Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling"

Transkript

1 Velkomstinformation til nye forældre i Køge Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Køge Sejlklub Køge Sejlklub forkortes med KJS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål, der naturligt melder sig i den første tid i klubben. KJS byder dig velkommen til din nye sport! Mål: KJS Jolleafdelings mål er at tilbyde alle, at sejle jolle under trygge og lærende forhold. Jolleafdelingens primære mål er, at udvikle sejlere med kendskab og færdigheder til at kunne videreudvikle deres interesse for sejlsport, og samtidig være en del af et godt klubliv. Vi er således ikke målrettet mod konkurrencesejlads. Det er vores erfaring, at de første gange på havnen som nye sejlerforældre godt kan være forvirrende. Derfor har vi lavet denne håndbog for at hjælpe jer forældre og jeres børn bedst muligt i gang i KJS. Målet er at gøre turen på havnen til en god og spændende oplevelse for både børn og forældre. På de næste sider vil vi forsøge at besvare de mest basale spørgsmål som hvem der gør hvad, hvad man skal og må osv. Desuden er der oversigter over jollens vigtigste betegnelser, disses funktion samt en liste over de vigtigste begreber på vandet. Håndbogen skal naturligvis ikke erstatte den personlige kontakt på havnen til trænere og ledere, men blot gøre den til tider lidt hektiske aktivitet mere overskuelig for nye forældre. Derfor kære forældre, vær opsøgende og spørg når der er noget I er i tvivl om, så vil vi bestræbe os på at hjælpe jer og jeres barn rigtig godt i gang som sejler og sejlerforældre. Når du/i starter i KJS Jolleafdeling Vi udleverer denne håndbog, som I opfordres til at gennemlæse sammen med den nye sejler, således forældre og sejler har en indledende fælles forståelse af hvad det vil sige at sejle i KJS. Når sejleren ønsker at stifte bekendtskab med jollesejlads, møder man blot op eller kontakter formanden. Her vil trænerene introducere den nye sejler og forældrene til sejlsport.

2 Vi har svømmeveste man kan låne. Det anbefales at sejleren får en våddragt så hurtigt som muligt. En våddragt kan købes i nogle byggemarkeder til en meget billig penge, og de er ganske velegnede til jollesejlads. Spørg evt. træneren til råds. Det forventes at jollesejleren hen af vejen anskaffer eget udstyr. Joller uddeles således at hver sejler så vidt muligt har den samme jolle og udstyr hver gang. Hvis der er mange sejlere, kan det være nødvendigt at hver jolle deles af 2 sejlere. Ved opstart tilmeldes sejleren, for at have kontaktoplysninger. Efter at have deltaget i den ugentlige træning i en måned skal sejleren tilmeldes Jolleafdelingen via hjemmesiden Det er meget billigt at sejle optimist i KJS. Hvad koster det! Et medlemskab koster 800,- kr. om året uanset om man er junior eller senior, og betales i foråret. Dette medlemskab omfatter træning, lån af jolle og teoriundervisning/fysisk træning i vinterhalvåret. For at sejldagene kan fungere er vi afhængige af, at forældre tager del i arbejdet for at få det hele til at fungere optimalt. Vi opfordrer derfor forældre til at involvere sig i jolleafdelingen og hjælpe til. Når alle hjælper til får sejlerne den bedste oplevelse og kan fokusere på at have det sjovt samtidig med at der sejles. Hvornår sejler vi? Der bliver sejlet 1 gang om ugen, mandag kl til Derudover arrangeres der frivillig sejlads, primært i weekenderne når vejret og tiden er til det (når nogen tager initiativ). Sejlersæsonen starter i foråret når vandets temperatur overstiger 10 grader (ellers sejles der med tørdragt), det er typisk i perioden april til og med september. I vinterperioden har vi teori og fysisk træning. Vi følger Dansk Sejlunions Diplomsejlerskole. Der er ikke træning i skolernes ferie og i forbindelse med helligdage. Da sejlads er vejrafhængigt, så forventer vi at alle sejlere har både træningstøj, sejltøj og skiftetøj med til hver træning i den sejlende periode.

3 Nødvendigt udstyr for at komme i gang KJS stiller joller til rådighed, du behøver således blot at møde op i passende tøj. Regntøj og gummistøvler er en god start. I starten kan svømmevest lånes af sejlklubben. Husk en pose med skiftetøj, og husk at det ofte er meget koldt på vandet. Senere i håndbogen finder du lidt mere information om påklædning. Jolleafdelingens sammensætning. Jolleafdelingen er et udvalg under KJS og varetager jollesejlads i KJS. Jolleafdelingen består af følgende: Formand for Jolleafdelingen Jens Damhøj Andersen damhoj@gmail.com Udvalget består derudover af de aktive trænere: Sandra Knapp (ungleder) Stefan Stein Madvig (ungleder) Hjalte Vejbæk David Raun Senderovitz Herudover har vi et erfarent forældre team, der hjælper til. Kommunikation information Den daglige direkte personlige kontakt er den vigtigste, derfor vær opsøgende og spørg, giv udtryk for dine holdninger og ønsker. Spørgsmål kan altid rettes til formanden eller trænerne

4 Den formelle og fælles information til sejlere og forældre, foregår primært via Klubmodul (hjemmesiden) eller vores facebookgruppe På klubbens hjemmeside findes information om jolleafdelingen samt klubbens øvrige udvalg og aktiviteter. Regler i KJS Jolleafdeling De følgende regler er formuleret for primært at varetage sejlernes sikkerhed, sekundært for at passe på udstyret. Af hensyn til sejlerens sikkerhed skal trænerenes anvisninger altid følges. Sejlerne skal ALTID bære redningsvest når man er på broerne eller i jollen (flydetest vesten mindst én gang om året). Dette gælder også forældre/hjælpere. Alle sejlere skal kunne svømme mindst 200m (det er ok med redningsvest på). Det er forældrenes ansvar at børn kan svømme i tilstrækkelig grad. Sejleren skal blive ved flokken holde sig tæt til de andre. Ved kæntring skal man altid blive ved jollen! Svøm aldrig væk fra jollen kald evt. på din træner. Sejlere som vil sejle vintersejlads eller begynde tidligt på sæsonen (vandtemp under 10 grader) skal have tørdragt og forsvarligt tøj på, dvs. handsker, huer, surfstøvler eller gummistøvler. Sejlere må kun tage på vandet uden følgebåd, hvis de er godkendt hertil af træner eller en leder og kun hvis der minimum går 3 enmandsjoller eller 2 tomandsjoller på vandet sammen. Sejlerne skal selvfølgelig også have forældrenes tilladelse til at sejle uden ledsagelse af træner. For trænere og bådfører gælder det, at når sejlere skal hjælpes op i jolle eller følgebåd skal motoren være standset/i frigear! Der skal altid være radiokontakt fra følgebåde til brovagten, med mindre der er givet særlig tilladelse. Du skal behandle udstyret som det er dit eget det betyder pas rigtig godt på det. Jollerne må ikke ridses i bunden, det betyder at bådene aldrig må trækkes op på rampe eller i det hele taget trækkes på noget underlag, jollerne må enten: sejle, flyve eller stå stille. Jollen skal flydetestes én gang om året. Det er vigtigt at pointere, at vi som trænere kun kan varetage sejlernes sikkerhed, hvis sejlerne og forældrene har forståelse for, at ude på vandet er det ubetinget træneren som bestemmer. Diskussioner mellem sejler, forældre og træner forekommer derfor ikke på vandet (det kan vi efterfølgende klare når vi kommer på land). KJS forældrepolitik Det er målet, at nye forældre umiddelbart føler sig velkomne i klubben.

5 Det er ligeledes målet at forældrene motiveres til aktivt at tage del i jollearbejdet. Arbejdet i jolleafdelingen er frivilligt arbejde. For at træningsaftenerne kan blive en positiv oplevelse for børnene, henstiller vi forældrene til at deltage aktivt med klargøring af joller, søsætning etc. Det er en forudsætning i KJS jolleafdeling, at man som forældre ser positivt på at give en hjælpende hånd, for at få det hele til at løbe rundt. Det betyder, at vi helst ikke ser at man melder sit barn ind og aflevere det til træning og herefter forventer, at klubben forestår jollepasning, klargøring, oprydning, mv. Ved hver træningsaften er der behov for at hjælpe sejlerne med at rigge jollerne til, sætte jollerne i vandet, holde brovagt, hjælpe sejlerne på land igen efter endt sejlads, skylle udstyret og bære alt på plads, holde orden på pladsen, hente benzin til følgebåde, løbende vedligeholdelsesopgaver mm. Det er jolleafdelingens målsætning, at alle forældre introduceres til rollen som sejlerforældre, og på den måde kan medvirke til udviklingen i jolleafdelingen. Denne håndbog er et af midlerne i denne introduktion. Forældreopgaver Der er mange ting, der skal klares inden børnene kan komme på vandet og sejle. Derfor er det vigtigt at børnene bliver støttet og hjulpet af deres forældre, ledere og trænere på havnen. Det er målet at sejleren skal kunne klare til og afrigning selv, men der er visse opgaver mindre sejlere vil have vanskeligheder ved, og her kan en hjælpende hånd fra en forælder være tiltrængt. Her er en kort gennemgang af hvilke ting, forældre kan hjælpe til med på havnen: Sørge for at sejlerne hurtigt kommer i sejltøjet ved ankomst, og kommer i gang med tilrigning af jollen. Jo hurtigere jollen er klar til at komme på vandet jo mere tid får sejleren på vandet. Der er skippermøde når alle er klar med tilrigget jolle. Hjælper med at vende og få anbragt jollen på jollevogn Evt. hjælper med at hente riggen (hvis ikke sejleren kan bære den) Hjælper sejleren med at kontrollere sikkerhedsudstyret på jollen (opdrift, mastelås etc.) Hjælper sejleren med at huske personligt sikkerhedsudstyr Brovagt under sejlads, hjælpe med at modtage sejlerne Hjælpe med praktiske gøremål (frugtordning etc.) Når sejlerne kommer ind, hjælpe med at få jollen på land Hjælpe sejleren med afrigning (det sejleren ikke selv kan) Sørge for at sejleren hurtigt får klædt om og er klar til skippermøde. Hjælpe med oprydning og afrigning af følgebåde Det er forældrenes ansvar at børnene er klædt på efter forholdene.

6 Sejlerbørn Som en støttende forælder til sejlerbørn giver du dit barn en masse gode og spændende oplevelser. Du får en masse gode stunder sammen med dine børn og bliver en del af deres fritid i de år, hvor det ellers normalt bliver svært som forælder at følge med i børnenes interesser og fritid. Sejlerbørn lærer mange ting, bl.a.: Selvstændighed man lærer selv at træffe afgørende beslutninger. Selvtillid succesen ved selv at få jollen til at sejle korrekt, og turde udfordre sig selv. Samarbejde med de andre sejlere. Desuden lærer børnene hurtigt at hjælpe hinanden på havnen, idet der er mange ting, som man skal være 2 personer til. Kende sine grænser og selv sætter grænser. Respekt for naturen og andre mennesker lærer at respektere andre sejlere, trænere og ledere samt respektere vandet og vinden for den kraft, som naturen har. Disciplin Hvis man vil være god til at sejle, så gælder det om at få timer på vandet, og dette sker gennem sejlerens egen disciplin, samt holdets disciplin. Som tommelfingerregel tager det cirka børnene 1 år inden de har styr på jollen, og cirka 2 år inden sejleren for alvor kan kontrollere jollen 100 %. Det er altså en langsommelig læreproces, hvor vandet ofte kan virke voldsomt på den nye sejler, derfor er det vigtigt, at du støtter dit barn meget aktivt i processen. Afvikling af træning Den enkelte træner vil kunne rykke lidt på mødetider for at få logistikken til at gå op! Der er ikke træning i skolernes ferie. Der sejles fra april til og med september (dette afhænger af vandtemperatur) Der bliver sejlet mandag fra kl til Før sejlads Det tilstræbes at trænere møder hjælpere på ledsagebåde klargør bådene med benzintanke, bøjer, tovværk osv Sejler er omklædt og tilrigget og klar til at gå på vandet straks efter skippermødet sluttes.

7 skippermøde hvor dagens program gennemgås (inkl frugt) Sejlerne er på vandet! Sælerne har ofte lidt teori inden sejlads, og de vil derfor ofte være de sidste, der sejler ud. Sælerne sejler primært indenfor havneudløbet Efter sejlads (tilstræbt 1915) Afrigning og omklædning. Joller og rig spules med ferskvand Skippermøde Hjælpere på ledsagebåde sørger for at benzintanke, bøjer, tovværk mv. kommer tilbage i skuret. Gummibåde tages op og køres i skuret, som låses. Der er omklædningsfaciliteter i jolleskuret for de af sejlerne, som ønsker at benytte disse. Optimistjollen Optimistjollen er ofte den jolle, man starter med at sejle i, når man som barn skal lære at sejle. Optimistjollen kan sejles af både piger og drenge mellem 8 og 15 år.

8

9

10 Sådan passer jeg min klubjolle. Når du låner en klubjolle, er det vigtigt, at du passer godt på den. Klubjollerne skal holde i mange år, og den der skal låne den efter dig, vil også gerne sejle i en pæn og god jolle. Derfor er der her en kort gennemgang af, hvordan du passer din klubjolle. Før hver sejlads: Når du rigger jollen til, skal du se efter om alle dele på jollen er i orden, og i det hele taget være opmærksom på, om der er skader. Hvis der er noget galt med jollen, fortæller du det til en af trænerne. Pust luft i opdriftsmidlerne, så de er helt fyldte. Pas på ikke at puste for meget luft i, da de derved nemt ødelægges. Husk at mastesikringssnoren først må bindes, og skødet gøres fast lige inden du sejler ud. Efter hver sejlads: Når du kommer ind, skal du huske at løsne mastesikringen, og skødet. Når jollen er kommet på land, skyller du sejlet, mast, ror og sværd. Jollen skylles indvendigt og udvendigt. Er der kommet snavs på jollen, som du ikke kan fjernes med vand alene, vaskes jollen med sæbevand. Husk også at se jollen efter, så småskader og manglende dele kan ordnes inden næste træningsaften. Hvis jollen har været væltet er det vigtigt, at masten skylles grundigt indvendigt ved sprydsystemet, da der ellers sker kraftig korrosion, og masten brækker. I løbet af sæsonen: Hvis der sker skader på jollen: Hvis der sker skader på jollen eller dens udstyr, skal du straks give besked til en af trænerne. Husk på at det ikke kan undgås at der kommer skader på materiellet, også selv om man passer godt på det. Hvis skaden ikke er sket ved skødesløshed eller med vilje, er der ingen der vil bebrejde dig for det. Alm. Trekantsbane Begreber på vandet En almindelig Trekantsbane er en bane med en startlinje, et topmærke, et slagmærke og et bundmærke. Banen kan variere ved at startlinjen ligger som en del af bundmærket.

11 Sejle kryds En båd skal have vind i sejlet for at sejle fremad, hvorfor en båd ikke kan sejle direkte mod vinden. Derfor krydser man op mod vinden på bidevind-kurs, dvs. cirka 45 grader til vinden. Der sejles kryds fra startlinje til topmærke og fra bundmærke til mållinje eller topmærke (afhængig af hvor mange opkryds, sejlerne skal have. Slør Der sejles slør eller halvvind, når bådene sejler fra topmærke til slagmærke og igen fra slagmærke til bundmærke. Vinden kommer agten for tværs og skødet er derfor slækket, så bommen er cirka 45 grader ud fra båden. Læns Der sejles læns eller platlæns, når bådene sejler direkte fra topmærke til bundmærke (forekommer kun ved 2 opkryds). Vinden kommer agten ind og sejlet er derfor slækket til bommen står cirka 90 grader ud fra båden. Amerikanerlæns er når sejleren på lænseren krænger båden til luv (=samme side som sejleren sidder i) og dermed opnår mindre skrogareal i vandet og dermed mindst mulig vandmodstand. Det er som regel kun A-sejlere som behersker denne teknik. Kæntre

12 En båd kæntrer, når bunden på båden vender i vejret og masten ryger ned i vandet. En kæntret båd flyder pga. opdriftsmidlerne og vil aldrig synke. Båden vendes om igen af sejleren, som kravler op på bunden af båden og tager fat i sværdet, stiller sig helt ud på kanten af båden (evt. med fødderne i essingen/kanten af jollen) og læner kroppen væk fra båden. Dermed får sejlerens vægt båden til langsomt at rejse sig op igen, hvorefter sejleren kan kravle op i båden igen. Styrbord og bagbord Højre og venstre kaldes i søsportssprog for henholdsvis styrbord og bagbord. styrbord halse kaldes den kurs, hvor vinden kommer ind fra højre/styrbord side i sejlet, medens bagbord halse er den kurs, hvor vinden kommer ind fra venstre/bagbord side i sejlet. Styrbord-bagbord-reglen Den vigtigste vigeregel indenfor søsport kaldes styrbor-bagbord reglen. Det betyder at alle både på styrbord halse har retten til vejen, medens både på bagbord halse skal vige, dvs. gå af vejen, for både på bagbord halse. Desuden er der følgende andre regler: motor viger for sejl og lyst viger for brød. luv og læ Luv betegner den side i båden hvor vinden kommer ind i sejlet, medens læ er den modsatte side, hvor sejlet er, dvs. hvor der er læ. Sejlertøj Børnene skal altid have et sæt tørt skiftetøj og et håndklæde med til sejlads, samt træningstøj (såfremt det ikke er sejlvejr, så er der mulighed for fysisk træning) Derudover skal de have deres sejlerbeklædning: vest (helst en svømmevest, den er ikke så klodset og giver mere bevægelsesfrihed.) I starten evt. bare regntøj og gummistøvler, hue og varmt tøj under regntøjet. På længere sigt vil det være relevant at anskaffe: tørdragt (forår og efterår) våddragt (sommer) sejlerhandsker neoprensko eller støvler svedtransporterende undertøj Før du investerer i sejlertøj, spørg en af de andre forældre til råds, måske har de brugt udstyr liggende du kan overtage eller købe billigt.

13 Sejladsområde Under normale vejrforhold sejlads der i de viste områder på billedet. Sælerne vil til en start typisk sejle inde i havnebassinet fra bådebroen over til fribadet (frem og tilbage) Leg og kæntringsøvelser indgår også efter vejrforholdene. Der arbejdes primært på at bestå Sæl, Søløve og Delfin diplomerne i Diplomsejlerskolen ( De øvede sejlere vil ofte lave øvelser, der har relation til de videregående diplomer i Diplomsejlerskolen. De øvede sejler primært udenfor havnebassinet. De store joller vil ligeledes primært blive tilbudt at lave øvelser der har relation til Diplomsejlerskolen. Træneransvarlig er Jens Damhøj Andersen Trænerne

14 Derudover er der hjælpetrænere Og ikke mindst forældre Trænerpolitik i jolleafdelingen. Jolleafdelingens trænerstab består af såvel voksne som ungtrænere (erfarne jollesejlere). Alle trænere opfordres til at gennemgå Dansk Sejlunions trænerkurser og udgifter hertil betales af klubben. Trænerne søges løbende udviklet ved opfølgningskurser og ved at deltage som assistenter for mere erfarne trænere. Der er to ungledere, som er trænere der udvikles til, at kunne håndtere klubarbejde, såsom arrangementsplanlægning, tilrettelægning af undervisning og sejldage. De enkelte trænere laver programmer for deres træning herunder målsætning for de enkelte sejlere i deres gruppe. For jollesejlere trænes der så vidt det er muligt på 3 niveauer, begyndere (Sæler), mellemgruppen (øvede) og uddannede (sejlere med niveau udover diplomsejlerskolen) I det omfang det er muligt trænes hver gruppe af samme træner sæsonen igennem, således at kontinuiteten i undervisningen bliver bedst mulig. Al arbejde i KJS Jolleafdeling er baseret på frivilligt arbejde, og trænere og hjælpere arbejder således ulønnet. Dansk Sejlunion: Nyttige link Optimist A/B/C Optimistjollen er ofte den jolle, man starter med at sejle i, når man som barn skal lære at sejle. Optimistjollen kan sejles af både piger og drenge mellem 8 og 15 år.

15 Nye Optimist sejlere starter som Sæler Sælerne er et hold, hvor sammenhold, hygge og læring af de grundlæggende teknikker og regler er i fokus. Holdet består af helt nye sejlere, da Sælerne er for begyndere, hvorfor niveauet også er tilpasset efter dette. Målet er at opnå de tre første diplomer: Sæl, Søløve og Delfin Optimist Øvede sejlere Øvede sejlere er typisk de sejlere, der er i gang på 2. eller 3. år. På dette hold handler det om at lære nogle flere ting om at sejle. Vi går lidt mere op i, hvad man kan gøre med jollen, for at den sejler bedre og hurtigere. Man lærer lidt flere regler og får tips og tricks til at komme videre med sin sejlads. Målet er at opnå de resterende diplomer indenfor Diplomsejlerskolen, og her kan der vælges mellem 1- eller 2-personers joller. Uddannede sejlere Uddannede sejlere er de mest erfarne og har evner der rækker udover Diplomsejlerskolen. De har typisk sejlet jolle i mere end 5 år. De vil typisk kunne inddrages som hjælpetrænere og være med til at give gode råd til de andre.

16 Når man af den ene eller anden grund vokser fra jollen, er der mulighed for at rykke over til en anden jolletype/sejlaktivitet. I jolleafdelingen vil man som regel gå videre til Zoom8 eller 405 jollen (to personersjolle). I Køge Sejlklub er der mulighed for at sejle bl.a. Ynglinge, Windsurfe, sejle kølbåde, blive gast eller prøve Stand Up Paddle. Med denne folder ønsker vi at kunne give den nødvendige, men også tilstrækkelige information til at du/i kommer godt i gang med jollesejlads i Køge Sejlklub. Hvis der er nogle spørgsmål, så kan formanden eller trænerne altid kontaktes. Vel mødt på havnen.

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif

Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015. Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Horsens Sejlklub Velkommen til nye sejlere 2015 Hjælp til hvad udstyret hedder på jollen samt gode råd og fif Hvad hedder udstyret på optimistjollen Længde: Bredde: Skrogvægt: 230 cm 113 cm 35 kg Sejlareal:

Læs mere

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling

Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkomstinformation til nye forældre i Vedbæk Sejlklub Jolleafdeling Velkommen til jolleafdelingen i Vedbæk Sejlklub Vedbæk Sejlklub forkortes med VS Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben,

Læs mere

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre

Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Nyborg Sejlforenings håndbog til sejlerforældre Velkommen til Optimistafdelingen i Nyborg Sejlforening! Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Junior- og Optimistudvalget

Læs mere

Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre

Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre Håndbog til ungdomssejleren og sejlerforældre Velkommen til Ungdomsafdelingen i Nyborg Sejlforening Nyborg Sejlforening ønsker dig rigtig god fornøjelse med din nye sport Side 1 af 16 Kære forældre Nyborg

Læs mere

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV

- Håndbog for sejlerforældre. Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg forkortes her med SSV Sejlklubben - Håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Sejlklubben Sejlklubben forkortes her med SSV Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give

Læs mere

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub

Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub Information til sejlere og forældre Velkommen i Skanderborg Junior Sejlklub. Skanderborg Junior Sejlklub (SJS) er en klub for unge sejlere. Vi har plads til sejlere

Læs mere

FSK s håndbog for sejlerforældre

FSK s håndbog for sejlerforældre FSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Faaborg Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben, og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

Skælskør Amatør-Sejlklub

Skælskør Amatør-Sejlklub Information til nye sejlere og forældre i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling (SAS) Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Skælskør Amatør-Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting der er

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

Kære forældre og sejlere

Kære forældre og sejlere Kære forældre og sejlere Her i Horsens Sejlklub er det vores mål at skabe positive oplevelser for sejlerne og deres forældre. Det er vores erfaring, at de første gange på havnen som nye sejlerforældre

Læs mere

VSK s håndbog for sejlerforældre

VSK s håndbog for sejlerforældre VSK s håndbog for sejlerforældre Velkommen til ungdomsafdelingen i Vallensbæk Sejlklub! Med dette hæfte vil vi informere om arbejdet i klubben og derigennem prøve at give svar på nogle af de mange spørgsmål,

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling

Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Lær at sejle i Nivå Bådelaugs Optimist- og Ungdomsafdeling Sejlads er en fantastisk sport fuld af vind og vejr, udfordringer og godt kammeratskab. Hos os i Nivå Bådelaug kan børn komme i gang med at sejle

Læs mere

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist Sæl diplom Tømme båden for vand. Svømme m med redningsvest Få båden til at ligge stille i vindøjet og få den til at sejle igen. Lave råbåndsknob og ottetalsknob. Nævne navnene på holdkammeraterne og træneren.

Læs mere

SBK Ungdom. Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub

SBK Ungdom. Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub SBK Ungdom Informationer til nye sejler, surfere og forældre i Ungdomsafdelingen i Skærbæk Bådeklub 1 Kære ny forældre Denne folder giver en kort indsigt til sejler, surfere og forældre, der ønsker at

Læs mere

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre April 2014 1 Kære sejlere og forældre Vi håber, at denne håndbog kan være med til, at I og jeres børn får en god og spændende tid

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1

MIDDELFART SEJLKLUB. Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling. Side 1 MIDDELFART SEJLKLUB Information til nye sejlere og forældre i Middelfart Sejlklubs Ungdoms- og Jolleafdeling Middelfart Sejlklub Østre Hougvej 5500 Middelfart www.middelfartsejlklub.dk Side 1 Velkommen!

Læs mere

SBK Junior. Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub

SBK Junior. Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub SBK Junior Informationer til nye sejler og forældre i Juniorafdelingen i Skærbæk Bådeklub 1 Kære ny forældre I første omgang vil vi gerne sige mange tak på vegne af vores entusiastiske børn og unge fordi

Læs mere

Optimistsejler i Sletten Bådeklub

Optimistsejler i Sletten Bådeklub Optimistsejler i Sletten Bådeklub Velkommen som optimistsejler og forældre til optimistsejlere. I Sletten bådeklub er det nemt at komme til at sejle Optimistjolle! Du behøver ikke at have din egen jolle,

Læs mere

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D

MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D MIDDELFART SEJLKLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERCAMP MANDAG D. 2.07. 2018 VIL DU GÅ GLIP AF 5 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Hvornår er det?: Indkvartering er søndag d. 1.07.2018 kl. 20.00 22.00 Afhentning

Læs mere

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre

Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre Kolding Sejlklub Ungdomsafdeling Håndbog for sejlere og deres forældre Marts 2013 1 Kære sejlere og forældre Vi håber, at denne håndbog kan være med til, at I og jeres børn får en god og spændende tid

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre

DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre DEN LILLE BLÅ - en guide til optimister og deres forældre Kerteminde Jolleteam Marinavej 2 5300 Kerteminde www.kertemindesejlerne.dk Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Mission og formål... 3 Information...

Læs mere

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK SIKKERHEDSPOLITIK Gældende fra den 24. april 2008 I Sejlklubben Greve Strand (SGS) prioriterer vi sejlernes sikkerhed højt. En klar ansvarsfordeling under afvikling af uddannelse, træning og sejladser

Læs mere

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013

Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Velkommen til nye optimistjollesejlere Martin Bonnén og Gunhild Kenting Forår 2013 Aftenens program Skovshoved Sejl Center Præsentation af ungdomsafdelingen Præsentation af trænere Sæsonplaner En typisk

Læs mere

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub

Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Sejlklubben Rødvig Stevns Ungdomsvenlig Sejlklub Funktionsbeskrivelser Grej (reservedele): Holde status og indkøbe Flydeliner (fangliner) Bensler 2 og 3 mm Hanefod Øsekar Løbende min. 1 gang pr. måned

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Aktiviteter og træning året rundt

Aktiviteter og træning året rundt Aktiviteter og træning året rundt agenda Nicolas erfaring omkring at lykkedes med aktiviteter med trænerens perspektiv Dittes bud på klubaktiviteter i og udenfor sæsonen Refleksion over input til aktiviteter

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION

OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION OCD LANDSLEJR KDY RUNGSTED 28-30NOV14 PRAKTISK INFORMATION 1 GENEREL INFORMATION GÆLDER ALLE Jolle og udstyr: Husk alt: Jolle, mast, sprydstage, bom, sejl, ror, sværd, vindpil og værktøjskasse Placering

Læs mere

KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED

KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED KDY Rungsted September 2014 SEJE PIGER SEJLER OPTIMISTJOLLE I KDY UNGDOMSCENTER RUNGSTED DER SKAL SKE NOGET NU! Det er en kedelig kendsgerning at for få piger sejler i Danmark. Mindre end 25% af Optimist

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret Aktiviteter 1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret 02-06-2009: Intromøde omkring Marselisløbet med følgende aktiviteter - Konditionstest - Smoothie bar og info omkring sund kost - Generel

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

RØRVIG SEJLKLUB SEJLADSBESTEMMELSER FOR STJERNESEJLADSER. for OPTIER, JOLLER OG WINDSURFERE

RØRVIG SEJLKLUB SEJLADSBESTEMMELSER FOR STJERNESEJLADSER. for OPTIER, JOLLER OG WINDSURFERE RØRVIG SEJLKLUB SEJLADSBESTEMMELSER FOR STJERNESEJLADSER for OPTIER, JOLLER OG WINDSURFERE Deltagere Kun aktive medlemmer af Rørvig Sejlklub kan medregnes i præmierækken. Kapsejladslederen kan lade andre

Læs mere

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2016 ESTLAND FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2016 i ESTLAND. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.28/7-6/8 2016.

Læs mere

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED

OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD LANDSSAMLINGER I RUNGSTED OCD og KDY s Ungdomscenter i Rungsted inviterer til træningslejr den 29.- 30. marts samt den 5.- 6. april. Lejrene er åbne for alle A- og B- sejlere. Alle A- sejlere skal

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Kapsejladsreglerne. Tirsdagskapsejlads Bugt Kredsen. April 2008, Søren Badstue

Kapsejladsreglerne. Tirsdagskapsejlads Bugt Kredsen. April 2008, Søren Badstue Kapsejladsreglerne Tirsdagskapsejlads Køge Bugt Kredsen April 2008, Søren Badstue Definitioner Holde klar: En båd holder klar når den anden båd ikke skal ændre sin kurs. Plads er den plads en båd behøver

Læs mere

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB

INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB INDGÅELSE AF AFTALE OM SPORTSKLUB Kolding Sejlklub er med nærværende aftale godkendt af Dansk Sejlunion som sportsklub Aftalen imellem Kolding Sejlklub og Dansk Sejlunion gælder for perioden ddmm-2017

Læs mere

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE

IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE IDRÆTSINSTITUTIONEN MOTALAGADE Motalagade 6, 8200 Århus N, Tlf.: 23265305 E-mail: brittm@aarhus.dk Velkommen Vi er en idrætsinstitution normeret til 53 børn, hvoraf de 12 er vuggestuebørn. Institutionen

Læs mere

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde

SBK Ungdom. Sæson Forældremøde SBK Ungdom Sæson 2018 Forældremøde 2018.05.22 Program: Ungdomsorganisation 2018 Hold og trænerbesætning Aktiviteter og årsplan Sikkerhed på træningsaftener / Nødberedskab Træningsaften set up Forældrehjælper

Læs mere

VM på fjorden. Må de største helte vinde!

VM på fjorden. Må de største helte vinde! OK-joller & Wayfarer, HSS 2016 VM på fjorden. Må de største helte vinde! (Version: 2016-HSS02) Bemærk: Vi sejler kapsejlads om mandagen, og træner om onsdagen... Tid og sted Første kapsejlads sejlads bliver

Læs mere

Kaløvig Bådelaug udnytter nedlagt sejlsportscenter

Kaløvig Bådelaug udnytter nedlagt sejlsportscenter Kaløvig Bådelaug udnytter nedlagt sejlsportscenter Et projekt, der udnytter lokale ubrugte faciliteter, og får kommunens forskellige klubber i samme idrætsgren til at tage ansvar for planlægning og udførsel

Læs mere

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne

Først og fremmest handler det om at hygge sig med sin mor eller far og blive tryg i og omkring vandet. Hvad skal man kunne F/B Haletudserne De små haletudser er det første hold i svømmeskolen. Det er på dette hold grundlaget for den gode fremtidige svømmeundervisning bliver lagt. På haletudseholdet lærer vi at begå os i vandet,

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 1. Strandbaren 2. Kajakpolobane 3. Beachvolleybaner 4. Streetbasketbane 5. Skatepark 6. Havkajakker på vandet 7. Faldskærmsudspring 8. Ungdomssejlads

Læs mere

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle

Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub. incl. en goodiebag med gaver til alle Årets sjoveste SOMMERCAMP i Middelfart Sejlklub incl. en goodiebag med gaver til alle Middelfart Sejlklub byder velkommen til Sommercamp 2019 fra søndag den 30. juni til fredag den 5. juli I løbet af ugen

Læs mere

Program for sommerlejren i. Sønderborg Yacht Club. 23. til 26. juni, 2017

Program for sommerlejren i. Sønderborg Yacht Club. 23. til 26. juni, 2017 Program for sommerlejren i Sønderborg Yacht Club 23. til 26. juni, 2017 Velkomst På vegne af Sønderborg Yacht Clubs junior afdeling vil jeg gerne byde jer hjertelig velkommen til sommerlejeren for sejlere

Læs mere

Gør dette. Eksperimenter med

Gør dette. Eksperimenter med Version 2010 Kom ned i kajakken. Du må gerne få hjælp. Hold balancen i kajakken uden at holde fast i noget. Se om du samtidig kan holde en bold eller pagaj. Ro fremad. At styre kajakken. At ro fremad i

Læs mere

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 10. og 17. august 2015 Deltagere: Kim, Rene, Lars, Maybritt, Mikkel og Alex Referent: Maybritt Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Optimist Trim Guide fra UK Sails

Optimist Trim Guide fra UK Sails Optimist Trim Guide fra UK Sails Der er ikke nogen præcis facitliste på hvordan vores Optimistsejl skal trimmes. Det afhænger nemlig af flere faktorer, bl.a: Sejlerens vægt Sejlerens fysiske styrke Sejlerens

Læs mere

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling

Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling Velkommen til Yachtklubben Furesøen's Ungdomsafdeling PRAKTISK AT HUSKE: Træningen starter præcis. Skulle du af en eller anden grund være forhindret, så husk at melde afbud. Gangen før - sms til træneren,

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Brenderup Idrætsforening

Brenderup Idrætsforening Velkommen i Brenderup Idrætsforening - Fodboldafdelingen Brenderup Idrætsforening Fodbold Gymnastik Håndbold Badminton Motion Brenderup Idrætsforening holder til i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej

Læs mere

Torsdagsmatch Furesøen Joller, Hurtige kølbåde, Langsomme kølbåde Yachtklubben Furesøen, Farum Sejlklub, Birkerød Sejlklub Sæson 2019

Torsdagsmatch Furesøen Joller, Hurtige kølbåde, Langsomme kølbåde Yachtklubben Furesøen, Farum Sejlklub, Birkerød Sejlklub Sæson 2019 Torsdagsmatch Furesøen Joller, Hurtige kølbåde, Langsomme kølbåde Yachtklubben Furesøen, Farum Sejlklub, Birkerød Sejlklub Sæson 2019 SEJLADSBESTEMMELSER 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne

Læs mere

Vind, vejr og vand helt tæt på

Vind, vejr og vand helt tæt på Vind, vejr og vand helt tæt på Et projekt, der udnytter ubrugte lokale faciliteter, og hvor kommunen udbyder tilbuddet til alle skoler i kommunen og lønner en tovholder til den daglige afvikling. Projektet

Læs mere

Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen

Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen Funktionsbeskrivelser for juniorafdelingen Disse beskrivelser af funktionerne i juniorafdelingen er udarbejdet for at sikre en kontinuitet i ungdomsarbejdet i. Alle funktioner kan varetages af et større

Læs mere

GS Home Hold Klubben Kontakt

GS Home Hold Klubben Kontakt GS Home Hold Klubben Kontakt Svømmehaller: Vestre skole 16m bassin dybde fra 90 cm til 120 cm Det vil være en rigtig god ide at medbringe svømmebriller Ydesvej Svømmehal 25m baner dybde fra 120 cm til

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Til foreninger i ishøj Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Hvis du er mellem syv og tolv år,

Læs mere

Reglement for Rørvig Sejlklub (RØS). I dette reglement gives bestemmelser for

Reglement for Rørvig Sejlklub (RØS). I dette reglement gives bestemmelser for Marts 2015 Reglement for Rørvig Sejlklub (RØS). Dette reglement gælder for alle aktiviteter i Rørvig Sejlklub. Visse af bestemmelserne gælder efter deres indhold dog kun for juniormedlemmer af Rørvig Sejlklub,

Læs mere

Gråsten Sejlforening byder velkommen til. Sommerlejr. d. 29/6 til 2/7 2018

Gråsten Sejlforening byder velkommen til. Sommerlejr. d. 29/6 til 2/7 2018 Gråsten Sejlforening byder velkommen til Sommerlejr d. 29/6 til 2/7 2018 Er du Vild med vand? Er du Vild med sjove og spændende oplevelser? Er du Vild med hygge både sammen med andre sejlere og familien?

Læs mere

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen.

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Vi er glade for I ønsker at repræsentere de danske farver ved NM i Horten. Med venlig hilsen Hold lederne

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015

Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Gjellerup Svømmeklub Sommer 2015 Åbent Hus onsdag den 29. april kl. 18.00 19.30 Tilmeld online fra torsdag d. 30. april kl. 18:00 på: www.gjellerupsvommeklub.dk Sæsonkalender Åbent hus på Hammerum Friluftsbad

Læs mere

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017

SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D JUNI 2017 SØNDERBORG YACHT-CLUB BYDER VELKOMMEN TIL SOMMERLEJR D. 23. 26. JUNI 2017 VIL DU GÅ GLIP AF SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Vi glæder os til at se sejlere sammen med deres forældre og søskende til gode

Læs mere

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009

Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Lidt om vinteren og foråret i Juniorsejlcentret 2009 Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter vågner nu op igen og jollerne er pakket ud igen på Jollepladsen ved Frederikssund Lystbådehavn før påsken. Nu

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med Wayfarer sejljolle

Sikkerhedsinstruks for sejlads med Wayfarer sejljolle Sikkerhedsinstruks for sejlads med Wayfarer sejljolle Udarbejdet: 20.6. 2117 1. Identifikation af rederen Skriv navn og adresse på rederen; Den person eller det organ, som har ejerskab af sejladsaktiviteterne:

Læs mere

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til VISION 2015 for Skælskør Amatør Sejlklub Oplæg til VISION 2015 for være Slagelse Kommunes foretrukne havn og sejlklub udvikle havnefaciliteter så klubben sikres et solidt medlemsgrundlag fremover have plads til både motorbåds-, kølbåds- og småbådssejlere

Læs mere

Tessa Boathandling - rolle-/processkema - version 2.2-6/5-2012

Tessa Boathandling - rolle-/processkema - version 2.2-6/5-2012 Tessa Boathandling - rolle-/processkema - version 2.2-6/5-2012 Rorsmand Kryds Spiler op Trim til Gør spiler klar Spiler op -Storskøde - Hækstag -Hiv spiler op - Meld spiler oppe - Slæk hækstag, men så

Læs mere

U7-fodbold AAIF forår 2011. Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00

U7-fodbold AAIF forår 2011. Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00 U7-fodbold AAIF forår 2011 Onsdag den 13. april 2011 kl. 20:00 Agenda Træner team Spillere Træning Kampe Projekt nye spilletrøjer Forældre www.aabybrofodbold.dk Praktiske informationer Støt klubben Evt.

Læs mere

Kontakt Sejlerskoleudvalget:

Kontakt Sejlerskoleudvalget: Hvor varmt skal man være påklædt? Hav hellere for meget tøj på end for lidt. Vær klædt på i lag på lag det er varmest og det gør det let at regulere tøjmængden. Der er koldere på vandet end i land, særligt

Læs mere

Turkanoinstruktør 2.1 Teori, praksis, turpædagogik mm. Her bliver du klædt på til eksamensdelen

Turkanoinstruktør 2.1 Teori, praksis, turpædagogik mm. Her bliver du klædt på til eksamensdelen De 7 kanoregler for kanosejlads i FDF Før du tager på kanotur, så er det vigtigt, at du har styr på de 7 kanoregler. De står nedenunder og er vigtige for, at alle får en god kanotur. Uddannelsen: Turkanoinstruktør

Læs mere

Regler for Kapsejlads

Regler for Kapsejlads Regler for Kapsejlads og afvikling af MeginBowlen Indledning Nærværende skriv er Meginclub Danmarks beskrivelse af de praktiske del omkring afvikling af foreningens årlige kapsejllads. Skrivelsen er delt

Læs mere

Sejladsaktivitet: Havkajak

Sejladsaktivitet: Havkajak Sejladsaktivitet: Havkajak Det sikres at deltagerne er klædt på efter forholdene f.eks. våddragt, rojakke / regnjakke, neopren sko, hue, handsker mv. Desuden medbringes på længere ture nødtøj, tørt ekstra

Læs mere

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub

Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Velkommen til Humlebæk Badminton Klub Information til nye og øvede ungdomsspillere Kort information om sæsonen 2016-2017 Sæsonen 2016-2017 er startet op for alle hold. Vi har træning for mandag, tirsdag,

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub 11-12 juni 2016 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl.

Læs mere

Sejladsaktivitet: Havkajak

Sejladsaktivitet: Havkajak Sejladsaktivitet: Havkajak Søer og åer Det sikres at deltagerne er klædt på efter forholdene f.eks. våddragt, rojakke / regnjakke, neopren sko, hue, handsker mv. Desuden medbringes på længere ture nødtøj,

Læs mere

side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 10.05.2016. Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Forældrepjece. Lidt om hvordan vi gør i de praktiske omsorgssituationer for at styrke børnenes udvikling og selvtillid og undgå nedslidte voksne her i

Forældrepjece. Lidt om hvordan vi gør i de praktiske omsorgssituationer for at styrke børnenes udvikling og selvtillid og undgå nedslidte voksne her i Forældrepjece Lidt om hvordan vi gør i de praktiske omsorgssituationer for at styrke børnenes udvikling og selvtillid og undgå nedslidte voksne her i KLOKKEFRØEN Aflevering af barnet om morgenen. Vi vil

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

DSF retningslinjer for juniordykning - generelt

DSF retningslinjer for juniordykning - generelt DSF retningslinjer for juniordykning - generelt Juniordykning er ikke en integreret del af kurset for voksne. Fremgang og indhold er specifikt for juniorer. Træningsprogrammet til juniordykkere henvender

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Begynder stævne for Optimister og Tera-joller.

Begynder stævne for Optimister og Tera-joller. Sejlklubben SNEKKEN Vordingborg Begynder stævne for Optimister og Tera-joller. STORSTRØMMEN CUP SEJLKLUBBEN SNEKKEN VORDINGBORG 11. AUGUST 2019 Kapsejlads i Vordingborg / Storstrømmen. Søndag d. 11. august

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub

Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub Udlån af dommerbåd I Dragør Sejlklub Dragør Sejlklub tilbyder medlemmer af klubben at låne klubbens dommerbåd til ture og arrangementer. Hvem kan låne dommerbåden. Medlemmer af Dragør Sejlklub, som af

Læs mere

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt.

TIL DIG DER ER FORÆLDER. Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. TIL DIG DER ER FORÆLDER Er du og dit barn ny i badminton? Denne folder hjælper dig godt på vej til at forstå verdens bedste idræt. En verden af oplevelser! Begyndelsen på en succeshistorie for dig og dit

Læs mere

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning

Aabenraa Friskoles. Fritidsordning Side 1 af 8 Aabenraa Friskoles Fritidsordning Side 2 af 8 Adresse: Bakketoppen Aabenraa Friskole Bjerggade 26 6200 Aabenraa Tlf. 74 62 86 10 / 51 92 79 97 Mail: kr@aabenraafriskole.dk Åbningstider: Mandag

Læs mere

INSTRUKSER. Velkommen til Præstø Fjordsvømning Vi afvikler den 12. august Præstø Fjordsvømning for 14. gang. Læs venligst nedenstående grundigt!

INSTRUKSER. Velkommen til Præstø Fjordsvømning Vi afvikler den 12. august Præstø Fjordsvømning for 14. gang. Læs venligst nedenstående grundigt! INSTRUKSER Velkommen til Præstø Fjordsvømning 2018 Vi afvikler den 12. august Præstø Fjordsvømning for 14. gang. Læs venligst nedenstående grundigt! MØDESTED - Præstø Roklub, Fjordstien 7, 4720 Præstø.

Læs mere