Beretning for Dias: Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning for Dias: Indledning"

Transkript

1 Beretning for : Indledning Grindsted El & Varmeværk A.m.b.A. Flowafgift Serviceordningen Engrosmodellen Forbrugerweb Blue idea Flexafregning Ændring i afregningsperioder Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Forrentning af indskudskapital Mission og vision Afslutning.

2 Indledning: 2016 har været et begivenhedsrigt år. Det som har været den største omvæltning, har nok været at vores direktør gennem 33 år, Per Søndergaard, gik på en velfortjent pension. Det er ikke meget jeg har været i kontakt med Per siden han holdte, men hvis jeg kender ham ret, så har han nok ikke fået meget mindre at lave siden han holdte. Heldigvis har der været kompetente kræfter til at tage over efter Per og René er blevet kastet ud i opgaven, men er, efter min klare overbevisning, landet på benene. René har jo heller ikke været alene om at løfte opgaven. GEV har jo godt og vel 30 dygtige og erfarne medarbejdere, som alle har givet en hånd med. Og det lader til, at GEV er en god arbejdsplads, da medarbejderne gerne bliver i virksomheden i mange år, men det kan også måles på den utroligt lave sygefraværsprocent, som vi har. Jeg vil give en kort status på nogle af de andre ting, som året har budt på og så vil jeg komme ind på nogle af de udfordringer vi som selskab, men også I som forbrugere og andelshavere, står overfor i fremtiden. Og når jeg så er igennem, så vil der blive mulighed for at stille spørgsmål. Direktøren vil bakke mig op på dette punkt.

3 Koncernstruktur: : skematisk oversigt, uden tal. Grindsted El & Varmeværk A.m.b.A. Grindsted El & Varmeværk A.m.b.A. er det overordnede selskab. Nu skal jeg ikke foregribe direktørens gennemgang af regnskabet, men AMBA et har haft et overskud på knapt 10 mio. Kr i Overskuddet er ikke opstået i dette selskab som sådan, men genereret i datterselskaberne. Det er naturligvis forskelligt hvor meget de enkelte datterselskaber har haft af resultat, men der har været sorte tal på bundlinien i alle datterselskaberne. Foruden datterselskaberne, så kan I se en delvist ejede selskaber. Der er som sådan ikke sket nogle ændringer heri og jeg vil derfor tillade mig, at gå let henover disse. Men hvis I har spørgsmål til nogle af disse selskaber, så er I naturligvis velkomne når jeg er igennem beretningen. Af specifikke ting i datterselskaberne, vil jeg fremhæve nogle få ting: Flowafgift GEV Varme A/S: Dette er jo et hvile i sig selv selskab og det betyder, at hvis der genereres et overskud, så skal dette betales tilbage til andelshaverne i form af nedsatte priser. Dette valgte vi i 2016 at gøre, ved at gøre varmen gratis i 3 måneder. Det skal dog lige tilføjes, at vi har indført en såkaldt Flow afgift som betyder, at man som forbruger skal betale en afgift per CBM vand, der passerer igennem ens anlæg. Dette har noget med udnyttelsen af varmen at gøre, for jo mere fjernvarmevand, der passerer igennem anlægget, desto dårligere udnyttes varmen. Det betyder at vandet bliver sendt retur med for høj en temperatur, hvilket igen betyder, at så må vi bortventilere en del varme, før vandet igen kan sendes ind i vores kedler m.m. Flowafgiften er med andre ord indført for at skabe et større incitament for at forbrugerne gør tiltag for at udnytte varmen bedre. Det skal vi naturligvis nok hjælpe med, da vi holder øje med hvor flow et er størst og så besøger disse forbrugere for at se hvad der kan gøres ved problemet. Det er en service vi yder og den koster naturligvis ikke noget.

4 Serviceordningen Det bringer mig ind på, at vi i 2016 valgte at nedlægge serviceordningen. Det er der så til gengæld nok kun godt en hundrede stykker, som har lagt mærke til, da der ikke var ret mange tilmeldt ordningen og vores vurdering var, at den var for dyr at opretholde, i forhold til den gevinst, som GEV og de tilmeldte fik ud af den. Engros modellen En af de store udfordringer i 2016 var indførelsen af den såkaldte Engros-model. Kort fortalt, så handler det om, at alle omkostninger i forbindelse med salg af el, fremadrettet skal afregnes af det selskab hvor el en er købt. Det indbefatter også den transport af el en som foregår i Grindsted El-nets net. Det har betydet, at vi har været nødt til at lave vores eget el handelsselskab; Samstrøm A/S. Samstrøm er godt nok ældre end fra 2016, men man kan vel godt sige, at det først var i 2016, at det endegyldigt skulle bruges til det, som det egentlig blev oprettet for, nemlig at sikre, at Grindsted El-nets kunder, stadig kan modtage en samlet regning, på alle forsyninger og at den daglige kontakt fastholdes lokalt. Selve indførelsen af Engros modellen har trukket og trækker stadig, store veksler på personalet. Det er tungt at arbejde med, men det er dygtige folk vi har, og det går bedre og bedre. Forbrugerweb. dias 2016 blev også året hvor vi lancerede forbrugerwebben. Forbrugerwebben er et værktøj, som alle andelshavere har adgang til via internettet. Her kan man følge med i ens eget forbrug, finde sine tidligere regninger fra GEV, sætte alarm på, hvis forbruget bliver lavere, eller nok mere relevant, højere end man forventer. Og endeligt er det også et af de steder, hvor man kan modtage servicemeddelser fra GEV. Desværre er det ikke muligt, at se sit flowforbrug eller omkostningen i kr i Forbrugerwebben. Vi arbejder dog løbende med at forbedre forbrugerwebben, så mon ikke at det kommer på et tidspunkt. Blue Idea Fremadrettet vil vi også sende service meddelser via SMS. Det vil betyde, at vi hurtigere, og mere målrettet, vil kunne informere i tilfælde af brud på ledninger og lignende situationer. Vi vil dog også bruge servicen til at gøre opmærksom på gravearbejder i specifikke områder. Det vil vi kunne gøre meget målrettet til de personer, som vil blive berørt. Det kan også være, at vi finder på andre anvendelsesmuligheder, men det vil tiden vise.

5 Flexafregning Flexafregning er et begreb, som I vil komme til at møde indenfor de næste par år. Det handler om, at bidrage til at balancere elnettet i forhold til produktionen. Strømmen skal kunne prissættes, og afregnes, time for time, så det det giver mening at tilpasse sit forbrug efter, hvornår strømmen er billigst. Som det er lige nu, så opgøres priserne til forbrugerne på baggrund af en skabelon, altså en form, som betyder at alle husstandenes forbrug falder ens over døgnet. Ved flexafregning vil det kunne betale sig, at sætte vaskemaskinen til at køre om natten og måske droppe den varme aftensmad, da det jo typisk er sidst på eftermiddagen, at forbruget, og dermed strømprisen, er højest. For Grindsted El & Varmeværk betyder flexafregning godt nok nogle ændringer i forhold til hvordan afregningen håndteres i dag, men vi har jo været ude og installere de fjernaflæste målere, så den største investering er foretaget. Vi skal nok holde jer informerede om hvordan det videre forløb bliver. Månedsafregning med afregningshjul Og når vi nu er ved afregningen, så kigger vi også løbende på, om modellen med de 8 rater i løbet af året, er den rette model. Jeg kunne godt forestille mig, at i takt med, at afregningen bliver mere flexibel, at vi så også går over til månedsafregning. Det skal naturligvis give mening og vi regner bl.a. på, om de ekstra omkostninger der er ved at lave 4 rater mere, står i forhold til de fordele, som en månedafregning vil give. Når vi nu er ved afregningen, så har vi desværre haft nogle tilfælde, hvor vi har lavet fejl i afregningen. I de tilfælde hvor det er sket, er vi gået i dialog med de berørte og vi har naturligvis rettet op på fejlen og holdt kunden/andelshaveren skadesløs. Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi er kede af disse fejl og at vi gør alt hvad vi kan, for at undgå tilsvarende fejl i fremtiden. Men fejl opstår jo en gang i mellem. Skulle I opleve dette i fremtiden, så kontakt os med det samme, så vi dels kan få rettet fejlen, men lige så vigtigt, sikre os, at fejlen ikke sker igen. Kig ind på Tårnvej, ring eller skriv direkte til os, så skal vi tage hånd om sagen med det samme. Bortfald af grundbeløb : Prissammenligning på standardhus Jeg har nævnt det før, men benytter lige lejligheden igen. Som lovgivningen er sat sammen i dag, så er der krav om, at nogle fjernvarmeværker, herunder GEV Varme, skal producere varme ved hjælp af gas og at produktionen skal foregå som kraft/varme, hvilket betyder, at der skal produceres elektricitet, når der produceres varme. Det kan man gøre på store motorer, hvor vi i GEV Varme har 3 store motorer her i Grindsted. Salg af elektriciteten skal så genere en indtægt. Men da el-priserne er, og har været, meget lave, så det faktisk ikke kan betale sig, at producere varme på motorerne, så får kraft/varmeværkerne et tilskud,

6 det såkaldte grundbeløb, som kompensation for den manglende indtægt fra el salget. Det har for GEV Varmes tilfælde været rigtigt mange penge, i 2016, ca. mill. 26,5 kr. Dette beløb har været med til at holde varmeprisen i Grindsted på et meget lavt niveau. Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen, og grundbeløbet bortfalder med udgangen af Hvis ikke vi gør noget, så vil varmeprisen stige med kr årligt, for et såkaldt standardhus. Det er jo et voldsomt beløb og det vil vi naturligvis gøre alt hvad vi kan, for at minimere. Vi har flere tiltag i spil. Et af dem er faktisk allerede sat i værk, nemlig vores flisværk. Et andet er et udvidet samarbejde med Dupont om aftag af overskudsvarme. Men mere om dette om lidt. Vi må dog nok forvente en vis stigning. Men så er det jo godt, at vi i forvejen har en af landets billigste varmepriser. GEV Varme's pris i 2016 var 6.537,52 kr. - udregnet som vægtet gennemsnit ift. graddage. April, maj og juni var gratis måneder - dog betalte man for flow. Der er derfor i gennemsnitsprisen regnet med en fordeling af varmeforbruget (MWh og flow) i forhold til graddage, desuden er der regnet forholdsmæssigt på fastafgifter. Prisen i 2017 er 9.994,33 kr med takster pr. 1. januar Og som I kan se på grafen, så var der kun ganske få værker, som i 2016 kunne tilbyde lavere varmepriser end GEV Varme. Det er vi nu noget stolte af. At prisen i 2017 er noget højere, hænger sammen med, at prisen i 2016 var ekstraordinært lav. I husker nok godt, at bortset fra flowafgiften, så havde vi faktisk 3 mdr. hvor varmen var gratis. Men at vi stadig er blandt de billigste 10%, er jo heller ikke så ringe endda. Status på Dupont Dupont leverede i 2016, MWh til GEV Varme. De konverterer i øjeblikket fra kul til flis og samtidig etablerer de røggaskølere. Dvs. der trækkes mere energi ud af røggassen inden denne ledes i skorstenen. Den energi der hentes ud på denne måde har en fin temperatur til fjernvarme, men temperaturen er for lav til DuPont selv kan anvende energien. Der er derfor tale om overskudsvarme, som vi så bruger til fjernvarme. Selve anlægget forventes klar til levering af varme fra primo juni i år. Vi forventer at de årligt kan levere omkring 50% af vort samlede salg i Grindsted. Dette vil betyde, at vi kan klare resten selv på vores egen fliskedel. Dog vil der i spidslast situationer være behov for at producere varme på centralerne på Grønningen og/eller Sydtoften. Forrentning af indskudskapital På det seneste har I kunnet læse i dagspressen, at fjernvarmeforbrugerne i Herning står overfor en ekstraregning, på kr. 172 mio., da selskabet, som leverer varme i Herning, Eniig, har fået medhold i en sag, hvor de ønsker at opkræve de mange millioner, som såkaldt forrentning af indskudskapital. Der er i alt 57 selskaber, som har søgt om tilladelse til opkrævning af forrentning af indskudskapital hos forbrugerne. Af disse 57 selskaber, er de 19 AMBA er ligesom vi er, men jeg vil godt lige slå fast med syvtommersøm, at vi er ikke i blandt de 19 selskaber. Vi har intet behov, og ingen intentioner om, at opkræve disse penge. Ret til eller ikke. Vores fokus er på, at levere varmen i Grindsted til den billigst mulige pris.

7 Mission og vision med den opdaterede Mission og vision Vi har henover vinteren og foråret arbejdet med at opdatere GEV s mission og vision. Som I kan se, så har vi lavet en fælles mission og vision med Grindsted Vandværk. Situationen er den, at vi er i gang med at undersøge mulighederne for at lægge GEV og GV sammen til et selskab. Det vil ikke være nogen revolution, da der allerede er et tæt samarbejde omkring driften. Det vil dog gøre nogle ting lettere i hverdagen for personalet og direktøren, og på den måde jo spare nogle penge. Når vi er videre i processen, så hører I mere om det, da en evt. fusion jo vil kræve vedtagelse af begge nuværende selskabers generalforsamlinger. Afslutning Men inden vi går i gang med spørgerunden, så vil jeg gerne sige tak for godt samarbejde til Grindsted Vandværk og alle andre samarbejdspartnere. Jeg er sikker på, at vi nok skal finde ud af tingene i fællesskab også fremadrettet. En stor tak til alle Grindsted El & Varmeværks medarbejdere. I gør det bare så godt. Jeg er specielt glad for at se det utroligt lave sygefravær, for det må betyde, at der er et godt arbejdsmiljø. Tak til René Heiselberg Gier og tak til mine bestyrelseskollegaer. Det har været en fornøjelse. Og med disse ord, vil jeg overlade beretningen til generalforsamlingen.

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning.

Beretning for Dias: Indledning. Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber. Afslutning. Beretning for 2017. Dias: Indledning Mission og Vision Grøn omstilling Bortfald af grundbeløb Status på Dupont Medejerskaber Afslutning. Dias med Mission Vi har indenfor det seneste år arbejdet en del

Læs mere

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være:

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være: Beretning for 2018. Mission og Vision Grøn omstilling FN s verdensmål Bortfald af grundbeløb Status på Dupont leverancerne Jeg ved godt, at jeg havde dette med på sidste års generalforsamling, men da missionen

Læs mere

Formandens beretning for 2015.

Formandens beretning for 2015. Formandens beretning for 2015. Indledning Grindsted El & Varmeværk A.m.b.A. o GEV A/S o GEV Net A/S o GEV Varme A/S o GEAS A/S o GEV Fiber A/S o Associerede selskaber Ændrede af regningsperioder Lidt om

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING Grindsted El- og Varmeværk

ORDINÆR GENERALFORSAMLING Grindsted El- og Varmeværk ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2017 Grindsted El- og Varmeværk Ordinær Generalforsamling Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formanden afgiver beretning om virksomheden i det forløbne år 3. Det reviderede årsregnskab

Læs mere

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga.

Ledelses beretning for Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Ledelses beretning for 2014-2015. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Der er sket en rokering i bestyrelsen pga. Vagn Brogaard er blevet syg, og har derfor ønsket at blive

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2018 ------------------------------------------------------

Læs mere

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling

Hovedaktiviteter Udviklingen i aktiviteter og økonomiske forhold Efterfølgende begivenheder Den forventede udvikling Ledelses beretning for 2013-2014. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter Værkets hovedaktivitet har i lighed med tidligere år været produktion og salg af el og

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2014 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2014 ------------------------------------------------------

Læs mere

Indledning Tilslutninger

Indledning Tilslutninger Indledning Når jeg ser tilbage på 2. halvår 2018, er der virkelig sket meget i byudviklingen i Billund by og der er rigtig godt. Vi har i et stort omfang været fleksible, for ikke at blive stopklods i

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme.

Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Ledelses beretning for 2012 2013. Velkommen til den årlige generalforsamling i Stoholm Fjernvarme. Hovedaktiviteter. Det er salg af EL og Varme. Antallet af forbruger er pt. 754 Udviklingen i aktiviteter

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

ORDINÆR GENERALFORSAMLING Grindsted El- og Varmeværk

ORDINÆR GENERALFORSAMLING Grindsted El- og Varmeværk ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 Grindsted El- og Varmeværk Ordinær Generalforsamling Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Årsregnskabet 4. Valg til bestyrelsen 5. Valg af revisor 6.

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Grønt Grenaa forude. Sådan bruges energispareaftalen Fjernvarmen ser i en række artikler nærmere på, DANSK FJERNVARMES MAGASIN NR.

Grønt Grenaa forude. Sådan bruges energispareaftalen Fjernvarmen ser i en række artikler nærmere på, DANSK FJERNVARMES MAGASIN NR. DANSK FJERNVARMES MAGASIN NR. 2 MARTS 2017 NYHEDER Forsyningssektor melder samlet ud Forsyningssektoren har formuleret en fælles vision, der sætter en fremadrettet dagsorden i debatten om den danske forsyning.

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk.

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Det første vi i den nye bestyrelsen skulle tage fat på var at få færdig gjort den låne omlægning som den gamle bestyrelse havde påbegyndt. Fordi

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for

VARMEVÆRKETS. skriftlige. beretning. for VARMEVÆRKETS skriftlige beretning for regnskabsåret 2015 Indholdsfortegnelse: Side Forbrugere ------------------------------------------------------------- 3 Regnskabet 2015 ------------------------------------------------------

Læs mere

2012 33.951 målere 11,5 mio. m 2 opvarmet areal 36,0 mio. m 3 fjernvarme/år Omsætning 679 mio. kr. Aalborg Portland. Nordjyllandsværket.

2012 33.951 målere 11,5 mio. m 2 opvarmet areal 36,0 mio. m 3 fjernvarme/år Omsætning 679 mio. kr. Aalborg Portland. Nordjyllandsværket. Aalborg Portland 2012 33.951 målere 11,5 mio. m 2 opvarmet areal 36,0 mio. m 3 fjernvarme/år Omsætning 679 mio. kr. Nordjyllandsværket Reno-Nord Energipolitiske pejlemærker Varmeforsyningsløsninger - klimabelastning

Læs mere

Biogasanlægget Greenfarm se

Biogasanlægget Greenfarm se Biogasanlægget Greenfarm se Forsyner i dag Laurbjerg (1500 syd-vest for anlægget) med fjernvarme. Biogasmotor på anlægget producerer strøm til el-nettet og spildvarme på motor overføres via fjernvarmeledning.

Læs mere

Bestyrelsesberetning for året 2017.

Bestyrelsesberetning for året 2017. Bestyrelsesberetning for året 2017. Endnu et spændende år er gået for Ribe Fjernvarme et rigtig godt år, hvor vi endnu engang har opnået et tilfredsstillende driftsresultat det betyder fortsat konkurrence

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2014/2015 Vamdrup Fjernvarme fik i regnskabsåret 2014/2015 et resultat på 2.219.000 kr. i overskud. Det flotte resultat skyldes blandt

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Torsdag d. 22. august 2013 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Produktion. Motor og generator. Forbrugsfoskelle

Produktion. Motor og generator. Forbrugsfoskelle Motor og generator Der er indlysende fordele ved at producere decentral kraftvarme. Hvis vi kun producerede varme eller hvis vi kun producerede elektricitet ville virkningsgraden hver især ligge på ca.:

Læs mere

PRISSTATISTIK PR. JANUAR 2019

PRISSTATISTIK PR. JANUAR 2019 11. februar 2019 Varme PRISSTATISTIK PR. JANUAR 2019 UDVIKLINGEN I VARMEPRISEN Den gennemsnitlige årlige varmeregning for et standardhus på 130 kvm. udgør 13.163 kr., for de priser, der gælder for forbrugerne

Læs mere

PRISSTATISTIK FOR FJERNVARME- SELSKABER PR. AUGUST 2019

PRISSTATISTIK FOR FJERNVARME- SELSKABER PR. AUGUST 2019 16. september PRISSTATISTIK FOR FJERNVARME- SELSKABER PR. AUGUST UDVIKLINGEN I VARMEPRISEN Den gennemsnitlige årlige fjernvarmeregning for et standardhus på 130 kvm. udgør 12.919 kr. med anvendelse af

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

FJERNVARME PÅ GRØN GAS

FJERNVARME PÅ GRØN GAS FJERNVARME PÅ GRØN GAS GASKONFERENCE 2014 Astrid Birnbaum Det vil jeg sige noget om Fjernvarme - gas Udfordringer Muligheder Fjernvarme i fremtiden Biogas DANSK FJERNVARME Brancheorganisation for 405 medlemmer,

Læs mere

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Tørring Kraftvarmeværk Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Danmark er et foreningsland. Vi har i Danmark en lang tradition for at danne foreninger - med alle mulige forskellige formål. Det

Læs mere

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen

Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen Statskassepåvirkning ved omstilling til store varmepumper i fjernvarmen FJERNVARMENS TÆNKETANK Dato: 15. september 2015 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Kasper Nagel og Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Grindsted Vandværk

Ordinær Generalforsamling Grindsted Vandværk Ordinær Generalforsamling 2017 Grindsted Vandværk Grindsted Vandværk Ordinær Generalforsamling 2017 1. Valg af dirigent 2. Formanden afgiver beretning om virksomheden i det forløbne år 3. Det reviderede

Læs mere

Nyhedsbrev januar 2016

Nyhedsbrev januar 2016 Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme AMBA Kastrupvej 41a 8960 Randers sø 86496888 gjvarme@gjvarme.dk formand.ulk@gmail.com Nyhedsbrev januar 2016 Godt Nytår til Alle Nye Tariffer Der træder nye tariffer i

Læs mere

Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. april 2014.

Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. april 2014. Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. april 2014. 1 Indledning. I de forløbne år har jeg prøvet, at udvælge emner, som jeg skønnede havde generalforsamlingens største interesse, men samtidig synes

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor.

Bestyrelsesmøde nr /2018. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsesmøde nr. 7. 2017/2018 Dato 19. juni 2018, kl. 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var fuldtallig Peter deltager under punkt 4 og 5 Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. 1 Punkt

Læs mere

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned.

Fra 1. januar 2019 følger vi kalenderåret, og dermed rykkes tidspunktet for generalforsamlinger til maj måned. Generalforsamlingen den 9. maj 2019 6. maj 2019 1 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Denne generalforsamling er lidt speciel, da den holdes i maj måned. Tidligere har generalforsamlinger

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006

Notat 16. oktober 2006. Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 2006 Notat 16. oktober 26 Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen 26 Indledning Dansk Fjernvarmes undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark viser, at priserne generelt er steget i

Læs mere

Tørring kraftvarmeværk A.m.b.a Generalforsamling den 22/ Beretning for 2016/2017

Tørring kraftvarmeværk A.m.b.a Generalforsamling den 22/ Beretning for 2016/2017 Tørring kraftvarmeværk A.m.b.a Generalforsamling den 22/11-2017 Beretning for 2016/2017 Nye Forbrugere Vi har 1059 Forbrugere tilsluttet fjernvarme samtidig er der kommet en ny udstykning på Grønlund hvor

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 10. november 2015 5. november 2015 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 188.505 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2018 Regnskabsåret 2017/2018 er på flere måder det sidste år med noget gammelt og starten på noget nyt for varmeværket og forbrugerne. Nørre Snede Varmeværk er gået all in i samarbejdet med Ejstrupholm

Læs mere

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Beretning til Generalforsamling varmeåret 2014/15 1. Valg af dirigent ** Kurt Johansen blev valgt 2. Beretning til generalforsamling - varmeåret 2014/15 Afslutning af varmeår

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Brædstrup Fjernvarme 10. april 2019

Velkommen til generalforsamling i Brædstrup Fjernvarme 10. april 2019 Velkommen til generalforsamling i Brædstrup Fjernvarme 10. april 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse 4.

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME Juli 2018 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i auditoriet Tirsdag, den 28. august

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015

Grevinge varmeværk. Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Grevinge varmeværk Informationsmøde d. 28. oktober 2015 Velkommen! Ved bestyrelsesformand Vagn Ytte Larsen Formål med mødet: Information og dialog Dagsorden Dagsorden Kl. 19.00 Velkommen - Bestyrelsesformand

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018

Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Velkommen til Generalforsamling i Fensmark Fjernvarmeværk torsdag d. 27.09.2018 Formandens beretning for regnskabsåret 2017/2018 Årets resultat er et underskud på kr. 0,3 mio mod et budgetteret underskud

Læs mere

Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a.

Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a. Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a. 1. Indledning Jeg vil som tidligere år, byde alle velkommen og forsøge at give generalforsamlingens deltagere en fyldestgørende

Læs mere

Formandens orientering om driften i det forløbne år til brugermødet den 29. maj 2017

Formandens orientering om driften i det forløbne år til brugermødet den 29. maj 2017 Side 1 af 11 Formandens orientering om driften i det forløbne år til brugermødet den 29. maj 2017 Vi glæder os over den stigende interesse der er for vores lille koncern - Fonden Langelands Elforsyning

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr.

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr. Beretning 2017 Regnskabsåret 2016/2017 har været et år med en hel del aktivitet på værket. Vi indledte ellers året med stor optimisme, idet vi arbejdede intens på at komme til at udnytte spildvarme fra

Læs mere

Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet

Spørgsmål og svar om Pris på afkølingen i Varmeforsyningen - og meget andet Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet senest opdateret den 23. november 2011. Hvorfor indførtes der pris på afkølingen fra 1. januar 2010?... 2 Hvad er afkøling?...

Læs mere

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2017. Torsdag, den 28. september 2017 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Læs mere

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07 FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG DAGSORDEN Området Varmeforbrug i dag Udbygningstakt for fjernvarme Om fjernvarme Jeres indflydelse på projektet OMRÅDET VARMEBEHOV I DAG Varmebehov MWh 1.243 bygninger Samlet

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Bestyrelsens beretning for fjernvarmeåret 2018, aflagt på Haderslev Fjernvarmes årlige generalforsamling, mandag d. 29. april 2019

Bestyrelsens beretning for fjernvarmeåret 2018, aflagt på Haderslev Fjernvarmes årlige generalforsamling, mandag d. 29. april 2019 Bestyrelsens beretning for fjernvarmeåret 2018, aflagt på Haderslev Fjernvarmes årlige generalforsamling, mandag d. 29. april 2019 Kære generalforsamling, Måske skulle vi starte med at ønske os selv tillykke.

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Årsberetning ved generalforsamling

Årsberetning ved generalforsamling Årsberetning ved generalforsamling 27.09.2016 Som sædvanlig på generalforsamlingen skal der af bestyrelsen aflægges beretning for det forløbne år, hvor jeg vil redegøre for, hvad der er passeret, herunder

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling afholdt den 28. oktober 2015 Uggelhuse-Langkastrup Varmeværk

Referat af ordinær generalforsamling afholdt den 28. oktober 2015 Uggelhuse-Langkastrup Varmeværk Referat af ordinær generalforsamling afholdt den 28. oktober 2015 Uggelhuse-Langkastrup Varmeværk Den 27. januar 2016 afholdes informationsmøde i Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk AmbA i Hørning Forsamlingshus

Læs mere

Vil du gerne holde din varmepris i ro?

Vil du gerne holde din varmepris i ro? Vil du gerne holde din varmepris i ro? Ta din returtemperatur og følg din afkøling. Se indeni 1 LYSTRUP FJERNVARME Varmen fortsætter med at være billig - bare du bruger den fornuftigt I Lystrup, Elsted

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Referat: Ordinær generalforsamling afholdt den 27. september 2016 kl Danhostel Blåvandshuk, Oksbøl

Referat: Ordinær generalforsamling afholdt den 27. september 2016 kl Danhostel Blåvandshuk, Oksbøl Referat Ordinær generalforsamling afholdt den 27. september 2016 kl. 19.30 Danhostel Blåvandshuk, Oksbøl Fremmødte: 46 personer inkl. bestyrelsen og personale Formanden Erhardt Jull bød alle velkommen

Læs mere

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2007/2008 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Sidste år kunne vi oplyse at det nok kun ville være et spørgsmål om tid, inden olieprisen gik op over 100 dollar. Nu kan vi konstatere, at

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 8. november 2016 3. november 2016 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 195.225 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Ting tager tid, og nogen ting tager bare længere tid end forventet. Da vi stod ved sidste års generalforsamling, havde vi netop vedtaget fusionen

Læs mere

Ifølge Dansk Energis analyse kan stigningen i grundbeløbsstøtten forklare størstedelen eller 72 % af faldet i fjernvarmepriserne fra 2010 til 2016.

Ifølge Dansk Energis analyse kan stigningen i grundbeløbsstøtten forklare størstedelen eller 72 % af faldet i fjernvarmepriserne fra 2010 til 2016. Analyse Dok. ansvarlig: JFH Sekretær: Sagsnr.: s2015-731 Doknr: d2016-13799-36.0 12-10-2016 Grundbeløbet og betydning for fjernvarmeprisen Resume De naturgasfyrede decentrale kraftvarmeværker modtager

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive.

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive. Beretning for 2008/2009 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Efter at olieprisen og der med gasprisen for et par år siden var helt oppe at vende, har vi her i forbindelse med finanskrisen haft olieprisen

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 7. ordinære generalforsamling lørdag den 1. april 2006 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Vindåret Vindåret 2005

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012

Assens Fjernvarme Amba. 53. ordinære generalforsamling. Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Assens Fjernvarme Amba 53. ordinære generalforsamling Torsdag d 20. september 2012 på Marcussens Hotel. Beretning for 2011 / 2012 Disposition: 1. Indledning. 2. Generelle forhold. 3. Produktion. 4. Distribution.

Læs mere

Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen

Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen Fjernvarmepriserne i Danmark - Resultatet af prisundersøgelsen Indledning Den undersøgelse af fjernvarmepriserne i Danmark, som DFF netop har gennemført, viser ikke overraskende, at der er en meget stor

Læs mere

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi BILAG 4 Marginal selskabsøkonomi Selskabsøkonomi For at kunne vurdere den økonomiske konsekvens af anlægsbudgettet er der udarbejdet en selskabsøkonomisk marginal betragtning for Næstved Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Nyhedsbrev Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme Maj 2015 Tak for sidst

Nyhedsbrev Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme Maj 2015 Tak for sidst Nyhedsbrev Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarme Maj 2015 Tak for sidst Bestyrelsen vil gerne starte med at takke for det store fremmøde til vores informationsmøde i Hørning. Hvor der var plads til alle, næsten

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

GRUNDBELØB ELLER EJ HVAD BETYDER DET FOR FJERNVARMENS VARMEPRISER I FORHOLD TIL INDIVIDUEL VARMEFORSYNING?

GRUNDBELØB ELLER EJ HVAD BETYDER DET FOR FJERNVARMENS VARMEPRISER I FORHOLD TIL INDIVIDUEL VARMEFORSYNING? GRUNDBELØB ELLER EJ HVAD BETYDER DET FOR FJERNVARMENS VARMEPRISER I FORHOLD TIL INDIVIDUEL VARMEFORSYNING? Dato: 28. oktober 2014 Udarbejdet af: Nina Detlefsen Kontrolleret af: Jesper Koch Beskrivelse:

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 30. marts 2016.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 30. marts 2016. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 30. marts 2016. Bestyrelsens beretning Indledning 2015 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

5. Forslag fra bestyrelsen, herunder fremlæggelse af evt. investeringsplaner for kommende år

5. Forslag fra bestyrelsen, herunder fremlæggelse af evt. investeringsplaner for kommende år Referat Af generalforsamling Mandag den 05.11.2018 kl. 19.30 i Løgstrup hallen. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling mandag den 29. juni 2015. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 55 ens 20ende

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling onsdag den 29. juni 2016. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 56 ens 20ende

Læs mere

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018

Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Støvring Kraftvarmeværk a.m.b.a. Generalforsamling 27.03.2019 Beretning for varmeåret 2.halvår 2018 Omlægning af regnskabsåret I foråret 2018 afholdt vi 2 ekstraordinære generalforsamlinger grundet omlægning

Læs mere

Jørgen Kristensen

Jørgen Kristensen Jørgen Kristensen GEV Varme A/S 2017 Kurve fra Dansk Fjernvarme GEV Varme A/S 2018 Moderselskab Kommercielle selskaber Regulerede selskaber GEV A/S er administration for en del eksterne selskaber

Læs mere

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til

Rudehaven. Kassererberetning for regnskabsåret til Kassererberetning for regnskabsåret 01.06.2013 til 31.05.2014 Regnskab og budget. Året 2013/2014 sluttede med et overskud på kr. 574.760,- hvor vi havde budgetteret med et Kr. 0,- resultat. Af store poster

Læs mere

Velkommen til informationsmøde

Velkommen til informationsmøde Velkommen til informationsmøde Fjernvarme til Dråby Dagsorden 1. Velkommen 2. Ebeltoft Fjernvarme 3. Hvad er fjernvarme 4. Hvorfor vælge fjernvarme 5. Pause 6. Hvad koster det 7. Tidsplan 8. Evt. 1. Informationsmøde

Læs mere

CLEVER TEMA: Opladning

CLEVER TEMA: Opladning Kære elbilist Nu har du forhåbentlig gjort dig en række erfaringer med at køre i elbil vi er glade for, at du deler de erfaringer med os til fordel for projektet. I denne nyhedsmail vil vi gerne fortælle

Læs mere

Din fjernvarmepris bliver mere fair

Din fjernvarmepris bliver mere fair Din fjernvarmepris bliver mere fair Nye tariffer: Mere retfærdige, mere moderne Fra 1. januar 2019 tager vi et langt skridt mod en mere retfærdig og moderne afregning. Samlet set forbliver varmeprisen

Læs mere

Fremtidige produktionsmuligheder

Fremtidige produktionsmuligheder Fremtidige produktionsmuligheder Hvilke muligheder har vi? Biomassevarme. Ikke lovligt at skifte til afgiftsfrit brændsel. Biomassekraftvarme. Lovligt at anvende afgiftsfrit brændsel men p.t. meget lave

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling den inkl. formandens beretning

Referat fra ordinær generalforsamling den inkl. formandens beretning Referat fra ordinær generalforsamling den 27.09.17 inkl. formandens beretning 1. Karsten Møller Madsen blev valgt til dirigent Det blev bemærket, at indkaldelsen til generalforsamlingen ikke indeholdt

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME April 2019 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i hallen Torsdag, den 23. maj 2019

Læs mere