Spørgsmål & Svar. Udbud vedrørende bankydelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spørgsmål & Svar. Udbud vedrørende bankydelser"

Transkript

1 1 Spørgsmål & Svar vedrørende bankydelser Region Syddanmark har modtaget nedenstående spørgsmål vedrørende udbud. Spørgsmålene, der er anonymiseret, samt de tilhørende svar, er anført nedenfor. Nr. Spørgsmål Svar Spørgsmål modtaget skriftligt offentliggjort d. 24/ Jeg skriver til dig fordi det af jeres kravsspecifikation punkt fremgår, at rentesatser skal oplyses som et tillæg/fredrag til CIBOR 3. Kravet er ufravigeligt. 1 Hvis det krav er ufravigeligt, ønsker vi ikke at byde på jeres bankforretninger, idet vi ikke bruger CIBOR 3 som referencerente. Derfor beder jeg dig oplyse om kravet er ufravigeligt? Spørgsmål modtaget skriftligt offentliggjort d. 9/ Kontraktbilag 2 kravspecifikation Side 1 PM-aftalen 2 Vil det være muligt at placere en del af investeringen i andre aktivklasser (f.eks. i investeringsbeviser med virksomhedsobligationer) end danske statsog realkreditobligationer? Nej. 3 Kontraktbilag 2 kravspecifikation Side 1 PM-aftalen Er det alene den årlige udgift ved forvaltning af porteføljeaftalen der indgår i vurderingen af vores tilbud? (her tænkes på om andre parametre som investeringsproces, historiske afkast m.v. har betydning) Ja.

2 2 4 Kontraktbilag 2 kravspecifikation Pkt I hvilken forbindelse har Regionen brug for filer i MT940-formatet? Det er i forbindelse med spørgsmålet afklaret, at Ordregiver alligevel ikke kommer til at anvende formatet MT 940. Denne del af mindstekravet i udgår således. Der udsendes ikke rettelsesblad herom, men Pkt lyder nu således: Det er et mindstekrav, at der er mulighed for at levere filer i formaterne ISO og DEBMUL, jf. yderligere herom i afsnit Kontraktbilag 2 kravspecifikation Pkt og 2 Hvad er Regionens behov for anvendelse af de beskrevne tekniske snitflader? Anvendes af Ordregiver til indlæsning af FI-indbetalinger i Ordregivers økonomisystem til udligning af debitorfakturaer I forbindelse med spørgsmålet har Ordregiver konstateret, at Ordregiver ikke har behov for filoverførsel af retursvar fra banken, da Ordregiver modtager retursvar direkte fra Nemkonto udenom banken. Ordregiver har behov for filoverførsel af øvrige betalingsoplysninger i forbindelse med overførsler af ind- og udbetalinger samt overførsel af data til afstemningsbrug. 6 sbetingelser Pkt Referenceliste. Navn og kontaktoplysninger på kontaktpersoner er som udgangspunkt beskyttet af vores tavshedspligt i kundeforhold. Videregivelse af disse oplysninger vil derfor kun kunne ske med disses accept Dette er Ordregiver indforstået med. Spørgsmål modtaget skriftligt offentliggjort d. 09/ Kontraktbilag 2 7 Punkt 2.2 Det nævnes, at der er behov for 250 betalings- og kreditkort til ansatte. Hvor stor en andel af disse kort er kreditkort. Hvilke kreditkort-typer er der i givet fald tale om? Herudover er der aftaget Eurocards under en ikke nærmere angivet aftale. De fleste kort (ca. 200) er mastercard debet, der anvendes i forbindelse med beboerkonti. Herudover anvender Ordregiver nogle hævekort og almindelige Visa/Dankort.

3 3 Er disse Eurocards aftaget under aftalen mellem Moderniseringsstyrelsen og SEB-kort? Er det udbudskonformt kun at tilbyde betalingskortene (Visa/Dankort og Visa Debit) og henvise til, at kreditkortene skal aftages under Moderniseringsstyrelsens ovennævnte aftale? Ja. Ja. Kontraktbilag 2 8 Punkt Hvor mange beboerkonti er der tale om? Hvor mange konti skal der oprettes til Regionen? Cirka konti. Spørgsmål modtaget skriftligt offentliggjort d. 12/ a) 1) Ad udbudsbetingelser 1.3 Den udbudte ydelse og omfang (side 3) samt Kontraktbilag 2 kravspecifikation afsnit Generelle vilkår vedr. priser og renter, ID (side 6) Af Ordregivers udbudsmateriale 1.3 fremgår: Forventet ydelsesomfang vedrørende den udbudte kontrakt fremgår af Kontraktbilag 2 og 3. De angivne estimater er alene udtryk for Ordregivers forventninger til forbruget af de ydelser, der er omfattet af den udbudte kontrakt. Ordregiver forpligter sig således ikke til at aftage en bestemt mængde af ydelser eller at indkøbe for et bestemt beløb på baggrund af rammeaftalen. Det faktiske forbrug kan med andre ord vise sig at være højere eller lavere end, hvad estimaterne angiver. Af Ordregivers udbudsmateriale ID (MK) fremgår: For de dele af cash managementydelserne, der er omfattet af en fastprisaftale forudsættes det, at Region Syddanmark ikke har yderligere udgifter, f.eks. i form af gebyrer, rentetab og tab af valørdage, end de i aftalen nævnte. Ordregiver kan ikke imødekomme ønsket. Det fremgår af Kontraktbilag 3, at tilbudsgiver har mulighed for at angive rentesatserne i saldo-intervaller. Det er Ordregivers opfattelse, at Spørger derved har mulighed for at tage højde for den beskrevne situation.

4 4 Fastprisaftalen medfører således, at ændringer i forudsætningerne, f.eks. antal transaktioner og beløb, ikke resulterer i øgede gebyrer eller udgifter for Region Syddanmark. Ordregiver forventer således, at den tilbudte rentesats, de anførte gebyrer og valørregler, bliver de endeligt gældende vilkår for perioden. Da tilbudsgivers tilbud er baseret på de i kontrakten anførte estimater og aftalen løber 4 år uden sædvanlige fleksible reguleringsmuligheder, betyder at Tilbudsgiver skal være ret sikker på, at grundlaget for det indtjeningsestimat, der danner basis for prissætningen ikke ændrer sig væsentligt i aftalens løbetid. Hvis f.eks. indestående på kontoen reduceres eller forsvinder som følge af ændret forretningsmønstre m.v. hos Ordregiver, kan det svække Tilbudsgivers grundlag for en rentabel forretning. Ændringerne kan der være gode grunde til, men Tilbudsgiver ønsker at have mulighed for at regulere vilkårene for at fastholde indtjeningsgrundlaget og sikre et balanceret forretningssamarbejde. Tilbudsgiver finder det uhensigtsmæssigt, at Ordregivers forretningsomfang kan blive væsentligt lavere end det estimerede, hvorefter Tilbudsgivers eneste mulighed er at opsige kontrakten med 6 måneders varsel, hvis den ikke længere er rentabel for Tilbudsgiver. Det er som udgangspunkt ikke Tilbudsgivers ønske at træde ud af aftalen, men at hjælpe med at finde de mest hensigtsmæssige løsninger for begge parter. Derfor ønsker vi at følgende tekst tilføjes i aftalegrundlaget: Såfremt Regionens gennemsnitlige størrelse af henholdsvis indestående og træk på de løbende konti afviger væsentligt i forhold til den likviditet, der er estimeret i licitationsmaterialet, vil banken kunne ændre de tilbudte rentevilkår med 1 måneds varsel. Måtte en sådan situation opstå, vil banken på forhånd kontakte Regionen for en nærmere drøftelse med det formål at finde en alternativ løsning som fx investering i værdipapirer. 10 2) Ad udbudsbetingelser 18.2 Tjekliste for Tilbudsgiver (side 20) Er Ordregiver enig i at kontraktbilag 3A ikke skal udfyldes og returneres som en del af

5 5 tilbuddet? Ja. 11 3) Ad kontraktudkast afsnit 3.2 Ændringer af kontrakten (side 5/6), samt kontraktudkast afsnit 5 Pris (side 6/7) Den finansielle sektor er underlagt en række reguleringer og vilkår, som kan ændre sig i kontraktperioden. Tilbudsgiver skal derfor have mulighed for at tilpasse vilkårene løbende, såfremt udefra kommende reguleringer, skatter, afgifter, kapitalkrav osv. fra myndighedernes side fører til, at grundlaget Tilbudsgivers oprindelige forudsætning for aftalen ændrer sig, så aftalen mellem parterne ikke længere er rentabel eller i værste fald ikke er mulig at opretholde. Ordregiver ønsker en aftaleperiode på 4 år. Tilbudsgiver kan ikke forudse hvilke ændringer, der kan ske i en 4 års periode, og Tilbudsgiver ønsker ikke at påtage sig en uforudsigelig risiko ensidigt. De hidtil kendte reguleringer o.a. fra myndighedernes side har imidlertid indbefattet en rimelig implementeringsperiode, hvorfor Tilbudsgiver i god tid vil drøfte eventuelle konsekvenser af lovindgreb o.a. med henblik på at finde en for parterne god løsning. Derfor ønsker vi at tilføje følgende tekster i aftalegrundlaget: a) Afsnit 3.2 Ændringer af kontrakten: Af Ordregivers udbudsmateriale fremgår: Enhver ændring af Kontrakten skal aftales skriftligt mellem Parterne, hvorefter ændringen indgår som en del af Kontrakten. Ændringen skal vedhæftes Kontrakten som tillæg. Ændringer af Kontrakten må ikke forrykke udbudsgrundlaget og skal ske inden for rammerne af udbudsreglerne. I tilfælde af strukturændringer, der i væsentligt omfang får indflydelse på omfanget eller indholdet af de ydelser, som indgår i nærværende Kontrakt, skal Parterne, inden for rammerne af udbudsreglerne, indlede forhandlinger med henblik på en ændring af Kontrakten. Tilsvarende gælder såfremt der sker ændringer, som skyldes ændringer af love, bekendtgørelser eller anden regulering iht. lov, myndighedskrav, påbud, regulativer mv. Tilbudsgiver ønsker at tilføje:

6 6 Hvis der i aftaleperioden ændres i EUlovgivning, dansk lovgivning eller andet regelgrundlag, herunder men ikke udelukkende kapitalvægtningsregler og valørregler, i vilkår eller praksis på det finansielle marked, stigende fundingomkostninger eller den økonomiske udvikling, der ligger til grund for Tilbudsgivers virksomhed og/eller Region Syddanmarks grundlag, kan en part kræve aftalen tilpasset. Ordregiver kan ikke imødekomme ønsket. b) Afsnit 5 Pris: Af Ordregivers udbudsmateriale fremgår: Hvis de forhold, der fører til ændring af Kontrakten, herunder ændret lovgivning/myndighedskrav, ligger væsentligt udover, hvad Leverandøren med rimelighed kunne forvente ved kontraktindgåelsen, og ændringerne derudover påfører Leverandøren betydelige omkostninger, kan der optages forhandling inden for rammerne af udbudsreglerne mellem Parterne om, hvorvidt Leverandøren skal kompenseres økonomisk. De i Kontraktbilag 3 angivne rentesatser ændres med omgående virkning, når Cibor 3 ændres. Ændringen af rentesatsen skal svare til ændringen i Cibor 3. Tilbudsgiver ønsker at tilføje: Rentesatsernes tilknytning til CIBOR 3 kan uden varsel suspenderes i situationer, hvor Tilbudsgiver skønner, at der er indtrådt en renteuro, der bevirker, at CIBOR 3 vil stå i misforhold til renten på det korte pengemarked. I disse tilfælde vil Tilbudsgiver fremsende særskilt meddelelse om suspensionen og fastsætte ind- og udlånsrenten på basis af en vurdering af de aktuelle renteforhold på det pågældende tidspunkt. Dette gælder også såfremt CIBOR 3 udgår som renteinstrument. Odregiver kan ikke imødekomme ønsket. 12 4) Ad kontraktudkast afsnit 4.3 herunder kontraktbilag 5 Tilbudsgiver ønsker at byde på Ordregivers bankydelser, men kan ikke acceptere kontraktbilag 5 i sin nuværende form. Ved gennemgang af kontraktbilag 5 synes dette Kontraktbilag 5 er vedtaget af regionsrådet i Region Syddanmark. Ordregiver har derfor ikke mulighed for at

7 7 at rette sig mod udbud af en konkret afgrænset og fast defineret opgave, som leveres af f.eks. en entreprenør, som vil være til stede på en byggeplads, med et begrænset antal medarbejdere. Dette er ikke tilfældet i dette udbud, som retter sig mod en finansiel virksomhed til levering af en løbende serviceydelse. Vi beder derfor Ordregiver genoverveje formuleringen af kontraktbilag 5, således at dette i højere grad afspejler det konkrete udbud. Kan Ordregiver acceptere følgende ændringer: a) 2. afsnit ændring fra: Leverandøren skal sikre, at de ansatte imødekomme ønskerne til ændringer. til Leverandøren skal tilstræbe at sikre, at de ansatte b) 3. afsnit ændring fra: inden for 10 Hverdage fremskaffer relevant dokumentation såsom løn- og timesedler, lønregnskab og ansættelseskontrakter fra såvel egne som eventuelle underleverandørers arbejdstagere. til: inden for 14 Hverdage fremskaffer relevant dokumentation såsom løn- og timesedler, lønregnskab og ansættelseskontrakter fra såvel egne som eventuelle underleverandørers arbejdstagere, i det omfang fremskaffelse er mulig. c) 5. afsnit ændring fra: Det påhviler Leverandøren at sikre, at Kunden har ret til til : Det påhviler Leverandøren at tilstræbe at sikre, at Kunden har ret til d) 8. afsnit ændring fra: 10 Hverdage til: 14 Hverdage. e) 9. afsnit - Boden bør ændres til et fast beløb eksempelvis DKK per hverdag, hvor arbejdsklausulen ikke

8 8 overholdes. 13 5) Ad kontraktudkast afsnit 6.2 Mangler (side 7) Kan Ordregiver acceptere at følgende sætning udgår af aftalegrundlaget: eller i øvrigt ikke er i overensstemmelse med Kundens berettigede forventninger - idet Ordregiver alene er forpligtet til at levere de aftalte ydelser i kontraktperioden. Afsnittet vil i stedet lyde: Der foreligger en mangel ved Leverandørens ydelse, såfremt denne ikke er i overensstemmelse med Kontrakten, jf. pkt. 3.1, uden at dette skyldes force majeure eller forhold, som Kunden er ansvarlig for. Kunden skal afgive skriftlig reklamation til Leverandøren, inden rimelig tid efter Kunden har konstateret, at Leverandørens ydelse er mangelfuld. Er Leverandørens ydelse mangelfuld, skal Leverandøren uden ugrundet ophold efter modtagelsen af skriftlig reklamation eller efter, at Leverandøren på egen hånd er blevet opmærksom på manglen, foretage afhjælpning. Leverandøren skal i forbindelse med afhjælpning yde en ekstraordinær indsats eksempelvis ved indsættelse af ekstra medarbejdere eller lignende. Odregiver kan ikke imødekomme ønsket. 14 6) Ad kontraktudkast afsnit 11 Socialt ansvar mv. (side 9) Kan Ordregiver acceptere at bl.a. udgår af aftalegrundlaget, således at den endelige formulering bliver: Dette indebærer at hverken Leverandøren eller dennes eventuelle underleverandører må benytte sig af konventionsstridig børneog voksenarbejdskraft. Kunden forbeholder sig ret til at kræve dokumentation herfor ved Kundens eventuelle begrundede mistanke om overtrædelse heraf. Odregiver kan ikke imødekomme ønsket. 15 7) Ad Kontraktbilag 2 kravspecifikation afsnit Koncernkontoordning, rentenetting og renteberegning ID MK (side 7-9) Er Ordregiver indforstået med, at alene

9 9 16 DKK-konti forrentes med CIBOR3M som basisrente? 8) Ad sbilag 1 ESPD, afsnit (ESPD del IV) Tilbudsgiver undlader at udfylde kontraktsum for de oplyste referencer, da den er fortrolig mellem parterne. Vi håber at Ordregiver indforstået hermed. Ja. Den anvendte basisrente for udeholdte konti skal i så fald oplyses i henhold til mindstekrav i Kontraktbilag 2 og vil således blive indregnet i den årlige pris i forbindelse med tilbudsevalueringen. I forbindelse med tilbudsevalueringen forudsættes et dagligt gennemsnitlig indestående på 14 mio. DKK omregnet fra andre valutaer at indgå i den daglige saldo. Hvis Tilbudsgiver vælger at holde konti i anden valuta end DKK udenfor koncernkontoordningen, vil de 14 mio. DKK fragå i den daglige saldo i Kontraktbilag 3A i forbindelse med tilbudsevalueringen. Dette er Ordregiver indforstået med. Spørgsmål modtaget skriftligt offentliggjort d. 12/ Spørgsmål til kontraktudkastet Ændringer af kontrakten Det fremgår at 2. afsnit, at i tilfælde af strukturændringer der i væsentlig omfang får indflydelse på omfanget eller indholdet af de ydelser, der indgår i kontrakten, skal parterne inden for rammerne af udbudsreglerne indlede forhandlinger med henblik på ændring af kontrakten. Hvad ligger der i strukturændringer der i væsentlig omfang får indflydelse på omfanget eller indholdet af de ydelser, der indgår i kontrakten. For at vide, under hvilke betingelser vi skal acceptere, at kontrakten ændres, vil vi gerne have præciseret, hvad der ligger heri. Der tænkes herpå en hel eller delvis nedlæggelse af regionerne. Det kan tilføjes, at fra en eventuel strukturændring besluttes til den realiseres, vil der erfaringsmæssigt gå flere år. Først på sidstnævnte tidspunkt vil strukturændringen kunne få indflydelse på kontrakten. 18 Spørgsmål til kontraktudkastet 8. Force majeure Det fremgår af dette punkt, at Regionen kan ophæve kontrakten, hvis opfyldelse af kontrakten helt eller på væsentlige punkter har været

10 10 umuliggjort på grund af force majeure i en sammenhængende periode på mere end 45 dage eller i mere end 70 dage i en periode på 1 år. Hvilke regler er gældende for bankens ret til at ophæve kontrakten i tilfælde af force majeure? Der vil gælde samme ret i forhold til bankens mulighed for ophævelse af kontrakten i tilfælde force majeure.

Faaborg-Midtfyn Kommune Udbud af bankforretninger Spørgsmål & Svar I

Faaborg-Midtfyn Kommune Udbud af bankforretninger Spørgsmål & Svar I Spørgsmål 1 - Vedr. punkt 1.4 Opsigelse Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel uden særlig årsag, også i en eventuel forlængelsesperiode? Svar: Kommunen

Læs mere

Assens Kommune Spørgsmål & Svar I

Assens Kommune Spørgsmål & Svar I Assens Kommune Spørgsmål & Svar I Spørgsmål 1 Vedr. punkt 1.4 Opsigelse Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel uden særlig årsag, også i en eventuel

Læs mere

Kravspecifikation Daglig bankforretning og kapitalforvaltning

Kravspecifikation Daglig bankforretning og kapitalforvaltning Kravspecifikation Daglig bankforretning og kapitalforvaltning Indholdsfortegnelse 1 Kommunens kontostruktur... 2 1.1 Kommunens nuværende kontostruktur... 2 1.2 Krav til fremtidig kontostruktur... 2 2 Likviditetsforhold

Læs mere

teleradiologiske undersøgelser

teleradiologiske undersøgelser Indkøb af teleradiologiske undersøgelser til Sygehus Lillebælt, Kolding Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indkøbet og Indkøbets omfang... 3 2 Ordregivers kontaktoplysninger... 4 3 Annonceringsmateriale...

Læs mere

Spørgsmål / Svar 1 pr. 21. marts 2012 vedr. EU-udbud nr. 2012/S Udbud af bankydelser med option på kapitalforvaltning

Spørgsmål / Svar 1 pr. 21. marts 2012 vedr. EU-udbud nr. 2012/S Udbud af bankydelser med option på kapitalforvaltning Spørgsmål / Svar 1 pr. 21. marts 2012 vedr. EU-udbud nr. 2012/S 39-063362 Udbud af bankydelser med option på kapitalforvaltning Spørgsmål 1: Jeg vil høre om det er muligt, at byde på kapitalforvaltningsdelen

Læs mere

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: "Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter.

Spørgsmål. 2 Kravsspecifikation Bilag 1 vedr. Kontante midler - 3.3.4.1 hvor der står: Der findes 3 lokationer, som i dag får afhentet kontanter. Spørgsmål og svar vedr. EU-udbud - køb af bankydelser i Region Hovedstaden (opdateres løbende) Frist for spørgsmål til udbudsmaterialet: 7. august 2015. Spørgsmål 1 Kravspecifikation Bilag 1, afsnit 3.1.3

Læs mere

Udkast til KONTRAKT. levering af BANKYDELSER. mellem. REGION SYDDANMARK (herefter benævnt Kunden) [Bank] (herefter benævnt Leverandøren)

Udkast til KONTRAKT. levering af BANKYDELSER. mellem. REGION SYDDANMARK (herefter benævnt Kunden) [Bank] (herefter benævnt Leverandøren) Udkast til KONTRAKT om levering af BANKYDELSER mellem REGION SYDDANMARK (herefter benævnt Kunden) og [Bank] (herefter benævnt Leverandøren) (Kunden og Leverandøren benævnes herefter samlet som Parterne/Parter

Læs mere

Spørgsmål og svar. Udbud af bank og kapitalforvaltning 2016 (opdateret den ) Spørgsmål 1. Finansiel politik pkt. 4.4

Spørgsmål og svar. Udbud af bank og kapitalforvaltning 2016 (opdateret den ) Spørgsmål 1. Finansiel politik pkt. 4.4 Spørgsmål og svar Udbud af bank og kapitalforvaltning 2016 (opdateret den 19.4.2016) Spørgsmål 1. Finansiel politik pkt. 4.4 Er det tilladt at investere i Danske obligationer via investeringsforeninger

Læs mere

Udkast til KONTRAKT. levering af BANKYDELSER. mellem. REGION SYDDANMARK (herefter benævnt Kunden)

Udkast til KONTRAKT. levering af BANKYDELSER. mellem. REGION SYDDANMARK (herefter benævnt Kunden) Udkast til KONTRAKT om levering af BANKYDELSER mellem REGION SYDDANMARK (herefter benævnt Kunden) og [NAVN PÅ LEVERANDØREN] (herefter benævnt Leverandøren) (Kunden og Leverandøren benævnes herefter samlet

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 24. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

KONTRAKT VEDRØRENDE LEVERING AF BANKYDELSER

KONTRAKT VEDRØRENDE LEVERING AF BANKYDELSER KONTRAKT MELLEM REGION HOVEDSTADEN OG LEVERANDØR VEDRØRENDE LEVERING AF BANKYDELSER KONTRAKTUDKAST SÅFREMT ORDREGIVER VÆLGER TO-BANKS LØSNINGEN INDGÅS DER TO ENSLYDENDE KONTRAKTER MED DE 2 VALGTE LEVERANDØRER.

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af finansiel leasingramme til Region Syddanmark

Spørgsmål & Svar. Udbud af finansiel leasingramme til Region Syddanmark Udbudsmateriale Udbud af finansiel leasingramme til 1 Spørgsmål & Svar Udbud af finansiel leasingramme til Regionen har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der er anonymiseret,

Læs mere

BILAG 1: KONTRAKTUDKAST KONTRAKT. Imellem. Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted. Gribvand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted

BILAG 1: KONTRAKTUDKAST KONTRAKT. Imellem. Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted. Gribvand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted BILAG 1: KONTRAKTUDKAST KONTRAKT Imellem Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted og Gribvand A/S Holtvej 18C 3230 Græsted (herefter " kunden") og Firma Adresse Postnr. By. (herefter "leverandøren")

Læs mere

Bilag 1 - Kontrakt. Livøvej 10 A, 8800 Viborg H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg. Tolstrup & Hvilsted ApS www.tolstruphvilsted.dk.

Bilag 1 - Kontrakt. Livøvej 10 A, 8800 Viborg H. C. Ørsteds Vej 50C, 1879 Frederiksberg. Tolstrup & Hvilsted ApS www.tolstruphvilsted.dk. Bilag 1 - Kontrakt Side 1 af 7 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem ORDREGIVER University College Nordjylland Selma Lagerløfs Vej 2 9220 Aalborg Øst og KONTRAKTHAVER [Virksomhed] [Adresse]

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S 1 Spørgsmål & Svar Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i 2011/S 50-082163 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Spørgsmål & Svar I

Ikast-Brande Kommune Spørgsmål & Svar I Nedenfor er de indkomne spørgsmål gengivet i anonymiseret form. Svarene til spørgsmålene findes efter hvert spørgsmål. Punkt 1.14 - Bod. 1) Det ønskes oplyst om boden i stedet kan omregnes til en økonomisk

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014 Ændringer til rammeaftale Dato 11. april 2014 Ændring Indkøb af teltduge til Virksomhedshjemmeværnet tilføjet til Rammeaftalens pkt. 2, samt justering i antal af teltduge til brug for Hærhjemmeværnet og

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune

Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune Udbud Arbejdsklausuler 1 Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune 1. Indledning På foranledning af Udvalget for Miljø og Teknik ultimo 2012 blev administrationen bedt om, at

Læs mere

Nationalt udbud. Lejre Kommunes. Daglige pengeinstitutforretninger

Nationalt udbud. Lejre Kommunes. Daglige pengeinstitutforretninger Nationalt udbud af Lejre Kommunes Daglige pengeinstitutforretninger Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Formkrav til indhold m.m. 3. Tidsplan 4. Udvælgelseskriterier 5. Tildelingskriterium

Læs mere

RAMMEAFTALE OM FLYTNING AF INDBO

RAMMEAFTALE OM FLYTNING AF INDBO [dato] RAMMEAFTALE OM FLYTNING AF INDBO 1. Parterne Denne kontrakt er indgået mellem: BSB Svendborg, afd. 7502 [eller] afd. 7504 c/o Domea.dk s.m.b.a. Oldenburg Allé 3 2630 Høje Taastrup CVR: 56 71 01

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen. EU udbud Udbudsbetingelser. Køb af biler til Fiskerikontrollen.

Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen. EU udbud Udbudsbetingelser. Køb af biler til Fiskerikontrollen. Ministeriet for Miljø og Fødevarer. NaturErhvervstyrelsen EU udbud Udbudsbetingelser Køb af biler til Fiskerikontrollen. Rammeaftale 0 Indhold Introduktion... 2 Den ordregivende myndighed... 2 Den udbudte

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, Fredericia Informationsmøde, Fredericia, onsdag d. 23. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Kort præsentation af

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune

Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune Retningslinjer for anvendelse af arbejdsklausuler i Svendborg Kommune 1. Indledning På foranledning af Udvalget for Miljø og Teknik ultimo 2012 blev administrationen bedt om, at se nærmere på muligheden

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

Helsingør Kommune - Udbud Spørgsmål / Svar

Helsingør Kommune - Udbud Spørgsmål / Svar fsnit 1.3 Opsigelse samt bilag 1 4 Kontraktperiode og opsigelse Jævnfør udbuddets afsnit 1.3 kan begge parter opsige aftalen med et varsel på løbende måned plus 9 måneder, mens der i bilag 1 4 alene står

Læs mere

Udbud farligt affald Kontrakt

Udbud farligt affald Kontrakt Udbud farligt affald 2017 Kontrakt Dato: 28-09-2017 Dokument id: 65140 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: - Godkendt af: MEL side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Krav til licensaftale

Krav til licensaftale Krav til licensaftale Nedenstående krav, skal indarbejdes i den licensaftale der skal finde anvendelse mellem parterne. Ifald der er modstrid mellem kundens krav og øvrige bestemmelser i leveranceaftalen,

Læs mere

Handelsbetingelser (v. 130722)

Handelsbetingelser (v. 130722) Handelsbetingelser (v. 130722) Anvendelighed Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse på alle salg af værdibeviser fra Pro-Deals Danmark ApS. Handelsbetingelserne gælder således for alle aftaler

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune. . 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på?

Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune. . 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på? Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune NR SPØRGSMÅL. 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på? 2 Er der tal på hvor mange anmeldelser der her været i

Læs mere

Bilag 4. Samfundsansvar

Bilag 4. Samfundsansvar Bilag 4 Samfundsansvar Rammeaftale varetagelse af tolkebistand Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF 30. JUNI 2014... 2 2. KRAV TIL CSR... 3 2.1 Generelle krav...

Læs mere

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering

Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Dato 26. november 2014 TRM Sags nr. 2013111286 trm@dkma.dk / 4488 9344 Spørgsmål & svar notat Udbud af Renovation & Sikkerhedsmakulering Nærværende notat indeholder en anonymiseret fortegnelse over samtlige

Læs mere

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringer... 4 2.1 Kundens ændringsanmodning... 4 2.2 Leverandørens ændringsanmodning... 4 2.3 Mindsteindhold for et løsningsforslag...

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7

6. februar 2008. Reguleringsreserver. Tilbudsgivning for marts måned 2008. Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 6. februar 2008 Reguleringsreserver Tilbudsgivning for marts måned 2008 Dokument nr. 4555-08 Gert Elze 1/7 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Aftalegrundlag 3 3. Tilbudsgivning 4 3.1 Generelt 4 3.2

Læs mere

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden)

Kontrakt. mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V. (herefter benævnt Kunden) Kontrakt mellem Kunden V./ Rigspolitiet Koncernservice CVR-nr.17143611 Polititorvet 14 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og Kunde CVR-nr. Adresse (herefter benævnt Leverandøren) (sammen benævnt

Læs mere

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ>

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 7244 3187 AFTALE OM LICENS TIL SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Kontrakt

Udbud Olie- og benzinudskillere. Kontrakt Udbud Olie- og benzinudskillere Kontrakt Dato: 06.08.2018 Dokument id: 90169 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: Godkendt af: side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 11.10.2016 kl. 15.00 1 2 Udbudsmaterialet

Læs mere

Bilag 9 - Samfundsansvar

Bilag 9 - Samfundsansvar Bilag 9 - Samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4. DOKUMENTATION... 5. LEVERANDØRENS ANSVAR... 6. PROCEDURE

Læs mere

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser

EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser EU-udbud Afsætning af jern og metal fra genbrugspladser December 2016 Udgivelsesdato : Projekt : 2063 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : TWIN, Maho Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune EU-udbud 2018/S 074-163387 Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune - 17.08.2018 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 17-04-2018 17-04-2018 Vil referencer,

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Samhandelsaftale på følgende produktgruppe(r):

Samhandelsaftale på følgende produktgruppe(r): Samhandelsaftale på følgende produktgruppe(r): knallerter, scooter, cykler, motocross og udstyr samt vedligeholdelse af cykler og mooncars Vejledning Tekst skrevet med Sort er ment som standard tekst og

Læs mere

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1. 1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.5 Kvalitetskontrol...2 1.6 Priser...2 1.7 Prisregulering...3 1.8 Betalingsbetingelser...3

Læs mere

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV.

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Side 1 af 5 KLAUSULER 1. TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Entreprenøren forpligter sig til at tiltræde [Charteret for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, FN's Global Compact eller lignende], eller

Læs mere

Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564. Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak

Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564. Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564 Udbud af Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Sagsnummer: 1-32-76-4-14-1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelser

Læs mere

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringshåndtering... 4 3. Kundens Ændringsanmodning... 4 4. Leverandørens Ændringsanmodning... 4 5. Mindsteindhold

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Sagsnr.: 2014-32-134-00019 Dato:22-01-2015 Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Dato for spørgsmål Spørgsmål i anonymiseret

Læs mere

Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation

Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation Bilag 2 - Samlende bilag Udbud af indsamling af dagrenovation Dato: dd.mm.aaaa Side 1 af 9 Indhold Bilag 2a Underskrift og oplysninger... 3 Bilag 2b - Nøgletal... 7 Bilag 2c - Referenceliste... 8 Bilag

Læs mere

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten

Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten Notat Til: Økonomiudvalget Kopi til: VLI, MSC Fra: Byrådssekretariatet Dok.nr. 1311 Ændringsforslag til Furesø Kommunes udbudspolitik fra Socialdemokratiet og Enhedslisten 17. december 2007 Sags id: Lisbeth

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere GARTNERENTREPRISE BILAG 5 UDKAST TIL RAMMEAFTALE 1 Parterne Mellem Undertegnede Hillerød Service A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Cvr. Nr. 32768024 i det følgende kaldet ordregiver, og med undertegnede [Modparts

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

Bilag 4 Kontraktudkast levering af biler

Bilag 4 Kontraktudkast levering af biler Bilag 4 Kontraktudkast levering af biler Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Aftalegrundlag... 3 3. Aftaleperiode... 4 4. Kontrakts omfang... 4 5. Samarbejde... 5 6. Garanti... 5 7. Priser

Læs mere

Bilag 3 Udkast til rammeaftale

Bilag 3 Udkast til rammeaftale Bilag 3 Udkast til rammeaftale 1. Parterne Nærværende rammeaftale er indgået mellem Vesthimmerlands Kommune Indkøbsenheden Himmerlandsgade 27 9600 Aars i det følgende kaldet VHK og Leverandør Virksomhed

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, København Informationsmøde, København, tirsdag d. 22. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Præsentation af deltagere

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Manglende overholdelse af arbejdsklausulen udgør væsentlig misligholdelse af rammeaftalen.

Manglende overholdelse af arbejdsklausulen udgør væsentlig misligholdelse af rammeaftalen. Bilag Arbejdsklausul Frederiksberg kommune Leverandøren skal sikre, at de ansatte, som denne og eventuelle underleverandører beskæftiger i Danmark med henblik på opgavens udførelse, har løn- og ansættelsesforhold,

Læs mere

Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Copenhagen Business School Handelshøjskolen Copenhagen Business School Handelshøjskolen Annoncering af køb af digitale penne, papir til digitale penne samt software vedligeholdelse og service af digitale penne Annonceringsbetingelser November 2016

Læs mere

Bilag 5 Kontraktudkast vedr. vareudbringning. Kontraktudkast vedr. VAREUDBRINGNING. i Vesthimmerlands Kommune

Bilag 5 Kontraktudkast vedr. vareudbringning. Kontraktudkast vedr. VAREUDBRINGNING. i Vesthimmerlands Kommune Bilag 5 Kontraktudkast vedr. vareudbringning Kontraktudkast vedr. VAREUDBRINGNING i Vesthimmerlands Kommune 1 Parterne Mellem [Indsæt navn på leverandør] [Indsæt adresse] [Indsæt postnummer] [Indsæt CVR-nr.]

Læs mere

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind.

Såfremt tilbudsgiver ikke har elektronisk underskrift kan original dokumentet i stedet scannes ind. Sagsnr. 1-23-4-101-14-13 Spørgsmål og svar skema Kontraktbilag 6 Udbud af Pacemakere, ICD er, Loop recorder og elektroder 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-10 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice

Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Kapitel 1 Generelle udbudsbetingelser i forbindelse med udbud af Elevatorservice Side 1 af 8 Forord Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rudersdal Kommune og Hørsholm Kommune udbyder

Læs mere

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE

AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K www.biofos.dk CVR nr. 25 60 19 20 AFTALE OM LEVERING, IDRIFTSÆTTELSE OG ÅRLIG SERVICE AF SLAMSPEJLSMÅLERE MELLEM OG BIOFOS A/S [LEVERANDØREN] AFTALE OM LEVERING,

Læs mere

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark

10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark 10-09-2012 Informationsmøde: Udbud af PC er til Region Syddanmark Velkomst og praktiske detaljer Der laves en gennemgang af de vigtigste punkter i udbudsmaterialet. Efterfølgende vil der være mulighed

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Udbudsbrev indhentning af tilbud. salgsstader på Rømø

Udbudsbrev indhentning af tilbud. salgsstader på Rømø Udbudsbrev indhentning af tilbud på salgsstader på Rømø Naturstyrelsen Vadehavet Skovridervej 3 6510 Gram Kontaktperson: Anders Rahbek 26. februar 2015 1 Indhold 1 Indledning 3 2 Beskrivelse af projektet

Læs mere

RAMMEAFTALE FOR AFHENTNING AF SLAMASKE TIL GENANVENDELSE

RAMMEAFTALE FOR AFHENTNING AF SLAMASKE TIL GENANVENDELSE BIOFOS A/S Refshalevej 250 DK-1432 København K post@biofos.dk www.biofos.dk Tlf: +45 32 57 32 32 CVR nr. 25 60 19 20 RAMMEAFTALE FOR AFHENTNING AF SLAMASKE TIL GENANVENDELSE MELLEM OG BIOFOS A/S [LEVERANDØREN]

Læs mere

Dagens program. Indkøb og Logistik

Dagens program. Indkøb og Logistik Udbudspræsentation 2010/S 9-010796 Udbud af patientkaldesystem Til Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup www.regionmidtjylland.dk Dagens program Gennemgang af opmærksomhedspunkter

Læs mere

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

Meddelelse nr. 1. Svar på spørgsmål. til. udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 Meddelelse nr. 1 Svar på spørgsmål til udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 I overensstemmelse med Udbudsdirektivets artikel 39, stk. 2, kan Amgros (på vegne af de fem danske regioner) op til

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens

Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens Kontrakt Levering af velfærdsteknologi til arbejde med reminiscens SOSU Nord mellem SOSU Nord På Sporet 8 A 9000 Aalborg (Herefter SOSU ) og ( ) (Herefter Leverandør ) Hver for sig benævnt Part og tilsammen

Læs mere

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik.

Velkommen. Informationsmøde for udbud af måtteservice. Indkøb & Medicoteknik. Velkommen Informationsmøde for udbud af måtteservice www.regionmidtjylland.dk Velkomst og praktiske detaljer Udbuddets gennemførelse Anders Dalsgaard Jeanette Wolf Sørensen Brugergruppe bestående af repræsentanter

Læs mere

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr

Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference. Mellem. Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby CVR nr Rammeaftale om afholdelse af enavigation konference Mellem Søfartsstyrelsen Carl Jacobsens Vej 31 2500 Valby CVR nr. 2983 16 10 Og XXX Herefter kaldet Leverandøren 2/6 1 Præampel... 3 2 Generelt... Fejl!

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse.

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. RETTELSESBLAD, 23. J UNI 2017 1. Ændringer af kontraktudkastet Kontraktudkastets afsnit 30.3.1 udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. Nyt afsnit 30.3.1

Læs mere

Rammeaftale. Vedrørende. Prisaftale på udvidet helbredsstillæg til briller og de tilhørende ydelser. Indgået mellem

Rammeaftale. Vedrørende. Prisaftale på udvidet helbredsstillæg til briller og de tilhørende ydelser. Indgået mellem Kontraktudkast Rammeaftale Vedrørende Prisaftale på udvidet helbredsstillæg til briller og de tilhørende ydelser Indgået mellem Ringsted Kommune Bibliotek og borgerservice Tvær Allé 1-3 4100 Ringsted CVR

Læs mere

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag

Udbudsbetingelser Indkøb af skilte til affaldsoplag Indkøb af skilte til affaldsoplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. INDLEDNING.... 1 2. DEN ORDREGIVENDE MYNDIGHED.... 1 3. UDBUDSMATERIALET.... 1 4. UDBUDDETS OMFANG.... 2 5. TILDELING AF KONTRAKT.... 2 5.1. Tildelingskriterier....

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Beredskab Fyn Kontrakt om brandslukningsydelsen Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Udbud af brandslukningsydelsen Beredskab Fyn Side 1 af 7 Indhold 1 Parterne... 3 2 Aftalegrundlaget...

Læs mere

KONTRAKT [LEVERANDØREN] TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN CENTER FOR BYDÆKKENDE STRATEGIER NJALSGADE 13 2300 KØBENHAVN S MARTS 2014 INDGÅET MELLEM

KONTRAKT [LEVERANDØREN] TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN CENTER FOR BYDÆKKENDE STRATEGIER NJALSGADE 13 2300 KØBENHAVN S MARTS 2014 INDGÅET MELLEM KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 07.02.2014 Sagsnr. 2013-0258884 Dokumentnr. 2013-0258884-3 KONTRAKT INDGÅET MELLEM [LEVERANDØREN] OG KØBENHAVNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN CENTER

Læs mere

[Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser. [Titel på kontrakten] [Dato]

[Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser. [Titel på kontrakten] [Dato] [Bilag x] Sociale og etiske hensyn Varer og tjenesteydelser [Titel på kontrakten] [Dato] 1. OVERHOLDELSE AF MENNESKERETTIGHEDER MV... 2 2. GENERELLE SOCIALE OG ETISKE HENSYN... 2 3. ARBEJDSFORHOLD OMFATTET

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.:

Udbud af produkter til OP sug Sagsnr.: 1 af 6 SPØRGSMÅL & SVAR Venligst bemærk, at nummeret yderst til venstre på de senest opdaterede spørgsmål er fremhævet med rødt I kontraktbilag 5 står der følgende: " Region Det er korrekt. Kontraktbilag

Læs mere

Svar på spørgsmål til Gribskov Kommune 31. marts 2016 Vedr. udbud af daglige bankforretninger

Svar på spørgsmål til Gribskov Kommune 31. marts 2016 Vedr. udbud af daglige bankforretninger Svar på spørgsmål til Gribskov Kommune 31. marts 2016 Vedr. udbud af daglige bankforretninger 1) d Kontraktbilag 2 Kravspecifikation afsnit 1.3 Trækningsret og forretning + Kontraktbilag 4b Tilbudsliste

Læs mere

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser.

Det vil ikke være acceptabelt at skrive Øvrige offentlige hospitaler eller andre former for anonyme angivelser. Sagsnr. 1-23-4-101-17-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Brystimplantater 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Udbudsbilag 3, pkt. 3.1, Referenceliste

Læs mere

Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt

Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt Til Udbudsbetingelser - Reserveforsyning til Anholt 5. november 2015 PBU/PBU Energinet.dk Udbud af systemydelser 1. Indledning Energinet.dk indbyder hermed til at afgive tilbud på Reserveforsyning til

Læs mere