KOM/IT TOR, NICOLAI, TIM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KOM/IT TOR, NICOLAI, TIM"

Transkript

1 KOM/IT TOR, NICOLAI, TIM 2017

2 Case/Problemstilling En ung fyr i 1. G vil meget gerne sammensætte sin egen computer ved at købe computerdele. Men han skal vide noget om hvilke dele han har brug for, hvordan de virker, og til sidst, hvordan de skal sammensættes. Derfor har han brug for grundviden om computerens anatomi. Produkt Vi har tænkt os at lave et spil som går ud på at finde ud af delene på et motherboard og eventuelt bygge sin egen computer. Dette er for at hjælpe folk med at finde ud af at lave sin egen computer. Vi har tænkt os at gå i dybden med motherboard. Research/grundviden + løsning til overordnet problemstilling Harddisk/ssd Lagring af dokumenter og programmer. En HDD (harddisk) fungerer lidt ligesom en CD, som du putter i dit diskdrev. Det er en laser som læser en disk, der er bare meget mere plads (normalt) på en HDD end en CD. En SSD (Solid State Drive), er en mere moderne lagringsenhed. En normal harddisk på 7200 omdrejninger har normalt en læsefart på megabytes i sekundet, hvor en SSD, kan læse helt op til 6000 megabytes i sekundet (dog kører standard SSD er megabytes i sekundet). Man kan på en måde sige at SSD en er en masse USB stik der er sat sammen ind i en boks, USB stik består af flash memory, som er hurtigere end HDD er, som jo er diske der kører rundt. Til venstre ser vi en HDD (harddisk) og til venstre ser vi en SSD (Solid State Drive)

3 GPU (Graphics Processing Unit) (Musklerne), Computerens grafik-kraft, der er vram (videoram) i et grafikkort, som bruges til at indlæse grafikken. De har mellem 1 og 3 blæsere, som kommer an på hvor godt grafikkortet yder, f.eks. hvis du har et mindre godt grafikkort, har den måske en enkelt blæser, imens hvis man har et godt grafikkort kan den have 3 blæsere, da den skal yde mere. GPU'en er sofistikeret, og det ville tage mange sider, at forklare om de forskellige units på et grafikkorts blueprint. En CPU kan godt have et svagt grafikkort integreret inde i sig, så behøver man ikke at købe et dedikeret grafikkort. Et dedikeret grafikkort uden blæsere, denne GPU er nok en arbejds-gpu og de kan godt se lidt overdrivende ud, men det er sådan de ser ud inde i. CPU (Central Processing Unit) (Hjernen) i computeren, som bruges til at beregne forskellige tal og koder til f.eks. at indlæse en hjemmeside, mens reklamerne på en hjemmeside, hvis der er nogen, bruges der GPU kraft. krafterne i CPU en består af mange ting, men noget af det der har størst betydning er clock speed. Clock speeden kan man sige, er den hastighed(mere konkret frekvens ) som CPU en opdaterer sig selv. Enheden der bliver brugt er hertz. Nu til dage kører de fleste CPU er med 1-5 Ghz. 1 Ghz (som er relativt lavt for en moderne CPU) svarer til at CPU en opdaterer gange i sekundet.

4 Her ser vi en CPU fra firmaet INTEL. Til venstre undersiden, den side der sidder nede i bundkortet, til højre oversiden, hvor blæseren sidder på. Blæsere Blæsere bliver brugt til at holde computeren stabil, så den ikke overopheder. F.eks. hvis en CPU bliver for varm kan den aktivere TCC (Thermal Control Circuit), hvor den hermed skruer ned for kraften for at temperaturen bliver lav. TCC bliver aktiveret før Tjunction, som er der hvor CPUen får et signal om at lukke ned med det samme, før den bliver for varm. CPU styrken kan blive kontrolleret fra windows. Windows har 2 forskellige metoder at styre temperaturen på. Den ene metoder er at blæseren bliver skruet op før CPU styrken bliver skruet ned, den anden metode er at CPU styrken bliver skruet ned før blæseren bliver skruet op (dette giver normalt dårlig performance ved høje temperaturer og blæseren bliver ikke fuldt udnyttede). En kæmpe CPU blæser med godt design, det nederste er den del der sidder på CPU en. Rørene der går op er nogle specielle rør der tiltrækker varme heat pipes. De går op til nogle aluminiumsplader som i kan se

5 i hver side af blæseren og i midten, de bliver kølet ned af blæserne - sådan fungerer næsten alle blæsere til CPU (og GPU, det bare lidt anderledes design). Ram Ram, eller Random-access memory bliver brugt til at få computeren til at køre stabilt med flere vinduer åbne. Hvis en computer f.eks. kun har 2 gigabyte Ram, kan den ikke håndtere så mange ting på en gang. I modsætning, hvis man har 64 gb ram, har man overhovedet ingen problemer med at køre flere programmer på samme tid, hvis man multitasker meget på sin maskine. Rammen er en del hurtigere end SSD og HDD. Men det kan ikke bruges som en lagringsenhed eftersom det, der ligger på rammen bliver slettet når computeren slukkes. Rammens hastighed bliver også sagt i hertz, alt lige fra 100 mhz til 3300 mhz nu til dage. RAM bliver af programmerne brugt til at midlertidigt lægge filer på, så programmet kan operere hurtigere, hvis programmet skulle loade alt sin data fra lagringsenheder kun (ssd/hdd), ville det gå meget langsomt i forhold til RAM. RAM kan køre med alt lige fra 2 Gb/s til 25 Gb/s (sikkert hurtigere), hvor, som sagt, SSD kører normalt med 500 Mb/s. - En computer kan ikke fungere uden ram, men det er meget misforstået at mere RAM får computeren til at køre hurtigere (det afhænger af hvad du bruger computeren til, det er optimalt at have 4 Gb ram til en arbejdscomputer og 8 Gb til gaming). Forskellige typer ram. Der findes nogle par stykker forskellige typer ram i forskellige længder med forskellige egenskaber. De mest brugte er SDRAM og DDR. PSU PSU power supply unit, styrer strømmen til computeren. Hvis du stikker dit 240 volt stik fra stikkontakten lige ind i motherboardet oplever du ikke andet end en masse gnister og røg fra en brændende CPU, GPU, motherboard and so on. Power supply unit tager strømmen og deler det ud i de rigtige mængder med nogle forskellige stik som sidder fra de forskellige dele i computeren. Alt lige fra blæsere til motherboard og CPU. En power supply yder alt lige fra 100 watt til 2500 watt, du skal dog købe nogle meget dyre komponenter hvis du skal bruge en 2500 watt power supply

6 En 650 watt PSU af normal størrelse. Den skal helst kunne levere nok strøm til hele computeren, for ellers bliver systemet ustabilt og du kan risikere at ødelægge det. Motherboard/MOBO/bundkort: Generelt alle enheder, som man kan kalde for computer (dvs. telefoner, bærebar, stationær, tablets, også ting som biler eller fly som har computere i sig og så videre) har en form for et bundkort i sig. Bundkortet er ligesom kroppen på en computer, hvor alle de andre dele (RAM, CPU, GPU, SSD/HDD og PSU) er organerne. En telefons bundkort er selvfølgelig en del mindre end en computers bundkort, men telefonen har også RAM og CPU, GPU har en telefon normalt ikke, det ligger integrerede i micro-cpu en. De forskellige typer motherboard er: AT-, ATX-, Mini ITX-, BTX-, LPX- og pico BTX motherboard. Vi kommer mere ind på motherboard i et andet kapitel.

7 Motherboard der er mange dele. Forskellige motherboards har forskellige dele. Dette billede er bare et eksempel på, hvordan det kan se ud, og dette motherboard er endda rimelig lille. Uddybet forklaring på delene i motherboardet overover: CPU fan connector: Alle blæsere til CPU har et kabel som sættes i motherboardet for at levere strøm til blæseren, altså kun blæseren. CPU fan og heatsink mount: Her sætter du din CPU fan og kølepladen som din CPU fan sidder fast til. Hvis man kigger på vores billede af CPU fan, kan man se i bunden varmepladen som skal sidde på CPU en. CPU socket (i dette tilfælde socket 939): Her sætter du CPU en. Forskellige motherboards understøtter forskellige CPU er. Man kan finde ud af dette ved at kigge på socket typen. Dette motherboard understøtter AMD CPU er, inde for AMD CPU er understøtter den: AMD Athlon 64 ( ) AMD Athlon 64 FX (51-60) AMD Athlon 64 X2 ( )

8 Hvis man prøver at sætte andre CPU er i, end dem der er understøttet, ødelægger man CPU en/motherboardet. DIMM memory slots: Det er her RAM skal sidde, det her er et slot lavet for DIMM type ram, der findes også SO- DIMM ram for eksempel, som er en mindre (fysisk) type ram. Man skal være opmærksom på at slots'ne understøtter forskellige PIN størrelser alt efter hvilken type motherboard det er. PIN størrelse er hvor mange pins der er i ram, for eksempel 240 pin eller 288 pin etc. Super IO chip: Super IO chippen blev lavet som en ekstern enhed til computere omkring 1970, hvor man kunne sætte den ind i sin personlige computere. Super IO chippen blev lavet for at reducere mængden af dele man behøvede i motherboardet. Det gør den, på den måde, at den læser signalet fra flere forskellige dele på en gang, for det meste er dele, der er off-board (ikke sidder direkte på motherboardet, men connected med kabler). Blandt andet musen og keyboardet, også diskenheder og andre porte. Dataen som IO chippen har modtaget, bliver sendt videre igennem Southbridge- og Northbridge chippen og til sidst CPU en. Her kan man se hvordan IO chippen opererer på et motherboard. Northbridge og Southbridge chip:

9 North- og Southbridge chippen er 2 vigtige chips i CPU ens arkitektur. Sourthbridge er ikke direkte connected til CPU en, den forbindes via Northbridge. Southbridge kontrollerer signalerne fra IO controlleren, så USB, diskenheder osv. Northbridge er connected til CPU en, RAM og PCI-E (GPU) og bliver samlet her. Southbridge er connected direkte til Northbridge. Med disse to chips bliver alle signaler samlet et sted og sendt videre til CPU en, hvilket er rimelig smart.

10 24 pin ATX power connector: Her levere du strøm til motherboardet fra PSU en, dette gøres ved hjælp af et kabel. Nogle motherboards bruger færre eller flere pins. Moderne PSU er kan lidt af hvært, fordi man smart nok, kan sætte flere 4 eller 6 pin stik sammen, så det bliver til et 8 pin eller 12 pin stik for eksempel. IDE connector/sata connector: IDE og SATA portene er de steder hvor du sætter dine lagringsenheder i (IDE blev også brugt til lydkort og andet, men generelt lagringsenheder). IDE er et gammelt interface og det bruges ikke mere i moderne motherboards. SATA er til moderne, og bliver brugt i alle motherboards, her sætter du din HDD og SSD i med kabel. Data en bliver sendt videre til I/O chippen og så videre i systemet. PCI-E og PCI connector: PCI-E (PCI-Express) er det type PCI stik hvor din eksterne GPU normalt ville gå i, der findes forskellige PCI typer, også PCI express x1, andre enheder kan også blive tilføjet. Men det er her vi har PCI indgangen, her kan du sætte eksterne enheder i, som internet kort, ekstra usb porte, lydkort osv... PCI-E x16 (som man bruge til GPUer) er hurtiger end et normalt PCI stik, det kan altså overføre data hurtigere, hvilket er derfor det er ideelt til et grafikkort. Intergrated GPU Det er en GPU som er implanteret ind i motherboarded, på den måde behøves du faktisk ikke en ekstern GPU for at få din computer til at virke. Det skal siges at all implanteret GPU'er har en meget dårlig performance og er derfor på ingen måde anbefalede til andet end normal computer brug (altså IKKE gaming eller video editing for eksempel). "Resterne" De sidste ting vi ser på motherboarded er implanteret lydkort, ethernet kort (LAN indgang) og alle de indgange som motherboarded har (usb, mus, jackstick osv.) Ekstra: Skærm En skærm er et meget komplekst apparat, som bruges til at sende ting fra computeren ud på en skærm. Den består af en masse pixels som bliver defineret i opløsningen. F.eks er der HD skærme som 1080p som er 1920x1080 opløsning. Hvis man har en skærm, der kun har 800x600 opløsning, kan man tydeligt se alle pixelsne. Så jo højere opløsning f.eks. 4k desto flere pixel på en skærm. En skærm bliver tilsluttet med motherboardet i computeren, enten med et:

11 VGA kabel HDMI kabel Thunderbolt kabel Display kabel DVI kabel Tastatur Tastaturet tager input fra alle de keys, der befinder sig på det. Der findes mange forskellige slags tastaturer alt efter hvilket land, det er produceret i. Hvori der er endnu flere forskellige udgaver af det. Det mest udbredte slags tastatur er QWERTY-udgaven. Og siden der er mange forskellige tastaturer kan det virke ret vanskeligt, hvis man bruger et udenlandsk tastatur, og skal indtaste tegn som f.eks. æ,ø eller å. Hvis du har spildt din kaffe over dit tastatur kan du bruge On-Screen Keyboard programmet, så har du et virtuelt tastatur, men det er dog mere vanskeligt at bruge, siden man skal klikke på hver tast frem for bare at indtaste dem lynhurtigt med fingrene. Mus En mus tager input fra håndbevægelser til computerens skærm, alt efter hvordan den er designet. Der er kuglemus og lasermus og optisk mus. Kugle musen er dog forældet eftersom lasermusen og den optiske mus er kom frem på markedet. Laser- og den optiske mus kan sende input til computeren, alt efter hvordan den er designet, gennem enten tråd/ledning, radiobølger, infrarøde stråler eller Bluetooth. Der er mange forskellige modeller og størrelser på markedet, som er tilpasset den enkelte person. De nye muse, som er kommet på markedet, har oftest RGB lys i sig, hvilket gør at den kan lyse i 16,8 millioner forskellige farver. Mange synes at det er det værd at betale mere for en mus hvis der er lys i den, selvom det ikke gør nogen forskel på performeren. Produkt: Vores produkt levede ikke helt op til forventningerne, dette var på grund af at vi ikke nåede at lave selve spil funktionen i produktet, altså du kan faktisk ikke gøre noget. Produktets design er til gengæld færdigt. Meningen med spillet er at efter (eller før) man har læst vores rapport, vil man forstå de forskellige computer dele, vi ville så lave det sådan at man bliver spurgt om hvor de forskellige dele er henne og så skal man udpege dem på de motherboard vi har designet i spillet. Designet er fint men det hakker dog lidt. Dette er en ufærdig udgave af produktet lavet i python, ALLE koder er lavet af egen viden: BILAG: Meget af det vi har skrevet kommer fra egen viden.

12

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE

COMPUTER ANATOMI. 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE COMPUTER ANATOMI 4.-5. klasse 23. FEBRUAR 2015 HTX - ROSKILDE 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Opbygning s.2 Kapitel 2: CPU s.3 Kapitel 3: Motherboard s.4 Kapitel 4: Ram s.6 Kapitel 5: Grafikkort s.7 Kapitel

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Vi håber du nu har fået indblik i computerens hardware. Til dig som vil have et indblik i computeren Brochuren er skrevet af Anders Bøge Paulsen, Betina Kopp Pedersen, Frederik Hejgaard Andersen og Oscar

Læs mere

Til dig som vil have et indblik i computeren

Til dig som vil have et indblik i computeren Til dig som vil have et indblik i computeren CPU RAM Netkort Lydkort Grafikkort Harddisk Optisk drev Bundkort Køling Strømforsyning Skærm Mus Tastatur Indholdsfortegnelse Fra polfoto.dk Indledning I denne

Læs mere

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport DGI Esport - Uddannelse Hardware Esport hardware guide Hardwareliste Esports hardware guide Hardware er computerens hårde dele, dvs. de komponenter, som computeren er lavet af og de fysiske dele man bruger

Læs mere

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft

Computerens Anatomi. Af Martin Arnetoft Computerens Anatomi Af Martin Arnetoft Moores lov Moores lov siger, at antallet af transistorer på et stykke hardware over 18 eller 24 måneder fordobles. Denne lov bruges til at beskrive udviklingen indenfor

Læs mere

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh.

Opslagsbog om computer. Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Opslagsbog om computer Af Erik Veidorf og Mike T. Krogh. Indhold: Side 1-------------------------------------------------------------------------------------------------------------CD-Rom/disk drev/ Side

Læs mere

\ \ Computerens Anatomi / /

\ \ Computerens Anatomi / / HTX Roskilde - mat-it-prog, 1.4 \ \ Computerens Anatomi / / Introduktion En PC ( personlige computer ) eller computer er bygget op af forskellige komponenter. Vi vil hermed gennemgå størstedelen af computerens

Læs mere

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8

Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D Kom/it C 1. feb 2013. Computerens anatomi. --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Computerens anatomi --- Lavet af Markus, Nicklas, Jonas og Patrick D --- Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Foredrag... 3 Formidling... 4 En computer er opbygget af... 5 Side 2 af 8 Foredrag Målgruppe 7,

Læs mere

Computerens Anatomi KOM/IT

Computerens Anatomi KOM/IT j Computerens Anatomi KOM/IT Rapporten er skrevet af: Frederik, Jesper og Peter Gruppemedlemmer: Simon, Jesper, Frederik, Mathias og Peter Klasse: 1.3 Periode/øvelsesdato:14-02-2014 til 14-03-2014 Afleveringsdato:

Læs mere

Computerens Anatomi. Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer.

Computerens Anatomi. Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer. Computerens Anatomi Forklaring af Computerens opbyggelse, og eksempel på gamer computer. Jakob Bo Søndergaard Madsen, Jan Place Jakobsen, Markus Haugaard og Benjamin Klausen 3/15/2013 Disposition Indledning...

Læs mere

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm.

Computer Literacy. En stationær bordmodel. En Bærbar Notebook, Labtop, Slæbbar, Blærebar mm. Computer Literacy Computer Literacy handler om at forstå hvad computer (hardware) og software kan gøre. Denne præsentation fokuserer kun på hardware februar 2002 Computerliteracy -hardware (15 dias) 1

Læs mere

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015

Computerens Anatomi. Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Rikke & Cecilie Kommunikation IT 1.2 11/2-2015 Computerens Anatomi I kom/it fik vi til opgave at opstille en case omkring computerens anatomi og ud fra dette udarbejde en kommunikationsplan. Vi har diskuteret

Læs mere

Computerens - Anatomi

Computerens - Anatomi 2014 Computerens - Anatomi Rapporten er udarbejdet af Andreas og Ali Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Formål... 2 Indledning... 2 Case... 3 Design... 3 Skitser... 4 Planlægning... 5 Kravsspecifikation...

Læs mere

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer?

Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Hvad skal du vide for at bygge din egen computer? Kender du alle de her dele og hvad de gør godt for? Er du mellem 11 og 16 år, og tænker på at sammensætte din egen computer? Så er denne her guide lige

Læs mere

20-01-2015 Computerens. anatomi. Vores portfolio. Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM

20-01-2015 Computerens. anatomi. Vores portfolio. Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM 20-01-2015 Computerens anatomi Vores portfolio Marcus Niebuhr og Kevin Matin ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Case: Den industrielle udvikling der har været de seneste år har resulteret i at langt de fleste

Læs mere

Bundkort Beskrivelse

Bundkort Beskrivelse Bundkort 2 3 4 8 5 6 7 9 0 2 3 4 5 6 20 2 7 8 9 Bundkortet er computerens midtpunkt, alle de andre hardware komponenter er tilsluttet til bundkortet. Når du skal købe et bundkort er det vigtigt at alle

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1.

Computerens anatomi. - En gennemgang af delene i en computer. Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon. Klasse 1. Computerens anatomi - En gennemgang af delene i en computer Opgave skrevet af Maila, Patrick, Bjarke og Simon Klasse 1.3 HTX Roskilde Indholdsfortegnelse: Kort indledning... s. 2 Hardware... s. 3 Software...

Læs mere

Lidt orientering om, hvad en computer består af

Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af Lidt orientering om, hvad en computer består af...1 Introduktion...2 Skærm...2 Printer...2 Tastatur...2 Mus...3 CPU...3 Bundkort...4 Strømforsyning...4 RAM/

Læs mere

CPU i7 2.2 GHz 4 kerner i5-4210u 1,7 GHz 2 kerner, 4 logiske kerner GPU integreret Nvidia GeForce 820M Ram 8GB 6 GB Harddisk HDD HDD

CPU i7 2.2 GHz 4 kerner i5-4210u 1,7 GHz 2 kerner, 4 logiske kerner GPU integreret Nvidia GeForce 820M Ram 8GB 6 GB Harddisk HDD HDD Indledning En computer indeholder forskellige komponenter. De vigtigste er CPU, GPU, RAM og harddisk. CPU en er selve hjertet, som styre processerne, og siger til hvilket komponent der skal lave hvilken

Læs mere

Ydeevne og kapacitet. Indholdsfortegnelse

Ydeevne og kapacitet. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Computer specifikationer Indledning 1. Hypotese 1.1 Første test: 1.1.1 Kommentar: 1.2 Anden test: 1.2.1 Kommentar 1.3 Konklusion 2. Hypotese 2.1 Test 2.1.1 Kommentar 2.2 Konklusion

Læs mere

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev:

RAM. Motherboard. Cd-rom Drev: RAM Ram er en lille lagerenhed som er med til at gøre computeren hurtigere. RAM står for random acces memory. I driften i computeren bliver data behandlet og bearbejdet og det foregår i det arbejdslager

Læs mere

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer.

nødvendige at vide noget om hvis man skal vide noget om det indre at en computer, de 5 emner er harddisk, RAM, grafikkort, bundkort og processer. Computer anatomi Kommunikationsplan: Vi skriver om de 5 vigtigste komponenter i en computer, hvordan computeren er opbygget. Forklare hvad de enkelte komponenter er til. Hvem der bruger hvilke komponenter

Læs mere

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem.

Computerens anatomi. Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Computerens anatomi Computeren består af mange forskellige dele, i denne opgave vil vi forklare lidt om de vigtigste af dem. Motherboard: Motherboardet, er computerens skelet, det er her alle andre ting

Læs mere

Ikke bufferet, dobbelt kanal hukommelses arkitektur Konfigureringsegenskaber

Ikke bufferet, dobbelt kanal hukommelses arkitektur Konfigureringsegenskaber Produktinformation Information Producent: Genvejsnr.: Lenovo 10NK002NMT Lenovo V520-15IKL - tower - Core i5 7400 3 GHz - 8 GB - 256 GB Specifikation Generelt Personal computer Produktmodel Tower Farve

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdsstationer (bærbare computere, stationære computere og skærme) til Fredericia Kommune 2015-16 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle

Læs mere

Byg din egen PC. Starter edition

Byg din egen PC. Starter edition Komponent Processer Processer køler Bundkort RAM moduler Grafik/video kort Harddisk DVD-brænder eller optisk drev Kabinet Strømforsyning Tjekliste Byg din egen PC Starter edition Før du starter denne guide

Læs mere

Computerens anatomi. Safa Sarac Rami Kaddoura

Computerens anatomi. Safa Sarac Rami Kaddoura Computerens anatomi Sarac Kaddoura Dato 14.03.2010 1 Indhold Formål... 3 Indledning... 3 Tidsplan... 4 Computerens forskellige komponenter... 5 - RAM... 5 - Grafikkort... 5- - Motherboard... 6 - Harddisk...

Læs mere

Grafisk Kommunikation // Skolen for Visuel Kommunikation UC SYD

Grafisk Kommunikation // Skolen for Visuel Kommunikation UC SYD Grafisk Kommunikation // Skolen for Visuel Kommunikation UC SYD Køb af computer og udstyr til studiet. Som du måske ved har vi før haft en computerordning hvor man kunne lease en mac med software osv.

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 1 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? 2

Læs mere

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches)

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Bundkort: Adina Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Chipset: AMD Hudson D1 Fusion Kontrol Host Hukommelsessokler: 2 x DDR3 Front side bus hastigheder: 2.5GT / s Processor socket:

Læs mere

Tillykke med din nye Føniks computer!

Tillykke med din nye Føniks computer! Tillykke med din nye Føniks computer! Vi er glade for at kunne levere din nye computer og håber du får mange gode timer med den. For at gøre det lettere for dig, har vi lavet denne guide, der måske kan

Læs mere

Dell Inspiron 560/570: Detaljerede specifikationer

Dell Inspiron 560/570: Detaljerede specifikationer Dell Inspiron 560/570: Detaljerede specifikationer Dette dokument indeholder oplysninger, som du kan få brug for under opsætning, opdatering af drivere og opgradering af din computer. BEMÆRK: Tilbud kan

Læs mere

3. Computerens opbygning.

3. Computerens opbygning. 3. Computerens opbygning. Computere er konstrueret med henblik på at skulle kunne behandle og opbevare data og det er de som nævnt i noterne om Bits og Bytes vældig gode til. Som overordnet model for computere

Læs mere

Bilag 2. Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014

Bilag 2. Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014 Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune 2014 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav... 3 Generelle krav for udbuddet... 3 Generelle krav til fabrikanten...

Læs mere

Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune

Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune Udbud af IT-udstyr i Helsingør Kommune Generell Informasjon Versjon 1 Url http://com.mercell.com/permalink/34697613.aspx Ekstern anbuds referanse ID 12/7362 Konkurranse type: Anbudskonkurranse Dato for

Læs mere

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss

Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003. Jonas Christiansen Voss Introduktion til CD ere og Arkivdeling Gammel Dok - September-oktober 2003 Jonas Christiansen Voss 2. marts 2004 Indhold 1 CD ere 2 1.1 Brænde dokumenter til CD....................... 2 1.2 Disk Copy.................................

Læs mere

INFORMATIONS TEKNOLOGI B

INFORMATIONS TEKNOLOGI B INFORMATIONS TEKNOLOGI B Eksamensprojekt - bilag Dette dokument indeholder teksten til hjemmesiden. Morten Kristensen, 3.a 17-04-2009 TITELBLAD Projektet Titel: Undertitel: Fag: Vejledere: Eksamensprojekt

Læs mere

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal

Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Undervisning på Nørre Voldgade 11, 3. sal Håndbog for undervisere og værter FOLKEUNIVERSITETET I KØBENHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE Tilslutning af pc til projektor..side 2 - Via VGA...side 3 - Via HDMI.side

Læs mere

Computeranatomi. Lykke Hansen, Jonas Petersen, Morten Olsson og Pernille Klavsen. R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m

Computeranatomi. Lykke Hansen, Jonas Petersen, Morten Olsson og Pernille Klavsen. R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m Computeranatomi Lykke Hansen, Jonas Petersen, Morten Olsson og Pernille Klavsen R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m A f l e v e r e s d. 12-03- 2 0 1 0 Indholdsfortegnelse Pernille Klavsen

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4 Vedligehold...5

Læs mere

BRUGTE STATIONÆRE COMPUTERE

BRUGTE STATIONÆRE COMPUTERE BRUGTE STATIONÆRE COMPUTERE TLF. 5150 9879 Bruno Holm Pedersen Sdr. Borup vej 42 8940 Randers SV. PC NR. 300 PENTIUM 4, 2.60 Ghz. Motherboard P4i65GV http://www.asrock.com/mb/intel/p4i65gv/ - 3 x PCI slots

Læs mere

Kommunikation/IT - Computeranatomi

Kommunikation/IT - Computeranatomi Kommunikation/IT - Computeranatomi Bundkort: Bundkortet er den enhed i computeren der forbinder alle komponenter, altså en af de vigtigste komponenter i computeren. Bundkortet bestemmer hvilke dele der

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 www.adesk.dk Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren...3 Installation af styresystem...4 Backupprocedurer...5 Vedligehold...6 Vista / Windows 7 Recoverysystem...7 Side 2 Opsætning af computeren Det

Læs mere

Dell byder foråret velkommen, med ekstra gode priser!

Dell byder foråret velkommen, med ekstra gode priser! Dell byder foråret velkommen, med ekstra gode priser! 2.637,- 2.690,- 3.873,- 3.990,- Venue 8 Pro 5830 Ny 8 tablet med SSD disk og Windows 8 PRO Dells nye 8 Tablet med 64GB SSD disk. Venue 8 Pro 8 HD Touch

Læs mere

Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stoleunderlag m.v. Udlevering. Eftersyn.

Udlevering / Eftersyn. Auktionen slutter Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stoleunderlag m.v. Udlevering. Eftersyn. 2742 - Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stoleunderlag m.v. Udlevering / Eftersyn Auktionen slutter Udlevering På adressen: Skalhuse 13 9240 Nibe Torsdag d. 01. juni 2017, 09:00-15:00 Eftersyn På

Læs mere

Udlevering / Eftersyn

Udlevering / Eftersyn 2742- Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stoleunderlag m.v. 2742- Div. PC tilbehør, Mp3 afspillere, toner, stoleunderlag m.v. Udlevering / Eftersyn Udlevering På adressen: Skalhuse 13 9240 Nibe Torsdag

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

Se hvad Dell tilbyder. på SKI 50.41. Dell.dk

Se hvad Dell tilbyder. på SKI 50.41. Dell.dk SKI 50.41 Se hvad Dell tilbyder på SKI 50.41 Stationær: Basis SFF OptiPlex 7010 DT Processor Intel Core i3-2120 (3.3 GHz, integreret HD 2000 Grafik) Harddisk 250GB SATA 7.200 Rpm Højttaler Intern DELL

Læs mere

Computerens anatomi. Flashklip for børn

Computerens anatomi. Flashklip for børn Computerens anatomi Flashklip for børn Rapport der beskriver vores arbejde med at fremstille produkter, der kan formidle information om computerens opbygning til børn. Anders og Asger 11-05-2011 Indhold

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

emachines D620 Seriens Hurtig-guide

emachines D620 Seriens Hurtig-guide emachines D620 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines D620 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 09/2008 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

emachines E620 Seriens Hurtig-guide

emachines E620 Seriens Hurtig-guide emachines E620 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E620 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opsætning af computeren Opsætning af computeren...2 Aktivering af Windows licens...2 Installation af styresystem...3 Kør Windows Update...3 Backupprocedurer...4

Læs mere

Dell Docking Station - USB 3.0

Dell Docking Station - USB 3.0 Dell Docking Station - USB 3.0 Brugervejledning Model: D3100 BEMÆRK: En BEMÆRKNING angiver vigtige oplysninger, der hjælper dig med at bruge computeren bedst muligt. FORSIGTIG: FORSIGTIG angiver mulig

Læs mere

Når du bruger din GIGABYTE bærbar pc for første gang

Når du bruger din GIGABYTE bærbar pc for første gang Tillykke med købet af din nye GIGABYTE bærbar pc P252.Denne brugervejledning hjælper dig godt på vej med opsætningen af din bærbar pc. For yderligere oplysninger, bedes du venligst se vores hjemmeside

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul 01: Introduktion Din pc 1 Vi vil behandle brugen af en god, gammel pc det kan være en stationær pc eller en bærbar pc også kaldet en laptop Vi vil ikke behandle

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

Motherboard. Chip-set (nord- og syd-bro)

Motherboard. Chip-set (nord- og syd-bro) Samle PC Gruppe 5: Rn, Ajitkumar, Lars O., Lars N. Mtherbard mærke, mdel HP D530CMT(DF376T) Cmpaq CPU-skkel BIOS (mærke, versin sv.) 786B2 v1.11 BIOS Al hardware har brug fr sftware fr at fungere. BIOS

Læs mere

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark

Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Computerens Anatomi Af Mathias og Mark Planlægning af projekt Case Størstedelen af nutidens unge har deres egen smartphone, computer og fjernsyn. Computere i alle afskygninger bliver fortsat en større

Læs mere

Tablet Stationær Notebook Industri www.abook.dk www.adesk.dk

Tablet Stationær Notebook Industri www.abook.dk www.adesk.dk Tablet Stationær Notebook Industri www.abook.dk www.adesk.dk & Danmarks absolut stærkeste BTO (Build to Order) koncept! ABook og ADesk er synonym med solid dansk kvalitet, flexibilitet og service. Vi er

Læs mere

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune

Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune Bilag 2 Kravspecifikation på arbejdspladsudstyr til Fredericia kommune Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse Formål... 3 Generelle krav for udbuddet... 3 Generelle krav til fabrikanten... 3 Kompatibilitet...

Læs mere

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G

Computer Anatomi. 1.2 Roskilde HTX. Computer Anatomi. Christopher O, Morten A, Søren S, Kasper G 1 2 Case: I Århus kommune er der et stort antal kvindelige computer brugere i den offentlige sektor der ikke ved ret meget. Derfor vil kommunen starte et projekt der hjælper de ansatte med at blive bedre

Læs mere

Dell Latitude 14" I5-8250U 8GB 256GB Intel UHD Graphics 620 Windows 10 Pro 64-bit

Dell Latitude 14 I5-8250U 8GB 256GB Intel UHD Graphics 620 Windows 10 Pro 64-bit Dell Latitude 14" I5-8250U 8GB 256GB Intel UHD Graphics 620 Windows 10 Pro 64-bit Description Dell Latitude 5490 - Core i5 8250U / 1.6 GHz - Win 10 Pro 64-bit - 8 GB RAM - 256 GB SSD Class 20-14" 1920

Læs mere

Katalog 2016.indd :10:25

Katalog 2016.indd :10:25 2017 Dansk kvalitet siden 1999 Katalog 2016.indd 1 09-03-2017 13:10:25 Danmarks absolut stærkeste BTO (Build to Order) koncept! ABook og ADesk er synonym med solid dansk kvalitet, flexibilitet og service.

Læs mere

Dell USB-C Multi-Adapter DA300 Brugervejledning

Dell USB-C Multi-Adapter DA300 Brugervejledning Dell USB-C Multi-Adapter DA300 Brugervejledning Bemæ rkninger, Advarsler og Farer BEMÆRK: En BEMÆRKNING indeholder vigtige oplysninger, som hjælper dig med at få den bedst mulige oplevelse med din computer.

Læs mere

DUNE HD 102 Indhold DUNE HD HDMI WIFI Modtageren Tændt Slukket USB port AV OUT

DUNE HD 102 Indhold DUNE HD HDMI WIFI Modtageren Tændt Slukket USB port AV OUT Indhold DUNE HD TV-102 modtagerboks Strømforsyning HDMI-kabel AV-kabel (anvendes, hvis dit TV ikke har HDMI men kun scart-indgang) IR-øje (anvendes, hvis fjernbetjeningen ikke kan se boksen) Fjernbetjening

Læs mere

Netværkskonsulenter. Forslag til IT-løsning til campingplads

Netværkskonsulenter. Forslag til IT-løsning til campingplads 2008 Netværkskonsulenter Forslag til IT-løsning til campingplads Denne opgave handler om at vi skal lave en komplet IT-løsning til en campingplads. Vi fik en række opgaver som skulle løses. Tidligere har

Læs mere

Dell Precision 5720 AIO AIO I GB 256GB Windows 10 Pro 64-bit

Dell Precision 5720 AIO AIO I GB 256GB Windows 10 Pro 64-bit Dell Precision 5720 AIO AIO I7-7700 8GB 256GB Windows 10 Pro 64-bit Description Dell Precision 5720 AIO - All-in-one - 1 x Core i7 7700 / 3.6 GHz - RAM 8 GB - SSD 256 GB - Radeon Pro WX 4150 - GigE - WLAN:

Læs mere

Skift harddisken i din. Intet holder evigt og slet DET ER NEMMERE END DU TROR:

Skift harddisken i din. Intet holder evigt og slet DET ER NEMMERE END DU TROR: DET ER NEMMERE END DU TROR: Med et USB-kabel kan du klone din eksisterende harddisk til en ny, inden du skifter disken. Hvis din harddisk er blevet for lille, er på vej i graven eller sløver Windows uacceptabelt

Læs mere

Sådan speeder du din computer op

Sådan speeder du din computer op HURTIGERE PC: Sådan speeder du din computer op Når pc en begynder at tabe pusten, er det tid til at gå den efter i sømmene. Med en række enkle indgreb og opgraderinger får du hurtigt en computer, der er

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

TECRA Z40-C-12Z PARTNUMMER: PT465E-03F046N5 FØJ TIL MINE SAMMENLIGNINGER

TECRA Z40-C-12Z PARTNUMMER: PT465E-03F046N5 FØJ TIL MINE SAMMENLIGNINGER TECRA Z40-C-12Z PARTNUMMER: PT465E-03F046N5 Windows 10 Pro 64-bit 6. generation Intel Core i5-6200u processor med Intel Turbo Boost Technology 2.0 35,6 cm (14,0"), Toshiba ikke-refleksiv, fuld HD TFT-skærm

Læs mere

Sony præsenterer sin nye VAIO Z-serie: Ultimativ præstation og sublimt design

Sony præsenterer sin nye VAIO Z-serie: Ultimativ præstation og sublimt design Pressemeddelelse Sony, 29. juni 2011 Sony præsenterer sin nye VAIO Z-serie: Ultimativ præstation og sublimt design Ny ultra-slank 13,1 notebook i letvægtsdesign med smart multimedie-dock. 13,1 VAIO Z er

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

Udpakning. AC/DC adapter og AC strømledning. Højkapacitets Li-ion batteri. Taske (valgfri)

Udpakning. AC/DC adapter og AC strømledning. Højkapacitets Li-ion batteri. Taske (valgfri) 2 Tillykke med denne notebook-pc den perfekt konstruerede notebook-pc. Denne splinternye udsøgte bærbare computer vil give dig en fornøjelig og professionel oplevelse med at bruge computeren. Vi er stolte

Læs mere

Quick guide til Kabelplus TV boks.

Quick guide til Kabelplus TV boks. Quick guide til Kabelplus TV boks. Tillykke med din nye Kabelplus TV boks. I denne installationsguide får du en gennemgang af, hvordan du kobler din nye TV boks til dit TV samt andre nyttige informationer.

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

Computerens Anatomi. Kommunikation/IT

Computerens Anatomi. Kommunikation/IT 2010 Computerens Anatomi Kommunikation/IT Denne rapport handler om computerens anatomi, hvad det egentlig er og hvordan computerens anatomi er sammenlignet med menneskets. Der indgår også en beskrivelse

Læs mere

Microcontroller, Arduino

Microcontroller, Arduino Microcontroller, Arduino Programmerbar elektronik. uc Vi skal lære at lave programmer til uc for at kunne lave el-produkter. Forstå princippet i programmering af en uc og se mulighederne. Programmeringen

Læs mere

Dell Vostro 230. Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL angiver en potentiel. Oplysninger om opsætning og funktioner

Dell Vostro 230. Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL angiver en potentiel. Oplysninger om opsætning og funktioner Dell Vostro 230 Oplysninger om opsætning og funktioner Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL angiver en potentiel risiko for tingskade, personskade eller død. ADVARSEL: Forsøg ikke selv at servicere computeren.

Læs mere

Produceret i Danmark siden 1999

Produceret i Danmark siden 1999 Produceret i Danmark siden 1999 Stationær PC Bærbar PC Mini PC Tablet Specialløsninger Katalog_ spring_2015_ny.indd 1 12-11-2015 09:29:15 Side 2 Danmarks absolut stærkeste BTO (Build to Order) koncept!

Læs mere

Server Manual v8.4. Manual v8.4. Brugermanual. Side 1. Copyright 2011 MJ Vision Support 70208212

Server Manual v8.4. Manual v8.4. Brugermanual. Side 1. Copyright 2011 MJ Vision Support 70208212 Manual v8.4 Brugermanual Side 1 Guide til styrepanelet Styrepanelet er meget simpelt bygget op. Forklaringen omkring diverse knapper mm., er givet herunder: Viser dato, klokken samt fri optageplads Viser

Læs mere

Erik Hougaard Bestyrelsesformand, Duka Group A/S eho@dukapc.dk 23 24 11 55

Erik Hougaard Bestyrelsesformand, Duka Group A/S eho@dukapc.dk 23 24 11 55 Erik Hougaard Bestyrelsesformand, Duka Group A/S eho@dukapc.dk 23 24 11 55 Udgangspunkt & Værdier Historien om dukapc og værdierne Historien Værdier Enkelt Nærhed Tryghed Troværdighed Glæde Livsglæde ganske

Læs mere

Apple imac Retina 5K display AIO 16GB 1TB Apple macos Sierra

Apple imac Retina 5K display AIO 16GB 1TB Apple macos Sierra Apple imac Retina 5K display AIO 16GB 1TB Apple macos 10.12 Sierra Description Apple imac with Retina 5K display - All-in-one - 1 x Core i7 4.2 GHz - RAM 16 GB - Hybrid Drive 1 TB - Radeon Pro 575 - GigE

Læs mere

Stefanos HP, 3,10 Ghz, 16 GB GB ram, 2000 GB GB harddisk, Perfekt

Stefanos HP, 3,10 Ghz, 16 GB GB ram, 2000 GB GB harddisk, Perfekt 1 of 9 6/11/2018, 11:04 AM HP, 3,10 Ghz, 16 GB GB ram, 2000 GB GB harddisk, Perfekt Participants: A contact left the group. 19 May 2018 16:42 He he 18 May 2018 20:53 18 May 2018 20:53 2 of 9 6/11/2018,

Læs mere

Arduino Programmering

Arduino Programmering Microcontroller, Arduino I teknologi skal vi lære at lave programmer til uc for at have muligheden til eksamen at kunne lave intelligente el-produkter. I hvert fald skal vi have set mulighederne, og forstået

Læs mere

Dell Latitude 14" I7-8650U 16GB 256GB Intel UHD Graphics 620 Windows 10 Pro 64-bit

Dell Latitude 14 I7-8650U 16GB 256GB Intel UHD Graphics 620 Windows 10 Pro 64-bit Dell Latitude 14" I7-8650U 16GB 256GB Intel UHD Graphics 620 Windows 10 Pro 64-bit Description Dell Latitude 7490 - Core i7 8650U / 1.9 GHz - Win 10 Pro 64-bit - 16 GB RAM - 256 GB SSD - 14" IPS 1920 x

Læs mere

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur 5) Funktionstaster 6) Bluetooth LED 7) Opladnings LED 8) Tænd/Sluk & Bluetooth tilslutnings knap 9) USB opladning 5V/DC 1 5 3

Læs mere

TouchPad og tastatur. Dokumentets bestillingsnr.: I denne vejledning beskrives TouchPad og tastaturet på computeren.

TouchPad og tastatur. Dokumentets bestillingsnr.: I denne vejledning beskrives TouchPad og tastaturet på computeren. TouchPad og tastatur Dokumentets bestillingsnr.: 430406-081 Januar 2007 I denne vejledning beskrives TouchPad og tastaturet på computeren. Indholdsfortegnelse 1 TouchPad Identifikation af TouchPad.......................

Læs mere

Kravspecifikation på bærbare pc er med hhv. stor og lille skærm

Kravspecifikation på bærbare pc er med hhv. stor og lille skærm Udfyldes af leverandør Leverandørens navn Kontaktperson Kontaktperson, mailadresse Kontaktperson, telefonnummer Kravspecifikation på bærbare pc er med hhv. stor og lille skærm Fælles minimumskrav for begge

Læs mere

ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning

ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning Partnummer: 9P5 ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning Checkliste Disse oplysninger vedrører IBM ThinkPad R Serie-computeren. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren,

Læs mere

Tjekliste. ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning. Partnummer: 92P1529. h Vekselstrømsadapter. h Netledning h Bøger:

Tjekliste. ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning. Partnummer: 92P1529. h Vekselstrømsadapter. h Netledning h Bøger: Partnummer: 92P1529 ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning Tjekliste Du har købt en IBM ThinkPad G40 Serie-computer. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren, hvis en del

Læs mere

OPTAC overførselsenhed Brugermanual

OPTAC overførselsenhed Brugermanual OPTAC overførselsenhed Brugermanual Telefonnummer support: +44 870 887 9256 E-Mail: optac@elc.stoneridge.com Document version 2.0 Document No. 6939-170 1 1 TERMINOLOGI... 4 2 INTRODUKTION... 4 2.1 Hvad

Læs mere

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~

Overvågningskamera. ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ Lavet af Svend, Valdemar og Frederik 2.3 HTX - Roskilde Overvågningskamera ~Af Svend, Valdemar og Frederik~ I dette forløb har vi arbejdet med overvågningskameraer. Det handlede om at lære, hvordan et

Læs mere

Alienware Alpha R2 Konfiguration og specifikationer

Alienware Alpha R2 Konfiguration og specifikationer Alienware Alpha R2 Konfiguration og specifikationer Computermodel: Alienware Alpha R2 Forordningsmodel: D07U Forordningstype: D07U002/ D07U003 Bemærk, forsigtig og advarsel BEMÆRK: BEMÆRK! angiver vigtige

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

Udpakning. Indledning

Udpakning. Indledning 2 Tillykke med denne notebook den perfekt konstruerede notebook-pc. Denne helt nye, raffinerede notebook-pc vil give dig dejlige og professionelle oplevelser ved brugen af den. Vi er stolte over at kunne

Læs mere