The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: win.sourceforge.net/stable.html

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "The GIMP. The GIMP til windows kan hentes fra siden: http://gimp win.sourceforge.net/stable.html"

Transkript

1 The GIMP The GIMP er et gratis grafikprogram som kan hentes på nettet. Alle nye opdateringer af programmet bliver lagt på nettet, så snart de er færdige. Tilbehør (bl.a. særlige funktioner) kan også hentes fra nettet. The GIMP til windows kan hentes fra siden: win.sourceforge.net/stable.html Installer først GTK+ 2 og dernæst The GIMP for Windows! Du kan læse mere om programmet og installationen på den danske side: Manualer til The GIMP findes desværre kun på engelsk, men til gengæld er der er del at vælge imellem. Du kan hente flere af manualerne direkte fra nettet. Her er et par gode manualer, som du også kan bruge som opslagsværker: savvy.com/book/index.html

2 The GIMP fra bunden Når du åbner The GIMP, præsenteres du for mindst ét vindue, nemlig værktøjskassen. Der åbnes måske flere vinduer, men værktøjskassen er det primære vindue for the Gimp. Værktøjskassen I Værktøjskassen, øverst til venstre under Filer, åbner du det dokument, du vil arbejde med. Det kan fx være et nyt, tomt dokument, et billede eller et gammelt arbejdsdokument. Det dokument, du åbner, kommer nu frem i et tredje vindue, Arbejdsvinduet, som er dit tegnebræt. Arbejdsvinduet er det vigtigste vindue, når du arbejder med The GIMP. De andre vinduer kan give dig et bedre overblik over dit arbejde, men kan i princippet undværes, da du finder alle The GIMP s funktioner ved at højreklikke i dit arbejdsvindue, eller igennem menuen øverst i vinduet. Arbejdsvinduet Menuen i arbejdsvinduet Menuen øverst i arbejdsvinduet kan du også få frem ved at højreklikke på lærredet. Fil (File): Gem, åbn, print, luk. Rediger (Edit): Fortryd, klip, kopier, indsæt, udfyld. Markering (Selection): Marker alt, fjern markering, inverter markering (bemærk at der også findes værktøjer til at ændre på en bestemt markerings form, bl.a. formindske og forstørre markeringen).

3 Vis (View): zoom. Billede (Image): Skalér billede, beskær billede, lav billede om til gråtoner Lag (Layer): oprette, ændre eller slette lag eller maske. Anvendelsen af lag er beskrevet bedre længere nede på denne side. Værktøjer (Tools): Her finder du Værktøjskassen og dens indhold, som bl.a. består af maleværktøjer, markeringsværktøjer, tranformeringsværktøjer, farveværktøjer. Værktøjerne er beskrevet bedre længere nede på denne side. Vinduer (Dialogues): Her finder du alle de vinduer, du kan åbne, for at få et større overblik, når du vil redigere fx farve eller lag (Lag vinduet ligger også her, selv om det typisk åbnes, når du åbner programmet). Filtre (Filters): Legetøj til billed manipulation. Scribt Fu: Legetøj til sjove og seje effekter, fx til at lave logoer, skygger, skrift og meget mere. Værktøjskassen og dens værktøjer Værktøjerne: øverst i Værktøjskassen er der ikoner for alle værktøjerne. Markering: De fire markeringsværktøjer er skraveret grønne if figuren til højre. Der er forskellige måder, at vælge markeringer på. Når du stiller musen over værktøjsikonet, kan du se, hvilket egenskab ikonet har. Firkantmarkering er den mest brugte. Farver: Forgrundsfarve og baggrundsfarve: Midt i Værktøjskassen finder du de farver, der er valgt til forgrunds og baggrundsfarve. Forgrundsfarven er den farve, du tegner med, mens baggrundsfarven kan bruges, hvis du vil lave en farveovergang. Klik på den farve du vil ændre. Værktøjs egenskaber: Nederst i Værktøjskassen kan du se og ændre de egenskaber, der knytter sig til netop det værktøj, du er ved at bruge. Uigennemsigtighed (Opacity): Er en generel egenskab for male og tegne værktøjer (er skraveret gul på figuren). Her kan du vælge, at gøre den farve, du bruger, mere eller mindre gennemsigtig. Tegneredskaber: De typiske tegneredskaber er blyant (skarpe kanter), pensel (bløde kanter), og airbrush (super blød). Tegneredskaberne er markeret røde på figuren. Transformering: Du kan transformere det valgte område, med disse redskaber. De indbefatter rotation, skalering og vridning. Disse værktøjer er skraveret blå.

4 Andre nyttige redskaber: Viskelæder, Udfyldning (udfylder et område med forgrundsfarven eller et mømster), Gradient (laver en glidende overgang imellem for og baggrundsfarve), Tekst (indsæt tekst). Arbejde med Lag (Layers) Det er praktisk at arbejde med flere lag i dine dokumenter, så du let kan ændre det, du har lavet. Du kan fx åbne et billede, lægge et gennemsigtigt lag ovenpå og tegne på det gennemsigtige lag. Hvis du fortryder, det du har tegnet, kan du let klikke laget fra eller helt fjerne det, og dit billede er ikke ødelagt. Lag vinduet har øverst fire faneblade, et til lag, et til kanaler, et til baner og et til fortrydelseshistorik (se senere). Vi kigger her på det faneblad, der hjælper os med at holde styr på dokumentets lag. Åbn et lag ved at klikke på ikonet med en blank side. I det vindue, der nu viser sig, kan du vælge hvilke egenskaber, dit nye lag skal have. Giv laget et navn, så du lettere kan skelne lagene fra hinanden, hvis du laver flere lag. Vælg om laget skal være hvidt, farvet eller gennemsigtigt. Det dokument, du startede med at åbne i Arbejdsvinduet, ligger som dit baggrundslag. Læg et gennemsigtigt lag ovenpå til at tegne på. I Lag vinduet kan du se rækkefølgen af dine lag det nederste lag står nederst i vinduet. Du kan ændre rækkefølgen på ikonerne med op/ned pilene. Lægger du dit gennemsigtige lag under et uigennemsigtigt lag, vil du ikke kunne se dit lag i Arbejdsvinduet. Vil du fjerne et lag fra dit dokument uden at slette det, skal du blot klikke på ikonet med øjet ud for laget. For at tegne eller redigere i et lag skal du vælge laget i listen, så lagets felt bliver blåt. Et godt råd er, hele tiden at holde styr på, i hvilket lag du arbejder! Rediger elementer i et lag Hvis du vil flytte, kopiere, slette eller på anden måde ændre et element i et lag, skal du starte med at markere elementet (se under Værktøjer). Når elementet er markeret, kan du fx vælge at flytte det. I Lag vinduet viser dit markerede element sig nu som et flydende lag øverst i lagstakken. Elementet kan flyttes så længe det ikke forankret. Du kan forankre et lag ved at klikke på ikonet med et anker.

5 Gem dokumentet, så du kan arbejde videre med dine lag en anden gang: Gem dit arbejdsdokument i The Gimps eget format:.xcf, hvis du vil arbejde videre med lagene i dokumentet senere. Det gør du ved at højreklikke i Arbejdsvinduet, og under menuen Fil klikke på Gem som, i Gem som vinduet klikker du på vælg filtype, finder formatet med endelsen.xcf og gemmer. Gem dokumentet, så du kan bruge det i andre programmer: Vil du bruge dit dokument i et andet program, fx Word eller PowerPoint, bliver du nødt til at gemme dokumentet i et standard billedformat, fx.jpg eller.bmp. Når du gemmer i et andet format end.xcf, bliver billedet fladt, og du kan ikke længere åbne de enkelte lag. Baner (Paths) Baner i the Gimp giver dig mulighed for at tilpasse en streg før den tegnes op. For at starte en ny bane klikker du på i værktøjskassen. Klikker du nu i arbejdsvinduet vil du afsætter et punkt. De punkter du afsætter forbindes af lige streger. Vil du have bløde kurver skal du holde musseknappen nede og trække i en retning indtil den ønskede kurve opstår. Du kan flytte på de punkter du allerede har sat ind ved at trække i dem med musen. For at trække banen op med en farve skal du have fat i bane vinduet. Højreklik i arbejdsvinduet og vælg Vinduer (Dialogues) og derefter Baner (Paths). Dette minder meget om lagvinduet. Klik nu på ikonet i bunden af banevinduet. Bestryg bane... Banevinduet I det vindue der nu kommer op kan du vælge imellem at trække banen op som en almindelig linje, eller vha. det redskab du har valgt i værktøjskassen. Rediger dine gamle baner: Du kan hente dine gamle baner frem igen til redigering ved at åbne banevinduet, og klikke til venstre for den lille forhåndsvisning der hvor

6 øjet normalt er i lagvinduet. Vælg nu baneredigeringsredskabet i værktøjskassen. Du kan nu trække dine hjørnepunkter rundt, til den form du ønsker. Et par u undværlige Gimp tricks Genvejstaster: De fleste valgmuligheder i The GIMP har deres egen genvejstast. Se hvilke genvejstasterne, du skal bruge til den enkelte funktion, til højre for funktionen i menuerne! Lav lige streger: Klik én gang på et punkt på figuren svarende til den ene ende af den lige streg, hold Shift nede, så kommer den lige streg frem, og med et klik på punkt, der skal være den anden ende af den lige streg, fæstnes stregen. Stiplede linjer: Laves lettest ved brug af baner. Indsæt en bane som har den ønskede form. I vinduet Bestryg bane, forrige side, skal du klikke Line Style, for at se dine muligheder. Du kan enten selv definere et mønster eller vælge et af de på forhånd definerede. Hug dig til lige den farve, du vil have: Vil du tegne eller male med en bestemt farve, som er i dit Arbejdsvindue, kan du vælge farven (hugge eller suge farven op) ved at holde Ctrl knappen nede, mens du klikker på det sted i dit Arbejdsvindue, der har den farve, du vil have. Du opnår samme effekt med værktøjskassens Lav cirkler eller firkanter: Cirkler og firkanter kan du lave med markeringsværktøjet (du kan finde firkanten og cirklen øverst til højre i Værktøjskassen). Når du har markeret en cirkel eller firkant i Arbejdsvinduet, højreklikker du på den. Under menuen Rediger, vælger du så enten: Stroke/ bestryg markering Hvis du vil have konturen af din markering trukket op, eller: Udfyld med Hvis du vil have cirklen eller firkanten fyldt ud med en bestemt farve eller et mønster. Prøv dig bare frem! Det kan ikke gå galt, fortrydelsestasten (Ctrl z) er fremragende, og du kan se alt, hvad du kan få lov at fortryde i din fortrydelseshistorik under Rediger (efter et højreklik i Arbejdsvinduet) eller i Lag vinduet.

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold

En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold 1 En lille vejledning i at bruge Paint Win 98 og Win XP Indhold Indhold...2 1. Åbn Paint...3 2. Vælg en baggrundsfarve og en forgrundsfarve...3 3. Tegn et billede...4 4. Ny, fortryd og gentag...4 5. Andre

Læs mere

Billedbehandling med GIMP

Billedbehandling med GIMP Den sidste ting der er plads til her er: Skaler. For at få de 2 lag til at passe sammen er det nødvendigt at skalere dem. Vælg enten billede->skaler billede eller lag->skaler lag. Og indstil antallet af

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 105 Side 1 Side 1 Denne vejledning er et smalt grafikbillede man kan bruge i toppen af en mail lavet i PhotoFiltre 7 hvor man nu kan arbejde i lag. Med PhotoFiltre 7 er det nu endnu nemmere at sammensætte grafik

Læs mere

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk

Photoshop. Sådan kommer du i gang. www.nielsharbo.dk Sådan kommer du i gang For at åbne et eksisterende billede fra et kamera, en mobil eller en disk: Gå ind i menuen under Files i menuen og vælg Open. For at oprette et nyt billede på et blankt lærred :

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr.128 Side 1 Side 1 Denne vejledning er blot et lille eksempel på hvordan man også kan bruge Photofiltre 7 som en slags grafikprogram. Det er med udgangspunkt i f.eks. min hjemmeside hvor vi vil bruge den blå farve

Læs mere

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk

Kom godt i gang. Værktøjspaletten. Pensler. 4 www.mikrov.dk Forord Fresko er et spændende, nyskabende program til faget Billedkunst men med de mange maleteknikker og effekter er det en kreativ udfordring for alle med lyst til at male. Du kan male akvarel, male

Læs mere

Ved Bredde skriver du Ved Højde skriver du 300. Baggrund vælger du Hvid

Ved Bredde skriver du Ved Højde skriver du 300. Baggrund vælger du Hvid Side 1 Det første der skal gøres er at vi laver en top i størrelsen uden noget på. Vælg NY ved at klikke på det hvide ikon Ved Bredde skriver du 1200 Ved Højde skriver du 300 Baggrund vælger du Hvid Vi

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.192 Side 1 Maske af og kopiere det over på et andet billede, eller lægge ny baggrund på

Vejledning til Photofiltre nr.192 Side 1 Maske af og kopiere det over på et andet billede, eller lægge ny baggrund på Side 1 Denne vejledning viser lidt om hvordan man kan maske f.eks. et hoved af. Man kan så vælge at lægge anden baggrund på eller måske skal man maske noget af og kopiere det over på et andet foto. Med

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.194 Side 1 Lave en juletop til at sætte ind foroven på en Start med at gå op og vælge NY

Vejledning til Photofiltre nr.194 Side 1 Lave en juletop til at sætte ind foroven på en  Start med at gå op og vælge NY Side 1 Start med at gå op og vælge NY Du skal først vælge størrelse Bredde 1200 Højde 350 Baggrund her vælger du Rød farve Ikke noget hak ved Baggrundsmønster Du får så denne som er baggrunden for toppen

Læs mere

Paint Dot Net. Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012

Paint Dot Net. Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012 Paint Dot Net Billedbehandlingsprogram med layers og meget mere! Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Paint.net (Paint dot net)?...4 Hent programmet...4 Brugerfladen...4 Menuerne og værktøjerne

Læs mere

Vejledning til fotosjov med et billede Side 1

Vejledning til fotosjov med et billede Side 1 Side 1 Disse 2 billeder kan du downloade på min hjemmeside. Med dette foto sjov lærer man hvor meget fotoprogrammet OGSÅ kan, foruden at redigere foto i. Så hvis du kører fast og har prøvet at efterligne

Læs mere

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre

PhotoFiltre manual. VUC Hjørring 2010 forår Photofiltre PhotoFiltre manual PhotoFiltre manual... 1 Download af... 2 Få til at tale dansk!... 4 PhotoFiltre skærmbilledet... 5 De 2 værktøjslinier i PhotoFiltre... 6 Værktøjspaletten... 7 Indstilling af PhotoFiltre...

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 119 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 119 Side 1 Side 1 Hvis man kan li' at sidde og sammensætte grafik kan man bl. Lave sit eget lille logo med eget foto og tekst. Det kan bruges på f.eks. brevpapir når man skriver i Word. Find billedet frem du vil

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Billedbehandling Pixlr.com Side 1. Opgaver. Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Opgaver Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Opgave 1... Åbne/Gemme/Størrelse... Side 3 Opgave 2... Autoniveauer... Side 4 Opgave 3... Manuelle justeringger...

Læs mere

I. SMART Board. I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2. IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4

I. SMART Board. I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2. IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4 I. SMART Board I. SMART Board... 1 II. Forord... 2 III. Smartboard værktøjskasse... 2 A. Tastatur... 3 B. Optager... 3 C. Kontrolpanel... 3 IV. Turorials... 3 V. SMART Notebook... 4 A. En Notebookside

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 120 Side 1 Side 1 De fleste værktøjer i fotoprogrammet Photofiltre 7 er kun aktive når der er åbnet et billede i programmet. Sådan er det også med tryllestaven. Og hvad kan man så bruge tryllestaven til. Den er beregnet

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC Brugervejledning ClaroRead fra Dictus -PC 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 INSTALLATION... 3 CLAROREAD-VÆRKTØJSLINJE... 3 AFSPIL... 4 STOP... 4 GEM TEKST SOM LYDFIL... 4 INDSTILLINGER... 5

Læs mere

Microsoft Visio 2013 DK

Microsoft Visio 2013 DK Peter Kragh Hansen Microsoft Visio 2013 DK ISBN nr.: 978-87-93212-11-4 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Skabeloner og stencils...2 Visio 2013 arbejdsskærmen... 5 Stencils...5 Sidens

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto

Vejledning til Photofiltre nr. 108 Side 1. Lave visitkort i dankort størelse med eget foto Side 1 I denne vejledning vises hvordan man kan lave visitkort, på samme måde som der blev lavet bordkort. Vi vil her som baggrund bruge et af vores egne foto. Opsætningen foregår i LibreOffice Draw og

Læs mere

Billedbehandling i praksis

Billedbehandling i praksis Billedbehandling i praksis Øvelser til værktøjerne i simpel billedbehandling Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Dette hæfte...4 Billedstørrelse, billedformater m.m...4 Billedstørrelse...4 Sideformat...5

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1

Vejledning til Photofiltre nr. 122 Side 1 Side 1 Denne opgave/vejledning skal komme til at se sådan ud. Baggrundsbilledet skal være i en størrelse der er 658 x 271 pixel. Bladet er et foto for sig som skal maskes af og baggrunden gøres gennemsigtig.

Læs mere

Billedoptimering i indkaldelsesbreve

Billedoptimering i indkaldelsesbreve Billedoptimering i indkaldelsesbreve Af Flemming Madsen I denne vejledning vil vi vise, hvordan du som skoleadministrator optimerer billeder i rtfdokumenter og dermed kan generere breve med skolens logo

Læs mere

Illustrator CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

Illustrator CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk Illustrator CC Tegning med Pen Tool Side 2 af 2 Kombinationspunkter Med hjørnepunkter laver man et skarpt knæk på en kurve bestående af rette linjer. Med buepunkter

Læs mere

LibreOffice* LibreOffice Ubuntu*

LibreOffice* LibreOffice Ubuntu* LibreOffice* Writer LibreOffice Ubuntu* Impress GIMP* Hvad er GIMP? Gimp er et meget kompetent billedbehandlingsprogram. Programmet er det mest omfattende gratis-program for billedbehandling på nettet,

Læs mere

Billeder og PowerPoint

Billeder og PowerPoint Den digitale Underviser Billeder og PowerPoint Som visuelle udtryk for læring V Indhold Pædagogisk brug af billeder... 3 Potentiale... 3 Kilder... 3 Pædagogisk brug af PowerPoint... 4 Generelle elementer...

Læs mere

Lav et fritskåret transparent billede i PhotoFiltre

Lav et fritskåret transparent billede i PhotoFiltre Lav et fritskåret transparent billede i PhotoFiltre Hent det gratis program PhotoFiltre i den engelske version på denne side: http://www.photofiltre-studio.com/pf7-en.htm Hent sprogfilen til den danske

Læs mere

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Microsoft PowerPoint 2010 Opbyg dias... 3 Sidehoved og sidefod... 3 Afspil diasshow... 4 Vis dias... 4 Formatering og baggrund... 5 Overgang... 6 Animation... 7 Indspil tidsindstilling... 8 Gentagen visning...

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.176 Side 1 Lave top til en hvor foto bliver drejet lidt, og lagt tekst på

Vejledning til Photofiltre nr.176 Side 1 Lave top til en  hvor foto bliver drejet lidt, og lagt tekst på Side 1 Denne vejledning starter med at vi skal lave et tomt billede til emailtoppen. I boksen der kommer frem skriver du Bredde 1200 Højde 300 Baggrund her vælges hvid Vi har nu et tomt hvidt billede.

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Vi starter her med billede som det er, med landskab og kirke samt et helt stille vand. Billedet er lavet i 3:2 format og er 900 pixels i bredden

Vi starter her med billede som det er, med landskab og kirke samt et helt stille vand. Billedet er lavet i 3:2 format og er 900 pixels i bredden Side 1 Denne vejledning er et eksempel på hvordan man kan lave en sjov tekst på et foto i 3D, og hvor man så til sidst laver en spejlvendt tekst i vandet med reflektioner. Vi starter her med billede som

Læs mere

Photoshop CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk

Photoshop CC F u F ture tur Co C mpany an - y www. w future tur co c mpany an. y dk FutureCompany - www.futurecompany.dk Photoshop CC Layers Side 1 af 2 At arbejde med layers/lag i Photoshop er et af de vigtigste elementer i opbygningen af dit dokument i Photoshop. Ethvert dokument i

Læs mere

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling.

Når du åbner Sportsplanner første gang, får du to muligheder. Åben opstilling og Ny opstilling. Sportsplanner I DGI Sportsplanner har du mulighed for at tegne redskabsbaner, som passer direkte på det sted, hvor du og dine gymnaster træner. De opstillinger du tegner har du mulighed for at få tilsendt

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Vejledning Bilindretning

Vejledning Bilindretning http://vanconfig.raaco.com Klik for at acceptere installation af TurnTool værktøj. Start med at lave en ny konfiguration ved at klikke på Start indretning. Du har mulighed for at vælge disse sprog og valuta

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm

Vejledning til Photofiltre nr.197 Side 1 Lav dit eget Skrivebords collage til din skærm Side 1 Hvis man vil bruge sine egne foto, og lave en fotocollage, så hele skrivebordet på skærmen er udfyld, skal man vide hvor stor ens skærm er i pixel. Der er jo mange størrelser skærme med forskellige

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

Gadwin PrintScreen Version 3,5

Gadwin PrintScreen Version 3,5 Side 1 af 6 Gadwin PrintScreen Version 3,5 Indhold: Introduktion...1 Properties (indstillinger)...2 Preferences...2 Source...3 Destination....3 Image...4 About...4 Brug af programmet...5 Introduktion Når

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

Workshop G8 Tasks og Templates

Workshop G8 Tasks og Templates Workshop G8 Tasks og Templates FØR I BEGYNDER...... 2-1 TEMPLATES... 2-2 Øvelse template til alm. attributter... 2-2 Øvelse Skraverings template... 2-4 VED ELEMENTET HVAD DET ER FOR ÉN?... 2-4 Øvelse ændre

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING

PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING PHOTOSHOP - BILLEDREDIGERING Billeder åbnes via: File - Open... Et billede kan roteres via: Image - Rotate Canvas Under Image - Image Size... kan billedets størrelse og opløsning ændres. Under Image -

Læs mere

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold

Photoshop. Basis - værktøjer. Indhold Photoshop Basis - værktøjer Indhold Kapitel 06 Lag / Layers................ side 2 Kapitel 07 Afmaskning................ side 4 Kapitel 08 Pathværktøj............... side 7 Kapitel 09 Shape..................

Læs mere

Farvelægning i gimp for begyndere

Farvelægning i gimp for begyndere Farvelægning i gimp for begyndere I denne tutorial vi jeg gå ud fra, at læseren selv har klaret at installere the gimp. Hvis man er i stand til det, har man et computerkendskabsniveau, der gør at man sagtens

Læs mere

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med.

Elements Lektion 4. I denne lektion, skal du først downloade det billede, du skal bruge at arbejde med. Elements Lektion 4 Så er det tid til næste lektion. Denne gang bliver det lidt mere avanceret og jeg går ud fra, at du nu har fået sat dig grundigt ind i de forberedende ting du skal igennem med hvert

Læs mere

Vejledning til Sang- og liturgiark

Vejledning til Sang- og liturgiark Vejledning til Sang- og liturgiark Når du er logget ind, finder du skabelonerne til sang- og liturgiark ved at klikke skabeloner øverst i vinduet og derefter Sang- og liturgiark. Under teksten Sang- og

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.171 Side 1 Lave et postkort i A6 størrelse, hvor LibreOffice Draw bliver brugt til opsætning

Vejledning til Photofiltre nr.171 Side 1 Lave et postkort i A6 størrelse, hvor LibreOffice Draw bliver brugt til opsætning Side 1 I denne vejledning (opgave) skal vi lave et postkort i A6 størrelse i Photofiltre og sætte det op i Libre Office Draw. For at finde den nøjagtige størrelse på A6 kortet skal vi starte i Draw og

Læs mere

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE

VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE VEJLEDNING LAV ET NAVNESKILT I INKSCAPE For at lave et navneskilt i Inkscape skal du bruge Inkscape. Inkscape er et program til redigering af vektorgrafik, som er det man bruger til laserskæring. Åbn Inkscape.

Læs mere

Kompendium til Geogebra

Kompendium til Geogebra Kompendium til Geogebra Hardsyssel Efterskole Matematik 8. Klasse Side 1 af 12 Kompendium til Geogebra 1. Generel præsentation af Geogebra 1.1 Download af programmet Geogebra kan gratis downloades fra

Læs mere

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Prezi Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Prezi?...4 Hvordan finder jeg Prezi?...5 Skoletube og Prezi...5 Lav din første Prezi-præsentation...5 Indtast

Læs mere

Billedbeskæring & Irfan View

Billedbeskæring & Irfan View Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...1 Hvordan redigerer jeg billeder?...2 Installation af Irfan View...2 Opsætning af Irfan View...5 Gem med en fornuftig billedtype...5 Irfanview på dansk...6 Brug

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Microsoft Visio 2010 DK

Microsoft Visio 2010 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Introduktion... 1 Skabeloner og stencils...2 Visio 2010 arbejdsskærmen... 4 Stencils...4 Sidens egenskaber...7 Faneblade og trykknapper i Visio 2010... 10 Quick Access

Læs mere

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet.

Greenshot. Indhold Greenshot Klik på det ønskede emne for at springe direkte til emnet. Greenshot Programmet Greenshot kan bruges til at lave skærmklip, dvs. kopiere hele eller dele af et skærmbillede og bruge det et andet sted. Derudover indeholder Greenshot en billededitor, hvor man kan

Læs mere

Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download. Hvis du bruger Windows egen Browser Edge kommer dette frem hvor du trykker Åbn

Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download. Hvis du bruger Windows egen Browser Edge kommer dette frem hvor du trykker Åbn Side 1 Vi skal starte med at at åbne en skabelon til LibreDraw. På min hjemmeside under LibreOffice Draw er der en side med skabeloner. Her vælger du den øverste skabelon og trykker på Download Hvis du

Læs mere

Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold

Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold Billeder og tegninger i Word 2002 og 2003 Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Indsætte billeder...2 Formater billedet...3 Layout...4 Billede (fanebladet)...5 Størrelse...5 Streger og farver...6 Skygge...7

Læs mere

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker

Den digitale Underviser. Videoredigering. Windows Live Movie Maker Den digitale Underviser Videoredigering Windows Live Movie Maker Indhold Indhold... 1 Windows Movie Maker... 2 Om at oprette et projekt... 3 Optage og downloade video... 4 A. Optage din egen video:...

Læs mere

Manual til Explain Everthing

Manual til Explain Everthing Manual til Explain Everthing Af Randi Majgård Høgh VIFIN Indholdsfortegnelse Forord Hjælp & indstillinger Oprettelse af dokumenter Gennemgang af værktøjer Video - og lydoptagelser Hvordan deler og eksporter

Læs mere

Brugermanual pcon.planner 7

Brugermanual pcon.planner 7 pcon.planner 7 Indhold 1. Installering af pcon.planner... 3 Start pcon.planner... 3 2. Brugerfladen... 4 2.1 Programmenuen... 5 2.2 Værktøjslinje Hurtig adgang... 5 2.3 Menu baren (Ribbon)... 5 2.4 Arbejdsområdet...

Læs mere

Vejledning i Powerpoint

Vejledning i Powerpoint Indholdsfortegnelse Startdias Startdias... 1 Indsætte nyt dias... 1 Tekst... 1 Links til web... 2 Indsæt et billede... 2 Lyd... 3 Baggrund... 3 Animation... 3 Handlingsknapper... 4 Redigering... 6 Overgange...

Læs mere

Nspire 4.2 kom godt i gang

Nspire 4.2 kom godt i gang Nspire 4.2 kom godt i gang Disse 3 knapper åbner nyt dokument, henter eksisterende dokument og gemmer det åbne dokument Her kan dokumentet lukkes Indstillinger Indstillinger 1. Først skal vi have den rigtige

Læs mere

Sådan laver du en animationsfilm

Sådan laver du en animationsfilm Sådan laver du en animationsfilm i Animtoon Først skal du åbne Animtoon. I start menuen trykker du på Film Værkstedetikonet, som er billedet af et ben der går, se figur 1. Figur 1: Film Værkstedetikonet.

Læs mere

IT i Dagtilbud. Manual til Book Creator VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i Dagtilbud. Manual til Book Creator VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i Dagtilbud Manual til Book Creator Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse Bogen begyndes Mulighed for hjælp i programmet Menuknappen "+" Menuknappen "i" Menuknappen "kasse med pil op" Hvordan

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC)

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Brugervejledning ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 5 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 7 AFSPIL... 7 STOP... 7

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3

Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Indhold Indledning... 2 A3 plakat fra tom side... 3 Tekst...4 Tabel...5 WordArt...5 Streger og pile...6 Autofigurer...6 Designobjekter...6 Billeder...7 Flytte objekter...7 Rotere objekter...7 Placering

Læs mere

Manual til WordPress CMS

Manual til WordPress CMS Manual til WordPress CMS 1. Log ind på din Wordpress-side For at arbejde på din hjemmeside skal du først logge ind på administrationsdelen. Muligvis har du et direkte link på siden. Ellers er adressen

Læs mere

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster...

Åben Power Point... Side 2. Ny præsentation... Side 2. Dias layout... Side 2. Temaer... Side 3. Gem dit eget tema... Side 3. Diasmaster... Præsentationsprogram Microsoft Power Point Side Opgaver Indholdsfortegnelse Åben Power Point... Side Ny præsentation... Side Dias layout... Side Temaer... Side Gem dit eget tema... Side Diasmaster... Side

Læs mere

Billeder på hjemmeside

Billeder på hjemmeside Billeder på hjemmeside Indholdsfortegnelse Emne 1. Billedredigering (Microsoft Picture Manager) Side 3 a. Komprimer billeder b. Beskæring af billeder 3 9 2. Billeder og tekst ved hjælp af en skabelon (Template

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

Genvejstaster til Windows

Genvejstaster til Windows Genvejstaster til Windows Selvom musen er et praktisk redskab, er den langt fra altid den hurtigste måde at styre computeren på. Ofte vil det være meget hurtigere at bruge genvejstaster. Hvis du sidder

Læs mere

VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Linjeafstand. side 3. 2. Margener.. side 3. 3. Sidehoved og sidefod... side 4. 4. Sidetal..

VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Linjeafstand. side 3. 2. Margener.. side 3. 3. Sidehoved og sidefod... side 4. 4. Sidetal.. VEJLEDNING TIL WORD VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Linjeafstand. side 3 2. Margener.. side 3 3. Sidehoved og sidefod... side 4 4. Sidetal.. side 5 5. Spalter.... side 5 6. Skifte ordbog.. side

Læs mere

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S

Tegneserien - Kom godt i gang. Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Tegneserien - Kom godt i gang Mikro Værkstedet A/S Revision 1.14, 15. maj 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 1 2. Kom godt i gang... 3 2.1. Opstart

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Hjælp til funktioner på Helsingør Kommunes WebGis

Hjælp til funktioner på Helsingør Kommunes WebGis Hjælp til funktioner på Helsingør Kommunes WebGis Værktøjsknapper Adresseopslag Andre zoom funktioner Printfunktioner PDF print i Mozilla Firefox Kortvisning/Baggrundskort Temakontrol Tegnefunktioner printvenlig

Læs mere

Billedbehandling Pixlr.com Side 1

Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 1 Billedbehandling Pixlr.com Side 2 Indholdsfortegnelse Det første skærmbillede... Side 3 Navigation... Side 4 Åbne Pixlr Advanced... Side 5 Inde i programmet... Side 6

Læs mere

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1

Installer DesignPro. DesignPro I Side 1 DesignPro I Side 1 Installer DesignPro DesignPro 5 DesignPro fra Avery, er fint layoutprogram, der har nogle store fordele frem for Publisher og Draw. Det er på Dansk, og så er det gratis. Programmet er

Læs mere

Windows Live Movie Maker-alle funktioner.

Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Windows Live Movie Maker-alle funktioner. Her vises brugen af funktionerne i programmet til at lave en film bestående af dine billeder og video/film klip. Læg egen tale og/eller musik på filmen. 1: Åbn

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om tilskud til "Sammenhængende arealer i Natura 2000-områder".

Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om tilskud til Sammenhængende arealer i Natura 2000-områder. Vejledning til brug af MiljøGIS ved ansøgning om tilskud til "Sammenhængende arealer i Natura 2000-områder". September 2018. Denne vejledning beskriver hvordan der skal tegnes kort til ansøgning om tilskud

Læs mere

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11

Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Microsoft Word 2003 - fremgangsmåde til Blomsterhuset Side 1 af 11 Åbn Word 2003 Skriv: Blomsterhuset A/S - tryk enter en gang Skriv: Blomster for alle - tryk enter 5 gange Skriv: I anledning af at - tryk

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Regneark Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 6 Opgave... Side 13 Få adgang til filerne fra din computer... Side 19 Vejledende løsning... Side 20 GoogleDocs Regneark 2 Google

Læs mere

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik

Lektion 7 - Fjernelse af farvestik Lektion 7 - En meget irriterende ting - især ved ældre indscannede billeder - er en forkert farve, der ligger som et slør hen over billedet eller dele af dette. På ældre billeder skyldes det, at farverne

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements.

1. Værktøjspaletten i Photoshop Elements. Introduktion til redigering af billeder i Photoshop Elements Kort om brug af billeder til hjemmesiden. Som udgangspunkt må du ALDRIG bruge billeder, som du har fundet på Google. Eneste undtagelse er bogforsider.

Læs mere

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1

Sætte et nyhedsbrev eller julebrev op i Draw Hvor du også bruger Photofiltre 7 side 1 side 1 Denne vejledning skal vise hvordan man kan lave et julebrev - det kan også være et nyhedsbrev. Fremgangsmåden er den samme Opsætningen foregår i LibreOffice Draw Men hvor man også bruger Photofiltre

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Borgerguide til at bruge Kortinfo

Borgerguide til at bruge Kortinfo Borgerguide til at bruge Kortinfo KortInfo giver Brønderslev Kommunens borgere adgang til at kigge kommunen i kortene. På Kortinfo kan du se en stor del af de digitale grundkort og temaer der anvendes

Læs mere

Vejledning til Photofiltre nr.172 Side 1 Lave et postkort som foldes sammen til A6 størrelse

Vejledning til Photofiltre nr.172 Side 1 Lave et postkort som foldes sammen til A6 størrelse Side 1 Til denne vejledning skal vi bruge skabelonen som er inddelt i 4 med hjælpelinjer. Der bruges 2 felter som så foldes sammen til et A6 kort. Der skal så laves noget specielt i Photofiltre hvor vi

Læs mere

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data

Generelt. Generelt. Installation af Næsgaard PocketMark. Synkronisering af data Generelt Generelt Dette afsnit beskriver brug af Næsgaard PocketMark. PocketMark er i princippet en miniudgave af Næsgaard Mark.NET som kan køre på en lommecomputer. Lommecomputeren skal anvende styresystemet

Læs mere

Opsætning af enkle bordkort Side 1

Opsætning af enkle bordkort Side 1 Side 1 Til disse bordkort bruges LibreOffice Draw til opsætning, og PhotoFiltre til at udfylde selve bordkortet. Med disse 2 programmer kan man lave nogle flotte bordkort. Start med at åbne den tomme side

Læs mere

Sådan redigerer du med Audacity. Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb

Sådan redigerer du med Audacity. Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb Sådan redigerer du med Audacity Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb 1 Hvad kan Audacity? Audacity er et freeware lydredigeringsprogram. Programmet kan: fungere som lydoptager (ex optage fra mikrofonindgangen

Læs mere

Menulinie Standard-linie. Værktøjsindstillinger

Menulinie Standard-linie. Værktøjsindstillinger Menulinie Standard-linie Værktøjs-indstillinger Lup (Zoom) Deformering Beskæring Flyt Lag/Selektion Selektion/Udvælgelse Farve-pipette Pensel Klone-pensel Retouch Lysne/mørkne Viskelæder Billed-pensel

Læs mere

Grundlæggende korrektioner

Grundlæggende korrektioner Åbn et foto Denne tutor er inspireret af en øvelse, der følger med Corel Photo Paint 11. Teksten er oversat til dansk og tilpasset til Corel Photo Paint 8. Desuden er der tilføjet en del ekstra tips, tricks

Læs mere

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot?

5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab Introduktion til kanalen HTML-grab kanalside Hvad er et spot? 5.0 Velkommen til manualen for kanalen HTML-grab 1 5.1 Introduktion til kanalen 1 5.2 HTML-grab kanalside 1 5.2.1 Hvad er et spot? 2 5.2.2 Opret et nyt spot 2 5.2.3 Aktivt og inaktivt spot 3 5.2.4 Rediger

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates

Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates For at få SketchUp til at virke skal programmet først sættes op Start SketchUp vælg File Open og åben filen Milimeters.skp under Templates Herefter vælges Window -> Entity Info Kontroller at units er i

Læs mere