Mennesker før mursten. Domea.dks byggepolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mennesker før mursten. Domea.dks byggepolitik"

Transkript

1 Mennesker før mursten Domea.dks byggepolitik

2 Forord I hånden står du med Domea.dks byggepolitik. Byggepolitikken er vores udgangspunkt for samarbejdet mellem byggeriets parter. Derfor henvender denne pixibog sig til både beboerdemokrater fra den lokale boligorganisation, kommunen, vores rådgivere og entreprenører. Missionen - Det vi er sat i verden for Vores mission er at sikre, at boligorganisationerne kan renovere og bygge de boliger, de ønsker. Domea.dk er en almen bygge- og boligadministration, der løser byggeopgaver for selvstændige, almene boligorganisationer. Både nybyggerier og renoveringer.

3 Visionen - Det, vi ønsker at skabe Vores vision er at skabe markedets mest attraktive boliger. Det opnår vi sammen med boligorganisationerne ved at sikre, at det færdige byggeri baner vejen for: Godt naboskab gennem gode boliger og udeområder Stolthed, ambition og identitet i bebyggelsen Optimal bæredygtighed gennem byggeriets levetid Leverancer til aftalt tid, kvalitet og budget. Aalborg: Demenscenter, der udformes som en landsby bestående af huse i en og to etager. Landsbyen danner et lukket uderum, som gør bebyggelsen overskuelig og tryg for borgere med demens.

4 Byggepolitikkens 10 bud 1. Vi tror på, at mennesker er vigtigere end mursten 2. Vi tænker på helheden menneskerne, boligerne og byen: Livet mellem husene 3. Vi inddrager og involverer beboerne undervejs 4. Vi arbejder for, at hvert byggeri skaber stolthed, fordi det er skønt, attraktivt og unikt 5. Vi skaber rammerne for det gode boligliv og det gode naboskab 6. Vi bygger for beboernes og fremtidige generationers drømme om fremtidens gode boligliv 7. Vi leverer byggeriet til aftalt tid og budget 8. Vi gør en ekstraordinær indsats for at undgå fejl 9. Vi er nytænkende og skaber innovative løsninger 10. Vi tænker og arbejder bæredygtigt

5 Denne pixibog er et dialogværktøj, der skal hjælpe med at sikre, at så meget som muligt i en byggeproces er tænkt igennem på forhånd. For at omsætte byggepolitikkens 10 bud til praksis, præsenterer pixibogen tre sammenfattende principper. De tre overordnede principper er: Bud 1-6: Det gode boligliv Bud 7-8: Kvalitet i byggeriet Bud 9-10: Bæredygtighed Hillerød: Kirsebærbakken indrettes med et stort og lyst gårdrum, hvor alle opgange vendes mod gården. Med miljørigtige materialer og anvendelse af regnvand har byggeriet også en bæredygtig profil.

6 Det gode boligliv 3 målsætninger Vi bygger hjem ikke kun boliger til mennesker Vi skaber rammer for livskvalitet, tryghed og trivsel Vi tænker i sammenhæng mellem menneskerne, boligen og byen København: Domea.dk bygger de første almene boliger i Nordhavnen, som et blandet byggeri med 130 miljøvenlige boliger, butikker og en børneinstitution. Med forskudte facader af forskellige materialer og fælles tagterrasser inviteres der til aktiviteter i samspil med boligområdet.

7 Hvad handler det om? Vi bygger ikke kun boliger, men hjem. Derfor gør vi vores yderste for, at boligen, bygninger og uderum skaber rammer for fællesskabet, naboskab og tryghed. Vi tænker nemlig mennesker før mursten, når der skal bygges nyt eller renoveres. Domea.dk bygger til mange forskellige menneskers behov for unge, familier og ældre. Det skal være beboernes behov og drømme, der styrer, hvordan rammerne for det gode boligliv ser ud, og dermed hvordan byggeriet skal formes. Både de nuværende beboere og de fremtidige. Kun på den måde kan det gode boligliv opnås. Valby: Renoveringen af Gadekærvej med en åben byhave, der bruges af mange fra det omkringliggende område. På gavlen er beboernes egne drømme skrevet som et kunstværk kaldet Drømmegavlen, der lyser op efter mørkets frembrud.

8 Holbæk: På Plejecenter Samsøvej er der plads til privatlivet i lejlighederne, mens fællesskabet er tæt på. I stueetagen er der et dagcenter, som inviterer resten af byens borgere til læsning, håndarbejde, musik, sang og meget mere. Hvorfor er det vigtigt? Når man bygger alment boligbyggeri, følger der et samfundsansvar med. Vi er med til at skabe værdi for samfundet ved at udvikle byer og boligområder. Derfor skal vi bygge med omhu. Gevinster Bedre nabokontakt Øget tryghed Mindre ensomhed Større herlighedsværdi Mere eftertragtede boliger Vi bygger også for de kommende generationers livskvalitet og trivsel. Bygningerne skal skabe glæde og tryghed for beboerne i år. Boligerne skal nemlig være attraktive i fremtiden, så de kan lejes ud.

9 Hvordan udmøntes det i virkeligheden? For at vi kan bygge til andres behov, skal vi finde ud af deres behov. Det kan være meget varierende, hvilke rammer og hvordan det gode boligliv opfattes lokalt, derfor skal boligorganisationen og beboerne inddrages. Det kan være både nuværende og potentielle beboere, der skal involveres. De inddrages for, at vi kan analysere målgruppen og beboersammensætningen, som skal skabe grundlaget for, hvordan bebyggelsen og udearealerne designes. Sådan gør vi - Vi åbner for dialog tidligt i processen via boligselskabets ønsker med fx workshops, spørgeskemaer, inspirationskilder, fremtidsforskning mv. - Vi oversætter beboernes ønsker om det gode boligliv til krav i byggeriet og til omgivelserne - Vi fokuserer på attraktive udearealer, der konkret understøtter helheden - mellem mennesker, boligen og byen - Vi designer og udformer byggeriet, så rammerne for det gode boligliv er til stede

10 Kvalitet i byggeriet 3 målsætninger Vi fokuserer på tid og kvalitet Vi har en ambition om at undgå fejl og mangler Vi styrker samarbejdet mellem alle parter i byggeriet Vejle: I alt fem 12 etager høje boligtårne er en arkitektonisk attraktion i det centrale Vejle. Den ene af De fem søstre er almene boliger, under Domea Vejle-Børkop og det er ikke til at se forskel.

11 Hvad handler det om? Vi vil levere et godt resultatet. Boligerne skal være af høj kvalitet og være moderne. Kvalitet i byggeriet handler også om, at det færdige byggeri overholder den aftalte tidsplan og det økonomiske budget. Samtidigt tilstræber vi - og gør en ekstraordinær indsats for - at undgå fejl og mangler i byggeriet. Det færdige byggeri skal kunne tages i brug af tilfredse beboere. Hvorfor er det vigtigt? Domea.dk vil bygge professionelt og være en troværdig samarbejdspartner. Undgår vi fejl og mangler, kan vi sikre en tilfredsstillende overgang fra byggeri til drift - og det liv der skal leves i boligerne. Tilfredse og stolte beboere er det ultimative mål for alle Domea.dks byggeprojekter Gevinster Tilfredse og stolte beboere God opstart af driften Overholdelse af aftalt tid og budget Mindre risiko i byggeriet

12 Hvordan udmøntes det i virkeligheden? Når et projekt er besluttet, fungerer Domea.dk som projektleder for organisationsbestyrelsen. Vi varetager ledelse og administration, når byggeprojektet skal realiseres. Her skal der fokuseres på kvalitet i byggeriet fra starten af. Domea.dk bruger en række redskaber i projektledelsen for at sikre et godt samarbejde med rådgiver og entreprenør. Sammen skal vi komme godt i mål med byggeriet. Og i tæt samarbejde med driften skal den gode overgang til drift sikres. Sådan gør vi - Vi vurderer og gransker byggeriets bygbarhed, projektøkonomi og mulige optimeringer - Vi vurderer projektets risiko økonomisk polstring, tidsfrister, samt rådgivers og entreprenørers evne til at levere projektet - Vi samarbejder med driften, og sikre valg af driftsvenlige løsninger - Vi har fokus på kvalitet i byggeriet fra start af, i kontrakter og som punkt på dagsorden allerede fra første projektmøde/byggemøde - Vi har konkrete handlinger for minimering af fejl og mangler kvalitetssikring, afholde før-aflevering og digitale systemer til opfølgning

13 Randers: 24 moderne familieboliger i Falbe Parken bygges færdigt til den aftalte tid og pris. På grunden lå der tidligere den historiske virksomhed G. Falbe-Hansens Klædefabrik, Danmarks største og sidste herrekonfektionsfabrik.

14 Bæredygtighed 3 målsætninger Vi ser bæredygtighed i et helhedsorienteret perspektiv Vi har et samfundsansvar når vi bygger alment byggeri, og vi vil bidrage til den grønne omstilling Vi bygger og renoverer bæredygtigt. København: Lavenergibyggeriet Sommerlyst tilbyder en rimelig husleje centralt på Amager. Med solcelleanlæg, grønne tage, stort lysindfald og et fælles gårdanlæg til hele karrén, bliver boligerne meget bæredygtige.

15 Hvad handler det om? Domea.dk vil sikre, at byggerierne er bæredygtige. Byggerierne er først og fremmest et hjem for mennesker. De skal også sikre en blandet by med social sammenhængskraft, hvor alle har mulighed for at bo i en tryg og god bolig til en rimelig husleje. Ved at sikre lokale praktikpladser for erhvervsuddannelser til selve byggepladsen, tager vi også et socialt ansvar under udførelsen. Der skal også være et mindre aftryk på miljø og klima. Energibehovet skal mindskes i boligerne, og vi vil vælge materialer, der holder i lang tid, for at gøre byggerierne robuste. Et bedre indeklima kan også betyde bedre sundhed for beboeren med mindre risiko for udvikling af astma og allergier. Derfor ser vi bæredygtighed i et bredt og helhedsorienteret perspektiv. Frederikssund: Den forestående renovering i Græse Bakkeby har bæredygtighed som gennemgående tema, med fokus på ressourcebesparelser, farlige stoffer i de eksisterende byggematerialer med mere.

16 Hvorfor er det vigtigt? Bæredygtighed og grøn omstilling er højt på dagsordenen i Danmark. Gevinster Bedre og billigere boliger Sundere boliger Mindre CO2-udledning Reducerede udgifter til drift og vedligehold Kolding: 82 lavenergi ungdomsboliger ved Teglgårdsvej nær Koldings campusområde Kvalitetsfuldt byggeri Almene boliger udgør 20 % af boligmassen i Danmark og vi vil opfylde vores samfundsansvar ved at bygge og renovere bæredygtigt. Ethvert projekt skal have en dimension af bæredygtighed, der får betydning for beboere og boligorganisationen i den fremtidige anvendelse.

17 Hvordan udmøntes det i virkeligheden? For at gøre byggeriet bæredygtigt, henter vi inspiration fra den anerkendte DGNB-certificeringsmodel, der sammensætter en række kvaliteter inden for bæredygtighed. Når vi tænker, planlægger og handler bæredygtigt, tager vi derfor udgangspunkt i seks kvaliteter. Se neden for:

18 Piller vi hjulet fra hinanden og tager hver brik for sig, handler et bæredygtigt byggeri om en række kvaliteter for Domea.dk. Overskrifterne til hver brik er vores pejlemærker, der kan vurderes ved et konkret projekt. Økonomiske prioriteringer - mest muligt for pengene Totaløkonomi - robust byggeri Fleksibilitet - optimal ressourceudnyttelse Områdeanalyse - fokus på lokalområdet Brugerinddragelse - vi sikrer ejerskab i byggeriet Måle, evaluere og lære Fælles ansvar og ejerskab - godt naboskab Bo-kvalitet - boliger for alle Det transformerbare byggeri - social sammenhængskraft

19 Bebyggelsens image og brand - synliggøre områdets potentialer Samspil med lokalområdet Områdets funktionalitet - vi ser muligheder Det gode indeklima - den gode bolig Det robuste byggeri - optimalt materialevalg Det kloge byggeri - intelligente løsninger Det fremtidssikre byggeri - anvendelse af innovative løsninger De sikre løsninger - afprøvede tekniske løsninger Det kvalitetsbeviste byggeri - funktionalitet i fokus Du kan læse mere om de seks brikker i baggrundsnotatet Bæredygtighed.

20 Domea.dk Oldenburg Allé Taastrup

Notat. Ejendomsstrategi - Sådan udvikler og driver Albertslund de kommunale ejendomme

Notat. Ejendomsstrategi - Sådan udvikler og driver Albertslund de kommunale ejendomme Notat Ejendomsstrategi - Sådan udvikler og driver Albertslund de kommunale ejendomme De kommunale ejendomme danner rammen om en stor del af de aktiviteter, som Albertslund leverer til sine borgere. Albertslund

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

Strategi 2019 Århus Omegn

Strategi 2019 Århus Omegn Strategi 2019 Århus Omegn Overordnet mål med Strategi 2019: At sikre en fælles retning for alle i Århus Omegn. Det skal ske gennem kommunikation og åbenhed. 1. Idégrundlag Vi vil skabe gode sunde boliger

Læs mere

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LÆSEVEJLEDNING Lejerbos bæredygtige boliger er beskrevet i tre dokumenter, som samlet tegner Lejerbos koncept for almene bæredygtige boliger. Visionsdokumentet beskriver den

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers opfører 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 i Falbe Parken, beliggende i Randers NV Læs mere om boligerne på www.domea.dk/falbe-parken Boligselskabet Domea Randers

Læs mere

Årsmøde Lean Construction Hvordan får vi mest værdi for renoveringsmilliarderne?

Årsmøde Lean Construction Hvordan får vi mest værdi for renoveringsmilliarderne? Årsmøde Lean Construction - 2012 Hvordan får vi mest værdi for renoveringsmilliarderne? Årsmøde Lean Construction - 2012 Policy værdier Sektor og branche værdier Bygherreværdier Projektværdier Brugerværdier

Læs mere

STRATEGI. MÅL og frem mod BO-VEST

STRATEGI. MÅL og frem mod BO-VEST STRATEGI MÅL og frem mod 2022 BO-VEST STRATEGI OG MÅL FREM MOD 2020 Det strategiske fundament for BO-VESTs arbejde er vores mission, vision og værdier. Mission Vores mission, det som BO-VEST er sat i verden

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO

MÅLSÆTNINGSPROGRAM Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2016-2020 Mission - vision - værdier for Boligforeningen VIBO INDHOLD Mission - Vision - Værdier Mission.... 3 Vision... 3 Værdier.... 3 VIBOs værdier Rummelighed.... 4 Tryghed.... 4

Læs mere

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB

POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB POLITIK FOR ALMENT SOCIALT ANSVAR I BOLIGFORENINGEN AAB Indhold AAB s sociale ansvar - principielt... 1 Respekt for beboerdemokratiet... 2 Fremtidssikring... 2 Nybyggeri... 2 AAB s sociale ansvar - konkrete

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup. O punktsmåling. Gennemført i 2012/2013 frekvens & antal u. tekst

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup. O punktsmåling. Gennemført i 2012/2013 frekvens & antal u. tekst Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg Kjellerup O punktsmåling Gennemført i 2012/2013 frekvens & antal u. tekst Udviklingsafdelingen 04-03-2013 O punksmålingen er gennemført i 2013, hvor der er omdelt spørgeskemaer

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2016 2020 Mission vision - værdier for Klik her! - og indsæt forsidefoto 1 INDHOLD Mission - Vision - Værdier MISSION... 3 VISION... 3 VÆRDIER... 3 VIBOs værdier RUMMELIGHED... 4 TRYGHED...

Læs mere

Sundby-Hvorup Boligselskab

Sundby-Hvorup Boligselskab Sundby-Hvorup Boligselskab Oplæg.. Hvem er jeg, Tanker on fremtidsanalyser. Lidt om SHB Hvordan vi har gjort det. Hvad fik vi ud af det. Tanker. Involvering/ejerskab /helhedstænkning er nødvendig for analysen.

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM SAB s vision er at realisere brugbare, bekvemmelige og betalelige boliger til familien og singlen. I SAB tager vi fælles ansvar for, at det er en kvalitet at bo sammen. Repræsentantskabet 2014 Vester Voldgade

Læs mere

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed

Strategi 2015-2020. - bolig med nærhed Strategi 2015-2020 - bolig med nærhed Indhold Før strategiplan 2015-2020...5 Missionen...6 Om BOLIGNÆSTVED...7 Værdierne Troværdighed...8 Nærvær og engagement...8 Handlekraft...9 Visionen...10 Målsætningerne

Læs mere

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014

Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Målsætningsprogram for BO-VEST 2009 til 2014 Efter en udfordrende og spændende etablering af det nye administrationsfællesskab i BO-VEST er det nu tid til at udstikke en fælles kurs for det fremtidige

Læs mere

Fremtidens smarte fjervarme. Nordkraft, Aalborg den 14. juni 2017 Udviklingschef Sven Buch, Himmerland Boligforening

Fremtidens smarte fjervarme. Nordkraft, Aalborg den 14. juni 2017 Udviklingschef Sven Buch, Himmerland Boligforening Fremtidens smarte fjervarme. Nordkraft, Aalborg den 14. juni 2017 Udviklingschef Sven Buch, Himmerland Boligforening Nøgletal Himmerland Boligforening > > > > > > > > > > > Ca. 7.000 boliger i 64 afdelinger

Læs mere

AKB, Københavns bæredygtighedsprofil

AKB, Københavns bæredygtighedsprofil AKB, Københavns bæredygtighedsprofil Vi ønsker ikke alene at have bæredygtige boliger, vi ønsker at understøtte vores beboers mulighed for et bæredygtigt liv. Vedvarende energi Synligt ressourceforbrug

Læs mere

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi Forord Denne strategi er resultatet af en proces, som Seniorudvalget igangsatte i slutningen af 2014 om, hvordan fremtidens boliger

Læs mere

Værdibaseret tilgang. 02 (om os)

Værdibaseret tilgang. 02 (om os) Dialog skaber værdi 02 (om os) Værdibaseret tilgang Når du skal vælge en arkitekt til dit projekt, er tilliden afgørende. Fagligheden skal være i orden, kreativiteten skal blomstre, og det færdige resultat

Læs mere

GADEKÆRVEJ RAMBØLL ARKITEKTER

GADEKÆRVEJ RAMBØLL ARKITEKTER GADEKÆRVEJ Renoveringen er et eksempel på, hvordan man kan skabe et visuelt løft af en boligblok, som skaber værdi for både beboerne og det omkringliggende område et visionært renoveringsprojekt, der har

Læs mere

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN

BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 1 BILAG 1 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN 2 ALMENE BOLIGER I NORDHAVN INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE OG INDLEDNING Indholdsfortegnelse 2 Om udbuddet af grundkapital i Nordhavn 2 GRUNDKAPITAL

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE SAMARBEJDSSTRATEGI MELLEM BOLIGORGANISATIONERNE FYNS POLITI OG ODENSE KOMMUNE 1 Odense Kommune Bystrategisk Stab Oktober 2014 Indledning De almene boliger

Læs mere

Byggeri med et formål. Bæredygtigt byggeri.

Byggeri med et formål. Bæredygtigt byggeri. Byggeri med et formål. Bæredygtigt byggeri. Civica har i Årslev opført 40 bæredygtige almene familieboliger. Afdelingen Lensmarken er Civicas første og Fyns første - boligbyggeri, hvor man i hele projektets

Læs mere

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune Februar 211 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo,

Læs mere

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION

UDKAST FREDERIKSBERG HOSPITAL HELE BYENS NYE KVARTER VISION UDKAST HELE BYENS NYE KVARTER FREDERIKSBERG HOSPITAL VISION JANUAR 2019 JUNI 2018 BORGERDIALOG Visionsprocessen - i tre spor IDÉWORKSHOP 1, 2, 3, 4 & 5 + KULTURNAT + DIGITALE INPUT AKTØRDIALOG AKTØRMØDER

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

Styrket dialog og fælles løsninger. Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015

Styrket dialog og fælles løsninger. Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015 Styrket dialog og fælles løsninger Rapport fra boligkonferencen den 17. juni 2015 1. Styrket dialog og fælles løsninger For andet år i træk afholdte Randers Kommune i samarbejde med RandersBolig en boligkonference

Læs mere

MÅLSÆTNINGSPROGRAM

MÅLSÆTNINGSPROGRAM MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2018-2021 Målsætningsprogrammet er delt op i de værdier, som Bomidtvest driver virksomhed efter, samt en række målsætninger, som skal gøre det attraktivt at være lejer og ansat i Bomidtvest.

Læs mere

Plejeboligforligskredsmøde

Plejeboligforligskredsmøde Plejeboligforligskredsmøde Generationernes By: Nye byrum og nyt plejecenter på Betty Nansens Allé Mandag den 5. februar 2018, kl. 18-18.30, Udvalgsværelse 1 Dagsorden 1. Gennemgang af samlet program for

Læs mere

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning

Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg. Indledning Esbjerg Kommune Sundhed og Omsorg Projekt Krebsestien Fremtidens ældreboliger Ideoplæg Indledning Esbjerg Kommune ønsker at tilbyde ældre medborgere pleje i velfungerende plejefaciliteter, der yder respekt

Læs mere

BRUTTOKATALOG MED FORSLAG TIL ANBEFALINGER. Vedrørende strategi for fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse

BRUTTOKATALOG MED FORSLAG TIL ANBEFALINGER. Vedrørende strategi for fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse BRUTTOKATALOG MED FORSLAG TIL ANBEFALINGER Vedrørende strategi for fremtidens boliger til seniorer og borgere med funktionsnedsættelse 19. januar 2017 Baggrund Udviklingsudvalget har til opgave at komme

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Notat. Udviklingen af området omkring Betty Nansens Allé

Notat. Udviklingen af området omkring Betty Nansens Allé Notat Kontaktoplysninger Hanne Müller Konsulent T 38 71 30 30 M 40 41 58 54 Udviklingen af området omkring Betty Nansens Allé ham@kab-bolig.dk Visionen Visionen er at skabe et attraktivt, tilgængeligt

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Boligselskabet Domea Randers Moesgaard-Nielsen, Falbe Parken. 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 beliggende i Randers NV

Boligselskabet Domea Randers Moesgaard-Nielsen, Falbe Parken. 24 nye lavenergiboliger i størrelsen m2 beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers 24 nye lavenergiboliger i størrelsen 71-108 m2 beliggende i Randers NV Boligselskabet Domea Randers Boligselskabet Domea Randers 24 nye, almene boliger opføres i det ikoniske

Læs mere

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture

Social bæredygtighed. Morten Ørsager KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG. Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Social bæredygtighed Bellahøj KØBENHAVN VIBORG ÅRHUS AALBORG Generationernes hus Halden Fængsel Morten Ørsager Arkitekt maa / Partner / Master in Energy and Green Architecture Bellahøj - et ikon i København

Læs mere

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen

Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Implementering af ny strategi for 2220 medarbejdere i Københavns Kommune Pernille Andersen, administrerende direktør Teknik- og miljøforvaltningen Udgangspunktet var 3 temaer og intet andet Den sammenhængende

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Vision & Mission. Vision & Mission

Vision & Mission. Vision & Mission Vision & Mission Vision & Mission 2018-2022 Det gode liv som beboer Vi vil have fokus på det gode liv i afdelingen, social integration samt beboerdemokrati Det gode liv i afdelingen Det gode naboskab

Læs mere

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv

KULTURCENTER. Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv KULTURCENTER Laboratorium for udvikling af det gode og aktive hverdagsliv IDÉOPLÆG Hvad drømmer du om? Det spørgsmål stillede Områdefornyelsen borgerne på Ydre Østerbro til borgermødet Kulturcenter for

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager

Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager Boligselskabet Domea Ny Ellebjerg, Følager 46 eksklusive 1-, 3- og 4-værelseslejligheder Udlejning og administration Læs mere på www.domea.dk 76 64 64 64 Levende og dynamisk bymiljø nær metro og S-tog

Læs mere

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart

Lokal case v. FAB. BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart Lokal case v. FAB BL og Almennet ERFA møde 19. marts 2019, Middelfart FAB Fyns Almennyttige Boligselskab, etableret i 1946 FAB har 95 boligafdelinger med 8.950 boliger 136 411 554 Ca. 110 ansatte: 45 administration,

Læs mere

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune 1 2 Fortiden, nutiden og måske en fremtid 3 Interesse eller branche? Klar arbejdsdeling Professionalisme Mål og rammer Fordi den effektive interesseorganisation

Læs mere

Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S

Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S S. 2 Velkommen til Byggefirmaet Knudsgaard A/S Lars Knudsgaard startede Byggefirmaet Knudsgaard A/S som en traditionel tømrervirksomhed i 1997. Virksomheden har siden fastholdt en ekspansiv vækst og har

Læs mere

VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE. "De vilde drenge og andre udfordringer" - Strategier i Odense

VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE. De vilde drenge og andre udfordringer - Strategier i Odense VELKOMMEN TIL VOLLSMOSE Vores fælles vision I Odense Odense skal være landskendt for attraktive og tidssvarende almene boliger i velfungerende og trygge bydele. Vi skal fremtidssikre de almene boliger

Læs mere

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND

VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND 14.11.17 VÆRDIPROGRAM FOR SENIORBOFÆLLESSKAB I ROHOLMPARKEN I ALBERTSLUND Introduktion Det følgende er et revideret oplæg til proces for udvikling af værdiprogram for et nyt bofællesskab, som KAB og Boligselskabet

Læs mere

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Hou Afdeling 13

360 GRADERS EFTERSYN. Sundby-Hvorup Boligselskab Hou Afdeling 13 360 GRADERS EFTERSYN Sundby-Hvorup Boligselskab Hou Afdeling 13 360 GRADERS EFTERSYNET HVAD ER ET 360 GRADERS EFTERSYN? TILSTANDEN I AFDELING 13 Sundby-Hvorup Boligselskab har i løbet af de sidste måneder

Læs mere

Almen drift og samfundsansvar: når løsningerne overskrider den almene matrikel. v/ Ulrik Brock Hoffmeyer, adm. direktør, BO-VEST

Almen drift og samfundsansvar: når løsningerne overskrider den almene matrikel. v/ Ulrik Brock Hoffmeyer, adm. direktør, BO-VEST Almen drift og samfundsansvar: når løsningerne overskrider den almene matrikel v/ Ulrik Brock Hoffmeyer, adm. direktør, BO-VEST SBI-konference om de almene boliger, energisystemet og bæredygtighed i praksis,

Læs mere

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad

På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad På vej mod bæredygtighed og CO 2 -neutral hovedstad 04. september 2014 Niels-Arne Jensen // Københavns Ejendomme 1 Københavns Ejendomme Københavns Kommunes ejendomsenhed 849 ejendomme + lejemål, i alt

Læs mere

BO-VEST skaber praktikpladser BO-VEST SKABER PRAKTIKPLADSER

BO-VEST skaber praktikpladser BO-VEST SKABER PRAKTIKPLADSER BO-VEST skaber praktikpladser BO-VEST SKABER PRAKTIKPLADSER 1 BO-VEST SKABER PRAKTIKPLADSER BO-VEST tager samfundsansvar BO-VEST arbejder aktivt på at skabe flere praktikpladser til unge på erhvervsuddannelserne

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

BILAG 1: SKYTTEHUSENE

BILAG 1: SKYTTEHUSENE BILAG 1: SKYTTEHUSENE ALMENE FAMILIE- OG UNGDOMS- BOLIGER I KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG 17 INDHOLD: OVERSIGT s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG

Læs mere

Virksomhedsprofil Brandbook

Virksomhedsprofil Brandbook Virksomhedsprofil Brandbook KTerhvervsbyg A/S Ryttervangen 18 7323 Give Telefon: 7573 3366 www.klaebel-design.dk www.www.kterhvervsbyg.dk VIRKSOMHEDS- IDENTITET Vision & Mission Vision KTerhvervsbyg A/S

Læs mere

Himmerland Boligforening ønsker med en bæredygtighedspolitik at levere et tydeligt bidrag til den grønne omstilling af det danske samfund.

Himmerland Boligforening ønsker med en bæredygtighedspolitik at levere et tydeligt bidrag til den grønne omstilling af det danske samfund. Himmerland Boligforening ønsker med en bæredygtighedspolitik at levere et tydeligt bidrag til den grønne omstilling af det danske samfund. Himmerland Boligforening anerkender sin del af det samfundsmæssige

Læs mere

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig

INDHOLD. Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning. Redaktion Østjysk Bolig 02 MÅLSÆTNINGSPROGRAM 2015 ØSTJYSK BOLIG INDHOLD 4 5 6 8 9 11 12 13 14 15 Indledning Opgaven Værdierne Beboerdemokratiet Kommunikationen Servicen Det boligsociale Miljøet Væksten Afslutning Udgiver Organisationsbestyrelsen

Læs mere

BoligBarometret. Juli 2011. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. Juli 2011. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune Juli 211 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo,

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING

OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING NYBYGGERI NYBYGGERI BEBOERSAMMEN- SÆTNING OMRÅDE- TILGANG STYRINGS- DIALOG HELHEDS- PLANER BYSTRATEGISK UDVIKLING BEBOERSAMMEN- SÆTNING NYBYGGERI NYBYGGERI DET BYSTRATEGISKE SPOR DET BOLIGSOCIALE SPOR NYBYGGERI TRYGHED ORGANISERINGS- SPORET..

Læs mere

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision

Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision Egedal Kommunes Ejendomsstrategi Vision I Egedal skal kommunens ejendomme danne en fleksibel, multifunktionel og bæredygtig ramme omkring kerneopgaver som læring, omsorg, pleje, sundhed, fritidsaktiviteter,

Læs mere

Målsætningsprogram Frederikshavn Boligforening

Målsætningsprogram Frederikshavn Boligforening Målsætningsprogram 2018-2021 Frederikshavn Boligforening Forord. Frederikshavn Boligforening er en almen boligorganisation, beliggende i Frederikshavn kommune. Boligforeningen administrerer familieboliger,

Læs mere

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN

NYE TIDER I NYDAMSPARKEN SK HUmøde info rts, kl. 18d år ma 25. ldkærg o på K NYE TIDER I NYDAMSPARKEN Nydamsparken er et godt sted at bo. Afdelingen ligger centralt og gårdrummet danner en grøn oase i en levende bydel. Og beliggenheden

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅD. Hosea Dutschke 12. november 2014

DANSKE ÆLDRERÅD. Hosea Dutschke 12. november 2014 DANSKE ÆLDRERÅD Hosea Dutschke 12. november 2014 Hvor skal vi bygge og hvor skal vi bo i den kærlige kommune? Medmenneskelighed Medborgerskab Kommunen - et kærligt fællesskab Kærlig Kommune er Aarhus Kommunes

Læs mere

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber

Politik for fritid, frivillighed og sundhed. Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed Fællesskaber Politik for fritid, frivillighed og sundhed - fællesskab Politik for fritid, frivillighed og sundhed fællesskab er en af tre politikker for Lemvig

Læs mere

Fremtidens almene bolig

Fremtidens almene bolig Grundvilkår: Vores fysiske omgivelser påvirker os. De påvirker vores adfærd og vores opfattelse af verden dvs. den måde vi opfører os på, hvordan vi bevæger os, hvordan vi taler til hinanden og arbejder

Læs mere

Seniorbofællesskabet Den 3. Revle. Vore valg Vore erfaringer

Seniorbofællesskabet Den 3. Revle. Vore valg Vore erfaringer Seniorbofællesskabet Den 3. Revle Vore valg Vore erfaringer November 2014 Oplægget omfatter Almindeligste fremgangsmåde ved oprettelse af seniorbofællesskaber de seneste 15 år Vores lange forløb i korte

Læs mere

Politikområde 4. Politik for kommunale ejendomme

Politikområde 4. Politik for kommunale ejendomme Politikområde 4 Politik for kommunale ejendomme 1 Forord Det er med glæde, at jeg på udvalgets vegne nu kan præsentere den første politik for de kommunale bygninger. Med denne politik er det vores håb,

Læs mere

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling

IDÉGRUNDLAG fra strategi til handling Fra strategi til handling IDÉGRUNDLAG Anvendelse Anvendelse af af belysningsplan belysningsplan fra strategi til handling Fra strategi til handling Niels Knudsen Niels Knudsen Belysningsingeniør Frederiksberg Kommune Belysningsingeniør

Læs mere

Hvis I ikke er med i Domea.dk, så har vi ikke fremragende almene boliger.

Hvis I ikke er med i Domea.dk, så har vi ikke fremragende almene boliger. Formandens mundtlige beretning Hvis der ikke er blod i årene, så stivner kroppen. Hvis der ikke er benzin i motoren, vil bilen ikke starte. Hvis der ikke er ilt i rummet, så dør flammen. Hvis I ikke er

Læs mere

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Salg og Udlejning Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512694 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Nybyggeri

Læs mere

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE

SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE SAMARBEJDSSTRATEGI OM DEN ALMENE SEKTOR I ODENSE HANDLINGSPLAN 2017 BOLIGORGANISATIONERNE I ODENSE - FYNS POLITI - ODENSE KOMMUNE INDHOLD Indledning 3 Handlingsplan 2017 5 Pejlemærke 1 5 Pejlemærke 2 9

Læs mere

Strategi AAB Silkeborg

Strategi AAB Silkeborg Strategi AAB Silkeborg 2016-2020 AAB Silkeborg- Attraktive Almene Boliger - Transparente i alle sammenhænge Vi er stolte af AAB Silkeborgs mission. Den inspirerer og forpligter. Fremtiden vil være præget

Læs mere

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION INDHOLDSFORTEGNELSE Om undersøgelserne side 3 Hovedkonklusioner side 4 PROFESSIONELLE

Læs mere

KLIMAUDFORDRINGEN Fornyelse af byen og grønne løsninger

KLIMAUDFORDRINGEN Fornyelse af byen og grønne løsninger Næstved 26. maj 2010 KLIMAUDFORDRINGEN Fornyelse af byen og grønne løsninger Anne Marie Holt Christensen Arkitekt og projektleder på kommunens klimaplan Lidt om byen og klimaplanen Byens fornyelse Boligområder

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene?

Opstart Har I brug for rådgivere, der kender alt til helhedsplaner og selv har arbejdet i det almene? Helhedsplaner Afklaring Hvordan kan jeres boliger og afdeling udvikles? ALECTIA tilbyder både individuelle og standardiserede løsninger. Ideer og/eller en strategi Gennem dialog og samarbejde med beboerne,

Læs mere

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv

Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl et lidt bedre liv Møllebakken Borgermøde 3. oktober kl 19-21 - et lidt bedre liv Program 19:00 Velkommen v. Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget 19:10 Lokalplanens indhold v. Stine Tveden, Gribskov Kommune

Læs mere

Bæredygtighed i udbud. Set fra den almene bygherrers perspektiv

Bæredygtighed i udbud. Set fra den almene bygherrers perspektiv Bæredygtighed i udbud Set fra den almene bygherrers perspektiv KAB vores forretning KAB er en kunde ejet, non-profit driftsorganisation for almene boligorganisationer Vi ejer ingen boliger, bebyggelser

Læs mere

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015

BEBOERNE I CENTRUM. fordi det handler om menneskers hjem. Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Målsætningsprogram frem mod 2015 BEBOERNE I CENTRUM fordi det handler om menneskers hjem Fordi vores boligområder handler om menneskers hjem, skal

Læs mere

Fremtidens mål for SAB

Fremtidens mål for SAB . Fremtidens mål for SAB Første overordnede bud fra konferencen på BLOX 10. juni et godt afsæt der skal tilpasses, udbygges, nuanceres og kvalificeres hen over efteråret Konsulenter: Christian Berg Larsen

Læs mere

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer. GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet NOTAT Bilag 2: Ejerstrategi for almene boliger Dato: 17. oktober 2017 Af: Jesper Graff Thøger Uddrag af udkast til ejerstrategi afsnit 23 vedrørende almene boligorganisationer.

Læs mere

Vi skaber rum til mennesker

Vi skaber rum til mennesker Vi skaber rum til mennesker HUSLEJE & FORBRUG ØKONOMI & REGNSKAB SEKRETARIAT UDLEJNING GRUNDMODUL Selskabet beslutter IT & KOMMUNI- KATION Vi tager hånd om alle de basale ting Domea er et serviceorgan

Læs mere

Evaluering af bæredygtige danske byggerier til best practise

Evaluering af bæredygtige danske byggerier til best practise Evaluering af bæredygtige danske byggerier til best practise Sæby Strand bebyggelsen under Frederikshavn Boligforening vandt i 2014 NBO Boligprisen, der har en vision om økonomisk, økologisk og socialt

Læs mere

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LEJERBO

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LEJERBO MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LEJERBO LEJERBOS BÆREDYGTIGE VISION FOR ALMENE BOLIGER HVORFOR ER DER BRUG FOR BÆREDYGTIGE, ALMENE BOLIGER? Bæredygtige almene boliger er socialt engagerende, økonomisk realistiske

Læs mere

BÆREDYGTIG ARKITEKTUR 28 medarbejder Afdelinger i Hjørring, Aalborg, København, Oslo, Warszawa

BÆREDYGTIG ARKITEKTUR 28 medarbejder Afdelinger i Hjørring, Aalborg, København, Oslo, Warszawa BÆREDYGTIG ARKITEKTUR 28 medarbejder Afdelinger i Hjørring, Aalborg, København, Oslo, Warszawa ARKITEKTUR VORES TILGANG ENERGIOPTIMERING BÆREDYGTIGHED MILJØMÆSSIG KVALITET påvirkning på natur, miljø, klima

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

9 dogmer KVALITET I BYGGERIET. Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN

9 dogmer KVALITET I BYGGERIET. Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN 9 dogmer KVALITET I BYGGERIET Intromateriale BYGGERI KØBENHAVN FÆLLES VÆRDISÆT Byggeri København har formuleret et sæt dogmer for kvalitet i Københavns Kommunes Byggerier. Dogmerne er formuleret på baggrund

Læs mere

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 3 Balanceret vækst og bæredygtig udvikling 4 Blandede boliger 7 Kvalitet 10 Byrum og grønne områder 13 Lokal identitet 14 Boligpolitikken sætter

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP

TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP TAASTRUP ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKSABS AFDELINGER I HØJE-TAASTRUP Poppelhaven III Opførelsesår: 1960 54 boliger, rækkehuse Ole Rømers Vej Opførelsesår: 1990 9 boliger, rækkehuse Poppelhaven Opførelsesår:

Læs mere

HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014

HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014 HOVEDSTRUKTUR BILAG 1 KLIMATILPASNINGSPLAN FOR VARDE KOMMUNE VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013-2014 13. AGENDA 21 OG KLIMA RETNINGSLINJER FOR PLANLÆGNINGEN BYRÅDETS MÅL Byrådet ønsker at tage lokalt ansvar

Læs mere

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016

Afdelingsbestyrelsens arbejde. Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 Afdelingsbestyrelsens arbejde Bo42 Kursus for afdelingsbestyrelser Lørdag d. 2. april 2016 1 1 Emnerne i dagens program Hvem bestemmer hvad? Ansvar og opgaver i Bo42 Afdelingsbestyrelsens opgaver Hvad

Læs mere

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015 Dansk byplan laboratorium den 10. marts 2015 1 Kilde: Kontur, Svendborg, 2013 Vi er blevet færre befolkningsudvikling i procentvis ændring, 2008-13 Kilde: kontur, Svendborg, 2013 og vi bliver ældre: procentvis

Læs mere

Værløse almennyttige Boligselskab

Værløse almennyttige Boligselskab Værløse almennyttige Boligselskab Furesø Kommune Hørmarken 2, 3520 Farum bme@furesoe.dk DAB mrk. ASG-2016-2000 2900 SEJ/NOJ E-mail noj@dabbolig.dk Direkte tlf. 77 32 04 33 Dato 9. december 2016 Sendt pr.

Læs mere

BILAG 1 partnerskaber

BILAG 1 partnerskaber BILAG 1 partnerskaber indhold: Kort beskrivelse af fem konceptoplæg fra de almene boligorganisationer 1/ Generationernes Byhus KAB / 3B 2/ Småt og Smart - Almene Storbyboliger Lejerbo / fsb / AAB 3/ Blandede

Læs mere

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019

Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Strategi 2024 Udarbejdet af Morsø Forsyning i 2019 Velkommen til strategi 2024! Hvem er vi Jeg er meget stolt over at præsentere Morsø Forsynings strategi 2024. Denne strategi er fremkommet, blandt andet,

Læs mere