Deltagelse: Til stede: Claus Christensen, Merete Ipsen, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen Andreasen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Deltagelse: Til stede: Claus Christensen, Merete Ipsen, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen Andreasen."

Transkript

1 , Deltagelse: Til stede: Claus Christensen, Merete Ipsen, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen Andreasen. Fra ledelsen: Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg, Per Lund og Mette Jespersen. Afbud: Hans Halvorsen (formand), Marianne Ping Huang, Carsten Riis (næstformand), Peter Bonfils, Mogens Birkebæk, Karoline Würtz Viktor og Malte Johannes Huus-Nielsen. Referent: Peter Cederstrøm Indholdsfortegnelse A. Velkommen til nyt medlem af Bestyrelsen: Marianne Ping Huang fra Aarhus Universitet... 3 B. Referat af MØDE 29 incl. underskrift Kvartalsrapport, dec og Årsrapport Budget Salg af VUC Aarhus nuværende bygninger (lukket punkt) Aktstykke til Finansudvalget (lukket punkt) Financiering af Dalgas Avenue Proces vedr. indretning, ombygning, medarbejderinddragelse... 9 E. Nye driftsoverenskomster (lukket punkt) OK13: forventede konsekvenser SU-reform: forventede konsekvenser Strakspåbud fra Arbejdstilsynet Anvendelse af hovedbeklædning i undervisningen Lov om uddannelse af ledige, status Forretningsorden BS mødeplan BS-mødet den 28. maj 2013: besøg på IHA? Meddelelser a. MTU forår b. SU-seminar c. Rektorstilling... 23

2 d. Personalerejsen flyttes til e. Søgningen til 2 årigt HF (nyt punkt). Orientering v/ Mette Jespersen H. Eventuelt... 24

3 BS møde december 2012 A. Velkommen til nyt medlem af Bestyrelsen: Marianne Ping Huang fra Aarhus Universitet Grundet afbud fra Marianne Ping Huang, blev velkomst udsat til næste møde. B. Referat af MØDE 29 incl. underskrift Referat af MØDE 29 blev godkendt og underskrevet. Susanne Dombernowsky meddelte, at kursistrepræsentant uden stemmeret, Malte Johannes Huus- Nielsen, er udtrådt af Bestyrelsen. Grundet et lille kursistråd i indeværende skoleår, er kursistgruppen indtil videre repræsenteret i bestyrelsen med ét medlem, da det ikke er muligt at finde to repræsentanter. Ledelsen arbejder på, at der igen etableres et kursistråd, hvorfra der kan udpeges to medlemmer, jf. skolens vedtægter.

4 , 1. Kvartalsrapport, dec og Årsrapport 2012 Sagsfremstilling Årets resultat udviser et overskud på 11,030 tkr. mod et forventet overskud på tkr svarende til en forbedring på ca tkr. Også i 4. kvartal fortsatte væksten i aktiviteten, og det samlede antal årskursister realiseret i 2012 er mod forventet i budgettet. Stigningen i 4. kvartal er på 29 årskursister og den samlede vækst i forhold til budgettet er på 92 årskursister, fordelt med 74 i HF afdelingen og 18 i AVU afdelingen. Som konsekvens heraf, er der en samlet stigning i indtægterne fra undervisningen på tkr. De samlede udgifter til undervisning er tkr. lavere end budgetteret, heraf en merudgift til øvrige udgifter, der primært skyldes en stigning i udgifter til censur, og et mindreforbrug til løn på tkr og færre afskrivninger svarende til 360 tkr. Såvel HF afdelingen som AVU afdelingen har dermed forbedret resultatet væsentligt i forhold til budgettet. Som fremlagt i 2. og 3. kvartalsrapport 2012, har der i Serviceafdelingen været en del omkostninger til bygningsændringer og mindre projekter i 2012, som samlet har betydet en forøget omkostning til bygningsdrift på ca. tkr Samlet er omkostninger ca tkr. højere end budgetteret og afdelingens samlede resultat på ca tkr. Alle afdelinger har opnået et positivt resultat for året og især HF afdelingen og AVU afdelingen har opnået et årsresultat, der ligger markant over forventningerne i budgettet. Serviceafdelingen har, bortset fra ovennævnte ekstraordinære poster, stort set realiseret det forventede resultat. I øvrigt henvises til såvel Årsrapporten som Revisionsprotokollen for bemærkninger om årets samlede udvikling og resultatet. Revisionen har godkendt det fremlagte årsregnskab uden bemærkninger til årsregnskabet. Ligeledes er revisionsprotokollatet fremsendt uden anmærkninger. Ledelsen betragter såvel årets resultat som revisionsprotokollen som meget tilfredsstillende. Ledelsen indstiller at bestyrelsen godkender det endelige regnskab og revisionsprotokollen Drøftelse Per Lund orienterede om indstillingen. Ledelsen betragter resultatet som meget tilfredsstillende. Dorte Stockfisch ønskede en drøftelse af, at bestyrelsen gang på gang godkender et budget, der viser sig ikke at holde, men konsekvent ender med større overskud end budgetteret. Endvidere ønskedes en drøftelse af, hvor store overskud en offentlig undervisningsinstitution som VUC Aarhus bør have, og hvor meget de nuværende kursister skal bidrage med til kommende bygninger/kursister. Bestyrelsen drøftede forholdet mellem budget og overskud. Det er målet, at budgettet skal være realistisk. I en situation med aktivitetsstigning og en forsigtig tilgang i budgetlægningen er det vanskeligt at ramme præcist. Derudover har den succes, skolen har haft med indsatsen for bl.a. øget

5 gennemførelse og eksamensdeltagelse, tillige en positiv effekt på resultatet. Et overskud er at foretrække frem for underskud en skole uden overskud er en skole med begrænsede muligheder for udvikling. Ledelsen bemærkede, at de nuværende kursister ikke betaler for fremtidige investeringer. Forbruget i fx 2012 er ikke mindre end i de foregående år. Det er nødvendigt med overskud af hensyn til flytning og øvrige forhold, men skolen skal naturligvis ikke være en opsparingesforening. Overskudsgraden følger de aftalte rammer og følger princippet om, at alle tre taxametre skal give overskud. Ledelsen kan ikke genkende, at der i 2012 sparedes på investeringer eller forbrug i forhold til bygninger, udstyr eller undervisning. Drøftelsen afsluttedes med, at bemærkningerne omkring overskud og budget er taget ad notam. Susanne Dombernowsky orienterede bestyrelsen om, at revisionen har bemærket, at seneste udmåling af resultatløn til rektor ikke var blevet drøftet på bestyrelsesmøde grundet fratrædelse i juli, hvor resultatkontrakten blev udmålt af formandskabet. Ledelsen har noteret sig revisionens bemærkninger, og tilrettelægger procedurerne fremadrettet i henhold til disse. Det indstilles, at bestyrelsen tager bemærkningen til efterretning. Beslutning Bestyrelsen godkendte det endelige regnskab og revisionsprotokollen og tog ledelsens orientering vedr. revisionens bemærkning om udmøntning af resultatløn til efterretning uden bemærkninger.

6 2. Budget 2013 Sagsfremstilling: Budgettet konsekvensrettet grunder mindre justeringer i taxameterkataloget i forbindelse med den endelige godkendelse af FL2013. Der er tale om en nedsættelse af taxametrene på ca. kr. 140 pr årskursist. Den samlede påvirkning på årets resultat er på ca. kr Da årets endelige resultat ikke var kendt på budget tidspunktet er årets primo saldo justeret, svarende til det forøgede overskud. Ledelsen indstiller: At bestyrelsen tager ændringerne til efterretning Drøftelse Per Lund orienterede om indstillingen. Bestyrelsen drøftede som opfølgning til drøftelsen i pkt. 1 i dagsordenen, hvorledes der kan budgetteres mest realistisk. Bl.a. drøftedes, hvilke tal fra foregående år, der kan anvendes i budgetproceduren, med bemærkning om, at regnskabsresultat ikke kendes på tidspunktet for budgettering. Claus Christensen sagde tak til ledelse og medarbejdere for et flot resultat og sikring af overskud til den fremtidige situation med flytning. Beslutning Bestyrelsen tog ændringerne til efterretning.

7 , Lukkede punkter 3 & 4 3. Salg af VUC Aarhus nuværende bygninger Drøftet og ledelsens indstilling taget til efterretning. Lukket punkt og drøftelse uden for referat. 4. Aktstykke til Finansudvalget (lukket punkt) Drøftet og ledelsens indstilling taget i efterretning. Lukket punkt og drøftelse uden for referat.

8 , 5. Financiering af Dalgas Avenue 2 Sagsfremstilling I forbindelse med køb og salg af bygningerne skal der træffes en række beslutninger vedr. finansiering og likviditetsstyring. Endelige beslutninger kan først træffes i takt med at sagen forløber, men det er væsentligt, at der løbende kan træffes beslutninger vedrørende såvel finansiering som likviditetsstyring. Det er derfor nødvendigt at Bestyrelsen sætter rammerne for disse beslutninger og bemyndiger formandskabet til, sammen med den daglige ledelse, at træffe de endelige beslutninger. I medsendte bilag redegøres for baggrunden og de områder, der skal sættes rammer for. Desuden vedlægges forslag til en finansierings- og investeringspolitik, der sætter rammer for de kommende beslutninger. Ledelsen indstiller At Bestyrelsen vedtager finansierings-, investerings- og likviditetspolitikken At formandskabet gives bemyndigelse til, sammen med den daglige ledelse, at sikre bedst mulig finansiering af drift og investeringer, herunder låneoptagelse, tidspunkt for låneoptagelsen, i forbindelse med køb af Dalgas Avenue 2, samt salg af egne bygninger på Ingerslevs Boulevard 2 og Bülowsgade 68, under hensyntagen til finansierings- og investeringspolitikken. Drøftelse Per Lund orienterede om punktet jf. sagsfremstillingen og ledelsens indstilling. Bestyrelsen drøftede kort rammerne for finansiering og balancen mellem risiko og sikkerhed vedr. lånoptagelse og placering af skolens midler. Der prioriteres sikkerhed, men naturligvis anvendelse af de muligheder for fornuftig placering af midler og fornuftig lånoptagelse, som markedet byder. Bestyrelsen bemærkede, at lånoptagelse skal ske i danske kroner samt, at der ikke anvendes fx renteswap. Beslutning Bestyrelsen vedtog finansierings-, investerings- og likviditetspolitik med bemærkning om, at den fremlagte politik skal tilrettes, således at det fremgår, at det er bestyrelsen, der beslutter køb, salg og pantsætning jf. skolens vedtægter. Formandskabet blev bemyndiget til sammen med bestyrelsesmedlem Mogens Birkebæk og skolens daglige ledelse at sikre bedst mulig finansiering af drift og investeringer mv., jf. ledelsens indstilling.

9 6. Proces vedr. indretning, ombygning, medarbejderinddragelse Sagsfremstilling: Efter indgåelse af købsaftalen vedrørende Ingeniørhøjskolens bygninger med indflytning pr.1. august 2015 har skolen iværksat en organiserings og planlægningsproces. Vi kalder projektet VUC Aarhus 2.0. Vi har nedsat en styregruppe og p.t. 9 brugergrupper med hver sin opgave, som hver især skal udfylde en bestemt vinkel i forhold til den samlede proces. Formålet er, at vi ved kursusstart i august 2015 har et moderne og velorganiseret, fusioneret VUC Aarhus, som er forberedt på at tage imod vores højt differentierede kursistgruppe og give dem det undervisningstilbud, som de hver især har brug for. Styregruppen skal styre og koordinere den samlede proces frem mod samlingen af VUC Aarhus pr koordinere brugergruppernes kommissorier afholde ca. 2-3 møder med formændene for brugergrupperne i perioden marts til oktober 2013, samt arrangere fælles heldagsseminar(er) for de brugergrupper, som skal koordinere deres arbejde i august 2013 planlægge en midtvejshøring for personalet i oktober 2013 planlægge en fælles opsamling udarbejde indstillinger til direktion/bestyrelse drøfte projektering, koordinering, ombygning og løbende kommunikation med personalet Brugergrupperne: 1. StudieCenter: Kursistens møde med skolen 2. Undervisning anno 2015: Det udvidede undervisningsbegreb i nye rammer; standarder, faglighed & mobilitet 3. Arkitektur, stil & farver 4. Min arbejdsplads: Fysisk indretning udenfor klasselokalerne 5. Miljø, teknik og service: Kursister, medarbejdere og teknologi 6. Åbning mod omverden: Den åbne skole - en del af byens kulturliv 7. Samarbejdsstruktur: Ny organisering af samarbejdet på VUC Aarhus 8. Flyttegruppen: Organisering og logistik 9. Faglokaler til eksperimentelle fag Medarbejderne har netop tilmeldt sig brugergrupperne, og sidst i marts mødes de 5 første, som har den tidligste deadline, til et seminar for at skabe et fælles udgangspunkt for arbejdet. Det er hver gruppes egen opgave at sørge for en høring blandt medarbejderne i forhold til deres opgave, og vi laver en fælles midtvejsevaluering i august for alle medarbejdere. Vi kommer til at justere processen undervejs.

10 Det bliver en relativt koncentreret proces, da vi af hensyn til planlægningen af ombygningerne skal kunne levere vores ønsker allerede sidst i juni måned i år, for det første områdes vedkommende., og for det øvrige har frister hen over efteråret. I vedhæftede bilag: VUC Aarhus 2.0 og Procesplan gør vi rede for processen overfor medarbejderne. Den 26. februar fremviste vi IHA for 130 af vores medarbejdere, og vi fik mange positive reaktioner på bygningerne. Vi planlægger ved starten af næste skoleår at inddrage det nye kursistråd i processen. Ledelsen indstiller: at Bestyrelsen godkender den tilrettelagte procedure Drøftelse Susanne Dombernowsky orienterede om indstillingen og tilføjede, at den tilrettelagte proces bl.a. er inspireret af erfaringer fra andre skoler og i øvrigt tilrettelagt i forhold til den store opgave, der forestår. Der er lidt travlt med at komme i gang, så renoveringen kan igangsættes. Bygningerne skal afspejle skolen og der ændres eksempelvis i indgangsparti. Nogle af grupperne har opstart nu, mens andre afventer. Der har været god tilslutning fra personalet, og der er udvist stor interesse. Som svar på spørgsmål fra bestyrelsen oplyste ledelsen, at kursister inddrages gennem de svar, der er givet i seneste trivselsundersøgelse (ETU) og hertil den opfølgning, der er i dialogen mellem ledelse og kursister om netop ETU. Ingen af de nuværende kursister kommer formentlig til at opleve den nye skole, hvorfor inddragelsen tager afsæt i de ønsker der er nu. På et lidt senere tidspunkt vil man involvere kursisterne i selve processen. Derudover oplyste ledelsen, at selvom skolen udadtil fremstår som en samlet enhed, så har den aldrig været samlet under ét tag. Derfor er det en stor opgave at fusionere de forskellige kulturer og en opgave, som ledelsen lægger meget vægt på. Bestyrelsen bemærkede, at der tegner sig et rigtig godt grundlag med stor grad af inddragelse en god start. Beslutning Bestyrelsen godkendte den tilrettelagte procedure.

11 E. Nye driftsoverenskomster (lukket punkt). Michael Sandberg orienterede om arbejdet med indgåelse af nye driftsoverenskomster. Drøftet. Lukket punkt og drøftelse uden for referat.

12 7. OK13: forventede konsekvenser Sagsfremstilling: OK13 Såvel AVU-som HF/GS-afdelingens undervisere får ny overenskomst pr.1. april For AVU-lærernes vedkommende er der torsdag den 27. februar varslet lock-out med virkning 1. april, og vi har fredag den 28. februar sendt brev til lærerne desangående. For lærerne på det gymnasiale område er der indgået ny overenskomst, hvor hovedtrækkene er, at der ikke længere skal indgås aftaler om lærernes arbejdstid (en såkaldt normalisering af lærernes arbejdstid), samtidig med at der er aftalt en lønstigning. Aldersreduktionen bortfalder for lærere som ikke er fyldt 58 år inden 31. marts i år. Den berammede lønstigning forventes at skulle dækkes ind via en omlægning af lærernes opgaver i dagligdagen. Den nye overenskomst åbner mulighed for, at vi sammen med lærerne kan tænke helhed i forhold til lærerens arbejdsopgaver, hvormed vi får mulighed for at nytænke den pædagogiske organisering og tilrettelæggelse. I den kommende tid vil ledelsen derfor sammen med tillidsrepræsentanterne og lærerne drøfte en ny måde at tilrettelægge lærernes arbejdstid på, og vi forventer at processen vil foregå trinvist hen over et par år, da vi er ganske langt henne i vores planlægning af næste skoleår. På mødet redegør ledelsen for den seneste udvikling. Ledelsen indstiller: at Bestyrelsen godkender orienteringen Drøftelse Susanne Dombernowsky orienterede om punktet med tilføjelse om, at der skal kommunikeres til både medarbejdere og kursister. På baggrund af spørgsmål fra Niels Jørgen Andreasen om de udmeldinger, der efter sigende er fra forskellige bestyrelsesforeninger m.v. om, at der ikke skal indgås lokale aftaler, drøftede bestyrelsen dette forhold. Det blev bl.a. bemærket, uden i øvrigt at berøre forhold på VUC Aarhus og arbejdet med den fremtidige tilrettelæggelse, at der i de forskellige sektorer er generelle drøftelser om, at de nuværende centrale aftaler ikke skal videreføres, men at fokus bliver på bl.a. ledelse.

13 Ledelsen bemærkede, at det er en fælles udfordring for skolen at finde frem til gode tilrettelæggelser af undervisningen og arbejdstiden inden for rammerne af de centralt aftalte lønstigninger, nedgang i taxametre og et budget, der skal overholdes, og at dette vil ske i dialog med TR og underviserne. Beslutning Bestyrelsen godkendte orienteringen.

14 8. SU-reform: forventede konsekvenser Sagsfremstilling: Med ikrafttræden hhv. sommeren 2014 (for GS) og 2015 (for HF) foreslår regeringen en ændring af SU-systemet: Otte forslag til målretning af SU-systemet 1. SU begrænses til normeret tid ved studiestart mere end 2 år efter adgangsgivende eksamen. 2. Øgede krav til de studerende om fremdrift på studierne på de videregående uddannelser. 3. Nye rammer på de videregående uddannelser, der støtter en aktiv studiegennemførelse. 4. Øgede krav til universiteter om forbedringer i studietiden. 5. Målretning af SU til gymnasiale suppleringskurser. 6. Højst fem ungdomsuddannelser med SU. 7. Ændret SU til hjemmeboende. 8. Samme regulering af SU som af overførselsindkomster som fx dagpenge og kontanthjælp For vores uddannelsers vedkommende er det punkterne 5-6-7, som har relevans. Ad 5: Gymnasial Supplering: Regeringen foreslår, at det fremover kun skal være muligt at få SU til de såkaldte turbokurser, hvilket vil sige kurser, hvor ét fag i sig selv har så mange ugentlige timer, at det giver adgang til SU. Vi har endnu ikke kunnet få en afklaring på, hvilke tilrettelæggelser der kan falde indenfor denne regel, så derfor kan vi ikke beregne konsekvenserne endnu. Studenter kan fremover ikke længere få SU til faglig supplering på HF-enkeltfag. På mødet redegøres nærmere, efter at der har været GS-koordinatormøde den 13.marts, men vi forventer at ændringerne vil få ganske store konsekvenser for vores GS-aktiviteter fra og med skoleåret Ad 6: Højst fem ungdomsuddannelser med SU: Det er desværre ikke muligt at lave et udtræk på dette, men vurderingen er, at det vil få konsekvenser for os. Især kursister, som kommer hertil fra erhvervsskolerne, kan have været omkring flere uddannelser. Ad 7: Ændret SU til hjemmeboende Denne ændring forventes at have en relativt lille effekt, idet den overvejende del af vores kursister er udeboende. Men der kan være tilfælde, i den yngste del, hvor kursister må fravælge os fordi de ikke har råd til at gå i skole. På mødet redegør ledelsen for den seneste udvikling. Ledelsen indstiller: at Bestyrelsen godkender orienteringen

15 Drøftelse Susanne Dombernowsky tilføjede til sagsfremstillingen, at ledelsen søger afklaring af vilkår for Turbo undervisning, samt de muligheder og rammer, der er for tilrettelæggelse af sådanne hold. På baggrund af spørgsmål fra bestyrelsen blev det oplyst, at det er uklar,t om kursisterne kan tage flere turbo-forløb i rækkefølge. Beslutning Bestyrelsen godkendte orienteringen.

16 9. Strakspåbud fra Arbejdstilsynet Sagsfremstilling: Den 14. december 2012 fik skolen et strakspåbud fra Arbejdstilsynet, som lød på, at vi omgående skal forebygge vold, trusler og traumatiske hændelser. Påbuddet blev givet på grund af en konkret hændelse med en kursist, som ikke ville acceptere at han blev udmeldt, hvorefter han slog en skovl ind igennem et vindue til administrationen og senere kastede en dåse ind mod vinduerne til det samme kontor. Men også andre hændelser, hvor medarbejdere har følt sig truet, kom frem ved denne lejlighed. I tiden efter påbuddet har vi arbejdet intenst med opfølgningen på påbuddet og efterlevet de tidsfrister, der indtil nu har ligget heri. Den endelige frist for indsendelse af vores rapport til AT er den 14. juni. I vores første indrapportering før jul til AT beskrev vi, hvorledes vi havde grebet sagen an: Registrering af voldelige hændelser eller trusler Aftale med Falck om psykologisk bistand i.f.m. voldelige hændelser eller trusler Beskrivelse af håndtering af konkrete hændelser Procedure for håndtering af kontanter på skolen Ændring af arbejdspladsers placering og indretning, således at den ansatte føler sig mere tryg Arbejdsmiljøkonsulent Lars Dencker har været inddraget og har afholdt møder med arbejdsmiljøudvalget og ledelsen, ligesom han har stået for et halvdagsseminar med hele ledergruppen. Efterfølgende har vi sammen med medarbejderne, herunder Arbejdsmiljøudvalget, udarbejdet en skrivelse, som udtrykker den situation, vi skal være i, efter at vi har indført de tiltag, vi skønner hensigtsmæssige. Denne skrivelse, samt en beskrivelse af hvorledes vores registrering af truende og voldelige hændelser vil finde sted, er vedlagt som bilag. Vi arbejder samtidig på fra starten af det nye skoleår at gøre det meget tydeligt for vores kursister, hvorledes vores normer for god adfærd og en ordentlig tone i hverdagen skal efterkommes, idet vi skal gøre en stor indsats for at forebygge truende eller voldelige episoder, såvel imellem kursister som imellem kursister og medarbejdere. Ledelsen indstiller: at Bestyrelsen godkender den fremlagte handlingsplan. Drøftelse Susanne Dombernowsky orienterede om, at den vedlagte skrivelse påtænkes indsendt til Arbejdsmiljøkonsulenten, hvis bestyrelsen ikke har bemærkninger. Bestyrelsen havde ikke bemærkninger til bilaget og afsluttede drøftelse med at notere, at skolen er nået meget langt i arbejdet med at sikre forebyggelsen af vold, trusler og traumatiske hændelser. Beslutning Bestyrelsen godkendte den fremlagte handlingsplan og bifaldt indsendelse til Arbejdsmiljøkonsulenten.

17 10. Anvendelse af hovedbeklædning i undervisningen Sagsfremstilling På Bestyrelsens septembermøde redegjorde ledelsen for et ønske om Bestyrelsens opbakning til sammen med medarbejderne at overveje fremover at kræve synligt ansigt hos kursisterne i undervisningen og dermed ændre skolens politik på området: foranlediget af de konkrete erfaringer, hvor opfyldelse af den daglige studieaktivitet i form af deltagelse i gruppearbejde o.lign., som er konstituerende for samarbejdet i undervisningen, vanskeliggøres, når kursisterne ikke kan se hinandens ansigter, ønsker ledelsen, at vi får mulighed for at genoverveje de gældende retningslinjer og for eksempel på linje med en lang række gymnasier tydeligt gøre opmærksom på, inden man tilmelder sig, at også vi forlanger synligt ansigt i undervisningen. Ledelsen indstillede, at man bemyndiges til efter høring i organisationen evt. at justere skolens retningslinjer for anvendelse af hovedbeklædning i undervisningen. (ref.møde 28) Bestyrelsen drøftede indstillingen, herunder overvejelser om alternativer til en begrænsning i anvendelse af hovedbeklædning. Bestyrelsen spurgte ind til ledelsens overvejelser om indstillingen. Der var enighed om, at det er en udfordrende problemstilling skolen har, samt enighed om, at sagen skal drøftes yderligere både i organisationen og i bestyrelsen, inden der eventuelt ændres i skolens politik. Sagen blev behandlet i SU i oktober og igen i december, og der arrangeredes efterfølgende et åbent debatmøde den 5. februar Her deltog ca. 30 medarbejdere. Der var en livlig debat, hvor der fremførtes mange vægtige argumenter både for og imod påbud om synligt ansigt, som gav anledning til genovervejelse hos en del af deltagerne. Den 8. marts drøftede SU igen spørgsmålet. Flere medarbejdere i SU havde genovervejet deres stillingtagen, og var nu overvejende for, at vi fortsat skal tillade tildækket ansigt i undervisningen. Andre mente fortsat, at vi skal påbyde synligt ansigt. To HF-lærere havde ikke mulighed for at deltage i mødet. SU-medlemmerne er enige om, at det er et meget vanskeligt emne, som skaber en følelsesladet debat, al den stund den handler om vores værdier. Vi har i ledelsen genovervejet spørgsmålet af flere omgange, og vi må konstatere, at der ikke hersker enighed på skolen i dette spørgsmål. På baggrund af vores fornyede overvejelser og debatten på skolen mener vi dog fortsat, at vi, som en skole, hvor undervisningen er dialogbaseret, er bedst tjent med at man kan se hinandens ansigter i undervisningen. Vi ser det også som en vigtig opgave for os, at vi skal forberede kursisterne til videre uddannelse og arbejde. På Københavns VUC har man i 2007 påbudt synligt ansigt, og det har tilsyneladende fungeret godt nok. Vi har i de seneste måneder ved flere anledninger oplevet, at vores værdier om åbenhed og rummelighed er blevet udfordret, og derfor tager vi nu fat på en bredere debat herom. Om værdien rummelighed står der blandt andet: Det betyder: at vi fokuserer på en mangfoldig helhed og derfor gør meget for at skabe rum for den enkelte. Det betyder ikke: at alt bliver lige gyldigt, og at vi accepterer hvad som helst.

18 Vi oplever fortsat os selv som en meget rummelig og imødekommende skole og foreslår, at vi sætter grænsen for rummelighed ved, at man skal have synligt ansigt i selve undervisningen, i samtalen med studievejlederen og med de administrative medarbejdere. Man kan derudover færdes på skolen med tildækket ansigt, hvis man ønsker det. I forbindelse med flexundervisningen kan ledelsen dog dispensere fra ovenstående regler. Ledelsen indstiller at Bestyrelsen giver ledelsen bemyndigelse til at ændre på studie- og ordensreglerne, således at vi pr. 1. august 2013 påbyder synligt ansigt i undervisningen og i mødet med studievejlederne og de administrative medarbejdere. Drøftelse Susanne Dombernowsky orienterede om indstillingen og oplyste, at der ikke er fuld enighed blandt personalet til ledelsens indstilling. Det påtænkes, at ledelsen kan give dispensation for synligt ansigt ved flex-undervisning, og dette afgøres i de konkrete tilfælde. Bestyrelsen drøftede kort sagen og bemærkede, at det er et godt og afbalanceret påbud, der kan bakkes op. Kursister får mulighed for at dække ansigtet, når dette sker uden for undervisning, eksamen og ved mødet med studievejledere og administrative medarbejdere. Endvidere blev det bemærket fra bestyrelsen, at påbuddet om synligt ansigt følger de regler, der i øvrigt gælder i Aarhus Kommune. Beslutning Bestyrelsen gav ledelsen bemyndigelse jf. indstillingen.

19 11. Lov om uddannelse af ledige, status Sagsfremstilling: Pr trådte den nye lov om ret til 6 måneders uddannelse for ledige, hvis dagpengeret bortfalder i dette år. VUC s uddannelser flader ind under de nævnte muligheder i loven. Så snart vi fik kendskab til at loven var på vej, kontaktede vi Jobcenter Aarhus for at få en dialog om, hvad vi kunne gøre for at være parat til at opfylde vores del af denne opgave, idet det fra VUC Lederforeningens side er gjort meget tydeligt, at der forventes øjeblikkelig aktion fra vores side. Vi havde på forhånd skitseret nogle mulige tiltag, ud over Studiebussen på AVU, som var i gang, og hvis aktivitet er øget. Det viser sig imidlertid, jf.jobcentrets opgørelse, at den største del af de ledige, der falder ud, allerede har en ungdomsuddannelse, hvorfor især vores tilbud om Gymnasial Supplering ville være aktuelt. Vi kan have fået tilmeldinger til januarstarten fra kursister, som ikke har gjort opmærksom på at de falder ind under loven, men vi har ikke kunnet registrere nogen henvendelser i øvrigt. Erfaringen fra erhvervsskolerne i Aarhus er de samme: ingen aktivitet. På VEU-direktørmøde i februar måned enedes man om at opfordre VEU-Centerrådet til at rette henvendelse til regionens borgmestre om at understøtte en hurtig og effektiv behandling af sagerne, således at opgaven kan løses. Det blev foreslået, at man tager ideen fra Horsens om en uddannelsesmesse for ledige udfaldstruede op. På møde i skolens Uddannelsesudvalg den 25. februar drøftedes sagen, og Kirsten Normann Andersen foreslog at vi går direkte i clinch med fagforeningerne og giver nogle konkrete forslag til forløb, samt stiller os til rådighed for dem.. Blandt andet vil tilbud om koncentrerede sprogforløb kunne være relevante. Vi drøftede endvidere muligheden af at etablere en uddannelsesmesse i Aarhus, i lighed med dem, der med stor effekt har været i et par andre større byer. Vi aftalte at vi går videre med disse forslag., sammen med Jobcentret og direkte i forhold til fagforeningerne. Skolen tager i disse dage kontakt til fagforbundene og følger op på henvendelserne, samtidig med at vi drøfter en eventuel uddannelsesmesse med Jobcentret. På mødet redegør ledelsen for den seneste udvikling Ledelsen indstiller at Bestyrelsen drøfter sagen og bidrager med eventuelle andre ideer til at få gang i sagen, samt godkender orienteringen Drøftelse Susanne Dombernowsky orienterede om indstillingen og bestyrelsen drøftede kort sagen. Beslutning Bestyrelsen godkendte orienteringen.

20 12. Forretningsorden Sagsfremstilling: På møde 29 vedtog bestyrelsen nye vedtægter som følge af ændring af standardvedtægter meddelt af Ministeriet for børn og undervisning. Med vedtagelsen af nye vedtægter blev det samtidig besluttet, at bestyrelsen på BS 30 reviderer forretningsorden af 15. maj 2007 så denne tilpasses/justeres i forhold til vedtægter godkendt den 18. december Forretningsorden af 15. maj 2007 er tilpasset nye standardvedtægter. Ledelsen indstiller at Bestyrelsen godkender forretningsorden Drøftelse Peter Cederstrøm gennemgik ændringerne af forretningsordnen, der følger af tilpasning til skolens vedtægter. Det er tilføjet i 1 om bestyrelsens opgaver, at det er bestyrelsen, der udarbejder skolens vedtægter. Endvidere er 1 andet afsnit sidste punkt, blevet udvidet med, at bestyrelsen følger op på budgetter, rapporter om institutionens likviditet, aktivitetsudvikling, finansieringsforhold, pengestrømme m.v.. Derudover er forretningsordenen tilrettet sprogligt med Ministeriet for Børn og Undervisning i stedet for Undervisningsministeriet, ligesom forstander er ændret til rektor. Beslutning Bestyrelsen godkendte forretningsordnen med anmodning om, at der ved fremtidige tilsvarende ændringer tydeligt markeres i bilagsmaterialet, hvad der er tilpasset/justeret.

21 13. BS mødeplan Sagsfremstilling: Bestyrelsens 4 møder i det kommende år foreslås på følgende datoer: BS 31: Tirsdag den 28. maj 2013, kl BS 32: Tirsdag den 24. september 2013, kl BS 33: Tirsdag den 17. december 2013, kl BS 34: Tirsdag den 28. januar 2014, kl BS 35: Tirsdag den 25. marts 2014, kl BS 36 : Tirsdag den 27. maj 2014, kl Ledelsen indstiller: at Bestyrelsen fastlægger ovennævnte møderække Drøftelse Kort orientering ved Susanne Dombernowsky. Beslutning Bestyrelsen godkendte møderækken, med forbehold for accept fra formand.

22 14. BS-mødet den 28. maj 2013: besøg på IHA? Sagsfremstilling: I forbindelse med erhvervelsen af Ingeniørhøjskolens bygninger foreslår ledelsen, at vi arrangerer en kort rundvisning for Bestyrelsen af stedet i forbindelse med det udvidede bestyrelsesmøde den 28. maj, for eksempel kl , inden frokosten og det efterfølgende møde på VUC. Ledelsen indstiller: at Bestyrelsen drøfter ovennævnte forslag Drøftelse Kort orientering af Susanne Dombernowsky. Beslutning Bestyrelsen tiltrådte forslaget.

23 Meddelelser: a. MTU forår 2013 Skolen gennemfører i dette forår en Medarbejder TilfredshedsUndersøgelse. Vi fortsætter med at anvende konsulentfirmaet Ennova s system, da vi - på trods af at det er ganske kompliceret - har mulighed for at benchmarke med en lang række andre skoler, herunder mange VUC ere. På maj-mødet kan vi redegøre for de første overordnede resultater. b. SU-seminar I janaur måned afholdt vi et heldagsseminar med Samarbejdsudvalget. Hensigten var at tydeliggøre SU s opgaver og drøfte, hvorledes vi kan styrke samarbejdet i udvalget. Vi havde en konsulent fra Samarbejdssekretariatet med som tovholder, og det var et rigtig godt seminar, som viste stor interesse for at arbejde videre med de valgte emner. c. Rektorstilling Rektorstillingen er opslået den 1. marts med ansøgningsfrist den 3. april. Herefter følger udvælgelse af kandidater, samtaler, tests og den endelige udvælgelse. Vi forventer at forløbet, incl. lønforhandling, er afsluttet inden udgangen af maj. d. Personalerejsen flyttes til 2014 Vi havde planlagt personalerejsen til Amsterdam i begyndelsen af april. Men da det stod klart for os, at der var en reel risiko for en konflikt på lærerområderne i forbindelse med forhandling af de nye overenskomster, besluttede vi at udskyde personalerejsen til næste år. Vi har nu fastsat tidspunktet til 5-8. april 2014, og målet er stadig Amsterdam. e. Søgningen til 2 årigt HF (nyt punkt). Orientering v/ Mette Jespersen Der er pt. 205 ansøgninger til 2 årigt HF mod 260 på samme tidspunkt sidste år. Det forventes, at der oprettes 6 klasser ligesom i indeværende skoleår. Det er én mindre end de budgetterede 7 klasser. Der kan dog stadig komme yderligere ansøgninger, da søgemønstret er vanskeligt at forudsige, men forventningen er 6 klasser.

24 H. Eventuelt Ingen punkter til eventuelt.

25 Underskriftsblad for BS 30 til BS 31: I bestyrelsen: Hans Halvorsen (formand) Claus Christensen (Stedfortrædende næstformand) Mogens Birkebæk Merete Ipsen Peter Bonfils Pauli Johansen Marianne Ping Huang (stedfortræder for Carsten Riis) Frits Andersen Dorte Stockfisch Niels Jørgen Andreasen Karoline Würtz Viktor Susanne Dombernowsky (konstitueret rektor)

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 24. marts 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Bente Steffensen, Sanne Bjørn, Søren Gubi Axelsen, Karin Nørholm

Læs mere

Fra ledelsen: Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg, Per Lund og Mette Jespersen.

Fra ledelsen: Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg, Per Lund og Mette Jespersen. Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Mogens Birkebæk, Frits Andersen, Pauli Johansen (fra pkt. 3 og frem), Dorte Stockfisch og Niels Jørgen Andreasen. Fra ledelsen: Susanne Dombernowsky, Michael

Læs mere

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Per Lund og Michael Sandberg. Afbud: Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen og Rune Bak Hansen.

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Per Lund og Michael Sandberg. Afbud: Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen og Rune Bak Hansen. Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen, Peter Bonfils, Mogens Birkebæk, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen Andreasen, og Daniel Olling. Fra

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved VUC Århus

Forretningsorden for bestyrelsen ved VUC Århus Forretningsorden for bestyrelsen ved VUC Århus Fastsat i medfør af 18 i lovbekendtgørelse nr. 880 af 8. august 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse mv. og i medfør

Læs mere

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 23. september 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Inger-Margrethe Jensen, Marianne Ping Huang, Sanne Bjørn, Mogens Birkebæk, Maria Simonsen

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund. BS møde 32 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Marianne Ping Huang, Peter Hegner Bonfils, Frits Andersen, Pauli Johansen, Dorte Stockfisch, Niels Jørgen

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 39 for VUC Djursland den 151214 kl. 15.00 18.00 på Kannikegade 10, 2. sal i Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 39 for VUC Djursland den 151214 kl. 15.00 18.00 på Kannikegade 10, 2. sal i Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Konstituering med nye i bestyrelsen... 2 3 Økonomi... 2 3.1 BR2014... 2 3.2 B2015... 3 4 Fagudbud 2015/2016... 3 5 Fravær... 3 5.1 HF i Grenaa 2013/2014... 3 5.2 AVU

Læs mere

Afbud: Marianne Ping Huang, Bente Steffensen, Michael Sandberg, Amanda Sejr og Carola Kaaris

Afbud: Marianne Ping Huang, Bente Steffensen, Michael Sandberg, Amanda Sejr og Carola Kaaris Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 26. maj 2015 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Jan Ankerstjerne, Sanne Bjørn, Søren Gubi

Læs mere

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17.

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17. Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 26.05.2014 kl. 17.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Johannes Balsby Krøyer Astrid Kær Rishøj Michael Aspegren Søndergaard Thomas

Læs mere

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse

Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Forretningsorden for Espergærde gymnasium og HF s bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland 16. sept. 2015 Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 9. september 2015 kl. 15-17 Forud for bestyrelsesmødet rundvisning af netop indviede lokaler og hal på Fem Høje,

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 12. marts 2015, kl. 17.00 19.00 i Roskilde. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Bjarne Andersen, Køge Kommune,

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 25. marts 2015 klokken 15.00 17.00 Mødet afholdes i mødelokalet på VUC i Holstebro, Vald. Poulsens Vej 8. 1. Godkendelse af referat 2. Bestyrelsesvederlag Bestyrelsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde torsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sankt Jørgens Gade 5 DK-9000 Aalborg Telefon 96 31 37 70 Cvr nr.: 29553270 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde torsdag d. 13.6. 2019 kl. 17.00

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 klokken på VUC i Holstebro

Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 klokken på VUC i Holstebro Dagsorden til bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 klokken 15.00 17.00 på VUC i Holstebro Holstebro den 12. marts 2013 1. Godkendelse af referat 2. Godkendelse af årsrapport og revisorprotokol Årsregnskabet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 38 for VUC Djursland den 220914 kl. 15.00 18.00 på Vestervej 3 i Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 38 for VUC Djursland den 220914 kl. 15.00 18.00 på Vestervej 3 i Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Ny i bestyrelsen... 2 3 Økonomi... 2 3.1 BR2014... 2 4 Kursistoptag... 3 5 VUC Erhverv... 3 6 Personale. LUKKET... 3 7 Overenskomst OK13... 3 7.1 UF status... 3 8 AVU

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 4. april 2017 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 010 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen Nanna

Læs mere

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold.

Det er rektors pligt at orientere bestyrelsen om dispositioner af væsentlig betydning for institutionens økonomiske eller driftsmæssige forhold. Forretningsorden for bestyrelsen på Forretningsordenen er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. Juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse, mv. og 14 i vedtægterne

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF & VUC s bestyrelse mandag den 25. marts 2019 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Mogens Birkebæk, Peter Moesgaard, Bente Steffensen, Jens

Læs mere

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014

Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014 Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 25. marts 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand) (Pkt 1-9), Mogens Birkebæk, Marianne Ping Huang, Merete

Læs mere

Åbent referat til bestyrelsesmøde 32 for VUC Djursland den 110613 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Åbent referat til bestyrelsesmøde 32 for VUC Djursland den 110613 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 BR2013... 2 3 Overenskomster... 2 3.1 GL overenskomst... 2 3.2 AVU overenskomst... 3 4 HF2... 3 5 Fastholdelses konference... 3 6 VUC Erhverv... 4 7 VEU... 4 8 Personale,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 3 Referat 2.10.2014 Kl. 16:00-19:00 Møde indkaldt af: Inge Prip på vegne af formandskabet Sted: Afbud: Deltagere: Carlsbergvej 34, Hillerød, Mødelokale,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Onsdag den 17. december 2008 Mødested: Social- og Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 3.6.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 8. juni 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

VUC Aarhus 2.0 på IHA

VUC Aarhus 2.0 på IHA VUC Aarhus 2.0 på IHA 1. Skolens værdigrundlag Med den nye bygning, som vi tager i brug i august 2015, får vi mulighed for at gentænke VUC Aarhus ind i vores skolegrundlag: mission, vision og værdier:

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus bestyrelse den 17. december 2013 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Mogens Birkebæk, Marianne Ping Huang (pkt. 4-8), Merete Ipsen,

Læs mere

VUC bestyrelsesmøde den 30. oktober i mødelokalet på VUC i Holstebro

VUC bestyrelsesmøde den 30. oktober i mødelokalet på VUC i Holstebro VUC bestyrelsesmøde den 30. oktober 15.00-17.00 i mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat 2. Efterårsopfølgning 2013. VUC s økonomi er under pres, da vi forventer at realisere ca. 10 årskursister

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Mette Dyrelund Pedersen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 22. marts 2019 21. marts 2019 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant, GL Ulla

Læs mere

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning

1.0 Rundvisning: Bygning F Praksis- og Innovationshuset og Agora i ny Bygning B 1.1 Kort orientering om SIG om- og tilbygning Dato & tid 29. marts 2016 / kl. 16-19 SIG C211 Referent Afbud Deltagere Stine Hauge Nielsen Jens Elmelund, Charlotte Rønhof, Karsten Skawbo-Jensen, Randi Brinckmann; René van Laer, Henning Bach Christensen,

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 36 for VUC Djursland den 290414 kl. 15.00 18.00 i Grenaa, Nytorv. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Konstituering... 2 1.1 Konstituering... 2 1.2 Vedtægter og forretningsorden... 2 1.3 VEU valg... 2 1.4 Overdragelse af personaleansvar... 2 1.5 Mødestruktur... 2 2 Status på skolen...

Læs mere

Starttidspunkt: Kl. 19:00 OBS: Husk introduction til Ipads kl. 18. Nanna Ferslev (naf), tlf ,

Starttidspunkt: Kl. 19:00 OBS: Husk introduction til Ipads kl. 18. Nanna Ferslev (naf), tlf , Dagsorden Mødedato: Onsdag den 30. april 2014 Starttidspunkt: Kl. 19:00 OBS: Husk introduction til Ipads kl. 18 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7,

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon

Lars Tonø, Roskilde kommune Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant Sami Stephan Boutaiba, Professionshøjskolen Absalon REFERAT Bestyrelsesmøde 19. september 2018 19. september 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015

DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 24.marts 2015 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet vedr. regnskabsaflæggelse 2. Godkendelse af årsregnskab/årsrapport 2014 3. Godkendelse af revisionsprotokollat

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af lovbekendtgørelse nr. 1143 af 23. oktober 2017, med de ændringer, der følger af lov nr. 65 af 30. januar 2018

Læs mere

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat til bestyrelsesmøde 40 for VUC Djursland den 230315 kl. 15.00 18.00 på Nytorv 9, Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Godkendelse af regnskab 2014... 2 3 Konsolidering og bygningsstrategi. LUKKET... 2 4 Personale. LUKKET... 2 5 Overenskomst OK13. LUKKET... 2 6 Ændringer i tilstedeværelse...

Læs mere

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 Medlemmer af bestyrelsen: Afbud: Fraværende: Fra skolen: Jørn Vejgaard, Tage Hjortkjær, Karin Østerby, Michael Nederby, Erik Damborg, Kurt K. Nielsen,

Læs mere

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12.

På bestyrelsens første møde vælges en formand og en næstformand efter bestemmelsen i vedtægtens 12. Forretningsorden for bestyrelsen for University College Sjælland I henhold til bekendtgørelse af lov om professionshøjskoler for videregående uddannelse nr. 215 af 27. februar 2013 og vedtægt for Professionshøjskolen

Læs mere

2. Godkendelse af budget 2013 Bilag vedlagt. 3. Drøftelse af ændringer i hf tilbudsplanen 13/14 Bilag vedlagt.

2. Godkendelse af budget 2013 Bilag vedlagt. 3. Drøftelse af ændringer i hf tilbudsplanen 13/14 Bilag vedlagt. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 12. december klokken 15.00 18.00 i mødelokalet på VUC i Holstebro. Der serveres en let traktement klokken 17.00. Afbud: Asbjørn Heide Holstebro den 5. december 2012

Læs mere

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund Referent: Peter Cederstrøm.

Fra ledelsen: Preben Clausen, Susanne Dombernowsky, Michael Sandberg og Per Lund Referent: Peter Cederstrøm. Referat Deltagelse Til stede: Hans Halvorsen (formand), Carsten Riis (næstformand), Merete Ipsen, Niels Jørgen Andreasen, Claus Christensen (pkt.1-4), Marie Røn Ansbjerg, Dorte Stockfisch, Peter Bonfils,

Læs mere

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen

Afbud fra: Klaus Markussen, Dorthe Heide, Liselotte Olsen (Christian Holm Donatsky fratrådt) Sekretær: Ruth Kirkegaard Referent: Trine Larsen Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 21. marts 2018 Til stede: Bolette Christensen, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma Martens Jafari, Kursistrådsrepræsentant

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. marts 2016 kl Vald. Poulsensvej 8, 7500 Holstebro i mødelokalet. Holstebro den 23.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. marts 2016 kl Vald. Poulsensvej 8, 7500 Holstebro i mødelokalet. Holstebro den 23. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 30. marts 2016 kl. 15.00 17.00 Vald. Poulsensvej 8, 7500 Holstebro i mødelokalet. Holstebro den 23. marts 1. Underskrivelse af referatet fra sidste møde. 2. Godkendelse

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud:

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00. Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2. Afbud: Mødeindkaldelse 22. maj 2008 Mødeforum: VIAs bestyrelse Dato: 23. maj 2008 Tid: 13.00 15.00 Sted: Skejbyvej 1, 8240 Risskov, mødelokale 2 Deltagere: VIAs bestyrelse Afbud: Referent: Gitte Juul Johansen

Læs mere

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Vesterbro 14, st. th. 9000 Aalborg Tlf. 99 300 100 vuc@vucnordjylland.dk www.vucnordjylland.dk Den 15. december 2015 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse

Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Forretningsorden for Virum gymnasiums bestyrelse Denne forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 880 af 8.8 2011 om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse samt

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Aabenraa Statsskole onsdag den 18. juni 2014 kl i lok. C 38.

Referat af bestyrelsesmøde Aabenraa Statsskole onsdag den 18. juni 2014 kl i lok. C 38. Referat af bestyrelsesmøde Aabenraa Statsskole onsdag den 18. juni 2014 kl. 15.00 18.00 i lok. C 38. Til stede: Ole Daneved (OD, rektor), Torben Bjerring (TB, vicerektor), Birthe Friis Mortensen (BFM),

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen

Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Bilag 7. Punkt 11. Status på arbejdet med implementering af FGU-loven, 2018 Orienteringsskrivelse vedr. FGU september 2018 AVU og Serviceafdelingen Status fra UVM Ministeriet er ved at komme op i fart

Læs mere

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00

Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Referat 04/12 2013 Bestyrelsesmøde SOSU C Gladsaxe, Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg Dato 26.08. 2013 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Kurt Pedersen Eva Borg Allan Nielsen Karen Schur Dorte Tind Lise Rask

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 7. december 2018 6. december 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Lars Tonø, Roskilde kommune Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Vedtægt for Aarhus HF og VUC

Vedtægt for Aarhus HF og VUC Vedtægt for Aarhus HF og VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Aarhus HF og VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aarhus Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

torsdag den 4. april 2013 på Vesterbro 14 st. th., Aalborg 1. Godkendelse og underskrivelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

torsdag den 4. april 2013 på Vesterbro 14 st. th., Aalborg 1. Godkendelse og underskrivelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 8. april 2013 Godkendt udkast til referat af bestyrelsesmøde Afbud: Palle Rasmussen Anni Stilling Grethe V. Thuesen Lasse Breddam torsdag den 4. april 2013 på

Læs mere

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Bemærk at mødet er berammet fra kl 10.00-13.30, hvorefter en del af bestyrelsen deltager i Uddannelsesforbundets høring i Fællessalen om ekspertgruppens anbefalinger.

Læs mere

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms ½-årsregnskab til bestyrelsens godkendelse.

Resumé I denne sag forelægges VUC Storstrøms ½-årsregnskab til bestyrelsens godkendelse. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 26. september 2013 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Deltagere: Per

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

1 Velkomst, præsentation og valg af mødeleder Godkendelse af dagsorden Beslutning om konstituering... 4

1 Velkomst, præsentation og valg af mødeleder Godkendelse af dagsorden Beslutning om konstituering... 4 Dagsorden Mødedato: Starttidspunkt: Sluttidspunkt: Mødested: Lokale: Deltagere: Mødesekretær: Mandag den 30. april 2018 Kl. 14.00 Kl. 16.00 Professionshøjskolen Absalon Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø D 021

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Bentzen Sandberg og Per Lund. Møde i Aarhus HF og VUC s bestyrelse tirsdag den 29. maj 2018 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Berit Eika (næstformand), Bente Steffensen, Louise Schmidt, Kirsten Bundgaard, Morten

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1 Referat fra bestyrelsesmøde nr. 1 29. maj 2018 kl. 15:00 18.00 Mødested: Esnord, Milnersvej 48, 3400 Hillerød Deltagere: Formand Jens-Olav Pedersen Næstformand Per Gotfredsen Allan Thomsen Katja Munch

Læs mere

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF.

Rektor orienterede om nyansættelser Anders Christensen, dansk og psykologi og Diana Døssing, engelsk på HF. Referat af bestyrelsesmøde for Herning HF og VUC torsdag den 28. januar 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. I mødet deltog: Willy Grøn, Jonna Jensen, Torben Henriksen, Mads Ekstrøm, Camilla Bruun, Erik

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 17.juni 2015 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Dorte Merete Juel Hansen Musa Kekec Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde mandag den 15. september 2014, kl. 17.00 19.00. Til stede: Astrid Dahl, formand Simone Wrona, kursistrådet Marc Gustavsen, kursistrådet Bjarne Andersen,

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 11. december 2014 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic 1.Referat fra møderne: a) Fællesmødet den 25.11.2014 b)bestyrelsesmødet den 20.10.2014

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2013 klokken

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2013 klokken Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde mandag den 27. maj 2013 klokken 15.00 17.00 Mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til referatet. 2. Budgetopfølgning

Læs mere

Leif Nielsen - Næstformand

Leif Nielsen - Næstformand Referat Tilstede Afbud Ulla Koch Formand Leif Nielsen - Næstformand Bestyrelsesmøde Den 15. juni 2017 kl. 16.00-18.00 Herrestræde 11, 4200 Slagelse Lene Meyland - Medarbejderrepræsentant m/stemmeret Henning

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 10.6.2015

Referat fra bestyrelsesmøde 10.6.2015 fra bestyrelsesmøde 10.6.2015 Deltagere: Lars Bang (LB) Dan Skovgaard Larsen (DS) Knud Vestergaard Nielsen (KN) Susanne Markussen (SM) Henrik Mikkelsen (HM) Henrik Nygaard (NY) Louise Bak (LO) Torben Bugge

Læs mere

Hanne Frederiksen (HF) (repr. for Hillerød Kommunes skolesektor) Frants Stentzer (FR). (repr. for elevrådet)

Hanne Frederiksen (HF) (repr. for Hillerød Kommunes skolesektor) Frants Stentzer (FR). (repr. for elevrådet) Mødets dagsorden: 1. Gennemgang af årsregnskabet for 2010 ved revisor (bilag A) 2. Godkendelse af referat fra bestyrelsesmødet den 30. september (bilag B) 3. Godkendelse af dagsorden. 4. Meddelelser 5.

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund.

Fra ledelsen: Erik Ernø-Kjølhede, Poul Lautrup, Michael Sandberg og Per Lund. Møde i VUC Aarhus, bestyrelse tirsdag den 16. december 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Claus Christensen (næstformand), Jan Ankerstjerne, Bente Steffensen, Sanne Bjørn, Mogens

Læs mere

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet.

Resumé Byggeriet i Næstved er nu påbegyndt og der er udført ca. 20% af arbejdet. I denne sag gives en kort gennemgang af status på byggeprojektet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 27. juni 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. juni 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, John

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 23. marts 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Christian Holm Donatzky, Lisbeth Harsvik, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Emma

Læs mere

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018.

Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Syd Hermed udsendes referat af konstituerende møde i VUC Syds bestyrelse mandag den 30. april 2018. Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev, Christian X s Vej

Læs mere

VUC Vestsjælland Syd. Bestyrelsesmøde. Referat. Den 17.juni 2015 kl. 16.00-1800 I Ringsted

VUC Vestsjælland Syd. Bestyrelsesmøde. Referat. Den 17.juni 2015 kl. 16.00-1800 I Ringsted Referat Bestyrelsesmøde Den 17.juni 2015 kl. 16.00-1800 I Ringsted Tilstede: Ulla Koch, Leif Nielsen, Michael Kaas-Andersen, Anne Knudsen, Lene Meyland, Henning Kjær Petersen Johnny Nielsen og Jørgen Kay

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 10. juni 2014 kl. 16.00 i konferencelokalet Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8.

Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Dagsorden til VUC bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 klokken 17.00 19.00. Mødet foregår på VUC i Holstebro, Valdemar Poulsens Vej 8. Vi serverer lidt smørrebrød ca. 18.30. Holstebro den 22. maj 2014 1. Valg

Læs mere

27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11.

27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00. 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11. 27. Møde i Kolding HF & VUC s bestyrelse Mandag den 12. december 2011, kl. 15.00 17.00 Endelig Dagsorden: 1. Godkendelse af referat af bestyrelsesmødet d. 22.11.2011 2. Punkter til beslutning: a) Budget

Læs mere

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering

Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00. Dagsorden. Dagsorden. 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Dagsorden Bestyrelsesmøde Den 25. november kl. 16.00-18.00 Tilstede Patricia afbud Dagsorden 1 Opfølgning på beslutninger fra sidste bestyrelsesmøde 2 Orientering Formanden 1. Orientering om møde i bestyrelsesforeningen

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC

Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC Holbæk, 29.11.17 Referat af bestyrelsesmøde på Nordvestsjællands HF og VUC 28.11.17 Til stede: Jakob Thykier, Jens Kronborg, Turid Eikeland, Sine Agerholm, Sarah Buskbjerg (personalerepræsentant), Ida

Læs mere

Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev fra kl i lokalet Lykkepers Rejse på 4. sal.

Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev fra kl i lokalet Lykkepers Rejse på 4. sal. Til medlemmerne af bestyrelsen for VUC Syd Hermed udsendes refer af møde i VUC Syds bestyrelse torsdag den 5. april 2018. Mødet fandt sted på afdelingen i Haderslev fra kl. 8.00 11.00 i lokalet Lykkepers

Læs mere

Kl : Rundvisning Campus Bornholm. Kl : Bestyrelsesmøde Adresse: Hotel Griffen, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne

Kl : Rundvisning Campus Bornholm. Kl : Bestyrelsesmøde Adresse: Hotel Griffen, Nordre Kystvej 34, 3700 Rønne Til bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Dato: 19. december 2017 J. nr.: 020 Fil: 171219u Udvalg: Bestyrelsen for Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Møde nr. 46: Mandag den 18. december

Læs mere