Kultur- og Samfundsfaggruppen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Samfundsfaggruppen"

Transkript

1 Kultur- og Samfundsfaggruppen 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Mehdi Mozaffari, Tina Magaard Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget forskellige danskere DKK Inkl. moms Kriser, som den vi oplever lige nu, er farlige. Ikke bare fordi de ødelægger mange arbejdspladser, mange skoler og hospitaler og så meget håb, især blandt unge mennesker, men også fordi al erfaring viser, at hvis kriser ikke bliver løst i tide, risikerer de at ødelægge de sociale strukturer i demokratiske samfund. 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark samler synspunkter fra 10 meget forskellige danskere. Har ytringsfriheden nogen grænser? Af Jacob Mchangama. Bindestregs-danskere eller etniske mindretal? Af Uffe Østergård. Vellykket integration - Fællesskab om sprog, kultur og normer. Af Karen Jespersen. Multikulturalisme - Introduktion til et problem. Af Frederik Stjernfelt. Islamofobi. Af Peter Nannestad. Koranskoler i Danmark. Af Tina Magaard. Integration over disken Bazar Vest i Gellerup. Af Jørgen Skov. Hizb ut-tahrir i Danmark. Af Muhammad Hee. Demokratisk assimilation. Af Naser Khader. Grænser for demokratisering? Af Mehdi Mozaffari. Mange af budbringerne er kendt af et stort publikum. De kommer med forskellige horisonter og forskellige politiske præferencer. Politikere, professorer, basarchef, debattører, jurister de har alle bidraget til værket. Deres bud på, hvordan vi skal håndtere udfordringerne med integration og demokratisk udvikling, er både engagerende og kvalificerede. Den højt besungne ytringsfrihed tager flere forfattere op til debat. Og de afdækker nye og anderledes perspektiver for frihedens fremtid. Den røde tråd i 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark består i, at kapitlerne stiller skarpt på emner, som lægger op til diskussion af principielle, samfundsmæssige spørgsmål, der er relevante i et moderne demokrati. Bogens varierede emner har den fordel, at de tilbyder mange indfaldsvinkler til det danske samfund.

2 Billeder på integration 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. 130 videoklip 8 cases 80 opgaver 85 illustrationer 65 kernebegreber ca. 250 sider ebog Billeder på integration - 1 år Billeder på integration - 4 år DKK DKK Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Der er bl.a. fokus på de politiske, kulturelle og økonomiske aspekter af integration. Udgivelsen er opgavebaseret og giver grundige definitioner af faglige begreber. Billeder på integration indeholder: cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever, kursister og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. en historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Udgivelsen giver et globalt perspektiv på temaer som identitet, tilhørsforhold og sted ved at hente eksempler fra bl.a. Syrien, New Delhi, Tranquebar og Tanzania. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode: deltagerobservation brug af kamera og video interviews spørgeskemaer statistik. Udgivelsen introducerer også til feltarbejderens etiske og metodiske dilemmaer. Billeder på integration kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultur-samfundsfaggruppen og AT. En række af bidragsyderne er forskere, og Billeder på integration vil derfor også naturligt kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

3 Billeder på integration 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Præsenterer nye og spændende metoder til studiet af integration - kulturelt, socialt, politisk og økonomisk DKK Inkl. moms Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Bogen indeholder: Cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. Arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. En historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode (deltagerobservation, brug af kamera og video, interviews, spørgeskemaer og statistik) og giver grundige definitioner af faglige begreber. Bogen kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultursamfundsfaggruppen og AT. Vil desuden kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

4 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

5 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Jimmy Mangelsen, Annette Bau, Merete Vonsbæ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Introduktioner til elevøvelser 70 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 160 sider Fag og læsning (hf) - 1 år Fag og læsning (hf) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

6 Fokus på kultur - En introduktion til kulturforståelse 1. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen Bogen introducerer fem anerkendte forfatteres teorier om kultur og deres beskrivelse af forskellige kulturers karakteristika DKK Inkl. moms Fokus på kultur er et godt og nyttigt værktøj til de undervisere, hvis fag beskæftiger sig med kulturforståelse, og som ønsker viden om kulturteori som udgangspunkt for tilrettelæggelse af undervisningen. Bogen indeholder eksempler på, hvilke misforståelser der kan opstå, når repræsentanter fra forskellige kulturer mødes uden at kende hinandens kulturelle baggrund samt forklaringer på, hvorfor disse misforståelser sker. Ud over kulturteori indeholder bogen også en række opgaver og øvelser indenfor den brede kulturforståelse. Til bogen hører elevbogen Focus on Culture, der henvender sig til engelsk A og B niveau. Fokus på kultur kan også anvendes i andre fag, fx almen studieforberedelse, kultur- og samfundsfagsgruppen samt samtidshistorie. Fornyet fokus på kultur 01. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Anne Skaarup Rasmussen Indeholder en introduktion til forskellige teoretikeres ideer om kulturbegrebet samt en beskrivelse af forskellige kulturkarakteristika. 14 Landeportrætter 18 Eksempler på dialog 67 Billeder 190 sider Fornyet fokus på kultur - 1 år Fornyet fokus på kultur - 4 år DKK DKK Fornyet fokus på kultur er et godt og nyttigt værktøj til alle, der beskæftiger sig med kulturforståelse, og som ønsker viden om kulturteori og interkulturel kompetence. Materialet som ibog indeholder eksempler på, hvilke misforståelser der kan opstå, når repræsentanter fra forskellige kulturer mødes uden at kende hinandens kulturelle baggrund samt forklaringer på, hvorfor disse misforståelser sker. Ud over kulturteori og modeller til kulturanalyse indeholder udgivelsen tekster med fokus på kulturelle aspekter, landeportrætter og forslag til feltarbejde.

7 Integration og demokrati 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nils Sjøberg, Jørgen Christensen Udgivelsen er et bidrag til debatten om integration og demokrati. 3 videoklip 40 illustrationer ca. 200 sider Integration og demokrati - 1 år Integration og demokrati - 4 år DKK DKK Udgivelsen er et bidrag til debatten om integration og demokrati. Forfatterne sætter fokus på samspillet og modspillet mellem demokrati, sekularisering, religion og integration i Danmark på et samfunds- og religionsfagligt grundlag. Et hovedspørgsmål i udgivelsen er: hvad er demokrati som styreform og ideologi? Svaret er bl.a. at der findes tre former for demokrati i det moderne samfund: Det nationale demokrati Samfundsengagementet Det multikulturelle demokrati Et andet hovedspor i udgivelsen er spørgsmålet om værdier: Hvilke værdier kendetegner det danske samfund og den danske kultur? Hvordan bliver man en del af det danske fællesskab? Hvad kendetegner et parallelsamfund og er det en trussel mod de grundlæggende politiske og kulturelle værdier i Danmark? Fremstillingen er konsekvent problemorienteret og diskuterende, og de overordnede problemstillinger bliver i fremstillingen konkret nærværende, idet bogen indeholder eksempler og cases om fx hilseformer, fejring af højtider i boligforeninger, kvinders ret til at bære tørklæder og burkaer og hvilken mad, der skal serveres i daginstitutioner. Ligeledes bidrager de mange aktuelle eksempler og citater til, at læseren både ser problemstillingerne fra en analytisk og en personlig synsvinkel. Bogen kan anvendes i KLM på læreruddannelsen, på pædagoguddannelsen og på de gymnasiale uddannelser fx i religion, samfundsfag, kulturforståelse, kultur- og samfundsfaggruppen og i AT-forløb.

8 Integration og demokrati 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nils Sjøberg, Jørgen Christensen Bogen bidrager til debatten om integration og demokrati DKK Inkl. moms Udgivelsen fokuserer på samspillet og modspillet mellem demokrati, sekularisering, religion og integration i Danmark, og den klæder læseren på til at diskutere på et samfunds- og religionsfagligt grundlag. Et hovedspørgsmål i bogen er: hvad er demokrati? Svaret er bl.a., at der findes tre mulige rammer for demokrati i et moderne samfund: Det nationale demokrati Samfundsengagementet Det multikulturelle demokrati Bogen kommer ind på en række danske værdier, og giver læseren mulighed for at reflektere over følgende: Hvad kendetegner det danske samfund og den danske kultur? Hvordan bliver man en del af det danske fællesskab? Hvad kendetegner parallelsamfund, og er de er en trussel mod de grundlæggende politiske og kulturelle værdier? De overordnede problemstillinger bliver konkret nærværende med eksempler og cases om fx hilseformer, fejring af højtider i boligforeninger, kvinders ret til at bære tørklæder og burkaer og hvilken mad, der skal serveres i daginstitutioner. Ligeledes bidrager de mange aktuelle eksempler og citater til, at læseren både ser problemstillingerne fra en analytisk og en række tidsaktuelle personers synsvinkler. Bogen kan anvendes i KLM på læreruddannelsen, på pædagoguddannelsen og på de gymnasiale uddannelser fx i religion, samfundsfag, kulturforståelse, kultur- og samfundsfaggruppen og i AT-forløb.

9 Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Kaj Pinholt Jespersen Med Iran - historie, samfund, religion får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af storpolitisk betydning DKK Inkl. moms Udgivelsen indledes med tre særfaglige introduktioner: Først gennemgås hovedfaserne i Irans historie fra præ-islamisk tid til præsidentvalget i Der er fokus på shah-styret og den iranske revolution, der blev til en islamisk revolution. Efterfølgende anlægges der er samfundsfaglig vinkel på landet. Her fokuseres der på økonomi, samfundsformer og ideologier. Et særligt fokus har præsidentvalget i Den tredje særfaglige vinkel kommer fra religion, hvor der i særlig grad lægges vægt på shia-islam og islams politiske betydning i landet. Den sidste tredjedel af udgivelsen er tematisk orienteret. Forfatteren har valgt fire centrale hovedtemaer ud: Religion som magtfaktor i IranTruslen fra IranKvinderne i IranIranere i Danmark. Temaerne appellerer til faglig fordybelse og til at arbejde med fagene på nye og spændende måder. Udgivelsen demonstrerer med overbevisende tydelighed, at Iran på alle måder er et globalt brændpunkt uanset om vi taler om atomprogram, olieproduktion, forholdet mellem religion og politik eller den kønspolitiske dagsorden. Materialevalget er meget varieret (billeder, tekster, tabeller, interviews) og der lægges op til varierede arbejdsformer og elevaktivitet. Velegnet til områdestudium på hf, til AT-forløb på stx og til særfaglige forløb i historie og samfundsfag på A-niveau.

10 Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Kaj Pinholt Jespersen Med Iran - historie, samfund, religion ibog får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af stor politisk betydning. 70 interaktive opgaver 45 videoklip 40 opgaver 20 kildetekster 50 illustrationer 45 ordforklaringer ca. 200 sider ebog Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år Iran - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Med Iran - historie, samfund, religion ibog får du mulighed for at arbejde tværfagligt og dybtgående med et land af stor politisk betydning. Udgivelsen indledes med tre særfaglige introduktioner: Først gennemgås hovedfaserne i Irans historie fra præ-islamisk tid til præsidentvalget i Der er fokus på shah-styret og den iranske revolution, der blev til en islamisk revolution. Efterfølgende anlægges der er samfundsfaglig vinkel på landet. Her fokuseres der på økonomi, samfundsformer og ideologier. Et særligt fokus har præsidentvalget i Den tredje særligfaglige vinkel kommer fra religion, hvor der i særlig grad lægges vægt på shia-islam og islams politiske betydning i landet. Den sidste tredjedel af udgivelsen er tematisk orienteret. Forfatteren har valgt fire centrale hovedtemaer ud: Truslen fra Iran Religion som magtfaktor i Iran Kvinderne i Iran Iranere i Danmark Temaerne appellerer til faglig fordybelse og til at arbejde med fagene på nye og spændende måder. Udgivelsen demonstrerer med overbevisende tydelighed, at Iran på alle måder er et globalt brændpunkt uanset om vi taler om atomprogram, olieproduktion, forholdet mellem religion og politik eller den kønspolitiske dagsorden. Materialevalget er meget varieret (billeder, tekster, tabeller, interviews) og der lægges op til varierede arbejdsformer og elevaktivitet. Velegnet til områdestudium på hf, til AT-forløb på stx og til særfaglige forløb i historie og samfundsfag på A-niveau. Se videopræsentation

11 Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Brian Linke, Hans Henrik Fafner Udgivelsen giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter DKK Inkl. moms Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. Udgivelsen indeholder nedslag i områdets historie med fokus på de sidste 150 år. Hvert kapitel giver en historisk, samfundsmæssig og religionsfaglig synsvinkel på det valgte tema. Det giver mulighed for fordybelse i undervisningen. Fremstillingen er problemorienteret, og hvert kapitel sætter klare læringsmål for elever og kursister. Udgivelsen tager bl.a. fat på disse emner: Hvilke historiske og religiøse vinkler kan der anlægges på kampen om landet og byen? Hvad kendetegner terrorisme og radikalisme? Hvad kendetegner de forskellige palæstinensiske og jødiske grupperinger? Hvordan er det gået med fredsbestræbelserne i området? Hvilken betydning har Det Arabiske Forår for Israel-Palæstinakonflikten? Materialevalget er varieret (kildetekster, tabeller, modeller, opgaver og illustrationer). Størsteparten af billederne er taget specielt til udgivelsen her, og motiverne er valgt, så de giver en personlig vinkel på stoffet. Formålet med billederne er at give indtryk af dagligdagen i et land, hvor indbyggerne tilhører to folk. Desuden er flere af teksterne oversat af Hans Henrik Fafner til netop denne udgivelse. Udgivelsen er velegnet til områdestudium i Kultur-samfundsfaggruppen på hf, i AT-forløb på stx og til særfaglig undervisning i historie.

12 Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Brian Linke, Hans Henrik Fafner Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. 7 videoklip 20 interaktive opgaver 25 kildetekster 45 illustrationer 70 ordforklaringer 25 opgaver 140 sider Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) - 1 år Israel-Palæstina - historie, samfund religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Israel - Palæstina. Historie, samfund, religion giver dig mulighed for at arbejde tværfagligt med et af verdens brændpunkter. Udgivelsen indeholder nedslag i områdets historie med fokus på de sidste 150 år. Hvert kapitel giver en historisk, samfundsmæssig og religionsfaglig synsvinkel på det valgte tema. Det giver mulighed for fordybelse i undervisningen. Fremstillingen er problemorienteret, og hvert kapitel sætter klare læringsmål for elever og kursister. Udgivelsen tager bl.a. fat på disse emner: Hvilke historiske og religiøse vinkler kan der anlægges på kampen om landet og byen? Hvad kendetegner terrorisme og radikalisme? Hvad kendetegner de forskellige palæstinensiske og jødiske grupperinger? Hvordan er det gået med fredsbestræbelserne i området? Hvilken betydning har Det Arabiske Forår for Israel-Palæstinakonflikten? Materialevalget er varieret (kildetekster, tabeller, modeller, opgaver og illustrationer). Størsteparten af billederne er taget specielt til udgivelsen her, og motiverne er valgt, så de giver en personlig vinkel på stoffet. Formålet med billederne er at give indtryk af dagligdagen i et land, hvor indbyggerne tilhører to folk. Desuden er flere af teksterne oversat af Hans Henrik Fafner til netop denne udgivelse. Udgivelsen er velegnet til områdestudium i Kultur-samfundsfaggruppen på hf, i AT-forløb på stx og til særfaglig undervisning i historie.

13 Kultur og samfund En grundbog til kultur- og samfundsfaggruppen på hf 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Pernille Bødker Frank, Christina Blach Hansen, Lene Madsen, Sofie Reimick En grundbog til det nye tværfaglige samarbejde mellem historie, religion og samfundsfag på HF DKK Inkl. moms Bogen inddrager både det tværfaglige og særfaglige potentiale og fungerer derved som det fælles fundament, der på én gang afgrænser faggruppen og fungerer som springbræt til det videre arbejde i fagene. I bogen får du central viden om hvad der karakteriserer samarbejdet mellem faggruppens tre fag - historie, religion og samfundsfag, hvilke metoder og begreber man anvender i de tre fag og hvilken indfaldsvinkel hvert af de tre fag har til et aktuelt emne såsom terrorisme. Bogen beskæftiger sig med seks gennemgående temaer: Identitetsdannelse i traditionelle, moderne og senmoderne samfund Værdier og livsformer Religiøse og politiske brud Det gode samfund - med USA som eksempel Globalisering Områdestudium - med Kina som eksempel Derudover beskæftiger bog sig også med, hvordan man rent metodisk udvikler de kompetencer, som er en forudsætning for det tværfaglige samarbejde i kultur- og samfundsfagsgruppen: Problemformulering og taksonomi Opbygning af en synopsis Kritisk brug af tekster, billeder og statistisk materiale Søgning på internettet Feltarbejde Bogen henvender sig først og fremmest til HF-faget Kultur og samfund, men den kan også anvendes i andre former for fagsamarbejde, hvori et eller flere af de tre fag indgår, fx i Almen studieforberedelse på stx.

14 Kultur og samfund. En grundbog til kultur- og samfundsfaggruppen på hf 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Pernille Bødker Frank, Christina Blach Hansen, Lene Madsen, Sofie Reimick Kultur og samfund ibog indeholder det fælles fundament for arbejdet i kultur- og samfundsfaggruppen. 40 videoklip 90 primærtekster 125 illustrationer 127 opgaver ca. 50 interaktive opgaver 38 definitioner ca. 100 ordforklaringer 315 sider Kultur og samfund. En grundbog til kultur- og samfundsfaggruppen på hf - 1 år Kultur og samfund. En grundbog til kultur- og samfundsfaggruppen på hf - 4 år DKK DKK Kultur og samfund ibog indeholder det fælles fundament for arbejdet i kultur- og samfundsfaggruppen. I Kultur og samfund ibog får du central viden om, hvad der karakteriserer samarbejdet mellem faggruppens tre fag - historie, religion og samfundsfag, hvilke metoder og begreber man anvender og hvilke indfaldsvinkler de tre fag hver for sig og sammen har til et emne som fx terrorisme. Udgivelsen går i overensstemmelse med læreplanen i dybden med fem temaer: Kulturmøder Religiøse og politiske brud Det gode samfund Globalisering Områdestudium - med Kina som eksempel Derudover beskæftiger udgivelsen sig med, hvordan man rent metodisk udvikler de kompetencer, som er en forudsætning for det tværfaglige samarbejde i kultur- og samfundsfagsgruppen: Problemformulering og taksonomi Opbygning af en synopsis Kritisk brug af tekster, billeder og statistisk materiale Søgning på internettet Feltarbejde Kultur og samfund ibog er opgavebaseret og appellerer til forskellige læringsstile. Den indeholder kursist-aktiverende introduktioner, casestudier, videoklip og interaktive opsamlende opgaver.

15 Kultur og samfund. En grundbog til kultur- og samfundsfaggruppen på hf 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Pernille Bødker Frank, Christina Blach Hansen, Lene Madsen, Sofie Reimick Kultur og samfund indeholder det fælles fundament for arbejdet i kultur- og samfundsfaggruppen DKK Inkl. moms Udgivelsen giver viden om, hvad der karakteriserer samarbejdet mellem faggruppens tre fag - historie, religion og samfundsfag, hvilke metoder og begreber man anvender og hvilke indfaldsvinkler de tre fag hver for sig og sammen har til et emne som fx terrorisme. Udgivelsen går i dybden med fem temaer: Kulturmøder Religiøse og politiske brud Det gode samfund Globalisering Områdestudium - med Kina som eksempel Derudover beskæftiger udgivelsen sig med, hvordan man rent metodisk udvikler de kompetencer, som er en forudsætning for det tværfaglige samarbejde i kultur- og samfundsfagsgruppen. Der er fokus på følgende: Problemformulering og taksonomi Opbygning af en synopsis Kultur og samfund er opgavebaseret og appellerer til forskellige læringsstile. Den indeholder kursistaktiverende introduktioner, casestudier og opsamlende opgaver.

16 Kultur og samfund. MATERIALESAMLING til kultur- og samfundsfaggruppen på hf 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Pernille Bødker Frank, Christina Blach Hansen, Lene Madsen, Sofie Reimick Materialesamlingen tager udgangspunkt i 4 konkrete emner, der tilsammen dækker de fællesfaglige mål og store dele af de kernefaglige stofområder DKK Inkl. moms Vi indleder hvert emnes problemstillinger med en fællesfaglig introduktion med aktuelt materiale og forsøger altså at motivere tilvidere fordybelse i emnet i form af både fællesfaglige og særfaglige tekster. Et kriterium for udvælgelse af tekster m.v. har været, at de var centrale i forhold til at belyse emnet, og gerne to- eller trefaglige i deres synsvinkel. Selvom kravene til kernestof i vid udstrækning kan dækkes med Grundbogen og Materialesamlingen, skal der stadig suppleres med de dele af det kernefaglige stof som udgør fundamentet under eller rammen for de fællesfagligeemner. Materialesamlingen er øvelsesbaseret, sådan at vi hele tiden appellerer til kursisterne om at bruge teksterne til at besvare spørgsmål og belyse problemstillinger på kryds og tværs. Materialesamlingen matcher desuden grundbogens kapitler, sådan atbåde baggrundstof og de centrale begreber, som man kan forudsætte i tekstlæsningen, kan findes i grundbogen. KulturNU 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Gunvor Vestergaard Formålet med KulturNU kulturmøder, ungdomskultur og integration er at give eleverne et indblik i kulturbegrebet, kulturanalyse, kulturteori, og hvordan kultur konkret kommer til udtryk. 8 videoklip 40 illustrationer 65 læsefokusspørgsmål 30 opgaver 55 kernebegreber ca. 120 sider KulturNU - 1 år KulturNU - 4 år DKK DKK Formålet med KulturNU kulturmøder, ungdomskultur og integration er at give eleverne et indblik i kulturbegrebet, kulturanalyse, kulturteori, og hvordan kultur konkret kommer til udtryk. Det handler om at skabe en bevidsthed både om egen kultur og alle de andres samt en forståelse for, hvad kulturmødet kan føre til. KulturNU kulturmøder, ungdomskultur og integration tager udgangspunkt i en begrebsafklaring og en introduktion til relevante kulturteorier. De øvrige kapitler behandler forskellige områder/temaer, hvor kultur er et vigtigt aspekt. Denne ibog forsøger at kombinere konkrete emner med relevante teorier. Til hvert kapitel bliver man mødt af en animationsfilm, der giver en sjov, levende og provokerende introduktion til de vigtigste faglige pointer i kapitlet. Derudover er alle kapitlerne suppleret med kernebegreber, læsefokusspørgsmål og en række forskellige opgaver. Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden.

17 Religion og tradition globaliseret Indien 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Guxi Maria Abel ibog med udgangspunkt i dokumentarfilmen A Breaking Taboo om blandingsreligiøse ægteskaber i Indien. 6 videoer 7 opgaver 4 originaltekster 20 billeder 35 sider ebog Religion og tradition globaliseret Indien - 1 år Religion og tradition globaliseret Indien - 4 år DKK DKK ibog med udgangspunkt i dokumentarfilmen A Breaking Taboo om blandingsreligiøse ægteskaber i Indien. Filmen er i denne ibog klippet op i seks selvstændige enheder, hvilket giver mulighed for at arbejde med én problemstilling ad gangen. Udgivelsen er tilegnet gymnasiel religionsundervisning i fagområdet hinduisme. Ligeledes er den anvendelig til områdestudier i kulturmøde i KS- og AT-forløb. Udgivelsen er struktureret således, at de første afsnit beskæftiger sig med hinduismens grundprincipper, litteratur, mundtlig overlevering og det samfundsopdelte kastesystem. De følgende afsnit ser på klip fra dokumentarfilmen A Breaking Taboo og det feltarbejde, der ligger bag. Eleven introduceres således til, hvorledes kvantitativt indsamlet materiale og kvalitative interviews kan føre til et solidt og underbygget feltarbejde. Med den viden, der i de første afsnit opnås om hinduismen, kan eleven nu behandle dokumentarfilmens hovedpersonernes problemstillinger som ægtepar med forskellige religioner og klasser i et hinduistisk samfund. Der diskuteres begreber som globalisering, ære og forældreroller. I slutningen af alle afsnit stilles der opgaver, hvor eleven kan gøre brug af sin opnåede religionsfaglige viden på et højt, taksonomisk niveau. Det sidste afsnit sender eleven på et eget feltarbejde. Eleven indføres i feltarbejdets planlægning: fra valg af fokusgruppe, interviewform, tavshedspligt og hvordan man bør fremstå under interview, til hvorledes materialet optælles og fortolkes. Religionernes verden på video 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Poul Storgaard Mikkelsen Religionernes verden på video er et oplagt supplement til Systimes trykte grundbøger til religionsfaget. 53 videoer 3 lydfiler 25 opgaver ebog Religionernes verden på video - 1 år Religionernes verden på video - 4 år DKK DKK Religionernes verden på video er et oplagt supplement til Systimes trykte grundbøger til religionsfaget. Sitet giver mulighed for at variere og perspektivere undervisningen. Du kan fx præsentere elever og kursister for erhvervslivets brug af buddhisme eller tage dem med til fredagsbøn. Det er oplagt at anvende Religionernes verden på video på hf i kultur- og samfundsfaggruppen, idet der er fokus på de religiøse forandringsprocesser i en globaliseret verden og på forholdet mellem religion og samfund. Centrale temaer er her velfærdssamfund, demokrati og sharia. Videoklippene i Religionernes verden på video indgår også i Religionsportalen.

18 Sprog og kultur Håndbog til studieområde 1 hhx 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Karsten Sielemann, Rikke Mosegaard Dyring Udgivelse til Studieområde 1 på hhx, kultur- og sprogområdet DKK Inkl. moms Materialet er case-baseret med kommunikation som omdrejningspunkt. Bogen giver en kortfattet præsentation af teorier og metoder i kommunikation suppleret med en række interaktive træningsopgaver. Desuden dækkes bl.a. kulturteori, analyse og design af hjemmesider, sociolingvistik, skrivegenrer og præsentationsteknik Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) 3. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jens M. Steffensen, Ole Bjørn Petersen, Kirsten Stordal, Deniz Kitir, Brita Foged, Jørgen Falkesgaard, Stefan Helms Nielsen, Eva Harboe Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst DKK Inkl. moms Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i aktuelle emner som: Hvorfor den osmanniske periode er populær i nutidens Tyrkiet Tyrkiets eventuelle optagelse i EU Islams rolle i det moderne Tyrkiet Tyrkisk nationalisme både historisk og aktuelt Kvindernes status og muligheder i det moderne Tyrkiet. Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsfagligt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Den samfundsmæssige udvikling fra kalifat til demokrati Minoriteternes status i Tyrkiet både historisk og aktuelt Tyrkiet og EU. Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og tabeller, der gør fremstillingen levende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

19 Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium). udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jens M. Steffensen, Ole Bjørn Petersen, Kirsten Stordal, Deniz Kitir, Jørgen Falkesgaard, Stefan Helms Nielsen, Eva Harboe Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. 22 kildetekster 55 illustrationer 40 ordforklaringer 170 sider ebog Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år Tyrkiet - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Få viden om og forståelse af det moderne Tyrkiet - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i aktuelle emner som: Hvorfor den osmanniske periode er populær i nutidens Tyrkiet Tyrkiets eventuelle optagelse i EU Islams rolle i det moderne Tyrkiet Tyrkisk nationalisme både historisk og aktuelt Kvindernes status og muligheder i det moderne Tyrkiet. Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsfagligt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Den samfundsmæssige udvikling fra kalifat til demokrati Minoriteternes status i Tyrkiet både historisk og aktuelt Tyrkiet og EU. Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og tabeller, der gør fremstillingen levende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

20 USA - historie, samfund, religion (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Thor Banke Hansen, Andreas Bonne Sindberg Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. 12 videoklip 90 illustrationer 3 lydfiler 195 ordforklaringer 12 opgaver 30 kildetekster ca. 235 sider ebog USA - historie, samfund, religion (områdestudium) - 1 år USA - historie, samfund, religion (områdestudium) - 4 år DKK DKK Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst. Udgivelsen tager fat i emner som: Hvordan formede europæerne USA, og hvordan har USA formet verden? Er den amerikanske drøm udfordret? Kan man sige, at USA er en supermagt, eller er landet blot en stormagt? Hvilken rolle spiller religion i samfundsdebatten og i de etiske diskussioner? Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsmæssigt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Afroamerikanerne Abort, homoseksualitet og moralske værdier Civilreligion Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder, videoklip, lydfiler og modeller, der gør fremstillingen levende og vedkommende. Velegnet til alle former for fagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

21 USA - historie, samfund, religon (områdestudium) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Thor Banke Hansen, Andreas Bonne Sindberg Få viden om og forståelse af USA - historisk, samfundsmæssigt og religiøst DKK Inkl. moms Udgivelsen tager fat i emner som: Hvordan formede europæerne USA, og hvordan har USA formet verden? Er den amerikanske drøm udfordret? Kan man sige, at USA er en supermagt, eller er landet blot en stormagt? Hvilken rolle spiller religion i samfundsdebatten og i de etiske diskussioner? Udgivelsen giver først tre særfaglige introduktioner til landet: Historisk Samfundsfagligt Religiøst. Herefter følger tre tværfaglige temakapitler, der fokuserer på: Afroamerikanerne Abort, homoseksualitet og moralske værdier Civilreligion Udgivelsen indeholder spændende billeder, kilder og modeller, der gør fremstillingen levende og vedkommende. Velegnet til alle former for tværfagligt samarbejde, der involverer historie, samfundsfag og religion, fx i kultur- og samfundsfaggruppen og AT.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018

Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 Kulturforståelse Culture at work - business, society and culture 1. udgave, 2018 ISBN 13 9788761691934 Forfatter(e) Kasper Asklund Belyser grænsefeltet mellem kultur, samfund og forretningsverdenen i en

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Kultur- og Samfundsfaggruppen

Kultur- og Samfundsfaggruppen Kultur- og Samfundsfaggruppen Billeder på integration 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761623218 Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Præsenterer nye og spændende metoder til studiet af integration

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

KS konference 17. marts 2011. Lene Jeppesen Fagkonsulent i historie

KS konference 17. marts 2011. Lene Jeppesen Fagkonsulent i historie KS konference 17. marts 2011 Lene Jeppesen Fagkonsulent i historie Disposition Faggruppens identitet Faglighed og fagligt samspil Lærerplansændringerne: Slankning af fællesfagligt indhold og kernestof

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007

Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007 Samtidshistorie Afrikas historie efter 1890 - med kilder om Kenya 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761610492 Forfatter(e) Hans Torben Gilkær Historisk rids over udviklingen siden slutningen af det 19. århundrede

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål Kulturfag B - 2018 1. Fagets rolle Fagets rolle er at give eleverne en forståelse for egen kultur såvel som andre kulturer gennem teorier, metoder, cases og ud fra praksis. Faget omfatter forskellige tilgange

Læs mere

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur.

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur. Lærervejledning 0 Overblik Livets Vand er en visuel undervisningsportal, der med afsæt i vandknaphed retter fokus mod nye vandteknologier og ideer i forbindelse med bæredygtig vandhåndtering. Det overordnede

Læs mere

Kultur- og samfundsfaggruppen toårigt hf, august 2017

Kultur- og samfundsfaggruppen toårigt hf, august 2017 Bilag 14 Kultur- og samfundsfaggruppen toårigt hf, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faggruppen består af fagene historie B, religion C og samfundsfag C. Faggruppen giver grundlæggende

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B)

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Hvilke fag og niveauer tilbydes på studieretningen? Det overordnede skema for 1.

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på.

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på. Matematik De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627131 Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2018-2019 Institution Kolding Hf og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Samfundsfag B-niveau Vibeke

Læs mere

Kernestoffet består af ni dele: Demokrati og beslutningerdet politiske system. Aktuelle politiske problemstillinger

Kernestoffet består af ni dele: Demokrati og beslutningerdet politiske system. Aktuelle politiske problemstillinger Samfundsfag avu SAMF D 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761658364 Forfatter(e) Helle Hauge Bülow, Thomas Maaetoft Lettilgængelig teoretisk gennemgang med eksempler og aktiverende opgaver. Bygger videre på avu

Læs mere

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema

Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Århus Akademi optagelse på hf 2009 Vejledning i udfyldelse af ansøgningsskema Indhold: 2: Forord 3: Samfundsfag B Psykologi C 4: Matematik B Fysik C 5: Musik B Mediefag C 6: Billedkunst B Design C 7: Spansk

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Fysik Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Studieplan HF. Holdnummer: 9reb2f10 (fjernundervisning) Religion C-B Lærer: Troels Lemming Petersen Fagets start og slut: 8. januar

Studieplan HF. Holdnummer: 9reb2f10 (fjernundervisning) Religion C-B Lærer: Troels Lemming Petersen Fagets start og slut: 8. januar Studieplan HF Holdnummer: 9reb2f10 (fjernundervisning) Religion C-B Lærer: Troels Lemming Petersen Fagets start og slut: 8. januar 2017 11. maj 2017 Uddannelsestid: 125 timer Faglige mål: Eleverne skal

Læs mere

Samfundsfag, niveau G

Samfundsfag, niveau G avu-bekendtgørelsen, august 2009 Samfundsfag G + D Samfundsfag, niveau G 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Samfundsfag handler om danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk

Læs mere

Forløb til Identitetsdannelse i det traditionelle, moderne og senmoderne samfund Hvorfor er du, som du er

Forløb til Identitetsdannelse i det traditionelle, moderne og senmoderne samfund Hvorfor er du, som du er Forløb til Identitetsdannelse i det traditionelle, moderne og senmoderne Hvorfor er du, som du er Forløbet er målrettet 1hf historie i KS-samarbejdet. Der er taget udgangspunkt i familiestruktur i forhold

Læs mere

Kernestoffet består af ni dele: Demokrati og beslutningerdet politiske system. Aktuelle politiske problemstillinger

Kernestoffet består af ni dele: Demokrati og beslutningerdet politiske system. Aktuelle politiske problemstillinger Samfundsfag avu SAMF D 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761658364 Forfatter(e) Helle Hauge Bülow, Thomas Maaetoft Lettilgængelig teoretisk gennemgang med eksempler og aktiverende opgaver. Bygger videre på avu

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

Fleksibel planlægning

Fleksibel planlægning Disposition 1. Strukturen over tre semestre tre muligheder 2. Hvad tænker vi i Tønder (når vi tænker)? 3. Hvilke? 4. Projekter undervejs 5. Progression og projekter 6. Professionsorientering 7. Eksamensformen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution College 360 Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Kulturforståelse C (valgfag)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2017 Institution Silkeborg Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Kulturforståelse

Læs mere

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen

historie samfund religion Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen BE T Sy Ast VE im R e S A/ IO S N Deniz Kitir Ole Bjørn Petersen Jens Steffensen Tyrkiet historie samfund religion Tyrkiet Historie, Samfund, Religion 2012 forfatterne og Systime A/S Kopiering og anden

Læs mere

Samfundsfag B htx, juni 2010

Samfundsfag B htx, juni 2010 Bilag 23 Samfundsfag B htx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Samfundsfag beskæftiger sig med danske og internationale samfundsforhold og samspillet mellem teknologisk udvikling og samfundsudvikling.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 Marie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar juni 2016 Institution Erhvervsskole / Kontor, handel og forretningsforståelse/erhvervsskolerne Aars

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 11 Institution Herningsholm Erhervsskole, HHX-Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College.

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College. Studieplan Stamoplysninger Periode August 15 Juni 16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College HHX Samfundsfag C Helle Strøm STU-SamfundsfagChh1315-E15-VØ Oversigt over

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj / Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Samtidshistorie B Carsten

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2018 Institution Hf og VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe - Netundervisning

Læs mere

Kultur- og samfundsfags eksamen.

Kultur- og samfundsfags eksamen. Kultur- og samfundsfags eksamen. Hvordan afslutter vi undervisningen i kultur- og samfundsfag? I 2. hf afsluttes undervisningen i kultur- og samfundsfag nogle uger før den øvrige undervisning. Du skal

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Vinter 2018 Institution Hf og VUC Fredericia Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe - Netundervisning

Læs mere

De fire kompetencer i oldtidskundskab

De fire kompetencer i oldtidskundskab De fire kompetencer i oldtidskundskab Digitale, innovative og globale kompetencer samt karrierekompetencer studieretningsprojektet Side 1 De fire kompetencer - Fra lov til læreplan - Fra læreplan til vejledning

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2015 Institution Thy-Mors HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFE Samfundsfag B Lars

Læs mere

Samfundsfag B stx, juni 2010

Samfundsfag B stx, juni 2010 Samfundsfag B stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om og forståelse

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 09-10 Institution Uddannelsescenter Holstebro, Handelsgymnaisum Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007

Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007 Religion Al Bukhari: Hadith-samling. Religionshistoriske hovedværker i uddrag 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621078 Forfatter(e) Esben Andreasen Bogen viser hvorledes muslimer gennem historien har søgt

Læs mere

Formalia KS på Svendborg Gymnasium og HF

Formalia KS på Svendborg Gymnasium og HF Formalia KS på Svendborg Gymnasium og HF Til mundtlig eksamen i KS skal kursisterne udarbejde et eksamensprojekt i form af en synopsis. En synopsis er et skriftligt oplæg, der bruges i forbindelse med

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 13-14 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF &VUC Vestegnen Hf 2. år Kulturfag (religionsfagligt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2013 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Kulturforståelse niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2018 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF e Samfundsfag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Grenaa tekniske skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Samfundsfag B Christina

Læs mere

Samfundsfag B - stx, juni 2008

Samfundsfag B - stx, juni 2008 Bilag 50 samfundsfag B Samfundsfag B - stx, juni 2008 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

Historie i fagligt samspil

Historie i fagligt samspil Historie i fagligt samspil Histories særlige forpligtelse Faget historie indgår i samtlige studieretninger og får derfor et særligt ansvar for at medvirke til at skabe helhed og sammenhæng i gymnasieforløbet.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 15/16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Haderslev Handelsskole hhx Samfundsfag C

Læs mere

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå,

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå, Samfundsfag B 1. Fagets rolle Samfundsfag omhandler grønlandske, danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om de dynamiske og komplekse kræfter der

Læs mere

Historie B - hf-enkeltfag, april 2011

Historie B - hf-enkeltfag, april 2011 Historie B - hf-enkeltfag, april 2011 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Historie beskæftiger sig med begivenheder, udviklingslinjer og sammenhænge fra oldtiden til i dag. Fagets kerne er menneskers

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Kemi Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Indhold. Del 1 Kulturteorier. Indledning... 11

Indhold. Del 1 Kulturteorier. Indledning... 11 Indhold Indledning... 11 Del 1 Kulturteorier 1. Kulturbegreber... 21 Ordet kultur har mange betydninger. Det kan både være en sektion i avisen og en beskrivelse af menneskers måder at leve. Hvordan kultur

Læs mere

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Retur til forside. Det demokratiske Danmark (1848-1901) fortsat fra 2.

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Retur til forside. Det demokratiske Danmark (1848-1901) fortsat fra 2. Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015 juni 2016 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Samtidshistorie-B Jørgen Klærke STU-SamhistBhh1213-F16-MAR Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin maj-juni 2017 Institution UCH Holstebro Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX studieår Kulturforståelse

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 Bilag 49 Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Virksomhedsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden og kundskaber om virksomhedens økonomiske forhold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014-2015 Institution HTX Vibenhus (Københavns Tekniske Gymnasium) Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

I 1HF er der aftalt to tværfaglige forløb med historie og samfundsfag. I 2HF vil der både være tværfaglige og enkeltfaglige forløb.

I 1HF er der aftalt to tværfaglige forløb med historie og samfundsfag. I 2HF vil der både være tværfaglige og enkeltfaglige forløb. STUDIEPLAN Religion Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 1. og 2. HF 2018-20 I 1HF er der aftalt to tværfaglige forløb med historie og samfundsfag. I 2HF vil der både være tværfaglige og enkeltfaglige forløb.

Læs mere

2013-2013: KULTUR- OG SAMFUNDSFAGGRUPPEN: STRUKTUR AF TOÅRIGT FORLØB

2013-2013: KULTUR- OG SAMFUNDSFAGGRUPPEN: STRUKTUR AF TOÅRIGT FORLØB 2013-2013: KULTUR- OG SAMFUNDSFAGGRUPPEN: STRUKTUR AF TOÅRIGT FORLØB Timefordeling: 1. semester: Historie 1,5 lektioner pr. uge 2. - 4 semester: Historie 1,5 lektion, religion 1 lektion og historie 1 lektion

Læs mere

Almen studieforberedelse

Almen studieforberedelse Almen studieforberedelse Antikkens hjerne. Antikkens tanker om sundhed og sygdom 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761670526 Forfatter(e) Lene Ipsen Belyser videnskabens konkrete opbygning af viden om menneskets

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2013-2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium - Vibenhus Htx

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin januar 2013 juni 2014 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HH Historie

Læs mere

Årsplan Samfundsfag 9

Årsplan Samfundsfag 9 Årsplan Samfundsfag 9 Årsplan Samfundsfag 9 Årsplanen for samfundsfag angiver de overordnede emner, som klassen skal arbejde med i løbet af 9. klasse. KOMPETENCEOMRÅDER FOR SAMFUNDSFAG > Politik > Økonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 - juni 2017 Institution Tønder Handelsskole og Det Blå Gymnasium Tønder, Martin Hammerichsvej

Læs mere

FIP-kursus samfundsfag hhx Sukkertoppen, Aarhus handelsgymnasium marts 2017 Workshop: Hvordan kan det særlige ved hhxlæreplanen.

FIP-kursus samfundsfag hhx Sukkertoppen, Aarhus handelsgymnasium marts 2017 Workshop: Hvordan kan det særlige ved hhxlæreplanen. FIP-kursus samfundsfag hhx Sukkertoppen, Aarhus handelsgymnasium 15. 16. marts 2017 Workshop: Hvordan kan det særlige ved hhxlæreplanen udfoldes? 1 Jan Thykær Baggrund - Jan Thykær Statskundskab AU 1991

Læs mere

Historie B - hf-enkeltfag, april 2011

Historie B - hf-enkeltfag, april 2011 Fra Bekendtgørelse om hf-uddannelsen tilrettelagt som enkeltfagsundervisning for voksne (hf-enkeltfagsbekendtgørelsen) Bilag 11 Historie B - hf-enkeltfag, april 2011 1. Identitet og formål 1.1. Identitet

Læs mere

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige

Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014. Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige [Bilag 2] Forsøgslæreplan for studieområdet htx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Studieområdet er et fagligt samarbejde med udgangspunkt i de teknologiske og naturvidenskabelige fagområder

Læs mere

Nakskov Gymnasium og HF Orientering om KS-eksamen 2018/19

Nakskov Gymnasium og HF Orientering om KS-eksamen 2018/19 Nakskov Gymnasium og HF Orientering om KS-eksamen 2018/19 Mandag den 26. november, kl.11.50 12.30, i auditoriet: Skolen informerer 2hf om KS-eksamen, og eleverne får udleveret denne skrivelse. KS-eksamen

Læs mere

Faglig udvikling i praksis

Faglig udvikling i praksis Faglig udvikling i praksis Læreplaner for filosofi i høring forår 2017 Indsæt note og kildehenvisning via Sidehoved og sidefod Side 1 Program & praktisk 10.00-10.45: Gennemgang af læreplansændringerne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Campus Vejle Handelsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samtidshistorie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin januar 2014 juni 2015 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HH Historie

Læs mere

KULTUR- OG SAMFUNDSFAGGRUPPEN

KULTUR- OG SAMFUNDSFAGGRUPPEN KULTUR- OG SAMFUNDSFAGGRUPPEN Indholdsfortegnelse KS efter reformen... 2 Modultal, timefordeling og omfang af fagligt stof... 3 1. semester... 4 Første enkeltfaglige forløb for historie... 4 2. semester...

Læs mere

Studieplan for Hf-faget Samfundsfag B

Studieplan for Hf-faget Samfundsfag B Studieplan for Hf-faget Samfundsfag B 2018-2020 02.05. 2018/SJ Kalender 10. kl* 2017-18 Emne og omfang Politiske Partier i Danmark og politiske ideologier Pensum 1) Kommunalpolitik: politiske partier og

Læs mere

ISBN Forfatter(e) Martin Marcussen, Georg Sørensen, Lasse Ørum Wikman, Thomas Malthe Christensen Forlag: Systime

ISBN Forfatter(e) Martin Marcussen, Georg Sørensen, Lasse Ørum Wikman, Thomas Malthe Christensen Forlag: Systime Samfundsfag Globalisering - samfundsvidenskabelige perspektiver (Læreplan 2010) 1. udgave, 2009 ISBN 13 9788761623768 Forfatter(e) Martin Marcussen, Georg Sørensen, Lasse Ørum Wikman, Thomas Malthe Christensen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin maj-juni, skoleår, 2016/17 Institution Svendborg Erhvervsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2013-2015 Institution Københavns Tekniske Gymnasium - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx

Læs mere

Vedrørende Kulturforståelse på de gymnasiale ungdomsuddannelser

Vedrørende Kulturforståelse på de gymnasiale ungdomsuddannelser Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 190 Offentligt Foretræde den 26. april 2016 Iben Jensen og Michael Bang Sørensen. Vedrørende Kulturforståelse Vedrørende Kulturforståelse på de

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2017 Institution VUC Holstebro-Lemvig-Struer Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HFe Samfundsfag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2014 Institution VUC Esbjerg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hfe - Netundervisning Samfundsfag

Læs mere