Emne Tid Formål, produkt Metode

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Emne Tid Formål, produkt Metode"

Transkript

1 Referat Møde i Administrativt Ajourføringsforum Tid og sted: Deltagere: Afbud: Torsdag den 31. august 2017, kl i KL-huset. Mette Hansen, Hvidovre Kommune (formand). Sten Frandsen, Odense Kommune. Alice Broeng Andersen, SDFE. Eva Thorborg Mørk, SDFE. Charlotte Andersen, SDFE. Lennart Christoffersen, KL (referent) Torsten Andersen, Ålborg Kommune. Jens Hollænder, SDFE. 1. Godkendelse af dagsorden Prioritering af punkter og tid Forslag til punkter under eventuelt Filkassen virker. SDFE har automatisk adgang, men skal tildeles rettigheder. Kommunerne skal selv tilmelde sig og angive GeoDanmarks EAN nummer. Vejledning: 1. Gå til og registrer dig med navn mail osv. Skriv GeoDanmark EAN nummer på Derefter bliver du oprettet. Det kan tage en uge eller mere. Du får en mail med loginoplysninger, når du er oprettet. 3. For at få filerne kopieret direkte i stifinder skal du downloade selve Filkassen-applikationen. Gå til for at se hvordan man gør det. 4. Giv mig besked når du er oprettet, så deler jeg vores mappe med dig. Eva sikrer PGV komme lidt ind i de andre punkter. 2. Referat fra sidst Bemærkninger til referat og to-do-liste fra mødet 1. juni 2017 Obs punkt 2: Kommunerne har fået midler til alle BBR opgaver, ikke bare til geokodning.

2 3. Orientering Kommissorium godkendt af bestyrelsen 21. juni 2017 Charlotte Andersen fortsætter som ekstra medlem af Ajourføringsforum. Bør der ikke være en slutdato, ellers skal kommissoriet laves om. Skal bestyrelsen orienteres, andre formaliteter? Bestyrelsens arbejde med strategi, orientering om foreløbig plan. Forslag - Skal vi bare kalde os Ajourføringsforum? Lennart orienterer kort om hvert punkt. Få spørgsmål. Send bestyrelsens referat med dette referat. Link: Det er aftalt i forum, at Charlotte Andersen er ekstra medlem af Administrativt Ajourføringsforum indtil videre. En simpel tidsplan for strategi processen er vedlagt. Det nye system skal understøtte strategien. Vi hedder Administrativt Ajourføringsforum og det skal ikke forkortes. 4. Snitflader til Produktionsforum min Blive enige om beskrivelse af snitflade mellem Ajourføringsforum og Produktionsforum. Mette og Jens har holdt møde med John Kamper og Jørgen Grum. Herefter har Mette og John udarbejdet vedlagte Forslag til beskrivelse af snitflader, som drøftes i Ajourføringsforum og i Produktionsforum 5.9. Produkt: Snitfladebeskrivelse Drøftelse i forum. Mette sender kommentarer fra Ajourføringsforum til John inden 5.9. Vi havde en god drøftelse af indholdet i snitfladedokumentet og de eneste kommentarer forummet havde var en præcisering af punktet under Fokus: Hvilke data kan vi få ud af forretningssystemerne? - Kan processen automatiseres (1. åbne snitflader hvor sagsbehandler redigerer GeoDanmark eller 2. automatisk ajourføring af GeoDanmark, eller 3. periodevis hentning af data ind i GeoDanmark)? Mette sender kommentaren videre til Produktionsforum og efter behandling i Produktionsforum sendes snitfladebeskrivelse videre til Specifikationsforum v. Brian, som er interesseret i at udfylde samme beskrivelse.

3 5. Geokoderen sammenhæng med BBR min automatisering? Sten fremlægger workflow. Spørgsmål? Hvordan præsenterer vi resultatet? Hvad skal vi arbejde videre med? Hvem udfører opgaven og hvornår? Sten har udarbejdet to diagrammer med procesflow over, hvordan bygninger oprettes i BBR og GeoDanmark. Sten sørger for de kommer rundt til kommentering hos udvalgte kommunale folk og derefter gemmes som notat fra Administrativt Ajourføringsforum. Administrativt Ajourføringsforums forslag: Skab automatisk geometri som kvadrat med areal ud fra BBR oplysninger. UUID knyttes til geometrien. Under 50 kvm: 5 bygninger tilladt med tilsammen maks. 50 kvm. Gældende bebyggelsesprocent skal overholdes (både generelle og lokale krav). Automatisk geometri (kvadrat) når de indberettes (også areal) af borgeren selv i BBR. Snak med Rudersdal, Frederikshavn, Herning om best practice. Verificere at flowet er i overensstemmelse med virkeligheden. Argumenter for modellen som best practice. Gennemarbejde oversigten i endelig form. Afprøver svømmebaner light så vi er sikre på det holder. Målet er en indstilling til GeoDanmark om at vedtage princippet. Oplæg til i bestyrelsen Perspektiver for fremtidige forbedringer (fx BOM implementere geometri i ansøgning). Sten har mailet med Inge Flensted og bemærker Ud fra mailen, at Nybyggeri er tænkt ind som en visning i Geokoderen, så muligheden for at kunne præsentere kommende bygningerne og foreløbig geometri i FOT-db, ligger måske ikke så langt væk.sten tager en uformel snak med Inge om dette. SKAT har udsendt følgende meddelelse til brugerne: Der er stadig nogle problemer ved brug af geokoderen, som følge af overgang til BBR 1.8. Her er et lille resume af de fejl som vi arbejder med at få løst. Kendte fejl som rettes i næste version (3.0), som kommer primo oktober: Statusflag på forsiden er røde (Denne fejl har ikke noget med BBR 1.8 at gøre) SDFE har udskiftet den service som angiver status af kortforsyningens tjenester. Den gamle er nedlagt, og derfor er status flagene røde på geokoderens forside. Ved næste release rettes dette så geokoderen.dk bruger de nye status services fra kortforsyningen.

4 Nybyggerier vises ikke Den nye datamodel fra BBR har givet en del problemer, ift. genkendelse af nybyggerier. Aktuelt er det kun bygninger som har status 6 (Opført) i feltet livscyklus, som vises i geokoderen. Det omfatter i mange tilfælde ikke nybyggerier. Løses ved næste release. Ikon Nybyggeri vises på bygninger der ikke er nybyggeri Igen er det den nye datamodel som har forvoldt problemer. Visning af nybyggeri sager er implementeret forkert. Der er dialog mellem Netcompany og Septima, omkring hvordan koden implementeres korrekt. Løses ved næste release. GeoDanmark bygninger med reference til nedlagte BBR-bygninger Igen igen driller den nye datamodel. Når der findes identer på nedlagte BBR-objekter i GeoDanmark, har det skabt nogle problemer i geokoderen. Løses ved næste release. Tomme geometrier på objekter Alle Tekniske anlæg og Bygninger, i stam data, skal have en geometri. Desværre sker det at nogle objekter har Null eller Empty værdier i geometri feltet. Dette forhindrer desværre geokodning for hele grunden. Vi arbejder på at få givet alle objekter en gyldig geometri. Denne fejl er ikke release afhængig. Data skal rettes i BBR PAUSE 6. BOM min automatisering. Mette og Alice har holdt møde med KOMBIT. Mette illustrerer sammenhængen mellem BOM og ajourføring Spørgsmål? Hvordan præsenterer vi resultatet? Hvad skal vi arbejde videre med? Hvem udfører opgaven og hvornår? Mette fortalte om møde med KOMBIT med redegørelse for snitflader til GeoDanmark. Præsentation vedlagt referatet. Den umiddelbare konklusion er, at det må være muligt at hente geometri ud af BOM, da der allerede findes en geografisk registrering på visse miljøsager, MEN i forhold til byggesager, vil en geografisk registrering foretaget af ansøgeren på ansøgningstidspunktet være forbundet med STOR usikkerhed. Der skal i givet fald

5 etableres verificeringsprocedurer, der afviser/stempler den geografiske registrering, hvis ansøger får afslag, og hvis byggeriet ikke gennemføres efter tilladelsen er givet. Administrativt Ajourføringsforums forslag er, at vi gennemarbejder, hvordan vi kan trække ajourføringsdata ud af BBR inden vi evt. går videre med ajourføringsdata fra BOM det kan blive en 2. fase, da det fortsat er interessant at arbejde med ajourføringsdata, der er registret ved kilden. 7. Vejreference automatisering. Lennart præsenterer: Vejdirektoratet har besluttet at implementere vejreferencen. Hvilke muligheder giver det for administrativ ajourføring? Spørgsmål? Hvordan præsenterer vi resultatet? Hvad skal vi arbejde videre med? Hvem udfører opgaven og hvornår? VD implementerer vejreferencen i egne systemer. Det betyder at kilometrerede vejdata fra vejadministrationssystemerne, fx tælledata, kan kobles på de geometriske vejmidter i GeoDanmark. Når det er sket kan Administrativt Ajourføringsforum kortlægge procesflow. PGV bruger vejsystemdata, fx tælledata, til kvalitetssikring af kommende vejkategorier FROKOST 8. Snitflade DAR-GeoDanmark 12:45 45 min automatisering. Jens redegør for sammenhængen mellem DAR og GeoDanmark. Vi drøfter Administrativt Ajourføringsforums rolle i sagen. Alice fortalte om mulighederne for rent teknisk at sikre integration mellem DAR og det nye GeoDanmark system. Det spænder over både manuelle processer og helt automatiske processer. Det er ikke endeligt afklaret hvordan integrationen skal finde sted. Afklaring bestemmes af styregrupperne for de to projekter. Præsentation af muligheder vedlagt referatet.

6 9. Planlægge næste møde Når vi det, vi har lovet i arbejdsprogrammet? Hvad skal vi fokusere på - er der noget, der skal prioriteres op/ned? Fælles plan for aktiviteter resten af 2017, To- Do listen sammenholdt med arbejdsprogrammet. Lennart præsenterer. VASP og vandløbsdata, der ikke kommer i GeoDanmark. Lars Kaalund/Anne Marie Carstens. Vi tror, der findes masser af data i kommunerne, som ikke smitter af på GeoDanmark. Lennart Inviterer Lars eller Anne Marie til at præsentere på et kommende møde. Hvilke typer af data der skal ajourføres ift. PGV og SKAT. Hvad er der af planer for ajourføring og drift, Eva præsentere på kommende møde. De 2 næste møder i Administrativt Ajourføringsforum er planlagt til: 4. oktober 2017 kl Alle har accepteret. 30. november 2017 kl Alle har accepteret. 10. Drøfte forskellige småting min Roadshow, hvilken rolle har Ajourføringsforum og hvem deltager? Temadag, Ajourføringsforum deltager. Har vi ønsker til dagsorden? Fremlæg, muligheder, to do Fremlæg, muligheder, to do Lennart præsenterer. Samme præsentation på alle roadshows. Forslag til emner: Generel kort præsentation af Administrativt Ajourføringsforum Snitflader til andre fora, specielt Produktionsforum. Overblik over opgaver i arbejdsprogram Gennemgang af systemer, procesflow, leder efter kilder til automatisk opdatering af GeoDanmark data. BOM snak, svømmebaner, princip om tidlig bygningsgeometri. Lennart udarbejder forslag til præsentation og finpudser den sammen med Mette. Det skal være sådan, at vi fordeler os på de 4 roadshows og fortæller den samme historie ud fra præsentationen. Administrativt Ajourføringsforums deltagere i Roadshows er (Lennart deltager alle steder og kan tage selve præsentationen, men vi skal hver især være med til at supplere og besvare spørgsmål. Det aftaler vi fra gang til gang). Sten, Middelfart Torsten, Ålborg

7 Mette, Herlev Charlotte, Ringsted 11. Eventuelt Mulighed for emner der ikke nåede at komme på dagsordenen eller anden info, som kan være relevant. Intet 12. Kommunikation Synlighed af Ajourføringsforums arbejde. Hvis vi skulle skrive en nyhed fra mødet, hvilke overskrifter ville der da være? Automatiseret GeoDanmark ajourføring står højt på dagsordenen. Kortlægger procesflows, identificerer muligheder for automatiseret ajourføring. Målet er at GeoDanmark bestyrelse får forelagt Administrativt Ajourføringsforums forslag til ændret sagsgang, der inkluderer mulighederne for administrativ ajourføring. Dokumentationen kan derefter indgå i en officiel henvendelse fra GeoDanmark til kommuner og systemleverandører. Administrativt Ajourføringsforum er begyndt kortlægning af sagsgange i Geokoderen, Byg & Miljø samt DAR/Nyt GeoDanmark system. Snitflader til Produktionsforum. Lennart skriver nyhed på ny hjemmeside.

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2017 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 21-06-2017 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Best practice for administrativ ajourføring af bygninger i GeoDanmark databasen. 28. marts 2019 ver. 1.0

Best practice for administrativ ajourføring af bygninger i GeoDanmark databasen. 28. marts 2019 ver. 1.0 Best practice for administrativ ajourføring af bygninger i GeoDanmark databasen 28. marts 2019 ver. 1.0 Best practice for administrativ ajourføring af bygninger i GeoDanmark databasen er udarbejdet af

Læs mere

Referat fra 16. møde i GeoDanmark Produktionsforum. Tid og Sted. Deltagere. Fraværende. Dagsorden. GeoDanmark Weidekampsgade København S

Referat fra 16. møde i GeoDanmark Produktionsforum. Tid og Sted. Deltagere. Fraværende. Dagsorden. GeoDanmark Weidekampsgade København S Referat fra 16. møde i GeoDanmark Produktionsforum GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk e-mail: kft@sdfe.dk ref: Kurt Toft 21. juni 2016 Tid og Sted Onsdag den

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 18-11-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-04 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Ad 3. Opsamling fra referat fra 29. møde (beslutningspunkt) Ingen kommentarer

Ad 3. Opsamling fra referat fra 29. møde (beslutningspunkt) Ingen kommentarer Referat Specifikationssekretariatet GST/DAB Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 50 89 www.fotdanmark.dk e-mail: kft@gst.dk 30. møde i FOT Specifikationsforum den 21. november 2013, kl. 10:00-15:00

Læs mere

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05

Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 REFERAT 2014 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 19-11-2014 10:00 Sted: KL-huset, lokale S-05 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

Læs mere

REFERAT af 24. møde i GeoDanmarks Produktionsforum. Tid og sted: Deltagere: Dagsorden. GeoDanmark Weidekampsgade København S

REFERAT af 24. møde i GeoDanmarks Produktionsforum. Tid og sted: Deltagere: Dagsorden. GeoDanmark Weidekampsgade København S REFERAT af 24. møde i GeoDanmarks Produktionsforum GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk 3. november 2017 Tid og sted: Den 31. oktober kl. 9.30-15.00 i SDFE,

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 15-12-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale 4-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...

Læs mere

Referat for 11. møde i GeoDanmark Produktionsforum 14. oktober 2015. Tid og Sted. Deltagere

Referat for 11. møde i GeoDanmark Produktionsforum 14. oktober 2015. Tid og Sted. Deltagere GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: xxxx xxxx e-mail: xx@gst.dk ref: : Referat for 11. møde i GeoDanmark Produktionsforum 14. oktober 2015 Tid og Sted

Læs mere

Referat. Sted: Afbud Tyge Pontoppidan Jensen (Københavns kommune) Dagsorden. 12. maj 2014

Referat. Sted: Afbud Tyge Pontoppidan Jensen (Københavns kommune) Dagsorden. 12. maj 2014 FOTdanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 33 70 www.fot.dk Referat Direkte: 20370597 e-mail: inf@kl.dk ref: inf Møde i FOT-Specifikationsforum den 15. maj 2014, kl. 10:00-15:00 12. maj 2014

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2018 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 06-04-2018 09:30 Sted: KL, lokale S-02 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og referat... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-09-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt

Læs mere

GeoDanmark arbejdsprogram

GeoDanmark arbejdsprogram GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk GeoDanmark arbejdsprogram 2017-18 31. marts 2017 Indhold Indledning...2 Fokusområder for det fælles arbejdsprogram...2 Ny

Læs mere

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2014 F O T D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 23-05-2014 09:15 Sted: Silkeborg Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse... 4 1.1. Godkendelse af dagsorden... 4 1.2. Godkendelse af

Læs mere

Referat for 7. møde i GeoDanmark Produktionsforum. Tid og Sted. Deltagere. 1. Velkomst og forventninger til dagen

Referat for 7. møde i GeoDanmark Produktionsforum. Tid og Sted. Deltagere. 1. Velkomst og forventninger til dagen GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: xxxx xxxx e-mail: catje@gst.dk ref: : Catrine Jensen Referat for 7. møde i GeoDanmark Produktionsforum 24. marts

Læs mere

GeoDanmark arbejdsprogram

GeoDanmark arbejdsprogram GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk GeoDanmark arbejdsprogram 2017-18 31. marts 2017 Indhold Indledning...2 Fokusområder for det fælles arbejdsprogram...2 Ny

Læs mere

Revideret udgave af vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015

Revideret udgave af vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015 GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk 19. juni 2015 Revideret udgave af vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2016 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 31-03-2016 13:00 Sted: Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser og er kommunernes

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

Ændringsudpegning til brug for ajourføring af GeoDanmark-data i 2016.

Ændringsudpegning til brug for ajourføring af GeoDanmark-data i 2016. 12. maj 2016 Vejledning til kommunerne om: Ændringsudpegning til brug for ajourføring af GeoDanmark-data i 2016. Baggrund: Forretningsmodellen indeholder en forpligtelse for kommunerne til at udpege de

Læs mere

Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016

Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016 16. juni2016 Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016 Dagsorden 1. FOSAKO lejrskole 2016 2. Projekter i samarbejde med KTC faggruppen for digitalforvaltning (DFO) 3. Opfølgning på FOSAKO

Læs mere

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 REFERAT 19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 Specifikationssekretariatet KMS/LAN Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 51 65 www.fot.dk e mail: krpol@kms.dk ref.:

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Geokodning af BBRs bygninger. Inge Flensted, Ejendomsdatakontoret, SKAT FOSAKO årsmøde Torsdag d. 21. marts 2018

Geokodning af BBRs bygninger. Inge Flensted, Ejendomsdatakontoret, SKAT FOSAKO årsmøde Torsdag d. 21. marts 2018 Geokodning af BBRs bygninger Inge Flensted, Ejendomsdatakontoret, SKAT FOSAKO årsmøde Torsdag d. 21. marts 2018 Geokodning af BBR s bygninger Det handler om skabelsen af unik reference mellem BBR og GeoDanmark!

Læs mere

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen.

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. 1 2 KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. Det er frivilligt for kommuner at aftage systemet. Iht. den fælleskommunale

Læs mere

vejman.dk årsmøde 2018

vejman.dk årsmøde 2018 vejman.dk årsmøde 2018 Aktuelle data er en forudsætning for en effektiv offentlig sektor. GeoDanmark har lanceret en ny platform - GeoDK, der gør det nemmere at ajourføre og behandle de informationer,

Læs mere

Kommunalt arbejdsprogram

Kommunalt arbejdsprogram KL Teknik og Miljø Kommunalt arbejdsprogram 2015-2016 geodanmark.dk Den forretningsmodel, der blev vedtaget i april 2014, betyder nye rammer for samarbejdet i GeoDanmark, herunder en ændret opgave- og

Læs mere

Referat. Forum. Limfjordsrådet. Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160.

Referat. Forum. Limfjordsrådet. Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00. Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Referat Forum Limfjordsrådet Tid 21. marts 2014, 12.00 14.00 Sted Aalborg Kommune, Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby, lok. 159 / 160. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Releasenote for BBR 1.8.3

Releasenote for BBR 1.8.3 Version 1.0 Status Endeligt Forfatter Netcompany KOMBIT BYGNINGS- OG BOLIGREGISTRET Releasenote for BBR 1.8.3 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING...3 2 BBR RELEASE 1.8.3 (IDRIFTSAT DEN 26.04.18)...3 2.1 Opsummering

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2015 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 03-03-2015 10:00 Sted: Video, KL Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2015 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 30-04-2015 15:30 Sted: Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7

Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl , Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Geodatasamarbejder Den 30. oktober 2015 Referat af møde i styregruppen for Adresseprogrammet Tirsdag den 27. oktober 2015 kl. 12.30-14.30, Geodatastyrelsen mødelok. 0.7 Deltagere: Søren Reeberg Nilsen,

Læs mere

Niels stillede forslag om et ekstra punkt: Kommunikation ifm. nedbrud dette blev indsat som nyt pt. 6

Niels stillede forslag om et ekstra punkt: Kommunikation ifm. nedbrud dette blev indsat som nyt pt. 6 REFERAT af 20. møde i GeoDanmark Produktionsforum GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk e-mail: karit@sdfe.dk ref: : Katarina Ritz 28. februar 2017 Tid og Sted

Læs mere

Dagsorden for 9. møde i GeoDanmark Produktionsforum

Dagsorden for 9. møde i GeoDanmark Produktionsforum GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: xxxx xxxx e-mail: catje@gst.dk ref: : Catrine Gylling Jensen 23. juni 2015 Dagsorden for 9. møde i GeoDanmark Produktionsforum

Læs mere

Vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015

Vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015 GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk 8. december 2014 Vejledning til kommunerne om ændringsudpegning til brug ved ajourføringen af GeoDanmark-data i 2015 Baggrund

Læs mere

Referat for 6. møde i GeoDanmark Produktionsforum

Referat for 6. møde i GeoDanmark Produktionsforum GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf.: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk mobil: xxxx xxxx e-mail: Catje@gst.dk ref.: Catrine Jensen Referat for 6. møde i GeoDanmark Produktionsforum 17. februar

Læs mere

Vejledning i behandling af kladdesager i GeoDK, som stammer fra Geokoderen.dk

Vejledning i behandling af kladdesager i GeoDK, som stammer fra Geokoderen.dk Vejledning i behandling af kladdesager i GeoDK, som stammer fra Geokoderen.dk 11. MARTS 2019 VEJLEDNING TIL BRUGERADMINISTRATION AF GEOKODEREN Brugeradministrationssiden giver administrator mulighed for

Læs mere

Side 1 af 17 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. (BBR version released 26/4 2018) Version d

Side 1 af 17 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. (BBR version released 26/4 2018) Version d Side 1 af 17 VEJLEDNING I kommunernes brug af Indbakken (BBR version 1.8.3 released 26/4 2018) Version 001 - d. 20180425 Side 2 af 17 Indhold Indledning... 3 Indbakkens opbygning og funktionalitet... 4

Læs mere

Introduktion til Geokoderen v. 1.6 10. december 2015

Introduktion til Geokoderen v. 1.6 10. december 2015 Introduktion til Geokoderen (v.1.6) Indhold For brugere... 2 Om Geokoderen... 2 Adgang til Geokoderen... 2 Fremsøgning af ejendom... 2 Ændring af koordinater for BBR s bygninger... 3 Opdeling, samling

Læs mere

PROJEKT JUPITER ONLINE

PROJEKT JUPITER ONLINE PROJEKT JUPITER ONLINE DAGSORDEN Baggrund for projektet og målsætningen Projektplanen Arbejdsgruppen og det agile samarbejde Oversigt over projektets indhold Præsentation af problemstillinger og løsninger

Læs mere

Nyt Plandata.dk Status og fremtidsperspektiver for ny digitalisering?

Nyt Plandata.dk Status og fremtidsperspektiver for ny digitalisering? Nyt Plandata.dk Status og fremtidsperspektiver for ny digitalisering? 6. Februar 2019 Landinspektørernes "Faglige Møde, Nyborg Chefkonsulent Henrik Larsen, Erhvervsstyrelsen Agenda 1 Nye behov og regler

Læs mere

Vejledning til brugeradministration af Geokoderen

Vejledning til brugeradministration af Geokoderen Vejledning til brugeradministration af Geokoderen 6. JANUAR 2017 VEJLEDNING TIL BRUGERADMINISTRATION AF GEOKODEREN Brugeradministrationssiden giver administrator mulighed for at administrere brugere og

Læs mere

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø 26. september 2016 Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø Sagsbehandlingstider for byggesager og miljøgodkendelser måles i Byg og Miljø Som opfølgning på økonomiaftalen for 2015 har KL og regeringen

Læs mere

NYT FRA KL TIL FOSAKO

NYT FRA KL TIL FOSAKO TIL FOSAKO Anne Marie Carstens, KL s kontor for Teknik & Miljø anmc@kl.dk, 3370 3971 Agenda Forstærkning/udvidelse af GeoDanmarks fællessekretariat VADAMI hvad er det og hvor kan man finde mere viden?

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE TAG/1.b TEKNISK ARBEJDSGRUPPE 27. juni 2017 J.nr. 2017-46 Ref. PBZ/TKJ Referat af møde i Tekniske Arbejdsgruppe d. 24.5.2017 Til stede: Dansk Energi, Naturgasselskaberne, Dansk Fjernvarme, Energi- og Olieforum

Læs mere

Udveksling af data om veje Information om vejreferencemodellen og nye muligheder for digitale løsninger med relation til veje.

Udveksling af data om veje Information om vejreferencemodellen og nye muligheder for digitale løsninger med relation til veje. Udveksling af data om veje Information om vejreferencemodellen og nye muligheder for digitale løsninger med relation til veje. Vejdirektoratet Havnegade 27 1058 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk

Læs mere

Referat fra mødet i FOTdanmarks Kontaktforum, onsdag den 14. september 2011, kl. 10-14 (15)

Referat fra mødet i FOTdanmarks Kontaktforum, onsdag den 14. september 2011, kl. 10-14 (15) Referat v. 2,0 FOTdanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 33 70 www.fot.dk Referat fra mødet i FOTdanmarks Kontaktforum, onsdag den 14. september 2011, kl. 10-14 (15) Direkte: 33 70 3743

Læs mere

Sådan arbejder du med din forside

Sådan arbejder du med din forside Sådan arbejder du med din forside Din forside på hjemmeside består af forskellige slags indhold og med det formål at fremhæve indhold som du har på dine undersider. Hvor er min forside? Øverst i dit sidetræ

Læs mere

Automatisering af manuelle processer Dybdescreeningworkshop Slides til workshop 1 Oktober 2017

Automatisering af manuelle processer Dybdescreeningworkshop Slides til workshop 1 Oktober 2017 Automatisering af manuelle processer Dybdescreeningworkshop Slides til workshop 1 Oktober 2017 Indhold Værktøj Output Screeningsprocessen Oversigt over forløb 1. Forberedelse 2. Ledelsesworkshop 3. Dybdescreening

Læs mere

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Godkendt offentligt REFERAT Møde i Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 13. juni 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Ole Meinicke

Læs mere

28-04-2011 Side 2. Dagsorden punkt 4: > Spørgsmål fra Greve Kommune ved Lasse Kjemstrup GeoSjælland

28-04-2011 Side 2. Dagsorden punkt 4: > Spørgsmål fra Greve Kommune ved Lasse Kjemstrup GeoSjælland 28-04-2011 Side 2 Dagsorden punkt 4: > Spørgsmål fra Greve Kommune ved Lasse Kjemstrup GeoSjælland 28-04-2011 Side 3 Dagsorden punkt 3: > Oplæg om status på sidste års arbejdsprogram samt præsentation

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde

TÅRNBY KOMMUNE. Referat af Handicaprådsmøde TÅRNBY KOMMUNE Referat af Handicaprådsmøde Dato: 22.10.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Ole Holm Pedersen, Anders Krantz, Lars-Peter Brogaard Nielsen,

Læs mere

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC)

Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Modul 1 Skolens netværk og FirstClass (FC) Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Gå ind i "Denne computer" (ikonet ligger på skrivebordet). Her ligger de netværksdrev computeren råder over og separate

Læs mere

For at kunne forstå de mange data vi har adgang til, er det nødvendigt at kunne koble dem til den virkelighed, vi vil forstå, analysere, ændre på.

For at kunne forstå de mange data vi har adgang til, er det nødvendigt at kunne koble dem til den virkelighed, vi vil forstå, analysere, ændre på. For at kunne forstå de mange data vi har adgang til, er det nødvendigt at kunne koble dem til den virkelighed, vi vil forstå, analysere, ændre på. 1 Vejreferencemodellen er opstået som en reaktion på de

Læs mere

Side 1 af 18 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. Version 1,95 - d

Side 1 af 18 VEJLEDNING. I kommunernes brug af Indbakken. Version 1,95 - d Side 1 af 18 VEJLEDNING I kommunernes brug af Indbakken Version 1,95 - d. 20180313 Side 2 af 18 Indhold Indledning... 3 Indbakkens opbygning og funktionalitet... 4 Hvem er afsender?... 5 Er det muligvis

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale

Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale 1 Når du skal indsende supplerende materiale på din byggesag skal du benytte selvbetjeningsportalen Byg og Miljø. Byg og Miljø er bygget

Læs mere

Den gode opstart på ressourceforløb. Overdragelsesmøde Netværksmøde og helhedsperspektiv Det gode samarbejde

Den gode opstart på ressourceforløb. Overdragelsesmøde Netværksmøde og helhedsperspektiv Det gode samarbejde Den gode opstart på ressourceforløb Overdragelsesmøde Netværksmøde og helhedsperspektiv Det gode samarbejde Borgers vej videre fra rehabiliteringsteamet Drejebog for overdragelsesmøde Formål med overdragelsesmøde:

Læs mere

Projektgruppemøde #1 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 23. Maj 2018

Projektgruppemøde #1 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 23. Maj 2018 1 Projektgruppemøde #1 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 23. Maj 2018 2 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation af mødedeltagere 2. Digital Almen praksis programmet v. Tom Sørensen 3. Projekt

Læs mere

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde

REFERAT Hovedbestyrelsesmøde REFERAT Hovedbestyrelsesmøde Dato: 24. april 2018 Tid: Kl. 13.00 14.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-06 Deltagere: Per Røner, Steen Vinderslev, Henrik Kruse, Rie Perry,

Læs mere

Vejledning til kommunerne om: Ændringsudpegning til brug for ajourføring af GeoDanmak-data i 2017

Vejledning til kommunerne om: Ændringsudpegning til brug for ajourføring af GeoDanmak-data i 2017 Vejledning til kommunerne om: Ændringsudpegning til brug for ajourføring af GeoDanmak-data i 2017 Baggrund... 2 1A. Årlig udpegning af bygning og vindmølle.... 3 1B. Løbende ajourføringer i FOT2007 af

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 NOTAT VERSION 0.5 Dato: 17. februar 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister februar 2014 1. Indledning

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Kenneth Kristensens kontor Torsdag 27.09.2012 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Interesseforum på Louiselund 3 Implementering af

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014 NOTAT VERSION 0.6 Dato: 31. marts 2014 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister april 2014 1. Indledning I forbindelse

Læs mere

Procedure for etablering af nye aktiviteter

Procedure for etablering af nye aktiviteter Procedure for etablering af nye aktiviteter Styregruppen for døgninstitutioner Indholdsfortegnelse 1. Formål.... 1 2. Første kontakt.... 1 3. Samarbejdsaftalen... 2 4. køreplan... 3 5. rekruttering af

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

Vejledning til akkrediteringssitet.

Vejledning til akkrediteringssitet. Vejledning til akkrediteringssitet. 12. oktober 2018 Indholdsfortegnelse 1. Sådan logger du på akkrediteringssitet side 2 2. Opbygning af akkrediteringssitet side 3 3. Sådan udarbejder du en ny retningslinje

Læs mere

Ny version af vejman.dk

Ny version af vejman.dk Ny version af vejman.dk Pr. 17. december 2012 er vejman.dk 1.9 servicepakke 4 sat i drift. Herunder kan du læse mere om de nye muligheder. Indhold Ny version af vejman.dk... 1 Ændringer og nyt i den nye

Læs mere

Foreningsregister. BRUGERGUIDE Foreningsansvarlige. Version 1.0. AKTIVPORTALEN Husk at vedligeholde dit Foreningsregister

Foreningsregister. BRUGERGUIDE Foreningsansvarlige. Version 1.0. AKTIVPORTALEN Husk at vedligeholde dit Foreningsregister Foreningsregister BRUGERGUIDE Foreningsansvarlige Version 1.0 BRND Foreningsregister version 1.0 / GE 1 AKTIVPORTALEN Foreningsregister Velkommen til brugerguiden for Foreningsregister. Med denne guide

Læs mere

REFERAT AF SKOLE-PRAKTIKFORUM MØDE

REFERAT AF SKOLE-PRAKTIKFORUM MØDE REFERAT AF SKOLE-PRAKTIKFORUM MØDE D. 15-09-2011 KL. 9-15 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN STV DELTAGERE: ANSÆTTENDE MYNDIGHEDER OG PRAKTIKANSVARLIGE SOSU-SKOLENS LEDELSE OG SKOLEPRAKTIK-KOORDINATORER REFERENT:

Læs mere

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.)

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.) Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 22. januar 2019 17.00 21.45 Karlslunde Hallerne Indkaldt: Knud Høyer, Jørgen Nielsen, Peter Roslev, Johnny Fussing, Pauli Christensen, Brian Hemmingsen,

Læs mere

Vejledning til gennemsynsdatabasen i Geokoderen

Vejledning til gennemsynsdatabasen i Geokoderen Vejledning til gennemsynsdatabasen i Geokoderen 04. MAJ 2017 Baggrund for gennemsynsdatabase til Geokoderen I forbindelse med, at det er aftalt, at SKAT kan foretage bygningsgeokodning af GeoDanmark-data,

Læs mere

Guide til digital bygge- og miljøansøgning

Guide til digital bygge- og miljøansøgning Guide til digital bygge- og miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død

1. at Sundhedsudvalget godkender referat fra seneste udvalgsmøde den 19. april Evaluering af temadagen den 12. juni 2017 om En værdig død REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 19. juni 2017 kl. 14.00 16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

Adgang og rettigheder i GeoDK (GeoDanmark-systemet)

Adgang og rettigheder i GeoDK (GeoDanmark-systemet) Adgang og rettigheder i GeoDK (GeoDanmark-systemet) DMP's brugerstyring Al adgang til GeoDK sker via DMP's (Danmarks Miljøportal) brugerstyring. I GeoDK er der tre former for afgrænsning af rettigheder:

Læs mere

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013

Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013 NOTAT VERSION 0.4 Dato: 19. december 2013 Kontor: By/Land/Ejendomsdata Sagsnr.: Sagsbehandler: MLI Dok id: Adresseprogrammet Vejledning til adressemyndigheden om opgavelister november-december 2013 1.

Læs mere

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION

ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION ADK 1.0 KRAVSPECIFIKATION Dokumentets versioner (revisionshistorie) Version Dato Ansvarlig Beskrivelse 0.1 17-06-2014 MST Oprettelse af krav 0.2 18-05-2014 MST Tilretning af tabeller 0.3 18.06.2014 PKR

Læs mere

Referat fra 14. møde i GeoDanmark Produktionsforum 15. februar Tid og Sted. Deltagere. Afbud. Dagsorden. 1. Intro/Jørgen (½ time)

Referat fra 14. møde i GeoDanmark Produktionsforum 15. februar Tid og Sted. Deltagere. Afbud. Dagsorden. 1. Intro/Jørgen (½ time) GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk e-mail: kft@sdfe.dk ref: : Kurt Toft Referat fra 14. møde i GeoDanmark Produktionsforum 15. februar 2016 Tid og Sted Onsdad

Læs mere

OM STATISTIKBANKEN. 2002:6 December Om Statistikbanken nr. 6. Indhold i nr. 6:

OM STATISTIKBANKEN. 2002:6 December Om Statistikbanken nr. 6. Indhold i nr. 6: OM STATISTIKBANKEN 2002:6 December 2002 Om Statistikbanken nr. 6 Statistikbanken udkommer mandag den 9. december i et helt nyt design. Det er ikke kun Statistikbankens udseende, der er ændret, der er også

Læs mere

Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation.

Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation. SKS Applikation Service ApS Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation. Redigeret 4. februar 2014 SKS Applikation Service ApS Åstrupvej 10 9800 Hjørring T: 22

Læs mere

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd.

Dagsorden og Referat. Afbud: Tina, Torben, Mogens. BBO Lene. Referent: Mødeleder: Kopi til: Sags Id Afd. Dagsorden og Referat Vedrørende: Referat skolebestyrelse Mødedato: 25092017 Kl. 17-20 Deltagere: Tina, Mikkel, Emil, Mette J, Mette W, Rikke, Stinne, Lars, Charlotte, Torben, Birgitte, Erik, Lene, Henrik,

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

Udveksling af data om veje. Information om vejreferencemodellen

Udveksling af data om veje. Information om vejreferencemodellen Udveksling af data om veje Information om vejreferencemodellen Formålet med vejreferencemodellen VRD: At gøre det lettere at anvende og sammenstille data, der på en eller anden måde er relateret til en

Læs mere

INSPIRE Følgegruppen. Referat fra INSPIRE Følgegruppens møde torsdag den 7. juni

INSPIRE Følgegruppen. Referat fra INSPIRE Følgegruppens møde torsdag den 7. juni INSPIRE Følgegruppen Strategi & Sekretariat J.nr. Ref. dbl Den 24. september 2007 Referat fra INSPIRE Følgegruppens møde torsdag den 7. juni Deltagere: Afbud fra: Anne Kjølhede Revald, VD Erik Sommer,

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Velkommen til OS2kitos Brugerklubmøde. Onsdag den 6. december 2017

Velkommen til OS2kitos Brugerklubmøde. Onsdag den 6. december 2017 Velkommen til OS2kitos Brugerklubmøde Onsdag den 6. december 2017 Formålet med dagen: Hvad er der sket siden sidste brugerklubmøde? Hvad sker der p.t. i arbejdsgrupperne Hvad sker der ude i nogle af Kitoskommunerne?

Læs mere

Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014

Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014 Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014 Dagsorden 1. Indsamling af ønsker til e-dok. Afd bør samle op ift egne kommentarer til e-dok 2. Merete Jensen, tværfaglig e-dok koordinator

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense Referat Mødedato 22. juni 2012 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen Dokumentnavn 2012-06-22 referat LSU Dokumentnummer Arbejdsområde LSU for Pædagoguddannelsen i UCL

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Forum: Handicaprådet Tid: Onsdag den 14. marts 2018, kl. 18.00 19.30 Sted: Mødelokale 915. Blok C 2. sal Deltagere: Steen Christiansen, Carsten Wilken for Bjarke Juul, Hanne Fleinert, Poul Hansen, Eric

Læs mere

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer

Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur Bilag C Processer Grunddataprogrammets delaftale 1 om effektiv ejendomsforvaltning og genbrug af ejendomsdata under den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2012 2015 Ejendomsdataprogrammet - BBR Løsningsarkitektur

Læs mere

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper.

Dokumentation. Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook. : Facebook Integration med sms-grupper. Dokumentation Udbyder : sms1919.dk Service : sms-grupper Applikationer Facebook Moduler Påkrævet : Facebook Integration med sms-grupper Version : v1.00 Indholdsfortegnelse Versionshistorik... 3 Målet med

Læs mere

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 1 Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 2 Dagsorden Velkomst og beskeder Information fra møde ml. PLO og RLTN 30. april 2019 Status siden sidste møde LPS Testcamp

Læs mere