NYHEDSBREV FRA UDE-BO 3. KVARTAL 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV FRA UDE-BO 3. KVARTAL 2017"

Transkript

1 NYHEDSBREV FRA UDE-BO 3. KVARTAL 2017 Kære læser af Ude-Bos nyhedsbrev Her modtager du Ude-Bos andet nyhedsbrev med liste over de unge uddannelses og beskæftigelsesmæssige fordeling i 3. kvartal. De to interview fortæller hvordan det er at være nystartet i Ude-Bo og hvor langt en helhedsorienteret indsats fører ved længerevarende indsats. Begge unge mænd er godt på vej til selvforsørgelse og mestring af eget liv. Ude-Bos nye tiltag med Stemmehøringsgruppen er der store forventninger til, Ude-Bo har adskillige unge tilknyttet som plages i mere eller mindre grad af stemmer, som kan være belastende i forhold til vejen mod selvforsørgelse og mestring af eget liv. Her midt i oktober giver de 4 unge der pt. er tilknyttet positive tilbagemeldinger på gruppearbejdet. Følg også Ude-Bo aktiviteter og dagligdag på vores hjemmeside. Med venlig hilsen Britta Schmidt, forstander ved Ude-Bo Indskrevne i alt Juli 42 August 43 September 43 Indskrevet på HIT-Linjen Juli 23 August 21 September 24 Indskrevet under ordinær uddannelse Juli 2 August 5 September 5 Indskrevne i praktik Juli 6 August 6 September 6 Indskrevet under anden uddannelse Juli 6 August 6 September 6 Indskrevet i ordinært arbejde Juli 4 August 3 September 3 Indskrevne, som er indisponibel pga. sygdom Juli 7 August 7 September 7

2 HIT-Linjen er et hit for Nicolaj Nicolaj er 27 år gammel. Han er født og opvokset i Horsens og har været tilknyttet Ude- Bo som ekstern ung siden juli Nicolaj er udvalgt som en af 3. kvartals solstrålehistorier, fordi han har fundet sig godt tilrette og haft et stabilt fremmøde på Ude- Bos beskæftigelsesstilbud, HIT (forkortelse for "hverdagsindhold til alle"). Konkret hjælp og støtte til struktureret hverdag i HIT I sine voksenår har Nicolaj været i mange forskellige praktikker og særligt tilrettelagte forløb, men han har aldrig oplevet at få den støtte, som han havde brug for. Den støtte får han nu på HIT-Linjen. "Jeg har haft en meget ustabil tilværelse i mange år. Jeg har ikke haft nogen rutiner. Jeg har været involveret i småkriminalitet og eksperimenteret med stoffer. Jeg har brug for hjælp til at opnå struktur og få en normal døgnrytme. De første 14 dage blev jeg hentet om morgenen, når jeg skulle til HIT. Det tvang mig til at komme op, og det var en stor hjælp", siger Nicolaj. Ustabile familieforhold i barndom og ungdomsår Nicolajs barndom og ungdomsår har været karakteriseret af ustabilitet. Han har aldrig haft et forhold til sin biologiske far, og forholdet til moderens kærester har været problematisk. En af moderens kærester udsatte endda Nicolaj for psykisk vold ved eksempelvis at vække Nicolaj om natten og bebrejde ham for alt, som var gået galt i kærestens liv. Dette skadede ikke kun Nicolajs forhold til moderens kæreste, men også til moderen, fordi hun ikke forsvarede Nicolaj og sagde fra overfor kæresten. "Min mor var simpelthen underkuet. Da jeg var færdig med at gå på efterskole, måtte jeg ikke flytte hjem, fordi min mors kæreste ikke ville have det," siger Nicolaj. Efter moderens kæreste nægtede Nicolaj at flytte hjem, blev hans forhold til moderen så anstrengt, at de ikke havde kontakt i flere år. I dag er moderens daværende kæreste ude af billedet, og Nicolaj har igen kontakt til sin mor. Nicolaj har både hel- og halvsøskende, men han ser dem sjældent. Moderen er derfor det eneste familiemedlem, som Nicolaj har regelmæssig kontakt til. Mobning ødelagde skolegangen Nicolaj oplevede uro på hjemmefronten, og i skolen gik det heller ikke særlig godt. Nicolaj blev mobbet, og han brød sig derfor ikke om at gå i skole. Halvvejs i 7. klasse blev han overført til en specialklasse, men dette hjalp ikke på Nicolajs manglende lyst til at gå i skole. Nicolaj endte med at give op på skolen, og han har aldrig fået sin 9. klasses afgangseksamen. "Folkeskolen var ikke nogen succes. Jeg elsker at læse, og det gør jeg tit. Alt andet, der har med skolen at gøre, har jeg kun dårlige minder om", siger Nicolaj.

3 Fysiske udfordringer bliver løst på HIT-Linjen Udover at være vokset op med ustabile forhold i hjemmet og i skolen, er Nicolaj også udfordret på sin fysik. Han lider af overvægt, er født med en knæfejl og har også dårlig ryg. Netop Nicolajs fysik bliver der derfor arbejdet med på HIT-Linjen, hvor Nicolaj er tilknyttet aktiviteter indenfor bevægelse og friluftsliv og har fået udarbejdet konkrete målsætninger om vægttab og styrkelse af fysikken. "Jeg føler, at jeg får noget ud af det og udvikler mig. Jeg har allerede tabt mig, og jeg glæder mig til at tabe mig mere", siger Nicolaj, når han bliver spurgt, hvorfor han for første gang har fundet sig til rette i et forløb. Fremtidsdrømme og målsætninger Nicolaj er på HIT-Linjen tre gange om ugen, og der arbejdes på at kortlægge hans faglige kompetencer for at motivere ham til at søge praktik eller uddannelse. "Jeg tager en dag af gangen. Jeg arbejder med kortsigtede, realistiske målsætninger, så det går stabilt fremad. Det er bedre end at sætte en masse urealistiske mål, som jeg ikke kan indfri", siger Nicolaj, når han bliver spurgt, hvad hans drømme for fremtiden er. Nyheder fra Ude-Bo Nyt tiltag i Ude-Bo: Samtalegruppe for stemmehørere I oktober måned søsætter vi et nyt tiltag i Ude-Bo: en samtalegruppe for stemmehørere. Pt. er der ingen tilbud for stemmehørere i Horsens, og derfor starter vi nu en stemmehørergruppe op. Fakta om stemmehøring Cirka 4 % af verdens befolkning hører stemmer. Stemmerne har typisk et negativt udtryk og opfordrer desuden ofte stemmehøreren til at gøre skade på sig selv eller andre. Stemmerne skyldes ofte vanskelige temaer og traumer i stemmehørerens liv og fungerer som et forsvar. "Der er flere forskellige grader af stemmehøring, og i nogle tilfælde er stemmerne slet ikke noget problem. I de grelle tilfælde er det dog enormt forstyrrende, ja nærmest invaliderende at høre stemmer. Det kan heldigvis afhjælpes ved at italesætte stemmerne, og det er lige præcis, hvad vi vil gøre i stemmehørergruppen," siger Lotte Christoffersen, som er initiativtager bag stemmehørergruppen. Lotte har været på kursus i stemmehøringsfacilitering og vil fungere som facilitator for stemmehørergruppen.

4 Formål med Ude-Bos stemmehørergruppe I samtalegruppen vil stemmehørere kunne udveksle deres oplevelser og erfaringer omkring stemmehøring med andre, som forstår dem. Formålet med gruppen er ikke at fjerne stemmerne, men at lære at forstå, samarbejde og leve med stemmerne. "Jeg håber, at gruppen kan være med til at bryde isolationen og fordommene, som er forbundet med det at være stemmehører", siger Lotte. Bag om stemmehørergruppen Stemmehørergruppen vil arbejde ud fra Marius Rommes teorier og foregår i samarbejde med Stemmehørernetværket. Til at starte med vil stemmehørergruppen udelukkende være åben for unge med tilknytning til Ude-Bo, men på sigt vil tilbuddet kunne tilkøbes af kommunen til unge i alderen år, som ingen tilknytning har til Ude-Bo. Godt i gang med videregående uddannelse John er begyndt på uddannelsen som maskinsnedker ved Syddansk Erhvervsskole i Vejle og har indvilget i at fortælle sin historie til dette nyhedsbrev. Droppede ud af gymnasiet Efter 9. klasse kom John på gymnasiet. Det første år gik det godt, og John nød de faglige udfordringer. I 2.g skete der dog en række ting på hjemmefronten, som gjorde, at den 16- årige John droppede ud af gymnasiet. "Min storesøster havde gennem længere tid været på stoffer og forsøgte at begå selvmord. Der knækkede filmen bare for mig. Min far var udsendt, og min mor havde det rigtig dårligt, så jeg kunne ikke tale med nogen af dem om det", siger John. Foretrak at være alene Efter at være droppet ud af gymnasiet have John en periode på 3-4 år, hvor han bl.a. blev sendt på produktionsskole og påbegyndte en HF. Ingen af delene var en succes for John, som foretrak at sidde alene foran computeren hjemme på sit værelse ved forældrene. "Døgnrytme var en by i Rusland for mig. Jeg havde bare slet ikke overskud til noget, og jeg kan næsten ikke huske, hvad jeg lavede i den periode", siger John.

5 Hjælp fra psykiatrien og breaks ved farmor I samme periode fik John ved et tilfælde kontakt til psykiatrien, fordi hans mor var i psykiatrisk behandling for skizofreni. Han fik ugentlige samtaler med en psykiatrisygeplejerske, som kom hjem til ham, og John oplevede disse samtaler som positive John talte desuden meget med sin farmor. "Jeg får mine breaks ved min farmor. Der kan jeg bare smide mig i sofaen med en kop kaffe. Det er mit helle", siger John. Tilknyttet Ude-Bo i foråret 2013 Støtten fra psykiatrien og farmoderen var dog ikke nok til at få John op af stolen. Han havde brug for mere konkret støtte. Som 20-årig blev John derfor tilknyttet Ude-Bo i foråret I starten var John tilknyttet som ekstern ung, men er i dag intern, fordi han havde brug for tættere kontakt til personalet og huset Ude-Bo for at blive fastholdt i sin positive udvikling. Meningsfuld beskæftigelse Med støtte fra Ude-Bo gik John rettet op på sin døgnrytme, udviklet sine sociale kompetencer og begyndte i beskæftigelse. Han har bl.a. været i forskellige virksomhedspraktikker og fulgt forskellige praktiske fag på Horsens Ungdomsskole. "Det var fantastisk. Jeg havde altid vidst, at jeg godt kunne lide at bruge hænderne, men på ungdomsskolen blev jeg sikker på, at det var det, jeg ville", siger John om sin tid på ungdomsskolen. Uddannelse til maskinsnedker Med støtte og vejledning fra Ude-Bo undersøgte John mulige uddannelser, hvor han kunne "bruge hænderne", og her kom uddannelsen som maskinsnedker i spil. I foråret 2017 søgte John ind på uddannelsen og fik en plads. Han begyndte på uddannelsen i august og er glad for det. "Det er rigtig godt. Faget er spændende, og jeg går på et godt hold med mange forskellige mennesker, som jeg har det godt med", siger John og fortsætter: "Der er mangel på maskinsnedkere, og det er jo godt at vide, at der er en god chance for at få et job, når jeg er færdig". Fremtidsdrømme Udover at gøre uddannelsen færdig og bruge den i praksis, leger John med tanken om senere hen i livet at kombinere den praktiske uddannelse med noget pædagogisk uddannelse. Han kunne nemlig godt tænke sig at hjælpe andre unge, f.eks. som underviser på en ungdomsskole. Johns mor døde af en blodprop i foråret 2017, og på trods at dette hårde slag, fastholder John sin gode udvikling og glæder sig til fremtiden. John er ikke den eneste ung fra Ude-Bo, som er påbegyndt ordinær uddannelse. I august begyndte Karsten nemlig også på uddannelsen som web-integrator ved Aarhus Tech.

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk)

Spørgeskema. Unge 16-18 år. (Dansk) Spørgeskema Unge 16-18 år (Dansk) Kære 16-18- årige din opfattelse, Godt at vide: Hvordan gør du? Eksempel: 15. Hvor stor en del af året bor du i dit boligområde? Hvad får du ud af det? 1 Først et par

Læs mere

Spørgeramme til den nationale trivselsmåling på de gymnasiale uddannelser

Spørgeramme til den nationale trivselsmåling på de gymnasiale uddannelser Spørgeramme til den nationale trivselsmåling på de gymnasiale uddannelser Beskrivelse Svarkategorier 1 Er du kvinde eller mand? 1: Kvinde 2: Mand 2 Hvor gammel er du? Heltal (12-60) 3 Hvilken gymnasial

Læs mere

VIDEN DJURS. Resultater VID Elevtrivselsundersøgelse VID HTX samlet VID GYMNASIER HOLD HTX SAMLET 1

VIDEN DJURS. Resultater VID Elevtrivselsundersøgelse VID HTX samlet VID GYMNASIER HOLD HTX SAMLET 1 VIDEN DJURS Resultater VID Gymnasier VID HTX samlet @Ventures Elevtrivselsundersøgelse 218 VID GYMNASIER HOLD HTX SAMLET 1 Indhold Personoplysninger... 3 Uddannelse... 5 Egen indsats... 6 Undervisningen...

Læs mere

VIDEN DJURS. Resultater VID Elevtrivselsundersøgelse VID HHX samlet (Grenaa & Rønde)

VIDEN DJURS. Resultater VID Elevtrivselsundersøgelse VID HHX samlet (Grenaa & Rønde) VIDEN DJURS Resultater VID Gymnasier VID HHX samlet (Grenaa & Rønde) @Ventures Elevtrivselsundersøgelse 18 VID GYMNASIER HOLD VID HHX SAMLET (GRENAA & OG RØNDE) 1 Indhold Personoplysninger... 3 Uddannelse...

Læs mere

HERNING HF & VUC. Resultater af den nationale elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse

HERNING HF & VUC. Resultater af den nationale elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse HERNING HF & VUC Resultater af den nationale elevtrivselsundersøgelse 18 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Afsnit A Er du kvinde eller mand? 7 6 Kvinde Mand 1-11-18-11-18 1-11-18-11-18; Gennemsnit og

Læs mere

VIDEN DJURS. Resultater VID Elevtrivselsundersøgelse VID Gymnasier samlet (HTX + HHX)

VIDEN DJURS. Resultater VID Elevtrivselsundersøgelse VID Gymnasier samlet (HTX + HHX) VIDEN DJURS Resultater VID Gymnasier VID Gymnasier samlet (HTX + HHX) @Ventures Elevtrivselsundersøgelse 218 VID GYMNASIER HOLD VID GYMNASIER SASMLET (HTX + HHX) 1 Indhold Personoplysninger... 3 Uddannelse...

Læs mere

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: De voksne BESKRIVELSE AF DE VOKSNE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er de voksne? De voksne kæmper for at genskabe

Læs mere

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER R E C O V E R Y C O L L E G E KURSUS KATALOG VINTER FORÅR 2018 FOTO: HELLE FISKER V E J L E Velkommen til Recovery College Vejle Recovery College Vejle tilbyder kurser, workshops og lignende aktiviteter

Læs mere

RANDERS HF & VUC. Resultater for HF Svarprocent Elevtrivselsundersøgelse

RANDERS HF & VUC. Resultater for HF Svarprocent Elevtrivselsundersøgelse RANDERS HF & VUC Resultater for HF Svarprocent 78% @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Afsnit A Er du kvinde eller mand? 7 6 Kvinde Mand 1-8-18 31-12-18 1-8-18 31-12-18; Gennemsnit og spredning kan ikke

Læs mere

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv

Evaluering af EUD10, 2016. EUD10-forløbet i elevperspektiv Evaluering af EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv ECALUERING AF EUD10, 2016 EUD10-forløbet i elevperspektiv FORMÅL 3 METODEVALG 3 HVAD ER EUD10? 3 EUD10 i Næstved 4 Eleverne i EUD10 4 Hvorfor har

Læs mere

Fordeling af besvarelser 79 respondenter (af 83 inviterede) Afsnit 1 Spørgsmål 1

Fordeling af besvarelser 79 respondenter (af 83 inviterede) Afsnit 1 Spørgsmål 1 Fordeling af besvarelser 79 respondenter (af 83 inviterede) Afsnit 1 Spørgsmål 1 Spørgsmål 1.2 Er du kvinde eller mand? 1:Kvinde 41 51,9% 2:Mand 38 48,1% Spørgsmål 1.3 Hvor gammel er du? 1 1,3% 2 2,5%

Læs mere

RYBNERS. Resultater for de gymnasiale uddannelsers elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse

RYBNERS. Resultater for de gymnasiale uddannelsers elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse RYBNERS Resultater for de gymnasiale uddannelsers elevtrivselsundersøgelse 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Personoplysninger... 2 Uddannelsesforløb... 5 Egen indsats... 7 Lærerne og undervisningen...

Læs mere

GYMNASIET HHX RINGKØBING

GYMNASIET HHX RINGKØBING GYMNASIET HHX RINGKØBING ETU GYM ElevTrivselsUndersøgelse 218 UCRS Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 4 Afsnit C... 5 Afsnit D... 23 Afsnit E... 3 Afsnit F... 32 Afsnit G... 43

Læs mere

GYMNASIET HHX SKJERN. ETU GYM ElevTrivselsUndersøgelse UCRS Elevtrivselsundersøgelse

GYMNASIET HHX SKJERN. ETU GYM ElevTrivselsUndersøgelse UCRS Elevtrivselsundersøgelse GYMNASIET HHX SKJERN ETU GYM ElevTrivselsUndersøgelse 218 UCRS Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 4 Afsnit C... Afsnit D... 23 Afsnit E... 3 Afsnit F... 32 Afsnit G... 43 Afsnit

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC. Elevtrivselsundersøgelse 2018 Resultater for Elevtrivselsundersøgelse

TH. LANGS HF & VUC. Elevtrivselsundersøgelse 2018 Resultater for Elevtrivselsundersøgelse TH. LANGS HF & VUC Elevtrivselsundersøgelse 218 Resultater for HF2 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Afsnit A Er du kvinde eller mand? 8 7 6 4 3 2 1 Kvinde Mand 1-8-218 31-1-219 1-8-218 31-1-219; Gennemsnit

Læs mere

HERLEV GYMNASIUM OG HF

HERLEV GYMNASIUM OG HF HERLEV GYMNASIUM OG HF Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Afsnit B Hvilken gymnasial uddannelse går du på? 8 7 6 4 Stx Hf Hhx Htx 2-årig stx 2-årig hhx Hf-enkeltfag 1-8-18 1-1-19 1-8-18 1-1-19;

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2018 HTX og HHX

Elevtrivselsundersøgelse 2018 HTX og HHX Elevtrivselsundersøgelse 08 og @Ventures Er du kvinde eller mand? 00% 90% 80% 70% 60% 0% 0% 0% 0% 0% 0% Kvinde Mand Kvinde Mand Antal svar i alt % 7% 9% 8% 6 8% 6% 678 Hvor gammel er du? 0 6 7 8 9 0 6

Læs mere

Hvad børn ikke ved... har de ondt af. PsykInfo region Sjælland og KAREN GLISTRUP

Hvad børn ikke ved... har de ondt af. PsykInfo region Sjælland og KAREN GLISTRUP Hvad børn ikke ved... har de ondt af PsykInfo region Sjælland og KAREN GLISTRUP WWW.FAMILIESAMTALER.DK Når børn er pårørende Paradoks: Trods HØJ poli1sk prioritering gennem 20 år Der er fortsat ALT for

Læs mere

Projekt Ungeguide Bornholm Resultater, pointer og perspektiver

Projekt Ungeguide Bornholm Resultater, pointer og perspektiver Projekt Ungeguide Bornholm Resultater, pointer og perspektiver CENTER FOR UNGDOMSFORSKNINGS ÅRLIGE NETVÆRKSKONFERENCE 27. Marts 2019 Arnt Louw, avl@learning.aau.dk 1 Projekt Ungeguide Bornholm Formål At

Læs mere

UNG Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling

UNG Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling UNG Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling Tak, fordi du vil deltage i undersøgelsen af Funktionel Familieterapi (FFT). I spørgeskemaet bliver du spurgt til dig og din familie. Der er

Læs mere

LEMVIG GYMNASIUM. Elevtrivselsundersøgelse

LEMVIG GYMNASIUM. Elevtrivselsundersøgelse LEMVIG GYMNASIUM Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

NÆSTVED GYMNASIUM OG HF

NÆSTVED GYMNASIUM OG HF NÆSTVED GYMNASIUM OG HF Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

ROSKILDE GYMNASIUM. Elevtrivselsundersøgelse

ROSKILDE GYMNASIUM. Elevtrivselsundersøgelse ROSKILDE GYMNASIUM Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

VUC ROSKILDE, ROSKILDE AFDELINGEN

VUC ROSKILDE, ROSKILDE AFDELINGEN VUC ROSKILDE, ROSKILDE AFDELINGEN Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Bella får hjælp til at gå i skole

Bella får hjælp til at gå i skole Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Titelblad Bella får hjælp til at gå i skole Skrevet af : Rikke og Jan Have Odgaard Forlag : JHOconsult 997731 ISBN: 978-87-997731-2-1

Læs mere

EUC NORD. Elevtrivselsundersøgelse

EUC NORD. Elevtrivselsundersøgelse EUC NORD Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift... Fejl!

Læs mere

Troen kan flytte bjerge. Træerne vokse ikke ind i himlen

Troen kan flytte bjerge. Træerne vokse ikke ind i himlen Psykisk sårbare i uddannelse og beskæftigelse Troen kan flytte bjerge Træerne vokse ikke ind i himlen Men husk -grib mennesket og ikke diagnosen Hvad skal der til Fleksibilitet indsatsen Overskuelighed

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

BESKRIVELSE AF BØRNENE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN

BESKRIVELSE AF BØRNENE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN MÅLGRUPPE: Børnene BESKRIVELSE AF BØRNENE OG DERES KERNEBEHOV I HVERDAGEN Ved IS IT A BIRD 20. februar, 2015 Annika Porsborg Nielsen annika@isitabird.dk Hvem er børnene? Børnene har et stort behov for

Læs mere

GYM-elevtrivselsundersøgelsen Samlet resultat

GYM-elevtrivselsundersøgelsen Samlet resultat GYM-elevtrivselsundersøgelsen 18 Samlet resultat 1 METODE 2 Elevtrivselsundersøgelsen (ETU) er gennemført i perioden 6.-21. december 18 ved hjælp af @ventures ETU-system for de gymnasiale uddannelser.

Læs mere

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO Resultater HHX-Elevtrivselsundersøgelsen 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 3 Afsnit C... 4 Afsnit D... 13 Afsnit E... 16 Afsnit F... 17

Læs mere

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO

UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO UDDANNELSESCENTER HOLSTEBRO Resultater af HTX-Elevtrivselsundersøgelsen 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Afsnit A... 2 Afsnit B... 3 Afsnit C... 4 Afsnit D... 13 Afsnit E... 16 Afsnit F...

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

LEARNMARK HORSENS ETU 2018

LEARNMARK HORSENS ETU 2018 LEARNMARK HORSENS ETU 218 Resultater learnmark Gymnasium, HHX og HTX Samlet svarprocent 9 % @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Afsnit C : Egen indsats Jeg er glad for at gå i skole. 6 4 3 2 1 Delvist Helt

Læs mere

AALBORG HANDELSGYMNASIUM

AALBORG HANDELSGYMNASIUM AALBORG HANDELSGYMNASIUM Resultater samlet Saxogade og Turøgade 218 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Respondenter... 1 Afsnit A... 2 Afsnit B... 5 Afsnit C... 8 Afsnit D... 26 Afsnit E... 33

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2011 nr. 5 Førtidspensionister i job

Nyhedsbrev Juni 2011 nr. 5 Førtidspensionister i job Initiativ for førtidspensionister, der ønsker job 1. april 20 startede Initiativ for førtidspensionister, der ønsker at arbejde. I 16 kommuner får i alt ca. 23.000 førtidspensionister tilsendt et klippekort

Læs mere

SVENDBORG GYMNASIUM. Elevtrivselsundersøgelse

SVENDBORG GYMNASIUM. Elevtrivselsundersøgelse SVENDBORG GYMNASIUM Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

HØJE-TAASTRUP GYMNASIUM

HØJE-TAASTRUP GYMNASIUM HØJE-TAASTRUP GYMNASIUM Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

HF-CENTRET EFTERSLÆGTEN

HF-CENTRET EFTERSLÆGTEN HF-CENTRET EFTERSLÆGTEN Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

SOLRØD GYMNASIUM Resultater

SOLRØD GYMNASIUM Resultater SOLRØD GYMNASIUM Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

ROSKILDE KATEDRALSKOLE

ROSKILDE KATEDRALSKOLE ROSKILDE KATEDRALSKOLE Samlede Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

NYKØBING KATEDRALSKOLE

NYKØBING KATEDRALSKOLE NYKØBING KATEDRALSKOLE Resultater december 18 @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI. Elevtrivselsundersøgelse. Alle elever, svarprocent: 75%

ÅRHUS AKADEMI. Elevtrivselsundersøgelse. Alle elever, svarprocent: 75% ÅRHUS AKADEMI Resultater Alle elever, svarprocent: 7% @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Afsnit C Jeg er glad for at gå i skole. 4 4 3 2 1 Delvist Helt 1-8-218 31-12-218 1-8-218 31-12-218; Gennemsnit:

Læs mere

En taknemmelig mail til Psykiatrifondens græde. Græder du, så græder jeg!

En taknemmelig mail til Psykiatrifondens græde. Græder du, så græder jeg! ÅRSBERETNING 2018 Psykiatrifonden er en sygdomsbekæmpende organisation, der arbejder for at fremme psykisk sundhed, så alle får mulighed for at leve et godt liv, uanset om de er psykisk sårbare, har en

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

IKAST-BRANDE GYMNASIUM Resultater

IKAST-BRANDE GYMNASIUM Resultater IKAST-BRANDE GYMNASIUM Resultater @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Overskrift... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Underoverskrift...

Læs mere

Har du tid nok til dine arbejdsområder? Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 0 10 13 8 2

Har du tid nok til dine arbejdsområder? Altid Ofte Sommetider Sjældent Aldrig/næsten aldrig 0 10 13 8 2 Spørgeskema vedr det psykiske arbejdsmiljø Skemaer i alt: 34 Kommer du bagud med dit arbejde? 3 7 18 5 0 Har du tid nok til dine arbejdsområder? 0 10 13 8 2 Er det nødvendigt at arbejde meget hurtigt?

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Foredrag for folkeskoler

Foredrag for folkeskoler Foredrag for folkeskoler Tina vil fortælle om, at hun som barn ikke vidste, vold ikke var normalt. Tina følte, hun fortjente volden og turde ikke fortælle om den. Tina vidste heller ikke, hvem hun skulle

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel Din virksomhed og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel > 2 Din virksomhed kan gøre en forskel for udsatte børn i Danmark Der er børn i Danmark, der har ondt i livet på grund af mobning, ensomhed

Læs mere

UMV 6. - 9. kl. 2010. 1 Er du glad for din skole? Ja 86 Nej 1 Ved ikke 12. 2 Er du glad for dine lærere? Ja 81 Nej 3 Ved ikke 14

UMV 6. - 9. kl. 2010. 1 Er du glad for din skole? Ja 86 Nej 1 Ved ikke 12. 2 Er du glad for dine lærere? Ja 81 Nej 3 Ved ikke 14 UMV 6. - 9. kl. 21 Lavet af AT 21 1 Er du glad for din skole? Ja 86 Nej 1 Ved ikke 12 2 Er du glad for dine lærere? Ja 81 Nej 3 Ved ikke 14 3 Er du glad for den klasse du går i? Ja 9 Nej 2 Ved ikke 6 4

Læs mere

Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet

Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet Klar til uddannelse - en indsats på tværs, der også omfatter arbejdsmarkedet Slut-rapport 1. aug. 2007 1.juli 2008 Indledning: Med støtte fra Det lokale Beskæftigelsesråd har UU Skive gennemført et projekt,

Læs mere

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1

Projekt Unfair. Børn Unge & Sorg. Susanne Svane 1 Børn Unge & Sorg Susanne Svane 1 Der er mange ting, der gør det enormt svært at gå i gymnasiet, når man mister en forælder. Det var rigtig svært for mig at se mine karakterer dale, netop fordi jeg var

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 156. Svarprocent: 91% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport

MTU HF & VUC Nordsjælland. Antal besvarelser: 156. Svarprocent: 91% HF & VUC Nordsjælland. Totalrapport beelser: 156 MTU 2015 Svarprocent: 9 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 01 Nedenfor fremgår resultater på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er et gennemsnitligt resultat af flere enkeltspørgsmål,

Læs mere

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Linje: Alle 7 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på

Læs mere

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR FOR CI-BRUGERE, DØVE OG UNGE MED HØRETAB - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 2016-2017 5 FACTS OM NAVIGATOR * Uddannelsen varer 42 uger fra august 2016 til juni 2017 * Eleverne bor på Navigator

Læs mere

HVIS JEG BARE TAGER MIG SAMMEN EN UNDERSØGELSE AF SELVVÆRD OG OPLEVELSE AF PRES BLANDT ÅRIGE

HVIS JEG BARE TAGER MIG SAMMEN EN UNDERSØGELSE AF SELVVÆRD OG OPLEVELSE AF PRES BLANDT ÅRIGE HVIS JEG BARE TAGER MIG SAMMEN EN UNDERSØGELSE AF SELVVÆRD OG OPLEVELSE AF PRES BLANDT 16-24-ÅRIGE DECEMBER 17 Du forstår, at kvart et menneske er en øy. Og den eneste broen over til andre er via ord.

Læs mere

HORSENS GYMNASIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

HORSENS GYMNASIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S HORSENS GYMNASIUM GYM ELEVTRIVSELSMÅLING 08 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S OVERORDNEDE RESULTATER Svarprocent: % ( besvarelser ud af 70 mulige) Trivselsindeks: 7 [SG - 7] Højeste indeks: MOBNING, CHIKANE,

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering følger løbende op på undervisningsmiljøet i regelmæssige samtaletimer med hele elevgruppen. Samtaletimerne forestås af forstanderparret. Der følges også op på elevernes trivsel

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage.

Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tale Den gode skoledag. Hvad er det? Jo, jeg mener faktisk vi er godt på vej, og jeg oplever mange skoler, som formår at skabe gode, sjove og lærerige skoledage. Tag f.eks. Mosedeskolen i Greve, som fik

Læs mere

I hvilken grad har du under ansættelsen af den unge med særlige behov følt dig kvalificeret til opgaven gennem kontakten til Havredal gl. Skole?

I hvilken grad har du under ansættelsen af den unge med særlige behov følt dig kvalificeret til opgaven gennem kontakten til Havredal gl. Skole? BILAG 9: Spørgeskemaundersøgelse virksomheder I hvilken grad havde du kendskab til unge med særlige behov før kontakten til Havredal gl. Skole? 0 8 6 6 4 3 Meget høj Høj Nogen Lav Slet ikke I hvilken grad

Læs mere

TILLID GIVER VERDENSKLASSE ERFARINGER MED TILLID PÅ OFFENTLIGE ARBEJDSPLADSER

TILLID GIVER VERDENSKLASSE ERFARINGER MED TILLID PÅ OFFENTLIGE ARBEJDSPLADSER TILLID GIVER VERDENSKLASSE ERFARINGER MED TILLID PÅ OFFENTLIGE ARBEJDSPLADSER Samarbejde på tværs gavner både økonomi og psykisk syge unge Opholdsstedet Holmstrupgård, Region Midtjylland og Aarhus Kommune

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

Jeg har aldrig haft særlig mange venner

Jeg har aldrig haft særlig mange venner Jeg har aldrig haft særlig mange venner Daniel er 20 år gammel, og har været anbragt siden, at han var 4 år. I dag er Daniel tømrerlærling og i fuld gang med sin uddannelse. Læs hans historie her. Min

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Indledning Generelle oplysninger Der er 11 forskellige typer af generelle oplysninger. Dette dokument er en uddybning af hvad de forskellige oplysninger indebærer og hvordan der skal dokumenteres på de

Læs mere

FORÆLDER. Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling

FORÆLDER. Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling FORÆLDER Spørgeskema ved opstart og afslutning af FFT-behandling Tak, fordi du vil deltage i undersøgelsen af Funktionel Familieterapi (FFT). I spørgeskemaet bliver du spurgt til dit barn og jeres familie.

Læs mere

EKP RESULTAT- OG EFFEKTAFRAPPORTERING Enheden for Kriminalpræventive Programmer (EKP) 15. april Udarbejdet af:

EKP RESULTAT- OG EFFEKTAFRAPPORTERING Enheden for Kriminalpræventive Programmer (EKP) 15. april Udarbejdet af: EKP RESULTAT- OG EFFEKTAFRAPPORTERING 2014 Enheden for Kriminalpræventive Programmer (EKP) 15. april 2015 Udarbejdet af: Pernille Christel Bak & Malene Lue Kessing Indhold 1. Indledning... 3 2. Henvendelser...

Læs mere

Unge, diagnoser og et bud på den pædagogiske. D.26.oktober 2018 Oplægsholder: Ronny Højgaard Larsen Pædagogisk Praksis

Unge, diagnoser og et bud på den pædagogiske. D.26.oktober 2018 Oplægsholder: Ronny Højgaard Larsen Pædagogisk Praksis Unge, diagnoser og et bud på den pædagogiske praksis D.26.oktober 2018 Oplægsholder: Ronny Højgaard Larsen Pædagogisk Program Unge og psykiatriske problemstillinger i Danmark Hvorfor bliver man psykisk

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2016

Elevtrivselsundersøgelse 2016 Elevtrivselsundersøgelse 2016 Læsevejledning ETU16 bliver sammenlignet med ETU13. Spørgsmålene er de samme. Hvis tallene ikke bliver 100 % skyldes de manglende tal spørgsmål som ikke er besvaret Besvarelsedata

Læs mere

10 portrætfilm om rollemodeller

10 portrætfilm om rollemodeller 10 portrætfilm om rollemodeller Inspirationsmateriale til uddannelsesvalg Det svære valg af uddannelse kan være ekstra svært for minoritetsunge i udsatte boligområder. Med ti små portrætfilm om studerende,

Læs mere

Motivation og unges lyst til læring

Motivation og unges lyst til læring Motivation og unges lyst til læring Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning. AAU Et fokus på motivation Selvom meget går godt i uddannelsessyste met, og mange unge er glade for at gå i skole, giver

Læs mere

Hvad børn ikke ved... har de ondt af

Hvad børn ikke ved... har de ondt af Hvad børn ikke ved... har de ondt af Landskonference for sundhedsplejersker 2017 Karen Glistrup www.familiesamtaler.dk / www.snak-om-det.dk Faglig bagrund: Socialrådgiver og familiebehandler i mindre kommuner

Læs mere

LÆR AT TACKLE angst og depression til unge. Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset

LÆR AT TACKLE angst og depression til unge. Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset LÆR AT TACKLE angst og depression til unge Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset LÆR AT TACKLE angst og depression til unge Anbefalinger til kommuner der udbyder kurset LÆR AT TACKLE angst og depression

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år.

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år. Line, 28 år At være ængstelig - og om at mangle mor, og at være mor Da jeg talte med Line i telefonen for ca. 2½ uge siden og aftalte at besøge hende, hørte jeg barnegråd i baggrunden. Jeg fik oplevelsen

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn

Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø. Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Her er gjort plads til institutionens/firmaets eget logo og navn Hvilken afdeling arbejder du i? Hvad er din stilling? Psykisk arbejdsmiljø De følgende spørgsmål handler

Læs mere

Statistik på undersøgelse blandt nye studerende vinteren 2011 Pædagoguddannelsen i Gedved (svarprocent: 94,5 %)

Statistik på undersøgelse blandt nye studerende vinteren 2011 Pædagoguddannelsen i Gedved (svarprocent: 94,5 %) Statistik på undersøgelse blandt nye studerende vinteren 2011 Pædagoguddannelsen i Gedved (svarprocent: 94,5 %) 1. Hvor har du hørt eller set noget om pædagoguddannelsen, før du søgte ind? (Sæt gerne flere

Læs mere

ROSKILDE HANDELSSKOLE HHX TRIVELSMÅLING PÅ DE GYMNASIALE UDDANNELSER 2018 SAMLET RAPPORT ASPEKT R&D

ROSKILDE HANDELSSKOLE HHX TRIVELSMÅLING PÅ DE GYMNASIALE UDDANNELSER 2018 SAMLET RAPPORT ASPEKT R&D ROSKILDE HANDELSSKOLE HHX TRIVELSMÅLING PÅ DE GYMNASIALE UDDANNELSER 201 SAMLET RAPPORT ASPEKT R&D Undersøgelsen på Roskilde Handelsskole, HHX Ud af 1.09 HHX elever har 941 besvaret skemaet og det giver

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Nye initiativer i Herlev:

Nye initiativer i Herlev: Nye initiativer i Herlev: Uddannelsesklassen(som følge af ungepakke 2) Kulturmekaniker (linie under produktionsskolen) Partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri og Dansk Metal Etablering af frivilligt mentorkorps

Læs mere

Resultatudtrækket er foretaget 24. februar 2011. Følgende emner indgår i resultatvisningen:

Resultatudtrækket er foretaget 24. februar 2011. Følgende emner indgår i resultatvisningen: Resultatudtrækket er foretaget 24. februar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen:,,, Underspørgsmål til det sociale miljø - om at gribe ind mod mobning,,, Underspørgsmål til undervisningen - om

Læs mere

Snak om det... med børn i pleje. Familieplejen i Lollands Kommune og Karen Glistrup

Snak om det... med børn i pleje. Familieplejen i Lollands Kommune og Karen Glistrup Snak om det... med børn i pleje Familieplejen i Lollands Kommune og Karen Glistrup Om min faglige bagrund: FØR: Socialrådgiver i kommunal familiebehandling Socialrådgiver og behandler i psykiatrien Projektleder

Læs mere

Besvarelse af Spørgeskema

Besvarelse af Spørgeskema Besvarelse af Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Brøruphus Efterskole 0/5 . Er du pige eller dreng? Pige: 8 ( 55, %) Dreng: 66 (,6 %) I alt har 8 elever besvaret dette spørgeskema. Hvor gammel er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 3. årg.2009 3a, 3b M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for din skole? Ja, altid 15 / 46.88% Ja, for det meste

Læs mere

SUNDHEDSFREMME MÅLRETTET MENNESKER MED PSYKISKE LIDELSER

SUNDHEDSFREMME MÅLRETTET MENNESKER MED PSYKISKE LIDELSER SUNDHEDSFREMME MÅLRETTET MENNESKER MED PSYKISKE LIDELSER Sundere socialpsykiatri Fra klient til agent Vejle Kommune Et Sundt Sind i et Sundt Legeme Horsens Kommune Sammen om Sundhed Ballerup Kommune Sundhedsfremme

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

VEJEN BUSINESS COLLEGE EUD/EUX ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 BENCHMARKINGRAPPORT ASPEKT R&D

VEJEN BUSINESS COLLEGE EUD/EUX ELEVTRIVSELSMÅLING 2018 BENCHMARKINGRAPPORT ASPEKT R&D VEJEN BUSINESS COLLEGE EUD/EUX ELEVTRIVSELSMÅLING BENCHMARKINGRAPPORT ASPEKT R&D Læsevejledning Benchmarkingrapporten har til formål at gøre det relativt enkelt at se de forskellige klasser målt i forhold

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Hvem er de unge på kanten og hvordan motiveres de?

Hvem er de unge på kanten og hvordan motiveres de? Hvem er de unge på kanten og hvordan motiveres de? Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning. AAU, Kbh Øget polarisering blandt unge Fra unge der i en stadig yngre alder gør karriere til unge der er

Læs mere

Statusrapport for TUBA Stevns

Statusrapport for TUBA Stevns Stevns Kommune Center chef - Tina Mørk & Afsnitsleder - Thomas Jakobsgaard Statusrapport for TUBA Stevns Den 27. januar 2017 I TUBA er vi rigtig glade for at kunne tilbyde rådgivning og terapi, til børn

Læs mere