Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2017"

Transkript

1 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2017 Sidste fiskedag En laks i gydedragt har taget fluen. Fisken blev hurtigt landet og derefter nænsomt genudsat. Foto: Erik Søndergaard.

2 December 2017 Sæsonen er nu slut og vi har nogle lange vinteraftener der kan bruges til at samle mod og forberede os på den kommende sæson. BSF ser tilbage på 2017 med glæde da det blev et rekordår for laks, men med bekymring da det blev en fortsættelse af de seneste år med hensyn til fangster af havørreder: Laks 572 stk laks ialt hvoraf 155 er genudsat. Af de hjemtagne er der oplyst vægt på 374 stk ialt 2.306kg svarende til 6,1kg i gennemsnit. Største indberettede laks er 16,6kg. Havørred 43 stk hvoraf de 20 er genudsat Af de hjemtagne er der oplyst vægt på 20 stk ialt 49kg svarende til 2,45kg i gennemsnit. Største indberettede havørred er 6,6kg. Gedder 82 stk ialt hvoraf de 70 er genudsat. Længste gedde er 118cm. mht. antal havørreder elfisket i hovedløbet. Dette kan dels skyldes at der er fisket sent og havørrederne er trukket op i gydebækkene eller op gennem søen. Men det kan også skyldes at der er få havørreder og at de gemmer sig godt i grøden og ikke kan fanges så let ved elfiskeri. Vandplejeudvalget har haft travlt: Dels er etape 2 i Hagenstrup Møllebæk med udlægning af gydegrus blevet færdig. Stor tak til specielt vores gydebæks-lodsejer, men også stor tak til Favrskov Kommune og de frivillige fra BSF der har hjulpet til med projektet. Også stor ros til Casper for den flotte styring og planlægning. Dels har VPU gennemgået gydebækkene og sikret at havørrederne har fri adgang til gydebankerne oppe i de små tilløb til Gudenå. Dels har VPU kommunikeret med kommunerne. Læs meget mere herom i dette nummer af Gudenå Nyt. BSF Rapport: Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? Der er indrapporteret 572 laks i 2017 på BSF s del af Gudenå det er rekord. Grafen viser dels antal udsatte lakse smolt pr år (blå kurve der aflæses på venstre akse) og antal laksefangster (Orange kurve der aflæses på højre akse). BSF El-fiskeriet El-fiskeriet efter laks og havørreder er nu afsluttet. Det blev som frygtet en fiasko I sidste nummer af Gudenå Nyt henviste vi til BSF s rapport - Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? Det var planen at vi skulle have haft et møde med DTU Aqua i november måned men dette møde blev aflyst pga. nogle ressource omprioriteringer hos DTU Aqua. Vi arbejder på at få aftalt et nyt møde om sagen.

3 Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå Den stiplede kurve er en trendkurve beregnet på basis af alle data. Årets indrapporterede fangst af 43 havørreder bekræfter desværre den nedadgående trend. BSF Laks 8,593kg 102cm fanget af Johnny Hansen 10.november 2017 Billeder fra fangstrapporter Nyd nogle af billederne fra den obligatoriske fangstrapportering på hjemmesiden fra november måned: Laks ca. 80cm genudsat, fanget af Bo Kappel 11. november 2017 C&R. Laks 4,5kg 84cm fanget af Michael Hansen 6.november 2017 Laks ca. 95cm fanget af Casper Pedersen 11.november 2017 C&R Laks 80cm fanget af Lars Wiis Jensen 5.november 2017

4 Laks fanget af per Mogensen 1. november 2017 C&R Artikler i dette nummer I dette nummer af Gudenå Nyt kan du finde følgende artikler: Indkaldelse til generalforsamling 2017 Forslag til behandling på generalforsamling 2017 Noah s laks 2017 Lodsejerfest 2018 VPU overordnet status Gennemgang gydebæk Brandstrup bæk Gennemgang gydebæk Gullev bæk Hagenstrup Møllebæk etape 2 GØF status elfiskeri og strygning moderfisk En tur langs Gudenå på årets sidste fiskedag GØF julefrokost Aktivitetskalender

5 Indkaldelse til generalforsamling 2017 BSF afholder ordinær generalforsamling torsdag 7. december 2017 kl.19:00 i Bjerringbro Idrætspark, Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro. Vi skal være i kantinen der ligger op mod svømmehallen der vil være skiltet fra indgangen. 6. Orientering om budget herunder kontingent Bestyrelsen orienterer om budget og kontingentsatser for Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleanter På valg som bestyrelsesmedlemmer (for 2- årig periode) er: Nicolai Parbst (modtager genvalg) Jan Ottesen (modtager ikke genvalg) Kim Sørensen (modtager genvalg) Per Frost Vedsted (modtager genvalg) På valg som bestyrelses-suppleant for 1- årig periode er: 4 æresmedlemmer i BSF lytter til bestyrelsens beretning på generalforsamlingen i 2015 de kan da vist godt lide hvad de hører! - Johannes Juel Ditlefsen, Søren Andersen, John Jørgensen og Arne Ottesen. Foto: Erik Søndergaard Jesper Hougaard, 1.suppleant modtager genvalg) Rasmus Ottesen, 2.suppleant (modtager genvalg) 8. Valg af Revisor og revisorsuppleant På valg som revisor for 2-årig periode er: Dagsorden: 1.Valg af dirigent Niels Jørgen Ottesen - modtager genvalg 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Formanden aflægger bestyrelsens beretning Jon Rose aflægger bestyrelsens beretning og derudover er der en kort orientering fra juniorklubben, vandplejeudvalget, Ørredfonden og Gudenåsammenslutningen. 4. Fremlæggelse og godkendelse af regnskab Nicolai Parbst fremlægger regnskab som skal godkendes af forsamlingen. 5. Behandling af rettidigt fremsendte forslag (30.oktober) Indkomne forslag offentliggøres på foreningens hjemmeside senest 8 dage inden generalforsamlingen. Der skal stemmes om fremsatte forslag. På valg som revisor suppleant for 1-årig periode er Gert Nielsen valgt som revisor suppleant for 1-årig periode 9. Eventuelt Herunder uddeling af pokaler for årets største laks, havørred og juniorfisk. Efter generalforsamlingen er foreningen som traditionen foreskriver vært ved en franskbrød m/rullepølse eller ost, øl/vand/kaffe og naturligvis æblekage. Vi glæder os til at se Jer!

6 Forslag til behandling på generalforsamling 2017 Der er indkommet et forslag til behandling på årets generalforsamling: Forslag til vedtægtsændring: Forslagsstiller: Bestyrelsen Forslag: Før: 2 stk 3: Som medlem optages borgere med bopæl i "Bjerringbro og Hvorslev kommuner anno 2006". Herudover kan optages medlemmer, bosat udenfor ovennævnte lokalområde. Det samlede antal seniorer og pensionister tilstræbes at være maksimalt 600 personer + lodsejere. Ved større interesse oprettes der venteliste i den rækkefølge man henvender sig til bestyrelsen. Efter (Tilføjelse er markeret m/gul slettet tekst er rød gennemstreget): 2 stk 3: Som medlem optages borgere med folkeregisteradresse bopæl i "Bjerringbro og eller Hvorslev kommuner anno 2006". Herudover kan optages medlemmer, bosat udenfor ovennævnte lokalområde. Det samlede antal seniorer og pensionister tilstræbes at være maksimalt 600 personer + lodsejere. Ved større interesse oprettes der venteliste, for personer i den rækkefølge man henvender sig til bestyrelsen. Personer med folkeregisteradresse i Bjerringbro eller Hvorslev kommuner anno 2006 tilbydes medlemskab uanset at der er venteliste. Rationale Ændringen er en stadfæstelse i vedtægterne af hidtidige praksis i foreningen gennem årtier mht. optagelse af medlemmer. Praksis sikrer lokal befolkningen adgang til fiskeri i Gudenåen. Situationen er nu således at der igen er oprettet venteliste og derfor finder vi det på sin plads at få hidtidige praksis forankret direkte i vedtægterne. Bopæl præciseres til folkeregisteradresse. Mellem Bjerringbro og Hvorslev ændres og til eller, da man enten har folkeregisteradresse det ene eller det andet sted.

7 Junior fisker Noah s beretning om sit Gudenå laksefiskeri 2017 Som nogle nok har set i fangstrapporten så har vi fået en ny dygtig juniorfisker blandt os, der i år har fanget sine første laks i Gudenå. Vi er mange der med glæde husker tilbage på vores første store fisk, der for alvor bragte os i den rigtige retning som lystfiskere, og jeg kunne derfor ikke dy mig for at bede Noah om at sende en lille beretning om de fine fangster. Stort tillykke til Noah med laksefangsterne og tak for den fine beretning ingen som helst tvivl om at en ny laksefisker er født. Noah beretter: Jeg hedder Noah og er 12 år og bor i Randers. Det er første år i år at jeg har fisket i Gudenåen og også mit første år jeg fisker. Jeg har mistet tålmodigheden nogle gange når vi har været ud at fiske i foråret og i sommers, men så skete det d. 10. oktober Jeg kom hjem fra skole og tog ud at fiske med min bonusfar Morten. Vi kørte ud og parkerede ved fabrikken efter Ulstrup og gik ned til åen og på bare mit 2. kast kom der et kæmpe hug ved pilebusksen. Jeg havde en orange kondomspinner på, den havde jeg selv valgt sidst i fiskebutikken. Efter 5 minutters fight fik vi den af se for første gang en ordentlig krabat. Jeg kæmpede med den alt i alt i ca minutter for at få den op. En rigtig fin stor hunlaks på kg og 93 cm som var min FØRSTE LAKS! Noah Højer Frederiksen med sin første Gudenå laks 9,05kg og 93cm. Den dag fik vi også to andre fine hanlaks med hjem, mig en mere på 75 cm og Morten en på 81 cm. Dem vejede vi dog ikke.

8 Noah Højer Frederiksen med sin sidste Gudenå laks i ,21kg og 89cm. En rigtig god dag, den sidste laks jeg fangede i år. Jeg glæder mig rigtig meget til 1. marts 2018, når vi kan fiske igen. To laks fanget samme dag af Noah Højer Frederiksen og papfar Morten. Den 21. oktober tog vi også ud at fiske sidst på eftermiddagen, vi tog ud til Bamsebo zone 5. Vi startede med at fiske fra den 1. bænk og gik ned ad og da vi kom til det første sving var der kommet mange flere, vi spurgte om det var i orden at vi gik ned bagved ved piletræerne ved Bamsebo og fiske og det var det i orden for dem. Jeg kastede helt over til piletræerne på modsatte side hvor den sad fast i noget grøde, jeg lavede sjov med Morten at jeg havde en på og han kom løbende. Men snydt. Men 5 minutter efter fik jeg så bid, jeg råbte (næsten i panik) på Morten. Men han ville ikke tro på mig, han kom dog da han kunne se på stagen at den var god nok. Denne var noget vild og var ikke sådan at få op, men det lykkes efter meget kamp i grøden. En stor hunlaks som vi kørte til Langå Camping og fik indvejet, kg og 89 cm. Laks 9,05kg 93cm fanget 10.oktober 2017 på spinner af junior fisker Noah Højer God vinterfisk ferie Noah Højer Frederiksen

9 Lodsejer fest Husk at reservere lørdag 20. januar 2018 her holdes den traditionsrige lodsejerfest. Festen holdes denne gang på Nørgaards Højskole, og der bliver traditionen tro noget godt at spise, musik, dans og hyggeligt samvær. Lodsejerfesten er også stedet hvor lodsejerne langs Gudenåen mødes og hvor der vælges lodsejerrepræsentanter. Vi ser frem til en rigtig hyggelig aften sammen med Jer alle. I vil modtage invitationer med tilmeldingsoplysninger! Foto: Fra lodsejerfesten 2016 på Bjerringbro Gymnasium. På billedet er alle ved at have fundet på plads og vi er klar til velkomsttalen. Til lodsejerfesten inviteres alle lodsejere m/ledsager, æresmedlemmer m/ledsager og personer der udfører væsentlige opgaver for foreningen (eksempelvis fiskeribetjente og pasningsordning). Foto: Musikken bliver også denne gang leveret af Prime Time, så der bliver rig mulighed for at få en svingom.

10 Vandpleje udvalg overordnet status Gennemgang gydebække Gydebækkene er gennemgået så de er klar til at modtage ørrederne på leg. Stor tak til alle Jer der hjalp os med det En særlig tak til Jesper, formand for vores vandplejeudvalg der har stået for koordineringen. Læs eventuelt særskilt artikel herom i december nummeret af Gudenå Nyt fra Gullev bæk og Brandstrup bæk. Hagenstrup Mølle Bæk BSF VPU har gennemgået projektet ved Hagenstrup mølle bæk sammen med Klaus fra Favrskov Kommune. Der var stor ros fra Klaus både til udførelsen af arbejdet, men også til Casper for flot styring af projektet. Klaus gik i gang med at filme med drone, og vi får senere et link til filmen. Brandstrup Bæk Der er holdt møde med Favrskov Kommune om bækkens tilstand. Kommunen etablerer to sandfang i bækken til næste år. Hvis sandet hovedsagelig kommer et sted fra, så mener de at bækken kan være fri for sand i løbet af bare to ordentlige omgange regn. Hvis nødvendigt kan vi måske få lov til at gå gennem bækken med spulepumpe og kultivator for at løsne gruset igen. Der ligger nemlig en fin bund under sandet. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen. Kjeldbækken VPU har været ved Kjeldbækken og løsne en spærring i røret under landevejen. Der er et gammel kabel ført gennem røret til strøm til et hegn som ikke bliver brugt. Vi tager en snak med lodsejeren for at høre om kablet kan fjernes. Men konstruktionen af rørføringen gør at det er noget vi skal holde øje med fremover. Statoil bækken Her lavede vi jo et projekt tilbage i Viborg Kommune ønsker at vide om vi stadig vil lave rørføring og drikkefolde det fik vi ikke lov til den gang. Da det er kommunens egen jord har vi vendt spørgsmålet om og spurgt hvad de vil gøre ved at deres lejer af hestefolden har heste til at gå gennem bækken og oven i købet kører traktor gennem bækken. Danstrup Bæk Vi skal snarest have drøftet dette projekt med lodsejeren så vi kan komme videre.

11 Gennemgang af gydebæk for at sikre passage; Gullev Bæk Ander Stougaard og Erik Søndergaard har igen i 2017 gennemgået Gullev Bæk for at sikre at havørrederne kan nå op på de vigtige gydepladser. Nyd Erik s billedserie fra dagen. Gullev Bæk nov Opbygning med stammer. Foto: Erik Søndergaard. Parti fra Gullev Bæk november 2017.Et flot og meget vigtigt gydevandløb for nedre del af Gudenå.. Foto: Erik Søndergaard. Gullev Bæk nov Før rensning. Foto: Erik Søndergaard. Gullev Bæk nov Anders fjener grene fra bækken der stuver vandet op. Foto: Erik Søndergaard.

12 Gullev Bæk nov Efter rensning nu kan ørrederne komme forbi. Foto: Erik Søndergaard. Gullev Bæk nov Anders ved en af opstemningerne. I en bæk som denne hvor der er krat og skov er der stort behov for at fjerne opstemninger for at skabe fri passage.. Foto: Erik Søndergaard.

13 Gennemgang af gydebæk for at sikre passage; Brandstrup Bæk Jesper Knudsen fra BSF vandplejeudvalg har gennemgået Brandstrup bæk og kan konstatere at der er problemer med for meget sand i bækken. Dette er drøftet med Favrskov Kommune der har lovet at lave sandfang i sommeren BSF har et fortrinligt samarbejde med Favrskov Kommune om Brandstrup Bæk, og kommunen gennemgår selv bækken for at optælle antallet af gydninger. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen.

14 Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen. Gennemgang Brandstrup Bæk november Foto: Jesper Knudsen.

15 GØF: Status el-fiskeri og strygning af fisk Her følger en kort orientering af status på årets fiskeri efter moderfisk og den planlagte strygning på dambruget i Skibelund. o o 60 laks der er genudsat 10 havørreder overdraget til GØF Skibelund Havørredopdræt Allingå Lørdag 4. november 2017 elfiskede Randers foreningen i Allingå. Det var i år lagt lidt tidligere baseret på erfaringer fra tidligere år. El-fiskeriet gav relativt hurtigt de nødvendige fisk: 46 hunner og 17 hanner - heraf mange flotte fisk på 4-5kg. Så tidspunktet i beg af november var en god erfaring til genbrug. Foto: Fra el-fiskeri i Gudenå Foto: Erik Søndergaard. Gudenåen I Gudenåen har DCV elfisket og havørreder er ovedraget Gudenåens Ørredfond Torsdag den 16. november: Bjerringbro - Ulstrup. 41 laks (56-93cm) og desværre kun 2 havørreder Mandag den 20. november: Tangeværket - Bjerringbro 41 laks (61-97cm) og desværre kun 4 havørreder til GØF Tirsdag den 21.november: Bjerringbro - Ulstrup. 25 laks (59-107cm) hjemtaget og 49 hunlaks genudsat og desværre kun 2 havørreder til GØF Onsdag 22. november: Ulstrup - Langå. 7 laks (66-98cm) hjemtaget og 11 hunlaks genudsat og desværre kun 2 havørreder til GØF I alt 2017 Gudenåen el-fiskeri o 114 laks mellem 56 og 107cm overført til Brusgaard, DCV Foto: Fra el-fiskeri Alling å PE-holdet får læsset 63 moderfisk der køres til Skibelund. Foto: Jens Hougaard Lilleå Da der ikke er el-fisket nok havørreder i Gudenå er der planlagt elfiskeri i Lilleåen 9. december. Det kommer til at foregå i Lilleå parken i Hadsten. Strygning havørreder Årets første strygning af havørreder er planlagt til søndag 10.december 2017 på vildfiskedambruget i Skibelund. Afhængig af hvor modne fiskene er stryges der igen 2-3 gange senere. Billed serie fra årets el-fiskeri i Gudenå Nyd Erik Søndergaards serie af billeder fra el-fiskeriet i Gudenå 2017:

16

17

18 Hagenstrup Møllebæk etape 2 Lørdag den 28 oktober var det egentligt planen at lave hele projektet, men vi løb tør for gydegrus. Derfor mødtes vi igen Lørdag den 18 november for at færdiggøre projektet. Vejret var godt og for at lette arbejdet havde GØF indkøbt kørerplader som gjorde det muligt at læsse gruset direkte i bækken. Kørerplader, godt fremmøde og 3 store motorbører gjorde tilsammen at de sidste 10 m3 grus kom i bækken uden de store problemer. Der var med andre ord god tid til en hyggesnak. Til middag var vi færdige hvor vi rundede dagen af med en omgang grillpølser. Fra anden etape af projektet ved Hagenstrup Møllebæk. Foto: Erik Søndergaard Det bliver spændende at komme ud og tælle gydninger i bækken. Forventeligt er projekter blevet vel modtaget. Vandpleje udvalget vil bruge lidt af vinteren på at planlægge projekterne for 2018, som vi ser det er der stadig en del lavt hængende frugter som vi med fordel kan kaste os over. Tak til de medlemmer og andre som valget at støtte op om projekterne i Mvh Vandplejeudvalget Nyd billeder fra dagen og dagens resultater herunder: Brudesengen er klar til at modtage havørrederne. Foto: Erik Søndergaard Ørredfonden har investeret i køreplader så gruset kan glide ud i bækken uden for meget skovl-arbejde. Foto: Erik Søndergaard

19 En del af arbejdsholdet i.f.m. anden etape af projektet ved Hagenstrup Møllebæk. Foto: Erik Søndergaard Fra anden etape af projektet ved Hagenstrup Møllebæk. Der sluttes af med grill pølser. Foto: Erik Søndergaard. Kø ved grusbunken - med det rigtige material går det som en leg. Foto: Erik Søndergaard Fra anden etape af projektet ved Hagenstrup Møllebæk. Foto: Erik Søndergaard Fra anden etape af projektet ved Hagenstrup Møllebæk. Den sidste fordeling af grus sker med håndkraft Ørredfondens VPU-arbejdssæt er i brug Foto: Erik Søndergaard.

20 Med kameraet langs åen på årets sidste fiskedag 2017 Erik Søndergaard gik en tur med kameraet langs Gudenå på årets sidste fiskedag i Det kom der en stribe gode billeder ud af: Foto: Sidste fiskedag 2017 Teddy Laursen med flex på klingen. Foto: Erik Søndergaard. Foto: Sidste fiskedag 2017 Æresmedlem John Jørgensen nyder årets sidste fiskedag ved Gudenå. Foto: Erik Søndergaard. Foto: Sidste fiskedag 2017 Æresmedlem Hanse (Johs. Juel Ditlefsen) nyder årets sidste fiskedag ved Gudenå. Foto: Erik Søndergaard. Foto: Sidste fiskedag 2017 Bent prøver lykken ved åen. Foto: Erik Søndergaard. Foto: Sidste fiskedag 2017 Og her har vi så Teddy s laks der i øvrigt blev nænsomt genudsat. Foto: Erik Søndergaard.

21 Foto: Sidste fiskedag 2017 Her har vi så igen Teddy s laks der som skrevet ovenfor blev nænsomt genudsat. Foto: Erik Søndergaard. Foto: Sidste fiskedag 2017 Jens og Jacques har tid til en lille snak. Foto: Erik Søndergaard. Foto: Sidste fiskedag 2017 Der hygges ved åen. Teddy s fluemønster checkes ud. Foto: Erik Søndergaard. Åbent arrangement juniorklubben 21.december Torsdag 21. december holder Henrik Leth et spændende foredrag om fiskeri på New Zealand, Bosnien og Norge med masser af billeder og gode historier, fra hans mange ture dertil. Juniorklubben serverer æbleskiver og sodavand, så vi kan få en hyggelig aften med foredrag, røverhistorier og masser af hygge. Det er ganske gratis, så der er ingen undskyldning for ikke at komme og deltage. Vi starter kl 19:00 og slutter kl 21:00. Sted: Klubhuset Gudenåvej 22a, Bjerringbro. Tilmelding til Keld på mobil/sms mvh Juniorklubben

22 Antal BSF Rapport: Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? Medlemmer i Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening har gennem den seneste godt 20år oplevet en stor nedgang i havørredfiskeriet. Dette dokument er tænkt som et oplæg til at få igangsat en tilbudsgående undersøgelse af, hvor havørrederne bliver af i nedre del af Gudenå. BSF har et møde med DTU Aqua her senere i november hvor forholdene og fremtiden skal drøftes med udgangspunkt i rapporten Fangster Havørred BSF Gudenå BSF fiskemetode, så vil der blive fanget færre ørreder end tidligere. Det samme gælder metoden til moderfisk. Tidligere var det med toggergarn om natten hvor ørrederne ikke trykkede sig så meget. Nu er det om dagen hvor de står og gemmer sig i grøden og er svære at hente ud med strømmen fra el-fiske-apparatet. Dokumentet er ment som et katalog med forskellige hypoteser og derefter en oplistning af fakta til at underbygge/afvise hypoteser. Det er vores håb at biologer/forskere fra DTU Aqua, DSF og/eller kommunerne bider på og får igangsat noget videnskabeligt arbejde så vi kan få havørred-fiskeriet tilbage i Gudenåen nedstrøms Tangeværket ørred Poly. (ørred) Fig: Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå Den stiplede kurve er en trendkurve beregnet på basis af alle data. Det er overordentlig bekymrende, at der ikke er flere gydninger i tilløbene, og at f.eks. Skibelundbækken slet ikke har gydninger længere. Hvis vi i foreningen vil gøre noget for at få bestanden op, så skal vi have sat endnu mere fokus på gydning i tilløbene. Dels ved at sikre adgang for fiskene og dels ved at sikre at der er masser af grus og skjulesten i dem. Overlevelsen af naturlig yngel-smolt er op mod 100 gange bedre end opdrættede selvom de er direkte afkom af vildfisk. Derudover har vi næppe heller et retvisende billede af bestanden. Med grøden og den ændring der er i Hypoteser Der er opstillet en række hypoteser i vilkårlig rækkefølge: 1. Der er for få naturlig gydninger i tilløb og/eller for dårlige opvækstbetingelser 2. Nedgangen skyldes at der nu er laks som fortrænger havørrederne 3. Fældefangst i fisketrappen har taget de bedste moderfisk fra og reduceret mængden af naturlige smolt der trækker til havs fra opvækstområderne opstrøms Tange Sø 4. 10mm af-gitring foran turbinerne har betydet at en del af de få vilde smolt der kommer gennem søen på vej til havs knuses i 10mm gitteret uden at finde ung-fiske slusen, hvor de tidligere havde en relativ stor

23 overlevelseschance gennem turbinerne. 5. Vandremuslingens indvandring har betydet en klarere Gudenå med mere grøde som har givet havørrederne bedre mulighed for at skjule sig og de er derfor sværere at fange nu end da de gik i det mørkegrønne algefarvede vand 6. Vandremuslingen har betydet at vandet er blevet klarere. Dette giver bedre vilkår for rovfisk og deraf følgende større dødelighed på yngelsmolt hvillet i sidste ende betyder mindre opgang af fangstklare havørreder. 7. Der fiskes ikke længere så målrettet efter havørrederne som i gamle dage 8. Den øgede grøde gør at havørrederne nu har mere at gemme sig i, og det er sværere at fiske efter dem og fange dem. (Godt for havørrederne med skjul, men sværere for os lystfiskere) 9. Havørrederne trækker hellere op i Lilleå efter at omløb ved Løjstrup er etableret 10.Spærringer i Skibelundbækken, der er et af de væsentligste gydevandløb for BSF s del af Gudenå Forhindrer havørreden i naturlig reproduktion og dermed falder antallet af fisk (vilde smolt er op til 200x bedre end opdrættede mht. overlevelse) 11.Projekt våde enge Flere predatorer sammenholdt med at det måske tager lidt længere tid for smolten at finde vej til havet giver større dødelighed 12.Skarven æder smolten. Skarv kolonier ses fra tid til anden på træk i Gudenå mellem Tangeværk og Bjerringbro. 13.BSF s fredning af gedder over 80cm øget bestand af de store rovfisk øget predation på havørred yngel Faktorer og forhold der ønskes undersøgt Udover ovennævnte hypoteser er der opstillet en række faktorer og forhold som vi gerne vil have undersøgt yderligere: 1. Fældefangst smolt i fiskefælden Tangeværket Det kunne være interessant at se data på nedtrækkende smolt i fisketrappen. Tangeværket har haft fiskefælden i drift gennem mange år og der bør være gode data til rådighed. 2. Fortrænger laks havørreder? Kunne man ikke sammenligne andre lakseførende vandløb og se om disse også har en faldende mængde havørreder i takt med at der kommer flere laks? 3. Muslinge skaller Kan det være at de områder hvor der er store mængder skaller fra døde og levende muslinger ikke er gode opholdssteder for laksefisk. Vi har lidt indtryk af at der ikke er så mange fisk i f.eks. zone 1 som der har været tidligere, og der er banker af skaller på zone 1. Der er helt sikker heller ikke det samme smådyrsliv der hvor skallerne er dominerende. Her er det assellus der er dominerende. Det er interessant at få en vurdering/undersøgelse af hvilken betydning vandremuslingen har for det lokale miljø. Vi tror som sagt ikke det er godt med de store banker af døde muslingeskaller på bunden af hovedløbet. 4. Effektivitet elfiskeri i Gudenå Er effektiviteten forskellig mellem laks og havørred? Trykker havørrederne sig mere i grøden og er sværere at få ud en

24 laks? Professionel vurdering heraf ønskes. Det kunne være ønskeligt at se en mere nøjagtig fordeling af hvor havørrederne elfiskes i åen, så vi kan få en ide om hvordan de fordeler sig i åen. Vores indtryk er at laksen har flyttet sig længere nedstrøms i åen. Om det skyldes grøden eller muslingerne eller andet er et åbent spørgsmål. 5. Bestandsanalyse Skibelundbæk Vi vil opfordre DTU Aqua til straks at lave en ny bestandsanalyse i Skibelund bækken så vi kan sammenligne med de forrige og se hvad udviklingen er. Vi er meget bekymret for hvad denne analyse vil afsløre bækkens bestand af ørreder kan reelt udslettes på ganske få år hvis bækken er spærret som vi oplever. 6. Obligatorisk oplysning om fangstzone For at sikre det bedste statistiske grundlag skulle man overveje at gøre indberetning af hvilken zone man har fanget fisken i obligatorisk, så man har et overblik over hvor mange fisk der bliver fanget i hvilke zoner. 7. Laksestammer Kan man ud fra fangst statistikken se om der er forskel på hvilke laksestammer der har været sat ud i åen? 8. Fisketrappen Tangeværket Det kunne være relevant at lave en undersøgelse af fisketrappen hvor vi får fastlagt hvor mange havørreder der trækker op og hvor mange smolt der trækker ned igen gennem den nye ungfiske sluse. Og sammenligne med tidligere analyser. 9. Toggergarnsfiskeri vs. elfiskeri Det kunne være interessant at grave tilbage i historiske data og analysere hvor mange havørreder vi i gamle dage fangede ved toggergarns fiskeriet efter moderfisk. Skyldes nedgangen i havørredfiskeriet at moderfisk ikke længere fanges med toggergarn i Gudenå? Vi stoppede med toggergarn år Trækker havørreden nu hellere op i Lilleåen? GØF har gennem en årrække suppleret med moderfisk fra Lilleå som måske betyder at disse udsatte fisk hellere vil trække op i Lilleåen når de kommer tilbage fra havet? En anden faktor: Efter der er etableret omløbsstryg ved Løjstrup dambrug i 2000 [12] er Lilleåen nu et perfekt vandløb for havørrederne hvor den finder masser af gydemuligheder i hovedløb og tilløb. Forholder det sig således at havørrederne nu hellere trækker op i Lilleåen når de forgæves har forsøgt sig i Gudenåens hovedløb? Fakta til vurdering af hypoteserne Formålet med dette kapitel er at opliste en række fakta på udviklingen i fiskeriet efter havørreder og fakta i.f.m. nogle af de opstillede hypoteser Fakta 1: Fald i antal stangfangne havørreder Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå er faldet signifikant over de seneste 23år: Antallet af stangfangne havørreder i BSF er faldet med en faktor 5 over de 23 år! Antallet af medlemmer har stor set været konstant omkring lystfiskere Der har gennem hele perioden været tvungen indberetning af fangst, så statistikken er retvisende. Antallet af medlemmer har været nogenlunde konstant gennem årene og dermed kan fisketrykket antages at være nogenlunde ens over alle år. Ligeledes har BSF s fiskeret i Gudenå været nogenlunde konstant. Sæsonen har været uændret 16. januar til 15.november gennem alle årene

25 Fældefangst i fisketrappen Fisk pr. elfisket km Antal Fangster Havørred BSF Gudenå BSF ørred Poly. (ørred) Ved de årlige elektro befiskninger fanges kun mellem 1 og 5 havørreder pr. kilometer Gudenå. Dette er bemærkelsesværdigt, og der burde stå mange flere havørreder pr. km Gudenå! Det er dog et spørgsmål om effektiviteten af el fiskeriet. Effektivitet vurderes af os som værende forholdsvis lav pga. åens størrelse og ledningsevnen. Fig: Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå Den stiplede kurve er en trendkurve beregnet på basis af alle data. 5,0 4,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Resultat elfiskeri Gudenå Havørred Laks Fig: Fangst af laks og havørred ved elfiskeri i Gudenå opgjort som antal pr. kilometer der elfiskes. Elfiskeriet er gennemført af DCV med henblik på at fange laksemoderfisk. Fra 2015 desuden for at skaffe havørred moderfisk til GØF Fig: Fangst af havørred og laks på BSF s del af Gudenå De stiplede kurver er en trendkurver beregnet på basis af alle data. Fig: udsætning af laksesmolt i Gudenå og stangfangst registreret på BSF s del af Gudenå (Tange Åbro) Fakta 2: Der elfiskes kun få havørreder pr. km Gudenå GØF og DCV har elfisket laks i Gudenå gennem en årrække, og opgøres antallet af elfiskede havørreder og laks fås et ganske lille antal pr km elfisket strækning: Fakta 3: Fældefiskeri moderfisk til GØF i fisketrappen BSF/GØF har fanget mange af de havørreder moderfisk, der har brugt fisketrappen for at søge op og gyde i tilløb til Gudenå ovenfor værket. BSF har fanget havørred moderfisk i fisketrappen ved Tangeværket i årene Fældefangst i fisketrappen ved Tangeværket Havørreder Fig: Opgørelse over GØF/BSF s fældefangst i en fælde monteret i fisketrappen ved Tangeværket

26 Stangfanget/elfisket Fakta 4: 10mm turbinegitter og ungfiske sluse Tangeværket etableres i 2003 en ungfiskesluse for at flere nedtrækkende fisk kommer helskindet forbi det nye turbinegitter hvor afstanden er nedsat til de 10mm som loven kræver. Det vil sige at smolten kan ikke længere komme ind gennem turbinerne, men vil kvæles i gitteret hvis de ikke finder over i ungfiskeslusen. [7] 10mm turbine gitter knuser hver 5 smolt der vil trække ned forbi værket. 18% ørredsmolt bliver hængende på turbinegitteret og de 82% finder vej via ungfiskeslusen. [1] Fakta 5: Risteværk nedstrøms tangeværket Risteværk nedenfor Tangeværket blev etableret i 1993 [7] Fakta 6: Vandremusling Vandremuslingen satte sig præg på Gudenå nedstrøms Tangeværket fra 2008 og frem. Vandremuslingen blev registreret i Gudenåsystemet første gang i Knud Sø i 2006 og har siden bredt sig nedstrøms og opstrøms i vandsystemet [5] Vandremuslingen er af Miljøministeriet betegnet som en invasiv art, dvs. en ikke hjemmehørende art, hvis spredning truer den biologiske mangfoldighed i den danske natur. Vandremuslingen blev første gang registreret i Gudenå-systemet i Knud Sø ved Ry i 2006, hvorefter den især har spredt sig nedstrøms i vandsystemet. I 2008 var den ud over Knud Sø også kendt fra Skanderborg-søerne og Mossø samt i resten af Gudenåens forløb til Randers, mens den ikke var rapporteret fra Gudenåsystemet opstrøms for Mossø [2] Fakta 7: Klarere vand Bedre vilkår for rovfisk Større dødelighed på smolt mindre indtræk af havørreder Hvis vandremuslingen kan holdes så meget i skak, at det ikke går væsentlig ud over bestanden af de fisk der udgør fødegrundlaget for vores rovfisk, primært gedden og aborren, vil det mere klare vand, og den langt mere kraftige og artrige vegetation, med langt større insektrigdom, være positivt. Ingen tvivl om at rovfisk som gedde og aborre får bedre jagtbetingelser og et langt større område, hvor de kan opholde sig det meste af året. Kort sagt skulle der blive plads til flere fisk! [6] Fakta 8: Stangfangst i.f.t. el-fangst Hvor der stangfanges mellem 1,3 og 2,5 laks pr. elfisket laks så stangfanges der kun mellem 0,1 og 0,5 havørred pr. elfisket havørred. Det er en faktor 3 til 10 gange dårligere forhold for havørred end laks! Antal elfiskede fisk i.f.t årets stangfangster viser at enten stangfanges der væsentlig større procentdel af de laks der er i åen, eller alternativt trækker havørrederne først meget sent op i åen hvorved der fiskes i en væsentlig kortere periode efter havørrederne sammenlignet med laksene. Diskussion: Tallene er statistisk set ikke så stærke idet vi ikke kender stangfangst i LSF+RSK s del af Gudenå hvor der også er elfisket. Det der vises er elfisket antal fisk i BSF+LSF+RSK s del af Gudenå, mens antal stangfangne fisk udelukkende gælder for BSF s fangster. Grafen kan forbedres ved kun at vurdere elfisket i BSF ift. Stangfanget i BSF hvis vi vurderer at det er nødvendigt. 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 Stangfanget i.f.t. elfisket Laks Havørred Fig: Stangfangst divideret med el-fangst ifm. Årets elektro fiskeri efter havørre dog laksemoderfisk. Datakilde: BSF fangst statistik og rapport elfiskeri. Fakta 9: Der er for få naturlige gydninger i tilløb, særlig Skibelund

27 bæk er gået tilbage Antal gydninger er årligt optalt i tilløb til Gudenå på BSF s stykke af Gudenå (Tangeværk Åbro). Antallet af gydninger i Skibelund bæk er faldet drastigt, bl.a. fordi der er spærringer i den privat ejede bæk, som ikke fjernes inden optrækket af havørreder. Den pågældende lodsejer købte ejendommen i 2002 og tillader desværre ikke, at BSF gennemgår og fjerner spærringer i bækken. Dette er meget kritisk da den naturlige havørred stamme i Skibelundbækken i løbet af ganske få år kan uddø, hvis man totalt fjerner dens mulighed for opgang til gydeområderne. sikkert til havs. Etablering af våde enge i nedre Gudenå [10]: Vorup enge 2003 Væth enge 2007 Fakta 12: Odder æder yngel og ungfisk i gydebækkene Der er et stigende antal oddere i området. Er blandt andet oplevet på nærmeste hold på vores dambrug i Skibelund hvor vi måtte forbedre indhegning og bruge elhegn for at holde dem ude. Disse fouragerer givetvis i en række af bækkene nedstrøms værket og kan måske ligefrem tømme bækkene for ungfisk? Dette underbygges faktisk af vores optællinger af manglende gydninger i fx Skibelundbækken. Fig: Antallet af naturlige gydninger optalt i februar måned i tilløb til Gudenå på BSF s fiskevand i perioden [8]. Læg særlig mærke til at det lille antal gydninger i Skibelundbækken gennem årene, men også at der i de sidste to år slet ikke har været gydninger. Det tyder på spærringer i bækken? Fakta 13: Øget predation på havørred yngel fra en øget geddebestand pga. fredningen af gedder over 80cm BSF indførte ca en fredning af gedder over 80cm ud fra en teori om at det er vigtigt at have en naturlig bestand inklusiv de store trofæ gedder da disse efter det oplyste er med til at sikre en naturlig bestand af gedder, derunder at spise en del af de små gedder. Da vi indførte fredningen blev det oplyst at det ikke ville påvirke havørreder og laks negativt via predation. Vi kan nu se at der hvert år fanges mange og store gedder på foreningens vand, både i de tidlige vintermåneder og senere på sæsonen. Fig: Antallet af naturlige gydninger optalt i februar måned i tilløb til Gudenå på BSF s fiskevand i perioden [8] Fakta 10: Projekt våde enge Der er oprettet våde enge som har betydet at diger er brudt og der er skabt indsøer med deraf følgende øget antal rovfisk som har gjort det sværere for smolten at nå Fakta 14: Ændret fiskemønster Fiskemetoderne har ændret sig siden laksen kom. Der bliver fisket meget med reje som er målrettet laksen og ikke ørred. Der er heller ikke kultur for at fiske om aften/nat/morgen efter ørred- dette har ikke tidligere været nødvendigt, men forholdene har ændret sig uden at lystfiskerne har ændret sig

28 Kilder [1] Smoltens passage forbi Tange, WaterFrame for GudenaaCentralen, 2005 [2] Screeningsundersøgelse af vandremuslingens forekomst i Gudenå systemet Maj-juni Orbicon rapport udarbejdet for Gudenåkomiteen v/randers Kommune [3] BSF fangststatistik baseret på vedtægts-pligtig indberetning af fangst i mere end 20år. [4] Afrapportering af elfiskeri havørred og laks, DCV tilsendt de involverede foreninger [5] Opsummering af foreliggende viden om vandremuslingens biologi og økologi med fokus på forekomsten i Danmark og betydningen for vandløbs-og søforvaltningen i Gudenå-systemet. Orbicon rapport udarbejdet for Gudenåkomiteen v/randers Kommune [6] Henrik Leth [7] Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening s hjemmeside [8] Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening vandplejeudvalg. Rapport over naturlig gydning v/ Jesper Knudsen [9] Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening hjemmeside, artikel med billede baseret på oplevelser ved åen. [10] Artikel Dansk Ornitologisk Forening =156 [11] Artikel på hjemmesiden 123.nu

29 Gudenåens Ørredfond (GØF) julefrokost Onsdag 8. november 2017 holdt vi den årlige julefrokost hvor alle de frivillige hjælpere i Gudenåens Ørredfond var inviteret: Pasningsordning PE-hold Konkurrenceudvalg Arbejdshold Bestyrelse. Vi var ialt 27 personer, og det var en rigtig hyggelig aften. Vinder af mandelgaven blev Sv.Erik Sjællænder, en flaske linje akvavit. Hvis du kunne tænke dig at være med på arbejdsholdet i Ørredfonden eller måske kunne tænke dig at høre mere om pasningsordningen, så tag fat i naestformand@bjerringbro-sportsfisker.dk

30 Aktivitetskalender Ikke klubaften denne torsdag ** Torsdag den 7. December. Der er ikke klubaften denne torsdag. På grund af generalforsamling i BSF. Senior aftener Hver anden mandag fra kl i klubhuset (ulige uger) Tange sø efter de store gedder ** Søndag den 10. December er der tur til Tange sø efter de store gedder. Vi mødes ved klubhuset klokken 08:00 Generalforsamling 2017 Torsdag 7. december. Idrætsparken Bjerringbro. Lokale oplyses på infotavle ved indgangen. Juleafslutning ** Torsdag den 21. December. Juleafslutning med æbleskiver og foredrag Guidet tur til Silkeborg søerne efter gedder ** Tirsdag den 26. December ** Tilmelding junior ture Tilmeldingen til turene kan komme på sms efter, juniorklubben har sendt deres sms ud til turen på Keld Nielsen.

31 BSF Bestyrelsen Bestyrelse, fiskeribetjente og udvalg mv. Jon Rose Formand Per Frost Vedsted Næstformand og GØF Nicolai Parbst Kasserer Jan Ottesen Bestyrelsesmedlem og veje Søren Agesen Bestyrelsesmedlem Erik Søndergaard Bestyrelsesmedlem og vpu Kim Sørensen Bestyrelsesmedlem Jesper Knudsen Bestyrelsesmedlem og vpu Casper Pedersen Bestyrelsesmedlem og vpu Jesper Hougaard Bestyrelsessuppleant og vpu Rasmus Ottesen Bestyrelsessuppleant og juniorklub BSF Bestyrelsen Fælles til hele bestyrelsen BSF fiskeribetjent, Gudenå Per Hougaard Tlf BSF fiskeribetjent, Gudenå Verner Jensen, tlf BSF fiskeribetjent, Gudenå Steen Juhl Nielsen, tlf BSF fiskeribetjent, Gudenå Erik Schøler, tlf BSF fiskeribetjent, Gudenå Teddy Laursen Tlf BSF fiskeribetjent, Gudenå Rasmus Ottesen Tlf BSF fiskeribetjent, Tange Sø Leif Kramer Tlf BSF s fiskeribetjente Fælles adresse fiskeribetjent@bjerringbrosportsfisker.dk Veje og P-pladsen Jan Ottesen jo@pp-as.dk Broer, bænke og skilte Søren Agesen lsagesen@gmail.com Kim Sørensen meki@bknet.dk Vandpleje Jesper Knudsen, formand Casper Pedersen Erik Søndergaard Jesper Hougaard Både Tange Sø Nicolai Parbst, nøgler og vedligehold NN (ny person søges) Gæstekort til Aulum Haderup og Silkeborg Kim Sørensen Ørredfonden Per Frost Vedsted Gert Nielsen Gudenasammenslutningen lakseprojektet Jon Rose Thorbjørn Lager Juniorklub Lasse Aagesen, formand aagesenlasse@gmail.com Keld Nielsen, kasserer Rasmus Ottesen, juniorleder Mads Nørgaard, juniorleder Jan Kristensen, forældrerepræsentant Gudenå Nyt Per Frost Vedsted naestformand@bjerringbrosportsfisker.dk Klubhus adresse og bestyrer Gudenåvej 22A 8850 Bjerringbro Kim Sørensen, bestyrer klubhus Tlf Lodsejerkontakt Niels-Jørgen Ottesen Tlf: / njottesen@hotmail.com

Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket?

Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? Antal Hvor bliver havørrederne af i Gudenåen nedstrøms Tangeværket? 400 350 300 250 Fangster Havørred BSF Gudenå BSF 1993-16 0 150 100 50 0 1990 1995 00 05 10 15 ørred Poly. (ørred) Bjerringbro og Omegns

Læs mere

Foto: Før og efter. Foto: Casper Pedersen

Foto: Før og efter. Foto: Casper Pedersen Foto: Før og efter. Foto: Casper Pedersen Foto: Det øverste stryg. Træstykkerne er lagt i bækken for at øge føde grundlaget for de nye ørreder til foråret. Foto: Casper Pedersen Tak til de fremmødte for

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017 Vinder af 1. præmie til Gule Ærter konkurrencen: Bruno Rohde laks 13,25kg 115cm. Foto: Erik Søndergaard. Antal laks Gennemsnitsvægt [kg/stk] November

Læs mere

Referat generalforsamling 2017

Referat generalforsamling 2017 Referat generalforsamling 2017 BSF har afholdt ordinær generalforsamling torsdag 7. december 2017 kl.19:00 i Bjerringbro Idrætspark. Generalforsamlingen startede med at mindes to afdøde medlemmer: Ole

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2015

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2015 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2015 Vinderne af gule-ærter konkurrence 2015: Erik Søndergaard (laks 3.65kg), Poul Verner (Laks 4,3kg), Jonas Suk Nielsen (laks 3,72kg), Arne Clausen (laks

Læs mere

Referat generalforsamling

Referat generalforsamling Referat generalforsamling Generalforsamlingen blev afholdt torsdag 1. december 2016 kl. 19:00 i Bjerringbro Idrætspark, kantinen, Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro. Der var mødt i alt 55 medlemmer. Generalforsamlingen

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2017 Vinder af 1. præmie til Gule Ærter konkurrencen: Bruno Rohde laks 13,25kg 115cm. Foto: Erik Søndergaard. Antal laks Gennemsnitsvægt [kg/stk] November

Læs mere

Referat fra generalforsamling 2018

Referat fra generalforsamling 2018 Referat fra generalforsamling 2018 58 medlemmer deltog i BSF s generalforsamling 6. december 2018, der blev afholdt i Bjerringbro Idrætspark. Herefter var der orienteringer fra underudvalg: Junior klub

Læs mere

Bjerringbro og omegns Sportsfiskerforening

Bjerringbro og omegns Sportsfiskerforening Bjerringbro og omegns Sportsfiskerforening Referat fra generalforsamling 4. december 2014 49 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Generalforsamlingen startede med at mindes Orla Jørgensen der døde i

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2018 Flot vintergedde fra Gudenå 96cm fanget af Rasmus Ottesen 13. februar 2018. Genudsat. Foto: Rasmus Ottesen. Marts 2018 BSF siger stop og freder havørred

Læs mere

Generalforsamlingen startede med at mindes afdøde lodsejer Svend Aage Pedersen, Hjermind.

Generalforsamlingen startede med at mindes afdøde lodsejer Svend Aage Pedersen, Hjermind. Referat fra BSF generalforsamling 2016 Generalforsamlingen blev afholdt torsdag 1. december 2016 kl. 19:00 i Bjerringbro Idrætspark, kantinen, Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro. Der var mødt i alt 55

Læs mere

Projekt hvor bliver havørrederne af?

Projekt hvor bliver havørrederne af? Projekt hvor bliver havørrederne af? Møde med DTU Aqua BSF holdt 9.januar møde med eksperter fra DTU Aqua: Jan Nielsen, Finn Sivebæk og Gorm Rasmussen. Fra BSF deltog Jon Rose, Jesper Knudsen, Erik Søndergaard,

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning 2010/2011

Gudenåens Ørredfond Beretning 2010/2011 Gudenåens Ørredfond Beretning 2010/2011 2010 har været et år mærket af sygdomsproblemerne tilbage i 2009. I 2010 har vi således ikke været i stand til at opfylde udsætningsplanen mht. 1-års, smolt og type

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli August 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli August 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli August 2017 Vi har haft et fantastisk godt laksefiskeri i maj måned. Laks 9,6kg 97cm fanget af Gert Winther Molbech 17.maj 2017 på wobler. Juli August 2017 God

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2017 Laksen gyder tydeligvis i Gudenåens hovedløb. Gydebanke ved Sandskreddet hvor der er tydelige tegn på, at laks har været på leg. Fotograferet 13. februar

Læs mere

Udkast. Sammendrag af projekt vedr. havørreden i Gudenå. Redigeret af Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua, Silkeborg 15.

Udkast. Sammendrag af projekt vedr. havørreden i Gudenå. Redigeret af Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua, Silkeborg 15. Udkast Sammendrag af projekt vedr. havørreden i Gudenå Redigeret af Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua, Silkeborg 15. oktober 2018 Danmarks Tekniske Universitet Vejlsøvej 39 Tlf. 35 88 33 00 janie@aqua.dtu.dk

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer November 2016 9. november 2016 omløbsstryget ved Møllebækken indvies det kommer til at give flere havørreder i Gudenåen omkring Bjerringbro. Foto: Erik Søndergaard

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2017 Dejligt billede af en flot lille laks, der ikke kunne modstå Erik Søndergaards spinner 10. september 2017 Oktober 2017 Nyhed Foreningen har fået overdraget

Læs mere

Projekt: Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?

Projekt: Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Antal Projekt: Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Delrapport: Opsummering på de opstillede 14 hypoteser med de umiddelbare kommentarer fra DTU Aqua på baggrund af møde 9.januar 2018 400 350 300 250

Læs mere

Beretning for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond-Skibelund Havørredopdræt 2016

Beretning for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond-Skibelund Havørredopdræt 2016 Beretning for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond-Skibelund Havørredopdræt 2016 Denne beretning er fælles for Gudenåens Ørredfond og Gudenåens Ørredfond- Skibelund Havørredopdræt. Vi har I Ørredfonden

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2015

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2015 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2015 Per Hougaard med laks 5,7kg/79cm fanget 17. september 2015 med ønske om god Gudenå konkurrence! Oktober 2015 I dette nummer af Gudenå Nyt er der informationer

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2018 Vintergedde fra Gudenå 92cm fanget af Casper Pedersen 16. januar 2018 C&R. Foto: Casper Pedersen. Februar 2018 En ny fiskesæson er startet Fiskeriet i

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2018 Rasmus Post Ottesen med en flot laks fanget 24.oktober 2018. Genudsat. Foto: Rasmus Post Ottesen Klik her og se at fisken bliver genudsat December 2018

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer September 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer September 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer September 2019 Kenneth Bertelsen med sin første laks 4,67kg. Læs Kenneth s spændende beretning om fangsten i dette nummer af Gudenå Nyt September 2019 Status på fiskeriet

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Oktober 2016 Aage Jørgensen med en laks 5,93kg og 85cm fanget 17.september 2016 på spinner zone 4 Oktober 2016 Fiskeriet hos Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 219 En prægtig rogntung geddemadamme på 113cm fanget af Thomas Harling på flue. Ny personlig rekord på flue. Sivene er våde og temperaturen over frysepunktet,

Læs mere

Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?

Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Antal Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Analyse af Fangst af havørred på BSF s del af Gudenå sammenholdt med udsætning af yngel og smolt i Gudenå nedstrøms Tangeværket til Lilleåens udløb i Gudenå

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2019 Allan Andersen laks 4,64kg 80cm fanget 2.juni 2019 på reje. Allan beretter: Super fin laks der tog nogle dejlige udløb, lidt vanskeligt med grøden

Læs mere

Årshjul - BSF - januar

Årshjul - BSF - januar Årshjul - BSF - januar Skrive nyhedsbrev som et sammenkog af nyheder på hjemmesiden og kommende aktiviteter Hjemmesiden PFV Tage imod indmeldelser og oprette nye medlemmer på DSF medlemssystem eller sætte

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2019 En prægtig laks på 7,75kg og 91cm fanget på reje 6. april 2019 af Søren Agesen. Foto: Søren Agesen April 2019 Status på fiskeriet Laksefiskeriet startede

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning 2011/12

Gudenåens Ørredfond Beretning 2011/12 Gudenåens Ørredfond Beretning 2011/12 2011 var året hvor vi rejste os efter de massive sygdomsproblemer tilbage i 2009. I 2011 har vi stort set opfyldt udsætningsplanen bortset fra ½-årsfisk til Allingå

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj Juni 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj Juni 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj Juni 2017 Vi har haft en fantastisk sstart på laksefiskeriet i Gudenå. Laks 13,23kg 108cm fanget af Søren Agesen 23. april 2017 årets største indtil videre.. Maj

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-august 2018 Omløbsstryg er nu etableret omkring mølledammen ved Hedemølle Efterskole. Maj 2018. Foto: Erik Søndergaard. Juli-august 2018 Status på fiskeriet Som

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2018 Kurt og Blondie stryger havørreder på Ørredfondens dambrug i Skibelund. Foto: Erik Søndergaard. Januar 2018 Glædelig jul og godt nytår BSF ønsker alle

Læs mere

STATUS FOR ØRRED OG LAKS I KONGEÅEN

STATUS FOR ØRRED OG LAKS I KONGEÅEN 2018 STATUS FOR ØRRED OG LAKS I KONGEÅEN Michael Deacon, V.O.S.F. Lars Hammer-Bek, S.S.F. Forside billed: Gydegravning i tilløbet Gamst Møllebæk. Opsummering Dette notat viser fordeling af gydegravninger,

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2019

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2019 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2019 Mads Nørgaard Kristensen med en flot december gedde på 11,3kg fordelt på 110cm. Fanget i Tange Sø. Foto: Mads Nørgaard Januar 2019 Rimfrost over Gudenå

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Februar 2017 Eksempel på flash flue der anvendes til Geddefiskeri i Gudenå. Foto og flue: Casper Pedersen Februar 2017 Så er sæson 2017 skudt i gang, og der er allerede

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Formandsberetning 2006

Gudenåens Ørredfond Formandsberetning 2006 Gudenåens Ørredfond Formandsberetning 2006 2006 har været endnu et godt år for Gudenåens Ørredfond. Vi har opfyldt udsætningsplanen for vores område leveret fisk til Tangeværkets pligtudsætning, leveret

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2017 Vi har haft en fantastisk sstart på laksefiskeriet i Gudenå. Laks 6,7kg 84cm fanget af Carsten Lund 12. marts 2017 April 2017 Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-August 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-August 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Juli-August 2016 Per Hougaard med laks fanget 16.juni 2016, 4,7kg og 78cm. Juli-August 2016 Fiskeriet hos Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening er stort set gået

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj-Juni 2018

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj-Juni 2018 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Maj-Juni 2018 Årets hidtil største indvejede laks på 12 kg fordelt på 107cm fanget på wobler 11.maj 2018 af Sigfred Madsen. Maj-juni 2018 Fiskeriet - mens vi venter

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning 2008

Gudenåens Ørredfond Beretning 2008 Gudenåens Ørredfond Beretning 2008 2008 har været endnu et godt år for Gudenåens Ørredfond. Ørredfonden har rundet de 37 år og trives stadig. Gudenåens Ørredfond har i 2008: opfyldt udsætningsplanen for

Læs mere

Gudenåens Ørredfond Beretning pr. Marts 2015

Gudenåens Ørredfond Beretning pr. Marts 2015 Gudenåens Ørredfond Beretning pr. Marts 2015 Efter et par år hvor vi ikke har kunnet levere på grund en kombination af sygdomme på dambruget og oddere der har spist vores fisk, er vi igen ved at være oppe

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening tirsdag d. 27. Februar 2018 i Langå Kulturhus

Referat af den ordinære generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening tirsdag d. 27. Februar 2018 i Langå Kulturhus Referat af den ordinære generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening tirsdag d. 27. Februar 2018 i Langå Kulturhus Referent Ole Pilgaard Der var mødt ca. 75 medlemmer frem til den ordinære generalforsamling

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2016 Gullev bæk, en af BSF s vigtigste gydebække for havørreder, efter orkanen Gorm passerede gennem Gudenå dalen søndag 29. oktober. Foto: Anders Stougaard

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer September 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer September 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer September 2017 Sommerlaks 4,25kg 75 cm fanget af Lars Wiis Jensen 23. august 2017 på spinner September 2017 Fiskeriet har været stille fiskeri hen over sommeren med

Læs mere

FISK I UNGFISKESLUSEN

FISK I UNGFISKESLUSEN W A T E R F R A M E R Å D G I V N I N G S F I R M A I V A N D M I L J Ø R Y E S G A D E 9 A 8 6 8 0 R Y W W W. W A T E R F R A M E. D K FISK I UNGFISKESLUSEN TANGE, FORÅR 2007 NOTAT JUNI 2007 BAGGRUND

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2017

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2017 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Januar 2017 Fire af foreningens æresmedlemmer er klar til generalforsamlingen: Arne Ottesen, John Jørgensen, Johannes Juel Ditlefsen og Søren Andersen. Foto: Erik

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2016 Rødder fra en opstemning i Gullev bæk. Rødderne blev fjernet af Anders Stougaard og Erik i november 2016 for at skabe passage for havørrederne til de

Læs mere

Hvor bliver havørrederne af i Gudenå?

Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Antal havørreder [stk] Hvor bliver havørrederne af i Gudenå? Delrapport: Analyse af BSF havørredfangst fordelt på måneder. Er fiskeriet i ydermånederne januar, februar og november kritisk med hensyn til

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer April 2016 Søndag 13. marts fangede Per Bjerring Sørensen sin første danske laks en flot laks på 9,6kg og 96cm, fanget på flue i zone 5. April 2016 Fiskeriet efter

Læs mere

P R E S S E M E D D E L E L S E

P R E S S E M E D D E L E L S E P R E S S E M E D D E L E L S E Endelig ledige pladser i Vejle Sportsfiskerforening August 2013 De seneste år har interessen for at fiske i noget af Danmarks bedste havørredvand været så stor, at Vejle

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 10. februar 2011 kl i byrådssalen på det gamle rådhus

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 10. februar 2011 kl i byrådssalen på det gamle rådhus Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 10. februar 2011 kl. 19.00 i byrådssalen på det gamle rådhus Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Troels Miltoft,

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2013

VSF Fangstrapport for 2013 Vejle, d. 22. nov. 2013 VSF Fangstrapport for 2013 1 Generelt... 1 2 Oversigt... 1 3 Havørred... 2 3.1 Vejle Å... 3 3.2 Rohden Å... 5 3.3 Øvrige åer... 6 3.4 Genudsætninger... 6 3.5 Udsætninger & fangster...

Læs mere

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev G Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev Nummer 19. Januar 2015. 2015 bliver et helt specielt år for Gjern Fiskeriforening. Foreningen bliver 50 år, og det bliver fejret med en jubilæums konkurrence den 26.

Læs mere

Fangster af laks 2010-2015

Fangster af laks 2010-2015 GENERALFORSAMLING FOR 2015 Den 23. februar 2016 kl.19:00 på Varde Fritidscenter, Lerpøtvej 55. Ca. 90 medlemmer fremmødt. Dagsorden: 1 Valg af dirigent. (Erik Nielsen) 2 Formandens beretning. (Tommy Lykke

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2010

VSF Fangstrapport for 2010 15. december 2010 VSF Fangstrapport for 2010 1 Generelt... 1 2 Havørred... 3 2.1 Vejle Å... 3 2.2 Rohden Å... 6 2.3 Øvrige åer... 7 3 Laks... 7 4 Regnbue... 8 5 Bækørred... 8 6 Gedde... 8 7 Ål... 8 8 Andet...

Læs mere

Bjerringbro og Omegns sportsfiskerforening. Bestyrelsens beretning 2009.

Bjerringbro og Omegns sportsfiskerforening. Bestyrelsens beretning 2009. Bjerringbro og Omegns sportsfiskerforening. Bestyrelsens beretning 2009. Så er der igen gået et år og det er tid til at gøre status. 2009 har budt på udfordringer i form af meget grøde i åen, sløjt sommerfiskeri

Læs mere

Tips og værktøjer til at genskabe naturlige gydestryg og gode økologiske forhold i vandløb - uden at skabe oversvømmelser

Tips og værktøjer til at genskabe naturlige gydestryg og gode økologiske forhold i vandløb - uden at skabe oversvømmelser Tips og værktøjer til at genskabe naturlige gydestryg og gode økologiske forhold i vandløb - uden at skabe oversvømmelser Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent DTU Aqua startede som Dansk Biologisk Station i

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2015

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2015 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer December 2015 Kjeldbækken i november 2015. Masser af vand og en lille spærring der blev fjernet i.f.m. gennemgang af gydebække inden gydningen. Læs mere om gennemgang

Læs mere

Lokaløkonomiske effekter af det udsætningsbaserede laksefiskeri i Gudenåen

Lokaløkonomiske effekter af det udsætningsbaserede laksefiskeri i Gudenåen Gudenå sammenslutningen, generalforsamling 2013 Lokaløkonomiske effekter af det udsætningsbaserede laksefiskeri i Gudenåen Indhold Om lystfiskeri og samfundsøkonomi Undersøgelsens resultater Kan vi øge

Læs mere

Projektområde: Lindenborg Å hovedløb fra vejbroen mellem Nysum og Ravnkilde fra station 1 i FFI-rapport og ca. 320 meter nedstrøms.

Projektområde: Lindenborg Å hovedløb fra vejbroen mellem Nysum og Ravnkilde fra station 1 i FFI-rapport og ca. 320 meter nedstrøms. Projektforslag gydebanker i Lindenborg Å-hovedløb Sammenslutningen af Sports- og Lystfiskerforeninger ved Lindenborg å (SSL) Åplejeudvalget v/ Karsten Jensen og Bjarne Christensen Rapport udarbejdet på

Læs mere

Vedtægter for Gudenåsammenslutningen - Lakseprojektet.

Vedtægter for Gudenåsammenslutningen - Lakseprojektet. 1. Alm. bestemmelser. Vedtægter for Gudenåsammenslutningen - Lakseprojektet. Sammenslutningens navn er: Gudenåsammenslutningen Lakseprojektet (i det følgende kaldet GSL.) GSL 's hjemsted er den til enhver

Læs mere

46. årgang - nr.3 Oktober 2016

46. årgang - nr.3 Oktober 2016 46. årgang - nr.3 Oktober 2016 Hunfisk, 87 cm og 7,4 kg. Fanget af Rasmus Schnügger Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask Tlf.

Læs mere

Vejle Sportsfiskerforening

Vejle Sportsfiskerforening Konstituering Møde med Vejle Kommune om Godset gennemgang af præsentation Hvad bliver der arbejdet med lige nu Konstituering: Formand Per Nørgaard Næstformand Niels Risak Kasserer Leo Mikkelsen Sekretær

Læs mere

Havørredbestanden giver hvert år anledning til mange diskussioner blandt medlemmerne af Vejle Sportsfiskerforening (VSF):

Havørredbestanden giver hvert år anledning til mange diskussioner blandt medlemmerne af Vejle Sportsfiskerforening (VSF): Vejle Sportsfiskerforening Buldalen 13 7100 Vejle Vejle, d. 13. april 2013 Havørredbestanden i Vejle Å. 1 Indledning Havørredbestanden giver hvert år anledning til mange diskussioner blandt medlemmerne

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening Torsdag den 23. februar 2012 kl i Kulturhuset Langå.

Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening Torsdag den 23. februar 2012 kl i Kulturhuset Langå. Referat af ordinær generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening Torsdag den 23. februar 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Langå. Oplæg ved Gert Holdensgaard fra DCV Det går godt med lakseprojektet i Gudenåen.

Læs mere

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2016

Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2016 Nyhedsbrev til lodsejere og medlemmer Marts 2016 Juniorklubbens nye formand Johannes Bigum Pedersen på tur med juniorerne. Marts 2016 Fiskeriet i åen er så småt i gang. Hvor vi er nogle der venter på lidt

Læs mere

Naturgenopretning i Gudenåen. - Standpladser til laks og havørreder ved Ulstrup i Favrskov Kommune -

Naturgenopretning i Gudenåen. - Standpladser til laks og havørreder ved Ulstrup i Favrskov Kommune - Naturgenopretning i Gudenåen - Standpladser til laks og havørreder ved Ulstrup i Favrskov Kommune - Naturgenopretning i Gudenåen - Standpladser til laks og havørreder ved Ulstrup i Favrskov Kommune 2011,

Læs mere

Referat af generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 4. februar 2010 kl i byrådssalen på det gamle rådhus

Referat af generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 4. februar 2010 kl i byrådssalen på det gamle rådhus Referat af generalforsamling i Langå Sportsfiskerforening torsdag den 4. februar 2010 kl. 19.00 i byrådssalen på det gamle rådhus Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Orientering

Læs mere

Randers Bridgeklub af Klubnyt Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016

Randers Bridgeklub af Klubnyt Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016 Klubnyt 2017-2018 Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016 www.randersbridgeklub.dk Program for den 85. turneringssæson 2017-2018 Mandage: Start

Læs mere

Klub 60 + arrangement med Tom Donbæk!

Klub 60 + arrangement med Tom Donbæk! Klub 60 + arrangement med Tom Donbæk! D. 8/01 2007 havde klub 60 + besøg af Tom Donbæk, miljøkoordinator for Ribe å systemet s samarbejdsudvalg. Udvalget repræsenterer alle lystfiskerforeninger, (16 stk.)

Læs mere

Adresser. Formand Bo Vedstesen Søndervang 42, 6840 Oksbøl. Bestyrelsesmedlem Kaj Olesen Hans Jørgensvej 11B, 6840 Oksbøl

Adresser. Formand Bo Vedstesen Søndervang 42, 6840 Oksbøl. Bestyrelsesmedlem Kaj Olesen Hans Jørgensvej 11B, 6840 Oksbøl AKTIVITETSKALENDER 2018 AKTIVITETSKALENDER FOR SPORTSFISKERFORENINGEN FOR OKSBØL OG OMEGN Adresser Formand Bo Vedstesen Søndervang 42, 6840 Oksbøl. Mobil : 5137 7433 E-mail: bo.vedstesen@gmail.com Bestyrelsesmedlem

Læs mere

46. årgang - nr.2 April 2016

46. årgang - nr.2 April 2016 46. årgang - nr.2 April 2016 Kig godt på det, for nu smutter det. Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask Tlf. 42528499 Tlf. 98623739

Læs mere

Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande!

Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande! Laksen i Danmark Udvikling og strategi for genopbygning af danske laksebestande! Søren Larsen, Danmarks Center for Vildlaks, (Arbejde) Skjern Å Sammenslutningen og Dansk Laksefond, (Fritid) Laksefangster!

Læs mere

Projektforslag til forbedring af gyde- og opvækstområder i Haulund Bæk

Projektforslag til forbedring af gyde- og opvækstområder i Haulund Bæk Esbjerg Kommune Att.: Tomas Jensen Teknik & Miljø, Vej & Park Torvegade 74 6700 Esbjerg Ribe, den 7. maj 2013 Projektforslag til forbedring af gyde- og opvækstområder i Haulund Bæk Haulund Bæk (Havlund

Læs mere

Naturgenopretning i danske vandløb hvad virker?

Naturgenopretning i danske vandløb hvad virker? Naturgenopretning i danske vandløb hvad virker? Jan Nielsen Fiskeplejekonsulent, DTU Aqua Naturlige vandløbsprojekter skaber de mest naturlige forhold for fisk, dyr og planter! Men hvad er naturligt nok,

Læs mere

DCV Danmarks Center for Vildlaks

DCV Danmarks Center for Vildlaks DCV Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2015 Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2015 Forord Denne aktivitetsrapport er ment som information om Danmarks Center for Vildlaks (DCV)

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2011

VSF Fangstrapport for 2011 Rev 15. december 2011 VSF Fangstrapport for 2011 1 Generelt... 1 1.1 Rapportering... 1 1.2 Årsvariation... 2 1.3 Oversigt... 2 2 Havørred... 3 2.1 Vejle Å... 4 2.2 Rohden Å... 6 2.3 Øvrige åer... 7 3 Laks...

Læs mere

Fiskeribiologisk vurdering af havørredbestanden i Gudenåen med tilløb

Fiskeribiologisk vurdering af havørredbestanden i Gudenåen med tilløb Til Arbejdsgruppen Havørreden tilbage til Gudenåen m.fl. Vedr. Fiskeribiologisk vurdering af havørredbestanden i Gudenåen med tilløb Fra Jan Nielsen 25. juni 2019 janie De seneste ca. 20 år har lystfiskerne

Læs mere

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev G Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev Nummer 31. April. 2017 Fiskekonkurrence, gydebanker og vandråd, det er noget af det dette nyhedsbrev omhandler. Vi kan konstatere at mange af vores medlemmer endnu ikke

Læs mere

Tange Sø Gudenåen. - set fra en biologisk synsvinkel

Tange Sø Gudenåen. - set fra en biologisk synsvinkel Tange Sø Gudenåen - set fra en biologisk synsvinkel Kurt Nielsen Forskningschef Danmarks Miljøundersøgelser Indhold Tange Sø s nuværende tilstand udgangspunkt for vurdering Løsningsforslag: Tange Sø fjernes

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Kallerup 11. marts 2006 MØDEREFERAT Dato: 9.marts 2005 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 18 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

VISION & MÅLSÆTNING For fremtiden

VISION & MÅLSÆTNING For fremtiden VISION & MÅLSÆTNING For fremtiden OVERORDNET VISION & MÅLSÆTNING FOR Det er Køge Sportsfiskerforenings overordnede VISION & MÅLSÆTNING at: For at kunne opfylde den overordnede VISION & MÅLSÆTNING vil Køge

Læs mere

Grundejerforeningen Kirkemarken

Grundejerforeningen Kirkemarken REFERAT Generalforsamling den 19. april 2018 Forsamlingshuset, Ravnstrup Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetællere 2. Bestyrelsens beretning fra 2017 3. Aflæggelse af regnskab 2017 underskrevet

Læs mere

DCV. Danmarks Center for Vildlaks

DCV. Danmarks Center for Vildlaks DCV Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2014 Forord Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2014 Denne aktivitetsrapport er ment som information om Danmarks Center for Vildlaks (DCV)

Læs mere

45. årgang - nr.2 April 2015. Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt

45. årgang - nr.2 April 2015. Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt 45. årgang - nr.2 April 2015 Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt 12 Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask

Læs mere

45. årgang - nr.2 April 2015

45. årgang - nr.2 April 2015 45. årgang - nr.2 April 2015 Noget må ned for at andet kan komme op. Foto: Jonas Høholt Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask

Læs mere

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev

Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev G Gjern Fiskeriforenings Nyhedsbrev Nummer 33. Januar. 2018 Årets første nyhedsbrev skal som sædvanligt omhandle foreningens generalforsamling og kommende aktiviteter. Torsdag den 1. februar, afholder

Læs mere

Arrangementer Havørred-premiere ved Karup Å Tid: Sted: Lær dit fiskevand at kende Råsted Lilleå Tid: Sted: Klassiske laksefluer Tid:

Arrangementer Havørred-premiere ved Karup Å Tid: Sted: Lær dit fiskevand at kende Råsted Lilleå Tid: Sted: Klassiske laksefluer Tid: Der vil være fremvisning af old timer fluebindingsfilm, PowerPoint-show med fluebindingsmaterialer fra eksotiske fugle, klassikske fiskebøger og materialer, samt almindelig whisky-hygge. Deltagergebyret,

Læs mere

DCV. Danmarks Center for Vildlaks

DCV. Danmarks Center for Vildlaks DCV Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2013 Forord Danmarks Center for Vildlaks Aktivitetsrapport 2013 Denne aktivitetsrapport er ment som information om Danmarks Center for Vildlaks (DCV)

Læs mere

Foreningspokaler gennem tiderne. Havørredpokalen

Foreningspokaler gennem tiderne. Havørredpokalen Revideret den 15. Marts 2016 Foreningspokaler gennem tiderne Gennem tiderne er der fanget mange store og fine fisk i vores fiskevand. Hvert år uddeles der pokal for største registrerede havørred, laks,

Læs mere

Indtjeningen vil relativt let kunne fordobles hvis en række tiltag gennemføres:

Indtjeningen vil relativt let kunne fordobles hvis en række tiltag gennemføres: Fisk og fiskeri i Randers Fjord Potentialet er vurderet højt, og der er en meget høj diversitet i fiskearter, bl.a. pga. den konstant skiftende ændring i saltindholdet. Mange af fiskearterne er populære

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014.

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2014. NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2014. I dette nummer: Bestyrelsen Indkaldelse til generalforsamling Regnskab 2013 Budget 2014 Året i billede og tekst af Bente. Kalenderen Formandens side Bestyrelsen: Formand:

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

En bekendtgørelse fra Fiskeristyrelsen har bl.a. medført, at laksen siden 1. marts 2004 har været totalfredet i Vadehavet, Ribe Å og Varde Å.

En bekendtgørelse fra Fiskeristyrelsen har bl.a. medført, at laksen siden 1. marts 2004 har været totalfredet i Vadehavet, Ribe Å og Varde Å. Reglement for hjemtagelse af laks fra Varde Å-systemet i 2018 En bekendtgørelse fra Fiskeristyrelsen har bl.a. medført, at laksen siden 1. marts 2004 har været totalfredet i Vadehavet, Ribe Å og Varde

Læs mere

VSF Fangstrapport for 2014

VSF Fangstrapport for 2014 Vejle, d. 19. nov. 2014 VSF Fangstrapport for 2014 1 Generelt... 1 2 Oversigt... 1 3 Havørred... 2 3.1 Vejle Å... 3 3.2 Rohden Å... 6 3.3 Øvrige åer... 7 3.4 Analyse af smolt-årgange... 7 4 Laks... 9 5

Læs mere

Effektundersøgelse i øvre Holtum Å

Effektundersøgelse i øvre Holtum Å 2016 Effektundersøgelse i øvre Holtum Å Kim Iversen Danmarks Center for Vildlaks 05-12-2016 For Ikast-Brande Kommune Indhold Indledning... 2 Formål... 2 Fiskeundersøgelsen... 2 Effektvurdering... 5 Kommentarer...

Læs mere

UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ANLAGTE GYDESTRYG OG 3 URØRTE VANDLØBSSTRÆKNINGER I GRYDE Å - ET TILLØB TIL STORÅ

UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ANLAGTE GYDESTRYG OG 3 URØRTE VANDLØBSSTRÆKNINGER I GRYDE Å - ET TILLØB TIL STORÅ UNDERSØGELSE AF FISKEBESTANDEN PÅ 13 ANLAGTE GYDESTRYG OG 3 URØRTE VANDLØBSSTRÆKNINGER I GRYDE Å - ET TILLØB TIL STORÅ Holstebro Kommune 2013 Michael Deacon Jakob Larsen Indledning Gryde Å der har sit

Læs mere