Dispensations ansøgninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dispensations ansøgninger:"

Transkript

1 Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor selvforvaltning -3,0 mio. kr. Mindreforbrug Drift 18,6 Heraf overført fra ,8 mio. kr. Bufferpulje 9,5 mio. kr. Bruttobudget 557 mio kr 3% heraf 16,7 mio. kr. Forventet mindreforbrug 3,33% Ansøgning om dispensation 1,9 mio. kr Årsag til mindre forbrug: Ældreområdet har i april 2015 indført nyt omsorgssystem. Implementeringsperioden har desværre været væsentlig længere end forventet og det er stadig ikke muligt at få valide data på antallet af visiterede timer i plejen. Ældreområdet overførte fra ,8 mio. kr. og afsatte samtidig en buffer på 9,5 mio. kr. dels til at imødegå huslejetab og dels forventede merudgifter til driften i forbindelse med implementering af nyt omsorgssystem. Det har vist sig, at driften trods usikkerhed på data har kunnet levere ydelserne til borgerne uden merudgifter til løn, hvorfor bufferpuljen ikke har skullet i anvendelse. Derudover er der forsinkelse på Velfærdsteknologiprojekter samt planlagt mindreforbrug på kørsel. Ældreområdet er i 2016 pålagt en besparelse på 12 mio. kr. svarende over 2% af budgettet hvor andre driftsområder kun er reduceret 1% i budget Hertil kommer merudgifter til uddannelse af SSH og SSA elever pga. refusionsomlægning på 1,1 mio. kr. Overførsel af mindre forbrug fra 2015 vil kunne imødekomme en del af denne besparelse i 2016, da det ikke er muligt at gennemføre reduktionerne med fuld effekt fra 1/ Mindre forbrug forventes overført 1,9 mio. kr. Velfærdsteknologiprojekter forventes gennemført primo Uforbrugt 1,4 mio. kr Bygning af køkken ved boenhed på Plejecenter Birkevang. Ombygning af køkken har ikke kunnet gennemføres i 2015 bland andet på grund af manglende byggetilladelse. Ombygning forventes afsluttet inden sommeren 2016.

2 Boligadministrationen Boligadministrationen søger om dispensation til at overføre et større overskud end 3%. Årsagen er, at vi primo 2017 skal udskifte vores leasede bilpark (9 biler), og vi ønsker at starte en opsparing til dette, således at vi henlægger et beløb både i 2015 og Vi forventer dels en udgift når vi afleverer de leasede biler til forhandleren, dels en udgift til anskaffelse og indretning af nye, og vil gerne have opsparet et beløb i størrelsesordenen kr. over de 2 år. Det bemærkes, at Boligadministrationens udgifter finansieres via de administrationshonorarer, der betales af lejerne i de kommunalt ejet almene boliger. Ligeledes videredebiteres alle udgifter til drift og vedligeholdelse, herunder også bilparken til lejerne, som betaler tilskud hertil via deres husleje. Der er således ingen kommunale udgifter forbundet med vores drift. Manglende opsparing til udskiftning af bilparken vil medføre uforholdsmæssigt store udsving i det beløb, vi i 2017 vil skulle videredebitere til lejerne, det vil påvirke huslejen, og det er ikke hensigtsmæssigt. Derfor denne anmodning. Beboelsesejendommen Grønnegården, overførsel af kr fra 2015 til Årsagen er, at det er nødvendigt at udskifte en stor del af ejendommens vinduer, et arbejde vi ikke når at få udført i indeværende år. Samtidig beboelsesejendommen Farimagsvej 67, overførsel af kr fra 2015 til Årsagen er, at taget skal udskiftes, et arbejde vi ikke kan nå at få udført i indeværende år. VISP VISP fritages fra reglen om maksimalt 3 % i overskud ved opgørelsen pr. 31/12-15 VISP dispensation som er godkendt af Byrådet d (jf. nedenfor). 81. Budgetkontrol pr. 1. april 2015 Sagsbehandler Sagsnr RESUMÉ Kompetenceudvalg: Byrådet Annette Wendt A Administrationen har udarbejdet årets første budgetkontrol pr. 1. april. Resultatet af den samlede budgetkontrol i forhold til bevillingerne (det korrigerede budget) er et mindreforbrug på 62 mio. kr. INDSTILLING Administrationen indstiller, at 1. Sundheds- og Psykiatriudvalgets besluttede kompenserende besparelser på Psykiatri tages til efterretning 2. de iværksatte analyser med ekstern bistand på politikområderne Handicap, Psykiatri og Børn og Unge tages til efterretning 3. der gives bevillingsændringer på samlet kr. til anlæg jf. sidste kolonne i bilag 3 4. der flyttes bevillinger mellem anlægsprojekter jf. farvemarkering i bilag Teknisk Udvalgs anlægsramme for 2016 nedjusteres med 1,6 mio. kr., til finansiering af anlægsbevilling i de udgiftsneutrale bevillingsændringer dvs. flytning af budgetbeløb imellem politikområder - fra bilag 2 godkendes 7. der gives en driftsbevilling (driftsoverførsel fra 2014) på kr. til Natur, vand og miljø

3 8. selvforvaltningsoverførslen fra 2014 på Ældreområdet korrigeres, så der overføres yderligere kr. 9. skolerne fritages fra reglen om maksimalt 3 % i overskud ved opgørelsen pr. 31/ VISP fritages fra reglen om maksimalt 3 % i overskud ved opgørelsen pr. 31/ Opfølgning på strategiplan og budgetforlig tages til efterretning 12. Den samlede budgetkontrol godkendes. SAGSFREMSTILLING Overordnet resultat Resultatet af budgetkontrollen i forhold til bevillingerne (inkl. tidligere års overførsler) er: Merforbrug/Mindreforbrug Drift inkl. selvforvaltning Finansiering I alt 24 mio. kr. -83 mio. kr. -3 mio. kr. -62 mio. kr. +=merudgift/underskud; -= mindreudgift/overskud. Tabellen viser, at der samlet set forventes et mindreforbrug i forhold til bevillingerne på 62 mio. kr. Samlet set overholdes bevillingerne, men det dækker over et merforbrug på drift og et stort mindreforbrug på anlæg. Merforbruget på driften er primært på politikområderne Psykiatri, Handicappede, Børn og Unge samt Arbejdsmarked. På Psykiatri, Handicappede samt Børn og Unge forventes der underskud for tredje år i træk. Underskuddet i indeværende år forventes at blive 16,6 mio. kr., hvorefter de tre områders samlede underskud er på 42,8 mio. kr. På alle tre områder iværksættes analyser med ekstern bistand, som skal fokusere på muligheder for at overholde budgettet. Analyserne er færdige forud for næste budgetkontrol pr. 1. juli. Resultat i forhold til likviditeten På baggrund af denne budgetkontrol er der udarbejdet en ny likviditetsprognose, der peger på en gennemsnitslikviditet på ca. 162 mio. kr. ved årets udgang. Servicerammen I forhold til servicerammen forventes en overskridelse på 19 mio. kr., når både den afsatte servicebufferreservepulje på 27 mio. kr. og selvforvaltningsbufferpulje på 10 mio. kr. er modregnet i det forventede merforbrug. Uden puljerne ville der have været en overskridelse af servicerammen på 56 mio. kr. Budgetkontrol i forhold til det korrigerede budget Inden for selvforvaltning (virksomhederne) Selvforvaltningsvirksomhederne forventer at overføre et overskud på netto 9,2 mio. kr. til Det betyder, at de bruger 24,6 mio. kr. af deres opsparing fra tidligere år. Underskud udenfor selvforvaltning Der forventes overført 50,4 mio. kr. i underskud uden for selvforvaltning. Til sammenligning blev der overført underskud fra 2014 til 2015 på 41,7 mio. kr. Det samlede overførte underskud forventes altså forøget med 8,7 mio. kr.

4 Tabellen viser hvilke politikområder der forventes underskud på. I kr. Underskud overført fra 2014 Forventning til årets resultat Underskud der overføres til 2016 Politikere Fælles formål Psykiatri Handicappede Børn og Unge Del af underskud dækket ind fra andre områder Dagpasning Trafik og grønne områder I alt Overskud udenfor selvforvaltning Der forventes overført 14,1 mio. kr. i overskud udenfor selvforvaltning. Det fordeler sig med 13 mio. kr. på Undervisning i overgangsmidler (tidsforskydning) og 1,1 mio. kr. på Økonomiudvalgets område. Administrationen har gennemgået anlægsbudgettet for at vurdere, hvor meget anlæg, der kan nå at blive gennemført i Gennemgangen har resulteret i, at der forventes overført 82,9 mio. kr. til 2016, heraf er de 55 mio. kr. vedrørende Ring Syd. Finansiering Der forventes en samlet merindtægt på 3,4 mio. kr. som dækker over nogle store afvigelser: - Overført låneramme fra 2014; merindtægt på 14,9 mio. kr. - Del af låneramme 2015, som overføres til 2016; mindreindtægt på 10,7 mio. kr. - Efterregulering af beskæftigelsestilskud for 2014; mindreindtægt på 17,1 mio. kr. - Frigivne deponerede midler; merindtægt på 16,7 mio. kr. Korrektion af overførslerne fra 2014 til 2015, samt fritagelse fra 3%-grænse Budgetkontrollen indeholder et par korrektioner af de overførte drifts- og selvforvaltningsoverførsler fra Ældreområdet har fået overført kr. for lidt i selvforvaltningsoverførslerne. Natur, Vand og Miljø har fået overført kr. for lidt i driftsoverførslerne. VISP og alle skolerne har anmodet om fritagelse for den maksimale grænse for selvforvaltningsoverskud på 3 procent i forbindelse med overførslerne til 2016 (og skoleåret 15/16). Opfølgning på strategiplan og budgetforlig Der er foretaget opfølgning på målene i strategiplanen og i budgetforliget. Strategiplanen - bilag 6 - er opdelt i 4 dokumenter, ét for hvert tema i strategiplanen. Budgetforliget er opdelt i 8 dokumenter, ét for hvert fagudvalg. BESLUTNING Økonomiudvalget, Kulturudvalgets, Omsorgsudvalgets samt Sundheds- og Psykiatriudvalgets beslutninger blev oplyst mundligt. Ad 1-12: Anbefales med Teknisk Udvalgs supplerende anbefalinger.

5 Thor Temte og Jette Leth Buhl kan ikke gå ind for Teknisk Udvalgs anbefaling om at 1,3 mio. kr. disponeres til anlægsprojekt på Kalbyrisvej. Byrådet, Jørgen Christiansen var fraværende. Ad 1-12: Godkendt med Teknisk Udvalgs supplerende anbefalinger. Lars Hoppe Søe kan ikke gå ind for beslutningen. Thor Temte og Jette Leth Buhl kan ikke gå ind for Teknisk Udvalgs beslutning om at 1,3 mio. kr. disponeres til anlægsprojekt på Kalbyrisvej.

BUDGETKONTROL OKTOBER

BUDGETKONTROL OKTOBER BUDGETKONTROL OKTOBER 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Overordnet resultat... 3 3. Resultatopgørelse... 4 4. Finansiering... 5 5. Anlæg... 5 6. Overførsler til 2016... 6 6.1 Selvforvaltningsoverskud

Læs mere

BUDGETKONTROL APRIL 2017

BUDGETKONTROL APRIL 2017 BUDGETKONTROL APRIL 2017 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...5 6. Overførsler til 2018...5 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...6

Læs mere

BUDGETKONTROL JULI 2015

BUDGETKONTROL JULI 2015 BUDGETKONTROL JULI 2015 Indhold 1. Indledning... 3 2. Overordnet resultat... 3 3. Resultatopgørelse... 4 4. Finansiering... 5 5. Anlæg... 6 6. Overførsler til 2016... 6 6.1 Selvforvaltningsoverskud og

Læs mere

BUDGETKONTROL August 2018

BUDGETKONTROL August 2018 BUDGETKONTROL August 2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...5 6. Overførsler til 2019...6 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...7

Læs mere

BUDGETKONTROL April 2018

BUDGETKONTROL April 2018 BUDGETKONTROL April 2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...6 6. Overførsler til 2019...6 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...7

Læs mere

Årsrapport for 2016 Boligkontoret

Årsrapport for 2016 Boligkontoret Årsrapport for 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

BUDGETKONTROL OKTOBER

BUDGETKONTROL OKTOBER BUDGETKONTROL OKTOBER 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...5 6. Overførsler til 2017...5 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...6

Læs mere

BUDGETKONTROL JULI 2017

BUDGETKONTROL JULI 2017 BUDGETKONTROL JULI 2017 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...5 6. Overførsler til 2018...5 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...6

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2014 Der gennemføres 3 årlige budgetkontroller ved udgangen af henholdsvis 1., 2. og 3. kvartal. Budgetkontrollen er inddelt i følgende seks afsnit: 1. Overordnet resultat

Læs mere

BUDGETKONTROL Marts 2019

BUDGETKONTROL Marts 2019 BUDGETKONTROL Marts 2019 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...5 6. Overførsler til 2020...5 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...6

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 Den 8. august 2014 Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 Der gennemføres 3 årlige budgetkontroller ved udgangen af henholdsvis 1., 2. og 3. kvartal. Denne budgetkontrol indeholder desuden det lovpligtige halvårsregnskab.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

BUDGETKONTROL Oktober 2017

BUDGETKONTROL Oktober 2017 BUDGETKONTROL Oktober 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Overordnet resultat... 3 3. Resultatopgørelse... 4 4. Finansiering... 5 5. Anlæg... 5 6. Overførsler til 2018... 6 6.1 Selvforvaltningsoverskud

Læs mere

BUDGETKONTROL APRIL 2016

BUDGETKONTROL APRIL 2016 BUDGETKONTROL APRIL 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...5 6. Overførsler til 2017...5 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...6

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2014

Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 11-08-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2016

Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 3-8-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2016 for året 2016.

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. november 2016

Økonomioverblik pr. 1. november 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 4-11-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. november 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. oktober 2016 for året

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

3. BUDGETKONTROL 2018

3. BUDGETKONTROL 2018 3. BUDGETKONTROL 2018 Indhold 1. Indledning...3 2. Overordnet resultat...3 3. Resultatopgørelse...4 4. Finansiering...5 5. Anlæg...6 6. Overførsler til 2019...6 6.1 Selvforvaltningsoverskud og selvforvaltningsunderskud...7

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. marts 2015

Økonomioverblik pr. 1. marts 2015 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-15 Dato: 5-3-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. marts 2015 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 28. februar 2015 for året 2015.

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Oktober 2014 regnskab 2014 Tabel 1 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventninger INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal 2015 - beslutning Beslutningstema På baggrund af kommunens principper for økonomistyring skal det besluttes om budgetopfølgningen efter 1. kvartal kan godkendes.

Læs mere

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning)

Mindreforbrug, Merforbrug, der skal overføres til Driftsoverførsler fra 2014 til 2015 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) Driftsoverførsler fra 2014 (hele kr.) (udenfor selvforvaltning) ØKONOMIUDVALGET skal 02 Politikere 641 01 001 08 Søges overført til betaling af fakturaer for aktiviteter i 17 stk. 4 udvalget i 2014 og

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. februar 2017

Økonomioverblik pr. 1. februar 2017 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-17 Dato: 17-2-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. februar 2017 Regnskab for 2016 Der bliver ikke lavet noget økonomioverblik, som viser regnskabsresultatet

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger

Halvårsregnskab 2014 bemærkninger Halvårsregnskab 2014 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2014 og det forventede regnskab

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2015 Politikområde: 11 Dagpasning DRIFT I hele 1.000 kr., i 2015-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret 2015 371.302-87.964 283.338 Forbrug regnskab

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret og Administrationen. Regnskab 2016

Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret og Administrationen. Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af Administrationens organisation og bygninger. Det omfatter lønninger og andre driftsudgifter vedrørende administrationen i kommunen. Området har 2 selvforvaltningsrammer

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

OVERSIGT OVER TILLÆGSBEVILLINGER PR Sag nr.: Byråds-dato Sag nr. Beskrivelse Netto-merudg. Beskrivelse

OVERSIGT OVER TILLÆGSBEVILLINGER PR Sag nr.: Byråds-dato Sag nr. Beskrivelse Netto-merudg. Beskrivelse OVERSIGT OVER TILLÆGSBEVILLINGER pr. 31.12.2017 OVERSIGT OVER TILLÆGSBEVILLINGER PR. 31.12 2017 Sag nr.: Byråds-dato Sag nr. Beskrivelse Netto-merudg. Beskrivelse 22.11.2016 192 Posthusparkering, kompensation/salg

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. april 2016

Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 07-04-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. marts 2016 for året 2016.

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 10. BØRN OG UNGE I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 03-10-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 30. september 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune

Bilag 3.1 Retningslinjer for hvordan økonomien skal styres i Næstved Kommune Økonomistyring i en kommune handler i bund og grund om at holde øje med, at udgifterne ikke overstiger indtægterne i en kommune vil det sige at udgifterne ikke overstiger budgettet. Næstved s retningslinjer

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er hovedsagelig lovreguleret i

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Dagpasning

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Dagpasning Bemærkninger til regnskab Politikområdet dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling. Området består af Fagcentrets fælleskonti,

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012 Bilag til indstilling Bilag 4: Beskrivelse af regnskabsresultatet B4.1 De decentraliserede områder Regnskabsresultatet for de decentraliserede skattefinansierede områder Tabellen Opsparingsopgørelse 2012

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015

Vedrørende: Forventet regnskab budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Vedrørende: Forventet regnskab 2015 - budgetopfølgning pr. 28. februar 2015 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2015 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-14 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Budgetrevision 31.8.2014 2014 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER -2.024,5-2.020,5-2.020,5

Læs mere

84. Tredje behandling af budget

84. Tredje behandling af budget Udskrift af protokollen for Børne- og Skoleudvalget Mødedato 11. juni 2018 84. Tredje behandling af budget 2019-2022 Sagsbehandler Sagsnr Charlotte Gudtmann 00.30.10-S00-2-18 RESUMÉ Kompetenceudvalg: Børne-

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret og Administrationen. Regnskab 2017

Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret og Administrationen. Regnskab 2017 Politikområdet består af Administrationens organisation og bygninger. Det omfatter lønninger og andre driftsudgifter vedrørende administrationen i kommunen. Området har 2 selvforvaltningsrammer Boligkontoret

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Anbringelser 114.653 77.517 129.921 15.268

Læs mere

Acadre: marts 2014

Acadre: marts 2014 NOTAT Acadre: 13-1294 13. marts 214 er nu afsluttet. et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 157,8 mio. kr. sammenholdt med et overskud på 1,6 mio. kr. i oprindeligt, svarende til en forbedring

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur.

Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Økonomiudvalget Økonomiudvalget varetager opgaver indenfor Administrativ organisation, Politisk organisation, Erhverv, turisme og profilering samt Kultur. Udvalgets driftsområde udviser i et samlet regnskabsresultat

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Årsrapport for 2015 Ældreområdet

Årsrapport for 2015 Ældreområdet Årsrapport for 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...4

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2019-2022 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget 2019-2022 i henhold til 37 i Lov om kommunernes styrelse. Balancen i

Læs mere

Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision

Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision Økonomiopfølgning Januar-oktober inklusiv budgetrevision Oktober 2015 Koncernøkonomi og udvikling Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Økonomiopfølgning januar oktober inklusiv bud

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere