stx Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "stx Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev"

Transkript

1 stx Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

2 #facebook.com/bgoghf #Instagram: brslevgym

3 #uddannelseikkehyldevare #opnå viden VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF #perfektfundament #rykdinegrænser På Brønderslev Gymnasium og HF er uddannelse aldrig en hyldevare. Vi vil være den uddannelsesinstitution, der udvikler netop dine faglige, sociale og personlige kompetencer mest muligt uanset om du er et naturtalent eller har vanskeligheder i dit skolearbejde. Hos os oplever du derfor, at der er tid, rum og frem for alt et brændende ønske om at finde vejen til at udvikle det fulde potentiale i dig - som elev og som menneske. Skolens størrelse sikrer et hyggeligt og overskueligt studiemiljø, hvor du vil opleve et åbent fælleskab, hvor I hurtigt kommer til at kende hinanden. Vi lægger samtidigt vægt på, at du skal bruge den viden, du opnår, og du skal rykke de grænser, du kommer med - hver eneste dag. En studentereksamen fra Brønderslev Gymnasium og HF giver dig dermed et perfekt fundament til at læse videre på en videregående uddannelse, uanset hvilken retning dine interesser måtte have. I denne folder kan du få et indtryk af uddannelserne, studieretninger på STX, fagpakker på HF og noget om alt det ved siden af.

4 #6studieretninger OM STX - GRUNDFORLØB OG STUDIERETNING #passertilminedrømme #klogpåmigselv STX er målrettet dig, der gerne vil have et solidt og bredt fundament til at blive klogere på dig selv som menneske og samtidigt blive klar til at gå videre på en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse efter gymnasiet. Du skal derfor kunne lide at blive klogere, blive udfordret og at undersøge den verden, som vi alle er en del af. På STX tilbyder vi 6 forskellige studieretninger inden for det naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige, sproglige eller kunstneriske hovedområde. På den måde er STX den eneste gymnasieuddannelse, hvor du kan vælge mellem alle fire fagområder på samme skole, og STX giver adgang til flest videregående uddannelser i Danmark. Du skal derfor vælge STX, hvis du vil holde dine døre åbne for fremtiden! Når du starter på STX, vil du gå på et grundforløb i de første 3 måneder. På grundforløbet skal du opleve livet og fagene på STX og få afklaret hvilken studieretning, du ønsker at søge ind på. En STX-uddannelse er nemlig sammensat af studieretningsfag, obligatoriske fag og valgfag. Den studieretning, du vælger, er med til at præge aktiviteterne i de øvrige fag - og er i det hele taget med til at farve dine tre gymnasieår. Hvis der er fag eller niveauer, du mangler i din studieretning, betyder det dog ikke, at du ikke kan få dem. Der er plads til frie valg i alle studieretninger, så du kan få sammensat din uddannelse, så den passer til netop dig. Når du søger ind på STX, skal du sammen med din ansøgning blot vælge: Kunstnerisk fag (Musik, Billedkunst eller Mediefag) Andet fremmedsprog (Tysk, Fransk og/ eller Spansk)

5 #studieretninger Studieretning 1 Matematik A, Fysik B og Kemi B HOVEDOMRÅDE: NATURVIDENSKAB #ingeniør? #medicin? #nanoscience? #eksperimenter #elskernaturvidenskab Denne studieretning er for dig med naturvidenskabelig interesse. Her beskæftiger du dig f.eks. med kemiske reaktioner, nanoteknologi, lægemidler og makromolekyler, eller du leder efter svar på atomets eller universets opbygning. Du kommer til at beskæftige dig med aktuelle emner både i teori og praksis, da forsøg og eksperimenter udgør en stor del af undervisningen. Studieretning 2 Biologi A og Kemi B HOVEDOMRÅDE: NATURVIDENSKAB Denne studieretning er for dig, der interesserer dig for naturvidenskab og aktuelle emner i biologiens og kemiens verden. I denne studieretning er der fokus på de biologiske og kemiske processer, der foregår i kroppen, påvirker naturen og vores hverdag. En betydelig del af undervisningen vil være af eksperimentel karakter i laboratoriet og ude i naturen. MEDICIN, FARMACI, FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB, MEDI- CINALKEMI, MOLEKYLÆRBIOLOGI, GEOSCIENCE, BIO- LOGI, BIOMEDICIN, MATEMATIK, MILJØBIOLOGI, DYR- LÆGE, LANDSKABSARKITEKTUR, GEOFYSIK OG RUMTEK- NOLOGI, BIOTEKNOLOGI, NANOTEKNOLOGI, ARKI- TEKTUR OG DESIGN, BYGGETEKNOLOGI, BÆREDYGTIGT DESIGN, ENERGITEKNOLOGI, SOFTWARE-TEKNOLOGI, ELEKTRONIK OG IT, VELFÆRDSTEKNOLOGI, RADIOGRAF, SYGEPLEJERSKE, BYGNINGSKONSTRUKTØR, MASKINME- STER, AUTOMATIONSTEKNOLOGI, LABORANT, PROCES- TEKNOLOG, MILJØTEKNOLOG, MOLEKYLÆRBIOLOGI, BIOMEDICIN, MEDICIN, FARMACI, MEDICIN MED INDU- STRIEL SPECIALISERING, TANDLÆGE, FOLKESUNDHEDS- VIDENSKAB, ERNÆRING OG SUNDHED, SYGEPLEJERSKE, BIOANALYTIKER, FYSIOTERAPEUT, JORDEMODER, LA- BORANT, FARMAKONOM, JORDBRUGSTEKNOLOG #natur #ekskursioner #sygeplejerske?#bioanalytiker? Jeg valgte den naturvidenskabelige retning, fordi jeg er interesseret i, hvordan verden hænger sammen, og hvordan vi som mennesker kan benytte den til vores fordel. Det er netop på grund af naturvidenskaben, at vi befinder os der, hvor vi gør i dag. I løbet af min skoletid på denne studieretning har jeg fået et indblik i, hvordan man udfører eksperimenter, tænker kreativt, og hvordan man bearbejder og får mening ud af sine observationer. Derudover har det været fedt at arbejde sammen med andre mennesker, der er lige så begejstrede for de naturvidenskabelige fag, som jeg selv er. - Anton Cole (stx - naturvidenskabelig)

6 #engelskpåa-niveau Jeg har valgt den samfundsvidenskabelige linje, da jeg interesserer mig for samfundets opbygning og funktion både i Danmark og resten af verden. Det er derudover vigtigt for mig at få engelsk på A-niveau, fordi faget og sproget giver mig en bred vifte af muligheder med hensyn til videregående uddannelse og erhverv. - Astrid Burskov Thøgersen (stx-samfundsvidenskabelig) Studieretning 3 Samfundsfag A og Engelsk A HOVEDOMRÅDE: SAMFUNDSVIDENSKAB Denne studieretning er for dig, der er optaget af samfundsmæssige forhold både nationale og internationale. Globaliseringens betydning for vores sociale, politiske og økonomiske liv står i centrum. Der er fokus på de problemstillinger, der dukker op i den aktuelle samfundsdebat og ofte med perspektiver til den engelsktalende del af verden. Studieretningen lægger op til faglige aktiviteter i samspil med det omkringliggende samfund. #historie? #jura? #journalistik? #politik&administration? SAMFUNDSFAG, POLITIK OG ADMINISTRATION, ER- HVERVSØKONOMI, PSYKOLOGI, SOCIOLOGI, ANTRO- POLOGI, HISTORIE, INTERNATIONALE STUDIER, ORGA- NISATORISK LÆRING, STATSKUNDSKAB, VIRKSOMHEDS- STUDIER, JURA, UDDANNELSESVIDENSKAB, EUROPÆISK BUSINESS, INTERNATIONAL BUSINESS AND POLITICS, ER- HVERVSØKONOMI-ERHVERVSSPROG, BUSINESS ADMI- NISTRATION, ERHVERVSØKONOMI, SOCIALRÅDGIVER, ADMINISTRATIONSBACHELOR, JOURNALIST, LÆRER, PÆ- DAGOG, FINANSBACHELOR, ADMINISTRATIONSØKO- NOM, MARKEDSFØRINGSØKONOM, SERVICEØKONOM #cooludvekslingusa #individogsamfund

7 #design? #medieproduktion? #musik? Studieretning 4 Musik A og Engelsk A HOVEDOMRÅDE: KUNSTNERISK Denne studieretning er for dig, der brænder for musik, kultur og formidling. Du vil på denne studieretning møde et kreativt studiemiljø, hvor det praktiske og teoretiske følges ad, og hvor undervisningen afspejler de tendenser, der har præget forskellige kulturer frem til i dag. Du skal naturligvis også være med til at påvirke og deltage i skolens musikliv. #kreativitet #tætmiljø #globalisering #internationalhandel? #oversætter? Studieretning 5 Engelsk A, Tysk A og Samfundsfag B HOVEDOMRÅDE: SPROGLIG Denne studieretning er for dig, der er optaget af forholdet mellem menneske, sprog og samfund. Du finder sammenhængen mellem kommunikation og samfundsforhold spændende og du synes, at det er vigtigt, at vi kan kommunikere med de største sprog omkring os. I studieretningen er der blandt andet fokus på samspillet mellem individ og samfund både lokalt og globalt. MUSIK, MUSIKKONSERVATORIET, DESIGNER, ARKITEKT, MEDIEVI- DENSKAB, KOMMUNIKATION, FILM- OG MEDIEVIDENSKAB, DRA- MATURGI, ENGELSK, NATUR- OG KULTURFORMIDLING, PÆDAGOG, LÆRER, GRAFISK KOMMUNIKATION, TV- OG MEDIETILRETTELÆG- GELSE, DESIGNTEKNOLOG, MULTIMEDIEDESIGNER, DANSK, EN- GELSK, TYSK, SPROG OG INTERNATIONALE STUDIER, HISTORIE, FILOSOFI, DRAMATURGI, ARKÆOLOGI, IDEHISTORIE, LINGVISTIK, LITTERATURVIDENSKAB, RELIGION, RETORIK, INFORMATIONSVI- DENSKAB, KOMMUNIKATION, JOURNALISTIK, MEDIEVIDENSKAB, INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, INTERNATIO- NAL BUSINESS, BUSINESS LANGUAGE AND CULTURE, ERHVERVS- ØKONOMI-ERHVERVSSPROG (SPRØK), NATUR- OG KULTURFOR- MIDLING, HANDELSØKONOM, SERVICEØKONOM #musikåbnerdøre Jeg har valgt den kunstneriske linje, da jeg er interesseret i det engelske sprog, og det kunne være fedt at have musik blandet ind i det. Fagpakken vækkede nogle interesser, og med musik på skemaet gør det, at man kan komme lidt væk fra de mere boglige fag. Fællesskabet på BG er unikt og med udfordringer, venskaber og faglighed har det været et godt valg for mig. - Cecilie Sørensen (stx-kunstnerisk)

8 #fedtsammenhold Studieretning 6/7 Engelsk A, Spansk A/Fransk A og Tysk B HOVEDOMRÅDE: SPROGLIG Disse to studieretninger er for dig, der interesserer dig for sprog, kultur og kommunikation. Studieretningerne er ens, men du skal vælge, om du vil have fransk eller spansk. I studieretningen er der fokus på sprogets muligheder, forskellige samfundsforhold og litteratur. I løbet af uddannelsen bliver der mulighed for at stifte direkte bekendtskab med #kommunikation? #sprogogkultur #oversætter? dette, f.eks. i forbindelse med studierejse, sprogcamp, gæstelærere osv. Denne studieretning er samtidigt den eneste på STX, hvor du kan afslutte matematik på c-niveau. DANSK, ENGELSK, TYSK, SPROG OG INTERNATIONALE STUDIER, HISTORIE, FILOSOFI, DRAMATURGI, ARKÆOLOGI, IDEHISTORIE, LINGVISTIK, LITTERATURVIDENSKAB, RELIGION, RETORIK, IN- FORMATIONSVIDENSKAB, KOMMUNIKATION, FRANSK, JOUR- NALISTIK, MEDIEVIDENSKAB, INTERNATIONAL VIRKSOMHEDS- KOMMUNIKATION, INTERNATIONAL BUSINESS, BUSINESS LANGUAGE AND CULTURE, ERHVERVSØKONOMI-ERHVERVS- SPROG (SPRØK), NATUR- OG KULTURFORMIDLING, LÆRER, HANDELSØKONOM, SERVICEØKONOM, SPANSK, SPANSK OG INTERNATIONAL VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, SPANSK OG INTERNATIONALE STUDIER Jeg har valgt en sproglig studieretning, fordi jeg altid har interesseret mig for sprog, og jeg tror det kan åbne mange jobmuligheder i fremtiden. Ud over det får man større chancer for at kunne begå sig i udlandet. Lærerne er super engagerede og gør deres bedste for at hver enkelt elev får noget ud af undervisningen. - Stine Marie Jensen (stx-sproglig) #sprogetsmuligheder

9 # #ansøgningsfrist _ 15.marts Ansøgning og optagelse For at blive optaget i gymnasiet skal du have afsluttet 9. klassetrin i folkeskolen eller have gennemført en undervisning, der står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Du skal søge om optagelse på Du kan også bestille ansøgningspapirer på gymnasiets kontor. Tlf.: Der er ansøgningsfrist d. 15. marts. Du kan også søge efter denne dato, men så har du ikke krav på optagelse på uddannelsen.

10 I tvivl? Tirsdag d. 9. januar 2018 har du mulighed for at besøge gymnasiet og høre mere om optagelse, fag og studieretninger. Du er velkommen til at tage forældre eller klassekammerater med til orienteringsmødet, hvor du også får lejlighed til at se vores nyrenoverede skole. Hvis du er i tvivl om valg af studieretning eller andet, er du også altid velkommen til at kontakte skolens studievejledere eller uddannelsesledere. Du finder de oplysninger, du har brug for, på skolens hjemmeside: Er du i tvivl om valg af ungdomsuddannelse, er der gode råd og hjælp at hente på uddannelsesguiden: #

11 BG meget mere end FAg! #dejligeminder STX og HF er to forskellige ungdomsuddannelser men på BG er alle elever en del af fællesskabet. Når du uddanner dig hos os, lærer du ikke kun gennem fag og undervisning, men også ved at være en del af et fællesskab og en masse spændende aktiviteter. :-) #musical #fællesskab Når man er med til at lave musical, lærer man at arbejde med nogle andre mennesker end dem, man plejer at arbejde sammen med. Man kommer også ud af sin comfort zone, fordi man optræder for så mange mennesker, og det er en oplevelse i sig selv. Man skaber et bånd til hinanden efter musicalen, hvilket gør det hele meget sjovere! Det er sjovt, at man skal have en anden personlighed end den man har for at leve sig ind i rollen. - Samey R Salal

12 #fedtsocialtmiljø Brønderslev Gymnasium var det naturlige valg for mig, da det er en skole, der har fællesskab i fokus, hvilket jeg synes er vigtigt! Fredagscafeer, gym-fester, fællestimer og idrætsdage er bare et udpluk af fede sociale arrangementer, som skolen afholder. Disse begivenheder er helt klart med til at styrke fællesskabet i klassen, men også på tværs af årgangene, hvilket er med til at skabe et fedt socialt miljø på skolen. - Johanne Macdonald Larsen #fællestimer #festerogfredagscaféer Studierejser og ekskursioner På BG er udsynet vigtigt. Derfor gør vi meget ud af at komme ud af huset og ud i virkeligheden. Det kan være på ekskursioner i hverdagen eller på studieture - og eleverne elsker det! Cool ved Kongressen...

13 #kæmpeoplevelse Jeg var på studietur i USA, og det var en kæmpe stor oplevelse! Det var en god mulighed for at blive endnu tættere som klasse. Vi boede noget af tiden hos forskellige værtsfamilier, og det var virkelig spændende at opleve det amerikanske liv så tæt på. Jeg tror, vi alle sammen fik overskredet nogle grænser og blev en virkelig fed oplevelse rigere. (Ida Jacobsen, 3.c) Billede af Ida Studierejsen Det vildeste du kommer til at opleve i din tid på gymnasiet Det er så fedt, at vi er blevet tildelt denne kæmpe mulighed og får lov til at komme over og opleve smukke USA - indefra og udefra. Sammen med klassen, men også ude på egne ben ved vores værtsfamilier, hvor vi vil få en bid af deres hverdag og livsstil. Vi kommer til at mærke kulturen og tale sproget. Jeg forventer, at vi kommer ud og ser dele af landet samt dets særpræg - og prøver selv at leve den amerikanske levestil, og at vi er sammen som klasse og får en masse oplevelser for livet. - Signe Stenbak Bisgaard

14 Jeg har været med på talentakademiet for humaniora og sprog, og det har været rigtig spændende og lærerigt. For mig var det en god blanding af anderledes undervisning, indsigt i nye arbejdsformer, udfordringer og nye relationer. Det er især fedt at mødes med unge fra andre gymnasier og på den måde dele ideer, tanker og synspunkter med hinanden. - Kristine Vingaard Olesen #talentakademiet Mulighed for at dyrke din helt egen interesse, f.x. musik billedkunst filmklub løbeklub elevråd musical idræt udvalgsarbejde #sidsteskoledag På introturen var nogle af os på klatrebane det var super sjovt og grænseoverskridende! Det var den vildeste fornemmelse at klatre rundt mellem træerne i 20 meters højde og man følte sig SÅ sej, da man havde klaret det sammen med sine nye kammerater! - Laura Brønden #grænseoverskridende

15 HF Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

16 #opnåviden VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF #etaktivtvalg På Brønderslev Gymnasium og HF er uddannelse aldrig en hyldevare. Vi vil være den uddannelsesinstitution, der udvikler netop dine faglige, sociale og personlige kompetencer mest muligt uanset om du er et naturtalent eller har vanskeligheder i dit skolearbejde. Hos os oplever du derfor, at der er tid, rum og frem for alt et brændende ønske om at finde vejen til at udvikle det fulde potentiale i dig - som elev og som menneske. #åbentfællesskab #udnytditpotentiale Skolens størrelse sikrer et hyggeligt og overskueligt studiemiljø, hvor du vil opleve et åbent fælleskab, hvor I hurtigt kommer til at kende hinanden. Vi lægger samtidigt vægt på, at du skal bruge den viden, du opnår, og du skal rykke de grænser, du kommer med - hver eneste dag. En studentereksamen fra Brønderslev Gymnasium og HF giver dig dermed et perfekt fundament til at læse videre på en videregående uddannelse, uanset hvilken retning dine interesser måtte have. I denne folder kan du få et indtryk af uddannelserne, studieretninger på STX, fagpakker på HF og noget om alt det ved siden af. #teoriogpraksis

17 GENERELT OM HF #praktik På HF kan du på blot to år få en bred og kvalificeret gymnasial uddannelse. HF er for dig, som typisk vil søge ind på en kort og mellemlang videregående uddannelse efter gymnasiet. Vores HF har en praktisk profil, kendetegnet ved 3 tonede fagpakker, minipraktikforløb og samarbejde med virksomheder/organisationer og institutioner. Der lægges vægt på alternative og varierende arbejdsformer. Vi ønsker kobling mellem teori og praksis og tænker derfor i at gøre undervisningen relevant og nærværende for eleverne. Vi tilbyder 3 forskellige fagpakker. Den linje, som du vælger, vil i høj grad præge aktiviteterne i fagene og være med til at farve din uddannelse. 1) Omsorg og undervisning 2) Uniform 3) Samfund og erhverv En HF-uddannelse er sammensat af nogle obligatoriske fag, bindingsfag og valgfag. Når du søger ind på HF, skal du sammen med din ansøgning vælge mellem idræt, musik, billedkunst eller mediefag. På de næste sider kan du læse om de 3 fagpakker. Hvis der er fag eller niveauer, du mangler i din fagpakke, betyder det ikke, at du ikke kan få dem. Der er frie valg i alle 3 fagpakker, så du kan få sammensat din uddannelse, så den passer til netop dig. #uniform #omsorgogundervisning #samfundogerhverv

18 #pladstilalle #pædagog? #lærer? #sygeplejerske? #socialrådgiver? HF Omsorg og undervisning For dig, der vil arbejde med mennesker Jeg hedder Michelle. Jeg har valgt Brønderslev Gymnasium og HF, da jeg har hørt en masse godt omkring stedet. Jeg har en drøm om at arbejde med mennesker og vil gerne læse videre til sygeplejerske eller pædagog. Jeg synes, det er fantastisk at fagene arbejder sammen omkring emner, som interesserer mig og har med Omsorg og undervisning at gøre. BG er et fantastisk sted, hvor der er plads til alle. Man kan være sig selv, uanset alder og væremåde. Michelle Hjelm Hansen 1.o 2017/2018 I denne fagpakke vil der udover de obligatoriske fag på HF være speciel fokus på valgfagene psykologi B og billedkunst C. Denne fagpakke er ideel til dig, som ønsker en pædagogisk vinkel og elsker at have med mennesker at gøre. Undervisningen på denne linje vil inddrage emner, som har særlig interesse for dig, der vil videreuddanne dig inden for det pædagogiske eller kreative område. Denne fagpakke peger bl.a. mod #elskermennesker disse beskæftigelser: pædagog, lærer, socialrådgiver, sosu-assistent og sygeplejerske. Der vil blive arbejdet med ansvarlighed, og der vil være mulighed for at komme ud i virkelighedens verden og arbejde praktisk med fagene og møde mennesker i mange forskellige aldre. Der er små praktikforløb på hvert semester, hvor du kan komme ud og opleve forskellige institutioner og erfare hvordan en reel hverdag kan fungere.

19 #dyrlægedrøm #minipraktik #individogsamfund #dejligtmedansvar Jeg har valgt Omsorg og undervisning, da det er den fagpakke, som passede bedst til mine fremtidsønsker. Jeg drømmer om at blive dyrlæge, og derfor er både omsorg og undervisning relevant. Jeg er super glad for at gå på BG. Det er en fantastisk skole, og jeg kan varmt anbefale det. Cecilia Maria Nyrell Jakobsen 1.o 2017/2018

20 #elskeraction #falckredder? #militæret? HF Uniform For dig, der ønsker action i hverdagen #politibetjent? #fængselsbetjent? #fysioterapeut? Denne fagpakke har udover de obligatoriske fag fokus på valgfagene idræt B og psykologi c, og er ideel til dig, som har en idrætsfaglig interesse og kan lide bevægelse og styrke, uden du behøver særlige forudsætninger. Denne linje er tiltænkt dig, som bl.a. ønsker at arbejde som falckredder, politibetjent, fængselsbetjent eller vil arbejde i retsvæsenet, militæret eller ønsker at blive fysioterapeut. Der vil i denne fagpakke blive arbejdet med sundhed, og kroppen vil være i centrum. Du vil blive udfordret både teoretisk og praktisk, og undervisningen vil ofte have en praktisk indgangsvinkel til skolearbejdet og vil til tider også foregå uden for skolens bygning. Der er mindre praktikforløb på hvert semester, hvor du bl.a. udfordres en uge i militæret. Jeg hedder Mathilde. Jeg har valgt HF Uniform, fordi jeg elsker action i hverdagen. I min fritid kører jeg Rallycross. Jeg har altid været stor tilhænger af sport og elsker at være fysisk aktiv, også i undervisningen. HF Uniform er for mig helt perfekt, fordi jeg på blot to år får alt, jeg har brug for både socialt og fagligt. BG har et godt fællesskab, og jeg er kommet i en rigtig god klasse. Jeg er ikke afklaret mht. min fremtid, men jeg har en stor drøm om at hjælpe andre sportsudøvere. Mathilde Lindrup Andersen 1.u 2017/2018 #actionihverdagen

21 #kroppenicentrum #fysiskeudfordringer #bevægelseogstyrke Hej, jeg hedder Frederik. Jeg har valgt HF Uniform, fordi jeg elsker sport og fysiske udfordringer. Jeg ser HF Uniform som en god og målrettet uddannelse. Jeg ved endnu ikke helt hvad jeg vil i fremtiden, og det er en af grundene til jeg har valgt HF Uniform, den åbner op for rigtig mange muligheder. Jeg er kommet i en fantastisk klasse, hvor der er et rigtig godt fællesskab. Jeg kan kun anbefale det. Frederik Damgaard Nielsen 1.u 2017/2018

22 # politiskdebat #handel&salg? #marketing? #informatik? #politik? HF Samfund og erhverv #bygningskonstruktør? For dig, der interesserer dig for samfund, politik og livet omkring dig Denne fagpakke har udover de obligatoriske fag fokus på valgfagene samfundsfag B og erhvervsøkonomi c. Fagpakken er ideel til dig, som har en nysgerrighed inden for samfundsudvikling og sociale forhold. Måske er der også gemt en lille iværksætter i dig? Fagpakken er tiltænkt dig, som bl.a. ønsker at arbejde med marketing, handel og salg, informatik, politik, landbrug, maskinmester eller bygningskonstruktør. HF Samfund og erhverv er for dig, der ønsker et samfundsfagligt- og erhversfagligt indblik, samtidig med du får en bred og kvalificeret uddannelse. Der er i uddannelsen minipraktik, hvor du får mulighed for at komme ud i virksomheder/organisationer og opleve hverdagen. #maskinmester? Jeg hedder Andreas. Jeg har valgt HF, fordi jeg trænger til nye udfordringer. Jeg har fået en ny stor vennekreds og har fået nogle nye spændende fag. Jeg elsker at diskutere politik og debattere om samfundet. Mit møde med BG har bestemt været positivt. BG er klart et sted jeg kan anbefale til alle andre. Andreas Nørgaard Jensen 1.u 2017/2018

23 #selvstændigdrøm #minipraktik #iværksætter #samfundsudvikling Jeg hedder Maja. Jeg har valgt samfund og erhverv som min fagpakke. Jeg har en drøm om at starte som selvstændig på et tidspunkt, og derfor passer denne fagpakke rigtig godt til mig. Jeg kommer fra Vejle og er først nu flyttet til Nordjylland. At vælge at gå her på BG er faktisk et af de bedste valg, jeg har taget. Maja Borup Marcussen 1.u 2017/2018

24 mna Er du i tvivl om valg af ungdomsuddannelse, er der gode råd og hjælp at hente på uddannelsesguiden: Ansøgning og optagelse Som noget nyt behøver du nu kun at have afsluttet 9. klasse for at kunne blive optaget på HF. Du kan optages med 9. eller 10. klassetrin i folkeskolen eller have gennemført en undervisning, der står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen. Du skal søge om optagelse på Du kan også bestille ansøgningspapirer på gymnasiets kontor. Tlf.: Der er ansøgningsfrist d. 15. marts. Du kan også søge efter denne dato, men så har du ikke krav på optagelse på uddannelsen. I tvivl? Tirsdag den 09. januar 2018 har du mulighed for at besøge gymnasiet og høre mere om optagelse, fag og fagpakker. Du er velkommen til at tage forældre, venner eller klassekammerater med til orienteringsmødet, hvor du også får lejlighed til at se vores nyrenoverede skole. Hvis du er i tvivl om valg af fagpakke eller andet, er du altid velkommen til at kontakte skolens studievejledere eller uddannelsesledere. Du finder de oplysninger, du har brug for, på skolens hjemmeside: Er du i tvivl om valg af ungdomsuddannelse, er der gode råd og hjælp at hente på uddannelsesguiden: #

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev HF Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk 2018-2019 #opnåviden VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF #etaktivtvalg På Brønderslev Gymnasium

Læs mere

stx Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

stx Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev stx 2019-2020 Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk #facebook.com/bgoghf #Instagram: brslevgym #uddannelseikkehyldevare #opnå viden VELKOMMEN

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev HF Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk 2019-2020 #opnåviden VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF #etaktivtvalg På Brønderslev Gymnasium

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk HF #opnåviden VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF #etaktivtvalg #udnytditpotentiale På Brønderslev

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev stx

Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: Brønderslev stx Brønderslev Gymnasium og HF Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk stx #facebook.com/bgoghf #Instagram: brslevgym #uddannelseikkehyldevare #opnå viden VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx

Brønderslev Gymnasium og HF. Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Pernille Dahl, uddannelsesleder - stx Hvad er vigtigt? Dine interesser hvilke fag kan du få? Dine fremtidsdrømme og muligheder Hvad

Læs mere

HF Et aktivt valg! 1

HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! 1 HF Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis VELKOMMEN TIL BRØNDERSLEV GYMNASIUM OG HF Brønderslev Gymnasium og HF lægger vægt på at flytte den enkelte elev mest muligt, skabe

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf

Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Brønderslev Gymnasium og HF Joan Gjerlev Eriksen, uddannelsesleder - hf Hvorfor hf? Eneste gymnasiale uddannelse på blot 2 år Målretter sig mod korte og mellemlange uddannelser Praktisk profil kobler teori

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

2-ÅRIG HF. Gymnasial uddannelse lige midt i byen. Vælg mellem 7 fagpakker:

2-ÅRIG HF. Gymnasial uddannelse lige midt i byen. Vælg mellem 7 fagpakker: 2-ÅRIG HF Gymnasial uddannelse lige midt i byen Vælg mellem 7 fagpakker:» HF Global» HF Science» HF Sundhed» HF Business» HF Menneske-Samfund» HF Force» HF Media Aarhus HF din sikre vej Høj faglighed og

Læs mere

Stærkt sammenhold Plads til alle

Stærkt sammenhold Plads til alle en del af TILST Stærkt sammenhold Plads til alle HF HF PÅ AARHUS GYMNASIUM De næste to år kommer du aldrig til at glemme. De mennesker, du møder her, kommer til at gøre indtryk på dig. Og du kommer til

Læs mere

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber

HF på. Fjerritslev Gymnasium. Faglighed. Fællesskab. Fremtid. - fagpakker og frie fagvalg. - faste klassekammerater og farverige venskaber HF på Fjerritslev Gymnasium Faglighed - fagpakker og frie fagvalg Fællesskab - faste klassekammerater og farverige venskaber Fremtid - find vej i din egen fortælling Fjerritslev Gymnasium Skovbrynet 9

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

Fra elev til student 2010

Fra elev til student 2010 Fra elev til student 2010 Optagelse Når du har afsluttet 9. eller 10. klasse, har du krav på at blive optaget i gymnasiet, hvis du l har udarbejdet en uddannelsesplan l har søgt om optagelse i umiddelbar

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

Til kommende elever 2013

Til kommende elever 2013 Til kommende elever 2013 Velkommen til Roskilde Gymnasium Faglighed Forskellighed Fællesskab STX Gymnasiet er en 3-årig gymnasial uddannelse, der er studieforberedende og giver adgang til alle videregående

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. studieretning. Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 hvordan er det at starte på gymnasiet? Det var nervepirrende at blive sendt ud i en klasse med nye mennesker, men lærerne var

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2019 STX 13 VELKOMMEN TIL TG TG er et dejligt sted at være. Det er noget, jeg ofte hører fra skolens elever og ansatte, og man mærker det selv, når man færdes på skolen. Selvom vi er en stor skole med

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019

PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 PÅ GRIBSKOV GYMNASIUM 2019 HUSK: Orienteringsaften mandag den 21. januar kl. 19.00 På www.gribskovgymnasium.dk og vores Facebookside kan du se mere om Gribskov Gymnasium. Gribskov Gymnasium, Østergade

Læs mere

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018

Orienteringsaften mandag den 22. januar kl PÅ Gribskov Gymnasium 2018 Orienteringsaften mandag den 22. januar kl. 19.30 PÅ Gribskov Gymnasium 2018 HF på Gribskov Gymnasium På Gribskov Gymnasium kan du nu tage en HF eksamen. Det nye HF er en 2-årig uddannelse, der er både

Læs mere

Studieretninger

Studieretninger Studieretninger 2017-2020 Studieretninger 2017-2020 Naturvidenskabelige studieretninger: Se lille præsentationsvideo her - Eliteidrætsprofilen: Matematik A Idræt A Fysik B Kemi B - Naturvidenskabsprofilen:

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX

TÅRNBY GYMNASIUM & HF STX 2018 STX 13 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab.

STUDIERETNINGER SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB. Faglighed, fornyelse og fællesskab. STUDIERETNINGER 2017-2020 SPROG KUNST SAMFUNDSFAG NATURVIDENSKAB www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Valg af studieretning Kære 1g elev og dine forældre På Gladsaxe gymnasium tilbyder vi

Læs mere

STUDIERETNINGER

STUDIERETNINGER STUDIERETNINGER 2017-2018 Naturvidenskabelige studieretninger På de naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at specialisere dig indenfor fag som fysik, kemi og biologi. Du vil i høj grad

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR!

VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! VELKOMMEN NÅ DIT MÅL - OG GLÆD DIG TIL TRE FANTASTISKE ÅR! NATURVIDENSKAB Hvordan virker robotter? Kan vi mennesker mindske den globale opvarmning? Og hvorfor er det så vigtigt at få motion? Spørgsmål

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Her er plads til alle, der har evnerne og viljen Selvfølgelig

Læs mere

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

Gymnasiet. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2018-2019 Bliv en del af fremtidens DNA INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.................................................................................. 4 Det nye hf....................................................................................

Læs mere

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår?

INDHOLD. 3 Kære kommende elev. 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende. 4 Den overordnede struktur. 4 Dine valg - hvad og hvornår? GYMNASIET SORØ AKADEMI 2015 1 INDHOLD 3 Kære kommende elev 3 Gymnasiet - almendannende og studieforberedende 4 Den overordnede struktur 4 Dine valg - hvad og hvornår? 5 Grundforløbet 5 Valgfag 6 Studieretningerne

Læs mere

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA

STX MULERNES LEGATSKOLE. Dit kloge valg. Idræt-B. International. studieretning. studieretning. med 6 ugers ophold i USA Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE STX 2019 International studieretning med 6 ugers ophold i USA Eneste gymnasium i Odense med særligt godkendt Idræt-B studieretning Mulernes Legatskole Gillestedvej 11

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXFREDERIKSHAVN HTX TEKNISK GYMNASIUM FREDERIKSHAVN 2014 eucnord.dk Velkommen til HTX Frederikshavn Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor

Læs mere

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus

StudiePlanner STX STX. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus StudiePlanner 1 Find DIN retning! 2 EN STUDENTEREKSAMEN KRÆVER: 4 fag på A-niveau 3 fag på B-niveau 7 fag på C-niveau De obligatoriske fag udgør hovedparten af gymnasieuddannelsen. Studieretningsfag og

Læs mere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Center Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere 1.HF 3. december 2018 Hvem er Studievalg Forskellige typer videregående uddannelser - Hvad passer bedst

Læs mere

HF-Art & Design. HF-Cold Hawaii. HF-E-sport. HF-Force. HF-Læring & Kommunikation. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb.

HF-Art & Design. HF-Cold Hawaii. HF-E-sport. HF-Force. HF-Læring & Kommunikation. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb. HF-Art & Design HF-Cold Hawaii HF-E-sport HF-Force HF-Læring & Kommunikation HF-Sundhed HF-Uni Overbygningsforløb Nye hf-linjer Start på 2-årig hf i august 2018 Den korteste vej til drømme- uddannelsen

Læs mere

TH. LANGS HF & VUC. Professionsbachelor. Adgangsgivende eksamen STX HTX HF HHX * GIF Alle

TH. LANGS HF & VUC. Professionsbachelor. Adgangsgivende eksamen STX HTX HF HHX * GIF Alle Tilbage til forside Tabel 1: Ansøgere (1. prioritet) TH. LANGS HF & VUC Adgangsgivende eksamen STX HTX HF 47 155 83 7 HHX * GIF Alle 47 155 83 7 TH. LANGS HF & VUC Tabel 2: Ansøgere (1. prioritet) D Adgangsgivende

Læs mere

Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Rektors velkomst Vi glæder os til at se dig på Katedralskolen, der som landsdelens største gymnasium og hf giver dig mange

Læs mere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i vejledning inden for

Læs mere

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium

Vejen videre. Orientering om Ringkjøbing Gymnasium Orientering om Ringkjøbing Gymnasium 1 Optagelseskrav Efter 9./10. klasse med aflagt afgangsprøve fra folkeskolen i dansk, matematik, fysik/kemi, engelsk + 2 prøver mere efter lodtrækning. Undervisning

Læs mere

VÆLG DIN EGEN VEJ. start her >

VÆLG DIN EGEN VEJ. start her > 2011 VÆLG DIN EGEN VEJ start her > STX-Gymnasieuddannelsen indhold Praktiske oplysninger om Kolding Gymnasium... 4 Studentereksamen på Kolding Gymnasium... 5 Hvorfor vælge gymnasiet?... 6 Generelt om gymnasieuddannelsen...

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2017-2018 Bliv en del af fremtidens DNA 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.... 4 Det nye hf.... 5 Oversigt over fagpakker.... 6 Hf-fagpakker.... 10 Det er ikke skole det hele... 19 3 Velkommen

Læs mere

Studieretninger 2014-2017

Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014-2017 Studieretninger 2014 2017 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende

Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium. Globalt - socialt - udfordrende Studieretninger 2012-2015 Rungsted Gymnasium 2. fremmedsprog: fransk fortsætter B, tysk fortsætter B, japansk begynder A, spansk begynder A, kinesisk begynder A Kunstnerisk fag: Inden gymnasiet skal du

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

A C? B Studieretninger 2015

A C? B Studieretninger 2015 A C? B tudieretninger 2015 Velkommen til kanderborg Gymnasium På de næste sider kan du se noget om de mange fag og de forskellige studieretninger som vi tilbyder på kanderborg Gymnasium. Du kan også se

Læs mere

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX

Scan & tjek WEB APP. StudiePlanner. Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus STX Scan & tjek WEB PP StudiePlanner STX 2013 2014 Frederikshavn Gymnasium & HF-kursus EN STUDENTEREKSMEN KRÆVER: 4 fag -niveau 3 fag B-niveau 7 fag -niveau De De obligatoriske fag udgør hovedparten af af

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE HF Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG MULER - ALTID MULER Et helt enestående tilbud til dig For HF er nemlig

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

Årgang 2008. Årgang 2007. Total optaget 67 150 100 44 14 18 9 6 1 409. Årgang 2008. Årgang 2009. Årgang 2010

Årgang 2008. Årgang 2007. Total optaget 67 150 100 44 14 18 9 6 1 409. Årgang 2008. Årgang 2009. Årgang 2010 Optaget via KOT2012 fra Svendborg Gymnasium og HF I alt er 409 fra Svendborg Gymnasium og HF optaget via KOT 2012. Heraf: 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 Total optaget 67 150 100 44 14 18

Læs mere

4. Bio A, Mat B, Psykologi C

4. Bio A, Mat B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 4. Bio A, Mat B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA

Studieguide HF Bliv en del af fremtidens DNA Studieguide HF 2019-2020 Bliv en del af fremtidens DNA 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen.... 4 HF på Holstebro Gymnasium og HF.... 5 Oversigt over fagpakker.... 6 Hf-fagpakker.... 10 Det er ikke skole det

Læs mere

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag

Gymnasiets opbygning 1 STUDENTEREKSAMEN STX. Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag 1 STUDENTEREKSAMEN STX Optagelse Struktur Grundforløb og studieretninger Valgfag Hvad giver en studentereksamen (STX) dig? 2 Den bredest mulige adgang til videregående uddannelser Studiekompetence - så

Læs mere

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018

STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 STUDIERETNINGER PÅ CG 2018 Generelt om CG s studieretninger: CG s ni studieretninger præsenteres på de følgende sider: tre naturvidenskabelige, tre sproglige, to samfundsfaglige og én kunstnerisk. Fælles

Læs mere

Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Rektors velkomst Vi glæder os til at se dig på Katedralskolen, der som landsdelens største gymnasium og hf giver dig mange

Læs mere

Studie- og Karrieredag 27. og 28. januar 2016

Studie- og Karrieredag 27. og 28. januar 2016 Studie- og Karrieredag 27. og 28. januar 2016 49 oplæg om brede uddannelsesområder, erhverv samt sabbat og studieliv Messe med mange videregående Uddannelser fra hele Danmark Det praktiske Dato: Onsdag

Læs mere

Studieretninger 2016-2019

Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016-2019 Studieretninger 2016 2019 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B..side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B... side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG 3-ÅRIG STX / 2-ÅRIG HF STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & SOLRØD GYMNASIUM INDHOLDSFORTEGNELSE STX Glæd dig til gymnasiet / Optagelse... side 2 Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B... side 3 Matematik A -

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

3. Biotek A, Mat A, Fysik B

3. Biotek A, Mat A, Fysik B Studieretningsbeskrivelse for 3. Biotek A, Mat A, Fysik B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om

Læs mere

Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium

Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium Studieretninger 2009 Information om Ordrup Gymnasium Velkommen til Ordrup Gymnasium I denne folder kan du orientere dig om, hvilke studieretninger vi udbyder i 2009 på OG. Der er 10 forskellige at vælge

Læs mere

Velkommen til Svendborg Gymnasium

Velkommen til Svendborg Gymnasium Åbent Hus 2017 Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Valg af ungdomsuddannelse Hvordan ser fremtidens jobmuligheder ud? Fremtidens gymnasium/hf skal skabe robuste, rummelige, empatiske og fællesskabsorienterede

Læs mere

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG

STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & VALGFAG 3-ÅRIG STX / 2-ÅRIG HF STUDIERETNINGER, FAGPAKKER & SOLRØD GYMNASIUM INDHOLDSFORTEGNELSE STX Glæd dig til gymnasiet / Optagelse... side 2 Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B... side 3 Matematik A -

Læs mere

Studieretninger 2015-2016

Studieretninger 2015-2016 Studieretninger 2015-2016 Orienteringsaften for kommende elever og deres forældre onsdag den 14. januar 2015 kl. 19.00 Studieretninger Uanset hvilken studieretning og hvilke valgfag, du vælger, så skal

Læs mere

TÅRNBY GYMNASIUM & HF

TÅRNBY GYMNASIUM & HF 2018 HF 1 VELKOMMEN TIL TG Tårnby Gymnasium & HF er et dejligt sted at være. Skolens godt 900 elever og 125 ansatte bidrager i fællesskab til at skabe den særlige TG-atmosfære, der er på skolen. TG lægger

Læs mere

Studieretninger 2013-2016

Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013-2016 Studieretninger 2013 2016 Naturvidenskabelige studieretninger: Matematik A Fysik B Kemi B.. side 2-3 Biologi A Idræt B Kemi B Matematik B.side 4-5 Samfundsvidenskabelig studieretning:

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

HORSENS GYMNASIUM & HF GYMNASIET MED DE MANGE MULIGHEDER ORIENTERINGSHÆFTE

HORSENS GYMNASIUM & HF GYMNASIET MED DE MANGE MULIGHEDER ORIENTERINGSHÆFTE HORSENS GYMNASIUM & HF GYMNASIET MED DE MANGE MULIGHEDER ORIENTERINGSHÆFTE Velkommen til Horsens Gymnasium & HF Horsens Gymnasium & HF er gymnasiet med de mange muligheder. Vores nye gymnasium bygger videre

Læs mere

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student

Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium. HTX-student. HTX-student Tag din naturvidenskabelige studentereksamen på Københavns Tekniske Gymnasium - i Valby elle r på Østerbro HTX-student HTX-student Htx kort og kontant Htx (teknisk gymnasium) er en af de tre muligheder,

Læs mere

1a. Mat A, Fys A, Kemi B

1a. Mat A, Fys A, Kemi B Studieretningsbeskrivelse for 1a. Mat A, Fys A, Kemi B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

CAMPUS VEJLE. 2-ÅRIG HF (Højere Forberedelseseksamen)

CAMPUS VEJLE. 2-ÅRIG HF (Højere Forberedelseseksamen) CAMPUS VEJLE 2-ÅRIG HF (Højere Forberedelseseksamen) HF på VUC åbner døren til din ønskeuddannelse Din vej videre mod en ny fremtid kan starte hos VUC, som tilbyder en bred vifte af muligheder blandt andre

Læs mere

RØDKILDE 2015/2016 SKOLEN - VALGFAG - STUDIERETNINGER

RØDKILDE 2015/2016 SKOLEN - VALGFAG - STUDIERETNINGER RØDKILDE 2015/2016 SKOLEN - VALGFAG - STUDIERETNINGER RØDKILDE GYMNASIUM HVAD SKAL VI GØRE DIG TIL? Her på Rødkilde Gymnasium er det vores mission at give dig de bedste forudsætninger med på vejen og gøre

Læs mere

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen

Uddannelse. Studiestart. Højere Forberedelseseksamen HF Uddannelse Studiestart Højere Forberedelseseksamen 2019 VELKOMMEN TIL VGT Vestjysk Gymnasium Tarm er et gymnasium med en lang historie, stærke traditioner og en nysgerrig finger på uddannelsespulsen.

Læs mere

Åbent Hus Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF

Åbent Hus Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Åbent Hus 2018 Velkommen til Svendborg Gymnasium STX & HF Valg af ungdomsuddannelse Hvordan ser fremtidens jobmuligheder ud? Gymnasiet er den bedste og sikreste adgangsbillet til fremtiden Formålet: ikke

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE HF Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk N GANG MULER ALTID MULER Et helt enestående tilbud til dig For HF er nemlig det

Læs mere

A M GYMNASIUM G Y E K INFO 2019 Y M U M MUNKENSDAM STUDENTEREKSAMEN (STX) INFORMATIONSHÆFTE

A M GYMNASIUM G Y E K INFO 2019 Y M U M MUNKENSDAM STUDENTEREKSAMEN (STX) INFORMATIONSHÆFTE K E E K D D I I G G Y Y KED GYI IFO 2019 TDETEREKE (TX) IFORTIOHÆFTE 2010-2011 unkensdam Gymnasium TX-gymnasiet i Kolding 2 Hvorfor vælge det almene gymnasium og tage en studentereksamen (TX)? varet er:

Læs mere

Tradium Teknisk Gymnasium

Tradium Teknisk Gymnasium 2013-2014 it dna kreativitet teknologi kommunikation naturvidenskab fremtid Tradium Teknisk Gymnasium htx - viden, videre, verden 2 htx - viden, videre, verden Vil du vide mere? Om verden og virkeligheden.

Læs mere

3 årig STX uddannelse

3 årig STX uddannelse 3 årig STX uddannelse Forår 2010 Efter 9. klasse afgangsprøve i: OPTAGELSESKRAV til gymnasiet Fem bundne prøver dansk (mundtlig og skriftlig) matematik (skriftlig) engelsk (mundtlig) fysik (mundtlig) To

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010 Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 17. juni 2010 Punkt. nr. 3 Dagsordenspunkt: Udbud af studieretninger og frie valgfag for skoleåret 2011-2012 Sagsfremstilling: Bestyrelsen

Læs mere

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER

HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER HTX CPH WEST 2O14 FAG&STUDIERETNINGER Din HTX uddannelse består af studieretningsfag i en samlet pakke, obligatoriske fag samt valgfag. På Ishøj Tekniske Gymnasium tilbyder vi i alt seks forskellige studieretninger.

Læs mere

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf

Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE. Mulernes Legatskole Gillestedvej Odense NØ Tlf Dit kloge valg MULERNES LEGATSKOLE HF 2019 Mulernes Legatskole Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Tlf. 6610 2642 www.mulerne-gym.dk ÉN GANG MULER - ALTID MULER Et helt enestående tilbud til dig HF er det eneste

Læs mere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark Center Sydjylland. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Center Sydjylland Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Danmark? Studievalg Danmark består af 7 regionale vejledningscentre under Uddannelses-

Læs mere

K o l d i n g G y m n a s i u m

K o l d i n g G y m n a s i u m K o l d i n g G y m n a s i u m HF H F - U D D A N N E L S E N 20101 I N D H O L D Hvorfor vælge hf? side 5 Generelt om hf-uddannelsen side 8 Obligatoriske fag og faggrupper side 8 Valgfag side 10 Skema

Læs mere

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C

8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C Studieretningsbeskrivelse for 8. Engelsk A, Samf B, Psykologi C I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på Uddannelsestilbud på L angk ær 2008 tættere på Høj faglighed og stærkt fællesskab Langkær Gymnasium og HF ligner resten af landets gymnasier og HF-kurser på mange områder. Vi har de samme fag, og vi stiller

Læs mere

A C? B Studieretninger 2016

A C? B Studieretninger 2016 A C? B tudieretninger 2016 tudievejlederne hjælper dig Klaus Holleufer Mariann Wulff Morten Mortensen Marie Odgaard kh@skanderborg-gym.dk mw@skanderborg-gym.dk mm@skanderborg-gym.dk od@skanderborg-gym.dk

Læs mere

HF-Business. HF-Cold Hawaii. HF-Force. HF-Game & Design. HF-Læring & Kommunikation. HF-Science. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb.

HF-Business. HF-Cold Hawaii. HF-Force. HF-Game & Design. HF-Læring & Kommunikation. HF-Science. HF-Sundhed. HF-Uni. Overbygningsforløb. HF-Business HF-Cold Hawaii HF-Force HF-Game & Design HF-Læring & Kommunikation HF-Science HF-Sundhed HF-Uni Overbygningsforløb Nye hf-linjer 2-årig hf-uddannelse fra august 2017 Den korteste vej til drømme-

Læs mere

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B

BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B BIOLOGI OG SUNDHED BIOLOGI A MATEMATIK B KEMI B STX - MENNESKET I DEN GLOBALE VERDEN SAMMENHÆNGEN MELLEM MENNESKE OG NATUR Studieretningen sætter fokus på menneskets biologi og sundhed. I biologi og kemi

Læs mere