Generalforsamling, Viborg den 3. oktober 2014 Af Mads Bilstrup. Mundtlig beretning. Regionsgeneralforsamlingen 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamling, Viborg den 3. oktober 2014 Af Mads Bilstrup. Mundtlig beretning. Regionsgeneralforsamlingen 2014"

Transkript

1 Generalforsamling, Viborg den 3. oktober 2014 Af Mads Bilstrup Mundtlig beretning. Regionsgeneralforsamlingen 2014 Som optakt til at jeg skulle skrive denne beretning, valgte jeg at læse beretningen, jeg fremlagde for 2 år siden. Både for se hvilke emner der optog mig dengang, men også for sikre mig, at denne mundtlige beretning ikke bare bliver en gentagelse, og samtidig også for at se, at jeg ikke lovede noget for 2 år siden, som ikke er blevet indfriet i perioden. Kunne jeg så bare læse beretningen fra 2012 op igen? Jooo, det kunne jeg egentlig godt. Lovede jeg noget, som ikke er blevet indfriet? NEJ; for jeg lovede ikke noget. Er der så slet ikke sket noget i de 2 år. JO, der er sket rigtig meget! Meget af det kan I læse om i den skriftlige beretning, og mange af de opgaver og emner vi har arbejdet med, vil også pege ind i de kommende 2 års arbejde og opgaver som den nyvalgte bestyrelse og jeg snarest skal forholde sig til. OVERENSKOMST 15 Lige nu står overenskomstforhandlingerne for 2015 for døren. Forhandlingerne starter her i oktober/november måned, hvor der skal udveksles skriftlige krav og ønsker, og realitetsforhandlingerne starter i december og i DS forventer vi at komme til forhandlingsbordet i midten af februar måned. Kommunernes Landsforening har meldt deres hovedkrav ud om end det kun er i overskrifter. Men signalet for den kommende 3 årig overenskomst er klar - begrænset lønstigning, - mere ledelse og mindre medarbejderindflydelse - og så skal vi offentlige ansatte være mere fleksibel i arbejdets tilrettelæggelse læs her, at arbejdstiden skal moderniseres, som KL så smukt sagde, da underviserne var i konflikt for 1½ år siden. Så nogle af de krav vi må forvente vi skal forberede os på fra KL`s side er, - mindre og dårligere tillæg for at arbejde aften/nat, helligdage og feriedage, - et opgør med vores betalte frokostpause, - en længere arbejdsuge på f.eks 38 eller 39 timer - og et krav om at normalisere vores halve og hele fridage til arbejdsdage, eks.vis de ½ fridage 1. maj og Grundlovsdag, samt måske også de hele fridage Kristligflyvdag og bededag. Og fra KL s side er der ikke umiddelbart lagt op til, at vi skal kompenseres økonomisk eller på anden vis kompenseres, hvis nogle af disse krav skal indfries. Det er en såkaldt 0-løsning fra KL`s side!

2 Jeg har både i forsommeren og sensommeren været rundt på 25 besøg i klubberne i Region Nord for at drøfte og indsamle krav og ønsker til overenskomsten. Beskeden fra jer medlemmer er stort set enslydende Kæmp for de goder vi har i overenskomsten og så skal vi have lønstigninger som sikrer reallønnen og lidt til og en højere pensionsindbetaling så vi kommer op mod de 15 % i indbetaling til PKA. Samtidig siger stort alle, at de årlige lokale lønforhandlinger er spild af tid, da der bruges megen tid og energi på stort set ingen lønmidler så hvis der fortsat skal forhandles lokalt, så skal der sikres midler til dette i overenskomsten. Endvidere forundres mange af jer, når I hører KL`s krav til arbejdstiden - for der udvises i forvejen stor fleksibilitet i arbejdets tilrettelæggelse, og der findes i forvejen lokale løsninger på lokale problemer, som hverken KL eller en ændret overenskomst behøver at forholde sig til. Men der skal ikke herske tvivl om, at vi vil blive udfordret på hele arbejdstidsspørgsmålet, og at vi derfor skal finde både svar og modsvar på det - ellers bliver vi mast op i et hjørne. Et af svarene kunne være en timebank, hvor man over et arbejdsliv kan sætte timer i banken når der er personlig og familiemæssigt overskud, og omvendt hæve timer fra banken når børn og familie kræver ens nære tilstedeværelse. Således vil vi i perioder kunne arbejde f.eks 40 timer og i andre perioder 33 timer ugentligt, men til en 37 timers løn. Det vil give arbejdsgiveren flere og mere fleksible medarbejdere og dermed også en bedre mulighed for at planlægge og lede de opgaver der skal løses på forskellig vis. Og så ved jeg godt, at dette forslag om en timebank rejser en masse tekniske og indviklede spørgsmål og det er der pt. kloge folk der arbejder på så hvis I ser bort fra det, så vil jeg gerne under diskussion af beretningen have nogle tilkendegivelser på dette forslag. Kommer vi i konflikt?; er der flere der har spurgt om. Altså har KL og Corydon samme masterplan, som de havde med underviserne for 1½ år siden, hvor målet var konflikt og et regeringsindgreb, og hvor overenskomsten så blev lovfastsat i Folketinget. Umiddelbart nej vil jeg sige og så alligevel.hovedforhandler i KL Michael Ziegler var for 3 uger siden ude og sige, at pædagoger og SOSU-assistenter skal forberede sig på mere fleksible arbejdstider, så det bliver lettere for arbejdsgiveren at lægge vagtplaner. Han henviser til at den såkaldte Produktivitetskommission sidste år konkluderede, at dele af overenskomsterne står i vejen for at indføre nye og lettere arbejdsgange, og dermed øge produktiviteten i det offentlige.

3 Og så er det at jeg bliver noget bekymret godt nok er der tale om 2 andre faggrupper og dermed 2 andre overenskomster, men derfor kan vi nem blive part i hele arbejdstidsdiskussionen; og konflikt. Omvendt skal der være Folketingsvalg senest september måned 2015, og spørgsmålet er, om Regeringen tør tage en arbejdskampkonflikt så tæt op til et valg eller om det vil være det samme som at sige, at de så ikke vil genvælges, da deres primære vælgere nok er offentlige ansatte. Jeg mener at både KL og Regeringen vil gøre alt for ikke at stå i en konfliktsituation. Men uanset udfaldet, så skal vi både lokalt i Region Nord og centralt i DS forberede os på en mulig konflikt. KONTINGENT Det er dog ikke penge vi har flest af i Aktionsfonden, som er den der skal understøtte jer medlemmer økonomisk, hvis vi ender i strejke eller lockout. Bliver samtlige medlemmer af DS lockoutet, så er der økonomiske midler til at betale løn i 1 dag til alle. Så der skal tænkes kreativt hvilket fører mig til næste emne. Skal det faglige kontingent til DS fastfryses for den kommende periode, så den månedlige indbetaling fastholdes i både 2015 og 2016 på 518 kroner, eller skal kontingentet fremskrives med den almindelige løn og prisfremskrivning? I Hovedbestyrelsen er der drøftet 3 forslag et hvor kontingentet fastfryses, et hvor kontingentet fremskrives med den fulde løn og prisudvikling til 535 kroner i og et hvor det fremskrives med 7 kroner, så det faglige kontingent i perioden stiger til 525 kroner mdl., og hvor de 7 kroner så indbetales til Aktionsfonden. Ikke at de 7 kroner så redder os ved en evt. konflikt til foråret, men for at fremtidssikre medlemmerne ved mulige arbejdskonflikter i kommende overenskomster. Til alle 3 forslag er der fremlagt budget, som sikrer at service- og aktivitetsniveauet i foreningen ikke forringes, at de 3 regioner modtager stort set samme regionstilskud, at der afsættes kroner til særlige aktiviteter under Hovedbestyrelsen og til en mulig stigning i lønningsvedtægten for de 5 fuldtidsfrikøbte politikere. På hovedbestyrelsesmødet i tirsdags vedtog et flertal i hovedbestyrelsen, at der fremsættes forslag til Repræsentantskabet om, at kontingentet fastfryses for perioden 2015 og 2016, så det uændret er 518 kroner det koster som fuldtidsmedlem. Til mine møder med de valgte tillidsrepræsentanter i Region Nord samt til mange af overenskomstmøderne har meldingen fra jer været helt klar kontingentet skal fastfryses og må ikke stige de kommende 2 år. De få medlemmer der trods alt melder sig ud af DS, gør det af økonomiske årsager.

4 Derfor stemte jeg også nej til kontingentstigning på hovedbestyrelsesmødet, og er enig i at fastfryse kontingentet når vi kan holde et uændret aktivitetsniveau i foreningen. Men lad os drøfte det og lad mig høre jeres holdning under beretningsdiskussionen. ORGANITIONSGRAD I DS Og der fører mig videre til 3. emne i denne beretning. I DS har vi en forsat høj organisationsgrad cirka 85 % af de ansatte i kommunerne og 97 % i regionerne er medlem af DS, og vi oplever et stigende medlemstal. Dog har vi kommuner og arbejdspladser hvor antallet af organiserede ligger lavt nogle få steder i Region Nord, har vi arbejdspladser hvor blot 60 % af de ansatte socialrådgivere er medlem af DS. Der ansættes flere og flere socialrådgivere i kommunerne, men vi har den udfordring at flere af de nyansatte ikke mener at et medlemskab af DS er vigtigt. Det er som sagt meget forskelligt fra arbejdsplads til arbejdsplads og som sagt kun på få af arbejdspladserne. Men generelt kan jeg sige, at de ikkeorganiserede typisk er unge nyuddannede, som ikke mener at fællesskabet i en fagforening er vigtigt for dem og for nogles vedkommende ved de ikke hvad en fagforening er, og hvad den er sat i verden for! Så vi har en opgave ikke kun i Region Nord og DS, men i fagbevægelsen, i folkeskolen og på gymnasiet, på jeres arbejdspladser, som forældre og bedsteforældre, i medierne en opgave i at fortælle vigtigheden i at stå sammen om vores løn- og ansættelsesbetingelser, at fællesskabet og solidariteten i Dansk Socialrådgiverforening er altafgørende, når KL, Corydon og Ziegler både vil modernisere og normalisere os, i forhold til vores løn og arbejdstidsbetingelser for står du alene, så bliver du kørt over, og kan være helt sikker på forringede løn og arbejdsforhold. SAMARBEJDE SDS/DS I Region Nord har vi et rigtig godt samarbejde med SDS - både i forhold til rekrutteringen af studentermedlemmer, men også til DS`s og SDS`s synlighed ude på de 3 uddannelsessteder i Ålborg, Holstebro og Århus. Vi er der når de studerende starter og afslutter deres uddannelse, og endvidere også på 3. semester, hvor vi laver praksiscafe og formidler teori til praksis i socialt arbejde. Samtidig har vi planlagt nogle af vores medlemsarrangementer ude på skolerne. Uanset hvor vi dukker op, nævner vi vigtigheden af, at stå i et fællesskab og det udbytte man kan få, ved at være medlem af en studenterorganisation og senere hen en faglig organisation. Men vi skal mere og andet end det, og vi

5 forsøger hele tiden at udvikle nye ideer og tiltag. Derfor kan jeg kun støtte forslaget som fremsættes på REP, hvor studerende tilbydes 3 måneders gratis medlemskab af DS efter de har afsluttet deres uddannelse, hvis de har været medlem af SDS 1 år forinden. Vi ved nemlig; er de studerende først medlem af SDS, så er de også for størstedelens vedkommende medlem af DS efterfølgende. Men jeg vil gerne takke både de 3 lokale SDSèr i Region Nord, men også SDS på landsplan for det gode og konstruktive samarbejde vi har. EN REFORMTID Vi er i en reformtid jeg kan vel sige, at reformer er blevet et vilkår i vores arbejde. Altså skal vi få det bedste ud af reformerne. Men det er hårdt og holder hårdt. Arbejdsmiljøet har det skidt på mange arbejdspladserne, og især hele beskæftigelsesområdet gisper efter vejret. En førtids, fleks, kontanthjælps og senest en sygedagpengereform har trukket tænder ud. For udover nye lovgivninger og nye metoder og tankegange, så har I ude på arbejdspladserne måtte omorganisere, flytte rundt, fået nye arbejdsopgaver, kollegaer og overordnede; samtidig med at IT, telefoni og hjælpesystemer ikke har virket optimal. Med implementeringen af de nye reformer, så er der ikke fulgt økonomi med fra Regeringen til at understøtte og betale for de nye tiltag ude i kommunerne, hvilket har betydet, at kommunerne har iværksat de tiltag hvor de har kunnet spare penge; primært nedsatte ydelser og passiv forsørgelse. Derimod lader den tværgående helhedsorienterede indsats vente på sig, og koordinerende sagsbehandler er man af navn, men ikke af gavn og et ressourceforløb bevilliget af rehabiliteringsteamet skal man som borger være heldig at få tilkendt. Sidst men ikke mindst ser vi hele vejen rundt handlingslammede lokalpolitikere i kommunerne, som pga. kommuneaftalen og dens økonomiske sanktionspolitik ikke må bruge penge til reformerne, og ikke mindst et embedsniveau der ikke hvad de skal stille op. Derfor tænkes der kreativt ude i kommunerne på den trælse måde. I forhold til visiteringen af de unge kontanthjælpsmodtagere mellem årige, så er der stor økonomisk forskel på, om man bliver vurderet til at være Uddannelsesparat eller Aktivitetspart både for den enkelte kontanthjælpsmodtager men også for kommunekassen. Der er ganske store beløb at spare for kommunen, ved at vurdere unge til at være Uddannelsesparate. I Randers, Skive, Vesthimmerland og Struer kommune er mellem % af de unge vurderet til at være Uddannelsesparate, men der modsat kun er mellem % i Holstebro, Thisted og Skanderborg kommuner. Disse tal sætter helt klar spørgsmålstegn ved disse borgers retssikkerhed, for kan der være så store geografiske forskelle og kan man i kommunerne læse og tolke en lovgivning så forskelligt.

6 Endvidere må flere også kunne undre sig over de ansatte socialrådgivers faglige vurderinger af de unge altså sidder socialrådgiverne og vurdere så fagligt forskelligt? Svaret ligger et helt andet sted i de kommuner hvor andelen af unge Uddannelsesparate er høj, er der ikke sket en individuel visitering og vurdering, men blot en administrativ afgørelse, da det var økonomiske måltal der skulle opfyldes altså besparelser, og ikke en individuel vurdering. Således også i Randers kommune, hvor klubben og fællestillidsrepræsentanten valgte at problematisere dette og synliggøre at det ikke var socialrådgiverne der havde lavet de enkelte vurderinger. I Randers var andelen i februar måned i år af Uddannelsesparate på næsten 70 %, og sågar indlagte unge på psykiatrisk hospital i Risskov var vurderet til at kunne gå i uddannelse indenfor 1 år. Klubben protesterede derfor og dagsordensatte det på møder med ledelsen og sendte pressemeddelelse til lokal og landsdækkende medier, hvor Jyllands Posten efterfølgende bragte en forsidehistorie som gav genklang på landsplan. Beskæftigelsesministeren måtte sende en revideret vejledning ud, så visiteringen af de unge skulle blive mere ens kommunerne mellem, men også for at visiteringen fremadrettet skulle blive mere realistisk. Har det så hjulpet? Tja.i Randers er antallet faldet fra små 70 % til 58 %, men forskellene kommunerne mellem er fortsat stor, og andelen af Uddannelsesparate i nogle kommuner, er fortsat bemærkelsesværdig høje. Så der er endnu et arbejde at gøre inden vi, og især kommunerne, kommer i mål på dette her område. Midt i alt det står I ansatte socialrådgivere, vores tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter samt vores ledermedlemmer, der på forskellig vis er klemt og har svært ved at orientere sig i kaos, men som selv forsøger at finde mål og retning i arbejdet. Det giver selv sagt et dårligt arbejdsmiljø, og manglende trivsel. Og det kan vi sagtens mærke på vores 3 regionskontorer. Vi får et stigende antal henvendelser fra både tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og ansatte socialrådgivere selv enkelte ledermedlemmer retter nu henvendelse og beder om hjælp. Og både jeg, vores arbejdsmiljøkonsulent Lis og de 7 konsulenter bruger mere og mere af vores arbejdstid på, - at gå i dialog med medarbejderrepræsentanterne for at søge løsninger, - på at rette henvendelse til Arbejdstilsynet og arbejde med påbud fra Arbejdstilsynet, - på dialog med de forskellige ledelser - og på dialog med eksterne arbejdsmiljørådgivere der er kaldt hid

7 - og sidst men ikke mindst på dialog og hjælp til socialrådgivere der er blevet klemt og er blevet arbejdsbetinget sygemeldt eller på vej til at blive det. Virker vores arbejde så? Tja og ja..i, der er her, vil sikkert kunne give os forskellige svar og tilbagemeldinger på det spørgsmål. I DS centralt og i Hovedbestyrelsen har vi valgt den strategi, at hvis der er socialfaglige værktøjer i reformerne og at man som ansat socialrådgiver kan bruge sin fagprofessionalisme og sit fag i sit arbejde, så vil det give bedre trivsel og dermed et bedre arbejdsmiljø. Derfor har vi bidraget massivt med gode forslag og værktøjer til både beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og 3 forskellige Socialministrer i de seneste år. Men at implementeringen og den manglende omsætning af de gode intentioner i reformerne har været så vanskelig, har vi delvist overset og derfor ikke til en start forholdt os til. Derfor er vi nok noget på bagkant i denne tid, og mangler yderligere værktøjer, ideer, forslag, argumentation og redskaber i vores hjælp og rådgivning til jer og jeres kollegaer. NYE TIDER Vi skal derfor bruge den kommende periode i både Regionsbestyrelsen og Hovedbestyrelsen til at udvikle nye tiltag, og resolutionsforslaget fra REP 2012 om DS2022 (som Majbrit vil sige noget om efterfølgende), viser nogle nye veje vi kan gå. Under alle omstændigheder skal både jeg og konsulenterne i Region Nord have en tættere dialog og samarbejde med vores tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter, for b.la at komme tidligere ind i forløb, hvor arbejdsmiljøet er truet. Måske skal vores TR er og AMIR efteruddannes, så de styrkes i at skabe stærkere klubber og dermed få mere aktive og støttende kollegaer ude på arbejdspladsen. Måske de ansatte konsulenter i DS og Region Nord skal have nye og andre kompetencer, så også de styrkes til dette arbejde. Måske der skal arbejde på at få flere fuld eller næsten fuldtidsfrikøbte fællestillidsrepræsentanter, som kan bruges deres arbejdstid på arbejdsmiljøet, når det det er påkrævet. Men sikkert er det, at der er meget vi skal have tænkt og udviklet i den kommende tid. Men det kræver jeres og jeres kollegaers aktiv deltagelse og input, og gode forslag og kommentar modtages allerede i aften!

8 AKTIVITETSPLAN I den nuværende Regionsbestyrelse har vi drøftet vores aktivitetsplan for den kommende periode. Det er den I kan læse/eller har læst på 3. sidste side i den skriftlige beretning, og som er bestyrelsens forslag til indsatsområder, som den kommende bestyrelse skal arbejde med. Sune Pretzmann fra bestyrelsen vil senere fremlægge planen. Aktivitetsplanen er både et forpligtende arbejdsredskab for den nyvalgte bestyrelse, men den er også et forsøg på både at imødekomme og imødegå, nogle af de udfordringer som vi har i DS og dermed også i Region Nord, og som jeg i denne beretning har været inde på. Som I kan høre, så bliver der nok at arbejde med i Dansk Socialrådgiverforening i de kommende 2 år både centralt i DS, men især ude i regionerne. Det er her vi har den direkte dialog og samarbejde med jer medlemmer, det er her vi ser lovgivning omsat til praksis, det er her overenskomster skal drøftes og omsættes i løn og gode arbejdsbetingelser og det er i regionerne vi møder og hører jer medlemmers tilfredshed og utilfredshed og alt dette skal vi i et fællesskab og et samarbejde have til at gå op i højere enhed så vi sammen kan gør DS større, stærkere og mere lækker! Herefter vil jeg overlade ordet og diskussionen til generalforsamlingen.

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst ktivitetsplan 2018-2020 TEM 1: BEDRE ORGNISERING OG FLERE KTIVE MEDLEMMER Region Øst skal være en stærk part i forhandlinger både lokalt og på landsplan. Det kræver

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

Løn er det lige meget? Pension er så kedeligt Kan du blive klogere? Har du tillid? Ka du holde balancen?

Løn er det lige meget? Pension er så kedeligt Kan du blive klogere? Har du tillid? Ka du holde balancen? I foråret blev der holdt fem dialogmøder, hvor forbundet lavede optakt til OK 18. Dialogkort satte rammen for drøftelserne med følgende overskrifter: Løn er det lige meget? Pension er så kedeligt Kan du

Læs mere

Hvor mange fattige skal der være i Danmark? Eller skal vi have fattige i Danmark?

Hvor mange fattige skal der være i Danmark? Eller skal vi have fattige i Danmark? RIGET OG FAGETS TILSTAND Hvor mange fattige skal der være i Danmark? Eller skal vi have fattige i Danmark? Det er hverken bestemt ved lov eller bekendtgørelser. Men et flertal i Folketinget har bestemt,

Læs mere

Løn og pension. Notat Dato 27. marts 2017 [initialer] Side 1 af 6. Prioriteringskortene supplerende forklaringer

Løn og pension. Notat Dato 27. marts 2017 [initialer] Side 1 af 6. Prioriteringskortene supplerende forklaringer Notat Dato 27. marts 2017 [initialer] Side 1 af 6 Prioriteringskortene supplerende forklaringer Udover vejledningen til prioriteringsspillet er der udarbejdet supplerende forklaringer til hvert prioriteringskort.

Læs mere

VELKOMMEN KICK-OFF OK18. Ghita Parry, formand Rasmus Conradsen, direktør Anja Camilla Jensen, specialkonsulent

VELKOMMEN KICK-OFF OK18. Ghita Parry, formand Rasmus Conradsen, direktør Anja Camilla Jensen, specialkonsulent VELKOMMEN KICK-OFF OK18 Ghita Parry, formand Rasmus Conradsen, direktør Anja Camilla Jensen, specialkonsulent Dagsorden for KICK-OFF OK18 1. Ghita om dagens forløb 2. Ghita om tidens trends og opgaven

Læs mere

VELKOMMEN SOM TR I DS

VELKOMMEN SOM TR I DS VELKOMMEN SOM TR I DS Dansk Socialrådgiverforening 2 Kære nye tillidsrepræsentant Vi er glade for at kunne byde dig velkommen til Dansk Socialrådgiverforenings stærke faglige fællesskab for vores mange

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER?

OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER? OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER? VEJEN MOD DEN NYE OVERENSKOMST 2 / Starter efter sommerferien OK-kampagneuger fra 4.-15. september på mange arbejdspladser: HK Kommunal samler

Læs mere

Diskussionsoplæg OK 2011. Ansatte i kommuner. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E

Diskussionsoplæg OK 2011. Ansatte i kommuner. Mine krav dine krav? F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Diskussionsoplæg OK 2011 Ansatte i kommuner Mine krav dine krav? overenskomst Vi har brug for DIN mening og DINE holdninger Diskussionsoplæg ved forbundsformand Dennis Kristensen

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ

DS2022. Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ DS2022 DS2022 Vision: Flere kraftcenter lokalt medejerskab og initiativ Principper for udviklingen: Fra top-down til bottom-up Fra medlem til aktiv medejer Fra centralisering til decentralisering Forudsætning:

Læs mere

Bilag 1: Evaluering af pilotprojekt om fleksibel arbejdstid

Bilag 1: Evaluering af pilotprojekt om fleksibel arbejdstid Bilag 1: Evaluering af pilotprojekt om fleksibel arbejdstid Beskrivelse af projektet På Byrådets møde den 13. marts 2017 blev forslaget om fleksibel arbejdstid for de ansatte i Ringsted Kommune videresendt

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017 referat RB-møde 171115 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017 Bestyrelsesmødet afholdes ved 3F på Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Lokale 554 på 2. sal Program Kaffe og rundstykker

Læs mere

Region Nord Generalforsamling

Region Nord Generalforsamling Region Nord Generalforsamling 1 Referat Århus 5. oktober 2018 Godkendelse af dagsorden 1. Valg af dirigent, bestyrelsen foreslår Per Westersø. Valg af referent. Konsulent Ole Hervik og konsulent Susanne

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Læsere af Socialrådgiveren

Læsere af Socialrådgiveren Rundspørge til Læsere af Socialrådgiveren Rundspørge foretaget i perioden 3.-24. maj 2011 724 har gennemført besvarelsen Konglomeratet. Klosterport 4E, 4. sal. 8000 Århus C. Tlf. 36968719. Mobil 28877819.

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Kære DS-repræsentanter Først og fremmest endnu en gang tak for to forrygende dage ved REP16, hvor vi både fik taget hul på en række

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn

IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER. Nyt job god løn Nyt job god løn SNYD IKKE DIG SELV DANSKE FYSIOTERAPEUTER Nyt job til den rigtige løn Danske Fysioterapeuter har valgt at sætte fokus på de muligheder og faldgruber der er, når man skal have løn og vilkår

Læs mere

OK18 Samlet resultat for DS

OK18 Samlet resultat for DS OK18 Samlet resultat for DS I denne præsentation får du: Indholdet i de generelle forlig på det kommunale og regionale område Indholdet i DS eget forlig med KL og RLTN Hvad sker der nu? OK18 gennembruddet

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

OK18 Det gode arbejdsliv

OK18 Det gode arbejdsliv OK18 Det gode arbejdsliv Baggrundstæppet for OK18 Det gode arbejdsliv HELE arbejdslivet og for ALLE socialrådgivere HB s politiske prioriteringer OK18-oplæg Baggrundstæppet OK17 OK-forhandling på private

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Notat Dato 19. april 2012 EHP ESDH-sag: Side 1 af 9. Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2012

Notat Dato 19. april 2012 EHP ESDH-sag: Side 1 af 9. Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2012 Notat Dato 19. april 2012 EHP ESDH-sag: 10318 Side 1 af 9 Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2012 Side 2 af 9 Baggrund I januar 2012 har Dansk Socialrådgiverforening

Læs mere

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL

Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL Resultat af forhandlingerne vedrørende Overenskomst for Akademikere i KL Overenskomstforhandlinger 2018 mellem KL og DJØF/DM/IDA Mellem parterne er der enighed om fornyelse af aftaler og overenskomst for

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat omkring lokalløndannelse i Kommuner, Regioner og Staten 1/ Retningslinjer til Tillidsrepræsentant og konsulenter i sekretariat: 2/

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Godkendt - referat RB-møde 170221 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

DSK beretning

DSK beretning DSK beretning 2014-2015 Medlemstal For at begynde med det vigtigste. Vi er pt. 590 medlemmer i DSK, hvilket er en stigning på 30 medlemmer siden januar. Til det skal det dog siges, at vi ikke kan være

Læs mere

Ledernes Logbog til Lønforhandling

Ledernes Logbog til Lønforhandling Ledernes Logbog til Lønforhandling Lønhjul Lønsamtale Forberedelse af selve lønsamtalen Evaluering af lønsamtalen Noter dine succeser Opstil mål for det kommende år Noter løbende ændringer i ansvarsområde

Læs mere

LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration

LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration 2015 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

Vigtige datoer i den kommende tid:

Vigtige datoer i den kommende tid: Vigtige datoer i den kommende tid: 26. September Generalforsamling 2. Oktober Socialpædagogernes Dag 28. November - ½-årsmøde TR, AMR, Leder 1. December - Juletræsfest Andre muligheder i den kommende tid:

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015 Referat - godkendt RB-møde 150427 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Holstebro, Fredericiagade 27-29, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

Regionalt TR-møde 7. marts

Regionalt TR-møde 7. marts Regionalt TR-møde 7. marts 1) Fra forhandlinger til sammenbrud Hvorfor konflikt? Hvor er knasterne? Hvad sker der lige nu i Forligsinstitutionen? 3) Hvad er din rolle som TR? Hvad gør vi nu? Aktiviteter,

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! 2 DET HER SKAL DU VIDE! Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant. September Velkommen tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant. September Velkommen tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant September 2017 Velkommen tillidsrepræsentant Indhold Velkommen Introduktion 3 Uddannelse for TR 3 Arrangementer for TR 4 TR og klubben 5 Tid til arbejdet 6 Vilkår for TR 6 Samarbejde

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej FRD Region Hovedstaden Beretning 2005 2008 Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej Forord Det er nu anden gang, efter FRD s hovedbestyrelse i 2005 vedtog at indføre den

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

Lokallønsdannelse i Kommuner, Regioner og Staten

Lokallønsdannelse i Kommuner, Regioner og Staten Lokallønsdannelse i Kommuner, Regioner og Staten Vejledning og retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat 1) Retningslinjer til tillidsrepræsentant (TR) og konsulenter i sekretariatet 2) Vejledning

Læs mere

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010)

Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Vejledning til standardvedtægter for fællesklubber i HK-Kommunal og Dansk Socialrådgiverforening. (sprogligt revideret april 2004 og 2010) Forord Samarbejdet mellem Dansk Socialrådgiverforening og HK-Kommunal

Læs mere

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen:

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen: 4/2015 Midt-Vestjylland Thise Mejeri: Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet På besøg i Polen: Noget af en øjenåbner Arbejdstilsynets rådgivning spares væk: Jensens køkken Kaj Andersen er fællestillidsrepræsentant

Læs mere

Nyvalgt tillidsrepræsentant. April 2013. Velkommen tillidsrepræsentant

Nyvalgt tillidsrepræsentant. April 2013. Velkommen tillidsrepræsentant Nyvalgt tillidsrepræsentant April 2013 Velkommen tillidsrepræsentant Indhold Velkommen Introduktion 3 Uddannelse for TR 3 Arrangementer for TR 4 TR og klubben 5 Tid til arbejdet 6 Vilkår for TR 6 Samarbejde

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015 Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015 Hvorfor er vejledende sagstal nødvendige Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal kan ses som en hjælp til at strukturere og normere arbejdspladsen

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2018

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2018 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2018 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! DET HER SKAL DU VIDE! Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

Bettina Carlsen April 2011

Bettina Carlsen April 2011 Bettina Carlsen April 2011 FTFs Ungdomsundersøgelsen 2011 De studerendes forventninger til og oplevelse af uddannelsen, SLS og arbejdslivet Nærværende notat vil præsentere de deltagende sygeplejerskestuderendes

Læs mere

Tilbagemelding fra Tine om netværksmøder og refusion Afventer fortsat en beslutning.

Tilbagemelding fra Tine om netværksmøder og refusion Afventer fortsat en beslutning. TR møde for Region Hovedstaden Stats-, Regions- og Privatansatte Tillidsrepræsentanter Referat fra d. 21.06.18 Referent: Nina Sandholdt Deltagere: Tanja (DFys), Nina (Rigshospitalet), Rikke (Geelsgaardskolen),

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015

Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015 Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal 2015 Hvorfor er vejledende sagstal nødvendige Dansk Socialrådgiverforenings vejledende sagstal kan ses som en hjælp til at strukturere og normere arbejdspladsen

Læs mere

OK / OK for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter samt arbejdstid og koloni KL

OK / OK for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter samt arbejdstid og koloni KL Afdeling: PMF Fyn, 906 OK 13 61.01-60.11-63.11/1264 - OK for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter samt arbejdstid og koloni KL Krav til den enkelte overenskomst som afdelingen ønsker rejst. Løn

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

Lokalforhandlinger Tips og inspiration

Lokalforhandlinger Tips og inspiration Lokalforhandlinger Tips og inspiration 2014 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

STUDERENDE I PRAKTIK

STUDERENDE I PRAKTIK STUDERENDE I PRAKTIK KÆRE STUDERENDE I PRAKTIK Velkommen til faget. Velkommen til det faglige fællesskab - vi håber, du får en god og udbytterig praktik! Som studerende i lønnet praktik er du en del af

Læs mere

Konfliktlån under lockout

Konfliktlån under lockout Konfliktlån under lockout Konfliktlån under lockout Hvis den varslede lockout realiseres, kan du som medlem af Ergoterapeutforeningen få økonomisk støtte i form af et konfliktlån. Læs her hvordan det fungerer,

Læs mere

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter

medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Offentligt ansat medlem hos Danske Fysioterapeuter Vejledning til tillidsrepræsentanter Du mærker forskellen 02 Tillidsrepræsentanten er ambassadør for Danske Fysioterapeuter Mere end 8 ud af 10 offentligt

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

Sæt det sociale arbejde på dagsordenen ved Kommunalvalget

Sæt det sociale arbejde på dagsordenen ved Kommunalvalget 19. AUGUST 2014 TR & AMiR Nyhedsbrev 15. juni 2017 I dette nummer: Sæt det sociale arbejde på dagsordenen ved Kommunalvalget 2017 OK18 - Har I drøftet prioriteringer på din arbejdsplads? Afbrydelse af

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU

OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU OK 18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION OG CFU OK18 INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION

Læs mere

Test din viden om overenskomst

Test din viden om overenskomst Hvor meget ved du egentlig om din overenskomst, og hvad den betyder for dit arbejdsliv? Test din viden her. Gennemgå svarene, når du har quizzet for at se kommentarerne og lære mere. Husk også at printe

Læs mere

Konfliktlån under lockout

Konfliktlån under lockout Konfliktlån under lockout Version 2 Konfliktlån under lockout Hvis den varslede lockout realiseres, kan du som medlem af Ergoterapeutforeningen få økonomisk støtte i form af et konfliktlån. Læs her hvordan

Læs mere

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis?

Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? Konfliktguide - hvad betyder det i praksis? I dette notat finder du svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med en varslet konflikt. Hvis du har spørgsmål så kontakt GKF, din FTR eller

Læs mere

OK 13. Afdeling: PMF Fyn, 906. Tema Krav Bemærkninger. KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER

OK 13. Afdeling: PMF Fyn, 906. Tema Krav Bemærkninger. KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER OK 13 Afdeling: PMF Fyn, 906 KRAV, DER ØNSKES FORHANDLET OG AFTALT FÆLLES FOR FOA s OVERENSKOMSTER Tema Krav Bemærkninger Anerkendende ledelse, evt. som fælles tværgående projekt Begrebet anerkendende

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

OK18. Det forhandler vi om

OK18. Det forhandler vi om OK18 Det forhandler vi om Forord Det handler om respekt, anerkendelse og faglig kvalitet Den offentlige social- og sundhedssektor har oplevet markante produktivitetsstigninger, og kompleksiteten i opgaverne

Læs mere

Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer. og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling

Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer. og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling Generalforsamling 2012 mundtlig beretning Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling og for dem alle udtale

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8

Efter skat: 449 kr. 606 kr. 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 Efter skat: 449 kr. Efter skat: 606 kr. Efter skat: 392 kr. Januar 2016 Side 1 af 8 KONTINGENTER (priser ved betaling pr. måned - fuldtidskontingent) Emne Krifa Basis Gennemsnit for s afdelinger Fagforening

Læs mere

Urafstemning om din overenskomst BRUG DIN RET STEM. Info om CFU-forliget og fornyelsen af HK Stats organisationsaftale. Brug din ret stem nu 1

Urafstemning om din overenskomst BRUG DIN RET STEM. Info om CFU-forliget og fornyelsen af HK Stats organisationsaftale. Brug din ret stem nu 1 Urafstemning om din overenskomst BRUG DIN RET STEM Info om CFU-forliget og fornyelsen af HK Stats organisationsaftale Brug din ret stem nu 1 Brug din ret stem om overenskomsten nu! Hvor meget stiger din

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Udvikling af folkeskolen via ledelsesbeslutninger, der bygger på dialog og samarbejde

Udvikling af folkeskolen via ledelsesbeslutninger, der bygger på dialog og samarbejde Udvikling af folkeskolen via ledelsesbeslutninger, der bygger på dialog og samarbejde Fakta og opmærksomhedsfelter i anvendelsen af det kommunale MED system som ramme om dialog og samarbejde i omstillingen

Læs mere

Spørgsmål og svar om BUPL

Spørgsmål og svar om BUPL TR Spørgsmål og svar om BUPL Når man som TR skal tale med kollegaer om det at være medlem af BUPL, kan man få mange spørgsmål. Her har du svarene på nogle af de spørgsmål, du kan blive mødt af. Kontingentet

Læs mere

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål:

Familie og arbejde. Diskutér følgende spørgsmål: Familie og arbejde At få børn, tage sig af dem og se dem trives er vigtigt, uanset om du er far eller mor. Traditionelt tager mødre langt det meste af orloven (cirka 90%), men også mange fædre ønsker frihed

Læs mere

bevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder - UgebrevetA

bevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder - UgebrevetA OK18 Fagbevægelsen melder hårdt ud: Ingen ny overenskomst uden løft af lavtlønnede og kvinder Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Mandag den 11. december 2017 Der skal oprettes en pulje til at løfte

Læs mere

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser NOTAT HR-Centret 27-08-2015 Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser Kommunens HR-strategi er i årene 2015-2018 pejlemærke for de HR-indsatser, som ledere på alle niveauer skal

Læs mere

Arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i FTF-organisationerne

Arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i FTF-organisationerne Arbejdsmiljørepræsentanternes vilkår i FTF-organisationerne 2 Arbejdsmiljørepræsentanternes vigtigste opgave er at repræsentere deres kolleger i samarbejdet om et godt arbejdsmiljø. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

STOP HØJERE PENSIONSALDER

STOP HØJERE PENSIONSALDER STOP HØJERE PENSIONSALDER Foto: Weekend Images Inc.-iStoc GODT SENIORLIV TIL ALLE Et flertal i Folketinget har besluttet, at pensionsalderen skal sættes op, fordi vi bliver ældre i gennemsnit! Det betyder

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2019

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2019 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2019 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! 2 DET HER SKAL DU VIDE Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter

Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter Undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforenings arbejdsmiljørepræsentanter 2017 Side 2 af 19 Indhold Indledning... 3 Resume af hovedresultater... 3 Arbejdsmiljørepræsentanten og vilkår for arbejdsmiljøarbejdet...

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav Forbund Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2015 Indhold Forord 3 Løn, realløn, ligeløn og lokal løn 4 Uddannelse og større tryghed i ansættelsen 6 Tidsbegrænsede ansættelser og timelønsansættelser

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150922 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Referat af Metroklubmøde d.11/10 I BJMF Mølle Alle 26 Referart af Jakob

Referat af Metroklubmøde d.11/10 I BJMF Mølle Alle 26 Referart af Jakob Referat af Metroklubmøde d.11/10 I BJMF Mølle Alle 26 Referart af Jakob Dagsorden: 1) Ferie penge. 2) Jul. 3) Løn aftale. 4) Arbejdstid aftale. 5) Jan. 6) EVT. 1) Ferie Penge Noget tyder på at det er et

Læs mere