativt beredskab... 4 Forebyggende område... 7 Vagtcentral...

Læs mere

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering 15. Status 100 dage Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering Sagsfremstilling Beredskabsdirektøren orienterer på møde bestyrelsen

Læs mere

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Interessentskabskontrakt for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 1 Aftalens deltagere Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner indgår med virkning fra den 1. april 2015 aftale om nedsættelse af

Læs mere

Den fælles Dagsorden Møde nr.: ex. 23 Beredskabskommission for med Den: 29.09.2014 Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 Kommuner

Den fælles Dagsorden Møde nr.: ex. 23 Beredskabskommission for med Den: 29.09.2014 Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 Kommuner Rudersdal og Hørsholm vedtagelser Side: 1 MØDESTED: Rudersdals Rådhus, Øverødvej 2., 2840 Holte Mødelokale 1 TIDSPUNKT: Mandag den 29. september, kl. 13.00 kl. 14.00 BEMÆRKNINGER: Ekstraordinært møde,

Læs mere

Sydvestjysk Brandvæsen

Sydvestjysk Brandvæsen Sydvestjysk Brandvæsen Fælles kommunalt beredskab for Esbjerg, Varde og Fanø Kommuner Forslag til reviderede vedtægter for fælles kommunalt 60 selskab for Esbjerg, Varde og Fanø Kommune 4. januar 2016

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk REFERAT Onsdag den 4. maj 2016 kl. 14.00 Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere