nyttige tips til både ude & inde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "nyttige tips til både ude & inde"

Transkript

1 1 - Mal ensartet! Når man anvender maling med høj glans, skal man være opmærksom på, at man skal arbejde meget ensartet, når man maler. - Mal i samme retning ved alle strøg. - Mal vådt-i-vådt. - Hold kun pause ved naturlige skillelinier - fx hjørner. 2 - Det er bedst at være to om at male! Ved større maleprojekter som fx vægge og lofter er det bedst at være to om at male. Den ene kan beskære (male) kanterne og efterfølgende rulle efter med en lille rulle, medens den anden maler de større flader med en større rulle. På den måde kan man hele tiden male vådt-i-vådt. 3 - Generelle regler ved valg af indendørs farver! Brug hvide eller neutrale farver til at skabe afstand mellem farverne, hvis man har mange stærke og kulørte farver i rummet. Før man vælger farve til væggene, skal man også se på, hvilke andre mindre farvede detaljer der er i rummet. 4 - Restmaling! Hvis man har anvendt vandfortyndet maling fx til beskæring, må en evt. rest ikke komme tilbage i spanden. Fra fabrikken er malingen nemlig kun tilsat den nødvendige mængde konserveringsmiddel. Derfor risikerer man, at malingen står og rådner, hvis man hælder en fortyndet malingrest tilbage i spanden.

2 5 - Slip for besværlig rengøring! Læg en plastpose i (eller omkring) rullespanden/-bakken, før malingen hældes op. Når posen tages af, er spanden/bakken helt ren - og lige til at bruge næste gang, der skal males. 6 - Hold kanten ren! Når man dypper en pensel direkte i spanden, kan man for at holde kanten ren, lægge et stykke plastfolie eller alm. folie rundt i kanten. Når man er færdig med at male og fjerner folien, har man en helt ren kant, hvor det er nemt at sætte låget på. 7 - Rør godt i malingen! Rør malingen godt igennem inden brug. Selvom malingen er blevet rystet godt igennem i en tonemaskine, bør man altid røre den grundigt igennem med en rørepind, inden man begynder at male. På den måde sikrer man, at der ikke er utonet maling i bunden og på spandens sider. 8 - Gør dit værktøj rent! Gør dit værktøj helt rent, inden du bruger det igen sammen med en helt ny maling. Årsagen er, at gamle malingrester kan rådne ved lagring, hvis der har været bakterier på værktøjet. Med rent værktøj sikrer man, at der ikke overføres bakterier til den nye maling.

3 9 Maling af loftet! Begynd med at male den korteste side af loftet og fra det sted, der har mest lysindgang, da det er nemmere at se umalede pletter, når man kigger mod lysretningen. Rul malingen på i felter på ca. 2 meter. Bliver felterne større, vil det tage længere tid, før man kommer tilbage for at male de næste. Malingen begynder at tørre, og man risikerer at rive den halvtørre maling op med rullen. Det er vigtigt at male vådt-i-vådt Mal vådt-i-vådt på hele fladen! Ved beskæring af væggene (når man maler kanter) er det vigtigt at male vådt-i-vådt. Hvis beskæringen når at tørre, inden de store flader males, bliver fladen ikke ensartet Skyl værktøjet godt igennem! Husk at skylle nye maleruller og pensler godt igennem med rent, lunkent vand, inden du tager dem i brug. På den måde undgår man, at fnug og lign. kommer i malingen og bagefter på vægge, døre og lister! 12 Klargøring! Det er en god idé at give sig god tid, når man skal male og husk, at et grundigt forarbejde gør det let at male og sikrer et godt resultat. Klargør rummet fjern billeder, møbler etc. og afdæk gulvet. Rengør de flader, du skal male og spartl og slib huller efter søm og lign. Sørg for at have alle materialer og maling klar, inden du går i gang!

4 13 - Hvis du skal male/lakere gulve! Husk at påføre malingen i gulvets længderetning. Mal 2-3 planker ad gangen, og lad malingen tørre ordentligt mellem hvert strøg Test fugtigheden i gulvet! Husk at gennemføre en test af gulvfugtigheden, inden der males betongulve: På en ren flade placeres et stykke kraftig plastfolie i passende størrelse (fx 40x40 cm). Kanterne tapes godt fast for at forhindre den fugtige luft i at slippe ud. Lad dette ligge i et par døgn, før plaststykket fjernes. Hvis man kan se en farveforskel på betongulvet, hvor plaststykket lå, er gulvet for fugtigt til at blive malet Behandling af ubehandlede listelofter med Jotun Panellak! Begynd med at fjerne støvet gerne med en støvsuger og fugt derefter listerne med rent vand. Dette gøres for at reducere, at træfibrene rejser sig. Listerne slibes, og slibestøvet fjernes. Hvis Jotun Panellak påføres uden at fugte listerne, vil fibrene rejse sig i træet. Og disse kan ikke slibes væk uden, at man også sliber farven på panellakken væk. Flader påført panellak kan ikke udbedres med pletlasering Maling af vægge! Mal en væg færdig ad gangen, og mal kanterne med en pensel. Rul ca cm ud fra hjørnet, hvor du begynder. Malingen fordeles herefter ud til siderne. Gentag dette videre henover væggen. Rul efter i hele længder fra top til bund for at undgå malingkanter fra rullen på væggen.

5 17 - Maling af nye træpaneler! Støvsug panelerne og isoler knaster med 2 strøg Jotun Knast- og Spærregrunding. Grund herefter panelerne med Jotun Hæftegrunding Universal. Mal herefter 2 3 træpaneler ad gangen. Læg malingen på i punkter nedover fladen og stryg malingen ud med penselen. På denne måde får man en fin fordeling af malingen. Mal samlingerne mellem træpanelerne umiddelbart herefter Maling af keramiske fliser! Fliser, der ikke udsættes for stor belastning, kan også males.rengør fliserne med Jotun Husvask og slib fliserne matte med fint sandpapir. Husk at fjerne slibestøvet. Grund fliserne med Jotun Hæfetgrunding Universal og mal herefter fliserne med en oliebaseret eller vandfortyndbar Lady Dør/List maling Maling af fyldingsdøre! Begynd med at male den øverste fyldning og arbejd nedefter. Fortsæt så med rammerne rundt om fyldningerne, inden resten af dørbladet males. Det er en fordel, at arbejdet foregår i et rimeligt hurtigt tempo for at undgå synlige kanter Maling af vinduer! Begynd med at male den inderste ramme af vinduet ind mod glasset. Fortsæt derefter udad og mal karmene/vindueslisterne til sidst. Beskyt glasset ved at lægge en malertape af god kvalitet op mod vinduesrammen. På den måde vil malingen komme langt nok ind mod glasset, uden at der bliver malet på selve glasset.

6 21 - Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Tjek derfor specielt disse områder: Lod- og vandrette træbeklædninger, endetræ, hegn og stakitter, vindskeder, træværk ved utætte tagrender, træterrasser og døre/vinduer Sådan forbehandles det udendørs træværk! Det er vigtigt, at træværket bliver behandlet i dybden. Derved opnår man både det flotteste resultat og den længste holdbarhed. Ubehandlet eller bart træværk mættes med en grundingsolie. Husk, at træet skal være helt rent og afrenset, før man grunder. Efter grundingen kan man påføre træbeskyttelsen Sådan træbeskytter man rigtigt! Mal/stryg kun 2-3 brædder helt færdige ad gangen. På den måde undgår man skjolder. Mæt også endetræet med flere påføringer vådt-i-vådt, så man undgår, at fugten trænger ind fra enderne og ødelægger træet. Mal aldrig i direkte sollys eller på et solopvarmet træværk. Træbeskyttelsen flyder dårligt og tørrer for hurtigt Planlæg dit maleprojekt! En facade har ofte flere forskellige flader, der skal males i hver sin farve. Her er det en god idé at begynde øverst og slutte nederst. Har huset fx vindskeder, så mal dem færdig, før de store flader males og afslut med sokkelen. På den måde undgår man, at en anden farve drypper ned på det, man allerede har malet!

7 25 - Mal murværket mesterligt! Det bedste resultat opnår man på dage, hvor det mindst er 10 grader varmt, og hverken regner eller er fugtigt i vejret. Hvis man maler på en varm og solrig dag, så mal mens mursiden står i skygge. Maler man i direkte og kraftigt sollys, tørrer malingen alt for hurtigt. Malingen når ikke at binde godt - og man kan ikke nå at male vådt-i-vådt. Hermed får man et mindre holdbart resultat og en mere uensartet finish Mal ét område ad gangen!! Begynd ikke at male en større overflade, end man kan nå at færdiggøre i én sammenhængende arbejdsgang. Mal fx én side af huset færdigt ad gangen - fra hjørne til hjørne. Er det nødvendigt med en pause, bør der stoppes ved naturlige delinger - fx. ved et nedløbsrør Ny, ubehandlet træbeklædning! Ny træbeklædning skal behandles hurtigst muligt og helst inden for 3 uger. Hvis det er muligt, er det bedst at behandle træbeklædningen inden opsætning. Det er især vigtigt at behandle endetræet med ekstra grundighed - dvs. 3-4 strøg vådt-i-vådt. Dette giver en god forsegling af endetræet og ekstra beskyttelse mod råd Vejrslidt, ubehandlet træbeklædning! Det er vigtigt at udføre et omhyggeligt forarbejde ved nedslidt træværk. Vask med Jotun Husvask/Kraftvask og skyl godt efter med rent vand. Fjern løse træfibre med en stålbørste, og børst indtil træet er fast. Påfør herefter Jotun Træ- og Murrens, der skal tørre før viderebehandling. Grund træet med Visir Grunning og påfør herefter 2-3 strøg træbeskyttelse.

8 29 - Før træterrassen behandles! Tjek de lokale vejrmeldinger, så man er nogenlunde sikker på, at det ikke regner de første 24 timer efter behandlingen. Lave temperaturer og høj luftfugtighed forlænger tørretiden. Brug ikke en højtryksrenser til terrassen, da dette nemt kan give træværket en ru overflade Brug af højtryksrensning til huse! Brug af en højtryksrenser gør vask af huset hurtigere og mere enkelt. Imidlertid er det vigtigt, at udstyret bliver brugt rigtigt, så der ikke opstår skader. I værste fald kan træværket blive splintret og ødelagt, og malingfilmen kan løsne sig fra underlaget. Vand kan desuden trænge ind i husvæggen og forårsage skader. Brug derfor højtryksrenseren med omtanke! 31 - Før du maler med Bengalack på metal! Fjern alt løstsiddende maling, rust, slagger o.l. med en stålbørste eller skraber. Herefter matteres gammel blank maling med sandpapir. Skyl herefter med rent vand for at få mest muligt salt fjernet fra rustporerne. Herefter kan du grunde med Arcanol og slutmale med Bengalack Rengøring af huse! Et rengjort hus ser pænt ud, og farverne virker mere friske. Desuden mindskes faren for misfarvninger og belægninger. Brug Jotun Husvask til den årlige, udendørs rengøring af dit hus, for hvis der sløses med rengøringen vil mange unødvendige problemer kunne opstå. Desuden vil både træbeskyttelse og maling få en reduceret levetid. Husk at følge brugsanvisningen for Jotun Hus- og Kraftvask nøje!

9 33 - Matte skolder pga. dug! Når træværket får matte skjolder, skyldes det sandsynligvis dugfald, for dug på en halvtør malebehandling kan føre til matte områder. Dette sker specielt i sensommeren og det tidlige forår, når man bruger langsomt tørrende maling. Undgå derfor at male sidst på dagen og om aftenen, når der er risiko for dugfald. Matte områder pga. dugfald kan dog udbedres ved overmaling Smukke havemøbler! Det er vigtigt, at træmøbler behandles korrekt for at hindre fugtoptagelse og udtørring. En korrekt behandling hindrer også, at de bliver angrebet af skimmelsvampe. Vand er slemt for træmøbler, men solen er næsten værre. Lyset angriber træværkets overflade og ændrer kemien i træcellerne. Og så løsnes yderfibrene, træværket bliver gråt, og det får et trist og nedbrudt udseende Vedligeholdelse af murværk! Når man opdager, at huset trænger til vedligeholdelse er det ved at være sidste udkald. Hvis ikke man løbende foretager vedligeholdelse, skal man i gang med at reparere, og så kan det blive dyrt. Det er derfor vigtigt at iværksætte årlige vedligeholdelsesrutiner med speciel fokus på områder, der er udsatte for fugt. Husk, at fugt er murens fjende nr. 1! 36 - Tjek om facaden er OK! Når man skal i gang med at male husets facade, er det vigtigt, at man kontrollerer om underlaget er i god stand. Det er ikke tilstrækkeligt, at man maler med en god og diffusionsåben facademaling, hvis der er svagheder i underlaget. Det er derfor vigtigt, at skader og andre svagheder i muren repareres, førmalearbejdet påbegyndes.!

10 37 - Vælg udendørs farver efter omgivelserne! Når man skal vælge udendørs farver, er det vigtigt, at man kigger på de omgivelser, ens hus ligger i. Farverne bør harmonere både med naturen og omgivelserne. Tænk ikke kun praktisk, men også æstetisk. Tænk helhed, farver og former. Så får du skabt et både smukt og personligt udtryk Glem ikke soklen på huset! Huset er ikke færdigmalet, før soklen også er malet! Man vil ofte opleve, at farven på soklen er den vigtigste næst efter den farve, man har valgt til huset. Den forankrer huset på grunden og skaber en farvebro mellem huset og omgivelserne Glansgrader påvirker rumoplevelsen! Matte flader dæmper, blanke flader fremhæver. Ved at spille på kontrasten mellem mat og blank kan man give rummet ekstra liv og karakter. Har man fx et flot træværk omkring vinduerne eller flotte døre, kan man fx vælge glans 5-10 på væggen og 80 til træværket Øg rummets størrelse! Husk, at man ved hjælp af farver kan ændre størrelsen på et rum. Fx hvis man visuelt ønsker at øge loftshøjden i sin bolig, skal man bruge en blank maling i stedet for en mat.

11 41 - Rummets dimensioner og valg af farve! Husk, at det kan give spændende effekter, når man giver væggene forskellige kontrastfarver - det giver mere liv og spænding i et rum. Mal evt. en stor firkant på væggen i en kontrastfarve og hæng et billede eller nogle små reoler inde i firkanten. Husk også, at visuelt skubber lyse farver væggene ud i rummet, mens mørke farver trækker dem sammen Mood board! Det kan være en god idé at lave en collage eller en scrapbog med de farver, man ønsker i sin bolig. Vælg både ensfarvede og mønstrede farveprøver, postkort, udklip fra boligblade etc. Her kan man se på farverne og vurdere, om de vil fungere i ens hjem. Når man har valgt farverne, kan man afsætte prøver der, hvor farven skal være for i en periode at vurdere, om det er det rigtige valg Vælg ikke farven isoleret set! En farve kan som regel ikke bedømmes isoleret, men må ses i den sammenhæng, hvori den skal indgå. Det ikke kun belysningen, der kan give forskellige udtryk af en farve. Den kan også ændre sig efter de andre farver i rummet Usikker på farven? Farver fremstår stærkere på store flader. Det kan derfor være en god idé at prøvemale en mindre del af væggen, inden man vælger farve. Det er også vigtigt at vurdere farven i forskellige belysninger, da farver kan ændre sig meget efter hvilken belysning de ses i. Farver forandrer sig også efter underlaget. Ru og matte flader dæmper intensiteten i farven, mens en blank og poleret overflade giver farven skarphed og liv.

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd.

Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Jotun Tips Ude Nr. 1 Tjek træværket på dit hus! Træværk, der bliver udsat for vejr og vind, er i farezonen for dannelse af råd. Tjek derfor specielt disse områder: Lod- og vandrette træbeklædninger, endetræ,

Læs mere

TRÆBESKYTTELSE Flottere finish med norsk træbeskyttelse

TRÆBESKYTTELSE Flottere finish med norsk træbeskyttelse TRÆBESKYTTELSE Flottere finish med norsk træbeskyttelse NORSK TRÆBESKYTTELSE Fra det ekstreme nord til dit træværk siden 1972 DEMIDEKK Holdbar træbeskyttelse til det skandinaviske klima Demidekk er norsk

Læs mere

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK

SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK SPECIALOLIER FORKÆL DIT FINERE TRÆVÆRK 2 Specielt træ fortjener særbehandling Finere og mere eksotiske træsorter som teak, mahogni, ceder og nyatoh vinder frem i disse år. De er oftere hårdere og mere

Læs mere

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER

SÅDAN MALER DU VÆGGE OG LOFTER Når du skal male vægge og lofteer starter du altid med lofteet. Inden har du dog afdækket gulv og lister (og evt. møbler i rummet). Afdækning før malerarbejdet - skridt for skridt Næsten alle indendørs

Læs mere

Linolieprodukter Hvorfor?

Linolieprodukter Hvorfor? Linolieprodukter Hvorfor? Forbrug og påføring af linoliemaling For at kunne beregne, hvor meget træmaling (oliefarver) der er behov for, er det nødvendigt at vide, hvor mange m² der skal males, hvor mange

Læs mere

DEMIDEKK UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET

DEMIDEKK UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET DEMIDEKK UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET FORSIDE: VÆG: JOTUN 394 VARMGRÅ KONTRASTFARVE PÅ VÆGGEN: JOTUN 2271 BERG ACCENTFARVE: JOTUN 1001 EGGHVIT HUS FRA TERIHUS TERIHUS.SE DENNE

Læs mere

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag

Væg og loftmaling. Kvalitetsstyring. Forretningsgrundlag Væg og loftmaling Loft/Væg 3 En maling til vægge og lofter, som er nem at arbejde med og som ikke giver dryp eller stænk. Fremstår med en helmat overflade uden reflektering. Anvendes på lofter, beklædningsplader

Læs mere

TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER

TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER TRÆBESKYTTELSE FORSKØNNER OG BEVARER HOLDER HVAD DU LOVER PRODUKT INFORMATION RAW TRÆBESKYTTELSE BESKYTTER OG FORLÆNGER LEVETIDEN PÅ DIT TRÆVÆRK. I KOMBINATION MED OPTIMALE GRUNDINGSMIDLER OPNÅR DU EN

Læs mere

Møbel- & Loftbehandling

Møbel- & Loftbehandling træplejesystem Møbel- & Loftbehandling indendørs Væg- & Loftbehandling Bevar træets lyse, lette udtryk Væg- og loftpaneler af lyst træ gulner naturligt, som tiden går. Hvis du vil bevare et naturligt lyst

Læs mere

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER

HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER HAVEMØBLER & TRÆTERRASSER Pleje og vedligeholdelse JUNCKERS.DK 1 WALKING O N DANISH DESIGN JUNCKERS TRÆPLEJE Når du bruger Junckers Træpleje produkter, er du sikker på, at du plejer og vedligeholder dine

Læs mere

Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010

Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010 Farveplan Farvenumre samt anvendte produkter i forbindelse af badeværelsesrenovering 2010 Lofter: Backers Hvid Ekstra 5 Vægge: Scotte 20 Råhvid Træværk: Elegant Glans 40, RAL 9010 BECKERPLAST 5 EXTRA Beckerplast

Læs mere

træplejesystem Gulvbehandling indendørs

træplejesystem Gulvbehandling indendørs træplejesystem Gulvbehandling indendørs Grund- og færdigoliering Vælg produkt Med Junckers GulvOlie plejer du ikke alene dit gulv på allerbedste måde, du tilfører også gulvet glød, dybde og slidstyrke

Læs mere

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE Saga Wood er udviklet med en målsætning om at være det optimale Svanemærkede terrasse- og beklædningsgulv med tanke på eksklusivt

Læs mere

Udemaling tilbud. Udemaling tilbud

Udemaling tilbud. Udemaling tilbud Udemaling tilbud Vore allerbedste tilbud på udendørs produkter. Vandig eller oliebaseret træbeskyttelse, tagmaling m.m. Også facademaling til stærke priser Her gør du en god handel.. PENSELSÆT LUXUS 3

Læs mere

Gør-det-selv TIPS. Gode råd til træbeskyttelse. Solignum. Til træværk værd at bevare

Gør-det-selv TIPS. Gode råd til træbeskyttelse. Solignum. Til træværk værd at bevare Gør-det-selv TIPS Gode råd til træbeskyttelse Solignum Til træværk værd at bevare 1. Forarbejde For at opnå optimal udnyttelse af træbeskyttelsens lang tids egenskaber er det vigtigt at forarbejdet er

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler

1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler Vedligeholdelse 1. Teak 2. Vinteropbevaring af havemøbler 2 Teak Teaktræ er særligt velegnet til udendørs brug, fordi det har et naturligt indhold af olie og er formstabilt. Det kan tåle vejr og vind uden

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering

MiniHuset.dk Torpsgade 25, Smidstrup, 7000 Fredericia www.minihuset.dk - info@minihuset.dk. Udvendig Dekorering Udvendig Dekorering Det udvendige udseende er på mange måder den vigtigste del af dit dukkehus, da det er den del, der bliver vist det meste af tiden. Den stil du vælger til dit hus vil ofte diktere det

Læs mere

ARCANOL TEKNISKE DATA: SIKKERHEDSDATA:

ARCANOL TEKNISKE DATA: SIKKERHEDSDATA: ARCANOL Jotun Dekorativ F010603 2005-01 Arcanol er en maling med rusthindrende egenskaber. Den kan på grund af sin gode vejrbestandighed benyttes som både grunding og topstrøg. Kan anvendes på stål, jern

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Overfladebehandling af udendørs træværk

Overfladebehandling af udendørs træværk Overfladebehandling af udendørs træværk t Anbefale af pr Nemt og effektivt... Naturligvis ll e AFRENSNING OLIERING RENGØRING ofe s sio n e p 2 fe s l sio n e l e An f befalet a ro Indhold Grundafrensning......................

Læs mere

NYHED! HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID

NYHED! HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID Værdi 45, BRILLIANT WHITE SPECIALUDVIKLET TIL HVIDE HUSE HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID SPECIALUDVIKLET TIL HVIDE HUSE HOLDER DIT HUS HVIDT OG SMUKT I LANG TID N Y H ED D EM I D EK K B R I LLIA

Læs mere

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre

HUSGUIDE. Den Sorte. Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt. Gør det selv - bedre Den Sorte HUSGUIDE INDEHOLDER NÆSTEN ALT HVAD DU SKAL VIDE FØR DU GÅR IGANG... Borup Tagtæt Borup Mur- & Sokkelasfalt/ Primer til Tagtæt Gør det selv - bedre FORBEREDELSE Fladen skal være rengjort for

Læs mere

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care

T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R. Wood Care T R Æ B E S K Y T T E L S E G E N N E M M E R E E N D 1 2 5 Å R Wood Care 1 Vi sikrer værdierne og miljøet Alle ved, at træ der er Collstrop imprægneret, er effektivt beskyttet mod råd og svamp i årevis.

Læs mere

SKALCEM /2016 Facader i farver. Skalcem 100 Rødokker. SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling

SKALCEM /2016 Facader i farver. Skalcem 100 Rødokker. SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling SKALCEM 100 06/2016 Facader i farver Skalcem 100 Rødokker SKALCEM 100 Stærk, cementbaseret murmaling Skalcem 100 farver Skalcem 100 Mellemgul Skalcem 100 fremstår med en tidløs, naturlig og fløjlsmat overflade,

Læs mere

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE

Verdi 30, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE Verdi 3, DEMIDEKK TERRASSEOLIE FARVER DEMIDEKK GØR DIT TRÆ LEVENDE TERRASSELIV Livet på terrassen nydes allerbedst, når du ikke skal andet end lige netop det. Bare nyde og ikke tænke på vedligeholdelse,

Læs mere

SKALCEM /2017. Skalcem 100 Rødokker. Skalcem 100. Stærk, cementbaseret murmaling

SKALCEM /2017. Skalcem 100 Rødokker. Skalcem 100. Stærk, cementbaseret murmaling SKALCEM 100 10/2017 Skalcem 100 Rødokker Skalcem 100 Stærk, cementbaseret murmaling Skalcem 100 Skalcem 100 er en slidstærk, cementbaseret murmaling til mineralske underlag. Velegnet udendørs og indendørs.

Læs mere

BLÆRER PÅ TRÆVÆRK. Stedvis ringe vedhæftning Ringe vedhæftning kan også have andre årsager end fugt alt efter malingtype.

BLÆRER PÅ TRÆVÆRK. Stedvis ringe vedhæftning Ringe vedhæftning kan også have andre årsager end fugt alt efter malingtype. Blærer på træværk BLÆRER PÅ TRÆVÆRK Blærer på træværk sådan kender vi dem Fra tid til anden opstår der blærer i maling på udvendigt træværk ofte kort efter, at det er blevet malet. Blærerne måler typisk

Læs mere

Overfladebehandling 1

Overfladebehandling 1 Overfladebehandling 1 Indhold: Introduktion... 3 Gulvbehandling, generelt... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper:

Læs mere

UDENDØRS FARVEKORT TERRASSEOLIE

UDENDØRS FARVEKORT TERRASSEOLIE Værdi 45 kr UDENDØRS FARVEKORT TERRASSEOLIE Med Demidekk varer det længe, inden du skal male igen! FORSIDE: VÆG: JOTUN 9938 DEMPET SORT TERRASSE: DEMIDEKK 90002 GRÅSVART DET GODE LIV PÅ TERRASSEN Farver

Læs mere

Træbeskyttelse med lang holdbarhed

Træbeskyttelse med lang holdbarhed Træbeskyttelse med lang holdbarhed ÅR Unik varmereflekterende træbeskyttelse med køleeffekt, der reflekterer solens varme og skadelige infrarøde (IR) stråler Se alt om COOLINGPAINT på coolingpaint.dk SOLENS

Læs mere

Produkter der fungerer. Produkter der holder. Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING

Produkter der fungerer. Produkter der holder. Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING Produkter der fungerer Produkter der holder Det professionelle valg, siden 1983 SERVICEVEJLEDNING BRUGSANVISNING SIS440 Nådden skal være ren og tør. Det omgivende træ skal indeholde mindre end 12% fugt.

Læs mere

Ren akrylmaling glans 5, 10 & 25

Ren akrylmaling glans 5, 10 & 25 Ren akrylmaling glans 5, 10 & 25 Ren akrylmaling og intet andet. Har du brug for en stærk, smudsafvisende og vaskbar akrylmaling til dine vægge, finder du den lige her. Ren akrylmaling i glans 5, 10 eller

Læs mere

Oliering og Pleje af Trægulve

Oliering og Pleje af Trægulve Oliering og Pleje af Trægulve 1. Oliering - nylagte ubehandlede massive trægulve 2. Plejeoliering - nylagte fabriksolierede trægulve 3. Plejeoliering eksisterende olierede trægulve 4. Rengøring og vask

Læs mere

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis

TRIP TRAP WOODCARE. Udendørs plejeprodukter. Nemt og effektivt Naturligvis TRIP TRAP WOODCARE Udendørs plejeprodukter Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis 1 Det naturlige valg Træ skal ikke overfladebehandles; det skal styrkes og beskyttes indefra. Denne

Læs mere

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De

Mangler der noget, eller er der vare der er i stykker, skal De Montagevejledning: Brænderum vare nr. 16632-1 Grundmål: 198x198 cm. 2050 2868 2170 1980 2170 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der

Læs mere

Strong Premium. 1-komponent vandbaseret gulvlak. Til erhverv med meget tra k. Glansgrad:

Strong Premium. 1-komponent vandbaseret gulvlak. Til erhverv med meget tra k. Glansgrad: Strong Premium 1-komponent vandbaseret gulvlak. Til erhverv med meget tra k 1-komponent vandbaseret og lugtsvag top-lak til brug på meget tra kkerede trægulve, der anvendes til erhvervsmæssige formål.

Læs mere

Overfladebehandling af udendørs træværk

Overfladebehandling af udendørs træværk Overfladebehandling af udendørs træværk AFRENSNING OLIERING RENGØRING Anbefalet af professionelle Nemt og effektivt Naturligvis Indhold Grundafrensning.................. 4 af ældre havemøbler Rengøring.....................

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34

Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 Montagevejledning til redskabsrum 190x280 cm Vare nr. 53 00 34 2137 2170 2400 1900 3200 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

1: Hvad er wallstickers? 2: Hvilke overflader kan en wallsticker sidde på?

1: Hvad er wallstickers? 2: Hvilke overflader kan en wallsticker sidde på? Wallstickers 1: Hvad er wallstickers? Wallstickers er dekorative klistermærker, ofte udført i en enkelt farve. Den primære forskel på wallstickers og almindelige klistermærker af papir/folie, er deres

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse. Fast lav

Læs mere

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE

RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE RUSTIK INDFARVET SPARTELMASSE Skab din personlige atmosfære RUSTIK indfarvet spartelmasse fra Dana Lim giver dig de optimale muligheder for at sætte dit helt eget præg på

Læs mere

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Plus-Mad Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011 Indhold Generelt Side 2 Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Lægning på Beton Side 4 Fuldlimning Side 5 Gulvvarme

Læs mere

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat

Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat Pleje og vedligeholdelse Låger. Trådvarer. designcore. massiv træ. laminat låger Malede og finérede Almindelig rengøring foretages med en ren klud eller vaskeskind og lunkent vand. Til mere dybdegående

Læs mere

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk

Gør-Det-Selv. Vinduer og Døre. www.bedst-billigst.dk Gør-Det-Selv MONTERINGSVEJLEDNING Vinduer og Døre Inden du starter: 1. Hvad skal man bruge af værktøj og redskaber: Herunder er afbilledet de redskaber vi anbefaler, at man som forbruger benytter til selve

Læs mere

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm.

Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. Montagevejledning: Redskabsrum, vare nr. 9633319 Grundmål: 190x280 cm. 1900 2800 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialet stemmer overens med det leverede. Mangler der noget, eller

Læs mere

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?;

Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Dansk Forening for Rosport Lak Sikkerhedsregler for lak På arbejde lak og tilsvarende Hvad betyder kodenummeret på emballagen?; Blanding Sikkerhed 4-5 produkter, der anvendes til lakarbejde, findes en

Læs mere

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE

DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE DESIGN KVALITET ISOLATION BETJENING & VEDLIGEHOLDELSE BETJENING AF FOLDEDØRE LIGE FLØJANTAL Lukket Position Er døren monteret med terrassedørsgreb skal alle greb stå i lodret position. Er den gående dør

Læs mere

Varenummer Vælg Farve Pris pr Hvid 120, Lys råhvid, NCS 0500N 120, Råhvid, RAL ,00

Varenummer Vælg Farve Pris pr Hvid 120, Lys råhvid, NCS 0500N 120, Råhvid, RAL ,00 Maling til køkken Maling til køkkenet skal, som udgangspunkt, være både vaskbar og smudsafvisende. Derfor er det en fordel, at malingen til køkkenet, mindst er glans 10 og gerne højere. Så er den let at

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Datablad. Råmasse. CVR:

Datablad. Råmasse. CVR: Produktinformation FäRG er en danskproduceret indfarvet spartelmasse, som giver dine vægge et mere råt og karakteristisk udtryk. Spartelmassen er udviklet af erfarne fagfolk med fokus på kvalitet og holdbarhed.

Læs mere

Tillægsvejledning. Linolie

Tillægsvejledning. Linolie Tillægsvejledning Linolie September 2015 1 Linolie på Dinesen gulve Douglas, Pine, Oak Dinesen planker leveres altid ubehandlede og skal efter lægning afslibes og grundbehandles. Det er vigtigt at overveje

Læs mere

demidekk UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET!

demidekk UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET! demidekk UDENDØRS FARVEKORT DÆKKENDE TRÆBESKYTTELSE DEMIDEKK DET! VELKOMMEN HUSET KOMMER FRa TRIVSELHUS. FOTOGRAF: PATRIK SVEDBERG VÆGGe: Jotun 9938 DEMPET SORT DØR og VINDUEr: Jotun 1376 FrostrØYk TERRASSE:

Læs mere

Sådan. træbeskytter du. udendørs

Sådan. træbeskytter du. udendørs Sådan træbeskytter du udendørs INDHOLD Træets venner og fjender 4-5 Et godt stykke forarbejde 6-7 Facader, gavle og hegn 8-13 Vinduer og døre 14-19 Terrasser 20-25 Havemøbler 26-31 Sprøjtemaling 32-33

Læs mere

Overfladebehandling 1

Overfladebehandling 1 Overfladebehandling 1 Indhold: Introduktion... 3 Gulvbehandling, generelt... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper:

Læs mere

SMUKKE OG HOLDBARE TERRASSEFARVER

SMUKKE OG HOLDBARE TERRASSEFARVER Værdi: 45 kr SMUKKE OG HOLDBARE TERRASSEFARVER Demidekk gør dit træ levende TERRASSELIV Livet på terrassen nydes allerbedst, når du ikke skal andet end lige netop det. Bare sidde og slappe af og nyde livet

Læs mere

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset.

Byggevejledning. Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Parcelhusvej 1 og 3 Byggevejledning Læs venligst hele byggevejledningen inden du starter med at samle huset. Huset du ser i vejledningen er Parcelhusvej 1, men fremgangsmåden er den samme til Parcelhusvej

Læs mere

Spartling af perforerede gipsplader

Spartling af perforerede gipsplader Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Vi gør byggeri let Spartling af perforerede gipsplader Til lofter og vægge Spartling af perforerede gipsplader er ikke omfattet af pjecen Hvor går

Læs mere

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor

PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor PÅFØRINGSVEJLEDNING FOR TRUSTY STEP (nr. 1001) til klinkegulv, keramik porcelæn, terrazzo, granit, beton, marmor Distributør: BUNDTRADE, Virum Stationsvej 107, 2830 Virum Tlf: 45 85 84 04 post@bundtrade.dk

Læs mere

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT

PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT PLEJE & VEDLIGEHOLDELSE LÅGER. TRÅDVARER. GETACORE. MASSIV TRÆ. LAMINAT LÅGER Regelmæssig rengøring Anvend en blød klud opvredet i lunkent vand, der gerne må være tilsat et almindelig rengøringsmiddel

Læs mere

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre.

OPSÆTNING AF TAPET. info@maler-maling.dk Tlf. 31 38 32 00 TAPET FORBEREDELSE. Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. OPSÆTNING AF TAPET Arbejdsgang TAPET Før du tapetserer skal væggene være hele, rene, glatte og tørre. Tapetserede vægge: -fjern søm og skruer. Fjern løstsiddende tapet. Slib overgange og samlinger. Klister

Læs mere

VEJLEDNING & VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING

VEJLEDNING & VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING ramme VEJLEDNING & VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING OVERSIGTSTEGNING F UPONRMME 1 1 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 C MEDFØLGER I PKKEN x stort monteringsbeslag 1 x elastik, 1 x snor x lille monteringsbeslag x tekstil 1

Læs mere

Vedligeholds vejledning for Carl Nielsens Plads

Vedligeholds vejledning for Carl Nielsens Plads Vedligeholds vejledning for Carl Nielsens Plads Indhold: Vedligeholdsopgaver og interval 2013 2017... 2 Vejledning 1 - Rens og smør beslag... 3 Vejledning 2 - Kontrol af vindues træ rammer... 4 Vejledning

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Renovering af gulve og vægge i servicerum

Renovering af gulve og vægge i servicerum Renovering af gulve og vægge i servicerum Tyndfilm epoxybehandling. Slutbehandling med NM 50 Aqua Super. Evt. mellembehandling NM 50 Aqua Super (NM 50 Aqua Super) NM 50 Aqua Super 1. Klargøring af underlag

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSEs guide

VEDLIGEHOLDELSEs guide VEDLIGEHOLDELSEs guide Vedligeholdelse med produkter fra Phønix Tag Materialer Kom godt i gang med... Vedligehold og reparation af dit tag Taget er bygningens mest udsatte bygningsdel, men med jævnlige

Læs mere

Smukke murfarver TIL SOKKEL OG FACADE. Jotun Premium Mur malingsystem holdbar og smuk mur uden afskalninger og revner

Smukke murfarver TIL SOKKEL OG FACADE. Jotun Premium Mur malingsystem holdbar og smuk mur uden afskalninger og revner Smukke murfarver TIL SOKKEL OG FACADE Jotun Premium Mur malingsystem holdbar og smuk mur uden afskalninger og revner FORSIDE: JOTUN HORISONT DENNE SIDE: VÆG: JOTUN HORISONT SOKKEL: JOTUN 4456 IDYLL STAKIT:

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse.

Læs mere

Følg brugsanvisning på dunk, for korrekt udførsel.

Følg brugsanvisning på dunk, for korrekt udførsel. Overfladebehandling Indhold Introduktion... 3 Gulvbehandling... 3 Ludbehandling... 3 Sæbebehandling... 4 Oliebehandling... 4 Lakering... 5 Produkter til overfladebehandling... 5 Behandlingstyper: fordele

Læs mere

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG 2 HOLD LIV I DIT GAMLE TAG BLIV EKSPERT PÅ DIT EGET TAG Det behøver hverken være svært eller tidskrævende at holde liv i dit gamle tag. Til gengæld har et velholdt tag betydning

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig.

Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig. Amarol Triol Alkydoliemaling. Vinduesmaling på basis af alkyd. Til vinduespartier og udvendigt træværk. Stor udendørs holdbarhed, robust og slidstærk, lidet smudsmodtagelig samt let rengørlig. Hvid, samt

Læs mere

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Hurtigthærdende cement (Lynmørtel) For øjeblikkelig lukning af utætheder i beton og murværk, selv under højt tryk. Anvendelsesområde: er en cement-baseret pulver, der blandet

Læs mere

Værdi 45, lady Pure Nature SMUK K E TR A NSPA R ENTE FA RV ER. God smag fortjener det bedste

Værdi 45, lady Pure Nature SMUK K E TR A NSPA R ENTE FA RV ER. God smag fortjener det bedste Værdi 45, lady Pure Nature SMUK K E TR A NSPA R ENTE FA RV ER God smag fortjener det bedste FORSIDE: LADY PURE NATURE 9049 VALNØTT TO STRØG DENNE SIDE: LADY PURE NATURE WHITE ET STRØG nyhed! lady pure

Læs mere

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag.

Flydespartlen er pumpebar, cementbundet og polymermodificeret pudslag. Arbejdsanvisning weberfloor industri Anvendelsesområde Boliger, garager, kældre, butikker, kontorer, gallerier og atelierer: Til gulve udsat for fodtrafik, håndtrukket pallevogne, kørsler med lette lastbiler

Læs mere

06 River Washed 06 Natursæbe/Natursæbe hvid 07 Lak 07 Reklamation

06 River Washed 06 Natursæbe/Natursæbe hvid 07 Lak 07 Reklamation PLEJEVEJLEDNING 02 PLEJEVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE 03 Om træbordplader 04 Rengøring 04 Overfladebehandling 05 Olie og polering 06 River Washed 06 Natursæbe/Natursæbe hvid 07 Lak 07 Reklamation Har

Læs mere

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse

Træbeskyttelse. Træbeskyttelse Træbeskyttelse Træbeskyttelse Hold dit træværk smukt og velplejet. Træbeskyttelse hjælper med at holde dit træværk frit for råd og svamp. Særligt det danske vejr, stiller store krav til træ og træbeskyttelse.

Læs mere

Maling til stue, kontor m.m.

Maling til stue, kontor m.m. Maling til stue, kontor m.m. Maling til stue skal være rimeligt slidstærk og vaskbar, fordi her er trafik og risiko for fedtede fingre og spild. Men malingen til stuen må heller ikke være for blank. Det

Læs mere

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter

Privat. Tæpper. Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Privat Tæpper Forebyggelse Vedligeholdelse Rengøring Pletter Vedligeholdelse Tæpper korrekt vedligeholdelse giver størst udbytte Tæpper har en lang række gode egenskaber, der bedst bliver bevaret, hvis

Læs mere

Udendørs TRÆBESKYTTELSE

Udendørs TRÆBESKYTTELSE It s all wood needs Udendørs TRÆBESKYTTELSE 14385 Pinotex outdoor brochure DK.indd 1 23/01/12 10.24 It s all wood needs Pinotex dækker dit træværks behov Fra naturens side nedbrydes træ, der ikke længere

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve

ISERIT A/S. Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen. vægge - lofter - gulve ISERIT A/S Normalistandsættelse og vedligeholdelse af boligen vægge - lofter - gulve 1 Vejledning til vedligeholdelse Normalistandsættelse af boligen Der er placeret mange forskellige materialer, installationer

Læs mere

Drift og Vedligehold. Hvidlakeret ventilationsfittings. Indholdsfortegnelse

Drift og Vedligehold. Hvidlakeret ventilationsfittings. Indholdsfortegnelse Drift og Vedligehold Hvidlakeret ventilationsfittings Denne drift- og vedligeholdelsesmanual gælder for JRV's Hvidlakeret ventilationsfittings. Den indeholder vigtige informationer om brug, vedligeholdelse

Læs mere

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse Nødvendigt værktøj Fundament Kontrol af pakkens indhold Kantramme og strøer Vægge Dør og vinduer Gavltrekant Tag Forankring af tag Gulv Overfladebehandling Vedligeholdelse

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ

Terrasse og facade. www.keflico.com. i hårdttræ 2010 og facade i hårdttræ Rosewood terrassebrædder Plantage Teak terrassebrædder Plantage Teak er en eksklusiv og formstabil træsort med de samme gode egenskaber som asiatisk teak. Plantage Teak er hurtigt

Læs mere

Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr

Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr Montagevejledning til redskabsrum 280x370 cm Vare nr. 530 089 3200 2800 2113 2153 4200 3700 Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler

Læs mere

Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 899,00 DKK 425,00 DKK 340,00 ekskl. Moms. Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 599,00 DKK 312,50 DKK 250,00 ekskl.

Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 899,00 DKK 425,00 DKK 340,00 ekskl. Moms. Vejl. udsalgspris inkl. moms DKK 599,00 DKK 312,50 DKK 250,00 ekskl. god dansk maling direkte fra fabrik - betal kun for det i spandene! Her er en liste over de varer, jeg har valgt at have på lager, og som kan købes og afhentes i Ørum. Obs! Jeg kan ikke modtage Dankort

Læs mere

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314

Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 Montagevejledning til Carport 660 x 330 cm. Vare nr. model 9633314 650 cm 336 cm Læs denne vejledning grundigt igennem. Undersøg om materialelisten stemmer overens med det leverede. Mangler der noget,

Læs mere

E/F Klerkegade 17 A og B. April E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport

E/F Klerkegade 17 A og B. April E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport E/F Klerkegade 17 A og B April 2012 E/F KLERKEGADE 17 A OG B Vedligeholdelsesrapport PROJEKT E/F Klerkegade 17 A og B Vedligeholdelsesrapport E/F Klerkegade 17 A og B Projekt nr. 205806 Dokument nr. 123965191

Læs mere

LADY. inspiration. LADY. Når kun det bedste er godt nok

LADY. inspiration. LADY. Når kun det bedste er godt nok 14:32 Side 1 LADY inspiration LADY. Når kun det bedste er godt nok 14:32 Side 2 LADY Vegg 10-1832 Skandinavisk Lys S www. jotun.dk JORD/LUFT > Klassisk, behagelig blanding af farver fra jord og luft. Samlet

Læs mere

Giver maling nyt liv.

Giver maling nyt liv. Genopfindelse af maling. Giver maling nyt liv. Er væggene blevet grå og triste, eller er træet blevet afbleget? Bosch tilbyder med sine malingsystemer til væg- og træmaling præcis den hjælp, du har brug

Læs mere