Postere indsendes i pdf til Ole Mygind: Senest d. 15. september Ret til ændringer forbeholdes

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Postere indsendes i pdf til Ole Mygind: Senest d. 15. september Ret til ændringer forbeholdes"

Transkript

1 Åbent VEGA seminar Mere Liv i Gamles Hverdag Tirsdag den 3. oktober 2017 i Herning Social- og sundhedsskolen i Herning, Gullestrupvej 10, 7400 Herning Program og tilmelding; VEGA er et videnskabende netværk om gamle voksnes hverdagsliv. Netværket består af mennesker, der skaber viden om ældres hverdag det levede liv i alderdommen. Netværket arbejder inden for en fælles teoretisk og metodisk ramme og er tilknyttet Dansk Gerontologisk Selskab. VEGA fremmer praksisrelevant gerontologisk viden ved at styrke videnskabende aktiviteter tæt på praksis. Det årlige VEGA seminar er den platform, hvor vi præsenterer de temaer, medlemmerne i netværket arbejder med. Seminaret henvender sig til alle, der beskæftiger sig med Mere Liv I Gamles Hverdag og ønsker opdateret praksisviden om dette. Det kan være medarbejdere, ledere og beslutningstagere fra kommuner og regioner, undervisere samt ledere og medarbejdere i faglige organisationer og brugerorganisationer, der beskæftiger sig med at skabe Mere Liv I Gamles Hverdag. Posterkonkurrence I forbindelse med Seminaret indkalder VEGA Netværket postere, der på informativ, illustrativ og inspirerende måde fortæller om indsatser, som skaber mere liv i gamles hverdag. Posterkonkurrencen skal bidrage til at sprede den mangfoldighed af gode ideer, som blev præsenteret på VEGA Netværkets temamøder om stjernestunder i første halvdel af Vi håber på rigtig mange bidrag! Vi anbefaler, at I designer jeres poster i PowerPoint i A3 på højkant, og at billeder har en så høj opløsning, at posteren senere kan forstørres. Til seminaret d. 3. oktober sørger vi for, at jeres poster trykkes i A3 og udstilles. Udvalgte postere indgår herefter i VEGA netværkets workshop på Dansk Gerontologisk Selskabs konference d november 2017, hvor temaet for workshoppen er Stjernestunder i alderdommen. Her trykkes posterne i A1, og samtidig udgives udvalgte postere i et inspirationskatalog. Den bedste poster præmieres. Postere indsendes i pdf til Ole Mygind: ole.mygind@stab.rm.dk Senest d. 15. september 2017.

2 Program Registrering - Kaffe/the og brød Plenum Velkommen kulturelt indslag v/ Anne Mette Vind, uddannelsesleder Social- og sundhedsskolen i Herning og Aktivcentret Hvad er VEGA v/ Ole Mygind, projektchef, MarselisborgCentret Læring i Netværk v/ Birgitte Højlund, projektleder Sundhed og Omsorg, Syddjurs Kommune At lære gennem netværk er et bærende princip i Vega. Oplægget vil tage udgangspunkt i Knud Ramians definition af et "videnskabende netværk". Gennem en lang række aktuelle eksempler illustreres hvordan der kan etableres lærende netværk, og hvordan netværkslæring kan øge arbejdsglæden og medejerskabet til udviklingsprocesser blandt medarbejdere Livshistorier i hverdagen v/liv Høybye Jeppesen, Fotojournalist/Livshistorie - "Mere Liv på Plejehjemmene" Udgangspunktet for oplægget er en undersøgelse med fokus på hvordan aarhusianske plejehjem arbejder med livshistorier i det daglige. Jeg vil fortælle om nogle gode eksempler og lægge op til workshop, hvor vi sammen kan ideudvikle på hvordan plejehjemmene (det daglige personale) inspirerer hinanden og også indsamle flere gode praksiseksempler Pause Signaturplakat v/anne Mette Vind uddannelsesleder Social- og sundhedsskolen i Herning Social & Sundhedsskolen Herning gennemfører i 2017 et erhvervsskoleprojekt med social- og sundhedsassistentelever, hvor formålet bliver at bevidstgøre såvel elever som kommunale praktisksteder om sammenhængen mellem skole- og praktikophold. Gennem elevens egen personliggjorte Signaturplakat, der ophænges synligt på praktiskstedet, skabes et kommunikationsredskab for eleven, når denne møder kolleger på praktiskstederne. Plakaten bliver også et redskab for bedre transfer mellem skole- og praktikperioder. Desuden bliver der med Signaturplakaten sat fokus på formålet med den nye social- og sundhedsassistentuddannelse samt Social & Sundhedsskolens signatur om Hverdagsliv Døgnrytmelys er godt på hospitaler forlyder det. Virker det så også i plejeboliger?? v/birgitte Halle, Center for frihedsteknologi i Aarhus Hvordan ved vi om det virker? Hvad synes borgeren, der lider af svær demens? Hvordan finder vi ud af om investeringen står mål med gevinsterne? Hvad ligger til grund for anbefalinger om døgnrytmelys skal / skal ikke udrulles i alle plejehjem i Aarhus kommune? Kan vi komme tættere på end: Jeg synes det er godt Center for Frihedsteknologi, Aarhus kommunes Sundhed og Omsorg, forsøger at komme med svar på spørgsmålene. Kom og hør hvordan de har grebet det an Stjernestunder v/thomas Eggersen, Aktivitetskoordinator, Kastaniehaven, Give Frokost og posterudstilling Hvordan arbejdes der i hverdagen på Kastaniehaven med stjernestunder og værdighedssnakke med hver enkelt borger og hvordan kobles dette med de ugentlige tværfaglige rehabiliteringsmøder og ugefokusmetoden? Hvordan skaber vi sammen med beboerne rammerne for en potentiel stjernestund?

3 Workshops med formiddagens temaer - 1. runde Fælles for eftermiddagens to runder med workshops er at nogle af dem vil være en fortsættelse og uddybning af formiddagens plenumoplæg. Andre af eftermiddagens workshops er ikke introduceret i plenum. I alle workshops vil der være mulighed for at være i dialog med oplægsholderne og de andre deltagere og derved udvide perspektiverne og komme i dybden med de temaer der er præsenteret. Målet med eftermiddagens workshop at dele viden og erfaringer. 1. Læring i netværk v/birgitte Højlund, projektleder Sundhed og Omsorg, Syddjurs Kommune og Emma Winther, Kastaniehaven, Give 2. Livshistorier i hverdagen v/liv Høybye Jeppesen, Fotojournalist/Livshistorie - "Mere Liv på Plejehjemmene" 3. Signaturplakat v/underviser, social- og sundhedsassistentelev samt praktikvejleder. I workshop vil underviser, social- og sundhedsassistentelev samt praktikvejleder fortælle om deres oplevelser og erfaringer med Signaturplakaten. Lykkedes den som et kommunikationsredskab for eleven over for kolleger? Blev det tydeliger for eleven, hvor og hvornår der skete en læring? Blev den ændrede social- og sundhedsassistentuddannelse tydelig for praktikstederne og lykkedes det at få bragt Hverdagslivsperspektivet mere ind i elevens og praktikstedets bevidsthed? 4. Døgnrytmelys er godt på hospitaler forlyder det. Virker det så også i plejeboliger?? v/birgitte Halle, Center for frihedsteknologi i Aarhus 5. Stjernestunder v/thomas Eggersen, Aktivitetskoordinator, Kastaniehaven Give 6. Lev Livet v/karen Pilegaard, DEFACTUM Beskrivelse kommer senere 7. Forbedringsarbejde og udeliv den glemte have. v/ Birte Tamberg, kvalitetsudvikler, fysioterapeut, Master i Gerontologi, Helen G. Hermansen, forstander plejehjemmet i Skæring, Aarhus Kommune og oplevelsesmedarbejder i område Nord, Louise Rønne Bengtson Kaffe pause På Skæring Plejehjem arbejdes der med metoder til forbedring af udeliv via forbedringsmodel, de små skridts metode, driverdiagram mv. Hvordan sikrer vi at alle beboere for tilgodeset deres udeliv? Hvordan lærer vi deres ønsker og vaner for udeliv at kende? Hvordan inddrager vi beboere, familie og netværk, naboer og frivillige? Hvordan genskaber vi udelivet i den glemte have?

4 Workshops med formiddagens temaer - 2. runde Fælles for eftermiddagens to runder med workshops er at nogle af dem vil være en fortsættelse og uddybning af formiddagens plenumoplæg. Andre af eftermiddagens workshops er ikke introduceret i plenum. I alle workshops vil der være mulighed for at være i dialog med oplægsholderne og de andre deltagere og derved udvide perspektiverne og komme i dybden med de temaer der er præsenteret. Målet med eftermiddagens workshop at dele viden og erfaringer. 8. Læring i netværk v/ Birgitte Højlund, projektleder Sundhed og Omsorg, Syddjurs Kommune og Emma Winther, Kastaniehaven Give 9. Livshistorier i hverdagen v/liv Høybye Jeppesen, Fotojournalist/Livshistorie - "Mere Liv på Plejehjemmene" 10. Signaturplakat v/ underviser, social- og sundhedsassistentelev samt praktikvejleder I workshop vil underviser, social- og sundhedsassistentelev samt praktikvejleder fortælle om deres oplevelser og erfaringer med Signaturplakaten. Lykkedes den som et kommunikationsredskab for eleven over for kolleger? Blev det tydeliger for eleven, hvor og hvornår der skete en læring? Blev den ændrede social- og sundhedsassistentuddannelse tydelig for praktikstederne og lykkedes det at få bragt Hverdagslivsperspektivet mere ind i elevens og praktikstedets bevidsthed? 11. Døgnrytmelys er godt på hospitaler forlyder det. Virker det så også i plejeboliger?? v/birgitte Halle, Center for frihedsteknologi i Aarhus 12. Stjernestunder v/thomas Eggersen, Aktivitetskoordinator, Kastaniehaven Give 13. Lev Livet v/karen Pilegaard, DEFACTUM Beskrivelse kommer senere 14. Forbedringsarbejde og udeliv den glemte have. v/birte Tamberg, kvalitetsudvikler, fysioterapeut, Master i Gerontologi, Helen G. Hermansen, forstander plejehjemmet i Skæring, Aarhus Kommune og oplevelsesmedarbejder i område Nord, Louise Rønne Bengtson. På Skæring Plejehjem arbejdes der med metoder til forbedring af udeliv via forbedringsmodel, de små skridts metode, driverdiagram mv. Hvordan sikrer vi, at alle beboere får tilgodeset deres udeliv? Hvordan lærer vi deres ønsker og vaner for udeliv at kende? Hvordan inddrager vi beboere, familie og netværk, naboer og frivillige? Hvordan genskaber vi udelivet i den glemte have? Afrunding, afslutning og fremtiden Uddeling af posterpris, At skabe gode dage Kulturelt indslag Tak for i dag v/ Anne Mette Vind, uddannelsesleder Social- og sundhedsskolen i Herning

5 VEGA hverdagsliv for GAmle Formålet er at gennemføre praksisforskning og andre videnskabende projekter, der kan bidrage til at synliggøre det levede liv i alderdommen i hverdagsperspektiv samt formidle og udvikle arbejderformer, der anvender dette perspektiv i praksis. I 2017 er de centrale Nøgleord for seminaret Hverdagsliv Praksis læring Døgnrytmelys Stjernestunder Posterkonkurrence Hvordan lære om hverdagslivet Livsvigtige opgaver At skabe gode dage Signaturplakat Forbedringsarbejde Livshistorier Tid og sted Tirsdag den 3. oktober 2017 kl Social- og sundhedsskolen i Herning, Gullestrupvej 10, 7400 Herning Pris Pris for deltagelse 750 kr. inkl. forplejning. Yderligere information Spørgsmål vedr. seminaret kan rettes til: Daglig koordinator Ole Mygind, MarselisborgCentret, , Ole.mygind@stab.rm.dk Tilmeldingsfrist Tilmeldingsfristen til seminaret er fredag den 15. september. Tilmelding her Arrangører VEGA Netværket og Dansk Gerontologisk Selskab Medlemmer af VEGA: Social & SundhedsSkolen, Herning Ældrecenter Kastaniehaven, Give Demenscenter Viborg University College, Nordjylland Fysio-Ergoterapeutuddannelsen, Metropol MarselisborgCentret, Aarhus DEFACTUM Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune Oplevelsesmedarbejderne i Aarhus

6 Hvad kan man få ud af at deltage i VEGA-netværket? Når VEGA har overlevet i så mange år, er det naturligvis fordi, deltagerne har fået noget ud af det. Der er deltagere som har haft brug for at kunne svare på spørgsmålet: Hvad får man ud af at deltage i VEGA? Nedenfor er nogle af svarene. Netværkets resultater: Faglig og teoretisk udvikling Bidrage til en praksisorienteret kobling mellem praksis og gerontologi Løbende udvikling af viden, tanker, begreber om hverdagsliv til brug for teori og praksis. Tilbyder landsdækkende kanaler for formidling af egne hverdagslivsprojekter. En synergieffekt, der medfører at de enkelte projekter bidrager til et større perspektiv og en større vidensakkumulering, end hvis de stod alene Netværksfordele Adgang til et tæt levende og inspirerende forum af mennesker og arbejdspladser, der har særlig interesse i og erfaringer med at arbejde i et hverdagslivsperspektiv. Netværket udvikler regelmæssigt tværgående FoU- programmer med tilhørende projekter, som man kan indgå i. Netværket søger fælles finansiering på udvalgte projekter. Deltagelse i konferencer, møder mv. som en del af netværk giver deltagerne anerkendelse og udvidede muligheder for netværksdannelser. Vi udvider hinandens netværk. Bidrag til egen praksis Deltagelse i netværket hjælper deltagerne til at fokusere på hverdagsliv i deres egen hverdag Konkret støtte til arbejdet med udvikling af egne ideer og projekter inden for VEGA s perspektiv. VEGA deltagere har en særlig frihed til at bygge på de andres resultater i eget arbejde. Muligheder for at trække på andre VEGA-medlemmer og netværksledelsen ind i lokale aktiviteter til specialpriser. VEGA s mere end 20 årige historie har givet VEGA en Good-will som et lille, men pålideligt, originalt, produktivt praksisorienteret miljø mellem praksis og Gerontologi. Denne Good-will kan netværkets deltagere trække på gennem omtale, publicering og finansiering af egne projekter. Vi tror på, det hjælper. Men... det man får ud af netværket, afhænger af, hvad man lægger ind i det.

Postere indsendes i pdf til Ole Mygind: Senest d. 15. september Ret til ændringer forbeholdes

Postere indsendes i pdf til Ole Mygind: Senest d. 15. september Ret til ændringer forbeholdes , Åbent VEGA seminar Mere Liv i Gamles Hverdag Tirsdag den 3. oktober 2017 i Herning Social- og sundhedsskolen i Herning, Gullestrupvej 10, 7400 Herning Program og tilmelding; www.marselisborgcentret.dk/det-sker

Læs mere

X 31. maj. VEGA mener der er noget nyt på vej.

X 31. maj. VEGA mener der er noget nyt på vej. Åbent VEGA semiinar Mere Liiv ii Gamlles Hverdag (Billede fra VEGAs posterkonkurrence 2017) Hvor: Kastaniehaven, Sdr. Ringvej 6, 7323 Give Hvornår: torsdag den 31. maj kl. 9.00 15.00 Pris: 700,- Program

Læs mere

VEGA er et videnskabende netværk, etableret i 1996.

VEGA er et videnskabende netværk, etableret i 1996. HVErdagsliv for GAmle VEGA Netværket VEGA er et videnskabende netværk, etableret i 1996. Formålet er at gennemføre videnskabende projekter, der kan bidrage til at synliggøre det levede liv i alderdommen

Læs mere

GT/Signaturplakat

GT/Signaturplakat Signaturplakat Social- og sundhedsassistentelever fra ass1702 - i kommunal praktik Signaturplakat Signaturplakat, der viser sammenhæng mellem skoleophold og kommunalpraktik Forsøgs- og Udviklingsprogram:

Læs mere

f o k u s o r g a n i s e r i n g m e t o d e r - K o n k r e t e e r f a r i n g e r r e d e s i g n a f v e l f æ r d s y d e l s e r

f o k u s o r g a n i s e r i n g m e t o d e r - K o n k r e t e e r f a r i n g e r r e d e s i g n a f v e l f æ r d s y d e l s e r VEGA-ne D A N S K G E R O N T O L O G I S K S E L S K A B S Å R S M Ø D E L Ø R D A G D E N 9 A P R I L 2 0 1 1 I N G E R - L I S E D Y R H O L M B I R G I T T E H Ø J L U N D M A R I A N N E E L B R Ø

Læs mere

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING?

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? Forskningsklinikken for sammenhængende rehabiliteringsforløb inviterer til eftermiddagsseminarer... KOMMENDE ARRANGEMENTER Torsdag 7. februar 2019

Læs mere

f o k u s o r g a n i s e r i n g m e t o d e r - K o n k r e t e e r f a r i n g e r r e d e s i g n a f v e l f æ r d s y d e l s e r

f o k u s o r g a n i s e r i n g m e t o d e r - K o n k r e t e e r f a r i n g e r r e d e s i g n a f v e l f æ r d s y d e l s e r VEGA-ne D A N S K G E R O N T O L O G I S K S E L S K A B S Å R S M Ø D E L Ø R D A G D E N 9 A P R I L 2 0 1 1 I N G E R - L I S E D Y R H O L M B I R G I T T E H Ø J L U N D M A R I A N N E E L B R Ø

Læs mere

Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu

Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu Baggrund: Simulationsbaseret læring (SBL) har i årevis været anvendt som undervisningsmetode

Læs mere

Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision.

Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision. Coaching Den coachende samtale er én blandt flere former for samtale, hvor de øvrige bl.a. er: instruktion, rådgivning, vejledning og supervision. Forskelligheden mellem disse former for samtale drejer

Læs mere

Udvikling af det gode måltid i praksis via medarbejderdreven innovation Underviserkonference Nyborg Strand 17.8.2011

Udvikling af det gode måltid i praksis via medarbejderdreven innovation Underviserkonference Nyborg Strand 17.8.2011 Udvikling af det gode måltid i praksis via medarbejderdreven innovation Underviserkonference Nyborg Strand 17.8.2011 Birgitte Højlund ergoterapeut master i Adult Education og HR development b.hoejlund@live.dk

Læs mere

PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING

PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING 20 17 PROGRAM LIVSKVALITET HELE LIVET - SYGEPLEJE MOD LIVETS AFSLUTNING FAGLIGT SELSKAB FOR GERIATRISKE SYGEPLEJERSKER FAGLIGT SELSKAB FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE Ankomst og indtjekning Kl. 9.00-9.30

Læs mere

Storbymøde. for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland

Storbymøde. for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse. Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland og Kreds Midtjylland Storbymøde for sygeplejersker med mastereller kandidatuddannelse 28. maj 2019 BDO, Lounge, Tingvej 1, 2. sal, 8800 Viborg Storbymøde Velkommen

Læs mere

Livsstil, fælles energi og mestring

Livsstil, fælles energi og mestring Livsstil, fælles energi og mestring 24. november 2015 Region Midtjylland Regionspsykiatrien Vest Livsstil, fælles energi og mestring Konference for medarbejdere og borgere i psykiatrien Der er ulighed

Læs mere

Mere liv i gamles hverdag.

Mere liv i gamles hverdag. Mere liv i gamles hverdag. Følgegruppemøde i MerLivsprojekterne Torsdag den 27.august 2009 kl. 12.00 15.00 Center for Kvalitetsudvikling, Olof Palmes allé 15, 8200 Århus N, tlf. 8728 4930 1200-1230 Frokost

Læs mere

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING?

VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? VIL DU HAVE FORSKELLIGE PERSPEKTIVER PÅ REHABILITERING? Forskningsklinikken for sammenhængende rehabiliteringsforløb inviterer til eftermiddagsseminarer... KOMMENDE ARRANGEMENTER AFHOLDT Torsdag 7. februar

Læs mere

Mere liv i hverdagen. Knud Ramian, Center for Kvalitetsudvikkling, Region Midtjylland www.knudramian.pbwiki.com/veganet

Mere liv i hverdagen. Knud Ramian, Center for Kvalitetsudvikkling, Region Midtjylland www.knudramian.pbwiki.com/veganet Mere liv i hverdagen Knud Ramian, Center for Kvalitetsudvikkling, Region Midtjylland www.knudramian.pbwiki.com/veganet Indhold Fra det ene øjeblik til det andet Tiden går i mønster Hvem interesserer sig

Læs mere

VEGA Seminar 27.4.2010. Birgitte Højlund og Thuy Dung Le Social & SundhedsSkolen, Herning

VEGA Seminar 27.4.2010. Birgitte Højlund og Thuy Dung Le Social & SundhedsSkolen, Herning Mere liv i køkkenet VEGA Seminar 27.4.2010 Birgitte Højlund og Thuy Dung Le Social & SundhedsSkolen, Herning HVAD VIL VI? Målet er at bidrage til at bevare den decentrale madlavning i leve- og bomiljøerne

Læs mere

Tæt kobling mellem skole og praktik Inspiration til skolernes arbejde

Tæt kobling mellem skole og praktik Inspiration til skolernes arbejde Tæt kobling mellem skole og praktik Inspiration til skolernes arbejde Indhold FoU-program om betydning af tæt kobling mellem skole og praktik 3 Dialog med praktiksteder 5 Redskaber til dialog 7 Opgaver

Læs mere

Hvordan skaber vi sammen fremtidens velfærd til syge og svækkede ældre?

Hvordan skaber vi sammen fremtidens velfærd til syge og svækkede ældre? Hvordan skaber vi sammen fremtidens velfærd til syge og svækkede ældre? NATIONAL KONFERENCE OM ALDRING OG SAMFUND 2015 2-3 november Comwell, Middelfart Program 2. november 09.00 09.30 Registrering 09.30

Læs mere

Kickoff praktik 3 - dag 2

Kickoff praktik 3 - dag 2 - dag 2 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Program 8.30 9.00 Velkommen og formål med dagene 9.00

Læs mere

MERE LIV I GAMLES HVERDAG? Praksis er en guldgrube af viden. Knud Ramian VEGA-netværket Dansk Gerontologisk Institut

MERE LIV I GAMLES HVERDAG? Praksis er en guldgrube af viden. Knud Ramian VEGA-netværket Dansk Gerontologisk Institut MERE LIV I GAMLES HVERDAG? Praksis er en guldgrube af viden Knud Ramian VEGA-netværket Dansk Gerontologisk Institut INDHOLD To forsøg i projektet Projekterne i stikord VEGA-Vejen: Udvikling af kvaliteter

Læs mere

Velkommen til opstartsseminar. Horsens, 30. og 31. august 2017

Velkommen til opstartsseminar. Horsens, 30. og 31. august 2017 Velkommen til opstartsseminar Horsens, 30. og 31. august 2017 Hvem er vi? Anne Weber Chefkonsulent Projektleder i Sikkert Seniorliv Vibeke Rischel Sundhedsfaglig Chef Bodil Andersen Konsulent Eva Waldorff

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til

[Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til [Fang læserens opmærksomhed med et citat fra dokumentet, eller brug denne plads til at fremhæve nogle nøglepunkter. Du kan trække dette tekstfelt til andre steder på siden.] FTR-seminar 03. og 04. september

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer i selskabet som interesserer sig for dokumentation og forskning

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Projektarbejdsformen og skabende processer som udgangspunkt for inkluderende fællesskaber i dagtilbud Udviklingsprojekt i Aalborg Kommune 2012 Indledning Hvorfor

Læs mere

Frivillige på bibliotekerne

Frivillige på bibliotekerne Frivillige på bibliotekerne - 3. møde Gentofte Hovedbibliotek, d. 10. nov. 2011 Program formiddag: 08.45-09.00: Kaffe og rundstykker 09.00-10.00: Velkomst, opsamling på hjemmeopgave og arbejde i netværksgrupperne

Læs mere

ICS og DUBU superbrugerseminar 2015. Den 17. november på Aalborg Kongres & Kultur Center

ICS og DUBU superbrugerseminar 2015. Den 17. november på Aalborg Kongres & Kultur Center ICS og DUBU superbrugerseminar 2015 Den 17. november på Aalborg Kongres & Kultur Center PROGRAM FOR DAGEN 8.30-9.00 Tjek ind kaffe og rundstykker 9.00-9.40 Velkomst ved Socialstyrelsen og KOMBIT 9.40-10.10

Læs mere

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde?

Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? Hvorfor interprofessionel læring og samarbejde? I dag er det ikke nok at være en faglig dygtig sundhedsprofessionel. Den sundhedsprofessionelle skal kunne indgå i et tværprofessionelt - og tværsektorielt

Læs mere

Aldring og tværfaglighed. Program

Aldring og tværfaglighed. Program NATIONAL KONFERENCE OM ALDRING OG SAMFUND MANDAG DEN 7. OG TIRSDAG DEN 8. NOVEMBER 2016 I MIDDELFART Aldring og tværfaglighed Program Temaet understreger, at vi i den gerontologiske praksis og forskning

Læs mere

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010

Randers Kommune. Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Randers Kommune Kan du høre mig! Ledelseskonference 2. november 2010 Fra åbenmundede bureaukrater til primadonnaer. Årets lederkonference har temaet Kommunikation og ledelse. Temaet er valgt, fordi vi

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

invitation til Palliationskurset 2015.

invitation til Palliationskurset 2015. Thisted den 20. maj 2015 invitation til Palliationskurset 2015. Kære samarbejdspartner Det Palliative Team i Thisted fremsender hermed invitation med program og tilmeldingsblanket for Palliationskurset

Læs mere

SUNDHEDS- ASSISTENTELEVER.

SUNDHEDS- ASSISTENTELEVER. SIGNATURPLAKAT FOR SOCIAL- OG RESUME Beskrivelse af projekt omhandlende kobling i overgang mellem skole- og praktikperiode på social- og sundhedsassistentuddannelsen. Januar 2017. Grethe Thing Social &

Læs mere

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER

FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER KURSER & KONFERENCER FOLKESKOLE REFORMEN - ET ØGET FOKUS PÅ LÆRING KONFERENCE ODENSE CONGRESS CENTER 23.10.2014 KURSER & KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK FOLKESKOLEREFORMEN Med folkeskolereformen udfordres folkeskolen

Læs mere

Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019

Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019 Gør tanke til handling VIA University College PRAKTIK START EFTERÅR 2019 1 VELKOMMEN Klikforatredigerei master 4 5 Gad vide, hvordan man gør ting på mit praktiksted? Gad vide, hvordan min praktikvejleder

Læs mere

Fagligt Træf 2007. Nyborg Strand 13.-14. september 2007

Fagligt Træf 2007. Nyborg Strand 13.-14. september 2007 Fagligt Træf 1 TEMA Fagligt Tekst indsættes Træf Invitation til Fagligt Træf 2007 Nyborg Strand 13.-14. september 2007 Faglig inspiration til forflytningsvejledere, forflytningsansvarlige og undervisere

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Udsigten, Søparken udført den 27. oktober 2015 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Udsigten, Søparken udført den 27. oktober 2015 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Udsigten, Søparken udført den 27. oktober 2015 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen

Læs mere

Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu

Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu Netværksmøde 2015: Fra godt at vide til godt at udføre - Simulation som pædagogisk metode i undervisningen på SoSu Baggrund: Simulationsbaseret læring (SBL) har i årevis været anvendt som undervisningsmetode

Læs mere

SAMTALECAFÉER VEJE TIL DET LANGE LIV

SAMTALECAFÉER VEJE TIL DET LANGE LIV SAMTALECAFÉER VEJE TIL DET LANGE LIV Samtalecaféerne tilrettelægges af FUAM Foreningen til Udvikling af Alderdommens Muligheder Vi skal til at leve lange liv Mange af os kan forberede os på en alder mellem

Læs mere

Projektbeskrivelse Projekt en værdig død et samskabelses- og modeludviklingsprojekt mellem en uddannelsesinstitution, et hospice og en kommune

Projektbeskrivelse Projekt en værdig død et samskabelses- og modeludviklingsprojekt mellem en uddannelsesinstitution, et hospice og en kommune Projekt en værdig død et samskabelses- og modeludviklingsprojekt mellem en uddannelsesinstitution, et hospice og en kommune //2019 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.... 3 2. Formål, anvendelsessigte og

Læs mere

Bevægelsesvejleder- WORKSHOP

Bevægelsesvejleder- WORKSHOP Bevægelsesvejleder- WORKSHOP 12. december 2019 Sinatur Hotel Storebælt Østerøvej 121, 5800 Nyborg MASTERCLASS#2 Dansk Skoleidræt inviterer i regi af Sæt Skolen i Bevægelse til workshopdag for bevægelsesvejledere

Læs mere

Inspirationskatalog. Introduktion

Inspirationskatalog. Introduktion Inspirationskatalog Introduktion Inspirations kataloget er udarbejdet på baggrund af de statsfinansierede praksisnære innovationsprojekter. Rammen for de praksisnære innovationsprojekter er sat op omkring,

Læs mere

Caspershus. Strategiplan Bestyrelse og ledelse præsenterer de overordnede fokuspunkter, samt de strategiske mål i tilknytning hertil.

Caspershus. Strategiplan Bestyrelse og ledelse præsenterer de overordnede fokuspunkter, samt de strategiske mål i tilknytning hertil. Caspershus Strategiplan 2015-2018 Bestyrelse og ledelse præsenterer de overordnede fokuspunkter, samt de strategiske mål i tilknytning hertil. Fokuspunkter Uddannelse og udvikling. Vi tror, at vi i nogle

Læs mere

Hverdagsliv og livskvalitet En kort introduktion til VEGA-netværkets opfattelse af hverdagen og dens betydning

Hverdagsliv og livskvalitet En kort introduktion til VEGA-netværkets opfattelse af hverdagen og dens betydning Hverdagsliv og livskvalitet En kort introduktion til VEGA-netværkets opfattelse af hverdagen og dens betydning For at komme tæt på en forståelse af hverdagens livskvalitet hos mennesker har VEGA udviklet

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning 2019 En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer af Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, som interesserer

Læs mere

Hvorfor nu al den snak om innova1on?

Hvorfor nu al den snak om innova1on? PÆDAGOGISK DAG SOCIAL & SUNDHEDSSKOLEN 21. april 2010 Hvorfor nu al den snak om innova1on? "Enhver idiot, der nogensinde har taget et brusebad, har også fået en idé". Innova1on handler om hvordan man får

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme

Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Deltag på et inspirerende seminar Meditation et effektivt værktøj i hverdagen - vejen til ro, fordybelse, udvikling og professionalisme Teknologisk Institut Taastrup 20. april 2009 Teknologisk Institut

Læs mere

Sammen om fremtidens velfærdskompetencer

Sammen om fremtidens velfærdskompetencer Sammen om fremtidens velfærdskompetencer En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler kompetencerne hos fremtidens velfærdsmedarbejdere på tværs af fag og sektorer ONSDAG DEN 22. MARTS 2017 KL. 9.30 15.30 PÅ

Læs mere

Anerkendende arbejde i skoler

Anerkendende arbejde i skoler Anerkendende arbejde i skoler E lspeth McAdam Pete r Lang Anerkendende arbejde i skoler At skabe fælles trivsel På dansk ved René Kristensen Anerkendende arbejde i skoler At skabe fælles trivsel Af Elspeth

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning 2020 En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer af Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, som interesserer

Læs mere

Koncern HR Center for Kompetenceudvikling

Koncern HR Center for Kompetenceudvikling Koncern HR Center for Kompetenceudvikling Baggrund for anbefalinger i programmet Dato den 14. november 2019 Professor Niels Buus er bosat i Australien og har mulighed for at komme til Danmark og deltage

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Center for Høretab Rådgivning og Uddannelse. Kurser 2016 \J1) Region Syddanmark

Center for Høretab Rådgivning og Uddannelse. Kurser 2016 \J1) Region Syddanmark Center for Høretab Rådgivning og Uddannelse Kurser 2016 \J1) Region Syddanmark 1 2 Rådgivning og Uddannelses Afdelingen på Center for Høretab 1. juli 2014 blev specialrådgivningen og udredningen af børn

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Daghjem udført den 16. november 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Daghjem udført den 16. november 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Bækmarksbro Pleje- og Daghjem udført den 16. november 2017 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter,

Læs mere

Regionalt Forbedringsfællesskab om Sikkert Patientflow Program for 2. læringsseminar

Regionalt Forbedringsfællesskab om Sikkert Patientflow Program for 2. læringsseminar Regionalt Forbedringsfællesskab om Sikkert Patientflow Program for 2. læringsseminar Den 10. maj 2017 Hotel Scandic, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg Formålet Det overordnede formål med et læringsseminar

Læs mere

Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler

Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler KONFERENCE - om Low Arousal principper og praksis TORSDAG D. 25. APRIL 2019 KL. 9:00-15:30 Professionelt arbejde med problemskabende adfærd i skoler v. Psykolog Bo Hejlskov Elvén Bo Hejlskov Elvén 25.

Læs mere

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro

Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro Referat fra mødet i Skole-Praktik forum, trin 1 onsdag, den 30. november 2016 kl. 9.00-12.30 på Social & SundhedsSkolen Herning, Døesvej, Holstebro 1. Godkendelse af dagsorden og prioritering af punkter

Læs mere

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri

Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Velkommen til en detaljeret beskrivelse af tværsektorielt kompetenceudviklingskursus i Geriatri Dette informationsmateriale beskriver baggrunden for tværsektorielt kompetenceudvikling i geriatri, kursets

Læs mere

Serviceoplevelser i biblioteket

Serviceoplevelser i biblioteket Serviceoplevelser i biblioteket Fagligt Udviklingsforløb, efterår 2011 Velkommen Agenda 9.00-10.30 Velkomst: Introduktion til forløbet tankerne bag udviklingsforløbet 10.30-10.45 Pause 10.45-12.00 Workshop

Læs mere

Et udviklingsforløb for den attraktive, erfarne medarbejder i 50 erne

Et udviklingsforløb for den attraktive, erfarne medarbejder i 50 erne Et udviklingsforløb for den attraktive, erfarne medarbejder i 50 erne Hvordan skal din senkarriere se ud? Styrk dine kompetencer og gør dig beredt til mange flere spændende arbejdsår! Dette forløb er tiltænkt

Læs mere

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling

Fremtidens velfærdsmedarbejder. - når viden bliver til handling Fremtidens velfærdsmedarbejder - når viden bliver til handling En KONFERENCE om, hvordan vi udvikler fremtidens velfærdsmedarbejdere FREDAG DEN 29. MAJ 2015 KL. 9.30 15.00 PÅ SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN

Læs mere

Den nye folkeskolereform

Den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform DE FØRSTE ERFARINGER Program og logbog 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 17 21 25 29 35 Program for dagen Præsentation af de syv læringskonsulenter Præsentation af inspirationskataloget

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering

Dokumentation og forskning En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering Dokumentation og forskning 2018 En interessegruppe i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering 2 Interessegruppen er et netværk af medlemmer i selskabet, som interesserer sig for dokumentation og forskning

Læs mere

Område Nord Beboer og pårørende råd Skæring plejehjem

Område Nord Beboer og pårørende råd Skæring plejehjem Område Nord Beboer og pårørende råd Skæring plejehjem Beboer og pårørenderåds møde Skæring plejehjem Mødedeltagere: Kurt Sørensen, Helle Larsen, Lisbeth Robdrup, Preben Andersen, Kaja Pedersen Kisten Bach,

Læs mere

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger

Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Kursusinvitation: Rekruttering og fastholdelse af frivillige i idrætsforeninger Oktober 2014 januar 2015 VELKOMMEN til kursus i rekruttering af frivillige ledere til idrætsforeninger Frivillige ledere

Læs mere

Tværfaglig konference Egenomsorg og

Tværfaglig konference Egenomsorg og Videreuddannelse og Kompetenceudvikling Tværfaglig konference Egenomsorg og patientuddannelse Den kroniske syge patient på sygehuset og i hjemmet Mellem sårbarhed og handlekraft 22. september 2011 i Aarhus

Læs mere

Vejen til den gode formidling

Vejen til den gode formidling Vejen til den gode formidling Den gode formidling Den gode formidling giver deltagerne en oplevelse af, at du har noget på hjertet. Noget, der kan bringe dem et nyt sted hen. Alfa og omega for den gode

Læs mere

Temadag. om indsatsen for ældre apopleksiramte. - En invitation

Temadag. om indsatsen for ældre apopleksiramte. - En invitation Temadag om indsatsen for ældre apopleksiramte - En invitation Omkring hver 7. dansker rammes i løbet af livet af en blodprop eller blødning i hjernen også kaldet apopleksi, og sygdommen rammer årligt mellem

Læs mere

Kom godt i gang med. ABC for mental sundhed

Kom godt i gang med. ABC for mental sundhed Kom godt i gang med ABC for mental sundhed 2 Intro Denne folder er en guide til dig, der gerne vil arbejde med ABC for mental sundhed i din organisation. Guiden består af en række indledende spørgsmål

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen

Workshop vedrørende praktikplanen Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på Udførerområderne Slides kan findes på: Praktik.via.dk Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Læs mere

Vidensbaseret socialpolitik og -praksis

Vidensbaseret socialpolitik og -praksis KONFERENCEPROGRAM Vidensbaseret socialpolitik og -praksis Arrangeret af Socialstyrelsen i samarbejde med UCL og KORA Konferencen sætter spot på, hvordan vi på socialområdet styrker en vidensbaseret socialpolitik

Læs mere

Program: Dag 1 Læringsseminar 6

Program: Dag 1 Læringsseminar 6 Program: Dag 1 Læringsseminar 6 Mandag d. 28. september 2015 Sted: Trinity Hotel og Konferencecenter, Fredericia Introduktionsdag for nye teammedlemmer/teams Formålet med dag 1 er at give nye teams/teammedlemmer

Læs mere

Modul 4: Masterprojekt (15 ECTS)

Modul 4: Masterprojekt (15 ECTS) København, Forår 2015 Modul 4: Masterprojekt (15 ECTS) Master i specialpædagogik Formål: På dette modul arbejder den studerende med teori og metoder inden for specialpædagogikken med henblik på at behandle

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

Projektbeskrivelse Kort udgave. Mere liv i gamles hverdag. v. 1,3

Projektbeskrivelse Kort udgave. Mere liv i gamles hverdag. v. 1,3 Projektbeskrivelse Kort udgave Mere liv i gamles hverdag. v. 1,3 De personlige hensyn i plejen af afhængige ældre Det stigende antal ældre og en begrænset økonomi har gennem mange år ført til en stigende

Læs mere

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger

Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Ledertræf2019 Mennesker møder mennesker - visionsledelse og opfølgning på virkninger Torsdag den 17. januar kl. 8.00-15.30 på Fælleden, i Vel mødt til Ledertræf 2019 Husk at tilmelde dig - se bagsiden

Læs mere

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 16. september 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat

DAGSORDEN. Skole-praktikforum møde. D. 16. september 2015 kl på Social- og Sundhedsskolen. Referat Skole-praktikforum møde D. 16. september 2015 kl. 9-12 på Social- og Sundhedsskolen TIL STEDE: NINA JEXEN, ILSE SØRENSEN, INGE MARIE KRISTIANSEN, KAREN M LUND, ULLA LAURSEN, ANNE HØYRUP, EVA PEDERSEN,

Læs mere

Opsamlingsnotat - Evaluering af, for og som læring

Opsamlingsnotat - Evaluering af, for og som læring Opsamlingsnotat - Evaluering af, for og som læring Projektperiode: Januar 2018 December 2018 Projektdeltagere: Gry Furhauge, Susanne Ploug, Ann-Louise Holm-Jensen, Mette Stephensen, Kirsa Gytkjær, Kamilla

Læs mere

Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker

Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker Konference om Psykiatrisk Sygepleje afholdes af Fagligt Selskab for Psykiatriske Sygeplejersker 3. og 4. Juni 2014 Hotel Faaborg Fjord Tema Brugerinddragelse,

Læs mere

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0

SPØRGSMÅL SVAR 32 0,0 2,5 5,0 7,5 10,0 12,5 15,0 17,5 20,0 22,5 25,0 Evaluering af Landdistriktskonferencen 218 SPØRGSMÅL SVAR 32 OVERSIGT INDIVIDUEL Accepterer svar Hvad er din rolle i lokalområde/kommune? Lokal frivillig/ildsjæl Medlem af lokalråd / kommunalt landdist

Læs mere

FÅ DEL I TIDEN. Det er vores håb, at konferencen vil inspirere endnu flere arbejdspladser til at sætte arbejdstid og arbejdstilrettelæggelse

FÅ DEL I TIDEN. Det er vores håb, at konferencen vil inspirere endnu flere arbejdspladser til at sætte arbejdstid og arbejdstilrettelæggelse FÅ DEL I TIDEN Hvorfor fastholde traditionelle vagtplaner og arbejdstider, hvis medarbejdere, brugere og ledelsen kan opnå fordele med nye, lokale aftaler om arbejdstiden. Arbejdstidsaftaler som kan skabe

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-6. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

Referat fra møde i interessegruppen DSPR D

Referat fra møde i interessegruppen DSPR D Referat fra møde i interessegruppen DSPR D. 25.08.2016 Kl. 10.00 15.00 Tangkær, Sygehusvej 31, 8950 Ørsted Deltagere: Lea Pedersen, Knud Ramian, Lars Bording, Rikke Vorre og Theresa Lyngdahl Afbud fra:

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Kvalitet og kompleksitet i sygeplejen

Kvalitet og kompleksitet i sygeplejen Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland Kvalitet og kompleksitet i sygeplejen 07. marts 2019 DSR, Kreds Midtjylland Kvalitet og kompleksitet i sygeplejen Velkommen til en temadag i Kreds Midtjylland hvor

Læs mere

Oplæg til DTHS fra Talesøjlemøde d. 7. april 2008

Oplæg til DTHS fra Talesøjlemøde d. 7. april 2008 Der mødte 21 deltagere op og hele landet var repræsenteret. Målet for dagen var at konkretisere Talesøjlens organisering og udarbejde oplæg desangående til DTHS. Opgaverne var at etablere de faglige netværk

Læs mere

Kursus: Den palliative indsats i Region Nordjylland. Omsorgen for de alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende

Kursus: Den palliative indsats i Region Nordjylland. Omsorgen for de alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende Kursus: Den palliative indsats i Region Nordjylland. Omsorgen for de alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende Formålet med kurset er at: udbrede kendskab til den palliative indsats i Region

Læs mere

Modtag gratis støtte til udvikling af din kommunes rehabiliteringspraksis på ældreområdet

Modtag gratis støtte til udvikling af din kommunes rehabiliteringspraksis på ældreområdet Modtag gratis støtte til udvikling af din kommunes rehabiliteringspraksis på ældreområdet FRA 22. AUGUST 2016 KAN DU ANSØGE OM EN GRA- TIS KOMMUNAL TEMADAG ELLER ET RÅDGIVNINGS- OG STØTTEFORLØB. Oplever

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Midtvejskonference i Fra Sport til Job

Midtvejskonference i Fra Sport til Job Invitation Midtvejskonference i Fra Sport til Job Partnerskaber mellem kommuner og sportsklubber viser nye veje til job og uddannelse for unge nydanskere Dato: Tirsdag den 23. november kl. 14.00 18.00

Læs mere

Friluftsliv i Skolen. Medlemsmøde om Friluftsrådets nye projekt for at bringe mere Friluftsliv ind i skolen

Friluftsliv i Skolen. Medlemsmøde om Friluftsrådets nye projekt for at bringe mere Friluftsliv ind i skolen Friluftsliv i Skolen Medlemsmøde om Friluftsrådets nye projekt for at bringe mere Friluftsliv ind i skolen Program for mødet 1. Velkomst 2. Præsentation af deltagerne 3. Information om projektet 4. Pause

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

DEN STRESSEDE UNGDOM

DEN STRESSEDE UNGDOM DEN STRESSEDE UNGDOM HVOR STORT ER PROBLEMET? OG HVAD KAN VI GØRE VED DET? KONFERENCE ODENSE MØDECENTER GENERATOR KURSER OG KONFERENCER WWW.KURSEROGKONFERENCER.DK DEN STRESSEDE UNGDOM Jeg begyndte for

Læs mere

Guide til praktik 3 opgaven: Sammenhæng i borgerens forløb. Vejledning til uddannelsesansvarlige og praktikvejledere

Guide til praktik 3 opgaven: Sammenhæng i borgerens forløb. Vejledning til uddannelsesansvarlige og praktikvejledere Guide til praktik 3 opgaven: Sammenhæng i borgerens forløb Vejledning til uddannelsesansvarlige og praktikvejledere Studieunit Maj 2019 Formål med praktik 3 opgave At eleven kan koordinere, formidle og

Læs mere

Referat fra møde i LUU

Referat fra møde i LUU Referat fra møde i LUU Dato: Fredag den 15. november 2013 kl. 9.00 12.00 i mødelokale 1 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Grethe Nielsen, FOA Holstebro

Læs mere