Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk tbst.dk Referat TS Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 12. juni 2017 Deltagere 1. Steffen Lyngesen, Aarsleff Rail 2. Erik Vestergaard Mogensen, Arriva 3. Jens Rendbøl, Banedanmark 4. Niels Hansen, Banedanmark 5. Erik Amtoft, COWI 6. Per Henriksen, DI 7. Carsten Dam Sønderbo-Jacobsen, DSB 8. Røsli Gisselmann, Lokalbanen 9. Stig Munck, Rambøll 10. Leif Funch, Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen 11. Marianne Clod Zauner, Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen 12. Emma Hallencreutz-Fogtmann, Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen 13. Louise Juel Clemmensen, Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen Side 1 (8)

2 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt 2. Aktuelle sager Gensidig orientering Banedanmark har tidligere oplyst, at de per 1. januar 2018 ønsker at entreprenører, som skal arbejde for dem har et selvstændigt sikkerhedscertifikat. Leif Funch orienterer om, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på den baggrund forventer mange ansøgninger fra entreprenører om at opnå eget sikkerhedscertifikat. Styrelsen har derfor ansat en ekstra medarbejder til at imødekomme dette arbejde og har i maj holdte møde for entreprenør om ansøgningsprocessen. Umiddelbart er den største udfordring, at virksomhederne skal have et sikkerhedsledelsessystem etableret og godkendt inden for kort tid. Styrelsen afventer at få en tilkendegivelse fra virksomhederne om, hvorvidt de vil søge, hvorefter godkendelsesprocessen kan gå i gang. 3. Beredskab Orientering og drøftelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens koordinerende beredskabsopgaver inden for transportsektoren. Emma Hallencreutz-Fogtmann orienterer om Styrelsens tværgående opgaver ifm. sektoransvaret for beredskab på transportområdet. Sektoransvaret er formuleret i Beredskabslovens og betyder, at den myndighed, der til daglig har ansvar for et område også har ansvaret ved større ulykker eller katastrofer. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet delegerede i 2011 de opgaver, der er forbundne med sektoransvaret til Styrelsen. Siden slutningen af 2016 er ansvaret for disse opgaver placeret i Center for Jernbane, og siden marts 2017 varetages opgaverne af en ny fuldtidsmedarbejder (Emma Hallencreutz- Fogtmann) med Leif Funch som den ansvarlige kontorchef. Opgaverne omfatter et overordnet ansvar for beredskabsplanlægningen i sektoren i det daglige, samt et ansvar for koordinering af krisestyringen ifm. store kriser og andre ekstraordinære hændelser, herunder deltagelse i de tværgående nationale krisestyringsfora National Operativ Stab (NOST) og International Operativ Stab (IOS). Ansvaret for beredskabsplanlægningen dækker over fire hovedopgaver for styrelsen: Side 2 (8)

3 - Udpege de transportaktører, som skal leve op til planlægningsforpligtelsen i Beredskabslovens 24, og sikre, at disse indsender en handlingsorienteret plan til Beredskabsstyrelsen til orientering. - Sikre en forsvarlig samlet planlægningsindsats. - Sikre sammenhæng i planlægningen på tværs af sektoren. - Vurdere behovet for at fastsætte sektorspecifik regulering af beredskabsområdet. TBST s tilsyn med planlægningen i sektoren er dialogbaseret med halvårlige møder i Fagligt Koordinationsforum (FKF). Møderne fungerer også som platform for drøftelser om retningslinjer, fælles udfordringer og konkrete planlægningsaktiviteter. Der er ikke knyttet tilladelser eller andre former for formelle godkendelser til sektortilsynet. Formålet med dette er at fremme en konstruktiv dialog med åbenhed omkring udfordringer og indbyrdes afhængigheder i sektoren. I møderne deltager en række transportmyndigheder og -selskaber samt andre beredskabs- og efterretningsaktører. Udover sektortilsynet er der inden for de forskellige transportformer fastsat særlige regler og retningslinjer for beredskabsarbejdet. Jernbaneområdet har den mest eksplicitte lovgivning med 80 i Jernbaneloven og Bekendtgørelse 1312 om jernbanevirksomheder og jernbaneinfrastrukturforvalteres beredskabsarbejde, som fastsætter specifikke krav til både planlægningsproces og planindhold. Beredskabsstyrelsen har på vegne af Forsvarsministeriet et ansvar for at koordinere beredskabsplanlægningen i Danmark på tværs af aktører og sektorer, blandt andet gennem udarbejdelse af fælles retningslinjer samt rådgivning ifm. udarbejdelsen af beredskabsplaner. Det understreges dog, at ansvaret for at sikre et forsvarligt beredskab på transportområdet ligger hos Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, hvor opgaverne er delegeret til Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen. Når det gælder store nationale hændelser er det Rigspolitiet der har det koordinerende ansvar for krisestyringen, herunder at fungere som formand for NOST. Styrelsen er siden januar 2017 fast medlem i NOST, hvilket betyder et transportsektoren er repræsenterede ved alle større hændelser uanset reel påvirke på transportaktørerne. For mindre eller geografisk isolerede hændelser ligger ansvaret i de lokale politikredse, som ved behov for sektoroverskridende koordinering indkalder relevante aktører til den lokale beredskabsstab (LBS). Her kan transportaktørerne blive direkte inddraget. Side 3 (8)

4 For hændelser i udlandet, hvor danske borger eller interessen er eller kan blive ramt er det Udenrigsministeriet, der har det koordinerende ansvar med formandskab for IOS. Styrelsen deltager på ad hoc basis. Rambøll spørger ind til hvilke type kriser, der fokuseres på i beredskabsarbejdet? For eksempel sygdomstilfælde eller et udslip fra Barsebäckværket? Styrelsen fortæller, at beredskabsarbejdet bygger på generelle kapaciteter, der kan bruges ved alle hændelsestyper uanset årsag. Dette er i linje med Beredskabsstyrelsens retningslinjer for helhedsorienteret beredskabsplanlægning (HOB). Baggrunden for dette er, at kriser er uregelmæssige og varierede med udviklingsmønster, der er forskellig fra gang til gang. Der vil altid være hændelser, som ikke fanges i en risikoanalyse, eller som ikke kan forebygges. For at kunne håndtere disse er de generelle krisestyringskapaciteter bygget op omkring nogle få kerneopgaver, som går igen i alle former af krisestyring. Det handler grundlæggende om at få samlet en krisestab, som kan danne sig et overblik over situationen, koordinere handlinger og resurser og kommunikere intern og eksternt. Lokaltog spørger til hvorfor der er en særlov på jernbaneområdet, men ikke på busområdet? Styrelsen informerer om, at den lige nu er ved at danne sige et tværgående overblik over hvor meget sektorlovgivning, der er på de forskellige transportområder, herunder på bus- og flyområdet. Lokaltog påpeger vigtigheden af at koordinere på tværs af sektorer. DSB spørger ind til hvordan øget lovgivning vedr. bl.a. terror og cybersikkerhed kan komme til at påvirke jernbaneområdet, fx ved krav om dublet systemer. Styrelsen fortæller, at der er tre hovedfora, hvor Styrelsen arbejder med disse områder: - Deltagelse i NATO - Arbejdet med implementeringen af EU s direktiv om net- og informationssikkerhed - Deltagelse i Europa Kommissionens ekspertgruppe for landtransportsikkerhed (LANDSEC), hvor Politiet også deltager. Rambøll spørger ind til, hvordan man tænker sig at informerer offentligheden? For eksempel er der ikke længere mange, som har en gammeldags batteridrevet radio. Styrelsen bekræfter at afhængigheden af telefon- og internettet er en central faktor, som typisk bør indgå i aktørernes risiko- og sårbarhedsanalyser. Side 4 (8)

5 Emma Hallencreutz-Fogtmann fortæller, at alle i Branchepanelet er meget velkommen til at henvende sig til hende om alt omhandlende beredskab. Hendes kontaktinformationer udsendes sammen med referatet. 4. Tilsyn med sikkerhed og interoperabilitet Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen giver en status på tilsynsarbejdet og de væsentligste udfordringer, som er identificeret i virksomhederne. Der føres et løbende tilsyn som følger den plan, der er lagt i januar. Det kan vise sig nødvendigt at justere denne plan, hvis der kommer mange ansøgninger fra entreprenørerne om opnåelse af eget sikkerhedscertifikat. Der er fortsat udfordringer i nogle virksomheder med at integrere sikkerhedsledelse i virksomhedens arbejde. Derudover er der også fortsat mange steder en begrænset forankring af arbejdet med ledelsessystemer. Dette vurderes primært at skyldes, at der ikke er allokeret de nødvendige kompetencer. Her har vores opfølgning på kravene tilsyneladende ikke været tilstrækkelige. Vi vil kigge på, hvordan vi skal håndtere det fremover, således at det bliver mere tydeligt. DSB påpeger vigtigheden af, at kravene til sikkerhedsledelsessystemet er kvalificeret og tydelige. For eksempel er der inden for luftfart vise eksamener, så man ved, hvad man skal kunne, og hvordan man opnår det. Styrelsen peger på, at det samme gøre sig gældende for det tyske letbaneområde, og at Styrelsen bruger en lignende tilgang i forbindelse med veterantogene, hvor Styrelsen godkender den sikkerhedsansvarlige. Lokaltog udtrykker ønske om fælles standarder for sikkerhedsledelse. Det skal sikre, at den del af virksomheden, som arbejder med sikkerhedsledelse, ikke mister forbindelsen til resten af virksomheden. Styrelsen ønsker også at sikre, at sikkerhedsledelse bliver en integreret del af hverdagen ude i virksomhederne. DSB fremfører, at det i forbindelse med de årlige audit er vanskeligt for virksomhederne at vurdere, hvad de bliver målt på, når der ikke er et specifikt krav at måle op ad. Styrelsen fortæller, at der næppe kommer noget nyt i 2017, og henviser til Styrelsens vejledning, hvis man ønsker uddybning af de enkelte kravelementer. Det oplyses desuden, at modenhedsvurdering af sikkerhedsledelse vurderes på baggrund af 6 parameter. Til baggrund Side 5 (8)

6 oplyses det, at i UK ser man mere på modenhed end på sikkerhedsledelsessystem, da høj modenhed formodes at sikre et godt sikkerhedsledelsessystem. 5. Fjerde jernbanepakke Kort orientering om udviklingen i forbindelse med implementeringen af 4. jernbanepakke. Arbejdet med implementeringen er i gang, og der er stor mødeaktivitet både i regi af Agenturet og af Kommissionen. Der er imidlertid fortsat usikkerhed om, hvordan overgangsordningen skal udmøntes, idet der er tale om to ikrafttrædelses datoer for den tekniske søjle. 16. juni 2019 og 16. juni 2020 afhængigt af hvad det enkelte medlemsland vælger. Medmindre man lægger sig fast på en fælles dato, vurderer Styrelsen, at dette vil skabe en række uhensigtsmæssigheder i forhold til at sikre en god implementering af 4. jernbanepakke. Det, der arbejdes mest intenst på for øjeblikket, er godkendelse af køretøjer og udstedelse af sikkerhedscertifikater til jernbanevirksomheder, der udfører grænseoverskridende kørsler. Dette kører i en proces der involverer RISC. DSB spøger om tidsplanen følges. Styrelsen oplyser, at det er tæt på. Agenturets bestyrelse skal inden for kort tid tage stilling til, hvordan Agenturet skal føre tilsyn med de nationale sikkerhedsmyndigheder om behandling af klager og om afgifter og gebyrer. DI støtter, at der fra dansk side presses på, og tilbyder, at sektoren også bidrager. Der opfordres til gensidig orientering. Styrelsen informerer om, at jernbanevirksomheder fremover kan vælge at ansøge om sikkerhedscertifikat til at arbejde nationalt i Danmark hos enten Agenturet eller Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. DSB spøger ind til sprogkravene. Styrelsen går ind for, at virksomheder fremover kan ansøge på alle officielle EU sprog. Spørgsmålet er så, hvem der skal stå for oversættelser, hvis for eksempel en kinesisk virksomhed vælger at sende en ansøgning på kroatisk. TBST sagsbehandler allerede i dag på både dansk og engelsk. Det vurderes, at meget af det arbejde, som TBST laver i dag, forsat vil ligge i TBST efter 2020, idet det forventes at Agenturet i vid udstrækning vil gøre brug af assistance fra de berørte medlemslande. Side 6 (8)

7 Styrelsens er opmærksom på vigtigheden af, at TBST og Agenturet stiller ens krav til ansøgerne for at opnå et sikkerhedscertifikat. Omfang af audit og forhåndsdialog er vigtig. I Danmark har vi audit i forbindelse med udstedelse af et sikkerhedscertifikat, men det er ikke tilfældet i alle EU s medlemslande. Der er desuden flere bureaukratiske finurligheder i systemet, for eksempel at Agenturet lægger op til, at virksomheder skal betale, inden de ansøger. Styrelsen lover at kommer tilbage på et senere møde vedrørende arbejdet i forbindelse med implementeringen af 4. jernbanepakke. 6. Emner til sikkerhedskonferencen den 2. november 2017 TBST informerer kort om sikkerhedskonferencen Mulighed for at komme med forslag til emner og andet input til konferencen. Sikkerhedskonferencen afholdes den 2. november 2017 i DGI-Byen. Konferencen vil udelukkende fokusere på jernbanesikkerhed i år. Erfaringer fra tidligere år har vist, at fællesnævnerne imellem jernbane og luftfart har været for små, hvilket især har været en udfordring ved de fælles plenumoplæg, og at opbakning fra luftfartsbranchens side har været for lille. DI finder det lidt ærligt og understreger, at de har oplevet et rimeligt fremmøde fra luftfartsbranchens side. Cybersikkerhed og passageradfærd er desuden eksempler på områder, som er meget relevante for begge brancher, og områder hvor meget regulering nærmere sig hinanden. Konferencen 2017 har endnu ikke et fastlagt tema, men vi kommer bl.a. til at sætte fokus på passageradfærd, herunder opfølgning på DSB s kampagne. Banedanmark fremhæver at adfærd er et vigtig emne, også adfærd for publikum, som ikke er passager. Lokaltog peger i den sammenhæng på udfordringerne med trafikanter i almindelighed, også gående og cyklister. Banedanmark foreslår at begrebet nudging eventuelt kunne være en del at diskussionen. DSB mener, at digital påvirkning og opgørelse såvel som nudging og kampagner er meget relevant til at gøre publikum opmærksom på fare og dermed øge sikkerheden. Rambøll viser japansk folder, hvor karikerede små baby ansigter med store øjne bruges i en nudging kampagne i sammenhæng med store bøder og sanktioner overfor trafikanter, som overskrider reglerne. Side 7 (8)

8 DSB forslår Bekendtgørelse 147 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet som et spændende emne på konferencen. DSB foreslår også best practice for CSM RA. Styrelsen påtænker også at lave et oplæg om nabotjek hos Sverige, Finland, Norge, Holland og UK, hvor der skal ses på best practice for godkendelse af infrastruktur og ibrugtagningstilladelser for nybegyndere. Banedanmark foreslår signalprogrammet som et emne. Oplægget kunne se på et nyt reglement i et sikkerhedsmæssigt perspektiv. Det kunne også være aktuelt at komme ind på, at der kommer til at være en lang overgangsperiode, hvor nogle skal køre på begge systemer. DI forslår en diskussion om den sikkerhedsansvarlige. Rambøll forslår en opdatering i forhold til de reviderede standarder og og CSM RA. Rambøll indvilliger i at holde et oplæg om emnet på konferencen. 7 Orientering om regler der træder i kraft den 1. juli Styrelsen orienterede kort om følgende bestemmelser: Bestemmelser om kørsel på jernbaneinfrastruktur med togkontrol BJ om transport af eksplosiver i jernbanetunnelerne på Storebælt og Øresund Bekendtgørelse nr. 483 af 18. maj 2017 om krav til sikkerhedsklassificerede funktioner på metro- og letbaneområdet Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer Bekendtgørelse om krav til sikkerhedsklassificerede funktioner på metro- og letbaneområdet 8. Evt. Intet Næste møder: 13. november 2017 kl februar 2018 kl Side 8 (8)

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar 2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 28. februar

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Dato 20. april 2016 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 13. april 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 13. april 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Referat Dato 13.04.2015 Referat fra møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den

Læs mere

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012

Referat af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780155 Fax 7226 7070 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet d. 28. februar 2012 Deltagere - Christian Algreen Ussing, Alstom

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af jernbaneloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere) 1. I jernbaneloven, nr. 686 af

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 10.03.2010 Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Deltagere

Læs mere

Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt. (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13)

Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt. (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13) Beredskabsarbejdet i naturgassektoren og på energiområdet i øvrigt (Supplement til Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2012/13) Energistyrelsen - 30. november 2012 2 1. Baggrund. Artikel 4 i

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN. 2. september 2014 Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 2. september 2014 MINISTERREDEGØRELSE TIL STATSREVISORERNES BERETNING NR. 16/2013 OM STATENS PLANLÆGNING OG

Læs mere

Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring. Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland

Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring. Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland Beredskabsplanlægning og krisestyring Hvad er en krise? Har store konsekvenser

Læs mere

Krisestyring i Danmark. Krisestyring i. Danmark

Krisestyring i Danmark. Krisestyring i. Danmark Krisestyring i Danmark Krisestyring i Danmark 1 Udgivet af: Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk Forsidebillede: Satellitbillede nedtaget af DMI fra den amerikanske

Læs mere

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger

Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Beredskabets rolle ved drikkevandsforureninger Det nye landkort for beredskaber fra 2016 En kommune ét beredskab Beredskabet er en del af forvaltningen typisk i teknik og miljø Beredskabskommission med

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet UDKAST Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet I medfør af 147 a, 149, stk. 10 og 152 a, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 29. august 2013, og 8 d, stk.

Læs mere

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016

CSM-RA i Danmark. - Den Danske Banekonference 2016 CSM-RA i Danmark - Den Danske Banekonference 2016 Dagsorden 1. Kort intro til Trafik- og Byggestyrelsen og Center for jernbane 2. Overordnede betragtninger om brugen af CSM-RA i Danmark, fordele og udfordringer,

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet 5. maj 2017

Læs mere

Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen

Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen Rigspolitiet 1. februar 2007 Forsvarskommandoen Beredskabsstyrelsen Hjemmeværnskommandoen Vejledning om det lokale og regionale beredskabssamarbejde i forbindelse med større ulykker og katastrofer m.v.

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Referat af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012

Referat af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780155 Fax 7226 7070 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i branchepanelet d. 12. juni 2012 Deltagere - Christian Ahlgreen- Ussing, Alstom

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafikstyrelsens forskrifter BEK nr 17 af 14/01/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 10. oktober 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2014-5067 Senere ændringer til forskriften BEK nr 1244 af 10/11/2015

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2018 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2018 Maj 2018 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Beredskabssamarbejde 0.4 Regionskommunens daglige

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019

BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 BEK nr 1197 af 28/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2017-6394 Senere ændringer

Læs mere

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014

Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014 Nødplan for det danske gastransmissionssystem 2014 Energistyrelsen 27. november 2014 2 1. Indledning Denne nødplan er udarbejdet af Energistyrelsen i samarbejde med Energinet.dk som følge af de vurderinger,

Læs mere

Erfaringer fra evakueringen fra Libanon sommeren 2006

Erfaringer fra evakueringen fra Libanon sommeren 2006 Erfaringer fra evakueringen fra Libanon sommeren 2006 Nordisk konference om sundhedsberedskab Johannesbergs Slott, Sverige d. 19.-21. september Oplæg v. fuldmægtig Sigrid Paulsen, Sundhedsstyrelsen i Danmark

Læs mere

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - bekendtgørelse om tilladelse til at drive jernbanevirksomhed samt ændringsbekendtgørelse

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

4. Jernbanepakke - Den tekniske del

4. Jernbanepakke - Den tekniske del 4. Jernbanepakke - Den tekniske del Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Sikkerhedskonference 2016 Helle Viltoft og Leif Funch EU regulering på jernbaneområdet Udviklingen i EU reglerne på

Læs mere

Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej!

Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej! Anlægsprojekter i infrastrukturen Nye krav på vej! Introduktion til ny bekendtgørelse om ibrugtagning af infrastruktur Lise Aaen Kobberholm Bekendtgørelsens formål Bekendtgørelsen fastsætter procedurer

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin?

Som DIASTOLISK blodtryk bedes opgivet det tryk, ved hvilket lydene ophører. Behandles undersøgte med blodtrykssænkende medicin? Blodtryksskema for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Til den undersøgende

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Sikkerhedskonference 2013

Sikkerhedskonference 2013 DI Transport 31. OKT 13 Sikkerhedskonference 2013 4. Jernbanepakke i et dansk perspektiv Den fælles ambition om det indre (transport-)marked Hvorfor pakkerne? Etableringen af et indre europæisk jernbanemarked

Læs mere

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jesper Rasmussen, vicedirektør Status: Jernbanesikkerheden er generelt høj i Danmark -Sikkerhedsrapport 2012

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. April 2014

Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. April 2014 Beretning til Statsrevisorerne om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer April 2014 BERETNING OM STATENS PLANLÆGNING OG KOORDINERING AF BEREDSKABET FOR STØRRE

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven Lovforslag nr. L 26 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven (Certificering af virksomheder,

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1)

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1) BEK nr 542 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. maj 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet den 7. april 2014

Referat fra møde i Branchepanelet den 7. april 2014 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Journal TS111-00010 Dato 07.04.2014 Referat fra møde i Branchepanelet den

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer November 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab

Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK. Kommunerne i Hovestadens Beredskab Bilag 3 BEREDSKABSPOLITIK Kommunerne i Hovestadens Beredskab Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 4 Planlægningsgrundlag... 5 Forebyggelse... 5 Uddannelse... 6 Øvelser... 6 Evalueringer...

Læs mere

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej:

Ekg, eller beskrivelse af Ekg fra anerkendt laboratorium, er vedlagt: Ja: Nej: Diabeteserklæring for jernbanepersonale Cpr. nr.: Navn: Adresse: Husk at underskrive og medsende side 2. Edvard Thomsens Vej 14 Telefon 7221 8800 Fax 3338 1439 helbred@tbst.dk www.tbst.dk Højde og vægt

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører:

5. marts Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Spørgsmål og svar vedr. sikkerhedscertificering af entreprenører: Kravene til virksomheder, der på eget ansvar udfører kørsel på jernbanenettet, er reguleret i lovgivningen inden for jernbaneområdet bl.a.

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) L 320/8 Den Europæiske Unions Tidende 17.11.2012 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 1078/2012 af 16. november 2012 om en fælles sikkerhedsmetode for overvågning, der skal anvendes af jernbanevirksomheder

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven 1)

Forslag. Lov om ændring af jernbaneloven 1) Til lovforslag nr. L 184 Folketinget 2018-19 Efter afstemningen i Folketinget ved 2. behandling den 23. april 2019 Forslag til Lov om ændring af jernbaneloven 1) (Implementering af dele af den tekniske

Læs mere

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat

Sagshåndtering ved udstedelse. efter bekendtgørelse nr. 147 af om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat Sagshåndtering ved udstedelse af sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat efter bekendtgørelse nr. 147 af 30.01.2017 om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Version 2 24.

Læs mere

Hvordan ser godkendelsesprocessen ud for anlæg af ny infrastruktur?

Hvordan ser godkendelsesprocessen ud for anlæg af ny infrastruktur? Hvordan ser godkendelsesprocessen ud for anlæg af ny infrastruktur? Sikkerhedskonferencen 2019, onsdag d. 16. januar 2019 V. kontorchef Lars Korsholm Center for marked og kollektiv trafik Trafik-, Bygge-

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og Byggestyrelsens forskrifter

Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og Byggestyrelsens forskrifter Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens opgaver og beføjelser, klageadgang og kundgørelse af visse af Trafik- og Byggestyrelsens forskrifter I medfør af 99, stk. 1 og 2, 112, stk. 1 og 113, stk. 1

Læs mere

Beredskabspolitik for Dahmlos Security [OFF] Gyldig fra d INDLEDNING TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS FORMÅL...

Beredskabspolitik for Dahmlos Security [OFF] Gyldig fra d INDLEDNING TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS FORMÅL... BEREDSKABSPOLITIK Gyldig fra d. 01-12-2017 Indhold 1 INDLEDNING... 2 1.1 FORMÅLET MED BEREDSKABSPOLITIKKEN... 2 1.2 GYLDIGHEDSOMRÅDE... 2 1.3 VÆRDIGRUNDLAG OG PRINCIPPER... 2 2 TILTAG FOR AT OPFYLDE POLITIKKENS

Læs mere

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab

Beredskabspolitik Kommunerne Hovedstadens Beredskab Godkendt af Hovedstadens Beredskabs Bestyrelse 13. januar 2016 Bilag 1 Beredskabspolitik Kommunerne i Hovedstadens Beredskab 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse... 3 Planlægningsgrundlag...

Læs mere

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1

Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 Bekendtgørelse om gennemførelse af ændringsdirektiv om udvikling af Fællesskabets jernbaner 1 I medfør af 26 i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1171 af 2. december 2004, fastsættes: 1. Bekendtgørelsen

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. 2012 UDKAST Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1

Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1 Bekendtgørelse om krav til akkreditering af assessorer på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 og 102 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, som ændret ved lov nr. 658 af 8. juni 2016, fastsættes efter

Læs mere

Vejledning til statslige myndigheder om beredskabsplanlægning

Vejledning til statslige myndigheder om beredskabsplanlægning Beredskabsstyrelsen Vejledning til statslige myndigheder om beredskabsplanlægning 1 Vejledning til statslige myndigheder om beredskabsplanlægning Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød

Læs mere

Beredskabstesten Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009

Beredskabstesten Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009 Vurdering af niveauet for en organisations samlede beredskabsplan Revideret 2009 Introduktion Introduktion Hvad er Beredskabstesten Beredskabstesten er en metode til at få et indtryk af organisationens

Læs mere

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0 Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB April 2008 Version 1.0 Indhold 1. Indledning... 3 2. Mission... 3 3. Målsætning... 3 4. Dækningsområde og afgrænsning... 4 5. Ansvar og organisering... 4 6.

Læs mere

Aarsleff Rail - certificeringsproces

Aarsleff Rail - certificeringsproces Indhold Kort om mig Gennemgang af certificeringsprocessen Generelle betragtninger Spørgsmål Det er Aarsleff Rails egn opfattelse af forløbet der bliver gennemgået Slide 1 18-01-2019 Præsentation Aarsleff

Læs mere

NOTAT. Beredskabspolitik for Køge Kommune. Indledning:

NOTAT. Beredskabspolitik for Køge Kommune. Indledning: NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen TMF-Sekretariat og byggesager Beredskabspolitik for Køge Kommune Indledning: Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 Køge Kommune har en ambition

Læs mere

10579/1/15 REV 1 ADD 1 IPJ 1 DPG

10579/1/15 REV 1 ADD 1 IPJ 1 DPG Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 15. december 2015 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2013/0015 (COD) 10579/1/15 REV 1 ADD 1 TRANS 230 CODEC 987 PARLNAT 148 RÅDETS BEGRUNDELSE Vedr.: Rådets

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Bekendtgørelse nr. af 2013 Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u, stk. 8, i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr. 1249 af

Læs mere

Aktuelt fra Danmark. Regeringens prioriteter for beredskabet

Aktuelt fra Danmark. Regeringens prioriteter for beredskabet Aktuelt fra Danmark Regeringens prioriteter for beredskabet Samling af beredskab og forsvar Status på arbejdet med samlingen Fokus på udviklingen af et CBRN-institut Tværfaglig koordination ved kriser

Læs mere

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes

Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes Grænseflader ved baneelektrificering Vejledning til hvornår CSM-RA processen skal anvendes 22. november 2017 Det er politisk besluttet at elektrificere dele af jernbanen i Danmark. Trafik-, Byggeog Boligstyrelsen

Læs mere

Lov om ændring af jernbaneloven 1)

Lov om ændring af jernbaneloven 1) LOV nr 510 af 01/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 14. juni 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., j.nr. 2018-2891 Senere ændringer

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013

Bornholms Regionskommune. Generel beredskabsplan 2013 Bornholms Regionskommune Generel beredskabsplan 2013 November 2013 1 Indholdsfortegnelse 0.0 Indledning 0.1 Formål 0.2 Ansvar for beredskabsplanlægning 0.3 Planens opbygning 0.4 Beredskabssamarbejde 0.5

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

NOTAT. Notat vedrørende kriseledelsesorganisation

NOTAT. Notat vedrørende kriseledelsesorganisation Godkendt af Hovedstadens Beredskabs Bestyrelse 13. januar 2016 Bilag 3 NOTAT Notat vedrørende kriseledelsesorganisation Det er en ambition at sikre befolkningen og virksomhederne tryghed i såvel hverdagen

Læs mere

16/2013. Beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer

16/2013. Beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer 16/2013 Beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer 16/2013 Beretning om statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer

Læs mere

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning?

B: Anvender du briller eller kontaktlinser? Ja: Nej: Venstre: Venstre: C: Har du vanskeligheder ved at orientere dig i nedsat belysning? Synsattest for jernbanepersonale Navn: CPR-nr: Adresse: Postnr: By: Stilling: Arbejdsgiver: A: Har du tidligere været undersøgt hos øjenlæge, oplyses årsag samt hvornår: B: Anvender du briller eller kontaktlinser?

Læs mere

Bekendtgørelse om jernbanevirksomheders og jernbaneinfrastrukturforvalteres beredskabsarbejde

Bekendtgørelse om jernbanevirksomheders og jernbaneinfrastrukturforvalteres beredskabsarbejde BEK nr 1312 af 16/12/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 29. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. T691-000088 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Beredskabspolitik for Viborg Kommune

Beredskabspolitik for Viborg Kommune Beredskabspolitik for Viborg Kommune Sidst opdateret [21.5.2014] Version 2 Beredskabspolitik Indledning Viborg Kommune ønsker, at sikre borgernes og virksomhedernes tryghed i såvel hverdagen som i krisesituationer.

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658.

Lovtidende A Udgivet den 27. juni Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. 22. juni Nr. 658. Lovtidende A 2012 Udgivet den 27. juni 2012 22. juni 2012. Nr. 658. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer på jernbaneområdet m.v. I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, 21 u stk. 8, i lov om jernbane,

Læs mere

a. Evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde.

a. Evaluering af og kommunikation fra mødet samt forventede emner for næste møde. 5.september 2013 /runsko Beslutningsreferat: 8. møde i institutionen den 4. september 2013 Til stede: Mads Øvlisen (formand), Jonas Christoffersen, Jens Erik Orht, Kim Haggren, Karin Buhmann, Marie Voldby,

Læs mere

Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik

Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Aalborg Kommunes Beredskabspolitik Godkendt i Aalborg Byråd 26. november 2018 Punkt 12. Kolofon: Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Bekendtgørelsen. Generelt om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet. Lidt om Common Safety Methods - CSM

Bekendtgørelsen. Generelt om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet. Lidt om Common Safety Methods - CSM Bekendtgørelsen Generelt om godkendelse af infrastruktur på jernbaneområdet Lidt om Common Safety Methods - CSM Sessionens indhold - Bekendtgørelsen - Generelt om godkendelse og sikkerhed -Lidt om CSM

Læs mere

Staten yder alene et tilskud til anlægget af letbanen og har ingen direkte indflydelse i denne sammenhæng.

Staten yder alene et tilskud til anlægget af letbanen og har ingen direkte indflydelse i denne sammenhæng. MINISTEREN Borgerforeningen Mols Distriktsråd for Mols og Helgenæs Att.: Jørgen Ørgård Dato J. nr. 12. marts 2018 2018-1529 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Kære Jørgen Ørgård

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhedsgodkendelse og sikkerhedscertifikat på jernbaneområdet

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR MOBILITET OG TRANSPORT Bruxelles, den 10. juli 2018 Ophæver og erstatter meddelelsen af 27. februar 2018 MEDDELELSE TIL INTERESSENTER DET FORENEDE KONGERIGES

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Beredskabsplan 2013 - Plan for fortsat drift for Varde Kommune Dato for gennemgang: 3. april 2013 Planens dato: 1. februar 2013 BRS sagsnr. 2010/015302

Læs mere

Samarbejde mellem beredskab og kommune, forsyning og borgere, herunder sparring til, hvordan beredskabs- og indsatsplaner opdateres

Samarbejde mellem beredskab og kommune, forsyning og borgere, herunder sparring til, hvordan beredskabs- og indsatsplaner opdateres Samarbejde mellem beredskab og kommune, forsyning og borgere, herunder sparring til, hvordan beredskabs- og indsatsplaner opdateres Lars Høg Schou Kolonnechef Souschef Nationalt Beredskab Beredskabsstyrelsen

Læs mere

Ingeniørforeningen 20. maj 2014

Ingeniørforeningen 20. maj 2014 Ingeniørforeningen 20. maj 2014 Statens planlægning og koordinering af beredskabet for større ulykker og katastrofer Oplæg ved Gitte Korff, sekretariatschef for statsrevisorerne Lene Schmidt, kontorchef

Læs mere

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet

Lovtidende A Udgivet den 14. december Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet Lovtidende A 2013 Udgivet den 14. december 2013 12. december 2013. Nr. 1424. Bekendtgørelse om Trafikstyrelsens gebyrer og afgifter på jernbaneområdet I medfør af 4, stk. 8, 6, stk. 5, og 21 u, stk. 8,

Læs mere

Konference om Inspire den 20. marts 2007

Konference om Inspire den 20. marts 2007 Konference om Inspire den 20. marts 2007 Digital forvaltning når det skal gå stærkt Beredskabsområdet belyst med eksempler Kontorchef Henrik G. Petersen, Beredskabsstyrelsen When Technology is Master we

Læs mere

Bekendtgørelse om rammerne for informationssikkerhed og beredskab 1)

Bekendtgørelse om rammerne for informationssikkerhed og beredskab 1) (Gældende) Udskriftsdato: 14. januar 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, IT- og Telestyrelsen, j.nr. 09-076167 Senere ændringer

Læs mere

Gennemgang af den generelle beredskabsplan

Gennemgang af den generelle beredskabsplan Gennemgang af den generelle beredskabsplan Planens titel: Holbæk kommunes generelle beredskabsplan, Plan for fortsat drift. UDKAST Dato for gennemgang: 051113 Planens dato: 23. oktober 2013 BRS sagsnr.

Læs mere

Beredskabspolitik. Københavns Kommune

Beredskabspolitik. Københavns Kommune Beredskabspolitik 1 Indhold Indledning... 2 Beredskabspolitikken... 3 Ledelse.... 3 Planlægningsgrundlag... 4 Forebyggelse... 4 Uddannelse... 4 Øvelser... 4 Evalueringer... 5 Beredskabsplaner... 5 Bilag:

Læs mere

Implementeringsrådet Anbefalinger til implementering af ny EU-regulering

Implementeringsrådet Anbefalinger til implementering af ny EU-regulering Implementeringsrådet Anbefalinger til implementering af ny EU-regulering vedtaget på møde i Implementeringsrådet den 29. september 2016* Ministerium Titel på retsakt Vedtaget Implementer ingsfrist 1 Forsvarsministeriet

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) /...

BILAG. til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) /... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2019 C(2019) 3561 final ANNEX 3 BILAG til KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) /... om ændring af Kommissionens forordning (EU) nr. 321/2013, (EU) nr. 1299/2014,

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1)

Bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige i forbindelse med godkendelse af jernbaneinfrastruktur og køretøjer 1) BEK nr 543 af 24/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Plan for Beredskab og Fortsat Drift. Skanderborg Kommune

Plan for Beredskab og Fortsat Drift. Skanderborg Kommune Plan for Beredskab og Fortsat Drift Skanderborg Kommune September 2018 Indhold Indledning...3 Ansvarsfordeling... 4 Østjyllands Brandvæsen: Koordinering og rådgivning... 4 Byrådet og direktionen: Plan

Læs mere

Varde Kommune. Beredskabspolitik. for Varde Kommune

Varde Kommune. Beredskabspolitik. for Varde Kommune Varde Kommune Beredskabspolitik for Varde Kommune 2014-2017 Sag 13-14365 Dok 115363-13 01.10.2013 sufa/vapl Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1. Formålet med beredskabspolitikken...2 1.2. Værdigrundlaget

Læs mere

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune

Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune Politik for Fortsat Drift Silkeborg Kommune 2014-2017 Direktionen Indledning Silkeborg Kommune har ansvaret for at drive en række kritiske funktioner med direkte påvirkning af borgere og virksomheder.

Læs mere

Implementeringsplan: Opfølgning på den eksterne evaluering af forløbet med sikkerhedsgodkendelsen af den indre strækning af Aarhus Letbane

Implementeringsplan: Opfølgning på den eksterne evaluering af forløbet med sikkerhedsgodkendelsen af den indre strækning af Aarhus Letbane Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 237 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780298 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Implementeringsplan:

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jernbanetransport af farligt gods 1)

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om jernbanetransport af farligt gods 1) BEK nr 468 af 11/05/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 26. december 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings-, og Boligmin., Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen,

Læs mere