guide gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "guide gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps"

Transkript

1 AUGUST Se flere guider på bt.dk/plus guide 49 gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Gratis stop-over i New York Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps

2 Ferie til halv pris Tips og tricks til billig ferie INDHOLD I DETTE HÆFTE: Flybillet til halv pris Side 4-15 Bo bedre og billigere Side Få din drømmerejse Side smarte apps til rejsen Side B.T. Plus udgives af Berlingske Media. Ansv. chefredaktør: Peter Brüchmann. Redaktionschef: Anders-Peter Landert. Redaktion og layout: Thomas Stærmose. Tekst: Trine Steengaard. Foto: Colourbox, AFP, Jens Nørgaard Larsen.

3 Flere guider på Ferie til halv pris Sådan lærer du at finde de billigste flybilletter og hoteller Af Trine Steengaard Inden du sætter dig til rette på sædet i flyet til Paris så overvej lige, om du vil give kr. eller 800 kr.? Og inden du lægger dig til at sove på det firestjernede hotel så tænk på, om du vil give eller 600 kr. for en overnatning? Du behøver hverken at sidde eller sove dårligere bare fordi, du har betalt det halve. Ofte kan prisen på nøjagtig det samme sæde i flyet og hotelværelse variere kolossalt. Forklaringen er, at flybilletterne og hotelværelserne ofte er til salg hos flere forskellige rejseagenter, som har ret til at sælge dem, men til meget forskellige priser. - Du skal altid sammenligne priserne på flybilletten og hotellet på flere forskellige søgemaskiner, inden du booker billetten. Der kan være stor forskel på prisen for den samme tur, fordi der er forskel på, hvordan søgemaskinerne arbejder, siger Lars Johansen, der er rejseredaktør på B.T. og Berlingske. Men hvor finder man så de billigste priser? B.T. Plus vil med denne guide hjælpe dig med at blive din egen rejsearrangør, så du selv kan lære at finde de billige flybilletter og hoteller og ikke behøver at betale rejsebureauerne dyrt for at gøre arbejdet. B.T. Plus guider dig gennem de mange forskellige søgemaskiner på nettet, der alle tilbyder at finde den allerbedste pris til dig. Lær at gennemskue hvordan de søger, og hvem der får de fleste og billigste priser med.

4 Ferie til halv pris Sådan finder du den billigste flybillet Inden du sætter dig på sædet i flyet til Paris så overvej lige, om du vil give kr. eller 800 kr.? Der kan nemlig være stor prisforskel på det samme flysæde. - Det samme sæde i flyet ligger ofte til salg hos flere forskellige rejseagenter, som har ret til at sælge det. I langt de fleste tilfælde vil de sælge flybilletten til forskellige priser, så prisforskellen på det samme sæde kan være meget stor. Der kan altså være rigtig mange penge at spare, hvis man sammenligner priserne først, siger Martin Lumbye, der er partner i Momondo. com, som sammenligner priser fra flere end 800 rejsesider. Med få klik på computermusen kan du på søgemaskinernernes hjemmeside hurtigt få flybilletten til halv pris. Et eksempel, som B.T. Plus har fundet, illustrerer de store prisforskelle, der kan være på stort set identiske flystrækninger. København Paris august kr. med Airfrance med SAS Spar: 47,6 pct. Begge ruter er direkte og på økonomiklasse. Eksemplet er fundet 20. juli 2011.

5 Flere guider på Find den bedste søgemaskine Der findes et hav af forskellige søgemaskiner på nettet, der alle tilbyder at finde den allerbedste pris til dig. Men ofte er der rigtig stor prisforskel på den»billigste pris«, som søgemaskinerne giver dig. B.T. har tidligere lavet store pristjek af ture til forskellige storbyer, der viser, at der kan være helt op mod 50 pct. at spare på søgemaskinernes bedste tilbud. Det kan betyde flere tusinder af kroner i besparelse på turen til New York. På mange rejsehjemmesider kan du som forbruger søge efter priser på fly og hoteller. Men det er vigtigt at skelne mellem hvilke sider, der har reelle søgemaskiner, og hvad der er online-rejsebureauer med en søgefunktion på hjemmesiden. Mens de reelle søgemaskiner indhenter priser fra alle de forskellige rejseagenter på nettet, så laver onlinerejsebureauerne ikke reelle søgninger, men lister bare priserne op på de»varer«, som de har på»hylderne«. Der kan derfor være meget stor forskel på, hvilke priser fra hvilke flyselskaber, der kommer med i søgeresultaterne. Mange af online-rejseagenterne, som køber og sælger flybilletter, kan typisk ikke have priser fra lavprisselskaberne med i deres søgeresultater. Det kan derimod de uafhængige rejsesøgemaskiner, der ikke sælger rejser, men bare»googler«nettet for gode tilbud. Men det kan være meget svært for forbrugerne at gennemskue hvilke søgemaskiner, der er uafhængige og hvilke, der samtidig også er et rejsebureau, der sælger rejser. Der kan også være forskel på, hvor gode søgemaskinerne er til at opdatere med de helt aktuelle priser til nyeste kurs. På næste side kan du se oversigten over alle søgemaskinerne.

6 Ferie til halv pris Det er bl.a. (fly, hotel, biludlejning, afbudsrejser) (fly, hotel, biludlejning, tilbud) (fly, hotel, biludlejning, aktiviteter) (fly, hotel, biludlejning) (fly, hotel, biludlejning) (fly, hotel, biludlejning, rejseforsikring) (fly, hotel, biludlejning, udflugter) (fly, hotel, biludlejning) (fly, hotel, biludlejning, underholdning) SPAR PÅ FLYBILLETTEN Få overblik over de forskellige søgemaskiner her Online rejsebureauer med søgefunktion Disse sider køber og sælger rejseprodukter videre til forbrugerne. De har adgang til et bestemt antal hotelværelser og flybilletter på forskellige afgange, som de sælger videre til forbrugeren med deres egen fortjeneste oveni. Onlinerejseagenterne indkøber en masse rejser hos nogle bestemte udbydere, som de så sælger videre via søgning på deres hjemmeside. Alt efter hvor god rejseagenten har været til at købe ind, jo bedre pris kan onlinerejsebureauet tilbyde forbrugerne. Dem der køber større ind, har bedre mulighed for at få en bedre pris. Online-rejseagenterne sælger primært flybilletter fra de nationale flyselskaber, og får derfor som udgangspunkt ikke priserne fra lavprisselskaberne med i deres tilbud til forbrugerne. Det betyder, at forbrugerne risikerer, at de ikke altid får vist den billigste pris på den ønskede strækning, hvis de søger efter fly og hotel hos online-rejseagenterne. Rejsefeber.dk vandt senest prisen for bedste online rejsebureau ved Danish Travel Awards. Nationale flyselskaber Det er bl.a. SAS (www.sas.dk) British Airways (www.britishairways.com) Air France (www.airfrance.dk) Finnair (www.finnair.com) Lufthansa (www.lufthansa.com) På de nationale flyselskabers hjemmesider kan forbrugerne også søge efter flybilletter. Søgningen er dog begrænset, da du kun søger blandt flyselskabets egne billetter (i visse tilfælde samarbejder selskaberne med hinanden). De nationale flyselskaber har typisk flere ruter end lavprisselskaberne. På de populære ruter vil der typisk være skarp konkurrence, mens prisen typisk er højere på de knap så populære ruter, der domineres af de nationale selskaber. Flere nationale flyselskaber har ofte kampagne-tilbud, hvor der kan være gode tilbud at hente. De seneste to år har SAS vundet som bedste indenrigsflyselskab ved Danish Travel Awards.

7 Flere guider på Lavprisselskaberne Det er bl.a. easyjet (www.easyjet.com, fly, hotel, biludlejning, rejseforsikring) Ryanair (www.ryanair.com, fly, hotel, biludlejning) Cimber (www.cimber.dk, fly) Norwegian (www.norwegian.dk, fly, hotel, biludlejning) Air Berlin (www.airberlin.com, fly, hotel, biludlejning) Iceland Express (www.icelandexpress.dk, fly, hotel, biludlejning) På lavprisselskaberne hjemmesider kan forbrugerne også søge efter flybilletter. Søgningen er dog begrænset, da de kun sælger billetter fra deres eget flyselskab. Lavprisselskaberne har typisk få ruter, som de fokuserer meget på, men i de senere år er der kommet flere lavprisselskaber til, og det forventes, at langt flere lavprisselskaber fremover også vil operere på oversøiske ruter som New York og Asien. Konkurrencen forventes i fremtiden at blive lige så hård på de lange ruter som på de korte ruter. Lavpriskonceptet er at flyve passagerne hurtigst og billigst fra A til B. Hvis lavprisselskaberne har den ønskede flystrækning, kan de oftest tilbyde de billigste priser, men forbrugerne må ofte beregne et lavere serviceniveau f.eks. ingen mad på ruten, ekstra betaling for bagage eller beliggenhed ved gate 42 frem for gate 4. De seneste to år har Air Berlin vundet som bedste lavprisflyselskab ved Danish Travel Awards. Uafhængige søgemaskiner Det er bl.a. (fly, rundrejse, hotel, biludlejning, rejseguides) (fly, hotel, biludlejning) (fly, hotel, biludlejning, afbudsrejser) (primært rejsesite med artikler, men også søgemaskine (travelmarket.dk)) (fly, hotel, biludlejning) I modsætning til online-rejseagenterne, lavprisselskaberne og de nationale flyselskaber, så er disse sider ikke et rejsebureau, og de sælger ikke flybilletter eller hoteller. Deres opgave er at finde de billigste priser og derefter at sende kunden videre til en af de tre overstående. Der kan dog være meget stor forskel på, hvor bred en dækning søgemaskinerne har. Fordelen ved en uafhængig søgemaskine er, at de som de eneste indhenter priser fra alle udbydere (rejseagenter, lavpris- og nationale flyselskaber). De indhenter typisk flere priser og kan tilbyde billigere flybilletter, da de også har lavprisselskaberne med i deres søgninger. Danske Momondo.com er flere gange blevet udråbt til at være den bedste rejsesøgemaskine bl.a. af den britiske avis The Sunday Times og CNN. Senest i august 2011 er Momondo.com opført på listen blandt de 80 bedste rejsesites i verden af verdens største rejsemagasin»travel and Leisure«.

8 Ferie til halv pris SPAR PÅ FLYBILLETTEN Køb fire uger før du letter Hvis du køber flybilletterne ca. en måned før, du letter, gør du med stor sandsynlighed en god handel. Undersøgelser fra rejsesiden Momondo.com og Tænk Penge viser, at prisen er nogenlunde konstant indtil en måned før afrejsen, hvorefter prisen ryger helt til vejrs. Venter du med at bestille til fire uger, før du skal af sted, binder du dig samtidig mindst muligt, hvis du pludselig skulle være forhindret i at rejse. Gennemsnitsprisen på en flybillet til Paris eller New York kan koste op mod fire-fem gange så meget, når afgangen nærmer sig. Den dramatiske prisudvikling hænger sammen med, at flyselskaberne hele tiden London t/r Samme dag: kr uger før: kr Ti uger før: kr. Fire uger før: kr. En uge før: kr New York t/r Samme dag: kr. Fire uger før: kr uger før: kr Ti uger før: kr. En uge før: kr.

9 Flere guider på vurderer forholdet mellem udbud og efterspørgsel nøje og regulerer priserne for at maksimere indtjeningen, fortæller partner i Momondo. com, Martin Lumbye. - Folk er generelt ikke særlig gode til at planlægge langt frem i tiden. Så seks måneder før afrejse er efterspørgslen ikke særlig stor, og derfor er prisen lav. Når man kommer tættere på afrejsetidspunktet, begynder efterspørgslen og priserne at stige voldsomt, siger han. Graferne herunder viser, hvordan prisen på flybilletter udvikler sig fra op til seks måneder før afrejse og frem til take-off. Da der er tale om gennemsnitspriser, vil man i mange tilfælde kunne finde billetter, der er langt billigere. Kilde: Momondo.com Alle priser er gennemsnitspriser for en returbillet udregnet på baggrund af søgninger fundet på Momondo.com andet halvår af Paris t/r Samme dag: kr Ti uger før: kr. En uge før: kr Fire uger før: kr uger før: kr Ti uger før: kr. Samme dag: kr. En uge før: kr Bangkok t/r Fire uger før: kr.

10 10 Ferie til halv pris SPAR PÅ FLYBILLETTEN Gratis stop-over i New York Meget få rejsesøgemaskiner kan lave rundrejsesøgninger, hvor det er muligt at søge flyrejser med flere destinationer i en søgning. Fordelen ved multi-destination-søgninger er, at du ofte kan få et stop-over i en storby på de længere strækninger uden at betale mere. Hvis I skal til den amerikanske vestkyst (f.eks. San Francisco eller Los Angeles) vil I typisk skulle mellemlande i New York på hjemturen. I stedet for at vente fem timer i New Yorks lufthavn og så flyve hjem, kan i meget ofte uden ekstra betaling ændre billetten, så I venter 5 dage og fem timer med at flyve hjem. I kan altså kvit og frit få fem dage i New York, som I kan bruge på shopping og sightseeing (overnatning skal I selvfølgelig selv sørge for). Den søgning kan I lave på en rundrejsesøgemaskine, og I betaler så kun for flybilletten til San Francisco eller Los Angeles, der typisk er billigere. Skal I til New York, kan I også for få hundrede kr. ekstra tage et smut forbi f.eks. Miami Beach. Eller hvis I skal til Miami Beach, kan I tage over Toronto i Canada på vejen hjem - igen uden ekstra betaling. Du vælger selv hvor længe, du vil være i de forskellige byer. Tricket dur typisk på mange lange flystrækninger, hvor der er naturlige mellemlandinger. Hvis du skal ud på en rundrejse, f.eks. fra London til Paris og videre til Rom og tilbage igen, så undgår du også problematikken med at skulle købe flere billetter fra forskellige steder. Du får alle billetterne til hele din rejse fra én enkelt udbyder, i ét enkelt køb. Her kan du bl.a. lave multidestination-søgninger: (uafhængig søgemaskine) (uafhængig søgemaskine) (uafhængig søgemaskine, men understøtter primært få online rejsebureauer.) (online rejsebureau) (online rejsebureau) (online rejsebureau)

11 Flere guider på 11 Rejs en fredag i marts Rejs til London en mandag i november eller til New York om fredagen i marts. Så kan du spare helt op mod 50 pct. på rejsen eller mere. Skal du på en storbyferie, så er der meget stor forskel på prisen, afhængigt af hvilken måned og hvilken ugedag du rejser. Et pristjek fra Momondo. com viser, at du kan spare op mod kr., hvis du rejser til metropolen New York en fredag i marts frem for en søndag i august. - De ugedage, hvor efterspørgslen er størst, er det selvfølgelig dyrest at rejse. De billige dage at rejse ud og hjem på er typisk tirs-, ons- og torsdag. Så hvis du er fleksibel og kan rejse en af de dage, så kan der være kæmpe besparelser at hente, siger Martin Lumbye, der er partner i Momondo.com. Det samme gælder for månederne, hvor der kan være store prisforskelle fra den ene til den anden måned. December er typisk en dyr måned Priser fordelt på måneder: Priser fordelt på ugedage: Mandag Tirsdag at flyve, mens marts oftest er billigst. Når du søger efter flybilletter, er det også en god ide at være fleksibel i forhold til rejsetidspunkt på dagen, da det kan give langt flere billige tilbud. Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag London Paris New York Bangkok Sådan har vi gjort: Momondo.com har indhentet mere end en million priser på hver rute og beregnet gennemsnitsprisen på en retur billet til de forskellige destinationer med afrejse i Kastrup. Prisen for de første seks måneder er baseret på priser for en oneway-billet indhentet i 2009, mens priserne for andet halvår er priserne udregent på baggrund af priserne i Priserne for ugedage er gennemsnitspriser for en returbillet udregnet på baggrund af søgninger fundet på Momondo.com andet halvår af Da der er tale om gennemsnitspriser, vil man i mange tilfælde kunne finde billetter, der er langt billigere. Kilde: Momondo.com London Paris New York Bangkok Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

12 12 Ferie til halv pris SPAR PÅ FLYBILLETTEN Gode råd til flyturen Dobbelttjek alle informationer. Da du ikke har fortrydelsesret, når du køber flybilletter på internettet, er det vigtigt, at du dobbelttjekker dato for ud- og hjemrejse og andre informationer såsom navn og destination. Læs aftalevilkårene godt igennem, så du kan se, om du senere kan afbestille eller ændre aftalen, og hvad det evt. koster. Husk altid at printe aftalevilkårene ud, så du har dem, hvis der senere bliver problemer. Betal med kreditkort (MasterCard, Maestro, Visa Electron, American Express). Hvis flyselskabet går konkurs, kan du gøre indsigelse via din bank, der herefter vil søge at få dækket dit tab. Du bør undgå at betale med dankort, VISA/dankort og bankoverførsel, da det betragtes som kontant betaling, og det er dermed meget svært at få dine penge igen, hvis noget går galt. Konkursforsikring? Den nye konkurssikring af flyrejser blev indført 1. januar Den garanterer, at du, hvis flyselskabet går konkurs, får alle dine penge retur. Konkursdækningen er frivillig og koster 20 kr. pr. rejsekunde. Garantien gælder dog kun for dansk etablerede flyselskaber. Det allerbedste er at betale med kreditkort - så er du sikret uden at skulle tænke på konkursforsikring. Stav navne rigtigt, når du bestiller flybilletterne. Der skal stå præcis det samme navn på billetten som i passet, ellers risikerer du, at flyselskabet afviser dig, eller at du skal betale et gebyr for at ændre navnet. Vær særlig opmærksom, hvis der indgår æ, ø, å eller ü i dit navn. Pas på gebyrer. Nogle rejsebureauer og flyselskaber lægger gebyrer og afgifter oven i den pris, der først møder øjnene. Tjek bagagereglerne. Hos nogle flyselskaber er det gratis at have ekstra bagage med, mens det hos andre koster ekstra. Tjek også på flyselskabets hjemmeside, hvor meget vægt du må have med, så du ikke ender med at betale dyrt for overvægt. Husk visum. Husk at tjekke, om din rejse kræver visum eller andre særlige rejsedokumenter både til endedestinationen og de steder, hvor du mellemlander. Hvis du er i tvivl, så spørg rejsebureauet eller rejseudbyderen eller det pågældende lands ambassade. Tjek din flytur. Hvis du har købt flybilletter, kan du på hjemmesiden www. checkmytrip.com altid se en opdateret oversigt over dine rejseplaner/tider, printe din flybillet og finde andre relevante oplysninger. F.eks. hvis afgangen på dit fly ændres. Du skal bruge dit flyreservationsnummer (seks cifre) og efternavn ved login. CheckmyTrip fungerer ikke hvis du har booket lavprisselskaber (for eksempel Norwegian), hotel eller pakkerejser. Hvis dit flyselskab tillader det, kan du også foretage online check-in. Check-in hjemmefra. Du kan med fordel lave online checkin hjemmefra, hvis du er træt af at vente i lange check-in køer i lufthavnen. Mange større flyselskaber som f.eks. SAS, British Airways og Continental Airlines tilbyder online check-in, valg af sæder og online styring af din bestilling. Hos nogle selskaber kan du dog først checke in timer før afrejsen. Hvis dit flyselskab tillader det, kan du også foretage online check-in via Checkmytrip.com. Find det bedste flysæde. Et flysæde er ikke bare et flysæde. Flyrejsen kan

13 Flere guider på 13 føles uendelig lang, hvis man havner på en plads ved siden af toiletterne, lige under tv-skærmen, eller i en stol uden vippefunktion. I dag kan man med online check-in på mange flyvninger selv vælge, hvor man vil sidde - tjek på dit flyselskabs hjemmeside. Vil du have en god plads, er der flere hjemmesider, der kan hjælpe dig. Få overblikket med anmeldelser her: (Tips til at vælge det rette sæde, brugeres anmeldelser af sæder inddelt i stjerner fra 1-5 på forskellige kategorier, kommentarer/advarsler til sæder og fly). (tips til at vælge det rette sæde, brugeres anmeldelser af sæder inddelt i stjerner fra 1-5 på forskellige kategorier, kommentarer/advarsler til sæder og fly). (Oversigt over alle flyselskabers kabiner med udførlig info om hvert sædes plusser og minusser, kommentarer til sæder og fly). (En oversigt over sæderne i alle flyselskabers kabiner, diskussionsforum).

14 14 Ferie til halv pris SPAR PÅ FLYBILLETTEN Hvor ligger lufthavnen? Ankomstlufthavnen spiller også ind på prisen på din billet. Hvis den ligger tæt på målet, er prisen højere, end hvis I lander i en lille lufthavn langt væk. Det er nemlig billigere for flyselskaberne at lande i de små lufthavne, end i de store, centrale. Tjek hvor meget ekstra transporttid du får til dit feriested, og de udgifter der følger med til f.eks. tog eller bus. Så en hundredekroneseddel sparet på at lande i eks. Beauvais-lufthavnen syd for Paris, kan ende med at koste dig både sur tid og mere i transportudgifter end det sparede beløb i forhold til, hvis du lander i den centrale Charles de Gaulles-lufthavn. Tjek tidspunktet. Du kan ofte spare meget ved at være fleksibel i forhold til rejsetidspunktet på dagen. Billetten er billigere, hvis du rejser meget tidligt eller meget sent. Det skyldes, at flyselskaberne ikke skal betale så meget i afgift til lufthavnene på de mindst eftertragtede rejsetidspunkter. Det har også en betydning, om turen er direkte, eller om du skal mellemlande undervejs. Men det er ikke altid, at det kan betale sig. Det er ikke således ikke en god idé at spare blot nogle hundrede kroner på en rejse til eks. Split i Kroatien, hvis det betyder, at du skal mellemlande undervejs, og turen dermed bliver forlænget med fem-syv timer. Kilder: Momondo.com, rejseredaktør på B.T. og Berlingske, Lars Johansen, Rejseliv.dk, Forbrugerrådet, Forbrugerstyrelsen.

15 Flere guider på 15 Sådan udnytter du bonuspoint Mange flyselskaber opererer i dag med et pointsystem, der betyder, at hver gang du flyver, optjener du point, som du - hvis du flyver nok - kan bruge til bl.a. at betale flybilletter eller få adgang til lounges. Det koster ikke noget at melde sig ind i et bonusprogram, og man kan være medlem hos flere forskellige flyselskaber på en gang. Mange selskaber inddeler deres bonuskort i tre niveauer (et standard, et sølv og et guld medlemskab). Her er tre populære bonusordninger: SAS Euro Bonus: Her kan du også optjene point med bl.a. SAS, Thai Airways og Cimber. Flying Blue: Her kan du optjene point med bl.a. KLM, Air France og Kenya Airways. British Airways Executive Club: Her kan du optjene point med bl.a. British Airways, American Airlines og Finnair. Det er ikke nok kun at fokusere på, hvor mange point du kan optjene hos de forskellige flyselskaber. Vær også opmærksom på hvordan pointene efterfølgende kan bruges. Tjek hvilke flyselskaber, hotelkæder og biludlejningsfirmaer, der er inkluderet i ordningen og vælg det, der passer bedst til dit rejsemønster. Tjek om der er en deadline for, hvornår pointene skal bruges. Tjek hvor de optjente point bruges? Passer det til dine ønsker. Du kan ofte optjene point ved både flyrejser, hotelovernatninger, billeje og mange andre køb. Eksempel på en bonusordning: Som basismedlem hos SAS optjener du: Hvis du flyver t/r København- New York på økonomiklasse, så optjener du point, hvis du flyver med SAS. Flyver du med en af SAS samarbejdspartnere (f.eks. Continetal Airlines), så optjener du en hel del mindre (min. 150 point). 3 dages billeje med Hertz giver 500 point. (Der kan max optjenes point). Du optjener mellem point pr. overnatning eller pr. ophold afhængig af hotelkæde. (kæder er bl.a. Best Western, Hilton, Scandic) Når du skal bruge dine point kræver det: Du skal bruge point på en returbillet til New York på økonomiklasse for en tur til Paris. For hotelophold skal du bruge fra point pr. overnatning for et dobbeltværelse, afhængig af hotelkæde og placering.

16 16 Ferie til halv pris hotellet Sådan får du billigere Du behøver ikke at sove dårligere bare fordi, du har betalt det halve for hotelværelset. Faktisk kan prisen på nøjagtig det samme hotelværelse variere kolossalt. Det samme hotelværelse kan således koste 600 kr. hos den ene rejseagent og kr. hos en anden. Mange agenter har nemlig forhandlet sig til en rabat med hotellet, så man kan overnatte til langt under den officielle pris. Men nogle har været bedre til at forhandle end andre. - Ofte er der langt mere at spare på hotelovernatningen end på flybilletten. Det samme hotelværelse ligger ofte til salg hos flere forskellige hotelagenter på nettet, som sælger den samme hotelovernatning til mange forskellige priser. De fleste forbrugere ved, at de kan spare på flybilletten, men forbrugerne er endnu ikke helt så bevidste om, at de også kan spare meget på hotellet. Derfor er en rigtig god ide at sammenligne priserne, inden man booker, siger Martin Lumbye, der er partner i rejsesiden Momondohotels. com, der indhenter priser på hoteller i hele verden. Du kan altså spare tusindvis af kroner på det samme hotelværelse, hvis du ser dig for, inden du booker. Eksempler på prisforskelle: New York Ace Hotel **** SunHotels: kr. pr nat EasyToBook: kr. pr nat Spar: 17,1 pct. Hotel 373 fith ave *** Venere.com: kr. Lastminute.com: kr. Spar: 14 pct. Marmara Manhattan *** Otel.com: kr. Venere.com: kr. Spar: 27,8 pct. London Athenaeum **** Agoda: kr. Hotel.info: kr. Spar: 20 pct. Custom House Hotel *** DHR: 540 kr. FastBooking: 789 kr. Spar: 31,6 pct. Park Lane Mews **** EasyToBook: kr. Agoda: kr. Spar: 41,6 pct. Kilde: Momondo.com Prisen er pr. nat for et delt dobbeltværelse i perioden august 2011 (samme standard og vilkår). Alle eksempler er fundet på Momondo.com d. 29/ Her kan du søge efter/sammenligne billige hoteller: Samt de fleste søgemaskiner som bl.a. og online-rejsebureauer som

17 Flere guider på 17 Tips til at finde det bedste hotel Her er en række råd, som øger dine chancer for at finde det helt rigtige hotel til den rigtige pris. Vær specifik i din søgning Når du efter hoteller på en søgemaskine, søges der ofte blandt flere hoteller, så jo mere specifik du kan være i din søgning fra start, jo færre og bedre resultater får du frem. Gør op med dig selv, hvad dine krav til hotellet er. Vil du f.eks. bo maks. 3 km fra centrum eller maks. 1 km fra stranden. Skal det være inkl. morgenmad? eller min. 3 stjerner? Men tænk dig lige om en ekstra gang: Det ser lækkert ud med et smart fitnesscenter på hotellet, men får du brugt det? Hvis svaret er nej, kan du spare pengene ved at vælge et hotel uden den ydelse. Du kan oftest også søge i et bestemt prisinterval, der matcher dit budget. Søg flere steder Lad dig ikke forføre af det første og bedste resultat, du får frem. Det er en god idé at søge på forskellige hjemmesider, når du leder efter et hotelværelse. Priserne for det samme hotel i den samme periode kan variere rigtig meget, og nogle sider kan have specielle tilbud. Tjek hotellets egen hjemmeside Hvis du har fundet et godt hotel, så tjek lige hotellets egen hjemmeside. Mange hoteller har forskellige tilbud på deres hjemmeside, som ikke fremgår af søgemaskinerne. Det kan være tre nætter for tos pris, aftaler med teatre eller spillesteder, som giver dig rabat på adgangsbilletter, eller at hotellet tilbyder romantisk weekend-pakker med gratis champagne og rabat på middag på en god restaurant. Er det inklusive morgenmad? Tjek om der er morgenmad er med i prisen det er der som regel ikke, hvis værelset er meget billigt. Så skal du enten lægge kr. oven i prisen til morgenmad pr. person pr. dag eller indstille dig på at skulle spise morgenmad på en café i nærheden. Det er hyggeligt, men ikke billigt. Tjek anmeldelser Tjek, hvad tidligere gæster har skrevet om hotellet. Det giver ofte et mere retvisende billede end de maleriske beskrivelser på hotellernes egne hjemmesider. På f.eks. Tripadvisor kan du læse anmeldelser af alverdens hoteller af tidligere gæster, der giver en vurdering af serviceniveau og beliggenhed.

18 18 Ferie til halv pris SPAR PÅ HOTELLET Ofte ligger de også egne fotos ind på sitet. Du kan lynhurtigt få et overblik over de bedst bedømte hoteller i den by, du ønsker at rejse til. Vær dog lige opmærksom på hvad folk klager over. Nogle giver f.eks. dårlige anmeldelser, hvis vejret har været dårligt. Folks smag er også forskellig, og derfor kan du ikke uden videre regne med alle bedømmelser. Det kan sagtens være, at du synes, at ældre, lidt slidte hoteller er charmerende og fuld af personlighed, mens andre synes, at de bare er noget bras. Du skal også være opmærksom på, hvornår bedømmelsen er skrevet, er det længde siden, kan tingene have forandret sig. Beliggenhed Kodeordet for hoteller er ofte beliggenhed. Gør op med dig selv om du vil gå flere kilometer for at komme til standen eller tage tre forskellige metroer for at nå centrum. Det er en god ide at tjekke googlemaps.com, så du kan se, hvor dit hotel ligger i forhold til de ting, du gerne vil se. Med Google Street View kan du f.eks. udforske området omkring hotellet med billeder på gadeplan i 360 grader. Få smuk udsigt fra hotelværelset De fleste hoteller har både gode og mindre gode værelser, når det handler om udsigt. Men ofte ved du ikke, om du har kig til mur og baggård eller vand og byens tage, før du er checket ind. Når du bestiller hotel, er det oftest mulig at komme med ønsker til værelset. Hotellerne kan aldrig garantere, at dine ønsker bliver opfyldt, men de fleste hoteller vil forsøge at imødekomme dine ønsker, hvis det er muligt. Gode fif: Du kan ringe eller skrive en mail til hotellet tidligst to dage før check-in, da hotellerne oftest ikke tildeler værelser før i sidste øjeblik. Vær altid venlig i din tone. Du kan også spørge til udsigten i receptionen, når du ankommer. Chancen for at få ønsket opfyldt er større, hvis man har booket værelse gennem hotellets eget website. Tjek din udsigt Har dit hotelværelse et flot udsigt? På det amerikanske site Room77.com kan du få oplysninger og se udsigten fra samtlige værelser på de hoteller, der er tilknyttet siden. Det er i august 2011 flere end hotelværelser fordel i 26 amerikanske byer. På siden kan du få en skematisk grafik af værelsesinddelingen på hver etage på et givet hotel og se den konkrete udsigt. Betal nu eller senere Vær opmærksom på, om du skal betale, når du bestiller, eller først når du ankommer til hotellet. Ved forudbetaling kan det være et problem, hvis du efterfølgende får brug for at ændre datoen eller afbestille, og hvis hotellet kræver gebyr for dette. Vær opmærksom på, at hvis du betaler ved check-in, så betaler du til den aktuelle kurs, der jo både kan falde og stige, hvis du har bestilt et halvt år i forvejen. Tjek også altid, hvad reglerne for afbestilling er. Hvis du skulle blive syg, ændre planer eller finde et bedre hotel, så er det en fordel, at du kan afbestille hotellet helt op til afrejsedatoen. Er det inklusive alt? Det er ikke alle hoteller eller hotel-søgesider, der inkluderer skatter, afgifter, moms eller andre ubehagelige afgifter, når de oplyser om værelsespriser. Tjek derfor om alt er med, læs det med småt eller spørg, inden du booker. Stjerner Der findes ikke noget globalt system for, hvordan et hotel tildeles stjerner. Et trestjernet hotel i Afrika har ikke nødvendigvis den samme standard som et i USA. Hvert land har sine egne regler, og derfor kan man heller ikke operere med tre stjerner som en målestok for et godt hotel til en fair pris. Prisgaranti få altid den billigste pris Flere hotelsider tilbyder pris-

19 Flere guider på 19 garanti, der betyder, at hvis du finder en lavere pris på dit hotel på et andet websted, så refunderer de differencen. Det er dog et krav, at den lavere pris, du finder, skal være for de samme datoer, samme varighed og værelsestype. Vær opmærksom på, at flere steder gælder tilbuddet kun i 24 timer, mens det bl.a. på Hotels.com gælder helt til op til hotellets afbestillingsperiode. Det kan altså godt være en god ide løbende at tjekke prisen på dit bestilte hotel. Måske kommer det på tilbud tre måneder efter, at du har bestilt det, og bliver sat kr. ned. Du udfylder blot en kort formular og henviser til, hvor du har set hotellet billigere, så får du pengene. Rabatkoder Mange af hotel-søgesiderne sender jævnligt rabatkoder ud til tilmeldte medlemmer. Bl.a. sender Hotels. com ofte en rabatkode ud, der giver 10 pct. på alle bookinger gennem deres hjemmeside. For 10 dage i New York kan det hurtigt blive en let besparelse på kr. Rabatkoderne virker kun i en begrænset periode typisk en måneds tid. Tilmeldte medlemmer får ikke altid de samme tilbud om koder, men så kan i bare sende dem videre familie og venner imellem. Hvis du ikke lige har en

20 20 Ferie til halv pris SPAR PÅ HOTELLET kode, kan du også tjekke et af de sites, der samler rabatkoder. Lyntilbud på 50 pct. Ved at tilmelde sig nyhedsbreve fra hotel-søgesiderne kan du jævnligt modtage de bedste tilbud allerførst. Som medlem får du eksklusivt fortrinsret til sidernes kampagnetilbud, lyntilbud og andre rabatter, der ofte kan være på op til 50 pct. Scor en hotel upgrade Flere kvadratmeter, en blødere madras og en bedre udsigt alt sammen uden at betale ekstra. Hotelgæster bliver jævnligt opgraderet, se her hvad du ifølge hotelbooking-portalen Kiwi Collection kan gøre for at blive en af dem. Check ind mellem kl. 16 og 18. På dette tidspunkt ved hotelpersonalet, om nogle af de gode værelser vil stå tomme på grund af aflysninger. Der er desuden større chance uden for feriesæsonen, hvor hotellet ikke er fuldt. Vær trofast. Hvis du er en fast kunde, så gør henkastet opmærksom på det. Det kræver mindre af hotellet at tilfredsstille en fast gæst end at skulle ud og gafle en ny, så trofasthed belønnes ofte. Vær venlig. Hotelpersonale og receptionister er hver dag i kontakt med masser af mennesker og tager sig af masser af problemer. En høflig og venlig opførsel fra dig kan være lige det, der skal til for at sikre dig en upgrade. Spørg. Tag chancen og spørg ligeud, om du kan blive opgraderet. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej. Byt dig til en billig bolig Har du ikke råd til hotel, så kan det at bytte bolig være en billig rejseform, som giver dig mulighed for en meget personlig rejseoplevelse. Er du træt af anonyme hotelværelser og hoteller i områder, der er rene turistfælder? Hvis du har mod på det, kan en ferie, hvor du bytter din bolig med en familie i et andet land, være et både billigt og spændende alternativ. Og så giver det dig mulighed for at opleve rejsemålet, som var du en lokal. Ved bolig bytte-ferie, lader man en person, et par eller en familie bo i sit eget hjem, mens man bor i deres hjem. Man finder dem, man vil bytte med, ved at oprette en profil på en af de boligbytte-sider, der findes. Så søger man efter interessante boliger og skriver til ejerne, hvis man er interesseret. Tjek dog lige forsikringsbetingelserne, så du ved, hvordan du er stillet, hvis uheldet er ude. Her kan du bytte bolig: De populære rejsemål som Frankrig, Sverige, Spanien, Italien og USA. (640 kr. årligt for at have en profil på sitet.) (600 kr. årligt for at have en profil på sitet.) (585 kr. årligt for at have en profil på sitet.) (Folk der stiller en soveplads gratis til rådighed for rejsende.) (For bådfolk, der vil bytte både med andre i ferien.)

guide gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps

guide gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps AUGUST 2011 - Se flere guider på bt.dk/plus guide 49 gode råd til billig ferie Halv pris på flybilletten Gratis stop-over i New York Spar på dobbeltsengen skræddersy din drømmeferie 23 gode rejse-apps

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Guide. MARTS Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 2sid0er Sidste chance for. påskevarme Prisoversigt over rejsemål Fakta om afbudsrejser

Guide. MARTS Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 2sid0er Sidste chance for. påskevarme Prisoversigt over rejsemål Fakta om afbudsrejser Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2sid0er Sidste chance for påskevarme Prisoversigt over rejsemål Fakta om afbudsrejser Påskeferien går til INDHOLD I DETTE HÆFTE: Sidste chance

Læs mere

Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere

Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere Flere flyselskaber tilbyder bonuspoint, der skal gøre din flyrejse billigere. Hvordan fungerer systemet, hvor mange point skal du bruge, og hvordan registrerer

Læs mere

Vejen til den billige flybillet

Vejen til den billige flybillet Vejen til den billige flybillet Mange danskere skal på juletur til London eller New York for at shoppe eller hygge sig. Men det gælder om at se sig godt for, når man vælger flyselskab, for de»billige«selskaber

Læs mere

Vores bedste råd til at finde billige flybilletter

Vores bedste råd til at finde billige flybilletter Vores bedste råd til at finde billige flybilletter www.enfamiliederrejser.dk Drømmer du også om at tage et fly væk fra regnen? Når man rejser, er flybilletterne ofte noget af det dyreste ved ferien. Derfor

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Få mest ferie for. pengene. Guide til en billig sommerferie

Guide. Foto: Scanpix. Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Få mest ferie for. pengene. Guide til en billig sommerferie Foto: Scanpix Guide Juli 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Få mest ferie for pengene Guide til en billig sommerferie 2 PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København K,

Læs mere

Hiv stikket ud og tag på drømmeferien

Hiv stikket ud og tag på drømmeferien Hiv stikket ud og tag på drømmeferien De fleste drømmer om at hive stikket ud et par måneder og komme væk fra hverdagens stress og jag, og for en typisk dansk familie kan det faktisk godt lade sig gøre

Læs mere

Cyber SPORT Quick Guide

Cyber SPORT Quick Guide Cyber SPORT Quick Guide 2015 Version 1.0 Kom godt i gang Her er en kort introduktion til Cyber, hvor du kan bestille flybilletter, hotelovernatninger samt billeje. 1. Gå på hjemmesiden www.idraettensrejsebureau.dk

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2014/0111 afsagt den 11. november 2014 ****************************** KLAGER AAS (2 voksne/1 barn) SALGSBUREAU ARRANGØR Star Tour A/S Star Tour A/S REJSEMÅL

Læs mere

Vejledning til flyrejseaftalen

Vejledning til flyrejseaftalen Vejledning til flyrejseaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193-1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse Side 2 af 13 1. Indledning 3 2. Stikordsregister

Læs mere

Manual for rejseguider

Manual for rejseguider Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling...1 Afrejsebriefing...1 Ved afrejsen i København...1 Mødested...2 Fælles velkomst...2 Udlevering / tjek af billetter...2 Visum...2 Telefon...2 Check

Læs mere

Sådan finder du det bedste flysæde

Sådan finder du det bedste flysæde Sådan finder du det bedste flysæde Plads til ben og albuer rangerer højt på de fleste ønskesedler, når man skal flyve langt. Se listen over de ti flyselskaber, der tilbyder mest plads på økonomi-klasse.

Læs mere

FORBRUGERPANELET APRIL 2011. Forbrugerpanelet om rejserettigheder

FORBRUGERPANELET APRIL 2011. Forbrugerpanelet om rejserettigheder Forbrugerpanelet om rejserettigheder Fire ud af fem respondenter (80%) har købt en privat udlandsrejse inden for de seneste tre år - flertallet inden for det seneste år og i mere end ni ud af ti (95%)

Læs mere

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Den danske lovgivning på området er baseret på forbrugerbeskyttelse og er principielt rettet mod ferierejser. Med den sidste udvikling betyder

Læs mere

MasterCard Platinum et globalt anerkendt kreditkort

MasterCard Platinum et globalt anerkendt kreditkort MasterCard Platinum MasterCard Platinum et globalt anerkendt kreditkort MasterCard Platinum hører til blandt de mest eksklusive kreditkort. Det er globalt anerkendt, signalerer høj kreditværdighed og giver

Læs mere

Cyber SPORT Quick Guide

Cyber SPORT Quick Guide Cyber SPORT Quick Guide 2015 Version 1.0 Kom godt i gang Her er en kort introduktion til Cyber, hvor du kan bestille flybilletter, hotelovernatninger samt billeje. 1. Gå på hjemmesiden www.idraettensrejsebureau.dk

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0332 afsagt den 28. august 2014 ****************************** KLAGER HPJ (4 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Krone Golf Tours, Filial af Golf Plaisir

Læs mere

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling

ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark. Manual for rejseguider. Afrejsebriefing. Ved afrejsen i København. Regler for rejseguidetildeling ROTARY INTERNATIONAL Multidistrikt - Danmark Manual for rejseguider Regler for rejseguidetildeling... 1 Afrejsebriefing... 1 Ved afrejsen i København... 1 Mødested... 2 Fælles velkomst... 2 Udlevering

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen

THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen Program Udrejse fredag den 07. maj 2010 Afgang København kl. 14.30 Ankomst

Læs mere

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet.

Indledning Tak for invitationen til dette samråd og tak for ordet. Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 206 Offentligt 22. marts 2011 Talepapir til åbent samråd i ERU alm. del den 22. marts 2011 samrådsspørgsmål X-Z af 24. februar 2011, stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE

Guide. Foto: Scanpix/Iris. November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE Foto: Scanpix/Iris Guide November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE INDHOLD: Priskrig i luften...4 Priskrigen...8 GUIDE: Sådan

Læs mere

Globalt anerkendt kreditkort

Globalt anerkendt kreditkort Platinum MasterCard Platinum MasterCard Globalt anerkendt kreditkort MasterCard Platinum er et eksklusivt og globalt anerkendt kreditkort, der signalerer høj kreditværdighed og giver dig den størst mulige

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0098 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Phuket, Thailand. 7.4.-21.4.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 8.198 kr. Forsinkelse på hjemrejsen

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Det koster din. sommerferie. sider. Pristjek på 8 skønne destinationer

Guide. Foto: Scanpix. Maj Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Det koster din. sommerferie. sider. Pristjek på 8 skønne destinationer Foto: Scanpix Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det koster din sommerferie 22 sider Pristjek på 8 skønne destinationer Billige indkøb på charter Prisniveau. Der er penge at spare

Læs mere

Flyrejse fra København (Kastrup Lufthavn) til Jerez de la Fronterra via Barcelona

Flyrejse fra København (Kastrup Lufthavn) til Jerez de la Fronterra via Barcelona Så er Dansk Svømmeunions mastersudvalg klar med et rejseoplæg for masterssvømmerne i de nordiske lande til Masters- EM i Cadiz den 12-20. september 09. Cadiz er spaniernes eget foretrukne ferierejsemål

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med FRDK til USA 10.-18. juni 2014 På basis af erfaringerne fra en tidligere FRKDstudietur til USA og Canada samt ønsket om også at besøge Jill Clapperton,

Læs mere

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Estland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Estland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Estland Hovedstad Indbyggere Sprog Tallinn 1,3 mio. Estisk Religion Valuta Areal Forskellige former for kristendom Euro Herunder kan du

Læs mere

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Polen. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Polen Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Polen Hovedstad Indbyggere Sprog Warszawa 38,5 mio. Polsk Religion Valuta Areal Katolicisme Zloty 312.000 km2 Læs om valuta, drikkepenge,

Læs mere

Rejsebetingelser for Greenland Getaways

Rejsebetingelser for Greenland Getaways Rejsebetingelser for Greenland Getaways Generelle bestemmelser Alle pakkerejser, der købes af en kunde hos et rejsebureau i Danmark, er underlagt Lov om Pakkerejser. Den lov er til for at beskytte den

Læs mere

FLY 2018 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger. Billund Varna Hjemrejse natten efter onsdag.

FLY 2018 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger. Billund Varna Hjemrejse natten efter onsdag. FLY 2018 Side 1/5 Rute 1. Direkte TORSDAG fra Billund til Varna - sælges som enkeltbilletter Dato 31.05 07.06 14.06 21.06 28.06 05.07 12.07 19.07 26.07 02.08 09.08 16.08 23.08 30.08 06.09 13.09 Udrejse

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

HVAD ER AKTIV FAMILIEFERIE (AFF) & HOLTUM REJSER (HR)

HVAD ER AKTIV FAMILIEFERIE (AFF) & HOLTUM REJSER (HR) HVAD ER AKTIV FAMILIEFERIE (AFF) & HOLTUM REJSER (HR) Turoperatør der udbyder aktive ferier som pakkerejser til familier & grupper Adventure Race (Udfordring i naturen på cykel, til fods mv.) Adventure

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2016/0028 afsagt den 20. april 2016 ****************************** KLAGER K (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV B B Rundrejse.

Læs mere

FLY 2017 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger

FLY 2017 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger FLY 2017 Side 1/5 Rute 1. Direkte TIRSDAG fra Billund til Varna - sælges som enkeltbilletter Dato 30.05 06.06 13.06 20.06 27.06 04.07 11.07 18.07 25.07 01.08 08.08 15.08 22.08 29.08 05.09 Udrejse 995 2295

Læs mere

Smarte virksomheder booker rejser på internettet

Smarte virksomheder booker rejser på internettet Smarte virksomheder booker rejser på internettet NORDENS FØRENDE INTERNETREJSEBUREAU Du kan spare mange penge ved at booke forretningsrejser på internettet. Hos Travellink bliver otte ud af ti forretningsrejser

Læs mere

NAIA Mini manual. Rejsende / Rejsearrangør / Profiladministrator

NAIA Mini manual. Rejsende / Rejsearrangør / Profiladministrator NAIA Mini manual Rejsende / Rejsearrangør / Profiladministrator Aqqusinersuaq 3-5 Box 330 3900 Nuuk Telefon 34 85 75 Vagt telefon 55 22 93 (efter 16:00) Systemsupport: Booking support: Telefon: +299 34

Læs mere

FLY 2017 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger

FLY 2017 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger FLY 2017 Side 1/5 Rute 1. Direkte TIRSDAG fra Billund til Varna - sælges som enkeltbilletter Dato 30.05 06.06 13.06 20.06 27.06 04.07 11.07 18.07 25.07 01.08 08.08 15.08 22.08 29.08 05.09 Udrejse 3395

Læs mere

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR SALG AF FLYBILLETTER

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR SALG AF FLYBILLETTER ALMINDELIGE BETINGELSER FOR SALG AF FLYBILLETTER Vejle, april 2016 Betingelserne regulerer aftale om formidling af flybilletter mellem VR Travel, CVR 80511817, (herefter benævnt rejsebureauet) og kunder

Læs mere

Er maden god, er ferien god

Er maden god, er ferien god Pressemeddelelse 17. februar 2014 Ny analyse af danskernes rejsevaner: Er maden god, er ferien god Danskerne er vilde med mad! Det kan der næppe herske nogen tvivl om særligt er Copenhagen Cooking, som

Læs mere

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing Primera Air - Boeing

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing Primera Air - Boeing FLY 2016 Side 1/5 Dato 26.05 02.06 09.06 16.06 23.06 30.06 07.07 14.07 21.07 28.07 04.08 11.08 18.08 25.08 1 uge 2295* 2295* 2295* 2395 2495 2695 2795 2795 2695 2695 2695 2495 2495 2 uger 2295* 2295* 2295*

Læs mere

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013

BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 BADMINTON VM GUANGZHOU & HONG KONG 02. 15. AUGUST 2013 Guangzhou er hovedstaden i provinsen Guangdong, der med sine ca. 70 mio. indbyggere er blevet Sydkinas store handelsprovins. Med sin beliggenhed ikke

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 348/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Sunny Beach, Bulgarien. 2.9.-9.9.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 4.400 kr. kr. (inkl. flytillæg)

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 2.april 2018 til 21.april 2018 Jeg takker for opfordringen til at komme med nogle mulig forslag til

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Californien rundt 10 dage - fra 9.998,- pr. person Afrejse fra 1. april 2015 San Francisco er byen de fleste efterlader deres hjerte i. Det er byen man bare må tilbage til. De stejle gader med sporvogne,

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2009/0169 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Palermo, Sicilien. 13.7.-27.7.2009 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 10.636 kr. Utilfredsstillende

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0318 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alcudia, Mallorca. 18.9.-25.9.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 6.986 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. New Zealand. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om New Zealand Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta New Zealand Indbyggere Hovedstad Sprog 4,4 mio. Wellington Engelsk Religion Valuta Areal Kristendom New zealandsk dollar 270.534 km2

Læs mere

TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010

TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010 TAG MED PÅ TILSKUERREJSE TIL VM i PARIS AUGUST 2010 Kun 12 pladser tilbage Sidste tilmeldingsfrist den 18. juni 2010 Velkommen til Paris byernes by Årets VM afholdes i Paris, som vel næsten ikke behøves

Læs mere

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: REJSE TIL DUBAI

MATEMATIK, MUNDTLIG PRØVE TEMA: REJSE TIL DUBAI I er to venner, der gerne vil en tur til Dubai til januar, og I undersøger nu, om det kan betale sig at bestille en pakkerejse gennem et rejsebureau, eller om I selv kan arrangere turen billigere. I bor

Læs mere

FLY 2017 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger

FLY 2017 Side 1/5. Fra Til Dag Udrejs Ank. Hjemr. Ank. Fly ud/hjem Bemærkninger FLY 2017 Side 1/5 Rute 1. Direkte TIRSDAG fra Billund til Varna - sælges som enkeltbilletter Dato 30.05 06.06 13.06 20.06 27.06 04.07 11.07 18.07 25.07 01.08 08.08 15.08 22.08 29.08 05.09 Udrejse 895 2395

Læs mere

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Schweiz. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Schweiz Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Schweiz Hovedstad Sprog Indbyggere Bern Tysk, fransk, italiensk, rætoromansk Romerskkatolicisme, franc Schweiziske protestantisme 8,1 mio.

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Worldofgreenland.com

Worldofgreenland.com Worldofgreenland.com Hjælp til online udflugtsbestilling Det er en rigtig god ide at bestille udflugterne i Ilulissat i god tid, da der kan være rift om pladserne. Vi anbefaler derfor, at du bestiller

Læs mere

Morten Andersen i Saints Hall of Fame

Morten Andersen i Saints Hall of Fame Morten Andersen i Saints Hall of Fame Ta med ham til New Orleans og se optagelsen samt hyldesten på denne helt eksklusive tur 4.- 10. november 2009 Onsdag den 4. november Afrejse med SAS/United Airlines

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere

Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Inspiration Rejsemål: Verona Baseret på 18 deltagere Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien,

Læs mere

FLY 2017 Side 1/5. On request - spørg

FLY 2017 Side 1/5. On request - spørg FLY 2017 Side 1/5 Rute 1. Direkte MANDAG fra Billund til Varna - sælges som enkeltbilletter Dato 29.05 05.06 12.06 19.06 26.06 03.07 10.07 17.07 24.07 31.07 07.08 14.08 21.08 28.08 04.09 Udrejse 1195 1195

Læs mere

Ordrebekræftelse Triton Ballerup Svømmeklub Club La Santa februar juni 2016

Ordrebekræftelse Triton Ballerup Svømmeklub Club La Santa februar juni 2016 Ordrebekræftelse Triton Ballerup Svømmeklub Club La Santa 14. - 26. februar 2017 17. juni 2016 Kl. Tirsdag den 14. februar 2017 Fly nr.: 05.35 Vi anbefaler seneste mødetid i Københavns lufthavn til min.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 21. december 2016 ****************************** KLAGER [K] (1 person) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Praktikophold. Sydney, Australien.

Læs mere

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA Miami og New York Oplev Florida og New York på samme rejse. Først har du seks dage ved Miami Beach. Slap af på den berømte strand, og nyd stemningen langs Ocean Drive i de varme tropenætter. Eller lej

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 140/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 140/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 140/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: Rom, 15.04. 18.04.2004. PRIS: KLAGEN ANGÅR: I alt 8.790 kr. Forsinket afhentning på hotellet på hjemrejsedagen,

Læs mere

BILAG 10. 1 KONSEKVENS HVIS RYANAIR IKKE VAR MEDTAGET HOS MOMONDO

BILAG 10. 1 KONSEKVENS HVIS RYANAIR IKKE VAR MEDTAGET HOS MOMONDO 10. Bilag BILAG 1 KONSEKVENS HVIS RYANAIR IKKE VAR MEDTAGET HOS MOMONDO Nedenfor er illusteret, hvilken konsekvens, det ville have været, hvis Ryanair ikke var medtaget i søgeportalen, som tidligere har

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2011/0104 afsagt den 26. september 2012 ****************************** KLAGER KKM (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR Kuoni Scandinavia Danmark, filial af

Læs mere

Program for rejser til Solformørkelsen i USA i august 2017

Program for rejser til Solformørkelsen i USA i august 2017 Program for rejser til Solformørkelsen i USA i august 2017 Rejseinformation for tillægsrejse. Rejse for Astronomisk Selskab www.astronomisk.dk og Amatør-Astronomisk Forening www.aaf.dk Rejse til USA fra

Læs mere

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018

Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den april 2018 Australien rejse i forbindelse med Konvention i Melbourne den 11-14.april 2018 Afrejse København den 1.april 2018 til 21.april 2018 Hermed følger den endelige rejseplan og pris i forbindelse med Konvention

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Værd at vide om. Canada. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Canada. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Canada Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Canada Hovedstad Indbyggere Sprog Ottawa 35 mio. Engelsk og fransk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme og dollar Canadisk protestantisme

Læs mere

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA

KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA Dato: 24. 06 2016 KLASSISK SAFARI I DET NORDLIGE TANZANIA På denne dejlige safari til Tanzanias verdensberømte nordlige safariområder kan nogle af Afrikas... Tlf.: (+45) 56 36 25 45 info@safarieksperten.dk

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2010/0011 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Dubai. 30.10.-7.11.09 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 8.236 kr. Afvist i Kastrup lufthavn pga.

Læs mere

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt

Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt Erhvervsudvalget 2008-09 L 180 Bilag 13 Offentligt Forbrugerstyrelsen fs@fs.dk Att.: Signe Schmidt Den 19. februar 2009 Dok. 74907/cj Høringssvar fra Forbrugerrådet vedr. udkast til forslag til lov om

Læs mere

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris

Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur med bus l SIMA 21.-24. februar 2015 inklusiv ophold i Paris Paris har en masse at byde på, og vi har sammensat en tur, der byder på noget af det allerbedste

Læs mere

FLY 2017 Side 1/5. Bemærkninger SAS Charter Airbus 321 SAS Charter Airbus 321

FLY 2017 Side 1/5. Bemærkninger SAS Charter Airbus 321 SAS Charter Airbus 321 FLY 2017 Side 1/5 Rute 1. Direkte TIRSDAG fra Billund til Varna - sælges som enkeltbilletter Dato 30.05 06.06 13.06 20.06 27.06 04.07 11.07 18.07 25.07 01.08 08.08 15.08 22.08 29.08 05.09 Udrejse 795 2395

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0068 afsagt den 21. november 2013 ****************************** KLAGER KDS (4 pers.) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV FDM Travel

Læs mere

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013

Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Danfoss Marathon Club - Gran Canaria Marathon 2013 Rejs med Danfoss Marathon Club til Gran Canaria i januar 2013 og få en forrygende start på løbeåret 2013. Du kan vælge både et helt maraton eller en kortere

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. afsagt den 13. december 2016 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV [B] [B] Rundrejse.

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2016/0114 afsagt den 31. august 2016 ****************************** KLAGER [K] (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR [B] [B] REJSEMÅL Rundrejse. Bangkok, Thailand.

Læs mere

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rumænien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rumænien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rumænien Hovedstad Indbyggere Sprog Bukarest 22 mio. Rumænsk Religion Valuta Areal Rumænskortodoks Rumænske lei 237.500 km2 Herunder kan

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2013/0257 afsagt den 28. august 2014 ****************************** KLAGER RE (2 pers.) SALGSBUREAU ARRANGØR Top Tours ApS Top Tours ApS REJSEMÅL Bali, Indonesien

Læs mere

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Spanien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Spanien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Spanien Hovedstad Sprog Indbyggere Madrid Romerskkatolicisme Spansk, catalansk, galicisk og baskisk Euro 48 mio. Religion Valuta Areal Herunder

Læs mere

Rejsebetingelser for Greenland Getaways Spangsbjerg Kirkevej 133, 6700 Esbjerg Tlf.: 50 16 31 94 E-mail: kontakt@greenlandgetaways.

Rejsebetingelser for Greenland Getaways Spangsbjerg Kirkevej 133, 6700 Esbjerg Tlf.: 50 16 31 94 E-mail: kontakt@greenlandgetaways. Rejsebetingelser 1 Rejsebetingelser for Greenland Getaways Generelle bestemmelser Alle pakkerejser, der købes af en kunde hos et rejsebureau i Danmark, er underlagt Lov om Pakkerejser. Den lov er til for

Læs mere

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Portugal. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Portugal Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Portugal Hovedstad Indbyggere Sprog Lissabon 11 mio. Portugisisk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 91.831 km2 Herunder kan

Læs mere

Se flyselskabernes værste fejl. Uden du ved af det, rejser du med fly fulde af fejl. Det har stor indflydelse på flysikkerheden

Se flyselskabernes værste fejl. Uden du ved af det, rejser du med fly fulde af fejl. Det har stor indflydelse på flysikkerheden Se flyselskabernes værste fejl Uden du ved af det, rejser du med fly fulde af fejl. Det har stor indflydelse på flysikkerheden 03 De værste flyfejl 05 De 15 flyselskaber med flest fejl 05 Andre grove fejl

Læs mere

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Norge. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Norge Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Norge Hovedstad Indbyggere Sprog Oslo 5,2 mio. Norsk Religion Valuta Areal Protestantisme Norsk krone Herunder kan du læse en række praktiske

Læs mere

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om Grækenland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Grækenland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Grækenland Hovedstad Indbyggere Sprog Athen 10,7 mio. Græsk Religion Valuta Areal Græskortodoks Euro 131.957 km2 Herunder kan du læse

Læs mere

Brugervejledning Vi anbefaler at I udskriver brugervejledningen.

Brugervejledning Vi anbefaler at I udskriver brugervejledningen. Brugervejledning Vi anbefaler at I udskriver brugervejledningen. Når søgningen er påbegyndt, så skal I klikke på menuerne: Suche, Reiseziel og Hotelauswahl for at styre rundt. For at komme tilbage fra

Læs mere

ndhtxtfoto Studietur til Californien - NY LAVERE PRIS - lørdag 8. november til onsdag 19. november 2014 (begge dage inkl.) fra idé til virkelighed

ndhtxtfoto Studietur til Californien - NY LAVERE PRIS - lørdag 8. november til onsdag 19. november 2014 (begge dage inkl.) fra idé til virkelighed ndhtxtfoto fra idé til virkelighed Studietur til Californien - NY LAVERE PRIS - lørdag 8. november til onsdag 19. november 2014 (begge dage inkl.) Studieturen er planlagt, så den både har spændende faglige

Læs mere

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Georgien. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Georgien Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Georgien Hovedstad Indbyggere Sprog Tbilisi 4,5 mio Georgisk Religion Valuta Areal Kristne, georgisk ortodokse Lari (GEL) 69.700 km2 Herunder

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 11.948,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Rusland. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Rusland Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Rusland Hovedstad Indbyggere Sprog Moskva 142 mio. Russisk Religion Valuta Areal Russiskortodoks Rubel 17.075.000 km2 Her kan du læse en

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Østrig. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Østrig Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Østrig Hovedstad Indbyggere Sprog Wien 8,5 mio. Tysk Religion Valuta Areal Romerskkatolicisme Euro 83.859 km2 Her kan du se fakta og praktiske

Læs mere

Ordebekræftelse. Fly Dato Strækning Tid.

Ordebekræftelse. Fly Dato Strækning Tid. Ordebekræftelse Windpower 2011 21. 26. maj 2011 i Anaheim Bestilt af : Dansk Eksportforening / Vindmølleindustrien Att : Rikke Berg Sørensen / Dorte Burin Møller Adresse : Glarmestervej 20a 1. / Rosenørns

Læs mere

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing Primera Air - Boeing

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing Primera Air - Boeing FLY 2016 Side 1/5 Dato 26.05 02.06 09.06 16.06 23.06 30.06 07.07 14.07 21.07 28.07 04.08 11.08 18.08 25.08 1 uge 2795 3295 2995 2 uger 2795 2695 Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna

Læs mere

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning

Værd at vide om. Galápagos. Rejs med hjerte, hjerne & holdning Værd at vide om Galápagos Rejs med hjerte, hjerne & holdning Fakta Galápagos Provinshovedstad Indbyggere Sprog Puerto Baquerizo Moreno Romerskkatolicisme Ca. 30.000 Amerikansk dollar Spansk Religion Valuta

Læs mere

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest

Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn. 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Ta med BØJGAARD TRAVEL til Formel 1 i skønne Ungarn 28. juli-1. august 2011 på Hungaroring i Budapest Det er ikke tilfældigt, at en af vores Formel 1-ture går til Budapest, som var et de første rejsemål

Læs mere

K E N D E L S E. i sag nr. 59/04. afsagt den ******************************

K E N D E L S E. i sag nr. 59/04. afsagt den ****************************** 1 REJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 59/04 afsagt den ****************************** REJSEMÅL: London, 28.11.-30.11.2003. PRIS: KLAGEN ANGÅR: KRAV: 9.870 kr. Klagerne blev indkvarteret på et andet

Læs mere

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015!

Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD!!! 8. - 15. April 2015! Kære alle medlemmer af Greve Golfklub. Golfrejse til Lumine Golf & Spa Resort, Spanien med klubbens Elite hold. SUPER TILBUD 8. - 15. April 2015 SIDSTE TILMELDINGSFRIST, DEN 20. FEBRUAR 2015 På vegne af

Læs mere