Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017"

Transkript

1 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET PÅTALER... 2 AKTIER Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt Offentliggørelse af kursrelevant information godkendelse af patent Forløb af generalforsamling Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Offentliggørelse af intern viden indgåede kontrakter Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Tidspunkt for offentliggørelse af kvartalsrapport INVESTERINGSFORENINGER Obligationer Offentliggørelse af delårsrapport Manglende hjemmeside MEDLEMMER UDTALELSER OG ANDRE SAGER AKTIER Sletning fra optagelse til handel Sletning fra optagelse til handel Nasdaq Københavns årlige undersøgelse vedr. selskabernes redegørelse for god Selskabsledelse II. FIRST NORTH PÅTALER ANDRE SAGER CERTIFIED ADVISERS OBLIGATIONER UDTALELSER OG ANDRE SAGER III. GENERELLE MARKED Kategorisering af meddelelser til markedet... 21

2 I. BØRSMARKEDET 1. PÅTALER AKTIER 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt (Rovsing A/S) Et selskab offentliggjorde en fredag en meddelelse, hvoraf det fremgik at selskabet havde underskrevet en aftale om levering af et nyt produkt. Det fremgik endvidere af meddelelsen, at produktet var blevet godkendt af de europæiske myndigheder. Selskabet havde ikke tidligere offentliggjort oplysninger om den endelige godkendelse. I en periode forud for selskabets offentliggørelse af meddelelsen steg kursen på selskabets aktie mere end 25 % under væsentlig større omsætning end normalt. Af indlæg på et debatforum fremgik, at en person forinden havde rettet henvendelse til selskabets direktør om en opdatering vedrørende godkendelse af produktet og modtaget svar fra selskabets direktør, at der ville komme en meddelelse den følgende uge. Børsen anmodede selskabet om konkret og detaljeret at redegøre for den proces, der havde været forud for offentliggørelsen af meddelelsen. Af selskabets redegørelser fremgik, at selskabet betragtede godkendelsen af produktet som intern viden, at selskabet havde fået den endelige godkendelse om tirsdagen, at aftalen om levering af produktet ikke i sig selv ville give anledning til udsendelse af en meddelelse til markedet, samt at selskabet på ingen måde havde udsat offentliggørelsen af meddelelsen. Det fremgår af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt 3.1, at en udsteder skal offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i MAR (markedsmisbrugsforordningen). 2(22)

3 Det følger af kommentaren hertil, at en udsteder skal sikre, at alle markedsdeltagere har lige adgang til intern viden, og udstederen bør derfor sikre, at den interne viden behandles strengt fortroligt, og at ingen tredjemand får adgang til den interne viden før offentliggørelsen. Intern viden må således ikke videregives til analytikere og journalister eller andre, hverken individuelt eller i grupper, uden at den interne viden samtidig offentliggøres i markedet. Børsen påtalte overfor selskabet, at selskabet først havde offentliggjort den interne viden (oplysningen om godkendelsen af produktet) om fredagen, når godkendelsen blev givet allerede om tirsdagen. Det blev endvidere påpeget at oplysninger der udgør intern viden, skal fremstå som den primære information i en meddelelse til markedet. Det fremgik endvidere af selskabets redegørelse, at selskabet pr. var blevet kontaktet af en aktionær vedrørende bl.a. endelig godkendelse af produktet. Selskabet vurderede, at der meget neutralt blev svaret tilbage, at der ville komme en meddelelse senere og at der på ingen måde blev givet yderligere oplysninger, som kunne have nogen påvirkning af kursen. I det konkrete tilfælde fandt børsen ikke grundlag for at kunne konkludere, at oplysningen om en forestående meddelelse var tilstrækkelig konkret og specifik til at kunne udgøre intern viden om selskabet. Det var dog børsens klare vurdering, at oplysningen om den forestående meddelelse var direkte årsag til den øgede omsætning og havde en væsentlig indvirkning på kursdannelsen. Børsen beklagede over for selskabet, at selskabets direktør, ved at oplyse en enkelt aktionær om den kommende meddelelse fra selskabet, handlede mod princippet om ligelig behandling af aktionærerne og endvidere bidrog til en uhensigtsmæssig markedssituation, hvor der var grundlag for spekulation i selskabets aktie. Sagen har været forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité. 3(22)

4 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant information godkendelse af patent (Onxeo S. A.) Et selskab offentliggjorde en mandag morgen, at det om fredagen havde modtaget en godkendelse vedrørende et vigtigt patent. Information om godkendelsen var tilgængelig på patentmyndighedens hjemmeside yderligere 2 dage tidligere. Som en konsekvens af meddelelsen steg kursen på selskabets aktier med ca. 30 pct. under øget omsætning og stigningen fortsatte den følgende dag. Børsen anmodede selskabet om at redegøre for forholdet. Selskabet oplyste i redegørelsen, at selskabet ikke var blevet informeret af patentmyndigheden om godkendelsen, men først fredag aften via deres medieovervågning, blev bekendt med oplysningen på patentmyndighedens hjemmeside. På grund af oplysningernes følsomme natur var det nødvendigt at få meddelelsen godkendt af selskabets ledelse, hvilket skete hen over weekenden, hvorefter meddelelsen kunne offentliggøres mandag morgen inden markedet åbnede. Selskabet mente således, at meddelelsen blev offentliggjort hurtigst muligt, omstændighederne taget i betragtning. Det fremgår af punkt i de dagældende Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København A/S ( ), at et selskab hurtigst muligt skal offentliggøre oplysninger om beslutninger og andre forhold og omstændigheder, der kan være kursrelevante. Det fremgår endvidere af kommentaren til punkt 3.1.1, at selv om det kan være vanskeligt for selskabet at kontrollere processer, hvor beslutninger vedrørende selskabet træffes af myndigheder eller domstole, er det stadig selskabets ansvar hurtigst muligt at give oplysninger vedrørende sådanne beslutninger til værdipapirmarkedet. Hvis det ikke er muligt for selskabet at give en vurdering af konsekvenserne af beslutninger truffet af myndigheder eller domstole, kan selskabet indledningsvis offentliggøre en meddelelse om beslutningen. Så snart selskabet har foretaget en vurdering af eventuelle konsekvenser af beslutningen, skal selskabet offentliggøre en ny meddelelse om disse konsekvenser. 4(22)

5 Sagen blev forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der besluttede at påtale forholdet over for selskabet, idet selskabet senest om fredagen, da selskabet blev bekendt med godkendelsen burde have offentliggjort i det mindste en kortfattet meddelelse vedr. modtagelsen af godkendelsen. Godkendelsen var tilgængelig på patentmyndighedens hjemmeside yderligere to dage tidligere. 1.3 Forløb af generalforsamling Et selskab optaget til handel offentliggjorde midt på dagen et referat af selskabets generalforsamling afholdt dagen før. På selskabets generalforsamling blev der bl.a. taget stilling til udbyttebetaling, givet bestyrelsen bemyndigelse til at lade selskabet erhverve egne aktier og valgt ny bestyrelse. Det følger af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København A/S (børsen) punkt at en udsteder skal offentliggøre information om beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådan beslutning er uvæsentlig. Af kommentaren til punktet fremgår at en meddelelse indeholdende oplysninger om trufne beslutninger skal offentliggøres hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Børsen anmodede på denne baggrund selskabet om at redegøre for baggrunden for at forløbet af selskabets generalforsamling tilsyneladende ikke blev offentliggjort hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Selskabet forklarede, at den ordinære generalforsamling forløb som planlagt, og der blev ikke under generalforsamlingen fremsat nye eller ændrede forslag. Selskabet havde imidlertid vanskeligt ved at opnå godkendelse af en formulering i referatet. Nasdaq Københavns disciplinærkomité vurderede sagen og afgjorde, at selskabet ikke i overensstemmelse med Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt hurtigst muligt efter afholdelsen af generalforsamlingen offentliggjorde information om beslutninger truffet på generalforsamlingen. 5(22)

6 Børsen understregede, at reglerne ikke stiller krav om offentliggørelse af et fuldstændigt referat, men alene information om beslutninger truffet på generalforsamlingen. Børsen påtalte forholdet over for selskabet. 1.4 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling Et selskab afholdt ordinær generalforsamling en fredag. Forløbet af generalforsamlingen blev offentliggjort den følgende mandag om eftermiddagen. Det fremgår af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt 3.3.7, at en udsteder skal offentliggøre information om beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådan beslutning er uvæsentlig. Af kommentaren til punktet følger, at en meddelelse indeholdende oplysninger om trufne beslutninger skal offentliggøres hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Dette gælder uanset, om en sådan beslutning er i overensstemmelse med det allerede offentliggjorte forslag. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at redegøre for baggrunden for, at forløbet af den ekstraordinære generalforsamling ikke blev offentliggjort umiddelbart efter afholdelsen. Selskabet oplyste, at grunden til at forløbet først blev offentliggjort mandag eftermiddag skyldtes en procedurefejl. Sagen har været forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der besluttede at påtale forholdet over for selskabet. 1.5 Offentliggørelse af intern viden indgåede kontrakter (Rovsing A/S) Et selskab offentliggjorde en torsdag en meddelelse under kategorien Andre oplysningsforpligtelser offentliggjort efter børsens regler med information om, at selskabet havde underskrevet to kontrakter. Meddelelsen var dateret 2 dage tidligere. 6(22)

7 To dage forinden kunne man af diverse medier samt på selskabets hjemmeside læse samme information, som fremgik af meddelelsen. Kursen på selskabets aktie steg væsentligt i perioden fra informationen blev kendt i offentligheden. Børsen anmodede med baggrund heri selskabet om at redegøre for sammenhængen mellem offentliggørelsen af meddelelsen og det at oplysningerne var tilgængelige på selskabets hjemmeside allerede 2 dage tidligere. Endvidere blev selskabet anmodet om, at vurdere, hvorvidt oplysningerne om de to kontrakter udgjorde intern viden. En uge efter offentliggørelsen af ovennævnte meddelelse offentliggjorde selskabet indgåelsen af endnu en kontrakt, denne gang under kategorien prospekter/prospekt medd. Børsen rettede på denne baggrund telefonisk henvendelse til selskabet, hvorefter selskabet offentliggjorde meddelelsen under kategorien intern viden. Børsen anmodede herefter selskabet om, at redegøre for, hvornår alle de omhandlede kontrakter blev indgået. Selskabet oplyste, at de to førstnævnte kontrakter blev indgået om mandagen og offentliggjort via en pressemeddelelse om eftermiddagen tirsdag. Sidstnævnte kontrakt blev underskrevet af modparten om onsdagen og efterfølgende sendt med kurér til selskabet, som modtog kontrakten sent torsdag. Offentliggørelsen af indgåelsen af kontrakten skete dagen efter ved 11-tiden. Selskabet oplyste endvidere, at udsættelsesadgangen i markedsmisbrugsforordningen art. 17, 4 ikke havde været anvendt. Det fremgår af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt 3.1, at en udsteder skal offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i MAR (markedsmisbrugsforordningen). Det følger af kommentaren hertil, at en udsteder skal sikre, at alle markedsdeltagere har lige adgang til intern viden, og udstederen bør derfor sikre, at den interne viden behandles strengt fortroligt, og at ingen tredjemand får adgang til den interne viden før offentliggørelsen. Intern viden må således ikke videregives til analytikere og journalister eller andre, hverken individuelt eller i grupper, uden at den interne viden samtidig offentliggøres i markedet. 7(22)

8 Det følger videre af kommentaren under overskriften Tidspunkt for offentliggørelse og metodik, at en udsteder skal informere offentligheden hurtigst muligt om intern viden, der direkte vedrører udstederen. Udstederen skal sikre, at den interne viden offentliggøres på en måde, der giver offentligheden hurtig adgang og mulighed for komplet, korrekt og rettidig vurdering af oplysningerne. Udstederen må ikke kombinere videregivelse af intern viden til offentligheden med markedsføring af sine aktiviteter. I henhold til Regler for udstedere af aktier punkt skal oplysninger, der skal offentliggøres, også indsendes til børsen til overvågningsformål senest samtidig med offentliggørelsen af oplysningerne i henhold til regelsættet. Baseret på omstændighederne i sagen, lagde børsen til grund, at der er tale om intern viden, der skal offentliggøres i overensstemmelse med markedsmisbrugsforordningen og endvidere skal offentliggøres på en sådan måde, at oplysningerne bliver hurtigt tilgængelige i hele Den Europæiske Union og lande, som Unionen har indgået aftale med på det finansielle område, jf. værdipapirhandelslovens 27a. Børsens opfattelse byggede blandt andet på indholdet af meddelelserne, at kursen på selskabets aktier steg væsentligt efter offentliggørelse af oplysningerne samt at selskabet i deres svar indikerede at oplysningerne var intern viden. Sagen har været forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der besluttede at påtale selskabet for ikke i overensstemmelse med punkt 3.1 i Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København at have offentliggjort intern viden hurtigst muligt samt for ikke samtidig at have indsendt informationerne til børsen i overensstemmelse med punkt i Regler for udstedere af aktier. Disciplinærkomitéen udtalte endvidere kritik af det forhold, at selskabet trods flere henvendelser fra børsen med henblik på at få selskabets vurdering af om der var tale om intern viden, IKKE havde svaret konkret herpå. Nasdaq forventer, at et selskab, der er noteret på børsen naturligvis er i stand til at svare på spørgsmål, der stilles fra børsens overvågningsenhed. Da der var tale om gentagende overtrædelser af oplysningsforpligtelserne, pålagde disciplinærkomitéen tillige selskabets bestyrelse og direktion at deltage i et møde med børsen, hvor selskabets forpligtelser i henhold til Regler for udstedere af aktier (oplysningsforpligtelserne) gennemgås. 8(22)

9 1.6 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling (Dantax A/S) Nasdaq København konstaterede at et selskab, der havde afholdt ordinær generalforsamling ikke havde offentliggjort forløb heraf. Det fremgår af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt 3.3.7, at en udsteder skal offentliggøre information om beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådan beslutning er uvæsentlig. Af kommentaren til punktet følger, at en meddelelse indeholdende oplysninger om trufne beslutninger skal offentliggøres hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Dette gælder uanset, om en sådan beslutning er i overensstemmelse med det allerede offentliggjorte forslag. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at offentliggøre forløb af generalforsamlingen hurtigst muligt samt at redegøre for baggrunden for, at forløbet af den ekstraordinære generalforsamling ikke blev offentliggjort umiddelbart efter afholdelsen. Selskabet oplyste, at grunden til at selskabet ikke havde offentliggjort forløbet af generalforsamlingen var, at selskabet afventede en bekræftelse fra selskabets service provider om overgang til en ny platform. Børsens fandt ikke, at ovennævnte forklaring kunne accepteres fra et børsnoteret selskab, som skal have en organisation og systemer til at kunne offentliggøre oplysninger rettidigt til markedet. Endvidere formåede selskabet trods ovennævnte forklaring, at offentligøre delårsrapport samme dag som afholdelse af generalforsamlingen. Sagen har været forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der besluttede at påtale forholdet over for selskabet. Disciplinærkomitéen fandt, at der var tale om alvorlig forsømmelighed, idet selskabet bevidst undlod at offentliggøre forløbet og komitéen besluttede derfor, at påtalen skulle offentliggøres med selskabets navn. Disciplinærkomitéen bemærkede yderligere, at offentliggørelse af forløb af en generalforsamling er fundamental for selskaber optaget til handel og bør kunne forberedes af et selskab. 9(22)

10 1.7 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling (Rovsing A/S) Et selskab afholdt ordinær generalforsamling en fredag. Forløbet af generalforsamlingen blev offentliggjort søndag aften. Det fremgår af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt 3.3.7, at en udsteder skal offentliggøre information om beslutninger truffet på generalforsamlingen, medmindre sådan beslutning er uvæsentlig. Af kommentaren til punktet følger, at en meddelelse indeholdende oplysninger om trufne beslutninger skal offentliggøres hurtigst muligt efter generalforsamlingens afholdelse. Dette gælder uanset, om en sådan beslutning er i overensstemmelse med det allerede offentliggjorte forslag. På baggrund af ovenstående anmodede børsen selskabet om at redegøre for baggrunden for, at forløbet af den ekstraordinære generalforsamling ikke blev offentliggjort umiddelbart efter afholdelsen. Af selskabets redegørelse fremgik, at da den ordinære generalforsamling sluttede kl. 17:45, mente selskabet ikke, at service provideren kunne hjælpe med at få forløbet offentliggjort samme aften. Selskabet besluttede derfor, at de ville prøve at få den sygemeldte CFO til at offentliggøre selskabsmeddelelsen, hvilket først lykkedes søndag aften. Børsens fandt ikke, at ovennævnte forklaring kunne accepteres fra et børsnoteret selskab, som skal have en organisation og systemer til at kunne offentliggøre oplysninger rettidigt til markedet. Selskabet har efterfølgende oplyst, at have gennemgået procedurerne for offentliggørelse af oplysninger til markedet. Sagen har været forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der besluttede at påtale forholdet over for selskabet. Disciplinærkomitéen fandt at påtalen skulle offentliggøres med selskabets navn, idet det var en skærpende omstændighed at selskabet, til trods for at det havde modtaget flere påtaler i løbet af 2017, 10(22)

11 tilsyneladende ikke havde procedurer, der sikrer, at offentliggørelse til markedet sker rettidigt. Disciplinærkomitéen bemærkede yderligere, at offentliggørelse af forløb af en generalforsamling er fundamental for selskaber optaget til handel og bør kunne forberedes af et selskab. 1.8 Tidspunkt for offentliggørelse af kvartalsrapport (Lollands Bank A/S) Et selskab offentliggjorde sin kvartalsrapport en onsdag morgen kl. 8:48. Af kvartalsrapporten fremgik, at bestyrelsen og direktionen havde behandlet og godkendt denne dagen før. I henhold til Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København A/S punkt 3.1 skal en udsteder offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i Europa-Parlamentet og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 af 16. april 2014 om markedsmisbrug (MAR). Det fremgår endvidere af kommentaren til punkt 3.1, at en udsteder skal informere offentligheden hurtigst muligt om intern viden, der direkte vedrører udstederen. Det fremgår af punkt om børsens andre oplysningsforpligtelser, at oplysninger anført i punkt 3.3 altid skal offentliggøres, uanset om den konkrete oplysning udgør intern viden i henhold til MAR. Oplysninger, der skal offentliggøres i overensstemmelse med dette afsnit, skal, uanset om oplysningen anses for intern viden, offentliggøres på samme måde som intern viden omtalt under punkt 3.1 medmindre andet fremgår af dette regelsæt. Dette indebærer, at årsrapporter og delårsrapporter (jf. Regler for udstedere af aktier punkt 3.3.3) altid skal offentliggøres i umiddelbar forlængelse af det bestyrelsesmøde, hvor årsrapporten eller delårsrapporten godkendes, uanset om den pågældende rapport indeholder intern viden. Børsen anmodede selskabet om at redegøre for forløbet frem til offentliggørelsen af kvartalsrapporten. Selskabet blev endvidere anmodet om at redegøre for, om kvartalsrapporten efter selskabets vurdering indeholdt intern viden. Det oplyses i redegørelserne, at bestyrelsen om tirsdagen behandlede og godkendte kvartalsrapporten, hvorefter dele af bestyrelsen underskrev denne. Selskabet erkendte, at der er begået en fejl derved, at 11(22)

12 Q3-rapporten ikke blev offentliggjort umiddelbart efter bestyrelsesmødet, som blev afholdt tirsdag. Da selskabet allerede havde meldt ud til markedet, at Q3- rapporten ville blive offentliggjort om onsdagen, valgte selskabet at fastholde denne dato, hvorfor bestyrelsesformand og direktør underskrev rapporten tidligt onsdag morgen. Umiddelbart herefter blev Q3-rapporten offentliggjort. Selskabet oplyste endvidere, at kvartalsrapporten ikke indeholdt intern viden. På baggrund af de modtagne oplysninger, herunder at selskabet erkendte at have begået en fejl, lagde børsen til grund at selskabet allerede på bestyrelsesmødet om tirsdagen godkendte kvartalsrapporten og kvartalsrapporten er derfor efter børsens opfattelse ikke offentliggjort i umiddelbar forlængelse af det bestyrelsesmøde, hvor delårsrapporten blev godkendt Forholdet har været forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der besluttede at påtale dette over for selskabet. Disciplinærkomitéen fandt anledning til at bemærke, at udgangspunktet i forbindelse med offentliggørelse af års- og delårsrapporter er, at offentliggørelse skal ske i umiddelbar forlængelse af det bestyrelsesmøde, hvor årsrapporten eller delårsrapporten behandles og godkendes. Det er dog ikke ualmindeligt, at bestyrelsen behandler en finansiel rapport på et bestyrelsesmøde og herefter betinget godkender denne, således at bestyrelsesformanden efter indarbejdelsen af de på bestyrelsesmødet besluttede ændringer gives mandat til den endelige godkendelse af rapporten. Datoer fastsat i selskabets finanskalender for offentliggørelse af års- og delårsrapporter bør afspejle den dato, hvor års- eller delårsrapporten behandles af bestyrelsen og forventes godkendt. Der skal således være overensstemmelse mellem datoen for bestyrelsens godkendelse, dateringen af den finansielle rapport og offentliggørelsesdatoen. 12(22)

13 INVESTERINGSFORENINGER Obligationer 1.9 Offentliggørelse af delårsrapport (Kalvebod Plc) En udsteder offentliggjorde sin halvårsrapport en tirsdag. Halvårsrapporten blev offentliggjort næsten tre måneder efter regnskabsperiodens udløb. Derudover var halvårsrapporten underskrevet af udstederens ledelse en torsdag, fem dage før offentliggørelsen. Udstederens arrangør og trustee oplyste, at denne havde overset Nasdaq Københavns regler i forbindelse med offentliggørelse af udstederens halvårsrapport. Udstederens arrangør og trustee offentliggør selskabets meddelelser for selskabet gennem en dansk bank. Banken modtog først halvårsrapporten om mandagen og grundet underbemanding blev rapporten først offentliggjort om tirsdagen. Det fremgår af Regler for udstedere af obligationer på Nasdaq København punkt 3.1, at en udsteder skal offentliggøre intern viden i overensstemmelse med artikel 17 i MAR (Markedsmisbrugsforordningen). Af regel 3.2 angående andre oplysningsforpligtelser fremgår det, at oplysninger, der skal offentliggøres i overensstemmelse med dette afsnit, skal, uanset om oplysningen anses som intern viden, offentliggøres på samme måde som intern viden omtalt under pkt. 3.1 medmindre andet fremgår af regelsættet. Af regel fremgår det, at delårsrapporter skal offentliggøres inden for to måneder efter udløbet af regnskabsperioden. Disciplinærkomitéen påtalte over for selskabet, at delårsrapporten ikke blev offentliggjort hurtigst muligt, jf. regel 3.2 og for ikke at have offentliggjort delårsrapporten inden for to måneder efter udløb af regnskabsperioden. 13(22)

14 1.10 Manglende hjemmeside (Kalvebod Plc) I forbindelse med Thematic Review 2017 (Bond Issuers Review) er det kommet til Nasdaq Københavns kendskab, at en udsteder ikke har nogen hjemmeside. Udstederens arrangør og trustee oplyste, at finansrapporter og meddelelser er tilgængelig via Irish Stock Exchange. Det fremgår af MAR artikel 17(1), at en udsteder hurtigst muligt skal offentliggør intern viden, der direkte vedrører denne udsteder. En udsteder skal i en periode på mindst fem år lægge al intern viden, som den pågældende er forpligtet til at offentliggøre, ud på sit websted og løbende ajourføre den hvilket også fremgår af ESMAs technical standard on the Market Abuse Regulation artikel (215). Samme krav fremgår af Regler for udstedere af obligationer på Nasdaq København punkt 3.4, hvorefter en udsteder skal have sin egen hjemmeside, hvorpå oplysninger offentliggjort af udsteder på baggrund af oplysningsforpligtelserne skal være tilgængelige i fem år, dog 10 år for regnskabsmeddelelser fra offentliggørelsestidspunktet. Endvidere skal oplysningerne være tilgængelige på hjemmesiden hurtigst muligt efter, at de er offentliggjort. Disciplinærkommitteen påtalte som følge af ovenstående forholdet over for selskabet. MEDLEMMER 14(22)

15 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER AKTIER 2.1 Sletning fra optagelse til handel (Nordic Blue Invest A/S) I henhold til lov om værdipapirhandel mv. 18, stk. 2, 11) skal operatøren af et reguleret marked regelmæssigt kontrollere, at de værdipapirer, der er optaget til handel, til stadighed opfylder optagelseskravene. Nasdaq København (børsen) er således forpligtet til at foretage en løbende overvågning af, at betingelserne for optagelse til enhver tid opfyldes af de pågældende værdipapirer. I tilfælde hvor et værdipapir ikke længere opfylder det regulerede markeds regler kan børsen i henhold til værdipapirhandelslovens 25, stk. 1 slette et værdipapir fra handlen. Sletningen må dog ikke foretages, hvis der er sandsynlighed for, at dette vil være til væsentlig skade for investorernes interesser eller markedets ordentlige funktion. Af Regler for udstedere af aktier på Nasdaq København punkt 2.10 fremgår, at Børsen kan i overensstemmelse med 25 i lov om værdipapirhandel m.v. træffe afgørelse om sletning fra handel. Af kommentaren til reglen fremgår yderligere, at i situationer, hvor der sker markante ændringer i et aktieselskab, herunder markante ændringer i ejerskab, kapitalgrundlag, udsteders aktiviteter eller udsteders ledelse, navn, mv., således at børsen ud fra en overordnet betragtning anser udsteder for at være et helt nyt selskab, skal børsen tage stilling til, om udsteders aktier fortsat kan være optaget til handel, eller om der skal træffes beslutning om sletning fra handel. Børsen har en forpligtelse til at sikre, at selskaber optaget til handel opfylder betingelserne og dermed er egnede til at blive handlet på et reguleret marked. I situationer, hvor et selskab gennemgår en ændring af identitet indgår børsen i dialog med selskabet og er indstillet på at ændringen ofte er en proces, der kan strække sig over en længere periode. Børsen har fokus på hensynet til de eksisterende aktionærer idet en eventuel ny aktivitet i et ellers tomt selskab kan skabe værdi for aktionærerne. Et selskab, der havde undergået en identitetsændring, havde været uden driftsaktivitet i ca. 2 år og havde løbende præsenteret en række forskellige forslag til nye driftsaktiviteter for børsen, uden at der på 15(22)

16 noget tidspunkt var blevet fremlagt nogen konkret løsning og tidsplan, herunder tilstrækkelig regnskabshistorik eller dokumenteret indtjeningsevne for den påtænkte nye driftsaktivitet. Børsen havde været i dialog med selskabet gennem hele processen og havde strakt sig langt for at give selskabet tid og mulighed for at kunne opfylde noteringsbetingelserne. Således fik selskabet efter en længere proces hele 7 måneder til at opfylde noteringsbetingelserne. Herefter blev fristen forlænget yderligere tre måneder. Minoritetsaktionærernes gennemsnitlige beholdninger og spredningen i aktierne var så begrænset, at det desuden var vurderingen, at selskabet ikke opfyldte kravet om tilstrækkelig likviditet og spredning, jf. Regler for udstedere punkt Det var endvidere børsens vurdering, at selskabet havde en ledelse, der ikke opfyldte kravene i regler for udstedere af aktier punkt 2.4.1, idet hverken selskabets direktør eller bestyrelsesmedlemmerne havde erfaring i at lede et selskab, hvis aktier er optaget til handel. Samtidig er det børsens vurdering, at der kommer et tidspunkt, hvor hensynet til eventuelle fremtidige investorer og markedets ordentlige funktion vejer tungere end den skade en sletning måtte medføre for de eksisterende investorer ved at selskabet slettes fra handel. Sagen blev forelagt Nasdaq Københavns disciplinærkomité, der vurderede at selskabet ikke opfyldte børsens regler, at selskabet ikke havde formået at opfylde betingelserne inden for de frister som børsen havde stillet, samt at en sletning af selskabet fra handel ikke ville være til væsentlig skade for investorernes interesse eller markedets ordentlige funktion. Som følge af disciplinærkomitéens beslutning om sletning af selskabet fra optagelse til handel, jf. regler for udstedere af aktier punkt 5, bortfaldt selskabets optagelse til officiel notering tillige. 2.2 Sletning fra optagelse til handel (Network Capital Group Holding) 16(22)

17 Et selskab optaget til handel og officiel notering på Nasdaq København (børsen) frasolgte ultimo 2014 alle sine aktiviteter og der blev i foråret 2016 afgivet et frivilligt betinget købstilbud på alle aktierne. Den nye storaktionær havde til hensigt, at tilføre selskabet to nye forretningsområder. I efteråret 2016 meddelte selskabet at disse planer var ændret og at strategien i stedet var at skabe et børsnoteret rådgivningshus, og at der i den forbindelse var indgået hensigtserklæringer om at købe en række af storaktionærens andre selskaber. I løbet af 2015 og 2016 behandlede børsen flere sager hvor dele af personkredsen omkring selskabet også var involveret. Børsen gav i disse tilfælde udtryk for manglende tillid til selskaber tilknyttet personkredsen, ligesom børsen vurderede, at en række af de tilknyttede personer ikke er egnede til at deltage i ledelsen af et selskab optaget til handel på et reguleret marked. Endvidere blev en række af storaktionærens selskaber i januar 2017 politianmeldt af Finanstilsynet for markedsmisbrug. Børsen meddelte med baggrund heri, at det var børsens vurdering, at selskabet ikke længere ville kunne opretholde sin optagelse til handel og officiel notering på Nasdaq København. Storaktionæren solgte herefter alle sine aktier i selskabet til en kreds af investorer, som ville indskyde nye aktiviteter i selskabet. I løbet af foråret 2017 opgav disse investorer imidlertid planerne, og storaktionæren købte aktierne i selskabet tilbage. I juli 2017 besluttede selskabets generalforsamling med 26,0 % af den stemmeberettigede kapital at søge selskabet slettet fra optagelse til handel og officiel notering. 0,8 % af den stemmeberettigede aktiekapital stemte imod forslaget. I de forløbne 2½ år havde selskabet ikke formået at få aktivitet ind i selskabet. Der blev løbende præsenteret forskellige planer, hvorfor selskabet i hele perioden blev anset som et tomt selskab under identitetsskifte. I forbindelse med igangsættelsen af sletteprocessen af selskabet besluttede selskabets ledelse og storaktionær at starte aktivitet op inden for corporate finance og dertil relaterede ydelser. Børsen havde tidligere, i forbindelse med vurderingen af hvorvidt selskabet kunne opretholde sin børsnotering, meddelt selskabets ledelse, at denne aktivitet ikke kunne accepteres som aktivitet i det børsnoterede selskab. Det var således vurderingen, at selskabet ikke opfyldte alle noteringsbetingelserne i Regler for udstedere af aktier herunder punkterne 2.3.5, 2.3.6, samt (22)

18 Børsen vurderede, at en sletning af selskabet fra optagelse til handel og officiel notering ikke ville være til skade for hverken værdipapirmarkedet eller investorernes interesser, jf. Regler for udstedere af aktier punkt Det var tværtimod vurderingen, at en opretholdelse af selskabets optagelse til handel og officiel notering ville være i modstrid med værdipapirmarkedets og investorernes interesser, jf. Regler for udstedere af aktier punkt 2.3.9, og at skadesvirkningerne for markedet og investorerne ved at opretholde selskabets optagelse til handel og officiel notering derfor skulle veje tungere end hensynet til de investorer, der på slettetidspunktet ejede aktier i selskabet. Børsen imødekom selskabets anmodning om sletning fra handel og officiel notering. Børsen var imidlertid bekendt med, at selskabet var involveret i en sag vedr. evt. ulovligt udbetalt udbytte. Da der stadig udestod en afklaring af denne sag, var det børsens vurdering, at selskabet skulle offentliggøre en meddelelse til markedet indeholdende information om, hvorledes selskabet havde til hensigt at sikre, at investorernes evt. krav ville blive forfulgt, samt hvordan sagens mulige udfald ville kunne antages at påvirke selskabet, aktionærerne samt værdien af aktierne i selskabet. 2.3 Nasdaq Københavns årlige undersøgelse vedr. selskabernes redegørelse for god Selskabsledelse Nasdaq København har foretaget den årlige gennemgang af samtlige danske, børsnoterede selskabers redegørelser for god Selskabsledelse for regnskabsåret Undersøgelsen omfatter 128 selskabers redegørelser og har til formål, at kontrollere at selskaberne opfylder formkravene til redegørelsen for god Selskabsledelse. Anbefalinger for god Selskabsledelse indgår i børsens oplysningsforpligtelser. Børsen har i forbindelse med undersøgelsen kontaktet 45 selskaber angående de gennemgåede redegørelser. 24 af disse selskaber blev kontaktet vedrørende eksempelvis manglende historik i form af de seneste fem års redegørelser for god Selskabsledelse på selskabets hjemmeside, at den nyeste redegørelse ikke var uploadet på selskabets hjemmeside umiddelbart efter offentliggørelse af årsrapporten eller, at linket i årsrapporten til redegørelsen ikke virkede. Dertil har børsen rettet skriftlig henvendelse til 21 selskaber, som efter børsens vurdering, ikke tilstrækkeligt har forklaret, hvorfor nogle anbefalinger helt eller delvist ikke følges. Selskaberne er typisk blevet anmodet om fremadrettet at sikre, at redegørelsen for god Selskabsledelse er i overensstemmelse med følg eller forklar -princippet. 18(22)

19 Børsen kunne efter gennemgangen konstatere, at de anbefalinger, der giver selskaberne udfordringer ofte er anbefalinger med flere elementer. Eksempelvis er anbefaling den anbefaling med lavest efterlevelse blandt selskaberne. Anbefalingen omhandler oplysninger i ledelsesberetningen om selskabets bestyrelsesmedlemmer. En del selskaber har angivet delvist at følge anbefalingen, men mangler eksempelvis at angive hvilke dele af anbefalingen, der ikke følges, hvorfor man har valgt ikke at følge alle elementer af anbefalingen, og hvordan selskabet i stedet har indrettet sig. Børsen fandt i gennemgangen af redegørelserne at i alt 7 selskaber ikke tilstrækkeligt forklarede, hvorfor anbefaling helt eller delvist ikke følges. Børsen finder med baggrund i ovennævnte gennemgang af selskabernes redegørelser for god Selskabsledelse anledning til at fremhæve, at selskaberne skal forholde sig til alle de elementer en anbefaling indeholder. Såfremt selskabet delvist følger en anbefaling med flere elementer, er det vigtigt, at selskabet forklarer; 1. hvilke elementer, der ikke følges, 2. hvorfor de ikke følges, 3. hvordan selskabet har indrettet sig i stedet. 19(22)

20 II. FIRST NORTH 1. PÅTALER 2. ANDRE SAGER CERTIFIED ADVISERS OBLIGATIONER 2. UDTALELSER OG ANDRE SAGER 20(22)

21 III. GENERELLE MARKED 3.1 Kategorisering af meddelelser til markedet Pr. januar 2017 opdaterede Finanstilsynet de kategorier, der anvendes af selskaberne i forbindelse med indberetning via Finanstilsynets OAM (officially appointed mechanism). Nasdaqs distributions- og indberetningsplatforme: Globenewswire CNS og Globenewswire Europe har som følge heraf tilrettet kategorierne, så de så vidt muligt følger kategoriseringen i Finanstilsynets OAM. Opmærksomheden henledes på at ikke alle kategorier i Globenewswire CNS indberettes automatisk til Finanstilsynets OAM, idet der er specifikke oplysningskrav i børsens regler for udstedere, hvor informationerne skal offentliggøres selvom disse ikke er intern viden og ikke er et oplysningskrav i henhold til lovgivningen. Dette er f.eks. tilfældet i forbindelse med offentliggørelse af meddelelser med kategorien delårsrapporter/periodemeddelelser (Q1 og Q3), hvor meddelelsen ikke videreformidles til OAM en. Ved offentliggørelse af meddelelser skal selskabet tage stilling til hvilken slags information der er tale om. Den vigtigste kategori er INTERN VIDEN. Hvis der ikke er tale om intern viden skal der vælges en anden kategori, som passer til den information, der skal offentliggøres. Hvis der er tale om information, der ikke passer til en kategori, skal selskabet overveje om der overhovedet er tale om information, der efter reglerne skal offentliggøres til markedet. Information, der ikke skal offentliggøres til markedet kan evt. udsendes som pressemeddelelse, investornyheder el. lign. Dette kan f.eks. være indgåelse af mindre ordrer, lancering af mindre betydningsfulde produkter, indkaldelse til investordag og investorpræsentationer, som vurderes ikke at udgøre intern viden. Kategorien: Andre oplysningsforpligtelser offentliggjort efter børsens regler anvendes kun hvis der er tale om information, der skal offentliggøres i henhold til børsens regler (og når informationen ikke er intern viden). Denne kategori skal ikke anvendes til almen orientering af investorer eller til markedsføring. 21(22)

22 Når en meddelelseskategori vælges skal der således kunne refereres til en oplysningsforpligtelse i henhold til lovgivningen eller børsens regler for udstedere. Er der tale om information, der er INTERN VIDEN skal informationen offentliggøres under kategorien INTERN VIDEN. Dette indebærer f.eks., at selskabet i eksemplet ovenfor vedr. offentliggørelse af en delårsrapport/periodemeddelelse (Q1 og Q3) først og fremmest skal tage stilling til om rapporten/meddelelsen indeholder intern viden. Er dette tilfældet SKAL rapporten/meddelelsen offentliggøres under kategorien INTERN VIDEN. Det samme gælder f.eks. for kategorien ændring ledelse/revision. Finanstilsynet har i juli 2017 offentliggjort en påtale til et selskab for netop ikke at have indberettet en offentliggjort kvartalsrapport indeholdende intern viden til Finanstilsynet, se afgørelsen her: Finanstilsynet har oplyst, at i de tilfælde hvor en offentliggørelsespligtig information dels falder under kategorien intern viden OG dels en af de øvrige oplysningspligtige kategorier i henhold til lovgivningen, f.eks. en årsrapport, da skal informationen indberettes til Finanstilsynet to gange - dels i kategorien intern viden og dels i kategorien årsrapport. En oversigt over kategorierne forefindes i Globenewswire CNS. Spørgsmål vedr. anvendelse af distributions- og indberetningsplatforme rettes til selskabets service provider. Spørgsmål vedr. børsens regler for udstedere kan rettes til Nasdaq Surveillance. 22(22)

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2017 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af intern viden godkendelse af produkt... 2 1.2 Offentliggørelse af kursrelevant

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2018 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Offentliggørelse af forløb af ekstraordinær generalforsamling... 2 1.2 Indsendelse af oplysninger

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2014 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Manglende meddelelser på hjemmesiden... 2 1.2 Tidspunkt for offentliggørelse af årsrapport...

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2019 1. Børsmarkedet... 2 1.1. Sanktioner... 2 Aktier... 2 1.1.1. Flere tilfælde af sen offentliggørelse af intern viden og øvrige oplysninger, der skal offentliggøres

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011

Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S. Juli 2011 Regler for udstedere af ETF ere på NASDAQ OMX Copenhagen A/S Juli 2011 1. Introduktion EFT ere (Exchange Traded Funds) kan optages til handel, hvis instrumentet og udstederen opfylder betingelserne beskrevet

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2012 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.2 OFFENTLIGGØRELSE AF FINANSKALENDER... 2 1.3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 6 i oplysningsforpligtelser for

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2008. NASDAQ OMX Copenhagen Afgørelser og Udtalelser 2008 NASDAQ OMX Copenhagen I. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. FØR 1. JULI 2008... 5 1.1.1. Manglende oplysninger om selskabets økonomiske situation... 5 1.1.2. Oplysninger

Læs mere

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister Sydbank A/S Att.: Direktionen Peberlyk 4 6200 Aabenraa 26. august 2019 Ref. SLO J.nr. 6376-0166 OFFENTLIGGØRELSESVERSION Påtale for at have offentliggjort intern viden for sent og for manglende insiderlister

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1Hammershøj8830 Tjele Telefon 8799 3000CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S (i

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2011 NASDAQ OMX KØBENHAVN 1 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2011 I FORORD... 3 I. BØRSMARKEDET... 4 1. PÅTALER... 4 1.1 ANSÆTTELSE AF NY DIREKTØR... 4 1.2 KORREKTE

Læs mere

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN

AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN AFGØRELSER OG UDTALELSER I 2010 NASDAQ OMX KØBENHAVN I FORORD... 3 II. BØRSMARKEDET... 5 1. PÅTALER... 5 1.1. Halvårsrapport tilgængelig på selskabets hjemmeside forud for offentliggørelse... 5 1.2. Manglende

Læs mere

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli

OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i efter 1. juli OMX Den Nordiske Børs Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2008 - efter 1. juli HOVEDMARKEDET PÅTALER... 3 Offentliggørelse af årsregnskabsmeddelelse, baseret på et urevideret regnskab, den sidste dag

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen

Afgørelser og Udtalelser 2009. NASDAQ OMX Copenhagen NASDAQ OMX Copenhagen I. FORORD... 1 II. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER.... 2 1.1. Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 2 1.2. Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2015 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Køb af ejerandele i selskab manglende oplysninger i meddelelse... 2 1.2 Indkaldelse til ordinær generalforsamling...

Læs mere

rapporter som intern viden.

rapporter som intern viden. VEJ nr 9973 af 09/10/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr. 132-0012 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør NASDAQ OMX Copenhagens regler for udstedere af aktier pkt. 4.1 (bilag

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2002

Afgørelser og Udtalelser 2002 Afgørelser og Udtalelser 2002 Forord Traditionen tro udgiver Københavns Fondsbørs en samling af de afgørelser og udtalelser for det forløbne år, som Fondsbørsen har fundet af betydning for forståelsen

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 41 72 71 45 * Ekspeditionstid 9-16 * www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 18. oktober 2012 (J.nr. 2012-0032824) Sag hjemvist

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 8 i oplysningsforpligtelser for udstedere på

Læs mere

Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden?

Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden? UDKAST af 10. februar 2017 Udkast til vejledning - Hvornår er oplysninger i finansielle rapporter intern viden? Er din virksomhed omfattet af reglerne om offentliggørelse af intern viden? Så har du måske

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2006

Afgørelser og Udtalelser 2006 Afgørelser og Udtalelser 2006 OMX Den Nordiske Børs København E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S Afgørelser og Udtalelser 2006 1. Oplysningsforpligtelser 1. 1 Tidspunktet for

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2009 HOVEDMARKEDET... 3 PÅTALER... 3 Udtalelser i pressen om selskabets strategi forud for offentliggørelse... 3 Manglende offentliggørelse af informationer

Læs mere

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013

NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 NASDAQ OMX Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2013 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 AKTIER... 2 1.1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling... 2 1.2 Offentliggørelse af forløb af generalforsamling...

Læs mere

Ændringerne vil også nødvendiggøre en ændring af bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser

Ændringerne vil også nødvendiggøre en ændring af bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 24. april 2015 Nyhedsbrev Capital Markets Nye regler vedrørende finansiel rapportering, storaktionærflagning og offentliggørelse af sanktioner Folketinget har den 21. april 2015 vedtaget et lovforslag

Læs mere

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 1. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele 1 INDLEDNING... 5 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 6 1.1 Reglernes anvendelse... 6 1.2 Ikrafttrædelse...

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 253 Offentligt Finanstilsynet 8. juni 2007 Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Den 20. april 2007 offentliggjorde

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler til sikring af oplysningsforpligtelsernes overholdelse Nærværende interne regler er indført i medfør Lov om Værdipapirhandel 27, 27a og 37 (bilag 1). Intern viden

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser 1. Indledning Finanstilsynet har med hjemmel i 27, stk. 7, 30 og 93, stk. 3 og 5, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com

Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø. Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Bech-Bruun Advokatfirma Att.: advokat Steen Jensen Langelinie Allé 35 2100 København Ø 7. oktober 2009 Sendt pr. e-mail til: sj@bechbruun.com Påbud om offentliggørelse af oplysninger som følge af Det Finansielle

Læs mere

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling

Generalforsamling. lægning og afholdelse af generalforsamling Marts 2013 N y t Generalforsamling i børsnoterede selskaber Selskabslovgivningen, NASDAQ OMX Copenhagen A/S Regler for udstedere af aktier ( Udstederreglerne ) og Anbefalingerne for god Selskabsledelse

Læs mere

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016

Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 Nasdaq Københavns Afgørelser og Udtalelser i 2016 I. BØRSMARKEDET... 2 1. PÅTALER... 2 INVESTERINGSFORENINGER... 2 1.1 Manglende offentliggørelse af halv- og helårsrapport smat manglende indkaldelse til

Læs mere

Politik for Investor Relations (Informationspolitik)

Politik for Investor Relations (Informationspolitik) Sagsnr. 12271 Baneskellet 1 Hammershøj 8830 Tjele Telefon 8799 3000 CVR-nr. 31843219 Politik for Investor Relations (Informationspolitik) 1. Lovgrundlag Denne politik for Danske Andelskassers Bank A/S

Læs mere

Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet

Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet Oplysningspligten skærpet eller bare skrap? Hanne Råe Larsen Finanstilsynet Dagens program 1. Hvad er Finanstilsynets rolle på kapitalmarkederne? 2. dan arbejder Finanstilsynet i praksis med en 27-sag?

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2007

Afgørelser og Udtalelser 2007 Afgørelser og Udtalelser 2007 OMX Den Nordiske Børs København ø en a n E F F I C I E N T S E C U R I T I E S T R A N S A C T I O N S 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Læs mere

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R

N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R 28. juni 2016 N A D S A Q C O P E N H A G E N O F F E N T L I G G Ø R N Y E R E G L E R F O R U D S T E D E R E A F A K - T I E R O G O B L I G A T I O N E R I forbindelse med at Europa-Parlamentet og

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2001

Afgørelser og Udtalelser 2001 Afgørelser og Udtalelser 2001 Afgørelser og Udtalelser 2001 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Udvidelse af aktiviteter behov for supplerende informationer 3 1.2. For sen offentliggørelse

Læs mere

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts juni 2017

Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele Nasdaq Copenhagen 15. marts 20181. juni 2017 Regler for udstedere af UCITS-andele 1 INDLEDNING... 5 1 ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 6 1.1 Reglernes anvendelse... 6 1.2

Læs mere

Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse. virksomheder

Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse. virksomheder [Format: Vejledning] Finanstilsynet 23. oktober 2018 KARE J.nr. 133-0006 /AMV Udkast til vejledning om intern viden og offentliggørelse ved ledelsesændringer i børsnoterede virksomheder Når en ledelsesændring

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.5.2016 C(2016) 3017 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.5.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2014/65/EU for

Læs mere

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S Nasdaq Copenhagen A/S 03-07-2016 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 4 1.1 REGLERNES GYLDIGHED... 4 1.2 IKRAFTTRÆDELSE... 4 1.3 ÆNDRING AF REGELSÆT... 4 2. BETINGELSER FOR

Læs mere

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S

Regler for udstedere af obligationer Nasdaq Copenhagen A/S Nasdaq Copenhagen A/S 03-01-2018 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 5 1.1 REGLERNES GYLDIGHED... 5 1.2 IKRAFTTRÆDELSE... 5 1.3 ÆNDRING AF REGELSÆT... 5 1.4 FORTROLIGHED...

Læs mere

Hvordan reagerer short sellere i danske aktier på ny information?

Hvordan reagerer short sellere i danske aktier på ny information? Finanstilsynet 6. december 18 Hvordan reagerer short sellere i danske aktier på ny information? Markedsværdien af væsentlige korte nettopositioner i danske børsnoterede aktier var i midten af 18 ca. 3

Læs mere

Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009

Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009 Selskabsmeddelelse nr. 208, 2009 H+H International A/S Dampfærgevej 27-29, 4. 2100 København Ø Danmark +45 35 27 02 00 Telefon +45 35 27 02 01 Telefax info@hplush.com www.hplush.com Dato: 23. december

Læs mere

Nye oplysningsforpligtelser. DIRF medlemsmøde. Tine Rau Schiøtt, 16. maj 2008. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved.

Nye oplysningsforpligtelser. DIRF medlemsmøde. Tine Rau Schiøtt, 16. maj 2008. Copyright 2008, The NASDAQ OMX Group, Inc. All rights reserved. Nye oplysningsforpligtelser DIRF medlemsmøde Tine Rau Schiøtt, 16. maj 2008 Introduktion - Nasdaq OMX Børsens overvågning af selskaberne Nye oplysningsforpligtelser Introduktion - Nasdaq OMX Børsens overvågning

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1)

Bekendtgørelse om betingelserne for officiel notering af værdipapirer 1) Bekendtgørelse nr. 1069 af 4. september 2007 Bekendtgørelse om betingelserne for officiel af værdipapirer 1) I medfør af 22, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

TILLÆG NR. 3 AF 12. april 2019

TILLÆG NR. 3 AF 12. april 2019 TILLÆG NR. 3 AF 12. april 2019 Nykredit Realkredit A/S (Stiftet som et aktieselskab i Danmark med CVR-nr. 12 71 92 80) Tillæg nr. 3 til Basisprospekt (program) for udstedelse af særligt dækkede obligationer,

Læs mere

Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud).

Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud). Meddelelse nr. 30-2009 18. november 2009 Selskabsmeddelelse Amagerbanken udbyder den planlagte kapitaltilførsel af aktiekapital og ansvarlig lånekapital (efterstillet kapitalindskud). Aktiekapital o Bestyrelsen

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg

FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej Søborg FORTROLIGT Bestyrelsen for GW Energi A/S c/o European Energy A/S Gyngemose Parkvej 50 2860 Søborg Dato 21. december 2015 FleNie J. nr. 2015-4040 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

TIL AKTIONÆRERNE I GREEN WIND ENERGY A/S

TIL AKTIONÆRERNE I GREEN WIND ENERGY A/S TIL AKTIONÆRERNE I GREEN WIND ENERGY A/S Green Wind Energy A/S afholder ordinær generalforsamling fredag den 31. oktober 2008, kl. 14:00 på adressen Kalvebod Brygge 47, 1560 København V Bestyrelsen i Green

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2003

Afgørelser og Udtalelser 2003 03 Afgørelser og Udtalelser 2003 Forord Københavns Fondsbørs ønsker løbende at orientere markedet om, hvordan Fondsbørsen fortolker og administrerer den regulering, der gælder for udstedere af børsnoterede

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 12. januar 2017 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1. (Delårsrapportbekendtgørelsen) Bekendtgørelse om udarbejdelse af delårsrapporter for børsnoterede virksomheder omfattet af årsregnskabsloven 1 (Delårsrapportbekendtgørelsen) I medfør af 134 a og 164, stk. 4 og 5, i årsregnskabsloven,

Læs mere

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 19.3.2010 GKJ Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven 1. Indledning Mange af bestemmelserne i den nye selskabslov (nr. 470

Læs mere

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet Færøudvalget 2010-11 FÆU alm. del Svar på Spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. oktober 2010 Talepapir til brug for åbent samråd i FÆU 14. oktober 2010 ad samrådsspørgsmål A alm. del stillet 6.

Læs mere

Regler for Udstedere af Alternative Investeringsfondsandele (AIF ere) Nasdaq Copenhagen A/S 5. september 2016

Regler for Udstedere af Alternative Investeringsfondsandele (AIF ere) Nasdaq Copenhagen A/S 5. september 2016 Regler for Udstedere af Alternative Investeringsfondsandele (AIF ere) Nasdaq Copenhagen A/S 5. september 2016 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER... 5 1.1 REGLERNES GYLDIGHED...

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 1997

Afgørelser og Udtalelser 1997 Afgørelser og Udtalelser 1997 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Forventet udvikling 3 1.2. Omfanget af omtale i medarbejderblad 3 1.3. Offentliggørelse af nettoomsætning efter regnskabsårets

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2004

Afgørelser og Udtalelser 2004 Afgørelser og Udtalelser 2004 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 Postbox 1040 DK-1007 København K Tlf. +45 33 93 33 66 Fax +45 33 12 86 13 cse@cse.dk www.cse.dk 04 Forord Afgørelser og Udtalelser 2004

Læs mere

Victoria Properties A/S - Børsprospekt 2011

Victoria Properties A/S - Børsprospekt 2011 FONDSBØRSMEDDELELSE NR. 143 1 af 6 Victoria Properties A/S - Børsprospekt 2011 Delvis garanteret fortegningsemission af op til 2.459.578 stk. nye aktier a nom. DKK 50 til DKK 85 pr. Aktie. Rettet udbud

Læs mere

Generalforsamling 29. april 2013 kl. 16:00

Generalforsamling 29. april 2013 kl. 16:00 Generalforsamling 29. april 2013 kl. 16:00 Velkommen Bestyrelsen ved Direktør Poul Erik Tofte CFO Per Have Tidl. intern revisionschef Jørgen Madsen og direktionen Direktør Peter Ott, PFA Portefølje Administration

Læs mere

Ad dagsordenens pkt. 2 Bestyrelsens orientering om plan for kapitalforhøjelse.

Ad dagsordenens pkt. 2 Bestyrelsens orientering om plan for kapitalforhøjelse. Fondsbørsmeddelelse nr. 06-2008. Forløb af ekstraordinær generalforsamling i Viborg Håndbold Klub A/S. Indkaldelse til ny ekstraordinær generalforsamling i Viborg Håndbold Klub A/S. Indgåelse af betinget

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 26. juni 2013 (J.nr. 2012-0032269). Omgørelse af

Læs mere

FORTEGNELSE over og INSTRUKS for

FORTEGNELSE over og INSTRUKS for FORTEGNELSE over og INSTRUKS for Ledende Medarbejdere i Codan A/S i medfør af Aktieselskabslovens 53, stk.2 og personer omfattet af Lov om Værdipapirhandel 28 a Aktieselskabslovens 53, stk.2 og 3, er sålydende:

Læs mere

MAR i virkelighedens verden

MAR i virkelighedens verden MAR i virkelighedens verden DIRF Medlemsmøde 26. juni 2018 Finanstilsynets kontor for kapitalmarkedsregulering v. Anne Bruun, Kontorchef Dagens program 1 Lækage af intern viden 2 Offentliggørelse af intern

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 1.3.2016 C(2016) 1224 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 1.3.2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014

Læs mere

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS

Kapitel 1 Pligt til at udarbejde halvårsrapport. gældsinstrumenter, der er optaget til handel i Grønland eller på et reguleret marked i et EU/EØS UDKAST Bekendtgørelse for Grønland om udarbejdelse af delårsrapporter for virksomheder, der har værdipapirer optaget til handel på et reguleret marked, og hvor virksomheden er omfattet af årsregnskabsloven

Læs mere

Afgørelser og Udtalelser 2000

Afgørelser og Udtalelser 2000 Afgørelser og Udtalelser 2000 C Afgørelser og Udtalelser 2000 Indholdsfortegnelse 1. Oplysningsforpligtelser 3 1.1. Overtrædelse af værdipapirhandelslovens 27, stk. 1 offentlig påtale fra Fondsbørsen selskabet

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

OMX Surveillance. Stockholm

OMX Surveillance. Stockholm OMX Surveillance Månedsrapport september 2008 Stockholm I løbet af september har OMX Nordic Exchange Stockholms Disciplinær Komité truffet beslutning i en enkelt sag. Sagen omhandlede en situation, hvor

Læs mere

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv.

Offentliggørelse af redegørelse for virksomhedsledelse og redegørelse for samfundsansvar på virksomhedens hjemmeside mv. I det følgende gengives med tilladelse fra Revision & Regnskabsvæsen indholdet af en artikel, som er offentliggjort i Revision & Regnskabsvæsen nr. 9, 2009, s. 31 ff. Af chefkonsulent Grethe Krogh Jensen,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

BERLIN III A/S Ekstraordinær generalforsamling 6. juni 2012

BERLIN III A/S Ekstraordinær generalforsamling 6. juni 2012 BERLIN III A/S Ekstraordinær generalforsamling 6. juni 2012 Dagsorden 1) Redegørelse for forløbet af tilbagekøbstilbuddet 2) Kapitalnedsættelse og køb af egne aktier 3) Ændring af selskabets vedtægter

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 179 af 14. marts 2006

Bekendtgørelse nr. 179 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse nr. 179 af 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om meddelelse, indberetning og offentliggørelse af ledende medarbejderes transaktioner, insiderlister, underretning om mistænkelige

Læs mere

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter A.P. Møller - Mærsk A/S Vedtægter Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. I. Almindelige bestemmelser Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Aktieselskabet Dampskibsselskabet Svendborg

Læs mere

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING

INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING INDKALDELSE TIL ORDINÆR GENERALFORSAMLING I overensstemmelse med vedtægternes 5 indkaldes herved til ordinær generalforsamling i TORM A/S (CVR nr. 22460218) Torsdag den 11. april 2013, kl. 10.00 på Radisson

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem euro og euro.

Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem euro og euro. 15. juli 2014 Praktisk information hvis du overvejer et offentligt udbud af værdipapirer mellem 1.000.000 euro og 5.000.000 euro. I det følgende bliver der givet gode råd og vejledning til den praktiske

Læs mere

MAR indfører endvidere et nyt regime for markedssondering som en regulering af videregivelse af intern

MAR indfører endvidere et nyt regime for markedssondering som en regulering af videregivelse af intern 8. juni 2016 N Y E R E G L E R O M O F F E N T L I G G Ø R E L S E A F I N T E R N V I D E N, M A R K E D S S O N - D E R I N G O G L E D E N D E M E D A R B E J D E R E S T R A N S A K T I O N E R Den

Læs mere

Indledning. Det gældende aktionærrettighedsdirektiv. Ændringens baggrund og formål

Indledning. Det gældende aktionærrettighedsdirektiv. Ændringens baggrund og formål 21. april 2017 Æ N D R I N G E R T I L A K T I O N Æ R R E T T I G H E D S D I R E K T I V E T Indledning Den 9. april 2014 fremsatte Europa-Kommissionen sit forslag om ændring af det nugældende aktionærrettighedsdirektiv

Læs mere

Praktisk Børsret. Den 5. december 2012 Børsretlig compliance. v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015. David Moalem, advokat, Ph.D.

Praktisk Børsret. Den 5. december 2012 Børsretlig compliance. v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015. David Moalem, advokat, Ph.D. Praktisk Børsret Den 5. december 2012 v/david Moalem Uddannelsesdagen 2015 David Moalem, advokat, Ph.D. 2 Fire spørgsmål på programmet 1 Hvorfor bruge krudt på børscompliance? 2 Hvem har ansvaret for at

Læs mere

First North-selskaber og informationsforpligtelsen

First North-selskaber og informationsforpligtelsen First North-selskaber og informationsforpligtelsen til markedet af Nis Jul Clausen 1. First North Denmark en markedsplads for handel med værdipapirer Den daværende OMX Københavns Fondsbørs nu NASDAQ OMX,

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for insideres handel med selskabets værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør af Aktieselskabslovens 53 (bilag 1), Lov om Værdipapirhandel 28

Læs mere

De retlige rammer for IR - Hvad er nyt, og hvad er der på vej?

De retlige rammer for IR - Hvad er nyt, og hvad er der på vej? Praktisk Børsret Den 5. december 2012 De retlige rammer for IR - Hvad er nyt, og hvad er der på vej? v/ partner David Moalem, ph.d. Den 21. september 2015 David Moalem, advokat, Ph.D. 2 Programmet de næste

Læs mere

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S

FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S FORTROLIGT Bestyrelsen for Parken Sport & Entertainment A/S Sendt til virksomhedens digitale postkasse 31. maj 2017 Ref./MetGyd J. nr. 2016-6492 Regnskabskontrolsag vedrørende årsrapporten for regnskabsåret

Læs mere

Bestyrelsen har d.d. behandlet og godkendt delårsrapporten for 1. januar 30. september 2011, hvorfra følgende kan fremhæves:

Bestyrelsen har d.d. behandlet og godkendt delårsrapporten for 1. januar 30. september 2011, hvorfra følgende kan fremhæves: NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6, Postboks 1040 DK-1007 København K Toldbodgade 53 DK- 1253 København K Telefon: +45 33 30 66 25 Fax: +45 33 30 66 04 www.dkti.dk info@dkti.dk CVR.: 30 20 71 49

Læs mere

KØBSTILBUD TIL AKTIONÆRERNE I DIBA BANK A/S

KØBSTILBUD TIL AKTIONÆRERNE I DIBA BANK A/S Denne Tilbudsannonce og Købstilbuddet, som denne Tilbudsannonce relaterer til, er ikke rettet mod aktionærer, hvis deltagelse i Købstilbuddet kræver udsendelse af et tilbudsdokument, registrering eller

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. november 2016

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. november 2016 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. november 2016 Sag 54/2016 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T A/S (advokat Claus Juel Hansen) I tidligere instanser er afsagt dom af Københavns Byret den 8. august

Læs mere

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v.

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v. Vejledning for behandling af prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på en fondsbørs eller en autoriseret markedsplads. Finanstilsynet 5. september 2006 1. Indledning 2. Retsgrundlag

Læs mere

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1)

Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) Bekendtgørelse om udstederes oplysningsforpligtelser 1) I medfør af 27, stk. 12, 30 og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 831 af 12. juni 2014, som ændret ved 1 i lov

Læs mere

DELÅRSRAPPORT januar 30. juni Network Capital Group Holding A/S. Cvr.nr Vestergade 18 C, 2. DK-1456 København K

DELÅRSRAPPORT januar 30. juni Network Capital Group Holding A/S. Cvr.nr Vestergade 18 C, 2. DK-1456 København K DELÅRSRAPPORT 2017 1. januar 30. juni 2017 Network Capital Group Holding A/S Cvr.nr. 26 68 56 21 Vestergade 18 C, 2. DK-1456 København K Network Capital Group Holding A/S - Delårsrapport 1. januar 30.

Læs mere