Kom godt i gang med din jobsøgning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom godt i gang med din jobsøgning"

Transkript

1 Kom godt i gang med din jobsøgning 1 Kom godt i gang med din jobsøgning

2 2 Kom godt i gang med din jobsøgning Indhold Denne pjeces indhold ligger også online på ma-kasse.dk. På candportalen.dk har vi yderligere samlet en vifte af jobsøgningsresurser, som vi vil opfordre dig til at gå ind og bruge.

3 Kom godt i gang med din jobsøgning 3 04 KOMPETENCE- AFKLARING 07 FRA STUDIUM TIL JOB 10 DET SKARPE CV 12 DEN MÅLRETTEDE ANSØGNING 15 JOBSAMTALEN 18 DE SOCIALE MEDIER I JOBSØGNINGEN 21 NETVÆRKE SIG TIL JOBBET

4 4 Kom godt i gang med din jobsøgning Virksomhederne vil gerne udfordres af den ny kollega med et frisk syn på tingene. Brug dit engagement, din nysgerrighed, situationsfornemmelse og humor.

5 Kom godt i gang med din jobsøgning 5 Kompetenceafklaring Uanset hvor du er i dit karriereforløb, starter al jobsøgning med en personlig afklaringsfase, hvor du overvejer spørgsmålene: Hvad kan jeg hvad har jeg at tilbyde arbejdsmarkedet hvilke kompetencer har jeg og hvordan kan jeg bedst udnytte mine kompetencer? Spørgsmålene er relevante både for nyuddannede, der skal i gang på arbejdsmarkedet, og for erfarne, der allerede har været i gang i kortere eller længere tid. Når du sætter dig ned for at finde ud af, hvilke kompetencer du har, er det vigtigt, at du husker at komme hele vejen rundt og ikke kun tænker på din uddannelse og dine eventuelle erhvervserfaringer. Vi udvikler værdifulde kompetencer i stort set alle aspekter af vores liv. Derfor er kunsten at afdække alle disse kompetencer og få sat de ord på, som arbejdsgiverne forstår og efterspørger. En måde at afklare dine kompetencer på er ganske enkelt at lave en brainstorm, hvor du grupperer dine kompetencer i tre: 1. Dine personlige kompetencer - er du kreativ, kontaktskabende, omhyggelig, stabil, entusiastisk, pertentlig, problemløsende, reflekterende, systematisk, anarkistisk...? 2. Dine faglige kompetencer - er som regel de nemmeste kompetencer at sætte ord på, men vær konkret og få alle detaljer med. Hvis du er nyuddannet og ikke synes, at du har så mange faglige kompetencer, kan det være en god øvelse at tænke hele din uddannelse igennem. Hvilke kurser tog du? Hvilke faglige metoder har du lært? Brugte du forskellige studiemetoder undervejs (gruppearbejde, særlige eksamensformer, feltarbejde eller lignende)? Skriv alt op på en liste, så kan du sortere og systematisere bagefter. Har du erhvervserfaring, kan du med fordel bruge samme metode. For hvert job du har haft, kan du stille dig selv en række spørgsmål: Candportalen.dk Se en ansøgning før og efter.

6 6 Kom godt i gang med din jobsøgning / Hvilke arbejdsopgaver har du løst i den enkelte ansættelse? / Hvilke arbejdsformer, metoder og teknikker har du anvendt? / Hvilke faglige områder har du fået kendskab til? / Hvilke resultater har du været med til at nå? 3. Dine generelle kompetencer - her tænker vi blandt andet på: / Sprogkundskaber. Hvilke sprog har du kendskab til? Hvor bredt og dybt er dit kendskab: kan du læse, skrive, tale og forstå sproget, og på hvilket niveau? / It. Hvilke programmer kender du til, og på hvilket niveau? Men herudover kan du have mange andre generelle kompetencer. En måde at sætte ord på de generelle kompetencer kan være at lave en liste over de aktiviteter, du bruger din fritid på. Det kan være sport, hobbyer, medlemskab af interesseorganisationer, politik, bestyrelsesarbejde og så videre og så videre. Prøv at se på, hvad du rent faktisk laver i forbindelse med disse aktiviteter. Ofte er det ting, som giver en række generelle kompetencer: planlægning, ledelse og styring, økonomi, formidling... Det spiller ingen rolle, om du placerer en kompetence i den ''rigtige'' gruppe. Opdelingen i tre grupper har alene til formål at sikre, at du husker at få alle typer kompetencer med. Unique selling points Når du har lavet en bruttoliste over alle dine kompetencer, så brug nogle minutter til at se på listen lidt fra oven. Hvad er det særlige, netop du kan, som du bringer med dig ind til det store fælles arbejdsbord? Hvilke evner, indsigter eller erfaringer har du, som skiller sig ud og adskiller dig fra andre? Det kan være, du har et eminent skrivetalent eller et stort netværk inden for en bestemt branche. Måske er du god til at tale med mennesker, eller du har politisk indsigt og tæft. Du kan også have en omfattende specialviden, skarpe analytiske evner, kendskab til den nyeste state-of-the-art forskning (fx hvis du er nyuddannet) eller noget helt tredje, som din arbejdsgiver kan trække på. Dine unique selling points er ikke nødvendigvis noget, du tænker så meget over til daglig. De er selvfølgelige for dig og måske næsten ikke engang noget særligt. Alligevel kan det sagtens være netop dem, der skaffer dig jobbet. Så brug lidt tid på at finde dem.

7 Kom godt i gang med din jobsøgning 7 Arbejdsgiverne kigger mere på praktisk erfaring og sociale interesser end specialets emne eller karaktererne.

8 8 Kom godt i gang med din jobsøgning Fra studium til job Fra studium til job For de fleste er overgangen fra studiet til det første job en proces. Man skal have vendt studietidens ofte indadvendte og abstrakte perspektiv til et mere udadvendt, konkret og operationelt perspektiv: Hvad er det, jeg kan og vil, i hvilken retning skal jeg gå? Som nyuddannet er man ofte meget famlende i starten af jobsøgningsprocessen og har hverken en klar forestilling om opgaverne og hverdagen på en arbejdsplads, eller hvad man selv kan bidrage med. Tænk kreativt og vær åben for muligheder Når du som nyuddannet står med eksamensbeviset og kan glæde dig over at have gennemført en lang og krævende uddannelse, så tænk på at det er den samme type energi, der skal i brug, når jobbet skal findes. Vær åben over for mange muligheder og tænk kreativt i din jobsøgning. Når du læser i avisen, at en virksomhed skal udvide, så find ud af hvilke nye opgaver denne proces afføder er der brug for dine kvalifikationer i den forbindelse? Du kan også tage kontakt med nogle af de mindre virksomheder i dit lokalområde og undersøge, om de kunne have behov for fx udvikling af nye forretningsideer, styrkelse af kommunikationen, fremstød på nye markeder internationalt eller noget helt fjerde. Opsøg viden Et af de første skridt er at opsøge viden om det arbejdsområde, du gerne vil ind på. Her kan du trække på de metoder til vidensindsamling og analyse, du kender fra din studietid. Research på nettet, læs aviser og fagblade, tal med folk i branchen, deltag i MA s temaarrangementer osv. Du kan også overveje muligheden for at snuse til forskellige virksomheder og/eller brancher med en række Er du bevidst om dine kompetencer? Har du afklaret dem?

9 Kom godt i gang med din jobsøgning 9 virksomhedspraktikker. Du vil opdage, at kvaliteten af dine ansøgninger stiger, når du har haft fingrene i bolledejen og ved lidt mere om, hvordan tingene konkret foregår ude på de forskellige arbejdspladser. Jobsøgningsnetværk Det kan være en god idé at finde nogle at mødes og sparre med. Det kan være gamle studiekammerater, personer du har mødt til et arrangement eller allerede etablerede jobsøgningsnetværk i MA. Se dem på ma-kasse.dk. Ud over de åbenlyse fordele ved at være med i et jobsøgningsnetværk, hvor man giver feedback på hinandens ansøgninger, udveksler erfaringer og får gode råd og støtte, kan netværkene også give dig gode, personlige kontakter, du kan bruge i din jobsøgning. Trædestensjob Et trædestensjob er et job, der ikke umiddelbart er dit drømmejob, men som på lidt længere sigt kan føre dig frem til drømmejobbet. Det kan geografisk ligge i en af yderregionerne, hvor konkurrencen om jobbene ofte er knap så hård som i universitetsbyerne. Det kan også ligge i yderkanten af dine interesser, men give dig mulighed for at indsamle relevante erfaringer. Eller det kan ligge helt uden for dit faglige område, men til gengæld være i en bestemt branche eller virksomhed, du er interesseret i. Når du først har fået foden indenfor og har vist, hvad du dur til, vil det være langt lettere for dig at komme i betragtning, når virksomheden slår drømmejobbet op. Kort sagt, grib chancerne, der hvor de og du er. Candportalen.dk Har du lyst til at høre, hvordan andre fik deres første job?

10 10 Kom godt i gang med din jobsøgning Det skarpe cv Dit cv skal give arbejdsgiveren et hurtigt overblik over din erfaring og dine kompetencer fra arbejdsliv og uddanelse og helst også et lille glimt af din personlighed. Det skal være præcist og overskueligt. De fleste cv er i dag giver desuden også et overblik over, hvilke kompetencer du har fået ud af aktiviteterne. Cv et er både et overblik over fortiden og et her-og-nu billede af, hvad du kan. Mange arbejdsgivere ser på cv et, før de læser ansøgningen. Det er derfor vigtigt, at cv et kan stå alene, og at det giver arbejdsgiveren lyst til også at læse din ansøgning. Du skal lave et tilpasset og målrettet cv til hvert enkelt job, du søger. I det tilpassede cv gør du de erfaringer, der er mest relevante for det pågældende job, mest synlige. I dit cv skal du fremhæve både de faglige erfaringer og personlige kvaliteter, der peger direkte ind i de behov og opgaver, som virksomheden efterspørger. Dit cv skal have en sproglig form og tone, der taler til virksomhedens kultur. Dit cv skal skræddersys jobbet. Det må ikke være metervare. Dit cv skal indeholde oplysninger om / Personlige data / Kompetencer / Erhvervserfaring / Uddannelse / Efteruddannelse / Sprog / It / Foreningsarbejde/organisatorisk erfaring / Referencer / Fritid. Kompetencer på cv et Du kan skrive om dine kompetencer på cv et på forskellige måder: 1. På et kronologisk cv inddeler du dine erfaringer i kategorier som ovenfor. Aktiviteterne under hver enkel kategori beskrives omvendt kronologisk, dvs. det nyeste først. Under erhvervserfaring beskriver du for hvert enkelt job dine arbejdsopgaver og ansvarsområder. Hvis du desuden kan sætte ord på, hvilke resultater, du har opnået, kan du sende et signal om, at du ved, det er resultater, der tæller. Et kronologisk cv kan indledes med en kompetenceprofil eller et resumé.

11 Kom godt i gang med din jobsøgning 11 En kompetenceprofil består af fx tre kompetencer, der er relevante for det job du søger, som du skriver i punktform i starten af dit cv. Det kunne være analyse, projektledelse og formidling. Under hvert punkt kan du kort uddybe, hvordan dine styrker inden for disse områder kommer til udtryk. Alternativt kan du skrive et par linjers tekst, der beskriver den røde tråd i dit cv. Fordelen ved en kompetenceprofil eller et resumé i indledningen er, at de ord, du sætter på dine kompetencer, ligger i baghovedet på læseren, når de læser videre på cv et. Ulempen kan være, at beskrivelsen af kompetencerne eller resuméet ikke er overbevisende og ligner påstande, når det ikke er relateret til konkrete erfaringer. 2. I stedet for den indledende kompetenceprofil og beskrivelser af opgaver under de enkelte job kan du vælge at samle beskrivelserne af dine arbejdsopgaver og ansvarsområder på en liste med en række kompetenceområder, som du uddyber. Dit cv vil så indeholde en helt kort kronologisk oversigt og en side, hvor dine arbejdsopgaver og kompetencer er listet under overskrifter i stil med de tidligere nævnte, analyse, projektledelse og formidling. Det kaldes et kompetenceinddelt cv. Fordelen er, at arbejdsgiveren samlet kan se, hvad du kan. Ulempen kan være, at det bliver en lang opremsning af, hvad du kan, uden hold i specifikke aktiviteter. 3. Du kan inddele alle aktiviteter på dit cv i et antal overskrifter. Under hvert punkt kan du liste de aktiviteter, som har ført til den enkelte kompetence. Fordelen er, at du i høj grad kan styre, hvilken profil du viser af dig selv. Ulempen kan være, at den anderledes form på et cv gør det mindre overskueligt for arbejdsgiveren og derfor virker mere distraherende end overskueligt. Et ekstra råd for at sikre dig mod cprtyveri: Et cv kan sagtens opfylde formålet uden cpr-nummer, så lad være med at skrive de fire sidste cifre på, især hvis du lægger cv et på nettet eller sender mange ansøgninger. Candportalen.dk Bliv inspireret af hvordan andre laver deres cv.

12 12 Kom godt i gang med din jobsøgning Den målrettede ansøgning Formålet med din ansøgning er først og fremmest at komme til samtale. Derfor skal du skrive en ansøgning, der både fanger læserens opmærksomhed, gør det klart, at du har forstået virksomhedens behov, viser hvordan netop du kan dække behovene og vækker et ønske om at møde dig og få mere at vide. Arbejdsgiveren læser i første omgang din ansøgning med sine egne behov for øje. Ved du nok om den virksomhed, du søger job hos? Der er nogle opgaver, der skal løses: Hvilken ansøger kan bedst gøre det? Hvad du som ansøger kan få ud af jobbet - hvordan det kan dække dine behov for engagement og motivation, en spændende karriere eller bare et job - er interessant for dig, men kommer i anden række for arbejdsgiveren. Dine behov bliver først interessante, når arbejdsgiveren overvejer, om du kan være den rette, og hvad han/hun i så fald kan gøre for at tiltrække og holde på dig. Når du motiverer din ansøgning, så gør det derfor med udgangspunkt i, hvordan du kan opfylde arbejdsgiverens behov ikke, hvordan jobbet kan opfylde dine. Research For at kunne skrive en god ansøgning, der er målrettet din læser, skal du vide så meget som muligt om den arbejdsplads, du henvender dig til. Jo mere du ved om jobbet, opgaverne og virksomheden, jo nemmere vil du kunne skrive dig ind i jobbet og fx beskrive, hvordan du vil løse de konkrete arbejdsopgaver. Jo klarere du kan kommunikere, at du har forstået jobbets indhold og arbejdsstedets kultur, desto mere hæver du dig op over de andre ansøgninger. Start med at nærlæse jobannoncen og skriv ned, hvilke krav jobbet stiller til dig. Kravene i annoncen er som regel gradbøjede og beskrives med udtryk som kendskab til, indgående kend- Candportalen.dk Få karriereråd af bl.a. Morten Albæk, Anita Bay Bundegaard og Uffe Elbæk.

13 Kom godt i gang med din jobsøgning 13 skab til, erfaring med og flere års erfaring med. Jo tungere erfaring der kræves, desto vigtigere er det, at du forholder dig til kravet eller opgaven. Du kan godt søge jobbet, selvom du ikke opfylder samtlige krav. Kravene er en ønskeliste, og den kandidat, der får jobbet, er ikke altid den, der kan opfylde flest krav. Fra din læsning af jobannoncen ved du, hvad du ikke ved, og du har en fornemmelse af, hvad du bør vide. Du kan lede efter oplysninger om fx konkrete arbejdsopgaver i jobbet, arbejdsopgaver i afdelingen eller virksomheden, ledelsesform, virksomhedskultur, værdier, personalepolitik, vigtigste samarbejdspartnere/konkurrenter eller uddannelsesbaggrund for dine nærmeste kolleger. Selve ansøgningen Brug pladsen i overskriften. I stedet for blot at skrive Vedr. stillingen som informationsmedarbejder kan du skrive Cand.mag. med skriveerfaring søger job som informationsmedarbejder eller Erfaren biolog vil forbedre affaldsplanlægningen. Gør dig klart, hvad der er dine vigtigste aktiver i forhold til stillingen og skriv det vigtigste først i din ansøgning. Din indledning skal give arbejdsgiveren lyst til at læse resten af ansøgningen. Du skal give et billede af, hvordan du vil være som medarbejder og kollega i fremtiden i netop dette job ikke gøre rede for din fortid. Din erfaring fra uddannelse og tidligere job skal relateres til kravene i jobannoncen. Du skal kun skrive om din tidligere erfaring, hvis du mener, det bidrager til at skabe billeder af, hvordan du vil løse opgaverne i dit nye job. Du kan forholde dig til arbejdsopgaverne i jobannoncen ved at give et fremadrettet bud på, hvordan du vil løse opgaverne. Det siger fx mere om dig, hvis du kommer med idéer til, hvordan arbejdsopgaverne kan udføres, end hvis du blot beskriver dig selv som innovativ og idérig. Brug din viden om virksomheden aktivt. Vis at du ved, hvad virksomhedens arbejdsopgaver er, og hvilke resultater, de ønsker at opnå. Kan du vise dit kendskab til dem, vil de føle sig genkendt, og de vil få en oplevelse af, at du ved, hvem du taler til. Tjekliste: / Navn, adresse, telefonnummer og mail skal være synligt for arbejdsgiveren på både cv og ansøgning, så de let kan få fat i dig. / Læs grundig korrektur og bed en anden om også at gøre det. / Hold så vidt muligt ansøgningen på en side. / Er den visuelt overskuelig med en læsbar skriftstørrelse og uden for smalle margener? Candportalen.dk Er du i netværk med konkolleger?

14 14 Kom godt i gang med din jobsøgning Har du researchet virksomhedens værdier og kultur?

15 Kom godt i gang med din jobsøgning 15 Jobsamtalen Du er indkaldt til samtale, fordi din kommende arbejdsgiver har fundet dine faglige kompetencer interessante og nu ønsker at afprøve dem i en personlig dialog. Forberedelse til samtalen At du møder velforberedt til en samtale kan være det, der afgør, om du får jobbet eller ej. Du fremstår som motiveret og velorganiseret for arbejdsgiveren, hvis hun kan mærke, at du har sat dig ind i jobbet og virksomheden. Desuden kan grundig forberedelse gøre dig mindre nervøs, fordi du ved noget om, hvad arbejdsstedet står for, hvilke opgaver det handler om, hvilke kunder virksomheden har, og hvad jobbet går ud på. Din research om virksomheden kommer dig nu til gode. Du kan forberede dig ved at stille dig selv følgende spørgsmål: / Har du en klar fornemmelse af, hvad jobbet går ud på? / Ved du, hvordan de forskellige arbejdsopgaver er vægtet i stillingen? / Ved du, hvilke værdier arbejdsstedet står for? At tænke over disse spørgsmål kan også hjælpe dig til at formulere relevante spørgsmål til at bruge i samtalen. Du kan med fordel forberede mulige svar til nogle af de spørgsmål, der typisk bliver stillet til jobsamtaler. Se boksen over typiske spørgsmål på næste side. Før samtalen skal du overveje grundigt, hvilke af dine egenskaber, der er så vigtige, at du skal sørge for at bringe dem på banen i samtalen. Din forberedelse skal både handle om din faglighed og din personlighed. Arbejdsgiver vil sandsynligvis spørge til begge dele, og det ses for ofte, at ansøgeren enten ikke kan lide at tale om sig selv eller også tager sine faglige kompetencer for givet og ikke er i stand til at sætte ord på sin viden. Candportalen.dk Prøv en jobsamtale hos Christian Stadil eller Gitte Seeberg.

16 16 Kom godt i gang med din jobsøgning Selve samtalen Efter en præsentation af virksomheden og måske en uddybning af, hvad jobbet går ud på, vil du ofte blive bedt om at præsentere dig selv. Din præsentation giver et indblik i, hvad du finder relevant ved dig selv som kandidat til jobbet, og hvordan du prioriterer dine egenskaber. Du vil blive stillet forskellige spørgsmål i løbet af samtalen, og når du svarer, bør du forsøge at give konkrete eksempler og relatere dine svar til virksomheden. Brug din kreativitet til at forestille dig, hvordan du vil gribe opgaverne an, og hvordan din arbejdssituation vil være. Det er også almindeligt, at man i jobsamtalen bliver stillet over for en case, man skal give et løsningsforslag til. Overvej casen, spørg gerne ind og få uddybet nogle områder. Det giver indtryk af dine evner for overblik og blik for sammenhænge. Candportalen.dk Kender du de pikante spørgsmål til jobsamtalen? Skriv dig bag øret, at du skal være opmærksom på følgende i samtalen: / Vær nærværende og vær dig selv. / Sørg for øjenkontakt med alle også med dem, der ikke siger så meget. / Vær engageret og vis, at du er interesseret i jobbet. / Vær ærlig, men professionel vælg den mest positive vinkel på dig selv og dine kompetencer. / Medbring cv og ansøgning samt evt. eksamenspapirer. / Giv udtryk for, at du glæder dig til at høre fra arbejdsgiveren, hvis du ønsker at få jobbet. Typiske spørgsmål til jobsamtalen: / Hvordan er du at arbejde sammen med? / Hvilken rolle tager du oftest i grupper? / Hvad er dine stærke sider ift. jobbet? / Hvorfor skal vi vælge dig? / Hvad er dine forventninger til din leder? / Hvilke kompetencer vil du gerne udvikle? / Hvad var du glad for ved dit tidligere job? / Hvordan arbejder du under pres? / Bliver du let stresset? / Hvad laver du i din fritid? / Hvor ser du dig selv om tre år?

17 Kom godt i gang med din jobsøgning 17 Det er i orden at være nervøs til jobsamtalen. Dit kropssprog kan sende andre positive signaler.

18 18 Kom godt i gang med din jobsøgning De sociale medier i din jobsøgning Du kan bruge de sociale medier strategisk i din jobsøgning. Du kan synliggøre dig de rette steder og omvendt få viden om, hvad der sker på jobmarkedet inden for bestemte brancher. LinkedIn Det mest interessante og relevante sociale medie i jobsøgningsøjemed er LinkedIn, som er verdens største professionelle netværk. Virksomheder bruger i stigende grad LinkedIn til rekruttering af nye medarbejdere, men find selv de aktuelle sites og services, du mener matcher dine mål. Du kan starte med at oprette en profil på LinkedIn. Tænk på din profil som en uopfordret ansøgning/cv. Du skal illustrere det, du kan og gerne vil ansættes på fagligt og personligt. Jo mere du udfolder dine kompetencer, jo bedre kan virksomhederne finde frem til dig. Din profil skal være synlig på de ord, som rekrutteringsfolk bruger, når de søger kandidater på LinkedIn. Derfor er det vigtigt, at du får de vigtigste nøgleord med på din profil, som fx projektledelse, GIS, CSR, GMP eller sociale medier. Du kan også vedhæfte filer og præsentationer på din LinkedIn-profil. Hvad med fx at lægge et filmklip med din elevatortale ud? Du bliver googlet Mange arbejdsgivere vil google dit navn, hvis de overvejer at indkalde dig til jobsamtale. Dukker du op på fx LinkedIn, får de her et udvidet billede af, hvem du er. Det kan være en god idé at google dit eget navn med jævne mellemrum og tjekke, hvad der kommer frem. Måske er der noget, der skal justeres? Arbejd professionelt med din profil på Linkedin.

19 Kom godt i gang med din jobsøgning 19 Der findes mere end danske grupper på LinkedIn. De kan være et stærkt udgangspunkt for netværk, videndeling, sparring og nye relationer. Tilmeld dig grupper og lad dig inspirere af, hvilke grupper andre er medlem af fx Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes. Markér dig ved at være aktiv med relevante indlæg i debatter i grupperne. Jo mere aktiv, du er, jo flere besøg får du på din profil. Send invitationer via LinkedIn til tidligere studiekammerater, kolleger og samarbejdspartnere om at blive connected med dig. På denne måde har du mulighed for at pleje og benytte dit netværk under nogle formelle rammer. jobbet, så send efterfølgende en invitation på LinkedIn, hvor du takker for et konstruktivt forløb og tilkendegiver, at du håber at komme i spil til et job på et senere tidspunkt. Din profil vil være mere synlig for arbejdsgiverne grundet relationen på LinkedIn, end hvis din ansøgning/cv kun er i virksomhedens jobbank. Deltager du i konferencer, messer og foreningsarbejde, så udvid dit netværk løbende med en opfølgende invitation på LinkedIn. Husk at gøre invitationen personlig, fx med et tak for sidst, det var spændende at tale med dig eller lignende. Efter jobsamtalen I forbindelse med din jobsøgning vil du løbende komme i kontakt med potentielle arbejdsgivere fx når du har været til en jobsamtale. Hvis du får afslag på Candportalen.dk Se hvor får andre med din uddannelse får job.

20 20 Kom godt i gang med din jobsøgning Netværk hed tidligere gode forbindelser. I dag er netværk en positiv kvalifikation. Og det foregår bl.a. på de sociale medier.

21 Kom godt i gang med din jobsøgning 21 Netværke sig til jobbet Hvert eneste år besættes tusindvis af stillinger, der aldrig har været slået op. Så det gælder om at have fingeren på pulsen i forhold til, hvor de skjulte jobmuligheder er. Her er dit netværk et vigtigt redskab i jobsøgningen. Du kan både bruge dit personlige netværk til at finde ud af, hvor der kan være job at søge, som ikke er slået op, og til at researche på indholdet i konkrete stillinger. At bruge netværket kan gøre din jobsøgning mere effektiv, men også sjovere, fordi du kommer i dialog med andre om dine jobmuligheder. En tidligere projektleder og innovationskonsulent besluttede sig for at udvide sit netværk. Hun beskrev i så konkrete termer som muligt, hvilke opgaver hun kunne være med til at løse og tilføjede så helt kort, hvad hun tidligere havde arbejdet med. Dette skriv på en lille A4- side distribuerede hun igennem en mail til alle venner og bekendte i sit netværk og bad alle om at maile det videre til deres bekendte. Inden for en måned havde hun to deltidsjob, der kunne sættes sammen til en fuldtidsstilling. Eksemplet viser, at det kan betale sig at forklare andre, hvilke arbejdsopgaver man rent faktisk kan varetage. Og at man kan udvide sit netværk som ringe i vandet, hvis man arbejder bevidst med det. Spørg dig selv om folk i dit netværk overhovedet ved, hvad du laver, og hvad du kan. Overvej, hvordan du kan udvide dit netværk. Og kortlæg, hvem du allerede kender, der kan hjælpe dig i din jagt på et job. Et godt råd er at formulere spørgsmål og bede om tjenester, som folk i dit netværk kan sige ja til. Du skal ikke spørge: Har du et job til mig? Det er de fleste mennesker nødt til at svare nej til. Og de vil sandsynligvis hellere sige ja til dig, fordi de faktisk gerne vil hjælpe dig. Du kan i stedet fortælle dem, at du er jobsøgende og spørge, om de har idéer til, hvordan du kommer videre, om de har et kvarter til at fortælle om, hvad de laver, fordi du synes, det er spændende, eller om de har tid til at give dig en kort feedback på dit cv. Netværket kan også bruges til at lette din research på et konkret job, som du allerede har besluttet dig for at søge, hvad enten det er en opslået stilling

22 22 Kom godt i gang med din jobsøgning eller et job, du søger uopfordret. Spørg i dit netværk, om der er nogen, der kender nogen, der arbejder i den pågældende virksomhed. Jo mere du ved om jobbets konkrete opgaver, jo nemmere vil du kunne skrive dig ind i jobbet, fordi du har forstået stillingens indhold og derfor kan beskrive, hvordan du vil løse opgaverne. du har forståelse for de opgaver, der skal løses, jo mere interessant bliver du for arbejdsgiveren. Og jo mere du kan kommunikere, at du har sat dig ind i, hvad det er for et arbejdssted, du skal begå dig på, når du får stillingen, jo mere hæver du dig op over de andre ansøgere. Jo skarpere du kan formulere, at du ved, hvad arbejdsgiveren har brug for, og at Layoutet på din ansøgning skal trække blikket hen på de væsentligste budskaber. Skriftstørrelsen skal være læsbar og margenerne ikke for smalle. Sæt navn og sidetal på hver side og gerne et vellignende billede. Send både ansøgning og cv som pdf og gerne i ét dokument - det sparer tid for modtageren.

23 Kom godt i gang med din jobsøgning 23 Lav en tidsplan for dine jobsøgningsaktiviteter. Sæt dig håndfaste, personlige mål. Opstil deadlines for din jobsøgning. Planlæg din arbejdsuge og bestem dig for at følge nogle faste arbejdsrutiner.

24 24 Kom godt i gang med din jobsøgning Brug os MA s medarbejdere har stor viden om forhold og regler på arbejdsløshedsforsikringsområdet. Vi har samtidig en meget omfattende viden om dit arbejdsmarked som universitetsuddannet bachelor, kandidat eller ph.d. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe til os eller komme forbi. Det gælder både på hovedkontoret i København og på regionskontorerne i Odense, Aarhus og Aalborg. MA - København Peter Bangs Vej Frederiksberg MA - Odense Slotsgade 21B, 4. sal 5000 Odense C MA - Aarhus Vesterbro Torv 1-3, 7. sal 8000 Aarhus C MA - Aalborg Østerågade 19, 3. sal 9000 Aalborg ma-kasse.dk ma-nyt.dk candportalen.dk andenaktoer.dk facebook.com/magistrenesakasse twitter.com/magistrenes linkedin.com/company/magistrenes-a-kasse December 2015 Design : gefühl

Kom godt i gang med din jobsøgning

Kom godt i gang med din jobsøgning 1 Kom godt i gang med din jobsøgning 2 3 Indhold 04 KOMPETENCE- AFKLARING 07 FRA STUDIUM TIL JOB 10 DET SKARPE CV 12 DEN MÅLRETTEDE ANSØGNING 15 JOBSAMTALEN Denne pjeces indhold ligger også online på ma-kasse.dk.

Læs mere

Kom godt i gang med din jobsøgning

Kom godt i gang med din jobsøgning 1 Kom godt i gang med din jobsøgning 2 3 Indhold 04 FRA STUDIUM TIL JOB 07 KOMPETENCE- AFKLARING 10 DET SKARPE CV 12 DEN MÅLRETTEDE ANSØGNING 15 JOBSAMTALEN Denne pjeces indhold ligger også online på ma-kasse.dk.

Læs mere

Tips til at lave en ansøgning

Tips til at lave en ansøgning Tips til at lave en ansøgning Det er ikke nemt at skrive en god ansøgning. Det kræver forberedelse og tålmodighed, hvis du skal opnå et godt resultat. Virksomheden kender dig som udgangspunkt ikke og du

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB.

LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. LEDIGHED OG VEJEN TIL JOB. Indhold. Jobsøgning. 5 Regler for ledige. 9 3 KOM I SPIL PÅ JOBMARKEDET. Jobsøgning er en svær kunst at mes tre. Der findes ingen standardløsninger på, hvordan du skriver den

Læs mere

Miniguide til jobsøgning

Miniguide til jobsøgning Miniguide til jobsøgning Forarbejde og ansøgning/cv Før du går i gang overvej: Hvor vil du arbejde?... 1 Ansøgningen... 2 CV... 4 Forberedelse af jobsamtalen... 5 Forarbejde før samtalen... 5 Selve samtalen...

Læs mere

Hjælp til jobsøgningen

Hjælp til jobsøgningen Hjælp til jobsøgningen FOA Århus Jobmatch Hjælp til jobsøgningen I denne folder finder du inspiration til jobsøgning. Da det kan være længe siden, du sidst har lavet enten ansøgning, CV eller andet relateret

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop Fra kompetenceprofil til brutto-cv Workshop Agenda Hvorfor kompetenceafklaring? Hvad er et CV? Kompetenceprofil Brutto-CV Kompetenceafklaring - Overblik over - dine kompetencer - dit arbejdsliv Som kan:

Læs mere

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1

GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB GLOBIZ 1 FRA LEDIG TIL JOB Dette hæfte beskriver de tolv indsatsfelter, som udgør vores Outplacement program. Indsatsfelterne inddrages alt efter dit behov. Fokus i programmet er, at bringe dig videre til et nyt

Læs mere

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af.

Ansøgning gode råd. Følgende er et eksempel, som du kan lade dig inspirere af. Ansøgning gode råd Din ansøgning skal i bund og grund være et argument for, hvorfor netop du skal inviteres ind til en samtale. I ansøgningen har du mulighed for at give et indtryk af din personlighed

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende

BEMAFD Pixiebog til jobsøgende BEMAFD Pixiebog til jobsøgende Tips til jobsøgning Ikke klassificeret Bemandingsafdelingen 19-12-2014 Tips til jobsøgning Denne Pixiebog er inddelt i nedenstående afsnit som du kan springe direkte til.

Læs mere

CV & ANSØGNING, DER VIRKER! med CA Karrierekonsulent Carina Fogsgaard Christiansen

CV & ANSØGNING, DER VIRKER! med CA Karrierekonsulent Carina Fogsgaard Christiansen CV & ANSØGNING, DER VIRKER! med CA Karrierekonsulent Carina Fogsgaard Christiansen MÅLET MED CV OG ANSØGNING Smagsprøve Give lyst til mere Invitation til jobsamtale 2 Kend dit fundament + dine to vigtigste

Læs mere

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer

Mercuri Urval A/S. Grundlagt i 1967 DK 1974. Flere end 3.000 kunder I alle sektorer. Kontorer i 23 lande. Små, mellemstore og store organisationer Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 23 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver hvert år Hvem

Læs mere

Jobsøgning og kompetenceafklaring

Jobsøgning og kompetenceafklaring Jobsøgning og kompetenceafklaring Workshop, CBS Konsulent Annemette Kokholm Djøfs Karriere- og Kompetencecenter ANK@djoef.dk Dagens program Det afgørende match Kompetencer Øvelse: Tal med sidemanden om

Læs mere

Magistrenes Arbejdsløshedskasse Mimersgade 47 2200 København N Telefon 70 20 39 71. ma@ma-kasse.dk ma-kasse.dk

Magistrenes Arbejdsløshedskasse Mimersgade 47 2200 København N Telefon 70 20 39 71. ma@ma-kasse.dk ma-kasse.dk Magistrenes Arbejdsløshedskasse Mimersgade 47 2200 København N Telefon 70 20 39 71 ma@ma-kasse.dk ma-kasse.dk MA - Odense Slotsgade 21B, 4. sal 5000 Odense C Telefon 70 20 39 71 MA - Århus Vesterbro Torv

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i:

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: HVAD der er vigtigt når du skal lave et professionelt CV HVORDAN du skal gøre det og HVORFOR du skal gøre det på den måde

Læs mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere Jobmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får solgt dit

Læs mere

Guide til jobsamtale som dimittend.

Guide til jobsamtale som dimittend. Guide til jobsamtale som dimittend. Tema Ansøger Arbejdsgiver Ankomst X: Ankommer til virksomheden i god tid og melder sin ankomst. Receptionist: Beder X vente i receptionen indtil, at Y og hans kollegaer

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft!

Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! Landmænd er eftertragtet arbejdskraft! v/ Adm.Dir. Anne-Mette Ravn Hartmanns A/S KORT OM HARTMANNS Primære aktiviteter: Rekruttering til faste stillinger, Vikarassistance, Rådgivning af ledige, Karriererådgivning/Newplacement

Læs mere

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden

www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden www.karrierekampagnen.dk Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden Karrierekampagnen Du har måske hørt det før karrieren starter i studietiden. DMstud. sætter nu fokus på de kompetencer

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE

GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE GODE RÅD TIL DIG SOM MENTEE Før du søger Gør dig det klart, hvad du gerne vil have ud af mentorforløbet Der er masser af gode grunde til at indgå i et mentorforløb. Men inden du søger om at få en mentor,

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale 27.09.13 En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Fra DTU til Job Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Program 9.00 Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Virksomhedsbesøg: Danske Bank NNIT KMD 3Shape Netcompany Program

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra AAU til Job Fra AAU til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

Tænk større. (og hør om en a-kasse, der gør det samme)

Tænk større. (og hør om en a-kasse, der gør det samme) Tænk større (og hør om en a-kasse, der gør det samme) Din brobygger MA understøtter et supervigtigt møde: Mødet mellem ledige medlemmer og arbejdsgivere. De skal få øje på hinanden, de skal tænke større.

Læs mere

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål:

CV Hvordan? Sådan! Hvad er formålet med et CV? Hvor meget må et CV fylde? Hvordan læses et CV? Bonus-spørgsmål: CV Hvordan? Sådan! Det handler om at få en arbejdsgiver til at læse dit CV og sørge for at han/hun ikke stopper med at læse, fordi der kommer oplysninger, som kan frasortere dig til samtalen. Overvej derfor

Læs mere

Velkommen til vejledningsmøde i MA

Velkommen til vejledningsmøde i MA Velkommen til vejledningsmøde i MA Dagens program INFORMATION PÅ FÆLLESMØDE MA Aalborg Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og anden aktør Aktivering Muligheder som jobsøgende INDIVIDUEL

Læs mere

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job

klik uden for dit slide Vælg et passende layout Klik på det lille billedindsættelses ikon, Fra UNI til Job Fra UNI til Job Program Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Hvad kan jeg bruge IDA til? Hvordan får jeg den rigtige løn? Juridisk rådgivning Kurser og fagtekniske netværk

Læs mere

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5.

KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING. CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. KOM I GANG MED DIN JOBSØGNING: TIPS OG TRICKS TIL CV OG ANSØGNING CA, ved karriererådgiver Trine Lundgaard Nielsen Odense 5. marts 2015 1 Afklaring Det gode CV Den gode ansøgning 2 LEDESTJERNEN Dit ansøgningsmateriale

Læs mere

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale.

En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. Ansøgning En ansøgning har kun ét formål: At du kommer til en jobsamtale. AS3 3 To slags ansøgninger Der skelnes sædvanligvis mellem to former for ansøgninger: den opfordrede og den uopfordrede. Førstnævnte

Læs mere

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter

Effektiv Jobsøgning. Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Effektiv Jobsøgning Frederik Iuel DJØFs Karriere- og Kompetencecenter Dagens program... Dagens Program CV et Hvordan vinkler du din baggrund til at besvare virksomhedens krav? Ansøgningen Hvad kan du tilbyde

Læs mere

Move On - det effektive afsæt

Move On - det effektive afsæt Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv.

Læs mere

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer,

Ø Lav en liste over følgende inden du går i gang: Dine evner, erhvervserfaring, erhvervskompetencer, resultater, ITkompetencer, HVAD ER ET CV? Formålet med et CV er at få en fod indenfor døren og komme til jobsamtale. Et CV har derved været succesfuldt hvis du ikke er blevet sorteret fra i mængden af ansøgere. Et CV er et 1 2 siders

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

Sådan afholder I en god jobsamtale

Sådan afholder I en god jobsamtale Sådan afholder I en god Side 4-6: Emne Jobsamtalen og Kommunikationen med kandidaterne er vigtigere end nogensinde før. Både før, under og efter n. To af de største udfordringer, kandidaterne møder, når

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

HR- Chefens svar. Job-guide

HR- Chefens svar. Job-guide HR- Chefens svar Job-guide Arbejdsliv Hvad kan man som ny medarbejder selv gøre for at få en god start i jeres virksomhed? At opbygge en succesfuld karriere hos Scandic Entreprise Aps forventer vi, at

Læs mere

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING

FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING FÅ SUCCES MED DIN JOBSØGNING Karrieredagene 6. marts 2015 FLEMMING KLUGE Kluge & Partners A/S - Owner Sales-Force1 A/S Founder and Partner Glocalnet A/S CEO ATEA A/S (Merkantildata) Sales Director TELENOR

Læs mere

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier:

En nem og overskuelig screeningsmetode er at dele ansøgningerne op i tre kategorier: Den gode jobsamtale De fleste husker tydeligt deres seneste jobsamtale hvem der deltog, hvor samtalen blev afholdt, og som regel også helt konkrete spørgsmål eller svar derfra. Det gør vi, fordi vi husker

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE. Antal besøgende: 7446 Antal besvarelser: 2010 Svarprocent: 26,9%

EVALUERING FRA BESØGENDE. Antal besøgende: 7446 Antal besvarelser: 2010 Svarprocent: 26,9% 2018 EVALUERING FRA BESØGENDE Antal besøgende: 7446 Antal besvarelser: 2010 Svarprocent: 26,9% ALLE BESØGENDE TOTAL: 7446 Studieretning Status 6% 7% 12% 23% 32% Økonomi, Revision, Business & Marketing

Læs mere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere

Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Inspiration til indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere Her finder du inspiration til, hvordan du kan tilrettelægge indsatsen for langtidsledige dagpengemodtagere. Anbefalingerne tager afsæt i gode

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning

Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Vejledning i at skrive en motiveret ansøgning Denne vejledning er en hjælp til dig, som skal skrive en motiveret ansøgning i forbindelse med ansøgning om optagelse på IT-Universitetets kandidat- master

Læs mere

FRA STUDIE TIL DRØMMEJOB

FRA STUDIE TIL DRØMMEJOB FRA STUDIE TIL DRØMMEJOB Fra studie til drømmejob er et gratis undervisningsforløb målrettet studerende på videregående uddannelser. Forløbet består af workshops, som hver især er tilpasset den studerendes

Læs mere

Sådan finder du dit nye job

Sådan finder du dit nye job A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch

Læs mere

OUTPLACEMENT VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET

OUTPLACEMENT VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET OUTPLACEMENT VIRKSOMHEDS- OG KOMPETENCECENTERET / Vi hjælper dig med at skabe den røde tråd fra din opsigelse og frem mod dit næste job Til ansatte Januar 2017 KOM GODT VIDERE Et outplacementforløb hos

Læs mere

KARRIERE. starten. KARRIEREstarten 1

KARRIERE. starten. KARRIEREstarten 1 KARRIERE starten KARRIEREstarten 1 Nyuddannet med Business Danmark Som nyuddannet er der mange ting, du skal have styr på. Derfor har vi i Business Danmark lavet denne skræddersyede karrierehåndbog specifikt

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen Januar, februar & marts 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug

Læs mere

Jobformidlere. Jobformidlere

Jobformidlere. Jobformidlere Jobformidlere Der fi ndes en række virksomheder, som lever af at hjælpe andre virksomheder med at skabe kontakt til jobsøgende og ad den vej besætte ledige stillinger. Under én hat kalder vi dem her for

Læs mere

Kandidatundersøgelsen 2015

Kandidatundersøgelsen 2015 Kandidatundersøgelsen 2015 Kandidatundersøgelsen er fra i november/december 2015. Undersøgelsen er udelukkende udført blandt kandidater, der er dimitteret fra Designskolen Kolding juni 2015. Undersøgelsen

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

det er her, du hører til

det er her, du hører til DM (Dansk Magisterforening) Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg 38 15 66 00 dm.dk MA København Peter Bangs Vej 30 2000 Frederiksberg MA Odense Slotsgade 21B 5000 Odense C MA Aarhus Vesterbro Torv 1-3,

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

Temamøder i A-Kassen Januar Kl. 09:30 12:30 Den gode jobsamtale

Temamøder i A-Kassen Januar Kl. 09:30 12:30 Den gode jobsamtale Januar 2018 11.01.2018 Kl. 09:30 12:30 Den gode jobsamtale Temaet på mødet er selve jobsamtalen (forberedelse, jobsamtalen og opfølgning på samtalen). Mødet bliver en blanding af oplæg, fælles drøftelse

Læs mere

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016

DEN RIGTIGE ANSØGNING. Guide med skabelon og forklaring. MinJobsamtale.dk 2016 DEN RIGTIGE ANSØGNING Guide med skabelon og forklaring DEN RIGTIGE ANSØGNING Den rigtige ansøgning er overskuelig, præcis og fængende. Det er en teaser, som efterlader læseren med et ønske om at få mere

Læs mere

GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING

GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING God planlægning sparer tid Sat lidt på spidsen kan målet med en rekruttering koges ned til at finde den bedst egnede medarbejder til jobbet og så hurtigt som muligt.

Læs mere

Velkommen til den nye socialrådgiver i kommunen

Velkommen til den nye socialrådgiver i kommunen Nøglen til en god start for nye socialrådgivere i kommunerne 1 Velkommen til den nye socialrådgiver i kommunen Gode råd til nyuddannede socialrådgivere 0 2 Indledning Tillykke med din nyligt færdiggjorte

Læs mere

Sådan øger du chancen for et job

Sådan øger du chancen for et job Sådan øger du chancen for et job Her får du to trin-for-trin guider, der hjælper dig med, hvordan du som jobsøgende kommer i job. Begge guider har en masse konkrete og håndgribelige råd. Nogle af rådene

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. November december Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. November december Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen November december 2017 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- eller uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug for

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

August 2015. Velkommen

August 2015. Velkommen August 2015 Velkommen Mercuri Urval A/S Grundlagt i 1967 DK 1974 Kontorer i 25 lande 800 konsulenter Flere end 3.000 kunder I alle sektorer Små, mellemstore og store organisationer Over 10.000 opgaver

Læs mere

CV et Hvor lang tid har du?

CV et Hvor lang tid har du? CV et Version 1.1 CV et Hvor lang tid har du? Hvor lang tid bruger han/hun på at læse CV et? Hvor hurtigt danner han/hun sig et indtryk? Hvilket indtryk får arbejdsgiveren, hvis man fremsender Jobnet CV

Læs mere

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...

1.0 Indledning:...3. 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode... Tabelrapport: Sådan fik de jobbet 2014 Indhold 1.0 Indledning:...3 1.1 Resume:...3 1.1.1 Dimittender, som har haft første job...3 1.1.2 Dimittender, som ikke har haft første job...4 1.2 Metode...5 2.0

Læs mere

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Erhvervsmentorordningen ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet Håndbog for mentorer og mentees Mentorskabet er en gensidigt inspirerende relation, hvor mentor oftest

Læs mere

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning

Ansøgning. Uopfordret ansøgning. Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning Opfordret ansøgning Uopfordret ansøgning 1. Tjek dit Jobmål mht. Jobtype Arbejdsopgaver Geografi 2. Find interessante virksomheder via: Krak Navne, Numre og Erhverv (NNE) Købmandstandens

Læs mere

Få gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn som et værktøj til din jobsøgning.

Få gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn som et værktøj til din jobsøgning. Miniguide Sådan bruger du LinkedIn i din jobsøgning LinkedIn er meget mere end en online profil, hvor du synliggør dit CV for omverdenen. Få gode råd til, hvordan du bruger LinkedIn som et værktøj til

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR MEDARBEJDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning

CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning CV/ANSØGNING Ajour 2015: Minikonference for studerende Akademikernes A-kasse, Birgitte Schierning NETVÆRK Hver 4. akademiker fik job via netværk i 2012 og det tal er stigende! Flere nyuddannede end erfarne

Læs mere

PROGRAM FOR KØGE SEPTEMBER 2018

PROGRAM FOR KØGE SEPTEMBER 2018 PROGRAM FOR KØGE 2018 MØDESTED TID MEDBRING TIRSDAG D. 4 UGE 36 c/o Optimal Coaching, Galoche Allé 9, 1. Sal 4600 Køge Kl. 08.45 til kl. 14.00 vi mødes tirsdage til - torsdage til Bærbar computer (hvis

Læs mere

Kom godt i gang med LinkedIn

Kom godt i gang med LinkedIn Kom godt i gang med LinkedIn En guide til dig, der vil netværke og søge job med LinkedIn. Tryghed giver overskud Din Sundhedsfaglige A-kasse Din Sundhedsfaglige A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE

DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE DEN GODE SAMTALE HÅNDBOG FOR LEDERE 1 INTRO DE FØRSTE SKRIDT er en ny måde at drive a-kasse på. Fra at være a-kassen, der bestemmer, hvor, hvordan og hvornår den ledige skal være i kontakt med a-kassen,

Læs mere

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP

SØG UOPFORDRET. Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP SØG UOPFORDRET Her får du tips til at søge job uopfordret. BOOK EN WORKSHOP Tag på workshop og få tips til at søge job uopfordret. danskmetal.dk/booking INDHOLD 4 SØG UOPFORDRET 5 DET SKAL DU UNDERSØGE

Læs mere

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til?

LinkedIn Guide. krifa.dk. Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn Guide Krifas LinkedIn guide er til dig, der gerne vil bruge LinkedIn i din jobsøgning. krifa.dk Hvad kan LinkedIn bruges til? LinkedIn har verdens største samling af CV er. På verdensplan har

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

Fra SDU til Job. Dagens slides får I på mail

Fra SDU til Job. Dagens slides får I på mail Fra SDU til Job Dagens slides får I på mail Program Velkommen 15.00 Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Lønforhandling på 20 min. Lån & Spar Bank Hvad med dagpenge? Akademikernes

Læs mere

Har din virksomhed en

Har din virksomhed en SÅDAN Har din virksomhed en SÅDAN rekrutteringsstrategi? DI SeRViCe DI giver dig gode råd til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Kampen om medarbejderne er i gang Medarbejderne er et af de vigtigste

Læs mere

Vi sætter kompetencer i spil og skaber vækst for mennesker og virksomheder

Vi sætter kompetencer i spil og skaber vækst for mennesker og virksomheder Vi sætter kompetencer i spil og skaber vækst for mennesker og virksomheder Vores fornemmeste opgave er at matche kandidater og virksomheder med hinanden Outplacement Vi har hjulpet flere af landets største

Læs mere

Rekruttering. Fredensborg.dk/job

Rekruttering. Fredensborg.dk/job Rekruttering Fredensborg.dk/job Når vi i Fredensborg Kommune skal rekruttere nye medarbejdere er det vigtigt, at vi med ord og billeder fortæller en historie. En historie, der giver ansøgerne lyst til

Læs mere

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag

Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Skriv en ansøgning og et cv til et konkret stillingsopslag Kar råd riere giv nin g Mål og krav Det at skrive et cv og en ansøgning kan for nogle være en stor udfordring dels får du mange forskellige råd

Læs mere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere

DM Fagforening for højtuddannede. Kickstart din karriere DM Fagforening for højtuddannede Kickstart din karriere Tillykke med kandidatgraden Står du klar til at kaste dig ud i jagten på drømmejobbet? Eller overvejer du at prøve dine idéer af som selvstændig

Læs mere