Vedtægter for Elevrådet på Kruse Gymnasiet i Furesø kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægter for Elevrådet på Kruse Gymnasiet i Furesø kommune"

Transkript

1 Vedtægter for Elevrådet på Kruse Gymnasiet i Furesø kommune Elevrådet ved Kruse, Gymnasiet i Furesø kommune er nedsat på grundlag af Gymnasielovens 14: Stk. 1: Hver gymnasieskole nedsætter et elevråd, som vælges af og blandt gymnasieskolens elever. Stk. 2: Elevrådet afgiver udtalelser til rektor, herunder i generelle sager om elevernes forhold. 1: Navn Stk. 1: Foreningens navn er Elevrådet for gymnasie og 10.klasses elever på Kruse, Gymnasiet i Furesø kommune. 2: Formål Stk. 1: Elevrådets formål er at varetage elevernes interesser og holdninger overfor lærerne, ledelsen og bestyrelsen. Stk. 2: Elevrådet er uafhængig af partipolitiske interesser og organisationer. Stk. 3: Hvert år i august måned beslutter elevrådet, om skolen skal være medlem af en elevinteresseorganisation det kommende skoleår jf. 12 Stk. 2. 3: Elevrådet Stk. 1: Elevrådet ledes af en formand og en næstformand, eller to ligestillede formænd. Stk. 2: Elevrådet består som udgangspunkt af to repræsentanter fra hver klasse. Dog kan der gives dispensation såfremt en klasse udviser stort engagement for Elevrådets arbejde så der kan være flere end to repræsentanter. Stk. 2.1: Såfremt en klasse er repræsenteret med mere end to elever har denne klasse kun to stemmer. Stk. 3: Elevrådet kan vælge at nedsætte et udvalg. Det nedsatte udvalg kan ikke foretage beslutninger på Elevrådets vegne, uden at disse har været til afstemning i Elevrådet. Der kan dog gives dispensation til dette. Udvalgets opgave kan være at diskutere og fremsætte forslag eller skabe kontakt til eventuelt involverede personer, som ikke er medlemmer af Elevrådet. Stk. 4: Der skal altid udarbejdes en målsætningsplan i løbet af skoleårets 2 første måneder, dette kan gøres på Elevrådsweekenden. Målsætningsplanen skal tages op til revurdering en gang i løbet af marts. 4: Elevrådsrepræsentanter Stk. 1: Elevrådsrepræsentanter er bindeleddet mellem klasserne og elevrådet. Stk. 2: Repræsentanterne skal repræsentere mandatflertallet af sin klasses mening. Stk. 3: Repræsentanterne opstilles i de enkelte klasser. Der skal findes mindst 2 repræsentanter fra hver klasse. Ved flere end 2 mulige kan der gives dispensation sådan at en klasse kan have op til tre repræsentanter.

2 Stk. 3.1: Ved færre end 2 mulige udpeges 3 4 elever af klassen eller elevrådsformændene, som klassen derefter stemmer om. De 2 elever med flest stemmer er valgt. Stk. 4: Den enkelte klasse skal have holdt valg senest 3 uger efter skolestart. Stk. 5: En klasserepræsentant er ikke bundet til at fuldføre et helt skoleår som elevrådsrepræsentant, efter denne er blevet valgt. Hvis en elevrådsrepræsentant ønsker at stoppe, skal vedkommende dog gøre det tydeligt overfor sin klasse og Elevrådsformændene, samt finde en erstatning for vedkommende. Sidstnævnte kan undlades i særlige tilfælde, med godkendelse fra formændene. Stk. 6: Hvis der er grundet mistillid til en klasserepræsentant, kan denne vælges ud af Elevrådet af klassen selv. Der skal være en anden til at træde i personens sted. En sådan handling skal være velovervejet og begrundet, og der skal føres en dialog med elevrådsformændene før nogen form for handling sker. Stk. 6.1: I tilfælde af at en klasse har mere end to repræsentanter, og en af disse ønsker at træde ud af elevrådet, behøves en ny repræsentant ikke findes. Stk.7: Hvis en elevrådsrepræsentant ikke møder op til 3 møder i træk uden begrundet afbud kan denne udmeldes af elevrådet. Elevrådsformændene skal dog kontakte repræsentanten, for at blotlægge årsagen til fraværet. Sygdom kan fx ikke begrunde en udmeldelse. Stk. 8: Elevrådsformændene kan enerådigt i kritiske situationer bortvise elevrådsrepræsentanter fra møder. Bortvisning fra møde kan ligge til grund for udmeldelse fra elevrådet. I et sådant tilfælde skal elevrådet tages med på råd. Stk. 8.1: I kritiske situationer kan elevrådet bede den pågældende elevrådsrepræsentant se stk 8 om at forlade lokalet mens situationen diskuteres. 5: Elevrådsmøder Stk. 1: Elevrådsmødet skal oplyses til rådets repræsentanter fire dage før mødet. Det skal dog tilstræbes at mødedatoerne offentliggøres op til en uge før. Dog må dagsordenen gerne offentliggøres 24 timer før. Dagsordenen skal ud på elevrådets interne konference efter den er blevet offentliggjort. Stk. 2: Referatet skal offentliggøres på elevrådets interne konference senest en uge efter det pågældende møde. Stk. 4: Hvis der afholdes et ekstraordinært møde, og dette ikke er blevet offentliggjort 4 dage før mødet, skal dette annonceres hurtigst muligt på LUDUS og elevrådets interne konference. Stk. 5: Det er kun formændene der på vegne af Elevrådet kan indkalde til møde. Stk. 6: Hvis man har punkter til elevrådsmødets dagsorden, kan dette skrives til elevrådsformændene eller en klasserepræsentant senest to dage før mødet. 6: Mødestruktur Stk. 1: Det er elevrådsformændenes opgave at skrive referat til møderne. Stk. 2: Der nedsættes altid en ordstyrer, dette er en af elevrådsformændene, medmindre andet bliver bestemt på det pågældende møde.

3 Stk. 3: Et punkt sættes på dagsordenen med en kort beskrivelse af emnet, så elevrådsrepræsentanterne kan forberede sig på dette. Punktet fremlægges af personen, der har sat det på dagsordenen, dernæst sættes emnet op til debat. Det er ordstyreren, der vurderer, om et emne er gennemdebatteret. Hvis denne mener det, lukkes talerlisten og emnet stilles eventuelt til valg. 7: Elevrådsposter Stk. 1: Valg af elevrådsformand, næstformand og kasser foregår på stormødet inden 1. April jf. 9. Stk. 2: Fra Elevrådet skal der vælges én fra hver årgang til Kontaktudvalget. Disse vælges Velkomstmødet, det første elevrådsmøde jf. 10 stk. 5. Formændene skal være med i dette råd Stk. 3: Formændene for Elevrådet er også medlem af skolebestyrelsen jf. 14 stk. 5. Stk. 4: Elevrådet stiller med to repræsentanter til Pædagogiske Rådsmøder i gymnasiet. Den ene repræsentant er en af elevrådsformændene. Den anden kan enten være den anden elevrådsformand, eller en elev der vælges blandt Elevrådets 3.g'ere. Hvis en 3.g'er ikke ønsker at stille op, kan et andet medlem af elevrådet gøre dette. Stk. 5: Elevrådet stiller med en repræsentant til overlærer fru Else Brandsson Nielsens legat til Fordel for Marie Kruses Skole. Repræsentanten vælges frit blandt Elevrådets medlemmer. Stk. 6: Elevrådet stiller med en repræsentant til Laura Jensens Legat til støtte for forhenværende og fungerende lærere og lærerinder ved Marie Kruses Skole. Repræsentanten vælges frit blandt Elevrådets medlemmer. Stk. 7: Hvis Elevrådet vælger at melde skolen ind i en elevinteresseorganisation, skal der blandt Elevrådets interesserede vælges en kontaktperson. Det valgte elevrådsmedlem har ansvaret for kontakten mellem Elevrådet og interesseorganisationen. 8: Elevrådets udvalg Stk. 1: Det er en del af elevrådets DNA at søge indflydelse i alle skolens udvalg. Som udgangspunkt er det formændene, der er repræsentanter for elevrådet i disse udvalg. Disse udvalg gælder ikke elevudvalg. Stk. 2: Elevrådsrepræsentanter, der sidder i udvalg, jf. stk. 1, skal på det næstkommende møde give et kort resumé af mødets indhold og dets konklusioner. 9: Stormødet Stk. 1: Inden udgangen af april afholdes Stormødet, som er åbent for alle elever. Disse kan dog ikke stemme, men må gerne tale. Et flertal i elevrådet har ret til at ændre datoen for stormødet. Stk. 2: Følgende ting skal behandles til stormødet: a) Formandens beretning: Hvordan er året forløbet, har Elevrådet levet op til dets målsætninger. Derudover skal der redegøres for Elevrådets økonomi. b) Kandidater til formand, kasser og næstformand posterne opstilles. Opstillingerne skal gives til den nuværende formand senest 1 uge før mødet. Der skal holdes en kort valgtale af hver kandidat. c) Valg til formænd/formand og næstformand og eventuelt kassér jf. 12.

4 Stk. 3: Stormødet skal offentliggøres senest 3 uger før mødet finder sted. Mødet skal offentliggøres på middagssamling såvel som på LUDUS. Stk. 4: Efter formændene er blevet valgt jf. 12, bliver den nye formand og næstformand eller formænd samt kassér præsenteret for skolen på den førstkommende middagssamling efter formændenes valg. Herefter overtager det nye formandsskab det gamle formandsskabs opgaver lidt efter lidt, senest efter sommerferien sker det endegyldige skifte Stk. 5: Ved stemmelighed gennemføres afstemningen én gang til. Hvis der stadig er stemmelighed efter det andet valg tages afstemningen ud til skolens elever. Dette gøres ved en middagssamling, hvor de opstillede kandidater holder valgtaler og herefter finder en anonym afstemning sted. 10: Velkomstmøde Stk. 1: Senest 14 dage efter valg til Elevrådet holdes Velkomstmødet, hvor nye Medlemmer bydes velkommen. Valg til dirigent (som udgangspunkt en elevrådsformand) Valg af referent (som udgangspunkt en elevrådsformand) Præsentation af formandskonstellation og kassér Nedsættelse af udvalg der bestemmer sociale og nødvendige begivenheder Præsentation af Kontaktudvalg Præsentation af Pædagogisk Råd Præsentation af Sikkerhedsudvalg Præsentation af Skolens Legatbestyrelser Præsentation af Elevinteresseorganisation Eventuelt Stk. 3: Til alle poster, som er på valg, skal der findes en repræsentant. Hvis ingen har indgivet til elevrådsformændene, at de ønsker at stille op jf. 9, stk. 3, kan Elevrådsformændene udpege repræsentanter. Stk. 4: På Velkomstmødet afholdes valg af repræsentanter til Kontaktudvalg, Pædagogisk Råd, Sikkerhedsudvalg og Elevinteresseorganisation. Stk. 4.1: Valg til elevinteresseorganisation kan udskydes til det næstkommende møde såfremt der i elevrådet ikke er tilstrækkeligt viden omkring interesseorganisationen. Denne viden forsøges opnået ved at repræsentanter fra elevrådet deltager i et møde fra organisationen i perioden mellem de to møder. 11: Elevrådets Økonomi Stk. 1: I starten af hvert skoleår fastlægger skolens ledelse beløbet, som Elevrådet har at råde over det pågældende år. Stk. 2: Elevrådskassen bruges til at finansiere offentlig transport i forbindelse med eksterne arrangementer, elevrådstur, m.m. Stk. 3: Alle udbetalinger skal godkendes af Elevrådet eller i nødstilfælde af formandsskabet. Stk. 4: Elevrådets regnskabsår går fra den 1. januar til 31. December.

5 Stk. 5: Elevrådets økonomi varetages af elevrådsformændene eller formand og næstformand. Disse er ansvarlige for elevrådets skolekonto, bankkonto og Elevrådets pengekasse. Formandsskabet kan på vegne af elevrådet gøre brug af midlerne, dog skal alle udgifter oplyses til elevrådet. 12: Afstemninger Stk. 1: Afstemninger i Elevrådet foregår ved stemmeflertal. Hver repræsentant har én stemme. Stk. 1.1: Hvis én klasse har mere end to repræsentanter, har klassen stadig kun to stemmer. Stk. 2: Vedtægtsændringer kræver flertal af stemmerne fra de fremmødte elevrådsmedlemmer. Stk. 3: Et punkt til Elevrådets dagsorden skal offentliggøres på mødet før, ellers falder punktet ind under eventuelt. Stk. 4: Elevrådet er kun beslutningsdygtigt, når mindst halvdelen af repræsentanterne er mødt op. Hvis dette ikke er et helt tal rundes ned til nærmeste hele. Ved mundtlig godkendelse af rektor eller en fra ledelsen, som ikke sidder i elevrådet, kan man med flertallet af fremmødte repræsentanter godkende beslutninger. Stk. 5: Det er kun elevrådsrepræsentanter og elevrådsformændene, der kan stemme ved elevrådsmøder. Stk. 6: Ved stemmelighed tages sagen til revurdering og muligvis afstemning i klasserne. 13: Valg Stk. 1: Personvalg foregår anonymt. Stemmeresultatet må kun oplyses, hvis de opstillede kandidater har godkendt det. Stk. 2: Hvis kun en person stiller op til et personvalg, foregår der anonym tillidserklæring. Formår den opstillede ikke at få stemmeflertal ved tillidserklæringen kan personen ikke vælges til den post, som den opstillede stiller op til. Stk. 3: Personvalg foregår ved stemmeflertal. Stk. 5: Såfremt sagen har et tilstrækkeligt omfang, skal der foretages anonym afstemning. Stk. 1: Formændene bliver valgt på Stormødet. Stk. 2: Formændene er ansvarlige for Elevrådet. 14: Formandsskabet Stk. 3: Vælger en formand at fratræde sin post, overtager den anden formand eller en eventuel næstformand midlertidigt formandsposten indtil et ekstraordinært valg, hvis formål er at vælge nye formænd eller eventuel næstformand. Stk. 4: Formændene repræsenterer ikke sin klasse men har stemmeret til Elevrådets møder. Stk. 5: Formændene har ansvaret for elevrådets LUDUS-konferencer, Elevrådets e mail og Elevrådets postkasse. Stk. 6: Formandsskabet er obligatorisk valgt til Kontaktudvalget. Formandsskabet skal desuden sidde med ved Bestyrelsesmøder og i Pædagogisk Råd.

6 Stk. 6: Hvis den ene part af formandsskabet er fraværende, har den anden del fuldt ansvar for formandsskabets pligter jf. 14 Stk. 2 til 6. 15: Mistillidsvotum Stk. 1: Mistillidsvotum kan nedlægges mod formand, næstformand eller en anden person valgt af Elevrådet. Stk. 2: Grund til at nedlægge mistillidsvotum er følgende: a) Personen har handlet i andre end elevernes og elevrådets interesse b) Personen har forsømt sin post ved ikke at møde op gentagne gange. c) Derudover kan der nedlægges mistillidsvotum mod en formand, hvis denne ikke lever op til 14 stk Stk. 3: Mistillidsvotum følger samme regler som personvalg jf. 13. Stk. 4: Personen mistillidsvotummet nedlægges imod skal informeres om dette 5 dage inden mødet, så personen har tid til at forberede sig. 16: Vedtægtsændringer Stk. 1: Højst 2 måneder efter skolestart, skal det nye elevråd tage stilling til Vedtægterne for Kruses gymnasiums elevråd. Dette kan foregå på Elevrådsweekenden. Eventuelle ændringer skal tages til vedtagelse jf. 12 stk. 2. Elevrådets vedtægter er efter afstemning blandt skolens elever blevet vedtaget d. 14 november 2005 Christine Albrechtsen 2.y Ændringer i vedtægterne er foretaget d. 30.marts 2006 ved gennemgang i elevrådet. Christine Albrechtsen 2.y Ændringer i vedtægterne er foretaget d. 21. august 2007 ved gennemgang i elevrådet Anders Dyreborg Nielsen 2.nB Ændringer i vedtægterne er foretaget d. 1. oktober 2008 ved gennemgang i elevrådet Marie Louise Gottlieb Frederiksen 3.hs Ændringer i vedtægterne er fortaget 2009 ved gennemgang af elevrådet. På vegne af elevråde: Nanna og Christoffer 3.m Ændringer i vedtægterne er fortaget d. 19. november 2010 ved gennemgang af elevrådet. Sofie von Arenstorff 2.m Ændringer i vedtægterne er fortaget d. 1. oktober 2011 ved gennemgang af elevrådet. Sofie von Arenstorff 3.m

7 Ændringer i vedtægterne er fortaget september 2012 ved gennemgang af elevrådet. Christian Brandstrup Starup 3.m Ændringer i vedtægterne er fortaget d. 14. september 2013 ved gennemgang af elevrådet. Jon Stjernegaard Vöge 3.s og Anders Wei Nehrkorn 3.e Ændringer i vedtægterne er fortaget oktober 2014 ved gennemgang af elevrådet. Juliane Jenvall 2.s og Tobias Tørnqvist 3.s Ændringer i vedtægterne er fortaget d. 25. september 2015 ved gennemgang af elevrådet. Balthazar M. Hoffmann 3.t & Juliane Jenvall 3.s

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium ELEVRÅDET Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium Indhold: Elevrådets vedtægter Vedtægter for skolens øvrige udvalgsarbejde Nærum Gymnasiums elevråd er nedsat på baggrund af elevrådsbekendtgørelsen

Læs mere

Elevrådets vedtægter

Elevrådets vedtægter Elevrådets vedtægter Indhold 1 Navn og formål... 2 2 Repræsentation... 2 3 Elevrådsrepræsentanter... 2 4: Organisation... 3 5 Udvalg... 3 6 Ordinære møderegler... 4 7 Forretningsorden... 5 8 Arbejdsopgaver...

Læs mere

Vedtægter for Elevrådet på Munkensdam Gymnasium

Vedtægter for Elevrådet på Munkensdam Gymnasium Vedtægter for Elevrådet på Munkensdam Gymnasium Indhold Vedtægter for Elevrådet på Munkensdam Gymnasium... 1 1: Navn og formål... 2 2: Medlemmer... 2 3: Organisation... 3 4: Stormøde... 3 5: Økonomi...

Læs mere

Borupgaard Gymnasiums elevråds vedtægter

Borupgaard Gymnasiums elevråds vedtægter Borupgaard Gymnasiums elevråds vedtægter 1) Navn 1.1 Foreningens navn er Borupgaard Gymnasiums Elevråd forkortet Elevrådet. 2) Formål 2.1 Elevrådets formål er at repræsentere elever på Borupgaard Gymnasium

Læs mere

Indhold. Zealand Business College Næstved vedtægter 2011/2012. FORORD Disse vedtægter er tilpasset efter Elevrådsbekendtgørelsen af 31. maj 1991.

Indhold. Zealand Business College Næstved vedtægter 2011/2012. FORORD Disse vedtægter er tilpasset efter Elevrådsbekendtgørelsen af 31. maj 1991. FORORD Disse vedtægter er tilpasset efter Elevrådsbekendtgørelsen af 31. maj 1991. Indhold Kapitel 1 Navn & formål Kapitel 2 Størrelse og sammensætning Kapitel 3 Elevrådet Kapitel 4 Valg Kapitel 5 Formandskabet

Læs mere

Roskilde Katedralskoles Elevråds Vedtægter

Roskilde Katedralskoles Elevråds Vedtægter Roskilde Katedralskoles Elevråds Vedtægter 1: Elevrådets Navn Rådets navn er Elevrådet på Roskilde Katedralskole - forkortet Elevrådet. 2: Elevrådets Formål Elevrådets formål er, at repræsentere Roskilde

Læs mere

Dets Vedtægter og Vejledning

Dets Vedtægter og Vejledning Dets Vedtægter og Vejledning 1 Formålsbestemmelse 1a Elevrådet skal arbejde og agere med bestræbelse på at være interessepolitisk samt undgå al form for partipolitik. 1b Elevrådet skal agere som bindeled

Læs mere

Elevrådets vedtægter Vangeboskolen

Elevrådets vedtægter Vangeboskolen Elevrådets vedtægter Vangeboskolen Formål 1 Elevrådet taler på elevernes vegne, i samarbejde med skolens ledelse, lærere og pædagoger. Elevrådet varetager gennem samarbejde med skolens leder, det undervisende

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d

Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d. 14-04-2018 Navn og formål 1 Organisationens navn er: Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

Vedtægter for Kollegianerforeningen

Vedtægter for Kollegianerforeningen Vedtægter for Kollegianerforeningen 1 - Navn Foreningens officielle navn er: Kollegianerforeningen Stk. 2: Foreningens adresse er Herlevkollegiet, Stationsalleen 46, 2730 Herlev. 2 - Formål Kollegianerforeningen

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

VEDTÆGTER FÆLLESELEVRÅDET I VORDINGBORG. zbc.dk Tlf ZBC Vordingborg Chr. Richardtsvej Vordingborg

VEDTÆGTER FÆLLESELEVRÅDET I VORDINGBORG. zbc.dk Tlf ZBC Vordingborg Chr. Richardtsvej Vordingborg VEDTÆGTER FÆLLESELEVRÅDET I VORDINGBORG ZBC Vordingborg Chr. Richardtsvej 43 1 4760 Vordingborg zbc.dk Tlf. 5578 8888 VEDTÆGTER FOR DET FÆLLES ELEVRÅD FOR EUD, HTX OG HHX PÅ ZBC I VORDINGBORG. VEDTAGET

Læs mere

Vedtægter for O-TOWN ROLLER DERBY

Vedtægter for O-TOWN ROLLER DERBY Vedtægter for O-TOWN ROLLER DERBY Vedtægt for foreningen O-Town Roller Derby pr. 12.02.2017 1 Grundlag Stk. 1. Foreningens navn er O-Town Roller Derby. Stk. 2. O-Town Roller Derbys hjemsted er Odense Kommune.

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter Vedtægter for Danish Students Abroad 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 VISIONER OG MÅL 4 FORENINGS STRUKTUR 5 MEDLEMMER 6 GENERALFORSAMLINGEN 7 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 8 BESTYRELSE 9 TEGNING AF FORENING

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

DAMGÅRDEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN. Dato: 14.04.2014. www.damgaarden3000.dk

DAMGÅRDEN VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN. Dato: 14.04.2014. www.damgaarden3000.dk VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DAMGÅRDEN Dato: 14.04.2014 Indhold 1. Foreningens navn 2. Formål 3. Samarbejde 4. Medlemmer 5. Revisorer 6. Optagelse af andre foreninger 7. Bestyrelse 8. Driftsleder 9. Regnskabsføring

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE

VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE VEDTÆGTER FOR FORÆLDREREPRÆSENTANTSKAB OG - RÅD VED N. ZAHLES SEMINARIESKOLE 1. FORMÅL Det er forældrerepræsentantskabets og forældrerådets

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Vedtægter & Love Vedtægter for specialgruppen DJKU Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Sidst opdateret og godkendt ved generalforsamling d. 7/10 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg.

stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg. Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg 1 Navn og hjemsted stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg. stk. 2 Foreningen har hjemsted i Esbjerg

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING 1 Kredsens navn er Aalborg Lærerforening. Den udgør kreds 153 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Aalborg kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Kollegianerforeningen ved Aalborghus Kollegiet i Aalborg

Vedtægter for Kollegianerforeningen ved Aalborghus Kollegiet i Aalborg Vedtægter for Kollegianerforeningen ved Aalborghus Kollegiet i Aalborg NAVN OG FORMÅL 1 Navnet er Kollegianerforeningen, Aalborghus Kollegiet i Aalborg, som forkortes: K.A.K. Under Kollegianerforeningen

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

Vedtægter for Foreningen CCC

Vedtægter for Foreningen CCC Vedtægter for Foreningen CCC Indhold Navn og tilhørssted... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Kontingent... 4 Bestyrelse... 5 Hæftelse... 6 Formue... 6 Regnskab og revision... 7 Generalforsamling... 7 Indkaldelse...

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø

Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø 1 Navn og hjemsted stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg - Fanø, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg - Fanø. stk. 2 Foreningen har

Læs mere

Landsbyklyngen VestRum

Landsbyklyngen VestRum Landsbyklyngen VestRum er et samarbejde mellem Tim, Hover, Torsted, Hee, No, Stadil og Vedersø Forslag til vedtægter for styregruppen VestRum 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Styregruppen

Læs mere

Vedtægter 2016 for Ikast-Brande esport

Vedtægter 2016 for Ikast-Brande esport Vedtægter 2016 for Ikast-Brande esport 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Ikast-Brande esport. 1.2 Foreningen har hjemsted i Ikast-Brande Kommune. 2. Formål 2.1 Foreningens formål er at skabe,

Læs mere

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i Vedtægter for SAND Hovedstaden Vedtægter for SAND Hovedstaden 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Hovedstaden Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet

Læs mere

Vedtægter for Alternativet København

Vedtægter for Alternativet København Vedtægter for Alternativet København 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Alternativet København, herefter omtalt som lokalforeningen. Stk. 2 Lokalforeningen har hjemme i Københavns kommune, herefter

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Vedtægter for Kredsen af Journaliststuderende i Odense, KaJO. Senest ændret på generalforsamlingen 4. marts 2017.

Vedtægter for Kredsen af Journaliststuderende i Odense, KaJO. Senest ændret på generalforsamlingen 4. marts 2017. Vedtægter Vedtægter for Kredsen af Journaliststuderende i Odense, KaJO. Senest ændret på generalforsamlingen 4. marts 2017. Vedtægter for Kredsen af Journaliststuderende Odense, KaJO Senest ændret på generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TOGPERSONALETS LOKALGRUPPE ODENSE

VEDTÆGTER FOR TOGPERSONALETS LOKALGRUPPE ODENSE VEDTÆGTER FOR TOGPERSONALETS LOKALGRUPPE ODENSE 1 NAVN Togpersonalets lokalgruppe Odense 2 FORMÅL At søge medlemmernes interesse fremmet mest muligt. At søge samarbejde med andre personalegrupper, såvel

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Assens Sejlklub.

Vedtægter for Assens Sejlklub. 1 Vedtægter for Assens Sejlklub. 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2. Formål. Klubbens formål er at varetage medlemmernes interesse i forbindelse med

Læs mere

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København.

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København. Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Senest opdateret 10. marts 2018 Kapitel 1: Generelt Side 1 af 10 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003, København, i daglig tale UNF København.

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre København

Vedtægter for Skole og Forældre København Vedtægter for Skole og Forældre København 1. Foreningens navn er Skole og Forældre, København under Landsforeningen Skole og Forældre. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Som medlemmer i Skole

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved. Indhold

Vedtægter for Studenterrådet ved. Indhold Vedtægter for Studenterrådet ved University College Sjælland Indhold 1 Navn og Formål... 1 2 Sammensætning af Studenterrådet UCSJ... 2 4 Årsmødet / Generalforsamling... 4 6 Ekstraordinært Årsmøde... 6

Læs mere

VEDTÆGTER. Studenterforum UCN

VEDTÆGTER. Studenterforum UCN VEDTÆGTER Studenterforum UCN Gældende fra og med 1. nov. 2018 Vedtægter for Studenterforum UCN (2018) Indhold Formål... 2 Sammensætning af forretningsudvalget... 2 Organisering af forretningsudvalget...

Læs mere

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007

Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 1 Navn: Retningslinier for NA Nordjyllands Område Service Komité Udarbejdet 2007 Denne komités navn er: Narcotics Anonymous Nordjyllands Område Service Komité 2 Formål: Denne komités formål er at administrere

Læs mere

Studentermenigheden i København

Studentermenigheden i København Studentermenigheden i København Vedtægt af 19. april 2017 Side 1 af 15 1 Grundlag 2 Formål 3 Ordinær Generalforsamling 4 Ekstraordinær Generalforsamling 5 Bestyrelsen 6 Bestyrelsens præsidium 7 Bestyrelsesmøder

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

De officielle farver er hvid og sort. Et skjold er afdelingens mærke.

De officielle farver er hvid og sort. Et skjold er afdelingens mærke. Vedtægter for VIKING Petanque 1. Afdelingens navn og hjemsted. Afdelingens navn er VIKING Petanque. Dens hjemsted er Rønne, Bornholm. VIKING er oprettet 3. maj 1907. De officielle farver er hvid og sort.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

Vedtægter for DTU Dancing

Vedtægter for DTU Dancing Vedtægter for DTU Dancing 1.Foreningens navn og hjemsted Klubbens navn er DTU Dancing Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet, 2800 Kongens Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

VEDTÆGTER PERSONALEFORENINGEN I TOPDANMARK

VEDTÆGTER PERSONALEFORENINGEN I TOPDANMARK VEDTÆGTER PERSONALEFORENINGEN I TOPDANMARK 1 NAVN OG FORMÅL: Foreningens navn er Personaleforeningen i Topdanmark. Foreningen er en sektion af Forsikringsforbundet, og har til formål at varetage medlemmernes

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Vedtægter for KVUC s kursistråd

Vedtægter for KVUC s kursistråd Vedtægter for KVUC s kursistråd Navn og formål 1. Organisationens navn er Kursistrådet. 2. Kursistrådets formål er at varetage KVUC s kursisters interesser i alle henseender, samt at opretholde elevdemokrati.

Læs mere

1. Navn. 1. Navn. Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold.

1. Navn. 1. Navn. Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold. Nuværende vedtægter VEDTÆGTER FOR Skjold Birkerød Fodbold. 1. Navn Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted Foreslået ændringer Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold 1.

Læs mere

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre 1 Organisationens navn og hjemsted 1. Organisationens navn er: LOKK Landsorganisation af Kvindekrisecentre. 2. Organisationens hjemsted følger

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

VEDTÆGTER for Studenterra det ved Professionshøjskolen UCC

VEDTÆGTER for Studenterra det ved Professionshøjskolen UCC VEDTÆGTER for Studenterra det ved Professionshøjskolen UCC 22. april 2017 1. Navn 1.1. Foreningens navn er: Studenterra det ved Professionshøjskolen UCC. 2. Forma l 2.1. Foreningens forma l er at varetage

Læs mere

Stk. 3: Outpost esport Sydvest har til formål, at basere fællesskabet på foreningens adresse.

Stk. 3: Outpost esport Sydvest har til formål, at basere fællesskabet på foreningens adresse. Vedtægter for Outpost esport 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Outpost esport Sydvest, og har hjemsted i Skærbæk. Foreningen er stiftet 15.10.2016. 2. Formålsparagraf Stk. 1: Outpost esport Sydvest

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Version: 0.4 1. Medlemmer, konstituering m.m. Skolebestyrelsen er sammensat i henhold til Bekendtgørelse af lov om Folkeskolen (nr. 665 af 20.06.2014)

Læs mere

Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015

Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015 Vedtægter for EWH DTU pr. oktober 2015 1 Navn 1. Organisationens navn er EWH (EWH DTU) og er en underafdeling af (EWH). 2. Foreningens hjemsted er, DTU. 2 Formål 1. EWH DTU er en frivillig organisation

Læs mere

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense

Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense Vedtægt for Foreningen Kollegienet Odense 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "Foreningen Kollegienet Odense". Stk. 2: Foreningens hjemsted er Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Sjælsø Skakklub (Forslag)

Vedtægter for Sjælsø Skakklub (Forslag) Vedtægter for Sjælsø Skakklub (Forslag) Disse vedtægter træder i kraft ved sammenlægning af Rudersdal Skakklub og Hørsholm Skakklub. De erstatter hidtidige vedtægter for Sjælsø Skakklub. 1 - Navn og formål.

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

Stk. 1. Generalforsamlingen er udvalgets højeste myndighed.

Stk. 1. Generalforsamlingen er udvalgets højeste myndighed. Vedtægter SAND Fyn 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Fyn Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet til at arbejde inden for rammerne af de vedtægter,

Læs mere

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen.

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen. Vedtægter for Det Medicinske Selskab i København Navn og tilhørsforhold 1. Selskabets navn er: Det Medicinske Selskab i København. Selskabets formål 2. Det Medicinske Selskabs formål er: 1) At styrke lægestandens

Læs mere

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334

Silkeborg Skøjteløber Forening af 1896, Århusvej 45, DK - 8600 Silkeborg, CVR. 3182 5334 Vedtægter for Silkeborg Skøjteløberforening af 1896 Gældende fra ekstraordinær generalforsamling 24. August 2011. 1. Foreningens navn Silkeborg Skøjteløberforening af 1896. Hjemstedet er Silkeborg Kommune.

Læs mere

Foreningens navn er Outpost esport Sydvest, og har hjemsted på Mellemgade 15, 6780 Skærbæk.

Foreningens navn er Outpost esport Sydvest, og har hjemsted på Mellemgade 15, 6780 Skærbæk. Vedtægter for Outpost esport 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Outpost esport Sydvest, og har hjemsted på Mellemgade 15, 6780 Skærbæk. 2. Formålsparagraf Stk. 1: Outpost esport Sydvest er en forening

Læs mere

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og Vedtægter Vedtægter for Brugerråd ved Rudersdal Kommunes aktivitetscentre for pensionister og efterlønsmodtagere. Brugerrådets formål 1 Brugerrådets formål er at udgøre en lokal brugerorganisation, der:

Læs mere

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF

Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF Vedtægter for Foreningen af Yngre Neurologer, Neurokirurger og Neurofysiologer (YNNN) Revideret GF 18.01.2015 Kapitel 1: Navn, struktur og formål 1 Navn og hjemsted 2 Struktur 3 Formål Kapitel 2: Medlemskab

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Vedtægter for Copenhagen Orienteering

Vedtægter for Copenhagen Orienteering Vedtægter for Copenhagen Orienteering 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Copenhagen Orienteering Klubben har hjemsted i Københavns Kommune. Klubben er medlem af Dansk Orienterings-Forbund (DOF) under

Læs mere

Statut for Oeconrådet Aarhus Universitet

Statut for Oeconrådet Aarhus Universitet Statut for Oeconrådet Aarhus Universitet Statut for Oeconrådet, Aarhus Universitet Side 1 af 7 Statut for Oeconrådet ved Aarhus Universitet Kapitel 1: Tilknytningsforhold 1. Oeconrådet er et studenterpolitisk

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME

VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME VEDTÆGTER FOR ORGANISATIONEN GAME 1. Navn og Formål 1.1 Organisationen er en forening 1.2 Organisationens navn er GAME stiftet 26. oktober 2002. 1.3 Organisationen er hjemmehørende i Københavns Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC

Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Vedtægter for Danske Journaliststuderende RUC Godkendt af generalforsamlingen den 19. februar 2016 Artikel 1 Navn og formål 1 Navn 2 Formål Foreningens navn er Danske Journaliststuderende RUC (herefter

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber

Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber Vedtægter for Samvirkende Idrætsklubber i Odense Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1: NAVN... 2 2: FORMÅL... 2 3: MEDLEMSSKAB... 2 3.1 Medlemsforpligtelse... 2 4: UDMELDELSE... 3 5: ØKONOMI...

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Brancheafdelingen Trafik & Jernbane Chef- og lederkredsen

Brancheafdelingen Trafik & Jernbane Chef- og lederkredsen Vedtægter for 1. Formål 1.1 Kredsens formål er, i overensstemmelse med de i "Lov for Brancheafdelingen Trafik & Jernbane" givne regler, at varetage medlemmernes fælles interesser. 2. Medlemmer 2.1 Kredsen

Læs mere

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden

Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Bilag 1 til retningslinje nr. 2: Eksempel på en forretningsorden Forretningsorden for bestyrelsen i (AFDELINGENS NAVN) Indledning Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet i bestyrelsen som

Læs mere

Lov om professionshøjskoler fastsætter rammerne for De Studerendes

Lov om professionshøjskoler fastsætter rammerne for De Studerendes Vedtægter for De Studerendes Råd ved University College Sjælland Indhold 1 Navn og Formål... 1 2 Sammensætning af De Studerendes Råd UCSJ... 2 4 Årsmødet / Generalforsamling... 4 6 Ekstraordinært Årsmøde...

Læs mere

VEDTÆGTER ROSKILDE HAVNEFORUM

VEDTÆGTER ROSKILDE HAVNEFORUM VEDTÆGTER For ROSKILDE HAVNEFORUM Strandgade 2 4000 Roskilde Roskilde den 9. marts 2007 Rev. februar 2010 Rev. februar 2012 1 Foreningens navn er ROSKILDE HAVNEFORUM Dens hjemsted er Roskilde Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 1. Navn og Adresse Sammenslutningens navn er Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Den officielle forkortelse er DSTS. Adressen er den

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner.

Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. Vedtægter for Landsforeningen Skolens Venner samt lokalforeninger under Skolens Venner. 1. Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Skolens Venner og dens hjemsted er den til enhver tid valgte

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen Herfølge Skole 1. Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for skolebestyrelsen ved Herfølge Skole. 2. Skolebestyrelsens sammensætning Skolebestyrelsen

Læs mere

Godkendt på bestyrelsesmøde 12-09-2013. Vedtægter for DTU... Klubbens navn er DTU... Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet,...

Godkendt på bestyrelsesmøde 12-09-2013. Vedtægter for DTU... Klubbens navn er DTU... Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet,... STANDARDVEDTÆGTER (De med understreget og kursiv skrevne bestemmelser kan normalt ikke fraviges. Det er ikke tilladt at indføre paragraffer, der annullerer disse) Godkendt på bestyrelsesmøde 12-09-2013

Læs mere

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden Indhold Skolebestyrelsens arbejdsopgaver:... 2 Hvad kendetegner en god skolebestyrelse:... 2 Møder:... 2 Dagsorden:... 3 Beslutningsdygtighed:... 3 Valg af nye

Læs mere

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre

Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre Vedtægter for LOKK - Landsorganisation af Kvindekrisecentre 1 Organisationens navn og hjemsted 1. Organisationens navn er: LOKK Landsorganisation af Kvindekrisecentre. 2. Organisationens hjemsted følger

Læs mere