Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017"

Transkript

1 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 ERHVERVSMÅLING PROMONITOR

2 Indhold - erhvervsmåling ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR Indledning 2. Rapportafsnit erhvervslivets vurdering 3. Resumé hovedkonklusioner 4. Kendskab 5. Kunder eller gæster i forbindelse med SL 6. Effekt på omsætningen 7. Lejrarmbåndet Skejserne 8. Opbakning til SL 9. Lejrens effekt 10. Åbne svar hvorfor værtskabet var en god eller dårlig idé 11. Åbne svar hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende arrangementer / events til Sønderborg kommune 12. Virksomhederne

3 1. Indledning ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Undersøgelsens formål er at belyse erhvervslivets oplevelse og vurdering af den spejderlejr som fandt sted sidste uge i juli 2017 i Sønderborg Kommune. Lejren er danmarkshistoriens hidtil største. De adspurgte i erhvervsmålingen omfatter udvalgte brancher, herunder kulturaktører. Følgende hovedbrancher indgår: Detailhandel Erhvervsservice Fritidsaktiviteter Overnatning Restauration Transport Undersøgelsen er udsendt som s til virksomhederne. Listen over virksomheder er stillet til rådighed af Vækstrådet i Sønderborg. Erhvervslivet er spurgt på samme forudsætninger som andre virksomheder, dvs. uden yderligere eller uddybende oplysninger om eventen. Således er virksomhederne ikke eksplicit oplyst om kommunens bevæggrunde, økonomi eller forventninger. Oplægget til virksomhederne: Til virksomheden: (virksomhedens navn). Sønderborg Kommune har netop været vært for en stor begivenhed. Vi håber du vil besvare en kort undersøgelse om dette. Dine svar er vigtige for arbejdet med udviklingen af vores kommune. Besvarelsen tager cirka 5 minutter og vi skal bruge svarene senest den 31. august 2017.

4 Fakta Kunde: Sønderborg Kommune Leverandør: Promonitor Metode: med link til spørgsmål Dataindsamling afsluttet: Antal virksomheder inviteret (netto): 185 Antal svar (netto): 85 Svarprocent: 46 % Stikprøveusikkerhed på totaler højst: +/- 10 % Rapportdato:

5 Undersøgelsens sikkerhed Svarprocenten på 46% er acceptabel. Den statistiske stikprøveusikkerhed er den værdi som svaret med 95% sikkerhed ville være inden for, hvis man havde spurgt alle personer i populationen. Med det afgivne antal svar er usikkerheden på totaler højst ca. 10 % i midten af skalaen, mens den på underliggende svar vil være højere. Nedenstående figur kan bruges om guideline for den statistiske usikkerhed.

6 Læsning af indeks Omregning af svar-skala til ét indekstal benyttes for nemmere at kunne sammenligne resultater. En svarskala (f.eks. enighed på en 1-5 skala) omregnes til ét indekstal fra således: Helt uenig, skala 1 = indeks 0 Delvis uenig, skala 2 = indeks 25 Hverken-eller, skala 3 = indeks 50 Delvis enig, skala 4 = indeks 75 Helt enig, skala 5 = indeks 100 Eksempel på indeks figur: Antal svar Procent Antal svar, uden ved ikke Indeks 0-100

7 2. Rapportafsnit erhvervslivets vurdering ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017

8 3. Resumé hovedkonklusioner ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Kendskab til SL Gæster / kunder i forbindelse med SL Effekt på omsætningen Brug af lejrarmbåndet Skejsere Opbakning til lejren Lejrens effekt Konklusion: kendskabet til lejen er med 99 procent hos de adspurgte virksomheder så højt som det kan blive. Omkring hver anden af virksomhederne har haft kunder eller gæster i forbindelse med SL. Fordelt på brancher (sammenlagte branchegrupper), er det særligt restaurant, overnatning og fritid, der har nydt godt af ekstra kunder. Dernæst kommer erhvervsservice og transport, mens detailhandel er den branchegruppe, hvor færrest af de besvarende virksomheder har kunnet bemærke ekstra kunder. Omkring 6 ud af 10 virksomheder, som har haft kunder i forbindelse med SL, har bemærket en positiv effekt på omsætningen. Blandt de virksomheder, som har bemærket ekstra kunder, har omkring 57 procent set en positiv effekt på omsætningen, mens omkring 38 procent ikke har kunnet bemærke nogen omsætningseffekt. Den gennemsnitlige effekt på omsætningen angives til 13 procent. Lejrarmbåndet Skejserne er et betalingsmiddel anvendt af deltagerne. Kun omkring 6 procent af virksomhederne har kunne tage imod betaling gennem armbåndet. Dermed taler ikke meget for armbåndets succes som betalingsmiddel. Konklusion: opbakningen til spejderlejren er overvældende. Med en indeksværdi på omkring 90 på spørgsmålene om lejren var en god idé, hhv. om kommunen i fremtiden skulle forsøge at tiltrække lignende events til kommunen, er opbakningen meget høj. Niveauet svarer til, at virksomhederne i gennemsnit svarer mellem god idé og meget god idé, med pil opad. Konklusion: SL styrker kommunen som godt sted at være turist, at bo og styrker erhvervslivet. Som det mest positive ses, at SL styrker kommunen som sted at være turist, derefter at det styrker kommunen som et godt sted at bo. Ligeledes positiv vurdering ses på, at SL styrker erhvervslivet i Sønderborg kommune. Stadig positivt men i lavere grad ser virksomhederne på SL som noget, der gør en mere stolt over at drive virksomhed i kommunen.

9 4. Kendskab ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Ved du, at Sønderborg Kommune den juli var vært for Spejdernes Lejr 2017? Konklusion: kendskabet til lejen er med 99 procent hos de adspurgte virksomheder så højt som det kan blive.

10 5. Kunder eller gæster i forbindelse med SL Har du haft kunder/gæster, der var i Sønderborg i forbindelse med spejderlejren? Har du haft kunder/gæster, der var i Sønderborg i forbindelse med spejderlejren? Krydset med: Branche-gruppe Omkring hver anden af virksomhederne har haft kunder eller gæster i forbindelse med SL. Fordelt på brancher (sammenlagte branchegrupper), er det særligt restaurant, overnatning og fritid, der har nydt godt af ekstra kunder. Dernæst kommer erhvervsservice og transport, mens detailhandel er den branchegruppe, hvor færrest af de besvarende virksomheder har kunnet bemærke ekstra kunder. Yderligere opdelt på brancher, træder særligt overnatning og restauration frem som brancher, der har bemærket ekstra kunder (omstående graf).

11 Har du haft kunder/gæster, der var i Sønderborg i forbindelse med spejderlejren? Krydset med: Branche Procentfordeling: har haft kunder/gæster i forbindelse med SL.

12 6. Effekt på omsætningen Hvis du ser på omsætningen i perioden, hvilken effekt vil du samlet set vurdere, at spejderlejren har haft på omsætningen? Hvis du ser på omsætningen i perioden, hvilken effekt vil du samlet set vurdere, at spejderlejren har haft på omsætningen? Krydset med: Branche-gruppe Omkring 6 ud af 10 virksomheder, som har haft kunder i forbindelse med SL, har bemærket en positiv effekt på omsætningen. Blandt de virksomheder, som har bemærket ekstra kunder, har omkring 57 procent set en positiv effekt på omsætningen, mens omkring 38 procent ikke har kunnet bemærke nogen omsætningseffekt. Fordelt på brancher (sammenlagte branchegrupper), er det særligt restaurant, overnatning og fritid, samt erhvervsservice og transport, der har bemærket større omsætning og herunder er det særligt gruppen overnatning, der har bemærket det (omstående graf). Detailhandel har med 23 procent i mindre grad kunnet bemærke positiv effekt på omsætningen.

13 Hvis du ser på omsætningen i perioden, hvilken effekt vil du samlet set vurdere, at spejderlejren har haft på omsætningen? Krydset med: Branche ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Effekt fordelt på brancher. Gennemsnitlig procentstigning Den gennemsnitlige effekt på omsætningen angives til 13 procent. Tallet må tages med forbehold, da kun 19 ud af de besvarende virksomheder har ønsket at besvare dette spørgsmål.

14 7. Lejrarmbåndet Skejserne ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Kunne din virksomhed tage mod betaling gennem Spejdernes lejrarmbånd, med betalingssystemet kaldet "Skejsere"? Lejrarmbåndet Skejserne er et betalingsmiddel anvendt af deltagerne. Kun omkring 6 procent af virksomhederne har kunne tage imod betaling gennem armbåndet. Dermed taler ikke meget for armbåndets succes som betalingsmiddel.

15 8. Opbakning til SL ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks Konklusion: opbakningen til spejderlejren er overvældende. Med en indeksværdi på omkring 90 på spørgsmålene om lejren var en god idé, hhv. om kommunen i fremtiden skulle forsøge at tiltrække lignende events til kommunen, er opbakningen meget høj. Niveauet svarer til, at virksomhederne i gennemsnit svarer mellem god idé og meget god idé, med pil opad. Det er sjældent man ser så stor opbakning til kommunale initiativer. Det er næsten den samme grad af opbakning, der ses blandt kommunes borgere. Opbakningen må siges at være massiv: 88 procent mener værtskabet var en god idé. 95 procent mener, at kommunen bør forsøge at tiltrække lignende events til kommunen i fremtiden.

16 Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Procentfordelinger var SL værtskabet en god eller dårlig idé, hhv. god eller dårlig idé fremover at tiltrække lignende events til kommunen.

17 Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Opdelt på: Branche Indeks Opbakningen er høj på tværs af brancher kun i transportbranchen ses en lidt lavere grad af opbakning.

18 Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Opdelt på: Branche Indeks Opbakningen er høj på tværs af brancher kun i transportbranchen ses en lidt lavere grad af opbakning til fremtidige arrangementer.

19 9. Lejrens effekt ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks Konklusion: Konklusion: SL styrker kommunen som godt sted at være turist, at bo og styrker erhvervslivet. På 3 ud af 4 områder, ser virksomhederne særdeles positivt på lejrens effekt. Som det mest positive ses, at SL styrker kommunen som sted at være turist, derefter at det styrker kommunen som et godt sted at bo. Ligeledes positiv vurdering ses på, at SL styrker erhvervslivet i Sønderborg kommune. Stadig positivt men i lavere grad ser virksomhederne på SL som noget, der gør en mere stolt over at drive virksomhed i kommunen.

20 Lejren effekt SL styrker: - Kommunen som godt sted at bo: 84 procent er enige/delvis enige - Kommunen som godt sted at være turist: 95 procent er enige/delvis enige - Kommunens erhvervsliv: 83 procent er enige/delvis enige - Stoltheden over at drive virksomhed i kommunen: 59 procent er enige/delvis enige

21 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at bo? Opdelt på: Branche Indeks SL styrker kommunen som godt sted at bo (indeks 0-100): Der er meget positive vurderinger på tværs af næsten alle brancher. De mest positive vurderinger kommer fra brancherne overnatning og detailhandel. Den mindst positive kommer fra branchen transport.

22 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker kommunen som et godt sted at være turist? Opdelt på: Branche ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks SL styrker kommunen som godt sted at være turist (indeks 0-100): Der er særdeles positive vurderinger på tværs af alle brancher.

23 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer styrker erhvervslivet i Sønderborg Kommune? Opdelt på: Branche ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Indeks SL styrker erhvervslivet (indeks 0-100): Der er positive vurderinger på tværs af næste alle brancher. Den mest positive vurdering kommer fra branchen fritidsaktiviteter. Den mindst positive kommer fra branchen transport.

24 Grad af enighed - At spejderlejren og lignende arrangementer gør mig mere stolt over at drive virksomhed i Sønderborg Kommune? Opdelt på: Branche Indeks SL gør mig mere stolt over at drive virksomhed i Sønderborg kommune (indeks 0-100): Der er moderate til positive vurderinger på tværs af brancherne. Den mindst positive kommer fra branchen erhvervsservice.

25 10. Åbne svar hvorfor værtskabet var en god eller dårlig idé Hvorfor god eller dårlig idé, at Sønderborg var vært Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Branche Der kommer flere mennesker til Sønderborg i den tid lejren er her. Meget god idé Detailhandel Området var fint til det og et skal de jo være. God idé Detailhandel Det er meget god ide at få mennesker til Sønderborg. Både kendskab til Sønderborg og ekstra omsætning i Sønderborg. Masser af besøgende som har lært Sønderborg at kende. Positiv omtale af Sønderborg. Kan kun se positivt i det. Meget god idé Meget god idé Detailhandel Detailhandel Det giver awarness om byen og trækker turister til i den periode det vare. Meget god idé Detailhandel Det er pr for byen Meget god idé Detailhandel Pr Meget god idé Overnatning Super godt for vores landsdel. Nordals kunne godt have brugt noget mere omtale og aktiviteter Meget god idé Overnatning Store begivenheder skaber altid ekstra muligheder for turisterhvervet som vi er en del af. Også efterfølgende. Meget god idé Overnatning Det er altid godt at sætte Sønderborg på landkortet God idé Overnatning det er godt for byen Meget god idé Overnatning Meget overrasket over den påvirkning det har haft for vor forretning og hvordan Sønderborg er kommet på landkortet i resten af DK. Vi er med om 5 år så invitere dem igen, når de har møde i marts Alt reklame for egnen er god. Lejren var en mulighed for at vise skønheden af vores landsdel og evner til at håndterer store opgaver overfor hele landet. Meget god idé Meget god idé Overnatning Restaurationsvirksomhed God omtale af byen Meget god idé Restaurationsvirksomhed

26 Hvorfor god eller dårlig idé, at Sønderborg var vært Synes du, at det var en god eller dårlig idé, at Sønderborg Kommune var vært for lejren? Branche God markedsføring af byen Meget god idé Restaurationsvirksomhed øger indkomst for Sønderborg Meget god idé Restaurationsvirksomhed Det skaber ekstra omsætning til butikker, overnatningssteder m.m. Giver forhåbentligt et godt indtryk af Sønderborg, som gør at spejdere og deres familier får lyst til at besøge Sønderborg igen. Arrangementet var godt, og velbesøgt. Næste års turist-tal skal afgøre hvorvidt det har været pengene værd. Meget god idé Hverken en god eller dårlig idé Restaurationsvirksomhed Restaurationsvirksomhed Det var en oplevelse for spejder God idé Transport

27 11. Åbne svar hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende arrangementer / events til Sønderborg kommune Hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende events til kommunen Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Branche Reklame for egnen God idé Detailhandel Intet må stå stille. God idé Detailhandel Igen, positiv omtale er altid godt. Meget god idé Detailhandel Så længe det er besøgende der har for øje at købe varer i de lokale butikker God idé Detailhandel Det er med til at give kommunen et godt brand, og vil bidrage til at tiltrække dygtig arbejdskraft fra andre regioner. Meget god idé Detailhandel Der er med til at markedsføre byen, og give liv og aktiviteter til byen Meget god idé Detailhandel Sønderborg kommune har afholdt flere større begivenheder i år, og har været rigtig god til det! Det gør byen mere spændende og attraktiv, for både indbyggere og besøgende, hvilket må siges at være en win win situation! Meget god idé Fritidsaktiviteter Vil være rigtig godt, men husk hele kommunen. Meget god idé Overnatning Bare ikke hvis Sønderborg kommune skal konkurrere med de virksomheder der er i kommunen God idé Overnatning det skaber noget godt for Sønderborg Meget god idé Overnatning Bare det ikke koster borgerne for mange penge - skatteprocenten er efterhånden relativ høj. God idé Restaurationsvirksomhed det vil gavne hele byens handlende og ikke mindst vore restauranter Meget god idé Restaurationsvirksomhed

28 Hvorfor god eller dårlig idé at tiltrække lignende events til kommunen Det er god markedsføring for kommunen, som kan gøre at besøgende kommer tilbage til Sønderborg som turister og det kan give kommunen god omtale, så andre får lyst til at bosætte sig her. det er jo altid kun Sønderborg by der bliver fremhævet og ikke de små lokal samfund selv om de også har meget at byde på alt afhængig af hvad man ønsker med tiltrækningen. Fjëllräven og salomon folket ligger ikke den samme handel i byen som brandmænd eller LCI damer gør. (til væsentlig billigere penge) Synes du, at det er en god eller dårlig idé, hvis Sønderborg Kommune i fremtiden forsøger at trække lignende arrangementer/events til kommunen? Meget god idé Hverken en god eller dårlig idé God idé Branche Restaurationsvirksomhed Restaurationsvirksomhed Restaurationsvirksomhed Kommunen skal spare mere penge Hverken en god eller dårlig idé Transport

29 Samlet set, hvilken betydning har det efter din mening for Sønderborg Kommune, at spejderlejren er blevet afholdt? Vi er blevet lands og verdenskendt, det betyder både noget for erhvervet men også for uddannelser osv. For mig har det ikke haft betydning fordi jeg har haft renoveringslukket som altid om sommeren. Men for kommunen synes jeg var det en flot overregional reklame. O.K. betydning Jeg tror ikke på den helt store betydning. Kendskab til vores landsdel. Håber det har vagt interesse hos spejderne og besøgende. Stor betydning Jeg håber på at mere turister vil gerne komme til Sønderborg Der er kommet omtale om Sønderborg over hele landet på en positiv måde For vores butik har det ikke haft nogen betydning. Stor betydning. Man skal dog fremadrettet måske nok placere nogle af disse events i andre byer end lige Sønderborg. Spejderlejren kan ikke sammenlignes med de andre større ting der har været gennem de sidste par år. Den har ikke bidraget med noget til nattelivet. Stort betydning flere folk og mere liv betyde at Sønderborg blive en fede by Stor betydning. Bare fedt Dejligt at se så mange friske mennesker

30 12. Virksomhederne ERHVERVSMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 Område Branche

Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager

Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager 2017 Områdeudvikling i Sønderborg Kommune Augustenborg & Broager SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT OM AUGUSTENBORG OG BROAGER PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Rapport om Augustenborg & Broager. Side 1 Indledning...

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2012 RAPPORT AUGUST 2012 INDHOLD 1 2 3 4 5 INDLEDNING OG SAMMENFATNING Side 3 ØKONOMISKE EFFEKTER PÅ KORT SIGT Side 10 GÆSTERNES VURDERING AF HOLSTEBROEGNEN Side 18 BORGERNES

Læs mere

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017

Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 2017 Sønderborg Kommune Spejderlejr 2017 SØNDERBORG KOMMUNE SPEJDERLEJR 2017 BORGERMÅLING PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold - borgermåling BORGERMÅLING OM SPEJDERLEJR 2017 1. Indledning 2. Rapportafsnit

Læs mere

Frederikssund Kommune

Frederikssund Kommune 2015 Frederikssund Kommune RAPPORT OM KOMMUNIKATION OG KONTAKT BORGERUNDERSØGELSE 2015 PROMONITOR www.promonitor.net Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen... 4 Undersøgelsens sikkerhed... 5 Om indeks...

Læs mere

Fakta om Spejdernes Lejr 2012

Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Fakta om Spejdernes Lejr 2012 Vidste du at: Lejrens afvikling blev en stor succes målt på samtlige parametre. 7.300 spejdere deltog på Spejdernes Lejr, hvor af de 26.400 spejdere

Læs mere

SEE 20:10 KFUM-spejdernes korpslejr. Undersøgelse af effekter blandt deltagere, borgere og erhverv

SEE 20:10 KFUM-spejdernes korpslejr. Undersøgelse af effekter blandt deltagere, borgere og erhverv SEE 20:10 KFUM-spejdernes korpslejr Undersøgelse af effekter blandt deltagere, borgere og erhverv RAPPORT 4. OKTOBER 2010 INDHOLD 1. RESUMÉ... 4 2. INDLEDNING... 6 2.1 Baggrund og formål... 6 2.2 Undersøgelse

Læs mere

Kommunikation i Ringsted Kommune

Kommunikation i Ringsted Kommune 2016 Kommunikation i Ringsted Kommune RINGSTED KOMMUNE KOMMUNENS KOMMUNIKATION, 21. OKTOBER 2016 PROMONITOR Info@promonitor.dk Indhold Ringsted Kommune. Kommunens kommunikation 2016. Side 1 Indhold...

Læs mere

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014

Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Rapport resumé om oplevelser i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, april 2014 Indledning Om undersøgelsen Undersøgelsen er udsendt via e-mail, til Ringsted Kommunes Borgerpanel. Deltagernes

Læs mere

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ

ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ ANALYSE AF OPBAKNING TIL NY HÆRVEJSMOTORVEJ Side 1 Udgivelsesdato : Februar 2015 Udarbejdet : René Fåborg Kristensen, Muhamed Jamil Eid Kontrolleret : Brian Gardner Mogensen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte 18. maj 2009 Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte Erhvervskonjunkturer. Hver anden mindre virksomhed i Region Midtjylland forventer færre ansatte. I virksomheder med over

Læs mere

Kommunerne leverer historisk godt erhvervsklima

Kommunerne leverer historisk godt erhvervsklima Af konsulent Thorbjørn Baum, thob@di.dk September 2017 Kommunerne leverer historisk godt erhvervsklima De danske virksomheder er mange steder godt tilfredse med erhvervsklimaet. Og virksomheder i kommuner

Læs mere

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE

EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE EFFEKTMÅLING AF SPEJDERNES LEJR 2017 SØNDERBORG KOMMUNE RAPPORT - AUGUST 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 3 5 8 13 21 25 INTRODUKTION KONKLUSIONER ØKONOMISKE EFFEKTER INDTRYK OG BRUG AF OMRÅDET SPEJDERLEJRENS

Læs mere

Forretningsplanen hjælper væksten i ambitiøse virksomheder

Forretningsplanen hjælper væksten i ambitiøse virksomheder 15. oktober 2011 Forretningsplanen hjælper væksten i ambitiøse virksomheder Forretningsplanen. Hver anden virksomhed i regionen har en nedskrevet forretningsplan, som beskriver alle aspekter af virksomheden.

Læs mere

TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE

TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE Antal svar: 306 Svarprocent: 37% BAGGRUND OG SVARPROCENTER Furesø Kommune har i samarbejde med Rambøll Management Consulting gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014

Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Rapport om kommunikation i Ringsted Kommune Udarbejdet for Ringsted Kommune, august 2014 Indhold Indledning... 4 Om undersøgelsen... 4 Oplægget til borgerne... 5 Sådan læses grafikken... 6 Kommunens information...

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 Indhold Om 2017 undersøgelsen... 2 Undersøgelsens brug af indeks... 3 Læsning af grafik... 4 Overblik over kommunes image... 5 Udvikling af

Læs mere

Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark

Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark [0] Dansk KundeIndex 2003 skadesforsikring Kundernes tilfredshed med skadesforsikringsselskaberne i Danmark Hovedresultater Indledning og metode For tredje år i træk gennemføres en samlet kundetilfredshedsundersøgelse

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE

HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE September 2016 HVER TREDJE VIRKSOMHED SØGER FORGÆVES EFTER MEDARBEJDERE Flere og flere virksomheder må opgive at finde de medarbejdere, de har brug for til at løse deres opgaver og udvikle deres forretning.

Læs mere

Konjunkturanalyse. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande

Konjunkturanalyse. Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Konjunkturanalyse Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande Marts 2010 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 17. 26. marts 2010 Målgruppe: Virksomheder i Herning & Ikast-Brande

Læs mere

Evaluering af regeringens vækstudspil

Evaluering af regeringens vækstudspil Evaluering af regeringens vækstudspil Regeringen fremlagde 8. maj et udspil til en vækstpakke. Udspillet indeholder forslag til en lang række tiltag, som skal forbedre rammevilkårene for virksomheder lige

Læs mere

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen

I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen Indledning 3 I Halsnæs tør vi og vi tør også sammen 4 Brændende platform Vækst 6 Brændende platform Faglighed og uddannelsesniveau 8 Brændende platform Sundhed og

Læs mere

Udviklingspolitik for Odder Kommune

Udviklingspolitik for Odder Kommune Udviklingspolitik for Odder Kommune Hovedmålet for Udviklingspolitikken for Odder Kommune er at styrke udviklingen i Kommunen i bred forstand. Men visse delområder skal have højere prioritet end andre.

Læs mere

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech

Hver femte virksomhed kan levere Cleantech 28. oktober 2010 Hver femte virksomhed kan levere Cleantech Cleantech. Hver femte virksomhed i Region Midtjylland leverer Cleantechprodukter og - løsninger i form af for eksempel energi fra vedvarende

Læs mere

2016 INDSATS- EVALUERING

2016 INDSATS- EVALUERING 2016 INDSATS- EVALUERING INDHOLD INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 KENDSKAB & KONTAKT... 4 OVERORDNET TILFREDSHED MED SORØ ERHVERV... 5 TILFREDSHED MED YDELSER... 7 TILFREDSHED MED KOMMUNIKATION...

Læs mere

4 ud af 10 virksomheder mangler strategi for sikring af kompetencer

4 ud af 10 virksomheder mangler strategi for sikring af kompetencer 13. december 2010 4 ud af 10 virksomheder mangler strategi for sikring af kompetencer Strategisk kompetenceudvikling i virksomheden. 44 procent af de små og mellemstore virksomheder har ikke en strategi

Læs mere

Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100

Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune. Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Borger Monitor 2011 Borgernes mening om Ringsted Kommune Borgerpanelmåling, april 2011 Promonitor. Telefon 4444 9100 Tilfredshedsmåling 2011 Borgernes syn på kommunen Tilfredshed på hovedområderne Holdninger

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Plejeboligområdet: Resultater på tværs af de deltagende kommuner Deloitte Business Consulting A/S Maj 2010 Indledning Som

Læs mere

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013 Indstilling Til Magistraten Den 31. oktober 2013 Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr 2017 ønsker at indlede en proces med at hverve Spejdernes Lejr 2017. Aarhus Kommune 1. Resume ønsker at indlede en

Læs mere

Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats

Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats Evalueringsrapport Virksomhedsundersøgelse af den kommunale beskæftigelsesindsats Udarbejdet for Skanderborg Kommune December David Mortensen Karsten Drejer Indhold Resume... 3 Sammenfatning/anbefaling...

Læs mere

Har I totalt rygeforbud på virksomhedens matrikel (altså såvel indenfor som udenfor)? 76%

Har I totalt rygeforbud på virksomhedens matrikel (altså såvel indenfor som udenfor)? 76% Notat Rygning i erhvervslivet Til: Dansk Erhverv Fra: MJC/MMM Rygning bliver stadig mindre udbredt blandt danskerne, og mange steder er det ikke længere tilladt at ryge. Dansk Erhverv har i juni 2014 undersøgt,

Læs mere

Sløj vækstoptimisme i region Midtjylland

Sløj vækstoptimisme i region Midtjylland 6% 14% 24% 22% 12% 17% 16% 42% 37% 46% 36% 37% 38% 36% 41% 41% 42% 48% 42% 26% 32% 52% 46% 34% 18% 14% 32% 38% 50% 36% 32% 3. marts 2012 Sløj vækstoptimisme i region Midtjylland Erhvervskonjunkturer. På

Læs mere

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016

Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Formandens beretning i Sønderborg Handel 2016 Kære alle, Det er første år jeg står som formand for Sønderborg Handel og skal aflægge beretning, og en erkendelse som formand er, at mange har en mening og

Læs mere

Kompetenceudvikling som vækstmotor

Kompetenceudvikling som vækstmotor Ofte Indimellem Sjældent Aldrig Antal Jysk Analyse 3. november 2011 Kompetenceudvikling som vækstmotor Kompetencer. Manglende kompetencer hos medarbejderne koster ordrer hos de små og mellemstore virksomheder

Læs mere

Udvikling af nye produkter og services er vigtigt for midtjyske virksomheder

Udvikling af nye produkter og services er vigtigt for midtjyske virksomheder 18. maj 2009 Udvikling af nye produkter og services er vigtigt for midtjyske virksomheder Udvikling. Flertallet af små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland anser udvikling af nye produkter

Læs mere

December i ungdomsboliger

December i ungdomsboliger December 2013 i ungdomsboliger Himmerland Boligforening har undersøgt benyttelsen af fællesarealerne i udvalgte ungdomsboliger. Undersøgelsen er lavet, da der de senere har været ekstra fokus på at udvikle

Læs mere

Konjunkturanalyse. Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013

Konjunkturanalyse. Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013 Konjunkturanalyse Udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme for Billund ErhvervsFremme Februar 2013 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden 23.01 07.02.2013 Målgruppe 432 virksomheder

Læs mere

Til kamp for øget produktivitet

Til kamp for øget produktivitet 14. marts 2012 Til kamp for øget produktivitet Produktivitet. 83 procent af de små og mellemstore virksomheder i Region Midtjylland har fokus på, at forbedret produktivitet kan øge deres indtjening. I

Læs mere

25,0 20,0 15,0 10,0 5,0. Antal gæster Omsætning 0,0

25,0 20,0 15,0 10,0 5,0. Antal gæster Omsætning 0,0 Medlemsanalyse Af Jonas Kjær & Benedikte Rosenbrinck TEMA: Branchens forventninger til 2009 og 2010 HORESTA har valgt gennem i alt fire analyser at sætte fokus på den aktuelle økonomiske afmatning og konsekvenserne

Læs mere

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING

MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING MIDTVEJSEVALUERING AF VIRKSOMHEDER I TEKNOLOGISK UDVIKLING VÆKSTHUS NORDJYLLAND RAPPORT INDHOLD Baggrund og formål Datagrundlag og metode Virksomhedernes tilfredshed Ansøgningsprocessen Resultater og effekter

Læs mere

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser

Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Finansministeriet Pilotprojekt om sammenlignelige brugertilfredshedsundersøgelser Hjemmeplejeområdet: Resultater på tværs af de deltagende kommuner Deloitte Business Consulting A/S Maj 2010 Indledning

Læs mere

Digitalisering af danske virksomheder

Digitalisering af danske virksomheder Digitalisering af danske virksomheder Indholdsfortegnelse Digitalisering af danske virksomheder. 3 Digitalisering en vej til øget vækst og produktivitet 4 Større virksomheder ser mere potentiale i digitalisering

Læs mere

Fra foreningen. Vi byder velkommen til sæson 2014

Fra foreningen. Vi byder velkommen til sæson 2014 Fra foreningen Vi byder velkommen til sæson Hvert år besøger rigtig mange turister Marielyst på ferier, vennebesøg eller via konferencer. Din virksomhed har mulighed for at komme i kontakt med de besøgende

Læs mere

Arbejdspladsens generelle prioritering af arbejdsmiljø

Arbejdspladsens generelle prioritering af arbejdsmiljø Arbejdspladsens generelle prioritering af arbejdsmiljø Arbejdsgiver og/eller medarbejderrepræsentanter fra over 1000 primært mellemstore til store arbejdspladser har i en særlig undersøgelse udfyldt spørgeskemaet

Læs mere

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold

April 2016. Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder. Indhold April 2016 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder Indhold Opsummering...2 Metode...2 Højtuddannede i små og mellemstore virksomheder...3 Ansættelse af studerende... 10 Tilskudsordninger... 11

Læs mere

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012

Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Økonomisk analyse fra HORESTA oktober 2011 Turismeerhvervets forventninger til 2011 og 2012 Om analysen HORESTA Viden & Udvikling har i maj/juni 2011 gennemført en omfattende undersøgelse blandt medlemsvirksomhederne

Læs mere

Temperaturmåling blandt virksomhederne i. Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014

Temperaturmåling blandt virksomhederne i. Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014 Temperaturmåling blandt virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune Virksomhedspanelsundersøgelse februar 2014 Stabil udvikling i de fleste virksomheder i kommunen 58 % af virksomhederne har angivet, at

Læs mere

It i folkeskolens undervisning

It i folkeskolens undervisning AN AL YS E NO T AT 7. maj 2012 It i folkeskolens undervisning Dansk Erhverv og Danmarks Lærerforening sætter fokus på brug af it i folkeskolens undervisning og har i den forbindelse fået gennemført tre

Læs mere

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet

JUNI 2011 Dansk detailhandel. Analyse fra Soliditet JUNI 2011 Dansk detailhandel Analyse fra Soliditet 1 Indledning Soliditets seneste analyse viser, at den danske detailhandel er så hårdt ramt, at 25 % af butikkerne er på vej mod konkurs. Det er især de

Læs mere

BRUGERTILFREDSHED MED DAGTILBUD I RINGSTED KOMMUNE NOVEMBER 2012 ANTAL SVAR: 856 SVARPROCENT: 44%

BRUGERTILFREDSHED MED DAGTILBUD I RINGSTED KOMMUNE NOVEMBER 2012 ANTAL SVAR: 856 SVARPROCENT: 44% BRUGERTILFREDSHED MED DAGTILBUD I RINGSTED KOMMUNE ANTAL SVAR: 856 SVARPROCENT: 44% 1 BAGGRUND OG SVARPROCENTER Ringsted Kommune har i samarbejde med Rambøll Management Consulting gennemført en undersøgelse

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Spørgsmålene blev stillet til FOAs medlemspanel i perioden 25. november til 6. december 2016, hvor i alt medlemmer svarede.

Spørgsmålene blev stillet til FOAs medlemspanel i perioden 25. november til 6. december 2016, hvor i alt medlemmer svarede. 31. januar 2017 Ulønnet overarbejde Næsten 4 ud af 10 medlemmer i FOA arbejder mere, end de får betaling for, mindst én gang om ugen. Det viser en undersøgelse, som FOA har gennemført via sit medlemspanel.

Læs mere

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE

KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE KVINDELIGE IVÆRKSÆTTERE - en statistik om udviklingen 2001-2008 Juli 2011 Fakta om statistikken Statistikken 2001-2008 viser udviklingen inden for en række områder relateret til kvindelige og mandlige

Læs mere

LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET

LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET BORGERPANELUNDERSØGELSE VEJLE 2007 Vejle Kommune 2007 Side 1 LOKALSAMFUND OG LANDOMRÅDE UNDERSØGELSE 2007 VEJLE KOMMUNE BORGERPANELET UDARBEJDET AF PROMONITOR SYDDANSKE FORSKERPARKER, august 2007 BORGERPANELUNDERSØGELSE

Læs mere

Indhold. Konklusioner Side 2. Metode Side 3. Forventninger til virksomhedernes omsætning Side 4-6

Indhold. Konklusioner Side 2. Metode Side 3. Forventninger til virksomhedernes omsætning Side 4-6 Indhold Konklusioner Side Metode Side Forventninger til virksomhedernes omsætning Side 4-6 Forventninger til antal ansatte og grad af sikkerhed i jobbet Side 7-9 Udfordringer som salgsleder Side 10 1 Konklusioner

Læs mere

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent

Rapport. Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus. September 2009 0Capacent. Capacent Rapport Grundlag for færgeforbindelse mellem Mols og Århus September 2009 0Capacent Kort om undersøgelserne Etablering af færgeforbindelse Benyttelse af færgeforbindelse Styrkelse af Mols? Prioritering

Læs mere

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017

Konkursanalyse pct. færre konkurser i 1. kvartal 2017 33 pct. færre konkurser i 1. kvartal 217 Det seneste år er antallet af konkurser herhjemme faldet med næsten 7 svarende til et fald på 33 pct. Samtidig udgør aktive virksomheder, hvor der er høj omsætning

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015

Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Kommune Kongevej 57 Att.: Økonomiudvalget Tønder d. 11/8 2015 nder, den 10. august 2015 Ansøgning om midler til markedsføring for 2. halvår 2015 Tønder Handelsstandsforening ansøger om økonomiske

Læs mere

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET September 2015 MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET Tre ud af ti virksomheder har inden for det seneste år ledt forgæves efter medarbejdere. Tendensen er forstærket siden 2014, og det sker på et tidspunkt,

Læs mere

Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011

Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011 Brugertilfredshed på plejeboligområdet i Assens Kommune 2011 Antal besvarelser: 20 Svarprocent: 61% Social, Sundhed og Arbejdsmarked Rådhus Allé 5, 5610 Assens socialogsundhed@assens.dk Indledning Som

Læs mere

Partnerundersøgelse. 13. september Tilfredshedsundersøgelse af partnere i Nationalpark Vadehavets partnerprogram. Af Jannik Lorenzen.

Partnerundersøgelse. 13. september Tilfredshedsundersøgelse af partnere i Nationalpark Vadehavets partnerprogram. Af Jannik Lorenzen. Partnerundersøgelse 13. september 2016 Tilfredshedsundersøgelse af partnere i Nationalpark Vadehavets partnerprogram. Af Jannik Lorenzen Forord Én af Nationalpark Vadehavets 12 målsætninger lyder på, at

Læs mere

Midtjyske virksomheder har fået lettere ved at skaffe arbejdskraft

Midtjyske virksomheder har fået lettere ved at skaffe arbejdskraft Jysk Analyse 15. september 2009 Midtjyske virksomheder har fået lettere ved at skaffe arbejdskraft Arbejdskraft. Både store og små midtjyske virksomheder har lettere ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

Copyright Sund & Bælt

Copyright Sund & Bælt Copyright Sund & Bælt Indholdsfortegnelse Undersøgelsens formål Rapportens hovedkonklusioner Mange vil benytte broen over Femer Bælt Markederne udvides og omsætningen øges Optimal placering for virksomhederne

Læs mere

Trivselsstyrelsen. Måling Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Trivselsstyrelsen. Måling Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Trivselsstyrelsen Måling 21 Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt suppleret med spørgsmål

Læs mere

Konjunkturanalyse. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd

Konjunkturanalyse. Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Konjunkturanalyse Randers Erhvervs- & Udviklingsråd Februar 2011 Generelt om undersøgelsen Fakta om konjunkturanalysen Gennemført i perioden: 9. 24. februar 2011 Målgruppe: 761 virksomheder i Randers kommune

Læs mere

Rapport Undersøgelse af holdninger til mærkningsordninger blandt danske fremstillingsvirksomheder

Rapport Undersøgelse af holdninger til mærkningsordninger blandt danske fremstillingsvirksomheder Rapport Undersøgelse af holdninger til mærkningsordninger blandt danske fremstillingsvirksomheder Udarbejdet af Oxford Research A/S for LO Marts 2007 Revi- Forfatter: jbe Sidst gemt: 21-03-2007 10:56 Sidst

Læs mere

S2017 borgerundersøgelse, aug. 12

S2017 borgerundersøgelse, aug. 12 1 Sønderborg, aug. 12 Borgerpanelundersøgelse om S2017 Gennemført august 2012 overfor 1291 borgere 444 R Dataindsamling og analyse ved Promonitor www.promonitor.net telefon 4444 9100 2 Indhold Deltagelse...

Læs mere

2016 KONJUNKTUR ANALYSE

2016 KONJUNKTUR ANALYSE 2016 KONJUNKTUR ANALYSE INDHOLD INDLEDNING... 2 HOVEDKONKLUSIONER... 3 KONJUNKTURINDEKS... 4 LÆSEVEJLEDNING... 4 RESULTATET AF KONJUNKTURINDEKS ANALYSEN... 5 KONJUNKTURKORT... 6 KONJUNKTURSITUATIONEN I

Læs mere

DET KOMMUNALE ERHVERVSKLIMA PÅ LOLLAND- FALSTER 2016

DET KOMMUNALE ERHVERVSKLIMA PÅ LOLLAND- FALSTER 2016 DET KOMMUNALE ERHVERVSKLIMA PÅ LOLLAND- FALSTER 2016 2 INDHOLD INDLEDNING 3 HOVEDKONKLUSIONER 3 4 LÆSEVEJLEDNING: INDEKSERING 4 KOMMUNALE RAMMEVILKÅR 5 IMAGE 6 KOMMUNAL SERVICE 7 INFRASTRUKTUR 10 KOMMUNEN

Læs mere

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise

Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Forventninger til salg, økonomi og ledighed - hvordan Business Danmarks medlemmer vurderer salgets udvikling i 2009 i lyset af den aktuelle krise Business Danmark - april 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE HOVEDKONKLUSIONER...

Læs mere

FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FØDEVARESTYRELSEN KUNDETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE August 2013 1 Om undersøgelsen Læsevejledning til rapporten. Advice A/S har på vegne af Fødevarestyrelsen gennemført en måling af tilfredsheden hos styrelsens

Læs mere

Antallet af optimistiske virksomheder halveret

Antallet af optimistiske virksomheder halveret 2. februar 2009 Antallet af optimistiske virksomheder halveret Erhvervskonjunkturer. Antallet af virksomheder, der forventer at skulle ansætte nye medarbejdere og antallet af virksomheder, der forventer

Læs mere

Region Syddanmarks Vækstbarometer. Analyse af forventninger til 3. kvartal 2015

Region Syddanmarks Vækstbarometer. Analyse af forventninger til 3. kvartal 2015 Region Syddanmarks Vækstbarometer Analyse af forventninger til 3. kvartal 2015 Vækstoptimismen i kraftig stigning Hvad er Deres forventninger til virksomhedens omsætning og antal ansatte i næste kvartal

Læs mere

Flere overnatninger er lig med flere jobs i turismebranchen

Flere overnatninger er lig med flere jobs i turismebranchen Mio. KOMMUNALT TURISMEPOTENTIALE DANSK ERHVERVS ANALYSENOTAT # 32 JULI 2017 ANALYSENOTAT Flere overnatninger er lig med flere jobs i turismebranchen AF ØKONOM JONAS MEYER OG STUDENT KIRSTINE MØLLER JENSEN

Læs mere

Erhvervsanalyse. Favrskov Kommune Erhvervskonference

Erhvervsanalyse. Favrskov Kommune Erhvervskonference Erhvervsanalyse Favrskov Kommune Erhvervskonference 17. juni 2015 Formål Analysen har til formål at: Supplere og nuancere de landsdækkende og tidligere lokale analyser Afdække de lokale rammer og vilkår

Læs mere

Tre ud af fire svarer, at deres kolleger i høj grad eller i meget høj grad er villige til at lytte til deres problemer med arbejdet.

Tre ud af fire svarer, at deres kolleger i høj grad eller i meget høj grad er villige til at lytte til deres problemer med arbejdet. 11. august 2014 Kollegaskab FOA har i perioden 9.-19. maj 2014 udført en undersøgelse om medlemmernes forhold til deres kolleger. Undersøgelsen blev udført via forbundets elektroniske medlemspanel. 2.228

Læs mere

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2008

Rekruttering. Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008. Rekruttering på det danske arbejdsmarked. Figur 1 Virksomhedernes rekruttering efterår 2008 Rekruttering Arbejdsmarkedsstyrelsen 2. halvår 2008 Rekruttering på det danske arbejdsmarked Arbejdsmarkedsstyrelsen har undersøgt virksomhedernes rekrutteringssituation i 2. halvår af 2008. Undersøgelsens

Læs mere

Sektion H/i Version A

Sektion H/i Version A + 1 Sektion H/i Version A + 1 + 2 Filter: Hvis IP er en mand... 1 Gå til spm. HF1 Hvis IP er en kvinde... 2 Gå til spm. HF2 HF1 KORT A. Nu vil jeg kort beskrive nogle forskellige personer. Lyt til hver

Læs mere

Medlemsundersøgelse. Virksomhedernes syn på en lempelse af revisionspligten

Medlemsundersøgelse. Virksomhedernes syn på en lempelse af revisionspligten Medlemsundersøgelse Virksomhedernes syn på en lempelse af revisionspligten Regeringen planlægger som en del af afbureaukratiseringsplanen at lave yderligere lempelser i revisionspligten for knap 70.000

Læs mere

Denmark s politically independent think tank

Denmark s politically independent think tank Industrien til debat Peter Mogensen, direktør Denmark s politically independent think tank Danmarks uafhængige tænketank 1 2 Krakas konferenceoplæg Kraka er blevet bedt om at udarbejde et konferenceoplæg

Læs mere

Danske arbejdere er blandt Europas mest værdifulde

Danske arbejdere er blandt Europas mest værdifulde Danske arbejdere er blandt Europas mest værdifulde Danske arbejdere beskyldes ofte for at være for dyre, men når lønniveauet sættes op i mod den værdi, som danske arbejdere skaber, er det tydeligt, at

Læs mere

RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE

RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE RESULTAT AF MEDLEMSUNDERSØGELSE Af Mark Lundgaard Knudsen 14. OKTOBER 2016 VISITSILKEBORG Søndergade 2B Indholdsfortegnelse Resultat af medlemsundersøgelse Indledning... 3 Opsummering på svar... 3 Turistcafe...

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public Penge- og Pensionspanelet Resultaterne og spørgsmålene i undersøgelsen om unges lån og opsparing, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet. 2 Om undersøgelsen Undersøgelsen

Læs mere

Analyse af annoncehajers salgsmetoder

Analyse af annoncehajers salgsmetoder Analyse af annoncehajers salgsmetoder Annoncehajer er et stort og vedvarende problem for dansk erhvervsliv. Håndværksrådets hotline modtager dagligt mange opkald fra virksomheder, der er kommet i klørene

Læs mere

Nordtyskland og Vestsverige er vigtige nærmarkeder for midtjyske virksomheder

Nordtyskland og Vestsverige er vigtige nærmarkeder for midtjyske virksomheder 21. januar 2010 Nordtyskland og Vestsverige er vigtige nærmarkeder for midtjyske virksomheder Internationale markeder. Næsten halvdelen af virksomhederne i Region Midtjylland har ikke kontakt til andre

Læs mere

Gryende joboptimisme i Region Midtjylland

Gryende joboptimisme i Region Midtjylland 8. juni 2010 Gryende joboptimisme i Region Midtjylland Jobglidning. I kriseårene 2008-2010 forsvandt op mod 10 procent af stillingerne i de små og mellemstore virksomheder med 5-250 ansatte i Region Midtjylland

Læs mere

En medlemsundersøgelse fra april 2010 viser, at knap hver tredje virksomhed har behov for ekstra likviditet

En medlemsundersøgelse fra april 2010 viser, at knap hver tredje virksomhed har behov for ekstra likviditet Analysenotat Virksomhedernes likviditetssituation En medlemsundersøgelse fra april 2010 viser, at knap hver tredje virksomhed har behov for ekstra likviditet Resumé af undersøgelsens resultater - Knap

Læs mere

Rapport: Spørgeskemaundersøgelsen blandt nyansatte medarbejdere i Hjertecentret 2012

Rapport: Spørgeskemaundersøgelsen blandt nyansatte medarbejdere i Hjertecentret 2012 Rapport: Spørgeskemaundersøgelsen blandt nyansatte medarbejdere i Hjertecentret 2012 Formålet med undersøgelsen er at undersøge nye medarbejderes oplevelse af og tilfredshed med introduktionsforløbet til

Læs mere

Virksomhedspanelundersøgelse

Virksomhedspanelundersøgelse Virksomhedspanelundersøgelse Profilering og bosætning Undersøgelsen er udført for Plan, Kultur og Udvikling februar 10 Svarprocent 326 af kommunens virksomheder er pr mail inviteret til at deltage i denne

Læs mere

Så, vi skulle så finde det Unikke, der vil sætte Halskovvej på landkortet.

Så, vi skulle så finde det Unikke, der vil sætte Halskovvej på landkortet. Retro- Genbrugsgruppen fokuserer på Halskovvej fra Biblioteket og op til og med gl. Fakta NU: Den nye Glarmester og Lotte Pristeds børnetøj. Desuden P-pladsen inde bagved Troldehytten. Af erhvervsdrivende

Læs mere

Nu kommer væksten fra hjemmemarkedet

Nu kommer væksten fra hjemmemarkedet Anders Goul Møller, Økonomisk konsulent angm@di.dk SEPTEMBER 2016 Nu kommer væksten fra hjemmemarkedet DI s medlemsvirksomheder forventer et positivt 4.kvartal 2016, med rekordhøje forventninger for hjemmemarkedsvirksomhederne.

Læs mere

Erhvervsnyt fra estatistik Oktober 2014

Erhvervsnyt fra estatistik Oktober 2014 Laveste konkurstal i seks år jobtab halveret siden 21 Antallet af konkurser i tredje kvartal 214 faldt til det laveste niveau i seks år. Det seneste års fald er især sket øst for Storebælt og trækkes af

Læs mere

Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn: Jeg håber en dag at flytte tilbage til det land, jeg oprindeligt kommer fra.

Hvor enig eller uenig er du i følgende udsagn: Jeg håber en dag at flytte tilbage til det land, jeg oprindeligt kommer fra. Indholdsfortegnelse 1. Frekvenstabeller... 3 2. Kryds med køn... 11 3. Kryds med alder... 19 4. Kryds med Region... 27 5. Kryds med Indkomst... 35 6. Kryds med oprindelsesland... 43 7. Om undersøgelsen...

Læs mere

SYDFALSTER TURIST- & ERHVERVSFORENING. Fra foreningen. Vi byder velkommen

SYDFALSTER TURIST- & ERHVERVSFORENING. Fra foreningen. Vi byder velkommen Fra foreningen Vi byder velkommen Hvert år besøger rigtig mange turister Marielyst på ferier, vennebesøg eller via konferencer. Din virksomhed har mulighed for at komme i kontakt med de besøgende gennem

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere