OPGANGEN. Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang. Den amerikanske ambassadør besøger Højvangen d. 7/2 kl.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "OPGANGEN. Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang. Den amerikanske ambassadør besøger Højvangen d. 7/2 kl."

Transkript

1 Nr. 1 Februar 2012 OPGANGEN Beboerblad for Grønnedalsparken Poul La Coursvej Projekt Højvang I dette nummer kan du læse om: Bokseklubben Colosseum Græs Hip Hop i Højvangen Pigeklubben Råger Børne Diskotek Information om Højvangen Aktivitetskalender Besøg af USA s ambassadør Den amerikanske ambassadør besøger Højvangen d. 7/2 kl. 11:30 Thomas F. Christiansen og Røde Løvers børnehave, i Beboerhuset, hver fredag formiddag. Her laver han lige en Mickey Mouse figur med ballonerne. Bydelsmødre i Højvangen. På billedet Ayan fra Somaila, Tulizo fra Congo, fra Irak: Iman, Fenar og Sondus.

2 Café Otto? Ny musik/fyraftens cafe i Højvangen Fredag den 2. marts kl til 20.00, åbner den nye fyraftens cafe', i Beboerhuset Poul la Coursvej 31. Gratis entre. Billige priser i baren: øl/vand: 10,- kr. Kaffe/te: 5,- kr. Live musik hvergang : Cafeen åbner 17.30: Kruhøffer/ Vejs duo spiller unpluged : Cafeen lukker Vi mangler stadig et par hjælpere til Cafe Crew, både kvinder og mænd. Har du et par timer en fredag, er du meget velkommen, kontakt Har du et godt navn til cafeen? Flere muligheder er i spil, men lad os lige høre fra dig :-) Malet af Piet Pedersen DUO Traditionel guitarmusik med utraditionelle guitarhits er centralt for den unge Kruhøffer/Vejs duo. Med vægt på velklingende volkalharmonier og fængende guitarsoloer kan et kendskab med duoen sagtens være yderst behageligt. Mantraet er spil, det du ka li og det kommer til syne i alt fra standard pop, rock og blues til spansk, western, børnesange og sørøverhits. Duoen består af Jeppe Vejs og Mikkel Kruhøffer begge på guitar og sang. Både Mikkel og Jeppe har spillet sammen i flere forskellige sammenhænge og dét både i originale som uoriginale funderinger. Med baggrund i orkestre som Ekkoego, Virtue, Noodle, Garfield Sanity, Gadebandet og på det seneste også det eklærede, uofficielle landsholdsband, som stod for sangen Vi tager til Polen lålålå, der blandt andet blev fremvist live i Aftenshowet på DR1. En koncert med Kruhøffer/Vejs duo er både syng-med såvel som lyt, samt både øl som kaffe (eller saft) Der er med andre ord noget for enhver smag at komme efter! Hør deres største hits: Chatroulette Love song - Og Den første (uofficielle) sang til sommerens fodbold-em vi tar til Polen /:

3 Hjælp - løverne er sluppet løs... Hver fredag formiddag slippes de røde løver løs - i salen i Beboerhuset Grundtvigsvej. Både vuggestuen og børnehaven er med, ca. 45 børn er med hver gang. Kun de allermindste i vuggestuen bliver tilbage. Kirsten Hvillum siger, at de føler sig heldige og priviligerede over at få lov til at bruge Beboerhuset. Det er en rigtig god aktivitet for hele huset, hvor vuggestue og børnehave kan være sammen. Børnene snakker om det i løbet af ugen og de glæder sig meget til at komme afsted. De glæder sig så meget, at de får overtøjet på, i løbet af ingen tid. Nogen af børnene snakkede om, at det er ligesom at være til fest. Det ser meget hyggeligt ud når de kommer gående på deres små ben, i to rækker, på vej hen til Beboerhuset. Det er både sådan at børnene leger frit og der er voksen styrede aktiviteter. Når de leger frit bliver der nogen gange løbet stærkt, de leger med balloner, hulahopringe eller med elastik snore. Når de voksne har planlagt aktiviteten, kan det være: Alle mine kyllinger kom hjem, Boogie Woogie, forskellige forhindringer de skal over eller under kravlende, krabbende, på et ben osv.en dejlig måde at slutte ugen af på, siger Kirsten. Både børn og voksne starter weekenden med godt humør. Pigerne hopper elastik Der danses boogie woogie, med stor koncentration Først under elastikken, lidt længere henne over elastikken, det er sjovt!

4 Bokseklubben Colosseum i Skanderborg Ramil og Zaki begge 13 år, startede for ca. et år siden i Skanderborg bokseklubben Team Colosseum, til thaiboksning. Ramil fortæller: Jeg troede først det var en voldlig sport, men det er det overhovedet ikke. Det handler om teknik og kondition vi slår ikke hårdt, måske kun 50%. Jeg kan kun stærkt anbefale det. Zaki, giver ham ret. Samtidig er det ikke bare fjolleri, vi lærer rigtig meget til træning. Quadir Mobin er aftenens træner og han er super dygtig. Vi træner hver mandag, og onsdage , i Morten Børup hallen. Det koster 150,- hver 3. mdr., det er ret billigt. Der er faktisk 6-8 piger med i klubben. Når man har været med et stykke tid og træneren siger at man er dygtig nok til kamp, er det muligt at få en træningskamp. Man bestemmer selv om man vil til kamp. De har nu trænet så meget, at de har lyst til at prøve sig selv af i kampe og se hvor langt de kan komme. Begge drenge har en drøm om at blive politibetjente. Ramil var ca. 3 år da han kom til Danmark med sin familie, fra Irak. Han syntes det var meget hårdt i starten, fordi han ikke kunne sproget. Han gik i børnehave og i slutningen, omkring den alder hvor han skulle i skole, syntes han det ændrede sig. Han kunne bedre sproget og fik venner.zaki syntes ikke det var hårdt at flytte til Danmark. Han havde en god ven der boede ved siden af, Sahak Ghorwal, også fra Afghanistan. I børnehaven fik han mange venner og lærte hurtigt dansk. Men nogen misforståelser var der. Når Zaki bad om vand, troede de i børnehaven at han havde ondt. På afghansk hedder vand nemlig : av. Team Colosseum Ramil Younan og Zaki Ghanni i bokseklubben To af trænerne Mohammad Reza og Walid Ghanni. I marts udgaven af Opgangen bringer vi et interview med brødrene Walid og Nawid Ghanni, der bl.a. er dobbelt dansk mester.

5 Hip Hop i Højvangen Kom og vær med Vær cool på den fede måde... Hver torsdag kl fra den 9. februar starter vi et hip hop værksted i Åndehullet. Kurt Lykke Larsen kommer med et professionelt studie og han har også mulighed for at lave video. Du kan lave beats, rappe, lave moves, m.m. - møde andre seje rappere, flere piger har sagt de vil være med..så kom frisk både piger og drenge ;-) Vi har kontakt til andre rappere i andre byer og hvis I har lyst, skal vi mødes. I kan optræde i den nye Musik/fyraftens cafe her i Højvangen, i Beboerhuset på Poul la Coursvej, den starter 2. marts. Tilmeld dig på facebook, hvor vi har en gruppe, der pt hedder: Hiphop i Højvang eller ring/sms Mikkel Hammershøj fyrer den af Bydelsmødre i Højvangen Er du mor og bor i Højvangen? Så er du meget velkommen til at bruge de nyuddannede bydelsmødre. Som ansvarlig i en familie, kan det være svært at vide, hvad god børneopdragelse er, god kost og sundhed. Hvilke misforståelser kan der opstå i samarbejdet med børnehaven, skolen, jobcentret? Hvad med pubertet, hvordan får man en teenager til at høre efter og hvordan trives en baby bedst? Der er rigtig mange ting at blive i tvivl om, især når man selv er vokset op i en anden kultur. Bydelsmødrene forklarer at det ofte er sådan at hjælper man en mand hjælper man et menneske, men hjælper man en mor hjælper man en hel familie. Bydelsmødrene mødes en gang om ugen i frivillig lejligheden Poul la Coursvej 5, med sundhedsplejeske Kirsten Birk Johannesen, der er krumtap i projektet. De unge mødre er Ayan Ali, fra Somalia. Det er Tulizo Musafiri Kyubwa, fra Congo og tre kvinder fra Irak: Iman Swiman, Fenar Jajou og Sondus Slewa. Tilsammen kan de en del forskellige sprog udover dansk, kan de swahili, fransk, asyrisk, arabisk og somali. De forklarer at ved at hjælpe andre, hjælper de også sig selv og deres familie. Alt det nye de lærer kan bruges hjemme i egen familie og at de samtidig kan hjælpe andre mødre og familier er meget vigtigt. De har beskæftiget sig med mange ting i deres uddannelse. De har haft besøg af sundhedsplejen, SSP, skolen, børnehaven og familiehuset. De har fået viden fra miljø og teknik, omkring skimmel svamp, rotter mv. De har hørt om kommunens opbygning, om ældre og hjemmeplejen. Alle de informationer er godt for vores fremtid, for vores børn og samtidig lærer vi hinanden at kende. De fem bydelsmødre smiler og er tydeligvis glade for hinandens selskab. Har du lyst til at få besøg af en bydelsmor eller har du selv lyst til at blive bydelsmor, så kontakt kirsten på: kirsten. birk@skanderborg.dk Der starter et nyt hold bydelsmødre til efteråret.

6 Musikken blomstrer i Højvangen Samarbejdet mellem Kulturskolen og Projekt Højvang virker rigtig godt. Et fælles musik arrangement onsdag den 25. januar, bød på mange musikalske oplevelser og på mange tilskuere. 0-2 klasses musikholdet lagde ud med violin, trommer og sang. Både børn og forældre var meget stolte. Her er det Johanne Voldby og Fatima Sawary der spiller violin Aftenen sluttede med at Emma Hammershøj og Anja Kristensen også tog mod til sig og gik på scenen. De sang en duet sammen, af Rasmus Seebach. Lillian Amina og Bwami sang en smuk afrikansk sang på swahili. Bagefter sang Lilly (Lillian) et Medina nummer. Mikkel Hammershøj er pt Højvangens mest aktive og hotteste rapper. Han sang Drop selvmord som han selv har skrevet og hvor Matoleyo Birunga har lavet musikken. Bagefter Abdi Q og Mr. Kim, numret Gør det shit. Mikkel savner at rappe med de gamle hip hop drenge og forhåbentlig får vi samlet de gamle og nye rappere, den 9. februar i Åndehullet. Her er alle velkomne til Hip Hop i Højvangen.

7 Den amrikanske ambassadør Højvangen får besøg af den amerikanske ambassadør i Danmark tirsdag d. 7/2 kl. 11:30 Den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton har fra integrations ministeriet hørt, om den positive udvikling og integration i Højvangen. Derfor har hun ønsket at besøge os i Højvangen den 7. februar. Ambassadøren er på besøg i flere jyske byer og Laurie S.F. har en tæt tilknytning til det jyske, idet hendes bedstefar bor i Horsens. Vi vil fortælle lidt om Projekt Højvang og inddrage nogen af jer, der deltager i integrationen. Der vil være musikalske indslag og borgmesteren vil også sige et par ord. Alle beboerne i Grønnedalsparken og på Poul la Coursvej, er meget velkommen til at deltage, fra til Der vil være forfriskninger til arrangementet. Kom og vær med til at præsentere Højvangen og gøre det til et festligt og positivt møde. Kolonihave efterlyses. Er der nogen der har en kolonihave eller et stykke jord, hvor et par ældre afghanske mænd kan få lov til at dyrke grøntsager? De savner at arbejde med jorden, være ude i den friske luft og se planterne gro. De har mulighed for at betale en mindre leje. Henvendelse til Projekt Højvang, telefon: til Peter Gregersen. HVU værestedet for Højvangens unge på16-25 år, starter igen i uge 5 eller 6. De nye åbningstider er tirsdage og søndage , i Åndehullet. Følg med på facebook, og få seneste nyt. T V2 NE WS: En 27-årig mand er i Københavns Dommervagt blevet varetægtsfængslet i 13 dage for trusler rettet mod en række navngivne personer blandt andre politikere fra Radikale Venstre. Blandt de truede er den radikale partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, og den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev. Manden er også sigtet for en til Skanderborg Kommune med en bombetrussel mod byens svømmehal.

8 Pigeklub i Højvangen Pigeklubben er startet igen. Det er dejligt for vores unge piger at de kan mødes og have det hyggeligt sammen.pigeklubben er for piger på år og har åbent hver onsdag fra kl De mødes i Åndehullet, Chr. Koldsvej 10, i gavlen. Pigeklubben er tænkt som et værested, hvor pigerne kan mødes for at spille, sy, lave smykker eller bare snakke sammen.klubbens leder Britt Flensborg Rasmussen, er uddannet pædagog og har arbejdet i Pigeklubben, siden den startede.de mangler et par voksne piger / modne damer, der har lyst til at hjælpe lidt i klubben, nogle timer ca. hver 3. onsdag mellem Er det noget for dig? De har brug for din hjælp! Pigeklubben der hygger sig, med at lave perler Kontakt: Britt Flensborg på mail: Britt lens org@gmail.com eller på telefon: Højvangs koret Ny korleder og nye tider Koret i Højvangen har fået ny korleder. Det er Ingrid Robak, fra Alken. Hun er meget erfaren inden for musik og kor og der lyder mange rosende ord, fra dem der har haft hende. De nye tider er mandage fra kl , i Beboerhuset Poul la Coursvej 31. Første gang mandag den 20. februar og fortsætter foreløbigt, frem til påske. Så er der mulighed for kor og korleder, at finde ud af, om I svinger sammen. Det er gratis og der vil blive mulighed for at optræde ved forskellige arrangementer i Højvangen. Tilmeld til Peter, på

9 Hvis man kun tænker på antallet af planter, så er græs den almindeligste plante i Højvangen, som så mange andre steder. Det er forkert kun at sige græs for en almindelig græsplæne indeholder flere forskellige græssorter. Almindelig rajgræs (Lollum perene) er et slidstærkt græs. Det er derfor godt til græs, h vor der skal gås, leges eller spilles bold. Det vokser hurtigt, derfor kan det konkurrere med ukrudtet. Det har tidligere været kendt som en grov, bredbladet græssort, men gartnernes forædlings arbejde har gjort den mere brugervenlig. Rødsvingel (Festuca rubra) er finbladet og tæt. Den tåler både sol og skygge. Den tåler også tørke en egenskab, der er særdeles nyttig i tørre somre. Engrap græs (Poa pratensis) tåler kraftig slitage og har underjordiske udløber, der binder plænen sammen og gør, at bare pletter hurtigt dækkes. Den gror bedst i fuldt solskin. De forskellige græsfrø, man kan købe, indeholder en blanding af disse græssorter i forskellige forhold alt efter, hvad plænen skal bruges til. Forøvrigt siger englænderne, at man sår en plæne, og så venter man et par hundrede år, før den er god og smuk. Det er fantastisk at se, at en græsplæne kan være helt afsvedet i en periode med sol og tørke, men så snart det begynder at regne spirer græsset frem igen. Ligeledes kan græsset dækkes af sne og frost, men når det tør er græsset igen grønt. En græsplæne skal slås, nogle få dage efter er græsset igen i gang med at gro, men ukrudtet har ikke godt af den behandling. Derfor kan det holdes nede, hvis græsset slås ofte. De kornsorter, vi kender så godt: hvede, rug, byg og havre er også græsarter, så vi kan sige, at græs er nogle af de nyttigste planter, vi kender. Råger Når man går rundt i Højvangen møder man ofte nogle store sorte fugle. Det er råger (corvus frugilegus). Råger er i familie med krager, og deres sang er lige så umelodisk. Da rågerne tit optræder i flokke, kan de være temmelig generende for omgivelserne. Fordelen ved at leve i kolonier, er at de på den måde kan advare hinanden om, at en fare nærmer sig. Det er især vigtigt, fordi de unge fugle ikke er så dygtige til at flyve. Rågerne er ca. 49 cm lange med et vingefang på 94 cm. Den har et kraftigt mørkt næb. Rågerne er altædende, de spiser insekter, bær, ådsler, frugt og andre fugles æg og unger. De er så dygtige til at plukke korn, at de kan rydde en hel mark. Man kan derfor få tilladelse til at skyde dem. De unge råger smager faktisk godt. De fleste råger bliver her året rundt, men de der trækker, flyver til egnene omkring den engelske kanal. Rågerne kan findes i hele Danmark, men den er mest almindelig i Østjylland og det er jo der, vi bor. Råger foretrækker småskove, hvor de bygger deres reder højt oppe i høje træer. De lægger 3 5 æg. Æggene er grønlige med brune pletter. Den får kun et kuld unger om året. En råge kan blive op til 22 år. Gennemsnitslevetiden er 12 år.

10 Projekt Højvang Projektkoordinatorer Kontakt os Louise Buch Viftrup Tlf: Hjemmeside: Facebook: Projekt Højvang Træffes dagligt med kaffe på kanden: N.F.S Grundtvigsvej 50 Forretningsudvalget for Projekt Højvang Bettina Andresen Formand afdeling 17 Alfred Larsen Forretningfører i Midtjysk Boligselskab Jette Engelbrecht Frivilligkoordinator i Skanderborg Kommune Kent Hansen Regnskabschef i Skanderborg Andelsboligofrening Peter Gregersen Projektkoordinator for Projekt Højvang Peter Gregersen Tlf.: Ansvarhavende redaktør: Peter Gregersen. Projekt Højvangen Opgangen udgives af afdeling 17 fra SAB, afdeling 39 fra Mitdjysk Boligselskab samt Projekt Højvang. Antal trykte: 1000 stk Tryk: Werks grafiske hus a/s Layout: Grafisk Værksted Skanderborg Hørning Produktionsskole Redaktion: Ansv. red Peter Gregersen, Peter Brinch Pedersen Uddeling: Afd. 29: Bent Bengtson & Afd. 17: Jasmin Knudsen Matriale til bladet sendes som uformateret tekst, og billeder sendes ved siden af Dealline til næste nummer: 17 Nov. Reaktionen er åben hver dag på Projekt Højvangs kontor: NFS Grundtvigs vej 50 Kontakt readaktionen på projekthoejvang@gmail.com Bent Bengtsson Formand afdeling 39 Louse Buch Viftrup Projektkoordinator for Projekt Højvang

11 Poul La Coursvej Bestyrelsen Formand Bent Bengston Poul La Coursvej 13, 2.79 Tlf.: Supplanter Dianna Brabrand Poul La Coursvej 25 Ove Jørgensen Tlf.: Suppleant Rasmus Jakobsen Tlf.: Vivi Nielsen Tlf.: suppleant Ayan Ali Tlf.: Peder Sørensen Tlf.: Drift Driftschef Jan Andersen Tlf.: Ejendomsmester Carsten Lauritsen Tlf.: Carsten kan træffes mellem: 07:30-09:00 Carsten og Jan står desuden for udlejning af beboerhuset Ejendomsfunktionærer Afd. 55 Sten Thorsager Tlf.: Afd. 39 Poul Erik Sørensen Tlf.: Finn Dybro Tlf.: Afd. 30/65 Dimitrios Stratigos Tlf.: Afd. 75 Klaus Koch Tlf.:

12 Grønnedalsparken Bestyrelsen Formand Bettina B. Andersen Irma B. Povlsen Peter Brinch Pedersem Linda R. Simonsen Linette Danefeldt Jensen Preben Veng Bestyrelsen træffes.. Ved åben henvendelse: I tidsrummet torsdag kl. 19:00 til 19:30 kan de træffes i beboerhuset NFS Grundtvigsvej 50 eller på tlf.: Henvendelse angående: Kælderrum; mail til afd17sab@gmail.com Trailer/campingvogne leje 50,- kr mdr. Preben Veng, tlf Kontakt dem ellers via: Hjemmeside: afd17sab@gmail.com Aktivitetsudvalget Peter Brinch Pedersen Tlf.: Linette Jensen Tlf.: Holger Jensen Tlf.: Preben Jensen Tlf.: Linda Wurtz Tlf.: Jan Frederiksen Tlf:

13 Information Flaghejsning Beboere i Grønnedalsparken kan få flaget hejst på flagstangen mellem Christen Koldsvej og NFS Grundtvigsvej ved følgende lejligheder: Runde fødselsdage fra 10 år Konfirmationer Bryllup Kobber-, sølv-, guld- og diamantbryllup Begravelser Officiele flagdage Kontakt i god tid: Egon Mortensen Tlf.: Træffetid: Adm.Skanderborg Andelsboligforening SAB Adelgade Skanderborg Tlf.: Fax: Hjemmeside: Åbningstider Mandag - onsdag: Torsdag: Fredag: og og Lukket Beboerhuset Udlejning af beboer huset NFS Grundtvigsvej 50 adminstreres af afdelingsbestyrelsen. Kontakt bestyrelsen ved Åben henvendelse om torsdagen. Lejen løber fra kl fredag til 14.0 søndag medmindre andet aftales. Se hvornår huset er ledigt på: Priser Beboere: 500 kr. i leje / 0kr. i depositum Andre: 1750 kr. i leje / 750 kr i depositum Varmemester Fejl og mangler meldes til varmemester Jørn Dahl på kontoret NFS Grundtvigsvej 5 i kælderen, eller på tlf.: Kontortid 07:30-08:00 og 12:30-13:00 Jørn Dahl træffes desuden. i normalt arbejdstid, på tlf.:

14 Hotspot Kristian Kilt Hotspot chef Mobil nr.: Henrik Simonsen Sydøstjyllands Politi Tlf. nr.: Tim Lange Souschef, Mallinggaard SFO Mobil nr.: Kirsten Birk Johansen Sundhedsplejerske Mobil nr.: Rene Hedegaard Nielsen Afdelingsleder UK, KLUB N - Højvangen Rene.Hedegaard.Nielsen@skanderborg.dk Mobil nr.: Iben Andersen Socialrådgiver Iben.Andersen@skanderborg.dk Mobil nr.: Jakob Klode Pedersen Jakob.Klode.pedersen@skanderborg.dk Mobil nr: I Hotspot er der 7 personer ansat. Alle medarbejdere er ansat mellem 5-10 timer om ugen i Hotspot og resten af deres tid i institutioner, skoler eller andre afdelinger i Højvangen.

15 Projekt Højvangen Hurra og velkommen tilbage til Louise Viftrup som projektkoordinatoer. Louise kommer tilbage fra barselsorlov og en længere rejse til Indien og Nepal. Tusinde tak og et vemodigt farvel til barselvikaren Randi Kudsk Olsen. Randi er tilbage på fuldtid i Beskæftigelse og sundhedsafdelingen, som konsulent i socialt, frivilligt arbejde. Projektkoordinater Peter Gregersen har fået forlænget sit vikariat til d. 1/12/2012. I den periode skal den nye helhedsplan skrives og vi håber at der bliver økonomi til de to medarbejdere, Louise og Peter. Prækvalifikationen er godkendt, men med et mindre budget, end det ansøgte. SHpro Ud af skolen og hva så? Bliv klogere på dig selv! På produktionesskolen har du mulighed for at afprøve dig selv og dine evner på et af skolens værksteder. Musik Køkken og Service Sy og Design Kreativ Grafik og fotografi Metal Pædagogik og Sundhed Kontor og Butik Træ Ejendomsservice og Pedel Cykel og Scooter En ny start - på en anderledes skole Skanderborg Hørning Produktionsskole Skanderborgvej Hørning mail@shpro.dk Tlf:

16 Aktivitetskalender Vollyball Onsdag kl. 20:00-22:00Ons.20:00- Beboerhuset Grundtvigsvej 50 Netværk for førtidspensionister Onsdag kl. 10:00-14:00 Beboerhuset, NFS Grundtvigsvej 50 Voksencafe Onsdag kl. 19:00-21:00 Åndehullet Christen Koldsvej 10, kælderen Lektiehjælp Dansk flytninghjælp Mandag kl.19:00-21:00 for alle Tirsdag kl.15:00-17:00 for unge og voksne Onsdag kl.19:00-21:00 for unge og voksne Torsdag kl.19:00-21:00 for alle Poul La coursvej 5, st.mf., th. vær. 111 HVU Højvangens Unge Tirsdag og Søndag kl.19:00-22:00 Åndehullet Chr. Koldsvej 10, gavlen Torsdagshygge Torsdag kl.10:00-12:00 Caféen i beboerhuset Grundvigsvej 50 Højvangs koret Mandage kl. 16:30-18:30 Poul La Coursvej 31 Starter mandag d. 20 februar For alle over 15 år. Gratis. Tilmelding på: projekthøjvangen@gmail.com Billiard. dart, og hygge Hver fredag kl. 14:00-16:00 Åndehullet Chr. Koldsvej 10, gavlen Basket for børn og unge Tirsdag-Torsdag kl. 15:30-17:00 Beboerhuset, NFS Grundtvigsvej 50 Sommerfest 2012 Sæt X i kaldenderen d. 16 juni Badminton Torsdag kl.15:00-22:00 Beboerhuset Grundtvigsvej 50 Kontakt Jan Gadkjær tlf NB:Forbeholdt beboer i Grønnedalsparken Hip Hop i Højavngen Hver torsdag kl :00 Åndehullet Chr. Koldsvej 10, gavlen Pigeklub for årige Torsdag kl.14:30-17:00 Åndehullet Christian Koldsvej 10, kælderen Fastelavn i Højvang Søndag den 19. februar 2012 kl Vi mødes i beboerhuset på Poul la Coursvej 31 Vi slår katten af tønden og bagefter spiser vi fastelavnsboller og drikker varm kakao. Tilmelding nødvendigt senest den 13. februar 2012 Navn: Adresse: Alder: Tilmeldingen afleveres i postkassen enten ved; Beboerhuset på Grundtvigsvej, eller i postkassen ved Beboerhuset Poul la Coursvej. SENEST den 13. februar 2012.

Fællesskab med kniv og gaffel

Fællesskab med kniv og gaffel Februar 2011 Nr. 1 Poul La Coursvej Grønnedalsparken Projekt Højvang Portræt af en frivillig Side 6 Fællesskab med kniv og gaffel Side 7 Ny klub med store ambitioner Side 23 Leder 2 Hyggeren og Østers

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E

O R 2. 3. O G 4. K L A S S E 2014, Uge 8 Ugens Avis År H A L G Å R D S F H F O R 2. 3. O G 4. K L A S S E O p s t a r t e n a f d e t n y e t i l b u d U G E N S R E D A K T I - ON: Mia 2.B Anna 2.B Ida M. 2.B Oliver 4.A Louise 2.B

Læs mere

OPGANGEN. Nr. 9 November 2011. Grønnedalsparken - Poul La Coursvej - Projekt Højvang

OPGANGEN. Nr. 9 November 2011. Grønnedalsparken - Poul La Coursvej - Projekt Højvang Nr. 9 November 2011 OPGANGEN Grønnedalsparken - Poul La Coursvej - Projekt Højvang Kokkene til fællesspisning i Beboerhuset på Poul la Coursvej, den 18/10: Joan Løvendahl, Pii Ghorwal, Karen Bodil Ravn,

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN. Se hvor flot det bliver. Side. april 2017

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN. Se hvor flot det bliver. Side. april 2017 Side Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej Se hvor flot det bliver Side 2 AFFALDS-CONTAINERE I PÅSKEN Fra mandag d. 10. april og til tirsdag d. 18. april vil der stå affalds-containere

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej

På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk. Beboerblad for. november 2012. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej HER PÅ BAKKEN februar 2012 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej november 2012 På grund af besparelser er julemandens rensdyr sparet væk Side 2 HER PÅ BAKKEN november 2012 Redaktionen

Læs mere

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder...3 Filmaftener...3 Julefrokost...3 Lan-Partys...4 Madklub...4 Tour de Chambre...5 Øvrige arrangementer...6

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Fællesskab med kniv og gaffel

Fællesskab med kniv og gaffel Februar 2011 Nr. 1 Poul La Coursvej Grønnedalsparken Projekt Højvang Portræt af en frivillig Side 6 Fællesskab med kniv og gaffel Side 7 Ny klub med store ambitioner Side 23 Leder 2 Hyggeren og Østers

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV.

TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. TIL ALLE BØRN OG FORÆLDRE I 4,5 OG 6 KLASSE + NYHEDSBREV. Ny tilmelding til Tweenklubben sæson jan. juni 2012. Andet halvår af Tweenklubbens sæson begynder pr. 2 jan. 2012. Og nu har du mulighed for at

Læs mere

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt.

Nyt fra Redaktionen. Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. Sommerferie 2009 Nyt fra Redaktionen Velkommen til skoleårets sidste nummer af Heldagsnyt. HeldagsNyt er et blad med mange funktioner og en god mulighed for at finde ud af hvad der rør sig i heldagsskolen.

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014

SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 SFO NYT JANUAR OG FEBRUAR 2014 FÆLLES Oliver, Valdemar og Victor sørger for vi kommer tørskoet ind Lukkedage i Allerød kommune 201 Den 14. + 15. + 16. april Den 1. maj: Vi har åbent 7.00 8.15, da skolen

Læs mere

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer, forhåbentligt med masser af sol og dejlige oplevelser og vi ses igen efter ferien.

Jeg vil ønske jer alle en rigtig god sommer, forhåbentligt med masser af sol og dejlige oplevelser og vi ses igen efter ferien. bb bbb Børnebiksen, Juli 2013. GOD SOMMER. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så er det sommer, selvom vejret ikke helt viser det. Men

Læs mere

Familiebase nyt BB. Familiebasen Bylderup Bov Med direkte indgang fra Slogsherredsvej 27 (ind ad døren og op ad trapperne) J a n u a r - F e b r u a r

Familiebase nyt BB. Familiebasen Bylderup Bov Med direkte indgang fra Slogsherredsvej 27 (ind ad døren og op ad trapperne) J a n u a r - F e b r u a r Familiebasen Bylderup Bov Med direkte indgang fra Slogsherredsvej 27 (ind ad døren og op ad trapperne) Familiebase nyt BB Bag ved skolen eller henne ved hallen. J a n u a r - F e b r u a r Netværk, fælleskab,

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 5+6 2015 Vinterferie. Så er vi nået til uge 7 og skolen holder vinterferie og dermed holder SFO åbent hele dagen. Det har vi annonceret i de sidste par udgaver af Nyhedsbrevet. Vi skal bl.a. i BioHuset og se Min

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser.

Arrild Privatskole. Så nærmer vi os snart sommerferien - forhåbentlig med en masse sol og dejlige oplevelser. -Trivsel og begejstring Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund, Tlf: 74830103. Børnehuset, tlf.: 30138403 Email.: skolen@arrildprivatskole.dk; boernehuset@arrildprivatskole.dk Nyhedsbrev 26/2018 Dette nyhedsbrev

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fælles info Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 8+9 2011 Fastelavn. Der er tidligere udsendt særlig indbydelse/information om fastelavn. For god ordens skyld; Fastelavn afvikles mandag den 7. marts kl. 10.00 for

Læs mere

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang.

Rolstrup Tidende. April udgave 9. årgang. Rolstrup Tidende April 2016 82. udgave 9. årgang. Gerda s hjørne Denne gang er jeg i god tid med at få skrevet i bladet. Jeg holder nemlig ferie ugen efter påske, og er ikke tilbage før avisen er på gaden.

Læs mere

Aktiviteter på Lyngparken i April

Aktiviteter på Lyngparken i April April maj 2013 Traditionen tro får alle beboere på Lyngparken en blomst til Påske, her er Lyngparkens Venner klar til turen rundt på stuerne, for at ønske god påske. Aktiviteter på Lyngparken i April Onsdag,

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 1 S E P T E M B E R

KONTAKT 12/13 nr. 1 S E P T E M B E R KONTAKT 12/13 nr. 1 S E P T E M B E R Indhold: Aktuelt i september Siden sidst 5.årgang til koncert Legepatruljekursus Cow parade. Fritternyt En dag med sundheds.. 7.klasserne fremlægger.. s.2 s.2 s.3

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi.

mandag d. 19.marts kl , hvor vi vil have en kop kaffe på kanden. Vi håber, at mange af jer har tid og lyst til at kigge forbi. Nyhedsbrev Espe Skole & Børnehave Februar 2018 Så fik vi alligevel lidt vinter i Danmark. Solen skinner uden for vinduerne, og håndværkerne er travlt optaget med at gøre vores nybyggeri færdigt. Børnene

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet.

Ind- og udmeldte børn. Personalet: nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Vi byder velkommen til nye børn og forældre og ønsker jer en god tid på fritidshjemmet. Formålet med Arilds Tidende er blandt andet at holde jer orienteret om fritidshjemmets og bestyrelsens arbejde. Alle

Læs mere

Fastelavn er mit navn

Fastelavn er mit navn HusAvisen Årgang 3, Feb. 18 Fastelavn er mit navn Se mere inde i bladet. Vi glæder os HU S A V I S E N SIDE 2 Å R G A NG 3, FE B 1 8 Bydelshuset Tilst Afdelingsbestyrelsen afd. 111 i Bydelshuset Langkærvej

Læs mere

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken.

Februar/ Marts 2015. Adventureklubben inviterer til FASTELAVNSFEST. Klæd dig ud og kom til fastelavnsfest i Titanparken. Nyheder fra Titanparken Februar/ Marts 2015 Et nyt år er kommet og derfor kommer også et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere om nyheder fra Titanparken, nyt fra den sociale

Læs mere

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1]

Bøgen. Nr. 20 Januar Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] Bøgen Nr. 20 Januar 2017. Udgiver: Forenede Care - Bøgeskovhus [1] INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 3 Nyt fra centerchef Maria Tønnersen Side 4 Nytårskoncert - ændring Side 5-6 Nyt fra aktivitetskoordinator Helle

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Maj 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Så er vi i gang med sidste SFO måned for 3. klasserne, inden de skal starte i klubben 1. juni. 2. klasserne får lov at komme

Læs mere

Der vil en dag i januar, februar og marts måned være Månedens udfordring som er et fælles bevægelses projekt for både Solstrålen og Regnbuen.

Der vil en dag i januar, februar og marts måned være Månedens udfordring som er et fælles bevægelses projekt for både Solstrålen og Regnbuen. Månedens udfordring. Der vil en dag i januar, februar og marts måned være Månedens udfordring som er et fælles bevægelses projekt for både Solstrålen og Regnbuen. Vi starter mandag den 31. januar, hvor

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Vinterferien. Vi har naturligvis som altid- haft åbent i vinterferien. Børnetallet for Børnehuset har samlet været: Mandag: 20 Tirsdag: 22 Onsdag: 15 Torsdag: 17 Fredag: 17

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2013/2014 i Tånum Forsamlingshus. Med sommeren på hæld tager vi fat på en ny sæson i vores fælles forsamlingshus.

Læs mere

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus

HUSK. Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Fælles Nyt Herskind Børnehus HUSK Dialogmødet mellem jer forældre og os der arbejder i Børnehuset er i morgen, tirsdag den 14. marts kl. 19.30 i Kultursalen. Er du IKKE meldt til, så kan det stadig lige

Læs mere

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR.

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. Sept. - Oktober 2015 EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. 150,00 MED FRI BAR MAX 2 PÅRØRENDE PR. BEBOER

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder

Med venlig hilsen. Lisbet Huusom SFO leder Kære Forældre Godt nytår til alle familier og tak for godt samarbejde i 2012. Efter en dejlig juleferie glæder vi os til at tage fat på et nyt arbejdsår med jer og jeres børn. Vi ser frem til både hverdagen,

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Oversigt over aktiviteter i marts:

Oversigt over aktiviteter i marts: Marts nr. 3 Oversigt over aktiviteter i marts: Tirsdag d.3 kl. 10.15 Torsdag d. 5 kl. 10 Tirsdag d. 10 kl. 10.15 Torsdag d.12 kl. 10 Tirsdag d.17 kl. 10.15 Torsdag d.19 kl. 10 Torsdag d.19 kl. 14 16 Tirsdag

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58

Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009. Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Til dig der har barn der skal starte i klub sommeren 2009 Velkomst_folder.indd 1 09-01-2009 15:18:58 Mosede Klub Lilleholm 58 2670 Greve Tlf: 4360 0450 Hvis du vil have fat i dit barn, ring: 4360 0477

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret.

AKTIVITETSBLADET. Så derfor vil det være super godt, hvis I vil lægge jeres skemaer i min postkasse på skurvognen v/ejendomskontoret. AKTIVITETSBLADET DECEMBER 2011 Kære Beboere Vi har nu været rundt med skemaer til alle lejemål nogle er afleveret personligt andre er kommet via brevsprækken, da vi ikke har truffet nogen hjemme. Vi har

Læs mere

Februar og marts 2013

Februar og marts 2013 Februar og marts 2013 Ved julefrokosten fik en repræsentant fra hver afdeling en konvolut med indhold fra Lyngparkens Venner så de kunne julehygge sig sammen med beboerne. Aktiviteter på Lyngparken i Februar

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Der er ingen børn der har behov for pasning d. 18/5 (fredag efter Kr. himmelfart), så derfor er SFO lukket.

Der er ingen børn der har behov for pasning d. 18/5 (fredag efter Kr. himmelfart), så derfor er SFO lukket. Der er ingen børn der har behov for pasning d. 18/5 (fredag efter Kr. himmelfart), så derfor er SFO lukket. Jeg vil lige minde jer forældre til 3. kl. om, at skal jeres barn gå i klubben fra august, så

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø september og oktober 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø september og oktober 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø september og oktober 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Der er mange aktiviteter i kalenderen i løbet af efteråret, som vi gerne vil fortælle

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013 Stensved SFO & Klub Juni & juli 01 Tak til alle der var med til at gøre vores indvielse af vores nye lokaler til en dejlig dag. Heldige var vi med vejret og god stemning var der også, derudover fik vi

Læs mere

Fredagsbrev d uge 36

Fredagsbrev d uge 36 Fredagsbrev d.08-09-2017 uge 36 Elevrådet har købt udekridt. De ligger ikke og samler støv på hylderne, men er allerede fordelt i et pænt lag over skolegården. De er dog ikke særlig drøje i brug, så vi

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE September 2018

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE September 2018 NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE September 2018 Kære forældre Så er efteråret over os med skiftende sol og regn, efter en dejlig solrig sommer. Vi var heldige, at det holdt tørvejr torsdag d. 6.september,

Læs mere

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK

MUSIKSKOLENS TEMAUGE TEMA: NORDISK MUSIK PROGRAM FOR MUSIKSKOLENS TEMAUGE Fra den 3. til den 8. marts 2014 TEMA: NORDISK MUSIK DE FLESTE AKTIVITETER AFSLUTTES PÅ DAGEN FORÆLDRE (OG ANDRE) ER DERFOR VELKOMNE TIL AT OVERVÆRE DET AFSLUTTENDE KVARTER

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion

Kampprogram. mod. mod. mod. mod. mod. mod. Kampens bold sponsor: Serie 1 Damer. Søndag d. 23. april kl på Lødderup Stadion Kampprogram Serie 1 Damer Søndag d. 23. april kl. 15.00 på Lødderup Stadion U16 drenge Mester Torsdag d. 20. april kl. 19.00 på Nykøbing Stadion U15 drenge 1 Lørdag d. 22. april kl. 14.00 på Lødderup Stadion

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

HusAvISEN. Nybodergården. Januar-Februar godt nytår!

HusAvISEN. Nybodergården. Januar-Februar godt nytår! HusAvISEN Nybodergården Januar-Februar 2019 godt nytår! IndhOld Nyttige oplysninger Nyt fra forstanderen Beboer/pårørende møder i efteråret Ny servicemand i huset Spil dansk - arrangementet på Nybodergården

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Dvs. morgen fritter fra kl Og igen på det tidspunkt Jeres barn efter det normale skoleskemaet ellers ville have haft fri.

Dvs. morgen fritter fra kl Og igen på det tidspunkt Jeres barn efter det normale skoleskemaet ellers ville have haft fri. Vigtigt!! Hvis lærernes lockout bliver en realitet, skal I være opmærksomme på, at Jeres barn stadig kan komme hos os i SFo en. Men kun i det tidsrum som en almindelig skoledag. Dvs. morgen fritter fra

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Velkommen til alle de nye børn og forældre, som skal gå i 0. klasse efter sommerferien, og farvel til vores store 3. klasser,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen

Maj og juni 2011. Ta med en tur på BAKKEN - - for nu er foråret kommet. Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Maj og juni 2011 Krumtap Nyt er for medlemmer, personale og andre med interesse for Krumtappen Ta med en tur på BAKKEN - Ishøj - for nu er foråret kommet Adresse: Krumtappen Østerhøj Bygade 48 2750 Ballerup

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere