Sent: 27 Nov :31: landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den docx. Se vedhæftet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sent: 27 Nov :31: landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den docx. Se vedhæftet."

Transkript

1 From: Susanne Aabroe Jensen Sent: 27 Nov :31: To: landdistrikter Subject: Høring vedr. lokalråd Attachments: høring ved lokalråd den docx Se vedhæftet. Med venlig hilsen Susanne Aabroe Jensen Langemosevej Assens tlf

2 Lokalforeningen for Salbrovad og omegn Fmd. Hans Jørgen Larsen 5610 Assens Den Høring vedr. model for lokalråd i Assens kommune: Model for høring er blevet drøftet på bestyrelsesmøde den , hvorfor Lokalforeningen for Salbrovad og omegn (herefter omtalt som LFS) ønsker at afgive høringssvar til det fremsendte materiale. Vedr. de kommende lokalråds størrelse: LFS stiller sig skeptisk over for ønsket om, at kommende lokalråd skal være på min borgere. Vi repræsenterer et geografisk stort område, som til gengæld er tyndt befolket. Vores nuværende lokalforening repræsenterer måske i omegnen af borgere, det er til gengæld de borgere som har en tilknytning og en interesse for området. Et Lokalråd med 1200 borgere kan efter vores vurdering, blive en uhomogen gruppe, som ikke nødvendigvis har sammenfaldende interesser, nogen gange måske endda modstridende. Mange små lokalsamfund, herunder vores, har et bylaug, borgergruppe osv. for at arbejde for lige præcis det områdes interesser. Vedr. økonomi: Under hensyn til ovenstående, er vi i sagens natur meget kede af, at høre at Asens kommune ønsker at reducere det årlige tilskud til de lokale borgerforeninger fra til kr LFS er i lighed med andre mindre borgerforeninger afhængig af et årligt tilskud, således der er økonomi til at iværksætte nye tiltag i området. Det er i forvejen ikke noget stort tilskud som ydes, men alligevel betyder en 1/3 del reduktion noget! Konsekvensen af at nedsætte tilskuddet kan være, at LFS er nødt til at reducere i aktiviteterne, eller konsekvent kun satse på de aktiviteter som er økonomisk selvbærende, hvilket betyder at det kan blive mere vanskeligt at starte nye tiltag op, pga. risikoen for økonomiske tab. Vedr. etablering af Lokalråd: Det er for LFS uinteressant, at arbejde med etablering af Lokalråd. Vi lægger i forvejen et kæmpe arbejde i, at udvikle, igangsætte og fastholde aktiviteter i LFS, at skulle kanalisere den samme energi over i etablering af et Lokalråd er ikke en mulighed.

3 Vores Lokalforening er allerede etableret og er et forum for hele lokalområdet og ikke en medlemsforening. Hvis andre områder i nærheden tænker vores område ind som et naturligt område i fht. etablering af et nyt Lokalråd, vil vi naturligvis give vores sympati og moralske støtte til dette, men i første omgang nok heller ikke mere end det. Samarbejde med Assens kommune: Vi i LFS vil meget gerne samarbejde med Assens kommune omkring udviklingsplaner og udviklingsperspektiver og ser os fuldt ud i stand til, at løfte samarbejdet op, med et niveau eller 2 (!) når dette er påkrævet. Vi i LFS stiller til alle tider meget gerne op til dialogmøder, f.eks. omkring infrastruktur, udviklingsstrategier, bosætningsindsatser osv. Der er vel ingen som kender det område vi bor i, bedre end os som bor her. Sammenfattende: Vi kan i LFS ikke umiddelbart se, at etablering af større lokalråd kan blive et aktiv eller en gevinst for vores lokalområde. Vi tror på, at den mangfoldighed og det engagement som er rundt omkring i de små samfund, lige præcis er båret af kærligheden og det indgående kendskab til det specifikke område. Vi vil gerne lære af hinanden og kigge til hvordan andre områder gør noget, men de tiltag som gøres et sted, er ikke nødvendigvis overførebare til et andet. Det er for os i LFS og formentlig også i rigtig mange andre små lokalsamfund rigtig vigtigt, at vi bliver bakket op i de tiltag vi gør og hjulpet i vores arbejde med det. Vi har ikke brug for yderlige kommunale krav om dette og hint, eller at få lagt en ramme ned om vores arbejde. Ligesom det i det fremsendte materiale ser ud til, at det implicit indgår at politikerne fremover kun ønsker at være i dialog med Lokalrådene. Grundlæggende stiller vi os nok uforstående over for, hvad det er et lokalråd skal kunne, som vi ikke allerede kan i vores eksisterende Lokalforening for Salbrovad og Omegn. På vegne af Lokalforeningen For Salbrovad og Omegn Hans Jørgen Larsen, Formand.

4 From: Bent Schmidt Sent: 10 Dec :46: To: Steen Søgaard Subject: VS: Forslag til høringssvar vedr. Lokalråd. Attachments: Foreningen Glamsbjerg - høringssvar Lokalråd ( version 3).doc Hej Steen! Høringssvar - Lokalråd. Jeg sender vedhæftet Foreningen Glamsbjergs høringssvar vedr. "Model for lokalråd i Assens Kommune"! Vi har i bestyrelsen i Foreningen Glamsbjerg og i Glamsbjerg Hotel A/S drøftet jeres oplæg og er meget engageret i og optaget af, at vi skaber en model, som kan være med til udvikle Assens Kommune - og som vi kan "leve med". Vi stiller os derfor gerne til rådighed i arbejdet med få skabt en model, som vi alle kan være tilfreds med, som skaber mest mulig energi og fremdrift for vores egn! Med venlig hilsen Bent Schmidt Foreningen Glamsbjerg NB! Vi du godt kvittere for modtagelsen af vores høringssvar.

5 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Høringssvar fra foreningen Glamsbjerg til - Model for lokalråd i Assens Kommune! Foreningen Glamsbjerg kan tilslutte sig intentionen om at danne lokalråd i Assens Kommune med det hovedformål at skabe god dialog mellem lokalområderne og Assens Kommune/ Assens Byråd. Vi er også enige i, at de anførte eksempler på dialogemner er velanbragte. Hertil vil vi gerne anføre, at en inddragelse i arbejdet omkring Planstrategi 2015 og ideerne til, hvordan planstrategiens mål kan realiseres er meget relevante og interessante for os! Organisering af lokalråd og landsbyforum. I relation til den organisatoriske opbygning af lokalråd og opbygningen af et forum for landsbyerne er det meget vigtigt at pointere, at vi ser det som helt nødvendigt, at der opbygges lokalråd i centerbyerne i Assens Kommune og samtidigt opbygges et velorganiseret forum for landsbyerne. Mødeaktivitet. Vi vil i relation til den løbende dialog mellem centerbyernes lokalråd og Assens Kommune foreslå, at de mødes 2 gange årligt. Til det ene årlige møde indkaldes alle medlemmerne af centerbyernes lokalråd til et møde med Assens Byråd. Til det andet årlige møde mødes Økonomiudvalget, Innovations og Medborgerskabsudvalget og for- og næstformændene for lokalrådene. Det er vores forslag, at indholdet i dagsordenen til de 2 møder skal være meget konkrete og konstruktive, så der kan udformes realistiske planer og strategier, der gør det muligt at handle og gennemføre aftalte indsatsområder: - Hvad kan/vil Assens Kommune gøre i relation til eksempelvis bosætning, turisme, byudvikling, planstrategi, fælles oplevelsesprojekter? - Hvordan kan lokalråd og Assens Kommune nå helt konkrete resultater? Det vil være naturligt for samarbejdet, at de enkelte lokalråd og Assens Kommune sideløbende har projekter/ initiativer i gang, hvor der er behov for en fortløbende afklaring med hinanden.

6 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Centerbyerne og landsbyerne: Det er endvidere vigtigt for os at pointere, at der vil være god mening i, at der knyttes stærke bånd mellem centerbyerne og de nærliggende landsbyer. Denne knytning mellem landsbyerne og centerbyerne giver efter vores opfattelse en stærkere identitet for borgene i landsbyerne, som identificerer sig med deres landsby og samtidigt med centerbyen. Det er uden tvivl en styrke, at centerbyer og landsbyder udvikler sig sammen. Det er imidlertid meget vigtigt at dette samarbejde sker nænsomt og gror nedefra, idet samarbejdet kun kan fungere i et forum af gensidig tillid. Vi tror, det er vigtigt, at Assens Kommune viser denne tillid og giver vide rammer for et sådant samarbejde. Foreningen Glamsbjerg som lokalråd. Foreningen Glamsbjerg er en over 100 år gammel borgerforening, som - med al respekt - har formået fortløbende at udvikle sig til en tidssvarende beboer/borgerforening, som vi har indtryk af, at såvel beboerne i vores område, som Assens Kommunes byråd sætter pris på. Vi har som bekendt involveret os i købet og driften af vores dejlige og meget smukke Glamsbjerg Hotel, hvor vi har aktiemajoriteten og derfor den afgørende indflydelse på Aktieselskabet Glamsbjerg Hotel. Dertil komme en lang række andre initiativer og arrangementer, der skaber sammenhængskraft og udvikling i Glamsbjerg. Derfor ser vi ikke, at et lokalråd med den organisering/opbygning, som er foreslået, kan anvendes hos os. Vi finder det væsentligt, at en model for lokalsamfundsudvikling i Assens Kommune baseres på allerede eksisterende og bæredygtige foreninger, der vil indgå i de arbejdsfelter, der er beskrevet for lokalrådene. Foreningen Glamsbjerg er en traditionsrig og foreningsbaseret forening, der i sit væsen er et demokratisk forum for hele lokalsamfundet. Vi har den opfattelse, at Foreningen Glamsbjerg - på værdig vis - vil kunne være med til at løfte udviklingsarbejdet og perspektiverne for byen, hvilket vi håber, at vi har bevist gennem vores ideer og handlinger. Etableringen af et lokalråd i Glamsbjerg finder vi derfor som en unødig konstruktion, der måske nok kan tænkes ind i en model, men som ikke vil finde folkelig opbakning. Derfor anmoder vi om en godkendelse af, at Foreningen Glamsbjerg i sin nuværende form - bliver at betragte som Lokalråd Glamsbjerg med de samme vilkår som de øvrige lokalråd i Assens Kommune.

7 Foreningen Glamsbjerg (Glamsbjergs borgerforening) Vi håber, at der vil blive lyttet til vores høringssvar, og vi vil meget gerne uddybe vores høringssvar og deltage aktivt i en fremtidig model for lokalrådene og forum for landsbyerne. På vegne af Foreningen Glamsbjerg Bent Schmidt

8 From: Holst-Jacobsen Sent: 11 Dec :08: To: landdistrikter Subject: Kommentar til Lokalrådsoplæg Jeg foreslår at det kommunale niveau for innovation udpeger medlemmer i de lokale foreninger og inviterer dem til møde med det formål at starte det første lokalråd. Lokalt stritter interesserne i mange retninger. Jeg tror der er behov for guidning i opstartfasen. Med venlig hilsen Finn Holst-Jacobsen

9 From: Troels Beck Sent: 11 Dec :53: To: landdistrikter Cc: steen kjær jensen Subject: HØringssvar fra Højfyn Attachments: Høringssvar.pdf Se venligst vedheftede bilag vh Troels Beck, Skalbjerg

10 å-æxxdd*s*r «tsgrsxpps? / *{Ø}FyN rnnovotions- og rnedb orgerskabsudvol get Assens Rådhus Høringssvd? fru : l-anddistriktsgruppn Høj fyn Vort bud på en lokol udviklingsråd vor, ot dør blev donnet dt "poroplyforum", der dekkede alle 6 bysomfund i Vissenbj e rg gamle kommuneområde. efter de tilbogemeldinger vi i orbejdsgruppen for Vissenbjerg frq rådhuset, er vores indstitling endret til ot onbefole: At der bliver tre lokole råd på Højfyn og dermed en f ort settelse of ' londd istri ktsstru kturen'. Men Derfor bakker vi op om Londdistriktsrådets venlig Pvo H ns-gruppen Troels Beck, Bellisvej 41, Skol blerg Il.december 2OI5 høringssvor. fik,

11 From: Hanne & Peter Sent: 12 Dec :47: To: steen kjær jensen Cc: Kisser om;frede Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Vi bakker fuldt op omkring Landdistriktsrådets høringssvar.vi vil ikke kunne oprette et lokalråd i vort område med 1200 beboere, men betragter vores borgergruppe der dækker ca 550 beboere som et lokalråd. Med venlig hilsen Turup Borgergruppe Den 12. december 2015 kl skrev steen kjær jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com>: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Høringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk Post.- Assens kommune Rådhus Alle Assens att.: Steen Søgaard

12 - det skal være fremsendt inden 15.december kl De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. På Landistriktsrådets vegne steen kjær.

13 From: Vagn Sent: 13 Dec :05: To: steen kjær jensen Cc: Kisser om;frede Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Kære alle. Brylle Lokalråd tilslutter sig Landdistriktsårdets høringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune går enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og dermed tilsidesætter Assens Landdistriktråds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalråd Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail vagn@ferie-fyn.dk On 12 December :16:39 +01:00, steen kjær jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com> wrote: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse.

14 Høringssvar sendes via mail.- Post.- Assens kommune Rådhus Alle Assens att.: Steen Søgaard - det skal være fremsendt inden 15.december kl De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. På Landistriktsrådets vegne steen kjær.

15 From: Lidia Rybitwa-Top Sent: 13 Dec :32: To: landdistrikter Subject: FW: Høringssvar af Attachments: Høringssvar LDR pdf Importance: Normal Hej På vegne af Skrattelauget giver jeg tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Venlig hilsen Lidia Rybitwa-Top

16 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Assens Kommune Rådhus Allé Assens Assens, 14. dec., 2015 Re: Høringsvar fra Landdistriktsrådet ved bestyrelsen Som forberedelse til afgivelsen af dette høringssvar til Assens Kommunes Høringsoplæg vedr. Model for lokalråd i Assens Kommune/Model for lokalsamfundsudvikling i Assens Kommune havde Landdistriktsrådets bestyrelse indkaldt repræsentanter for de registrerede lokalområder/landsbyer til møde i Frøbjerg Samlings- og Kulturhus, den 18. nov., 2015 med følgende Dagsorden: 1: Velkommen 2: Resumé af Landdistriktsrådets ( LDR) oplevelse med processen 3: LDR s oplæg til en fremtidig struktur ( se vedhæftet bilag ) 3: Diskussion på baggrund af IMU hørringsmateriale og LDR s forslag 4: Kan vi finde et fælles udgangspunkt for høringssvar 5: Evt. I mødet deltog udover Landdistriktsrådets bestyrelse repræsentanter for følgende lokalområder/landsbyer: Rørup Sogneforening Brylle Borgergruppen Skydebjerg og Kerte sogn. Bogø Flemløse-Voldtofte Landsbylaug Helnæs Beboerforening Jordløse og omegns Beboerforening Køng, Gummerup, Højrup Borgergruppe Magtenbølle Skallebølle Beboerforening Thorøhuse Borgergruppe Turup Bylaug og Borgergruppe Ørsted og omegn, Søllested, Vedtofte, Frøbjerg, Orte Borgerforeningen for Verninge og omegn Voldbro og Egerup Ørsted og omegn, Søllested, Vedtofte, Frøbjerg og Orte Kirke Søby Bylaug under optagelse i Landdistriktsrådet, hvilket vil sige, at 16 af de i alt 24 grupper, der er registeret som medlemmer af Landdistriktsrådet eller under optagelse, deltog i mødet.. Til mødet var afbud fra landdistriktskoordinatoren. Nedenstående høringssvar, som indsendes af Landdistrikstrådets bestyrelse, er udformet på grundlag af diskussionerne på mødet den 18. november, således som det blev aftalt. Det forventes derudover, at de enkelte lokalområder/landsbyer afgiver deres egne høringssvar til kommunen, - eller fremsender en tilkendegivelse i forhold til dette høringssvar.

17 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Høringssvar Processen Set fra Landdistriktsrådet er processen sat i gang for at få organiseret hele Assens kommune i lokalråd, såvel land som by. Der skal være ligeværdighed mellem grupper såvel i de bynære samfund som i landdistrikterne og landsbyerne. Købstad og Centerbyer er i dag ikke omfattet af den Landdistriktspolitik, som blev praktisk igangsat i Et landdistrikt/en landsby er i vore termer defineret som områder med op til 1000 personer. Spørgsmål: Hvorfor kommer der netop nu forslag om en organisering som lokalråd for alle, når det generelt er de bynære samfund, der i dag ikke er organiserede med lokale borgergrupper, bylaug eller lokalråd? Hvorfor anvender man ikke Landdistriktsmodellen og opretter et parallelt Byforum, der kan samle by-grupperne og arbejde på tværs i og mellem byerne og med landdistriktsrådet og landsbyer og landdistrikter? I stedet foreslår kommunen, at det eksisterende tværgående forum for landsbyerne, altså Landdistriktsrådet, skal nedlægges. Landdistriktsrådet (LDR) Vi undrer os over, at LDR ikke er blevet inddraget mere i processen, men kun én gang i september 2014 og til et temamøde på Rådhuset 20 januar 2015, hvor Byrådet, administrationen og LDR var indbudt til et møde med oplæg om lokalsamfund-organisering i Vordingborg og Silkeborg Kommuner. Vi har i 2 år bl.a. op til valget i 2013, tilbudt os i forhold at få sat gang i Centerbyerne. Innovations-og medborgerskabsudvalget( IMU) og andre udvalg bliver ved at gentage, at de mangler et forum, hvor man kan få møder i gang med borgerne rundt om i kommunen. Citat Lokalråd er ligeledes tænkt som en dialogpartner til Kommunen. Sagen er, at kommunen på landdistrikt-siden allerede nu er godt dækket ind med organiserede grupper, ligesom LDR altid har stillet sig til rådighed og henvndt sig, når lejlighed bød sig. Vedrørende forslaget om oprettelse af lokalråd har LDR fulgt processen tæt og budt seriøst og konstruktivt ind på de 5 borgermøder, som kommunen afholdt i september/oktober i år. Vi må dog sige, at det på mødet den 26. september på Gl. Brydegård var tydeligt, at processen som IMU havde sat i gang, ikke er baseret på ønsker fra borgerforeninger/landsbylaug eller Foreningen Glamsbjerg og Haarby Lokalråd. Senest har det også vist sig, at det synes vanskeligt at få dannet et lokalråd i Vissenbjerg. LDR har hele tiden sagt, at Kommunen m. h. t. et løft af organiseringen af lokalområder skal sætte fokus på Centerbyerne og Købstaden, hvor en mere kompleks sammensætning af borgere og foreninger kan gøre det sværere at finde fælles fodslag med opdeling i lokalområder. Vedr. etablering og godkendelse af lokalråd Holdningen på mødet i Landdistriktsrådet den 18. nov. var helt klart, at man som i andre kommuner, bl. a. her på Fyn, bør betragte de eksisterende borgergrupper, landsbylaug m.v. som

18 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune lokalråd, idet man (som noget nyt) sikrer sig ved fremsendelse af referat fra generalforsamling el. lign., at grupperne er lokalt - og dermed legitimt repræsentative for deres område. Man fandt bl. a., at forslaget om lokalråd var overbureaukratisk, at de foreslåede møder med politikkere næppe kan realiseres af tidsmæssige årsager, ligesom der kom udmeldinger om, at det ikke var attraktivt at sidde i lokalrådene. Samarbejdet mellem nærtliggende lokalområder kunne man jo også allerede udføre i fælleskab som såkaldte klynge-projekter. Automatisk godkendelse ved et minimum på 1200 beboere og ved mindre lokalgrupper ellers godkendelse af IMU, ses som en udfordring. Hvis Bågø godkendes med 21 beboere, hvordan vil man så stille sig overfor eksempelvis Magtenbølle med 50 indbyggere, men et ligeligt tilhørselsforhold til såvel Skallebølle eller Skalbjerg? LDR foreslår, at man lader grupperne være af den størrelse, der giver mening for det enkelte område. Vedrørende midler til lokalområderne foreslår LDR, at man graduerer tilskud til de enkelte grupper, f. eks kr. til samfund med op til 200 fastboende, 5000 kr. til samfund med op til 1000 fastboende, og kr. til samfund op til 1200 fastboende borgere. For Centerbyerne og større lokalområder over 1200 indbyggere kan tilskuddet f. eks. være op til kr. Vedr. lokalrådenes foreslåede funktioner Et af argumenterne for den foreslåede organisering i lokalråd er behovet for at sikre, at Kommunen har en tydelig adresse, hvortil man kan sende høringsoplæg o. lign. til lokal viderefordeling. Udover at denne postkontor-funktion af lokalråd vil virke negativt på rekrutteringen af medlemmer til lokalrådene, er den også overflødig, da Kommunen allerede i dag har den mulighed gennem de i landdistriktsrådets registrerede medlemmer, og altså kunne opnå det samme ved en parallel organisation af byområderne. Nogle lokalområder er desuden af den mening, at forhindringen i at orientere lokalbefolkningen ikke skyldes mangel på adresser, men en mangel på efterlevelse af Kommunens egen politik og regelsæt for borgerinddragelse. LDR stiller forslag om etablering af en parallel LDR-lignende struktur for byområderne og et tværgående forum for samarbejdet mellem by og land. Udover kraftigt at måtte protestere mod en nedlæggelse af LDR, som det foreslås i høringsoplægget om oprettelse af lokalråd, foreslår LDR, -1) at de etablerede geografisk-baserede borgergrupper, lokalråd el. lign. i Centerbyerne (og i princippet også Assens) organiseres tværgående gennem oprettelse af et LDR-lignende Byforum, samt -2) at der mellem dette Byforum og LDR afholdes minimum to årlige fællesmøder for de to fora s bestyrelser med kommunal deltagelse. Man kunne også forestille sig en mere formaliseret samordning af de to fora under en fælles paraply, hvor IMU, TMU og repræsenteret, og hor formænd og næstformænd for LDR og Byforum er fødte medlemmer suppleret af yderligere to fra henholdsvis LDR s og Byforums bestyrelse, og således at formænd og næstformænd for Byforum, og LDR vælges på skift som formand og næstformand for et år af gangen. Med en sådan struktur vil man som nu have ikke blot både et LDR, men også et parallelt Byforum, der sikrer samordning af aktiviteterne på tværs indenfor hvert deres område og samtidigt kan fungere som med et tværgående forum for et fælles og tværgående inspirations- og udviklingsarbejde til gavn for både landsbyerne og bysamfundene, - og ikke mindst en stærk erfarings- og viden-baseret samarbejdspartner for kommunen.

19 Høringssvar vedr. Model for Lokalråd i Assens Kommune Fastholdelse af puljer til fordeling efter ansøgning. Med et bevaret landdistriktsråd og et tilsvarende Byforum vil det samtidigt være naturligt - udover midler bevilget direkte til lokalsamfundene, som det også sker nu også at fortsætte og udvide praksis med de populære puljemidler som lokalområderne kan søge om til projekter og samlingssteder, og hvor bestyrelserne for henholdsvis landdistriktsrådet og Byforum sagsbehandler og indstiller på basis af deres erfaring og kendskab til lokalområdernes problemstillinger. Afsluttende bemærkninger Bliver den nye struktur, som IMU foreslår, vedtaget af Byrådet, vil det påføre lokalområderne/ landsbyerne en række udfordringer, idet de foreslåede lokalråd kan forudses ikke at blive dynamiske og ikke opfattet som lokalt forankrede i samme grad som de eksisterende borgergrupper/landsbylaug o. lign. Interessen fra den menige borger har jo heller ikke været overvældende, målt på den menige borgers deltagelse i de afholdte borgermøder. Udfordringerne vil også komme vedr. gennemførelsen af de foreslåede årlige møder mellem politikere og lokalråd. Fastholder man et antal på lokalråd og et årligt møde med politikerne, den årlige generalforsamling i lokalrådet, vil der for IMU samt en større gruppe politikere være et møde ca. hver anden uge. LDR ser frem til, at IMU og Byrådet kraftigt reviderer det fremsatte forslag om lokalråd, og i stedet prioriterer oprettelse af et Byforum, som for byerne skal være, hvad LDR er og yderligere kan videreudvikles til for landdistrikterne og landsbyerne. Det er en struktur, som vore Landdistriktsgrupper, og dermed ca. det halve af kommunens befolkning vil støtte op om. Med venlig hilsen på vegne af Landdistriktsrådet og dets bestyrelse Steen-Ove Teisner, næstformand Steen Kjær, formand

20 From: keld bai andersen Sent: 14 Dec :28: To: Cc: steen kj?r jensen;kisser om;frede mail.com;steen S?gaard Subject: Re: Høringssvar af Til lokalgrupper i Assens LDR s h ringssvar anser vi for fuldt d kkende - og vi tilslutter os dette. Med venlig hilsen Kirke S by Bylaug Keld Bai Andersen, fmd. Den 13/12/2015 kl skrev Vagn <vagn@ferie-fyn.dk>: K re alle. Brylle Lokalr d tilslutter sig Landdistrikts rdets h ringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune g r enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og dermed tilsides tter Assens Landdistriktr ds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalr d Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail vagn@ferie-fyn.dk On 12 December :16:39 +01:00, steen kj <arkitektsteenkjaer@hotmail.com> wrote: r jensen Alle Borgergrupper m.m.

21 Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et H ringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsr det fremsender det vedh ftede, endelige og "redigerede" H ringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som h ringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsr dets fremsendelse. H ringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk Post.- Assens kommune R dhus Alle Assens att.: Steen S gaard - det skal v re fremsendt inden 15.december kl De h ringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsr det vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. Landistriktsr dets vegne P steen kj r.

22 From: Henrik Jørgensen (HENR - lærer - PO - SES) Sent: 14 Dec :32: To: keld bai andersen Cc: vagn@ferie-fyn.dk;steen kjær jensen;kisser Christensen;henningborgersen_8@hotmail.com;jzimmer@health.sdu.dk;sotteisner@gmail.c om;frede Bagge;hagsten@gmail.com;nieiksen@gmail.com;p.skibsted@hotmail.com;otto@countcrew. dk;johan@rosenring.dk;elbaekknudsen@gmail.com;pasuf@live.dk;clausbente3@hotmail.co ail.com;bolette.eggers@mail.dk;kaervang29@gmail.com;kara@privat.dk;jjbartholin@privat. dk;hansjrgenlarsen@gmail.com;vangeledgaard@gmail.com;steen Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Hej Også opbakning til svaret fra os. Borgerforeningen for Verninge og Omegn Fmd. Henrik Jørgensen Sendt fra min ipad Den 14/12/2015 kl skrev keld bai andersen <keldbai@hotmail.com>: Til lokalgrupper i Assens LDR s høringssvar anser vi for fuldt dækkende - og vi tilslutter os dette. Med venlig hilsen Kirke Søby Bylaug Keld Bai Andersen, fmd. Den 13/12/2015 kl skrev Vagn <vagn@ferie-fyn.dk>: Kære alle. Brylle Lokalråd tilslutter sig Landdistriktsårdets høringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune går enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og

23 dermed tilsidesætter Assens Landdistriktråds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalråd Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail On 12 December :16:39 +01:00, steen kjær jensen wrote: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Høringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk kommune Alle 5 Assens Steen Søgaard Post.- Assens Rådhus 5610 att.: - det skal være fremsendt inden 15.december kl

24 De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. Landistriktsrådets vegne kjær. På steen

25 From: Ove Hagsten Pedersen Sent: 14 Dec :24: To: landdistrikter Subject: høringssvar Attachments: Høringssvar, lokalråd.doc hermed Jordløses høringssvar ove hagsten pedersen

26 HØRINGSSVAR OM LOKALRÅD Hermed Jordløses tanker omkring etablering af Lokalråd i Assens Kommune. Grundlæggende tænker vi det kan blive en udfordring, at lave en række Lokalråd, hvor også de mindre landsbyer vil blive tilgodeset. Vi har i Jordløse erfaring med, at den nuværende struktur med Landdistriktsrådet og underliggende borgergrupper fungerer rigtigt godt her bliver alle tilgodeset. Der kommer stadig nye landsbyer og områder med. Vi kan blive bekymret for, at dette vil gå tabt i et større Lokalråd. Vi er bevidste om, at det indtil videre har været en udfordring for de tidligere centerbyer, at finde deres identitet i de nye storkommuner. Dette burde dog ikke påvirke beslutningen om Lokalråd, men i stedet give Assens Kommune mulighed for, at yde støtte til de tidligere centerbyer. Overordnet har centerbyerne og landsbyerne forskellige interesser og baggrunde, hvilket kan blive svært, at tilgodese i et Lokalråd. Vi er bekymret for, om der med et Lokalråd stadig vil være mulighed for økonomisk støtte til de enkelte borgergrupper i form af tilskud til f.eks. forsamlingshuse og projekter i landsbyerne. Eller om de økonomiske tilskud forbliver i centerbyerne. Landdistriktsrådet lægger op til, at der laves overordnede Lokalråd, hvor de landsbyer der ingen borgergruppe har, kan bede om støtte. Landsbyer med borgergrupper, kan henvende sig direkte til kommunen eller gennem lokalrådet. I Jordløse bakker vi 100 % op omkring dette. En mulig fremtidig struktur kunne være: Landdistriktsrådet bibeholdes, og der arbejdes på, at flere borgergrupper går sammen i et overordnet samarbejde. Jordløse kunne f.eks. samarbejde med Strandby, Dreslette m.fl. Der kunne evt. laves et Lokalråd der dækker hele området langs Helnæsbugten. Der oprettes separat Landdistriktsråd for Centerbyerne. De 2 råd kunne evt. mødes med kommunen, med henblik på udveksling af erfaringer. De større landsbyer (Ebberup, Brylle og Verninge), skal have mulighed for, at finde ud af hvilket Landdistriktsråd til ønsker, at tilhører. Med denne strukturform, vil der stadig være mulighed for dialog mellem de enkelte borgergrupper, kommunen og Landdistriktsrådene. Med ønske om et fortsat godt samarbejde. Jordløse og omegns Beboerforening

27 From: Jens Bartholin Sent: 14 Dec :22: To: landdistrikter Subject: Lokalråd Attachments: Vedrørende etablering af lokalråd I Assens Kommune.docx Importance: Normal Hermed Rørup sogneforenings høringssvar. Med venlig hilsen Jens Bartholin

28 Assens Kommune Rådhus Allé Assens Innovations- og Medborgerskabsudvalget Grønnemose 14. december 2015 Vedrørende etablering af lokalråd. Høringssvar fra Rørup Sogneforening. Geografisk set er Rørup Sogn grænsende op til henholdsvis Nordfyns Kommune og Middelfart Kommune. Mod øst Vissenbjerg Sogn. Mod sydvest Kerte Sogn. Mod syd er Aarup Sogn og by. Har der været eller er der fundet nogen form for naturlig sammenhæng med de tilgrænsende områder omfattende Vissenbjerg, Aarup og Kerte? For Aarups vedkommende opleves den som en center by, hvor vore børn går i skole og i børnehave og et sted med kulturelle tilbud. På trods heraf oplever vi ingen større sammenhængskraft. Vi har før søgt samarbejde med en arbejdsgruppe vedrørende bl.a. trafikforhold i håb om at sikre bedre trafiksikkerhed for cyklister på strækningen mellem Grønnemose og Aarup men fandt ikke interesse eller opbakning hertil. Med hensyn til Kerte området opleves ringe sammenhæng og behov for et samarbejde. Vi finder den største og naturligste samhørighed med Andebølle området omkring styrkelse af erhverv, bosætning og trafik langs Gl. Hovedvej. Samarbejdsmuligheder har været afsøgt, men uden resultat. Rørup Sogn består af Ålsbo, Hækkerup, Gribsvad, Etterup og Grønnemose. Rørup Sogneforening mener, at området er stort nok og at vi er mange nok til at etablere eget lokalråd. At vi vil være i stand til at indgå i en overordnet strategisk udvikling af et større sammenhængende område i samarbejde med Landdistriktsrådet og Assens Kommune. På vegne af foreningens bestyrelse Jens Bartholin..

29 From: Ove Hagsten Pedersen Sent: 14 Dec :13: To: Henrik Jørgensen (HENR - lærer - PO - SES) Cc: keld bai andersen;vagn@ferie-fyn.dk;steen kjær jensen;kisser Christensen;henningborgersen_8@hotmail.com;jzimmer@health.sdu.dk;sotteisner@gmail.c om;frede Bagge;nieiksen@gmail.com;p.skibsted@hotmail.com;otto@countcrew.dk;johan@rosenring. dk;elbaekknudsen@gmail.com;pasuf@live.dk;clausbente3@hotmail.com;tommydalgaard@ mail123.dk;dreslette@hotmail.com;fisker.olesen@gmail.com;trbeck45@gmail.com;elsemari mail.com;vangeledgaard@gmail.com;steen Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Jordløse bakker helt op om Landdistriktsrådets høringssvar på vegne af foreninger og klubber i byen. Jordløse og omegns beboerforening Ove Hagsten Pedersen Den 14. december 2015 kl skrev Henrik Jørgensen (HENR - lærer - PO - SES) <henr@svend-es.dk>: Hej Også opbakning til svaret fra os. Borgerforeningen for Verninge og Omegn Fmd. Henrik Jørgensen Sendt fra min ipad Den 14/12/2015 kl skrev keld bai andersen <keldbai@hotmail.com>: Til lokalgrupper i Assens LDR s høringssvar anser vi for fuldt dækkende - og vi tilslutter os dette. Med venlig hilsen Kirke Søby Bylaug

30 Keld Bai Andersen, fmd. Den 13/12/2015 kl skrev Vagn Kære alle. Brylle Lokalråd tilslutter sig Landdistriktsårdets høringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune går enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og dermed tilsidesætter Assens Landdistriktråds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalråd Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail vagn@ferie-fyn.dk On 12 December :16:39 +01:00, steen kjær jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com> wrote: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Høringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk

31 Assens kommune Post.- Rådhus Alle 5 Assens Steen Søgaard 5610 att.: - det skal være fremsendt inden 15.december kl De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. Landistriktsrådets vegne kjær. På steen

32 From: Flemløse Voldtofte Landsbylaug Sent: 14 Dec :40: To: landdistrikter Subject: Hørringssvar fra Flemløse Voldtofte Attachments: Hørringssvar 14 december 2015.docx Hej Hermed høringssvar på "model for lokalråd i Assens Kommune" Venlig Hilsen Steen-Ove Teisner Formand -- Følg med i dagligdagen i Flemløse Voldtofte m/opland på eller facebook.com/ Flemløse Voldtofte

33 Flemløse Voldtofte 14 december 2015 Kære Innovation & Medborgerskabsudvalg! Hermed høringsvar til "Model af lokalråd i Assens Kommune" Kort og godt støtter vi op omkring det høringssvar, der er indgivet fra Landdistriktsrådet. Vi er ikke tilhænger at et tungt og stift system, hvor der bliver for meget snak og for lidt handling. Det er ikke den måde, hvor på man får ildsjæle og frivillige til at løfte et område, der skal være nogle konkrette overskuelige projekter og de skal være lokalt forankret. Der er også lave forskning på dette område og Assens Kommune har selv deltaget i en omkring lokalsamfund og erhverv. Selv om det måske ikke tæller, så er det også hvad vi får af svar fra de andre foreninger i området, når snakken falder på forslaget om de større lokalråd. Landsbylauget sætter ligeledes spørgsmålstegn ved afsnittet om "automatisk medlemskab af et lokalråd". Det er ikke rimeligt, at folk bare kan møde op på en generalforsamling og skabe en skæv debat, uden at have taget aktivt stilling til foreningen, ved et medlemskab. Det må være op til den enkelte forening, stor som mindre, at de medlemmer man har, har taget aktiv stilling til om man ønsker at støtte foreningen. Om det er betalt eller gratis er heller ikke en opgave for Kommunen at bestemme. Eksempelvis LAG MANK. Der opererer man også med registrerede medlemmer, for at have stemmeret på den årlige generalforsamling. Hvordan vil man ellers sikre, at folk immervæk er bosiddende i lokalområdet. Kort og godt - Flemløse Voldtofte Landsbylaug støtter Landdistriktsrådets høringssvar og ser frem til at IMU efterlever Assens Kommunes egne ord "Borgerinddragelsespolitik" og "politik og indflydelse" mm Afsender - Flemløse Voldtofte Landsbylaug Bestyrelsen v/ Næstformand Jette Jørgensen & formand Steen-Ove Teisner

34 From: Otto Greve Sent: 14 Dec :28: To: 'keld bai kjær jensen';'kisser Søgaard Subject: VS: Høringssvar af Skallebølle beboerforening bakker op om høringssvaret fra LDR. Venlig hilsen Otto Greve Fra: Ove Hagsten Pedersen Sendt: 14. december :13 Til: Henrik Jørgensen (HENR - lærer - PO - SES) Cc: keld bai andersen; vagn@ferie-fyn.dk; steen kjær jensen; Kisser Christensen; henningborgersen_8@hotmail.com; jzimmer@health.sdu.dk; sotteisner@gmail.com; Frede Bagge; nieiksen@gmail.com; p.skibsted@hotmail.com; otto@countcrew.dk; johan@rosenring.dk; elbaekknudsen@gmail.com; pasuf@live.dk; clausbente3@hotmail.com; tommydalgaard@mail123.dk; dreslette@hotmail.com; fisker.olesen@gmail.com; trbeck45@gmail.com; elsemarieeventyr@msn.com; tm@thorvaldmathiesen.dk; birgitsvendstrup@gmail.com; bolette.eggers@mail.dk; kaervang29@gmail.com; kara@privat.dk; jjbartholin@privat.dk; hansjrgenlarsen@gmail.com; vangeledgaard@gmail.com; Steen Søgaard Emne: Re: Høringssvar af Jordløse bakker helt op om Landdistriktsrådets høringssvar på vegne af foreninger og klubber i byen. Jordløse og omegns beboerforening Ove Hagsten Pedersen Den 14. december 2015 kl skrev Henrik Jørgensen (HENR - lærer - PO - SES) <henr@svend-es.dk>: Hej Også opbakning til svaret fra os. Borgerforeningen for Verninge og Omegn Fmd. Henrik Jørgensen

35 Sendt fra min ipad Den 14/12/2015 kl skrev keld bai andersen Til lokalgrupper i Assens LDR s høringssvar anser vi for fuldt dækkende - og vi tilslutter os dette. Med venlig hilsen Kirke Søby Bylaug Keld Bai Andersen, fmd. Den 13/12/2015 kl skrev Vagn <vagn@ferie-fyn.dk>: Kære alle. Brylle Lokalråd tilslutter sig Landdistriktsårdets høringssvar af 14. december 2015 Specielt forholder vi os undrende til at Assens Kommune går enegang i denne proces i forhold til andre kommuner, og dermed tilsidesætter Assens Landdistriktråds arbejde og indflydelse. Venlig hilsen Vagn Top Brylle Lokalråd Vesterlaugsvej 7, Brylle 5690 Tommerup Mobil mail vagn@ferie-fyn.dk On 12 December :16:39 +01:00, steen kjær jensen <arkitektsteenkjaer@hotmail.com> wrote: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune.

36 - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse, enten som høringssvar, eller tilkendegivelse i henhold til Landistriktsrådets fremsendelse. Høringssvar sendes via mail.- lokalsamfund@assens.dk Post.- Assens kommune Rådhus Alle Assens att.: Steen Søgaard - det skal være fremsendt inden 15.december kl De høringssvar der er sendt eller sendes via Landistriktsrådet vil blive overgivet Assens kommune. Mvh. vegne På Landistriktsrådets steen kjær.

37 From: Inge Dahl Sent: 15 Dec :46: To: landdistrikter Cc: John Pedersen Subject: Høring omkring Lokalråd - en kort tilbagemelding - bedste hilsen Inge Dahl Kære Charlotte Christiansen og Rikke Berg Ved borgermødet i Assens, gav John Pedersen og jeg tilsagn om at være initiativtagere til at etablere et lokalråd for Assens By. Vi afventer den endelige godkendelse af lokalrådene. Vi har stadig kaffen, den store protokol og skriveren klar. Forslaget til de forskellige modeller for etablering ser fornuftige ud. Vores afsæt er vores tilsammen gode kendskab til foreninger og den proces der skal til for at få et lokalråd etableret. Mon ikke det bliver i løbet af foråret vi kan tage de første skridt? Kontaktpersoner er John Pedersen elton.john@youmail.dk Inge Dahl info@ingedahlconsulting.dk Høringsoplægget omkring etablering af lokalråd ser fint ud. Bedste hilsen/best regards, Inge Dahl info@ingedahlconsulting.dk Præstevænget 24 DK Assens

38 From: Johan Rosenring Sent: 15 Dec :02: To: landdistrikter Cc: Allan Jørgensen;Anastassia Rosenring;Anitha Uhrenholt;erik s?rensen;hugo Friis;Jens Friis-Walsted;Lis Brødsted;Marian Jensen;Susanne og Jens Knudsen Subject: høringssvar fra Andebølle Landsbyforening Attachments: Høringssvar fra Andebølle Landsbyforening.pdf Til rette vedkommende Her er et høringssvar fra Andebølle Landsbyforening vedrørende oplægget om lokalråd Med venlig hilsen Johan Johan Rosenring Formand Andebølle LandsbyForening Andebøllevej Andebølle Fastnet: Mobil: Vi har en Facebook-side, der hedder Andebølle Landsbyforening. Vi vil værdsætte, hvis du besøger den og klikker på "synes godt om"

39 Andebølle, 14. december 2015 Høringssvar fra Andebølle Landsbyforening Vi har med interesse læst det nye oplæg vedrørende lokalråd. Vi finder, at idéen med samspillet i et lokalråd mellem de lokale landsbyer - og mellem landsbyerne og centerbyerne har et spændende potentiale. Vi har følgende kommentarer/ forslag til høringen Vi mener, at forudsætningen, for at samarbejdet i lokalrådene kan virke, er, at der er en lokal forankring og interesse i de enkelte byer og landsbyer for, at det skal virke. Dette kan skabes ved, at landsbyerne og byerne oplever, at lokalrådene tilfører dem noget, de ikke havde før og at sammenhængen og forskelligheden rollemæssigt og kompetencemæssigt mellem de nuværende by- & landsbyforeninger på den ene side, og lokalrådene på den anden side, er klar og forståelig, så man ikke mistror hinanden eller går hinanden i bedene. Det er ligeledes vigtigt, at landsbyerne og byerne oplever, at de med de nye lokalråd ikke mister de formelle eller uformelle kompetencer, råderum og handlemuligheder, de har i forvejen tvært imod. Med den nye sammensætning med lokalråd - og by- & landsbyforeninger ser vi dette ført ud i livet således By- & landsbyforeningernes opgave er fortsat at varetage sit lokalområdes interesser og muligheder på optimal vis ved blandt andet at o o o o o o o have fingeren på pulsen i sit lokalområde og være i løbende samspil med de lokale borgere og foreninger iværksætte lokaludvikling, lokale projekter og sociale aktiviteter efter evne, lyst og behov varetage sit lokalområdes interesser udtale sig på vegne af sit lokalområde være i dialog med relevante dele af kommunens administration være i dialog med for dem relevante byrådsmedlemmer og politiske udvalg - og kommunalbestyrelsen finde finansiering til sine aktiviteter ved blandt andet selv at søge kommunens puljer, udvalg og kommunalbestyrelsen efter behov By- & landsbyforeningerne er det suveræne fundament i borgerdemokratiet og skal fortsætte det arbejde og de aktiviteter, de altid har haft. Denne indsats suppleres af lokalrådet således Lokalrådets opgave er at varetage de tilsluttede by- & landsbyforeningernes interesser på optimal vis ved at o være forum for idé- og erfaringsudveksling mellem de tilsluttede by- & landsbyforeninger o koordinere de tilsluttede by- & landsbyforeningers aktiviteter efter behov o etablere samarbejde mellem de interesserede tilsluttede by- & landsbyforeninger om aktiviteter - og tage fælles initiativer - når der er behov og enighed o være fælles talerør for de tilsluttede by- & landsbyforeninger overfor kommunens administration, politiske udvalg og kommunalbestyrelse, når der er behov og på den måde give de tilsluttede by- & landsbyforeningers ord mere vægt. Lokalrådene skal ikke kunne beslutte noget eller give tilsagn - på vegne af de enkelte tilsluttede by- & landsbyforeninger uden fuldmagt, men de kan påtage sig at undersøge - og meddele - de tilsluttede by- & landsbyforeningers synspunkter og holdninger, hvis det ønskes. Og de kan gennem dialog og forhandling få de tilsluttede by- & landsbyforeninger til at tale med én stemme, hvis de ønsker det. For os, som er en mindre landsbyforening, er det et must, at lokalrådene består af forskellige by- og landsbyforeninger, som uanset størrelse (det borgerantal, de repræsenterer), har samme formelle vægt i samarbejdet.

40 Andebølle, 14. december 2015 Til jeres orientering, kan vi fortælle, at vi har deltaget i møder angående lokalråd i Vissenbjerg - og vi i vores bestyrelse er ved at drøfte mulige samarbejdspartnere, og har taget en principiel beslutning om at deltage i den etablering af et lokalråd, der lægges op til. På vegne af Andebølle Landsbyforening Johan Rosenring Formand

41 From: Grethe/Svend Erik Haugaard Sent: 15 Dec :42: To: landdistrikter Subject: Høring Attachments: Høring af model for lokalra d fra Ebberup Borgerforening.docx Venlig hilsen Svend Erik Haugaard Formand for Ebberup Borgerforening Sendt fra min ipad

42 Høring af model for lokalråd fra Ebberup Borgerforening Vi har med interesse læst model for lokalråd i Assens Kommune og har flg. bemærkning: Vi glæder os over, at der tages initiativ til etablering af lokalråd i hele kommunen og finder den foreslåede model meget interessant. Vi tager i det nye år kontakt til relevante foreninger i området med henblik på at drøfte mulige samarbejder og fælles etablering af et lokalråd. Venlig hilsen Ebberup Borgerforening Svend Erik Haugaard formand

43 From: Else Marie Sent: 15 Dec :02: To: steen kjær jensen;kisser om;frede Cc: Steen Søgaard Subject: Re: Høringssvar af Importance: Normal Magtenbølle beboerforening bakker op om høringssvaret fra Landistriktsrådet. Vh. Else Marie Kristensen Sendt fra Windows Mail Fra: steen kjær jensen Sendt: lørdag, 12. december :16 Til: Kisser Christensen, Frede Bagge, Else Marie, Cc: Alle Borgergrupper m.m. Det er med een rigtig god fornemmelse at vi kan fremsende et Høringssvar der tilkendegiver Landistrikterne i Assens kommunes holdninger. Landistriktsrådet fremsender det vedhæftede, endelige og "redigerede" Høringssvar. af 14.december til Assens kommune. - som skrevet i indledningen, ser vi gerne de enkelte grupper giver een tilkendegivelse,

Sent: 27 Nov 2015 12:31:50 +0100 landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den 24.11.15.docx. Se vedhæftet.

Sent: 27 Nov 2015 12:31:50 +0100 landdistrikter. Attachments: høring ved lokalråd den 24.11.15.docx. Se vedhæftet. From: Susanne Aabroe Jensen Sent: 27 Nov 2015 12:31:50 +0100 To: landdistrikter Subject: Høring vedr. lokalråd Attachments: høring ved lokalråd den 24.11.15.docx Se vedhæftet. Med venlig hilsen Susanne

Læs mere

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene

Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene Bemærkninger til vigtige emner i høringssvarene 1. Ens organisering på tværs af byer og mindre lokalområder: I et af høringssvarene stilles spørgsmålstegn ved relevansen af ens organisering på tværs af

Læs mere

From: L. Renè Korsgaard Sent: 15 Dec 2015 11:04:58 +0100 To: landdistrikter Subject: Høringsvar fra Helnæs Importance: Normal Assens Kommune Rådhus Allé 5 5010 Assens Høringsvar fra Helnæs vedr. etablering

Læs mere

LANDISTRIKTSRÅDET for ASSENS KOMMUNE. Generalforsamling og årsmøde i Kerte forsamlingshus, Kertevej 19, Kerte, 5560 Aarup. Referat

LANDISTRIKTSRÅDET for ASSENS KOMMUNE. Generalforsamling og årsmøde i Kerte forsamlingshus, Kertevej 19, Kerte, 5560 Aarup. Referat LANDISTRIKTSRÅDET for ASSENS KOMMUNE Generalforsamling og årsmøde i Kerte forsamlingshus, Kertevej 19, Kerte, 5560 Aarup Tirsdag den. 21.april 2015 kl.19.00 22.30 Referat Formand for Landdistriktsrådet

Læs mere

LANDISTRIKTSRÅDET for ASSENS KOMMUNE REFERAT. Generalforsamling og årsmøde i Køng forsamlingshus Byvejen 39, Køng, 5620 Glamsbjerg

LANDISTRIKTSRÅDET for ASSENS KOMMUNE REFERAT. Generalforsamling og årsmøde i Køng forsamlingshus Byvejen 39, Køng, 5620 Glamsbjerg LANDISTRIKTSRÅDET for ASSENS KOMMUNE REFERAT Generalforsamling og årsmøde i Køng forsamlingshus Byvejen 39, Køng, 5620 Glamsbjerg Onsdag den 23.april 2013. kl. 19.00-21.30 D A G S O R D E N 1. Valg af

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Skemaforklaring - Renseanlægsskema

Skemaforklaring - Renseanlægsskema Skemaforklaring - Renseanlægsskema Nr. 1 2 3 4 5 Overskrift Renseanlægsnummer Renseanlægsnavn Plan Renseanlægstype Ejer Forklaring Renseanlæggets nummer. Angiver renseanlæggets navn, som også fremgår af

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

Samlingsstedets navn Ejerforhold Ejer Adresse Bemærkninger

Samlingsstedets navn Ejerforhold Ejer Adresse Bemærkninger 1 Oversigt over samlingssteder Samlingsstedets navn Ejerforhold Ejer Adresse Bemærkninger modtager tilskud til kulturelle arrangement er Andebølle Constantina Forening Andebølle Andebøllevej 216, Andebølle,

Læs mere

Høringssvar vedrørende Politik for aktivt medborgerskab

Høringssvar vedrørende Politik for aktivt medborgerskab Organisation og Personale Til Innovations- og Medborgerskabsudvalget 15. februar 2016 Høringssvar vedrørende Politik for aktivt medborgerskab HovedMED-udvalget har drøftet udkastet til Politik for aktivt

Læs mere

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening).

Der var dermed velkommen til 2 nye medlemmer: Ernst Overgaard (TORF/Tæbring) og Benjamin Jensen (Hvidbjerg Beboerforening). LANDSBYEN DE 7 SOGNE Kære styregruppe Referat af møde i Styregruppen Onsdag d. 20. maj 2015 kl. 17 på Mødestedet. Til stede var: Nina Andersen, Ernst Overgaard, Benjamin Jensen, Poul Pedersen, Ole Rasmussen,

Læs mere

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune

Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Struktur for Samarbejdende Bysamfund SAMBY Horsens kommune Udarbejdet af den af bysamfundene nedsatte arbejdsgruppe den 19. september 2006 Revideret 28.august 2008 Forslag til Revideret udgave september

Læs mere

Ansøgning om midler til forsøgsprojekt i Assens Kommune - Forslag til byfornyelsesforsøg under forsøgstemaet: Mindre byer, der skrumper

Ansøgning om midler til forsøgsprojekt i Assens Kommune - Forslag til byfornyelsesforsøg under forsøgstemaet: Mindre byer, der skrumper Ansøgning om midler til forsøgsprojekt i Assens Kommune - Forslag til byfornyelsesforsøg under forsøgstemaet: Mindre byer, der skrumper Titel: Forsøgsprojektets arbejdstitel er: Udvikling af metode til

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud

Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 26. november 2018 Sags id: 18/22118 Oversigt over modtagne høringssvar Styrelsesvedtægter Dagtilbud 1. Børnehusene i Assens By MED-udvalget 2. Dagplejen Forældrebestyrelsen 3. Uglebo Forældrebestyrelsen

Læs mere

Afbud fra Jørgen Erik Hansen, Sven Gorm Nielsen & Anette Bøgebjerg Vig

Afbud fra Jørgen Erik Hansen, Sven Gorm Nielsen & Anette Bøgebjerg Vig Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 25. juni 2014. Kl. 13.00 Mødested: Mødelokalet, Assens provsti Afbud fra Jørgen Erik Hansen, Sven Gorm Nielsen & Anette Bøgebjerg Vig Mødepunkt 1 Godkendelse af

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer og dagpleje genoptages.

Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer og dagpleje genoptages. 3. december 2018 Mandag den 03. December 2018 18/15288 Fordeling af pladser i vuggestue og dagpleje Indstilling: Velfærdsdirektøren indstiller, at sagen om den fremtidige fordeling af pladser i vuggestuer

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Udtalelse fra SaSA baseret på mødet i Flemløse 8. marts 2010. ÅBENT BREV TIL ASSENS BYRÅD: Kopi til forvaltningen Kære byrådsmedlemmer I Assens kommune har vi et godt skolevæsen! Vores børn klarer sig

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Innovations- og Medborgerskabsudvalget

Innovations- og Medborgerskabsudvalget Referat Innovations- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 3. februar 2014 kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/27117 Proces for kortlægning

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Lokaldemokratiudvalget

Lokaldemokratiudvalget Lokaldemokratiudvalget Formandens forord: Vi er fælles om Kolding kommune I vores kommune er der mange former for fællesskaber små som store. Fællesskaber hvor vi søger sammen om interesser og opgaver.

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde!

Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Tale vedr. frivilligcharter, den 29. oktober 2013 Dialogmøde i Hanstholm Kære alle! Jeg vil gerne indlede med at byde jer alle velkommen til dagens dialogmøde! Jeg er meget glad for, at så mange har tilmeldt

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Udvalgspolitik Lokaldemokratiudvalget

Udvalgspolitik Lokaldemokratiudvalget Udvalgspolitik 2019-22 Lokaldemokratiudvalget Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen Vi er fælles om Kolding Kommune I vores kommune er der mange former for fællesskaber små som store. Fællesskaber,

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP DANSK FOLKEHJÆLPS VÆRDIER Det frivillige arbejde i Dansk Folkehjælp hviler på værdier som: fællesskab, demokrati og åbenhed troværdighed, engagement, loyalitet,

Læs mere

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune

Forslag. til udviklingsarbejde i lokalsamfundene - proces for projekt Udvikling i en hel kommune Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4798 Fax +45 8888 5501 Dato: 24. maj 2011 Sagsnr.: 201103042-12

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek

Referat. Demokrati og Politisk Udvikling. Skælskør Bibliotek Referat Demokrati og Politisk Udvikling Mødedato 9. november 2009 kl. 17.00 Mødelokale Skælskør Bibliotek Fraværende Flemming Erichsen. Ole Quist deltog ikke i behandlingen af punkt 1 og 2. Henrik Brodersen

Læs mere

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt.

1) Valg af dirigent Lars B. Hansen blev valgt. Referat fra Generalforsamling afholdt den 13. marts 2013 Generalforsamlingen startede kl. 18.00 med spisning (stegt flæsk og persillesovs), hvori ca. 60 voksne og børn deltog. Glædeligt med det store fremmøde.

Læs mere

BORGERNE PÅ BANEN BORGERBUDGETTERING OG DIREKTE DEMOKRATI

BORGERNE PÅ BANEN BORGERBUDGETTERING OG DIREKTE DEMOKRATI BORGERNE PÅ BANEN BORGERBUDGETTERING OG DIREKTE DEMOKRATI Hvad er Borgerbudgettering? Borgerbudgettering er en demokratisk proces, hvor borgere og foreninger kan søge om penge til projekter, der gavner

Læs mere

Dagsorden Distriktsudvalget

Dagsorden Distriktsudvalget Dagsorden Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 23-08-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Elling Bannerslundhallen Grundtvigsvej 73 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Organisering erfaringer fra Viborg Kommune

Organisering erfaringer fra Viborg Kommune Organisering erfaringer fra Formand for Landdistriktsudvalget Mette Nielsen Det jeg gerne vil fortælle om Den politiske ramme - Baggrunden - Den ramme Landdistriktsudvalget arbejder indenfor Et grundlag

Læs mere

Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 9. oktober Kl. Kl Mødested: Mødelokalet, Willemoesgade 15B, 5610 Assens

Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 9. oktober Kl. Kl Mødested: Mødelokalet, Willemoesgade 15B, 5610 Assens Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 9. oktober 2013. Kl. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet, Willemoesgade 15B, 5610 Assens Mødedeltagere: Provst Ole Hyldegaard Hansen Provstiudvalgsformand Vibeke Busse

Læs mere

Vigtigt at Assens Kommune bibeholder tilskud til de eksisterende borgerforeninger, også efter 2016.

Vigtigt at Assens Kommune bibeholder tilskud til de eksisterende borgerforeninger, også efter 2016. Ntat Til: IMU/Byrådet Kpi til: Rikke Berg/Direktinen Fra: Steen Søgaard 20. ktber 2015 Sags id: 14/21082 Bilag 1. Opsamling på brgermøder I frbindelse med Innvatins- g Medbrgerskabsudvalgets vedtagelse

Læs mere

Jeg kan meddele at Lokalrådet som udgangspunkt kan støtte projektet, idet det vil kunne indpasses i den udviklingsplan som vi har under udarbejdelse.

Jeg kan meddele at Lokalrådet som udgangspunkt kan støtte projektet, idet det vil kunne indpasses i den udviklingsplan som vi har under udarbejdelse. From:Søren Kraneled To:'christian@residensmoen.dk';Claus Lyngby Petersen;SOGI Subject:SV: SV: VS: Stege Badeanstalt Kære Christian Tak for din mail med bilag der har været rundsendt til lokalrådets bestyrelse.

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse.

Præciseres mere tydelig i teksten. Handle om? Forenkles Kursus/uddannelse vil være godt Betydning af netværk Projektledelse. WORKSHOP UDVIKLINGSRÅDSMODELLEN RUNDE 2 ØVRIGE TEMAER Uddannelse og uddannelse og Varde Kommune bør tilbyde kursus for nye Bord 1 bestyrelsesmedlemmer Synlighed kommunikation Fundraising Præciseres mere

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe.

Metode: - at man gør brug af lokale ressourcer danner en Lokal Aktionsgruppe. Referat fra offentligt informationsmøde om lokale aktionsgrupper Onsdag d. 30. maj kl. 19 21.30 Bernstorffminde efterskole, Bernstorffminde 4, 5600 Faaborg Ca. 75 deltagere Landdistriktskoordinator Jens

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

RØST referat af mødet den 21. august 2018

RØST referat af mødet den 21. august 2018 RØST referat af mødet den 21. august 2018 Tilstede: Anne-Pia, Inge, Finn, Marianne og Eva Afbud: Casper Udeblevet: Tim Interesserede borgere til stede: 2 Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde

Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Høringssvar fra høring vedr. ny politik for frivilligt socialt arbejde Udkast til Solrød Kommunes politik for frivilligt socialt arbejde blev sendt i høring i uge 7 (8. - 17. februar). Udkastet blev sendt

Læs mere

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012

Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre. Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Informationsmøde og workshop om hvordan vi kommer videre Idestrup Forsamlingshus den 8. februar 2012 Formålet med de+e møde/punkt: 1. At præsentere den reviderede ansøgning og budget og hvad der mangler

Læs mere

Møde i 17 stk. 4 udvalget d. 26 marts 2019

Møde i 17 stk. 4 udvalget d. 26 marts 2019 Møde i 17 stk. 4 udvalget d. 26 marts 2019 Opsummering af processen: hvor er vi i dag? Kortlægge rammen for udvikling af model og afrapportering. Skabe enighed om retning. Inspirationsfase Analysefase

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal.

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. 1 jsc Nørreby, d. 12. september 2013 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9. september 2013 hos Birgit Parkdal. Deltagere Torben Nielsen, Jens Haubro, Martha Joensen, Jan Schlegel, Jette Kølle, Lars Christoffersen,

Læs mere

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Politik for det frivillige sociale arbejde MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord SIDE 2 Marts 2010 Eike Albrechtsen, formand for Socialudvalget Uanset, hvor mange paragraffer, der skrives

Læs mere

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land.

I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. Landdistriktspolitik Vision I Byrådets overordnede vision lægges der vægt på botilbud og stærk sammenhæng mellem by og land. I Byrådets vision for en landdistriktspolitik indebærer dette, at Ringsted Kommune

Læs mere

Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse

Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Niels Pedersen er skolebestyrelsesmedlem og mødes med kommunalpolitikerne for at diskutere trafiksikkerhed. Kirsten Poulsen er lokalrådsformand og søger penge fra

Læs mere

Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 7. januar 2014. Kl. Kl. 17.00 Mødested: Sognehus Bredgade 78, Årup og Mødelokale Willemoesgade 15B, Assens

Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 7. januar 2014. Kl. Kl. 17.00 Mødested: Sognehus Bredgade 78, Årup og Mødelokale Willemoesgade 15B, Assens Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 7. januar 2014. Kl. Kl. 17.00 Mødested: Sognehus Bredgade 78, Årup og Mødelokale Willemoesgade 15B, Assens Provstiudvalget var fuldtalligt. Mødepunkt 1 Godkendelse

Læs mere

Demokratiudvalget i Viborg Kommune. Oplæg v/ Mette Nielsen, formand for udvalget

Demokratiudvalget i Viborg Kommune. Oplæg v/ Mette Nielsen, formand for udvalget Demokratiudvalget i Viborg Kommune Oplæg v/ Mette Nielsen, formand for udvalget Teknologirådets konference om lokalt demokrati 22. marts 2007 Demokratiudvalget Demokratiudvalget er et tværgående udvalg

Læs mere

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro

Afbud: Gert Jensen, Brian Holmberg, Søren H. Kristensen, Susanne Sander, Knud Rødbro Referat af møde i Landsbyforum den 14/9 2009 Deltagere: Ingrid Andreasen (Vrensted, gl. Løkken-Vrå) Ivan Leth (Tolne-Mosbjerg) Kjeld Larsen (Tversted, Uggerby, Tuen) Tove Marquardsen (Lønstrup, Skallerup,

Læs mere

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune.

Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. 14-08-2017 Borgerforeningen for Verninge og Omegn Lokalråd for Verninge Sogn Formand Henrik Jørgensen 20718383 formand@verninge.dk Ansøgning/indstilling til Årets Landsby 2017 i Assens kommune. Til Landdistriktsrådet

Læs mere

Oversigt over indkomne høringssvar

Oversigt over indkomne høringssvar Oversigt over indkomne høringssvar 1. Høringssvar fra FællesMED Børn og Undervisning 2. Høringssvar fra Haarby Skole MED-udvalg 3. Høringssvar fra Haarby Skole bestyrelse 4. Høringssvar fra Gummerup Landsbyordning

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Dragør kommune Att. Benny brandt-jensen Dragør d

Kommunalbestyrelsen Dragør kommune Att. Benny brandt-jensen Dragør d Kommunalbestyrelsen Dragør kommune Att. Benny brandt-jensen Dragør d. 09-03-2016 Høringssvar fra Dragør Menighedsbørnehaves forældrebestyrelse vedr. ændring af dialogmødestruktur. Bestyrelsen tilslutter

Læs mere

Forslag Borgerinddragelsespolitik

Forslag Borgerinddragelsespolitik Forslag Borgerinddragelsespolitik Vision: Faxe Kommune - vi gør afstanden kort Mission: Vi vil løse de kommunale opgaver i samarbejde med kommunens borgere, medarbejdere, og interessenter i overensstemmelse

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD Evalueringsmøde 10/2016 D. 6. december 2016 kl 17.00 Sted: Kultur café Jyske Aas, Slotsgade 2, 9330 Dronninglund REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog

Læs mere

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015

Velkommen til borgermøde om Planstrategi 2015 Velkommen til borgermøde om 27. oktober 2015 Formål Først og fremmest sige tak for jeres bidrag Fortælle om Byrådets Fremhæve det væsentlige i strategien Mulighed for høringssvar Opfølgning på Planstrategi

Læs mere

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019.

VÆGGEN DIT BIDRAG. Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN Vi har bedt lokalrådene fortælle med 200 anslag, hvad der er vigtigt at arbejde med lige nu og i 2019. VÆGGEN er en del af den gensidige orientering mellem kommune og lokalråd om, hvilken udvikling

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Æblefestival Assens Kommune. Hermed fremsendes ansøgning til Æblefestival Assens Kommune 2015

Ansøgning om tilskud til Æblefestival Assens Kommune. Hermed fremsendes ansøgning til Æblefestival Assens Kommune 2015 Assens Kommune Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget att.: Thomas Barfoed Assens, den 27. april 2015 Ansøgning om tilskud til Æblefestival Assens Kommune. Hermed fremsendes ansøgning til Æblefestival Assens

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011

Arbejde med udviklingsplan og organisering. Landlolland 17. februar 2011 Arbejde med udviklingsplan og organisering Landlolland 17. februar 2011 Præsentation Jens Peter Jacobsen Landdistriktskoordinator Faaborg-Midtfyn Kommune Ros-Mari Mattsson Lokalrådsformand Krarup-Espe

Læs mere

Repræsentantskabsmøde nr. 2

Repræsentantskabsmøde nr. 2 H I R Haderslev Idrætsråd Repræsentantskabsmøde nr. 2 Torsdag den 27. marts 2008 Vojens Fritidscenter Bestyrelsens beretning for 2007 Indledning: Det er Haderslev Idrætsråd s (HIR) 2. ordinære repræsentantskabsmøde.

Læs mere

PROJEKTEJER: PROJEKTGRUPPEN: KONTAKTPERSON: Projekt Liv i Viuf. Viuf Medborgerforening Storgaden Viuf

PROJEKTEJER: PROJEKTGRUPPEN: KONTAKTPERSON: Projekt Liv i Viuf. Viuf Medborgerforening Storgaden Viuf PROJEKTEJER: Viuf Medborgerforening Storgaden 81 6052 Viuf PROJEKTGRUPPEN: Henrik Lindholm Susanne Hamer Tanja Dokkedahl Anja Dau Jacobsen Ole Hansen Jens Lassen Ralph Barfoed Jette Klint Erik Arvesen

Læs mere

Referat for: Assens Provstiudvalg. PU møde 6. oktober 2014. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet provstikontor

Referat for: Assens Provstiudvalg. PU møde 6. oktober 2014. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet provstikontor Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 6. oktober 2014. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet provstikontor Afbud fra Vibeke Busse Andersen & Sven Gorm Nielsen Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden 2 Nyt fra

Læs mere

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag

Juni 10 2015. Bestyrelsen for Egense Nord Digelag Referatet på de næste sider er fra mødet arrangeret af Egense Nord Fællesforening sammen med Landsforeningen af Fritidshusejere. Det var dette referat som der blev henvist til på generalforsamlingen i

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Indledning FÆLLES pejlemærker Bærende principper Tænkes sammen med 4 5 8 10 Indledning Frederikshavn Kommune er fyldt med frivillige

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen.

Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. 1 jsc Nørreby, d. 21. november 2012 Bestyrelsesmøde i Østmøn Lokalråd d. 20. november 2012 hos Torben Nielsen. Deltagere: Torben Nielsen, Jens Haubroe, Martha Torgard Joensen, Ole Jon Ørnum, Anne Gejl

Læs mere

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 05. maj 2011 kl. 17:00 i Gæstekantinen, adm. bygningen i Løgstør

åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 05. maj 2011 kl. 17:00 i Gæstekantinen, adm. bygningen i Løgstør åbent møde for Landsbyudvalgets møde den 05. maj 2011 kl. 17:00 i Gæstekantinen, adm. bygningen i Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Landsbyudvalget - Kvalitetsfondsmidler 2011 26 019. Himmerlands Kulturklub

Læs mere

Foreningen Glamsbjerg - Beretning 2011 Fremlagt den 13. februar 2012 på Generalforsamlingen

Foreningen Glamsbjerg - Beretning 2011 Fremlagt den 13. februar 2012 på Generalforsamlingen Foreningen Glamsbjerg - Beretning 2011 Fremlagt den 13. februar 2012 på Generalforsamlingen Jeg vil traditionen tro begynde med at orientere om medlemstallet i Foreningen Glamsbjerg: Medlemstallet er på

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus)

Referat af SSP styregruppens møde den kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus) Referat af SSP styregruppens møde den 18.12.2014 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Køge Rådhus (det gule rådhus) Tilstedeværende: Henrik Laybourn () formand Helle Poulsen (V) udvalgsmedlem Jacob Mark (F) udvalgsmedlem

Læs mere

Referat Lokaludvalget's møde Mandag den Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a, 5700 Svendborg

Referat Lokaludvalget's møde Mandag den Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a, 5700 Svendborg Referat Lokaludvalget's møde Mandag den 28-05-2018 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a, 5700 Svendborg Deltagere: Hanne Ringgård Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Karl Magnus Bidstrup, Palle Fischer,

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014

Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Referat fra møde mellem Erhvervskontaktudvalget og kommunens fire byer den 17-09- 2014 Fra Erhvervskontaktudvalget deltog: - Preben Christensen - Inge Dines - Brian Sigtenbjerggaard - Henrik Christiansen

Læs mere

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling

Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling Nedsættelse af 17.4 udvalg med fokus pa Landdistrikter og Landdistriktsudvikling KOMMISORIUM Formål: Udvalget for Landdistriksudvikling har til formål at fokusere på og samordne kommunens landdistriktsudvikling,

Læs mere

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse.

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse. From: Anders Kjærved Sent: 11 Jun 2015 11:49:38 +0000 To: Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget Cc: Marianne Wedderkopp;Torben Præstegaard Jørgensen;Morten Refskou Subject: VS: VIGTIGT - vedr. udvalgsmøde

Læs mere

Frivillighedspolitik. Kommuneqarfik Sermersooq

Frivillighedspolitik. Kommuneqarfik Sermersooq Frivillighedspolitik Kommuneqarfik Sermersooq Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Vision... 4 Frivilligt socialt arbejde... 4 Mål for Kommuneqarfik Sermersooqs Frivillighedspolitik... 5 Strategi for Frivillighedspolitikken...

Læs mere

FrivillighedsRådet lancerede i maj en ny hjemmeside, og det gav en tiltrængt ansigtsløftning.

FrivillighedsRådet lancerede i maj en ny hjemmeside, og det gav en tiltrængt ansigtsløftning. Årsberetning 2011 Med denne årsberetning 2011, ønsker FrivillighedsRådet at give et overblik over nogle af de aktiviteter rådet har haft i løbet af 2011, og sige tak for et godt samarbejde og dialog til

Læs mere

Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 12. november 2013. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet Willemoesgade 15B, 5610 Assens

Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 12. november 2013. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet Willemoesgade 15B, 5610 Assens Referat for: Assens Provstiudvalg PU møde 12. november 2013. Kl. 17.00 Mødested: Mødelokalet Willemoesgade 15B, 5610 Assens Afbud fra Hans Peder Søgaard Christiansen Mødepunkt 1 Godkendelse af dagsorden,

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune

Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune Strategi for borgerinddragelse i Ringsted Kommune De senere år har kommunerne fået større fokus på borgerinddragelse. Tidligere var mange borgere medlem af et politisk parti og deltog via partimedlemskabet

Læs mere

Innovations- og Medborgerskabsudvalget. 1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 15/3626 Politik for aktivt medborgerskab...1

Innovations- og Medborgerskabsudvalget. 1. Godkendelse af dagsorden...1. 2. 15/3626 Politik for aktivt medborgerskab...1 Referat Innovations- og Medborgerskabsudvalget Tid Mandag den 4. maj 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 4 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 15/3626 Politik for aktivt

Læs mere

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov

Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Fællesskab i Kerteminde Kommune Velkommen til Dialogmøde Planstrategi 2015 Den 4. november 2015, Langeskov Aftens program 18.30-19.30 Kommunernes planlægning, ved Jesper Hempler, Formand for Teknik- og

Læs mere

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter.

Ændringsforslag: Fugletårnet må maksimalt være 6,5 m høje og må ikke placeres tættere på et boligområde end 50 meter. (Funktionspostkasse) Sendt:. maj 202 0:46 Emne: VS: Bemærkninger til -Forslag til Lokalplan 045 m.v. http://esdh/sj07/dok278273 SJ: - Kongensgade 8, 3550 Slangerup 47 35 24 3 Benny Juul Neis [mailto:benny@juul-neis.dk]

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Medborgerskab En tværgående politik 2015

Medborgerskab En tværgående politik 2015 Medborgerskab En tværgående politik 2015 En politik for medborgerskab Sønderborg Byråd har en vision om, at kommunen skal være i vækst og et sted, hvor borgerne lever det gode liv. Vækst og arbejdspladser

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 23. april 2014 kl. 19.00 22.20 i Borgerhuset Referat Afbud: Ole Rebien, Jørgen Mogensen, Stine Andersen og Dennis Lund. Ole Høegh deltog fra kl. 20. 24/2014: Godkendelse

Læs mere